2017. május 10., szerda

A FIDESZ CUKISÁGKAMPÁNYA

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.05.10.


Drámai mértékben romlott a politikai közbeszéd állapota.” (Köztársaság nélküli János)

Áder Jánoson kívül ez túl sok embert nem igazán érdekel. Valószínűleg még őt magát sem nagyon. Az alpári beszédmód nem mostanában kezdődött el a Tisztelt Házban. Nem ez a legfőbb gond. Más parlamentekben a honatyák még birokra is kelnek egymással, könnygázgránátokat vetnek be egymás ellen, aztán ha túlságosan elfajulnak a viták, magukra gyújtják az egész kócerájt. Valamit végre mi is kaphatnánk már végre a pénzünkért Kövér László látványos idegrohamain kívül.

Hamis illúzió a FIDESZ-KDNP-ről valami olyasmit feltételezni, hogy önálló, felelősen gondolkodó emberek gyülekezetéről van szó. Többször bebizonyították már önmagukkal kapcsolatosan, hogy egy kitűnően szervezett Fallange-ként működnek, melyben a döntő szó midig a korpulens, energetikus, kissé kiszámíthatatlan, szó szerint mérhetetlenül gazdag, és legyőzhetetlen Caudillo-é.

Vitának, beszélgetésnek velük kapcsolatosan túlzottan sok jelentősége nincs. Próbálta volna meg valaki Julius Streichert csokoládés mignon segítségével jobb belátásra bírni. Esetében ez még egy szakszerű akasztással sem sikerült.

Ha a H. Árpád, ismeretlen eredetű magánszemély által pusztán baráti szívességből működtetett állami médiagépezet elkezdi terjeszteni azt, hogy Soros György megmérgezte a magyarországi ivóvízkészleteket, akkor Halász János másnap egy sajtótájékoztatón már be is fogja mutatni az arról szóló zárójelentéseit, miszerint ő nemrégiben pestissel kombinált kolerában szenvedett, ami szerencsére már elmúlt, de még mindig véres a vizelete. Kósa Lajos mindehhez annyit fog hozzáfűzni, hogy az övé is is, ráadásul a leadott székletmintái sem túl sok jóval bíztatnak.

Halász szóvivő jó szándékát és nemzeti elkötelezettségét bizonyítandó, még arra is felhívná a rémült lakosság figyelmét, hogy fogyasszanak csapvíz helyett inkább Szentkirályi Ásványvizet, de mindenképpen őrizkedjenek a Nestlé Aquarell-től, mivel az az ördögtől, pontosabban Soros Györgytől való, valamint tele van chemtrail-lel. Tragikus közállapotainkra jellemző, hogy nevezett Halász János nem közönséges futóbolond, hanem a Kossuth Lajos Tudományegyetemen végezett matematikus, azaz valószínűleg rendkívül eszes férfiú. Nem megtévedt emberekről, hanem számító haszonlesőkről van szó. Ennek tudatában kell bánni velük...

EZEKKEL VAN TELE...

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.05.10.


Van néhány dolog, melyektől már megcsömörlöttem, de kénytelen vagyok naponta hallani, látni, műélvezni.
Ideje lenne befejezni.

1. Migránsozás
A "migráns" szó maga másik helyre költöző, vonuló személyt jelöl, nálunk meg a "Qrva annyukat" kifejezés szinonimája, Orbán médiaszemetének kulcsszava.
Azonos értelműnek kezelik az illegális bevándorló kifejezéssel, ami már önmagában is hihetetlen baromság, hiszen a bevándorlás szabályozott folyamat, akit a hatóságok nyilvántartásba vesznek, engedélyükkel lép be az országba, az eleve nem illegális, aki kéri a bevándorló státust, az meg még nem bevándorló, aki pedig a hatóságok által kijelölt vagy megtűrt helyen lépi át az államhatárt, az még határsértőnek se minősíthető.
A kifejezés nem fedi a menekült fogalmát sem, jóllehet Európa földönfutóinak jelentős része menekült, akikre mindenféle nemzetközi egyezmények vonatkoznak, melyek aláírói között ott vagyunk mi is, csak éppen hülyének tettetjük magunkat.
Természetesen van olyan is, aki gazdasági okokból keres olyan országot, ahol jobb életet remél, de ezt - ha letelepedését kérelmezi - szintúgy nem tekinthetjük illegálisnak, joga van hozzá, mint ahogy az adott országnak is joga van a kérelmet elfogadni vagy elutasítani.
Jól meg kellene az ilyet fontolni, hiszen az európai zsidóságot éppen azért is irthatták ki a nácik, mert a korabeli országok nem fogadták be őket, mikor elüldözték őket hazájukból.
A mi helyzetünk azért speciális, mert nálunk senki nem akar letelepedni, ennek oka, hogy megfogadtuk Szent István intelmeit ("Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak!")...
Mint ezt szeretjük magunkról hirdetni, vendégszerető nép vagyunk, befogadó társadalom, ami viszont a valóság, az az ország szégyene, amit a világnak mutatunk magunkból, az egy torzult lelkű, szadista koldus képe, egy beteg társadalom.

2. Többet visz, mint hoz.
És egyáltalán, ideje lenne befejezni gyurcsányozást, különösen akkor, mikor ő az egyetlen európai küllemű és mentalitású politikusunk, rajta kívül ilyen léptékben legfeljebb gerinctelen csicskákkal, tehetségtelen és infantilis pszeudo-politikusokkal, mindenoldali populistákkal vagyunk tele, meg nyeretlen és éhes, de felettébb nagy arccal rendelkező kétévesekkel, akiknek élet és munkatapasztalata nulla, és ha nem követtek el még hibát, az csak annak köszönhető, hogy nem volt rá módjuk, de majd bepótolják.
Hogy utóbbiakkal mire megyünk, arra jó példa a Fidesz, az előbbiek meg maguk a két lábon járó kontraszelekció - önjelölt váteszek és a mindenféle pártbürokraták bánatos kollektívája.
Ezzel nem kívánom azt mondani, hogy Gyurcsány hibátlan, a legnagyobb hibája az, hogy nem tanul a hibáiból, de még ezzel együtt sem két libáért megvehető megélhetési, mint azok, akik azon filozofálgatnak, hogy mennyit hoz vagy visz.

Akik ezt latolgatják, azok eddig semmit sem hoztak, de vinni minden nap visznek és torzsalkodásukkal elriasztják a választókat a demokratikus oldalhoz való csatlakozástól.
Be lehet fejezni a terméktelen siránkozást azon, hogy Orbán ilyen, vagy olyan.
Aki épeszű az tudja, hogy az ország egy szociopata rabló és bűntársai kezébe került, ha ezt ötezerszer mondjuk el, attól még nem lesz demokrácia.
Nem siránkozni kell, hanem szervezni a helyi kisközösségeket, pótolni a média hiányát, megmagyarázni a napi politikát, leleplezni a hazugságokat...

LEGFELJEBB ÚGY FOGSZ ÉLNI, AHOGY SZÜLEID - NINCS A MAGYARNÁL ZÁRTABB TÁRSADALOM AZ EU-BAN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KÁLMÁNATTILA
2017.05.10.


A magyar társadalom a legkevésbé mobil, vagyis a legzártabb társadalom az összes EU-s ország társadalma közül. Ráadásul ebben semmi változás nincs, mintha évtizedek óta befagyott volna ez az állapot: az Unió egyik országában sem számít ennyire az, hogy ki hová születik. Ez derült ki az Európai Alapítvány mind a 28 tagországra kiterjedő, társadalmi mobilitást vizsgáló tanulmányából.

Az Európai Alapítvány alapos kutatása azért indult, mert az egész Unióra kiterjedően még nem vizsgálták azt a lassan közhellyé váló állítást, hogy a fiatalabb generációk tagjainak kevesebb lehetőségük van érvényesülni, felfelé mozogni a társadalmi ranglétrán, mint a korábbiaknak. Most viszont minden kétséget kizárón, rengeteg adattal alátámasztva bizonyították ezt az állítást.

Az Európai Unió majdnem minden tagállamában rosszabb helyzetbe kerülnek a gyerekek szüleiknél, a legtöbben pedig egyszerűen „öröklik” a szülők státuszát.

Nagy különbség van azonban a nemek között, nagyon leegyszerűsítve: soha nem volt még ilyen rossz európai férfinak lenni. 14 tagállamban csökkent a felfelé mobil férfiak részaránya és 18 országban még nőtt is a lefelé mobilaké. A nőknél viszont éppen ezzel ellentétes tendencia érvényesült, bár náluk is csak 8 országban csökkent a lefelé mobilak aránya, és ugyanennyi helyen nőtt a felfelé mobilaké...

POLITIKAI CICAHARC, AVAGY ELINDULT A 2018-AS VÁLASZTÁS ELŐTTI PLAKÁTHÁBORÚ

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: prima vera
2017.05.10.


„Állítsuk meg Brüsszelt!”, nemzeti konzultáció, az ellenzék óriásplakátokon történő lejáratása… Elindult a 2018-as választás előtti plakátháború. A Jobbik „Ti dolgoztok. Ők lopnak.” – kampányára válaszul a kormány kihelyezte saját plakátjait, valamint törvényt módosítani készülnek annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy Simicska plakátcégei a piaci ár alatt biztosítsanak felületet a Jobbiknak a választási kampányban. Ám a Kétfarkú Kutya Párt sem tétlenkedik a történetben, hiszen kiragasztják saját – szokásukhoz híven – iróniával telített plakátjaikat.

Megkezdődött a plakátháború
A Jobbik legújabb plakátkampányában rajzszerűen ábrázolva az Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, illetve Habony Árpád és Rogán Antal párosok láthatóak tolvajként feltüntetve, arra figyelmeztetve, hogy miközben a szavazópolgárok éppen munkába tartanak, az ország vezetői a zsebeiket tömködik, ezért nem jut pénz az egészségügy és az oktatás javítására.
A Jobbik által indított „valódi nemzeti konzultáció” egyik fő tanulsága szerint az embereknek elegük van a miniszterelnök környezetében tomboló korrupcióból és a bérek, a nyugdíjak, az oktatás és az egészségügy helyzetéből, véleményük szerint a Fidesz-korrupció felszámolása után juthat pénz bér- és nyugdíjemelésre, oktatásra és minőségi egészségügyre.  A Jobbik a nagyszabású kampányhoz vélhetően megállapodott Simicska Lajos hirdetőcégével, a Publimont Hirdetésszervezővel és/vagy a Mahir Cityposter Kft.-vel a plakáthelyek és hirdetőoszlopok lefoglalásáról, a Jobbik ugyanakkor nem árulja el, hogy mennyi pénzt fizetett a plakátfelületekért. ..

AZ FBI IGAZGATÓJÁNAK KIRÚGÁSA

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Kárpáti János
2017.05.10.


A nemzetközi média minden mást háttérbe szorító, vezető híre ezekben az órákban az, hogy Donald Trump amerikai elnök váratlanul elbocsátotta James Comey-t, a Központi Nyomozó Iroda, az FBI igazgatóját - éppen annak a nyomozásnak a kellős közepén, amelyben az FBI azt vizsgálja, volt-e kapcsolat Trump elnökválasztási kampánya és a választási folyamat állítólagos orosz befolyásolása között.

A New York Times szerkesztőségi kommentárban hangsúlyozza: az amerikai nép – nem kevésbé az amerikai demokrácia hitelessége – azt igényli, hogy alaposan, pártatlanul vizsgálják ki, milyen mértékben avatkozott be Oroszország a 2016-os elnökválasztási kampányba Donald Trump érdekében, és hogy Trump kampánycsapatának magas rangú tagjai összejátszottak-e az oroszokkal. James Comey leváltása súlyos kételyeket támaszt azzal kapcsolatban, hogy életképesnek bizonyulhat-e bármilyen további vizsgálat ebben a tekintetben – vélekedik a liberális szemléletű New York-i világlap. A szerkesztőségi kommentár szerint ez az ügy az amerikai történelem egyik legnagyobb politikai botrányának bizonyulhat. „Mr. Comey-t azért bocsátották el, mert olyan, aktív vizsgálatot irányított, amely az elnök megbuktatásához vezethet” – állítja a New York Times.

A témához kapcsolódik, hogy a Russia Today című angol nyelvű orosz állami hírportál és televízió interjút készített egy Ray McGovern nevű volt CIA-alkalmazottal, aki szerint alig szól bármi az orosz beavatkozás mellett. Ezzel az állítással inkább két dolgot lehet elérni: az egyik, hogy meg lehet magyarázni, miért veszített Hillary Clinton – az oroszok miatt. Bizonyíték nincs, de nyilván az oroszok miatt. Másodszor: támadást lehet intézni Trump Oroszország felé való nyitása ellen – érvel az ex-CIA-s az angol nyelvű orosz állami médiában...

SAJÁT TÓ, LUXUSHÁZAK, HAJÓ - LÉGI FELVÉTELEKEN MUTATJUK MÉSZÁROS LŐRINC FENSÉGES PIHENŐHELYÉT

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: Magyar Krisztián
2017.05.09.


Szépen kipofozta a felcsúti polgármester a bicskei tavat, ahol luxuskörülmények közt pihenhet. A helyiek azonban ma már nem járhatnak a tóhoz...

...A Bicske határában húzódó ingatlanok egy része a földhivatali adatok szerint belterületnek számít. Itt található az a több mint 45 hektár, amelyet Mészáros Lőrinc tavaly teljes egészében kerítéssel zárt el, így az ott elhelyezkedő tavat is. A Felcsút melletti kisvárosban Erőmű-tóként ismert vízfelület és környéke korábban hiába volt szintén magántulajdonban, a helyiek közül sokan jártak arra sétálni, biciklizni, és a korábbi tulajdonosok engedélyével hivatalosan működött ott egy horgászegyesület is. Mészáros Lőrinc érkezésével azonban kiszorultak onnan a bicskeiek, ahogy a horgászok is. (Mivel a birtok belterület, amikor Mészáros cége lett a 2014-ben a tulajdonos, elvileg telekadót is kellett fizetnie, az atv.hu korábbi információi szerint a felcsúti polgármester érkezése után nem sokkal a bicskei önkormányzat eltörölte a rendelkezést, így 2015. január elsejétől a négyzetméterenkénti 50 forintnyi – hektáronként 500 ezer forint – adókötelezettség megszűnt.)...

...A területtel kapcsolatban több forrásunk is arról számolt be, hogy Mészáros Lőrinc nem véletlenül kerítette be a 45 hektárt. Ott jártunkkor többször botlottunk feltűnő autókba, ám hiába próbálkoztunk, sosem jutottunk a kerítésen belülre, mivel a főbejáratnál állandó biztonsági szolgálat működik. Volt olyan is, amikor egy az ingatlan oldalához vezető földúton kísérleteztünk, de mire odaértünk a kerítéshez, a túloldalon már várt egy sötétített ablakú autó, amelyből nem szállt ki senki, viszont el sem mozdultak, amíg ott tartózkodtunk. Aztán egy harmadik, hátsó úton mentünk el a kerítésig, ott pedig egy idő után megjelent mögöttünk egy motoros, aki csak akkor hajtott el, amikor mi is visszafelé vettük az irányt. A tóhoz vezető önkormányzati út elejét is figyelik: egy térfigyelő kamera van azon az oszlopon, amelyről belátni, ki hajt rá a több száz méteres útszakaszra.Mivel a kerítés és a biztonsági szolgálat miatt esélyünk sem volt bejutni a területre, légi felvételeket készítettünk a körbe zárt tóról és környezetéről, amely az elmúlt alig egy évben jelentős változásokon ment át...

...A közpénzzel megjött a luxus is
Amióta Mészáros Lőrinc milliárdossá vált, feltűnő a luxus iránti vonzalma. Van egy örökpanorámás nyaralója Tihanyban, de ha akar, Horvátországban is pihenhet a luxusingatlanában, ott amúgy jachtra is szállhat, ahogy tette azt tavaly nyáron. De ha nem akar kimozdulni a környékről, az alcsútdobozi vadászházában is meghúzhatja magát, és akkor sem panaszkodhat, ha marad Felcsúton, a Szári úti villájukban kényelmesen elfér egy nagyobb társaság is.

MÉSZÁROS LŐRINC FENSÉGES ÜDÜLŐHELYET CSINÁLT MAGÁNAK A TÓBÓL, AMI KORÁBBAN MINDENKIÉ VOLT

HVG ONLINE - GAZDASÁG
Szerző: hvg.hu
2017.05.09.


Biztonsági szolgálat, sötétített ablakú autó és térfigyelő kamera vigyázza ma azt a tavat, amelyet három éve szerzett meg a felcsúti milliárdos cége. A terület korábban is magántulajdonban volt, de a helyiek használhatták. Azóta ugyan zárt területet lett, de legalább szépen felújították.

A helyiek már nem járhatnak a bicskei tóhoz, amelyet 2014-ben szerzett meg Mészáros Lőrinc egyik agrárcége, a Búzakalász 66 Kft. – adta hírül a Magyar Narancs online. A felcsúti polgármester és Magyarország leggyorsabban vagyonosodó milliárdosa azóta igazi luxus üdülőhelyet faragott a horgásztóból.

A Búzakalász 66 Kft. az után vette meg a területet, hogy csődbe ment a hatalmas ingatlanegyüttest korábban birtokló Oak Valley Ingatlanforgalmazó és -fejlesztő Kft.-t. A bedőlt cég korábban golfközpontot, üdülőfalut és lakásokat épített volna a tó köré, ehelyett jött a felszámolás. A 170 hektáros birtokot, amelynek egy része Bicske belterületének számít, 2012-ben 2,8 milliárdért hirdették meg.

A terület része az a több mint 45 hektár is – benne a képen látható tóval –, amelyet Mészárosék kerítéssel zártak el. A környéken Erőmű-tóként emlegetett víz ugyan korábban is magántulajdonban volt, a helyiek közül mégis sokan sétáltak, bicikliztek körülötte, és a tulajdonos engedélyével működött ott egy horgászegyesület is. A felcsúti polgármester érkezésével ez a lehetőség megszűnt: kiszorultak a bicskeiek és a horgászok is.

A bicskei önkormányzat éppen az után – 2015. januártól – törölte el a négyzetméterenkénti 50 forintnyi (hektáronként 500 ezer forintos) telekadót, hogy Mészáros Lőrinc birtokon belül került, de az atv.hu információi szerint elvileg Mészáros cégének is kellett még telekadót fizetnie...

...A tó környéke az elmúlt három évben jelentős változásokon ment át helyiek információi szerint.
 • Épült két nagy, impozáns faház, tó fölötti teraszokkal.
 • A házakhoz műút vezet.
 • Egy fedett szaletliben sütögetni is lehet.
 • Horgászok szerint kitakarították a tó medrét, és a partot is kicsinosították.
 • Egy kis hajó pihen a stéghez kötve.
 • A gát melletti zsilipet felújították.
 • A tó mellett már korábban ott lévő két házat felújították.
Hol mindenhol pihenhet Mészáros Lőrinc?
 • Tihanyi örökpanorámás nyaraló.
 • Horvátországi luxusingatlan.
 • Adriai jacht.
 • Alcsútdobozi vadászház.
 • Felcsút, Szári úti villa.

CÓRDOBA VIRÁGOS KERESZTJEI

SPANYOLBAN OTTHON BLOG
Szerző: kasa heni
2017.05.09.


Májusban, nemcsak Andalúzia, hanem egész Spanyolország legszebb városa Córdoba. A történelmi emlékművekben és kulturálisan gazdag város –a remek klímájának köszönhetően is-, az év bármely időszakában kiváló úti cél lehet, de májusban egy különleges, virágos arcát mutatja meg az idelátogatóknak. A világszerte ismert, córdobai patiók ilyenkor kitárják kovácsoltvas kapujait, és az emberek egy egészen varázslatos világba léphetnek be. A májusi virágünnepnek azonban van még két, külföldiként kevésbé ismert része is.

A tavaszköszöntő ünnep kezdetét, április utolsó vasárnapján tartják, ami nem más, mint az ún. Virágcsata (La batalla de las Flores). Habár a városi fiesták dokumentációi közt találhatóak olyan feljegyzések, miszerint, már a ’40-es években is rendeztek hasonló eseményt, de csupán 1980-től része a hivatalos programnak. Idén 20, színes papírvirágokkal feldíszített kocsi vonult fel, amelyről flamenco ruhákba öltözött helyeik, 140.000 db szegfűt ontottak a menetet kísérőkre. És mivel „csatáról” van szó, természetesen ezeket a lelkes közönség vissza is dobálja.

Ezt követően, május első hétvégéjén újabb virágos programra készülnek. A virágba öltöztetett „Májusi Keresztek” (Cruces de Mayo) ellepik a város utcáit, tereit, és a házak udvarait. Ez a szokás a XVIII. századtól, több spanyol városban is megtalálható. A hagyomány eredetét, vannak, akik pogány szokásra vezetik vissza, miszerint fehérbe öltözött hajadon lányok, fejükön virágkoronával, köszöntötték a tavaszt. De tovább nem szól a történet, így ez nem ad semmilyen magyarázatot sem, a kereszt virággal való feldíszítésére. A másik elmélet sem bizonyított pontosabban, mégis valószínűbb, hogy a hívő spanyolok, ezzel a Szent Kereszt megtalálásának napja (május 3.) előtt tisztelegtek..
.

ITT OLVASHATÓ

EURÓPA NE SZÓRAKOZZA EL A POPULIZMUS VISSZASZORÍTÁSÁRA KÍNÁLKOZÓ ESÉLYT - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.05.10.


A világlapok szerint a francia választás folytán Európa egy időre fellélegezhet, sőt már az eddiginél magabiztosabban látja a saját jövőjét, ám nagy, sőt alighanem végzetes hiba volna, ha belső civakodásba merülne, hiszen Le Pen minden eddiginél erősebb és fel kell lépni Magyarországgal, illetve Lengyelországgal szemben is. A CEU rektora szerint Orbán Viktor láthatóan nem érti, mi az a tanszabadság. Az EBRD hajlandó segíteni, hogy Kelet-Európában ne essenek vissza a gazdaságok a Brexit következtében. Börtönnek minősítette a röszkei tranzitövezetet egy német szociáldemokrata EP-képviselő.

FT

Macron győzelme átmeneti nyugalmat engedélyez Európának a populista erőkkel szemben, de a szélsőségesek továbbra is fenyegetik az irányító elitet. Merthogy nem tűntek el azok a tényezők, amelyek táplálják a jelenséget. Így ha nem kezelik a gazdasági, társadalmi és biztonsági gondokat, akkor hamarosan újrakezdődhet a politikai közép széttöredezése. Sőt, a radikálisok jelenleg is erősödnek, hiszen pl. a Front National előretörhet a jövő hónapban esedékes parlamenti választásokon. A Bundestagba pedig 1945 óta először bekerülhet egy szélsőjobbos párt. Nagy veszély leselkedik azután Olaszországban, ahol a Moszkva-barát és unióellenes Öt Csillag vezet a közvélemény kutatások szerint. Ugyanakkor a földrészen mind inkább felmorzsolódik a hagyományos középbal. Macron is csak úgy kerekedhetett felül, hogy saját pártot alapított, azaz kivált az eddigi elitből.

Nyugaton a populista erők még sehol sem tudták átvenni a hatalmat, Magyarországot és Lengyelországot viszont olyan, nacionalista pártok irányítják, amelyek sok mindent átemeltek az FN-től, vagy a holland Szabadságpárttól. Így az iszlámmal szembeni félelmet, az EU-ellenességet, a hagyományos sajtóval szembeni gyanakvást, a globalizáció kedvezőtlen megítélését, valamint Trump csodálatát. Sok minden függ most attól, sikerül-e beindítani a növekedést Európában, hiszen több országban is rengeteg a munkanélküli, viszont magas az államadósság. Ha maradnak a megszorítások, az nem enyhít a helyzeten. Márpedig a gazdasági bizonytalanság gerjeszti a populizmust. Előreláthatólag lesznek további merényletek is, ez viszont fokozza a félelmet a bevándorlás miatt, miközben a beözönlők áradata aligha csillapodik a közeljövőben.

Guardian

A francia elnökválasztás eredménye elhárította a végveszélyt az EU feje fölül, így az unió vezetői megnövekedett bizalommal tekintenek Európa jövője elé. Franciaország egyfajta népszavazást tartott az integrációról, ezért Brüsszel bízik abban, hogy új korszak kezdődik, és hogy az unióellenes hullám már túljutott a csúcson. Az olasz Európa-miniszter azt mondja, ebben a helyzetben az összefogást kell elmélyíteni, éspedig azon országok bevonásával, amelyek arra hajlandóak és képesek is. De a Brexit és Trump sikere után már sokán látják, hogy az EU-t meg kell védeni a szélsőségesekkel szemben. Ehhez kapóra jön, hogy javul a gazdasági helyzet és erősödik az Európa-párti hangulat.

A közösség magabiztosabb lett, és ez megmutatkozott akkor is, amikor határozottan szóvá tette a Brüsszel-ellenes magyar kampányt. Ivan Krasztev, a szófiai Liberális Stratégiai Intézet vezetője éppen a magyar és a lengyel kormányt tartja a francia választás nagy vesztesének. Macron győzelme ugyanis fokozhatja az aggályokat, hogy a kétsebességes Európa miatt a partvonalra szorulhat a földrész keleti fele. Mind az anyagiakat, mind a politikai jelentőséget tekintve. A szorosabb integráció cseppet sem kedvez az általuk szorgalmazott illiberális modellnek. Ha viszont Macron kudarcot vall, az megdobhatja Le Pen támogatottságát. Arról nem beszélve, hogy egy választás nem csinál nyarat. Súlyosak a gondok a görögöknél és az olaszoknál...

NEMZETI INZULTÁCIÓ

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.05.10.


Soha sem akartam a népnek tetszeni; mert amiket én tudok, azokat nem helyesli a nép; amiket a nép helyesel, azokat én nem tudom. - Mert vajon ki tetszhetnék a népnek, akinek az erény tetszik? A nép-kegy gonosz utakon szereztetik.” (Seneca: Vigasztalások.) 

Már tényleg azt hittem, hogy a rossz magatartásom miatt nem kapom meg szeretett miniszterelnökömtől a Nemzeti Konzultációs levelet. Belátom, hogy tényleg kiérdemeltem volna, mert alázatos alattvaló helyett meglehetősen sokat kritizáltam Orbán Viktort, amiért akár megorrolhatott volna is rám. Egyetlen mentségem lehet: minden politikai pártot egyaránt bíráltam 2014 óta, amihez persze minden törvényes és erkölcsi jogom adott volt. Hogy ez éppen neki nem tetszhetett, nos, ezt írja a liberális demokrácia számlájára.

Szóval, az elmúlt héten én is megkaptam a szeretetcsomagot a szeretett kormányfőnktől, ami alkalmat adott arra, hogy jobban megvizsgáljam a benne foglaltakat. Első megközelítésben azt kell mondanom, hogy azt kaptam, amit minden magyar választó megérdemelt Orbántól, mégpedig egy nagy manipulációs levelet. Igaz, hasonlót küldött volna minden párt akkor, ha a hatalom birtokosa lett volna, de ez semmit sem javít az orbáni levél megítélésén. Kezdjük elsőként a Nemzeti Konzultáció elméleti megítélésével. Ez mindenképpen újdonságot jelent a korábbi gyakorlathoz képest, hiszen ilyen tömegben egyetlen hatalmon lévő párt(szövetség) sem kereste meg a választóit. Maga a módszer tehát nagyon is demokratikus és ilyen szempontból növelhetné a liberális demokráciában vetett hitünket. Ugyanis a négyévenként szokásos választások során magát a hatalombirtoklás kérdését döntjük el, aminek nyomán a győztes párt, vagy pártok alakíthatnak kormányt, és a következő négy évben a győztes pártok a politikai programjukat hajthatják végre. Az ennek nyomán kialakult parlamentáris rendszert sokan okkal képviseleti demokráciának nevezik, hiszen ott az egyes pártok valóban a választók különös érdekeit képviselhetik. A választás során tehát az egyének egy általános felhatalmazást adnak arra nézve, hogy az adott párt megvalósítsa a politikai céljait. Igen ám, de a négy év során is adódhatnak olyan kérdések, aminek során a hatalom kikérheti a választók véleményét egy az ország számára nagyon fontos probléma eldöntésében. Tehetné ezt a korábbi választáson kapott legitimációja alapján is, de ha kifejezetten egy probléma tekintetében kíván szerezni többlet legitimációt, akkor a választóihoz fordulhat. Ez utóbbinak is sokféle formája lehetséges, manapság hazánkban a népszavazás és a Nemzeti Konzultáció intézményét alkalmazzák szívesen. Az ilyen eljárásokat nevezik sokan közvetlen demokráciának, ami jó kifejezés, hiszen a választók közvetlenül dönthetnek egy téma vonatkozásában...

KICSODA SOROS GYÖRGY? (SLEJMSHOW)


ÁTLÁTSZÓ - SLEJM BLOG
Szerző: slejmshow
2017.05.09.Az elmúlt évek örök mumusa, a kormányzati kommunikáció reflexszerű célpontja, Orbán elmondása alapján a magyarság elsőszámú közellensége: Soros György. Mit érdemes tudni róla a kormányzati sárdobáláson túlmenően? Mik azok a problémák amelyekről tényleg beszélnünk kellene Sorossal kapcsolatban, a kormányzati karaktergyilkosság helyett? Ezekre a kérdésekre ad választ a mostani adás!

TÍZ TANULSÁG HÚSZ ÉV SVÉDORSZÁGI ÉLETBŐL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Anne Pihl
2017.05.10.


A lagom, a fika, és a többi, a svédekre jellemző kifejezés egy egészen érdekes országot mutat nekünk, ahol a pontosság és a lehető legprecízebb tervezés párosul a magyar szemmel kissé talán visszafogott emberi kapcsolatokkal. Hogyan lehet egy ilyen országban beilleszkedni, mik a legnagyobb nehézségek, és mi az, amire nagyon érdemes figyelni?

Anne Pihl hat év Németország és Anglia után 1998-ban költözött Svédországba a férjével, akivel ekkor alapított családot, és gondolkodtak el azon, hol szeretnének hosszú távon élni.

Svéd férje nyolc év külföldi tartózkodás után szeretett volna hazaköltözni, és neki sem volt ellenére a skandináv életforma megtapasztalása. Úgy gondolták, adnak Svédországnak egy esélyt.

Az eredetileg dublini Anne a németországi Düsseldorfban élt, amikor találkozott a szintén ott dolgozó férjével, Andersszel. Ezután a férfi munkája miatt Angliába költöztek, ami ugyan kellemes volt, de egyikük sem érezte az otthonának.

Öt évet éltek Northamptonban, ám a végén már készen álltak váltani, így amikor megszületett a gyermekük, úgy érezték, itt az idő belevágni. Ma már két gyerekük van, a lányuk, aki két hónapos volt, amikor Stockholmba költöztek, idén júniusban már érettségizik.

A legtöbb határátkeléshez hasonlóan Anne beilleszkedése sem ment simán. A svédek a maguk módján élik az életüket, ehhez alkalmazkodni egy hosszabb folyamat. Két évtized svédországi élet és munka megtanította pár dologra, ezekből osztott meg tízet oldalán, a Relocate Sweden-en...

SOLTÉSZ MIKLÓS IGAZI KERESZTÉNY VALLÁSHÁBORÚT VEZET MAGYARORSZÁG ELLEN - AKÁR A KU-KLUX KLÁN ÉLÉRE IS VÁLASZTHATNÁK

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.05.09.


Anyák napja alkalmából nagyot buzizott a KDNP képviselője a Parlamentben és egyben ellentmondott Áder Jánosnak, aki pont ugyanaz nap hívta fel a figyelmet arra, hogy a politikusoknak semmi köze az emberek magánéletéhez.

Be kell valljuk, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára nem egy színes és szórakoztató egyéniség. (Nézze csak meg az RTL Híradó kis felvételén, ahogy motyog. Pontosan tudja, hogy éppen rossz fát tesz a tűzre a kis huncut.)

De nem is ezért tették erre a posztra, hanem, hogy visszahozza azokat a régi szép időket, amikor az emberek vezeklőövet hordtak a durva szövésű csuhájuk alatt és a nőket megégették boszorkányságért.

Az államtitkár úr biztosan hozza a fundamentalista, végletekig beszűkült, homofób keresztényt minden alkalommal.

Tevékenységével ugyan végletekig árt a magyar egyházak megítélésének, de azok szépen eltűrik, hiszen milliárdokat harcol ki nekik minden évben. És van az a pénz, amiért az ember haja korpásodik, a keresztény egyházi vezetők meg félrenéznek, amikor Soltész Miklós hülyeségeket beszél.

Mindenki ismeri azt a típust, aki fiatal korában az összes kollégiumi bulit tönkretette azzal, hogy könnyekkel küzdve kérte Szűz Máriát és Jézust, hogy a tévelygőket vezesse vissza a helyes útra, vagy égesse meg a Pokol kénköves mélyén. Ilyen Soltész Miklós.

Felnőve van, aki kigyógyul a tinédzserkori sikertelenségeiből, furcsaságaiból és viszonylag normális, hétköznapi életet tud élni. De van, aki elmerül ebben a dagonyában. Ezek az emberek azok, akik szigorúan maguk elé nézve, motyogva zavaros elméleteket adnak elő arról, hogy az általuk választott vallás miért a legjobb az összes többi közül és a többit miért fogja eltűntetni az istenük haragja a Föld színéről. Nem beszélve a bűnösökről: a melegektől a házasságtörőkig, az abortuszpártiaktól azokig, akik nem a Fidesz-KDNP-re szavaztak. Meg ott vannak a füvesek is, hiszen a marihuánát is az ördög találta fel.
Amikor felszállnak a villamosra, az ilyen embert messziről elkerülik az utastársak, sokan átszállnak egy másik kocsiba.

Soltész Miklóst csak azért nem kerülik el, mert kormányzati Skoda Superbbel jár. A hasonló arcokkal együtt pártot alapított és a párt támogatottsága ugyan mérhetetlen, de bejutott a Parlamentbe, kormányt alakított és amit a Nyugati téri aluljáróban kellene óbégatnia vallásos bimbamm-zenére, azt ő a Parlamentben adja elő, közpénzen. Egyébként nem is zavarna sok vizet, hisz ő az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, gondolnánk magunkban, de azért árt is, ahol tud:

"LE KELLENE CSERÉLNI AZ ÁLLAMOT EGY TISZTESSÉGESEBBRE"

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: AVM
2017.05.10.


Kedves A Város Mindenkié!

Néhány éve figyelemmel kísérek egy hajléktalan férfit, aki a környékünkön lakik. Nem tudom a nevét. Érdeklődnék, hogy nincs-e esetleg az Önök látóterében. Az egyik budai villamos vonalán szokott a megállókban tartózkodni. Rengeteg kartonpapírral. 50 éves lehet talán, de nehéz megmondani, mert nagyon tönkre van menve. Nagyon meg van dagadva a lába, és úgy látom, hogy a fogát is fájlalja. A téli nagy mínuszokban is ott láttam a megállókban.


Szeretnék neki segíteni. Nem tudom, hogy lenne a leghatékonyabb. Néhányszor adtam neki pénzt, aztán már nem fogadott el, vettem neki egyszer gyógyszert. Legutóbb, amikor láttam és kérdeztem, hogy mondja meg, hogy miben segíthetek, azt mondta, hogy le kellene cserélni az államot egy tisztességesebbre. Teljesen egyetértek vele, csak az holnapig nem lesz meg.

Ha esetleg Önök tudják kiről van szó, és ha az segítség, ha én befizetem az ő TB hozzájárulását, hogy el tudjon menni orvoshoz, akkor nagyon szívesen megtenném. Bár attól tartok, hogy nem tudnám rábeszélni, hogy menjen el...


Köszönjük szépen a megkeresését!

Mi nem ismerjük személyesen az urat. Amit mindenképpen javasolni tudunk az az, amit már most is csinál: személyesen beszélgessen vele és próbálja megtudni, hogy miben van szüksége segítségre hosszabb vagy rövidebb távon. Ha esetleg érdekli valamennyire is az ellátórendszer (pl. nappali melegedők, ételosztások, szállások), érdemes a Diszpécserszolgálatot hívni telefonon, mert náluk minden aktuális információ megvan.

Ami a Tb-t illeti, az Úrnak hajléktalanként jár az államilag támogatott Tb,erről itt olvashat további információt.

Végül pedig azt szeretnénk kérdezni, hogy a megkeresését kitehetnénk-e a Facebook oldalunkra név és pontos helymegjelölés nélkül a mi válaszunkkal együtt, hátha másoknak is hasznos ez az információ.

Köszönjük, hogy segít!

ÁDER ÚR, NEM AZ ILLEDELMES BESZÉD HIÁNYZIK A POLITIKÁBÓL, HANEM A WC-ÜLŐKE A KÓRHÁZBÓL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.05.09.


A köztársasági elnök beiktatási beszédében fejtette ki, hogy ijesztő irányba halad az ország, és ezért, ahogy 1867-ben, most is új kiegyezésre van szükség. Áder Jánoshoz hasonlóan én is új kiegyezésre vágyok. Csakhogy Áder hamis dilemmákat vetett fel, nem igazi kiegyezést, csak egy számára kényelmes kiegyezést vetett fel. Márpedig a társadalmi béke csak akkor lehetséges, ha abban minden oldal érdekei jelen vannak.Áder négy dologban javasolt kiegyezést:
 • Az Unióhoz való viszonyban,
 • A határon túli magyarokért való kiállásban,
 • Meg kell őrizni az ünnepeink méltóságát,
 • A közbeszéd durvulását meg kell állítani,
Ezek valóban szép témák persze, csakhogy ezek egy egyfajta elitpaktum témái leginkább, nem ezek a problémák okozzák a társadalmi feszültségeket, ezek csupán az azt levezetni hivatott bábszínház részei. És persze még az elitpaktum is jóindulatú értelmezés, hiszen ezek egyértelműen a Fidesz ügyei, és persze azok közül is a kormánypárt számára népszerűek. De hát mi is lenne, ha a népszerűtlen témákban való megegyezést, mondjuk a békés és többpárti korrupcióban való megállapodást javasolná Áder közös minimumnak, az új kiegyezés alapjának.

A témák egyoldalúak, hiszen a kormánypárt által bekebelezett állami ünnepségeket zavarják meg egyes ellenzéki pártok, a kormánypárt politikai témája (vagyis inkább terméke a baloldal számára csúfos kettős állampolgárságról szóló népszavazás óta) az, hogy nincs konszenzus a határon túli magyarok védelmében. (2010 óta mikor nem voltak egységesek ebben a kérdésben a pártok?) A közbeszéd hangulatának megromlása, eldurvulása sem maga a probléma, ez inkább következménye annak a politizálásnak, amit a kormánypárt folytat. A kormánypártot hatalmának védelme, míg az ellenzéket a tehetetlenség és az ijedtség készteti ordibálásra...

AZ 5-ÖS SZÁMÚ VÉRTAKONY

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Föld S. Péter
2017.05.09.


Nem kellene Bayer Zsoltról írni, mert ha írunk róla, az olyan, mintha Bayer valóban Orbán Viktor házi publicistája volna, ahogyan a sajtóban mostanság szokás őt nevezni. Pedig, nem publicista Bayer, hanem csupán egy mocsadék vértakony.

Nem is róla írunk, hanem a vértaknyokról.

Ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.

Ezt mondta Bayer Zsolt, Orbán miniszterelnök jó barátja, az 5-ös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosa, amikor civilek némán, a munkát nem akadályozva, de azért meglehetősen demonstratívan tiltakoztak az Igazságügyi bizottság amúgy nyilvános ülésén. Még azt is mondta az 5-ös számú vértakony, hogy szanaszét kellene verni a pofájukat.

Tiltakozni kellene most, felháborodni. Vagy valami jobbat kitalálni, mert tiltakoztunk már eleget, és fel vagyunk háborodva, ám nem változott semmi. Hacsak azt nem tekintjük változásnak, hogy Magyarország rosszabb hely lett annál, mint amilyen volt.

Lám, Orbán miniszterelnök is milyen meggyőzően játszotta a hülyét, amikor erről kérdezték. Azt hazudta, hogy nem hallott arról, miszerint jó cimborája szanaszét verné magyar állampolgárok pofáját. Majd még hozzátette, hogyha hallott volna erről, akkor sem kommentálná. Halász János a Fidesz frakciójának szóvivője szerint a Fideszben sokan vannak, akik szeretik Bayert ezért a stílusért.

Nem vagyunk egyformák, van, aki az eperfagyit szereti, van olyan, aki a vértaknyozást.

Normális országban nem lenne ezzel gond, bunkók, tahók mindenütt vannak, legföljebb az a különbség, hogy a miénkénél szerencsésebb helyeken az ilyenektől a politikai elitnek hányingere van, és kiveti őket a soraiból.

Nálunk nem ez így megy. Magyarországon a vértaknyok büszkén hirdethetik, hogy ők mekkora tahók. Hogy verik az asszonyt, lenézik a gyengébbet, nem segítik, hanem üldözik az elesetteket. Rendes magyar embernek mondják magukat, akik mindent a hazáért, a nemzet felemelkedéséért tesznek. Mélyen vallásosak hazudják magukat, miközben a vértaknyos világnézetük köszönő viszonyban sincs a hittel...

BAYER NEM HÜLYE, CSAK GAZEMBER

VÁSÁRHELYI MÁRIA BLOGJA
Szerző: Vásárhelyi Mária
2017.05.09.


Őszintén érdekelne, hogy miről akarnak bayerral egy fehér terítős asztalnál beszélgetni azok a civilek, akiket a saját taknyukon és a vérükön szeretne kiráncigálni a Parlamentből.

Arról, hogy nem szép dolog így beszélni? Arról, hogy milyen mélyre züllött a közbeszéd Magyarországon. Esetleg meg akarják győzni, hogy nem is olyan rossz emberek ők és nem is akarnak olyan rosszat az országnak? Arról, hogy mi a demokrácia?

Talán arról, hogy együtt alakítsanak ki bizonyos normákat a közbeszédben, amelyeket mindenkinek be kell tartani? Én ezt abszurdnak tartom!! Hiszen bayer nem hülye, csak gazember és pontosan tudja, hogy mit csinál.

És nem azért csinálja, mert nem tudja, hogy mit csinál, hanem azért, mert ezért fizetik. És ezért kap elképesztő nyilvánosságot a kormánypárti média minden fórumán. Mert ő kimondhatja azt, amit Orbán csak gondol, de nem mondhat ki, ha azt akarja, hogy egy asztalhoz üljön vele bárki még Európában.

Van egy fogalom a francia politikai életben a "cordon sanitaire". Ez azt jelenti, hogy vannak civilizációs normák, amelyek mindenki számára kötelezőek, és aki ezeket nem tartja be, azt a demokraták nem tekintik tárgyalóképesnek, azzal nem ülnek le egy asztalhoz. És mivel ez működik Franciaországban, ezért sikerült ismét megakadályozniuk a szélsőjobboldal hatalomra jutását. 

És mivel nálunk nem működik, azért van hatalmon a szélsőjobboldal.

SEMJÉN A GYŰLÖLT SZENT SZÖVETSÉGGEL TÉVESZTI ÖSSZE AZ UNIÓT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.09.


Azt mindenki tudja, hogy Semjén Zsolt leragadt valahol Szent Ágostonnál, és nem vette észre a középkori katolicizmust, amely Szent Ágostonnak, mint vallásalapítónak, tanaiból származott, és amelynek köszönhetően tízmilliókat gyilkoltak le Európában.

Ágoston “Isten állama” című bibliallenes, eretnek műve az egyház és az állam, a trón és az oltár szövetsége révén ugyanolyan totális államot és diktatúrát eredményezett, mint utána a szekularizált diktatúrák, a kommunizmus és a fasizmus. Az inkvizíció intézménye kifejezte a “keresztény” Európa lényegét, amikor az állam az egyház szellemi uralma alá kényszeríti a polgárait.

Semjén a felvilágosodásról csak szitokszavakban hallott a katolikus teológián, és minden vágya a középkori, feudális államok helyreállítása, amely felszámolja a felvilágosodást, az egyéni jogokat és a polgári szabadságot. A “Szent II. János Pál pápa és a keresztény Európa megújulása” című nemzetközi konferenciát is azért hozták létre, hogy az egyház alá rendelt állam ideológiáját megerősítsék és a középkori katolikus államok szövetségét megújítsák.

Semjén azt mondta a konferencián, hogy “a brüsszeli bürokráciával azonosítható mai Európai Unió (EU) olyan alma, amely nagyon messze gurult az alapító atyák fájától”, utalva arra az eredeti törekvésre, hogy a “keresztény gyökerekre” való utalással visszafordítsák az európai felvilágosodást és helyreállítsák a középkori feudalizmust. Csakhogy a kereszténydemokrata alapító atyák és a mögöttük megbúvó II. János Pál terve meghiúsult, mert az Európai Unió liberális demokráciák szövetsége lett, amelynek értékei a katolikus feudális Európa ellentéte.

Ezért az Európai Unió már kezdettől fogva sem az “alapító atyák” szellemében jött létre, hanem azzal szemben. Ettől kezdve pedig az Európai Unió már nem a kereszténydemokrata “alapító atyák” Uniója, hanem liberális demokratikus államok közössége, amely egyebek mellett azért jött létre, hogy vallási-ideológiai elnyomó államokat ne lehessen létrehozni. Ezért Semjén az, aki messze esett az Európai Unió fájától, amely ellentéte mindannak, amit trón és oltár szövetségének, “Isten államának”, Szent Ágostonnak hívnak. Ez a fa rohadt és gyilkos gyümölcsöt termett...

KÁVÉ KÉT CUKORRAL, TEJJEL, GOEBBELS-SZEL

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.05.10.Májerzsóti meghívta kávéra Gulyás Marcit. Ügyes trükk. A baj csak az, hogy Marci bevette, és elfogadta a meghívást. Nem kéne.

ó dolog a kávé, én is szeretem. A beszélgetés kávé mellett meg még jobb dolog. Pláne akkor, ha azt jó társaságban tesszük. Goebbels nem volt annak idején jó társaság, de mégis kávézgattak vele az akkori Európa demokrata főemberei. Az eredményt második világháborúnak nevezzük. Májerzsóti pedig ugyanaz a Gecinek, mint Goebbels volt Hitlernek. És ha valaki nem vette volna észre az elmúlt években, itt egy FASISZTA DIKTATÚRA épül, európai pénzekből tuningolt "nemzeti" nagytőke létrehozásával, turbónacionalizmussal, agymosással, az igazságszolgáltatás szisztematikus leépítésével. És ennek a szépen fejlődő fasiszta diktatúrának a vezérideológusa hívja kávézni az utcai demokrata aktivizmus jelképét. Ilyenre csak churchilli válasz adható: lófaszt.

Nem célom leckéztetni, de láthatóan nem árt a történelem leckéjét elismételni. Hitler 1933-as hatalomra kerülésekor eldöntötte, hogy szépen, lépcsőfokonként lenyúlja Európát. Bele is kezdett, Csehország, Ausztria, Szlovákia, Lengyelország. Minden egyes újabb terjeszkedésénél elszaladtak hozzá Európa demokrata nagyjai, hogy számonkérjék. Kaptak kávét. Meg megbeszélték a dolgokat. És minden alkalommal Európa demokrata nagyjai megnyugodva hazamentek szájukban a kellemes kávéízzel, hogy elmondják otthoni közvéleméyüknek: nem lesz következő országfoglalás. Ezt az épp frisset még be kell nyelnünk, mert háborúzni csak nem fogunk, nemde, de nem olyan rossz fej ám se Hitler, se Goebbels, se Ribbentropp, kellemes emberek, csak kicsit túltolták a bicajt...

JOGÁSZATI TOPRONGYÁSZAT

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.05.09.


A Fideszhez közeli vértakony-felelőskorábbi irományával kapcsolatban, annak idején, feljelentés született. Mára az is kiderült, hogy hiába. Mert az Origo-n megjelent információk alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elutasította Szél Bernadett feljelentését az áprilisi szövegekkel kapcsolatban. Ami különösen akkor lesz még érdekesebb, ha a civilekkel kapcsolatos legújabb kirohanása nyomán született állásfoglalás is ismert lesz majd.

Vagy mégsem lesz érdekesebb. Azt majd akkor meglátjuk. Addig pedig az tekinthető mérvadónak, hogy nem tekinthető fenyegetőnek, ha valakinek az üldözöttség és fenyegetettség megtapasztalását helyezik kilátásban. Legalább is abban a megfogalmazásban, ahogy B. Zs. alulszocializált magyar állampolgár internetre vetette: „aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni”. Még akkor sem, ha előtte de facto a saját jelenlétével felékesített kivonulással kapcsolta össze. Mármint az utcára való kivonulással összekapcsoltan. Mert az a kutyát sem érdekli, hogy egy elgörbült éjszaka után hova vonul az alulszocializált állampolgárok bármelyike. A mostani állásfoglalás nyomán különben azt okvetlenül érdekes lenne tudni, hogy a döntést hozók láttak-e az életben olyan könyvet, amelyik a pszichológiával foglalkozik és Herbart koránál egy kicsit frissebb kiadást képvisel. S nem a könyvet tároló polcról egy grafikai ábrázolást, hanem magát a könyvet. Kinyitva. Mondjuk a fenyegetés címszónál. Ebben az esetben ugyanis tudhatnák, hogy a hasonló indirekt fenyegetést kinyilvánító fogalmazványokat miért ellenjavalják a nevelés pszichológiájával foglalkozók.

Alkalmasint éppen azért, mert tartós, és alapvetően tárgytalan, tehát a tehetetlenséggel is frusztráló fenyegetést jelentenek. Ugyanakkor, talán éppen ezért, a hatóság szerint ez teljesen rendben van. Akkor azonban nyilván a hasonlóan indirekt ellenzéki gesztusok is rendben kellene, hogy legyenek. Akikkel kapcsolatban, egy bíró fogalmazott meg olyan tényállást megvalósultnak tekintő ítéletet, amely tényállást korábban ő maga címkézett baromságnak. Mint olyat. Így aztán jó lenne, ha legalább a testületeken belül lenne némi egység. Azon az egységen kívül, amelyet a hatalomnak csontig benyaló talárosok képzetes egylete látszik képviselni. Tisztelet a kivételnek! Akár azon az áron is, hogy önmaguk korábbi munkásságát köpik szemközt. Így aztán még az is lehet, hogy a Fidesz-barát taknyász ügyében döntést hozó is ellentétes véleményen volt mostanáig. Akármi megtörténhet...

DE, B@ZMEG, HABONY KÖZSZEREPLŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.05.09.


Tegnap még azon morfondíroztam röhögve, hogy a lakájmédia vajon mikor fog eljutni oda, hogy a francia elnökválasztás eredményében is Soros kezét azonosítsa, ehhez képest (így legyen ötösöm ott, ahol sose lesz): az elvtelen szarlapátolók tényleg megírták, és már egymástól is átvették a rongyosra csócsált sorosozós dallamokat. Nem tudom, hány bőrt lehet még lehúzni erről a témáról, de nyúzzák Csak szorgalmasan, 
épeszű embernek ez már jóval több a soknál. Haladjunk.

Közben azt írja az újság – engem a sorosista háttérhatalmazásnál speciel egy fokkal jobban érdekel, mivel méltatlanul megfeledkeztünk róla -, hogy a nem létező, papíron munkanélküli Habonyárpád, aki semmilyen kormányzati kifizetési listán nincs rajta, aki miniszterelnöki, kormányzati és egyéb típusú nemtanácsadó, de valahogy mégis kismillió ponton összefolyik a hatalommal és a közpénzzel, berágott a Jobbikra, amiért plakátra tették az ő orcáját.

Rogán Antonio haverjához hasonlóan, a szipákoló partyarc is kőkemény perelőbajnok. Habony, akinek dicső múltjában nyugdíjas emberek hasba rugdosása is szerepel a gipszfaragó-vitrinőri kvalitások mellett, azért kéri ki magának ezúttal (is), mert szerinte továbbra sem tekinthető közszereplőnek, akinek – mint ilyen – kötelessége volna összeszorított fogakkal tűrni.

Vagyis tehát az engedélye nélkül nem lehet róla plakátot készíteni. Vagyis őtitokzatossága szerint a Jobbik képmáshoz való jog megsértését követi el azzal, hogy szerepelteti a plakátokon a Ti dolgoztok, ők lopnak felirat mellett. Különösen a lopnak felirat mellett, gondolom én. Ezért aztán a láthatatlan, csodákat tevő, kormányzati döntéseket nem hivatalosan, de annál nagyobb erőkkel befolyásoló divatdiktátor (mekkora szar lehet, amikor a két milliós kockás kabátot lezabálja kaviárral és dobhatja ki a francba) azt szeretné, ha a bíróság a plakátok eltávolítására kötelezné a pártot, ha eltiltaná a további jogsértéstől, ráadásul könnyes bocsánatkérést is vár Vonáéktól.

Mivel a kollektív memória már a két héttel ezelőtti gennyes ügyletekre sem emlékszik, ideje volna egy kicsit újra beszélni erről a fantomról, akinek egyetlen rend hétköznapi hacukája a magyar átlagbér n-szeresére rúg. Pedig volt már, hogy Vajnától kért kölcsön a londoni gatyából kilógó seggű urizálásra.

Azóta jobban mennek a dolgai, mióta két éve létrehozta a Modern Media Group Zrt. nevű cégét (a Lokál és 888 mizérialapok gazdája), amelybe úgy ömlenek az állami hirdetésekbe csomagolt csilliárdok, hogy Kósa Lajos vinnyogása adja a másikat. Miszerint aHabonyárpád nem közszereplő. Orbán, Mészáros, Rogán közszereplő, de a szintén Soros pénzén tanult Habony nem közszereplő. Az meg például, hogy a rosszemlékű, kurvadrága és nem mellesleg eredménytelen népszavazással zárult kvótakampánnyal is az ő Gucci kollekciója gyarapodott, az kit érdekel?

Akkor Simicska Lajos miért közszereplő, egyáltalán nem tisztelt csúszómászók? Az egész internet felsír attól a megszámlálhatatlan videótól (itt, itt, itt, itt vagy itt), amelyben a Fidesz apraja és nagyja köpni-nyelni nem tud a Habony név hallatán. Beleértve Kósa nem túl intelligens Lajost is. Attól kezdve, hogy fingjuk nincs, ki az, addig, hogy mindenkinek (folyósói beszélgetőpartneri minőségében) tanácsot ad a Fideszben, de sajnos formális szerepet nem tud vállalni, minden volt már, és mindennek az ellenkezője is...


MÁS TÖRTÉNETEK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.05.10.


Tegye a szívére a mocskos mancsát az, aki határozottan állítja, ő pedig tudja, ki a rosseb az a Mocsár Gábor. Nekem szerencsém volt, az unokaöcsém még szaros korában elmajszolta egy könyv elülső borítóját – ennek már majd’ negyven éve -, és ami megmaradt belőle, az volt a Mocsár Gábor könyve Süli-bógni néven, illetőleg címmel. Hogy honnan került a fogai közé, azt máig sem tudom.

Viszont, miután a kölök taknyát és nyálát letörölgettem, egészen kellemes olvasnivalót leltem benne, és nem is egyszer röhögtem végig az egészet, a „Kerek egymillió” címre hallgatót meg különösen. Az a történet arról szólt, hogyan, milyen küszködéssel szerez be egymillió forintot a vályogvetés kamu megsarcolásából a főhős, és ami lóvét a rendszer működése fel is emészt.

Ez az unokaöccs-rágta kötet azért zúgott bele pállott agyamba, mert pártunk győzedelmes jelentést adott közre, hogy átlépte az egymilliót az eddig visszaküldött nemzeti konzultációs kérdőívek száma. Én ennek teljes szívemből örülök, annak ellenére, hogy értelme csak annyi, mint a vályogvetési illetéknek hajdani olvasmányomban, tehát zérus.

Mocsár írásai a működő szocializmusról szóltak, és azt mesélték el, milyen értelmetlen és álságos a rendszer, amely annyiban mégis jobb volt, hogy bizonyos munkához kötötte a millió megszerzését. Máma ez nincs így. Korunkban még a kerek egymilliárd névre hallgató kisregény is anakronizmus volna, hiszen ez az összeg csak bagó, smafu, gázszerelő legyen a talpán, aki nem szed be havi tízet belőle, mert olyan szorgalmas és okos, mint az ugrifüles...

IZOM-BAYER MEGINT VÉRT AKAR

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2017.05.08.


A hétvége történéseit elnézve az embernek kedve támad aktivistának állni még akkor is, ha ez amúgy távol áll tőle, és életének 4x éve alatt még sosem fordult elő vele. Én például most éppen rettentő kíváncsi vagyok, hogy a fideszes szardarab tőlem is megpróbálná-e elvenni a telefonom, próbálna-e taszigálni, vagy taknyomon és véremen keresztül kicipelni egy bizottsági ülésteremből, ahová a jogom mellett lehetőségem is volt bejutni azok közé, akik állítólag engem, a népet képviselik.

Oké, én picit nagyobb vagyok, mint Halász Júlia, épp csak annyival, hogy a Választási Irodát védő kopasz válogatottba csont nélkül beférnék.

Vajon menne nekik? Lenne bátorsága a szabó nevű szardarabnak megpróbálni a keménykedést velem is, vagy hősünk csak a nőkkel szemben ennyire tigris? Előjönne vérbayer az ólból, hogy fésztufész próbáljon a taknyomon és véremen csúsztatni, vagy megbújna a gazdái lába között és onnan ugatna ahogy szokott?...

140 NEMI ERŐSZAK TÚLÉLŐ EGY ÉV ALATT: SZEXIZMUS AZ ELTE-N

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PÓSFAI ORSI
2017.05.09.


A 2013-ban kirobbant „BTK-s listázó botrány”, majd a Tanító- és Óvóképző Kar 2014-es gólyatáborában történt nemi erőszak eset után az ELTE-n összeállt egy kutatócsoport, melynek célja elsősorban egy olyan kutatás elvégzése volt, amely az egyetemen létező nemek közti egyenlőtlenségeket tárta fel. A reprezentatív felmérésen alapuló kutatás egyik megdöbbentő eredménye, hogy a 2015/2016-os tanévben az ELTE diákjai közül legalább 140 vált nemi erőszak áldozatává, de szexuális zaklatást például minden harmadik női diák tapasztalt már. A kutatás tapasztalatairól kérdeztük a kutatócsoport két tagját, Gregor Anikót és Giczi Johannát.

Miből állt a kutatás, és miből jött az ötlet?

Gregor Anikó: Három gyújtópontja volt ennek a kutatásnak: a BTK-s listázó botrány 2013-ban, és aztán 2014 őszén a két gólyatábori nemi erőszak eset. Minket alapvetően az érdekelt, hogy a diákok alulnézetből, tehát az egyetemi szervezeti, kulturális hierarchiára rátekintve egyrészt milyen érintettségekről számolnak be, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek nemek közötti egyenlőtlenségek, szexuális hatalmi visszaélések, szexuális zaklatás, szexuális erőszak témakörben, illetve hogy milyen attitűdöket osztanak.

Giczi Johanna: Két pillére volt a kutatásnak, egy kvantitatív és egy kvalitatív. A kvantitatív kérdőíves részben reprezentatív mintán kérdeztük meg az egyetemi hallgatókat azokról a témakörökről, amik a gólyatábori erőszakkal, a szexuális erőszakkal és a szexizmussal kapcsolatban felmerültek a kutatás során.

A másik pillér egy kvalitatív pillér volt, itt negyven interjút készítettünk az egyetem minden karán, karonként nagyjából ötöt. Fontos szempont volt, hogy a nemi arányokat figyelembe vegyük a karokon, és ennek megfelelően választottunk interjúalanyokat.

A kutatás modszertanáról és eredményeiről itt és itt olvashatsz bővebben...

AZ ORIGÓNAK A MEGVERT, MEGERŐSZAKOLT NŐK KAPCSÁN IS SOROS GYÖRGY JUTOTT AZ ESZÉBE - ENNÉL GUSZTUSTALANABBAT NEHÉZ ELKÉPZELNI

B1 BLOGCSALÁD 
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.05.09.


Olyan programokat és civil szervezeteket vett elő az Origo és tüntetett fel obskúrus összeesküvésként, amelyek Magyarország polgárainak védelmére, megvert női áldozatok védelméért jöttek létre.
Ennél gusztustalanabbat nehéz elképzelni. Az Origónak az fáj, hogy valaki a családon belüli erőszak ellen, a megvert, megerőszakolt nőkért tesz valamit. A kormányzati szennyoldal „A bíróságokra is betört Soros hálózata” címmel leírja, ahogy a civilek a bíróságokon küzdenek a megvert nők jogaiért. Mintha ez valami összeesküvés lenne Magyarország ellen.

Van egy olyan állapota a szervezetnek, amikor a saját immunrendszere támadja meg a beteget. Autoimmun-betegségnek hívják, súlyos tüneteket okoz, van, aki le is bénulhat tőle.

Az Origo kezd olyan lenni, mint az immunrendszer, aminek ugyan meg kellene védenie a kórokozóktól Magyarországot, de ehelyett inkább a saját szervezetére támad. (Lásd még: a sajtó szerepe a demokráciában, meglepő, a hatalom ellenőrzése).

A névtelen cikkben leírják, hogy melyik szervezet milyen, a társadalomra hasznos tevékenységet folytat:
 1. Amikor a NaNe Egyesület önkéntesei figyelik, hogyan viszonyulnak a bíróságok a családon belüli erőszakhoz (És még hozzá: Colleen Bell is tartott előadást a programot lezáró konferencián) (!!);
 2. vagy amikor a Patent Egyesület vizsgálja a nők elleni erőszakkal kapcsolatos ügyeket a bíróságokon, összefogva a Magyar Bírónők Egyesületével;
 3. vagy éppen érzékenyítő kurzusokat szerveznek bíróknak a Magyar Igazságügyi Akadémia segítségével.
Mindez az Origo szerint azt jelenti: Soros György a magyar bíróságokra is rátette a kezét.

Itt ilyenkor valami elszakad az emberben.


Látnunk kell, hogy a nők elleni erőszak valós probléma Magyarországon és ezek a civilek ezt az ügyet karolták fel. Pont a Pintér-féle minisztérium adott ki egy nagy adag statisztikát a nők elleni erőszakról pár hónapja.

De itt a Nők joga című oldal, ahonnan szintén látszik, hogy rengeteg nő esik áldozatául erőszaknak Magyarországon.

Ezt a jelenséget a magyar igazságszolgáltatás a maga bumfordi módján, „valahogy” kezeli. Tudjuk jól, milyen tortúrán kell keresztülmennie annak, aki azzal megy el a rendőrségre azzal, hogy megerőszakolták. A magánélete megszűnik és jó eséllyel azonnal lekurvázzák. Számos esetben őt fogják hibáztatni érte.

Hogy ne így kezelje a magyar igazságszolgáltatás a nők elleni erőszakot, a civilek megpróbálnak a bírók segítségére lenni: hogy a megerőszakolt nőt ne egyből azért hibáztassák, mert túl rövid szoknyát vett fel. Vagy, mert egy pohárral többet ivott a buliban. Ne legyenek illúzióink azzal kapcsolatban, hogy működik a rendszer.

Mi erre a jelenségre az Origo válasza, amelyet, ugyebár a magyar kormánypárt és a Fidesz politikai marketing-osztálya irányít?...