2015. december 12., szombat

PARTIÁLLATOK MAGÁNÉLETE ÉS A KOKAINBA FULLADT MAGYAR JÖVŐ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: H.A.
2015.12.12.


Nem tudom máshol hogy van ez, de ahhoz, hogy valaki tanácsokat adhasson egy ország miniszterelnökének, vagy a kormány bármely tagjának, ahhoz nem árt, ha betekintést nyer a döntéseket előkészítő iratokba, kutatásokba, esetenként titkosított, hírszerzési anyagokba. Gondolom én. Hogy ez másként nem igazán elképzelhető. Ha meg belelát, ha egy ilyen ember belelát, akkor az majdhogynem nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az kurvára nem lehet magánember sem Ibizán, sem Washington lépcsőin ülve, sem valamely londoni gyorsétteremben kilogó seggel, hátat fordítva az országnak.
Ha meg Habony Árpád nem lát bele ezekbe az iratokba és úgy ad tanácsokat magánemberként, az mindent elmond ennek a kormánynak az elmeállapotáról, szakmaiságáról, és ennek az országnak a szomorú jelenéről-jövőjéről.  Nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb.
Ezen a ponton már Orbán Viktort kérdezem, nem mintha nem szarná le a fejemet: rendben van az, hogy egy Ibizán magát szemhunyorgásosra szórakozó, nyugdíjasokat átjárón felrugó, sajtó elől sértődötten és feldúltan menekülő kendós ex-koronaőr ad hobbi tanácsokat, amelyek az ország mindenfélefajta jelenét-jövőjét befolyásolják? Nem értettem a maga idején, és most sem értem, miért nem lehet semmi közünk ahhoz, hogy ennek a fontos emberek körül sündörgő kalandornak egyáltalán megvan-e az intellektusa, és a szakmai felkészültsége ahhoz, hogy bármilyen tanácsokat adhasson a magyar kormánynak? Vagy az is lehet, hogy teljesen más okból tartják olyan közel magukhoz, és óvják a magánéletét, mint a hímes tojást?
Félreértés ne essék: nem irigylem Habonyt azért, mert törvényes jövedelem hiányában is olyan luxuséletre telik, amilyenre nekem sosem fog. Dühít ellenben, hogy ez a pojáca ráadásul pontosan abban a liberális nyugati, hanyatló életformában mulatja homályosra a tekintét, zabál, vedel és istentelenkedik, amelyet az Orbán-kormány tűzön-vizen át meg akar gyűlöltetni a magyar néppel. Álszent népnek meg köztudottan nincs hazája. Vagy ha van, az olyan is.
Dühít, hogy ennek az országnak a jelenkori történelmét az ilyen nagy becsben tartott senkiházi Árpik (máskor Tónik, Janik, Petik, Lajik, Bercik) írják, akik csak azért nem röhögnek bele az arcunkba, mert – mint a fenti ábra is mutatja – a jóléttől nem látnak el a szomszédos asztalnál magát riszáló konzumhölgyig sem. A ti pénzetekből. A mi pénzünkből. Megérdemeljük? Meg.

ITT OLVASHATÓ

TÉNYLEG SENKIT NEM ÉRDEKEL A DOLGOZÓK ÁLLAMI KIZSÁKMÁNYOLÁSA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2015.12.12.


Csütörtökön a szokásos kormányzati sajtótájékoztatón eresztette meg Lázár János a pedagógusokat lesajnáló, a munkavállalók jogait semmibe vevő, vadkapitalista szavait. A helyszínen 40 újságíró ült, és a nem éppen ellenzéki Origón kívül senki se tartotta fontosnak megírni ezeket a szavakat, csupán a szintén nem éppen ellenzéki TV2 vágott belőle be 10 másodpercet a híradójába.
Mi pénteken megírtuk, mi a probléma azzal, amit Lázár mond, hogy veszi ezzel semmibe a munkavállalókat, hogy tekinti őket választópolgárok helyett alattvalóknak. És nagyjából ennyi is lett a következménye annak a kijelentésnek, hogy a pedagógusok csak ne tiltakozzanak, mert nincs joguk megválasztani a munkáltatójukat, és senkit sem érdekel, ha egy munkavállaló nem szereti a munkahelyét. Ennyi lett a következménye azoknak a mondatoknak, melyek szerint a kormányra helyezett nyomás azért elfogadhatatlan, mert nehogy már a farok csóválja a kutyát, tehát nehogy már a választó mondja meg a politikusnak, nehogy már a dolgozó követeljen normális munkakörülményeket és fizetést.
De ez, úgy tűnik, csupán az olvasókat (hiszen 50 ezren olvastátok a cikket) és minket érdekelt, egyetlen másik médiatermék sem kívánt ezzel foglalkozni, egyetlen párt se kérdezett rá Lázárnál, mégis hogy gondolja ezt, egyetlen szakszervezeti vezetőnek sem akadt fenn a szeme a mondottak hallatán.
Persze ez nem meglepő, a szakszervezetek halottak, a politikai, gazdasági és médiaelit nagy része pedig nem is tartja felháborítónak azt a gondolatot, hogy a dolgozóknak kuss legyen a neve. Nem is érti azokat a problémákat, amiket az ilyen hozzáállás nem csak az egyes embereknek, hanem a gazdaságnak és a társadalomnak is okoz...

ITT OLVASHATÓ

QUAESTOR - AZ MSZP JAVASLATA

KÉRDEZZ BÁTRAN! BLOG
Szerző: Steve123
2015.12.12.A Fidesz olyan törvényt akart hozni, ami a bankoknak tetszik, ugyanakkor mégis kampányolhat azzal, hogy a Fidesz megmentette a Quaestorosokat. Így született az a javaslat, hogy 2008-ig visszaveszik a kamatokat. Az jogos, hogyha valakinek volt a csődkor 10 kötvénye, akkor csak a bekerülési értéket kapja vissza, kamatot nem. (Ezt hirdeti a Fidesz a médiában.) Valójában olyan törvényjavaslatot hoztak, hogy több évvel a csőd előtt lejárt kötvények kamatát is elveszik, teljesen logikátlan. Illetve az a logika benne, hogy minél kisebb legyen a kártalanítási összeg!
Abban reménykedik a Fidesz, hogy a bankok is örülni fognak, meg Quaestorosok is. Persze mindkét fél nem örülhet. Amit az egyik nyer, azt a másik veszíti el. A Fidesz is tudja ezt, ezért gyorsan intézkedett, hogy Győr önkormányzata (Fideszes vezetésű) mindent visszakapjon. Kamatokat is. Bezzeg a gyedi bíró!
Kommunikációs szempontból nagyon ügyes a Fidesz, mert akik nem érintettek, nem ismerik a részleteket, azok simán elhiszik, hogy csak a kamatokat vesztik el a károsultak. Ők már nem tudnak arról, hogy visszamenőleges kamatelkobzásról van szó.

MAJDNEM MINDENT ELVESZTETTÜNK, AMIÉRT KÜZDÖTTÜNK - PALESZTINA ELSŐ KÜLÜGYMINISZTERE

KETTŐS MÉRCE
Szerző: Kalocsai KInga
2015.12.12.


Nabil Shaath Palesztina első külügyminisztere, az Oslói egyezmény létrejötte idején vezető tárgyaló, jelenleg a Fatah központi bizottságának rangidős tagja és a párt nemzetközi kapcsolatainak biztosa. A Kettős Mérce tudósítója a Palesztin Hírközlési Vállalat meghívására járt, több más magyar újságíróval egyetemben a palesztin területeken - az alábbi interjú ebből az alkalomból készült.

- Mi történt az oslói egyezmény óta? Mi a mai valóság belőle? Izrael mely pontokat sérti meg a leginkább?
- Az egyike voltam azoknak, akik nagyon keményen dolgoztak a békefolyamaton, beleértve Oslót is. Ott voltam a Fehér Házban aláírni az egyezményt, én voltam az első palesztin külügyminiszter, én voltam a tervezési és nemzetközi együttműködésekért felelős miniszter, ott voltam tehát az elejétől. 1993-ban írtuk alá az egyezményt, és azt hittük, hogy lesz egy független Palesztin Állam Izrael mellett, békében, legkésőbb 5 éven belül, 1998-ra – addigra a szükséges változások befejeződnek, és lesz két független állam egymás mellett.

KAMASZKORUNK LEGSZEBB MELLEI - SYLVIA KRISTEL

ORIGO FILMKLUB
Szerző: Varga Dénes
2015.12.12.


Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Sylvia Kristel, az Emmanuelle-filmek sztárja lebontotta a prűdség falait a hetvenes években, és később is egész generációknak pezsdítette fel a szexuális fantáziáját. Túl nagy ahhoz az életműve, hogy az összes meztelen jelenetét egy cikkbe belepakoljuk, így most csak a legizgalmasabb, legkülönlegesebb vetkőzéseit mutatjuk meg.Sylvia Kristel szexuális forradalmat robbantott ki az Emmanuellecímszereplőjeként a hetvenes években. Az első rész volt az első komoly szerepe, de máris háromszáz millió embert bűvölt el szépségével a mozikban, állítólag a japán nők felállva tapsoltak, amikor szex közben pózt váltott, és ő került felülre. Később sem hagyott fel a pucérkodással, a hetvenes évek egyik leghíresebb szexikonjaként olyan sztárokkal játszott együtt, mint Alain Delon, Gerard Depardieau vagy Jean-Louis Trintigant. 

A 3 LEGJOBB IDŐMENEDZSMENT TECHNIKA KARÁCSONYRA

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur.anita
2015.12.12.


Avagy hogyan húzd ki magad a saját hajadnál fogva a karácsony előtti időzavarból és a teendők végeláthatatlan sokaságából! 3 jól használható időmenedzsment tipp következik a decemberi időszakra.
Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki elúszik olykor a teendőkkel, akinek több fronton is zajlik az élete és aki szeretné, ha minden, ami fontos neki, beleférjen a nap 24 órájába. Decemberben különösen sok teendő torlódik fel, így bárkinek jól jöhetnek ezek az egyszerű, gyakorlatcentrikus megoldások:

A 3 legfontosabb dolog ma...

Aki követte a 14 napos #imadomareggelt kihívásomat, az ott találkozhatott ezzel a rém egyszerű technikával. 

ÖSSZESZORÍTOTT FOGAKKAL FIGYELI A VILÁG A FRANCIA VÁLASZTÁSOKAT

LUMENS BLOG
Szerző: Hegyi Heni
2015.12.12.
Vasárnap zajlik a francia választások második fordulója, amit valószínűleg az egész kontinens figyelemmel kísér majd, hiszen az egyre növekvő Nemzeti Front most először aratott elsöprő többséget a regionális választások első fordulójában.
Jobbra át
Az Európa szeptember 11-éjének is nevezett párizsi mészárlás nem csak Franciaországot, de az egész kontinenst sokkolta – még akkor is, ha a hosszasan elnyúló előzmények ismeretében számítani lehetett egy ilyen jellegű támadásra. A nyugati világ felnőtt és fiatal generációi számára felfoghatatlan és az élet normális kerékvágásával összeegyeztethetetlen az a brutalitás, amivel ártatlan civilek halálát okozta az Iszlám Állam, hiszen a jelen században egy háborút nem tapasztalt, békeidőben felnőtt társadalomról beszélhetünk. A terrorfenyegetettség ilyenfajta realizálódása kétségkívül újabb löketet adott az Európa-szerte amúgy is egyre erősebbnek számító jobboldali pártok térnyerésének.
Ezt a nyugati médiumok egy része összességében inkább negatív jelenségként mutatja be és alapvetően két álláspont jelenik meg: az egyik szerint tartani lehet egy a kontinens egészére kiterjedő demokráciaellenes fordulattól, a másik oldal szerint viszont a helyzet nem jelent igazi veszélyt, mivel a jelentősége még így is elhanyagolható. A képet csak bonyolítja, hogy a jobboldaliság egy viszonylag ritkán definiált, nagyon sokféle ideológiát tömörítő fogalom, amely nemcsak országonként mutat eltérő beállítódást, de sokszor még a pártokon belül is különböző irányelveket preferáló blokkokra bomlik. A külföldi sajtót olvasva úgy tűnhet, hogy a negatívumok egyértelműbbek ezekkel az ideológiákkal kapcsolatosan, mint azok a jellemvonások, amelyeknek köszönhetően mégis nagy támogatottságot tudhatnak maguk mögött. A fentiek tükrében meglehetősen nehéznek bizonyul a jelenség mélyére nézni.
A jobboldaliság kérdésével foglalkozó cikkekben gyakran jelenik meg a homofóbia, xenofóbia és az intolerancia – amely beállítódás szöges ellentétben áll az uniós szlogennel: „egység a sokféleségben”. Ezeket a negatív kifejezéseket részben vagy teljes egészében a jobboldali pártok populista propagandájához szokás kötni, amelynek köszönhetően azok a gazdasági szempontból hátrányosabb helyzetben lévő széles rétegek számára tudnak valós vagy legalábbis annak tűnő alternatívát kínálni. Ez érv ellen szól az, hogy Dániában és Svédországban, és most már Németországban – tehát jó gazdasági helyzetű európai országokban – is erősödnek a jobboldali csoportosulások.

ADDIG JÓ A NÉPSZAVAZÁS, AMÍG ÉN CSINÁLOM

MANDÍNER BLOG
Szerző: pinter.bence
2015.12.12.


Nem lesz népszavazás se az olimpiáról, se a vasárnapi zárva tartásról. Az első esetben a közvélemény a legutóbbi mérések alapján támogatná a rendezést; a második esetben viszont jelentős fölényben van az idén márciusban bevezetett intézkedést ellenzők aránya. Az olimpiás népszavazást legutóbb a 2008-as népszavazást levezénylő Tarlós István utasította el; a vasárnapi boltzárat pedig a jogszerű eszközöket végletesen kihasználva blokkolja az NVB és egyes hasznos magánszemélyek. Mit gondoltak 2008-ban, és mit gondolnak most a népszavazásról a kormánypártiak?
Magyarországon a valódi problémák nem ügyek, írtam erről a minap: a rendszerváltás óta csak akkor foglalkozott egy-egy tényleg problémás válságterülettel a mindenkori kormány és ellenzék, ha hatalmi érdekei forogtak kockán.
Mi sem mutatja meg ezt szebben, mint a 2008-as szociális” népszavazás, amely látszólag a tandíjról, a kórházi napidíjról és a vizitdíjról – tehát az oktatás- és egészségügyről – szólt, valójában azonban csak eszköz volt arra, hogy a Fidesz ciklus közben rendítse meg a kormányt.
Széky János Bárányvakság-sorozatában (és könyvében) foglalkozott a népszavazás kérdésével, amely szerinte valójában a köztársaság, de legalábbis a képviseleti demokrácia végét jelentette. A kérdésekről helyesen állapítja meg Széky, hogy valójában nem igazán népszavazásra valóak: az akarsz többet fizetni?” jellegű kérdésekre mindig nem lesz a válasz, legyen bármennyire is logikus az ellentéte. Ráadásul a kérdéses tételek bevételként szerepeltek a költségvetésben, így elméletileg nem is lehetett volna népszavazásra bocsátani őket  különben nincs értelme annak, hogy létezik kormányprogram és költségvetés. „Népszavazásnak csak kivételes esetben, az országot érintő, legfontosabb kérdésekben van helye, amelyek jövőjét alapvetően meghatározzák”  mondta akkor Horn Gábor, az SZDSZ-es ellenkampány vezetője.

SZÜNTESSÉK MEG A TÖMEGKÖZLEKEDÉST!

JOBBEGYENES BLOG
Szerző: jobbegyenes
2015.12.12.


...A fenti sorokat irónia vezeti. A magyar politikus buta. Ül az autójában, nem érti miért van dugó, világképe a gázpedáltól a kormánykerékig terjed, ahogyan az egyszeri autós is, aki alanyi jognak tartja azt, hogy még a wc-re is autóval menjen. A magyar politikus azt sem tudja, hogy az őt megválasztó pestiek 85 százaléka tömegközlekedik, ahogyan azt sem, hogy milyen egy buszon - a dugóban állva, buszsáv híján - nyomorogni a tömegben, vagy szívni a füstöt a hármas metróban, hiszen a "szélsőségesen tömegközlekedés-orientált" fővárosban a rendszerváltás után csak a tömegközlekedést sikerült leépíteni, miközben az autós infrastruktúrát - különösen az agglomerációban folyamatosan fejlesztetették. A magyar politikus tehát nem érti - de legalább nem is érdekli - hogy mi zajlik a szélvédőn túl. Viszont tudja hallgatni a rádiót és nem kell keveredni a pórnéppel. Akik ugye majd legközelebb is megszavazzák őt. Csak ne lenne ott az a rohadt buszsáv, lehetne gyorsabban is haladni...

ITT OLVASHATÓ

A NATO A FŐ ELLENSÉG

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos László
2015.12.12.


Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma Kollégiumának december 11-ei, pénteki, kibővített ülésén erős üzeneteket fogalmazott meg Vlagyimir Putyin államfő, aki összesen tizenöt éve – ebből négyben miniszterelnökként – uralja az országot. A beszéd hangvétele eltökélt volt, de a nyomatékot az egyébként tuvai nemzetiségű Szergej Sojgu védelmi miniszter helyzetértékelése adta meg hozzá, aki az utóbbi másfél-két évben – Putyin elnök és Medvegyev kormányfőt követően – a legtöbbet szereplő tényezővé vált orosz állami médiában. (A linkkel elérhető helyen, közvetlenül a Putyin-beszéd után oroszul olvasható a katonapolitikus szövege, s viszonylag részletes, bár terjedelmi okokból messze nem teljes ismertetőt ad róla az Index.)

A hatalmas ország minden részéből összehívott tábornokok és főtisztek valóságos hadserege előtti államfői, illetve miniszteri megszólalásnak eltérő volt a hangszerelése. Például, amíg az orosz elnök, minden keménysége ellenére, még felhívta figyelmet arra, hogy a szíriai légi hadműveletek biztonsága érdekében egyeztetni kell az izraeli légi irányítás mellett az Egyesült Államok által vezetett Iszlám Állam ellenes koalíció irányítóival is, a védelmi miniszter azt érzékeltette, hogy a NATO és annak vezetője ereje – ellenség. Egyszerűen annál az oknál fogva, hogy az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének égisze alatt az USA hadserege egyre közelebb nyomul Oroszország határaihoz...

ITT OLVASHATÓ

EGY POLITIKAI SZÉLHÁMOS FOGSÁGÁBAN

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2015.12.12.


Magyarországon a kormányzást már régóta handabandázás és a korrupció helyettesíti. A politikai alkalmazottak könyékig turkálnak a piac által előállított GDP-ben, rombolják az erőforrásokat, élősködnek, közben gyalázzák a béna és félvak, de még mindig működő értékteremtési rendszert. Közben a magyarok bedőlnek a nacionalista, államelvű, Nyugat-ellenes propagandájuknak, mert nincsenek ismereteik -- tegyük fel, egy részük látja is őket -- a zürichi, monacói, aix-en-provence-i, new yorki, szingapúri kirakatok mögött rejlő komplexebb intézmények működéséről, amelyek nélkül ezek a kirakatok nem volnának. A magyarok könnyű szívvel azt hiszik, van királyi út a gazdagsághoz, konkrétan nem kell ehhez kapitalistává válnia egy ország gazdasági kultúrájának, és amit ez jelent: alapvetően erkölcsös társadalmat, átlátható államot, és a magántulajdont üzemeltetni. Azt hiszik, Felcsúton jött el újra a Megváltó. Nem az jött el. Egy politikai szélhámos jött el, amelyik, mint minden szélhámos, precízen tudja, mit szeretnének tőle hallani az áldozatai. És lám...

ITT OLVASHATÓ

A RABOK STRASBOURGI KÁRTÉRÍTÉSE ÉS A MAGYAR IGAZSÁG

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2015.12.12.


Embertelen börtönkörülmények miatt 43 fogvatartottnak ítélt meg a strasbourgi bíróság összesen kb. 230 millió forintnyi kártérítést. Sokan háborognak. Pedig nem az emberi jogok meg a strasbourgi marasztalások miatt nincs pénz kórházakra, alacsonyak a fizetések, költünk 100 milliárdokat stadionokra, élsportra és „közmédiára”, verünk el milliárdokat hazug, uszító plakátokra. És nem a fogvatartottak jogainak érvényesítése miatt mentek el az országból félmillióan.

„Oszt, a szegényeknek meg a kórházi betegeknek miért nem jut kártérítés, ha a bűnözők milliókat kapnak?” Kevés irritálóbb dolog lehet egy kisemmizett és atomizált társadalomban, mint amikor olyanok jutnak kártérítéshez, akik egyébként bizonyítottan bűnt követtek el. Miközben rengetegen vannak azok is, akik nyomorognak, pedig nem követtek el bűnt. A gyereknek is rossz a kaja a menzán, a kórházakban sokszor szappan és WC-papír sincs, nemhogy elegendő orvos lenne. A falak omladoznak, a falvakban hűbéri viszonyok és hideg, a közoktatás költségvetési meg ideológiai présben, és még kollektívan mondanak fel az aneszteziológusok is. Na és akkor, a milliókat a rabok kapják embertelen körülmények miatt. Hol itt az igazság?

Sehol. De nem azért, mert a fogvatartottaknak jár a 4 négyzetméteres mozgástér meg a rendszeres zuhany és a poloskamentes zárka. Tudjuk, sokak szerint nem jár, és soha nem is fogjuk őket meggyőzni, bár azt érdemes észben tartani, hogy:

- Európa legzsúfoltabb börtönrendszere a magyar, így vagy az állam csinál valamit rosszul, vagy a magyar emberek ilyen rosszak (szerintünk az első az igaz);
- a legtöbb ember nálunk sem személy elleni erőszakos bűncselekményekért ül;
- ha azt akarjuk, hogy esélyük legyen arra, hogy emberként szabaduljanak, hasznos, ha nem állatként bánunk velük;
- rengeteg cselekményt indokolatlanul kriminalizál a büntetőpolitika vagy indokolatlanul szigorúan;
- az egyre szigorodó büntetőpolitika általában annak a jele, hogy adott állam nem képes szociális problémákat más módon megoldani.

ITT OLVASHATÓ

KIKÉRI-E MAGÁNAK A KATOLIKUS EGYHÁZ, HOGY A FIDESZ PÁRTKÖZLÖNYE GYILKOSNAK NEVEZTE FERENC PÁPÁT

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2015.12.12.


Veszélyben vagyok. El akarnak pusztítani azért, mert keresztény fehér ember vagyok (már legalábbis abban az értelemben, hogy nem vagyok se cigány, se zsidó, és ha igaz, hogy az ateista is keresztény). És mindezt a fantaszta kormánynyaloncok apokaliptikus közlönyéből kell megtudnom. 
"A VILÁG MA LEGVESZÉLYEZTETETTEBB KISEBBSÉGE A KERESZTÉNY FEHÉR EMBER".
Ezt írja az ötös számú párttagkönyv disznófejű tulajdonosa, aki csütörtökre különösen kemény delíriumba itta magát. És mindezt leszűri
  1. egy amerikai egyetem vitaestjén tett hozzászólásból,
  2. hogy a norvég családsegítők elvették egy magát a középkorba képzelő házaspár gyerekeit,
  3. hogy Nagy-Britanniában egyre kevesebb a keresztény,
  4. és hogy egy idióta szerint egy barokk festő műve rasszista.
Lennél te jazidi Szíriában, te hatökör, megtudnád, milyen veszélyeztetett kisebbségnek lenni...

KARÁM, KUSS!

GÉPNARANCS
Szerző: Gusztos István
2015.12.12.


Nem csupán a paidagágászokat terelte a rezsim a „Nagy Nemzeti Karámba”, hanem gyakorlatilag az egész lakosságot. Persze, vannak, akiknek ez nem tetszik, de ők is tagjai a karámnak. Ellenkezésük, amíg a jelenlegi erővel nyilvánul meg, a hatalom számára kifejezetten hasznos: Orbánia demokratikus voltában kételkedők szemében is legitimálhatja a Nagy Nemzeti Karám létét.
Még hogy paidagágászok tüntessenek, netán sztájkoljanak…
Nemrég zajlott le a karámgyűlés, melynek már a jegyzőkönyve is olvasható – érdekes: ott senki sem bégetett se tüntetésről, se sztrájkról!
A Nagy Zetikai Kódex elfogadása volt a legfontosabb napirend. Ahogy azt az előkészítő bizoccság tagja kérdésre válaszolva elmondta: A szabályozási cél a jogi normában foglalt jogalkotói parancs követése volt.
Hát igen: amikor van bégetni!, a rendes karámtag akkor béget, s úgy, ahogy kell – nem pedig összevissza, hülyeségekről, sztrájkról!
Különben a Nagy Zetikai Kódex elfogadásával nem sokat baszakodtak – miért is tették volna, mikor kiválóan előkészítettek mindent.
Kozák András „előadását” a jegyzőkönyből bárki megismerheti, de azért az azt követő „vita” egészét itt is közreadom:

EZÉRT NEM ÉRDEMLED MEG A KARÁCSONYT

GA WEB MEDIA GROUP
Szerző: győrfi andrás
2015.12.12.


Egész évben telibe szarod mások problémáit, mész a magad feje után. Elfordítod az arcod márciusban mikor jön a koldus a Deák téren, mérgesen mondasz nemet augusztusban amikor jön a féllábú. Dühösen kapcsolod el a TV-t amikor a csontsovány hatéveseket mutogatják, mérges leszel ha szóba kerül a rák mint enyhítendő emberi szenvedés, hiszen ez téged nem érint, nem érdekel.

Azt mondod, hogy jaj ez szörnyű amikor egy ismerős családi tragédiákról beszél neked, majd a másik füleden már ki is engedted és életed hátralévő részében eszedbe sem jut többet. Amikor segítséget kér valaki akkor megtalálod a módját gondolkodás nélkül is, hogy hogyan utasítsd vissza udvariasan. Nem, sajnos hozzám nem jöhetsz lakni, de megértem, hogy felmondták az albérletedet...

ITT OLVASHATOD

NA, UGYE 2.0 - KÜLÜNBEN MEG MI KÖZÜNK HOZZÁ

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezeda
2015.12.12.


Megtudtuk végre, hogy igaza volt OV-nek, amikor a történelem lapjaira illő kijelentést tette láblabdásaink Európa bajnokságra evickélése kapcsán, miszerint: Na, ugye! Mindez annak fényében is felettébb érdekes, hogy van nekünk most ez a Kleinheisler nevű labdát rúgó emberünk, akinek igen különösen alakul a sorsa. Szerzett egy gólt Oslóban, amely találatnak nagyban köszönhető, hogy immár világot verő alakulatunk van visszavonhatatlanul. Ez az alak azonban hiába emelkedett koplárovicsi magasságokba, aki utóbbi sportembernek egyetlen értékelhető momentuma volt egész életében, miszerint begyötört egy dugót a Manchester Unitednek, oszt jónapot, Kleinheislerünk mégis az ő folyójába lépett bele.
Vele példálózni öngólnak tűnik, ám mégis megtörtént a baj a Parlament falai közt, mégpedig a következőképpen: a Jobbik nevű mókusőrs aggódik a magyar láblabdáért, az utánpótlásért, ezért ilyeneket firtatott az aranyozott falak árnyékában: „Hány elkallódott vagy inkább szándékosan figyelmen kívül hagyott tehetség lehet Magyarországon, avagy hány Kleinheisler kispadozik?” A kérdésre Rétvári álomtitkár válaszolt, aki mindent tud erről a világról, ezt is. Szerinte Kleinheisler méltó példa lehet a fiatalabbaknak, de nem befolyásolhatják, kik lépjenek pályára, cserébe viszont végre elárulta, kiknek lehet megköszönni, hogy kijutott a válogatott az Eb-re.

MICSODA MEGOLDÁS!

SAKKOZZ MINDENNAP!
Szerző: Anna és Szilárd
2015.12.12.


Ma 1961-be utazunk vissza, Hastingsbe, hogy betekintést nyerhessünk Bondarevszkij és Lloyd játékába.

Világos lép, és gyönyörű megoldással megnyeri a partit!A megoldást a hozzászólásokhoz várjuk!

JOGOSÍTVÁNY 2.0

SVÁJCI S(CH)APKA 
Szerző: svájci sapka
2015.12.12.Néhány hete azt kértem tőletek, hogy adjatok tippeket, hogy miről írjak, miről nem esett szó, vagy mit olvasnátok tőlem szívesen.
Kaptam néhány ötletet, bár bevallom többre számítottam.
Természetesen, amiket feldobtatok, a közeljövőben megpróbálom feldolgozni.

Az első ilyen téma ihletője egy kedves olvasó, aki e-mailben vetett fel egy problémát.
Köszönöm neki.
Annak idején írtam már a jogosítvány megszerzéséről, de volt olyan részlet, amiről nem, vagy csak érintőlegesen esett szó.
Így most egy kis kiegészítés.


ITT OLVASHATÓ

SZÜRET EXTRA: BAYER ZSOLT MÁR OTT TART, HOGY A PÁPÁT IS "TUDJUKKIK" IRÁNYÍTJÁK

FEKETE LYUK BLOG
Szerző: narancs.hu
2015.12.11.


Újabb publicisztikával örvendeztette meg az emberiséget Bayer Zsolt, és ebben megint olyan meredek dolgok is szerepelnek, amely tüneteteket egyszerűen nem lehet elhallgatni polgártársaink elől. Íme:

„A világ ma legveszélyeztetettebb kisebbsége a keresztény fehér ember. Eközben a pápa, aki Szent II. János Pállal ellentétben nem nagyszerű és nem csodálatos pápa, hanem, úgy tűnik, küldött és megvett ember, vérlázító dolgokat mond a muszlimok befogadásának szükségességéről, és egy szava sincs az üldözött és bántott keresztényekről” – írja legfrissebb micsodájában Bayer Zsolt. De írt még meredekebbet is az ember, aki a párttagkönyvével annyira szeret felvágni. „S hogy a hitetlenség és idegenség konkvisztádorai képesek lesznek-e elpusztítani egy kétezer éves civilizációt. Úgyhogy emeljük fel szívünket, és ne felejtsük el, hogy Jézus sem volt rest korbácsot használni a kufárok ellen. És ezek nem kufárok. Ezek gyilkosok. A családjaink, a múltunk és jövőnk, a hitünk és kultúránk gyilkosai. Hát akkor, mire várunk?”

ITT OLVASHATÓ

A HANG FEKETÉN-FEHÉREN

SZÍNEK ÉS FOLTOK 
Szerző: Göbölyös N. László
2015.12.12.A kamera egy bár üres pultjára irányul, majd lassan rámegy a zenegépre. Félúton bejön a képbe egy bekapcsolt tévé, amelyben éppen bemondják, hogy meghalt Frank Sinatra.Így kezdődik a “ Sinatra: mindent vagy Semmit” című dokumentumfilm, amelyet Alex Gibney rendező készített az HBO számára.Sinatra volt a nagy Gatsby, az amerikai álom hiteles tükre.” - mondta a rendező, aki egyéb dokumentumfilmjeivel vált híressé. Készített filmet a szcientológiáról, James Brownról, a soul királyáról, Steve Jobstról, az Apple alapítójáról. A négyórás filmet december 12-én, Sinatra századik születésnapján sugározzák egyben.A film, nagy részben a családnak köszönhetően, a Sinatráról készített legjobban dokumentált mű. A család, ugyanis megnyitotta a készítők előtt a vizuális archívumát. Gyermekei, Nancy és Frank Sinatra jr. sok történettel járultak hozzá, bár, mint a rendező elárulta, nem volt könnyű megnyerni őket, mivel a film bemutatja az énekes negatív oldalait is. Bekerültek Sinatra régi interjúi, amelyek szinte vezérfonalként kísérik a történetet.

ITT OLVASHATÓ

MAGYAR NÉPMESÉK: KISEBB ÉS OLCSÓBB ÁLLAM

TÉNYTÁR
Szerző: Frankó Provolone
2015.12.11.

Még 2010-ben a kisebb és az olcsóbb állam ígéretével kezdte meg tevékenységét Orbán Viktor és kormánya. A plebejus és a puritán jelszavakkal hatalomra kerülő Fidesz-KDNP azonban egyáltalán nem tartotta be az ígéretét, sőt, a 2014-es országgyűlési választást követően sem történt semmilyen lépés az „olcsóbb állam” létrehozása ügyében.  A minisztériumokban 1200-al dolgoznak többen most, mint a Bajnai-kormány idején, az úgynevezett költségvetési szerveknél pedig 2009-ben 667 milliárd forintot költöttek 247 ezer ember foglalkoztatására, 2014-ben viszont már 1473 milliárd ment el mintegy 534 ezer emberre.
Az állami cégvezetők is köszönik, jól megvannak. A vezetői bérplafont a pénzügyi szektorban 5 millióra, az energiaszolgáltatóknál és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégeknél 4 millióra, míg a többieknél 3 millióra emelték a közelmúltban. Csak emlékeztetőül: Orbán 2011-ben vezette be a havi bruttó 2 millió forint fizetési plafont az állami költségvetési szférában, mivel akkor, a miniszterelnök szavai szerint nem volt elfogadható, hogy miközben az ország komoly kihívásokkal néz szembe, a különböző intézményeknél a többmilliós fizetés sem ritka. Úgy tűnik, mostanra már minden megoldódhatott ebben az országban.
ITT OLVASHATÓ

DAS MODEL

APAPARA BLOG
Szerző: Apa
2015.12.12.


A négy betű között nincs sorrendiség, de ha mégis lenne, akkor talán a H lenne a legfontosabb. Hitelesség nélkül nincs semmi. Hiába mondják, hogy hordozzunk, mert attól fog kötődni a gyerek (egyébként nem attól fog), ha egyszer közben valamiért nem érezzük magunkat jól. Hiába mondják, hogy a hordozás elkényezteti a gyereket (egyébként nem az teszi), ha a babakocsi tologatása közben rosszul érezzük magunkat.

Viszonylag tág és épeszű keretek között, a bántalmazást és a félelemkeltést kivéve szinte bármit lehet, ami közben hitelesnek érezzük magunkat. Hiába vannak elvek, módszerek, ha azokat nem mi termeltük ki, ha azok nem illeszkednek hozzánk, a rendszerünkhöz, a gyerekeinkhez, illetve ha a gyerekünk nem igényli azt az elvet, módszert, akkor nem fog működni. És hát ugyancsak a hitelesség része az is, hogy olykor szabad kiakadni a gyerekeinkre, lehet velük vitatkozni, de erre még visszatérek.

Aztán jön az illeszkedés, illetve annak a jósága, miszerint goodness of fit, aminek értelmében nincsen sem optimális, sem pedig ideális gyerek és felnőtt. Azt kell nézni, hogy a szülő-gyerek kombó hogy jön ki egymással, a rendszergazdák hogy illeszkednek egymáshoz. Hiába beszél a pszichológia különböző temperamentumokról, különböző személyiségtípusokról, a lényeg úgyis azon van, hogy a két ember mit kezd majd egymással. Meg kell találni a harmóniát, az összhangot, a különböző amplitúdójú és frekvenciájú hullámok közös nevezőjét, a képzavarok kisimuló ritmusát. A helyzetet persze tovább bonyolítja, hogy ami egyszer bejött az egyik szülőnek az egyik gyereknél, az nem biztos, hogy ugyanannak a szülőnek ugyanannál a gyereknél öt perccel később is be fog jönni. Az egyetlen dolog, ami segít, az a másik megismerése, megérteni akarása. És mivel nem csak mi hatunk a gyerekeinkre, hanem ők is ránk, ezért ez tényleg nem magától értetődő.

És itt át is térhetnék az F-re, ha nem az M jönne a betűszóban, tehát a minőségi idő. Ezt a legegyszerűbb elmagyarázni: ne a mennyiségre, hanem a minőségre hajtsunk, amikor a gyerekeinkkel vagyunk, nem azon múlik ugyanis, hogy milyen gyerekünk lesz. Hogy ezzel a minőséggel mennyiség is együtt jár-e, az már más kérdés, a fontos, hogy amikor a gyerekeinkkel vagyunk, ha csak 10 percre is, akkor az egyrészt legyen kiszámítható, másrészt olyankor tényleg velük foglalkozzunk.

Na és akkor jöjjön végre az F, a felülemelkedés...

ITT OLVASHATÓ

MINDEN SZENTNEK MAGA FELÉ HAJLIK A KEZE

VÉLEMÉNY BLOG
Szerző: saller3d
2015.12.12.Bajok vannak a honi egészségügyben,általánossá vált az orvos és nővérhiány,a pénzhiány.
Az okokat már százszor is leírtuk,de foganatja nincs.
Még egyszer nincs pénz?
De van pénz csak elvonták más célra használják,azaz stadionokat,kisvasútra és más haszontalan építményekre fordítják.
Nincs orvos,nővér,ismét a pénz hiány és a rossz munkakörülmények,nincsenek megfizetve az EÜ dolgozói,az EÜ létesítmények zöme lerobbant állapotban van.
Általánossá vált hogy a fenti okok miatt az EÜ szakemberek,orvosok,nővérek,technikai személyzet külföldre menekül!
Igen menekül mert ilyen állapotok között éhbérért senki nem akar felfordulni,a betegek sem,de ők nem tudnak elmenekülni,ők vagy meggyógyulnak vagy meghalnak a rossz ellátás miatt.
Nos akkor ki tehet erről?


ITT OLVASHATÓ

RÉSZEI A NEMZETNEK A HOMOSZEXUÁLISOK?

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2015.12.12.


Mármost pironkodva be kell ismernünk, hogy ezen a teszten a magyar nemzeti tudat elbukik. (Elnézést: elbuknak a homoszexuális felebarátaink.) A magyar nemzeti tudat a kollektívum önvédelmi hisztériájának terméke, egy kudarcos, sokat fenyegetett és sok sérelmet hordozó ország önképe. Elég Orbán retorikájára gondolni, elénk ugrik az a sérelmi, folyamatosan elégtételt venni akaró, állandóan harcoló, védekező és támadó, mellveregető, de közben állandóan kisebbrendűségi érzelmektől hajtott nép önreflexiója -- amely egyúttal a fő oka is az állandó kudarcainknak. Ördögi kör ez, amely arra ösztönzi a többséget, hogy olyanokat válasszon vezetőinek, akik ezt a tudati állapotot képviselik, ezek viszont tovább rombolják a nemzet kitörési esélyeit. Egy ilyen önképbe nem férnek bele a személyes szabadság különféle megnyilvánulásai, amelyek -- kimondva vagy kimondatlanul -- "fenyegetik" a nemzetet. Miközben éppen a személyes szabadságok rendszerének hiánya fenyegeti azt...

ITT OLVASHATÓ

MI EGY IGAZI ÜZLETEMBER REJTETT ERÉNYE?

BUSINESS & CAFÉ
Szerző: Business and Café
2015.12.12.


Vajon mindenki tudja, mire van szükség egy vállalkozás elindításához? Annyiszor megtanítják akár az életben, akár az egyetemen. De a legfontosabb, amit nem tanítanak a tankönyvek és a professzorok, az a...
...kitartás.
Igen, jönnek majd a nehézségek, lehet több is mint gondolnád, de ha igazán sikeres szeretnél lenni, muszáj lesz kitartani. "Ahhoz, hogy bármilyen értékes célt elérj, először el kell határoznod: "megteszem, bármibe is kerül". - Andrew Matthews.
Ez egyáltalán nem könnyű, mind tudjuk. Nagyon nehéz kitartani akkor, amikor úgy érzed, az ég is rád szakad… De ettől leszel más, ettől leszel jobb mint a másik, mint akár egy versenytárs. Légy magabiztos, és tarts ki az álmaid, az elképzeléseid mellett! Mi lenne a világgal, ha olyan könnyen feladnánk…?

ITT OLVASHATÓ