2017. január 7., szombat

ORBÁN BELESZERETETT A HEGEDŰBE

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.01.07.


Van, aki hiszi: ahol stadionok, ott foci is van, ahol hegedűt kap a politikus, Paganini lesz, ahol Orbán a kormányfő, az normális ország lehet.

Orbán Viktornak új hobbija van. Az eddigi focimánia a zeneimádatnak adta át a helyét. Természetesen a komolyzenéről van szó. A hangszeres zenéről, egészen pontosan a magyar kormányfő beleszeretett a hegedűbe. Persze ne gondolja senki, hogy ez úgy egyik napról a másikra történt, mert komoly előzménye van. Az más dolog, hogy – számos okból – eddig ezt titokban tartották. Az évente ismétlődő eltűnéseket a rosszindulatú sajtó holmi orvosi kezeléssel igyekezett megmagyarázni, amire a Fidesz első emberének elmeállapota miatt lett volna szüksége, miközben erről szó sem volt. Már csak azért sem, mert, ha Orbán elmeállapota nem lenne rendben, akkor nyilván ő lenne az utolsó, aki emiatt orvoshoz fordulna, hiszen semmi sem áll távolabb tőle, mint saját maga objektív megítélése, tehát nála kizárt a betegségtudat, egy orvos felkeresése, még kevésbé, hogy valaki beteges elmeállapotáról meggyőzze és kezelésre kényszerítse. Naná, hogy nem erről van szó. A hegedűről van szó.

Mielőtt tisztáznánk néhány alapvető kérdést Orbán Viktor legújabb hobbijával kapcsolatban, először is szeretnék eloszlatni minden rosszindulatú feltételezést a hegedűvel, mint választott hangszerrel kapcsolatban. Senki ne gondolja, hogy itt burkolt cigányozásról van szó, és a hegedűvel a miniszterelnök vélt származására szeretnénk utalni. Ennek még a gondolata sem fordult meg a fejünkben. Annál kevésbé, mert tőlünk, liberális genetikai hulladékoktól távol áll minden faji előítélet és – például – soha nem állítanánk olyasmit, hogy Orbán Viktornak a pénzhez fűződő különös, mondhatnánk már-már abnormálisan szoros viszonyát zsidó származása magyarázná. Mondjuk mindjárt azért sem, mert ezt az összefüggést soha senkinek nem sikerült kimutatnia, főleg nem Magyarországon, ahol a legnagyobb pénzügyi mágusokat, Csányi Sándort, Simicska Lajost és Mészáros Lőrincet bármivel meg lehet vádolni, csak azzal nem, hogy zsidók.

E kényszerű kitérő után visszatérve a lényegre, ami nem más, mint a hegedű, el kell mondanom, hogy január 7. szombat nagy nap lesz a magyar társadalom életében. Ezen a napon tartja Orbán Viktor első szóló koncertjét. Természetesen a fellépés helye is szimbolikus. A hangversenyre ugyanis a Pancho Arénában kerül sor, és egybe lesz követ az Echo TV ünnepélyes bekebelezésével, amelyet Mészáros Lőrinc celebrál a televíziós társaság dolgozói részvételével, akik ingyen kajával és ingyen piával lesznek traktálva, pont mint amikor a Vitézi rend Lovagkeresztjével és a Szent Gellért Lovagrend nagykeresztjével, továbbá a Független Újságírók Szövetsége által adományozott, a „Nemzeti Újságírásért” kitüntetéssel elismert Széles Gábor a tévétársaságot megalapította. Akkor is – több mint 10 évvel ezelőtt – ingyen kaja és pia volt. Ez nem jelenti azt, hogy törvényszerűen Mészáros Lőrinc is meg fogja kapni a felsorolt kitüntetéseket. Van amit nem lehet pénzért megvenni. Minden másra ott a Mastercard...

HIVATALOS: PUTYIN MEGTÁMADTA AZ AMERIKAI ELNÖKVÁLASZTÁST

INDEX.HU - FEHÉR HÁZ BLOG
Szerző: CSARNÓ ELLA - KLÁG DÁVID
2017.01.07.


Az Egyesült Államok feloldotta a titkosítást a hírszerzés anyagain az orosz hackertámadásokkal kapcsolatban. Már régóta hangoztatták, hogy az támadások Oroszországból indultak, amit Donald Trump még a nap során, január 6-án adott interjújában is tagadott. Míg a megválasztott elnök "politikai boszorkányüldözésnek" nevezte az ügyet, a hírszerzés kiadott egy 15 oldalas tanulmányt, ami bizonyítja: Vlagyimir Putyin elnök támadó kampányt indított a 2016-os amerikai elnökválasztás ellen.

A tanulmány kimondja: "Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el a 2016-os amerikai elnökválasztás elleni kampányt. 
Oroszország célja az volt, hogy aláássa az amerikai demokratikus folyamatokba vetett bizalmat, rágalmazzák Hillary Clintont és csökkentsék a megválasztásának esélyét."

A tanulmány részletezi, hogy hogyan vitték végig az oroszok a tervet, kezdve a Demokrata Pártkongresszus meghackelésével, amit a hírszerzés az orosz kormányhoz kötött, egészen a propaganda és álhírek terjesztéséig...

JANUÁR 7:: NYILVÁNOSSÁGRA HOZTÁK A CHARTA'77 NYILATKOZATÁT (1977)

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2017.01.07.


A csehszlovák és a magyar rendszerkritikus ellenzék meg a szólásszabadság ügyét tekintve is fontos esemény történt 40 éve. A Helsinki Záróokmányt tesztelte Kelet-Európa. A diktatúra nem vette jó néven. Azt adta, mi lényege.

1968-ban ugyan „testvéri segítségnyújtás” révén a szovjet birodalomnak sikerül eltipornia a csehszlovák forradalmat, de az elégedetlenséget és rendszerkritikát nem tudták már elfojtani. Igazából többen gyűlölték Csehszlovákiában a rendszert, a pártot, a Varsói Szerződést és a Szovjetuniót, mint ’68 előtt.

1976-ban államellenes szervezkedés vádjával letartóztatták a Plastic People of the Universe nevű underground zenekar tagjait. Egy évvel voltunk a Helsinki Záróokmány aláírása után, amelyet Albánia kivételével az összes „létező szocialista ország” állampárti kormánya aláírt. Így Prága is garantálta, hogy tiszteletben tartja az emberi jogokat, egyebek mellett a szólás- és a művészeti alkotás szabadságát.

A keleti blokk kormányai azt hitték, elég lesz deklarálni azokat a szépen hangzó jogokat, amelyek a sztálini mintájú alkotmányaikban egyébként addig is ott voltak. Csakhogy Kelet-Európában akadtak olyan bátor emberek, akik számon kérték a hatalmon az ígéretét. A Moszkvai Helsinki Csoport volt az első, a Charta ’77 a második.

Csehszlovák ellenzékiek nyugati lapokhoz juttatták el tiltakozó nyilatkozatukat a prágai zenekar elleni rendőrállami akciókról és a szabadságjogok hiányáról. Nem politikai és gazdasági reformokra törekvő ellenzékként, hanem a hatalommal konstruktív dialógust folytatni akaró polgári kezdeményezésként határozzák meg magukat. Realisták is voltak, nem csak bátrak. Az aláírók között találjuk Václav Havelt, Jaroslav Seifertet, Jan Patocka, Zdeněk Mlynář, Jiří Hájek, Pavel Kohout és Jiří Dienstbier. 242-en voltak...

NEM A LENGYEL NEMZETI BANK ELNÖKÉNEK NEGYVENNEL KARCSÚBB SZÍVSZERELME

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG - VENDÉG
Szerző: Boda András
2017.01.07. 


...az elmúlt hetek szenzációja volt, amikor bejelentették, a lengyel állam megvásárolja a teljes Czartoryski-anyagot, azaz 86 ezer múzeumi tárgyat/műkincset, illetve 250 ezer elképesztően értékes könyvritkaságot és hasonló tételt. A csomagban természetesen benne van a világ egyik leghíresebb és legdrágább festménye, a már említett Leonardo is – s bár szakértők szerint a teljes anyag értéke bőven kétmilliárd euró fölött lehet, a tulajdonos Czartoryski Alapítvány kezelője, a család Madridban élő leszármazottja hajlandó röpke 100 millió euró fejében átadni az államnak. Nem is kérdés, hogy megsüvegelendő, nemes gesztus: de azért a kapott pénz kamataiból, ha jól sejdítem, egy darabig szép csendesen elvegetálhat még az alapítvány, bármik legyenek is a kitűzött céljai…

Nyomot hagyni, méghozzá szépet: felelős kormányként alighanem ez is vezethette a lengyel testületet, amikor a vétel mellett döntött. Engedelmetekkel e ponton aláhúznám óvatosan, piros jumbó filccel: nem, nem a lengyel nemzeti bank elnökének negyvennel karcsúbb szívszerelme óhajtotta nyugodt körülmények között tanulmányozni valamelyik Rembrandtot vagy ifjabb Pieter Brueghelt; sem nem egy titkos és titokzatos tanácsos „kölcsönzött ki” a múzeum igazgatójának tudtával havi ötven euróért pár festményt egy belvárosi földszinti garzon főfalára, hogy ha csütörtökönként összejönnek nasivasizni a haverokkal, legyen már kulturált a környezet, akár csak jómaguk, sőt; és még csak nem is egy vidéki kis- vagy nagyváros polgármestere gondolta úgy, feldobná a céges vadászkastélyka ebédlőjét, ha Shakespeare mester kedvenc karosszéke terpeszkedne az asztalfőn.

Nem. Mi több, a lengyelek még a klasszikus einstandhoz is tökhülyék voltak: pedig csak meg kellett volna nézniük, milyen ügyesen keverték/keverik a kártyákat és zavarosítják a vizet magyar politikus kollégáik például a Csontváry-életmű környékén, illetve más esetben milyen visszafogottan, polgári és nemzeti tartózkodással tenyerelnek rá izomból egy világhírű magyar műgyűjtő magántulajdonára, csak mert nem hajlandó a felkínált vicces áron megválni a kiszemelt Munkácsy-festményétől, és azt hiszi (azaz valószínűleg inkább már csak hitte), Magyarországon is bízhat még valamiféle jogban. Idejön Amerikából, ugrál, de nem Andy a neve – na, hát ő bizonyosan lúzra van ítélve. Mert nem tudja, hogy itt a törvényt, ha kell, egy ember csinálja, olyanra, amilyenre csak akarja, ahhoz a figurához, amihez kedve szottyan. Tessék, itt lehet megnézni, 2.20-tól, kamerák előtt zajlik a tervkészítés, bujkálás és zavarbajövés nélkül: nos hát ez az igazán vérfagyasztó.

És akkor zárásképpen hadd jöjjön még egy összevetés, a piszkosul demagóg típusúból. A gyűjtemény 100 millió euróba, azaz 31 milliárd forintba került a lengyel államnak – és olyasmit vásároltak érte, ami mindenki javát szolgálja, mert mindenkié: igazából, jog szerint a lengyeleké, de rajtuk keresztül lényegében mindenkié, ha úgy tetszik, még az enyém is. Megveszem a két eurós zsugámat, és addig nézhetem rongyosra az egészet, amíg csak nyitva a múzeum.

Ezzel szemben az a magánnyugdíjpénztári vagyon, aminek maradéktalan elherdálásával és klasszikus szétrablásával néhány éve a magyar kormány írta be magát az emlékkönyvünkbe, 3000 milliárd forint, azaz tízmilliárd euró volt. A hermelines hölggyel súlyosbított, háromezer darabos Czartoryski-gyűjtemény árának százszorosa. És ez a 3000 milliárd, hadd tépjem fel ismét a nehezen hegedő sebeimet, eredendően a mi pénzünk, azokhoz folyt szét, akiknek a legkevesebb közük lett volna hozzá. Normális körülmények között legalábbis – de ilyenek nálunk nagyjából akkor voltak, amikor Leonardo a hermelin bajuszkáját festegette. Angyali türelemmel.

EGY KIS ADALÉK AHHOZ, HOGYAN LETT A 8-BÓL KÉZEN-KÖZÖN 100 MILLIÁRD - ÚSZÓ VB VAGY SZIMPLA GENGSZTERIZMUS

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2017.01.07.Orbán szereti Gyárfást, Gyárfást szereti Orbánt: senki nincs ám itt hülyének nézve, dehogy.

Tegnap az Országházban fogadta Orbán Viktor Gyárfás Tamás leköszönt úszóelnököt. „Orbán Viktor a találkozón hangsúlyozta, hogy a sportdiplomata itthoni és nemzetközi tevékenységére a jövőben is kiemelten számít…” – idézi a hvg.hu Havasi Bertalan miniszterelnöki szóvivőt. A portál interjút is készített az elcsapott (pardon, önként lemondott) elnökkel, ahol Gyárfás azt bírta mondani, hogy politikáról ugyan nem beszélt Orbánnal, de a miniszterelnök az úszás terén támogatta őt. „A miniszterelnök úr politikáról soha nem beszélt velem, miért is tette volna. A sportban az úszás viszont minden támogatást megkapott tőle, mint ahogy én is.”

Szóval itt van ez a két fidélis cimbora, esznek egymás tenyeréből „a jövőben is kiemelten”.

Az úszó vb ára mindeközben rendületlenül kúszik fölfelé, 8 milliárdról indult (ezt az összeget anno épp Gyárfás dobta be), aztán lett 14 (ez a kormány felől érkezett), majd valaki összeadta a kettőt, s lett 22, kisvártatva 49, valamivel később 64 milliárd lett, végül már mindenki 90-100-ról beszél, az egész gyalázat itt elolvasható.

De van ennek egész történetnek egy mozzanata, ami mikroszkopikus pontossággal mutatja meg, hogy mi is folyik ott a legnyíltabb orcátlansággal. S ez nem is az, hogy az eredetileg belengetett úszó mesepalota helyére végül valami rettenetet húztak fel ebből a pénzből, hanem tényleg csak valami apróság.

Történetesen az, hogy Gyárfás Tamás, mint ennek a csodálatos sportünnepnek a legfőbb előkészítője, 28 millió forintból (ugye, pimf tétel ez a nagy egészhez képest) felújítatta a szép emlékű Nap TV Angol utcai székházát, hogy az majd milyen rohadt jó lesz főhadiszállásnak vagy mi az anyja kínjának a tőle a francba messze megrendezendő világbajnokságnak. Ő aztán 1 forintért úgy bérbe adja a jó ügy oltárán, mint a sicc.

Aztán – hogy, hogy nem: fellázadt Hosszú Katinka vagy az összes magyar uszoda – Gyárfás lemondott az úszóelnökségről, lemondott az Angol utcai főhadiszállásról, alkalmasint Mészáros Lőrinc tett neki visszautasíthatatlan ajánlatot. Aki aztán bele is ült a készbe – a régi jó fideszmódi szerint. Hamarosan innen virágoztatja fel az Echo TV-t, amit ugyancsak készen vett egy hasonszőrű figurától, Széles Gábortól...

VISSZATEKINTÉS 2016-RA - ESÉLYEGYENLŐSÉGI NAPLÓ

OFOE BLOG
Szerző: OFOE
2017.01.07.A sorozat 2009 októberében indult, és ebben a naptári évben 5 újabb bejegyzés jelent meg a honlapon. A szerző L. Ritók Nóra annak idején a következő módon indokolta a napló indítását:

Nap mint nap tapasztalom közvetlen környezetemben, hogy a mélyszegénységben élőknek esélyük, sőt reményük sincs a minőségi életre. Ismerem az oktatás, a szociális szféra és az egészségügy egymással párhuzamosan futó, egymást erősíteni képtelen programjait. Érzékelem a hivatali és az emberi szemlélet között tátongó mérhetetlen űrt. Azt akarom, hogy változzanak a dolgok, ezért kezdtem írni ezt a naplót.

(A társasjátékról szóló 57. bejegyzés szerzője Lencse Máté.)

55. Sajátosan magyar oktatási szegregáció

Nálunk a roma integráció érdekesen alakul. Mert nálunk olyan folyamatok vannak, melyek nem csökkenteni igyekeznek, hanem éppen növelik a szegregáló hatásokat. Talán nem is szándékoltan, de összekapcsolva ezzel a furcsa, kényszeres vallási alapú újraépítéssel, beáldozva a leszakadókat is, egy más célért. Mert úgy tűnik, az egyházi iskolarendszer visszaállítása fontosabb, mint a szegregált oktatás felszámolása.

56. Mi lesz veled, Brigitta?

A szerző, L. Ritók Nóra a most kilencéves Brigitta példáján keresztül mutatja be a szegregátumban élő gyerekek helyzetének kilátástalanságát, és bizonyítja, hogy amennyiben nem történik e téren gyökeres változás, mindannyiunk számára meglehetősen szomorú jövő prognosztizálható.

57. Társasjáték verseny

És ott a 15 és a 16 éves fiú, magántanulóként, tele iskolai kudarcokkal, küszködve a nyolc osztályért. Ők, akik órákat ülnek hihetetlen komplex játékok fölött, akik megnyerték a háziversenyt, ami az ügyesség mellett a kitartásra épült leginkább. Nehéz megérteni, hogy olyan gyerekek, akik képesek több mint 100 társasjáték szabályának és mechanizmusának megértésére és elsajátítására, akik képesek órákon át egy helyben ülve koncentrálni, miért ne lehetnének sikeresek az iskolában (Lencse Máté).

58. A szociális készségek eróziója

Azt hiszem, ha az iskola nem fókuszál sürgősen a szociális készségek fejlesztésére, megállíthatatlanok lesznek a negatív folyamatok. A veszélyt azt hiszem, sokan nem látják. De talán a változásokat érzik a szegregált iskolák pedagógusai, és az „átlag” általános iskolák tanárai is. Ha az ember felveti, a boldog gyerek és az iskola összefüggését, gyakran hallani: „Naná, még mit nem! Nem szórakozni járnak ide! Nem kívánságműsor ez! Jobb, ha itt megtanulják, milyen az élet, mert aztán kint jön a pofára esés.”

59. Tanodák esélytelenségben

Az elutasított tanodák névsora is sokkoló volt, de a nyerteseké nem kevésbé. Mi, akik az esélyteremtés terén dolgozunk, hálózatoknak vagyunk tagjai, szakmai fórumokon vagyunk jelen, publikálunk, tapasztalatot cserélünk, rálátásunk van az egész ország területén az esélyegyenlőségre, értetetlenül néztük az ismeretlen nyerteseket, némelyik tíznél több nyertes tanodapályázattal...

NEM TŰNTETTE EL MATOLCSY AZ ARANYKÉSZLETET, CSAK BEVÁGTA A ZACIBA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.01.07.Megszokott dolog, hogy a Nemzeti Bank üzletel az ország vagyonával. Csak ne bukjon rajta.

Tegnap több újság is megírta, hogy a Nemzeti Bank eladta Magyarország utolsó aranytartalékait. A rendszerváltáskor még 66 tonna aranyat az Antall-kormány idején adták el, alig 3 tonna maradt belőle. Matolcsy Györgyék pedig most ezzel „swappolnak”.

Tegnap több újság is megírta, hogy a Nemzeti Bank eladta Magyarország utolsó aranytartalékait. A rendszerváltáskor még 66 tonna aranyat az Antall-kormány idején adták el, alig 3 tonna maradt belőle. Matolcsy Györgyék pedig most ezzel „swappolnak”.

"Megy a vonat a nagy orosz tajgában. Egyszer csak megáll. Az egyik utas megszólítja a kalauzt:

- Miért álltunk meg?
- Mozdonyt cserélünk.
- Mire?
- Vodkára. ...
- Akkor hogyan megyünk haza?
- Részegen…"

Tehát a Magyar Nemzeti Bank "nem adta el az aranytartalékot", hanem ún. a derivatív ügyleten keresztüli befektetést hajtott végre velük. A befektetés sem feltétlenül pontos kifejezés, hacsak nem úgy nézzük, hogy megforgatták az aranyat annak reményében, hogy több pénzt kapnak vissza később. Vagyis, ha hiszünk az MNB közleményeinek, az aranytartalék még megvan, csak Matolcsyék üzletelnek vele, megforgatják.

Ez fajta üzletelés nem úgy veszélyezteti az ország stabilitását, ahogy első pillantásra látszik: ha éppen az aranytartalék nulla, az se jelent éppen tragédiát. Inkább az üzletelés, a swapolás lehet kockázatos... 4 MILLIÁRD FORINTBA KERÜL ORBÁN ANTIK BÚTORA

JUSZT LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Juszt László
2017.01.07.


4 milliárd forintba fog nekünk kerülni a miniszterelnök Vár-béli hivatalának antik bútorzata. Csak a bútor.

A cuccot Bécsből hozatják, mert idehaza állítólag szűkös a kínálat. Nyilván nem lehet mindegy, hogy az abált szalonnát bécsi vagy pesti antik asztalon fogyasztják el, és a pálinka milyen asztalfelületre borul ki.

Eme arcpirító urizálás közben a kormány egyetlen fillért sem ad a legveszélyesebb, B-típusú agyhártyagyulladás elleni oltás támogatására, noha a fenti összegből mintegy 2 ezer vakcinát lehetne kifizetni.

Ha valakinek van képe most azzal jönni, hogy ez demagógia és hogy ezek nem összekapcsolható dolgok, előre jelzem sátáni kacajomat.

MÁR TÖBB A KÖZMUNKÁS, MINT A HIVATALOS MUNKANÉLKÜLI

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Népszava
2017.01.07.Történelminek nevezi a kormány a 4,5 százalékra csökkent munkanélküliségi rátát. A korszakos adatok - a közmunkások bevetésével - elfedik a mögöttes folyamatokat, a rengeteg "láthatatlan" inaktív munkaerőt, akiknek a belépésével a foglalkoztatási adatok is javultak szeptember-november átlagában.
Történelminek is lehetne nevezni a szeptember-november háromhavi átlagban mért munkanélküliségi adatokat, amennyiben úgy lenne igaz, ahogyan azt a kormány tálalja. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a rendszerváltás óta nem állt ilyen alacsonyan a munkanélküliségi ráta, amely 4,5 százalékos értékével az előző háromhavi átlagot 0,2 százalékkal, az egy évvel korábbit pedig 1,7 százalékkal múlta alul.

Ez az alacsony érték már a a teljes foglalkoztatottságra utal, ezért munkanélküliségi ráta további jelentősebb csökkenése már nem várható - értékelte az adatokat Németh Dávid. A K&H Bank vezető elemzője egy ellentmondásos folyamatra is felhívta figyelmet, mert a munkanélküliség csökkenésének üteménél nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás. Az ellentmondás magyarázata az lehet, hogy a cégek olyan posztokra keresnek dolgozókat, amelyeket a munkanélküliek képzettségük, tapasztalatuk révén nem képesek betölteni.

A legfrissebb KSH-adatok szerint tavaly szeptember-novemberben a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,41 milliót, ami 142 ezer fős javulást jelent éves szinten. Az aktivitási ráta a 15-64 éves korosztályban kismértékben, 67,5 százalékra nőtt. A közmunkások száma az előző év azonos időszakához képest 15 ezerrel csökkent, így 221 ezer fő volt a programban résztvevők száma. A statisztika szerint mintegy 5 ezerrel többen dolgoznak külföldön, 117,6 ezerre becsülik a számukat. Ők azok, akik esténként, hetenként hazatérnek, míg például a tartósan Angliában vagy másutt dolgozók nem jelennek meg ebben a statisztikában, számukat jóval több, mint 300 ezerre becsülik...

RÁK, KOPASZSÁG, PARÓKA, ÉLETERŐ, GYÓGYULÁS - MI A SABLON?

FODRÁSZ BLOG
Szerző: Fodor Bettina
2017.01.07.


Ebben a posztban el szeretném mondani a folyamatot, amit csak a bennfentesek látnak, de kevesen tudnak, vagyis hogyan zajlik az életben ez a dolog. Mi egyáltalán a menete, gyógyítási módszere? Gyorsan válaszolva a kérdésre: megbetegedés, diagnosztizálás, kezelés, és vagy gyógyulás, vagy gyógyulás visszaesés, esetleg a legrosszabb.

Mik azok, amikkel nagyjából mindenki tisztában van, ha rákról van szó? • ez nem a horoszkópikus jegyről fog szólni
 • rosszindulatú daganatos megbetegedés, mely jelenleg alig gyógyítható
 • ha nem is tuti halál a vége, de eléggé közel kerül hozzá az ember
 • olyan kezeléseket (sugár, kemoterápia) fog kapni az ember, ami egyáltalán nem kellemes
 • a kezelések hatása sokkal rosszabb a nehéz drogokról való leszokásénál
 • a kemoterápia miatt minden szőre kihullik az embernek, mert immunreakciót vált ki
 • évekig el fog tartani a kezelés, és még akkor sem lesz igazán gyógyult az ember
 • bármikor, bárhol kiújulhat a szervezetben, akár egyszerre több helyen is
 • stb...
Szerintem nem kell ezt a felsorolást kiegészítenem, ezt mindenki megteheti saját maga, ha szeretné, vagy van valamilyen tapasztalata. Sajnos nekem van tapasztalatom vele, bár nem személyes, hanem csak közvetett. Több ismerősöm, családtagom is érintett lett benne az éveim alatt. Volt, akitől búcsúztam, volt, aki még a mai napig is harcol. Persze nem vagyok orvos, de látom a mentális hozzáállásbeli különbségeket, ha összehasonlítom a lefolyásokat. És orvosi diploma nélkül is meg tudom állapítani, hogy a kezeléseken való részvétel egy dolog a javulás elősegítésénél, viszont ennél is többet számít, hogy hogyan áll hozzá a betegséghez a beteg...

TÚLÉLŐ SHAW A SZIBÉRIAI HIDEGBEN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.01.07.


Oroszországban 2017-től megszakítás nélkül adja a televízió a Game 2: Wintert, amelyben a jelölteknek a szibériai hidegben, farkasok és medvék között kell túlélő próbákat kiállni.

Az ötletgazda Jevgenyij Piatkovszkij orosz milliárdos 30 résztvevőre szabta a programját, amelynek alig vannak szabályai. A résztvevők mindenre fel vannak hatalmazva, ezért alá kell írniuk haláluk esetére vonatkozó nyilatkozatot is.

A produkció figyelmeztetései egyértelműek: „Minden résztvevőnek beleegyezését kell adnia, hogy elfogadja: megcsonkíthatják, megerőszakolhatják, megölhetik. 2000 kamera figyel egy 900 hektáros területen 30 életet. Minden – a harc, az alkohol, a drog, a gyilkolás, az erőszak – engedélyezett. Minden résztvevő rendelkezésére bocsátanak egy Go Prót, hogy felvehesse saját tapasztalatait. A közvetítés 24 órás.

A versenyzőknek e „szabályokon” túl a szibériai hideggel is számolniuk kell, mivel a forgatás télen kezdődik. És a hőmérséklet azon a területen rendszeresen mínusz 40 fok alá süllyed, ráadásul farkasok és medvék természetes élőhelye. A győztes díja 1,6 millió dollár.

A Siberian Times szerint a résztvevők késeket vihetnek magukkal, de tűzfegyvereket nem. A rendőrség beavatkozik ugyan, ha adás közben bűneset történik az orosz törvények szerint, de a terepviszonyok miatt ez közel fél órát igényel. A milliárd a lapban mindenesetre leszögezte, hogy a résztvevők minden reklamációját visszautasítja, még ha gyilkosságról, vagy erőszakról lesz is szó. A versenyzők csak 18 éven felüliek és szellemileg épek lehetnek...

MEGADJA-E A KEGYELEMDÖFÉST A POLITIKAI KORREKTSÉGNEK ORBÁN VIKTOR?

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.01.07. Valóban a politikai korrektség végnapjai jönnek az idén? Egyáltalán mindenki ugyanazt érti-e e kifejezés alatt? Azok, akik szimpatikusnak tartják Orbán Viktor új programját, amely a liberális demokráciák egyik fundamentumát készül kiirtani a közéletből tudják-e hogy saját politikai jogaikat is elveszíthetik ezáltal? Az új esztendő választ adhat ezekre a kérdésekre, ám előtte próbáljuk megérteni, hogyan juthatott el a magyar miniszterelnök erre a pontra. Belső késztetés és külső körülmények egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a politikai pragmatizmus uralmával kell szembesülnünk Magyarországon.

Valójában Orbán Viktor, és az általa vezetett Fidesz politikai értelemben soha nem volt korrekt. Már a '90-es évek elején is azért változott liberálisból konzervatívvá a párt, hogy megszerezze magának az MDF csalódott, széthulló szavazótáborát, amelynek tagjai nem találták elég vonzónak a Kereszténydemokrata Néppárt és a kisgazdák ideológiáját, valamint egymással marakodó vezetőit. Akkor kevesen hitték, hogy egy ilyen merész váltást sikeresen le lehet vezényelni, ráadásul a Fidesz meghatározó politikusainak többsége is beállt a sorba, így az SZDSZ-be átzsilipelő Fodor Gáboron, Ungár Klárán és Szelényi Zsuzsán kívül súlyos szellemi vérveszteséget sem szenvedett el a párt.

Már negyed százada is a politikai praktikum győzedelmeskedett az elvek felett a Fidesz meghatározó vezetőinek gyakorlatában, így meg tudták tartani a pártot, mint közéleti meghatározó szerepet játszó erőt, ugyanakkor le tudták cserélni a szavazóikat olyan megbízható nemzeti-keresztény jelszavakra szomjazó szavazókra, akik több mandátumot hoztak nekik, mint a sokszor kritikus, olykor fanyalgó, ráadásul főleg a nagyvárosokban élő liberális szavazók, akiken ráadásul a szabaddemokratákkal is osztozkodniuk kellett.

"ANNAK ELLENÉRE, HOGY ORBÁN A SAJÁT POLITIKAI KRÉDÓJÁT TUDATOSAN ÉPÍTGETI A '90-ES ÉVEK ELEJE ÓTA, CSAK HARMADIK KORMÁNYA MEGALAKÍTÁSA UTÁN MERTE NYÍLTAN MEGHIRDETNI AZ ILLIBERÁLIS ÁLLAM ÉPÍTÉSÉT, AMELYNEK EGYIK FONTOS IDEOLÓGIAI ELEME A POLITIKAI INKORREKTSÉG."...

OLYAN TOTÁLISSÁ VÁLT A FIDESZ-MÉDIA LEJÁRATÓ KAMPÁNYA, HOGY SAJÁT MAGUKBAN BOTLOTTAK MEG

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.01.06.


Aki nem olvassa a Fidesz-sajtót, nem néz Tv2-t, az nem is láthatja, hogy hetente sarjadnak új ügyek a semmiből ebben a furcsa univerzumban. Ezekben az ügyekben az a közös, hogy az ellenzék, vagy egyes ellenzéki képviselők, esetleg más, a kormány számára kellemetlen entitások lopnak és csalnak bennük. Mindezt persze ellenzékből. Így működik ma a lejárató sajtó.

A héten például Kun-Mediátor Marcsika ügyében tudhattuk meg, hogy a karcagi piramisjáték szálai az MSZP-hez vezetnek. Méghozzá azért, mert “Marcsika” egyik ismerőse az Épkar Zrt. vezetőjének a felesége, ez a cég pedig korábban az MSZP-t, most pedig a Jobbikot támogatja. Itt akár lapozhatnánk is, hogy egy ilyen áttételes marhasággal minek foglakozni (a cikk végén, hogy miért nem szabad lapozni), ha történetesen a Fidesz-média által felfejtett szálak a valóságban nem épp Orbán Viktorhoz vezetnének.

Ugyanis ahogy a Heti Válasz újságírója, Bódis András felfejti, az Épkar vezetői speciel Mészáros Lőrinccel üzletelnek, és Tiborcz István esküvőjére is meg voltak hívva, és semmi sem bizonyítja, hogy a Jobbikkal, vagy az MSZP-vel üzleteltek volna. De nézzük is, mit ír a Heti Válasz:

“A kormányközeli sajtóagytröszt ennek ellenére azzal kezdte a 2017-es esztendőt, hogy a TV2-n, az Origón és a 888.hu-n keresztül újra a világ tudomására hozta: Bróker Marcsinak – aki „rendszeresen csókolózott nyilvánosan” az Épkar Szeivolt Istvánjával – gyönyörű kapcsolata volt a Jobbikkal és a szocikkal.

És akkor nézzük a valóságot! Szeivolt Istvánból kettő is van: apja és fia. Az 1953-as születésű Bróker Marcsikához az idősebbiknek lehetett köze, nem az ifjabbiknak, aki 43 éves, és aki 2003 óta irányítja az Épkart (bár tulajdonosként az „öreg” is maradt a cégnél). Az Origo egyik – feltűnően jól értesült – kommentelője még tavaly azt írta az ifjabbik Szeivoltról: ő és felesége (Titanilla) „meghívott vendégként ott volt Orbán Ráhel esküvőjén, mind a templomin, mind a fogadáson.”

Ami biztos: amíg Tiborcz István Facebook-ismerősei a kívülállók számára is láthatóak voltak, addig Szeivolt Titanilla ott szerepelt a kormányfő vejének „baráti csapatában”. Az viszont bárki által ellenőrizhető tény, hogy az Épkar manapság már társtulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe „sodródott” Magyar Építők Zrt.-nek. Sőt, ifjabbik Szeivolt István igazgatósági tag is lett ebben a Fidesz-közeli nagyvállalatban.
“...

ITT OLVASHATÓ

A POZITÍV GONDOLKODÁS CSODASZER VAGY ÖNÁLTATÁS?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Ur Anita
2017.01.07.


Egyáltalán mi az, hogy pozitív gondolkodás? Miért és hogyan érdemes átállítanunk magunkat egy derűsebb, pozitívabb szemléletre? Csodaszerként nem érdemes rá tekinteni, de az sem állja meg a helyét, hogy mindez csak a valóságot elkendőző önáltatás lenne. Öt gyakorlati tipp a cikkben ahhoz, hogy a mindennapokban is gyakorold a pozitív hozzáállást!

Nemrég hallottam nyilatkozni egy szakértőt, aki azt állította, hogy a pozitív gondolkodás egy lyukas garast sem ér, egyben lesajnálta és holmi passzív és a való életben sikertelen teszetosza álmodozónak minősítette azokat, akik figyelnek az élet pozitív oldalára és így próbálnak élni. Tulajdonképpen egyfajta életképtelen lúzerségnek állította be az egészet: „az élet kemény, tudni kell harcolni, nem pedig álmodozni.” Igen, harcolni valóban tudni kell, álmodozni pedig nem feltétlenül célravezető,

"DE MEGÁLMODNI ÉS MEGFOGALMAZNI, AMIT SZERETNÉNK, HINNI A SIKERÉBEN ÉS TENNI ÉRTE – ENNEK SZERINTEM NAGYON IS VAN ÉRTELME."

Mi a pozitív gondolkodás és mi nem

Egzakt módon nem lehet pontosan meghatározni, mi is a pozitív gondolkodás, hiszen ez nem egy mozgalom, nem egy pszichológiai irányzat és nem egy vajákos ideológia. Ami biztosan nem: a rózsaszín felhőn csücsülős, indokolatlan hurráoptimizmus nem pozitív hozzáállás, hanem veszélyes önáltatás. Mint ahogy nem hiszek abban sem, hogy ha ülök a szobámban, erősen koncentrálok és hiszek benne, akkor egyszer csak beesik a szobába egy tűzpiros Porsche. Anélkül, hogy én egy szalmaszálat is keresztbe tennék a cél érdekében.

Akkor mi a pozitív gondolkodás? A pozitív gondolkodás egyszerűen az élet derűs(ebb) szemlélete, a dolgok naposabb oldalának észrevétele, bizalom a világban, magunkban és másokban. Vagyis nem légből kapott álmodozás, nem negédes kényszermosoly az arcunkon, hanem valami olyan szemlélet,

"AMI SEGÍT ÉLNI, JÓL ÉLNI, JÓL ÉREZNI MAGUNKAT A BŐRÜNKBEN, MÁSOKHOZ KAPCSOLÓDNI, CÉLOKAT KITŰZNI ÉS ELÉRNI".

És nem, a pozitív gondolkodás egyáltalán nem zárja ki sem önmagunk és a helyzetünk reális megítélését, az önkritikát; sem pedig azt, hogy időnként szomorúak legyünk, ha esős reggelre ébredünk vagy bosszúsak, ha felszaladt egy szem a harisnyánkon. És azt sem zárja ki, hogy az életünk nagy tragédiáit, traumáit, csalódásait megéljük, helyet adjunk nekik a saját történetünkben és a maguk természetes tempójában dolgozzuk fel őket. Az érett személyiség megengedi magának, hogy megélje-átélje a saját élete nehézségeit és mélypontjait, de nem ragad bele ezekbe hosszútávon és nem von le a negatív élményeiből túlzó és általánosító következtetéseket. Ha egyszer megcsalt egy szőke férfi, attól még nem hülye és csaló az összes szőke férfi a világon…

FÉNYKÉPEK...

TÖRÖK MONIKA BLOGJA
Szerző: törökmonika
2017.01.07.Leéltem ötvenkét évet úgy, hogy nagyjából tudni véltem, milyen a családom.
Van nekem is már rég, elég népes, az is mind hülye.
Tudtam, milyen mélynyomorból jöttek és ott is maradtak az apai nagyszüleim.
Tudom, milyen borzalmas volt az életük. Akit érdekel, keresse meg a Szerelem című bejegyzést. Na, abban mesélem el, hogyan lett hadifogoly apai nagyapám, és hogyan húzott le sok évet Szibériában.
Anyai ágról is tudtam, hogy különösebben könnyű nem lehetett az életük, hiszen voltak a gettóban is, anyámat viszont - akkor volt kábé három éves - Svájcba menekítették, "tüdőpanaszok" miatt.
De nem ezt akarom most újra és újra elmesélni.
Hanem hogy kértem egy családkutatást, mert anyám, apám és a nagyszüleim rég halottak, senkitől nem lehet megkérdezni semmit - életükben viszont elég sokat hümmögtek és soha semmit nem meséltek.
Nálam meg itt van ez a sok fénykép, és fogalmam sincs, ki kicsoda rajtuk.
Ki nevetgél csíkos úszódresszben, kackiás bajusszal a Duna partján.
Ki az a kislány ott a gangon.
Ki mosolyog ott a ligetben azzal a bazi nagy rózsacsokorral a kezében.
Mindhez hasonlítok.
És már nincs kitől megkérdeznem.
Tehát megkértem egy ezzel foglalkozó céget, kutassa ki nekem a familiát.
És akkor kikutatták.
Hogy nem volt nekem elég az, amit tudok..
Akiről soha nem beszéltünk, mert még anyám is csak 3 éves volt...
Mivel ő sem nagyon ismerte, én meg egyáltalán nem, soha beszédtéma nem volt...
Nagy Béla munkaszolgálatost 1943-ban kivégezték.
Én ezt nem tudtam.
Nagypapa, bocsáss meg nekem, ha tudsz.

MAGYARORSZÁG ÉS EGY KIHASZNÁLHATÓ LEHETŐSÉG

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.01.07.Miközben az utóbbi hónapokban állandósultak a magyar munkaerőhiányról szóló panaszok, szinte nincs nap, hogy ne érkeznének a hírek arról, éppen melyik szakmában nincs elég ember (legyen az építész, vagy IT-s, és akkor ne soroljam tovább), arról szinte semmit nem hallani, hogy Magyarország miként próbálna előnyt kovácsolni a külföldön élők tapasztalatából, tehetségéből.

Egyre nehezebb építészt találni Magyarországon, amiben közrejátszik a tömeges ingatlanfejlesztés, de a hiányt a fiatalok elvándorlása és a hatvan felettiek többségének nyugdíjba vonulása tovább fokozza.

Csaknem minden harmadik magyar cég arról panaszkodik, hogy segéd-, illetve betanított munkást keres, minden ötödiknél kevés a diplomás is. A cégek tizede megfelelő képzettségű vezetőt keres.

A rendkívül stabil helyzetben lévő német gazdaság egyik legnagyobb problémája a jól képzett munkaerő hiánya. Van két olyan terület (a nehézipar és az informatika), ahol az átlagosnál is rosszabb a helyzet, nagyon várják a külföldi munkaerőt.

Ez három hír az elmúlt napokból, ami közös bennük, hogy szerintem elég pontosan mutatják be azt a szívóhatást, amit az erősebb gazdaságok kifejtenek a kevésbé fejlettekkel szemben...

JÖN A HIDEG!

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.01.06.Jön a hideg! Szinte óráról órára ezt halljuk. Figyelmeztetésként, vagy a külvilágtól óvó figyelmeztetésként. Azt azonban elfelejtjük sokszor, hogy a víz nem mínusz húsz fokon fagy meg, hanem már jóval melegebb körülmények között is gyárthatunk jégkockát. A kihűléses halálhoz pedig szintén nem kellenek ilyen kemény fagyok. Ahogy az eddig elhunytak példája is mutatja.

Mert eddig nem voltak rekord-hidegek, de fagyhalálban már sikerült jobban teljesíteni, mint egy éve. Ráadásul úgy, hogy a kihűlés miatti halálok egyharmada olyanokat ért utol, akiket a saját lakásukból vittek el temetni. Ami nem éppen annak a járványosan elharapódzó jólét legbiztosabb jele. A közönynek, a szegénységnek ellenben annál inkább jeleként szolgálhatnának ezek az esetek. Míg más hírek arról a társadalmi környezetről szólnak, amelyben a fenti adatok „megszületnek”. Mert rendre olvashatók azok a tudósítások, amelyek a tüzelésre alkalmas gallyak összeszedése elleni heroikus küzdelemről szólnak. Ahogy legutóbb Leveleken sikerült egy hős mezőőrnek megakadályozni azt a gigantikus falopást, amelyet egy magányos nő elkövethetett. Ami, tekintettel a vélhető mennyiségre, és a külső hőmérsékletre, nem is lehetett valami hatalmas mennyiség.

Ettől függetlenül teljesen érthető, ha betartják, illetve betartatják azt a törvényt, amelyet elég egyszerűen fogalmazva, de már Mózes is hurcolt a kőtáblákon: Ne lopj! Mert az nyilvánvaló, hogy önkényesen eltulajdonítani a másét nem illik. Alkalmasint törvényileg biztosítva sem illene. S azt hiszem, hogy itt van az alapvető probléma. Ott, hogy szinte biztosak lehetünk: ha a kormánypárt bármely vezetője faágakat akarna gyűjteni, akkor születne rá törvény. Olyan törvény, ahol ezt bárhol lehetővé tenné. Megmagyarázva, hogy ez csak az ott lakók érdekében történik. Valamint akkor nem egy negyvenes nő jelenne meg a színen, hanem mindenen keresztülgázoló lánctalpas erőgépek, a gallyak mellé pedig a fél erdőt is vinnék. Törvényesen. Ha kell, akkor rendőri segédlettel. Mondjuk, a tűzveszély csökkentése érdekében. Szóvivői nyilatkozatokkal, és a meg nem kérdezett szavazók legnagyobb megelégedésére. Legfeljebb az, aki nagyon hangosan kérdezne, az elindulhatna éjszaka a létráját keresni...

MÉG MINDIG A SZEGÉNYSÉGRŐL...

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Hollósy Gert
2017.01.05.


Ezt az írásomat először 2014-ben, szegényeinek hosszú sorát látva tettem fel az akkori blogomra. Idén karácsonykor is szomorú képsorokat láthattunk a Blaha Lujza téri nagy ételosztásról. A sor most még sokkal sokkal hosszabb volt, mint a korábbi években bármikor. Azért teszem fel újra ezt az írást, mert éveken át semmi sem változik, sőt egyre rosszabb lesz a helyzet és nyomon követhetők a sajnos negatív változások. A kormány tagjai látni sem akarják a szegénységet és tudomásul pláne nem veszik a létezését.

2015-ben egyre tovább foszladozott a képzeletbeli szociális háló, fokozatosan megszüntették a a segélyeket és minden munkanélküliből közmunkást akartak csinálni. Ez a mai napig azt vonja maga után, hogy majd lassan minden munkát kis bérért közmunkások fognak végezni, a statisztika javulni fog ugyan, némi ügyes kozmetikával, de a családok élete tovább romlik és csak nőni fog a szegénység. Nem csak a munkanélküli vagy a hajléktalan szegény, hanem szegény az is, aki nem tudja eltartani a családját. Ilyenek pedig nagyon sokan vannak, és egyre növekszik a számuk.

Bármi is történik semmi sem változik.(kivéve persze a Civilek és egyes egyházak segítségét) A helyzetet “kezelésében” nagy segítségére van a Fidesznek a mélyen keresztény koalíciós partnere a KDNP, élén kiemelten Harrach Péterrel, aki szerint a gyermekéhezés pusztán “életforma kérdése”. 2015. december 9-én az állami tévében Rétvári Bence arról beszélt, hogy 600 ezerrel csökkentették a szegények számát, miközben minden kutatás szerint drasztikusan nő a szegénységben élők száma Magyarországon. A fideszes Kovács József pedig azzal hárította el a Népjóléti bizottságban az ehetetlen menzakoszt országgyűlésbe való bevezetését, hogy felnőtt emberként ő igenis el tudja dönteni, mit hajlandó megenni és mit nem. Ezek a nyilatkozatok azt mutatják, hogy a Fidesz-KDNP-nek fogalma sincs, hogyan élnek ma az emberek.

Hiába a demagógiánál nincs meggyőzőbb fegyver. Nem szégyellnek meghamísított statisztikákkal előhozakodni és képtelenségeket nyilatkozni.

Azóta már tudjuk, hogy van még lejjebb is, 2016. december 28.-a újabb történelmi pillanatot hozott a szociális helyzetről szóló nyilatkozatok sorában, íme egy tanult politikai elemző aranyköpése:

“Megszokott dolog, hogy a liberálisok kiszolgáltatott emberek szívfacsaró képeivel akarják a felső 1 százalék érdekét eladni. Sajnos még mindig van, akit sikerül ezzel beetetni” – írta a Mozgástér blogon Kiszelly Zoltán. – (Népszava)...

MEGHEKKELT INTERJÚK - KÖVÉR LÁSZLÓ SZERINT A FIDESZ HATALOMÉHES, TOLVAJBANDA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Föld S. Péter
2017.01.07.


– Kövér úr, Önnek az utóbbi időkben több összetűzése is volt a magyar sajtó munkatársaival.
– Ezek szörnyű emberek, nem is értem, miként tanulhattak meg magyarul?
– Gondolom úgy, hogy Magyarországon születtek. Ők is magyarok.
– Na, majd intézkedem, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő. Csak az lehessen újságíró, akire én rábólintok.
– Mi a baja a sajtóval, Kövér úr?
– Mindenfélét kérdeznek, a mi képviselőink pedig kénytelenek szánalmasan hebegni és habogni, mert olyan kérdéseket tesznek fel nekik, amikre nem tudnak rendesen válaszolni. Belekergetik az embereinket olyan szituációkba, hogy ne legyen más választásuk, mint hazudni, mellébeszélni, végső esetben bunkó módon megfutamodni.
– Kövér úr, Ön, finoman fogalmazva, az ellenzéket sem kedveli. Amikor muszáj szót adnia valamelyik ellenzéki képviselőnek, csak úgy süt a szeméből a megvetés, a gyűlölet. Korábban strigáknak, ártó lényeknek is nevezte őket.
– Korábban tényleg előfordult, hogy nem megfelelő módon fogalmaztam. Akkor még a pártom nem fedezte fel a „hazaáruló” és a „háttérhatalom” fogalmakat, azért használtam ilyen kifejezéseket.
– Mi a baja az Önöktől eltérően gondolkodókkal?
– Utálom őket, hogy fulladnának meg. Minek jöttek a parlamentbe? Miért rontják itt a levegőt? Miért nem tudnak valahol máshol lenni?
– Sokan rájuk szavaztak.
– A kommunisták szavaztak rájuk. Utálom a kommunistákat.
– Kövér úr, Ön egy meglehetősen baloldali családból jött. Pályája kezdetén Ön is az MSZMP Ifjúságtudomány Intézeténél dolgozott.
– Na, ezért utálom a kommunistákat. Hogy még sokan élnek azok közül, akik emlékeznek arra, hogy egykor én is közéjük tartoztam, és ugyanúgy gondolkodtam, mint ők. Dögöljenek meg mind, ott, ahol vannak!

AKKORA SZARBAN VAGYUNK, HOGY EL SEM TUDJUK KÉPZELNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.01.06.


Tagadja, hogy megszabadította volna tőle a tulajdonosát. Mindeközben némely iskolában csak azért nem fagynak rakásra a diákok, mert a szülők viszik be a hősugárzót, és mivel egyébként is támadnak a dermesztő mínuszok, a kormány bőszen döngeti a mellét, hogy a helyzet magaslatán áll.

Ebbe a reményteljes kör- és kórképbe rondítanak bele az alábbi jó hírek:


 • Minden idők legnagyobb deficitjével búcsúztatta a 2016-os évet a kormány, amennyiben egyetlen hónap alatt sikerült 907,6 milliárd forint seggére verni és lerontani az államháztartás egyenlegét, amely így végül 848,3 milliárdra jött ki. Ez minden idők legrosszabb adata, de Varga Mihály közepesnél is silányabb nemzetgazdasági miniszter szerint ez sőt de nagyon jó, és szándékosan cselekedtek így. El akarták kerülni, hogy az idei hiány túl alacsony legyen, illetve bármi áron 2% felett akarták tartani a 2016-os gazdasági növekedést. Gazdasági növekedés, mi? Az. Naponta elégetett tíz- és százmilliárdok mire is? A 4 milliárdos miniszterelnöki szoba belsőépítészeti kurv*anyjára (mai napig nem tudom elhinni), nehézsúlyú miniszterek választókörzeti beruházásaira, Mészáros Lölö horvátországi focicsapatára, a Farkas Köztörvényes Flórián assiztálásával ellopott roma felzárkóztatási pénzek utáni büntetés kifizetésére, a valószínűtlen, de bizonyosan túlárazott olimpia tanácsadási költségeire, és hadd ne soroljam.
 • Mészáros Lölö, az NK Osijek futballcsapat társtulajdonosa és az Orbán nevű Viktor nemzeti stadionnal és milliárdokkal támogatja a horvát focit. Továbbra sem Lévai Anikó zsebpénzéből, hanem a közjellegétől megfosztott adófizetői pénzből. Mit hogy támogatja? A horvát nemzeti stadiont is Mészáros Lölö&Co. építheti, amely egy 25-30 ezres létesítmény lesz, a költségek felét, sőt kétharmadát a Lölö többségi tulajdonában álló eszéki futballklub állná, amelynek támogatói a sajátosan magyar közbeszerzéseken degeszre hízlalt cégek. A mangalicaszerelő klubja egy futballakadémia építésébe is belefog, a munkálatok 2017-ben kezdődnek, a költségeket 6-8 millió euróra teszik, a pénz leginkább az Orbán nevű Viktornak köszönhetően már rendelkezésre áll: a magyar kormány  adófizető 3,3 millió eurót, azaz nagyjából 1 milliárd forintot nyomott az NK Osijek akadémiájának támogatására. Mert a magyar adófizetőnek kormánynak fontosak a környező országok magyarlakta vidékei (olyannyira, hogy egy 163,3 millió eurós, azaz nagyjából 50,5 milliárd forintos programja is van a számukra), ahol koncentráltan él a sok magyar, ezért tolja a 108 ezres lélekszámú Eszékre a pénzt, ahol – a 2011-es állás szerint – 979 magyar élt. Egyetlen év alatt több, mint 30 millió eurót (=10 milliárd forintot) pumpáltak Lölö csapatába, és évi egy milliárd forintot ad az állam nekik 2018-ban is. Nem a horvát állam, hanem a gavallér magyar...

BOTKA, TE MACSÓ!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2017.01.06.


...Most meg itt van Botka, aki a sunnyogásból kitörve úgy néz ki akar is valamit.

Ideje is - lenne - már, hogy a baloldal végre találjon egy karizmát legalább nyomokban tartalmazó fickót. Gondoljunk Orbánról vagy Vonáról bármit, az tagadhatatlan, hogy mindkét figura rendelkezik azzal, mivel a jelenlegi baloldalon csak az az átok gyurcsányferi. Botka volt már titkos reménysége majd valóra nem vált lehetősége a szociknak, de most azzal, hogy az asztalra csapott végre elindulhat valami átalakulás. Aminek a végén egy határozott, a lehetséges koncon marakodókat kordában tartani képes potens jelölt képe is kirajzolódhat. Akinek van fellépése, van jövőképe, és akinek elhisszük, hogy abban a jelenleg valószerűtlen esetben, amikor sikerül a kormányváltás, a következő négy év nem azzal telik kormányzás címén, hogy Vadai és Kunhalmi kurvaanyázva tépi egymás haját, miközben Molnár Gyurcsánnyal rendez heretekét.

Őszintén kíváncsi vagyok mi lesz ebből.

JÉGKORSZAK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.01.07.Most, hogy néhány napra visszatért a fagyos világ, az ember nevű organizmus is különös viselkedésmódokat tanúsít, amikor sajtótájékoztatón mondja el, hogy mindenre felkészültek. Mint harminc éve, amikor június elején bátran kijelentették, hogy lesz elég sör a nyáron, aztán nem lett. Ez sem ér sokkal többet, a mikrofon mögött álló csinovnyik azt se tudja, hol vannak, akiket most kampányszerűen és szakmányban mentenek meg, mert már régen kitiltották őket az emberlakta területekről.

Újév napján valamelyik tévécsatorna kegyes volt infantilis lelkemhez, és egymás után három részt is leadott a Jégkorszak című animációból, alkalmat adva arra, hogy szájtátva bámuljam Manfréd, Diego és a drága, szerencsétlen, aranylelkű Sid elképesztő kalandjait a dermedt világban. Nem gondoltam volna, hogy egy hét sem kell, és az egész ország egy rajzfilm felvonulási területévé válik, mert, bár akkor is vacogtunk a nagy éjféli durrogtatáskor, az mégis kutyafasza volt ehhöz képest, mint ami most van.

Arra leszek kíváncsi, hogy amikor felenged a föld, és újra elkezdenek a madarak énekelni, milyen veszteségekről számol majd be az a sajtó, amelyik napok óta a világvégét vonyítja. Hogy hány honfitársunknak sikerül egy szebb helyre átvacognia magát. A folyamat így zajlik: az egy-két fokos hőveszteség izomremegéssel, reszketéssel jár, a pulzus szapora, gyors lélegzés, kissé megemelkedett vérnyomás észlelhető. Tartós hatás esetén a szervezet hőszabályozása kimerül, a testhőmérséklet folyamatosan csökken. A remegés megszűnik, bágyadtság, álmosság, érzékcsalódás jelentkezik. A vérnyomás csökkenni kezd, a légzés ritkul és felületessé válik. Szívritmuszavar lép fel, a 27-20 fokos belső testhőmérsékletnél a pupillák tágak, a vércukorszint alacsony, mígnem a kamrafibrilláció vagy a keringési rendszer bénulása következtében beáll a halál...

2016 - A SZABAD MAGYAR SAJTÓ LEGSÖTÉTEBB ÉVE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2017.01.06.


A Fidesz egyik alapítójának érdekköreihez is jutott az állami földekből; a miniszterelnök veje offshore cégnek adta el ingatlanvállalkozását; csak úgy nyeli a pénzt Orbán Viktor új irodája. A hét legfontosabb korrupciós hírei.
Heti Top 5 – Átlátszó:
Ángyán József: egy Fidesz-alapító körei és külföldi érdekcsoportok vásároltak be az állami földből Győr-Moson-Sopron megyében
Feljelentés-elhárítás felsőfokon: ezért nem vizsgálódtak a hatóságok 2016 leggyanúsabb ügyeiben
Tovább működhet a Kulcsár-féle brókerbotrány központi cége, a Britton Capital & Consulting
A budakalászi önkormányzat már 2013-ban megágyazott Gerendai strandjának
Heti Top 5 – magyar sajtó:
Soha ilyen sötét éve nem volt a szabad sajtónak Magyarországon (444)
Miért tol bele az állam tízmilliárdokat az ipari parkokba? (HVG)
Rogán Antal lefagyott – nem mondja meg, hogy ledarálta-e a híres Aulich utcai lakás szerződését, vagy sem (Magyar Narancs)
Tiborcz István offshore cégnek adta tovább milliárdot érő ingatlanvállalkozását (Direkt36)
Pénzügyi fekete lyuk Orbán új szobája (Index)

KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÜNK

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOG
Szerző: Tarski
2017.01.07.


A következő másfél évben izgalmas politikai csatározásoknak nézhetünk elébe. Ebben az évben megválasztják a köztársasági elnök személyét, a következő évben pedig országgyűlési képviselő választás lesz. Mindkettő a Fidesznek állhat, de mindkettő alkalmas lesz arra, hogy újra és újra összemérjék az erejüket a már meglévő és az újonnan alakuló pártok. Tehát szép kis mutatványok elé nézhet az az ember, akik közé magamat is sorolom, akit különösképpen nem zaklat fel egyetlen párt győzelme, vagy veresége. Az viszont biztos, hogy mindkettő nagy jelentőségű lesz a liberális demokrácia léte és megítélése szempontjából, hiszen egyebek mellett éppen ezek a választások támasztják alá azt, hogy hazánkban igenis létezik a liberális demokrácia, mint a politikai rendszerek egyik főtípusa. S ha ezeket a választásokat különösebb csalások nélkül sikerülne végrehajtani, akkor ködbe veszhetnének azok a rémhírek is, amelyek a választások negligálását jósolták, vagy előrehozott választásokkal riogattak, vagy ha netán mégis lenne választás, akkor azt a hatalom különböző választási trükköket jövendöltek.

Itt azért érdemes megállni egy percre, mert hej, de sokszor mondogatták azt, hogy Orbán Viktor azért, hogy a hatalmát megtartsa, képes lenne arra is, hogy egy előrehozott választást erőszakoljon ki. Ezt először 2015-re datálták, majd később 2016-ra, és még jöhet egy olyan változat is, hogy 2017-ben ejtik meg ezt az akciót. Az első két évszám már elmúlt, mégsem volt előrehozott választás, s bár 2017 még előttünk van, de ebben az évben sem lesz megítélésem szerint előrehozott választás. Mindenesetre azok a pártok, amelyek ezt a verziót jelezték előre, annak idején kiválóan aktivizálták a hívőiket, amivel azért eredményes volt ez az egész manipuláció. A birka hívők pedig nem vették észre, hogy ezzel a bedobott mócsinggal is megvezették őket. S miért nem volt előrehozott választás? Azért, mert a kormányfő mégis csak ad arra, hogy a liberális demokráciák minimumát, tehát a soron következő választást az arra kijelölt időpontban abszolválja. Az egy külön probléma, hogy ezt nyugodt lelkiismerettel megtehette, mert a mindig nagy fölénnyel vezette a pártpreferencia listákat, és éppen ez adhatta azt a lehetőséget, hogy korábban kitöltse a teljes négy évét, miközben a baloldali és liberális ellenzék szinte semmi veszélyt nem jelenthetett számára.

S ugyanez a helyzet várható a köztársasági elnök megválasztása során is. A jelenlegi elnök egyértelműen a Fidesz pártkatonája, aki még ha akarná sem tudná levetkőzni a Fideszes gondolkodásmódját. S bár tényleg igyekezett egyensúlyozni a hatalom és az ellenzék között állandóan meglévő civakodás során, rendre a Fidesz szája íze szerint döntött a politikai harc szemszögéből jelentős ügyekben. Ilyen tekintetben szinte semmi különbség sem volt az elődje és ő közötte, mert beváltotta azt a tőle elvárt reményt, hogy a saját eszközeivel támogatja majd az anyapártját. Ha pedig visszatekintünk az eddigi köztársasági elnökökre, akkor azt láthatjuk, hogy Göncz Árpádon kívül nem volt olyan államfő, aki elfogadottan az egész nemzet köztársasági elnöke lehetett volna...

SAVANYÚ KÉPPEL, KISSÉ RUSZTIKUSAN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.01.06.Elégedetten szemlélem szeretett demokratikus ellenzékünk országépítő munkáját.
Kuriózum ez a javából, hiszen a progresszió itt a hátrálásban testesül meg, márpedig ez egyedül a rákoknál mondható helyes haladási iránynak.
Mindenesetre az már látszik, hogy a 2018-as választásból nemigen lesz énekes halott, úgy fogunk pofára esni, hogy a Föld ellentétes oldalán a Csomolungmát meghaladó magasságúra púpozódik a táj, melynek hegyei-völgyei felismerhetően viselik majd Molnár Gyula és Gyurcsány Ferenc vonásait.
Úgy látszik, ennyire futja politikusaink fantáziájából, kezdeményezőkészségéből, tehetségéből - törődjünk bele.
Hogy aztán mi van a háttérben, azt csak az érintettek tudják, mi csak azt látjuk, hogy a politikai ellenfél hihetetlenül el van pofátlanodva, éppen olyan, mint a postás, aki a szabadságon levő férj szeme láttára dugja meg az asszonyt, miközben férjuramnak a farkával kell ütnie a taktust esküvői fényképének üvegén.
Nincs már szégyen, nincs szemérem, a média azon polemizál, hogy vajon kinőtte-e már a mi kettéfűrészelt óriásunk az országot, vagy amit tesz, az mégsem a világuralom megszerzésére tett kísérletének része?
Mindezt úgy, hogy az ország majd fele szegény, mint a templomi segédegér, emberek fagynak meg, hűlnek ki, gyerekek éheznek, miközben Szeretett Vezérünk számára készül Tisza István irodaberendezésének másolata.
Vesztett háború saját katonái által meggyilkolt miniszterelnöke a példakép.
Jellemző erre az eltorzult lelkületű szerencsétlenre.
De jellemző ránk is, akik elviseljük, hogy a Magyar Királyság lélekszámára, területére, gazdasági erejére méretezett Parlamentből a királyi hatalom szimbólumába költözzön - milliárdokért - egy tízmilliós, gazdaságilag, egészségileg és erkölcsileg rokkant operettállam erkölcsi kihívásokkal küzdő - és e küzdelemben folyamatos vesztésben levő - mentálisan zakkant politikusa.
Majd átépítjük a Parlamentet is, a kupolacsarnokban műfüves futsalpálya lesz, az üléstermekben edzőpályák, a főkapuban meg egy aranyból megszobort óriási segg, rávésve a Nagy Név, melyhez lógó nyelvvel úgy állnak majd sorba a népek nyalintani egyet, mint hajdan Lenint nézni álltak sorban, a Mauzóleum előtt, Moszkvában.

Közben a megszokott aláírónévsor köztársasági elnöknek jelöli Majthényi László volt ombudsmant, akinek annyi esélye van a poszt elnyerésére, mint a Semjén puskacsövét furulyának néző vadlibának.
Ennek dacára elfogadja a jelölést, mert valamelyik életidegen szerint ez majd azt bizonyítja, hogy tudunk köztársasági elnököt jelölni és ez pozitív üzenet a társadalomnak.
Szerintem meg ezzel azt üzenjük, hogy a balfasz ellenzék már megint bohóckodik, de közben, mintegy az előadás melléktermékeként legitimálja a választást.
Hogy miért kell égetni magunkat, azt senki nem tudja, kivéve talán a Habony-művek manipulátorait, akik az ilyen akciókat tervezni és szponzorálni szokták.
Merthogy ne mondja senki, hogy ez maguktól jutott eszükbe az igazlátóknak, egyidejűleg éppen most tett szert miniszterelnöki ambíciókra a szocialisták nagytalpú reménysége, aki bejelentkezett a posztra.
Ült Botka az ágya szélén, mikoron megjelent előtte az Úr angyala, meglengette szárnyait és szóla: Üzenetet hoztam néked, ó Szocialista Embertípus, az Úr engem küldött, nem a Postát, mert az már nemigen jár, hallgasd hát az igét, mely imigyen szól:
Feladatod a parlamenti választás közröhejjé tétele, tátsd hát nagyra tepsi szájad és tudasd a néppel, hogy csak most, csak nekik, csak te kellesz, hát szarni magasról az ellenzék megállapodására, te vagy a jelölt és punktum.
A Gyula majd elteszetoszáskodik, tanácstalanul forog majd körbe-körbe, mint kutya a farka után, de szólni úgyse mer, mert egyrészt nagy marha ember vagy, ha melléütsz is meghal, másrészt meg a Laci bácsi melletted áll, ha dobbant egyet a lábával, eltűnik a szoci pénztárcából a pénz, és Gyula költözhet tovább.
Majd Iványi tiszteletes ad neki is helyiséget, mint a többi hajléktalannak!
Ilyesmi nem történik véletlenül...