2015. november 28., szombat

BÁSTYA ELVTÁRS

A HUNVALD ÜGY BLOG

Szerző: Hunvaldugy


A múlt héten terroristákat fogott a TEK, Hajdu János rögtön el is dicsekedett vele az ATV-ben, egybemosva két ügyet, ámde sokat sejtetően. A tájékozatlan embert meg könnyű befolyásolni. Az addig rendben van (?), hogy a TEK évi 12 milliárd forintból 1100 emberrel (hogy ez sok vagy kevés nem tudom, nem értek hozzá) véd minket a fegyveres összeeskü- vőktől. Az viszont nincs rendben, hogy nagyon nagyot akart mondani a TEK a múlt hétvégi elfogásokról, és hülyítették az embereket a valóságról...
...Mindez egész vicces is lehetne, ha nem a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott szervezetről lenne szó...


ITT OLVASHATÓ

TILTSUNK KI MINDEN FÉRFIT AZ EU-BÓL, HISZEN POTENCIÁLIS TERRORISTÁK!

PIROSLAPOK BLOG

Szerző: Brendel Mátyás


Fel kéne fogni, hülye Fideszes politikusok, hogy az Európai Unió, régi nevén Európai Közösség valóban egy közösség. Ebben a közösségben ha Magyarország antiszociális geciként viselkedik, akkor megszívja, mint mindenki bármely közösségben. Különösen, ha az a valaki nem erős. Orbán minden eddigi geciskedése hátrányt okozott Magyarországnak az Európai Közösségben. Ára van annak, ha a többi ország Magyarországot egy antiszociális baromnak látja, aki még egy pár menekültet sem akar befogadni. Persze lehet, hogy Orbanisztán annyira gyenge, hogy nem tud, mert a kormány reformjai annyira működnek, de akkor tessék bevallani, és segítséget kérni! Bizonyára lehet azokhoz a kvótákhoz támogatást is kapni.
És ha már a támogatásoknál vagyunk, fel kéne fogni, hogy az EU támogatások nélkül Magyarország gazdasága még mindig recesszióban lenne. Az EU, a német autógyárak, a támogatások nélkül sehol nem lennénk. Orbán úgy viselkedik, mint ahogy a szélsőjobber sztereotípia szerint a cigányok: a közösség törvényeire és elvárásaira szarik, de
a kis segílyke, az kéne neki...


ITT OLVASHATÓ

EGY HÜVELY A TUDATLANSÁG SZÉTOSZLATÁSÁHOZ

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Aczél Gábor


A hatvanas évek elején két teljes esztendőt harckocsizóként teljesítettem szolgálatot a Magyar Néphadsereg tapolcai hadműveleti-harcászati ezredében, amelyben a világháborús T–34-esek helyett az idő tájt állították rendszerbe a stabilizátoros (menet közben is célra tartható lövegű) T–54-eseket. Ezért a Belügyminisztérium minapi rendhagyó satótájékoztatóján – a fehér terítővel fedett asztalra tett kimustrált harci eszközök között – egykori irányzóként azonnal felismerni véltem a T–54-es harckocsi lövegéből származó gránáthüvelyt. (A mellékelt MTI-fotó jobb alsó sarkában látható.)
Számomra tehát nyilvánvaló volt, hogy a TEK-esek legutóbbi (világröhejbe torkolt) akciójának belügyminiszteri, “tárgyszerű” felmagasztalását alátámasztó bizonyítékok egyike nem gránát, hanem egy kilőtt gránát üres hüvelye. És nagyobb valószínűsége volt, hogy a gránátot egy hadgyakorlaton a harckocsi lövegéből – a hüvelyében lévő gyúanyag felrobbantása révén – én magam lőttem ki mintegy fél évszázada, mint hogy a gránáthüvelyt a robbanó töltettől a sajtótájékoztató előtti napokban fosztották volna meg a tűzszerészek.

ZSIDÓZZÁL EGY KICSIT! A FIDESZ TÁRT KAROKKAL VÁR

ORDÍTOK BLOG

Szerző: E_S


A legfrissebb botrány: Pestszentlőrincen egy férfi bántalmazott egy nőt. Ez önmagában még nem ügy, hiszen az a nő áteshetett éppen egy vak komondoron is, de ez esetben mégis van súlya a dolognak, mivel nem családon belüli nevelésről volt szó - ez nem igazán zavarja a kormánypártot - hanem politikai incidens történt. 
Egy aktivista hölgyet - aki a Fidesz számára gyűjtött aláírásokat a menekültkvóta ellen - inzultált egy vélhetően balliberális-ellenzéki-sorosbérenc-gyurcsányista-hazaáruló. Ez így már ügy, kérem. Azon nyomban meg is nyilatkozott az illetékes:
"Ne hergelje az embereket a kvótaellenes aláírásgyűjtés ellen a balliberális ellenzék – szólított fel szombati sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője."
Szerintem se hergeljen senki senkit senki ellen. Egy aktivistát, de egy virágkötőt, kazánkovácsot, kalauzt, vagy bárki mást megütni - gerinctelen dolog. Mindig, minden körülmények között az. Ezért nem tudok, de nem is akarok egyetlen mentegető szót sem vesztegetni a verekedő illetőre. A bíróság majd meghozza a döntését, nyilván megfelelő büntetésben részesíti a magáról megfeledkezett honfitársunkat.
Nade. Vettem egy nagy levegőt és alámerültem az internet világának abba a mocsarába, amely a magyar politikától tajtékzik. Igen, a kormánypárt oldalain szörföltem és egy helyre kis csokrot hoztam az olvasóknak. Ha már egyszer a hergelés és a hergelt választópolgárok viselkedése került az érdeklődés középpontjába. Lássuk:


ITT OLVASHATÓ

MENEKÜLTEK? MIT MONDJUNK A GYEREKEKNEK?

TÖRTÉNELEMTANÁROK EGYLETE

Szerző: Történelemtanárok Egylete


Menekültkérdés (állásfoglalás)

1.    A Konferencia elengedhetetlennek tartja, hogy széleskörű összefogással keressük a megoldást a menekülthelyzetből adódó társadalmi problémákra. Az adott helyzetben a politika minden résztvevőjének felelős magatartást kell tanúsítania, ugyanakkor az értelmiségnek, a szakemberek széles körének is együtt kell működnie a szükséges teendők kimunkálása, majd megvalósítása érdekében. Ebben az iskoláknak, a pedagógusoknak is megvannak a feladatai.

2.    Amennyiben a probléma kezelése elmarad, annak tragikus következménye is lehet. A félelem talaján keletkező gyűlölet mérgező hatása kihathat egész köz- és mindennapi életünkre, különösen a kellő immunitással nem rendelkező fiatalokra. Ez még tovább gyengítheti – az amúgy is gyenge – szolidaritás-érzést...

A TTE KONFERENCIA ÁLLÁSFOGLALÁSA ITT OLVASHATÓ


Egy előadás videofelvétele a konferenciáról:

Vekerdy Tamás: Menekültek? Mit mondjunk a gyerekeknek?

MIÉRT EKÉZ A MAGYAR AVAGY PISTI BESZÓL

GA WEB MEDIA GROUP BLOG

Szerző: Győrfi András


Miért szeretik a magyarok ekézni egymást? Miért fáj itt sokaknak, ha valaki valamit csinál, akár jól, akár rosszul? Miért jó valakinek az, hogy a másik munkáját nemhogy nem segíti, egyenesen gúnyt akar űzni belőle, igyekszik nevetség tárgyává tenni?

Miért jó valakinek az, ha ellenségeket szerez, barátok helyett? Miért vagy ennyire kicsinyes, pitiáner, frusztrált? Történt nemrég, hogy készítettem egy műsort, melynek hamarosan folytatása is lesz. Ez a Startup a Befektető SHOW névre keresztel kis program az amerikai Shark Tank modelljét igyekszik honosítani, befektetők, üzleti angyalok előtt prezentálnak vállalkozók...

"Szép volt Pistu, igazi magyar vagy, ekéztél, beszóltál, gúnyolódtál, kiadtál egy kis gőzt a saját sikertelenséged és kilátástalanságod zsákjából."


ITT OLVASHATÓ

KINEK ÁLL ÚTJÁBAN HAJDÚ JÁNOS?

SZÁJHŐSÖK TERE BLOG
Szerző: Sebestyén Eszter


A média a TEK-en, Vadai pedig Pintéren élcelődik. Napok óta a TEK akciói körül forgatják az újságírók pennáikat, de az ellenzék se tartja távol magát 5 perc hírnévéért attól, hogy beleszóljon valami olyanba, amelyhez semmi köze a pártpolitikának. Ez pedig baromi veszélyes is lehet, mivel a véleményformáló (legyen az újságíró vagy politikus) a közvélekedést irányítja, formálja.
Természetes, hogy olyasmi, aminek van pl. hírelőzménye; lehet vele érzelmileg azonosulni; már meglévő keretbe helyezhető stb., nagyobb valószínűséggel lesz hír, mivel ezek hírértéket befolyásoló tényezők. Kettéosztott társadalmunkban, ahol a köz úgy ítél meg biztonsági, hova tovább biztonságpolitikai kérdéseket is, hogy hova húzta az X-et tavaly áprilisban, nem lehet csodálkozni azon, hogy a kormányzati kommunikáció aljasul fel tudja borzolni a kedélyeket azzal, hogy minden menekült terrorista, ahogy azon sem, hogy az ellenzéki média a kormány ellen tudja hangolni a közt egy-egy TEK-akció miatt, minderről pedig Vadai Ágnes is lehúz egy bőrt (miért ne? alapon).

A LEGJOBB ESÉLYÜNK A VILÁGBÉKÉRE EGY ERŐS KLÍMAMEGÁLLAPODÁS

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: Naomi Klein és Jason Box


Néhány nappal a november 13-i merényletek után a francia kormány bejelentette, nem engedélyezi azokat a tüntetéseket, amelyek célja az lett volna a párizsi klímacsúcs, a COP21 margóján, hogy elkötelezettebb döntésekre hívja fel az egyelőre elégtelen kompromisszumokat ajánló politikai vezetőket. Naomi Klein, kanadai újságírónő, akinek tavaly jelent meg a klímaváltozásról szóló könyve, és Jason Box gleccserkutató közös tribünben figyelmeztettek arra, nem szabad, hogy ezúttal a terrorizmus terelje el a figyelmet a legfontosabb közös ügyünkről. Annál is inkább, mert a klímaváltozás elleni küzdelem egy jobb és élhetőbb világot teremt, csökkenti az egyenlőtlenségeket, és több globális konfliktus hajtóerejét is visszafogná. Egy erős klímamegállapodás a tartós béke feltétele is. (A COP21 alapkérdéseiről itt írtunk.)


ITT OLVASHATÓ

VAGY KVÓTA, VAGY SCHENGEN

KONZERVATÍV ALTERNATÍVA REFORM ÉS DEMOKRÁCIA BLOG

Szerző: timargabor


Mi is Schengen? Elvileg az, hogy a schengeni övezet országainak polgárai (ez kb. az Unió mínusz Egyesült Királyság, Írország, Románia, Bulgária, Horvátország, Ciprus, plusz Norvégia, Svájc, Izland Lichtenstein) az említett országok területén belül határellenőrzések nélkül mozoghatnak. Ebből legtöbbször az marad meg a fejünkben, hogy nincs határellenőrzés, az viszont, hogy ez a főszabály csak az érintett országok polgáraira, és az ide vízummal rendelkezőkre igaz, már nem. Pedig így van, másokra, így a menekültekre/migránsokra nem vonatkozik ez a jog most sem. Ez pedig már önmagában hordoz egy nehezen feloldható gyakorlati dilemmát. Ha a szabad mozgás nem vonatkozik mindenkire, aki itt van, akkor akire nem vonatkozik, azzal hogy tartatom be, mármint határellenőrzés nélkül?


ITT OLVASHATÓ

TÓBIÁS ELNÖKSÉGE: A BUKÁS 7 PONTBAN

SPÍLER BLOG

Szerző: Virágelvtárs


Tóbiás Józsefet tavaly júliusban választották meg az MSZP nagyreményű pártelnökének. A tavaszi választási kudarc után az elnök a párt talpra állítását ígérte, de az elmúlt több mint egy évben ennek ellenkezője történt. A pártmúmiák ismét visszatértek és már az MSZP parlamentből történő kiesését vizionálják. Ma kongresszust tart a párt, ahol az elnökségi tagok megpuccsolhatják elnöküket. Összeszedtük 7 pontban, hogyan jutottak idáig a szocik Tóbi elnöksége alatt...

ITT OLVASHATÓ

MIT TANÍT A FELSŐOKTATÁS? vs. MIRE VAN SZÜKSÉGED?

LOBSTERIZMUS

Szerző: Quadrille Lobster


Az egyetemek egyetlen percet sem töltenek azzal, hogy soft skill-eket fejlesszenek, mindazonáltal komoly igény van rájuk.
A McKinsey felmérése szerint (McKinsey, 2012) a szóbeli kommunikáció és munkaetika hiányzik leginkább az elsajátított képességek (soft skills) közül, márpedig ezt nem lehet az oktatók szakmai felkészületlenségére, vagy a tanrendre fogni. Szóbeli vizsgákkal, rendszeres prezentációs kényszerrel és szakmai területen belüli gyakorlati helyekkel ez mind orvosolható.
E sorok szerzője nagyon is tisztában van, mekkora ellenállásba tud ütközni, ha a hallgatókat nyilvános szereplésre, gondolataik értelmes összegzésére és átadására akarják szorítani. Há' nem elég az, hogy behúzza az ikszet?
A legtöbb hallgató nagyon is érzi, hogy a töredékek, amiket innen-onnan elsajátított nem fogják megállni a helyüket egy prezentációban. Mind alábecsülik továbbá a szükséges felkészülés mértékét és a világos kommunikáció jelentőségét. Szinte egyik sem fogja fel, hogy az erőlködés nélküli, érthető beszéd a legnagyobb meló. Nem, a kis gondolataidat nem érti senki, ha csak improvizálsz.
Ha túl nagy a hangsúly a tanuláson, és senki nem készíti fel őket az ismereteik visszaadására, a munkaerőpiacon nagy hátránnyal indulnak majd. Ott kezdődik, hogy el sem tudják adni magukat...


ITT OLVASHATÓ

SONKATÉRKÉP - AMI NÉLKÜL BUDDHA NEM KÉPES ÁTUGRANI A FALON

VILÁGEVŐ BLOG

Szerző: világevő


...ezúttal mi maradjunk az élvezeti érték érdekében keményvonalasok, és foglalkozzunk kizárólag a nyers sonkákkal, amik készítéséhez füstölést és/vagy szárítást használnak fel. Ezt nem tesszük melegszendvicsre, vagy a hazai étlapok kedvenc tévedésébe, a ’Gordon Blue’-ba (valójában Cordon Bleu, azaz kék szalag lenne a név, ejtése kordon blő) a trappistaszelet mellé. Ezeket a sonkákat főszereplőként fogyasztjuk, fajtánként eltérő módon hajszálvékonyra vagy éppen szándékosan rusztikusabbra szeletelve, szobahőmérsékleten, mellé valódi parmezánt, olívabogyót, grissinit és hasonló apróságokat kínálva...A világban már számos eredetvédett sonkafajta létezik, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy független, kisebb gyártók ne készíthetnének legalább olyan finomakat a saját módszereik alapján. Az eredetvédettség csak egy minőségi és készítési garancia, azaz ilyet vásárolva szinte kizárt a csalódás, de általában az igazi nagy meglepetés is, hiszen mondjuk egy jó kis olasz agriturismóban tett látogatás vagy nyaralás alatt a szívünkhöz nőtt termelő sonkáját kár lenne csak azért kihagyni, mert nincs védjegye. De ha egészen biztosra akarunk menni, akkor válogassunk a szigorúan kontrollált példányok között...


ITT OLVASHATÓ

HOL SZÉKEL AZ MSZP?

PUPU BLOGJA

Szerző: PuPu


Az MSZP hétvégi kongresszusán dönthetnek a küldöttek arról, hogy hol legyen a párt új székháza. A Tóbiás József által korábban „Horn-centerként” emlegetett új központnak a szocialisták VII. kerületi irodája adhat helyet - számol be a Magyar Idők.
A kormánypárti lap jóízűen azt is megjegyezte, hogy az említett lakás nem túl nagy, és nem is túl impozáns
írja a Népszava Online.
Hát mit mondjak, baloldali ember nem kap röhögőgörcsöt a hírre, inkább szomorúan nézegeti, hogyan csúszik egyre lejjebb a baloldal egykor vezető pártja, a székhelycserével szimbolikusan is kifejezve helyzetét. Sajnálom nagyon.
Ha egy párt székháza kong az ürességtől, vagy csak az adott párt bürokratái érzik magukat jól benne, akkor azt a pártot megette a fene. A pártszékház akkor tölti be funkcióját, ha reggeltől estig tele van élettel, ha itt kapnak teret a különböző tanácskozások, ha itt jöhetnek össze a párt aktivistái megbeszélni aktuális feladataikat, horribile dictu csak lotyogni vagy – baloldali pártról lévén szó – a méltán népszerű „orbánolás” nevű népi társasjátékot játszani...


ITT OLVASHATÓ

A SZENVEDÉS NEM AZ ÉLET TERMÉSZETES VELEJÁRÓJA

KETTŐS MÉRCE BLOG - WTF BALOLDAL
Szerző: Ámon Kata

„Egy egész életet végigdolgoztam, de minek?” Ülünk a kertben Tatabányán, nyár van, én 20 éves egyetemista vagyok, amikor nagymamám felteszi ezt a kérdést. Nem kifejezetten nekem, inkább mellettem. Mégis úgy érzem, válaszolnom kellene valamit, megnyugtatni, de milyen jogon mondhattam volna bármi megnyugtatót, bármi bölcset én, aki nem végzett nehéz mezőgazdasági munkát kisgyerekként, akinek már nem kellett másokra főznie, akinek nem kellett másokra mosnia cselédként, akit nem aláztak meg mindennap, aki nem tologatott szénnel teli csilléket várandósan, aki nem takarította évekig a tanácsházat, nem hordta ki mások leveleit, miközben rettegett a kutyáktól, nem látott el egyedül egy háztartást, nem nevelt fel két gyereket?

KINEK JÓ A BAZI NAGY ROKKANTBIZNISZ?

KAROSZ HÍRADÓ
Szerző: KAROSZ 


Rétvári Bence fiatal államtitkár már 29 évesen a bársonyszékbe kerülve nagyon hihetően próbálta előadni a kormány kommunikációs érveket, miért is jó az, ha a rokkantak is „dolgoznak”, a munkavégzéssel pedig majd hasznos tagjaivá válhatnak a társadalomnak”.
Régebben hasonló gondolatokat fogalmazott meg Soltész Miklós államtitkár is, aki a megváltozott munkaképességű személyek ellátórendszerének átalakítása mellett kardoskodott azzal az érvvel, hogy a rokkantak túl sokan (a kormány szerint 964 ezren) vannak, miattuk fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer. Ez a teória mára már megdőlt a hamis kormány-kommunikációról mert
kiderült, hogy még a 200 ezer főt sem éri el az aktív korú rokkantak létszáma! 

Jelenleg már, csak kb.180-190 ezerre tehető azoknak a megváltozott munkaképességű személyeknek a száma, akik valamiféle segélyes pénzellátásban részesülnek. Közülük, kb. 80 ezer fő a maximum 3 évig folyósítható rehabilitációs ellátást kapja, mely mindössze 27-34 ezer Ft/fő/hó összegű pénzellátást juttat a súlyos betegek számára, akik közül egyre kevesebb érintett számára biztosít munkát az állam.

ITT OLVASHATÓ


I

MEGSZÓLAL BENDEGÚZ, AKINEK ELVÁLTAK A SZÜLEI

HVG/BRANDCHANNEL

Szerző: HVG Pszichológia


„Nem a válás a legnagyobb baj, hanem az új család” – mondja a 11 éves Bendegúz, akinek vallomását Singer Magdolna gyászterapeuta most megjelent, Ki vigasztalja meg a gyerekeket? Válás és gyász a családban című könyvéből válogattuk. Rajta kívül csaknem 30 gyerek és volt gyerek mondja el történetét a könyvben...

"A kilencedik születésnapomat ünnepeltük, amire elég kevesen jöttek el. Kaptam technic legót, aminek nagyon örültem, de utána sajnos anyu meg a nagymami odahívott a kanapéra, hogy most elmondják nekem, hogy anya, meg apa elválnak. Először nem is voltam szomorú, gondoltam, végre nem kell apával annyit vitatkoznom a lecke miatt. Sokat segített nekem a tanulásban, de nem úgy, ahogy szerettem volna. Azt mondogatta mindig, hogy oldd meg a feladatot! Ha nem volt jó, megmondta, hogy melyik feladatban hány hiba van, és meg kellett oldanom. Végül ezzel az egész nap elment, és akkor apa megkérdezte, hogy a többi leckét miért nem tudtam megcsinálni? Ez rosszul esett. Szóval, gondoltam, nem is lesz az annyira rossz, de amikor apa elköltözött, akkor jöttem rá, mennyire hiányzik. Sokat foglalkozott velem. A szülinapomon, miután megbeszéltük, bejött a szobámba a nagymami, és próbált segíteni, és azóta is próbál segíteni, ha apánál vagyok, de nem sok sikerrel....Nem a válás a legnagyobb baj, hanem az új család. Az új család, meg az új környezet, amiben én már nem vagyok olyan fontos. Néha úgy segítek magamon, ha dühös vagyok, hogy van egy játék, amivel lehet építkezni: valamit összerakok, aztán szépen felrobbantom. Vannak barátaim is, de nem sok. Ritkán jönnek ide, mert állandóan programjaik vannak. Inkább anyával vagyok sokat. Most úgy veszem észre, hogy mégis összejönnek, mint A két Lottiban. Találtam egy eldugott mappát az apu számítógépén, amiben a mi fotóink voltak, az anyáé és az enyém. És anyun is észrevettem, hogy egyre többet emlegeti apát, szóval…"


ITT OLVASHATÓ

JÚDÁSPÉNZ

TARSKI BLOGJA

Szerző: Tarski


Gyurcsány Ferenc ma is fáradhatatlanul járja az országot, és igyekszik egyben tartani a kis szekértáborát, ami mindenképpen helyes cselekménynek minősíthető. Legutóbb szerdán Szombathelyen volt, ahol egyebek mellett ismét beszélt a menekültválságról és annak a Fidesz által szerinte helytelenül kezelt módjáról. Ahogy ő fogalmazott: „Nem leszek harminc ezüstpénzért a politika Júdása" Jó lenne, ha ezt minden politikus elmondhatná magáról, de nem csupán elmondhatná, hanem annak szellemében is cselekedne. Merthogy így, ilyen formában még Gyurcsány esetében sem igaz.
A menekült-válság kezelésével kapcsolatban érdemes rögzíteni azt, hogy a felelősség mindig a kormány vállán volt, van, az ellenzéknek pedig csak a kényelmesebb kritika juthat osztályrészül. Ez azt is jeleneti, hogy ha a kormány nagyot bukik, akkor az egész ország szenvedi annak kárát. Ha viszont az ellenzék kritikája, netán javaslata nem jönne be, akkor még mindig el lehet kenni valamilyen politikai manipulációval, mondjuk azzal, hogy tulajdonképpen mi is azt akartuk, amit a kormány cselekedett, csak éppen másként, más módszerrel. Az ellenzék mindig előnyösebb pozícióban van a kormánnyal szemben, mert szabadon, minden kockázat nélkül vagdalkozhat a kormánnyal szemben. Ez történt a DK esetében is...

A RENDKÍVÜLI ÁLLAPOT ESZTÉTIKÁJA

MANDINER BLOG

Szerző: Redakció


Napjainkban önfelszámoló terrorizmus bontakozik ki, amelyet célszerűbb lenne új névvel illetni. Néven kell nevezni az állapotot, amely olyan, mintha egy rákos megbetegedés kapna rákot. Ha sikerül megtalálnunk valódi nevét, azzal megértjük lényegét is. A választ pedig ennek természetéhez kell szabni.
Önmaga farkába harapó kígyóval van dolgunk, amikor egy palesztin lánytestvérpár a „szurkálós intifáda” során izraelinek nézett idős arab férfire támad. A Charlie Hebdo elleni merénylet során megölt muszlim rendőr és a november 13-ai támadások során meggyilkolt algériaiak tragikus sorsa is azt mutatja, hogy a vallási fanatizmusnak (egészen pontosan a szunnita vahabiták szalafista ágán belüli dzsihadizmusnak is az apokaliptikus változata, amit a sajtó gyakran differenciálás nélkül iszlamizmusnak hív) egyetlen valódi célpontja lehet: az életmódunk. A támadás többé nem középületek, világkereskedelmi szimbólumok vagy katonai célpontok ellen zajlik (ezért egyre kevésbé helytálló a terrorizmus kifejezés), hanem védtelen állampolgárok elleni merényletekről van szó. A félelemkeltés érdekében gyilkolnak civileket a tunéziai tengerparton (Szúsza, 2015 június) és mali szállodában (Bamako, 2015 november). Életformánk biztonságba helyezése azonban nem megy másként, csak a felderítés és a megsemmisítés mellett az életmódunk megélésére szolgáló terek fizikálisan és pszichikailag is aktív védelmezésével...


ITT OLVASHATÓ

15 LEGVICCESEBB MÉM A TEK BÉNÁZÁSAIRÓL

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD

Szerző: Spectra


A TEK rendszeresen hülyét csinál magából. Éppen ezért nem véletlen, hogy sorozatos bénázásaik az internet népét újra meg újra megihletik. A napokban például mindenki azon röhög, hogy a TEK történelemkedvelő felvidéki fiatalokat hitt potenciális dzsihádistáknak...

ITT NÉZHETŐK MEG A MÉMEK

CÁFOLJA A MAGYAR NEMZETI HADSEREG, HOGY ORBÁN MEGÖLÉSÉRE KÉSZÜLT VOLNA

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: JÁMBORANDRÁS


Pénteken a TEK elfogott két férfit, akiket terrorizmussal gyanúsítottak. Pintér Sándor ma sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a férfiak egy kormánytag meggyilkolására szerveződtek, hogy ezzel érjék el a kormány lemondását. Nem sokkal később a Blikk kormányzati forrásokra hivatkozva megírta: a Pintér által „Hadseregnek” nevezett szervezet nem más, mint a magát „Magyar Nemzeti Hadseregnek” nevező szervezet. A Blikk cikke azt is elmondja, Orbán Viktort akarták megölni.
A bulvárlap cikkében egy fotó is van mellékelve a szervezetről, egy Youtube-videóból. Bár a Blikk cikkében ki van takarva a fotón szereplő férfi arca, az eredeti videót megnézve kiderül, a Facebookon Orosházi Ferenc néven fent lévő férfi látható rajta. Orosházi több cikkét, például a Gyöngyöspatán furcsa öngyilkosságot elkövető Esze Tamásnak, a Véderő nevű szervezet vezetőjének szentelt 2011-es búcsúcikkét is, a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjaként írja alá...


ITT OLVASHATÓ

AZ ATEIZMUS NEVÉBEN MÉG NEM GYILKOLTAK! ŐSZINTE BESZÉLGETÉS...

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG

Szerző: Szarvas Norbert


A hangsúly szerintem a "még"-en van jelen pillanatban, de erről majd később. Már az elején leszögezem neked, hogy nem feltétlenül vagyok beszélgető-baráti vagy éppen ellenséges viszonyban egyik istennel sem. Ha mindenáron be kell magamat skatulyáznom, akkor leginkább az ateisták irányába húzok. Bár saját magam meg tudnám iménti kijelentésemet cáfolni, hiszen egyes gondolkodó vallásosok szerint isten mindenkinek más formában jelenik meg: van akinek jóságos atyaként, mások számára pedig a sorsként. Én személy szerint hiszek a sorsszerűségben. Akkor vallásos lennék? Még mindig nem hiszem, mivel a sorsszerűséget a tudományos bizonyításban és az evolúcióban próbálom megtalálni. Szóval leszögeztem a leszögezni valót, nagyjából megismerted az álláspontomat. Ezt azért meséltem el, mert így talán elhiszed számomra, hogy perspektívába tudom helyezni a vallásos kérdést és kívüli szemlélőként tudok néhány gondolatot megosztani veled, amit nem feltétlenül vettél még észre, raktál össze magadban...


ITT OLVASHATÓ

FACEBOOKON BÍRÁLOD A RENDSZERT? MAGADRA VESS, MAGYAR!

HACSAKNEM BLOG

Szerző: H_A


Megmondom az őszintét, ha a tutit nem is vagyok képes: öt évvel ezelőtt még én sem vettem volna mérget arra, hogy öt évvel azután megérem azt a legkevésbé sem szívderítő tényállást, miszerint embereket rabosítanak azért Magyarországon, mert megosztanak egy sima Facebook-bejegyzést. Vagy egy másikat. Jelen esetben 17 magyar állampolgárról van szó, akik voltak annyira gyanútlanul naívak, előre nem látóak és körül nem tekintőek, hogy egy, a Siófok egykori - a gyengébbek és a változatosság kedvéért - fideszes polgármesterének korrupciógyanús ingatlanügyleteit taglaló, firtató, feszegető bejegyzést "share"-eltek közösségi oldalukon. Rendőrségi kihallgatás, nyomozás, minden mi szem-szájnak ingere, noha fontos: a posztoló, az inkriminált sorok írója senkit nem rágalmazott, nem szidta a kurvaannyát, nem nevezte korruptnak, nem varrt a nyakába el nem követett bűncselekményeket. Mert akkor érteném, és nem lenne témám. Mindössze közölte, hogy enyhén szólva is visszás dolog 5 millió forintért, azaz közel 76 ezer forint/nm áron túladni egy belvárosi lakáson helyi önkormányzatként, polgármesterként. Még Siófokon is. Bár Rogán Antal óta tudjuk, hogy ez nem a szóra érdemes, magyarázatra szoruló kategória, azt eddig nem tudtuk, hogy akinek nem tetszik, hogy ez az illiberális világrend, és mások tudomására kívánja hozni az ilyenszerű szóra sem érdemes tényeket, az könnyen az őrségen találhatja magát...


ITT OLVASHATÓ
 

SZERELEM ÉS A KIVÁNDORLÁS

HATÁRÁTKELŐ BLOG

Szerző: Hataratkelo


Mi a helyzet akkor, amikor egy pár egyik fele úgy érzi, mindenképpen menne, kipróbálná magát külföldön, míg a másiknak nem akarózik útra kelni? Átvészelhet-e egy kapcsolat egy ilyen próbatételt, vagy ilyenkor kódolva van a szakítás? Egyebek mellett ezek a kérdések és egy személyes kapcsolat ihlette a mai posztot, ami igazi ritkaság a blog történetében, hiszen (és ilyen még tényleg nem volt) egy premiert láthattok: a Bolida zenekar határátkelésről, szerelemről szóló dala mutatkozik be ma itt. A mai poszt lényege tehát nem a szöveg (bár az megmagyarázza a dal keletkezésének a körülményeit), hanem a dal. Kaptam ígéretet a szerzőktől, hogy jönnek kommentelni, szóval lehet majd remélhetőleg velük is beszélgetni és megosztani a szerelem és határátkelés témakörében a személyes tapasztalatokat...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN MERÉNYLŐI MÁR A SPÁJZBAN VANNAK

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: Bartus László


Soha még ilyen hamar nem teljesült be jóslat, mint amikor arra a veszélyre figyelmeztettem, hogy a következő húzás egy Orbán elleni merénylet bejelentése lesz (Orbán saját maga elleni terrortámadásra készül, AN, 2015. november 14.). Ne tévesszen meg senkit, hogy a TEK egyelőre csak olyan terroristákat fogott, akik egy “kormánytagot akartak kivégezni”, mert erről a kormánytagról még hamar kiderülhet, hogy maga Orbán Viktor az, hiszen ki merne elé tolakodni a kivégzendők listáján, hacsak ő maga fel nem kéri erre. Ha Bártya elvtársat már meg sem akarják ölni, akkor Bástya elvtárs egy szar, mint tudjuk. Bástya elvtársról viszont ez nem derülhet ki, ezért nyilván őt akarják megölni.Ki lenne ebből a kormányból rajta kívül nemcsak méltó, de akár egy szóra is érdemes, hogy valakinek az útjában álljon és meg akarja ölni? Hirtelen nem is jut eszembe egyetlen kormánytag neve sem, csak Szijjártóé, mert az ő külügyminisztersége Hofi Géza minden képzeletét is felülmúlná.

LÉGY ÉBER ÉS VEGYÉL ECETET

ORDÍTOK BLOG
Szerző: E_S


Aki véletlenül a blogomra tévedt és kereste az új posztot, azt tapasztalhatta, hogy egy ideje nem írtam. Van ennek oka, mégpedig az, hogy fel kellett töltenem a készleteimet.
 Most tehát felkészültem mindenre, tudok írni. Meg olvasni. Ez utóbbit nem kellene, bár talán az előbbit sem. De hátha nem csuknak le. Még.
 Tehát az ország háborúban áll. A TEK minapi bravúrjáról nem akartam eredetileg megemlékezni, mert minek. Tiszta sor, Hajdu János főtekes elmondta a tévében, mennyire jól dolgoztak. És tényleg. Már kezdtem megnyugodni, amikor kiderült: nem pontosan úgy történhetett minden, ahogy az elhangzott. Bár lézerkardos egyetemista nem szerepelt a mostani sztoriban, de bombagyár, külföldi kapcsolatok, fegyverek igen.
A párommal kitoltuk a szekeret az utcára és plafonig teliraktuk a garázst sóval, olajjal, ecettel és liszttel. Hogy miért pont ezt kell venni vészhelyzetben, arról fogalmam sincs. De megfigyeltem, hogy amikor nagyobb hó esik, vagy néhány napig zárva vannak a boltok, akkor ezt viszi a nép raklap számra. Gondolom, háború előtt is ezeket kell beszerezni. Közbevetőleg kérem a kedves olvasókat, ha valaki tudja, mit lehet ezekből főzni, feltétlenül tudassa velem is.
Köszönöm.


ITT OLVASHATÓ