2022. június 24., péntek

MAGYARORSZÁG, A KUTYAGYÁRTÓ NAGYHATALOM

TELEX VIDEÓ
Szerző: SZILLI TAMÁS
2022.06.23.A hatalmas kereslet miatt a szaporítók túltenyésztik a kutyákat, akik rossz körülmények között nőnek fel, és nem kapnak megfelelő orvosi ellátást. Ezeknél a kutyáknál csak később jelennek meg súlyos betegségek és sokan közülük fiatalon el is pusztulnak. Bemutatjuk, hogy hogyan épült fel Magyarországon a kutyakereskedelem évtizedek óta működő rendszere, kik és milyen formában vesznek részt az illegális üzletben...

ISPÁNIA (ORSZÁGLEÍRÁS)

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2022.06.24.


Megyék helyett vármegyék, kormánybiztosok helyett főispánok. Ha elfogadja a parlament a vármegyéket és a főispánokat érintő törvényjavaslatot, akkor megvalósul az ezeréves (vagy ki tudja, még annál is sokkal ősibb) magyar álom. Azok kedvéért, akik nem ismerik ezt szép, jobb sorsra érdemes országot, összefoglaljuk, amit Ispániáról feltétlenül tudni kell...

KÖZPÉNZBŐL TESZIK TÖNKRE AZ EZERÉVES SZÉKESEGYHÁZAT VESZPRÉMBEN

VÁLASZ ONLINE
Szerző: ÉLŐ ANITA
2022.06.24.


A veszprémi Szent Mihály-székesegyház díszes falait fehérre festik, eltávolítják a neogótikus oltárt és az értékes üvegablakokat. A műemlék templom lecsupaszítására az érsekség állami támogatást szerzett, miközben a kiszivárgott tervek ellen kétezer aláírás gyűlt össze. Pünkösdvasárnap a csíksomlyói búcsún a misét celebráló veszprémi érseknek látnia kellett, hogy a hívek saját székesegyháza üvegablakainak képével tiltakoznak a tervei ellen. Azóta az egyházmegye papsága hűségnyilatkozatban állt ki Udvardy György érsek mellett az őt ért „nemtelen támadások” miatt. De miért távolítják el az egyházi épületekből sorra azokat az elemeket, amelyeket máshol milliárdokért restaurálnak? Miért egy érsek akarata dönt el mindent? Miért titkolják még az építészek nevét is, akiket pedig közpénzből fizetnek?

RYANAIR SAGA – GULYÁS IS HÜLYE, DEUTSCH PEDIG MEGSZÓLAL

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.06.24.


Jó a mozi, folytatásos. Mint a sorozatoknál, úgy kezdjük mi is, hogy felidézzük villanásokként, hogy „ez történt az előző részekben”. A NER extraprofitadót vet ki a légitársaságokra, a Ryanair kijelenti, ezt tovább hárítja az utasokra, mert veszteséges. A NER fogyasztóvédelmi vizsgálatot kezdeményez a cég ellen, és vizsgálni próbálja az „árképzési technikáját”. A Ryanair azt mondja, ehhez semmi köze, egyébként kijelenti, küld egy tankönyvet Nagy Márton miniszternek „Közgazdaságtudomány hülyéknek” címmel azt elmagyarázandó, miért nincs extraprofitja egy veszteséges cégnek, és miért hülyeség rá ezt az adót kivetni.

Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója bepöccen, egy interjúban ötször hülyézi és idiótázza le Nagy Márton minisztert, aki erre fölhúzza az orrát, és kijelenti, hogy ilyen handabandázásban nem vesz részt. A Ryanair új rendszert vezet be: aki a honlapján keresztül vesz tőle jegyet, el kell olvassa, hogy a miniszter hazudik, a NER pedig el akarja szedni a pénzét. Megszólal Varga Judit, a NER nagyágyúja, aki soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendel el a céggel szemben, de nem a jegyár, hanem a csomagok kezelése és egyebek miatt. Kétmilliárdos büntetés is kinéz a cégnek, azt reméli a NER, ettől majd kussolnak.

De nem kussolnak. Michael O’Leary Gulyás és Nagy minisztereket Dumb és Dumbernek nevezi a Jim Carrey filmből, amelyben a két alak nem az eszéről volt híres. De, hogy ne csak a jelzőket ossza, ráadásnak fel is jelenteti kies hazánkat, illetve annak kormányát az Európai Bizottságnál, ami nem a feljelentőre vet rossz fényt. Bár a tekintetes bizottságnál a magyarokat már nagyon jól ismerik, mi több, szerte Európában és a nagyvilágban is ismerik a főnökükkel együtt, csak diplomáciai körökben köti őket az illem, hogy ne a Ryanair vezér stílusában beszéljenek róluk. Tehát mirólunk is, én nyájasaim az úrban.

A Ryanair még keményebben áll bele a dologba, szinte már egy hittérítő konokságával azon dolgozik, mindenki tudja meg az ő igazát, ami általános igazság amúgy, hogy a magyari kormány az ő farkával csapdosná a csalánt, rajta keresztül sarcolná a népet rezsicsökkentést bömbölve közben, és ezt a méretes hazugságot nem hagyja a légitársaság. Olybá tűnik, ha belegebed is, végigviszi a dolgot. Michael O’Leary kijelenti, nem mennek el az országból, nem hagyják elűzni magukat, és újabb fondorlattal az utasaival küldözgettet levelet a kormánynak, ami így már egészen delikát, mert a NER saját fegyverét használja önmaga ellen...

ÁDER JÁNOS NYERT A SZEGEDI HORGÁSZVERSENYEN – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.06.24.


Élete első egyéni győzelmét aratta

Stratégiát váltott: nem a nagyhalakra ment…


Völner-ügy: “megkerülhetetlen” Varga Judit tanúkénti kihallgatása

Völner ügyvédje szerint korrupcióval meggyanúsított védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amikre szerinte kizárólag Varga tudna válaszolni…

Szijjártó feleségének munkatársa a cége révén milliós támogatást kapott a Szijjártó felügyelte Exim-csoporttól

Mery and Márta Kft… De kapott bőven a Demjén Ferenc koncertjeit szervező cég is.

Már csak 50 litert lehet hatósági áron tankolni a Mol-kutakon

Aki kannába tankol, annak piaci árat kell fizetnie.

Felfüggeszthetik a Fertő tavi beruházást

A kormányinfón (05.26.) elhangzott, hogy a még el nem kezdődött építőipari beruházásokról határozó kormányrendeletre egészen június 5-ig, egy szombati napig kellett várni. Most vagy a 444 írta el, vagy nem tudjuk, de sem június 5., sem július 5. nem szombat. lehet, hogy ezért nem érkezett meg még a lista, elkeveredett a tér-idő kontinuumban.

Nincs nyoma a százhalombattai polgármester doktori disszertációjának

A Pest megyei város első embere nem válaszol az értekezés megvédésének körülményeire vonatkozó kérdésekre.

Az új amerikai nagykövetjelölt szerint eufemizmus, hogy Magyarországon hanyatlik a demokrácia

David Pressman szerint szükséges a korrupcióval kapcsolatos kérdésekkel való szembenézés (is).

Orbán Viktor ezt is elérte: V1 lett a V4-ből

A tavaly júliustól kezdődött magyar soros elnökség mottója ugyan az volt, hogy „V4 – Indítsuk újra Európát”, ám ehelyett magát a 30 éves együttműködést temette el, ha nem is végérvényesen, átmenetileg mindenképpen.


"Nekünk most nem újabb szankciókra, hanem békére van szükségünk, mert a háborús infláció egyetlen ellenszere a béke!" 

Érdekelne minket az elképzelése erre vonatkozóan.

A szankciók nem vetnek véget a háborúnak, de lerövidíthetik azt

Jelenleg harmincöt rezsimmel szemben alkalmaz szankciókat az EU, harmincnégyről szinte senki nem hallott.

A diktatúrák nem akkor roppannak meg, amikor a legelviselhetetlenebbek

“A publikum nagy része pedig lelkesen tapsol, és egy közvélemény-kutatási adat szerint mélyen egyetért azzal, hogy fontos ugyan a szabadság, de még fontosabb az alacsony villany-, gáz- és benzinszámla. Ha pedig majd mindezt mégis emelni kell – mert ahogy Karinthy Ferenc írta, egyszer minden kerítés véget ér –, akkor el fogja hinni, hogy Brüsszel a bűnös.”

A dilettantizmust itt politikai kormányzásnak nevezik

A kormány maga teremt társadalmi problémákat, azokat felnagyítja, hogy aztán a maga módján megoldja. Az emberekben meglévő félelmekre épített például a menekült-ügyben, vagy amikor Soros Györgyöt állította a középpontba, amiről a milliárdos maga egyáltalán nem tehetett…

Távozik Fiala János és a Kelj Fel Jancsi a 168 Órától

Várhatóan szeptember 12-én a keljfeljancsi.hu internetes oldalon keresztül, önállósodva, de egy ismerősével összefogva készíti majd el a Kelj Fel Jancsi! című műsorát.

Levette az Origo a cikket, amelyben szánalmas bukásnak nevezte a Disney+-t

Kifejezetten brutális hangvételben ment neki a Disney+-nak a kormánypárti Origo múlt szombati, név nélkül megjelent cikkében, majd néhány nap múlva eltüntette az egész írást.

Szemműtétre érkezett Magyarországra a brazil drogbáró

A világ egyik legkeresettebb bűnözője előtte Kijevben élt, de a bíróságon most azt mondta, ott a háború miatt nem lehetett elvégezni a beavatkozást, ezért jött Budapestre.