2016. március 10., csütörtök

MÁR CSAK AZ ŰRÁLLOMÁS HIÁNYZIK FELCSÚTRÓL - MILLIÁRDOK ÖMLENEK ORBÁN PATYOMKIN-FALUJÁBA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2016.03.10.


A New York Times szerint az Orbán-rendszer szimbóluma a felcsúti Puskás-stadion, Felcsút pedig az „Orbán Rt.”, vagyis a kormány és a kormány közeli cégérdekek jól menő szövetségének központi eleme. Van itt minden, ami szem szájnak ingere, és ami bizonyosan feltétlenül szükséges egy 1800 fős település mindennapi életéhez: úgymint egy 3500 fő befogadására képes stadion, amely 3,8 milliárdból épült, egy új kazánház a focipályákhoz 3,1 milliárdból, egy új sportcsarnok 1,3 milliárdból, kisvasút 8 milliárdból, de ha minden igaz, lesz itt új bicikliút, sőt, még repülőtér is.

Már tényleg csak egy űrállomás hiányzik! Talán szerencsénk is van, hogy a miniszterelnökünk hobbija a foci, nem pedig az űrkutatás. Igaz, így is jól megjárják a magyar adófizetők: évek óta milliárdos nagyságrendben kapja a tao-pénzeket ((ami igenis közpénz) a felcsúti fociakadémia, s ez idén sem lesz másként a friss adatok alapján. Összesen már több mint 11 milliárd forintot kapott a felcsúti focicsapat. 

ITT OLVASHATÓ

INKÁBB ÁRTUNK A NŐKNEK IS, CSAK A MENEKÜLTEKNEK ÉS A MELEGEKNEK NEHOGY JOBB LEGYEN

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: narancsblog
2016.03.10.


Ez így szarul hangzik? Oké, akkor a rasszizmust és a homofóbiát hívjuk inkább a nemzeti szuverenitás védelmének! Narancsblog az „igazi” brüsszeli vétóról.

Az Európai Unió foglalkoztatási és szociális tanácsának hétfői ülésén a magyar kormány leszavazta a nemek közötti egyenlőségről és az LMBTI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális) emberek jogainak előmozdításáról szóló állásfoglalásokat – adta hírül Jávor Benedek, a PM európai parlamenti képviselője. A minisztérium gyorsan helyesbített. A kormány nagyon is elkötelezett a női egyenjogúság mellett, de az erről szóló döntést „összekapcsolták egy olyan dokumentumnak a tárgyalásával, amely az LMBTI személyek jogainak és lehetőségeinek az erősítéséről szól”. Skandalum!

Az LMBTI-dokumentumot a kormány állítólag „a tagállamok szuverenitásával összefüggő aggályok” miatt nem tudta támogatni. Közelebbről azért nem, mert „számunkra elfogadhatatlan egy olyan uniós politikai döntés, amely közvetlenül vagy közvetve gyakorol nyomást Magyarországra, hogy vizsgálja felül a családjoggal kapcsolatos alapvető értékeit”.

ITT OLVASHATÓ

ÖT DOLOG, MELYEKET MÉG NEM ADOTT UTASÍTÁSBA ORBÁN VIKTOR...

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.03.10.


pedig már alig várjuk. Matolcsy György igyekszik megfelelni Orbán Viktor elvárásainak, hiszen a napokban bejelentette, hogy rövidesen gazdaságilag utolérjük Ausztriát. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint teljesen reális cél, hogy ami nem sikerült a szocializmus 40, illetve a rendszerváltás 25 éve alatt, az most, az Orbán-kormány tündöklése alatt összejön. Mi azonban nem elégednénk meg ennyivel, hiszen a tündérmese nem érhet véget a Lajtán túl. Nézzük, milyen elvárásai lehetnek még a miniszterelnöknek saját országlása idején:

1. Orbán Viktor utasítja Hernádi Zsoltot, hogy a MOL szakemberei addig fúrjanak a Balaton alá, amíg kőolajat nem találnak. Amennyiben a fekete arany nem jön össze, akkor legalább földgázt kell kitermelniük néhány éven belül, mellyel konkurenciát teremthetünk az orosz Gazpromnak. Orbán Viktor azonban akkor lenne a legboldogabb, ha aranyat találnának a mélyfúrások során, így azonnal alapítványokba mentené ezeket a bányákat, ezzel megszüntetné azok közvagyon jellegét.

2. A miniszterelnök kiadja Simicskó István honvédelmi miniszternek, hogy hajtson végre olyan haderőreformot, melynek eredményeként katonai nagyhatalom lesz Magyarország. A folyamat végeredményeként országunk atomhatalommá válna, és nukleáris csapással fenyegetne meg minden olyan országot, melyek menekülteket engednek át a területükön. A magyar haderő a NATO-n belül az Egyesült Államokkal rivalizálna a vezető szerepért, ugyanakkor Kövér Lászlót jelölnénk a katonai szövetség élére...

ITT OLVASHATÓ

A MÁRCIUS 15-I TÜNTETÉS MARGÓJÁRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.03.10.


Fontos, hogy öszefoglaljuk a jogi helyzetet március idusán: az Orbán-rendszer illegitim és törvénytelen, alkotmányellenes. Államellenes bűncselekménnyel jött létre, államcsíny következménye. Ma Magyarországnak nincs törvényes alkotmánya, nincs törvényes kormánya, nincs törvényes parlamentje, nincsenek törvényes alapjai. Egy bűnszervezet által megszállt államhatalom van, amely a hatalom kizárólagos birtoklását valósította meg, amely felszámolta a hatalmi ágak megosztását, minden hatalmat és erőforrást egyetlen ember kezében összpontosított, önkényuralmat, politikai elnyomást, diktatúrát hozott létre...

ITT OLVASHATÓ

KUBATOV GÁBOR MEGMONDTA

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektúra
2016.03.10.


Esterházy Péter kezdi így híres regényét: ”Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.”

Ez jutott eszembe, amikor Kubatov Gábor több mint két hét elteltével nyilatkozott arról az esetről, ami még február 23-án történt a Nemzeti Választási Iroda előterében.

Ahol, mint tudjuk a kopaszok, „tolódással”, bocs, elnézést, ezt Pinyő mester mondta, nem Orbán, szóval „tolongással” megakadályozták az MSZP küldöttjét népszavazási kérdése elsőként leadásában.
Mert mi más is lehetett a hosszú hallgatás hátterében, ha nem ennek az írói bölcsességnek a felismerése?

ITT OLVASHATÓ

A KLIKK A KÖZOKTATÁS FÉLKARÚ RABLÓJA

SZEMBESÍTÉS BLOG
Szerző: Szembesítő
2016.03.10.


A KLIK létrehozásával a kormányzat célja az oktatás költségeinek csökkentése és ezzel párhuzamosan a képzés színvonalának kiegyenlítése volt, azaz hogy az országban a közoktatás minden résztvevője, lakóhelytől függetlenül azonos, lehetőleg magas színvonalú oktatásban részesüljön. 2013. január elsejétől nagyfokú központosítás kezdődött amikor KLIK működésének megkezdésével átvette az intézményfenntartó szerepét a települési önkormányzatoktól. Az intézkedés nem nevezhető indokolatlannak, a fentebb említett probléma, hogy az eltérő erőforrásokkal rendelkező önkormányzatok sokszor nem képesek a megfelelő minőséget biztosítani a közoktatási intézményekben, mellett pont kerülhetett volna a tanári fizetések széles szórásából származó feszültségek végére is.

A kezdeti célkitűzés, vagyis hogy centralizált, költséghatékony koordinációval működtetnek egy magas színvonalú közoktatási rendszer azonban nem valósult meg. Az utóbbi három évben egyre növekvő költségek mellett egyre gyengébb minőségű oktatásban részesülnek a fiatalok, sokszor a nélkülözhetetlen anyagi feltételek hiánya miatt, mint például a kréta, a papír, az írószer. Ez nagymértékben köszönhető az állami pénzek pazarló és korántsem költségkímélő felhasználásának...

ITT OLVASHATÓ

MEGSZŰNIK AZ ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRI RENDSZER?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.03.10.


Itt a blogom az elmúlt hónapokban több ízben is megemlítettem, hogy az Önkéntes Nyugdíjpénztári rendszer haldoklik és már csak idő kérdése, hogy megszűnjön az identitása. Mióta felröppentek a hírek, hogy a Cafeteria rendszerünket vizsgálja az EU, azóta már tényleg csak a végítéletre vártunk. Hogy mi a közös nevezeő ebben a látszólag két eltérő dologban? A cikkben erre próbálok meg közérthető választ adni, aminek nem célja a pánikkeltés. Csak közös szeretnék veletek gondolkodni. Az elején leszögezem, hogy ez a cikk jelenleg egy alternatíva, egy kitaláció, egy fikció. Jelenleg még semmit nem jelentettek be ezekből (kivéve a 2017-es Cafeteria rendszer átalakítását). Számoljunk egy szerintem logikusnak látott várható jövőképpel!

ITT OLVASHATÓ

KÉRDŐJELEKET MERTÜNK RAJZOLNI A FALAKRA - INTERJÚ A TANÁRTÜNTETÉSEK HÁROM VEZÉRALAKJÁVAL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVVÁTHNÓRA
2016.03.10.


Törley Kata, Pilz Olivér és Pukli István – az elmúlt hónapokban felforgatták a magyar társadalmat. Az oktatási reformokat sürgető tiltakozási hullám „arcaiként” napról napra találkozunk a nevükkel, most pedig arra készülnek, hogy március 15-én, eddig sosem látott, széles körű támogatással a hátuk mögött színpadra álljanak, és a nemzeti ünnepen a nemzet egyik legfontosabb ügyéért, gyermekeink jövőjéért tüntessenek.

Jó végre így együtt, hármasban látni titeket. De miért pont ti lettetek azok, akiknek a nevét megjegyeztük a tiltakozással kapcsolatban? Miért vállaltátok magatokra ezt a szerepet?


ITT OLVASHATÓ

AZ ELTITKOLT KASTÉLYOKBA FOG BELEBUKNI ORBÁN?

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.03.10.


A legsötétebb Fidesz-rajongókat leszámítva elég sokan sejtettük ebben az országban, hogy Orbán Viktor sokkal nagyobb vagyont rejteget, mint amit nyilvánosan bevall.

Hogy nincs az az Isten, hogy a miniszterelnök legális jövedelméből kijönnek a bányák, szőlők, földek, meg a félévente 12 millióért Svájcban tanuló Rasika.

A tavaly elhunyt Ferenczi Krisztina élete végéig kutatta az Orbán-família törvénytelen gazdagodásának polipszerű nyúlványait. Mindaz, amit az évek alatt feltárt, fájdalmasan kevés ember ingerküszöbét lépte át eddig.

Talán nem sikerült elég közérthetően tálalni, talán a terjengős részletekben elveszett az egész, és persze a média nagy része finoman szólva nem volt partner benne, hogy eljusson az igazság az adófizetőkhöz.

Ám most egy banánhéjon eltaknyolni látszik az Orbán körül gondosan felépített hazugság. A szerény életű, „közülünk való” miniszterelnök velejéig hamis imidzse.

Az igazsághoz Nárcisz kutya vezetett el minket, akit a minap szimpla terelésből dobott be a köztudatba Kaminski Fanny, Orbán Facebook-oldalának kezelője.

A kuvasz többekben gyanút ébresztett - lévén eddig úgy tudta a nagyérdemű, hogy a miniszterelnöknek nincs kutyája.

Nárcisz kutya elvezetett minket egy titokzatos hatvanpusztai birtokhoz. Az egykor Habsburg-tulajdonban lévő főúri majorságon öt műemlék jellegű épület található. Az Alcsút mellett fekvő 13 hektáros birtokról Mészáros Lőrinc maga erősítette meg az Átlátszónak 2012-ben, hogy ő bérli 155 millióért évente...

ITT OLVASHATÓ

HIÁNYZOL MAGYARORSZÁG, SZERETLEK OLASZORSZÁG

HELLO MAGYAROK!
Szerző: Schatz Roberta
2016.03.10.


Kedves Magyarország!
Bocs, hogy eddig nem jelentkeztem, de semmi dolgunk nem volt egymással. Most is csak ezért írok, mert szívességet kérek. Nem kertelek sokat: arról lenne szó, hogy el kéne intézni egy-két dolgot nekem veled, mert itt, a játékvárosban, ahol élek (Monopoli), nem egyszerű. Ezért meglátogatnám az legkedvesebb gyermekedet, Budapestet.  Hoznék is pár dolgot neked, mert még mindig szeretlek!
Tele vagyok várakozással, hiszen rég láttuk egymást, az a sok minden, amit összeolvastam rólad az interneten, nem festett le túl jó színben. De nyugi, nem hiszek el mindent, amit olvasok!
Hiszen itt van például Dél-Olaszország is. Menj csak fel az internetre, és nézd meg, miket írnak róla. Csupa jót! Hogy itt az élet csupa napfény és dolce vita, az emberek mindig mosolyognak és senki nem aggódik semmin. Ne hidd el!  
Tudom, te sem vagy híján az üres ígéreteknek, de valaki szólhatna az olaszoknak, hogy néha csinálni is kéne valamit. De mint minden szerelemben, ebben is megbocsájtunk, csak a szépet látjuk, és várjuk, hogy talán legközelebb nem így lesz. Keressük a boldogságot, az igazi szépséget. Ezért elutazom naponta 100-200 kilométert, hogy kívülállónak érezzem magam, turistának - kerül, amibe kerül. És akkor eljutok olyan helyekre, amit még a Wikipedia is csak lábjegyzetben említ. Conversano, Martina Franca… Egyszer gyere el, és nézd meg!

ITT OLVASHATÓ

KISMAMA KÖZTERÜLETI KÉPZÉST TART RENDŐRÖKNEK.

HELSINKI FIGYELŐ
Szerző: presshelsinki
2016.03.10.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Helsinki Bizottság január közepén egyezséget kötött. Ennek az a célja, hogy hajléktalan és más, rossz szociális helyzetű emberek egyenlő bánásmódhoz fűződő joga valóban érvényesüljön a rendőri intézkedések, így az igazoltatások során. Egyszerűbben fogalmazva: hogy a hajléktalan embereket ne igazoltassák csak azért, mert hajléktalanok, ne sújtsa őket a mostani zaklató, önkényes rendőri gyakorlat.
Ugyan nem tudni, hogy az egyezségnek köszönhetően-e, de hajléktalan barátaink némi javulásról számoltak be. Azért van itt még mit tenni. Egyik kollégánk így idézte fel két héttel ezelőtti személyes élményét.
„Na, mi történt ma? Megyek két gyerekkel az ortopédiára. Kifelé jövet parkolóban mutatom nekik, hogy nézzétek csak, ott egy rendőrautó. Kiszállnak a rendőrök, és kikhez mennek oda? A padon kuporgó három hajléktalan fickóhoz. Igazoltatják őket. Fel a két gyerek a nyakamba, odamegyünk rendőrökhöz:
– Jó napot. Megkérdezhetem: miért igazoltatnak?
– Általános igazoltatás.
– Tényleg? Ilyen nincs a rendőrségi törvényben. Tudnak arról, hogy a BRFK és a Helsinki Bizottság most kötött egyezséget, amelyben az szerepel, hogy a rendőri vezetés törvényes, tisztességes és arányos fellépést vár el a hajléktalanok igazoltatásánál is?
– Mint láthatja, mi a készenléti rendőrségtől vagyunk. 

TALPRA KUTYÁK!

HÍR24 - POSZT ITT
Szerző: Tompa Imre
2016.03.10.

Lehet, hogy ugatom a politikát, de sokkolt a hír, hogy csak a magyar kutyafajtákat lehet ezentúl törzskönyvezni (ha a törvényhozás elfogadja a szaktárca javaslatát).
Mintha a xenofóbia még ide, a kutyavilágba is betenné a büdös lábát.
Hogy Csoki, a mi Csokink, ki idén 16 életévébe lép, alábbvaló volna egy pulinál mondjuk?
Csak azért, mert nagy, kampós orra van és kajla füle?
És most mi lesz? Visszaveszik a nemesi oklevelét?
Közülünk csak neki van (meg a Dorkának, de ő nem kutya).
És Jojó? Mondjuk őt nem tudom megkedvelni, unter uns gesagt, de akkor is! Azért, mert ő egy streetmix és petárdakutya? (Tavaly szilveszterkor fogadtuk be, teljesen ki volt fordulva magából, bolyongott a falu peremén, utcakutya volt, ő az egyetlen bunyós típus közülünk, őt kéne rázavarni az agrárminiszter úr testhajlatára, mindjárt tudná, mi a steisz)


10 MILLIÓS AUDIT VÁLASZTOTT A NYÍREGYHÁZI POLGÁRMESTER

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: 
2016.03.10.


A város első embere szolgálati autónak ismét egy meglehetősen drága jószágot, egy kevés híján 10 millió forintba kerülő Audit szemelt ki magának – már ha jól értjük, hogy miért bukkanhatott fel dr. Kovács munkahelyének belső parkolójában a kocsi.
Igaz, használt autóról van szó, de az árkülönbség mondjuk a minisztereknek rendszeresített Skoda Superb és a dr. Kovács polgármester Audija közt így is minimum 1 millió forint: a Superb különböző modelljei ugyanis listaáron is 7,5 és 9 millió között kaphatók; újonnan, négy év garanciával. A most 9 millió 480 ezerért megvásárolt luxus Audit 2013 februárjában, vagyis három éve helyezték üzembe, és 73 ezer kilométert futott eddig.
Február 3-án a polgármesteri hivatal parkolójából egy újszerű Audi A6-os gurult ki, és a volánnál dr. Kovács személyi sofőrje ült – aki egyébként a nyíregyházi kondiparkok és játszóterek kivitelezőjének „ismerőse”.
Az 
MGU- 848-as forgalmi rendszámú 300 lóerős fenevad méltó utóda a 2012 júliusától a polgármester szolgálatban álló, és közel 300 ezer kilométert futott MCV-661 rendszámú másik Audi A6-osnak.

ITT OLVASHATÓ

HELYZET VAN

K ÚR ÍR
Szerző. szeletommy
2016.03.10.


Mégpedig nemzetközi, és fokozódik, mondanák a Tanúban, ami egyre inkább oktatófilm-jelleget ölt, kérem. A magyar kormány feltalálta és tegnap be is jelentette a spekulatív migrációs válsághelyzetet, ami természetesen bármikor operatív krízissé alakítható egy mozdulattal. Ez egy világszabadalom, és szerintem ezt Pintér lovon és trapézon is képes bemutatni.
Tegnap csak a Parlamentben mutatta be, de az is elég volt nekünk. De lássuk, voltaképpen miről is van szó, mit jelentett be a belügyek minisztere:
„A kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet – jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.
Elmondta: szerdán 0 órától Szlovénia, Horvátország és Szerbia is rendkívüli intézkedéseket vezetett be határain. Ezen országok már a schengeni elvárásoknak megfelelően engedik be a határaihoz érkezőket, vagyis a belépőknek érvényes útlevéllel és vízummal kell rendelkezniük.
Nem tudható, hogy ez milyen reakciókat vált ki azon menekültekből, illegális migránsokból, akik már ezekben az országokban tartózkodnak – indokolta a miniszter a határok megerősítését, a migrációs válsághelyzet kihirdetését.

ITT OLVASHATÓ

VÁLSÁGHELYZET MAGYARORSZÁGON - FÉL AZ ORBÁN-KORMÁNY MÁRCIUS 15.-TŐL?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Rátesi Margit
2016.03.10.


Érdekes nap volt a tegnapi Magyarországon. Dél körül a kormányülést megszakítva, migrációs válsághelyzetet jelentett be a kormányszóvivő. Volt olyan híradás, amely rendkívüli állapotról szólt. Pintér Sándor rövid tájékoztatójában annyit közölt: a katonai és rendőri egységek gyorsan a határra juthatnak, ahol felkészültek a kerítés továbbépítésére a román-magyar határszakaszon. A belügyminiszter szerint a válsághelyzet amiatt állt elő, hogy a menekülők elől Szlovénia, Macedónia, Horvátország és Szerbia is lezárta a határait, így nem tudni, milyen reakciót vált ki a több tízezer, Görögországban és Törökországban rekedt emberből az utak elzárása.
A Helsinki bizottság szerint nincs indoka a válsághelyzet bejelentésének, hiszen a helyzet a magyar határokon hónapok óta nem változott, sőt a tavaly őszi helyzethez képest kifejezetten nyugalmas: naponta legfeljebb tucatnyi ember kísérel meg az országba jutni.
Józan ésszel két eset lehetséges. Vagy tud a kormány olyan információkról, amelyek alapján általános, tömeges támadástól tart, vagy… Itt sokféle feltételezésnek is helye lehet.
Lehet figyelemelterelő akció. Akár arról a legfrissebb hazugságról, hogy a jelenlegi kormányfő – vagy a kommunikációs stábja – újfent hazudott egy méreteset. Olyan, EU-beli vétóról, ami meg sem születhetett, hiszen nem volt szavazás. Vagy valamilyen „szokásos” sok száz milliárdnyi forintról, ami „elveszítette közpénz jellegét”, mint a bankelnök alá söpört tetemes pénzek.


ITT OLVASHATÓ

AZ OLCSÓ OLAJ MÉREGDRÁGA KOCKÁZTAIRÓL

ALAPBLOG
Szerző: 
2016.03.10.


Szaúd-Arábia csökkenteni fogja hamarosan az olajkitermelést – jósolja interjúnkban a londoni King’s College professzora, a volt miniszterelnöki főtanácsadó, a BP olajtársaság egykori alelnöke, Nick Butler.Felhívja a figyelmünket, micsoda geopolitikai erő átcsoportosulást idézett elő az amerikai palagáz- és palaolaj-forradalom, s hogy ezt a történetet mennyire alábecsülték az oroszok és a szaúdiak. Azáltal pedig, hogy Amerika nem szorul már olajimportra, hátat fordított a Közel- és Közép-Keletnek. A pénzügyileg meggyengült nagy olaj- és gázexportőr, Oroszország világpolitikai kalandokba menekül, más nagy olajtermelők, például Algéria belső káoszba fordul. Mindezen körülmények egyre csak növelik az Európába menekülő észak-afrikaiak számát, állandósítva az európai migránsválságot.
Zentai Péter: Számít-e tudása, tapasztalatai alapján a nyersolaj reneszánszára?Nick Butler: Nem számítok ilyesmire. Legalábbis az árak terén semmiképpen sem. Félelmetes mennyiségű olaj vár kiaknázásra, újabb és újabb lelőhelyeket fedeznek fel, közben még félelmetesebb az a technológiai fejlődési ütem, amely az alternatív energia-üzemanyagforrások feltárásában nyilvánul meg. Ettől függetlenül az olaj hordónkénti ára a következő egy-két esztendőben még feltornászható 50 dollárra. A száz dollárhoz közeli szint visszatértét elképzelhetetlennek tartom.

ITT OLVASHATÓ

FODOR GÁBOR: ORBÁN VIKTOR HASZNOS SÖPRÖGETŐJE

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.03.09.


Fodor Gábortól az elmúlt fél évben semmire sem emlékszünk. Nem szólt keményen a menekültügyben, nem szólt Putyin-ellen, nem láttuk őt védeni a pedagógusokat. Manapság Bodnár Zoltán többet szerepel a Liberális Párt nevében, mint a pártelnök. Ezek után adott interjút a Fodor a Mandinernek.
A sosem aktív munkavégzéséről ismert pártelnök most utólag, hosszan magyarázza saját bölcsességét: nem volt elhibázott az SZDSZ koalícióra lépése az MSZP-vel, ki kellett volna szállni a Bokros-csomag után, és a többi. Látszik: Fodor Gábor nem tanult az elmúlt évtizedekből. És még minimális, valódi önkritikára is képtelen. Közben cinikusan jó jelöltnek hazudja a főpolgármester-jelöltként minősíthetetlen eredményt elérő Bodnár Zoltánt, aki Simicska Lajos szívességéből sok-sok Mahir-oszlopon is hirdethetett 2014 őszén. 
ITT OLVASHATÓ

MEGJELENT A KALÁKA MÁRCIUSI SZÁMA

KALÁKA 
Szerkesztő: Kaskötő István
2016.03.10.ADY ENDRE
A magyar tanítókhoz

Itt volna hát a szent, a várt Szélvész,
Tespedt tavat mely fenékig zavar?
Alázását ki oly bűnösen tűrte,
Lázad hát már az Élet alágyűrtje,
A tanitó, a legrababb magyar?

Gyújtatott lelkek víg mécsesének,
Ott, hol Sötét ül várost és falut
S hol eped fényért cellák milliója,
Magyar sivatag magyar tanitója
Rabok között rabként senyvedt, aludt.

Bús ébredők! a naphoz az arccal,
Pusztul ez ország s az idő repül
S kik hivattatok vezérül a népnek,
Ne maradjatok gyáva csőcseléknek:
Úri gazságok jobbágy őreül.

Ha itt a Szélvész, szivet elébe,
Ha itt az óra, verjen hangosan:
Szélvész verte, szép, nagy szivekre vár itt
Egy sötét ország, melynek páriáit
Nem mentheti már, csak szélvész-roham.

S ha itt van már a szent, a várt Szélvész,
Köszöntjük ezt a zárka-nyitót.
Lelkünknek fényét ezer éve orzák,
Kapja meg végtén szegény Magyarország
A szabaditó magyar tanitót.

ITT OLVASHATÓ

TÖBB PÉNZT A KORMÁNYZATNAK, TÖBB PÉNZT A GENGSZTEREKNEK!

B-IRODALOM BLOG
Szerző: Szepessy Vivien
2016.03.10.


Kiskapitalista kalauz / Szócikkek
'G', mint Gengszter

Vannak elsődleges gengszterek. Messziről felismerni őket. A kupálódott réteg öltönyben, nyakkendőben, hatalmas luxuskocsival, szőke bombázóval. A kupálatlan pólóban, vastag aranylánccal, hatalmas luxuskocsival, szőke bombázóval. A kupálódott politikus, de legalább vezető. A kupálatlan gyakorlati ember, foglalkozása meghatározhatatlan, de leginkább "kereskedő".

Közös pontjuk a kétes ügylet. Akinek nincs kétes üzlete, az kétes vállalkozásban dolgozik. Hiszen kétes ügyletek nélkül, tisztességes munkával megélni ebben az országban igencsak kétes vállalkozás.

Senki sem tudja, mennyi a kétes ügylet. Talán az egész ország egy kétes ügylet. Talán az egész kóceráj kétes vállalkozás. Talán csak el akarják hitetni velünk a kétesek, hogy mi nem vagyunk részesei ennek a kétes ügyletnek. Pedig.

Talán ezekből a ~ből alakul az igazi Magyar Út (körök). Ott, ahol „négy-öt gengszter összehajol.” Mi lehetne hitelesebb ennél? Hiszen ők valóban önmagukat adják. „Egy bűnöző államban nem lehet a polgároktól sem erkölcsöt várni.” (Cenz né meg az ura: Németh László felelős ezért az idézetért.)
ITT OLVASHATÓ

AZ ÚT SZÉLÉN ÁLLVA

OFOE BLOG
Szerző: OFOE
2016.03.06.


„Hiteltelen vagyok. Hiteltelen, ha tudok róla, és nem kiáltom világgá.”

Kiáltani csak rövidet, tömöret, egyszerűt érdemes. Ezért nehéz is értelmeset.

„Nem hagyjuk! Nem hagyjuk!” Mi ezt, ti azt. Kiabálni már hosszabban lehet, de annak is megvannak a korlátai. Ha hosszan kiabálsz, előbb-utóbb megszokják, és meg se hallják. Az alapzaj részévé válsz.

Egy adatsort például fölösleges kiabálni. Érdemes megfogalmazni a belőle levonható következtetést, és közre adni. A következtetés azonban nem alapulhat azon, hogy „azt mesélik…” „úgy tűnik” „gyakorivá vált”. A számsorok beszédesek, s néha mást mondanak, mint amit első látásra sejthetünk belőlük. Hol igazolják a feltevéseinket, hol cáfolják, ha makacsul és számokra szabott módszerekkel faggatjuk őket. Makacsság sokunknak jutott, de a módszereket már sokkal kevesebben ismerik. Így könnyű hibázni. Ezért egy ideje a makacsság mellett óvatos is vagyok.

Nem engedem, hogy az érzelmeim vezessenek. Az érzelmeim útnak indíthatnak, akár az irányt is kijelölhetik, de nem vezethetnek. El pedig különösen nem ragadhatnak. Az indulataimról ne is beszéljünk...

ITT OLVASHATÓ

MAGYAROK, HONFITÁRSAIM, MÁRCIUS 15.

HUPPA BLOG
Szerző: Török Mónika
2016.03.10.


...Most megkérem lengyel barátainkat, hogy énekeljék el velünk a magyar himnuszt.

A TEK és a rendőrség kivezényelt erőit arra kérem, biztosítsák a szabad elvonulást alakzatban.

A megjelenteknek köszönöm a bátorságot ebben az embert próbáló időben! A napidíjaikat 14 és 16 óra között vehetik át.

Fontos figyelmeztetés: a kijárási tilalom 18 órától lép érvénybe.

Kérjük és köszönjük megértésüket – a haza minden előtt!

Ide vele, régi kardunk!

A magyarok istenére esküszünk!

Ismétlem: esküszünk!

ITT OLVASHATÓ

CSOK 10+10: NAGYOBB A FÜSTJE, MINT A LÁNGJA?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.03.09.


Új csodaprogramnak szánták, mégis nagyon kevés a kérelmező a kormány új családtámogatási programjában. Bár a bankok eddigi jelentés alapján az érdeklődök száma viszonylag magas, a tényleges kérelmezők száma mégis alacsony a jogszabályi bizonytalanságok és a lakáspiaci trendek miatt. 

Év elején sokak szemében jó ajánlatnak tűnt az ingyen 10 millió állami támogatás. A bejelentést követően azonban meredek emelkedés vette kezdetét a lakáspiacon, mivel mindenki úgy számolt, hogy a várható keresletet a kínálat biztosan nem fogja kielégíteni. Ráadásul hiába csökkentették a lakásáfa-kulcsot, az árakban ez sem látható, és inkább az ingatlanpiaci befektetők járnak jól, mintsem az újdonsült tulajdonosok...

ITT OLVASHATÓ

HÁT AKKOR ITT FOGUNK ÉLNI, AZ ÖRÖK MIGRÁCIÓS VÁLSÁGHELYZETBEN

MAGYAR NARANCS ONLINE - HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.03.09.


Jókor Kelj Fel János normakontrollt kér, Lőrinc barátot feljelentik, miközben özönlenek a vasorrú menekültek a mi kacsalábon forgó kis országunkba. Hírek rémmeseországból.

Vigyázz, jönnek!
„Migrációs válsághelyzetet” hirdetett a kormány az ország egész területére. Az indokolás meglehetősen zavaros, valószínűleg a még szeptemberben bejelentett és március 15-én hatályát vesztő válsághelyzet meghosszabbításáról van szó. Orbánék amúgy a fél éve hozott saját szabályaikat rúgták ma föl a bejelentéssel, ahogyan arra a Magyar Helsinki Bizottság közleménye is felhívta a figyelmet. Aligha véletlen egyébként, hogy a Fidesz-kormány újra hiszterizálni próbálja a közvéleményt – lásd erről mai Villámnarancsunkat.

(Amúgy nem jönnek.)
A menekültek tömegei egyébként Magyarországig már el sem jutnak, hiszen a balkáni útvonalakat az érintett államok lezárták előttük. Sajtóhírek szerint kedd hajnal óta egyetlen migráns sem lépett be Szerbiába, és Szerbiából sem lépett át Horvátországba, valamint Macedóniából is hétfőn indult el az utolsó vonat Szerbia felé 437 bevándorlóval. Egy névtelenséget kérő rendőrségi tisztviselő azt mondta a Reutersnek, hogy Macedónia teljesen lezárta a határt az illegális bevándorlók előtt. Szlovénia éjféltől szigorított az illegális bevándorlók beengedésének szabályain, és csak azok léphetnek be, akiknek van érvényes útlevelük és vízumuk, menedéket kérnének Szlovéniában, vagy akik „humanitárius okokból” menekülnek az országba. Szerbia is bejelentette, hogy hasonló korlátozásokat léptet életbe Macedóniával és a Bulgáriával közös határán, de az ígéretek szerint minden lépést egyeztetnek az Európai Unióval. Horvátország éjféltől szintén csak érvényes dokumentumokkal és vízummal engedi be területére a migránsokat. A szigorítások gyakorlatilag azt jelentik, hogy lezárult a nyugat-balkáni migránsútvonal (hvg.hu).

ITT OLVASHATÓ

VÉSZHELYZET

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.03.10.


Volt ilyen filmsorozat, orvosos-nővéres, rengetegen nézték. Én dokiként nem annyira, kicsit mesés volt a valósághoz képest. De így utólag: sokkal inkább volt valóságalapja, mint a Felcsúti Geci által tegnap bevezetett migránsügyi vészhelyzetnek.

Merhogy egy újraélesztéshez kell, hogy megálljon a szív, egy érösszevarráshoz elszakadt főütőér, sínezéshez meg törött hosszúcsont, nemde. Migránsügyi vészhelyzethez - tudom, a hivatalos elnevezése válsághelyzet, de az hosszú, meg túlhabosított - meg kéne pár migráns. De NINCS. Épp egysenincsen, ciki. Helyettük vészhelyzet van. Az egyébként valóban van: a Felcsúti Geci lefosta a bokáját a március 15-i Tanártüntetéstől, meg a harapódzó népharagtól, és idáig szaglik a bűze, az meg télleg vészhelyzet, amilyen töménységben. Ha már a TEK-es Múzeumkörutas mindentlezárósdi lufiját kipukkasztottuk, meg a Terror Törvénye se bírt Parlament elé menni - az már a Jobbiknak is sok volt, pedig Ők se a liberális demokrácia kapuit őrző oroszlánok -, hát most valami vészhelyzetnek kell lennie. Ha lenne UFO-kra ilyen, az lenne bevezetve, de nincs, van viszont migránsokra. Igaz, migránsból is per pillanat pont annyi van, mint UFO-ból, de kicsire ezek nem adnak. A lényeg, hogy katonásat-rendőröset játszhasson a második gyermekkorát felgyorsult ütemben átélő Főgazember. Mert ha sok az egyenruha, meg a puska, akkor nyugszik a Beteg. Rövidke időre legalábbis, az meg elég Nekik, ha már a puszta túlélésükért küzdenek...

ITT OLVASHATÓ

JAJ DE SZÉP, EZ A HÁROMLÁBÚ SZÉK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.10.


Ezt éneklik a Csinn-Bumm Cirkusz bohócai, és miért kételkednénk esztétikai érzékükben?
Különösen akkor, amikor még a tudomány is a három pontú alátámasztás stabilitásáról beszél.
Az ország is három ponton nyugszik.
Ha a politikai erőket pontként fogjuk fel, egyik a Fidesz, másik a magukat demokratikusnak nevező pártok halmaza, a harmadik pedig a szélsőjobb.
Ennek dacára az ország nem stabil, mert bár Orbán centrális eerőtérként határozta meg az általa uralt politikai erőket, de a napi gyakorlatban ez a tömb és a szélsőjobb összeér, esetenként egymás elől szívva el a levegőt. Viszont sokszor amőbaszerűen összeolvadva képeznek ellensúlyt a demokratikus erőkkel - vagy erőtlenséggel - szemben.
Ez pedig könnyen vezethet az ország elbillenéséhez, amit könnyen el tudunk képzelni, ha arra gondolunk, mikor először ültünk át a háromkerekű bicikliről a kétkerekű bringára.

Nem lenne ez túl nagy baj, hiszen az országok jelentős részében kétosztatú a politikai erőtér, az USA és az Egyesült Királyság éppúgy ezt a modellt követi, mint Németország, még akkor is, ha az egyik oldal - a CDU-CSU koalícióként jelenik meg.
A baj abból adódik, hogy a mi esetünkben a szélsőséges eszmék bujkálnak.
A Fidesz azért találta ki a Jobbikot, hogy maga szalonképes maradhasson, míg a Jobbik felismerte, hogy a neonáci politikával soha nem lesz az európai politikai közösség része, még saját testvérpártjai sem merik felvállalni a nácizmus felélesztésének politikai felelősségét.
Így aztán a választók előtt sem tiszta a kép, hiszen sok esetben a Fidesz demokrata szólamok takarásában nettó etnikai kirekesztő politikát folytat, míg a Jobbik időnként cukiságokkal szórakoztatja népét...


ITT OLVASHATÓ