2016. szeptember 23., péntek

DOHÁNY ÉS TÖMÉNY - ÍGY MULAT A KAMASZ

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: kardostamas
2016.09.23.


...Négy évenként esedékes az az európai, átfogó felmérés, ami a 15-16 éves korosztály legális és illegális droghasználatát elemzi. Bár a trendek folyamatosan változnak, van, ami állandó: tinédzsereink dohányzás és alkoholivás terén továbbra is kimagaslanak a mezőnyből.
 
Kezdjük azonban egy jó hírrel: az ESPAD (Európai Iskolavizsgálat a fiatalok alkohol- és egyéb drogfogyasztási szokásairól) 2015-ben végzett és most publikált felmérése szerint európai szinten továbbra is csökkenőben van a legális és az illegális szerhasználat. Nézzük például a legelterjedtebben használt illegális szert, a kannabiszt. 2011-ben a felmérésben részt vett 36 ország átlaga 17% volt, ami azt jelenti, hogy a 15-16 évesek 17%-a próbálta már ki a kannabiszt. Ez két százalékos csökkenés a 2007-es adatokhoz képest, ami 2015-re további egy százalékot esett. Látványosabb a változás a magyar kamaszok körében, akik a felmérés szerint 2011-ben még 19% 2015-ben viszont már csak 13% arányban próbálták ki a kannabiszt. A TASZ drogpolitikai programja az okokról megkérdezte Elekes Zsuzsannát, az ESPAD felmérés magyarországi koordinátorát, aki először arra hívta fel a figyelmet, hogy a csökkenő trend európai szinten megfigyelhető, de ahogy Magyarországon később ugrott meg az illegális szerhasználat a ’90-es években a nyugati országokban megfigyelt mintához képest, úgy az enyhülésben is lehet fáziskésés. Másrészt arra is emlékeztetett, hogy az európai szinten kifejezetten szigorúnak minősülő drogpolitika miatt lehet, hogy sok diák fél számot adni az illegális droghasználatáról. És tegyük azt is hozzá, hogy a kamaszok jelentős részének egyszerűen drága a fű elérhetőbb számára az olcsó szesz. Mindezeket figyelembe véve tévedés lenne a hazai, tiltó szemléletű drogpolitikát ünnepelni, már csak azért is, mert a felmérésből világosan látszik, hogy a vonatkozó törvények vajmi kevéssé befolyásolják a kamaszok droghasználatát. Míg Franciaország és Bulgária kifejezetten szigorúan lép fel a kannabisszal szemben, előbbiben a 15-16 éves fiatalok 31%-a, utóbbiban 27%-a füvezett már életében, amik messze meghaladják az átlagot. A dekriminalizációt jó 15 éve bevezető – vagyis a kábítószer fogyasztást és a csekély mennyiségű birtoklását csak szabálysértésként kezelő – Portugália kamaszai az európai átlag alatt fogyasztanak kannabiszt és bár Csehországban a dekriminalizáció óta folyamatosan csökken a 15-16 évesek kannabisz használata, az érték még mindig kimagasló, 37%-os. Vagyis beszéljünk akár szigorú tilalomról, akár dekriminalizációról, az illegális szerhasználatot a drogszabályozás láthatóan nem befolyásolja.

GYŰLÖLET SZÖKŐÁR BORÍTJA EL MAGYARORSZÁGOT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2016.09.23.


Milyen népszavazás az, melyet Orbán rendel el? Milyen kampány az, ahol szép korúak habzó szájjal tépdesik az ellenzék által ragasztott plakátokat, majd ütlegelik azokat, akik mindezt meg akarják örökíteni? Milyen közállapotok uralkodnak ott, ahol minden kormány közeli média azzal van tele, hogy milyen nagy a migráns veszély? Ahol miniszterek szavalják azt, hogy bármikor megtámadhatnak bennünket!

Orbán arcára van írva a gyűlölködés. Milyen betegség az, amely a hatalom féltéséből táplálkozik, abból, hogy ha kikerül belőle, akkor tételes, mindenre kiterjedő vizsgálat következik, melynek feltárt jogsértéseinek következményeitől nem lesz már aki és ami megvédje majd az elkövetőt. Milyen világot teremtettek itt az elmúlt esztendőkben az illiberális államot építők? Az egymást taposás világát, az erősebb kutya izomagyú világát, a verbális és fizikai erőszak uralkodásának világát!

És még pofátlanul ők beszélnek arról, hogy az országot meg kell védeni! Rémhírt terjesztenek, és mindennapos gyűlöletet gerjesztenek, nem csak plakátjaikkal, de egyéb kommunikációs módszereikkel is. A diplomáciában no go hadjárattal operálnak, lejáratva magukat ország-világ előtt. Pár esztendő alatt többet ártva hazánk tekintélyének megnyilvánulásaikkal, mint azt megelőző évtizedekben bárki is!

Csúcsra járatott fideszes gyűlöletgerjesztés minden szinten, félelemkeltés kíséretében. Jaj, annak a településnek és vezetőinek, akik bő egy hét múlva nem hozzák az elvárt eredményt. Jaj, azoknak, akik felelőssé lesznek téve az esetleges kudarcért, a kvóta referendum eredménytelenségéért. Olvasd csak a neten a témába vágó kommenteket. Mély gyűlölet cunami mindenütt. Szellemóriások üvöltik:

„Akarja -e Ön, hogy a falujába vagy településére muszlim férfiak települjenek be és akarja -e Ön, hogy az Ön lánya vagy unokája egy lépést se tehessen kísérő nélkül, mert ezek a férfiak a rövid szoknyájú lányokra vagy egyáltalán az európai lányokra szabad prédaként tekintenek,? Ehhez hasonló kérdéseket is jó volna feltenni a kampányban, hogy az emberek érezzék hogy TÉNYLEG a saját vagy gyermekeik bőrét viszik a vásárra, ha igennel szavaznak.” A kormány meg, ahol csak lehet, adja alájuk a lovat!

Orbán üvölti: “nem fognak bandák vadászni lányainkra és asszonyainkra”. Kérdezné meg inkább a belügyért, hogy az elmúlt esztendőkben kik is voltak azok, akik az általa említett vadászatot idehaza, nem éppen hobbiból végezték. A kormány vele együtt a gyűlöletkeltés kiapadhatatlan forrása lett, ebben a mostani kampányban különösen. A népszavazás nemcsak Magyarországon, hanem az EU-ban is indulatokat válthat ki – mondta Kósa Lajos, aki szerint a magyarok döntése keresztbe tehet a brüsszeli betelepítési terveknek. A kötelezőt értette-e ez alatt, ami nincs, ki tudja. A lényeg az indulatok kiváltása népszavazás által, amit ők kezdeményeztek, nem pedig a szavazópolgárok! Lényeges különbség!
...
ITT OLVASHATÓ

CSODÁT VÁRUNK, HAZUGSÁGOKBAN HISZÜNK, MEGOLDÁSOKAT KÖVETELÜNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.09.23.


Írtam már erről régebben.

Keserű volt, fájó, szomorú. Valaki újra megtalálta, az írás életre kelt. Látom a forgó földgömböt, ahogy olvassák.
Olvassátok.
Kanadában, Angliában, Kínában, az USA-ban, Japánban.
Most egyszerre ültök a gépnél és nézitek ugyanazokat a sorokat.
Mit gondoltok közben? Miért mentetek el? Vissza fogtok jönni?
Hiányzik innen valami? Hiányzik, hogy mindenki érti a szavaitokat? Hogy nevetnek a vicceiteken?
Az ismerős utcák? A ház, ahol felnőttetek? Egy ölelés?
Ha itthon vagytok, mit éreztek? Látjátok a változást? Van változás?
Érzitek a szomorúságot? Jobb, mint legutóbb? Rosszabb?
Nehéz volt elmenni? Meg lehet szokni egy idegen országot? Meg lehet szeretni?
Ott már otthon vagytok? Itt még itthon tudtok lenni?
Azt írta valaki, nem ez a kormány tehet róla. Nem kizárólag ez a kormány.
Igaza van.
Nem csak ez a kormány tehet arról, ha el kell innen menni.
Mindegyik tehet róla. Egyik sem tehet róla.
A kormányt mi választjuk. A politikusokat mi nevezzük ki. A rendszerváltás óta így van.
A rendszerváltás óta rosszul választunk. Csodát várunk, hazugságokban hiszünk, megoldásokat követelünk.
Hiszünk annak, aki hangosabban ordít. Aki szebb mesét mond, aki jobb holnapot ígér.
Ha csalódunk (mindig csalódunk), akkor a másikat választjuk. Mert ő még nem próbálta. Ő még nem csapott be.
Nem vesszük észre, hogy nem erről szól a politika. Nem erről szól az ország.
A politika mi vagyunk. Mindenki, együtt.
Ha rossz a kormány, mi választottunk rosszul.
Ha nem jó most itt, mi rontottuk el. Együtt.
Helyrehozni is csak mi tudjuk. Vagy senki nem tudja...

ITT OLVASHATÓ

CÍMADÁS

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.09.23.


Az egyik legnagyobb internetes újság a többinél is undorítóbb, talán említettem már, régen nem olvasom. Most a szokásos hírösszefoglalón láttam meg egy címet, ezt meg kellett nyitnom, hátha valami elkerülte a figyelmemet, amit eddig olvastam róla, az nagyon rokonszenves volt, most meg kiderül, hogy...

Hárommilliárd dollárból váltaná meg a világot Zuckerberg

Ez a cím ugyebár azt jelenti, hogy ez a senkiházi a nyamvadt hárommilliárd dollárjával itt azt hiszi, számít valamit, pedig szart se ér, csak itt ugrál. Ennél többet is bele lehet magyarázni ebbe az ostoba címbe, de azt nem teszem. Mert egyszerűen arról van szó, hogy már egyetlen ember sincs a magyar nyelvű tömegtájékoztató eszközöknél, aki bírná a magyar nyelvet.


Ennél a megállapításnál ebben sajnos sokkal több van, nem nehéz ugyanis megtalálni az összefüggést például a "menekültkampány" kapcsán ellopott pénz és a magyar nyelv sorvadása között, de ennek elemzésére időm sincs, kedvem sincs hozzá, meg aztán úgy is tudják, miről van szó.

(Nem mellesleg Zuckerberg tette több, mint rokonszenves, ha sok gazdag társulna, talán végre el lehetne érni, hogy a betegségek gyógyíthatatlansági aránya 90% alá süllyedjen. Ennek a csúti dagadt futballistának a rablott milliárdjait például azonnal átutaltatnám Zuckerberg alapítványához.)

ITT OLVASHATÓ

LONDONINAK LENNI FOGALOM

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Andi
2016.09.23.


Valamiért mindig az volt az érzésem, hogy London megosztja az embereket: valaki vagy imádja, vagy nem bírja elviselni, kevesen vannak azok, akik semleges érzésekkel viseltetnek a brit főváros iránt. Andi az első csoportba tartozik, ráadásul azok egyike, akinek jutott egy jó magyar társaság is. (A képeket is ő küldte.)

„Reggel 6 óra van és én nagyon csipásan pislogok kis londoni szobámban, a kávé felett. Itt van az ősz, itt van újra… angolos méltósággal zuhog az eső, pont egy melankolikus hétfőhöz méltóan.

Még magyar időn vagyok, tegnap éjjel érkeztem ugyanis „haza”. Mit ad Isten a BA Bécsbe olcsóbban elvitt, mint a Wizz vagy a Ryanair Budapestre, így a repülőn amúgy britül volt lehetőségem lazulni némi gin segítségével.  Ja, hogy ez un-ortodox? A stressz is, amivel az utazások során az ember lánya szembesül.

Londoni #kiscsaládom sóhajtozva engedett utamra, „de jó Neked”, „de azért siess vissza” felkiáltásokkal, menet közben pedig bőszen elárasztva információkkal, hogy mi történik „itthon”, amíg én „otthon” vagyok – nehogy lemaradjak valamiről. A céges mobil átka, hogy akarva - akaratlanul is dolgoztam a szabadságom alatt, viszont nem voltam elvágva az internettől egyetlen percre sem.

„Körbeélve” Európát

Emlékszem, amikor 23 évesen, rögtön egyetem után Németországba költöztem, hatalmas szó volt az, hogy 3 hetente írtam egy e-mailt a szüleimnek. A kisváros nagyobbik hotelében lévő gép betárcsázós hangjára a mai napig emlékszem. Hiába, 10 év az 10 év.
Nem először élek külföldön, igaz, egyhuzamban még nem volt több, mint 2,5 év. Röpke 32 évem alatt „körbeéltem” már Európa több országát. Angliában ez most a második etap.

Az Óperenciás tengeren túlra való költözéssel egy kéjes gondolat erejéig foglalkoztam egyszer, aztán ez a gondolat az érzelmi szemetesládámban landolt, és nem került újrahasznosításra azóta sem. Tendenciám, hogy megunom a dolgokat, elveszítik a varázsukat, középszerűvé törpülnek, én pedig szedem a sátorfámat és odébb állok.

Amikor egy adott hellyel elkezdtem együtt lélegezni, rutinból járni az útvonalakat, akkor megindult a vezérhangya a fejemben, hangosan dörömbölt a kapuknál, amíg nem adtam neki szabad utat és pakoltam bőröndbe az életem. Egy ügyes pszichológusnak nyilván már a nyelve hegyén van, hogy milyen szindrómával küzdök, de segítek: Köszi, jól vagyok!
...
ITT OLVASHATÓ

MANCI NÉNINEK ÉS PITYU BÁCSINAK IS MONDOM, AKIK OTT CSÁPOLTAK NÓGRÁDI, BAYER, KÖVÉR, LÁZÁR, KÓSA ÉS A BRANCS NÉPBUTÍTÓ LAKOSSÁGI F*SZVERÉSEIN

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.22....Kérdezni szeretném: mekkora szellemi agónia uralkodik abban az országban, ahol a falig elvitt migránsellenes hisztéria és agymosás kellős közepén ezt meg lehet csinálni? Mennyire kell kreténnek lennie emberek szignifikáns sokaságának ahhoz, hogy ezt a kutyakomédiát el lehessen játszani velük? Kik ezek a Nógrádi-Bayer-félék stand-up-os fellépésein homályos szemmel szájtátó zombik, akik most sem értik, hogy több embert engedtek be letelepedési kötvénnyel Európába, mint ahány nyomorult menekült miatt milliárdos népszavazást írtak ki? Aminek a következményéről

Magyarország kormánya egy tetves bevándorlót nem hajlandó befogadni, de fizetett kormányhirdetésben árulja az Európai Uniót afrikaiaknak. Igen, pontosan tudom, hogy hasonló konstrukciók máshol is vannak (ilyen sehol máshol nincs), de kíváncsi lennék, mit szól hozzá Brüsszel, hogy a magyar kormány a megkérdezésük nélkül telepít Európába harmadik országbeli, nem minden esetben feddhetetlen egyéneket. (Az remélem mindenkinek megvan, amikor a TEK fővezéréről erőszakkal levakarják az újságírót, midőn bűnözőknek árusított letelepedési kötvényekről próbálja faggatni.)

Miért nem hallottam még egyszer se a Bayerek, és a teljes Fidesz-vezérkar óbégatását, hogy pénzes, idegen kultúrájú egyéneknek reklámozzák az Unióban való szabad közlekedést/letelepedést? Ja, hogy azért, mert a Rogán-Habony-féle államkötvényesdi automatikusan elmossa a kulturális különbségeket? Ezektől az idecsábított kőgazdagoktól nem rázza a hideg Kubatovot, Tuzsont, Semjént, Harrachot és a többi gátlástalan gazembert és nem félti a kölykeit, unokáit tőlük? És Bayer Zsoltot sem zavarja, hogy van a bankszámlájukon pénz? Ezek tisztelik a kultúrátokat, gecik? Ezek között nem lehet potenciális terrorista? Ezek nem hordoznak fertőzéseket? Ezek nem erőszakolják meg a feleségeiteket? 300 ezer euró elmos minden különbséget jó és rossz között? A magyar kötvénytől minden migráns rendes emberré válik, aki nem öl, nem erőszakol, nem terrorkodik? Ráadásul úgy, hogy ezt a pénzt kölcsönadják a geciknek, a kamatokat viszont mi fizetjük vissza öt év múlva.

Két rettegés között tisztázzuk: ezek a tárt karokkal várt népek meghitelezik a magyar államot. Nem elköltendő pénzük kell hogy legyen, hanem néminemű tőkéjük, ami öt év alatt fial is, mint az állat. Arról beszéljetek kamunépszavazási ügynökök, hogy a letelepedési kötvény, amit kínáltok boldognak és boldogtalannak, az állampapír. Ezek az emberek nem vesznek letelepedést az unióban, hanem ajándékba kapják azt. A magyar kormánytól, amelyik a saját polgáraival fizetteti ki önnön nagylelkűségét. Kamatostól. Ebben a sztoriban az öt – Rogán maffiózó-gyanús bűnöző által kijelölt, kötvénykereskedéssel foglalkozó – cégen kívül (amiből 4 offshore) senki más nem jár jól.

Tehát Manci néninek és Putyu bácsinak is mondom, akik ott csápoltak Nógrádi, Bayer, Kövér, Lázár, Kósa és a brancs népbutító lakossági f*szverésein: azért fizet minden egyes magyar állampolgár – Manci nénit és Putyu bácsit is beleértve -, hogy gazdag arabok, afrikaiak jöjjenek az Unióba szabad közlekedés céljából, lakni és üzletelni és szaporodni. Azért van ez az egész, hogy ezen az elmés üzleten (ahol nem a kliens fizet, hanem a kurva) a Rogánok és Habonyok jól megszedjék magukat.

Natehát akkor további kérdéseim vannak, hogy a lényegről beszéljünk: ha nemzetbiztonságilag semmiféle kockázatot nem jelentenek ezek az emberek, akkor a TEK jól fizetett f*szfeje miért köpi szembe a magyarokat, amikor nem hajlandó a letelepedési kötvényekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolni? Ha a kormány már oda süllyedt, hogy afrikai színes magazinokban reklámozza az európai megélhetést, akkor nem ördögtől való azt feltételezni, hogy az ISIS és más terrorszervezetek simán áldozhatnak egy kis kölcsönpénzt arra, hogy jól képzett terroristákat, tök legálisan bejuttassanak az EU területére? Azoktól miért nem tetszenek rettegni, Manci néniék, Putyu bácsiék?

Az afrikai virágzó demokráciák és fejlett piacgazdaságok korrupciós szintjére való tekintettel nem tudom, kik lehetnek egyébként azok, akik gond nélkül összekapartak 300 ezer eurót és költöznének a nagy magyar fairytale-be. És amennyiben mégis összekaparták, vajon teljesen legálisan tették? De ha legálisan tették, akkor mi a fenéért akarnának elköltözni onnan, ahol egyébként jó nekik még ha mindenki másnak szar is? Akinek azzal lehet Európát eladni, hogy ott nem ellenőriznek a határon, azzal kapcsolatban nekem inkább fenntartásaim vannak, mint nincsenek.

Szóval akkor az van, köcsögök, hogy ha gazdag muszlim, vagy afrikai néger erőszakol meg magyar nőket, akkor semmi gáz, akkor nem siratjátok a kultúrátokat és nem óbégatjátok, hogy nem tisztelik a vallásotokat? Ezek a pénzes emberek, akik esetenként 20 családtagjukat is magukkal hozzák, ezek kötelezően agysebészek, mérnökök, informatikusok és tengerbiológusok, nem? Csak az Aleppóból érkező szír haszontalan, írástudatlan here mind? Ha víritja a zsetont, akkor anyagyilkos is lehet felőlünk, mert ki nem szarja le?

Akinek van ennyi pénze, ti álnok, megosztó, gyűlöletkeltő politikai hazárdjátékosok, az másként is le tud telepedni Nyugat-Európában, mint magyar letelepedési kötvénnyel. Nekem olybá tűnik éppen ezért, hogy ez a maffiózó-gyanús egyének által kitalált konstrukció legfőképpen gyanús, kétes egyének érdekeit szolgálja, akik egyébként nem igazán juthatnának uniós papírokhoz.

Hányingerek vagytok egytől egyig. Miközben járjátok vidéket, keltitek a feszültséget, szítjátok a gyűlöletet, hazugságokkal butítjátok az embereket, keresztény értékekről halandzsáztok, de hányjátok az epét, párhuzamosan kiárusítjátok az országot és az Európai Uniót. A bevándorlással emelkedő terrofenyegetettség érve most vált igazán röhejessé. Pénzért még az anyátokat is eladnátok. Ha valaki megvenné.

ITT OLVASHATÓ

OKTÓBER 2-ÁN MAGYARORSZÁG ORBÁN ÖLÉBE HULL

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.09.23.


Orbán lábon fogja lőni magát és börtönben végzi, ahol a cellája dr. Polt Péteré és dr. Pintér Sándoré mellett lesz, hogy meglegyenek az ultihoz.

Az október másodikai népszavazás tétje valóban Magyarország jövője. Pontosan úgy, ahogyan azt Orbán Viktor az Origonak adott csütörtöki interjúban megfogalmazta. Azzal, hogy október 2-án a magyarok nem a migránsok elosztásáról, Magyarország keresztény vagy muzulmán jövőjéről, szuverenitásukról, kultúrájuk megőrzéséről döntenek, ahogyan azt Orbán sugallja, hanem arról, hogy átadják-e az ország kulcsait végleges megőrzésre Európa legnagyobb szédelgőjének, az európai neofasizmus emblematikus önjelölt vezérének, akit Orbán Viktornak hívnak.

Orbán milliós koncentrációs táborról álmodik, ahová háborús menekülteket záratna. Egy sima szörnyeteg, egy hatalommániás, küldetéstudatos őrült, egy zavart elméjű kalandor, egy érzelem és lélek nélküli prosztó, erkölcsi gátlásoktól megfosztott pitiáner tolvaj hordószónok, akiben azonban ott rejtőzik egy háborús bűnös énje, a ferde vágy, amit már eddig is valóra válthatott volna, ha nem egy miniatűr országocska első számú vezetője, hanem mondjuk franciának, németnek, vagy német ajkú osztráknak, ne adj isten amerikai állampolgárnak születik, mert akkor most Hillary Clinton ellenfelét Viktor Orbannak hívnák és nem Donald Trumpnak.

Igaz, abban az esetben nem lenne szabad hezitálni, az emberiség jövője érdekében le kellene lőni. Persze nem kell, mert – mivel csak egy felcsúti pojácával állunk szemben – Orbán Viktor lábon fogja lőni magát és a szükséges elsősegély után a neki járó helyre, egy magyar büntetés végrehajtási intézetbe fog kerülni, ahol a cellája dr. Polt Péter és dr. Pintér Sándor cellája mellett lesz, tisztán humanitárius megfontolásból, hogy meglegyenek az ultihoz. Persze ez ne vigasztaljon senkit, mert ez nem holnap lesz, hiszen október 2-án kerül csak a tejhatalom a kezébe, a teljes hatalmi őrület, az igazi szédelgés és tombolás még hatra van, az csak azt követően következik, miután beköltözött a budai királyi várba. A töltött puska azonban már ott lóg a falon, és – ha csak a harmadik felvonásban is, de – el fog sülni.

A fasizmus van-e Magyarországon, vagy még fasizmus nincs, vagy diktatúra van-e Magyarországon, vagy diktatúra még nincs nagy loncsos értelmiségi dilemmájában a vezető szólam azt a motívumot ismételgette, hogy Adolf Hitler egy másik Európában élt, egy a győztesek által igazságtalanul felosztott Európában, ahol szinte mindenkit a revansizmus fűtött, most pedig egy olyan Európában élünk, ahol lényegében 70 éve béke van. 45 évig a hidegháború akadályozta meg a III. Világháború kitörését. Utána pedig 25 évig az Európai Unió létrejötte és kiteljesedése a kelet-európai országokkal. Vagyis a nemzetközi helyzet olyan, ahol egy Orbán Adolf Viktornak és elvtársainak semmilyen esélye nincsen – ami ma már fájdalom, de nem igaz...


ITT OLVASHATÓ

EGYRE SÚLYOSABB HÁZIORVOSHIÁNY SÚJTJA MAGYARORSZÁGOT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.23.


250 fölött van ma azoknak a körzeteknek a száma, ahol több mint fél éve nincs háziorvos. 5-10 év múlva súlyos háziorvoshiány léphet fel. A szakma elöregedőben van, az orvosok 40 százaléka 60 évnél idősebb.

A fiatalokat anyagi okokból nem vonzza a pálya: egyrészt kevésbé kifizetődő, másrészt még egy falusi praxis megvásárlása is 10 millió forintba kerülhet. A kormány ösztönzői, mint a praxisvásárlási program vagy a letelepedési pályázatok, hatástalannak tűnnek, miközben az ügyeleti ellátás is egyre mélyebb gödörben van a beígért, ám elmaradt támogatás miatt.

Magyarországon ma 252 háziorvosi körzet tartósan betöltetlen – derül ki az Országos

Alapellátási Intézet most megjelent listájából.  Ebbe a kategóriába azok a praxisok tartoznak, amelyeken több mint fél éve nincs orvos, és az ellátás csak helyettesítéssel oldható meg. A rendszert most azok az orvosok tartják fent, akik a szomszédos, betöltetlen körzetek betegeit is ellátják. Ők egyik faluból a másikba járnak, komoly fizikai és pszichikai terhelés alatt dolgoznak.  

21 településnek több mint 10 éve nincs saját orvosa, további 40 helyen 5-10 éve nincs betöltve a praxis, és tavaly nyár óta betöltetlen a XIII. kerületi és a VIII. kerület egy-egy háziorvosi helye is. A legjobban Borsod-megyét sújtja a hiány: ott 35 praxis betöltetlen.
Erről beszélt nagyon nyíltan Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kórházszövetség konferenciáján. Szerinte 5-10 év múlva háziorvosokban súlyos hiány lesz.

Kevés pénz, kevés megbecsülés...

ITT OLVASHATÓ

"ÖNÖK BEJÖNNEK AZ ORSZÁGUNKBA ÉS ELVESZIK A MUNKÁNKAT" - ROGER SCRUTON A MANDINERNEK

MANDINER BLOG
Szerző: Stumpf András
2016.09.21.


...Ha jól értjük, önök azért léptek ki az EU-ból, mert elegük lett belőlünk, kelet- és közép-európaiakból. Miért vagyunk mi ennyire félelmetesek? 

Azért olyan félelmetesek, mert önök bejönnek az országunkba és használni akarják mindazt, amink van. A remek infrastruktúrát, mindent. Másrészt elveszik az angolok munkáját, megváltoztatják a hagyományos közösségeiket. Önök, magyarok is nehezen birkóznának meg a helyzettel, ha egyszer csak kimennének az utcára a szülővárosukban és hirtelen azt vennék észre, hogy senki sem beszél magyarul önök körül. A boltokon meg fura jelek vannak, amelyeket nem tudnak elolvasni. Ez az átlagos brit munkásembernek feldolgozhatatlan, tolerálhatatlan változást jelentett. Értelmiségiek számára persze rendkívül egyszerű és vonzó kozmopolita világban élni, a mindennapok helyhez kötött, dolgozó embere számára viszont cseppet sem az. 

Szóval akkor a magyar százezrek, akik önöknél dolgoznak, jöhetnek haza?

Nem tudom. Azt viszont kár lenne tagadni, hogy ha hazajönnének, azzal Magyarország is jól járna. Önöknek is gond, hogy emigrál az elitjük és mindazok, akik képesek, hajlandók dolgozni. Főleg fiatal emberek.

Egyezik a magyar és az angol érdek?

Abszolút. És nem is csak a magyar. A lengyelektől négy-ötmillióan vándoroltak ki, ami demográfiai válsághoz vezethet. Ez tehát tovább így nem folytatódhat, elemi érdekük a közép-európai országoknak is, hogy hazajöjjenek ezek az emberek. 

És az angolok majd dolgoznak majd annyi pénzért, amennyiért mi dolgozunk?

Természetesen nem.

Azért ez probléma, nemde?

Az. 

Hajlandó lesz az angol munkaadó többet fizetni, csak mert angol a munkás?

Meglátjuk. Ezeket az ügyeket tárgyalással, megegyezéssel lehet rendezni. És elnézést, de ne tegyünk úgy, mintha a magyarok és a lengyelek megjelenése előtt a brit gazdaság életképtelen lett volna. Már akkor is Európa legerősebb gazdasága voltunk. 

Mintha a volt gyarmataikról érkezettek, távolabbról beáramlók, muszlimok ellen nem lenne akkora kifogásuk. 

Ez nem igaz. Komoly gondok vannak. Északi városokban például. Ez persze más típusú probléma. Sokan, akik muszlim országokból érkeznek, a szociális ellátás miatt jönnek. Nem dolgozni, hanem azért, hogy részesüljenek a jóléti állam javaiból, anélkül ráadásul, hogy integrálódnának. Zárt ajtók mögött élnek és persze világra hoznak gyerekeket, nem is keveset, akik számára a közeg törvényes rendje semmit sem jelent. Ezekből a gyerekekből könnyedén válhat aztán terrorista. 

Vannak önöknél no-go zónák? 

Vannak.

Csak mert nálunk vita van erről. A kormány azt mondja, Európa és Nagy-Britannia is tele van ilyenekkel; mások meg azt mondják, ez legenda, nincs olyan hely, ahova nem teheti be a lábát fehér ember. 

Beteheti, csak nem túl biztonságos. Bradford városa jó példa erre. Muszlim bandák nem egyszer kizsákmányolnak, kihasználnak fiatal lányokat, nem véletlenül írtam a témáról tavaly megjelent kisregényemet, a The Disappeared (Az eltűnt) címűt. Anélkül, hogy általánosítani akarnék az iszlámmal kapcsolatban, hiszen a muszlimok közül rengetegen jogkövető állampolgárok, akik integrálódtak a társadalomba...

Ezek szerint mégiscsak lehetséges az integráció...

Persze, lehetséges. De mindig ott lesz az a kisebbség a körükben, amely nem akar integrálódni. Azért nem, mert az identitását a hite adja, a hitével azonosul, nem pedig az országgal, ahol él. A hűsége kizárólag Allahot illeti, nem pedig Nagy-Britanniát...

ITT OLVASHATÓ

KÉT ÉV, NYOLC HÓNAP, HUSZONNYOLC NAP - SALMAN RUSHDIE MIGRÁCIÓRÓL, ERŐSZAKRÓL

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.09.23.


Salman Rushdie új könyvében fantasztikus mesével ajándékozza meg az olvasót. A Két év, nyolc hónap, huszonnyolc napban, mint az Ezeregyéjszaka meséiben, minden történet tovább szövődik.

Az alaptörténet így szól: a 12. században élő Dunia hercegnő elhagyja királyságát, ahol a dzsinnekkel él, hogy ellátogathasson a Földre. Ott beleszeret Ibn-Rusba, aki sok gyermekkel ajándékozza meg.

Kilenc évszázaddal később, amikor a gonosz dzsinnek megszállják a világot, gyermekeivel együtt harcba száll ellenük. Az író a mese ürügyén természetesen napjaink világának problémáival foglalkozik.

Rushie a Le Figarónak adott interjúban elismerte, hogy írásai hol realisták, hol szürrealisták, ezek sokszor keverednek, de az önéletrajzában szigorúan ragaszkodott a realizmushoz, a tényekre koncentrált. Egyébként az a véleménye, hogy a szürrealizmusnak csak akkor van létjogosultsága, ha a realizmuson alapul. A könyveit „jelentéseknek” tekinti, amelyeket a lelkiismerete diktál...

ITT OLVASHATÓ

CSAK SUNYI, GYÁVA, ESZKÖZTELEN HÁROMNEGYED-DIKTATÚRA VAN ÉS RETTEGŐ, AZ ESETLEGES BUKÁSTÓL NAPRÓL-NAPRA JOBBAN FÉLŐ ÉLŐSKÖDŐK VANNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.22.


Amikor már azt gondolhatnánk, hogy nincs lejjebb, akkor kiderül, hogy tévedés, mert ez még nem a legalja. Még van mélyebben, a magmáig és azon is túl.

Most tekintsünk el a beláthatatlan korrupciótól, az urambátyám kormányzástól, Orbán Ráhel saját lábától, a legalább annyira cinikus, mint amennyire pofátlan politikusok pökhendiségétől. Ne foglalkozzunk a minden képzeletet felülmúló hülyeség-kampánnyal, az önkormányzatok és civilek fenyegetésével és zsarolásával – magyar kuriózum: az ország kormánya zsarolja és fenyegeti az ország népét -, ne törődjünk a gazdagodó pereputtyal.

Figyeljünk arra, amiről nem beszél a kormánymédia, nem mondják be a közpénztévében, nem publikálják a propagandamédiában. Beszéljünk arról, hogy félnek a fiúk. Nem kicsit, hanem nagyon. Nem állítom, hogy ok nélkül rettegnek, de azért jó nézni ezt a kétségbeesett pánikot.

Lázár János mindenminiszter trappolását olyan falvakba, amelyeknek a nevét sem hallotta soha életében és nagyjából annyira hiányozhat neki egy ötvenfős – szerencsétlen átvert szurkolókból álló – közönség, mint egy méretes aranyér.

Nézzünk túl a haknizó Bayeren, Nógrádin, a napi 24 órában kampányt nyomató vajnamédián, a kormány hátsójából ki sem látszó propagandagépezeten és lássuk meg a harsány üvöltözés és melldöngetés mögött a rettegést.

A kormány és minden kiszolgálója és haszonélvezője ennek a rendszernek nem a migránsoktól fél. Nem a falvak lakóit, a nőket, a magyar emberek munkáját, a kultúrát, a vallást félti. Ezekre olyan magasról tesznek, hogy három turult talál el az ürülék, mire célba ér. Ők tőlünk rettegnek.

Mindenkitől, akit nem tudnak megvenni, megfélemlíteni, megtörni, becsapni, elüldözni. Szerintem nagyjából mostanra jöttek rá arra, amit én tök ingyen és előre is megmondtam volna: az összevásárolt, vagy eleve saját célra összebarkácsolt média semmit nem ér. Hiába vesznek meg akárhány webes felületet. Ha az hazuggá válik, az olvasók elmennek. Ha eleve hazug, akkor legfeljebb röhögni mennek oda, vagy pénzért, fizetett kattintásokért. Egyik sem hatásos és meggyőző. Főleg nem hatásos. Kevés az agymosáshoz. Akinek már sikerült kilúgozni a szürkeállományát, annak meg mindegy.

Elindult a B verzió. Mégpedig nagyon, de nagyon durván. Emlékezzünk a beszervezni kívánt újságíróra. Aztán a párezer példányban, angol nyelven megjelenő magazinra, ahonnan eljött az újságíró, mert a pártközpontból utasítás jött, hogy nem írhat politikáról. Gondoljunk a közpénzből hizlalt propagandaoldalak lejárató kampányaira. Az újságírók rendőri zaklatására Felcsúton.

Aki rendszeresen olvas webes médiát, tapasztalhatta, hogy hosszabb-rövidebb időre összeomlanak az oldalak. Hol ez, hol az. Távolról sem csak a Szalonna. És nem, nem a technika ördöge játszik ilyenkor. Mások nevében nem beszélek, a saját nevünkben viszont bátran. Nem a mi hülyeségünk döntötte romba a Szalonnát. Külső támadások voltak. Most is vannak, folyamatosan, fokozott erővel. Csak már nem járnak olyan sikerrel, mert van segítségünk és sokkal komolyabb védelmünk, mint eddig. Megtanuljuk eldugni a dolgainkat, olyan programokat használunk, amelyekről még csak nem is hallottunk eddig. Pedig mi csak írni szeretnénk, nem rejtjelezni, kódolni és dekódolni. De nincs választásunk.

A Szalonna pici pont az ellenzéki médiában, mégis fontos kinyírni. Tőlünk kisebbeket és persze nagyobbakat is fontos elhallgattatni...


ITT OLVASHATÓ

TÍZ NAPLOPÓ ÁLLÁSÁT JELENTI A "KERESZTÉNYVÉDELEM"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.22.


Megszületett a kormányhatározat "az üldözött keresztények segítéséért felelős helyettes államtitkárság" felállításáról. A propagandacélokból létrehozott kamu államtitkárság 10 fővel kezdi meg a működését és mindehhez ebben az évben 17,8 millió forintos keretet kap. Jövőre 98 millió forintot kap a banda erre a szélhámoskodásra.

Nem kellene sokat keresgélni, a világ másik felébe szaladgálni keresztényeket védeni. Itt van egy üldözött keresztény. Orbán fasiszta diktatúrája üldözi. Máris kezdhetik védeni. Balog emberminiszter fizesse ki azt a pénzt neki, amit a strasbourgi bíróság megítélt neki. Ne vegyék el az iskoláit és az ingatlanjait. 

A tíz zseniből álló helyettes államtitkárságnak ebből a pénzből kell megoldania "a világon üldözött keresztények védelmét és az ezekben a közösségekben élő családok támogatását". Szép feladat. Idén ez a tíz igyenélő már biztosan nem csinál semmit, csak felveszi a fizetését, mert a 17.8 millió nagyjából a fizetésekre és az államtitkárság rezsijére lesz elég. Esetleg megpróbálhatják kitalálni, hogyan tudják azt a hatást kelteni, hogy bármit is csinálnak. Ennek kitalálása lesz a munkájuk legfontosabb és legnehezebb része.

Az államtitkárság az emberminisztérium alá tartozik, amit különben is egy félhülye vezet. Ehhez jönnek most a keresztényvédők, akik Pestről fogják megakadályozni, hogy az Iszlám Állam Szíriában keresztényeket gyilkoljon. Nem lesz könnyű dolguk, mert az Iszlám Állam válogatás nélkül gyilkolja a muszlimokat és a keresztényeket, de Orbán tíz fős harci egysége csak a keresztényeket védené, ha felismerné őket. A muszlimok élete nem számít. Bár a katolikus egyháznak megvan a maga gyakorlata ebben: amikor felkoncolták Béziers város kathar lakosait, a gyilkolást vezető főapát azt mondta, amikor megkérdezték, hogyan különböztessék meg a katolikusokat tőlük, hogy "gyilkoljanak le mindenkit, majd az Isten szétválogatja őket".

A NER keresztényvédői 98 millió forintból védik majd meg a keresztényeket a világ minden pontján, ami azt jelenti, hogy havonta mintegy 8 millió forintot költhetnek el. A tíz ember fizetése beleértve a helyettes államtitkárét is, önmagában felemészti a pénzt, a szolgálati kocsikról, sofőrökről, a napi kávéról nem beszélve. Ez a pénz még arra sem lesz elég, hogy mindnek legyen egy autója. A keresztényüldözés helyszínére sem tudnak elutazni, de még egy jógatanár titkárnővel sem járhatnak olyan konferenciákra, ahova a megrögzött keresztényvédők a szeretőiket hordják.

Eredetileg 930 milliót adtak volna egy évre ennek az álkeresztény bandának, amely a pénz jelentős részét a statisztikai adatok gyűjtésére költi, hogy tegnap is hány keresztényt öltek meg a világban. Az ijesztgetés és a stresszelés, a gyűlöletkeltés került volna az adófizetők újabb egymilliárdjába. De aztán rájöttek, hogy erre nem adnak egymilliárdot, mert még a végén rászorulókra költenék.

Ez azt jelenti, hogy az emberminisztérium keresztényállamtitkársága nem lesz más, mint tíz szerencsétlen hülye protekciós minisztériumi állása, akiket semmire nem lehet használni, még Mészáros Lőrinc autóinak lemosására sem, viszont valamiért kell nekik egy állás. A költségvetés szűkösen pogácsára elég lesz...


ITT OLVASHATÓ

DONALD TRUMP TAKTIKÁJÁVAL KAMPÁNYOL A FIDESZ A NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYBAN?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.09.22.


Az amerikai elnökválasztáson a republikánusok jelöltjeként induló milliárdos nagytőkés médiataktikájáról már sokan sokszor írtak, de ennek magyar párhuzamát, a Fidesz népszavazási kampányában csúcsra járatott tematizációs technikáját nem nagyon próbálták a magyar sajtóban vizsgálni. Mi most erre teszünk kísérletet.

Donald Trump lényegében folyamatosan botrányokat kínál a mainstream média számára. Ezekkel a botrányos kijelentésekkel a jelölt magát a politikai korrektséggel, és egy képzelt (a gondolkodásból, a kimértségből fakadó) cselekvőképtelenséggel szemben erős jelöltként a kimondás és a megoldás embereként tudja magát mutatni. Eközben a médiának nincs se ideje, se energiája arra, hogy cáfolja a jelölt hazugságait. A folyamatos botrányos kijelentések közben. mire a médiamunkások kimutatják, miért hazudik Trump, az érdeklődés középpontjába már egy új kijelentése kerül, a cáfoló cikkeket pedig már kevesebben olvassák. Így a választók nagy tömegei számára nem lesznek megcáfolva a jelölt hazugságai. Marad tehát az igazság kimondásának látszata és a cselekvőképtelenség a választók fejében.

Valami ilyesmit látunk Magyarországon is, és meglepő lenne, ha ez nem lenne szándékos. Gyakorlatilag naponta többször teljes hazugságokat, féligazságokat, vagy óriási csúsztatásokat nyilatkoznak a Fidesz politikusai.

Van, aki több százezer Magyarországra osztott menekültről beszél, miközben ahhoz, hogy a 200 ezres szám igaz legyen, kb. 5,4 millió befogadott menekültet kéne a rendszernek kezelnie. Ez a jelenlegi számok szerint kb. 15 millió Európába érkező menekültnél lenne reális, miközben tavaly kb. 1 millió menekült érkezett csak az unióba, idén pedig még csökken is ez a szám.

Orbán Viktor maga az EU-csúcsról hazafelé jövet arról beszélt, hogy az unió semmilyen lépést nem tett, pedig valójában majd minden vezető arról beszélt, nem lesz menekültkvóta, és Orbánnal egyetértve a külső határok védelmére koncentrálnak.

Lázár arról beszél, hogy a cigányoknak nem lesz pénzük, ha jönnek a menekültek, miközben az unió fizetné a menekültekre jutó pénz nagy részét, és a maradékot se kell pont a “cigányoktól” elvenni.

Lázár arról is beszél, hogy sikertelen a cigányok integrációja, miközben számos sikeres példa van erre, persze magán kezdeményezésből, mert az állam 25 éve lemondott a magyarországi cigányságról, ebből pedig 10 évet a Fidesz kormányzott.

Vidéki fideszes orvos arról beszél, a menekültek betegségeket hoznak majd be, pedig valójában minden menedékkérő orvosi vizsgálaton kell, hogy átessen.

És még folytathatnánk a sort napestig.

Azt pedig látjuk, miközben ezek a hírek bombaként robbannak a címlapokon, a cáfolatok csak késéssel érkeznek be, és addigra már két témával odébb tartunk. Illetve egy cáfolat nem annyira érdekes, mint egy nagyotmondás.


De az is probléma, hogy a torzult magyar médiaviszonyok között nem is jut el mindenkihez a cáfolat, vagy már előre olyan keretezést kapnak az azokat közlő kormánytól független médiumok, hogy nem a valóságot közlik cáfolataikban, hanem valami politikai érdeket szolgálnak ki. Ugyanis a kormánytól független média ma támadás alatt áll. A kormánypárt sikeresen próbálja elhitetni, hogy nem létezik független média, csak politikai érdek, hogy mindenki olyan, mint saját sajtótermékei...

Szeptember 30-án 18 órától a Kossuth téren lesz tüntetés Alföldi Róbert, Horgas Péter, Schilling Árpád, a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, az Artemisszó Alapítvány, a Migszol Csoport, az AVM, a Közélet Iskolája, az EKINT és a Krétakör Alapítvány kezdeményezésben, ahol azokat várják, akik a béke, az emberi jogok, a szabadság és a szolidaritás mellett állnak ki.

ITT OLVASHATÓ

MOST KIDERÜLT, MIBŐL IS ÁLL A KORMÁNY BEVÁNDORLÁSPOLITIKÁJA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.23.


Ezekről ne maradj le!
 
Logikátlan a kormány logikája (Index)
 
Újabb százmilliárdok csoroghatnak haverok zsebeibe (444)
 
Bagóért lettek ukránokból magyar állampolgárok (NOL)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Logikátlan a kormány logikája
A kormány lassan 10 milliárd forintot költött a bevándorlásellenes kampányra, és jól kitömte vele a baráti zsebeket is. Ennek ellenére most afrikaiakat toboroz NewAfrican nevű újságban. A hirdetés szerint magyar lakhely nélkül is könnyen lehet magyar papírokhoz jutni. Ráadásul ilyen-olyan törvénymódosítással most több ezer ukrán segédmunkásnak tették lehetővé, hogy Magyarországra jöjjenek. (
Index, 444, 444)
 
Az Eximbank megint megmenti a napot
Az exportképes magyar vállalatok megsegítésére létrejött Eximbank, a tévévásárlás és ingatlanfejlesztés után most újabb üzletet segít meg. Egy korábban MSZP-közeli üzletember milliárdos szállodabizniszét pénzeli évek óta. A Hunguest Hotelst, most egy Mészáros Lőrinc és Medgyessy Péter közelében ügyködő üzletember akarja megvenni, ebben fog segíteni az Eximbank. (
Index)
 
Bagóért lettek ukránokból magyar állampolgárok
Lényegében aprópénzért szereztek a magyar állampolgárság elnyeréséhez szükséges iratokat Ukrajnában, sokan pedig még a magyar kormánytisztviselőt is lefizették, hogy kijátsszák a honosítási szabályokat. 194 vádlottja van annak a büntetőpernek, amely a visszaélések miatt indult, a tárgyaláson mégis összesen öt ember jelent meg. (
NOL)
 
Újabb százmilliárdok csoroghatnak haverok zsebeibe
Miközben szerdán Róma bejelentette, hogy nem kérnek az olimpiából, az aznapi Magyar Közlönyből az derült ki, hogy Orbán százmilliárdos fejlesztéseket garantál a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak. Orbán út- és autópálya-felújítást, metrófelújítást ígér a NOB-nak, és tudjuk, hogy ezeket a feladatokat kik szokták kapni mostanában. (
444)
 
Ha van még két perced:
 
Orbán unokaöccse került a Nemzeti Kereskedőház izmiri kirendeltségének élére, ami Szijjártó szerint teljesen rendben van, hiszen a férfi nyílt pályázaton nyerte el a pozíciót. (HVG)
 
Pénzhiány miatt eredménytelen lett a Hajós-Széchy uszoda felújítására kiírt tender, de interaktív látogatóközpont már készült a 2017-es vizes vb-re. (Átlátszó)
 
Spéder Zoltán után most Vona Gábor és Simicska Lajos után szaglászhat az állítólag a kormánypárti média által felbérelt olasz szuperpaparazzo. (444)
 
Nyilvános vitában támadták elismert jogászok a kormány ötletét a különbíróságokról, és egy aggasztó, autoriter rendszer képét festő Magyarországról beszéltek. (444)
 
Lázár egy sikeres kvótanépszavazásból már alkotmánymódosítást vizionál. (444)
 
Egy volt uniós biztosról derült ki, hogy egy bahamai céget vezetett majdnem egy évtizedig. Az offshore-ozáson kapott politikus először tagadott, majd menteni próbálta magát. (Napi)
 
Mostantól nem Rogánéktól kapja a pénzt kommunikációra az MNB, hanem saját maguk költhetnek néhány milliárdot. Ez a pénz eddig egyébként leginkább csókosoknak ment. (Index)
 
Leállította Tarlós az FKF milliós csalásával kapcsolatos belső nyomozást, az eddig előkerült dokumentumokkal együtt átadta az ügyet a Nemzeti Nyomozó Irodának. (NOL)
 
Szabálytalanokott az LMP és a Jobbik is, derült ki az Állami Számvevőszék vizsgálatából, amely a pártok 2013-2014-es gazdálkodásának törvényességét ellenőrizte. (Index)
 
Ejtették a török elnök fiának pénzmosási ügyét. A bolognai ügyészég szerint nem bizonyítható, hogy a kisebbik Erdogan 1 millió eurónyi készpénzt vitt volna Olaszországba, hogy befektesse. (Index)
 
Miközben a kormány ezerrel munkálkodott a magyar boltok felemelésén és a külföldi láncok kicsinálásán, pont ellentétes hatást ért el: csődöt jelentett a CBA keleti szárnya.
 
A kormánypropaganda terjesztésekor mindenféle ismeretlen szervezetet idéz Magyarország egyetlen, egyébként állami kézben levő hírügynöksége. (Index)
 
Az sem védte meg az MTVA-t a lehallgatástól, hogy nemzetvédelmi szempontból védett. A lehallgatási botrány tehát súlyosabb, mint hittük. A Belügyminisztérium hallgat. (Index)
 
Állami pénzből szervezett népszavazásra buzdító, állami pénzből készített kampányplakátok kerültek az állami kézben levő közlekedési társaság járataira, amit lefotóztak az állami hírügynökség oldalára. (444)
 
Nem csak nálunk költik agyatlanul a közpénzt, a brit kormány 285 millió fontot tapsolt el Szent Ilona repülőterére, ahol nem tudnak leszállni a gépek, akkora a szél. (444)
 

ESETLEG GÉMESI?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.09.22.


Abban van minden reményem, hogy a legelfogultabb jobboldaliak is érzik, hogy ami itt folyik, az már csak a hülyeség kategóriájába sorolható.
A legutóbbi kommunikációs irányelvek alapján a Fidesz most az önkormányzati lakások bérlőit riogatja, mondván, ha jönnek a migráncsok, akkor az önkormányzati lakások bérlői mehetnek sátorba, míg a migráncsoknak a polgármester köteles lesz libacombot nyomni a kezébe, és beköltöztetni őket Józsi kecójába, ahova aztán a postás minden hónapban kézbesítheti számukra a kvótapénzt, melynek összege a mindenkori átlagnyugdíj tízszerese lesz.
A legjobb vicc,hogy ez nem vicc, hiszen a kormányszóvivő nem zárta ki ennek lehetőségét, merthogy lassan már kétmilliárd migránsra számíthatunk.
Persze félnünk nem kell, hiszen Viktor drótkerítése megvéd minket, jöjjenek bárhonnan, bármely irányból, magyarember a kerítéssel kerített kerítés mögött tökéletes biztonságban végezheti közmunkáját a jól megérdemelt éhbérért.
Ellenben a munkavállalási és tartózkodási engedéllyel, pénzért betelepülő afrikai embertársunk nem migráns, hanem atomfizikus, aki tőlünk kapja útlevelét és legitimitását szerte Európában.
Ha azt mondom, hogy ez az ország Abszurdisztán, akkor abban semmi túlzás sincs.

Gödöllőn a fideszes országgyűlési képviselő vádolta meg a polgármestert azzal, hogy migránsok tízezreit akarja betelepíteni a városba, pedig
a polgármester, Gémesi György nem kimondottan a Téli Palota elől jött T-34-es harckocsin utazva, nem egy elvetemült komcsi.
Ha őt be kellene valahova sorolni (nem kell...), akkor őt a konzervatív polgári demokratákhoz sorolnám.
Huszonéve polgármestere városának, a települési önkormányzatok szövetségének elnöke, nem keveredett soha korrupciós ügybe, nem hőbörög, nem handabandázik.
Sikeres, pedig sokan próbálták már meg ellehetetleníteni.
Higgadt, nyugodt ember, harcedzett, tapasztalt, európai figura.
Sportolói múltja is sikeres, nem kell neki Gerevich Aladár zokniját gyűjteni ahhoz, hogy választott sportágában neve legyen
Kardvívó olimpikon, mégha a Los Angelesi olimpiára politikai okokból nem is juthatott ki.
Mindenesetre nem úgy, nem a kardja miatt hasonlít Gerevichre, mint egyesek Puskásra, a pocakos őrnagyra.
A kultúrához is vonzódik, színházi előadáson Cyrano szerepét játszotta, remélhetőleg a szerepet magáénak érezve:
"Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"
Nem egy forradalmár alkat, nem várhatjuk tőle, hogy felállíttatja a guillotine-t a Parlament előtt, de azt igen, hogy minden törvényszegést kivizsgáltatna és az igazságszolgáltatást nem akadályozná, nem ülne egyik zsebében a Legfőbb Ügyész, és a másikban sem a bíróságokat irányító hivatal vezetője...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR A MULTIKULTURÁLIS MAGYARORSZÁGÉRT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Christopher Adam
2016.09.22.


Az Orbán kormány Afrikában árulja a magyarságot. Eddig 18 ezer jómódú bevándorló szerzett magyar letelepedési engedélyt. Most pedig azt ígéri a magyar fél a New African című lapban lehozott kétoldalas hírdetésében: négy hét alatt – gyorsított eljárásban – a közepes jövedelmű és jómódú afrikaiak kezében lehet a magyar letelepedési engedély. Amennyiben 300 ezer dolláros kötvényt vásárolnak, az új bevándorló Magyarországra hozhatja élettársát, gyermekeit, de még a szüleit is.

„Szerezzen állandó lakóhelyet önnek és családjának az Európai Unióban”–csábítja az Orbán kormány a potenciális afrikai bevándorlókat az angol nyelvű hirdetésben és még bedobják: ha van magyar letelepedési engedély, bónuszként vízum nélkül bárhová utazhat az Európai Unión belül.

De most hirtelen miért jön olyan jól a multikulturalizmus és az Európai Unió az Orbán kormánynak és a körülötte lévő embereknek?

Például azért, mert Garamvölgyi Balázs bahreini konzul - aki a kétoldalas afrikai hirdetésen is szerepel – nem csak a magyar állam érdekeit tartja szem előtt amikor külföldi befektetőket és jómódú bevándorlókat telepít Magyarországra, hanem saját magánvállalkozása is kimondottan jól jár az üzletből. Ugyanis  Garamvölgyi jegyezte be személyesen a European Bond Program domain nevét, továbbá e program egy Arton Capital Hungary nevű céghez köthető, amely média jelentések szerint Rogán Antal fideszes politikus érdekeltsége. Az Arton Capital Hungary legfontosabb szolgáltatása a külföldiek által vásárolható letelepedési kötvények bonyolítása...

ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG NE LEGYEN "KERESZTÉNY ÁLLAM"...

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.09.22.


...Nekem mégis van néhány megjegyzésem.
  1. Magyarország
  2. ne legyen keresztény állam!
1.
Legyünk körültekintők, s szögezzük le: állam és ország nem ugyanaz. Még akkor sem, ha a mai rablóállam mindenre rátelepszik, mindent megszáll, mindent igyekszik elzabrálni. Normális esetben az országnak van állama, és nem az „államnak”  országa, mint manapság.
 
A mai „állam” persze nem is keresztény: ahogy mindenről, erről is hazudik a hatalom. Legföljebb olyan a mai „állam” kereszténysége, amely Jézust arra késztetné, hogy korbácsa után nyúljon…
 
Magyarország legyen fölvilágosult polgári demokratikus köztársaság! Magától értetődőn világi állammal, amely nem tolakszik be a családok életébe, nem les be a hálószobákba, és általában véve sem prédikál erkölcsöt a polgároknak; viszont ügyel a maga erkölcsére: igyekszik rendesen beszedni az adókat, s azokat a közérdeknek megfelelően fölhasználni úgy, hogy közben az elkerülhetetlennél ne lopjon többet…
 
Legyen olyan köztársaság, amelyben az „állam”, a hatalom nem folyamatos uszítással igyekszik uralni az országot. Nem hazudik zéró toleranciát, miközben a „kormányon” lévő „párt” az elzabrált „közmédiából” s az elzabrált közpénzből fölépített médiabirodalmából folyamatosan, szervezetten löki a rasszista és más módon is meghülyítő, elaljasító propagandát.
 
2.
A föntiek értelmében természetesen a „Fidesz-kormány” sem kereszténydemokrata: nem is lehet az, hiszen nem keresztény és nem is demokrata. Avagy látott már valaki a szó modern értelmében kereszténydemokratának nevezhető bűnszervezetet..?
 
Amióta a Fidesz „kormányoz”, csorbult a vallásszabadság is. korábban ebben az országban valóban nem kellett félnie, legalábbis az államhatalomtól, egyetlen vallási közösségnek se.
A vallásszabadság, ahogy a többi szabadságjog sem érvényesülhet a Fidesz uralta országban – csak úgy, ahogy az a szervezet érdekeinek megfelel.
 
De ha egy pillanatra föltételezzük, hogy a Fidesz kereszténydemokrata, akkor elfogja az embert a szánalom: hihetetlen, mennyit szenvedhet a föntebb említett saját, de magával teljesen összeférhetetlen szervezett rasszista propagandájától.
 
3.
Szóval: Magyarország legyen polgári demokratikus, európai köztársaság! Olyan, amelynek tisztes vezetői vannak, nem pedig rabló urai; s vezetőinek, ha kiteszik a lábukat az országból, nem kell senkit semmiről sem „biztosítaniuk”…
 

EZ A KAMUNÉPSZAVAZÁS EGYETLEN DOLOGRA JÓ

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapeszi Miki
2016.09.22.


...legalább kiderül, hogy jól számoltak-e. Merész húzás volt arra menniük, hogy érvényes lesz a szavazás és remélhetőleg taknyolnak is vele egy nagyot. Fontos lenne. Az emberek hülyének nézése ebben a kampányban is alap volt, de talán már sok lesz a népnek ekkora sulykolás, ennyi csúsztatás és hazugság. Másrészt meg eleve senki se akar ide migránsokat és ahhoz sem kell nagy ész, hogy a híveken túl bárki felfogja: semmi sem fog változni attól, ha valaki nyom egy nemet. A pozsonyi csúcs óta minden eddiginél egyértelműbb, hogy Viktor fosik az érvénytelenségtől, ezért kamuzik még arról is, amit rajta kívül mindenki hallott. Abba az irányba tart Európa, amerre ő is akarta, hogy tartson, de ezt is tagadnia kell, hogy fokozhassa a migránsellenes feszkót.   

Jó nagy pofára esés lenne a Fidesznek és Viktornak az érvénytelenség. Ha sokan mondanák azt, hogy ekkora szarban nem veszünk részt, vagy faszt rajzolunk a papírra. De ennyi, pár nap égés oszt jó napot, ettől nyilván nem fognak hamarabb megbukni. Megmagyarázzák majd a 49, vagy a 45 százalékot is, ha a nem 90-et kap. Semmi se változik, csak abban lehet bízni, hogy a hívek egy kis részében is elszakad valami. De ez édeskevés, amíg nincs kire szavazni...


ITT OLVASHATÓ

MEDDIG TART A KEGYETLEN ÁMOKFUTÁS?

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Deák Péter
2016.09.22.


Ha a Kádár-korszak alatt jogot végzett, majd Soros támogatásával Oxfordban rövid időt töltött vezetőnknek parányi érzéke, vagy ismerete lenne a mai nemzetközi világról, a globalizációról, akkor ódzkodott volna néhány hónapja a halálbüntetés visszaállításának lehetőségéről beszélni, felvetni az áram bevezetését a drótkerítésbe, és tudomásul venni a „tűzparancs” gondolatát. Ezután talán majd a vegyi fegyver, mérges gáz jöhet szóba a határzónában?
 
Ami „kampány” címén a kormány, a bértollnokok, egyes irányított médiumok, plakátok, írások és felelősnek hihető kormányzati személyek részéről a migrációval kapcsolatban folyik, az szinte határvonalán van a neonáci, rasszista, agresszív és embertelen ámokfutásnak.
 
A honvédelmi miniszter beszédében hazaárulóként titulálja azokat a védelemre felesküdött katonákat, akik saját álláspontjuk szerint, tehát nem nemmel szavaznak. Nógrádi nevű, minősíthetetlen jellemű, szakmailag általában leminősített szakmitugrász már tűzparancsra szólítja fel a magyar erőszakszervezeteket egy szakmai fórumon. Ezután már csak Gömbös, Szálasi dumája várat magára, ugyanis a menekültgyűlölet, minden formában rasszizmust jelent – a hozzáfűzött hazug állítások ellenére. Ezért ezzel a jelenséggel elméleti szinten, elemző módon foglalkozni már nem is lehet – bár ez megtörtént a ’90-es évek óta számos hazai és nemzetközi tanulmányban. Néhány gondolatot – amennyiben még az indulataim képessé tesznek rá – megkísérlek közzétenni.
 
Emberek, csoportok, népek, törzsek, nemzetek folyamatos mozgása együtt jár a földgolyó történetével. Amikor az ősember talán több helyen is megjelent, amikor a „majom leszállt a fáról, és emberré fejődött” elkezdődött a Föld benépesülése. Üres lenne a globuszunk, ha ez a folyamat nem kezdődik és állandósul. Folyamatosan megszűntek a lakatlan körzetek, de a természet változása, a demográfiai gondok, az emberi fejlődés eltérő etnikai jellemzői újabb átcsoportosulásokhoz vezettek. Mindehhez számos esetben járultak hatalmi, terjeszkedési tényezők., gazdasági problémák, helyi konfliktusok. Hazai példaként a legjellemzőbb, hogy magunk is hosszú népvándorlással kerültünk ide, sajnos kiszorítva egyes itt élő népeket. Az agresszív tatár, oszmán terjeszkedés mellett, folyamatosan jöttek a kunok, besenyők, a jászok. És elődeink is részt vettek a kalandozásokban nyugat felé.
 
És hogy jött létre a mai Amerika? Nem hiszem, hogy ezt részletezni kellene. A mai nyelvi, etnikai részarányok ezt bizonyítják. De ugyanoda volt erőszakos betelepítés is, a déli államokba tömegesen szállították a fekete bőrű rabszolgákat, akiknek később nem csak az integrációjuk, de az asszimilációjuk is megtörtént, etalont mutatva a világnak az emberi jogokból.
 
A XX. század egyik jellemző menekülthulláma volt az Allende kormány megdöntése után a stadionba zsúfolt és kínzott chileiek tömeges áramlása Európába, kiemelten Hollandiába. Nem tűzparancs, hanem befogadás és szociális segélyezés volt a jellemző. ’56 után a magyarok tízezreire is tűzparancsot kellett volna kiadni? Vagy a mai, csaknem 400 ezer nyugaton dolgozót a Nyugat helyében gyűjtőtáborba helyezte volna a mai kormányunk?