2015. november 18., szerda

ORBÁNIG ÉRNEK A CSALÁS SZÁLAI

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki

Alig telt el mindössze öt évecske Magyarország megszállása után, és Brüsszelben máris feltűnt valakinek, hogy

némá', valaki meg elfoglalta az egyik tagállamunkat.

Ja, és nem az arabok. Nem kellenek ők ahhoz. 
Aki nem értette volna, hogy mi ez a ghandista hozzáállás a miniszterelnök saját lábon álló vejétől, aki májusban eladta az aranytojást tojó tyúkot, annak itt a magyarázat: az Európai Unió csalás elleni hivatala,

az OLAF nyomoz az Elios Innovatív közvilágítási projektjei ügyében.


SZÁZEZER MAGYAR FÉRFIT KASZTRÁLNA A FIDESZ ÓBUDAI POLGÁRMESTERE

KETTŐSMÉRCE BLOG 
Szerző: JÁMBORANDRÁS 


A Facebookról eltüntette a bejegyzését, de a Mandiner megőrizte az utókornak Bús Balázs, óbudai Fidesz-KDNP-s színekben megválasztott polgármester bejegyzését.
„A terroristáknak azonnali halálbüntetés! És a nőket erőszakolókat pedig tessék kasztrálni. Teljesen felesleges a börtönökben terrorista képzéseknek helyet, ételt és meleget biztosítani.”
Reméljük Bús Balázs a nők elleni erőszak ügyében való fellépését nem csupán a muszlimokra vagy a bevándorlókra terjesztené ki, és ugyanolyan erélyesen kíván fellépni a nők elleni erőszak ügyében, függetlenül az elkövető származásától, vallásától. Ugyanis, ha jól tudjuk, nem számít az elkövetésnél súlyosbító tényezőnek Magyarországon, ha valaki muszlim például.

ITT OLVASHATÓ

ÍME, AZ 5 LEGPOFÁTLANABB FIDESZES NYILATKOZAT AZ ÉHEZŐ GYEREKEKRŐL. SZAVAZZON!

NYUGATI FÉNY BLOG 
Szerző: Első KézbőlAz elmúlt hetekben újra fókuszba került a gyermekszegénység ügye, miután a Fidesz leszavazta a gyermekéhezés csökkentésére kidolgozott javaslatot, a Nemzeti Minimum programot.
A fideszes politikusok és a Fidesz-talpnyaló „újságírók” egészen cinikus és pimasz kinyilatkoztatásokra ragadtatták magukat a témában.
A Fidesz manipulált számokkal bizonygatja, hogy „soha egyik kormány sem tett annyit a gyermekszegénység” ellen, mint pont az övék.
Állításuk szerint a kisgyerekek 90 százaléka, 318 ezer kisgyerek kap iskolai és óvodai étkeztetést. Ezzel szemben a hivatalos adatok szerint 475 ezer 4 év alatti, 482 ezer 5-9 éves és 490 ezer 10-14 éves gyermek van hazánkban, vagyis 1,013 millió 14 év alatti gyermek. Rejtély, hogy a fideszeseknek hogy jött ki a 318 ezres szám, és ez minek a 90%-a.

ADOLF VIKTOR: MEIN KAMPF

GÉPNARANCS
Szerző: Zsebesi Zsolt 

Egy gazdasági világválság és egy elbaszott rendszerváltás ágyazott meg a felcsúti Führernek.

Orbán Viktor egyre szélesebb fronton harcol. Az IMF, a nem termelő multik, a haszonleső bankok, az Európai Unió, a baloldal, a liberális demokrácia, a németek, az amerikaiak, a cigányok, a munkanélküliek, a rokkantak, a magán nyugdíjpénztártagok és a trafikosok után, most a muzulmán háborús menekültekre rontott rá, meglovagolva az európai menekültválság hullámait és a párizsi merénylet után kialakult pszichózist.
Már nem csak a magyarokat, de az európaiakat is meg akarja fosztani a józan eszüktől. És ha ez sikerülne neki, akkor a liberális demokráciától is, mégpedig eltakarítva az útból Angela Merkel német kancellárt, François Hollande francia elnököt és persze az Európát veszélybe sodró uniós vezetőket, élükön azzal a Jean-Claude Junckerrel, aki – a magyarokat megszégyenítve, már úgy értem, hogy nem volt egy tökös honfi, aki előbb megtette volna – nyilvánosan diktátornak nevezte és fel is pofozta a felcsúti Führert.

ITT OLVASHATÓ

A MI HALOTTAINK, AZ Ő HÁBORÚJUK

KETTŐS MÉRCE BLOG

Szerző: TÖRÖK FLÓRA


Az, hogy mennyire érezzük közelinek egyik vagy másik tragédiát, sok mindentől függhet, de a halottak akkor is a mieink. Fiatal és idősebb férfiak, nők és persze gyerekek, olykor meg sem született csecsemők, akiknek reményeit és vágyait, szerelmeit és terveit váratlan közösséget teremtve a tragédiában, felfüggesztette a halál. Ők azok, akiket a „terrorizmus áldozatai” szomorú kliséjével könyvelnek el a szónoklatok, az elemzések és a grafikonok. Ahogyan ők azok is, akikre hivatkozva jóideje vívják országaink a „terrorizmus elleni háborút”. Furcsa mód azonban, az utóbbi jó 15 év alatt, mióta még nagyobb elszántsággal folytatják a mi nevünkben is ezt a harcot, mintha csak súlyosabbá vált volna a helyzet, és mintha egyre több lenne a halottunk. Mintha egyre több lenne az olyan térség, ahol nemcsak a szenvedés, jogtiprás és kilátástalanság válik rutinná, de a terrorizmus is felüti a fejét. Nem lehet, hogy valami nagyon nem stimmel ezzel a nevünkben űzött terrorizmus elleni háborúval, és az igazi ellenfeleink azok, akik, tudatosan vagy gondatlanságból, de mintha napról-napra azon fáradoznának, hogy ez a háború sose érjen véget?


ITT OLVASHATÓ

EDDIG EZEKET LEHET TUDNI A PÁRIZSI MERÉNYLET KITERVELŐJÉRŐL

ISZLÁMÁLLAM BLOG

Szerző: tudosito


Európa egyik elsőszámú közellensége most Abdelhamid Abaaoud.Az Iszlám Állam tagjaként ő volt a kitervelője a rengeteg ártatlan élettel járó brutális támadásoknak. Mint korábban megírtuk, a szálak Európán belülről indulnak: az agy és a szellemiség az ISIS-é, valamint a pénz és a logisztika, Abaaoud azonban Belgiumi születésű. A marokkói származású férfi Molenbeek-ben született, Brüsszel egyik külvárosi részén, Belgiumban és itt is nőtt fel. Apja ruhaboltot üzemeltetett a Rue de l’Avenir-en egy rendőrörs közelében. A tehetősebb Collège Saint-Pierre d’Uccle nevű katolikus gimnáziumba járt. A kisváros hírhedt az ottani iszlám közösségek miatt, több szalafista sejt működik aktívan a kerületben, épp ezért a belga terror-elhárító egységek leggyakrabban itt akcióznak. Az itt élők közel 70%-a Marokkóból érkezett bevándorló. Már 2010-ben ült börtönben lopás és drogokkal való üzletelés miatt, épp az egyik pénteki merénylővel, aki gyerekkora óta jó barátja volt...


ITT OLVASHATÓ

HADAT ÜZENTEK. VEGYÜK KOMOLYAN

KAPITALIZMUS BLOG

Szerző: neocohn


Európa vezetőinek fontos, részben katonai döntéseket kell hozniuk, és ehhez mentális változásra is szükség van – írta Ayaan Hirsi Ali, az iszlám reformjában bízó bátor emberi jogi aktivista. Ennek a mentális változásnak azonban különösen vonatkoznia kéne azokra, akik szerint nincs fontosabb az egyén szabadságánál, biztonsághoz és a saját boldogság kereséséhez való jogánál. Ezek lennénk mi, libertáriusok, konzervatívok, objektivisták, anarcho-kapitalisták, neokonok.
Ha nem fogadjuk el, hogy a szabadság nem tűrheti a külső támadást; ha nem fogadjuk el, hogy nem a NAP-elv feladása az önvédelmi háború, incl. akár a preventív támadás is, akkor soha nem fogjuk tudni megvédeni a szabadságunkat. Abba ugyanis nem tartozhat bele az, hogy tétlenül nézzük, amint fanatikus klinikai esetek válogatás nélkül megölik a barátainkat, csak azért, mert éjjel Párizsban vacsoráznak, szórakoznak, rockzenét hallgatnak. Mert szabadok...


ITT OLVASHATÓ

ELLOPJÁK, SZÉTLOPJÁK ÉS SZÉTCSALJÁK – FIDESZES OLOGARCHÁK KASZÁLNAK A FÖLDOSZTÁSON?

TÉNYTÁR BLOG

Szerző: Ténytár


Ahogy azt már sokszor megírtuk, a földmutyi képlete egyszerű: a magánvagyon gyarapításának kézenfekvő módja a közösség (nemzet) által  generációk alatt felhalmozott vagyon megszerzése. Az állam kezelésében álló termőföld pont ilyen jószág, amely - különösen 2014-től az uniós agrártámogatási pénzek kiteljesedésével - a hazai nagytőkések, a földművelést iparszerűen végző érdekeltségek figyelmének középpontjába került. Ahol pedig érdek van, ott érdekérvényesítés is van. Ennek módja most éppen az állami földosztás...


ITT OLVASHATÓ

CHE OBAMA VAGY PŐRE ÉRDEK?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu

Sokat spekulálok ezen, persze aztán a végén mindig ugyanarra az eredményre jutok.
Már Irak esetében sem volt teljesen világos, hogy hogyan is gondolkodik a világ vezető nagyhatalmának akkori vezetője a demokráciáról.
Nevezetesen, hogy demokratikus eljárás-e egy nép nyakába varrni a saját társadalmi modelljét, egyedül üdvözítőnek kiáltva ki azt, vagy valamiféle messianisztikus túlkapás, hogy ne mondjam, bolsevista trükk.
Gyanítom, inkább ez utóbbi.
Ez a mentalitás mindig csak bajt okozott, mióta a világ világ.
Függetlenül attól, hogy a modell egyébként milyen, hiszen az emberek még saját érdekeiket sem nézik, ha kizökkentik őket megszokott életmódjukból.
Ha egy nép évezredes hagyományai a despotizmusról szólnak, akkor a szabadság csak nyűg, hiszen minden tanult és családilag-társadalmilag átörökített viselkedésminta a szolgaságról szól, újat tanulni meg nyűgös dolog.


Ezen bukott el a szocializmusnak nevezett társadalmi kísérlet és ezen fog elbukni - részben már el is bukott - az amerikai demokrácia exportja, az angolszász modell.
Az arab tavasz is elbukott, hozadéka a káosz, a terror és az iszlám fundamentalizmus sohanemlátott megerősödése, mely olyan kihívások elé állította Európát, melyeket vagy megol
d, vagy belepusztul.


ITT OLVASHATÓ

VALAMI BŰZLIK PAKS II. KÖRÜL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG

Szerző: Trombitás Alfréd

 
Paksot lényegében szőröstül-bőröstül titkosította az Orbán-kormány, így nyilván azt sem fogjuk megtudni belátható időn belül, miért volt annyira fontos a kormányzatnak elindítani a beruházást, hogy a pályáztatás elmaradásával kockáztatta az előkészületek brüsszeli leállítását. A hírek szerint ugyanis az Európai Unió illetékes főigazgatósága rövidesen bejelentheti, hogy kötelezettségszegési eljárás indulhat Magyarország ellen, mivel a kormány versenyeztetés nélkül adta oda a beruházást az orosz Rosszatomnak. Ez azzal járna, hogy Brüsszel kérni fogja az előkészületek felfüggesztését…


ITT OLVASHATÓ

MI KÖZE PÁRIZSNAK KIEVHEZ?

VALAMI VAN BLOG
Szerző: Julian

Putyin rakétákkal fenyegetőzikLátva Putyin nagyhirtelen megnövekedett aktivitását az európai országokkal közös ISIS elleni fellépésben, az ember azt hihetné, Moszkvának a legjobbkor jött Párizs.
Az oroszok ukrajnai szerepvállalásuk óta nemkívánatos „személyek” az Unió berkein belül.
Még az egyébként igen óvatos Merkel is határozottan kifejezte nemtetszését az orosz politikával szemben, és az USA is azonnal csatlakozott európai szövetségeseihez.
A következmények, a politikai és gazdasági téren bevezetett szankciók pedig megrendítő hatást gyakoroltak az orosz gazdaságra. A rubel zuhanása, a helyenként fellépő áruhiány, a gazdaság teljesítményének jelentős romlása nehéz helyzetbe hozta Putyint. Moszkva ellenlépései pedig – úgy tűnik nem változtattak semmit az európai országok határozott álláspontján.


ITT OLVASHATÓ

A BÁNTALMAZÁSRÓL MÉG MINDIG CIKIBB BESZÉLNI, MINT A SZÖLŐSZOBAI MEGALÁZTATÁSRÓL

COMMENT:COM BLOG

Szerző: VERESPÁLNÉ


Ahogyan tegnap is megírtuk: elindult a Propaganda új évada, a nyolc új rész vendége mind-mind nő lesz, hogy női témákról is tudjanak beszélni az adásban. Az első adásban nem is aprózták el: Tenki Réka volt a vendég, és mivel most ő a rossz szülésélményről és a bántalmazó kapcsolatról szóló Egyasszonyban játszik (mi itt és itt írtunk róla), keményen végig is mentek a témákon. Ettől még a Propaganda első adása egy szórakoztató tévéműsor volt, és ez nagyban Tenki Réka játékos, szellemes karakterének köszönhető, aki a komoly beszélgetések mellett azért tudta froclizni is Tillát…


ITT OLVASHATÓ

LÁTSZÓLAG AZ ELŐVÁLASZTÁSRÓL

GEO BLOGJA
Szerző: Geo

Képtalálat a következőre: „ELŐVÁLASZTÁS”Több koncepció és elképzelés létezik, egy viszonylag friss írás: http://nol.hu/velemeny/javaslat-az-elovalasztasrol-1574977. Több kritika is érte az enyémet - ideje, hogy felülvizsgáljam a korábbi elképzeléseimet.
Abban továbbra is biztos vagyok, hogy előválasztást csak olyan jelöltek között szabad tartani, akik el is fogadják annak az eredményét, s hátrányba kerülésük esetén nem lépnek ki a rendszerből, nem fogják támadni a későbbi győztest.
A NER több módon szűnhet meg - de most csak azzal érdemes foglalkozni, hogy politikai eszközökkel hogyan lehet legyőzni. Ma úgy tűnik, hogy ennek az egyik módja az, hogy 2/3-os többséget kell szerezni, s akkor szinte azonnal visszaállítható vagy a 2010-es közjogi állapot - vagy akár egy új alkotmányt lehet elfogadtatni. Ha "csak" a parlamenti többséget lehet visszaállítani, akkor vagy meg kell egyezni a kisebbséggel - vagy nagyon rövid időn belül népszavazással új alkotmányt kell elfogadtatni. Ezt előre deklarálni kell, ehhez kell felhatalmazást kérni - ennek hiányában a kisebbség blokkolni tudná az alkotmányozást. Belátom, hogy mindezt előre rögzíteni kell, ehhez kell felhatalmazást kérni - de abban is biztos vagyok, hogy önmagában ezekkel a közjogi programokkal nem lehet széles támogatást szerezni.

KÉPEK AZ EAGLES OF DEATH METAL PÁRIZSI KONCERTJÉRŐL, AMIKOR MÉG MINDEN RENDBEN VOLT

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: Dankó Gábor


Manu Wino egy párizsi fotós, ott volt az Eagles Of Death Metal pénteki koncertjén is a Bataclanban. Mivel általában a koncertek első három dalát szabad fotózni a fotósárokból, így a fenti galériában található képeken minden rendben van. Látszik, hogy nagy a buli. A fotós amúgy természetesen általában eladja a képeit, ezeket viszont most nem. Bárki felhasználhatja őket, csak ne kereskedelmi célra és ne változtasson rajtuk semmit. Mindezt az áldozatok emléke miatt. Kérésre tömörített fájlban is elküldi bárkinek. Az Eagles Of Death Metal egyébként még mindig nem mondta le a turnét, de a 89 halálos áldozatot követelő terrortámadás óta nem léptek fel.

A NEMZETKÖZI HELYZET EGYRE FOKOZÓDIK, PELIKÁN

GONDOLATOK, IDEÁK BLOG
Szerző: Greenbrain

A párizsi merénylet óta újra érvényes a fenti idézet (hiába lassan fél évszázados!).
Úgy néz ki e pillanatban, hogy a fejlett Európa csak akkor mozdul meg, ha valami kirívó történik, aminek sok áldozata van.
Úgy néz ki a párizsi merényletek kiverték a biztosítékot a politikusoknál, ma már az uniós honvédelmi miniszterek megszavazták a támogatást (ami most még csak egy politikai gesztus) a francia katonai lépéseknek.
Mindez azt jelenti, hogy a szíriai-iraki – IS elleni – fellépés, amelyben az érintett felek: az USA, az Orosz Föderáció, az Unió vesznek részt, komolyabb akciókra szánta el magát. Az a jövő zenéje, hogy ezeknek mi lesz az eredménye a szárazföldön. De azt már az elmúlt heti pesmerga (kurd) akciókból és sikerekből láthattuk, ha az IS elleni helyi erők elegendő légi és egyéb nehézfegyverekből támogatást kapnak gyors eredményt érhetnek el.
Az persze nyilvánvaló, hogy sem Szíriában, sem Irakban a lakosság nagy többsége nem támogatja a szélsőséges iszlamistákat. Vereségük tehát csak idő kérdése.

HOL A MEGOLDÁS?

A NYOMOR SZÉLE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra


Tudom, előzőleg is e téma körül gondolkodtam, a hibáztatáson, a személyes felelősség kérdésén.
Próbáltam akkor a politikusok viszonyulásaiból indítani, a messziről lenézés ideológiává szerveződő folyamatából. 

Ami a héten sem nyugodott le, folytatódva tovább, most Hegedűs Zsuzsa nyilatkozata tette vezető hírré a sajtóban a témát.
Így most gondolkodhatnék azon, hogy nyilatkozhat így egy szociológus, akinek szakmailag értenie kellene a szegénység mechanizmusait.
De ő is e mellett a nagyon egyszerű megoldás mellett állt ki, némi hazugsággal is megvádolva azokat, akik mást állítanak, mint ő. De így legalább egységes állásponton vannak.

Azon, ami kiveti a felelősséget a rendszer nyakából és jól ráhurkolja a szegényekére.
Mert a rendszerben nem lehetnek problémák. Sem nagyban, sem települési szinten. Mindenki maga tehet a sorsáról. Aki nem boldogul, az nem a rendszer része.
„Potyautas”, hogy egy viharos sebességgel terjedő ideológiát idézzek.

HOLNAP MIT ADOK A GYEREKEIMNEK ENNI?

L. ALEX MONDOM A MAGAMÉT BLOG
Szerző: L. Alex

11693900_1052840878101055_5261057798940502230_n.jpg
Fidesz-KDNP kormány! 
Amennyiben ki lehetne fejezni mélységes undoromat ettől a kormánytól, a politikusainktól, a „vezetőinktől”, akkor azoknak a szavaknak a súlyát nem bírná el ez a lap!
Röpködnek a milliárdok, épül a Fidesz birodalom, a korona is néha felugrik a fejre, titokban, homályban, lopva, megcsillanva. Így éltek Ti, hatalmasok, megjelenve újságban, modern celebként, 32 frissen csináltatott foggal vigyorogva, fehér sálban, öltönyben, frakkban, golyóállóban, pezsgőt markolva, nyáron nyaralva, télen telelve, ahogy egy újgazdaghoz illik, stílus nélküli mocskok!
Szép is, ahogy mi, a nép, egyre sápadtabb arcunkat odaszorítjuk a képernyőhöz, így leheletünk párája sem zavar benneteket, miközben diszkréten zabáltok, osztjátok szürke cigarettafüstbe burkolózva, a trafikot, földet, igazgatói állást, észt, kis sunyi kézfogásokkal megpecsételve. 
Nem zavar benneteket, hogy látjuk ronda testeteket, mert meztelen a király, de mennyire régen meztelen…, de szartok ránk, mert tudjátok gyávák vagyunk, szolga nemzet.

ITT OLVASHATÓ

EGY EGYSZERŰ GESZTUS AZ ISZLAMOFÓBIA ELLEN A MONTREALI METRÓBAN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Cristopher Adam

A montreáli metróban...nem kell hozzá külön komment. Fotó: Marie-Claude Dufour (Montreál)Torontóban két férfi brutálisan megvert egy édesanyát – miközben gyermekét próbálta felvenni a Grenoble általános iskolából – pusztán azért mert muszlim. Victor Kwong rendőrtiszt szerint “mindenhol megrúgdosták és megütötték” az anyát, letépték róla fejkendőjét és ellopták mobiltelefonját és készpénzét, miközben leterroristázták . Két nappal korábban ismeretlen tettesek felgyújtották az Ontario tartománybeli Peterborough település mecsetjét.
A hét elején a Petersborough-i Masjid Al-Salaam mecsetet égették le ismeretlen tettesek. Az imaház körülbelül ezer helyi muszlimnak volt a lelkiotthona. A kistelepülést oly annyira megrázta a gyűlölettel átitatott bűncselekmény, hogy a helyi keresztény templomok felajánlották a muszlimoknak, hogy épületeikben tarthatják meg a napközbeni imákat, míg újjá épül a mecset. Végül a helyi protestáns Egyesült Egyházba költözik át ideiglenesen a muszlim közösség.

CSÁSZY

TUAREG BLOG
Szerző:TuaregNa, ez a cím egy teszt. Lesznek, akiknek rögtön beugrik, hogy egy ember neve, nem is akárkié. De szerintem sokkal többen így rápislantva nem fogják tudni, miről, illetve kiről van szó. Ezért aztán mondom.

Az ember már csak olyan, hogy védekezik a rettenetes tempójú híráramlás ellen. Ahogy az újabb dömping jön, a régebbit hátrébb tolja, ha meg nagy sebességgel jönnek hatalmas történések, akkor gyorsan feledésbe merül olyasmi, aminek nem szabad. Császy pedig, az Ember, olyan, akit nem szoríthat háttérbe sem a párizsi tömeggyilkosság, sem Elnökünk halála, a Foci EB meg aztán végképp nem. Sukoró Ügy? Négy és fél év letöltendő börtön elsőfokon? Megvan? Na, Ő Császy. Az elítélt, a politikai üldözött, akin végigcsinálták mindazt a szemétszart, amitől az Orbán Rezsim diktatúra. Jogállamban az Őt vádlók már mind rács mögött ülnének, Császy meg milliárdos kártérítéssel a zsebében dönthetné el, hogy Hawaiin él, vagy Budapesten. Ehhez képest mindene ráment egy perre, ami során vezetőszáron hordozták, mint egy késelőt, hónapokat töltött előzetesben, valszeg még azok sem tudják, miért is, akik odarakták. Császy talpig becsületes ember, és ami még ennél is fontosabb egy Diktatúrában: bátor és kitartó, egyszóval rettenthetetlen. Hogy honnan vagyok ebben ily biztos? Egyszerű: Császy épp 27 éve a barátom, azon kevesek egyike, akikkel akkor is kapcsolatban maradtam és maradok, ha épp tökmás irányba sodor minket a magyar történelem felcsúti vihara.

ITT OLVASHATÓ

NA UGYE, HOGY NA UGYE?

MOST & ITT BLOG

Szerző: Föld S. PéterNa ugye. Nem kell ragoznom, tuggyátok azt ti anélkül is.
Megcsináltam. Befújtam a gólt a vikingek kapujába, kivédtem a lövésüket, arrébb toltam a kapufát, mielőtt gólt lőttek volna.
Felszántottam a pályát, lebirkóztam az ellenfél minden játékosát.
Mostantól ne kérdezzetek tőlem semmit. Még annyit se, mint eddig. Mostantól minden szó fölösleges.

ITT OLVASHATÓ