2016. augusztus 16., kedd

JOBB LEHET AZ ÚJ BÜNTETŐELJÁRÁSI KÓDEX, MINT A MOSTANI

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.08.16.


Készülőben az új büntetőeljárási törvény. A civilek, így a Magyar Helsinki Bizottság is véleményezhette az igazságügyi tárca tervezetét. Összességében jó irányban változnak a szabályok, de sokszor bátortalanul, és olykor a garanciák is hiányoznak. Néhány fontos változást ismertetünk.

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) június elején hozta nyilvánosságra az új büntetőeljárási törvényről (Be.) szóló előterjesztést. Kiemelendő, hogy az elmúlt évek jellemző kormányzati gyakorlatával szemben a szakmai nyilvánosságot már a tervezet véglegesítése előtt is bevonták a munkába. Így a Magyar Helsinki Bizottság tavaly már az új Be. előkészítő munkaanyagait is véleményezhette, júniusban pedig benyújtottuk az IM-nek a tervezetről szóló véleményünket.

Véleményünkben a tervezetnek csak azokkal a részeivel foglalkoztunk, amelyek tárgyában korábban kutatásokat folytattunk, vagy amelyek a szervezetünk profilja szempontjából kiemelten fontosak. Tizenegy témában fogalmaztunk meg álláspontot, az alábbiakban ezek közül válogatunk...

...Összességében elmondható, hogy a tervezetben több támogatandó új jogintézmény található, és összességében jobb büntetőeljárási kódex rajzolódik ki belőle, mint a jelenlegi, de találunk benne korrigálandó hibákat, hiányosságokat is. Bízunk benne, hogy az IM megfontolja a hozzá beérkezett szakmai véleményeket, és a javaslat benyújtásakor egy a pozitívumokat megtartó „javított kiadást” olvashatunk majd.

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT NEM VAGY HAJLANDÓ MEGFIZETNI VALAMINEK AZ ÁRÁT?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.16.


Aki banánnal fizet, ne csodálkozzon, ha majmot kap.

Valószínűleg ezt a kereskedelem és a marketing rontotta el a fejekben. Hatalmas divat lett az outlet, a kiárusítás az év minden napján és az 50-70%-os akció. Gyakorlatilag hozzászoktattak minket ahhoz, hogy semmiért ne akarjunk teljes árat kifizetni. Nyilván ezzel vannak, akik visszaélnek. Fogják és megemelik a nettó alapárat, amiből majd megnyomják a "Sale" gombot. A boltnak tök mindegy, hogy 50 forintért adja neked a termékét, vagy először felárazza 100 forintra és abból akciózik 50%-ot. Te mégis jobban érzed magad.

Sajnos van egy nagyon rossz üzenete ennek a folyamatnak, amiről nagyon nehéz írni, amikor még él a társadalomban a "szegénység tudat". Ráadásul ez a tudat nem alaptalan, hiszen valójában tényleg nagyon sokan élnek a létminimum közelében. Őket egyetlen dolog fogja érdekelni: az ár. Ez a cikk most nem nekik szól, hanem az átlagos vagy annál jobban élőknek.

Mégis kell erről beszélnünk, mert a folyamat végén hihetetlen minőségromlással nézünk szemben. Magyarul egyre több szar lepi majd el a piacot. A "sale" nevelő mentalitásnak egyértelmű hátránya, hogy az embereket lebeszélik a drágább termékekről. Emiatt egyre kevesebben hajlandóak fizetni teljes árat. Márpedig a minőségi munka bármilyen területen időbe és pénzbe kerül. Ha az ügyfél pont ezt az időt nem hajlandó megfizetni, a cég viszont el akar adni, és egy ponton túl már nem tud tovább árat csökkenteni, akkor kénytelen lesz a minőséghez hozzányúlni.


Vásárlóként pedig azt fogod kapni, amitől a legjobban tartasz: silányt és gagyit,

Példa:

ITT OLVASHATÓ

MIRŐL BESZÉL, VAJNA KARTÁRS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.16.


Vajna András mindenhez is értő szakember szerint a sajtószabadság egyenértékű azzal, hogy megjelenhetnek kormánykritikus írások. És mert ez így van, akkor nem számít, hogy közben a nem kormánypárti médiát ellehetetlenítik, lekaraktergyilkolják, felvásárolják. Vajna András a hanyatló Amerikából visszaszakadt hazafi elfelejtette szóvá tenni, hogy a kormánypárti média, amely totálisan uralja a közbeszédet, napi szinten tolja a hazug és harsány propagandát, miközben a haveri médiát pedig költségvetési forrásokból pofátlanul tömködik, hogy hazudjon, ferdítsen, elhallgasson, cenzúrázzon és önkényesen gyártsa a híreket.

Vajna Andrásnak hollywoodi produceri múltjával és amerikai bűzös ügyleteivel kellene ma is együttélnie, ha nem szakad a nyakába Orbán Viktor barátsága. Vajna András az egyik legvisszataszítóbb példánya ennek a kereszténydemokrata holdudvarnak, ahol az egy főre jutó minden hájjal megkent gazemberek száma legalább kettő. Vajna András, akinek mindene amire rátette a ragacsos kezét azért van, mert jóban van a kormánnyal, van pofája azt mondani, hogy nem kötelező egyetérteni annak politikájával.

Az egybites szavazó szája íze szerinti csúsztató, leegyszerűsítő mondanivaló tehát ennyi: a sajtó akkor szabad, ha lehet kritizálni a miniszterelnököt. Majdhogynem logikus, csak kár, hogy hamis, torz féligazság. A sajtószabadság ugyanis – amiről Vajnának amúgy fingja nincs és nem is érdekli – egy összetett kérdés, aminek legfeljebb egyetlen ismérve az, hogy lehet bírálni a fennálló hatalmat. Emellett – mint fent is utaltam rá – nem mellékes, hogy mekkora befolyása van az államnak a tömegtájékoztatásra, vagy milyen retorziók érhetik az újságírókat, ha a rezsim számára kényes kérdéseket kezdenek el feszegetni.

Vajna kartárs! Az milyen sajtószabadság, hogy a miniszterelnököt semmiről nem lehet kérdezni, hogy testőrök védik a sajtó mikrofonjainak támadásától? Az milyen sajtószabadság, hogy csak előre egyeztetett kérdésekről lehet faggatni a kormányt és annak fejét, hogy a választott képviselők csak arról doorstep-elnek, amiről akarnak, hogy kikérik maguknak, hogy nem olyan kérdéseket kapnak, amikre pozitívan lehet válaszolni? Milyen sajtószabadság az, hogy újságírókat kitiltanak a parlamentből, vagy a közszolgálat kötelékéből kirúgják őket, mert nem megfelelő, előre nem egyeztett kérdést mertek a miniszterelnöknek szegezni?

Miről beszél, Vajna kartárs, és ha tájékozatlan, akkor miért nem fogja be a száját? Ha mindenhol a miniszterelnököt kritizálják, nem lehetne, hogy baromságok puffogtatása helyett szóljon neki: elgondolkodtató ez, valamit mégiscsak rosszul csinálsz, Viktor? De nyilván Vajna Andrást sem azért tartják, hogy bíráljon és szembeszálljon a főnökkel, hanem kussoljon és talicskázza a pénzt. Hogy Tímea legyen mit megosszon a Facebookon. Hogy Ibizától, Londonig, Hollywoodtól Párizsig turnéznak a nagyvilágban. Mert megtehetik. Mert annyira hülye a magyar, hogy elhiszi: amiért Orbán Viktort lehet bírálni, ő szabad, mint a szél.

Hát nem mind hülyék, Bandi, és majd téged is számonkérnek, nyugodj meg!

ITT OLVASHATÓ

POMPÁS REZIDENCIÁT ÉPÍTENEK A PARLAMENT ELNÖKÉNEK

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: jdesi
2016.08.16.


A sok jó hír között kis híján elsikkadt az a kivételesen örömteli, hogy pompás rezidenciát építenek a parlament elnökének.
Bár feltételezhető, hogy az országgyűlés elnökei eddig sem szoba-konyhában tengették napjaikat, mégiscsak megmelegszik az ember szíve ha arra gondol, Kövér Lászlónak és hivatali utódainak méltó hely jut, ahol reggel, munkába indulás előtt elmerenghetnek azon, mi értelme van még a parlamentnek manapság.

Annyi kétségtelenül, hogy ha van országgyűlés, akkor annak kell lennie elnökének is. És akkor annak az elnöknek kell rezidencia, amely felépítése, üzemeltetése, karbantartása munkahelyeket hoz létre, nem beszélve a felfegyverzett és titkosszolgálati jogokkal is felruházott bandériumáról. Amely, csak remélni tudjuk, nem csap össze mondjuk a Matolcsy-féle nemzeti bank hadseregével a nyílt utcán, mert az bizony lenne olyan, mint egy Kubatov féle Fradi B-közép versus DVTK-keménymag csata.

Igaz, a ligetbéli kopaszok akkor megmutathatnák mit tudnak és simán elhozhatnák nékünk a békét, és szétválaszthatnák őket...


ITT OLVASHATÓ

KÖVÉR DOKTOR ELBESZÉLGETNE ORBÁN DOKTORRAL

MOST & ITT BLOG
Föld S. Péter
2016.08.16.


Kövér a nap, szórja a sugarakat. Arról van szó, hogy a Népszabadság - eddig sehol nem cáfolt - információi szerint, a Párt egyes számú tagkönyvének birtokosa nagy beszélgetésre készül a miniszterelnökkel.

Kövér Lászlónak ugyanis állítólag elege van a Fidesz-holdudvar, Rogán, Habony és mások kétes ügyeiből, a Fideszhez köthető személyek gyanús gyarapodásából, vagyonosodásából. Úgy általában a korrupcióról, amelyet az egyszerű emberek leginkább a lopás szóval szoktak kifejezni. Szavahihető szemtanúk szerint Kövér doktor úgy érzi, hogy a Fideszhez köthető kétes ügyletek súlyosan rombolják a párt és a kormány hitelét.
Kövér Lászlóról köztudott, hogy ő a Párt élő lelkiismerete. A házelnök már külső megjelenésében is nagyon egyenes, becsületes embernek látszik. Szúrós – politikai ellenlábasai szerint eszelős – tekintet, jellegzetes bajusz, ellentmondást nem tűrő, súlyos arcberendezés. És a megszólásai is nagyon szignifikánsak. Igaz, eddig főleg az ellenzéket ostorozta, őket nevezte kártékony, ártó strigáknak, valamint hasonló lényeknek, róluk mondta, hogy genetikai hibából fakad a torzult karakterük.

Mostanra az övéivel is tele lett a hócipője...

ITT OLVASHATÓ

FACEBOOK IDIÓTÁI EGYESÜLJETEK!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: HaFr
2016.08.16.


Az egy dolog, hogy Ágoston László keresztbe szívatta Vezérünk fideszhitű követőit, hisz meglakolt bűnéért, a kísérleti leokádáshegy mellett túlterheléses támadás bénította meg az oldalát.

Az meg egy másik, amit a szopiszuri tumblren találtam:

ITT OLVASHATÓ

SZÉLLEL SZEMBEN HUGYOZTOK, SRÁCOK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.16.


Az a helyzet, hogy minden társadalomban – Timbuktutól Írországig – van egy adott réteg, amelyik nem is tud, nem is akar gondolkodni, pontosan ezért jól manipulálható. Ez a réteg nálunk sem szélesebb, mint bárhol máshol. A többiek pedig képesek gondolkodni, önállóan utánanézni dolgoknak, felismerni a hazugságot és saját agyból döntéseket hozni.

Ez persze nem gátolja meg az ilyenfajta kormányprostikat abban, hogy próbálkozzanak. Próbálkoznak is. Mennek neki mindennek, amiben/akiben veszélyt látnak. Nemrég a Szalonnának támadtak, egészen aberrált, idióta mocskot összehordva. Most a 444.hu (és hogy kárba ne vesszen az idő), minden civil és politikai szervezet célpont lett. Ahogy célpont volt a közelmúltban a Szalonna is. És sorra fog kerülni minden olyan felület, amelyik nem a seggnyalásból él.

Van egy pár rossz hírem a PestiSrácok (és az elvtársaik) számára. Nem fog működni. Nem működött esetünkben sem, mert az olvasók pontosan átlátnak a hazugságaitokon. Nem fog működni a 444.hu esetében sem, mert ki nem szarja le, hogy két évvel ezelőtt Soros alapítványa 14 millió forinttal támogatta az oldalt?

Ahogy mellénk álltak az olvasók, a 444.hu mellé is oda fognak állni és minden újság, blog, szervezet, civil mellé odaállnak, akit ti veszélyesnek tartotok és ezért ki akarjátok csinálni. Széllel szemben hugyoztok, srácok! Nem érzitek a bűzt?

A többiek esetében sem fog működni. Pontosan azért – és most a magánvéleményemet közlöm, ugyanis nekem is jogom van ehhez – mert hiteltelen szarok vagytok. Szarok vagytok emberileg egyenként és összességében, a Kádár-rendszerből átmentett szókincsetekkel és szerzőitekkel. Szarok vagytok szakmailag a sótlan, érdektelen, minden tehetség híján összegányolt irományaitokkal. Szarok vagytok erkölcsileg, a hazugságokból és seggnyalásból tákolt lapotokkal. Szarok vagytok, mert újságírónak valljátok magatokat, közben mindent megtesztek a sajtó-, a szólás- és a gondolat szabadságának sárbatiprásáért. Szarok vagytok, mert ezt ti is pontosan tudjátok, de fontosabb a vastag fizetési boríték, mint az igazság.

Szarok vagytok, ezért alulmaradtok. Bár lehetséges, hogy van valami haszna a működéseteknek. Hátha egyszer ezek az elhallgattatni kívánt hangok – például különféle portálok – laza szövetségben összeállva felveszik a kesztyűt. Nem is lenne ez olyan rossz dolog. Ugye, srácok? Menjetek, vegyétek fel a béreteket. Ma is megszolgáltatok érte.

ITT OLVASHATÓ

A NAGY, DÖBBENETES SOROS-LELEPLEZÉS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.


Miután két napja a Soros György által alapított Open Society Institute szervereit vélhetőleg a Demokrata Párt és Hillary Clinton kampányának ártani kívánó orosz hackerek feltörték, világszerte elindult a hozzájuk kapcsolódó, nemzetközi jobboldali és szélsőjobboldali médiumokban a nagy Soros-leleplezés. Mielőtt mi is beszállnánk a játékba, nézzük meg, mit nem tartalmaznak a papírok.

Például nem tartalmazzák, hogy Magyarország kormányát meg akarta volna buktatni Soros György és az OSI. És nem tartalmazzák azt sem, hogy az alapítvány magyar ellenzéki pártokat finanszírozna. És az sem derül ki a dokumentumokból, hogy az elmúlt években akár egyetlen nagy ellenzéki tüntetés szervezői pénzt kaptak volna, persze ezt komolyan senki nem gondolhatta egy pillanatra sem. Illetve valójában nevetségesen alacsony támogatási összegekről van szó.

A “megdöbbentő leleplezések” sorát a mandiner.hu nyitotta meg. Azzal az állítással, hogy 14 millió forintot nyert a 444.hu egy OSI-s pályázaton (speciel ez egy olyan pályázat volt, ami nyilvánosan meg volt hirdetve). A Mandiner szerint ez egy eddig nem ismert tény volt, amit elhallgatott a 444 az olvasói elől.

Csakhogy 2014-ben az akkor még Fidesz-pártlap Magyar Nemzet kérdésére Uj Péter a 444.hu főszerkesztője elmondta, hogy nyertek ezen a pályázaton.

Kisebb költségvetésű, 50 ezer dollár alatti támogatási összegű kategóriában, egyetlen alkalommal pályázott a Soros György által alapított Foundation Open Society Institute-nál a 444.hu – tájékoztatott megkeresésünkre a hírportál főszerkesztője. Uj Péter közlése szerint a Civil újságírás projekt nevű támogatást egy konkrét alkalmazás, a 14! névre keresztelt „választásfigyelő” mobilalkalmazásuk kifejlesztésére kapták és használták, a projekt éppen most, májusban zárul...

Bár mondhatjuk, hogy a 444 feltüntethette volna az alkalmazáson, hogy azt az OSI támogatja, de ez csupán hiba, nem bűn, ugyanis semmi izgalmas nincs a sztoriban. Ha végignézzük a cikkeket, amiket az alkalmazás kapcsán írt a 444.hu, igazából semmit nem találunk (itt lehet csemegézni). Ha így próbálta meg Soros György megbuktatni Orbánt, rossz lóra tett.

Ennél izgalmasabb kérdés, hogy miért nem dobott a Mandiner egy emailt a 444.hu szerkesztőségének, vagy ejtett meg egy google-keresést, mielőtt a nagy leleplezés-projektbe belekezdett.

A nagy leleplezésre persze nem csak a Mandiner csapott le, de a 888.hu, a Pestisrácok.hu és az atv.hu is...

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR TÖRTÉNELEMRŐL

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.08.16.


Az elmúlt napokban nem ment a munka, olvastam. Régmúltról és napi hírekről.
Összegzem, mire jutottam.

Minden körülményt figyelembe véve, a lehetőségekhez mérve a magyar történelem ismert évszázadaiban nem találunk olyan undorító, jellemtelen, kártékony, bárdolatlan, primitív, buta alakot, mint amilyen a hordó alakúra hízott csúti futballista.
Ezt a népet így még nem alázta meg senki, ilyen arcátlanul sem tatár, sem török ki nem rabolta, ennyi rosszarcú, ostoba seggnyaló nem ült még főhivatalokban.
Úgy tudom, szelíd vagyok szinte a végtelenségig, soha senkit nem bántottam úgy, hogy előtte ne viseltem volna el igazi vagy képletes pofonokat.
Ezt a nyavalyás, dagadtra zabált jobbszélsőt éppen ezért sokkal kevesebbre ítélném, mint amit megérdemel.
Életfogytig napi tizennégy óra kukorica kapálásra. Minden évszakban, minden időjárásban. Akkor is, ha nincs kukorica, csak hó és jég. Kapálni akkor is. Két kapálás között sötétzárka. Egyes.
Kegyelem nincs.
Csak mert szelíd vagyok a végtelenségig.


ITT OLVASHATÓ

BOSSZÚVÁGY

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.16.


Mondom én, hogy defektes a mi szeretett Vezérünk, kétség se férhet hozzá.
Azt tartja magáról, hogy ő sportember, Puskás Öcsi reinkarnációja, ebből a pocakot már meg is szerezte, és úton van a világhír felé is, igaz, nem mint labdarúgó, inkább mint nacionalista bajkeverő.
A sportember tud veszíteni is, ő nem.
A vereséget nem képes elviselni, neki győzni kell, mindenáron - nemhiába Győző az egész családja, még a nők is - a pogácsakirálynő őstermelő és a százlábú magyar menyecske is.
A vasárnapi boltzár feltörése súlyos traumát okozott a családnak, a Vezér arcot vesztett, és ez tűrhetetlen, ez ellen tenni kell valamit - sajnos a géppuskás megoldás egyelőre nem jöhet szóba.
De nem azért Vezér a Vezér, hogy ez visszariassza a csorba kiköszörülésétől, ezért hát működésbe lendült a szolgahad, a csicskák serege új szabályozás alkotására adta okos, furfangos fejét.
A készülő törvény nem meri ugyan megismételni a vasárnapi árusítás tilalmát, csak éppen korlátozza a nyitvatartást - aki a déli harangszó után akar árulkodni, az büntetőadót fizet, annyit, hogy akár le is húzhatja a rolót, még a hétköznapokban is.
Lesz itten rend meg fegyelem, nincs a sorból kilógás, ha mégis, hát jön az Orbán féle fasza kasza!

Hogy miért vonzódik Orbán a bolti kiskereskedelem megregulázásához, az rejtély.
Legfeljebb feltételezni lehet, hogy a lopott pénz egy része a legnagyobb hazai üzletláncba került befektetésre, ami ugyan nagy, de nem a legnagyobb, és legfőképpen nem igazi célpontja a vasárnapi időtöltésnek.
Ezért aztán a vasárnapi nyitvatartás haszna erősen megkérdőjelezhető, a háziasszony által pénteken elfelejtett tejföl és élesztő által generált forgalomból nemigen lehet gazdaságosan üzemeltetni egy olyan üzletláncot, melynek boltjai külön-külön általában nem gazdaságos üzemméretűek.
A verseny is olcsó bolsevista trükk, gondolom, ezért kézzel-lábbal tiltani kell - a Vezér a monopóliumok híve.
Már maga a hatalmi monopólium is erről mesél, a többi meg, ami átmenetileg még nem monopólium, az már csak olyan, mint toll a libán, akadály az Orbán hasába vezető úton.
Bár nem tartom magam liberálisnak, hiszen nem én akarom megmondani mindenkinek mindenben, hogy mi a helyes,mi pedig náci/bolsevik elhajlás, mégis, annak a híve vagyok, hogy a nemzeti ünnepek kivételével hadd mondja meg egy üzlet tulajdonosa, hogy mikor akar nyitva tartani, hiszen övé az áru, övé a költség, övé a kockázat...


ITT OLVASHATÓ

ARCAINK

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.08.15.


Valakik rothadó, cukorrépából kivájt halálfejeket aggattak a határon húzódó emberketrec rácsaira, hogy ezzel riasszák el a menekülteket.
Nemigen hi
szem persze, hogy a dolog hatásos lehet: akik a valódi háborúból, a gránáttépte testek, repeszrágta arcok konkrét poklából jönnek, nemigen fognak megtorpanni a szittya vudu rusnya totemjeitől.
Nem tehetik.

Amúgy, nekem tulajdonképpen szinte tetszenek ezek a fejek. Még kreatívnak is nevezném az ötletet, hiszen én is szeretek november elején töklámpást faragni, és a töklámpás mindig akkor a leglátványosabb, akkor adja kis saját sűrű, töklámpási esszenciáját, mikor már magába horpad, megrogy, rémráncossá aszalódik. Persze a szégyenkerítésen fityegő fejek mögött nem az a kissé bárgyú halloweeni örömködés sompolyog, mikor az egész család azt lesi, hogy mikor vágom el a kezem a bicskával tökfaragás közben – de a szimbolikájuk hasonló. Az ismeretlentől, a külsőtől és idegentől való félelem megnyilvánulása ez is, az is; csak ez a mucsai mágia görcsös gyűlölködés, egyáltalán nem afféle ártalmatlan fricska.
Ez így nem játék. Halálkomoly.
Hiszen rémisztő koponyát fabrikálni tulajdonképpen jó mulatság. Nagy, ásító szemgödröket vájni, kavicsból, tökmagból vicsorgó fogakat sorakoztatni, és várni, hogy az elmúló idő a maga kénye szerint faragja tovább.
De vigyázni kell, nehogy ezekből a torz koponyákból végül önarckép legyen.


ITT OLVASHATÓ


"MOST, HOGY VAN SAJÁT GYEREKETEK, A MÁSIKAT IS MEGTARTJÁTOK?"

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Czecz Fruzsina
2016.08.16.


A gyerekkelvagyok.net postaládájában landolt ez az olvasói levél. Egy erős házaspárról, szeretetről, küzdelemről és összetartásról. Meg egy dühítő kérdésről, ami előtt én is, és a levél írója is értetlenül áll. Kíváncsi vagyok, Ti mit szóltok a történethez. És most Petráé a szó: 
 
Nyolc év. Ennyi ideig próbálkoztunk, hogy kisbabánk szülessen. Végül született is, csak nem az én hasamból bújt ki, hanem örökbefogadtuk. Nem tudom, ki az édesanyja, édesapja. Nem tudom, miért mondtak le róla. De azt tudom, hogy Pannit nekünk szánta az Ég.

Hiába készültünk a szülői szerepre éveken át, mikor megtudtuk, hogy valósággá válhat az álom, azt sem tudtuk, hova kapjunk. Pár nap alatt átrendeztük a lakást, beszereztünk minden szükséges holmit, közben pedig rohantunk be a kórházba a babához, amikor csak tehettük. Rögtön igent mondtuk, persze, hogy vállaljuk őt!
Az első sikerélményem az volt, mikor Panni szinte rögtön megnyugodott az ölemben, egy kiadós sírás közepette. Onnantól tudtam, hogy minden rendben lesz.

Hazaérkezéskor a család feldíszített ajtóval és meglepetésbulival várt. Ez nagyon sokat
jelentett nekem és a férjemnek is, mert azt üzenték: elfogadták a döntésünket, és már az első perctől befogadták Pannit.

A kezdeti sutaságok és a mérhetetlen fáradtság után egész jól belerázódtunk az anyaságba, apaságba. A munkahelyemen is ünnepeltek, nem volt kérdés, hogy ameddig csak lehet, maradjak otthon a picivel.


Panni egy szempillantás alatt egyéves lett, minden nap megköszöntem, hogy van nekünk. A
legnyűgösebb időszak sem tudott kiborítani. "Te akartad, hajrá, csináld!" - mondogattam magamnak. Remélem, ezt a nyugalmat rá is át tudtam ragasztani, és bízom benne, hogy úgy gondolja, jó helyre került.

Aztán egy hétvégi családi összejövetelen rosszul lettem. Á, biztos a meleg meg a fáradtság! - gondoltam magamban. Aztán csak nem múlt el a fejfájás és hányinger, orvoshoz mentem. Az volt a legnagyobb gondom, hogy Pannit nem tudtam úgy ellátni, ahogy szerettem volna. Csak feküdni volt erőm, de egy egyéves gyerek mellett hogy lehetne feküdni?!

A háziorvos rögtön rákérdezett:
- Nem lehet maga terhes?
- Szinte kizárt - válaszoltam.
- Azért csak vegyen egy tesztet, és menjen el ultrahangra! 


Hazafelé az esélytelenek nyugalmával meg is vettem a tesztet, másnap reggel - szintén az esélytelenek nyugalmával - megcsináltam.
Jesszus! Két csík???
Soha életemben nem láttam még két csíkot.
Nem a legolcsóbb vackot kellett volna megvenni, biztos téves. Vettem még egyet, két csík. 
Na, ez már nem tréfa.

S.O.S. hívtam a férjemet, hallottam, hogy alig kap levegőt a vonal másik végén.
Irány a nőgyógyászat, Pannira addig anyukám vigyázott. Neki el sem mertem mondani, mi dolgom lett hirtelen a városban...


ITT OLVASHATÓ

AZ EURÓPAI UNIÓ NÉLKÜL MÉG KENYÉRRE SEM FUTNÁ AZ IDEI BÚZÁBÓL...

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.08.16.


Ilyen még nem volt, pontosabban nagyon régen: az a helyzet, hogy idén még a „simán” jó termésű búza- és árpaföldek sem fedezik a gazdák költségeit. Csak a legkiválóbb – egy hektárról 7-8 tonnás – átlagokat betakarítók számíthatnak nyereségre, vagy inkább a nullszaldós eredményre. Az ok: a nemzetközi piaci folyamatok és várakozások miatt mélybe zuhantak a gabonaárak hazánkban.

Most, aratás végén egy tonna takarmánybúza és árpa 33-35 ezer forintért értékesíthető, míg egy tonna kenyérnek való termést 35-40 ezer forintért. Csakhogy egy hektár termelési költsége 150-250 ezer forint. És egy hektárról átlagosan 4-4,5 tonna jön le. Persze, akik „megadtak mindent” a növénynek (több trágya, növényvédelmi védekezés, világszínvonalú gépek használata), azok 240-250 ezer forintot költöttek ugyan, de 7-8 tonna „jön le” egy hektárról. A szakemberek szerint az 5 millió tonnányi összes búzatermés 30-40 százaléka lehet étkezési minőségű, egy része közepes – amit még lehet exportálni –, de a többség csak takarmánybúza. Így aztán kevesen érik el a jobb árakat, inkább 35 ezerrel lehet tonnánként számolni. Így aki tud, az kivár, mondván: minden előrejelzés szerint télre 5-10 százalékkal feljebb mehetnek az árak. Ám van egy „vastag termelői réteg”, amelynek pénz kell a nyár végi és ősz elejei munkákhoz, anyagbeszerzésekhez. Nyomott áron kénytelenek értékesíteni.

S hogy miért nincs igazán balhé mindebből?

ITT OLVASHATÓ

ÖT ÉV

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.08.16.


Változó világ

Ami a körülöttünk lévő világban történt, arról csak annyit, hogy az öt évvel ezelőtt még általános „hazaárulózás” megszűnni látszik, miközben szerintem az is nyilvánvaló, hogy a határátkelés egy állandósult folyamat lesz, amivel egyelőre a magyar politika (szándékosan fogalmazok így, mert ebbe beletartozik kormány és ellenzék is) nem tud mit kezdeni.
 
A határátkelés tehát a mindennapjaink része lett, lassan elfogadtuk (és talán természetessé is vált), hogy emberek külföldre mennek dolgozni, aztán akad, aki visszatér Magyarországra, hogy esetleg megint elmenjen, vagy külföldön vált országot – éli azt az életet, amire az Európai Unió polgáraként lehetősége van.
 
Annak, hogy sok magyar él külföldön, van következménye a Határátkelő tematikájára nézve is. A kezdetekkor oly népszerű, inkább informatív jellegű posztok (hol mi mennyibe kerül, hogyan kell ügyeket intézni, stb.) lassan átadták a helyüket másfajta írásoknak, melyekben már inkább az élmények, a személyes benyomások lettek a fontosak.
 
A szükséges információkat az emberek már nem elsősorban blogokról szerzik be, hiszen majdnem mindenkinek van rokona, ismerőse, rokon ismerőse, ismerős ismerőse külföldön, akitől ezen a téren segítséget kaphat. És alighanem jól van ez így.
 
Azt gondolom, a Határátkelőnek is új utakat kell keresni, változnia kell az idővel, és ez a poszt tulajdonképpen erről szól. Nem az elmúlt öt évről, hanem az elkövetkezendő öt évről, ami sokkal fontosabb...

ITT OLVASHATÓ

"MIGRÁNS SIMIS ÁLLÁSPONT"

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.08.15.


Előrebocsátom: aki politikusként, a közélet szereplőjeként „migránssimogatásról”, „migránssimis álláspontról” ír, beszél, az én értékrendem szerint utolsó, szemét gazember. Olyan, akivel tisztességes embernek nem szabad szóba állnia sem. Mert nem tréfa az, amit ez jelent: cinikus, röhögcsélő részvételt a nemzet totális elhülyítésében és elvadításában, emberségéből kivetkeztetésében. Önkéntes, kéjelgő aljasság.
 
Amikor először találkoztam a szóval: migránssimogató, majdnem elhánytam magam. Úgy éreztem, valami olyasmi történt e szó megalkotásával, amire még mindig nem voltam fölkészülve. Pedig ahol olyan szervezet uralkodik, mint nálunk, ott igazán megedződhet az ember.
 
De a migránssimogatás szó maga a tömény borzalom. És lehet fokozni! – lehet, mert a hülyeségnek, a hülyeséggel párosult embertelenségnek nincs határa: lehet „migránssimis álláspontról” is írni…
 
S teszi ezt olyan ember, akiről sokaknak megvan ugyan a véleményük, de általában szalonképesnek gondolják…
 
Pedig nem volna szabad beszélő viszonyt fenntartani a migráncsozó hatalommal, még kevésbé kitartottjaival… Persze, én – liberálfasisztaként – azt gondolom, hogy ettől a hatalomtól semmilyen támogatást sem szabad elfogadni – legalábbis demokratikus ellenzéki politikusnak, pártnak, civil szervezetnek semmiképpen sem.
 
Sokan és sokszor mondták már: tragikus, hogy egymással szót érteni, egyáltalán: egymással kommunikálni képtelen részekre szakadt a társadalom. Magam is azt gondolom, igen nagy baj, ha egy ország idáig jut. De ha már idáig jutott, akkor szerintem az a nagyobb baj, ha demokraták befekszenek a pocsolyába, az önkénnyel és kitartottjaival együtt dagonyázni...
 

A NAGY KÉKSÉG - TUDTA?

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.16.


Hajrá Magyarország, hajrá, magyarok!” Mostanában ezzel a csatakiáltással küldi harcba az olimpikonokat Orbán televíziója, és mindettől az emberben olyan érzetek kerekednek, mintha a Kossuth téren ácsorogna pirosló arccal, kétmillió társával, valamint Philippel együtt a gyönyörökben.

Viszont egészen megnyugodtam, amikor az NVB arra hívta föl a figyelmet, hogy ami mocsok szombatig folyt a csapokból, az nem választási kampány volt, csupáncsak tájékoztatás. Mostantól tehát olyan ez az egész, mint egy hagyma, rétegenként bontakozik ki az alávalóság, csak ki kell várni, le köll fejteni a héjakat, mint alább kitetszik.

Ez a spot, amit a pofánkba tolnak szünet nélkül, nem tartalmaz semmi különöset a drágalátos televízió szerint: „”A ‘Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!’ szlogennek nincsen politikai áthallása. Az Európa-bajnokság alatt a francia stadionok is zengtek ettől a rigmustól, pedig nem politikai viaskodások, hanem labdarúgó-mérkőzések zajlottak a pályákon. A szlogen tehát csak azt fejezi ki, amit jelent: a magyar közmédia az országgal együtt drukkol a magyar sportolóknak Rióban is.”"

Ezt válaszolták a kíváncsiskodásra, tudatva egyszersmind, hogy bekaphatjuk. Úgy vélem mindemellett, hogy a közmédia ne szurkoljon, hanem közvetítsen. Ez a dolga ugyanis. De mit látunk helyette minduntalan, kék táblákat, meg a kérdést, hogy „Tudta?” Egy nagy kékség már az egész rohadt televízió, amelyben mellékesen olimpiát is mutatnak...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY BESZÉL A KAMPÁNYKIRÁLY: ORBÁN SZAVAI KIBORÍTOTTÁK A FIDESZ HÍVEIT

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.15.


Magyarország és Móricka befogadó országok.
Nicsak, ki beszél!

Érdekes dolog történt ma a magyar interneten, ugyanis Ágoston László operaénekes, aki saját honlapján és a Facebook-oldalán szokott politizálni, gondolt egyet, és megviccelte a Fidesz-szimpatizánsokat azzal, hogy sajátjaként tett közzé egy szöveget, amely arról szól, hogy Magyarországnak annak a helynek kell lennie, ahol tisztelettel fogadják az arab világból érkezőket. „Azt gondolom, hogy minőségi, szeretetteljes és boldog életet csak olyan országban lehet élni, amely a tisztelet kultúráján alapszik, következésképpen a tisztelet hangján beszél. Magyarországnak annak a helynek kell lennie, ahol mindenkit tisztelettel fogadnak, az iszlám világból érkezetteket is tisztelettel fogadják és az iszlámot, a muszlimok, arabok civilizációs gyökereit is rendkívül nagyra értékelik. Az iszlám egy nagy lelki és szellemi építmény, amely nélkül a világnak azon a részén sem béke, sem boldogság, sem kiegyensúlyozott emberi élet nem jöhetne létre. Ezért számunkra az iszlám világból érkezett emberek nem fenyegetést jelentenek, hanem egy magas civilizáció képviselőiként üdvözöljük őket. És nem szégyellünk időnként tanulni sem tőlük” – így szól a szöveg. A csavar a történetben az, hogy ezt valójában Orbán Viktor mondta tavaly nyáron Budapesten, az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén...

ITT OLVASHATÓ

KIS MOZGÁSOKKAL A VÉRCUKOR ELLEN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.08.16.


Egy ausztrál felmérés szerint, amely a Diabetes Care szaklapban jelent meg, félóránkénti 3 perces mozgás is javítja a 2. típusú cukorbetegségben szenvedők állapotát.

Annak, aki a hivatalban 8 órát ül, a kutatók azt tanácsolják, hogy okvetlenül szenteljenek az egészségüknek félóránként 3 percet, könnyed mozgással. Ez lehet annyi, hogy átmegy a szomszédja íróasztaláig, kisebb kar- és lábgyakorlatokat végez, lábujjhegyen megy, vagy gyalog megy le egy alsóbb emeletig...

ITT OLVASHATÓ

HOGY MIUTÁN NAGYJÁBÓL MINDEN IRÁNYÍTÁST ÁTVETTEK, MÉG MINDIG TALÁLNAK MINDEN NAP KISAJÁTÍTANIVALÓT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.15.


A hír röviden az, hogy olimpikonokkal kürtöli világgá a kormány propagandáját a köztévé, de legalább le is tagadja. Az MTVA szerint ugyanis – írja a nol.hu – nincs poltikai áthallása annak, hogy az olimpia magyar hősei mellett Orbán Viktor kedvenc jelszavával népszerűsíti a riói közvetítéseit. Amely közvetítések olyanok, amilyenek (ITT és ITT írtunk erről).

Az történik, hogy akinek van gyomra a kormány frászkeltő, töményen hazug kvótanépszavazásra buzdító hirdetéseihez és egyperces, migránsozó híradóihoz, az bizonyára tapasztalta, hogy a nemzet pocakos forradalmárának kedvenc szlogenével zárul az egyik olimpiai promóciós szpot, amelyet az M4-en és az M5-ön sugároznak a riói játékok közvetítéseinek szüneteiben. Mikor éppen nem a buta és primitív kékséggel aláfestett néphülyítő reklámok mennek.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! elhíresült csatakiáltásról beszélünk, amelyet Orbán évek óta slusszpoénként használ politikai igehirdetéseihez, és amelyet most jó érzékkel lovagolt meg a lábainál heverő, magát közmédiának becézgető Migráns Tv.

Nyilvánvaló, hogy az ebben a mondatban szereplő három szót (ami valójában négy), és a felszólító mód végén található írásjelet nem Orbán találta fel. Ám azt azért nehéz lenne letagadni, hogy a Fidesz és elsőszámú embere márpedig kisajátította ezt a szívdobogtató szlogent. Amelyet a személyiségzavar jeleit mutató ország, nemzet, haza első embere az országjáró haknijain elmondott lelkesítő hazugságok, a tetszőleges ünnepi szózatok, évértékelők, avatások, leleplezések, vagy megnyitók és választási kampányok köré szerveződő beszédeiben csattanóként szokott előszeretettel bevetni.

E tekintetben a nol.hu által megszólaltatott Polyák Gábornak, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetőjének kijelentése véleményem szerint nagyon is helytálló:  ez a pörköltszagú, elhasznált szlogen (nem ő fogalmazott így) politikai tartalmat hordoz. Nyilvánvaló ezért és bizonyításra sem szorul, hogy a szóban forgó kisfilmben feltűnő sportolók – mások mellett Hosszú Katinka, Szász Emese, Szilágyi Áron, Kapás Boglárka vagy Kenderesi Tamás és Imre Géza – sikereikkel együtt kvázi a kormány politikai érdekeit szolgálják. Amennyiben konkrétan minden hülye tudja, hogy  Orbán Viktor szokta ezzel a felkiáltó mondattal mutatni a nem létező fényt az alagút végén és ezzel a varázsszónak remélt érzelmi manipulációval igyekszik egyben tartani a nyájat...

ITT OLVASHATÓ

ÚJSÁGÍRÁS A MAGYAR JOBBOLDALON - RIHANNA A SZIGETEN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.08.15.


A napokban vita alakult ki Rihanna Grammy-díjas barbadosi énekesnő budapesti szerepléséről, amely több résztvevő szerint is kiábrándító volt. Vajon a művésznő azt gondolta, hogy egy kelet-európai városban ez is megfelel, így különösebb felhajtás nélkül letudta a szereplést? Ez természetesen teljesen jogos felvetés és jogos kritika. Az viszont már kevésbé számít szakmai kritikának vagy szeriőz újságírásnak, amikor nemes egyszerűséggel “fekának” nevezzük a barbadosi énekest.

Ezt tette Stumpf András, ami kiverte a biztosítékot Závada Péter költőnél. De ami igazán árulkodó a magyar jobboldali újságírás állapotáról, azt egy névtelen blogger követte el a Pesti Srácok nevű, Fideszhez köthető internetes újságban.

Stumpf András, a Mandiner munkatársa 15 éves lányával ment a budapesti Rihanna koncertre. Szerinte a produkció–amely óriási tömeget vonzott–értelmezhetetlen, értéktelen és unalmas volt. “Koncertnek kevés (zenét nyomokban tartalmaz csak), shownak semmi (nincs cirkuszi tűzijáték, lézeres-kivetítős, profin komponált parasztvakítás legalább)”írja Stumpf. És bizonyára voltak rajta kívül is akik csalódtak, akik többet vártak, vagy akik nem tartoznak a popsztár rajongói közé.

Csakhogy Stumpf így folytatta kritikáját:

“…Félmeztelen feka artisták tekergetik ki a vállukat elég ügyesen. Ez mégis mi? Jön mindjárt az elefánt is?”

Aztán így:

“Tényleg jobban járnánk, ha a fáni jönne, de nem az jön, hanem Rihanna megint. Hogy elmakogja mondjuk: vöjkvöjkvöjk. Közben néha odanyúljon a puncijához…”

Lehet, hogy Kanada egy elképesztően prűd ország, de az szinte bizonyos, hogy így nem lehetne írni az ország legolvasottabb lapjaiban. És talán nem is a kanadaiak prűd mivoltja miatt nem hozna le ilyen szöveget komoly lap, hanem azért mert az olvasók ennél többet várnak, azt pedig általában nem kedvelik, ha faji utalásokkal a másik emberi méltóságába taposunk.

Úgy látszik, hogy Závoda Péter magyar költő és zenész hasonlóképpen taszítónak találta a fenti szöveget. Szóvá is tette Stumpf írását, így:

Remekül működteti a burkolt vagy a nyelvben öntudatlanul kódolt eurocentrista, maszkulin-hegemón beszédmódot. Ez nem újságírás, ez fröcsögés.”

ITT OLVASHATÓ

AZ ATV DURVÁN HAZUDIK ÉS SOROS ELLEN USZÍT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.15.


Az ATV "Meghekkelték Soros Györgyöt: Döbbenetes információk derültek ki" címmel adott hírt arról, hogy vélhetően orosz hackerek a Demokrata Párt emailjei után feltörték Soros szervezeteinek szervereit is, és "több mint 2500 fájlt szivárogtattak ki".

Az ATV az orosz állami propagandatelevízió által népszerűsített bűntényt úgy mutatja be, mintha - az egyébként  nyilvánosan is elérhető és beszerezhető információk - valami titkos tevékenységet leplezne le és bármilyen megdöbbentő új ténnyel szolgálna. A hazug híradás forrása a Russia Today nevű orosz állami propagandacsatorna, amely a Bloomberg szerint az orosz titkosszolgálat irányítása alatt áll.

Az a döbbenetes, hogy a magyar liberális elit által használt és nézett ATV az orosz fellazító propaganda szócsöve, és ezt senki nem teszi szóvá. De az önmagában is riasztó, hogy egyházi televízió, amely a közvélemény befolyásolásának szándékával működik, az orosz propagandát terjeszti, hazudik, manipulál, ellenséges hírszerzési forrásból dolgozik, amelynek célja a nyugati demokratikus világ szétverése. Ez az ATV.

Ezúttal a Soros György nevéhez kapcsolt világ-összeesküvéshez szolgáltatnának hamis adatokat, azt a hamis látszatot keltve, mintha Soros György tevékenysége valami titkos és bűnös tevékenység lenne, amelyet az orosz hackerek bűncselekménye most leleplezett volna. Soros György nyilvánosan működő szervezetei, a demokráciát erősítő programjai semmiféle negatív vagy bűnös tevékenységet nem végeznek. 

Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy az ATV által uszító szándékkal becsatolt linkek sem tartalmaznak semmiféle bűnös tevékenységet. Azokat azonban kevesen tudják angolul elolvasni, ezért csak az ATV által írt magyar nyelvű csoportosítás uszító tartalmát látják. Így csoportosítja és foglalja össze az ATV a kiszivárogtatott fájlok tartalmát magyarul:

- Soros szomáliai menekültekkel árasztja el az európai országokat
- Soros zsebében van az Európai Unió
- Soros pénzeli az illegális bevándorlás melletti tüntetéseket
- Soros újabb migránsválságot idézne elő
- Soros újradefiniálná a nemek fogalmát
- Soros manipulálta az EU parlamenti választásokat
- Soros Izrael-ellenes kampányt finanszíroz

Mindez azonban hazug propaganda, csalás, aminek a valósághoz semmi köze nincs. A linkekben olvasható tények a demokráciát, szabadságot, emberi jogokat, a nemzetközi szerződések által megkövetelt bánásmódot támogató programok. Jellemző, hogy az ATV az uszító következtetéseket szélsőséges emberek twitterei alapján állította össze, köztük egy beszédes nickname alatt szereplő "Proud White Male" bejegyzéseiből...

ITT OLVASHATÓ

AMI A MAGYAR KÓRHÁZAKBAN TÖRTÉNIK, AZT CSAK BŰNNEK LEHET NEVEZNI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.08.15.


A magyar állam nem a bőkezűségéről híres, ha az egészségügyről van szó. Márpedig, minthogy ez egy állami szolgáltatás, bőven az egyik legfontosabb dolga az lenne a kormánynak, hogy az intézményeit, köztük a kórházakat ne hagyja lerohadni. Miért? Mert belehalunk ebbe a felelőtlenségbe, azért.

Havonta 3-4 milliárd forinttal nő a magyar kórházak adósságállománya, ha így haladunk tovább, év végére a 70 milliárdot is elérheti a végösszeg.

A kórházi adósságállomány minden év végén elér egy horribilis összeget. Nincs ebben semmi meglepő, ha belegondolunk, hogy nincs ki fizesse a beszállítókat, nincs aki rendezze a számlákat. De miért is nincs? Hisz a magyar kormánynak épp ez lenne a feladata. Mégsem tűnik úgy, hogy nagyon zavartatnák magukat.

A megoldást jelenleg többek közt a kancellária-rendszer bevezetésétől várják – ez ugye az egyetemeknél egyszer már „bevált”, amikor az intézmények nyakára államilag kiválasztott szakértőket ültettek, hogy megfogják a pénzt. Most ugyanezt tervezik a kórházakkal is. De gazdálkodhat ugyan bármilyen okosan egy felülről kinevezett kancellár – a nem elégből nem lehet eleget csinálni.

Mert hogy a kórházak finanszírozására egész egyszerűen nem elég az a pénz, amit a magyar állam a költségvetésből erre az ágazatra fordít: 2013-ban a KSH adatai szerint ez az összeg a GDP 7,3 százaléka volt, jelentősen elmaradva az EU-s átlagtól, ami közel 9 százalék. Az idei költségvetésben viszont már a GDP 9,6 százaléka volt az egészségügyre elkülönítve, ami még mindig kevesebb, mint amennyit a kormányzat saját maga fenntartására akart fordítani (az EU országaiban ez rendre fordítva van azért). És ahogy látjuk, még mindig messze van attól, hogy elég legyen.

Hogy mennyire rossz gazda az állam, azt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egészségügyben halmozták fel az állam által fenntartott intézmények össztartozásának több mint háromnegyedét. A bírósági, rendvédelmi, oktatási és a szociális területen kifizetetlen számlák a teljes adósságállománynak mindössze a 23,9 százalékát teszik ki, a többit az egészségügyben kell keresni...

ITT OLVASHATÓ

STRÓMAN ÉS "FŐISPÁN" IS VOLT A FIDESZES VOLDEMORT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.16.


Ezekről ne maradj le!

Kiharcolta a nyilvánosságot a Corvinuson az Átlátszó Oktatás (Átlátszó Oktatás)

Egy milliárdos bizalmasából született a Fidesz Voldemortja (Index)
Mégis engedik, amit korrupcióveszélyre hivatkozva tiltottak (Portfolio)


Ha van 3 perced:
Kiharcolta a nyilvánosságot a Corvinuson az Átlátszó Oktatás
Az Átlátszó oktatásügyi blogjának köszönhetően mindenki számára nyilvánossá váltak a Budapesti Corvinus Egyetem legfontosabb szabályzatai és vezetői körlevelei. Korábban még közérdekűadat-igénylésre sem voltak hajlandóak kiadni az egyetemi szabályzatokat, ezért az ÁO perre ment, és végül a Corvinus bírósági egyezséget kötött. Azóta fel is tette a honlapjára a kért dokumentumokat. (
Átlátszó Oktatás)
 
Egy milliárdos bizalmasából született a Fidesz Voldemortja
Korábban egy gazdag vállalkozó „táskahordója” is volt a korrupciós botrányba keveredő Mengyi Roland. Egykori barátnőjén keresztül ismerte meg Petrás István milliárdost, akinek a bizalmi embere lett, és már fideszes képviselőként is egy hozzá köthető alapítvány nevében járt el. Egy ismerőse szerint életszerű, hogy Mengyi a korrupciós ügyében lehallgatott beszélgetéseken Voldemort nagyúrnak hívatta magát, korábban főispánozták, de volt már zűrös ügye egy Azori-szigeteki út és a földpályázatok miatt is. (
Index)
 
Mégis engedik, amit korrupcióveszélyre hivatkozva tiltottak
A korábban korrupciókockázat miatt jelentkezéstől eltiltott minisztériumi stábnak is megengedhették, hogy beléphessen az uniós pályázatértékelői rendszerbe. Az ok, hogy egyszerűen nem jelentkeztek elegen máshonnan az akár titkosszolgálati megfigyeléssel járó munkára, pedig menet közben még lazítottak a feltételeken is, egyeseknek dupla fizetést is ígérve. (
Portfolio)
 
Kis rádiómutyi-történelem
A Class FM körüli cirkusz egyáltalán nem az első ilyen eset a magyar rádiózás történetében. A korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, nemrég átpasszolt adó november után akár meg is szűnhet, de a fideszes médiabirodalomhoz köthető rádió épp annak köszönhette a létrejöttét, hogy hasonló viharok között múlt ki a népszerűségi lista két éllovasa, a Danubius és a Sláger Rádió. (
Média20)
 
A Mandiner jól leleplezte a 444-et. Vagyis várjunk csak!
Valószínűleg orosz hekkerek feltörték Soros alapítványának szerverét, és egy halom dokumentumot közzétettek, amik azt hivatottak bizonyítani, hogy a magyar származású amerikai milliárdos egy valóságos háttérhatalom. A médiakampányban a Putyin-féle média élen jár. A dokumentumok jó része nem fed föl semmi olyat, amit egyébként nyilvánosan is lehetett tudni. A magyar „leleplezés” az volt, hogy a 444 nem szólt, hogy kapott Soros-támogatást. Egyébként meg szólt. (
Mandiner, RT)
 
Ha van még két perced:
Hét hónap alatt több mint 760 millió forintnyi benzin- és szervízköltséget autózott el a kormányzat. A rekorder nagyjából 2,5 milliós számlát hozott össze. (Világgazdaság)
 
Tudta? Még csak most indul a népszavazási kampányidőszak. Amit a kormány eddig csinált, az nem kampány, legalábbis a szabályok szerint (444, 24)
 
Egy taxis megütötte, és a semmi közepén tette ki a Sziget fesztiválról távozó utasát, aki szóvá merészelte tenni, hogy 25 ezer forintba került volna egy margitszigeti fuvar. (Index)
 
Az MTVA nem bírta ki, hogy ne tupírozza fel az az olimpia miatt amúgy is kiemelkedő nézőszámát. (Index)
 
Hiába a több százmillió forintos kampány, nem igazán tudja megfogni a Sziget közönségét az ‘56-os emlékév. (Index)
 
Nagyjából 3,5 milliárd forintnyi készpénzt kaphatott Putyin bábjától Donald Trump kampányfőnöke, de a celeb-elnökjelölt szerint a korrupt média miatt csökken a népszerűsége. (444, 444)