2016. augusztus 31., szerda

A MAFFIAFŐNÖK PANASZA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Andor Mihály
2016.08.31.


A maffia minden tagjának tudnia kell, hogy tűzön-vízen át megvédem őket. Nem csak félniük kell tőlem, hanem bízniuk is kell bennem.

Nehéz az életem, különösen azután, miután elfoglaltam az államot, és többé nem kijátszani kell, hanem működtetni. Ráadásul úgy, hogy közben fenn kell tartanom a törvényesség látszatát.

Az persze jelent némi könnyebbséget, hogy olyan törvényeket hozok, amilyeneket akarok. Nem kellenek védelmi pénzt szedő verőlegények, akik a szemük sarkából figyelik, jön-e a rendőr. Hozok egy törvényt, és attól kezdve azt üldözi a rendőr, aki nem fizet. Sőt, küldeni sem kell már senkit, banki átutalással jön a pénz. Trafikot, boltot, gyárat, földet sem fenyegetéssel szerzek a nagy családnak, hanem törvényhozás és pályáztatás útján. (Na jó, néha azért kell a fenyegetés, de nem töröm össze a berendezést, hanem kiküldöm az adóhatóság bőrkabátosait.) A pénzmosás is közbeszerzéssé egyszerűsödik, és hivatalosan fizetem ki strómanjaimnak. Sajnos, még így is előfordul, hogy túlbuzgó vagy vérükkel nem bíró alvezéreim saját gyártmányú törvényeinket sem tartják be, de nem fenyeget a veszély, hogy bíróság elé kerülnek. Egyszerűen őket nevezem ki belügyminiszternek, rendőrfőnöknek, főügyésznek, bírónak, és a panaszosoknak elmegy a kedvük attól, hogy jogorvoslatot keressenek. Az sem fenyeget, hogy túlkapásaik nyilvánosságra kerülnek, mert gyakorlatilag az én kezemben van az összes tévé, rádió és újság. A demokratikus látszat kedvéért meghagyott néhány ellenzéki orgánum a népesség töredékéhez jut el, nem tudja hát közhírré tenni sem hazugságaimat, sem jó embereim disznóságait. Ha naponta százszor elmondom, hogy itt van már a Kánaán, akkor a nyáj el is hiszi. Az a néhány millió pedig, aki nem így érzi, hiheti, hogy egyedül neki nem folyik a tejméz.

A nehézséget a területi és helyi kisfőnökök kiválasztása jelenti. Pontosabban nem is a kiválasztásuk, mert az remekül megy. Egy maffiafőnöknek átlagon felüli emberismerettel kell rendelkeznie, és én rendelkezem ezzel. Végül is személyesen választottam ki több száz kádert, és az országgyűlés működése nap mint nap igazolja, hogy – egy-két kivétellel – jól választottam. Szoros ellenőrzés mellett, bármilyen gondosan szájba rágott feladatot végrehajtanak. Elolvasás nélkül nyújtanak be egyéni javaslatokat, megszavazzák azt is, amiből egy szót sem értenek, és nyomják a gombot, amikor kell.

A baj az, hogy számos, egymásnak ellentmondó tulajdonsággal kell rendelkezniük. És ezek harmonikus  összeegyeztetése szinte lehetetlen. Miközben fő céljaim eléréséhez kellően ostobáknak és műveletleneknek kell lenniük, hogy önálló gondolataik még véletlenül se legyenek, a helyi feladatokat maguknak kell megoldaniuk, mert mindenhol nem lehetek ott. Miközben a maffia alapkövetelménye a gátlástalanság és kíméletlenség, a külvilág felé a gondos családfő, apa és nagyapa, a hívő templomjáró képét kell közvetíteniük. Ezeken a maffialéttől idegen és voltképp lényegtelen apróságokon lehet a legtöbbet bukni. Mert azt nem érti a nép, hogyan sarcolom meg úgy, hogy közben azt hiszi, a bankok és az elektromos művek sanyargatják. De azt rögtön megérti, ha egy helyi potentát veri a feleségét, ha rendőri asszisztálás mellett ellopja a szomszéd trágyáját, ha közpénzen utat aszfaltoztat a házához, ha lézerblokkolót használ, ha részegen vezet vagy békés járókelőket rugdos. És akkor ott a dilemma: megvédjem vagy ne?...

ITT OLVASHATÓ

RÁHEL KISASSZONYKA BAHREINBEN

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.31.


Hát, hogy egyik szavamat a másikba ne őccsem, azzal kezdeném ezt a mesét, mint az összes többit szokás: eccer vót, hol nem vót.

Volt egyszer egy nagyon öreg király. 53 éves is elmúlt már ez a király, mondták is a népek odalent a városban, hogy megette már a kenyerünk javát.

De most nem róla akarok mesélni, hanem arról, hogy ennek a királynak volt egy lánya. De mit is beszélek, nem egy lánya volt neki, hanem több. Csak hát most az egyikről akarok mesélni, úgyhogy töröm is a fejem, miként adjam elő, hogy korrekt legyek, meg számszakilag is rendben legyen a történet.

Ne szóljatok közbe gyerekek, megoldom én magam.

Ott folytatnám, hogy ez a Ráhel királykisasszonyka nem olyan volt, mint a korabeli hasonszőrűek. Nem léha módon élte az életét, mint azok, akik az ő korában csak dolgozni tudtak, tanulni, meg miegymás.

Ez a Ráhel királykisasszonyka egész álló nap a saját lábán állt. Fújhatott a szél, eshetett az eső, süthetett a nap hétágra, ő nem tágított, csak állt a saját lábán. Volt olyan is, hogy látástól vakolásig mást sem csinált, csak állt a saját lábán.

Próbáljátok ki gyerekek, vajon nektek sikerül-e?

Kötve hiszem.

Na, történt egyik nap, de lehet az is, hogy valamelyik másikon, az öregördög sem ismeri ki magát ezen a sok napon, hogy a Ráhel királykisasszonyka felkerekedett az ő férje urával egyetemben. Csomagoltattak maguknak útipoggyászt, és meg sem álltak egészen Bahreinig.

Messzi ország az a Bahrein, de a Ráhel királykisasszonyka még ezt a hosszú utazást is vállalta. Még a saját lábon állást is odahagyta egy időre, mert ő még ennél is többet akart adni a népének...
 

A MAGYAR AUTÓIPAR GAZDASÁGUNK DOMINÁNS ÁGAZATA - DE MI LESZ, HA BEÜT EGY VÁLSÁG?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.08.31.


A pénzügyi világválságot követően dinamikus fejlődésen ment keresztül a hazai járműipar. Az új beruházásoknak és a Mercedes megjelenésének köszönhetően 5 év alatt több mint duplájára nőtt a személygépjármű-gyártás.
 
A mindenkori magyar kormányok mindig is támogatták a nagy jármű konszernek hazai zöldmezős beruházásait, mivel a gépjármű-gyártás hozzáadott értéke nagyon magas, és az ágazat munkahelyteremtő képessége sem elhanyagolható. 2015-ben a KSH felmérése szerint 144 ezren dolgoztak az ágazatban, és a növekedés töretlen az új beruházásoknak köszönhetően.
 
A magyar kormánynak viszont arra is oda kell figyelnie, hogy nem szabad mindent egy lapra feltéve az autóiparban hinnie, mivel a szektor konjunktúraérzékenysége miatt egy gazdasági válság nemcsak az ágazatnak, hanem vele együtt a teljes magyar gazdaságnak is betehet. Az elkövetkező évtizedekben ráadásul komoly technológia váltással lehet számolni a szektorban...

ITT OLVASHATÓ

SCHIFFER FOGFEHÉRÍTÉSE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.31.


Schiffer András ismét kimutatta a foga fehérjét, újólag előjött a Gyurcsány-fóbiája, amelynek most is – Sukoró után – elég gusztustalan módon adott hangot: “Budaházy tizenhárom év. Mennyi jár a szemkilövetésekért?” Ennyit írt a Facebook-on, és mindenki gondoljon róla azt, amit akar.

Mindezek után megnyugtató azt tudni, hogy az Országgyűlésben eltöltött hat éve után, amelyet elég dicstelenül abszolvált a sehová nem vezető handabandázásával, holnaptól már csak: „Az LMP, mint globalizációkritikus, ökopolitikai irányzat körüli szellemi erőtér.”-ként fungál, ahogyan önmagát definiálta, bármit is jelentsen ez.

Ennek ellenére – mint az a fentiekből is kitetszik, ha ártani nagyon nem is, de ármánykodni azért tud, mint tette azt eddig is. Mert ha megvizsgáljuk politikai pályáját, az egyetlen maradandó „alkotása” Gyurcsány feljelentése volt Sukoró kapcsán, amivel évekig tartó muníciót adott a Fidesz kezébe, más értelme az egésznek nem volt.

Feljelenthetett volna még nagyon sokakat rengeteg mindenért az ellenérdekeltségű oldalról, mint egy olyan párt vezetője, amely állítólag velük szemben áll, ez az aktus azonban az eltelt hat év alatt valami módon elmaradt. Magyarázattal szolgálhat erre az, hogy ügyvédként még Orbán Viktort védte, és az ember ügyfelét nem igazán szokta vádlottként a bíróság elé ráncigálni.

Mindez mutatja, hogy különös pályát futott be sok más társával egyetemben, hiszen 1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának. Ekkor kilépett a szervezetből, majd 2005-ben ő vezette a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányt...

ITT OLVASHATÓ

PRÖHLE GERGELY LESZ A PETŐFI IRODALMI MÚZEUM ÚJ FŐIGAZGATÓJA

ORIGO
Szerző: Origo-MTI
2016.08.30.


Az emberi erőforrások minisztere 2017. január 1-jétől Prőhle Gergelyt bízza meg a Petőfi Irodalmi Múzeum, a PIM főigazgatói feladatainak ellátásával – közölte a minisztérium.

Prőhle Gergely hivatalba lépéséig E. Csorba Csilla, az intézmény megbízott főigazgatója vezeti a múzeumot. 

A vezetői pályázatot július elején írta ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a pozícióra augusztus 4-ig lehetett jelentkezni egy olyan középtávú program benyújtásával, amely javaslatokkal él az intézmény vezetésére, fejlesztésére és tevékenységének társadalmi elismertetésére, különös tekintettel az intézmény nemzetközi kapcsolatainak további bővítésére. 

A főigazgatói pályázatot először 2015 novemberében írták ki, mivel 2016 elején lejárt E. Csorba Csilla mandátuma. A szakember az MTI-nek korábban elmondta: nem kíván pályázni a pozícióra.

ITT OLVASHATÓ

BAYER ZSOLT SEM SZÜLETETT GONOSZNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Bogdán Géza
2016.08.31.


Magyarországon él, egy kis zalai faluban. Középfokú végzettségű roma származású özvegyember. Három felnőtt, ám még nem házas gyermeke van, velük él egy háztartásban. Jelenleg közmunkásként tengeti életét: árkot ás, bozótot irt, „a dolgozó népet szolgálja”. Írásai testközeli élményekből születnek, mert mindaz, ami ma Magyarországon kormányzás címszó alatt megy, amit NER-nek hazudnak, annak következményeit a bőrén érzi. Véleménye neki is van. Bogdán Géza cikke:

Senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy Bayer Zsolt, az ötös számú Fidesz párt-tagkönyv büszke tulajdonosa, aki immár lovagkereszt-díjjal is kitüntetett személy, s ki másokat nagy előszeretettel férgez és patkányoz, emberileg és erkölcsileg nem lehetne több, mint amennyit önmagából mutat. Ő, minden köntörfalazás nélkül, fehéren s feketén, csak Orbán Viktor magyar hangja. Egy sima bábfigura, aki nem önmaga, hanem a pártja álláspontját képviseli.

Akik tehát őt nácinak mondják, s hadd tegyem hozzá, hogy ezt valahol talán jogosan is teszik, úgy azok nem csak Bayert minősítik, hanem azokról is véleményt alkotnak, akiket ő képvisel. Övé a száj, a Fideszé pedig a tettek. Bayer csupán azt mondja ki, amit a Fidesz és az ő szimpatizánsai tőle hallani szeretnének. Az ő szerepe a magyar társadalom tagjainak gondolataiban megbúvó, ám féken tartott reakciók szabadjára engedése, mondván: hisz’ nekem ezt is szabad, mert én csak a nép nyelve vagyok. A nép nyelve, aki a demokrácia által számára biztosított szólásszabadságra hivatkozva kimondhatja a tabuként kezelt, vagy csak annak vélt, társadalmunkat érintő fontos ügyeket.

Noha Bayer Zsolt egy bábfigura csupán, ám amit ő leír és kimond, azt a pártja is támogatja. Ő tehát, ha odakacsint rád, azzal felbátorít téged. Ha azt mondja, írja, vagy netán csak kérdezi, „Ökölbe szorult a kezük?”, (?) no, akkor mérget vehetsz rá, hogy bizony lesznek, akik értik a burkolt célzást. Ők aztán előbb-utóbb csapatokba verődve és küldetéstudattól vezérelve majd fegyvert fognak, s szemrebbenés nélkül lőnek rá a romák házaira. Lelkiismeret nélkül, mintha csak állatokra vadásznának, gyáván és orvul, az éj leple alatt lőnek a sörétes puskáikkal ártatlan cigány emberekre, sőt, gyermekekre is. Gyalázat, hogy mindez megtörténhetett.

Azonban szent meggyőződésem, hogy mint általában minden ember, beleértve természetesen magamat is, úgy Bayer Zsolt sem született alapvetően gonosznak. Ne feledjük, hogy bennünk lakozik a jó és a gonosz is egyaránt. Hogy aztán mikor és melyik emberi hajlamunk lesz rajtunk úrrá, az a minket befolyásoló ingerek függvénye csupán.

Bayer Zsolt pedig csak rossz társaságba keveredett. Olyan számító emberek közé, akik mindig mások alantas ösztöneit meglovagolva igyekeztek politikai tőkét kovácsolni maguknak. Mi pedig – velük szimpatizáló polgárok – pártállástól függetlenül úgy válunk az ő hasznos idiótáivá, hogy arra olykor még büszkék is vagyunk. Emberi kapcsolatok, családok, házasságok mennek tönkre csak azért, mert hiszünk valamiben, amiről szentül meg vagyunk győződve, hogy olyan igaz érték, amelyért nekünk ki kell állni és mögé fel kell sorakozni...


ITT OLVASHATÓ

KÉPZELT RIPORT

HUPPA BLOG
Szerző: Fábián András
2016.08.31.


A bíró belekezdett az ítélet felolvasásába. Sokat gondolkodott és dolgozott rajta, jobbról balra és elölről hátra is több tucatszor átrágta a szöveget, megkövetelte az ügy kényes volta. Fejből is el tudta volna mondani, azonban úgy tett, mintha a papírból olvasná. Időnként felpillantott, tekintete – miközben ajkai a jól ismert szavakat harsogták – elkalandozott a nagy tárgyalóterem dugig tömött padsoraiban ülő népeken. „ Ha feldobnék ötszáz évet” – gondolta – „véletlenül sem hullana érdemtelen főre. Tán még kevés is lenne.” Érezte a felé áradó gyűlöletet, gond nélkül kiontották volna a bélét. A gyűlölet persze nem a személyének, hanem az általa képviselt törvénynek szólt. Ezt pontosan tudta. „Jogvédők…!” – gondolta magában – „Nemzeti jogvédők…!” A bíró még a régi iskolát képviselte, azért is jelölték ki erre az ügyre első fokon. Tisztességes volt, hitt a bírói pártatlanság és függetlenség eszméjében. Nem sokan voltak már ilyenek. Másodfokon meg szinte senki.
 
Bemondta a tételt, a közönség felhördült. A botrány kitörni készülődött. A teremszolgák fészkelődtek a helyükön, a kirendelt rendőri erők felkészültek a jogvédőkkel való szembefeszülésre. Az igazi balhé akkor tört ki, amikor az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Felzúgott a székely himnusz. Dúlt tekintetek meredtek a vád Erdélyből ideszakadt képviselőjére. Többen a „…porlad, mint a szikla…” utáni szusszantásnyi szünetben hangosan felhördültek:
 
– Rohadt román! Miért nem maradt ez is otthon, ahova való…?
 
A nemzeti vádlott értetlenül, ártatlan szemeket meresztve állt nemzeti lajbijában és népnemzetivé varázsolt blúdzsínszében. A kézzel hímzett, magyaros, szép fekete paszományok dühösen ugráltak hatalmas izmain. Érezni lehetett a benne tomboló indulatokat, ám kifelé rezzenéstelen tekintete semmit nem árult el ebből. Ő volt a Magyarok Agyara. Az őserő, a nemzeti akarat. A vérig sértett nemzeti öntudat. A politika folytatása más eszközökkel...
 

HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ BOLONDOK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOGBLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.31.


...Egyszóval remek kis ország ez. Jól lehet itt élni, csak jóban kell lenni a miniszterek elnökével, de még tutibb, ha beleszületik, vagy benősül az ember a klánba. Onnantól kezdve bármit elérhet és bármennyi pofátlanságot megengedhet magának. Ő is és mindenki más is, akit Orbán Viktor óvó keze védelmez.

Ez egy diliház. Olyan, amilyet Európa akkor látott utoljára, amikor Nicolae Ceaușescu és népes családja megszállta Romániát. Ott rossz vége lett, de igen sokáig tartott az uralkodásuk. Jó vége itt sem lesz, bár vagyunk annyira európaiak és kulturáltak, hogy máshogy zárjuk le ezt a történetet. Lesz dolga a hatóságoknak, szó se róla. Meg az elmeorvosoknak. Már most is lenne.

ITT OLVASHATÓ

SCHIFFER, BUDAHÁZY ÉS A SZEMKILÖVETÉS

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Rátesi Margit
2016.08.31.


...A Budaházy ügyben melyik bizonyíték nem lehet perdöntő? Mi a szerepe a megelőző felderítésnek? Jó, egy bankrablásnál világos: ha lehallgatással szerez infót a rendőrség a készülő akcióról, képes lehet meghiusítani azt. A terrorcselekményre való készülést viszont nem bizonyíthatja lehallgatott beszélgetés? Pedig hát egyik esetben sem valószínű, hogy a gyanúsított óriásplakátokon értesít szándékáról.


A „szemkilövetés”-sel azonban több bajom is van.

A vizsgálat egy emberről tud, akinek a szeme gumilövedéktől sérült meg. Hozzáértők szerint a tömegoszlatáshoz használt fegyvernek nem túl pontos az irányzéka, azért általános, hogy ezzel térdmagasságban céloznak. Azt a Balsai –bizottság sem tudta bizonyítani, hogy a „szemkilövés” szándékos volt (pedig nagyon igyekeznek azóta is): tehát baleset történt, ami bizony megesik ilyen helyzetekben. Ami a baleset mellett szól: azóta sem jelentkeztek kilőtt szemű tömegek, márpedig ha szándékosan céloztak volna a rendőrök fejre, akkor nem egyetlen eset marad. Viszont könnyen kerülhet a fej térdmagasságba: elég, ha csak a cipőfűzőjét akarja bekötni az ember…

A „szemkilövetés” ennél súlyosabb, nem jogi, hanem politikai hazugság. A magyar (és több idegen) nyelvben létezik a cselekvést jelentő és a műveltető ige. Nagyon eltér a jelentésük. Nézzük a szemkilövés esetét. Ez azt jelenti, hogy valaki kilőtte valakinek a szemét. Nem részletezi, hogy milyen fegyverrel, azt sem, hogy szándékosan, vagy baleset történt. Ennek megállapítása volt a bizottságok dolga. A „kilövetés” viszont azt jelenti, hogy valaki másvalakit kényszerített arra, hogy kilője bárkinek a szemét. Fegyveres testületeknél – katonaságnál, rendőrségnél – ilyen „kényszerítés” a parancs. Nemcsak a Gyurcsány kormány vizsgálóbizottsága, hanem az összes többi vizsgálódás sem talált bizonyítékot arra, hogy akár a rendőri vezetők bármelyike, akár az akkori kormányfő olyan értelmű parancsot adott volna, hogy a tömegoszlatásnál szándékosan sérülést okozva használják a szokásos eszközöket. Sőt, voltak, vannak, akik egyenesen a keménykezűséget hiányolják az akkor rendőri intézkedésekből. Például az akkori honvédelmi és nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai.

A bizottság 2006. október 31-i üléséről készült jegyzőkönyv nyilvánosságra került, itt: http://www.parlament.hu/biz38/bizjkv38/NBB/0610312.htm olvasható. Hosszú, és képek sincsenek benne, de azért érdekes. Itt még nincs szó arról sem, hogy bárki, akár rendőri vezetők, akár a kormányfő szemkilövetésre adott volna parancsot. A fideszes bizottsági tagok azt bizonygatják hosszasan, hogy pártjuknak semmi köze nem volt az október 23-i „tüntetéshez”. Következetesen „tüntetést” emlegetnek – holott nem tüntetés volt, hanem Fidesz nagygyűlés, amihez vélhetően van köze a pártnak. Azt már nem is említjük, hogy a megelőző napokban a Kossuth téri dzsembori színpadán naponta léptek fel fideszes képviselők. Igaz, a vezérük azt ígérte, hogy mindaddig, amíg a Gyurcsány kormány le nem mond, minden nap ott állnak majd a népük előtt, de végül talán 4-5 képviselőt sikerült a szereplésre rávenni. Rogánra emlékszem biztosan, meg arra, hogy Navracsics végül nem zengedezett az emelvényen.

Ilyen körülmények között, tessék mondani, minek az alapján lehet 10 évvel később „a szemkilövetők” felelősségéről hazudozni, főként ezt a valótlanságot szembeállítva az eseményekben egyébként nagy nyilvánosság előtt erőszakra buzdító elítélésével? Ezzel persze gazdag trágyatartalmú talajt biztosítani azoknak, akik amúgy is szívesen beszélnek az erő nyelvén. Bármelyik oldalon. (Talán idevágó vicc: Két partizán beszélget. Egyik: Szia, de jó, hogy látlak! Másik: Szia, de honnan ismerjük egymást? Egyik: Hát tudod, amikor a pártházat lőttük… Másik: Mikor, melyik pártházat? Másik: Mikor, melyiket…)

Mindezek alapján Schiffer úr bejegyzését nehéz „más” politikának, vagy jogi szakmai kifogásnak gondolni.

ITT OLVASHATÓ

SAJÁT LÁBON MAGÁNÚTON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.31.


...Az elképzelés valószínűleg az volt, hogy kitalálnak valami kamu projektet, amibe majd belekeverik Magyarországot, az apja elővezet valami süket dumát, a költségeket pedig állja a magyar állam. Ők pedig egy magáncéggel, amelyet egy offshore paradicsomban jegyeztetnek be, majd alvállalkozóként intéznek mindent és leveszik a teljes hasznot. Ha nem jött össze semmi, annak az lehet az oka, hogy a férjpajtás csak ült és pislogott, mint a sültkeszeg, Ráhel annyit ért az energiaiparhoz, hogy abból jó sok pénzt lehetne keresni, az átadott ajándék pedig nem volt elég nagy, a kitalált projekt nem volt elég vonzó.

Ezek mindenkit teljesen hülyének néznek. Azt hiszik, hogy mindenki elhiszi, hogy Ráhel magánúton járt és két vásárlás közben beugrott a dúsgazdag bahrein-i miniszterhez a cipőráakról csevegni. Amikor az Orbán leány azt mondja, hogy saját pénzükön mentek Bahreinbe, még akkor is hazudott, mert ha a számláján levő pénzből vette kivételesen a repülőjegyet, akkor sem a saját pénzén utazott, mert ami nekik van, azt mind az apja lopta ki az állami vagyonból.

Mindebből Ráhel csak annyiban érdekes, hogy pontosan megmutatja, milyen az apja, hogyan működik az a családi maffia, amely egy párt neve alatt megszállta és elfoglalta az országot. Ezek ugyanígy árulják a világban zsebre a magyar állampolgárságot, így szereznek meg kastélyokat, földbirtokokat, az elmúlt hat évben végigpendlizték a világ diktatúráit, akikkel ugyanilyen üzleteket kötöttek magánzsebre, mint amilyen ügyében Ráhel járt Bahreinben. Ugye, senki nem képzeli, hogy Orbán nem tudott róla, hogy a lánya Bahreinben jár a férjével és az ottani energieminiszterrel tárgyal?

Ráhelke feltehetően a sötét bűnöző apja megbízásából járt ott, külügyi segítséggel, miután Magyarország tiszteletbeli konzulja is részt vett a találkozón, csak ő nem emlékszik semmire, ahogy egy jó maffiában szokás, még arra sem, hogyan került oda. Nyilván mindennapos eset, hogy a magyar miniszterelnök lánya tárgyal bahrein-i miniszterekkel az apja helyett, nevében vagy a feleségeként. Nem emlékezhet minden alkalomra. 

Ráhel nyilatkozataiból az derül ki, hogy nem is érti, miért kell neki itt magyarázkodnia. Neki ez a természetes létezési mód. Ő úgy tudja, és nagyon helyesen tudja, hogy ez az ország az apja és a családja tulajdona, amivel azt csinálnak, amit akarnak. Nem is érti, hogy mi jogon kérdezősködik vagy kukacoskodik bárki, amikor ő csak a mindennapi dolgát teszi, amihez senkinek semmi köze.
A bahrein-i tárgyalás nem volt különleges eset, nekik így telnek a mindennapjaik, mindent így intéznek. Magyarország nevében tárgyalnak, és a zsebükre dolgoznak. Az állami bürokrácia arra van, hogy elintézze nekik azt, amire szükségük van. Az alattvalók dolga pedig az, hogy dolgozzanak, aót fizessenek, és utána tartsák laposan a pofájukat.

Ez az Orbán-család keresztény világa. A nápolyi maffia ehhez képest elsőáldozók szent gyülekezete.

Ezeket a kellemetlenségeket azért kell még egy ideig elviselnie, mert apja késlekedik a nyílt totális fasiszta diktatúra, mint a fejlett keresztény társadalom, bevezetésével. Az Európai Unió pénzére is szükségük van, s amíg ott átmeneti ideig még demokrácia van, a pénzt nem adják nyílt diktatúrának. Ma már az sem biztos, viszont Orbán olyan fasiszta Európát akar, amelyet kereszténynek és demokratikusnak neveznek majd.

Ezért van ellentmondás a látszat és a valóság között: a látszat demokrácia, a valóság diktatúra. Mivel azt hazudják, hogy demokrácia van, az alattvalók úgy viselkednek, mintha bármihez közük lenne. Igaza van Ráhelnek. Abba kéne hagyni a képmutatást. Apja ugyan bízik abban, hogy egész Európát képes lesz fasizálni és bekebelezni, hogy neki ne csak a magyar királyi koronát tegye a fejére, hanem európai uralkodó dinasztiát hagyjon rá, de Ráhel ideges és türelmetlen.

Ezért zavarja, hogy ezek a pondró senkik kérdeznek, számonkérnek, belepofáznak mindenbe, szabadon csinálhatják, mintha bármihez közük lenne. Pedig már régen a börtönben lenne a helyük. Ott van Erdogan. Milyen jól csinálja. Apja is megcsinálhatná ugyanezt. Ez be is fog következni, csak idő kérdése. S akkor Ráhel királynőnek nem kell elszámolnia senkinek azzal, hogy mikor mit csinál az ország nevében és kárára.

ITT OLVASHATÓ

AZ ALVÉGRŐL

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty béla
2016.08.31.


Láttam egy képet. Bahreinben készült a magyar miniszterelnök lányáról és vejéről. Szigorúan magánutazásról van szó a lány közleménye szerint, minden egyéb hazugság.

Én el is hiszem. Tessék csak alaposan megnézni a képet, nem rögtön hőbörögni, beszélni bele a levegőbe, bennfentességről meg illetéktelenségről. Nem szabad ilyen rosszindulatúnak lenni. A bahreini energetikai miniszter nyilván a család rokona, a magyar konzul meg nyilván a család barátja, meghívták a gyerekeket, leraktak egy gumimatracot a nappaliban, hogy legyen hol aludniuk szegényeknek, a kép meg azért készült ilyen protokolláris kompozícióban, mert a fotós egy magyar faluban tanulta a fényképezést, Felcsúton az esküvőkről is ilyen beállítású felvételeket szokott meg.


Az egész bensőséges falusi miliőre a legtisztább bizonyíték a két fiatal öltözéke. A fiú mindjárt lepattanó gombja a kihízott, gyűrött zakón, a szép fehér kabátka a jajrózsaszín, eldöntetlen hosszúságú ruhácskán mind bizonyíték a látogatás rokoni magánjellegére.


Hivatalos tárgyalásra ugyanis illik rendesen felöltözni.


ITT OLVASHATÓ

A MI GYOMRUNKBAN ÁLL SAJÁT LÁBÁN ORBÁN RÁHEL, BAHREINBEN IS

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.31.


Mindannyiunkkal megesik, hogy bahreini magánutunk alkalmával a helyi magyar konzul elkísér minket, hogy az ország minisztereivel beszélhessünk, nemde?

És ez a leghízelgőbb verzió Orbán Viktorra és lányára nézve. A 444-en tegnap jelentek meg a képek a 2015 szeptemberi útról, és néhány cikket is láthattunk a bahreini sajtóból. Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István a később kiadott saját közleményük szerint magánúton voltak a helyi magyar konzul oldalán, és magánügyben tárgyaltak a helyi miniszterrel. A rosszabbik verzió az, hogy hazudtak közleményükben, és  a magyar állam nevében tárgyaltak Bahreinben a magyar kőolaj és földgáz-üzletág sorsáról. A legrosszabb verzió pedig az, hogy saját vállalkozásuk érdekében jártak el...

...Orbán Viktor, ahelyett, hogy jó szolgaként vezetné az országot a nép által ráruházott hatalommal, egyre inkább úgy viselkedik, mint aki tulajdonosa az országnak, és saját javait osztogatná az arra érdemeseknek.
Nem véletlen ez a bahreini út sem. A véletlen az, hogy kitudódott, de tökéletesen példázza, mikből áll össze a rendszer. A legvalószínűbb, és még mindig jóhiszemű értelmezés szerint a miniszterelnök lánya úgy tárgyalt egy idegen állam miniszterével, mindenféle népi felhatalmazás nélkül, mintha saját vagyonáról beszélne. És valószínűleg a fejében valami ilyesmi is játszódhatott le.

Orbán Ráhel bahreini útja tökéletes leírása és példája annak a rendszernek, ami kezd kialakulni Magyarországon, amelyben a miniszterelnök egyenlő a legfőbb hűbérúrral, és a magyar állam az ő feudális birtoka...

ITT OLVASHATÓ

AZ SOHA NEM ZÖKKENTI KI A SZERVILIS SEGGNYALÁSBÓL CSIZMADIA LÁSZLÓT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.30.


...Csizmadia elvtárs szerint egyelőre nem lesz Békemenet sem itthon, sem pedig Brüsszelben, de „abban az esetben azonban, ha radikálisan megváltozna a helyzet, azaz sokkal több és agresszívan megnyilvánuló migráns jelenne meg, megszervezzük a Békemenetet”. Addig is haknizunk végig az országon és a határon túl is, kampányfilmet készítünk és mossuk rendületlenül az agyakat. A szavazás érvényes lesz, mert egyrészt tűrhetetlen, hogy az ellenzék a távolmaradásra buzdít, másrészt „sokan azért mennek el, mert úgy gondolják, hogy most jött el a visszavágás ideje 2004. december 5-ért”.

Nem tudom, Csizmadia mit szed, és tisztában van-e egyáltalán a beszedett cucc tudatmódosító hatásaival, de mindig őszintén rácsodálkozom arra, hogy emberek képesek egy kis alamizsnáért bármit és annak az ellenkezőjét is meggyőződéssel állítani. Igaz, Csizmadiára ez annyira nem igaz,
ő már évekkel ezelőtt is több tízmillióval támogatta a CÖF-öt, bár cége több millió forintos veszteséget termelt, de a hazafiság és a falig elmenő hülyeség bármilyen csodára képes. Hacsak nem így történhetett.

El nem tudom képzelni, mi köze lehet a jogkövetkezmények nélküli kamunépszavazásnak az egyebek mellett a határon túliak kettős állampolgárságára vonatkozó gyurcsányi népszavazáshoz, de hogy Csizmadia ilyen történelmi kontextusba helyez és összekapcsol egy nem ügydöntő és egy ügydöntő népszavazást, elég súlyos elmeállapotra enged következtetni.

Az tény és való, hogy azóta magyar állampolgársághoz juttatott embereket próbálnak most egy hazug, idióta ügy mellé állítani, amikor azt kérik tőlük, szavazzanak arra, hogy Magyarország egyetlen darab menekültet se fogadjon be. Hogy ennek milyen pragmatikus haszna lesz egy romániai magyarra nézve, azt Csizmadia nem árulta el. Nehéz is lett volna, hiszen a népszavazás eredményéből semmi nem következik és Románia akkor is befogad majd menekülteket, ha Orbán Viktor a földhöz veri magát. Ezeknek az embereknek pedig nem Orbán Viktorral kell együtt élniük, hanem ott, ahol eddig is.

A ki nem mondott gyurcsányozáson túl, Csizmadiának arra sem sikerült még soha értelmes választ adnia, milyen ország az, ahol egy kétharmados parlamenti többséggel bíró kormányzópárt mellett – szimpátiától vezérelve – menetelni szükséges. Ha nem az észak-koreai modell meghonosításáról van szó, akkor ennél nagyobb baromságot nehéz elképzelni. Milyen békemenet az, amely a gyűlölet szétterítése és a rettegés fokozása, de legalábbis szinten tartása mellett foglal állást? Hogyan lehet a gyűlöletért békemenetelni? Sehogy, Csizmadia úr!...


ITT OLVASHATÓ

A NÉPSZABADSÁGRA TÖR A NÉPSZAVA

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.08.31.


Ha ellenzéki lap főszerkesztője lennék egy olyan időben, amikor hovatovább lélegzethez sem jutnak, azaz hirdetést is alig kapnak a kormányt bíráló médiumok, arra ügyelnék leginkább, hogy megőrizzem az újságom hitelességét. Ehhez képest itt van egy kedd hajnalban az internetre került hír, meg annak cáfolata.

Az első közlés a Népszava
honlapján jelent meg 2016. augusztus 30-án, 05:04-kor: „Elkelt a Mediaworks”. Arról az osztrák cégcsoportról írták ezt, amely Magyarországon adja ki a Nemzeti Sportot, a Népszabadságot, a Világgazdaságot, női- és gasztromagazinok, digitális médiatermékek sorát, illetve tucatnyinál több megyei újságot.

A bennfentesek és a lap egyre szűkülő olvasótábora körében természetesen az váltott és vált ki izgalmat, milyen sorsot szán a Népszabadságnak az új tulajdonos, amely – a Népszava szerint – nem más, mint a „Fidesz-közeli Duna Aszfalt Kft.” Sok egyéb mellett azonban az a szépséghibája a közlésnek, hogy azt még a Népszava sem hallgathatta el, hogy Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. szóvivője az ATV-vel azt közölte: „nem tudjuk, hogy az értesülésük honnan származik, és nem is tudjuk megerősíteni azt”.


De akkor mire fel ez az egész? Miért vállalja fel a Népszava, nemkülönben az ATV, hogy hírkacsák eregetésével kockáztatják szavahihetőségüket?

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTORNÉ, SZÜLETETT ORBÁN RÁHEL?

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.08.31.


Bulvárhírek következnek. Pontosabban egyetlen bulvárosodó hír. Egy olyan, ami tulajdonképpen nem is annak indult. Mert először felröppent, hogy Orbán Ráhel a magyar állam nevében tárgyalt Bahreinben. Aztán az érintett cáfolta. S miért is ne. Nem az első hír, amitől a saját lábára ál. Ámde...

A zavaros ügy egyik olvasata nyilván az, hogy igen érdekes állapot, lehet, amikor a miniszterelnök leánykája
elkirándul az ő élete párjával, majd nem sokkal később egy egész küldöttség követi. S ez akkor is furcsa, ha az alaptörténet közel egy éves. De ez semmi kis kor ahhoz képest, amennyit egy-egy alapvicc képes „életben maradni” a nép ajakán. Bár, most Orbán Ráhelről egyetlen ilyen alapvicc sem jut az eszembe. Közmondásból is leginkább a korsó és a kút esete motoz elő. Legfeljebb a jelen esetben olajkútról van szó. Azon természetesen el lehet mélázni, hogy mennyiben egy dinasztikus nagyképűség tünete, ha netán mégis kiderülne a félig-meddig hivatalos út. S mennyiben az említett szindróma tünete, ha puszta „véletlennek” állítják be a hivatalos küldöttséget megelőző látogatást. Hivatalosan. Magyarországon. Mert Bahreinben alighanem legfeljebb az kelthetett meglepetést, hogy egy nő megy tárgyalni. De legfeljebb betudták a nyugatias hóbortok egyikének.

S itt kezd kissé bulváros fordulatot venni a történet. Az angol nyelven kiadott közlemény ugyanis egyértelműen úgy fogalmaz, hogy Bahrein energiaügyi minisztere a magyar miniszterelnök B. nejét fogadta. Alkalmasint a magyar konzul társaságában: „Minister of Energy His Excellency Dr. Abdul Hussain bin Ali Mirza received in his office at the National Oil and Gas Authority (NOGA) the wife of Prime Minister of the Republic of Hungary Ms. Rahel Orban, accompanied by the Consul of the Republic of Hungary to the Kingdom of Bahrain Mr. Balazs Garamvolgyi in the presence of Dr. Ahmed Ali Al Sharyan, the NOGA General Secretary”. Melyből természetesen adódna a kérdés, hogy amennyiben Ms. Rahel Orban nem hivatalosan fordult ott elő, akkor miért a konzul és nem a kedves férj kísérte. Tekintettel arra, hogy Ráhel szerint a férjével mentek oda a saját lábukon. S minden más hazugság...
 

A TANÍTÍNÉK MOZGALOM KÖSZÖNTI AZ ÚJ TANÉVET

TANÍTANÉK MOZGALOM - FACEBOOK
Szerző: Tanítanék mozgalom
2016.08.30.


Kedves Tanár Kollégák, Tanulók, Szülők! Támogatóink és Barátaink!
 
Ki gondolta volna egy évvel ezelőtt, hogy az oktatás helyzete az egész magyar társadalomban közbeszéd témája lehet? Ki remélte, hogy több tízezer ember fog megmozdulni a következő generációkért, a XXI. századi Magyarországért? Ki sejtette, hogy a Tanítanék Mozgalom a 2016/17-es tanév megnyitójára ennek a sokaságnak a bátor kiállás és ellenállás üzenetét küldheti?
 
Mert szükség van a bátorságra! Szükség van a szakmai kritikára, szükség van a jó példára!
Miért is?
 
Az a példátlan összefogás, amely 2016 elején megvalósult, amikor pedagógusok, szülők, diákok összekapaszkodtak, megrecsegtette az összetákolt oktatási rendszert, megbillentette az államtitkár székét, és kénytelen-kelletlen módosítgatásokra kényszerítette az oktatásirányítást.
 
Ne legyenek azonban kételyeink, még nem győztünk! A változtatások ugyanis egyelőre az oktatási rendszer egészét, alapjait nem érintik.
 
Tudták?
 • az átalakítások eredményeképpen továbbra sem állt helyre az intézményi autonómia.
 • nincs tanszabadság, szabad tankönyvválasztás.
 • semmibe veszik a nevelő-oktató munkát segítő dolgozók emberi méltóságát.
 • nem csökkentek a tanulók és a pedagógusok terhei.
 • a rengeteg fölösleges ismeret kényszerű átadása megakadályozza a kompetenciaalapú oktatást.
 • az iskolák túlnyomó részében közel egy évtizede nem volt informatikai fejlesztés.
 • az iskolák totális államosításával teljesen megszüntetik a helyi közösségek önrendelkezését.
 • az átalakítások következtében egyre kevésbé átjárható az oktatási rendszer.
És még hosszasan sorolhatnánk… és fogjuk is sorolni!...
 

MEGMUTATJUK AMATRICÉT, AHOGY MÁR SOHA TÖBBÉ NEM FOGJA LÁTNI

ORIGO
Szerző: OSTYÁNI JÁNOS
2016.08.31.


Augusztus 24-én 6,2-es erősségű földrengés rázta meg a közép-olaszországi Amatricét és a szomszédos településeket. A rengés az érintett településeken komoly károkat okozott, a halálos áldozatok száma közel 300. Összeállításunk segítségével most végigjárhatja a régiót, megnézheti, hogyan nézett ki a pusztítás előtt:

ITT LÁTHATÓ, OLVASHATÓ

AZ ANYAGI BIZTONSÁG 8 (RITKA) ARANYSZABÁLYA

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.30.


1. Soha ne hagyd abba a tanulást
 
Az életben létezik egy rendkívüli értéked,
 • - amit soha egyetlen Állam sem fog tudni megadóztatni
 • - amit soha senki nem tud tőled elvenni
 • - amivel mindig képes leszel megteremteni az anyagi biztonságodat
Ez pedig a tudás. A tudás, ahogyan viszonyulsz a világhoz, ahogyan képes vagy meglátni a lehetőségeket. Ez velünk született képesség, a te csiszolatlan gyémántod. A legtöbben azonban alig várják, hogy lemondhassanak erről és beállhassanak a sorba, amit szimplán "igazi életnek" csúfolnak. Javaslom, hogy soha ne hagyd abba a fejlődésedet, mindig keres az új ismereteket. A tanulás tudást ad. A tudás pedig meghatározza a világhoz való viszonyodat. A világhoz való viszonyodból következik a lehetőség. A lehetőséggel pedig képes lehetsz anyagi biztonságot teremteni.
 
2. Próbáld meg a saját életedet élni
 
A legtöbb ember élete során képes felépíteni egy hajót. Az most teljesen mindegy, hogy van akinek ez a hajó egy yacht és van, akinek egy csónak. De még az építkezés során valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva [ösztön?] lyukat ütnek a hajón és nem hajlandóak tudomást venni róla. Helyette építkeznek tovább. Pedig a helyes viselkedés az lenne, ha azonnal megállnának és megoldanák a problémát.
 
Meg kell tanulni nem kifele, hanem befele élni. Ne akard a másikat utánozni, ne kezdjetek bele "kinek van jobb..." versenybe, mert garantáltan veszíteni fogsz. Ugyanis a kifelé élésnek a legfontosabb szabálya, hogy folyamatosan erőn felül próbálsz teljesíteni, többnek mutatod magad, mint ami vagy. Ez pedig a pénztárcádon is meglátszik.
 
Jobb autó? LYUK! Jobb lakás? LYUK Márkásabb ruha? LYUK! Ezek olyan lyukak, ami a saját életed [szimbólikus] hajótestén egyre táguló rést okoznak, míg egyszercsak el nem süllyedsz. 

3. Tanulj meg veszíteni

A legtöbben szeretik a biztonságot. Törekszenek a biztonságra. Valami morbid oknál fogva a biztonságot társították a győzelemmel, míg a vereséget a bizonytalansággal és kudarccal. Tanulj a gyerekektől! Én még nem láttam olyan gyereket, aki a heves játék közben elesett volna és aztán soha többet nem hajlandó felkelni. Meg kell tanulni veszíteni, leírni a veszteséget és minél hamarabb tovább lépni. A biztonságot előbb társítanám ezzel a képességgel, mint a győzelem ábrándjával. Nem fogsz mindig győzni. A pénzedről sem fogsz tudni mindig jó döntést hozni. Az anyagi biztonság egyik legfontosabb kérdése számodra: Hajlandó vagy időben kiszállni?
 
 
 
 
 
 
 

ELPAKSOLT MILLIÁRDOK

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú
2016.08.31.


Elsőként valamelyik ellenzéki bérrettegő nyilatkozta a Népszabadságnak még a bővítési projekt előjátéka idején, hogy a tervezett atomerőmű-építés nem az ország energiaellátásának, hanem a fideszes holdudvar közpénz-utánpótlásának biztonságát lesz hivatott garantálni.


Akkor mindez nem tűnt sokkal többnek egy politikai szóvirágnál. Elvégre két orosz nukleáris reaktor még az orbáni kormányzás harmadik-negyedik évében is túlságosan nagynak látszott ahhoz, hogy csak úgy ellopják, mintha elhagyott bicikli lenne. Most, hogy már a hatodik esztendőnél, Paks 2. vonatkozásában pedig úgy egymilliárd eurónál (300 milliárd forintnál) jár a számláló, több okunk van az aggodalomra.

Az erőmű helyén még két szalmaszálat sem tettek keresztbe, de a paksi kasszából már bőségesen markolhatott mindenki – a Habony-médiától a Fidesz-rendezvények dalnokaiig –, aki a hatalomnak a közelmúltban szívességet tett...

ITT OLVASHATÓ

NŐKÉNT REINKARNÁLÓDOTT CASANOVA - PEGGY GUGGENHEIM VALLOMÁSAI

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.08.31.


Szegény gazdag lány, multimilliomos örökösnő, excentrikus, lázadó, önpusztító, provokátor, nőként reinkarnálódott Casanova – minden, csak nem konvencionális – írja Peggy Guggenheimről az ABC. Önéletrajza Egy művészetfüggő vallomásai címmel jelent meg. A kritika a könyvet, amelyben 400 szeretőt vall be, elnevezte „egy nimfomán vallomásainak”.

Peggy Guggenheim (1898-1979) mentségére legyen mondva, hogy ugyanolyan gyorsasággal vásárolta műkincseket, mint ahogyan a szeretőit váltogatta. Sok művésznek volt a mecénása, és sokakat segített a nácizmus elől menekülni.

Francise prose, Anne Frank életrajzírója idézi fel egy most megjelent könyvben életét peggy Guggenheim, a modernség botránya címmel. A könyv szól arról a fizikai erőszakról, amely mindig jelen volt érzelmi kapcsolataiban. Szeretőit elvitte a végletekig, amíg elvesztették a kontrollt önmaguk felett. Ugyanakkor bosszút állt mindazokon, akikről úgy vélte, hogy nem eléggé szeretik.

A családi tragédia sem kerülte el. Apja, Benjamin Guggenheim 1912-ben a Titanicon lelte halálát. (A Guggenheim-gyűjtemény alapítója nagybátyja, Solomon volt). Két unokahúga érthetetlen körülmények között esett ki egy felhőkarcoló 16. emeletéről. Lánya, Pegeen, depressziós, alkoholista, mentálisan instabil volt.

Első férje, Lawrence Vail író összetörte bútorait, megverte őt az utcán, lekvárt kent a hajára, és csaknem belefojtotta a fürdőkádba. Életének nagy szerelme egy másik író, John Ferrar Holms volt, akiről azt írta „a tenyerén hordozott és ő irányította minden gondolatomat”. De Holms sem volt szent. Arra kényszerítette Peggy-t, hogy decemberben órákon át meztelenül álljon a nyitott ablaknál, és egyszer whisky-t öntött a szemébe. Amikor meghalt, Peggy valósággal megzavarodott. „Évekig John rabszolgája voltam. Fogalmam sem volt, hogyan élek ezután. Halála után sokáig abban a rémületben éltem, hogy lélek nélkül maradok.”

Élete másik fontos férfija újra egy író, Samuel Beckett volt. Ő kedvesnek és kulturáltnak mutatkozott, amíg el nem vesztette az önkontrollt az alkohol miatt. Kapcsolatuk 13 hónapig tartott. „Nem hiszem, hogy tíz percnél tovább szerelmes volt belém” – panaszkodott utólag Peggy...


ITT OLVASHATÓ

AKKOR MAJD KI FOG A KAMERÁK ELÉ ÁLLNI ÉS ELMONDANI, HOGY MENNYIRE JÓ NEKÜNK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.30.


Már megint nagyon jó nekünk, mert a magyar reformok működnek. Annyira remek minden, hogy ettől még majd jobb is lesz mindjárt. A munkanélküliség a rendszerváltás óta soha nem látott, 5 százalékos mértékre zuhant, a reálbérek nőnek, ihaj, csuhaj, fahaj.

Mennyire jó lenne, ha a valóság köszönne vissza a kormánypropagandából és mindezeket a remek dolgokat éreznénk is a bőrünkön, nem csak olvasnánk az aktuális hurrában.

Milyen nagyszerű lenne, ha nem takarná el a statisztika a valóságot. Ha nem, vagy legalább csökkenő mértékben lenne nyomor, ha enyhülne a dolgozói szegénység, ha a közmunkások nem a statisztikát kozmetikáznák, hanem annyi pénzért dolgozhatnának, amennyiből legalább alapszinten meg lehet élni.

Milyen csodás lenne, ha a statisztikusok nem úgy számolnának átlagkeresetet, hogy összeadják Mészáros Lőrinc évi – mennyi lehet? 3-4-5 milliárd? több? – bevételét és a disznótelepén dolgozó melós minimálbérét és a kettő átlagának örvendeznek, miközben a melós attól még pont olyan szegény marad, mint előtte.

„A rendszerváltás óta nem mértek olyan alacsony munkanélküliséget, mint az elmúlt időszakban. 2010 óta 12 százalékról 5 százalékra esett a munkanélküliség. A magyar reformok működnek. A gazdaságpolitikának, a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciónak és a versenyszféra bővülésének köszönhetően töretlenül emelkedik a foglalkoztatottság. Most újabb foglalkoztatási csúcsot értünk el, már 4 millió 372 ezer ember dolgozik. A kormány célja a foglalkoztatás további növelése.”  (Magyarország Kormánya/Facebook)

Annyira jó lenne, ha valóban létezne gazdaságpolitika, ami működne is. Aztán az is jó lenne, ha pontosan tudnánk, hogy ez a 4 millió 372 ezer ember hol dolgozik? Ebben benne vannak a külföldön dolgozók? Az a 800 ezer magyar is itt szerepel, aki nem ebben az országban dolgozik, de ilyenkor jól jönnek? Mert a többszázezer közmunkás igen  – joggal egyébként, mert ők is dolgoznak, ha éhbérért is -, de túl nagy örvendezésre ez azért nem ad alapot...

ITT OLVASHATÓ

NOVÁK JÓZSEF AMERIKAI MAGYAR BAPTISTA LELKÉSZ: AZ ORBÁN-KORMÁNY KIRÍVÓAN NEM-KERESZTYÉNI ÉS NEM KONZERVATÍV

KANADAI MAGYAR HÍRLAP BLOG
Szerző: Novák József
2016.08.30.


Tisztelt Elnök Úr!

Szomorú szívvel, de a lelkiismeretem hangjának engedve tájékoztatom, hogy a 2010. október 14-én, az akkori köztársasági elnök által adományozott Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetés viseléséről lemondok. A kitüntetést – Szülőhazám iránti tiszteletből – rászorulók megsegítésére ajánlom fel.

Erre az elhatározásra az Orbán-kormány kirívóan nem-keresztyéni és nem legjobb konzervatív hagyományainkat követő, de mindezekkel ellentétes döntéseinek a sorát látva jutottam. Nem fárasztom hosszú felsorolással, és Ön talán nem is érintett mindben, de azért emlékeztetném: a magánnyugdíjpénztár kiürítése után, öncélúan megszabdalták az Alkotmánybíróság hatáskörét. Súlyos visszaélésekre hivatkozva csaptak össze egy otromba törvényt, ami a történelmi egyházakat a hatalom kegyeltjeivé, hívő testvéreimet pedig a Fidesz/KDNP koalíció érdekszolgáivá teszi, ha az Önök kínálta keretek között kívánnának boldogulni. Függőségre „segítenek” külföldi magyar szervezeteket otthoni rászorulóktól elvont adományaikkal. A közvélemény formálását útszéli uszító eszközökkel végzik, követve a kommunisták módszereit. Mintha azon igyekeznének, hogy megfosszák Magyarországot a történelméhez méltó és a jelenkori magyarság aspirációival megegyező helyétől a nemzetek közösségében – és teszik ezt csodásan gazdagodó politikus-társak és cimboráik, az Ön szeme előtt, Köztársasági Elnök Úr…

A Bayer Zsolt-féle ocsmányságok egyre szélesebb körű elfogadottsága, amit nevezett pártfirkász kitüntetésével is támogat, természetes következménye mindennek.
Nem területem, de egy pillanatig sem kétlem, hogy a politikai paletta másik végén is találni hozzá hasonlókat. Ám, ez a rezsim „keresztény – konzervatív” lenne, nemde? Olyan „keresztény”, ami kitüntetett helyen kínálgatja a most éppen Fidesz-írnok antiszemitizmusát és folytonos gyűlölködéseit. Ez lenne a világnézet, amire vigyázni, sőt, ahova visszatérni Önök szerinti világunkban Magyarország küldetése lett?


Olvasom, nincs módjában törvényes úton jóvá tenni ezt a rosszat: Bayer Zsolt kitüntetését nem vonhatja vissza. Létezik kiáltóbb bizonyíték az érdekeikre szabott “rendszer” útszéliségéről és erkölcstelenségéről ennél: erőtlen a szembetűnő rosszat is korrigálni, és mentségül éppen a törvényességre hivatkozik? Bárcsak merne és tudna jót tenni akkor is, ha önös céljaikat szolgáló törvények kereteit kell feszegetnie! Mit tesz azért, Elnök Úr, hogy ne éppen a jónak állják útját rendelkezéseik, törvényeik? Elvégre is, konzervatívnak lenni valami ilyesmit is jelentene.

Pál apostolt idézem: „Ne tévelyegjetek: Istent nem lehet megcsúfolni. Hiszen amit vet az ember, azt fogja aratni is.”

Tisztelettel és szeretettel,
Novák József
baptista lelkipásztor

"HA VALAKINEK NEM TETSZIK, HOGY AZT ÍRJUK AMIT EDDIG, MAJD KIRÚG MINKET" - ELADTÁK A NÉPSZABADSÁGOT A FIDESZNEK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.30.


Ma reggel a Népszava írta meg, már péntek délután megköttetett az üzlet, a Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó cégcsoport megvette a Népszabadságot, 13 megyei lapot, a Nemzeti Sportot, a Világgazdaságot is tulajdonoló Mediaworks-öt. Ha ez igaz, most kell cselekednünk.

A vásárlás híre nem meglepő, ha hallottuk a pletykákat arról, mi a Fidesz médiaterve 2018-ig. Megvenni, pacifikálni, vagy ellehetetleníteni minden politikai sajtóterméket. A sor nem most kezdődött, számtalan médiacég alapítása (pl: Lokál, 888.hu, Riposzt, Karc.FM), és számos médiacég megvétele (pl: Origo, Tv2, köztévé, közmédia), vagy tönkretétele (Metropol) már 2014 óta tart. De hallottunk pletykákat is, amelyek igazságtartalmáról nehéz megbizonyosodni: a Klubrádiót részben tulajdonoló és a 168 órát kiadó, a Fidesszel jó kapcsolatot ápoló Köves Slomóék által tulajdonolt Brit Média helyzetéről, a Szabad Földet és a Vasárnapi Híreket kiadó Geomédia-csoport, a Népszava, vagy éppen az ATV közeléből is, gyanús alkukról, amikről mi, földi halandók, újságolvasók, tévénézők nem tudhatjuk, mi a valóságtartalmuk. Mint ahogy Spéder Zoltán tulajdonos elbukása után nincs hír egyelőre arról sem, ki lesz az Index új tulajdonosa. Persze még talpon maradt néhány sajtótermék, amik nem sorolhatóak be a Fideszhez: RTL Klub, HVG, 444, a Simicska-birodalom, 24.hu, Blikk, Bors, Átlátszó, stb., de a hírek szerint itt is alkuk történtek és várhatóak, vagy készül a Fidesz a megsemmisítésükre, esetleg az anyagi megfojtásra, ellehetetlenítésre (lásd Simicska-birodalom helyzete, 2018 után).

A Népszabadság és a többi Mediaworks-lap felvásárálása után majd, már nem csaphatjuk be magunkat, hogy itt csupán piaci folyamatok zajlanak, és nem a szabad média elleni felvásárlási akció zajlik, ez a történés a tudatosulás állomása kell, hogy legyen. Hogy észrevegyük, milyen médiaátrendeződés zajlik Magyarországon, és ennek mi lesz a vége.

De a Népszabadság ügye még nem zárult le, így nekünk, polgároknak van lehetőségünk a beleszólásra. Hogy mi lehet a Népszabadság sorsa, arról több forgatókönyv is elképzelhető. Lehet, hogy a lapot cakkumpakk bezárják, lehetséges, hogy 1 forintért átadják egy másik médiacégnek (itt a Köves Slomóhoz köthető, a Klubrádiót 20%-ban, és a 168 órát birtokló Brit Média-csoport neve merülhet fel), vagy a vezetőség kirúgásával, vagy más módszerrel kényszerítik felmondásra a dolgozókat...

ITT OLVASHATÓ

MIT KERESETT ORBÁN LÁNY AZ OLAJSEJKEK KÖZÖTT?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.31.


Ezekről ne maradj le!
Nem Mengyi lenne az első, akit a pártvezetés enged a mentelmi jog mögé bújni (Átlátszó)

Orbán Ráhel gáz- és olajbizniszről tárgyalt Bahreinben (
444)
 
Ömlenek a láthatatlan milliárdok az olimpiaszervező céghez (Napi)
Ha van 3 perced:
Nem Mengyi lenne az első, akit a pártvezetés enged a mentelmi jog mögé bújni
2008-ban a Fidesz-frakció megakadályozta az Országgyűlésben Simon Miklós mentelmi jogának felfüggesztését – ezért őt elkülönítették egy csalási ügy többi vádlottjától és megszüntették ellene az eljárást. A többieket később mind letöltendő börtönbüntetésre ítélték, míg Simont kétszer is újraválasztották. Egyébként Simont saját felesége, egyben a település polgármestere tüntette ki Nyírbogát díszpolgári címével. (
ATV, Átlátszó)
 
Orbán Ráhel gáz- és olajbizniszről tárgyalt Bahreinben
Legalábbis az ottani energiaügyi hatóság honlapjára tavaly szeptember kikerült hír szerint. Amiből az is kiderült, hogy a találkozón a globális olaj- és gázpiac problémái, befektetési lehetőségek és a két ország gazdasági kapcsolatainak bővítése is szóba került – annak ellenére, hogy a miniszterelnök legidősebb lányának nincs hivatalos állami tisztsége. A Miniszterelnöki Sajtóiroda – állítása szerint – nem tud a látogatásról. (
444, 444)
 
Ömlenek a láthatatlan milliárdok az olimpiaszervező céghez
Hol van még a 2024-es olimpia? – kérdezhetné az egyszerű állampolgár, a kormány viszont nem tétlenkedik. Tavaly karácsonyi határozatában ugyanis 9,55 milliárd forint közpénzt ítélt meg a cégnek az idei évre. (
Napi)
 
Kormányközelbe kerülhet a Népszabadság kiadója is
Most az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy az új tulajdonos a Fideszhez kötődő Duna Aszfalt vagy a Mészáros Lőrinchez közeli Opimus Press kiadó lehet majd. A Népszabadságot kiadó Mediaworks tulajdonát képezi még a Nemzeti Sport, a Világgazdaság és számos megyei újság, valamint az ország egyik legnagyobb kapacitású nyomdája is. A jelenlegi tulajdonos közleményben tagadja eladási szándékát. (
444, 444)
 
Újabb 3 milliárdos megbízást nyert Garancsi cége
A Market Zrt. építheti fel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) számára az új Médiaházat és az új Műhelyházat. Az egyetem előzetesen 2,1 milliárdra becsülte a beruházás értékét. (
Átlátszó)
 
Trükközött az adóval: brutális bírságot kapott az Apple
Összesen 4 ezer milliárd eurós gigabírságott kapott az Apple az Európai Bizottságtól. Az ok: az ír kormánytól kapott tiltott állami támogatás. Már Írország és az Apple is jelezte, hogy fellebbezni fog a döntés ellen. De ha a bírság jogerőre lép, az Apple-nek minden kedvezményt kamatostul kell visszafizetnie az íreknek. (
Index)
 
Ha van még két perced:
A Kúria szerint a kormány “Tudta?”-témájú kampánya azért nem hazug, mivel nem is állít tényeket. (Index)
 
Addig jó, míg Kádár él: emberek, fegyverek és heroin csempészetében segédkeztek a magyar titkosszolgálatok a ‘80-as években a kutatható levéltári iratok szerint. (444)
Az ügyészség szerint gyanúsítottként igazat mondott, a jobbikos tévének viszont hazudott Vizó bizalmasa. (Átlátszó)
 
Mégsem poloskát találtak két hónappal ezelőtt az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben a hatóságok szerint. (NOL)
 
Tessék, ilyen is van Magyarországon: szigorúan megbüntetnek egy csalót – az idei Sziget fesztiválon lefülelt szigszalagos taxishiénát. (Index)
 
Korrupt adóellenőr ellen emeltek vádat Borsodban. A lebukott revizor több részletben csaknem negyedmillió forintnyi kenőpénzt kapott egy cégvezetőtől. (HVG)
 
Újabb 9 újságírót vettek őrizetbe Törökországban a sikertelen puccsot követő tisztogatásokban. (444)
 
Az elviselhetetlen korrupcióra és a szabályozatlanságra hivatkozva a görög kormány nekiesett a az ottani televíziós médiapiacnak. (NYTimes)