2016. január 20., szerda

NÉMET POFON MAGYAR NEMZETI ÉRZELMŰ ARCON…

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Karakó Tamás
2016.01.20.


A Gój Motorosok, gyengébbek kedvéért nem zsidó motorosok korántsem kedves vezetője kiment németbe tüntetni, felszólalni és megpofozták...

Mészáros Imre, a Gój Motorosok vezetője kiment németbe egy jót náculni.
Magával vitte nemlétező német tudását, elvbarátait nem, talán azért mert neonáci hírportálokra van pénz, de PEGIDA tüntetések valahogy a szórakozott hatalom számára túl cikik lennének, ezért az úriember bátran egymaga ment az útra, hívei itthon maradtak.
Talán épp hazai szegényeken segítettek több millió forintot érő motorjaikon döcögve.TETSZIK, NEM TETSZIK, A TAXISOKNAK VAN IGAZA

SEPHERD BLOGJA
Szerző: Sepherd
2016.01.20.


Tudod, megint a jóféle magyar értékmérés jön le ebből az egész taxisblokád ügyből.

A taxisok persze rosszul kezdtek hozzá, mert nem úgy vonultak az utcára, hogy egységes forgatókönyvvel, és egy vállalható ügy érdekében (felléphettek volna a Fidesz vállalhatatlan és egyoldalú jogszabály alkotási módszere, és ezzel a rendszer ellen) állítják le Budapest életét.

De a taxisok azt mondták, hogy szarnak minden másra, nekik csak a saját pénzük fontos.
A probléma annyi, hogy amiért a taxisok tüntetnek teljesen jogos.

Itt nem az a gond, hogy a postások tüntetnek az e-mail ellen, hanem az, hogy a személyszállítás ugyan azon formáját nem azonosan méri a szabályozás.

A NEMZETI TERROR RENDSZERE

MOST & ITT
Szerző: fsp
2016.01.20.


Terrorveszély van Magyarországon. A fenyegetés, nem kívülről jön, itt van közöttünk. A mi kormányunk az, amely terrorral fenyegeti az országot.
 
Ha a parlament elfogadja a Fidesz-kormány által beterjesztett tervezetet, akkor elég lesz kimondani a varázsigét, hogy terrorveszély, és a kormány parlamenti felhatalmazás nélkül is mindent megtehet. Lezárhatja a határokat, lekapcsolhatja az internetet, lehallgathatja, vagy elhallgattathatja a mobilokat.
Hogy mikor van terrorveszély, azt nagyon egyszerűen meg lehet fogalmazni: akkor, amikor a kormány azt mondja. Még indokolnia sem kell, el kell hinnünk neki.
A középkorban volt már ilyen: rámutattak valakire, hogy boszorkány és a szerencsétlent már vitték is a máglyára. Az ötvenes években pedig, amikor a pártlappal megíratták valakiről, hogy imperialista ügynök, ő lett a nép ellensége. Hazaáruló, kulák, sötétben bujkáló ellenforradalmár.
 
Most nem lesznek máglyák. (A börtönökben nem vagyok annyira biztos.) De azért valószínű, hogy a kormány nem fogja börtönbe zárni az embereket. Fölösleges kiadás lenne, meg sokkal hatásosabb, ha félnek attól, hogy börtönbe zárhatják őket.
 
Aki magyar, tőlünk tart.

MAGYAR ÉGRE MAGYAR UBERT!

HVG ONLINE
Szerző: Tóta W. Árpád
2016.01.20.


Nem a taxisokat fenyegeti a jövő, hanem a rajtuk élősködőket. És azokat, akik miatt magyar újítások nem fenyegetnek senkit.

A technológia időnként felkerekedik, és ahogy körbeszáguld a világon, komplett munkaköröket gyalul le. Így jártak a patkolókovácsok, a mozdonyfűtők meg az írógépműszerészek, ha megélték.
De a taxisokat ez a sors nem fenyegeti.
Autóval, sofőrrel, egyénileg utazni még elég sokáig valós igény lesz, ellentétben a gőzmozdonyozással. Tehát valamilyen módon kocsit és sofőrt fogunk rendelni, háztól házig, és ezért fizetünk. Ez a taxisok szakmája, amihez szükséges az ő tudásuk és felszerelésük, úgymint autó, jogosítvány és helyismeret.

Ezt nem veheti el tőlük az Uber, sőt éppen ilyen embereket keres. Talált eddig is egy csomót, de a felvétel folyamatos és automatikus. Nem is nekik ad mattot a technológiai forradalom, hanem a taxitársaságoknak. Az Uber ugyanis nem tud autót vezetni, változatos hülyeségeket beszélni, kikerülni a dugót vagy kurvaanyázni a biciklistákat – semmit, amit egy taxisofőr viszont igen. Mindent tud azonban, amit a diszpécsercégek, sőt többet is. Ők azok, akikre nincs szükség. A címek beküldése és a kocsi kiválasztása automatizálható, a taxizás maga – egyelőre – nem...

ITT OLVASHATÓ

NEM KELL BEHÓDOLNI A HATALOMNAK, NEM KELL LEMONDANI A NÉPSZAVAZÁSRÓL

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancsblog
2016.01.20.


Úgy kell egy népszavazás ennek az országnak, mint egy falat kenyér. A Kúria döntése elképesztő, de a felháborodásból előnyt is lehet kovácsolni.

A népvezérek mindig is a nép véleményétől rettegtek legjobban – írtuk szerkesztőségi cikkünkben nem is olyan régen, amikor azt az egészen elképesztő jelenséget elemeztük, hogy a Nemzeti Választási Iroda & Bizottság az Orbán-rendszer lényegét veszélyeztető összes népszavazási kezdeményezést egyszerűen lesöpörte az asztalról. Most a legfelsőbb bírói fórum hozott olyan döntést, mely nyomán a kezdeményezők érthető módon gyanakodnak politikai befolyásolásra.

A Kúria ma nyilvánosságra hozott döntése elvágta az olimpiáról és a Városligetről szóló népszavazási kezdeményezést. A két kérdés így hangzott: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére?”, illetve „Egyetért-e azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új múzeumi épületek építését a Városligetben?” Az első elutasításakor a Kúria azzal érvelt, hogy a főváros már benyújtotta a szándéknyilatkozatot a NOB-nak, és februárban – vagyis a népszavazás kiírásának lehetséges időpontja előtt – már a pályázati dokumentációt is el kell küldenie. A második kérdésben pedig azt állapította meg, hogy a Városliget beépítését törvény szabályozza, amelyet helyi népszavazás nem írhat felül.

Az érvelés és a döntés mindkét esetben sérti az igazságérzetünket, hiszen ezek olyan ügyek, amelyek alapvetően befolyásolják a budapestiek életét, akik joggal várják el, hogy véleményt nyilváníthassanak róluk. Ráadásul gyakorlatilag minden ellenzéki párt hajlott arra, hogy támogassa a népszavazási kezdeményezést, tehát joggal feltételezzük, hogy komoly társadalmi támogatottsága van...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR AZ OROSZ MEDVE BARÁTI ÖLELÉSÉBEN

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.0120.


Putyin magához rendelte legjobb magyar tanítványát, Orbán Viktort. Ha ezt a mondatot három éve olvastuk volna, azt gondolhattuk volna, hogy valami posztkommunista paródiából való az idézet. A szomorú valóság azonban az, hogy a nagy orosz medve megüzente a kicsi magyar miniszterelnöknek: elérkezett az ideje annak, hogy viszonozza a szívességét. Egyelőre azt sem tudjuk pontosan, Putyin milyen szívességet tett Orbánnak, de az biztos, hogy most valamit kérni fog tőle.

Sokat tépelődtünk már azon, miért olyan fontos a magyar kormány számára az oroszok jóindulata, vagy ha úgy tetszik, barátsága, és a február közepén esedékes Orbán-vizit talán megvilágít néhány részletet ebből a nagy, homályos foltból. Az biztos, hogy Orbán szabadságharcos politikájához külső segítséget kell kérnie, hiszen az Európai Unió elleni küzdelméhez nem igazán tudott uniós tagállamokat megnyerni. Az egész morbid szabadságharcos retorika is arra épül, hogy azok, akik elvben a szövetségeseink, nem szeretnek bennünket, de vannak olyan lélekben hozzánk közelebb álló nemzetek (különösen a kazahok!), melyek megértik a törekvéseinket.

Orbán úgy viselkedik, mintha még mindig a puszták népe lennénk, és olyan szövetséges törzseket keresnénk a nagy keleti sztyeppén, akik szívesen jönnek velünk együtt kalandozni a gazdagabb nyugati királyságokba. Hogy Orbán éppen az oroszokban látja ezt a kalandozó partnert, annak egyetlen kézzelfogható indoka lehet. Az egyetlen regionális nagyhatalom a közelünkben ugyanis Oroszország, amely valós ellensúlyt tud képezni az EU gazdasági erejével szemben. Orbánnak nagyon nem fűlik a fogához az a kifinomult uniós intézményrendszer, amely ragaszkodik a demokratikus döntéshozatal minden apró részletéhez, a döntések végrehajtásának precíz ellenőrzéséhez, és most már komoly feltételekhez kezdi kötni a vissza nem térítendő támogatásokat...

ITT OLVASHATÓ

AZ INTEGRÁCIÓ GÁTJAI A TEREPI TAPASZTALATOK TÜKRÉBEN

OFOE BLOG
Szerző: L. Ritók Nóra
2015.04.18.


Az integráció, főleg a mélyszegénységben élő, roma gyerekek integrációja nem egy sikertörténet a közoktatásban. Egyre kezelhetetlenebb folyamatok indulnak meg, megoldások sehogy sem körvonalazódnak, sőt, az utóbbi időben a probléma kezdett önjáró lenni, ami nem sok jóval kecsegtet bennünket a jövőre nézve.

Az okokat több szinten is megtalálhatjuk, minden mindennel összefügg, ellentétes érdekek mozgatnak a háttérből, az elvárások hamisak, a kommunikáció és a döntések ellentmondásosak, a felelősség hárítása és az időhúzás beépült technika lett.

Tulajdonképpen a rendszerváltás óta nincs valós szembenézés a problémával, a szőnyeg alá söprést magunkkal hoztuk, átörökítjük azokon a rejtett csatornákon, melyek generációk óta változatlanul működnek. A szakpolitikai szint attitűdváltást emleget, miközben lehetőséget teremt a szegregációra, szemet hunyva az elvesztett generációk felett.
Milyen gátjai vannak az integrációnak a különféle területeken, és milyen megoldási javaslatok körvonalazódhatnának?

Alapfelvetések: 
 
Szegregált közegben sem gyerek, sem felnőtt nem képes integrációs képességeket fejleszteni magában. Nincs olyan, hogy szegregált közegben készülhetünk fel az integrációra. Az integrációs képességek fejlesztését gyerekkorban kell elkezdeni, és támogatni végig, generációkon át.

A probléma kialakulása generációkon át történt. A megoldás sem fog hamarabb beépülni.
Az integráció sikeres lehet, ha felkészülten és motiváltan vesz benne részt a pedagógustársadalom is, és támogatja minden, a problémában érintett szereplő.
Elsődleges a deszegregáció, utána (vagy közben) beszélhetünk antiszegregációs törekvésekről...

ITT OLVASHATÓ

SZÁNDÉKOSAN ROHASZTJA LE AZ EGÉSZSÉGÜGYET A KORMÁNY - DURVA BEISMERÉS EGY FIDESZESTŐL

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.01.20.


Egészen döbbenetes állításokat tett az egészségügy szétveréséről egy korábban élvonalbeli fideszes politikus. Részletek alább.

Évek óta figyeli az ország értetlenkedve az Orbán-kormány pénzköltési prioritásait: stadion lassan minden kisvárosba, MOL-részvények, milliárdos tanácsadói szerződések, luxusingatlanok és festmények az MNB-nek, közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár 80 milliárdért, felcsúti Disneyland, 50 milliárdos támogatás a vajdasági Fidesz-barát pártnak, és a sor holnap délelőttig folytatható.  

Sokan nem értik, hogyan lehet fontosabb Orbánéknak szinte minden, mint a magyar emberek gyógyítása. Miközben nem kérdéses, hogy a hazai egészségügy a katasztrófa szélén áll:

ITT OLVASHATÓ

KIS MAGYAR ABSZURD: AZ MTVA HAZUDIK, PERT VESZÍT, MAJD AZ ÁLLAM FIZET

SZABOLCSBLOG
Szerző: szabolcsblog
2016.01.20.


Talán emlékszik még rá mindenki, hogy nem is olyan régen pert nyertem első fokon az MTVA-val szemben. Az MTVA ugyanis kifogásolta, hogy merészeltem az állami médiáról azt állítani, miszerint rendszeresen híreket gyártanak, híreket hamisítanak, híreket magyaráznak. A pert annak rendje és módja szerint meg is nyertem. A bíró ráadásul érdemben vizsgálta a kijelentésem tartalmát és megállapították: az megfelel a valóságnak. Szóval a bíróság az MTVA keresetét elutasította, és 30 ezer forint illeték megfizetésére kötelezte.
 
Nekem már akkor eszembe jutott, hogy vajon ki fogja állni a cechet? Adatigénylést küldtünk be, de engem akkor a jogi képviseletet ellátó Őszy ügyvédi iroda munkadíja érdekelt, mert ugye mégiscsak egy több mint 70 milliárd forint közpénzzel gazdálkodó szervezetről van szó. Akkor érdekes stílusban közölték, hogy erre ők nem válaszolnak.
 
A mai napon azonban fura levelet kaptam a Fővárosi Törvényszéktől. Az MTVA jogi képviselője azt kérte, hogy a bíró javítsa az ítéletet. Az eredeti szöveg szerint ugyanis a felperest kötelezte a 30 ezer forint illeték megfizetésére, azonban mivel az MTVA illetékmentes, a bíróság ezek alapján az alábbiak szerint módosította az ítélet szövegét:
 
„A feljegyezett 30.000.- (harmincezer) Ft eljárási illetéket a Magyar Állam viseli”
 

ÜRÜLÉKBEN FETRENGVE

CSAKHOGY... BLOG
Szerző: H_A
2016.01.20.


Szerintem is van abban valami egészen groteszk, abszurd – mondhatni – nagyon magyar, hogy miközben az Erzsébet-híd 18 perces eltorlaszolásáért a fekete ruhás ápoló közmunkában közhasznú munkában bűnhődik polgárilag engedetlen magaviseletéért (egy tavaly szeptemberi flashmob miatt róttak ki rá pénzbüntetést, amit nem fizetett ki, inkább ledolgozza), egy csoport taxis immár harmadik napja torlaszolja el rendőri beleegyezéssel a Bajcsy-Zsilinszky utat. Sándor Mária és a taxisok megmozdulása egyaránt előre be nem jelentett demonstrációval kezdődött. Csakhogy.
 
Miközben egy súlyosan beteg társadalom szimbólumaként Sándor Mária gereblyézi a kósza faveleveket valahol Csepelen, nekem egyre inkább az az érzésem, hogy a blokádnak éppen nem nevezhető taxis bohóckodás nem más, mint egy kormányközeli akció, amelynek célja, hogy addig se Sándor Máriáról, vagy éppen a lázadó, engedetlen pedagóguskról szóljanak a híradások...
 

BUSZOK, TAXIK, SOFŐRÖK, HIÉNÁK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.20.


A közösségi közlekedési iparág liberalizációja esedékessé teszi a Volán-vállalatok számára a buszok cseréjét.
Ki is fogják írni áprilisban a tendert a buszflotta frissítésére, természetesen használt buszokra.
A magyar ipar évente párszáz buszt még jelenlegi állapotában is képes lenne gyártani, de ez nemigen kell, jó a magyarnak az urságoktól levetett turibusz is, attól lesz az iparunk versenyképes, hatékony és az ország számára hasznot hajtó.
Nem a buszok miatt fáj a szívem, habár, mikor minap láttam a fonódó villamos miatt megszüntetett buszjáraton a nosztalgia-ikaruszt, azért kicsit belefájdult a szívem, hiszen a negyven éves típus, ma is gond nélkül tette meg a távot.
Még csak randának se volt mondható, inkább csak egy idős dámára hajzott, aki divatjamúlt ruhájában azért még mindig mutatós.
Nem érdemes azt firtatni, hogy miért kellett az óriási tradíciókkal bíró magyar buszgyártást felszámolni, abban az időben nagy pénzek mozogtak, és a nagy pénzek nagy elhatározásokat szültek.
Így lett vége sok-sok értékünknek és így lett a magyar kreativitás honából bérmunkás paradicsom, még, ha kicsit löttyedt is.
A piacot adtuk el, ahova egy pillanat alatt betódultak a versenytársak, így aztán mára a régi dicsőség elenyészett, még ha a szaktudás nem is...

Voltak-vannak persze próbálkozások, de a busz nem olyan, mint a regény, nem lehet az asztalfióknak írni.Buszt akkor lehet gyártani, ha van rá fizetőképes kereslet, azt pedig nem lehet úgy generálni, ha nincs olyan termék, mely komolyabb nagyságrendben a hétköznapokban is megmutatta már magát.
Prospektussal meg ígéretekkel buszt eladni nem lehet, mert az üzemeltető csak nálunk fogad el olyan buszokat, melyek nem tudnak befordulni egy keskenyebb utcába, ki tudja, miért?
A Volán vállalatok évtizedek óta szenvednek, időnként átszervezik őket, ahány cég, annyi típus, az elővárosi közlekedésben hol monopolhelyzetben vannak, hog a nyakukra hozzák a BKV-t, BKK-t , nekik meg mindig le kell nyelniük a BK-t.
Viszont a kiskirályságokkal ki lehet fizetni a vazallusokat, a szerződéses partnerekkel pedig sok dolgot meg lehet oldani okosba...
Ha az ország érdekeit néznék, akkor központi beszerzéssel kellene kiválasztani azt a típust, melyet a következő évtizedekben használni szeretnénk, és helyzetbe kellene hozni a magyar ipart, melyet a járműgyártás terén  talán a buszgyártásra lehetne legkönnyebben felkészíteni...


ITT OLVASHATÓ

A NATO MINDEN, AZ EU SEMMI

MIKOR? MELYIKET? BLOG
Szerző: Tucker David/Hans-Peter Bartels
2016.01.20.


Magyarországon nagyjából egyidőben került szóba az EU lebontása és a sorkatonaság bevezetése. Előbbiről annyit, hogy ha valaki tagja egy közösségnek, és azt látja, hogy az nem elég erős, akkor arra éppen a megerősítés lenne az adekvát válasz, és nem a tovább bontás. (Kivéve, ha az illető valami miatt abban érdekelt, és a közösség eleve részben miatta gyengült meg.) Ha meg valaki erős hadsereget szeretne, akkor arra is megvan régóta a megoldás, amit tavaly év elején Dr.Hans Peter Bartels, a német biztonságpolitika öreg rókája adta is kifejtett egy cikkében. Már régóta itt áll piszkozatban, és most hirtelen aktuálissá is vált. Érdemes rajta elgondolkodni.
(Ez az írás még hónapokkal a mostani menekültválság előtt született. Nem mintha annak lenne köze a cikk témájához, hiszen az alapvetően szociális kérdés, itt meg most egészen másról van szó. Csak szeretném megelőzni, hogy bárki arra gondoljon, hogy az erős hadseregnek a dolga a bevándorlók távol tartása kéne legyen, és a cikk sem erről szól.)

A DOBÓKOCKA-LECKE - KÖLNRŐL ÉS AZ EMBERI TERMÉSZETRŐL

MANDÍNER BLOG
Szerző: Redakció
2016.01.20.


A matematika a természettudomány költészete. Ahogy a vers, a számtudomány is alkalmas a valóság jelenségeinek sűrített megragadására és leírására. Amikor tehát a tapasztalati valóságot sehogy sem tudjuk értelmezni, jól tesszük, ha a matematikához fordulunk segítségért. Nem fogunk csalódni.
Senki számára nem lehet kétséges, hogy a kölni szilveszter éjszakán történteket értelmeznünk kell. Az eddigi viták alapján a legfontosabb eldöntendő kérdéssé az vált, hogy van-e összefüggés az elkövetők etnikai hovatartozása és a cselekmények között, vagy csupán elvetemült egyének egyidejű, alkalom szülte tetteiről van szó. A magát liberálisnak tekintő értelmezés az utóbbit úgy fogalmazza meg, hogy „nem érdekel a bűnözők bőrszíne”, egy másik értelmezés viszont törvényszerű kapcsolatot lát az etnikum és a magatartás között.NEM A MENEKÜLTKÉRDÉS DÖNTI EL A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁST

MAGYAR NARANCS - REPUBLIKON
Szerző: Reiner Roland
2016.01.20.


Mi az a két legfontosabb probléma, amelyekkel ma Magyarország szembenéz?

Bár a kormány gőzerővel dolgozik azon, hogy minden a menekültkérdésről szóljon, a következő két és fél év legfontosabb kérdése – és a 2018-as választás tétje – sokkal inkább a megélhetés és a szegénység körül forog majd.
Megállás nélkül zajlik a menekültellenes kampány Magyarországon, miközben a menedékkérők száma – elsősorban a hideg, téli hónapokban köszönhetően – számottevően visszaesett. Míg a nyár eleji kampány fókuszában elsősorban anyagi jellegű érzésekre játszott rá a kormány („elveszik a munkát”), az őszi aláírásgyűjtés, majd a decemberben indult kampány az emberek biztonságérzetére apellál és a menekülteket a terroristákkal mossa össze – így „érvelve” a befogadási kvóta ellen.
Ma már látszik az is, hogy ez a kampány részben a legújabb alkotmánymódosításnak ágyazott meg: az Orbán-kormány éppen a terrorveszélyre való hivatkozással akarja úgy átírni az alaptörvényt, hogy bizonyos, nem túl alaposan definiált körülményekre hivatkozva terrorveszélyhelyzetet hirdethessen ki, mely átmeneti jelleggel rendeleti kormányzást tenne lehetővé – ami számtalan jogállami kételyt vet fel.

PTSD - AZ UKRÁN HÁBORÚ ÚJ FRONTJA

LUMENS BLOG
Szerző: Lumens
2016.01.20.

Miközben 2015-ös minszki jegyzőkönyv következményeképp Kelet-Ukrajnában – egy-két kisebb konfliktustól eltekintve – szünetelnek a harcok, egy új, alattomos ellenség jelent meg: egyre több hazatérő katona szenved a PTSD-től, azaz a poszttraumás stressz-szindrómától.
A PTSD-hez hasonló tünetegyüttest már az 1667-os londoni tűz túlélői között is leírt Samuel Pepys angol haditengerészeti tudósító. Később az első világháború során tapasztalták meg a „shell shock” nevű jelenséget: a folyamatos tüzérségi- és gránáttűz alatt álló alakulatok katonái a fokozott hang- és fényhatások okozta stressz miatt fáradékonyabbá és határozatlanabbá váltak, valamint reakcióidejük is romlott. Hasonló tüneteket figyeltek meg a második világháború, a holokauszt és az atomtámadások túlélői között is, de a PTSD csak 1980-ban került be ezen a néven az Amerikai Pszichiátriai Egyesület Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders című mentális betegségeket leíró kézikönyvébe.
A szindrómában szenvedők sokszor újra élik a megtapasztalt borzalmakat, emlékeik vártalanul előtörnek, rémálmok gyötrik őket. Sok esetben önkéntelenül is a bujkáló ellenséget keresik a tetőkön és fák mögött, állandóan támadásoktól félnek. Jellemző, hogy a háborús helyzetben felvett szokásaikat folytatják: például dohányzás közben eltakarják a cigaretta égő végét, hogy annak fénye ne keltse fel az ellenség figyelmét. Gyakran szenvednek álmatlanságtól, depressziótól és dühkitörésektől. A betegek nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak visszailleszkedni a társadalomba, képtelenek folytatni munkájukat, illetve akár önmagukra és környezetükre is veszélyt jelenthetnek. A tünetek sok esetben csak hónapokkal a trauma után jelentkeznek.

ULTRABRUTÁLIS TECHNIKÁS DEATH METAL - WORMED-DALPREMIER

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: GNOSIS

2016.01.20.


Fáradtan elindulsz a munkából haza, még tele a fejed a kollégáid hülyeségeivel, vajon mit felejtettél el megcsinálni, mindegy, ráér holnap is, ugyanaz a szürkeség és monotonia vár rád, nincs hova menekülnöd, ja még be kell ugrani a boltba kenyérért mert nincs ma mit enni a parizerhez, mindjárt hét közepe és semmi nem történik, kellene már valami új valami ami kirángat, de ez nem a legújabb Budapest éjjel-nappal lesz, mindegy, ha már az megy akkor belenézek, jézusom, de unom magam ...

ITT OLVASHATÓ

CSEPELEN, A STRANDON KÖZMUNKÁS SÁNDOR MÁRIA, A FEKETE RUHÁS NŐVÉR

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.01.19.


Sándor Mária pénzbírságot vált ki a közmunkával, ma délelőtt már a csepeli strandon dolgozott.

A pénzbírságot egy tavaly szeptemberi flashmob miatt szabta ki az V. Kerületi Rendőrkapitányság: az egészségügy helyzete miatt tiltakozók 18 percre lezárták az Erzsébet hidat. Első körben az összes demonstráló pénzbüntetést kapott, de a TASZ közbenjárására végül csak Sándor Máriát bírságolták meg, és az ő büntetését is tízezer forintra mérsékelték.

A fekete ruhás nővér elképesztőnek tartja a büntetést, szerinte jogosan hívták fel a figyelmet az egészségügyi dolgozók elvándorlására, az alacsony bérekre, az ellátást fenyegető veszélyekre...

ITT OLVASHATÓ

ÚSZÓSZERELEM

HVG ONLINE -NYÜZSI
Szerző: Mérő László
2016.01.18.


Rómeó és Júlia legalább annyira szól a korabeli Veronáról, mint a két főszereplő szerelméről. Katinka és Shane története a mai Magyarország, és egyben a globalizálódó világ kvintesszenciája.

Gyárfás Tamás úszófőnök „az édes Katinkát szeretné visszakapni”. Apuka a kicsi lányát, akit elragadott tőle a gaz csábító, aki még ráadásul idegen is, sőt nemcsak afféle német vagy román, hanem egyenesen amerikai. Joggal várja el, hogy mögé álljon a nemzet, még az a része is, aki a női princípiumról talán másként gondolkodik. Apa csak egy van, és haza is.

A történetről már szinte mindent megírtak, de ez a szerelmi szál valahogy elsikkadt a nagy hangzavarban. Pedig előttünk játszódik a 21. század egyik nagy szerelmi története, maga az élet írja. Elég időt töltöttem pszichológusok között ahhoz, hogy ne tudjam nem észrevenni, ahogy Katinka hullafáradtan, a végletekig kihajtva magát odaadó szerelemmel néz ki a medencéből a párjára, aki egyben az edzője is, és éppen egy elrontott benyúlás miatt kiabál vele úgy, hogy zeng az uszoda...

ITT OLVASHATÓ

MÉSZÁROS LŐRINCÉ AZ ESZÉKI FOCICSAPAT, ÉS ÚJ STADIONT IS ÉPÍTHET

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: Magyar Krisztián
2016.01.19.


Az eszéki városi tanács kedd délelőtti ülésén eldőlt, hogy alig 100 ezer kunáért Mészáros Lőrincé az eszéki focicsapatot működtető társaság 46,6 százaléka. A felcsúti milliárdos segítene a stadion felújításában, vagy akár egy új építésében is.

Novemberben még az a hír terjedt el a hazai sajtóban, hogy a felcsúti Puskás Akadémia szeretne részesedést vásárolni egy horvát focicsapatban. Az információ nem volt teljesen alaptalan, hiszen – saját weboldalán és egy regionális lapban – ekkor jelentette meg nyilvánosan az eszéki önkormányzat, hogy megválna a horvát élvonal utolsó előtti helyén álló focicsapatban meglévő 46,6 százalékos részesedésétől. A vevők nem nagyon kapkodtak a lehetőség után, így november 27-én a város meghosszabbította az ajánlattételi határidőt, amelynek végén nem a felcsúti akadémiától, hanem karácsony előtt Mészáros Lőrinctől, pontosabban a többmilliárdos éves bevételt termelő építőipari cégétől, a Mészáros és Mészáros Kft.-től érkezett az egyetlen érvényes ajánlat. A kiírásban nem szerepelt minimálár, így a felcsúti polgármester 100 ezer kunát ajánlott, amely alig több mint 4 millió forint. Az árat és a későbbi szerződéskötéshez szükséges dokumentációkat az eszéki önkormányzat egy külön erre a célra létrehozott bizottsága december 29-én elfogadta, majd ma délelőtt – egy kisebb vita után – az eszéki városi tanács megszavazta, hogy Mészáros Lőrinc viheti a 46,6 százalékot, illetve azt a temérdek adósságot, amelyet a klub az utóbbi időszakban felhalmozott. Orbán Viktor felcsúti bizalmasa és egy eszéki üzlettárs, Ivan Meštrović – a szerződés nyolc napon belüli aláírását követően már hivatalosan is – az NK Osijek több mint 90 százalékát tudhatja magáénak, ha az eszéki vízművek, a csődeljárás alatt álló városi bank és egy városi cég részesedése is átkerül az új befektetőkhöz; a maradék, nagyjából 10 százaléknyi részvény magánszemélyek tulajdonában van. A Mészáros által felajánlott 100 ezer kunát – a portálunk birtokába került dokumentumok szerint – december 23-án Meštrović személyesen vitte be az egyik eszéki bankfiókba, onnan utalták át a készpénzt az önkormányzat számlájára...

ITT OLVASHATÓ

SÁRGA TAXIK A FIDESZÉRT TÜNTETNEK

A SZAVAZATOK EREJÉVEL... BLOG
Szerző: Dr.Tóth Zoltán
2016.01.19.


A Fidesz mellett tüntetnek a sárga taxisok. A sárga taxik bevezetésével saját klientúrájukat támogatta a Fidesz. A Fidesz politikusok hülyére veszik az embereket. Ennek első számú áldozata a fővárosi főpolgármester volt, aki személyesen ágált a sárga taxik kötelező bevezetése mellett.

Most, hogy a főpolgármester fasírtba került a Fidesz-szel, mutogat a központi hatóságokra, hogy neki ebben nincs illetékessége! Akkor volt illetékessége, amikor bevezették a kötelező sárga taxit, most meg nincs illetékessége, amikor a Fidesz klientúra reklamál az Uber taxi[i] ellen?!
A Fidesz politikai kormányzásának a lényege, hogy minden állami döntést kizárólag a saját személyes, a családi és a klientúra nyers (pénzügyi, gazdasági) érdekei alapján hoz meg. A közérdek jogcímén a saját maga vagyonszerzési érdekeit teszi a törvények és a jogszabályok alapjává. A magyarság nevében a saját gazdagjait gazdagítja és a társadalom többségét szegényíti.
 
Így történik az a sárga taxik esetében is. A Fidesz a saját fővárosi taxis klientúráját késztette pénzügyi beruházásokra, azzal kecsegtetve a sokadrangú klienseket, hogy jól járnak. Eszközként a főpolgármestert használták, aki szereti a buszokat kékre, a taxikat sárgára festetni...
 

BIRKASZEM A MINISZTERELNÖKNEK

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.01.19.


Ha valaki arra kíváncsi, mikor is vezetik be a terrorfenyegetettségre való tekintettel a rendkívüli állapotot, annak azt kell mondanom: nem tudom biztosan, de hajlandó lennék fogadni egy sörbe, hogy még január huszonkettedike előtt, az Örökkévaló Kék Ég nagyobb dicsőségére. Hogy miképpen jön ide az Örökkévaló Kék Ég? Nagy a sora annak, kérem.

Úgy áll a helyzet ugyanis, hogy terrorfenyegetettség ugyan nincs, szikrája is alig van a vésznek, határainkon belül nincsenek menekülők és szomszédaink is csak csendesen, mélán utálnak minket, de ha a kormány akarja, akkor lesz terror is, fenyegetettség is. Ha mástól nem, megriadhatnak az Uber ellen lázadozó taxisbandériumtól is, habár, amint a jelszavaikat, követeléseiket elnézem, inkább vannak azok a kormány pártján, mint volnának ellene. No, de ürügynek minden jó, és végső soron ott van Orbán Viktornak a tulajdon árnyéka, ha minden kötél szakad, és muszáj lesz, attól is megijedhet. Minden csak elszántság kérdése...

ITT OLVASHATÓ

ELTÖRLI A KORMÁNY A LAKÁSTAKARÉKPÉNZTÁRAKAT?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.01.19.


Azt gondolom, ha a magyar ember meghallja a "rogán baráti társaságnak" bármelyik szájából elhangozva a "nemzeti..." és "pénztári vagyon" szavakat, akkor kirázza a hideg. Ezeket a szavakat könnyen össze tudjuk kapcsolni a nemzeti dohányboltokkal és a magánnyugdíjpénztári vagyon likvidálásával. Mondjuk úgy, hogy nem feltétlenül fűződik a halandó embernek jó emléke ezekhez az intézkedésekhez. A napokban sikerült új szinte emelni a nemzeti agyvérzést, amikor Rogán bejelentette, hogy létre kívánják hozni a lakástakarékpénztárak ellenfelének szánt Nemzeti Otthonteremtési Közösséget. Csak jelzem, hogy a lakástakarékpénztárak kezelt vagyona 600 milliárd forint feletti. Ez pedig már tétel. Az indoklás elég bugyuta, és én emiatt félek...

A versennyel amúgy semmi bajom nem lenne, hiszen a piac majd beárazza magát és eldönti, hogy melyik szemléletmóddal tud azonosulni. Ezért nem értem a Taxis dühöngést sem, hiszen azon kívül, hogy csináltak egy ingyen flash mob reklámot a Ubernek, semmi érdemlegeset nem tudnak felmutatni. Gyakorlatilag olyan, mintha az autó nepperek azért tüntetnének, hogy magánszemélyek ne adhassanak el magánszemélynek autót, mert ők amatőrök, mert nem feltétlenül adóznak, mert... Szóval félek, hogy lejteni fog a pálya. Amikor orbitális baromsággal próbál meg önigazolni a kormány, abból születnek mindig a fájó ötletek, piaczsugorítások, állami andyvajna-póliumok. Lásd a Nemzeti Dohányboltokat, ahol a dohányzás csökkenését próbálták megindokolni, és nem igazán jött össze.
 
Szerintem ez az első lépés lehet...
 

ARNOLD GENTHE FOTÓI A SAN FRANCISCÓ-I FÖLDRENGÉSRŐL

MAI MANÓ HÁZ BLOG
Szerző: Mai Manó Ház
2016.01.20.


Arnold Genthe (1869. január 8. - 1942. augusztus 9.) német származású, de amerikai fotográfusként ismert. 1895-ben vándorolt ki San Franciscóba, ahol házitanítóként dolgozott és önállóan megtanult fényképezni. Miután néhány fényképe az 1890-es évek végén helyi folyóiratokban megjelent, portréműtermet nyitott. Ismert néhányat a város gazdag idősebb asszonyai közül, így hírneve egyre növekedett. A fotográfus leginkább a San Franciscó-i kínai negyedről, az 1906-os San Franciscó-i földrengésről és a híres emberekről – politikusok, irodalmárok és a szórakoztatás hírességei – készült fotóiról ismert.

Érdekelte a kínai városnegyed, amelynek lakóit – gyerekektől kezdve a kábítószeresekig – fotózta. Mivel fotóalanyai félhettek a fényképezőgéptől vagy idegenkedhettek attól, hogy képet készítsen róluk, Genthe időnként rejtett fényképezőgéppel dolgozott. A nyugati kultúra jeleit néha eltávolította, szükség szerint levágta vagy kitörölte ezekről a képekről. A kínai negyedről körülbelül 200 képe maradt fenn, amelyek a terület egyetlen fényképábrázolását jelentik az 1906-os földrengés előtt...


ITT OLVASHATÓ

A BRITISH LEYLAND 1973-AS NÉMET EXPORTKATALÓGUSA

RITKÁN LÁTHATÓ TÖRTÉNELEM BLOG
Szerző: JTom
2016.01.20.


Ahogyan a múlt héten - a Quelle prospektus posztolásakor - ígértem, katalógusok jönnek az elkövetkező szerdákon, így ma egy autókatalógus van soron. A dicstelen véget ért brit autógyártás egykori bástyája az 1986-ban kimúlt, de ekkor még 250 ezer (!) főt foglalkoztató British Leyland még ereje teljében - az 1973-as modellévben - állította össze ezt a katalógust NSZK importőre számára...

ITT OLVASHATÓ

NEM VÉD MEG A NEMZETÁLLAM

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.20.


Kevesebb, mint két hónapunk van arra, hogy irányítás alá vegyük a menekültkérdést, más különben összedől Schengen – mondta január 19-én, az Európai Parlamentben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Szerinte a 28 tagország vezetőjének március 17-18-ai csúcstalálkozója az utolsó pillanat, amikor még stratégiai döntést lehet hozni.
Nem kell nagy ész hozzá, hogy ha ez elmarad, annak súlyos következményei lesznek. Csak kapásból:

Európában ismét vége lesz az országhatárokon való szabad átjárásnak.
Lényegesen megnehezül a más országokban való munkavállalás, a külföldön munkát vállalók teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülnek.

Nehézségekbe ütközik majd az elmúlt évtizedekben kitelepült rokonok, a gyerekek, az unokák meglátogatása.
Kelet-Európából ismét csak a kevés kiváltságos gyerekei tanulhatnak külföldön.

A vámhatárok újbóli létrejöttével a nyugati cégek nagyrészt beszüntetik kelet-európai termelésüket, mert a megnőtt költségek miatt nem lesznek versenyképesek az amerikai, a kínai, az indiai, a brazíliai cégekkel szemben.
Az eddigi helyi beszállítók csődbe mennek.

Megszűnnek az Európai Unióból jövő támogatások, s ezzel teljesen összeomlik az agrárgazdaság, a fejletlenebb államokban nem lesz pénz a nagy közlekedési, egészségügyi, de még a kisebb helyi beruházásokra sem.
A kutyát sem fogja érdekelni, ha az európai, főként a kelet-európai kis országokban ismét törpediktátorok sanyargatják, tartják majd sakkban a népeket

ITT OLVASHATÓ