2016. augusztus 29., hétfő

A SZELÍD LELKŰ FIDESZES MEGGYŐZI AZ ELLENSÉGET

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.29.


Egyre gyakrabban hallom-olvasom a közélet szereplőitől, hogy ez már egy élhetetlen ország lett – ami egyébként részben igaz – és micsoda gyűlölködés megy itt, holott tessék szépen szeretni egymást. Mert – ilyeneket kell mondani, hogy elfogulatlannak és pártatlannak tűnjünk – a jobboldal és a baloldal is acsarkodik és nahát, meg fúj!


 
Örömmel mondanám, hogy szó sincs ilyesmiről, de sajnos ez nem lenne igaz. Valóban félháborús időket élünk, csak nem teljesen abban az értelemben, ahogy a miniszterek elnöke ezt meghirdette. Orbán Viktor, az ő kormánya és a nekik dolgozó média- és propagandagépezet hihetetlenül sokat tett és tesz azért, hogy egyfajta polgárháborús helyzet alakuljon ki az országban.
 
Ehhez szemrebbenés nélkül felhasználnak mindent és mindenkit. A menekültektől kezdve a baloldali meggyőződésű embereken, a liberálisokon, a melegeken, zsidókon, cigányokon keresztül Gyurcsányig, Sorosig, Angela Merkelig széles a paletta. A magyar kormány évek óta folyamatosan és hatásosan uszít. A saját polgárait, a tulajdon szavazóit uszítja. Lehet úgy tenni, mintha ez véletlenül, akaratlanul, de mindenki hibájából alakult volna így, de az éppen annyira hazugság lenne, mintha azt állítanánk: nincs is itt semmi probléma.
 
Van probléma, vagy inkább baj. Mégpedig nem kicsi. A baj eredendő forrása pedig éppen az a magyar kormány, amelynek a társadalmi béke megteremtése és fenntartása lenne az egyik fő feladata.
 
Ne hazudjunk sem önmagunknak, sem egymásnak, mert az soha nem vezet sehová. Ne tegyünk úgy, mintha teljes egészében normális és természetes lenne az a napi szintű uszítás és gyalázkodás, amit a kormány irányít. Ezer példát lehetne hozni, de nézzük csak a mai napot...
 

ŐSZINTE VÁLASZ DÖMÖTÖR CSABA ÁLLAMTITKÁR ÚRNAK

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: Mráz Attila
2016.08.29.


...Tisztelt Államtitkár Úr! Ha elolvasta volna a menekültellenes népszavazáshoz írt Gyakran Ismételt Kérdésekre adott válaszainkat, ennek a bejegyzésnek nem kellett volna megszületnie. Így azonban sajnos nem úszhatjuk meg, hogy kitérjünk tudatos csúsztatásaira.
 
Ön szerint "érthetetlen" az a kijelentésünk, miszerint a referendum "alkalmatlan a nép akaratának érvényre juttatására". Segítünk: azért alkalmatlan, mert az Ön Kormánya nem árulta el a népnek, mit akar kezdeni a népszavazás eredményével. Ön is tudja, hogy a népszavazás esetleges eredményét az Országgyűlés juttatja érvényre. Ezért a Kormánynak a népszavazás kezdeményezőjeként bizonyára konkrét elképzelései vannak arról, hogy egy érvényes és eredményes népszavazás nyomán – akár az "igen", akár a "nem" válaszok győzelme esetén – hogyan tegyen eleget az Országgyűlés a népszavazásból eredő kötelezettségének. Ezeket az elképzeléseket eddig még sehol sem hallhattuk.
 
Tisztelt Államtitkár Úr! Őszinte választ várunk: mi a céljuk ezzel a népszavazással? Önön és Kormányán múlik, hogy a választópolgárok tudják-e miről döntenek, mire hatalmazzák fel képviselőiket a népszavazáson. Milyen közjogi aktust vár a Kormány az Országgyűléstől a népszavazás tetszőleges eredménye nyomán? Amíg ezt nem hallhattuk, az Ön Kormánya továbbra is akadályozza a népet akarata érvényre juttatásában.
 
Végül: az államtitkár urat és a Kormányt valóban érdekli, hogy minél többen "szólhassanak bele a Magyarország jövőjét alapjaiban meghatározó kérdésekbe"? Akkor a menekültellenes népszavazás előtt miért döntött ismét – minden ellenzéki pártnak ellentmondva – a külföldön szavazó magyar lakosok levélszavazásból való kizárása mellett? Miért nem zavarja Önt, hogy 2013 nyara óta egyesek csak temérdek időt és pénzt áldozva vehetnek részt az összes országgyűlési választáson és országos népszavazáson?...
 

FESZÜLTSÉGSZABÁLYOZÁS "MŰVÉSZI" MÓDON

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M.Révész Zsuzsa
2016.08.28.


Számos kutatási eredmény igazolja, hogy a művészetterápiák – képzőművészet, zene, tánc/mozgás, dráma, kreatív írás – minden életkorban jó hatással vannak az önszabályozásra (szelf-regulációra), különösen fontos segítséget jelenthetnek a stressz okozta problémák vagy a poszttraumatikus állapotok rendeződésében, a felépülésben.
Hogyan fejtik ki a hatásukat?Többcsatornás összehangolódás

Alapvetően minden terápiás kapcsolatban létrejön egyfajta kölcsönös ráhangolódás a másikra (kétszemélyes kapcsolat esetén) vagy másokra (csoport esetén).

Az érzékleti ingerekre épülő művészetterápiák különösképpen erősítik, támogatják a ráhangolódás nonverbális csatornáit. Mivel a keletkező érzésre (érzelmek, testérzések) koncentrálnak elsősorban, olyan ősibb agyterületek működését is intenzíven serkentik, amelyek az érzelmekkel, testi funkciókkal állnak szoros kapcsolatban és az önszabályozást alapjaiban befolyásolják (amygdala, hyppocampus, egyéb agykéreg alatti területek). Ezek az áreák szerepet játszanak a stresszreakciókban, a szervezet vegetatív, hormonális működésében. A művészetterápia útján a traumákhoz, megterhelő élethelyzetekhez kapcsolódó érzések és emlékek közvetlenebbül elérhetők és kifejezhetők, mint szavakkal. Magyarán szólva önmagunkra is mélyebben, intenzívebben ráhangolódhatunk, mintha csak beszélgetnénk. Ráadásul a terapeutával való kapcsolat, összehangolódás is több csatornán zajlik, mivel az alkotó folyamatban ő is aktív részt vállal: vizuális, auditív, taktilis (érintés) interakciókon keresztül is kommunikál, nemcsak szavakkal
.

Tanulás modell útján (tükröző-funkciók)

Az idegrendszerünk tükör-neuronjai teszik lehetővé, hogy másokat utánozva elsajátítsunk bizonyos gesztusokat, mozdulatokat, átvegyünk speciális érzéseket. A művészetterápiában a terapeutának (és a csoporttagoknak) egyfajta modell-szerepük is van. A terapeuta – különösen a mozgásterápiákban - bemutathat olyan mozdulatokat, amelyek speciálisan segítenek egy-egy érzelem átélésében, kifejezésében. De ugyanígy, például a képzőművészetet alkalmazó terápiákban is vannak ún. „hívóképek”, szimbólumok, technikák, gyakorlatok, amelyeket „eltanulva” a terapeutától tovább vihetünk és bármikor hasznosíthatunk saját érzelmi állapotaink regulációjához...

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT FOGJA ELBUKNI A VALÓVILÁG 8 NYERTESE A 36 MILLIÓ FORINTÓS FŐDÍJAT?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.08.29.


A VV8 nyereményét úgy promózta a műsorvezető, mint a valaha volt legnagyobb fődíjat. Már itt bukik a történet, ugyanis a havi 3M forint egy viszonylag alacsony költségcsökkentett nyeremény, hiszen már Alekosz is 50 M felett kapott (kp+autó+lakás). Tényleg ne higgy el mindent, amit a tv-ben mondanak.

A játék résztvevői alapvetően nem milliomosok. Mindig azt mondom, hogy attól mert valakinek odaadsz egy MAN típusú buszt, attól még nem lesz buszvezető. Tanulni kell a szakmát, mint ahogy milliomosnak is tanulni kell, de legalább belerázódni a történetbe. A legtöbb "megnyert milliomos" azért bukja el a pénzt már középtávon is, mert fogalma nincsen arról, hogyan kell ilyen vagyont összehozni magunktól. Ha lenne erről fogalma, akkor tudná, hogyan kell ekkora vagyonnal bánni.

Én vitatkoznék azzal a leegyszerűsítő állítással, miszerint szimplán szellemileg fogyatékosok a résztvevők (ismered Majkát?). Egy olyan átlagos ember, mint akár te is, nagy eséllyel elherdálna 36 millió forintot, amit havi bontásban kap meg. Gondolj bele! Eddig kerestél havi 150.000 forintot, és holnaptól kapnál 3M forintot. Mire költenéd? Miért egyből a költekezés jut eszedbe és nem az az első gondolatod, hogyan lehetne ebből a pénzből passzív jövedelemre szert tenni?

A ValóVilág 8 fődíj útjának lélektana:


ITT OLVASHATÓ

SOROS-ŰZÉST!

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.08.29.


A közmédia naponta, sőt óránként vagy még gyakrabban tájékoztatja a nemzetikeresztény magyarságot Soros György ármánykodásairól. Teljesen független politológusok is elemeznek meg értékelnek!

Eljött az ideje a cselekvésnek! Már nem elegendő a hírek hallatán elborzadni és imádkozni; a csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja elmormolt „mocskos zsidó!” sem ad már megfelelő védelmet!

Érzi, tudja ezt a NÜK is, ezért a SEK (Soros-elhárítási Központ) révén fölvette a kapcsolatot az Ördögűzők Nemzetközi Szövetségének Budapestre látogató elnökével. A kölcsönös megértés szívélyes légkörében lezajlott megbeszélésen megállapodtak, hogy a közeli jövőben Soros-űző szartartást rendeznek a Nemzet Főterén, ahol akár két- vagy hárommillió magyar ember is összegyűlhet, hogy megtisztuljon, segítse imádott nemzetét is a megtisztulásban.

Nem könnyű persze a feladat, mert Soros György magának Luci Ferkónak (rossz kölök!) legeredményesebben tevékenykedő ügynöke! Amint azt a SEK mellett dolgozó politológus, Kiszelly Zoltán elmondta, Merkel is Soros György kottájából játszik! Ez minden bizonnyal így igaz; erre már Rogán Antal is fölhívta a figyelmet, majd egy évvel ezelőtt – és pontosan ugyanezekkel a szavakkal! Nem csodálhatjuk, hogy Soros bérencei mindenféle hazugsággal rágalmazzák a NÜK propagandaminiszterét!

A NÜK (ne feledjük: Nemzeti Ügyek Kormánya) és az ÖNSZ (Ördögűzők Nemzetközi Szövetsége) megállapodása örvendetes fejlemény a sorosizmussal való harcunkban: a nemzetközi zsidó ármánykodása elleni európai érdekű nemzeti szabadságharcunk szükségképpen nemzetközivé válik!

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN KEVESLI AZ ARANYAKAT: KEGYVESZTETT LETT AZ OLIMPIAI BIZOTTSÁG ELNÖKE

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.29.


Olyan az egész, mint egy rossz paródia az ötvenes évekről.

Hol vannak az aranyak, Borkai elvtárs, hm? Hát az érmek? Ideje lenne önkritikát gyakorolni, nemde?!” Hogy így mehet ez egész kényszerképzetektől csatakos, aranylázas emberkedés, nos, azt nem kisujjunkból szoptuk, bár sejtéseink voltak róla, de a maga gyönyörű valójában a
Népszavából kellett megtudnunk.

Volt Rióban az olimpia afféle szatellitjeként ez a méregdrágából kihozott Magyar Ház, ahol egyfelől a magyar hazát próbáltuk népszerűsíteni, de még annál is jobban a 2024-es budapesti olimpia – dehogyis hagymázas – tervét. No, ezt nem látogatta senki emberfia, nemhogy a reménybeli célközönség negligálta, de annyira nem ment oda a kutya sem, hogy a Győri Balett – khm, ügyesen az utolsó napokra időzített – vendégjátékát még maga a helyszínen tartózkodó Orbán Viktor is kihagyta.

Üzenvén ezzel Győr polgármesterének, aki egyszersmind a Magyar Olimpia Bizottság vezetője is, hogy elégedetlen ám fiaink-lányaink teljesítményével. De annyira elégedetlen ám, hogy kinntartózkodása alatt találkozni sem volt hajlandó Borkai Zsolttal.

Aki mindebből nyilván levette, hogy mi vár rá, pontosabban mit kell tennie. Hiszen a rendes menetrend szerint tisztújítás még sokáig nem esedékes a MOB-nál. Nincs tehát mese, önkritikát kell gyakorolni és leköszönni. Vagy nem gyakorolni és úgy leköszönni, mondjuk eü-alapon. Különben el lehet köszönni nemcsak a MOB-tól, de a győri polgármesterkedéstől is.

És ami a leggyönyörűbb ebben az egész Rákosi-paródiában, az az, hogy ki fúrja legjobban Borkait?

Yesss, önök ismét kitalálták: Schmitt Pál.


ITT OLVASHATÓ

MÁSHOL EZ IS EGY KORMÁNYBUKTATÁSRA ELEGENDŐ INDOKOT SZOLGÁLTATÓ DISZNÓSÁG LENNE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.08.29.


Miközben Szijjártó Péter a V4-ek budapesti külügyminiszteri találkozójára készül éppen nagy erőkkel, sőt már lehet, hogy ott izzad, és előzőleg már megfújta a migránsriadót is a közpénztelevízióban, a 444 hozta a nap egyik leglegebb sztoriját a Szijjártó Péter-féle Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) környékéről.
 
Nagyon úgy tűnik, hogy magozott meggykonzervekben és vákuumozott csemegekukoricában áll az a nem kevés milliárd állami közpénz, amit sikerült egy önjelölten tehetséges teremfocista gondjaira bízni. Ez a sokadik ránézésre is mellbevágó, már-már szürreális tényállás a Nemzeti Kifizetőház Kereskedőház negyedéves késéssel közzétett, 2015-ös beszámolójából derül ki, ami egyúttal azt is magában foglalja, hogy egyetlen év alatt ez a stratégiai fontosságú intézmény 6 milliárd (=6000 millió) forint veszteséget halmozott fel.
 
A történetet mindenképpen érdemes végigolvasni, én megkísérlem koncentráltan összefoglalni a lényeget, ami abba az irányba mutat, hogy ilyen ország pedig nincs. Pillanatnyilag úgy áll a dolog ugyanis, hogy az MNKH-nak 3,2 milliárd forintos követelése van a CIDER Alma Kft. nevű céggel szemben. A pénzt időtlen idők óta meg kellett volna kapniuk, de nem kapták meg...
 

MIÉRT HALLGATTOK ARRÓL, HOGY A FIDESZ MEGVESZI MAGYARORSZÁG MÁSODIK LEGNAGYOBB MÉDIACÉGÉT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.29.


Két hete a Kettős Mérce, 10 napja az Átlátszó, most pedig az atv.hu írta meg: a Fidesz ráteheti a kezét a jelenleg második legnagyobb árbevételű magyar médiacégre: a Népszabadságot, 13 megyei lapot, a hozzájuk tartozó hírportálokat, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworksre. Hiába a három cikk, a nagy sajtótermékek és az ellenzéki közvélemény is szemet hunyt a magyar médiahelyzetet döntően befolyásoló fejlemény felett.

Az Átlátszó és a Kettős Mérce cikke is arról szólt, hogy a Mediaworks nevű céget, amelyet eddig a Spéder Zoltán oligarchához köthető osztrák üzletember, Heinrich Pecina birtokolt, sajtóhírek szerint egy Mészáros Lőrinchez köthető cég veheti meg Habony Árpádék számára. De az ügy egyelőre ennyiben maradt: Bayer Zsolt kitüntetése jobban érdekli az embereket, mint a teljes vidéki sajtó letarolása. Persze érthető a szituáció, Bayer Zsolt esete jobban megfogható, és könnyebb tiltakozni ellene. De talán pont ennek a két ügynek az összehasonlítása mutatja meg, miért siklik félre az ellenzéki közvélemény Magyarországon.

A helyzet ugyanis egyszerre két dologra mutat rá. Mennyire rossz a szabad média állapota ma Magyarországon, hiszen a cikkek átvételét nem a minőségük, és nem is a más újságokban dolgozó újságírók figyelmetlensége akadályozhatta, hanem valamiféle rosszul értelmezett kollegialitás, esetlegesen félelem, illetve üzleti érdekek. Azt is láthattuk ebből, egy ennyire durva politikai beavatkozás se ösztönzi szolidaritásra a kollégákat: a többi újságban dolgozó újságíró természetesnek tekinti a politikai felvásárlást, nincs olyan újságíró szervezet például, amely szót emelne a szektorba történő ilyen durva beavatkozás ellen. De a helyzet rámutat arra is, mennyire nem létezik a politikát értő és alakító “második nyilvánosság” Magyarországon: mennyire nem vagyunk tudatosak médiafogyasztásunk következményeit illetően, és mennyire esetlegesen csapódik ki felháborodásunk.

Ugyanis nagyon úgy tűnik, csak abból lesz ügy, amit a mainstream sajtó felkap, és nincs társadalmi igény, amely alapján a sajtó képezhetne ügyeket. Pontosabban a sajtó eszkalálja a különböző társadalmi botrányokat saját igényei szerint, és lényeges, potens és akcióképes ellenzéki szereplő hiányában a napi tematizációt is ő végzi el az ellenzéki térfélen.
Persze ezzel a tematizációval nem lenne gond, ha a sajtó egy aktív, társadalmi ügyekben kiállni képes civil kontroll egyik szereplője lenne. Az a gond, hogy lényegében az egyetlen ilyen szereplő.

És ebből következik az is, hogy mennyire esetleges, tudatlan, és ezért bármilyen cselekvésre alkalmatlan az ellenzéki közvélemény is. A baloldali, liberális médiateret ugyanis nem alakítják politikai témák. A pártok elvesztették mára témaalakítási lehetőségüket; olyan politikai mozgalom, mint korábban a Milla, vagy a Szolidaritás nem létezik, így senki sincs, aki terelni tudja az ellenzéki választó elnyomásából fakadó folyamatos felzúdulásait. Csupán az újabb és újabb botrányok mentén tör fel a tiltakozás, vagy valamiféle felzúdulás...


ITT OLVASHATÓ

MIÉRT ILYEN ORBÁN ELLENZÉKE?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.29.


...Orbán ellenzékének demokratikusnak nevezett oldala két valóságos és néhány pszeudo-pártra oszlik.
A fene tudja, hogy mennyire igaz, mert erre csak a választások adhatnak egzakt választ, állítólag a szocialisták képezik a legnagyobb baloldali-demokratikus pártot.
Ők azok, akik a családi vagyont negyed század alatt sikeresen felélték, úgy materiálisan, mint ideológiailag.
Lehetett volna belőlük egy remek szociáldemokrata - szocialista párt is, de nem lett.
Ennek fő oka talán az, hogy vezetőik azt gondolták, hogy a hatalomért folytatott harcot elsősorban párton belül kell megvívni, és közben elfelejtették, hogy a hatalom nem cél, csak eszköz egy cél elérése érdekében.
Így aztán elfelejtettek célt tűzni maguk elé, vagy ha tűztek is, akkor azt olyan nyakatekert és körülményes módon tették, hogy abból potenciális választóik semmit sem értettek.
A szocialista választó ugyanis nem filozófus, ellenben két lábbal áll a valóság talaján, és szereti azt, ha egyszerűen és egyértelműen fogalmaznak.
Ha nem így tesznek, akkor elfordul és megvonja a vállát, mert azt hiszi, hogy az ő életét nem befolyásolja a politika.
Rosszul hiszi, de hát idő kell míg erre rájön, és ezalatt a változtatáshoz szükséges fegyvereket már ki is csavarták a kezéből.
Szocialistáink egyszerűen eltékozolták szavazóbázisukat, a rendszerváltás után egymást legázolva igyekeztek elhatárolódni attól a rendszertől, mely felemelte őket, mely nyugodt életet és kiszámítható holnapot adott nekik, gyermekeiknek pedig lehetőséget a társadalmi ranglétrán való felkapaszkodásra.
Hogy honnan jöttek, hamar elfelejtették, ha az ember hinne nekik, akkor azt kellene feltételezni, hogy ebben az országban csupa gróf, meg birtokos nemes élt, az ostoba proligyerek képtelen volt szembenézni azzal, hogy nem valami úri kaszt tagja, hogy apja kétkezi munkás volt, a nagyanyja meg esetleg cselédlány.
Így aztán odalett a kádári örökség, az öntudat, és erre szépen rásegített a gyáripar szétverése, a nemzedékek alatt felhalmozott vagyon szélbeszórása, meg annak felismerése, hogy ettől kezdve csak a pénz beszél.
Vezetőik is zavarodottan álltak, mint liba a lakodalmi ebéd előkészületeit szemlélve, aztán némelyikük rájött, hogy itt neki is teremhet babér, és ettől kezdve a párt eszközzé degradálódott a rablókapitalizmus harcmezején.
Nem volt már szó ideológiáról, osztályokról, nem volt szó szolidaritásról, humanizmusról, szó lett viszont 70-30 százalékos osztozkodásról, vagyonfelhalmozásról, megalkuvásról, trükkökről, csak az emberekről esett kevés és többnyire hazug szó.
Oda jutottunk, hogy ma a pártnak egy sufniban van a székhelye, mert a párt székháza a volt pártpénztárnok tulajdonába került, aki mögött a tőke felhalmozásának idején nem Marx állt, az nyilvánvaló...
Közben a tagság éli a nyugdíjasklubok csendes életét, emberfia nincs közöttük, aki szembe merne fordulni Laci bácsival, aki alkotóan tudja alkalmazni barátai munkamódszerét: tud ellenséget mutatni számukra, akit gyűlölni lehet, aki ellen harcolni kell, és láss csodát, az ellenség nem a jobboldalon van...
Az ősbűn Kádár megtagadása volt, jóllehet ez lehetett volna az összetartó erő, hiszen annak a rendszernek annak ellenére, hogy kétségtelenül és bevallottan diktatúra - a többség diktatúrája (micsoda nagy bűn ...) volt, rengeteg pozitívuma is volt, melyekből akár át is lehetett volna menteni egyet-kettőt a megváltozott körülmények közé is, de a doktriner ostobaság ezt ellehetetlenítette.
Régi igazság: akinek nincs múltja, annak jövője sincs...
Mára a szervezet összeesett, hol van már az az idő, mikor minden településen jelen voltak a szocialisták, hol van már az az idő, mikor tekintélyes emberek álltak ki törekvéseik mellett...
Mára szocialistának lenni ciki lett, a fiatalok úgy menekülnek a környékéről is, mintha a pártot a Zárai-Vámosi házaspár vezetné, a párt vezetése meg még mindig el van foglalva saját magával.
Ha Orbán eléri deklarált célját, a magyar baloldal teljes megsemmisítését, az eredményt a szocialisták megköszönhetik maguknak.

A Demokratikus Koalíció sem remekel.
Már maga a párt létrejötte is hiba volt, habár ezt akkor nem lehetett még tisztán látni.
Gyurcsány előtt az a kérdés merült fel, mint az etnikum előtt, mikor a purdé beleesett a pöcegödörbe: fürdessük meg, vagy csináljunk másikat?
Ő a második verziót választotta, de mivel az egyébként már felhígított és tönkregyalázott ideológiát nem akarta magával vinni, hát újat gyártott - az elméletekhez mindig volt érzéke...
Demokrata pártot álmodott meg, de ehhez a feltételei meglehetősen nehezen jöttek össze.
Új pártjának tagsága részben a szocialistáktól érkezett, ők saját elhatározásukból követték Gyurcsányt, abban a hitben, hogy egy jobb, hatékonyabb, ütőképesebb és tisztább szocialista pártot hoznak létre.
Gyurcsány csendben elviselte ezt, de az ő elképzelése már más volt - ő egy demokratikus gyűjtőpártot szeretett volna létrehozni, melynek köze sincs a múlthoz, melyben otthonra lel liberális és konzervatív demokrata egyaránt, mely párt mindenkié, aki demokrata.
Márpedig ami mindenkié, az tulajdonképpen senkié sem, ugyanis a demokrataság csak abban az esetben érték, ha a diktatúrával áll szemben, egyébként a társadalom természetes állapotának illene lennie.
A liberálisok sátra éppen összedőlőben volt, mikor néhányuknak kapóra jött az új párt, és lehet egy-két konzervatívot is találni a környéken, akiket sajátjaik kigolyóztak vagy perifériára szorítottak, esetleg nem adtak ambícióiknak tág teret, de sok volt szocialista politikust is, akik szintén nem tartoztak volt elvtársaik kedvencei közé.
Kellettek az ismert nevek, de egyikük sem adta olcsón magát, mindegyiket ki kellett elégíteni valamilyen pozícióval, ez pedig nem növelte a hatékonyságot.
A pártnak alapításakor több tagja és regisztrált támogatója volt, mint ma.
Én ezt azzal magyarázom, hogy a DK is vezérelvű párt, csak éppen annak előnyeit nem tudja kihasználni, lévén Gyurcsány született demokrata, aki szándékán túl úgy keveredett ebbe a szerepbe, mint Pilátus a krédóba, de azért szerény ábrázatot vágva a dologhoz elviseli valahogy...
A vezérelvű pártok nagy hátránya, hogy gyakorlatilag mindenben a vezér dönt, többnyire nincsenek fékek és ellensúlyok, mindenki a vezérre pislog véleménye kialakításakor - és ez itt is így van.
Emellett tág tere nyílik a karrieristáknak is, hiszen ha valaki jól fekszik a vezérnél, akkor azt csinál jóformán, amit akar, egyengetheti vazallusai útját, építgetheti saját karrierjét abban a reményben, hogy egyszer még talán koalícióképes lesz a párt, és akkor megtérül a befektetés.
Gyurcsány nagyon tehetséges ember, de nagyon kevés érzéke van a gyakorlati tevékenységhez, ő inkább az elméletek embere.
Sajnos, nem mentes attól az emberi hibától, hogy olyanokkal szereti körülvenni magát, akik sztárolják őt, és valahogy sehogy sem sikerül olyanokat a pártba vonzani, akik azonos súlycsoportban lennének vele.
Itt van mindjárt Bokros, akinek ott lenne a helye egy ilyen típusú pártban, de mégsincs ott, és ahogy látom, ezt sem a pártelnök, sem a MoMa névre hallgató demokrata kör vezetője nem is nagyon bánja.
De a második vonalban sincs túl nagy tolongás, ennek oka az lehet, hogy a párton belül nincs verseny a pozíciókért, a pártelnökhöz való hűség többet nyom a latban, mint a tehetség.
A párt nagy bűne, hogy nincs jelen a fiatalok között, szervezettsége sem túl erős, a falusi haknizások inkább a pártelnök imázsát erősítik, mint a pártot.

Mindkét pártnak nagy baja, hogy nem él benne a mai magyar, főként a falusi valóságban.
Mindkét párt, bár más és másmilyen módon fővárosi párt, a munka is többnyire erre a területre szorítkozik, a szocialisták egy-két faluval kapcsolatos megnyilatkozása is inkább az adott szakterület felelősének személyes ambícióján múlik.
A leggyengébb pont mindkét pártnál a kommunikáció, pedig a politikai verseny a mai világban leginkább kommunikációs verseny.
Itt sem vagyunk képesek kielégítő teljesítményt nyújtani, és kárt itt a pénzre hivatkozni.
Igaz, az ország kékbe borult, de ügyes kommunikációval ezt át lehetne fordítani a Fidesz ellen, hiszen, ha van pénzkidobás az ablakon, hát akkor ez aztán az, a javából.
Mégsem fordítja le egyik párt sem ezt a temérdek pénzt, hogy a klasszikus példával éljek lélegeztetőgépre, hanem kommunikátoraik bambán bámulják a hazugsághegyeket.
Igaz, egy óriásplakát tenger pénzbe kerül, de meghekkelni ezeket filléres kiadást jelentene, nemmellesleg fiataloknak való igazi feladatot, merthogy a fiatal úgy van ezzel is, mint a szex-el, jobb szereti csinálni, mint pofázni róla.
De nem, mert ehhez is hiányzik a politikai és hétköznapi bátorság...


ITT OLVASHATÓ

HÖRÖG AZ EGÉSZ OSZTÁLY - HAJÓS ANDRÁS A BAYER-ÜGYRŐL

MANDINER BLOG
Szerző: Hajós András
2016.08.29.


...Hovatartozásilag. A lovagkeresztjüket Bayer Zsolt kitüntetése miatt visszaadók közt volt tanáraim, szellemi idoljaim, sőt még rokonaim is vannak. Hozzájuk képest nem számítok nagy kalibernek, nem lettem kalibsi. Bayer Zsoltot nem ismerem, egyszer találkoztunk átfutólag (én, át, egy tévébe), de az egy másik történet. Írásait, tévéműsorait néha látom, enyhén szólva nem tartozom a rajongói közé. Igaz, nem is gyűlölöm, e ritka nedűt nagyvadra tartogatom. Szóval, nem játszok középenállósdit, van oldalam, mezem, rigmusom. Épp azt tolom: én nagy szólamom.

Igazuk van. Befejezem.” – adta fel a leckét Bayer Zsolt. Ez egy bocsánatkérés. Elfogadjuk? És ha úgy adatták fel vele? Akkor a feladók bocsánatkérése. Vagy taktikai horog? Bekapjuk? Mi a célunk, háború vagy béke? Na, mi legyen, tisztelt oldalam, ez fel van adva, mi?! A megbocsátáshoz idő kell, megértem, de addig is legalább valahogy érkeztetni kéne…

Nézzük csak. Ha azért haragszunk Bayer Zsoltra, mert megengedhetetlen mondatokat ír le, akkor hiteltelenné válik haragunk, amennyiben elvárható mondatait nem halljuk meg. Osztályfőnökelvtárstempó. Ha azt mondjuk, hogy „ismerem én a fajtádat Bayer, játszod itt a szendét, de engem nem versz át”, akkor mennyivel mondtunk jobbat az ő megengedhetetlen mondatainál? Akkor mitől is vagyunk liberálisak, elfogadók, előítéletmentesek? Vagy tán csak nem arról van szó, hogy rúgni akarjuk, amíg mozog? De Tanár úr kérem, az a bosszú! Múlt évben vettük. Lehet bosszút állni, van annak helye, csak akkor mondja ki hangosan, aki emellett dönt.

Viszont. Ha azért haragszunk Bayer Zsoltra, mert riaszt minket, hogy mondataival milyen sokan egyetértenek; ha úgy gondoljuk, hogy ez már a barna veszedelem, és nem értjük, hogy ez a barna veszedelem honnan bukkan elő újra és újra, ha tehát mi így aggódunk a hazánkért, és most a máshogy aggódókra haragszunk, akkor a bayerzsótiságon (korábban csurkapistaság, még korábban szabódezsülés) túlnézve önmérsékelt, pedagógiai − leütném a ziccert akár lovagias választ is adhatunk. Akkor el kell gondolkodnunk, hogy a Bayert akarjuk elhallgattatni, vagy az indulatok eredetét akarjuk megérteni és kezelni. Egyáltalán, kik azok a „mi”, és milyen alapon akarjuk ezt csak mi kezelni? Szokott működni a gyakorlatban, amit a katedráról tanítunk? Nem kéne néhány dolgot újratervezni? Legyünk már méltóak a saját elvárásainkhoz! Ne csak papíron.

És persze. Az is lehet, hogy miután hazatolták talicskával a pénzt a lofthajóra, megbeszélték a yachtkastélyban, hogy ez most rosszkor jött, túltoltuk és kezelni kell; és a Fanni is azt mondja, akkor meg már majdnem a Főnök mondja; van rá forgatókönyv is a Finkelstein és Heckenasttól, hát legyen; aztán kacagnak rajtunk, hogy beszoptuk. Érdemes megpróbálni? Hogy aztán elmondhassuk, hogy beszoptuk megint?...

ITT OLVASHATÓ

GÁZSZERELŐ A YACHTON

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: jdesi
2016.08.29.


Ült a gázszerelő a hátsó taton feszítő jakuzziban, és merengett.

Mellette egy barna bőrű, gyöngyhalász jellegű hableány próbált a kedvére tenni. A hajó sebesen szelte a habokat, a vakító kék vízben pajkos delfinek ugráltak, talán hogy ők is közreműködjenek a bánatos képű, testes gázszerelő felvidításában. A távolban, a parton kecses pálmafák hajladoztak, miközben a nap aranyló sugarakkal vonta be a tarajos hullámok tetején megtörő vízcseppeket.

Kell mondani tovább? Idilli a kép. Aki csak egy képeslapban (
Magyar Narancs) látta volna, megnyalná mind a tíz ujját, és Grönlandtól a Tűzföldig ekképpen sóhajtana föl: Óh, bár csak én élvezhetném jól végzett munkám és megérdemelt üzleti sikereim ilyen jogos jutalmát ezen a földi paradicsomon.

De a gázszerelő mindebből a sok jóból keveset vesz észre. Csak szomorúan maga elé lógatja orrát – talán kicsit piszkálja is – és néha elmélázva nagyot sóhajt.

Próbáljuk hát megtudni, mi bántja ezt a derék embert?

Nos, ha bekapcsoljuk és reá irányozzuk remekbe szabott gondolatolvasó kézi készülékünket (melyet a kis Rogán Tóni talált föl valamelyik nap, amikor maradt két perce a Pasa park bővítése és egy menekültellenes plakát kiragasztása között), akkor csak azt látjuk, hogy hatalmas számsorok ugrálnak és villognak a money, money feliratok között, ahol időnként elkezd villogni a „bingo” csörög a kassza, s az egészet fentről a Kis Vezetőből áradó malaszt vonja be.

Kétségtelenül, mi bízunk a kis Rogán Tóni-féle berendezésben. De most mégsem tartjuk valószínűnek, hogy jól közvetít. (A feltaláló erre a megjegyzésünkre önérzetesen megrántja a vállát és csak annyit bök oda, hogy mind ezt gondolja mindig. És különben is, egy EU-ból finanszírozott beruházás keretében megvették a találmányomat pár trillióért, úgyhogy tutira jó az.)

Mi a kezdeti kudarcok után se adjuk fel a reményt, hogy megtudjuk mi bántja azt az embert, aki egy csodás hajón száguld a barna bőrű hableánnyal a boldogság felé. Kérdezzük meg hát őt magát:


Mondd, Lőrinc barát, mi nyomja apró szívedet?
Lőrinc felemeli tekintetét s miközben a kis hableány keze tovább siklik, s felágaskodik a pompás yacht orra, ahogy teljes gőzzel átvágnak a vitorlások között, hogy csak úgy, mókásan borogatja őket a büszke Artemy által keltett sok hullám, így sóhajt fel:

"Bizony én csak egy nyolcas alátéten merengek. Hogy azt hova is kell rakni, amikor a FÉG-féle felülfolyásos vízmelegítős kazánt kötöm a rendszerre. Sehogy sem tudom most felidézni, és ez bizony nagyon bánt
."...

ITT OLVASHATÓ

HARCKÉSZÜLTSÉG

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.08.28.


 
...Parker meglepődve nézett rá.

– Ez egyszerűen
nevetséges. Ne dőlj be Herbert hülyeségeinek. – mondta. – Mi is üregekben lakunk és felfalunk mindenféle dolgot. Télen az egerek és mi is szoktunk éhezni. Ez így megy ez örök idők óta. Vajon miért nem haltunk eddig ki?

Herbert felmagasodott.

– Csak azért, barátom, mert el szerették volna terelni a gyanúnkat az alattomos tervükről. Arról, hogy kiirtják még az írmagunkat is. Ha nem lennének hozzám hasonló gondolkodású, bátor szívű nyulak, minden további nélkül lemészárolhatnának bennünket. Könnyedén, Parker. Rendkívül könnyedén. Én azonban ezt soha nem fogom hagyni. Minden erőmmel azon leszek, hogy ezt megakadályozzam. Az életem árán is meg fogom védeni az üregi nyulakat. Egyáltalán nem érdekel, hogy tetszik-e ez a hozzád hasonló puhány alakoknak vagy sem. Ebben a kérdésben soha nem fogok megalkudni.

– Neked teljesen elment az eszed, Herbert! Közveszélyes vagy! – felelte Parker. Kezdte nagyon felidegesíteni Herbert mániákus viselkedése. – Háborút akarsz indítani a mezei egerek ellen? Normális vagy?

– Én igen. – válaszolta büszkén a másik nyúl. – És neked, barátom, neked is döntened kell. Kinek az oldalán állsz? A miénken vagy az övékén? Figyelmeztetlek azonban, kíméletet soha ne várj tőlük. Természetesen tőlünk sem. A gyáva árulókat kiközösítjük magunk közül és könyörtelenül leszámolunk velük.

– A te oldaladon biztos nem állok, Herbert, mivel jól láthatóan teljesen megőrültél. Ki fog egyáltalán hinni neked? – kérdezte Parker. – Talán Pillar?

A lány erre összerezzent és halkan megszólalt.

– Nem is tudom, Parker. Ez olyan félelmetesen hangzik. Mi van, ha Herbertnek igaza van és az egerek tényleg az életünkre törnek. Én mindenesetre már most nagyon félek.

Tényleg rettenetesen megrémítették Herbert fenyegető szavai és elszánt tekintete. A harcias nyúl diadalmasan nézett Parkerre.

– Na látod, Parker. Pillar is felelősséget érez az üregi nyulak jövője iránt. Szükségünk is lesz mindenkire az egerek elleni küzdelemben. A széthúzás csak az ellenség malmára hajtja a vizet. Remélem velem tartasz Pillar. Ebben az esetben megígérhetem neked, hogy mellettem mindig biztonságban leszel. Én magam fogom vezetni a harcot. Nem fogsz csalódni bennem. Nos?

Pillar könyörgően nézett a meglepett Parkerre.

– Parker, gondold meg, kérlek. Együtt nagyobb biztonságban leszünk. Gyere velünk te is.

A barátja mérgesen felcsattant.

– Ez valami egészen elképesztő. Te hiszel ennek az eszelősnek? Csak hazudozik mint mindig. Ő fog harcolni? Nevetséges. Az egerek ellen valószínűleg igen, mivel ők nem veszélyesek. Valódi ellenség esetén is tényleg az élen vágtatna. Csak pont az ellenkező irányba. Ismered jól. Jóval gyávább egy átlagos nyúlnál és csak a szája nagy. De tudjátok mit? Csináljatok, amit csak akartok. Menjetek nyugodtan. Harcoljatok hősiesen az egerek ellen.

– Tudtam, Parker, hogy rád nem számíthatok. Gyáva vagy! – felelte Herbert fenyegetően. – Mindig is aljas árulónak tartottalak. Ezt azonban még keservesen meg fogod bánni. Gondoskodni fogok róla.

– Rettenetesen megrémültem tőled, Herbert parancsnok. Sok szerencsét a bátor küzdelemhez. – válaszolta erre bosszúsan Parker.

Pillar szomorúan ránézett Parkerre, de nem mert megszólalni. A lány nem tartotta őt árulónak, de nem mert ellentmondani Herbertnek. Már nem csak a mezei egerek szervezett bandáitól, de tőle is nagyon félt. Elindultak és magára hagyták Parkert.

A magányos üregi nyúl ezután tovább nézegette a felhőket. Az ég ősszel tényleg különösen szép kék.


ITT OLVASHATÓ

MEGHÜLYÜLTETEK MIND?

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: HaFr
2016.08.27.


Hazaértem. Kinyitom a zinternetet és azt látom, 6 kilométeres a dugó Hegyeshalomnál. Mondom magamban, bázzeg, már odáig ér a Bayer miatt kitüntetést visszaadók sora? Tudtok pótcselekvésből is értelmetlent választani drága honfitársaim. A visszaadhatatlan elismerések visszaadás erőltetése helyett még azzal is jobban jártatok volna, ha összedobtok egy kis aprót néhány plakátra...

Vagy valami. Mer'hát mi változik attól, hogy a falu rossza plecsnit tűz a szardarabra? Semmi. Mi változik a halomba hordott kitűzőktől? Ugyanaz. Inkább örülnétek, hogy a bayerzsótti ilyen kevéssel is beéri mikor ki akarják fizetni. Mert várhatta volna a hálát közbeszerzési százmilliók vagy jegybanki alapítványajándékok formájában is, ahogy a többiek.

Közben pedig Veres Jánosné Dobolyi Alexandra nagykövet lesz, Ertsey Katalin meg diplomata...

ITT OLVASHATÓ

ACTI LABORES IUCUNDI (MUNKA UTÁN ÉDES A PIHENÉS - CICERO}

HUPPA BLOG
Szerző: Konok Péter
2016.08.28.


– Furcsa kis emberke volt ez, nuncius, mondta a pápa este, az audienciák után, ahogy fáradtan lefeküdni készült. A tiarát az éjjeliszekrényre tette, a pásztorbotot a falnak támasztotta, töltőre dugta a pápamobilt, és az ágy alá rúgta kissé kopottas pápai papucsát.

– Mire gondol Szentséged? – kérdezte a nuncius, és lopva a karórájára pillantott. Remélte, hogy a főnök nem akar sokáig beszélgetni.

– Hát, először azt kérdezte, hogy nem lehetne-e visszaállítani a boszorkányégetést – mondta a pápa, és gondosan megtörölgette a szemüvegét. – Utána valamit mormogott az orra alatt a bajorokról, akik állítólag vén seggfejnek neveztek engem, és biztosított róla, hogy semmi köze a kitüntetéshez. Te érted, miről beszélt, nuncius?

– Fogalmam sincs, Szentatyám – felelete sóhajtva a nuncius, aki megivott volna már egy pofa jó hideg sört a Vidám Sekrestyésben.

– A végén megkérdezte, hogy szeretem-e a focit, és mennyibe kerülne, ha imádkoznék a csapatáért. No, mindegy, a kézcsók viszont roppant rutinosan ment neki, majd’ kirántotta a vállamat – nézett a kezére elgondolkozva a pápa, majd rémülten felkiáltott:

– Atyaég, nuncius!!! Hová tűnt a pásztorgyűrűm??!!!

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN RAJONGÓI OKTATJÁK KERESZTÉNYSÉGBŐL FERENC PÁPÁT

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.28.


Dupla kerítés nélkül nem igazi keresztény a keresztény! A Vízműveknél elgurult a gyógyszer, Franciaország betiltotta a burkini betiltását. Ez volt a hétvégén.

A Közel-Keleten szolgáló keresztény vezetőkkel találkozott a hétvégén Orbán Viktor Rómában, egyúttal részt vett a pápai audiencián is. Az erről Facebook-oldalán megosztott fénykép azonban nem aratott osztatlan sikert hívei körében. A 444 által idézett népszerű komment szerzője például azt írta: „a képen látható Európa egyik legkeresztényebb embere, aki Európát védi a muszlimoktól… mellette Ferenc pápa.” Mások abban reménykednek, Orbán talán „felvilágosítja” Ferenc pápát. Orbán követőinek reakciói mindenesetre konzisztensek Harrach Péter és Bayer Zsolt e tárgyban kifejtett nézeteivel.

Száz kerítést, ezeret!

Hiába ígérte meg Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában az „akár százezreket is megállítani képes” második védvonalat, az új kerítés műszaki részleteiről még a kormány sem döntött. A Népszabadságnak szombaton azt válaszolta a Belügyminisztérium, vizsgálják, hogy pontosan milyen határszakaszokon miféle pluszlétesítményekre lehet szükség...

ITT OLVASHATÓ

A LÁBAMMAL VOKSOLTAM

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Zoltán
2016.08.29.


Zoltán nemrégiben döntött úgy a családjával, hogy Kanadába költözik, pedig Magyarországon tulajdonképpen nem szenvedtek hiányt, volt munkájuk, a gyerekek is jó óvodába jártak. Valami mégsem stimmelt…

„Eltelt másfél hónap. 47 napja hagytam magam mögött Magyarországot. Nagyon rövid idő, mégis mennyi minden elhalványul az emlékek között! Azt mondják, az idő megszépíti az emlékeket. Én is sokszor gondolok arra, ami hiányzik.

Hiányzik a magyar mezők illata, az erdők ismerős madárdalai, a biztonságérzet, amit a megszokás ad. Az útvonalak a lakástól a közértbe, reggel az oviba, a munkába, a metróhoz, a zsinagógába. Hiányzik az adalékmentes liszt, a jó minőségű lekvárok, a budapesti, elhanyagoltságukban is gyönyörű épületek.

A rutin adta biztonságot veszítettem el, vagy adtam fel. De miért? Sokan kérdezik, hogy miért kellett elmenni? Miért kellett otthagyni mindent és mindenkit a páromon és a gyerkőcökön kívül?

Amikor pár évvel ezelőtt leültünk és megbeszéltük, hogy elhagyjuk Magyarországot, ezt a kérdést is feltettük egymásnak a feleségemmel. Végül is, miért mennénk? Van munkánk, nem is keresünk rosszul, mindenünk megvan, évente többször utazunk, a gyerekek jó oviba járnak, Európában vagyunk.

De valami nem jó, valami zavar. Az emberek morcosak, udvariatlanok, a dolgok nem működnek, vagy nem úgy működnek, ahogy azt én, egy adófizető állampolgár elvárom.

A politikai szenny csak engem zavart, mivel feleségem nem olvas magyarul híreket, ő egy boldog burokban élt. Kettőnk közül én láttam csak, hogy milyen irányt vett az ország.

Itt, az új lakhelyemen sincs kolbászból a kerítés. Mindenért meg kell küzdeni, anyagilag, erkölcsileg is. De úgy érzem, hogy mennek a dolgok. Az állami szervek dolgozóival emberi a kommunikáció, az adózással, egészségüggyel, társadalombiztossal, joggal kapcsolatos szabályokat és előírásokat könnyebben és világosabban értem és értelmezem angolul, mint az anyanyelvemen.

Az emberek udvariasak és kedvesek. A gyerekek nincsenek túlterhelve, itt nem az a fontos, hogy felnőttkorukban használhatatlan, fölösleges adatokat tanuljanak, hanem hogy boldog, kiegyensúlyozott, gondolkodni (és nem csak adatot bemagolni) képes emberekké váljanak.

Miért nem lehetett ezt megvalósítani Magyarországon?? Miért kellett eljönni onnan??

Már egyre kevésbé izgat ez. De még mindig automatikusan magyar híroldalakat nyitok meg reggel a kávém mellett. Nem kéne, mert ez rögtön visszaránt a magyar rögvalóságba.

Abba a tőlem már 7 és fél ezer kilométerre lévő valóságba, ahol a családom többi tagja, a barátaim és ismerőseim nagy része él. És látom a panaszaikat, a kétségbeesést, a dühöt és persze látom azt is, hogy csak az boldog, aki emberfeletti erővel tudatosan távol tartja magától a politikát..."


ITT OLVASHATÓ

KITŐL VÉDJÜK MEG AZ ORSZÁGOT?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: vox
2016.08.29.


Hazudnak, reggel, délben, este! Gátlástalanul! Mármint a kormány, s a mögötte felsorakozó Fidesz-KDNP. Bármit hazudhatnak, híveik mindenre vevők, a nagy többség meg hallgat. Ha pedig magyarázkodni kell, a konkrét válasz helyett kommunistáznak, gyurcsányoznak, szoci esetekkel példálóznak.

Mintha bármi is mentené saját bűnüket.

Az például, amit kvótanépszavazás ügyén csinálnak, egyenesen gyomorforgató. Milliárdokat herdálnak el „tájékoztatás” címén, uszításra, az emberek átverésére. Közben milliárdokkal tömik meg saját haverjaik zsebét. Most nem a korrupcióval kiosztott, százmilliárdokra gondolok. A Népszabadság szerint „Több mint 80 milliárdot kaszáltak két év alatt a zömében kínaiaknak és oroszoknak eladott állami kötvényeken Habony Árpád ismerősei, barátai”, a Kajmán-szigeteken, Máltán, Cipruson, Liechtensteinben bejegyzett offshore cégeken keresztül. („Nyolcvanmilliárd a Föld körül”, Népszabadság, 2016. augusztus 25.) S csak most jön a lényeg:

Egy „kisvárosnyi ember, 10 ezer 702 gazdasági bevándorló” kapott ezen időszak alatt hazánkban letelepedési engedélyt, közülük „több százan…muzulmán térségből érkezetek.” Ráadásul 2013-2014-ben Irakból, Egyiptomból a magyar kormány 1000 keresztény arab családot fogadott be, teljes titokban. Aki milliókat fizet, az bejöhet, az is, akiket a kormány hív be, de a szörnyű háború, a pogrom borzalmai elől menekülők nem. Pedig, szemben a haveroknak milliókat fizetőkkel, ők nem nálunk akarnak letelepedni, nem bevándorlók, csak menekültek.

Mellesleg a letelepedési kötvényt vásárlóktól eddig bezsebelt 315 milliárd forint(!) után a „kijelölt” cégek közel 34 milliárd forintnyi(!) kamathoz jutottak, azaz a számítások szerint kötvényenként „csak” 23-29 millió forintot keresnek. Mi pedig elveszítjük a 315 milliárdot, mert azt öt év múlva vissza kell fizetni a gazdasági bevándorlóknak...

ITT OLVASHATÓ

NEM TESZ LSD-T A VÍZMŰVEK A KÉTFARKÚAK IVÓVÍZÉBE

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.29.


...Most idézhetnénk a klasszikusokat, miszerint akinek humora van, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes.

Még arra is, hogy LSD-t tegyen az ivóvízbe.

A Kétfarkúak nem állították, hogy a Fővárosi Vízművek LSD-t tenne a magyar emberek vízébe. Mindössze annyi történt, hogy a szöveg a vízműveket gyakorlatilag mindenhatósággal ruházza fel. Azt sugallja velük kapcsolatban, hogy kitűnő szervezet, akik a szakmájuknak dicséretére válnak, mert képesek arra, hogy bármit megtegyenek. Még azt is, hogy ha akarnák, akkor LSD-t tegyenek az ivóvízbe.

De nem akarják. Miért is akarnák? A vízművek korábban soha nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban semmit, senki emberben fel nem merült, hogy LSD-t tennének az ivóvízbe.

Mi lenne nekik ebben a jó? Miért is szereznének be az ivóvíz LSD-sítéséhez elegendő mennyiségű szert? Ami, főleg, ha jó minőségű, köztudottan drága dolog. Ráadásul a beszerzése sem könnyű. Ipari méretekben pedig majdhogynem lehetetlen. Ha csak az állam, vagy a főváros nem segít. Esetleg egy bőkezű szponzor. De ilyenre gondolni sem merünk. Nem is akarunk. Ha akarnánk, akkor sem mernénk, ha meg mernénk, akkor nem akarnánk.

A Fővárosi Vízművekre amúgy az lenne sértő, ha a Kétfarkúak azt írták volna: a Fővárosi Vízművek annyira béna, hogy még arra sem képes, hogy LSD-t tegyen az emberek vízébe. Tehetségtelen, töketlen banda. Ha akarna valamit, nem tudná megtenni. Mert nincs hozzá elég esze. Sütnivalója. Gógyija. Balfékek gyülekezete.

Ha a Fővárosi vízművek valóban beperli a Kétfarkúakat, akkor egy eléggé vicces perben azt kell bizonyítania, hogy ő nem akar LSD-t tenni az emberek vízébe. Vagy azt, hogy ha akarna, akkor sem tudna.

Vagy tudna, de nem bármikor.

Ilyen alapon bárki nehezményezheti azt is, hogy Orbán Viktor, ha akarná, még a mostaninál is jobban gazdagodhatna. Aztán, ha valakinek, például Orbán Viktornak nem tetszik, járhatna szegény a bíróságra, látástól vakolásig. Bizonygathatná szívére tett kézzel, hogy neki eszébe sem jutna ennél is jobban gyarapodni.

És nagyon csodálkozna, hogy mindenki kiröhögi.

Szóval, a vízművek helyében én azért ezt az egészet még egyszer végiggondolnám.

Persze, a Kétfarkúak is lehettek volna konkrétabbak. Mert mi az, hogy bármikor? Kéretik jobban körülírni: reggel, este?

Hetente, kéthavonta?

Itt valami nagyon nem oké.

Nem lehetne inkább fekáliát nem beletenni az ivóvízbe? Azt a magyar emberek is jobban megértik
.

ITT OLVASHATÓ

MATOLCSY ÚJABB KÖLTEKEZÉSEI - EZ A NYÁR IS A LUXUSRÓL SZÓLT

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.08.29.


Miután tavasszal kiderült, hogy alapítványain keresztül az MNB fideszes haveri köröket tömött ki pénzzel, abban lehetett reménykedni, hogy visszavesznek az ész nélküli költekezésből. Ezzel szemben ez a nyár is a Matolcsyhoz köthető luxusingatlan-bizniszről szólt.

Manapság igazán kifizetődő a jegybankelnök rokonának lenni, hiszen nemcsak Szemerey Tamás - a jegybankelnök unokatestvére - jutott hozzá olcsó MNB forráshoz, hanem Matolcsy fia is jól járt, aki amellett, hogy jókora luxusingatlannal gazdagodott, még egy bútorgyárat is venni tudott Szemerey segítségének köszönhetően. 

Ezzel gyakorlatilag új szintre emelkedett a haveri kapitalizmus, hiszen a Fidesz-közeli emberek már a látszatra sem adnak. Nem telik el nap úgy, hogy ne jelenne meg legalább egy hír arról, hogy valamelyik Fidesz-közeli ember haverja, közeli vagy távoli hozzátartózója valamilyen zsíros megrendelést kapott, vagy kedvező feltételekkel jutott hozzá hitelhez.

Újabb ingatlanvásárlások

Ez a nyár sem telt el anélkül, hogy az MNB és annak alapítványai, illetve a jegybankelnökhöz köthető személyek ne vásároltak volna meg jó néhány ingatlant mindenféle racionális magyarázatot nélkülözve. Matolcsy György hóbortja nem olcsó mulatság: 2014 óta már több tízmilliárd forintot szórtak el fővárosi és vidéki ingatlanokra, annak ellenére, hogy 2014-ig egyáltalán nem merült fel, hogy a jegybanknak új épületekre lenne szüksége. 

A jegybank magyarázata szerint az ingatlanok többsége oktatási célra kell, mivel a jegybanki alapítványok kiemelt célja a hazai közgazdasági és üzleti képzés fejlesztése, valamint doktoranduszok támogatása. Jól tudjuk, hogy a Matolcsy vezette jegybank ez alatt azt érti, hogy a fiatalokra rá kell erőszakolni az unortodox gazdaságpolitika hitvallását, még annak ellenére is, hogy a Matolcsy György által kitalált új gazdaságpolitikai vonal csúnyán megbukott 2012-ben. 

A legnagyobb idei, az MNB-alapítványokhoz köthető ingatlanfejlesztés a Széll Kálmán téri Postapalota 7,7 milliárd forintos fejlesztése. Az épület korábban 7 milliárd forintért került az Optima Befektetési Zrt.-hez, amely az MNB-alapítványok közel 260 milliárd forintos vagyonát kezeli...

ITT OLVASHATÓ

INGYEN MÉG A FORRADALMI DALSZERZŐ ÉS A KURZUSLOVAGINA SE LEHET ENNYIRE VESZÉLYESEN HÜLYE

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, HACSAKNEM BLOG
Szerző: H. A.
2016.08.28.


Schmidt Mária NERtársnő, a szabad Magyarország szimbóluma, aki az általa tartott sajtótájékoztatóról nem átallotta kitiltani a minap a nem seggnyaló médiát, aki terrorházmester és forradalomügyi kormánybiztos, egyben Orbán Viktor szinkronhangja, aki nem mellesleg történésznek csúfolja magát, ezúttal a havi 4-7 ezer olvasóval rendelkező, közmédiás blogján (azért közmédiás, mert akár havi 250 ezer forintot kaphat az adófizetők pénzéből az, aki egy ilyen oldalt vezet) dobta el az agyvelejét. Vagy az agya helyét betöltő valamit.

Úton vagyunk Európa izraelizációja felé. A Nyugat ballib elitjén kívül ez mára mindenki számára világos. Hogy ők miért áltatják magukat? Vagy mennyiért játsszák el, hogy óvatlanok, jóhiszeműek és „humánusak”? Annyit már mindannyian megtanultunk errefelé, hogy ingyen senki sem hülye. Főleg azok nem, akik hozzászoktak, hogy busásan megfizetik őket

– indítja Schmidt Mária kurzustudós (sok benne a kurzus, de legalább igen kevés a tudás) és forradalmi dalok szerzője minden bizonnyal megrendelésre készült dolgozatát, és önkritikának egészen jó lenne az idézett szöveg második része, ha annak szánta volna a művésznő és ha képes lenne erre a műveletre. De nem.

A tendenciózus ballibezésbe belegárgyult apologéta (A Nyugat ballib elitjén kívül…; Amikor orientációs zavarában a nyugati ballib…; …az elitté szervesült ballibek és a hozzájuk idomulók…; Vajon a Nyugat ballib elitje szimplán ostoba…; …ballib politikai boszorkánykonyháinak…; Miközben a ballibek állítólag az azonos neműek házasodási jogáért szállnak síkra…; …ballib álmokat, melyek semmibe veszik a demokratikus berendezések területi korlátait; a baloldali terrorizmus minden megnyilvánulásával…) mondhatni ügyesen és következésképpen gyomorforgatóan keveri a sikamlós féligazságokat a NER-újbeszél által megkövetelt uszító rigmusokkal. Pontosan ugyanazokkal az általánosító, torzító fordulatokkal operál, amelyeket az állampárti politikusok, különösen az Orbán Viktor által előszeretettel használt bikkfa- és konyhanyelv szólaltat meg naponta.

Az indokolatlanul hosszúra nyúlt köpködő értekezés valójában egy izzadságszagú próbálkozás arra, hogy egy kétségtelenül létező, valós problémát, amely megoldások tömkelegét teszi szükségessé a jelenben, és amely páratlanul nehéz feladat elé állítja Európát, pusztán ideológiai kérdéssé degradálva (ballib migránssimogatók versus mikereszténynemzetiek) értelmesnek tűnő gondolatokat csűr-csavar-ír át azért, hogy a mindmeghalunk felelősségét amazok nyakába varrja.

A lényeg az, hogy a muszlimok már régen elkezdték ellenünk a totális háborút, amelynek célja Európa elfoglalása és kiirtása. Pont ahogyan Izraelben történik ez a palesztinok és zsidók összefüggésében. (Nem teljesen világos, hogy ki kicsoda ebben az egyenletben és miért.) Ezt a folyamatot alapvetően Merkel kancellár és Németország generálja, amely szégyelli múltját, röstelli jelenét, és alig várja, hogy globalizált világpolgárrá válva, valaki, mondjuk, a muszlimok leigázzák őket és ezzel megváltsák őket náci múltjuktól, örök tettesi státuszuktól, amit maguktól képtelenek elengedni, amin képtelenek túllépni. (Adolf is kedvelte az iszlámot és boltolt Arafat nagybátyjával, Husszeini jeruzsálemi főmuftival.) Nem én mondom, hanem...
 

A CSODAPOLGÁRMESTERNEK MÁR A CSODAGYEREKEI IS SAJÁT LÁBON ÁLLNAK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.08.29.


Ezekről ne maradj le!

A csodapolgármester gyerekeinek is jutottak zsíros megbízások Felcsúton (24, 444)
 
Melyik az a külföldi cég, amit évente kétmilliárd forinttal támogat az állam? (Átlátszó)
 
Mutyit gyanítanak a félkilométeres balatoni kikötőnél (Index)
 
Ha van 3 perced:
A csodapolgármester gyerekeinek is jutottak zsíros megbízások Felcsúton
Az RTL Híradója szúrta ki, hogy több felcsúti beruházásban feltűntek Mészáros Lőrinc polgármester gyerekeinek cégei is. Megbízásokat kaptak például a felcsúti kisvasút, és a Panco-aréna Makovecz-stílusú kazánházának építésénél is. Az RTL kereste Mészárost, hogy megkérdezzék, nem érzi-e összeférhetetlennek ezeket, hiszen mégiscsak az általa vezetett alapítványtól kaptak megbízást a gyerekei cégei, de nem érték el. Mészárosék cégei a paksi atomerőmű bővítéséből is kiveszik a részüket. (
24, 444, NOL)
 
Melyik az a külföldi cég, amit évente kétmilliárd forinttal támogat az állam?
Második éve a kizárólagos állami tulajdonban álló Hungaroring Zrt. rendezi a Red Bull Air Race budapesti versenyét. A globális látványosságként lebonyolított, ám továbbra is elsősorban egyetlen energiaital-gyártó gazdasági promócióját szolgáló versenysorozat megrendezésére évente majdnem kétmilliárd forintot költenek az adófizetők pénzéből. (
Átlátszó)
 
Mutyit gyanítanak a félkilométeres balatoni kikötőnél
A 300 férőhelyes vitorláskikötőt sokan amiatt támadják, hogy megváltoztathatja a természetes áramlásokat és eliszaposítja a Balatonmáriafürdő felé eső strandot, míg sokan valamiféle kormányközeli mutyit sejtenek a háttérben. Az aggályokat erősítette az is, hogy az építkezést Matolcsy György MNB-unokatestvérének, Szemerey Tamásnak a bankja hitelezte, az építtető pedig jó haver. (
Index)
 
Hatalmasat bukik az állam Rogán ötletén, Habony barátai meg jól járnak
Mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a Rogán Antal által kitalált, 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata. A Népszabadság közgazdászok segítségével kiszámolta, hogy mennyivel került többe a távol- és közel-keleti, illetve orosz, ukrán befektetőknek eladni a letelepedési államkötvényeket annál, mintha a magyar költségvetés a piacokról vont volna be pénzt. (
NOL)
 
Az orosz pénzmosodából moldovai bankra is futotta
Összesen 13 millió dollárnyi (3,5 milliárd forint) tisztára mosott pénz csorgott vissza Oroszországból Moldovába 2013 és 2015 között. A pénzből a Moldova Agroindbank részvényeit szerezték meg az elmúlt évek egyik legnagyobb európai pénzmosási kísérletében. (
Átlátszó OCCRP)
 
Ha van még két perced:
Dél-Békésben a fideszes országgyűlési képviselőhöz, Simonka Györgyhöz kapcsolódó szervezetek számos megkérdőjelezhető EU-s finanszírozású projektben vettek részt. (Átlátszó)
 
Így prosperál Kecskemét a Matolcsy-Szemerey-klán jóvoltából. Ebben a városban Matolcsy jegybankelnök szellemi iránymutatásával még Orbán fogorvosa is király. (HVG)
 
Kék egyenruhás rendőrök kutyákkal, ököllel és gázsprével verik vissza a menekülteket a szerb-magyar határon. Megrendítő állapotok. (Átlátszó)
 
Őfelsége ellenzéke, avagy mi lesz a levitézlett ellenzéki pártok politikusaiból? Diplomaták az Orbán-rezsimben. (444)
 
Összesen 25 MTVA-munkavállaló vett részt a Fidesz-közeli erdélyi szabadegyetemen. Szállásra és ellátásra 2,9 milliót, útiköltségre pedig 650 ezer forintot költöttek. (Átlátszó)
 
Ha horribilisnek gondoltuk a 2014-es 2,3 milliárdos mínuszt, akkor most kapaszkodjunk meg: 5,9 milliárd forintos veszteséggel gazdálkodott tavaly a külügyminisztérium botránycége. (Átlátszó)
 
Egy új honlap arra vállalkozott, hogy infografikák segítségével mutassa be a mexikói szervezett bűnözés történetét. (Átlátszó)
 
Családi dráma temetheti maga alá az Aldit. A történetben vannak egymást túlságos költekezéssel vádoló milliárdosok, eltitkolt gyerekek és halálesetek. (Index)
 
Miért olyan nehéz átvinni egy, a fegyvertartást szigorító törvényt az Amerikai Egyesült Államokban? Ezekre keresi a választ a Frontline dokumentumfilmje. (Átlátszó)
 
A börtönbüntetést úszhatja meg Neymar, a Barcelona brazil csatára, akit a Sao Paulo-i bíróság talált bűnösnek adócsalás miatt. Feltéve, ha kifizeti a 125 ezer eurós büntetést. (Index)