2024. április 6., szombat

ELŐBEN A TÜNTETÉSRŐL

PARTIZÁN
Szerző: Partizán
2024.04.06.Magyar Péter már hetek óta uralja a belpolitikai közbeszédet. Hogy az érdeklődés meddig fenntartható, abban a mai nap mérföldkő lesz: nem mindegy, mekkora tömeget tud mozgósítani, és az sem, hogy mit tud bejelenteni a június 9-i indulással kapcsolatban. A tüntetés közvetítése mellett meghívott vendégeinkkel a stúdióból elemezzük a felbolydult magyar belpolitikát. 

Vendégeink: 

Csepregi Dávid és Schultz Nóra, a Belépési küszöb podcasterei 

Bánszegi Rebeka (24.hu) és Dull Szabolcs, újságírók 

Magyari Péter (Válasz Online) és Ruff Bálint 

Oross Dániel, a Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa 

Kéri László politológus

MAGYAR PÉTER BEJELENTETTE EGYESÜLETE NEVÉT ÉS ELÉRHETŐSÉGÉT

FACEBOOK
Szerző: MAGYAR PÉTER
2024.04.06.


Örömmel jelentem be, hogy a mai naptól a hivatalos felületünkön a https://talpramagyarok.hu/ is elérjük egymást. Kérlek, ha innen nem nyílik meg, írjátok be külön a keresőbe.

Ezen az oldalon minden fontos információt megosztunk veletek és itt tudtok csatlakozni a közös munkához, egy új szuverén, modern, európai Magyarország felépítéséhez.

Ahogy a honlapon látni fogjátok a szerveztünk egyik alappillére a Legyél a változás! Egyesület. Köszönöm az alapítóknak, hogy átadták a Közösségünknek a korábban alapított szervezetet és kiléptek az általuk létrehozott Egyesületből, hogy ezzel is lehetővé tegyék a munka mielőbbi megkezdését és az oly sokak által ajánlott támogatások befogadását.

Az változás mi magunk vagyunk. Csatlakozzatok, dolgozzunk együtt a hazánkért!
Rövidesen találkozunk

MAGYAR PÉTER PÁRTVÁLASZTÓ CEREMÓNIÁJA

VÁLASZTÁSI FÖLDRAJZ
Szerző: BÓDI MÁTYÁS
2024.04.06.


Lehet, hogy most sem fogjuk megtudni, melyik párttal próbál meg elindulni Magyar Péter a júniusi EP-választásokon. Az alábbiakban azért végigvettük a lehetőségeit. Csak rossz és még rosszabb opciók léteznek

Szombatra minél eddiginél nagyobb tömegmegmozdulást ígér Magyar Péter, aki Budapest belvárosába hirdetett „Nemzeti menetet”. Március 15-én, talán kicsit mindenkit meglepve volt képes a legnagyobb tömeget mobilizálni ünnepi zászlóbontó rendezvényére, majd március 26-án, a második ügyészségi meghallgatása és feleségével rögzített beszélgetése hangfelvételének nyilvánosságra hozatala után meghirdetett, spontán megszervezett demonstrációjára is több ezer ember ment el.

A hatalmas tömeg szombatra is garantált. Az előrejelzések alapján jó idő lesz, a Facebook-eseményen már több, mint 33 ezer ember fejezte ki érdeklődését. Ugyanakkor Magyar saját maga számára is megemelte ezzel a tétet. Tudnia kell majd mondani valami újat az egyre növekvő számú követőtábornak. Mi más lehetne ez, mint annak a pártnak a neve, aminek a logója alá be tudja csatornázni ezeket a tömegeket. Mivel új pártot az EP-választás előtt már nem alapíthat, csak egy létező pártot vehet át. Melyik lehet ez? Egyáltalán, hány bejegyzett párt van ma hazánkban? Melyek azok, amelyekkel együtt tudna működni Magyar Péter?

Kitakarta a napot

Februárban végén saját Facebook oldalunkon már felvetettük, hogy a kegyelmi botrány keltette hullámok akár veszélyesebbek is lehetnek az ellenzékre, mint a kormányra. Pedig Magyar Péter akkor még sokkal inkább tűnt politikai kommentátornak, valamint az egykori Vers mindenkinek rovat egy személyes előadójának, mintsem politikai szereplőnek, aki fenekestül forgathatja fel a jelenlegi pártstruktúrát.

Azóta teljesen kitakarta a napot az ellenzék elől. A Facebook-on márciusban már Orbánt is kiütötte, hazai politikai aktorokhoz képest online elérés tekintetében más ligában játszik, amit nagyon tudatos kommunikációs vonalvezetéssel alapozott meg. Most azonban egy olyan döntés előtt áll, amiben szinte csak rossz és még rosszabb opciók vannak, hiszen meg kell neveznie azt a pártot, amivel el tud indulni a június 9-ei EP választáson.

Magyar egyértelművé tette, hogy a jelenlegi parlamenti pártokkal kizárt az együttműködés. Maradnak tehát a parlamenten kívüli erők, melyek közül előbb tekintsük át az országosan is ismerteket. A közvélemény-kutatások alapján ezek közül egyedül az MKKP áll bejutásra az EP-választáson. A párt elnöke, Kovács Gergely viszont már a párt március 15-ei rendezvényén is inkább parodizálta Magyart, akinek a pár órával későbbi beszédét elég pontosan meg is jósolta a Szabadság hídon. Magyar Péter korábban a Partizánban azt nyilatkozta, hogy XII. kerületi lakosként nagyon sokra tartja Kovács Gergely munkáját és rá fog szavazni az önkormányzati választásokon, de ettől még biztosan nem lesz Magyar Péter az MKKP arca. A párt tagsága már a hegyvidéki előválasztás hallatán is majdnem asztalt borított. Mi lenne ha még Varga Judit volt férje is megjelenne a következő buszmegálló-felújításon?

A Vona Gábor vezette Második Reformkor lenne sok szempontból a legkézenfekvőbb megoldás. Kulturálisan, ideológiailag talán ők állnak a legközelebb egymáshoz. Ráadásul mindkét szereplő kifejezetten a fiatalok felé nyitna. Megkeresésünkre párt azonban tagadta, hogy Magyar Péter hozzájuk csatlakozna...

(AI) FIDESZESEK TÜNTETNI HÍVNAK (ÁPRILIS 6.)

POLITIKALIPSZIS
Szerző: AI
2024.04.05.(AI) Fideszesek tüntetni hívnak (Április 6.)

SERÉNYEN ÜLTETIK A FÁKAT A HATVANPUSZTAI ORBÁN-REZIDENCIA KÖRÉ

444.HU
Szerző: KAUFMANN BALÁZS
2024.04.06.A héten másodszor járt az Alcsút melletti Hatvanpusztán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, ahol Orbán birtoka épül. Kedden a Gulyáságyú Médiával egy repülő fedélzetén nézte meg, hogy áll a hosszúra nyúlt építkezés. Így:

Kiderült, hogy egy új, nagyobb pálmaházat kapott a „majorság”. A lap egyébként úgy vette észre, a birtokon nagy a nyüzsgés, emellett felfedeztek egy új építkezést is. „Egyfajta hangár (talán termény vagy gép tárolására) épül a birtok jobb hátsó traktusában, legalábbis a betonalap erre utal” - írták. Tavaly nyáron úgy tűnt, hogy a lényegi részek már elkészültek, azt pedig már korábban bemutattuk, hogyan épült a birtok:...

Most egy tévéstábbal ment vissza Hadházy és ezúttal a földről tekintették meg a helyet. „Közben azt is láttuk, hogy gőzerővel ültetnek a kastély köré rengeteg új fát. Ennek oka az lehet, hogy a mostaninál jobban takarja el a luxus „majorságot” a kíváncsi szemek elől, bár igazán értelme csak akkor lesz, ha a kastély főbejáratához vezető, most még közutat eladják a Főnöknek és ő lezárja azt” – írja posztjában a politikus...

BÖRTÖN RAP - ORBÁN PARÓDIA

YOUTUBE
ORBÁN PARÓDIA
2024.04.06.Nemzeti Orbán és Pénztáros Lölö panaszkodik a sittes bánásmódra!HÚZÓS PODCAST: LIGETI MIKLÓS - SÚLYOS BŰNCSELEKMÉNYEKRŐL ÉS BRIGANTIKRÓL BESZÉLGETÜNK HETEK ÓTA

HÚZÓS PODCAST / ATV MAGYARORSZÁG
Műsorvezető: RÓNAI EGON
2024.04.05.Ligeti Miklós, az egykori belügyi és igazságügyi jogász több mint egy évtizede a Transparency International Magyarország jogi igazgatója, őt kérdezi Rónai Egon az elmúlt két hónap eseményeiről. Kegyelmi ügy, kihúzott nevek és mondatok, családon belüli erőszak, az igazságügyminiszter zsarolhatósága és így tovább!

NAGY ERVIN: GYÁVA EMBERKÉNT HALNÉK MEG, HA NEM ÁLLNÉK BELE

NÉPSZAVA
Szerző: F. SZABÓ KATA
2024.04.06.


Az sem érdekel, ha egy időre a szakmámat el kell engednem, mert azt érzem, hogy most van egy olyan pillanat, amikor a haza mindenek előtt – mondta lapunknak Nagy Ervin színész, aki teljes mellszélességgel áll Magyar Péter mellett. Szerinte milliós nagyságrendben is lehetnek olyanok, akik normál európai léptékekben gondolkodnak, de politikai értelemben nem annyira aktívak. Interjú
.Ott lesz a színpadon a szombati tüntetésen Magyar Péter oldalán?

Igen, ott leszek, színpadon leszek, de nem valószínű, hogy most szavalni fogok. Kicsit hátrébb vonulok, mert azt szeretnénk, ha a körülöttünk lévő emberek közül egyre többen megszólalnának, mert fontos érezni, hogy nem csak ketten-hárman megyünk előre. Fontos, hogy mások is beszéljenek szakpolitikai kérdésekben is, akár a szegénység, a felzárkóztatás témakörében, hogy megszólaljon orvos, vagy külföldre szakadt hazánkfia. Szeretnénk olyan emberekkel képviseltetni magunkat, akik egy látleletet adnak erről az országról.

Sokszor megtapasztaltuk már az elmúlt években, akár a tanár- és diáktüntetések kapcsán, hogy nagyon nehéz fenntartani a lendületet. Mit vár a tüntetéstől, mivel lenne elégedett?

Százezer emberrel. És én úgy látom, hogy ez reális cél, bár a kormány láthatóan mindent megtesz, hogy keresztbe tegyen. De megállíthatatlanok az emberek, külföldről is irgalmatlan sokan jönnek csak ezért haza. A kormányoldalon megpróbálják baloldali, vagy legalábbis budai úri bulinak beállítani ezt az egészet, de amikor Péter arra kérte az embereket, hogy küldjék el, honnan jönnek majd a tüntetésre, kiderült, tulajdonképpen nincs az országnak olyan pontja, ahonnan ne indulnának el valahányan. Egyáltalán nem tartok attól, hogy kevesen leszünk, most van egy olyan húzása ennek a történetnek, hogy szinte önmagát szervezi. Nem azért megy előre ez a szekér, mert iszonyú pénzt költünk a Facebookon, hanem az emberek egymásnak adják át az információt, minden tiktoker, és youtuber az igazságérzete által vezérelve „dolgozik” nekünk, egy fillérünkbe nem kerül ez a történet.

Jó pár éve megnyilvánul közéleti kérdésekben, többek között kiállt a tanárok ügye mellett, de számos más kérdésben is kritizálta az ország vezetését. Januárban, még a kegyelmi botrány kirobbanása és Magyar Péter felbukkanása előtt interjút adott a Partizánnak, ahol hosszan beszélt arról: nincs olyan elsöprő erejű mozgalom, és olyan államférfiúi képességekkel rendelkező politikus, ami és aki mögé beállna. Most mégis többes szám első személyben beszél Magyar Péter politikai mozgalmáról. Mit lát benne, mivel győzte meg?

Ő a megtestesítője annak, amit én egy politikustól várok. Egyébként nem tud olyan nagyon különleges dolgot, én sem várok semmi bonyolultat, sőt, éppen a normalitást várom el. Amikor a bizonytalanok táboráról beszélnek, én mindig azt gondolom, hogy az valójában nem egy tábor, hanem a magyar nép törzse, a gerince. Ők azok, akik elhúzzák a szájukat, amikor a Gyurcsány Ferenc nem mond le, de akkor is elhúzzák a szájukat, amikor bántani akarják a melegeket, vagy ha blokkolják az EU-s pénzeket. Szerintem milliós nagyságrendű az az embercsoport, amely normál európai léptékekben gondolkodik, és politikai értelemben nem annyira aktív, mivel nem egy szélsőséges fajta. Ezt képviseli számomra Péter, aki olyan hatékonysággal képes ezt a közepet megszólítani és megtámadni a jelenleg regnáló hatalmat, hogy az védekezésre kényszerül és lépéshátrányba szorul. Valójában nem született szerintem eddig a Kárpát-medencében politikai talentum, aki ekkora sebességgel ilyen eredményt ért el. 1992-ben ilyen lehetett Orbán Viktor...

AMERIKAI NÉPSZAVA: MAGYAR PÉTER ÚJ FIDESZT ALAPÍT, LESZ ÚJ NER

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.04.05.


Magyar Péter kommunikációs szokásához híven egy nappal a várhatóan eddigi legnagyobb gyűlése előtt csöpögtetni kezdte az információkat. A HVG-ben megjelent közlései szerint holnap bejelenti egy háromlépcsős politikai szerveződés létrehozását, amely gyakorlatilag a Fidesz újraszervezése, az új Fidesz megalapítása, a nemzeti együttműködés érdekében.

Mindebből az látszik, hogy Magyar Péter saját Fideszt akar Orbán nélkül, amelyet az általa elutasított baloldali és liberális pártoktól elcsábított szavazókra épít. Ez az új szerveződés célozza meg, hogy az Orbánt megunt fideszesek átlépjenek az újjászervezett Fideszbe és nemzeti egységre lépjenek az identitásukat elhagyó baloldaliakkal és liberálisokkal.

Ez utóbbiaknak a nemzeti egység és Orbán leváltása érdekében el kell hagyniuk elavult pártoskodó és sehova nem vezető baloldali és liberális identitásukat. Míg a Fideszből és szatellitpártjaiból átlépőknek főleg „polgárinak”, legfeljebb „konzervatívnak” kell nevezniük maguknak, bár az átállt baloldaliak már a jobboldali jelzővel is megbékültek.

Ha így lehet leváltani Orbánt, holnaptól jobboldaliak lesznek.

A jelszó minden bizonnyal a „modern polgári Magyarország” lesz, amit Magyar Péter még az eredeti Fideszben ismert és szeretett meg, és amelyet átmenteni méltónak nevezett egy korábbi nyilatkozatában. Magyar elölről kezdi azt, amit Orbán, ugyanazon a nyomon indul el, ugyanazt a struktúrát hozza létre, amit a Fidesz. Az már egyszer bevált és működött.

Ennek megfelelően lesz egy párt, amihez kapcsolódik egy pártalapítvány (ez ismerős, ezt már jól ismerjük), létrejön egy egyesület, amivel a terv szerint kicselezik és megkerülik a pártfinanszírozási szabályokat. Ez az elképzelés méltó a Fideszhez és hagyományaihoz. Ezt egészíti ki az új polgári körök mozgalma, csak a neve lesz más. Ez a Fidesz tükörképe.

Magyar Péter gyakorlatilag leképezi a Fideszt, csak mindennek új nevet ad, de megvan a Fidesz történetében és szervezeteiben mindennek a megfelelője. Magyar sikeresnek ítéli a Fidesz modellt és struktúrát, amiből az alapítót, az általa létrehozott bűnszervezetet és maffiát hagyná ki, ahelyett majd létrehoz egy másikat. Magyar saját Fideszt akar.

Minden valószínűség szerint mindenben koppintani fogja a Fideszt, Orbán lépéseit, és a „rossz Fidesz” helyett létrehoz egy „jó Fideszt”. Visszatér a Fidesz „polgári” gyökereihez, ez a csodafegyver. A nép ellenségei, mint amilyenek mi vagyunk, a Fidesz gyökereiben sem láttak semmi jót, azokról az első pillanatban megmondták, hogy fasiszta diktatúra lesz.

Ne húzzuk az időt, nyugodtan mondjuk meg előre most is: az Orbán nélküli Fidesz is fasiszta diktatúra lesz, mert nem lehet más. Ezekből a gyökerekből ugyanaz a fa nőhet ki. A magyarista magyarok elölről kezdik ugyanazt, ha Magyar Péterre építenek. Diktátort és maffiát cserélnek egy másikra, ahogy Magyar nem volt ellensége az pénznek sem.

Így már minden sokkal világosabb. A rendszerváltás olyan elképzelés szerint valósulna meg, hogy létrejön egy új Fidesz, amelybe átlépnek a tagok és a szimpatizánsok. Orbán egyedül marad az embereivel a kiüresített pártban, és eljelentéktelenedik. Az új Fidesz ugyanolyan „polgári” párt lenne, a liberálisok kedvéért elhagyva talán a jobboldali jelzőt.

Se nem jobboldali, se nem baloldali, csak Magyar párt. Ahogy Orbán Viktor megmondta, nincsenek is jobboldaiak és baloldaliak, csak magyarok vannak. Egy nemzet, egy vezér. Egy a tábor, egy a zászló. A baloldaliak és liberálisok örömmel fogadnak egy Orbán-másolatot, aki mindenben Orbánt utánozza és a helyére tör.

Ezért egyelőre, elsősorban az Orbán-rendszerbe belesimult, ellenzéki pártokban csalódott baloldali és liberális ellenzékiekre épül az új Fidesz, amelybe át kell lépniük a Fideszből is a csalódottaknak, akik így találkoznak a másik oldal csalódottjaival, és se nem jobb, se nem bal nemzeti egységpártot alkotnak. Amit hívhatunk nemzeti együttműködés rendszerének.

Magyar Péter pártjában megvalósul Orbán Viktor álma, Orbán Viktor nélkül. Az elképzelés tökéletesen találkozik a balliberális értelmiség öngyilkos gondolatával, amely szerint a Fideszt belülről kell fideszes által megdönteni, helyette létre kell hozni egy jobbközép pártot, irányítsa az Magyarországot, ha ők nem tudják a diktatúrát megdönteni.

Ezzel meglökik Magyarországot az argentin úton. Jó lesz végre győztesnek lenni a sok vesztesnek. Érezni a fideszes mámort. Most végre lelkifurdallás nélkül ők is fideszesek lehetnek. Ha Orbán kicsit megjavul, a nemzeti egység érdekében, még egymásra is találhat a két Fidesz. Magyar korábban nem zárta ki a koalíciót, attól függ mit kínálnak neki.

Az egymásra találás és a terv lelkesítő a baloldali ellenzék egy részének is, s az is marad, amíg nem derül ki, hogy a „polgári”, a „nemzeti” és a „jobboldali” mit jelent. „Keresztény” ideológiai alapokat (horthysta világnézetet), antiszemitizmust (amit majd tagad a magával meghasonlott magyarista balliberális tábor is). Magyarországon ez a hagyomány...

AZ EGYENLŐSÉG SZOLGÁLATÁBAN | VÁGATLAN ÉLETÚTINTERJÚ FERGE ZSUZSÁVAL

PARTIZÁN
Szerző: PARTIZÁN
2024.04.06.Néhány héttel 93. születésnapja előtt elhunyt Ferge Zsuzsa, a magyarországi szociológia legismertebb alakja, a hazai szegénység és társadalmi igazságtalanságok legalaposabb ismerője. 2021-ben, 90. születésnapja alkalmából készítettünk vele életútinterjút, most ennek teljes, vágatlan változatát közöljük. Az interjúban többek közt mesél arról, milyen volt József Attilával kirándulni, miért volt nehéz és veszélyes az egyenlőtlenségeket kutatni a létezett szocializmus idején, és hogyan nem vették figyelembe szakpolitikai javaslatait a rendszerváltás utáni kormányzatok, még a névleg baloldaliak sem.

SZÉP NAGY KULTURÁLIS PIRAMIS ÉPÜL, AMIBEN A LEGKISEBB KÖNYVTÁR KÍNÁLATÁT IS KÖZPONTILAG SZABÁLYOZNÁK

TELEX
Szerző: BICSÉRDI-FÜLÖP ÁDÁM
2024.04.06.


Egyszerűsítés, egységesítés, átláthatóság – ez a hármas jelszava a kiszivárgott új kulturális törvénytervezetnek. Nemes célok, csak az a baj, hogy az egységesítésen kívül a másik két kritériumnak épp az ellenkezője valósulna meg a tervezet elfogadásával. Még több bürokrácia, még több kötelezettség hárulna a kulturális intézményekre, ezzel párhuzamosan pedig az olyan csúcsszervek, mint a Magyar Nemzeti Múzeum vagy a Petőfi Kulturális Ügynökség még nagyobb beleszólási lehetőséget kapnának.

A tervezet célja emellett az lenne, hogy a Covid, az infláció és a források elapadása miatt alaposan megtépázott kulturális terület állapotán javítson, amit a tervezet virágnyelven csak kihívásokkal teli időszakként említ.

Még az elején érdemes leszögezni, hogy a sajtóban először az Indexen ismertetett tervezet munkaanyag, amely hozzánk is eljutott, még változhat a parlament elé benyújtása előtt, és hiányoznak belőle részletek, de a minisztérium szándéka egyértelműen kirajzolódik belőle. Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a tervezet kiszivárgásakor még cáfolta a központosítást, de a terv világosan felrajzolja azt az állami kulturális piramist, amiben még a könyvtárak kínálatát is irányítani lehet.

Van ebben a tervezetben sok olyan kultúrpolitikai kérdés, amiről lehetne beszélni, de az anyagon dolgozó vagy abban említett szervezetek nem válaszoltak eddig kérdéseinkre. Demeter Szilárd, aki a Nemzeti Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség igazgatójaként is érintett a témában, a szivárványszínű, repülő egyszarvúak anatómiájának megvitatásához hasonlította, ha erről a tervezetről kellene nyilatkoznia. Az említett okok miatt azonban érdemes közelebbről, néhány fontos pontban megnézni, hogy milyen szándék vezérli az új kultúrtörvényt...


„NEM NAGYON LÁTTUNK MÉG ILYEN DINAMIKÁT” – MAGYAR PÉTER KELLEMETLEN MEGLEPETÉST OKOZOTT A FIDESZNEK ÉS AZ ELLENZÉKNEK IS

NÉPSZAVA
Szerző: CZENE GÁBOR
2024.04.06.


Valószínűleg az ellenzéki szavazók döntő többsége is tudja, hogy az Orbán-kormány leváltása nem máról holnapra megvalósítható terv, hanem olyan cél, amiért érdemes dolgozni – értékelte Magyar Péter felhívását Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője.


Magyar Péter azzal a követeléssel hívja szombat kora délután utcára az embereket, hogy „a kormány adja vissza a hatalmat és a választás lehetőségét a népnek”.

Győri Gábor, a Policy Solutions vezető elemzője szerint ez elegánsabb megfogalmazása annak, hogy „mondjon le a kormány”. Legalábbis nehéz lenne másképpen értelmezni a felhívást, ami Magyar Péter korábbi megnyilvánulásaihoz is jól illeszkedik. Amikor nyilvánosságra hozta azt a titokban készített hangfelvételt, amelyen volt felesége, Varga Judit előző igazságügyi miniszter szavait rögzítette, akkor is azt közölte, hogy ebbe bele kell buknia a kormánynak.

Ha másfajta országban élnénk, ahol a nyilvánosság demokratikusabban működik, ahol a kormány kénytelen érdemben reagálni a közvélemény elé tárt terhelő információkra, akkor valóban nagyon súlyos válság alakulna ki kormányon belül is, és az lenne a minimum, hogy miniszterek leköszönnek posztjukról – jelentette ki Győri Gábor. Nálunk azonban a kormány kivárásra rendezkedik be, és annak is csekély a valószínűsége, hogy „hiteles nyomozás” indul az ügyben.

A kormány lemondását régóta követelik eredménytelenül az ellenzéki pártok. Győri Gábor szerint most sem arról van szó, hogy ez valóban megtörténjen, inkább arról, hogy Magyar Péter összehozzon, aztán összetartson egy olyan politikai erőt, amely egyszer talán képes lesz elérni a kormány távozását. Valószínűleg az ellenzéki szavazók döntő többsége is tudja, hogy a kormány leváltása nem máról holnapra megvalósítható terv, hanem olyan cél, amiért érdemes dolgozni, ami sokak erkölcsi felfogásával találkozik. Magyar Péter felhívása tehát nem elsősorban a kormánynak szól, hanem azoknak a szavazóknak, akik egyetértenek ezzel a követeléssel...

HETI JÉGBÜFÉ - KERÉKGYÁRTÓ ISTVÁN

HETI JÉGBÜFÉ PODCAST
Műsorvezető: RANGOS KATALIN
2024.04.04.Vendég: Kerékgyártó István.