2016. július 28., csütörtök

POLGÁRHÁBORÚ NÉLKÜL NEM FOG MENNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.07.28.
 
 

ÍGY BOCSÁTHATJUK MEG MAGUNKNAK, HOGY NEM VAGYUNK TÖKÉLETESEK

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: SzabóElvira
2016.07.28.


A legtöbben ismerjük azokat a lelombozó helyzeteket, amikor több hétig tartó diéta után elcsábulunk egy kiadós nassolásra, majd szégyenkezve azt mondjuk, „most már megette a fene az egészet”. Függőségben szenvedők egy-egy hasonló botlás után szélsebesen adják fel az absztinenciát és esnek vissza, semmivé téve rengeteg erőfeszítést. Azok a diákok, akik az utolsó pillanatban kezdik el nagy sebbel-lobbal a felkészülést a vizsgákra, felmérésekre, azok a szülők, akiknek gyakran nem sikerül tartani a megtervezett napi rutint a családban, szintén jól ismerhetik a szégyenérzetet és talán gyakran mondogatnak magukban olyasmiket, hogy „fú, de gáz vagyok”.
 
Egyikünk sem tökéletes és hiba nélkül való; a valódi gond nem is ez, hanem hogy amikor azzal szembesülünk, hogy esendők vagyunk, amikor megbotlunk a csábításokkal folytatott harcban, akkor úgy véljük, ez egyenlő azzal, hogy elbuktuk az egész háborút. Kelly McGonigal, a Stanford Egyetem oktatója és egészségpszichológus Akaraterő-ösztön című könyvében szellemesen „egye fene” hatásnak nevezi ezt a jelenséget. Azzal, hogy úgy véljük, mostantól kár a gőzért, hajlamosak vagyunk feladni az arra való egész törekvésünket, hogy betartsuk az egészséges étrendet, időben elkezdjünk felkészülni a megmérettetésekre stb...
 

HANGULATJELENTÉS

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.07.28.


...Jelentésem összefoglalásaként kijelenthetem, hogy Rogán Antal ügye jelenleg a dolgozókat sajnálatos módon jobban foglalkoztatja, mint az Európai Unió elleni küzdelem és a migránsok támadása. Nagy részük nincs kellőképpen meggyőződve Rogán miniszter úr ártatlanságában. Úgy vélik a vádak valósak, csak az ügyészség megakadályozza az igazság kiderítését. Ezt a nézetet én természetesen mélységesen helytelenítem. 
Polt Péter megítélése rendkívül negatív. Kerzovczki Árpád szerint a legfőbb ügyész egy gátlások nélküli pártkatona, akit tradicionálisan szurokban és tollban kellene meghempergetni, aztán kivágni Budapestről, mint a macskát. Az általános hangulat vele és Rogán miniszter úrral szemben rendkívül ellenséges. A Nemzeti Együttműködés Rendszere sokuk szerint legfőképpen a jól szervezett korrupción alapul, de úgy érzik, hogy ez ellen nem nagyon tehetnek semmit. 

Javaslom Kerzovczki Árpád anyagelőkészítő átvilágítását és valamilyen módon való eltávolítását, mivel viselkedése rendkívül rossz hatással van az üzemi kollektíva moráljára. Úgy tudom munkaidőn kívül több helyen vállal apróbb javításokat, amiért számlát természetesen nem ad. Ez utóbbiról a későbbiekben konkrét adatokat fogok gyűjteni. 

Budapest, 2016. július 27.

Bretschneider Emil

ITT OLVASHATÓ

HA ÉRTELMETLEN A DEMOKRÁCIA EXPORTJA, EXPORTÁLJUNK DIKTATÚRÁT

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.07.28.
 
 
Nem érdemlünk többet Orbánnál? Annál, hogy Simicskák és Mészáros Lőrincek szívják a vérünk, Matolcsyk és Polt Péterek röhögjenek a pofánkba?

A magyar kormányfő szerint megbukott a demokrácia exportja. És nem beszél a levegőbe. Tény ugyanis, hogy az Európai Unióban először éppen Magyarországon és éppen Orbán Viktornak sikerült egy Nyugat-Európa által Magyarországra exportált demokratikus rendszert – egyébként parlamentáris eszközökkel, vagyis erőszak nélkül, bár alkotmányos puccsal – felszámolnia, vagyis az export értelmetlenségét igazolnia.

Tette ezt olyan ügyesen, hogy az érintettek, pontosabban az áldozatok egy része még tapsikol is hozzá. Egy másik rész észre sem vette. Azon vitatkozik szüntelen, hogy hazánkban valóban diktatúra van-e, vagy csak úgy érezzük. Míg egy harmadik, a magyar társadalomnak kisebb hányada, pontosan érzékeli ugyan, hogy ez bizony az, aminek látszik, de úgy gondolja, hogy nem neki kell emiatt a barikádra hágnia. Inkább kivár és a tömegek véges türelmében, népfelkelésben bízik, vagy abban, hogy az Európai Unió majd megoldja országa problémáit, ami csak álom.

Orbán először – szerényen – csak annyit állított, hogy mi magyarok veszekedős fél ázsiai népség vagyunk, éretlenek és alkalmatlanok a demokráciára, ezért nálunk valami más, egyfajta rendközpontú, autokrata rendszer lehet hatékony és sikeres. Aztán nagyon gyorsan, alig néhány hónap alatt, tovább lépett, és a liberális demokrácia összeurópai, sőt világméretű fiaskójáról kezdett beszélni. Példaként állítva elénk a demokráciáknál – szerinte – sokkal hatékonyabb autokrata rendszereket, ahol nem a népfenség elve, hanem a mindenek fölé helyezett rend uralkodik, azaz simán diktatúra van. Úgy mint: Kínában, Oroszországban és Törökországban...


Vagyis Orbán nem állt meg ott, hogy nem lehet és nem is kell a polgári demokráciákat a világ elé példaként állítani, mert azok mára elavultak, értéket nem képviselnek és gazdasági hatékonyságuk sem olyan jó mint a diktatúráké, hanem ennél jóval tovább ment, és egészen nyíltan az EU ellen kezdett uszítani, mondván: semmi sem indokolja az EU idealizálását, a világ globális problémáit a nemzetállamokra kell bízni...

ITT OLVASHATÓ

ÜGYÉSZSÉG: ROGÁN ANTAL NEM ANTILOP

MOS & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.07.28.


Fellélegezhet Rogán Antal, amiért az ügyészség úgy döntött, hogy nem nyomoz ellene. Nem csoda, ha a volt belvárosi polgármester, ma miniszter, megkönnyebbült. Köztudott ugyanis, hogy a pártoktól, de különösen a Fidesztől független ügyészség a bűn üldözésében nem ismer tréfát, ahol gazemberséget sejt, ott kíméletlenül lecsap. Nem vezetik pártérdekek, nem felsőbb utasításra cselekszik, mindegy neki, ki ő, és merre van hazája.

Rogán Antal ellen az lett volna a vád, hogy pénzt kapott Portik Tamástól és Vizoviczky László egyik közeli munkatársától. Előbbitől tízmilliót nejlonszatyorban, utóbbitól évi rendszerességgel 4 millió forintot, ki tudja milyen csomagolásban. Cserébe az említett urak kisebb szívességet kértek és kaptak volna. Hogy milyen szívességekről és baráti segítségekről lett volna szó, azt most már fölösleges taglalni. A pártoktól, de különösen a Fidesztől független ügyészség ugyanis úgy határozott, hogy miután sem Portik, sem Vizoviczky közeli munkatársa nem tisztességes emberek, hanem bűnözők, a vallomásuk sem tekinthető hitelesnek.

Ráadásul, így a pártoktól, de különösen a Fidesztől független ügyészség, Portik vallomása meglehetősen hiányos. Nem tudta ugyanis pontosan megmondani, hogy milyen címletekben vitte a pénzt Rogánnak, márpedig bárki beláthatja, egy ilyen alapvető tény ismerete nélkül nem indítható nyomozás. Mindemellett, Portik a pénz átadásának helyszínéül szolgáló Fidesz irodát sem volt képes hitelt érdemlően leírni. Vagyis, hogy hány szék, és számítógép volt a szobában, fikuszt, vagy datolyapálmát látott-e a sarokban, s a komputereken a Windows mely változata volt telepítve...

ITT OLVASHATÓ

CSAK 7022 LÉPÉS: ENNYIRE ROSSZ A MAGYAROK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.07.28.


Milyen egy átlagos, felnőtt magyar? Naponta több mint 5 órát ül, alig több mint 7000 lépést tesz meg, és mindössze 10 percet sportol. Cserébe el van hízva, túl sok zsírt és kevés gabonát és még annál is kevesebb zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt. Nagy valószínűséggel van valamilyen krónikus betegsége. Ja, és emellett egészségesnek érzi magát.
 
Elkészült a legfrissebb Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot Vizsgálat (OTÁP2014). Az eredmények lesújtóak, ráadásul rosszabbak még a 2009-es adatsoroknál is. A magyar felnőtt lakosság messze van az egészségestől.
 
Ha az vagy, amit megeszel, akkor nem csoda, hogy egyáltalán nem vagyunk jó állapotban. Háromból két felnőtt ugyanis túlsúlyos. Márpedig az elhízásnak ára van. Magyarország az életmóddal, azon belül is a táplálkozással összefüggő krónikus betegségek, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések és a rosszindulatú daganatok halandósági rangsorában a legrosszabbak közé tartozik Európában. Az elhízás ugyanis az életminőség romlásán túl számos krónikus betegség kialakulásának kockázatát is növeli, mint például a 2-es típusú cukorbetegség, a szívkoszorúér-, a magasvérnyomás-betegség, a stroke, egyes rákbetegségek és pszicho-szociális problémák – ezek pedig mind-mind korai halálozáshoz vezethetnek. Az elhízás népegészségügyi jelentősége és társadalmi terhei vetekszenek a dohányzáséval, ugyanakkor az egészséges életmóddal már a daganatos betegségek jelentős része (20-40 százalék) is megelőzhető, a halálozások fele elkerülhető lenne...
 

AKI AKARJA, NEVEZZE DEMOKRÁCIÁNAK ÉS REMÉLJE, HOGY EZ MÉG AZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.07.28.
 
 


 


 

HOGYAN KÉPEZZÜNK PÉNZÜGYI TARTALÉKOT? NEKED MEGVAN MINDEGYIK SZÍNES TÉGLÁD?

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.07.28.


Azt gondolom, hogy ma már nem elég a nagyszülők bevállt módszerével takarékoskodni. Semmi értelme a párna alá pakolni a pénzt, hiszen egy rendkívüli élethelyzetben, vagy elgyengült pillanatodban úgyis hozzányúlsz a pénzhez. Ha csak egy helyre pakoltál, akkor mindened odaveszhet és semmi értelme nem volt elvonnod magadtól a pénzt hónapokig, évekig. Sajnos senki nem tanította meg neked azokat a technikákat, amikkel profi módon képezhetsz pénzügyi tartalékokat! Most ebben segítek!

Itt az ideje megismerned a rétegelt pénzügyi tartalékképzést!

ITT OLVASHATÓ

KI EZ A FERENC, HOGY CSAK ÍGY OSZTJA AZ ÉSZT NEKÜNK?

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: Egyenlítő Blog
2016.07.28.


Az egyikük szerint készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására. A másikuk szerint a migráció nem orvosság, hanem méreg.
 
Az egyikük szerint elengedhetetlen a szolidaritás az alapvető jogaiktól, így a hit szabad és biztonságos gyakorlásától megfosztott emberekkel. A másikuk szerint minden egyes migráns a terrorizmus kockázatát hozza magával.
 
És így tovább.
  • Az egyikük a katolikus egyház feje, Ferenc pápa.
  • A másikuk pedig a magyar miniszterelnök.
Az egyikük előszeretettel papol erkölcsről, keresztény hitről, ősi hagyományokról. A másikuk hajléktalanokat fogad be, elmegy a szegények közé, szolidáris az üldözöttekkel. Az egyikük a magyar miniszterelnök, a másikuk a katolikus pápa...
 

QUAESTOR-BOTRÁNY: ÉVTIZEDES CSALÁSSOROZAT, MÉGSEM TŰNT FEL SEWNKINEK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.07.28.Júliusban kezdetét vette Tarsoly Csaba és a többi Quaestor vezető pere a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat ismertetése során döbbenetes részletek derültek ki a csalássorozatról. Az ügyészség 11 vádlott terhére, öt vádpontban, 5458 rendbeli csalást és sikkasztást állapított meg. Ebből 753 rendbeli cselekményért Tarsoly Csabát vádolják.
 
A Quaestor-csoport korábbi vezetője és bűntársai az ügyészség szerint 77 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni, bár korábban a kár mértékét ennek duplájára becsülték.
 
Az ügyészség szerint a csalássorozat már 20 éve tartott, emiatt joggal merül fel bárkiben a kérdés, miként történhetett meg  az, hogy 2015 elejéig nem tűnt fel senkinek, hogy a Quaestor-csoport már régóta fizetésképtelenné vált, és a könyvelések meghamisításával, valamint fiktív kötvények kibocsátásával tartják fönn annak látszatát, hogy minden rendben van a cégcsoport körül...
 
ITT OLVASHATÓ

ROGÁN CECILIÁT NE EMLEGESSÜK MÁR EGY MONDATBAN A MUNKÁVAL

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: H. A.
2016.07.27.
 
 

VAN EGY ORSZÁG

HUPPA BLOG
Szerző: Török Mónika
2016.07.27.


Van egy ország, illetve nincs, de most tegyük fel.

Ennek én vagyok a vezetője.

Ez az ország persze előtte is volt, sőt, még azelőtt is, ezért kellett egy kicsit tornáznom, sok idő is volt, mire megszüntettem minden hülyeségét – és még nem értem a végére. Hiába, sok idő alatt sok marhaságot csináltak itt a generációk, alig győzöm kézhez szoktatni. Ül, jó kuty, illetve jó ország. Jutifali. Kuss. Helyedre. Ilyenek.

Na most az van, hogy kivettem a malacperselyből pár garast. Kellett, na. De most hiányzik onnan, és totál gáz lenne, ha kiderülne. Hogy venné már ki magát, még a végén odalenne a tekintélyem.

Első lépésben basszuk földhöz a malacperselyt, majd fogjuk rá a Gyuszira, mert az olyan csávó, hogy mindent földhözbasz. Mindenki el fogja hinni, hiszen én mondom. Aztán plakátoljuk tele az országot azzal, hogy a Gyuszi ilyeneket basz a földhöz.

Oké, megvolt, lépjünk.

Akkor is ki kell fizetni valamiből a bejárónőt/takarítónőt/háztartási alkalmazottat/cselédet. Közalkalmazottnak mondják őket itt nálunk, az országomban, de majd elmúlik, kis borogatás, tea, aszpirin.
Viszont addig itt nincs mese, ki kell fizetni, különben kilép a gangról. Bár már kitaláltam a szociális temetést az ilyeneknek, na mindegy.

Megmondom Rózsibácsinak és Józsinéninek, hogy rettenetes nyomás nehezül rám, nem fog menni, hogy nálam háztartási cseléd stb. legyen. Sajnálom, ez van. Viszont, mert nem akarok kibaszni vele, másmilyen struktúrában azért megoldhatjuk, hogy legyen valamennyi kes, okosba, na.

Hívjuk az ő munkáját például máshogy. Mindenki jól jár, hehe, jól kibasztunk a nadrágos, öltönyös népnyúzókkal meg a komenistákkal, meg bárkivel, aki erre jár, mindegy...


ITT OLVASHATÓ

VESZÉLYBE SODORJA EURÓPÁT A NÉPSZAVAZÁSI LÁZ - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.07.28.


A Die Welt arról ír, hogy népszavazások nem okvetlenül jelentenek több vagy nagyobb demokráciát. Erre figyelmeztet a német konzervatív lapban megjelent kommentárjában a svájci Tages-Anzeiger brüsszeli tudósítója, aki úgy véli, Orbán Viktor teljesen kiforgatja a referendum intézményét. A Financial Times arra hívja fel a figyelmet a Lengyelországnak küldött brüsszeli figyelmeztetés kapcsán, hogy az unió most először vádolja egyik tagállamát a demokrácia veszélyeztetésével. A Politico pedig arról számol be, hogy Soros György eddig már jó 25 millió dollárt adott Hillary Clintonnak és más demokrata jelölteknek, így ő lett a párt legnagyobb anyagi támogatója.

Washington Post

Röszkénél már 5. napja éhségsztrájkol kb. száz menekült, hogy ily módon hívja fel Európa figyelmét lehetetlen helyzetére, miután a magyar határ lezárása miatt sok ezren rekedtek Szerbiában, illetve a Balkán más államaiban. Többeket már kórházba kellett szállítani. Bakondi György azt mondja, azért engednek be naponta csupán 30 embert a tranzitövezetbe, mert biztonsági megfontolásokból teljes egészében ellenőrizni kívánják a belépőket. A tiltakozó akciót pedig azzal intézte el, hogy az megrendezett felhajtás, amellyel nyomást akarnak gyakorolni, illetve próbálják felhívni a média figyelmét...

ITT OLVASHATÓ

EGYRE TÖBB BŰNÖZŐT HOZNAK KAPCSOLATBA ROGÁNNAL

MAGYAR NARANCS - HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.07.27.A Paks II projektben 1,6 millió forint az átlagbér, ősszel pedig Brüsszel is rábólinthat a beruházásra. Adócsalóként újrázna Gyömrő volt polgármestere, a közmunkásokat besoroznák, Rogán körül egyre több bűnöző tűnik fel, de az ügyészséget ez nem érdekli.
                                                                                                                                                                            
Bűnözők is fizettek Rogán ügyvédjének a letelepedésért

Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje több mint ötmilliárd forintot kereshetett a letelepedési kötvényeken, amelyekből bűnözők is vásároltak –
tudta meg a Magyar Nemzet.
A lap szerint a bevándorlási hivatal ellenőrzi ugyan a letelepedési kötvényt vásárló külföldiek előéletét, de ennek ellenére bűnözők is kaphatnak letelepedési engedélyt. A vásárláshoz ugyan szükség van erkölcsi bizonyítványra, ám ezt többen is úgy játszották ki, hogy adóparadicsomként számon tartott államba jelentkeztek át, és az onnan kapott erkölcsi bizonyítványt adták be a magyar hatóságoknak.


Kosik Kristóf ügyvédi irodája ötezer eurót (mintegy másfél millió forint) kap minden eladott kötvény után, mivel a szabályozás szerint a külföldiek csak a Kosik Ügyvédi Irodát bízhatják meg azzal, hogy az elkészült letelepedési kötvényeket átvegyék. A lap azt írja, hogy a program indulása óta eddig összesen 3647 kötvényt adtak el, ami alapján 5,6 milliárd jutott Kosikhoz. Kosik korábban dolgozott a Fidesz parlamenti frakciójának és a főváros V. kerületének (Rogán frakcióvezetősége, illetve polgármestersége idején), valamint Habony Árpádnak is. Az ügyvéd legutóbb akkor került be a hírekbe, mikor Tarlós István megtiltotta, hogy a Fővárosi Közbeszerzési Kft. szerződést kössön a Kosik Ügyvédi Irodával.
A lap arról is ír, hogy az értékesítésben szintén részt vevő offshore hátterű cégek eddig 84–101 milliárd forint körüli összeget kerestek a Rogán ötlete alapján létrehozott letelepedési kötvényeken...


ITT OLVASHATÓ

A MAGYAROK SZAVAZATAITÓL MENTS MEG, URAM, MINKET!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.07.28.


Megint szavazhatnak a magyarok, ezúttal arra, hogy Király Gábor védése volt-e az év védése. Szép védés volt, de voltak más szép védések is, ebben nem szeretnénk most igazságot tenni. Valószínűleg nem is lehet. Minden ilyen szavazás szubjektív.
 
De akik kiírják ezeket a szavazásokat, abban a tévhitben vannak, hogy nemzetiségtől függetlenül minden szurkoló arra a védésre szavaz, amelyik neki legjobban tetszik. Nem arra, amitől a kisebbrendűségi komplexusban szenvedő, de nagyravágyó nemzetállama számára dicsőséget szerez.
 
Alapvetően ez egy játék, de a kis nacionalista országoknak, amelyeknek mindig meg kell mutatniuk, hogy ők a legjobbak, vérre megy. Beindul a szavazógépezet, mert meg kell mutatni, hogy a magyaroknál nincsen jobb. Nem azért szavaznak Királyra, mert Király védése volt a legjobb, hanem azért, mert Király a magyar. Ez főleg akkor suttyóság, ha éppen Király enélkül is a legjobb lenne. Ha elég lenne csak a védésre szavazni. De ilyenkor beindul a "nemzeti érzelmű" szavazás, aki magyar, az szavaz.
 
Riasztani kell a rokont, a nagymamát, aki még futballmeccset sem látott, mert a magyar dicsőség forog kockán.
 
A szavazásra még a maradék eszüket elvesztő, és a Fradi B-közép kopaszainak szintjére süllyedt újságok is buzdítanak, mintha a magyarkodó szavazatok bármit is számítanának, és ne lenne egy többségi vélemény arról, hogy melyik védés volt a legjobb. Ha Királyé, akkor a valóságot így is, úgy is eltorzító magyarkodó szavazatok csökkentik a győzelem értékét, mert nem lehet tudni, hogy a tetszés alapján hányan szavaztak rá a világból. Ha nem Királyé, akkor verhetik a nagy szavazó magyarok a mellüket, hogy ők győztek, mert a győzelmük semmit nem ér. Mindenki tudja, hogy a nacionalista szavazatokkal győzött. Ennél kínosabb pedig nincs.
 
A magyarkodó suttyóságot nem lehet lebeszélni, pedig már ezerszer bebizonyosodott, hogy a nyomulás kontraproduktív. Nem rokonszenvessé, hanem ellenszenvessé teszi a magyarokat. Mások ugyanis, akik nem szenvednek kisebbrendűségi érzésben, és nem akarják mindig megmutatni, hogy náluk nincs jobb, ők nem nemzeti alapon szavaznak, hanem sportszerűségi alapon. Arra adják a voksot, ami tetszik nekik, és nem nézik a kapus nemzeti hovatartozását. Amikor kiderül, hogy a magyarok így szavaznak, az enyhén szólva ciki. Piti...
 

SZÉTHAJTOTTÁK A TŰZSZERÉSZEKET

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.07.27.


Teljesíthetetlen feltételek mellett végezhették a munkájukat a tűzszerészek a Hortobágyon, ahol július 1-jén négy szakember veszítette életét egy 250 kilogrammos szovjet gyártmányú repeszromboló hatástalanítása során. Ez derül ki a Magyar Nemzet birtokába került szerződésekből, amit a mentesítéssel megbízott magáncég és a nemzeti park kötött 2013 augusztusában.

A lőtér mentesítését úgy vállalta el a cég egy szoros 2014. december 31-i határidővel, hogy a munkák elvégzésére tulajdonképpen valódi ráhatásuk nem volt. A honvédségi állományban dolgozó tűzszerészek munkáját ugyanis szigorú előírások szabályozzák.

Nem véletlen, hogy a lap talált olyan vállalkozókat, akik a felkérés ellenére inkább nem pályáztak a munkára, mert a helyszíni szemle után egyértelművé vált számukra: a nagy számú robbanótest miatt a szerződéses összeg nevetséges, a vállalt határidő pedig tarthatatlan.

A sietség oka az volt, hogy a projekt kapcsán EU-s pénzek forogtak kockán, a mentesítés ugyanis egy többmilliárdos tájrehabilitációs projekt része. A nemzeti park végül mégis kitolta a határidőt 2016. május 31-re, főleg azért, mert a Magyar Honvédség jelezte: nem rendelkezik elegendő anyagi forrással és megfelelő kapacitással a volt bombázó lőtér tűzszerészeti mentesítéséhez, ráadásul szerintük ez nem is közszolgálati feladat. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság két éve indított közbeszerzési eljárást a lőszermentesítésre, amit a Különleges Biztonsági Szolgáltató és Tanácsadó Kft. nyert meg bruttó 424 millió forint értékben...


ITT OLVASHATÓ

AZ ÁGY DUPLA ÉLVEZETFORRÁS!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Kovács Szilvia
2016.07.27.


Az ágy kizárólag alvásra és szexre való! – mondja az alvásterapeuta. Korábbi írásomban annak jártam utána, mi lehet az oka annak, ha már a pihenés is fáraszt, most lássuk mi az oka annak, ha az alvás sem pihentet: dr. Hermánné Fogarassy Éva alvásterapeutával beszélgettem a fáradtság okait kutatva:
 
Mit ne tegyünk az ágyban, ha jól akarunk aludni?
 
Az ágyban töltöttt idő 90%-át alvással kellene töltenünk. Lefekvéskor pár oldalt még nyugodt szívvel olvashatunk, de a televízió, a számítógép, vagy az okos telefon nyomkodása az ágyban szigorúan tilos. Ezek az eszközök kék fényt bocsátanak ki, ami a biológiai óránk szerint nappalt jelez, miközben érezzük a testi fáradtságot. A külső és a belső inger ütközése stresszt okoz, ami az elalvás gátja lehet.
 
Jól alszik-e az alvásterapauta és tulajdonképpen mit jelent a jó alvás?
 
Az alvásterapeuta sem aludt mindig jól! Persze akkor még nem voltam alvásterapeuta, többek közt ezért is kezdtem el foglalkozni az alvás fiziológiájával és lélektani hátterével. Az elegendő alvás felnőtt ember esetében napi 7 és fél órát jelent, amibe 1-2 rövid megszakítás még belefér, ha 10 percen belül visszaalszunk. Aki jól alszik, az reggel általában álomból ébred, kipihentnek érzi magát, és ha nem is azonnal, de egy órán belül pozitív energiával kezdi a napot...
 


BAJBAN A KŐSZEGI SOS GYERMEKFALU, JÖHET A KIÁRUSÍTÁS?

A BETŰ SZABADDÁ TESZ BLOG
Szerző: kameszka01
2016.07.27.


Évente országosan hétezer gyermek kerül átmeneti gondozásba, az SOS Gyermekfalvak nevelőszülő-hálózatán keresztül mintegy 400 gyermeket nevelnek, illetve készítenek fel ideális körülmények között az önálló életvitelre. A nevelőszülők által végzett nagyszerű munka sok esetben azonban kevés ahhoz, hogy a hátrányos helyzetben tengődők új életet kezdhessenek, hiszen ehhez elengedhetetlen a gyermekek számára otthont nyújtó gyermekfalvak zavartalan működésének megőrzése. Sajnos egyre több jel mutat arra, hogy porszem került a gépezetbe, a kőszegi létesítményt is támogató SOS Gyermekfalu Magyarországi Egyesülete gazdaságilag bajba jutott: a pénzforrások folyamatosan apadnak, a külföldiek támogatása 2016-ra elenyésző lett, a magyar állam hozzájárulása pedig alig éri el a működéshez szükséges összegek egyötödét.   
 
A financiális problémák enyhítésére az SOS Gyermekfalvak Egyesülete egy olyan új működési koncepciót dolgozott ki, melyben hangsúlyos szerepet kap a fenntarthatóság, a családok jövedelemszerző képességének növelése, valamint az integrált nevelési megközelítés. A jövőben vegyes finanszírozású modellt kívánnak létrehozni, melyben az államnak, a céges támogatóknak és a magánadományozóknak is fontos szerepet szánnak az egyesület vezetői...
 

EURÓPA ÁTVÁGOTT TORKA

POLIPRAKTIKA BLOG
Szerző: Herczeg Sándor
2016.07.27.


Ne legyenek kétségeink. A bomba bármikor robbanhat. A kés akárhol szúrhat. Nem fogjuk kivédeni, mert nem tudjuk, hogy hol szed majd áldozatokat. Nemhogy a pontos helyszínek, még az országok sem ismertek. A menekülthelyzet csőd. Politikai, uniós szintű, nemzetközi és emberi egyaránt.

Brüsszel, Párizs, Nizza, Rouen… csak négy kiragadott példa. Még sorolhatnám. A pánikot felesleges erősíteni. Már az. De hogyan jutottunk eddig? Nem kellene arról elfeledkeznünk, hogy a migrációs hullám kezdetén az Európai Unió vezető politikusai nem is tekintették vészhelyzetnek a történteket. Nyilvánvaló, hogy nekem se égne el a fotelem, ha a tőlem 600-700 kilométerre lévő házba csapna bele a villám. Sajnálnám, s lenne „je suis”, de tulajdonképpen ennyiben is maradna. A „je suis” a világ legkönnyebb dolga, csupán két szó és sokan le is rendezik ébredező lelkiismeretüket. Azok a döntéshozók, akik évekkel ezelőtt sem láttak tisztán, később bagatellizáltak, majd elkezdtek kapkodni, most pedig folyamatosan levernek valamit. Ez emberemlékezet óta nem látott dermedtséget okoz az unió legfelső szintjein...

ITT OLVASHATÓ

RENDSZEREN BELÜL

REAGÁLÓ BLOG
Szerző: Treuga Mei
2016.07.28.
 

Jól láthatóvá teszi a rendszer jellegét, amit a népszavazási kezdeményezésekkel vagy az ügyészségi eljárásokkal művelnek. A Nemzeti Választási Iroda szégyen nélkül akadályozza a földek új grófoknak osztása elleni népszavazást (és amikor a vasárnapi nyitva tartásról szólót nem tudta megakadályozni önerőből, a hatalom verőlegények bevetését sem átallotta megszervezni). A nyomozóhatóság Rogán ügyeinek vizsgálását szabotálja, ami a bűnpártolás kérdéskörét is fölveti.

Igen, e két ügy látványosan mutatja, mitől értelmetlen alkotmányos jogállamról, szabad és tisztességes választásokról beszélni – bár az utóbbiról
az EBESz jelentése is ejt egy-két szót. (Vajon számít-e ezek után, hogy lesznek választások 2018-ban?)
Részletesebben és pontosabban azonban a Liget-projekt mutatja, miben is simulunk a türkmén és a kongói jogállamiság vonulatába. És azt is, milyen jövőt hoz nekünk ez.
A Városliget felújítása önmagában lehetne jó cél. A zöldterületek és a zöldfelület egyidejű növelése kívánatos volna. (Hogy a kettő között mi a különbség, arról itt olvasható összefoglaló.) Az talán kisebbíti az elhatározás érdemét, hogy mi az ok, ami a változtatáshoz vezet. Őfőméltóságának a Várba költöztetése urbanisztikailag is igen nagy károkat okoz, de a politikai üzenete talán még károsabb.

A belenyugvás a legnagyobb ellenségünk (Anna Lindh)

ITT OLVASHATÓ

LONDONBAN SEJ... MINDIG TANUL AZ EMBER VALAMI ÚJAT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Péter
2016.07.27.


Május 18. Nemcsak hosszadalmas, hanem még drága is

Ennek a bejegyzésnek a címe a londoni közlekedés költségére vonatkozik. A számos városi közlekedési lehetőség közül most az autóbusz és a földalatti-földfeletti díjairól írok.

Azt már korábban megírtam, hogy a busz-utazás díja másfél font, akármelyik buszon, akármilyen távolságra, akármelyik napszakban.

Fizetni úgy lehet, hogy amikor felszállunk, az Oyster-kártyát odaérintjük a feltűnő sárga köralakú érzékelőhöz. Csipogó hang és az érzékelő melletti pici fény zöld felvillanása jelzi, hogy a viteldíj levonása megtörtént.

(Amióta korábban írtam a buszokról, azóta láttam, hogy mégiscsak van busz, amelyikben hátul van az emeletre vezető csigalépcső; csak már nem a buszon kívül, mint régen. Az ilyen buszokon hátul is van felszállás és ott is van érzékelő.)

A földalattin (és a földfelettin is: bocsánat, mostantól ezt nem fogom mindig külön leírni: számunkra, utasok számára annyi a különbség, hogy a földfeletti /overground/ ajtói mellett kis gomb van, amelyet meg kell nyomni, hogy az ajtó nyíljon, továbbá a nehezen kiismerhető földalatti-térképen kívül a még nehezebben kiismerhető földfeletti-térkép is ki van téve) az esetek döntő többségében derékig érő kis kapukon kell átmenni az állomásra való bejutáshoz és a kijutáshoz is.

A kis kapuk jobboldalán van a buszról is ismert sárga érzékelő kör. Felette világító zöld nyíl vagy piros X mutatja, hogy az adott kapun átmehetünk-e vagy az az ellenkező irányú forgalomnak van éppen fenntartva...

ITT OLVASHATÓ

KÖZBIZTONSÁGI KOCKÁZAT

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.07.27.


Maga a Keresztapa és persze az egész papagájkommandó is gyakran elmondja: „egyetlen migránsra sincs szükségünk”. Ez persze ótvaros hazugság, de az a nagyobb baj, hogy föl sem vetődik a gondolat: a menekülteknek lehet szükségük – igaz, csak átmenetileg – Magyarországra is.

A Nemzeti Ügyek Kormánya, azaz a fideszes Disznók Különbizoccsága hosszú ideje ismételgeti Európában kormányszinten páratlanul aljas (pedig..!) üzeneteit, amelyeknek pontos tartalmát a rezsimhű csőcselék netes kommentek tömegében fordítja le a maga nyelvére és erkölcsére: dögöljenek meg ott azok az állatok, ahonnan menekül(né)nek!

Hazánkban a bűnszervezet régi idők közhangulatát teremtette újra:

„… az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.
Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit,
az ország megvadult…”

ITT OLVASHATÓ

A VONATOK KÓSZÁLÁSÁRÓL

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.07.28.


Tegnap mindenki azon vihogott nagy gonoszan, hogy a Szombathelyről Budapestre tartó vonat eltévedt egy csöppet. Az ügy ki lesz vizsgálva úgymond, vagy kivizsgálódik, ez mindegy.

Magam viszont nem csinálnék olyan nagy ügyet ebből az egészből, mert mint azt Svejktől tudjuk, a vasutas szakma nagyon nehéz, történhetnek tehát furcsaságok. Ennek igazolására elég csak ezt a történetet bemutatni a derék katona kalandjai közül:ITT OLVASHATÓ

PÁR MILLIÓ MEGINT KIMARADT A FIDESZES VAGYONNYILATKOZATBÓL

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.07.27.


Ezekről ne maradj le!

Már megint kimaradt pár millió egy vagyonnyilatkozatból (Direkt36)
Az uniós milliárdokból felújított Hollókőn épül a fideszes Becsó háza (Átlátszó)
Bűnözők is vásárolhattak letelepedési kötvényt (MNO)

Ha van 3 perced:
Már megint kimaradt pár millió egy vagyonnyilatkozatból
Újabb politikusról derült ki, hogy nem töltötte ki megfelelően a vagyonnyilatkozatát. A most nyilvánosságra került ügyben a fideszes képviselő Becsó Zsolt hagyta ki az egyik cégét, szándékosan, egy kiskaput kihasználva. Mint mondta, a cég közös a testvérével, nem a sajátja. A vállalkozás összesen 54 millió forint állami és uniós támogatást zsebelt be, de a nyilatkozatban se pénz, se cég. (Direkt36)
 
Az uniós milliárdokból felújított Hollókön épül a fideszes Becsó háza
Az 1987 óta a Világörökség részeként nyilvántartott Hollókőre az elmúlt években mintegy 2 milliárd forint uniós támogatás érkezett. A pénz több mint felét két vállalkozás kapta különböző építési munkákért. Az egyik cég ingatlana a falufelújítással egy időben megszépült, a másik cégnek pedig 500 millió forint EU-s támogatás segítségével hamarosan wellness szállodája nyílik a település szélén, a fideszes képviselő, Becsóék épülő háza mellett. (Átlátszó)
 
Csak nem adja fel a túlkoros HÖK-elnök
Török Márk szegedi HÖK-elnök bírósági felülvizsgálatot kezdeményezett az őt az elnöki székből elmozdító egyetemi döntés ellen. Egy tavalyi törvénymódosítás miatt minden bizonnyal törvénytelen volt Török legutóbbi elnökké választása, így az egyetem megsemmisítette a választásról szóló HÖK-ös döntést. A tizenkét éve regnáló HÖK-elnök nem hagyja magát és fellebbez. (Átlátszó)
 
Játszótér helyett halálcsapdát építettek a Várban
Nyílt közbeszerzés nélkül, hirdetmény nélkül, tárgyalásos eljárással választotta ki az önkormányzat annak az egyébként 40 millió forintot kóstáló játszótérnek a kivitelezőjét, amelyet egy héttel az ünnepélyes megnyitó után le is kellett zárni. Az önkormányzat nem foglalkozott a szülők panaszával, akik végül saját pénzen független szakértőt fogadtak. Ő szintén alátámasztotta, hogy balesetveszélyes a játszótér. (444)
 
Bűnözők is vásárolhattak letelepedési kötvényt
Tűzzel-vassal küzd a kormány a menekültek ellen, de tehetős bűnözők azért jöhetnek. A letelepedési kötvényhez szükséges az erkölcsi bizonyítvány, amelyet viszont abban az országban kell kikérni, ahol az ember bejelentett lakhelye van. A megoldás azonban egyszerű: csak át kell jelentkezni egy adóparadicsomba, ahonnan jöhet a tiszta bizonyítvány. (MNO)
 
Ha van még 2 perced:
A HVG és a Medián közös felmérése szerint a közvélemény annyira korruptnak tartja a Fidesz-kormányt, mint anno a szocialistákat. (HVG)
 
MNB-s pénzből épül 81 millió forintos szobor, a megrendelő alapítványt nagy eséllyel a reformációs szobor miatt hozták létre. (Átlátszó blog)
 
Megbírságoltak három nagy hulladékkal foglalkozó céget kartellezésért. Nem csak megbeszélték egymás közt a feltételeket, de még szerződésbe is foglalták. (444)
 
Gyanús a hatmilliárd forintos EU-s pályázat. A képzésre nyert pénzből akár egyetemi félévekre is futotta volna. (Index)
 
Tovább épül a szuperdrága, M4-es autópálya. Ez volt az a beruházás, amely kilométerenként közel 4 milliárd forintba került, de a Simicska-Orbán háború kirobbanásakor leállították. (Index)
 
Nyilvánosságra került a levél, tényleg toborzásra hívták a győri közmunkásokat. Nem kötelező elvállalni az állást, de a közmunkás bánhatja, ha visszautasítják. (Index)
 
Még mindig sokan dolgoznak zsebre a Forma-1 magyar futama alatt. Az online pénztárgépekkel kapcsolatban javult a helyzet, a szállásadók még mindig ezerrel mutyiznak. (Index via VG)
 
A Network blog infografikája arról, hogy hogyan változott a Simicska-médiabirodalom közönsége. (Network blog)
 
Kétszeresére nőtt a magyar olimpiai csapat részvételi költsége, a négy évvel ezelőttihez képest. Ugyan csak három sportolóval többen utaznak, de több háttérembert és repianyagot visznek. (Napi)
 

VAN-E ÉLET A HALÁL UTÁN?

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.07.27.


Ember, vigadj! ki tudja, meddig élsz. A halál után nincsen vigalom!
Ezt Jókai Mór tanácsolja nekünk, márpedig ő ismerte az életet és értette a halált.
Mi meg most barátkozunk a gondolattal, mikor a Nemzeti Alfahím alapot vetett az amerikai elnökválasztás tekintetében.
Ezidáig nem volt túlzott szerencséje ezekkel az amerikai elnökökkel, hiszen ahányszor csak beleütötte az orrát az elnökválasztásba, mindig pofáraesett:
De meg is lett az eredménye.
Amerika egyik kudarcból a másikba botorkál, vezető politikusai vakegerek, míg mi virágzunk, mint a tök, és ezt csak azért nem tudja mindenki, merthogy a tökvirág éjjel pompázik - nálunk is a sötétség hozta elő a virágzást.
Van kis hátulütője is azért annak, hogy - miként hajdan Ceaușescu népét - ellátta iránymutatással, az amerikai választót, - nevezetesen az, hogy azóta, ha amerikai elnököt akar látni, elő kell vennie egy dollár-bankjegyet.
Ami azt illeti, rendelkezhet belőle bizonyos készlettel, így aztán - amikor rátör a vágy - valószínűleg elő tud kapni egyet-egyet a tongai számláról, míg ha az amerikai elnök őt akarná megtekinteni hasztalan erőlködik, hiszen neki ehhez a háta közepét kellene megtekintenie.

Vezérünk aktuálisan azt találta mondani, hogy a republikánus külpolitika jó Európának és életet jelent Magyarországnak, míg a demokrata külpolitika rossz Európának és a halált jelenti Magyarországnak.
Ezzel új dimenzióba emelte az amerikai elnökválasztás kérdését, a tét élet-halál kérdése lett számunkra, ha jól értelmezem állásfoglalását.
Kicsit elbizonytalanodtam azért, hiszen nem vagyok egészen biztos benne, hogy "az állam én vagyok" szerepfelfogás megfelel-e a korszellemnek, de ha biztosít róla, hogy Hillary Clinton megválasztása esetén haladéktalanul visszaadja halhatatlan lelkét a Teremtőnek, akkor azért hajlamos vagyok elfogadni a prognózist.
Ha viszont kiderül, hogy mégsem ő Magyarország személyesen, akkor némi csendes bánattal beletörődöm agóniája elhúzódásába, és érdeklődéssel várom az amerikai reakciót.
Ez nem lesz gyors, és habár azt is tudom, hogy az USA elnökének pecsétjén szereplő sas nem kapdos legyeket, még piaci legyeket sem, de feledékenynek sem mondható...
Kis ország - nagy pofa, nagy ország - nagy pofon, ezek a fránya arányok...

ITT OLVASHATÓ