2015. november 5., csütörtök

NEMZETI ÉHES GYEREK NINCS. ÉS NEKTEK ANYÁTOK?

GÉPNARANCS

Szerző: András 
Tetves mocskos kormánya a nemzeti összefogásnak mindig sikeresen bebizonyítja, van az emberi hitványságnak olyan mélysége, amelyet vigyorogva képes bejárni a saját rosszul felfogott hatalmi érdekének megfelelően.

Nincs, és nem is lehet magyarázat a gyermekéhezés felszámolására tett ellenzéki javaslat lesöprésének a Népjólétinek nevezett bizottság kormánypárti többsége részéről, melyet civilizált helyen minősített bűncselekményként értékelnek a választók. Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére, előre megfontolt szándékkal, aljas indokból, nyereségvágyból. Pont.

ITT OLVASHATÓ!

NA, EZT AZTÁN NE!

MANDÍNER BLOG
Szerző: Lendvai Ildikó

Na, ezt aztán ne! Kedves barátaim, társaim a baloldalon (jó intellektusok, fontos emberek, akikre sokan figyelnek), ne szórakozzatok velem. A választókkal pláne ne. Gyurcsány Ferenc elfogadja az egykulcsos adót, Hiller István a kerítésnél nem lát jobb megoldást. Nemcsak az a bajom, hogy az egykulcsos adó növelte a társadalmi különbségeket. Nem is csak az, hogy a kerítések -már ha működnek- csak egyik országból a másikba lökdösik a problémát és a menekülőket, és ha mindenki felállítja a maga szögesdrótját, akkor az utolsó állomáson már csak a tengerbe vagy az Iszlám Állam hóhérainak karjaiba lökhetik őket. (Persze nem működnek, aki a szerb határon nem akart pengét a húsába, az bejött a horváton, és így tovább. Ha meg nem erre jött, nem a kerítés riasztotta el, hanem a kérelmek statáriális, egyéni mérlegelés nélküli elbírálása.)
De a bajom nagyobb. Az egykulcsos adó és a kerítés több, mint önmaga. Az egykulcsos adó a részvétlenség, a szolidaritáshiány szimbóluma, a másokért érzett felelősség felmondása. A kerítés a pengék és uszító plakátok orbáni politikájának jelképe.

ITT OLVASHATÓ !

"A JÓSZÁNDÉK KEVÉS. TÖBB KELL: - AZ ÉRTELEM!"

A POLGÁRI KONZERVATÍV PÁRT BLOGJA (PKP.HU) 
Szerző: Nagy Imre

Gyakorló sportvezetőként és labdarúgó edzőként sokszor szembesülök azzal, hogy a legjobb szándék által vezérelt elvek sem hoznak eredményt, ha nincs hozzá megfelelően átgondolt, logikus, megvalósítási koncepció. A foci szerelmeseként csak üdvözölni tudtam a döntést, hogy a TAO támogatásokon keresztül végre átlátható módon kerül pénz a magyar labdarúgás elég kaotikus rendszerébe.
Viszont mára azt érzem, hogy ezek a lehetőségek a nem a magyar valóságnak megfelelő keretek miatt, csak tovább mélyítik leszakadásunkat a foci elitjétől, és konzerválják azt a rendszert, amely képtelen a megújulásra.
Szeretném leszögezni, hogy nem kívánok foglakozni az úgynevezett „profi” labdarúgásunkkal. Az szerintem üzlet, és mint olyan megvannak az üzleti szabályai. Mivel ezek hazánkban nem mindig (vagy alig érvényesülnek) alapból nem is lehet sikeres. Másrészt én egy amatőr, kis csapatnál tevékenykedem, honnan venném a bátorságot, hogy beleszóljak a nagyok dolgába :)

SZABAD VERSEK - A MEGVÁLTÁS

ÁTFOLYÓ
Szerző: Földi Ádám

Sár van, a bakancsom bokáig süllyed benne. Érdekes, nem zavar. Érzem ahogyan a hideg, vizes anyag hozzáér zoknim szárához, befut cipőmbe... már a bőröm is nedves. Lassan, kiemelem lábam a sárból, de csak a következő lépés erejéig. Újra belesüppedek. Talán régebben zavart volna, de most nem. Mintha alkoholos bódulat járná át testem, nehéznek érzem magam, koszosnak, a világ mocska húz a sár mélyére és én hagyom... rezignáltan figyelem süllyedésemet. Szinte jólesik a kellemetlenség, végre élek. Nem véd semmilyen "termék" a kényelmetlenségtől, nem burkolózom a puhába, a melegbe, a lágyba. Nem, otthagytam azt a világot. Persze nem örökre, túl sokan vannak még odaát, akiket szeretek. Értük és miattuk újra és újra visszamegyek, de most, most végre csak ketten vagyunk. Én és a Mindenható. Nem áll közénk semmi. Magam sem tudom mi késztet a hirtelen mozdulatra, de kioldom bakancsomat és a sártól ragadóssá vált zoknimat szinte lerúgom magamról. Magam mögött hagyom ezt is, és végre hidegnek érzem a hideget, csúszósnak a csúszósat, szúrósnak a szúrósat... lassan visszatér belém az élet.

ITT OLVASHATÓ !


KÉTSZÁZ HAZAFI

TUAREG BLOG 

Szerző: Tuareg 

Ha van ma Hazánkban 200 olyan bátor demokrata, aki tettekben is kiáll elvei mellett, és ott lesz velünk Göncz Árpád pénteki temetésén, akkor sem a Diktátor, sem Áder nevű kesztyűbábja nem megy be a temetésre. Felmértük a terepet, ennyien kellünk.


LUXUSBUNKÓK ELŐNYBEN

GÉPNARANCS

Szerző: Gépnarancs

Szimbólum lett a menő táska: a törtető, kivagyi senkiháziaké, akik a többséggel ellentétben soha nem dolgoztak a politikán kívül, azt sem tudják, hogy néz ki belülről egy munkahely.

Csodás karrierek indultak útnak a Párt ifjúsági szervezetéből: pár év alatt nőttek ki a földből a jövő lelkes kis polgármesterei, kormánymegbízottai és minisztériumi fontosemberei. Ami még náluk is gusztustalanabb, az a Fidesz saját felső tízezre: az Andrássy-úton vásárló, nyolckerekű terepjáróval csapató „kreatív”, a sunyi, minden forintot ellopni képes belvárosi polgármester, a kivénhedt, hazatalált exproducer és az ő számtalan kis barátjuk, a maguktól növő lakásaikkal meg hetvenmilliós családi kölcsöneikkel. Ez a jelenkor Magyarországa.