2017. április 4., kedd

ÉLJEN ÁPRILIS 4. , FELSZABADULÁSUNK 72. ÉVFORDULÓJA!

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.04.04.


Hetvenkét évvel ezelőtt vége lett annak a háborúnak, melyen az ország nem nyert semmit, de elvesztett majd' egymillió embert.
Elvesztette a nemzeti vagyon negyven százalékát is - ennél többet csak a rendszerváltás során sikerült elveszítenünk.
Veszteségeink közé sorolom a társadalom szétverését, ember ember ellen való fordítását, melynek következményei a mai napig hatnak, és melynek gyászos következményeiből szinte semmit nem tanult az ország.
Emlékezzünk hát ezen a napon a háború áldozataira, emlékezzünk gyilkosaikra és próbáljuk meg végre levonni a tanulságokat.
És igen, dicsőség a szovjet katonának, aki leverte a nácizmust, és aki a hazájában elkövetett gyalázatos tetteinkért cserébe nem irtott ki bennünket mind egy szálig.
Tanulni kellene a történelemből, nem pedig vágyainkhoz igazítani...

MAJD ÁTMEGYÜNK A HÍDON, HA VISZKET

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.04.04.Győzelem! Az Orbán Viktorhoz hűséges pártkáderek legyűrték az országot. Már megint. Másfél millió hívük most boldogan tapsikol (ebből nagyjából másfél milliónak fingja sincs róla, miről is van szó), a kormányhirdetésekkel (állíccsukmegbrüsszelt) teleszórt pártlapok elélveznek örömükben. Győztek, megint győztek és újra győztek. Ők. Jól van. És most? Hogyan tovább?

Tudom, nem arról szól, hogy be akarják zárni a CEU-t, dehogy. Csak ugye a törvény az törvény. Az a törvény, amit ma hoztak meg. A csirkefarhátnak tök mindegy, hogy működik, vagy nem működik az egyetem. A csirkefarhátnak az is tök mindegy, hogy akár csak egyetlen egyetem is működik-e az egész országban. A csirkefarhát felvonja a vállát, mert mit érdekli őt bármi is? Semmit.

A büdösrohadt hazaáruló bolsik megint megszívták. Mármint mi, mindannyian. Mert a kormány és hívei nem Soros ellen, nem is Brüsszel ellen harcolnak évek óta, hanem a saját országuk, annak lakói ellen. Bizony. Komolyan gondolja azt valaki, hogy Soros, Brüsszel, a rohadék Unió nem szarja le, hogy mi történik itt? Elárulom: senkit nem érdekel. Sem Amerikában, sem Európában nem lesz attól drágább a kenyér, ha itt mi kinyírjuk egymást.

Fűrészeljük magunk alatt a fát és most úgy néz ki, sikerül, elvágtuk. Van egy rossz hírem, drága örvendező harci-fideszesek! Mindenki rajta lóg azon az ágon. Ti is. Mindenki pofára fog esni. Ti is. Nem csak a rohadék liberálisokkal csellózik ki a kormány. Veletek is. Nem csak a liberálisok gyerekei menekülnek innen, a tieitek is.

Tudom, mert látom ezer kommentben: ha nem tetszik, el lehet innen menni. Az öntudatos hazafiak, a mélyen vallásos, iskolázatlan, a kommunizmust és az erős kezű vezetőt visszasíró, a szabadsággal mit kezdeni nem tudó, lecsúszó, vagy soha felkapaszkodni nem tudó szurkolók ebben látják a megoldást. Mehet mindenki, amerre lát. Oké, megyünk. A kérdés már csak az, hogyan marad talpon az ország? Mert nagyjából azokról beszélünk (akiknek menniük kellene), akik meg tudnak kapaszkodni más országokban is. Mert szakmájuk van, mert jó szakemberek, magasabb iskolai végzettségűek, nyelveket beszélnek.

Ez az ország már elveszítette a magasan kvalifikált rétegének jó részét, nem is egyszer. Utoljára 1956-ban és most is. Aki még itt maradt, az elmegy. És? Akkor minden rendben lesz? Mészáros Lölö és a többi sajátláb majd visszalapátolja a kitalicskázott pénzeket? Vagy újra megtermeli a javakat a békemenet? Lemondanak a nyugdíjukról a kedves honvédő nénik és bácsik?

Vagy pedig újabb győzelem elé néz Orbán? Ha kivágják az országot az Unióból, akkor lesz teljes a siker? A gyere haza fiatal projekt nem jött be. Végiggondolta azt mindenki, hogy mi fog történni azokkal, akik külföldön dolgoznak, ha hirtelen nem lesznek uniós polgárok és elveszítik azokat a jogaikat, amelyek most megilletik őket? Hm? Akkor jó lesz, megnyugszik mindenki és végre szabadok leszünk? Legfeljebb majd agyonverjük azt a néhány százezer hazakényszerült honfitársunkat, akik megtapasztalták, milyen demokráciában, normálisan élni és hőbörögni kezdenek? Esküszöm, ezt is el tudom képzelni, hogy a másfél millió agyhalott képes lenne nekimenni a saját gyerekeinek, unokáinak is. Viktorért mindent....

ÁPRILIS 4.

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.04.04.


...Huzatos ország, huzatos kormányfője, rátett még egy lapáttal arra a populista sitthalmazra, ami illiberális államépítése közben eddigi pallér tevékenysége során keletkezett. Nem érdekelte őt sem a Nobel díjas nemzetközi hírű tudósok tiltakozása, sem a vasárnapi tömegtüntetés.

Most már biztos, hogy ennél a tekintélyelvű pávatáncosnál elmentek otthonról, vagy a dolgok fejben dőlnek el területén olyan sérülések keletkezhettek, melyek gyógyulása több mint kétséges, sőt felmerülhet az is, hogy ezek hatása már nem csak idehaza okoz ragályos fertőzést, de külhonban is terjed a kór. A nacionalista jegyekkel megspékelt autokrata illiberalizmus olyan veszettsége a legújabb kori történelem társadalom felfogásának, melynek gyökerei az első és a második világégést előidéző okokra is vissza vezethetők.

Aki Botondnak képzeli magát, miközben állandó bajvívó szerepében tetszeleg, lassan bohóccá válik, olyan narcisztikus személyiségi jegyeket hordozva, melyek önimádó jellege mások kárára érvényesül, az maga jelen esetben nem más, mint a két lábon járó nemzeti szerencsétlenség. Neve is van, Orbán Viktor Mihály.

Ellene mit tehet az ember, azon kívül, hogy 2018-ban majd behúzza az X-et? Tüntetni megy? Megírja mindenkori kifogásait, vagy alkoholba fojtja tehetetlenségi dühét? Ez a magát Botondnak képzelő jókor volt jó helyen ficsúr csak az erőből ért, de erőszakot alkalmazni már pedig vele szemben nem lehet, tudja ezt jól maga is. Vissza is él vele rendesen.

Ma a parlamentben fineszes kezdeményezésre CEU témában tépik a szájukat ismét az illiberális automata gombnyomogatók. Kegyenc nyaloncok szajkózzák majd főnökük szlogenjeit.

Nix-ugri bugri. Ma április negyedike van!

"ÖNÖK BEZÁRATNAK EGY EGYETEMET, MINT A KOMCSIK" - SZÉLL BERNADETT NAGYSZERŰ BESZÉDBEN KÜLDTE EL A FRANCBA A KORMÁNYPÁRTOKAT

MAGYAR NARANCS -NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2017.04.04.


Ritkán lehet ilyet látni a magyar parlamentben. Sokkal több vigaszunk nem lesz annál, mint hogy legalább valaki a szemükbe mondta.
A ma délután elfogadott törvény vitájában az LMP képviselője pontos érveléssel, többek között az orosz egyetembezáratással való kísérteties hasonlósággal, illetve indulatos kirohanásokkal is nekiment az agyzsibbasztó módon érvelő, máskor pedig nyíltan hazudozó Fidesznek és KDNP-nek.
Elmondta azt is, hogy az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a lex CEU miatt.

VILLÁMGYORSAN MEGSZAVAZTÁK A CEU-TÖRVÉNYT

INDEX.HU
Szerző: DULL SZABOLCS
2017.04.04.


Kedd reggel vitáztak róla, kora délután pedig a képviselők többsége meg is szavazta a CEU-ról szóló törvényt. A Fidesz és a KDNP, köztük Orbán Viktor igennel, az MSZP és az LMP nemmel szavazott. A Jobbik és a DK nem szavazott.

A parlament 123 igen 38 szavazat ellenében megszavazta a felsőoktatási törvény módosítását, vagyis a CEU-törvényt kedd kora délután.

A javaslatot megszavazta hét igazoltan távol levő képviselő kivételével az összes fideszes és KDNP-s képviselő.

A szavazáson jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, ő is igennel szavazott.

Nemmel szavazott az MSZP, az LMP, illetve hét független képviselő.

38 képviselő nem szavazott, ez a komplett Jobbik-frakció, illetve a parlamentet bojkottáló DK-s képviselők.

A szavazást kisebb közjáték zavarta meg. Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője egyperces szirénaszóval nem engedte, hogy elkezdődjön a szavazás. Lezsák Sándor alelnök azt mondta, a házbizottság elé viszik az ügyet, ebből várhatóan büntetés lesz...

SZABAD-E BELENYUGODNI ABBA, AMI VAN?

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.04.03.Nehezen szántam rá magam az írásra. Sokat meditáltam arról, vajon van e értelme írni - sokadszor - a szegénységről, a kiszolgáltatottságról, a nyomorról. Hiszen az elmúlt időszakban is már sokan - köztük jómagam - próbálták bemutatni, létezik egy másik, egy kilátástalan helyzetben levő, pusztuló Magyarország.

Milliók tengődnek úgy, hogy gyakorlatilag esélyük sincs az emberhez méltó életre, számukra már az is öröm, ha naponta esetleg tudnak kenyeret venni. Az ő álmaik – amennyiben még vannak – földhöz ragadottak. Nem vágynak luxusutazásra, milliós karórákra, helikopterezésre, vagyont érő táskákra, de még talán svájci bankszámlára sem. (Azért sem, mert többségük talán azt sem tudja, hogy van ilyen.) Szeretnének tisztes megélhetést biztosító munkát, fedelet a fejük fölé, és egy szebb holnapot a gyermekeiknek.

A vidéki Magyarország ma a közmunkások világát jelenti. Kiszolgáltatott emberek százezreit, akik meghunyászkodva tűrik, hogy a parancsolóik azt tegyék velük, amit éppen úrinak mondott kedvük diktál. Aki szólni mer, azt páros lábbal billentik bele a mély gödörbe, ahonnan már szinte lehetetlen felkapaszkodni. Ezért tűrik el a megaláztatást, ezért veszik tudomásul, hogy a közmunkások számára -általában – még a legelemibb munkafeltételek is hiányoznak.

Többük beszélt arról, hogy az elemi tisztálkodási feltételek sincsenek a számukra biztosítva. Nem tudnak kezet mosni, ha netán kis vagy ami még rosszabb, nagy dolgukat kellene végezniük, akkor marad a mező, a kukoricás, vagy a – korábban kitisztított – árokpart. Ha valakinek nagyon sürgős, akkor elmondhatja, hogy nincs szerencséje. A közmunkásokat a mai hatalom nem veszi emberszámba, a közmunkának nevezett rabszolgamunka a statisztikák javítását szolgálja. Így valósul meg országunkban – no, nem a gyönyörű rend, hanem – a teljesnek mondott foglalkoztatás. Talán sántít, de néha úgy érzem, hogy az ókori Rómában is nagyobb becsülete volt a szegényeknek, illetve a rabszolgáknak, mint napjainkban, hazánkban a védtelen embereknek.

Szinte nincs olyan nap, amikor ne jelenne meg írás, tudósítás arról, milyen méltatlan körülmények között tengődnek felebarátaink, hogyan nő a szegénység, a nyomor. A Fidesz 2010 óta tartó uralkodása alatt óriási jövedelemkülönbségek jöttek létre. A gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek. A valamikori középosztályba tartozók közül rengetegen vesztették el egzisztenciájukat, már csak ábrándozhatnak egy szebb világról.

Az országot lényegében egy személyben uraló miniszterelnök nem akar tudomást venni arról, ami ma hazánkban van. Kinyilatkoztatásaiban a ragyogó jelenről és a még fényesebb jövőről beszél. Ha hiszi amit mond, akkor azért, ha pedig tisztában van azzal, hogy nem a való világról beszél, akkor pedig azért alkalmatlan arra, hogy az ország első embere legyen. Aki képes arra, hogy szemrebbenés nélkül beszéljen Magyarországról, mint a földi mennyországról, az mindenre képes lehet. Vajon meddig lesz Magyarország a délibábok országa?


A JÖVŐ MEG A MÚLT

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.04.03.CEU-tüntetések ügye messze túlmutat önmagán. Mondjuk úgy: elvált a szar a májtól. A Jövő a Múlttól.

Ennél látványosabban aligha sikerülne bemutatni, hogyan is avul el egyik percről a másikra valami, amiről sokan szeretnék azt hinni: van jövője. Nincs. Múltja van. És már CSAK az. Ugyanabban az ügyben hirdet Gyurcsány pártja tüntetést szombatra, egyetemista civilek meg vasárnapra. Itt bizony nehéz mellédumálni, mindenki eldönthette, kikkel tart. El is döntötte: az Ifjakkal. Tegnap tízezren voltunk, Gyurcsánynál meg szombaton harmincan. 333-szor annyian támogattták az egyetemistákat jelenlétükkel, mint Gyurcsányt.

Véget ért a púderezés, a mesék a hatalmas létszámú, tömegben elvegyülő dékásról, akik nélkül nincs sokaság. Szombat óta tudjuk, hogy az a hatalmasnak hazudott zászlólengető Kékbrigád pont 30 főből áll. De tegyük föl, hogy ezek mind kimentek vasárnap is. Rendes tőlük, és akkor most vonjuk ki a 10 ezerből a 30-at. Jó, ugyanúgy marad a tízezer, mintha ott sem lettek volna. Aztán akkor erről ennyit. És ez most nem a netadó volt. Voltak sokan akkor is, akik elvi ügyért mentek utcára, de azért az is kiderült: a többség nem forradalmat akart, hanem csak megóvni a zsebét az újabb tarhálástól


Tegnap tisztán elvi ügyért mentek az utcára a fiatalok. Mi is voltunk persze, meg még sokan középkorúak, idősebbek, de az alapsokaság fiatalokból állt, nem belőlünk. És ez így van jól. A szellemi szabadság ügye képes volt tízezernyi embert utcára vinni. Átfogó elvi kérdésért ennyien még nem mentek utcára, mióta Orbán uralkodik. Ha ma Fideszék nem veszik az adást, és tervüknek megfelelően meghozzák a CEU-törvényt, lesz az még több is. És ezt a múltból ittragadt exkiszes Narancshordát csak a ma európai gondolkodású és értékvilágú ifjai tudják elhajtani...

MA DŐL EL A CEU SORSA: PERCRŐL PERCRE A KETTŐS MÉRCÉN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KMERCE
2017.04.04.


Már a mai napon eldőlhet a CEU sorsa: gyorsított eljárásban fogadhatják el azt a törvényt, ami gyakorlatilag kizárólag azért íródott, hogy a kormány ellehetetlenítse a Közép-európai Egyetemet. Ha a törvényt megszavazzák, az Oktatási szabadságot! elnevezésű csoport délután 5 órakor élőlánccal tiltakozik az egyetemet ellehetetlenítő törvény ellen, és a szabad oktatásért. A Kettős Mérce a nap során percről percre követi az eseményeket.

...

9.24 Mindeközben a Budapesti Corvinus Egyetem polgárai is megfogalmazták a Közép-európai Egyetem iránti szolidaritásukról szóló nyilatkozatukat. Mint írják: "Meggyőződésünk, hogy egy modern, versenyképes, a világ tudományos életének élvonalához tartozó Magyarországon a tudományos kutatás és oktatás szakmai és etikai szabályait betartó felsőoktatási intézmények sokaságára van szükség. Aligha férhet hozzá kétség, hogy a Közép-európai Egyetem ezek egyik legfontosabbika..." Ma reggelig közel 230 egyetemi polgár csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük docensek, adjunktusok, és rengeteg egyetemi hallgató.
9.17 Amíg a képviselő hölgyek és urak felébrednek, itt egy kis olvasnivaló. Tegnap Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy bízzon a kormány „jószándékában” a lex CEU kapcsán. Erről szóló cikkünk itt olvasható.
9.10 Az Országgyűlés mai ülése, pár perc késéssel elkezdődött. A napirend szerint a CEU-törvény vitájára már a délelőtt sor kerül. De előtte napirend előtti felszólalások lesznek, melyek látszólag nem izgatják fel túlzottan a T. Házat, hiszen szinte teljesen üres. 

8.55 Tegnap Orbán Viktor arra kért mindenkit, higgyünk a jó szándékában. Aztán persze már este szigorítottak még egy kört a javaslaton, hogy még egyértelműbb legyen, a CEU a célpont. Beleírták például, hogy föderatív állam esetén, mint az USA, a magyar kormánynak a szövetségi kormányzattal kell szerződést kötni. Vagyis elő akarják írni, hogy kivel kell tárgyalniuk az USA-ban, holott az amerikai alkotmány nem ad beleszólást oktatási ügyekben a szövetségi kormánynak. Jószándék, mi?

LEX CEU: VÉGRE KIDERÜLT ORBÁN MESTERLEVELE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.04.04.


...Azt is tudjuk, hogy a CEU elleni támadás sem a légüres térből érkezett: Michael Ignatieff elárulta, hogy decemberben jelezték már neki informálisan, hogy valami készül az egyetem ellen. Ugyan így pontosan elő volt/van készítve a civilek megbélyegzéséről szóló törvény. Olyannyira, hogy az álságos "nemzeti konzultációtól" függetlenül, már meg is írták a törvényt, 

csak a frakciónak gúnyolt kesztyűbábok hadának kell eltalálnia a megfelelő gombot.

Ahhoz azonban, hogy a kép teljesen összeálljon, szükség volt a hétfőn, sebtiben beadott módosító javaslatra a lex CEU-hoz. Ez a kis kiegészítés – amellett, hogy jelentősen szűkíti a törvény végrehajtására nyitva álló határidőket – egyértelművé tette a valódi célt. A módosítás lényege: ha az egyetem székhelye egy föderatív államban van (mint a CEU esetében az Egyesült Államok), és ott a nemzetközi szerződés kötelező hatályának elismerésére nem a központi kormányzat jogosult, akkor a központi kormánnyal létrejött előzetes megállapodáson kell alapulnia az oklevél kiadásához szükséges nemzetközi szerződésnek. Magyarán: ha Washington, a Trump-adminisztráció nem illetékes felsőoktatási ügyekben, akkor is vele kell megállapodást kötni, mielőtt a tényleges szerződés létre jöhet - jelen esetben - New York állammal. Minderre pedig hat hosszú hónap áll rendelkezésre. (Nem kell diplomáciai zseninek lenni ahhoz, hogy két, bonyolult államközi szerződést összehozni ennyi idő alatt lényegében lehetetlen.)

Az apró kis pontosítás kizárólag a CEU ellen szól, még dedikáltabbá téve a jogszabályt. A lényege azonban egyszerű: a "Soros-egyetemnek" Trumpnál kell kilincselnie, ha életben akar maradni. Márpedig az új elnök és Soros viszonya finoman szólva sem baráti. Utóbbi 25 millió dollárral támogatta a demokraták kampányát és minden létező fórumon Trump ellen beszélt. Innen szép nyerni.

Orbán ezzel olyan helyzetet állít elő, amelyben lényegében – legalábbis ezt lehet majd kommunikálni - Donald Trump és Soros György megállapodásán múlik majd a CEU sorsa. Ha pedig Trump zsigerből reagál erre - amire jó esély van - akkor fél év múlva – október táján – Orbán szomorúan tárhatja szét a kezét: a magyar kormány nyitott lett volna a megállapodásra, de sajnos az amerikaiak nem akarták biztosítani a CEU működését. Az egyetemet így Trump záratja be.

Ez pedig zöld utat nyit a most még csak megbélyegzett civilek teljes kiirtásához is. Ha Trump valóban eljátsza a neki szánt szerepet, úgy újabb "engedélyt" ad Orbánnak a boszorkányüldözés végső megoldásához: a választásra Magyarországon nem lesz kritikus, a kormányt ellenőrző civil világ és független sajtó.

SIMICSKA VISSZAVÁG

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2017.04.03.


A Habony-Vajna birodalomban mégsem olyan okos mindenki, mint azt hiszik magukról. Most például kiderült, mennyire nem jó ötlet Simicska Lui pajeszát rángatni, mennyire nem célszerű őt a G nap után lesifotósokkal vadásztatni. Még akkor sem, ha - vélhetően - az ő pénzén/segítségével fut a TI dolgoztok-ŐK lopnak jobbikos kampány, és a plakátfiúvá vált négyesnek ez nehezen fér le a torkán.
Mert Lajos alátok rúg, eltörtök mint a porcelán bili, és ami szétfolyik az lehet választási eredményt befolyásolóan undorító.
Lali ugyanis nem fél. Legalábbis nem tőletek. Cserébe sokat tud, mindent, rólatok. Őszintén érdekelne vajon mi volt a terv? Pár hihetetlenül béna lesifotóssal üldöztetitek a családját, a Geciordító Mindenttudó meg majd csendben tűri? Esetleg elsírja magát? Megtörik és bocsánatért eseng, miközben Habony arcára pukkasztja az orrából fújt takonybubit? Hómlesznek áll családostól, és illegalitásban tölti a következő évtizedeket?...

LOKÁLIS ESET

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Aczél Gábor
2017.04.03.


Kis LOKÁL a nagy Duna mentében, jutott eszembe tegnap este a millenniumi földalatti vasút egyik állomásán az ingyenes nyomtatvány hosszú ideje fetöltetlen dobozai láttán, amelyekben, amikor naponta telehordták őket, se volt újság sohasem. A dobozok tartós üressége lett újság nekem, a folyamparti lépcsők köveire űzött szobor mögül jövet, a tanszabadságért tüntető ezrek egyikeként – mintha bizony én is száz ezer éve nézném, amit meglátok hirtelen – megláttam, amit mások nem láttak, hogy olvasók híján hazugságot terjeszteni nem lehet, s hogy hívők fogytán tán hazudni is egyre kevésbé éri meg.

Ezért próbálják hívőkké (hívőikké) formálni a gyerekeket.

És megfosztani a szabad gondolkodás képességét készséggé fejlesztő iskoláktól a leendő választókat.

A hatalom megtartása mindenekfelett. Ez a szándék korcsosítaná el a nemzetet, ürítené ki az agyakat, s tenné mamelukká a honi iskolákban a következő nemzedéket.

Ez a szándéka azoknak, akik József Attilát a Dunához közelebb ültették, mondván, hadd lássa jobban, amint elúszik a dinnyehéj, nem ám azért, hogy hadd lássák a szobrát, s idézzék őt magát a lehető legkevesebben. És, pesze, akik miatt nem József Attila szomszédságában, hanem a két világháború közötti állapot visszaállításának részeként Gróf Andrássy Gyula alig féléve felavatott – az 1956-ban ledöntött Sztálin-szobor bronzából is valamicskét őrző – szobormása lovának patája alatt hallgattuk több ezren a szónokokat...

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁNT FEL KELL SZÓLÍTANI A LEMONDÁSRA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.04.03.


Kiderült, hogy a CEU elleni törvényjavaslat nem egy törvényellenes helyzet megszüntetését célozza, hanem Orbán személyes utasítása a CEU megszüntetésére. Kiderült, hogy az orosz lapok megírták: Putyin budapesti látogatásán “kérte” Orbántól a CEU bezárását, mert az a volt szovjet tagköztársaságok számára képez demokratikus elveket valló elitet.

Orbán Viktor az alkotmányt sértő magatartást tanúsít, amikor a törvényhozást egy idegen ország érdekeinek rendeli alá, és a magyar oktatás tanszabadságát támadja. Egy elismert külföldi egyetemet akar bezáratni az orosz oligarcha-kormány utasítására. Ehhez a magyar törvényhozást használja fel. Ez nem csupán rossz szándékot mutat, hanem törvénytelen és hazaárulásra is emlékeztető cselekedet.

Ezzel egyidőben derült ki, hogy Orbán alkotmányos szabadságjogokat, a sajtószabadságot durván sértő akcióra készült, amikor Simicska Lajosnak azt javasolta, vásárolják fel orosz állami pénzen a Roszatom közreműködésével az RTL Klub magántelevíziót és szüntessék meg utána. Ez törvénytelen eljárás.

Ennek kapcsán vizsgálatot kell indítani annak kiderítésére is, hogy Mészáros Lőrinc nevén milyen pénzből és hogyan jutottak hozzá a Népszabadsághoz, és hogyan szüntették meg Magyarország legnagyobb napilapját. Ha továbbra is eljátsszuk azt, hogy Magyarországon demokrácia van, akkor a fentiek miatt parlamenti vizsgálóbizottságot kell felállítani, Polt Péter ügyészségénél feljelentést kell tenni, Orbán Viktort azonali lemondásra kell felszólítani...

JAKUBINYI TAGAD, DE A BM-BEN SEM ÖRÜLNEK A PINTÉR SÁNDORRÓL SZÓLÓ KONTEÓKNAK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta - Rádi Antónia
2017.04.03.


Polgári jogi ügyeket intézett Jakubinyi Róbert Tanyi György védőjénél, nem Pintér Sándor belügyminiszter lejáratását célzó akciót szervezett – ezt mondta Jakubinyi ügyvédje, Monori Levente az Átlátszónak. Kormányközeli forrásaink a Habony-agytröszt felé mutogatnak, mint a belügyminiszter elleni összeesküvés-elmélet ötletgazdájára. Jakubinyi múltját kutatva egyre több momentum utal arra, hogy legalább olyan kedves volt a férfi a rendőrségnek, mint a titkosszolgálatoknak. Ráadásul jeles információhalmozó hírében áll, Pintér viszont nyugdíjba szeretne menni.

...Nem először teríti a kormányközeli médiagépezet állítólagos Pintér-ellenes akciók hírét. 2014-ben szinte szó szerint ugyanez volt a téma. Az akkor még vonalasan kormánypárti Magyar Nemzet írta, hogy egy külföldi szervezet karaktergyilkossággal próbálta meg lejáratni a belügyminisztert. Az esetről ezután soha többé nem lehetett hallani semmit.

A mostani karaktergyilkossági kísérletről lényegesen több derült ki, elsősorban az ügyet felkaroló propaganda-médiának köszönhetően. Éppen csak azt nem tudni, az információk mekkora hányada „fake news”. A rendőrség szerint Jakubinyi a házi őrizetben lévő Tanyi Györgyöt, ügyvédje, Kadlót Erzsébet révén fogolyszökésre akarta rábeszélni. Mégpedig azért, hogy Pintér Sándort lejárató dokumentumokat juttasson el a külföldi sajtónak.

A védő visszautasította a kérést, ezért Jakubinyi Róbert megfenyegette őt, majd miután az sem vezetett eredményre, húszmillió forintot ajánlott fel az ügyvédnek. Mindezek miatt Jakubinyit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, és vesztegetés bírósági vagy hivatalos eljárásban bűntettek elkövetésével gyanúsították meg.

Az előző körben, 2014-ben maga Pintér tartott sajtóértekezletet az ehhez hasonló ügyben. Most azonban hallgat. Bár kértünk tőle interjút a Belügyminisztérium sajtóosztályán, de azt a választ kaptuk, hogy a miniszter egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben...

A TÖRPE FÖLFUVALKODÁSA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Andor Mihály
2017.04.03.


Az érdeklődő állampolgár érdekes jelenség szemlélője lehet az elmúlt pár napban: a törpe fölfuvalkodási folyamatának. A kisállatok kedvelői előtt ismert a jelenség, ami leggyakrabban a macskáknál figyelhető meg, amikor úgy próbálnak ráijeszteni az ellenségre, hogy nagyobbnak látszanak, mint amekkorák: megvastagszik a farkuk, feláll a szőrük, és fenyegetően oldalaznak.

Valami ilyesminek lehetünk tanúi most is. Adott egy kis ország, amelynek vezető törpéje világhatalmi tényezőnek tartja magát, de ezt talpnyalóin kívül senki nem ismeri el. Valahogy tehát nagyobbnak kell mutatnia magát, mint amekkora. Volt már néhány kísérlete, de mindhiába. A nagyobb fiúk vagy lányok észre sem veszik, pedig sokat hepciáskodik. De amikor szavaznia kell az Európai Unióban, akkor behúzza fülét-farkát, és úgy szavaz, ahogy kell. Ebből azonban senki sem olvassa ki a nagyságot, kell némi fenyegető oldalazás és felálló szőr.

Persze lehet valaki naggyá országépítéssel és jó kormányzással, de ha építeni nem tud, akkor mitől látszik nagy embernek? Hát attól, hogy valami nála nagyobbat rombol le. Csak a kezdőlökést kell megadni, a fölfuvalkodás aztán már megy magától, egyik lépés a másik után...

MI LETT VOLNA, HA...

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.04.04.


Alighanem mindenkinek eszébe jut néha, hogy mi lett volna, ha… Például mi lett volna, ha Puhacicáék két éve nem a londoni költözés mellett döntenek. Mert akármilyen furcsa is, de már két éve, hogy mindannyiunk (virtuális) szemeláttára nekivágtak. Úgyhogy most jöjjön egy beszámoló az elmúlt két évről.

„Eljátszottunk már a gondolattal, mi lett volna, ha. Ha minden ugyanígy történik velünk, csak nem ott, hanem itt. De mivel ott történt, most itt folytatjuk. Két éve már, hogy Londonban vagyunk otthon. Visszaolvasva a költözéskor írt posztot, ma sem írnám másképp. Egyetlen dolog nem jött be: valahogy nem akar véget érni ez a nászutas időszak. :)

Szóval ott tartottunk, hogy beköltöztünk az átmeneti stúdióba, munkát kerestünk és vártuk az első hivatalos levelünket, hogy végre nyithassunk bankszámlát.

Röpke két hét után át is költöztünk a frissen felújított lakásba, ami azóta megkapta a „diggersegglyuk” becsületes nevet.

Mint ismeretes, ő segített a hajléktalálásban, barátságunk érdekből indult, úgy is maradt, sose fogunk beilleszkedni... ja, ez egy másik történet, elnézést. :D

Belaktuk a kis lakást, asztalunk még nem volt, de cicabútorunk már igen, prioritás ugye, az nagyon fontos egy újrakezdés esetén. Megjött a hivatalos levél is, amire végül nem volt szükség, mert közben találtunk munkát és a szerződés elég volt a számlanyitáshoz.

Sok újat nem mondok a munkakereséssel kapcsolatban, a kommentekből kiderült már, mennyire vittük. Kerek egy évet dolgoztam a 5Guys nevű műintézményben, az első 3 hónapban mint mindenes, leginkább a vendégek után rámoltam és takarítottam, aztán beraktak kasszázni, a fennmaradó 9 hónapot ott is töltöttem. .."

MÁR MEGINT NŐTT A "KISEBB ÉS OLCSÓBB ÁLLAM"!

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.04.04.


Lázár János hónapok óta prédikálja a bürokráciacsökkentést, vagyis az állami kiadások mérséklését, és a rendszert elhagyni kényszerülő állami alkalmazottakról úgy beszél, mint munkaerő-tartalékról, amely enyhítheti a nyomasztó munkaerőhiányt. Közben élen járunk a végrehajtó és törvényhozó szervekre fordított kiadásokban, amelyek 3-ról 4 százalékra nőttek, azaz csupán a kormányzásra és az országgyűlésre évente közel 1300 milliárd forint megy el, több mint a teljes adósságszolgálatra. Ráadásul a hazai foglalkoztatottak negyedét az állam tartja el.

Lázár ígérete
A Fidesz mer nagyokat álmodni és ígérgetni, ez kommunikációjának egyik fő oszlopa. Ha nem teljesülnek az ígéretek, vagy ejti a témát és előáll valami mással, vagy egyszerűen tagadja a nyilvánvaló tényeket. A 2010 előtti főbb vállalások sora tökéletes példája ennek, hiszen egyszerre ígértek nagy arányú és általános adócsökkentést, az államadósság gyors és drasztikus lefaragását, valamint az állami kiadások visszafogását.
Az adócsökkentés nem csupán elmaradt, de két tucat új adófajta jelent meg, és a teljes adóterhelési arány is növekedett. Az állami kiadások is csak nőttek annak ellenére, hogy az egészségügyből és az oktatásból százmilliárdokat vontak ki. Az államadósság abszolút és nettó nagyságrendje pedig emelkedett, GDP-aránya is alig csökkent.
Az „unortodox” módszerek alkalmazása és a költségvetési korrekciók, amelyek főleg átmenetileg beállított különadók rendszerét jelentették, egyáltalán nem javítottak a súlyos szerkezeti problémákon. Eközben az állam nemhogy visszafogta magát, de terjeszkedett, nőtt a bürokratikus vízfej, az egészségügy, az oktatás, a közszolgáltatások közvetlen állami kézbe vételével kis gömböcként burjánzott a közszféra.
Lázár János hónapok óta prédikálja a bürokráciacsökkentést, vagyis az állami kiadások mérséklését, és a rendszert elhagyni kényszerülő állami alkalmazottakról úgy beszél, mint munkaerő-tartalékról, amely enyhítheti a nyomasztó munkaerőhiányt.
Hasonlót már mondtak kormánytagok egy évvel ezelőtt is, 100-150 ezres leépítést helyezvén kilátásba az államgépezetben, de ebből gyakorlatilag semmi sem lett. Hiába szüntettek meg vagy szerveztek át több háttérintézményt, az állami foglalkoztatottak száma nem csökkent, ráadásul az idei költségvetésben a bürokrácia összköltsége számottevően emelkedett...

HIGGYEN A TI JÓSZÁNDÉKOTOKBAN, AKINEK KÉT ANYJA VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.04.03.


Nem, nem gondolom egyértelműen azt, hogy a CEU elleni kormányzati fellépés önmagában mozdított meg 10 ezer embert egy olyan országban, ahol az internetadó elleni tüntetés óta legfeljebb a magyar foci pillanatnyi fellángolása volt képes utcára vinni tömegeket. Nem áltatom magam azzal sem, hogy annyi embert érzékenyen érintene ez a kérdés, mint amennyire a tegnapi eufóriából esetleg erre következtetni lehetne. Ott, ahol az egyre súlyosbodó egzisztenciális kérdések nem generálnak tömeges feszültséget, ahol a lassan, de biztosan rohadó egészségügyi-oktatási rendszer nem képez markánsan húsbavágó problémát, ott nem a CEU beszántásának bolsevista módszere fogja kibaszkodni az emberek kezéből a leszarom tablettát.

Nyilvánvaló tehát, hogy semmi nem ad okot pillanatnyilag az eufóriára, az a legkevésbé, hogy a Putyin elvtárs által bejáratott módszer szerint párhuzamosan gyilkolják a Közép-európai Egyetemet és a civil szervezeteket, miközben (nem jut eszembe a neve) a legundorítóbb kormányzati propagandát toló, közpénznyelő szennycsatorna a hattyú halálának dallamára keveri a kormányzati izzadás alá a liberális véleményterrorról sápítozó moslékot.

Tegnap óta viszont a szotyolaköpködőkből, ájtatos barmokból, illetve vércinikus/aluliskolázott tahókból álló kormánypárt képes volt rátenni még egy lapáttal a bűzre. Annak tudatában is, hogy lassan 40 ezerhez közelít azoknak a nemzetközileg (el)ismert külföldi és magyar tudósoknak, Nobel-díjasoknak, magyar és külföldi egyetemeknek, felsőoktatási intézményeknek, egyéb szervezeteknek és személyeknek a száma, akik valamilyen formában csatlakoztak a Lex CEU elleni tiltakozáshoz. Fáj ez maffia úthengerének? A legkevésbé sem.

A nemzeti kormány a KDNP oszlopos marháit küldte harcba a mai nap örömére, amely nyilvánvaló tényt Kövér portás és házmester eszelős ordítozása sem volt képes elhomályosítani a parlamentben. Miközben Rétvári lánctalpas cselédnek nem akadt a torkán a szó, amikor vad Soros-egyetemezés közben azt hazudta, hogy az intézmény nem a jogait, hanem az előjogait félti, és a CEU-t védő külföldi tiltakozókat különben is félretájékoztatta az egyetem; miközben az Orbán nevű, magát kiskirálynak képzelő szolga a magyar kormány jószándékában való feltétlen hitre buzdított két parlamenti, újságírók előli menekülés közben, a nap hőse külön Semjén Zsolt. Akivel kapcsolatban eddig sem voltam képes a rokonszenv legapróbb csíráját sem felfedezni sötét, hazaáruló lelkem legmélyén, de a mai produkciójával kiírta magát az emberszámba veendők sorából.

Az Orbán nevű Viktor iránti hűséges szerelméről hétről hétre tanúbizonyságot tevő Semjén ma sokadszorra bebizonyította, hogy akármit, bármit, kétpofára, kilógó nyelvvel, szemrebbenés nélkül, csaholva:

ITT OLVASHATÓ

A GYERMEKEM JÖVŐJÉT KOCKÁZTATOM MINDEN PERCCEL, AMIT MÉG ITT TÖLTÜNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Vendégszerző: Goitein Vera
2017.04.03.


...Egyéni vállalkozóként saját tulajdonú otthonról nem is álmodhatok, hiszen készpénzem nincs rá, lakáshitelt pedig a jelenlegi szabályok szerint KATA adózó egyéni vállalkozóként nem kapok. Összegyűjteni sem tudom apránként a rávalót, hiszen megtakarításom nem marad a hó végén. Sosem. Vállalkozás- és családbarát ország, mint tudjuk. Jobbanteljesít.

Negyven évesen semmim nincs: nincs létbiztonság (hiszen hányszor, de hányszor késnek a megbízóim a kifizetésekkel), nincs szabadidő, nincs pihenés, újabban már nincsenek „költséges” örömök, mint például egy étterem, egy színházjegy, egy hobbitanfolyam. Igen, ezek már költséges örömök.

Mindez kevésbé zavarna, vagy talán nem is zavarna, ha nem ömlene ebben az országban a csapból is a gyűlölet, ha nem látnám úton-útfélen a végtelen kilátástalanságot és nyomort, ha nem kerítene hatalmába egyre gyakrabban az érzés, hogy itt már nincs miért küzdeni, ha nem történne napi szinten újabb jogtiprás kicsiben és nagyban, ha nem motoszkálna bennem, hogy a gyerekem jövőjét kockáztatom minden perccel, amit még itt töltünk.

Szóval fognám az egyke gyereket és jó messzire mennénk innen, de azonnal… ha találnék olyan lehetőséget, ahová vihetem ezt a nyavalyás, bundás állatkertemet. Nélkülük nem.

Még nem… Meddig nem?

HIGGYÜNK ORBÁN JÓSZÁNDÉKÁBAN, EZ EDDIG IS BEJÖTT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.04.03.


A CEU „egy olyan hadseregnek a tiszti iskolája, amelyik kemény küzdelmet folytat a magyar társadalomban.” Ezt a kis velős meghatározást Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője adta hétfőn az Index kamerája előtt. Ugyanezen a napon, a parlamenti ülésteremből kisurranó – a sajtót próbálta elkerülni – miniszterelnök azt mondta a CEU-t ellehetetlenítő törvényjavaslat kapcsán, higgyünk a magyar kormány „jószándékában”.

Miért is ne hinnénk?? Hiszen a kormány mindent megtesz, hogy hitünk és bizalmunk legyen abban a bizonyos jószándékban. Végülis alig egy hete kitaláltak egy teljesen kamu indokot, egy nem létező rendellenességet – aminek létezését az Oktatási Hivatal is tagadta –, majd erre a nem létező problémára adtak egy igenis létező választ, amely ha jogerőre emelkedik, akkor utána nagy eséllyel hazánk egyik legelismertebb felsőoktatási intézménye nem fog létezni. Miután kiderült, hogy a kérdéses szabálytalanságok nem léteznek, a kormánykommunikáció azt próbálta eladni, hogy a CEU nem tartja be a törvényeket, csakhogy az felejtették el hozzátenni, hogy a törvény, amit nem tartanak be, nem is létezik, hiszen csak egy javaslat még, aminek nincs valós hatálya.

A Kossuth Rádiónak pénteken Orbán Viktor azt is elmagyarázta, mennyire igazságtalan már, hogy a CEU egyszerre két, magyar és amerikai diplomát is ad a diákjainak, ez egyáltalán nem fair a magyar egyetemekre nézve. Vajon Magyarország miniszterelnökét miért zavarja, hogy lesznek olyan magyar diákok is, akik saját hazájukban ilyen versenyképes diplomát szerezhetnek, és miért nem azon dolgozik, hogy a többi magyar egyetem is profitálhasson a CEU létezéséből? Jó persze, azt akarja, hogy képtelenek legyünk elvándorolni, de látszólag ehhez nem kell CEU-s diploma, meg amúgy is, ő nevezte bátor, kalandvágyó ifjaknak azokat, akik külföldön is szerencsét próbálnak...

SIKERÜLT A KORÁBBAN ELKÉPZELHETETLEN: A MAGYAR DEMOKRÁCIA GYENGÉBB, MINT A BOLGÁR ÉS A ROMÁN

444.HU
Szerző: Horváth Bence
2017.04.04.Soha nem szerepelt még olyan rosszul Magyarország a Freedom House éves jelentésében, mint most: a 2016-os évet összegző Nations in Transit című kiadványban a régió utolsó helyére csúsztunk vissza, Románia és Bulgária is megelőzött minket.

A nonprofit nemzetközi szervezet hét mutató, többek között a kormányzás demokratikus minősége, a korrupció, a média függetlensége és a civil társadalom állapota alapján becsüli fel egyes országok demokrácia pontszámát. A jelentés 22 éve jelenik meg, 29 olyan országot vizsgálnak benne, melyek a kilencvenes években mind diktatúrákból kilábaló, demokratikus átmenet útjára lépő országok voltak, Kelet-Közép Európától kezdve a Balkánon át Eurázsiáig...

A vizsgált hét területből Magyarország esetében ötnél állapított meg visszaesést tavaly a Freedom House: romlott a magyar állam teljesítménye a választási folyamatok, a civil társadalom, a független média, a demokratikus kormányzás és a korrupció esetében is. Két vizsgált területen, az önkormányzati kormányzás és az igazságszolgáltatás esetében nem történt változás 2015-höz képest...


NINCS EGY SPEERÜNK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.04.04.


Ma tehát országunk gyűlése tárgyalja, és minden bizonnyal el is fogadja a „Lex CEU”-t, hogy kies hazánknak még jobb híre kerekedjen a nagyvilágban, mint ami eddig is volt neki. Ezt a sietséget ki más, mint Semjén fővadász szorgalmazta, mondván, hogy „kormányzati érdek” fűződik a gyalázathoz. Ilyen sürgősségi ellátást ülésszakonként hatszor lehet kérni, a „kormányzati érdek” tehát nagyon nyomós lehet, csak föl kell fejteni, mi is lehet az.
Az egyik vélekedés szerint az egész cirkusz azt a célt szolgálja, hogy Orbán Viktor közelebb kerüljön a Fehér Házhoz. Lehet benne valami, hiszen oly régen vágyik már oda, és hiába hintette el szerte mindenkinek, hogy Trump az ő öribarija, csak nem érkezett meg az a meghívó sem kékszegélyű kistányéron, sem más úton-módon. Amilyen pitiáner és narcisztikus kis rövidnadrágos, ez a forgatókönyv is valós lehet.

Tegnap már pöckösen ült a póniján, és nyugtatgatta nagy arccal az aggodalmaskodókat, mondván: „Majd tárgyaluk az amerikaiakkal, hogy ők mit szeretnének, a jó szándék fogja vezetni a magyar kormányt és bizonyára az Amerikai Egyesült Államok kormányát is, tehát nincs ok arra, hogy bárki ideges legyen.”

A másik eshetőség, hogy spontán módon előtört belőle az illiberális vadbarom, és voltaképp osztja Toroczkai László Jobbik alelnök, ásotthalmi, méltán híres polgármester velős véleményét, aki szerint „A CEU az elsikkasztott rendszerváltozás óta külföldről mozgatva, de Budapestről mérgezi a levegőt, támadja a nemzet és a társadalom alapjait. Soros egyetemével nem gyáván finomkodni kellene,
hanem nemzetbiztonsági veszélyre hivatkozva betiltani, bezárni, a romjait pedig sóval behinteni”..

A SZABAD FELSŐOKTATÁS HALÁLA: A KORMÁNY BEZÁRATHATJA ELLENSÉGE EGYETEMÉT

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Gödri Rita
2017.04.04.


Miközben itthon a CEU-t ellehetetleníti a kormány, addig egy fideszes jóbarát külföldi babérokra tör; ugyanakkor a külföldről szponzorált civilszervezeteket keményen korlátozná a hatalom; a monori offshore ingatlanügyek körül pedig feltűnt egy letelepedési kötvényben érdekelt férfi is.Ezekről ne maradj le!

Mi köze a monori polgármesternek a letelepedési kötvényekhez? (Átlátszó blog)

Külföldi babérokra tör Mészáros Lőrinc (Index)

“Magyar civilszervezetek, melyek fokozottan veszélyeztetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását” (444.hu)

Ha van 3 perced:


Mi köze a monori polgármesternek a letelepedési kötvényekhez?
A monori önkormányzat 158 millió forintért vásárolta vissza azt a telket, ahol a városi kisállatbörzét tartják. A területet a város adta el korábban a GWH Ingatlanforgalmazó Kft.-nek. A GWH-nak két tulajdonosa a Silence Kft. és a Haman Stiftung. Ez utóbbi képviselője volt Hölle János, aki egy cégben volt Pogácsás Tibor volt monori polgármesterrel, jelenlegi államtitkárral. A Haman székhelye ráadásul megegyezik az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó cégével. De a szálak itt még nem érnek véget ebben a bonyolult offshore hálózatban. (Átlátszó blog)

Külföldi babérokra tör Mészáros
Ha eddig külföldön nem is tudták, hogy ki Magyarország gázszerelője, most már biztosan megtanulják, hiszen Mészáros Lőrinc két cége, az Opimus és a Konzum nemzetközi elismerésre vágyik. Jászai Gellért a Konzum Nyrt. vezetője korábban azt nyilatkozta a Világgazdaságnak, hogy stratégiai partnerek lettek Mészárossal, és főként a turizmus, az ipari és pénzügyi, valamint a média és ingatlankezelésben működnek együtt. Igyekeznek kibővíteni a Konzum és az Opimus befektetői körét, éppen ezért nemzetközivé szeretnék tenni ezen vállalkozásukat. Ez feltehetően nem lesz nehéz feladat a milliárdos gázszerelő számára, hiszen a fent említett cégek már rendelkeznek külföldi kapcsolatokkal. Mészáros korábban már felvásárolta az eszéki fociklubot is, melyet egyébként a magyar kormány is támogat, potom 3,3 millió euróval. (Index)

“Civil szervezetek, melyek fokozottan veszélyeztetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását”
Így szól annak a törvényjavaslatnak az indoklása, amelyet a kormány a civil szervezetek külföldi támogatottságával kapcsolatban terjesztett elő. E szerint azok a civil szervezetek, melyek évente több mint 7,2 millió forintnyi külföldről ​érkező támogatást kapnak, kötelesek azt jelenteni a bíróságon, és egy formanyomtatványban részletezniük is kell a kapott támogatásokat. Mindemellett a támogatást nyújtó szervezet is köteles ezt feltüntetni minden platformon. Amennyiben ezt bármelyik fél is elmulasztja, bírsággal sújtják és az ügyészség törölheti a nyilvántartásból. A kormány szerint erre azért van szükség, hogy a “külföldi szélsőséges érdekcsoportok” ily módon ne tudják érdekeiket képviselni. A kormány, állítása szerint, ezzel a határozattal a terrorizmust és annak lehetőségét kívánja megfékezni. (444.hu)

Több ezer ember vonult utcára a CEU-ért

Rekordgyorsasággal tárgyalja a kormány azt a törvénymódosítást, mely ​a hazánkban működő külföldi egyetemeket szabályozná. A probléma azonban az, hogy ez a javaslat egy olyan egyetemet lehetetlenítene el (CEU), amely már több magyar embernek, köztük politikusoknak, tudósoknak adott már versenyképes képesítést. A nemzetközi felháborodás ellenére a kormány kitart az álláspontja mellett, éppen ezért vasárnap este egyes számítások szerint tízezer ember tüntetett a CEU fennmaradásáért és a szabad felsőoktatásért. Ám nagyon úgy néz ki, hogy a kormányt nem érdekli az emberek véleménye, hiszen már kedden döntést hozhatnak az egyetemek bezárásáról. (Index , 444.hu, MNO.hu)

Ha van még két perced:

Értetlenül áll Brüsszel. A magyar kormány ismét nemzeti konzultációt hirdet: az EU bizottsági képviselők értetlenül állnak az uszító kérdések előtt. (Népszava)

Meghátrál a kormány? Egyelőre úgy tűnik, átmenetileg szünetelteti a kormány a reklámadó megszavazását, melyet jövőre akar kivetni több médiavállalatra. (444.hu)

Ellenáll a kormány a Fővárosi Törvényszéknek. Hiába kötelezte a törvényszék az Országgyűlést arra, hogy hozza nyilvánosságra a letelepedési kötvényekről szóló közérdekű adatokat, az december óta nem adja ki a kért dokumentumokat.(MNO.hu)

Polgári úgy vagy karaktergyilkosság? Jakubinyi Róbert csak polgári ügy miatt látogatta meg ügyvédjét, nem azért, hogy a belügyminisztert lejárassa. (Átlátszó)

Matolcsy György továbbra is azt hangoztatja, hogy a Magyar Nemzeti Bankon keresztül akarták valakik megbuktatni a kormányt. (
MNO)

ITT OLVASHATÓ

NYÍLT LEVÉL A CEU-TÜNTETÉS SZERVEZŐINEK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.04.04.


Kedves Ifjak!

Kérlek, na baccátok el, amit oly jól indítottatok. Történelmet írhattok, nemcsak lábjegyzetet. De ahhoz nem szabad ugyanazokat a hibákat elkövetnetek, mint amiket a korábbi nagyléptékű tüntetések szervezői elkövettek. Látom a fészbukon, hogy ma délután ötre a CEU köré terveztek élőláncot. Ez NEM JÓ. Párezren biztosan lesznek, de többen aligha. A CEU elleni törvényt a Parlamentben fogják elkövetni. Ez a Rezsim pedig nem ért gesztusokból, performanszokból, jelképekből, ezt már ezerszer megmutatta. Ez a Rezsim az ERŐBŐL ért. És CSAK abból.

Marhára nem fogja Őket érdekelni, ha párezer ember élőláncot formáz a Nádor utcában. Egyetlen dolog érdekelné Őket: soktízezer ember a Kossuth téren, a Parlament körül. Attól beszarnak, mert a Tömeg erejét épp kiszámíthatatlansága adja. Pláne, ha tele van fiatalokkal. Egyetemistákkal, akik még nem tanultak meg félni, hálisten. Van egy kéthetes sátrazós tüntetés - a devizásoké - a Kossuthon, láttam vasárnap, hogy kikerültétek Őket, és a Demokrácia Terére mentünk végül, a Parlament oldalához.
Két évvel ezelőtt az általam szervezett, 9 hónapon át tartó sátrazás volt ugyanott. Eljött Nemes Balázs, aki november 17-én a Közfelháborodás Napját szervezte, és gyorsan megállapodtunk, hogy tudunk segíteni, hogy ne zavarja a hatalmas tömeget az ott levő sátortábor. Tegyétek Ti is ugyanezt. Menjetek oda a devizásokhoz, kérjétek meg Őket, hogy amennyire tehetik, húzódjanak összébb, és szervezzétek a tüntetést a Kossuth térre. Ne oldalra, a Demokrácia Terére, hanem a közepére: a Nemzet Főterére. Mert annak van ereje, mindenféle szempontból. Ne performanszot rendezzetek a Nádor utcában, mert annak nincs értelme, csak kifárasztja a felhorgadó népet. A Kossuthra, és annak is a legközepére...

A VÉGSŐ MEGOLDÁS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.04.03. 


Mármint a menekültkérdésé.
Közismerten humánus kormányunk rendeletet adott ki, melynek értelmében az idegenrendészeti hatóságnak nem kötelező ételt és italt adni a migránsoknak.
Miután a menekültkérelem elbírálásának határideje meglehetősen képlékeny, viszont a kérelmező ez idő alatt nem hagyhatja el a szállását, csak arrafelé, ahonnan jött, így a probléma meg is oldódott - a gyengébb jellemek szépen, ütemesen visszaballagnak oda, ahonnan jöttek, míg a megátalkodottak jogkövető magatartást tanúsítva elhullanak, mint a legyek.
Ötletes, mondhatnánk, mint Kohn az elromlott automata előtt, mely elnyelte a pénzét, de nem adott neki forrócsokit.
Az se zavaró tényező, hogy gyerekeket is cipelnek ezek a ravasz migránsok, akik nem is menekültek, hiszen ha azok lennének, megkapnák a menekült-státuszt, de tavaly például kiderült, hogy a közel harmincezer kérelmezőből mindössze kétszáznyolcvanan bizonyultak menekültnek, a többi merő hedonizmusból vállalta az utat, a habzsidőzsi reményében.
Namármost Magyarországon az a menekült, akiről a Vezér hű cselédei ezt megállapítják, a többi a nép testén élősködni akaró szerencselovag, szerencselovagina és apró terrorista.
Ezek itt ennék csak a libakuszkuszt, vagy a piláfot, de nem adunk nekik semmit, hehehe!

Most aztán jól rácsesztek a sompolygásra, ehetik, amit magukkal hoztak, ihatnak, ha esik a langy tavaszi eső, ellenben kaphatnak egy ágyat, melyet a praktikus hatóság hasáb alakúra terveztetett, melynek alapja egy hatszögletű síkidom, anyaga pedig furnér vagy papírmasé.
Logisztikailag előnyös ez a forma, nem kell az elhunytat ide-oda pakolni, csak törődne az istenadta...
A kétszáznyolcvan menekültre persze vár az aranyélet, a dínomdánom, a férfiakra dúsidomú hurik, halk zene, mézízű sörbet, tíz feleség, anyósok nélkül - maga a Paradicsom.
Szíriában édesíti még az életet az Iszlám Állam, mely tulajdonképpen egy utazási iroda, - a leghatékonyabban szervezi az igazhitű útját a Paradicsomba.
De vannak mindenféle más miliciák is, és ott van még a kormányhadsereg is, melynek kórusa időnként elénekli a Bassar Aszad azt üzente című dalt, toborzói ott táncolnak Aleppo utcáin - gyere pajtás katonának, jobb dolgod lesz, mint apádnak...
Az égen a legmodernebb repülőgépek repülnek, ezekről indítják a legmodernebb rakétákat - már, amit nem az Azovi-tengerről lőnek ki, vagy nem az amerikai nép, vagy Erdogan török elnök ajándékai a szír népnek.
Az is bolond, aki innen elpucol, nem igaz?
Mindenesetre a lakosság majdnem fele ennek dacára elmenekült lakóhelyéről, mindenféle táborokban élnek a szomszédos országokban, de vannak izgágák, akik úgy vannak ezzel, mint a londoni magyar migránsok - jobb ezektől az eszementektől minél távolabb kerülni...