2024. február 20., kedd

ISMÉT IVÁNYIÉKRA SZABADÍTOTTÁK AZ ADÓHATÓSÁGOT EGY ELTERELŐ KOMMUNIKÁCIÓS HADMŰVELETTEL

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.02.20.


Estére tiltakozó megmozdulást hív össze Iványi Gábor a Dankó utcához, a részleteket a délután folyamán teszik majd közzé – tudta meg a Hírklikk a lelkésztől. Az előzmény, hogy ma reggel a NAV nyomozói – három órás házkutatás után – magánlakásáról bilincsben elvitték Békéscsabára Ónodi István lelkészt, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és intézményei gazdasági hivatalának vezetőjét. Iványi Gábor szerint az akció összefüggésben van a pedofil üggyel, megpróbálják elterelni a botrányt más irányba. Herényi Károly, az Oltalom Rádió egyik munkatársa lapunknak egyenesen úgy fogalmazott: „ez egy nagyon pontosan időzített kommunikációs akció, amely a Balog-féle egyházi botrányt akarja ellensúlyozni, hogy elterelje a figyelmet Novák Katalinról, Varga Juditról, Balog Zoltánról és egyes egyházak szerepéről a pedofil bűnözésben”


Délben került fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Facebook oldalára a közlemény, amely beszámolt arról, hogy bilincsben vitték el otthonából az egyház gazdasági hivatalának vezetőjét. Ónodi Istvánt azután verték bilincsbe, hogy közölte: csak ügyvédje jelenlétében nyilatkozik, amit a hatósági személyek „akadékoskodásnak” minősítettek. Az eljárás közben és után nem telefonálhatott, készülékét elvették, és nem hagytak ott sem a házkutatásról, sem az eljárás értelméről semmiféle hatósági iratot. Kérdésre, hogy mi a vád, azt válaszolták, hogy vád nincs, nyomozás zajlik. Később ezt azzal egészítették ki a feleség számára, hogy „gazdasági bűncselekmény megalapozott gyanúja” miatt zajlik az eljárás.

A MET közleménye emlékeztet arra, hogy ez a lépés egy nappal előzi meg az egyház rendes évi országos közgyűlését (zsinatát), és napra csaknem pontosan két évvel követi azt, hogy (2022. február 21-én) a NAV fegyveresei váratlanul ellepték az egyház központját és gazdasági hivatalát. Válogatás nélkül minden adathordozót és hivatalos iratot elkoboztak. Az eljárásról azóta semmiféle információt nem adtak. Az elvitt személyi és egyéb anyagokat, számítógépeket nem szolgáltatták vissza. „Tekintettel a nyomozásban tartott két éves hallgatásra, az intézkedés időzítésére, és az őrizetbe vétel váratlan voltára, az akció politikai indítékúnak tűnik” – szögezi le a közlemény. Amely emlékeztet arra is, hogy az egyház négy nappal ezelőtt nyilvánosan tiltakozott a pedofil ügyben érintett bántalmazó jogkövetkezmények alóli felmentése ellen. Az egyházi közbenjárásra kialkudott, és az akkori igazságügyi miniszter által ellenjegyzett államfői döntést vállalhatatlannak nevezték, és szolidaritásukat fejezték ki az áldozatokkal...

KIBORULT A MORÁL TELJESEN, ÉS ELÖNTÖTT BENNÜNKET A SZAR – ALFÖLDI A KEGYELMI ÜGYRŐL

TELEX VIDEÓ
Szerző: TELEX
2024.02.20.A kegyelmi ügy az ország morális állapotáról is szól, miközben nagyon fontos lenne, hogy jobboldali művészek, például Ákos vagy Szarvas József is kiálljanak, és elmondják, hogy ezt így nem lehet csinálni. Az ügy kezelése megmutatta, hogy a rendszer totális kézi vezérléssel működik, sok nyelven beszélő, értelmes emberek nem gondolkodnak, és nincsen szuverenitásuk. A Most jövök legújabb adásában Alföldi Róberttel beszélgettünk állami gondoskodásban élő gyerekekről, a színház jelenlegi és jövőbeli lehetőségeiről, valamint személyes helyzetéről és ambícióiról is. 

A beszélgetés során elhangzó Világszép Alapítvány egy civil szervezet, amely 150 állami gondoskodásban élő gyereknek szervez nyári táborokat, rendszeres foglalkozásokat, önkéntes mesemondó és mentor programot, Alföldi évek óta végez náluk önkéntes munkát.

NOVÁKNAK NYARALÁST INTÉZETT LÉVAI ANIKÓ A KÓNYA (K.) ENDRÉNEK ADOTT KEGYELEMÉRT?

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2024.02.20.


A Magyar Hang hozta nyilvánosságra, hogy miután Novák Katalin áprilisban kegyelmet adott a bicskei pedofil igazgató bűntársának, Kónya Endre igazgatóhelyettesnek, Novák a családjával egy hetet nyaralt az erdélyi Zabolán, Kónya Endre falujában, a Kónya család barátainak kastélyában. A kastély tulajdonosai Lévai Anikó barátai.

Abban a kastélyban szállt meg, amelynek felújtását Lévai Anikó szervezte, és egymilliárd forint közpénz bánta. Rádi Antónia írta meg az Átlátszóban, hogy a zabolai Mikes-kastély felújítására a Bethlen Gábor Alap „nemzetpolitikai támogatásaiból” adott az Orbán-család (értsd: a magyar állam) egymilliárd forint közpénzt, amiből egy magán kastélyszálló lett.

Ez önmagában egymilliárd forint közpénz ellopását jelenti, amit Lévai Anikó, „First Lady” szerzett erdélyi arisztokrata barátainak (ők nevezik így Lévait), akik a tulajdonukban levő kastélyból a magyar adófizetők pénzén méregdrága luxusszállodát építettek maguknak, aminek a bevétele az övék. Vajon milyen ellentételezést kap ebből Lévai Anikó és Orbán?

A kastélyt üzemeltető család szoros kapcsolatban áll Kónya Endre családjával. Amikor az Angliából hazatelepülő arisztokraták Zabolára látogattak, Kónya Endrééknél szálltak meg. A zabolai Mikes-kastély tulajdonosai és Lévai Anikó így közvetlen kapcsolatban áll a zabolai Kónya családdal is, Kónya Endre ugyancsak nemesi származású édesanyjával.

A kegyelmi döntés után pedig itt nyaralt Novák az egész családjával, miután a kegyelmet Kónya Endrének aláírta. Novák nem állt kapcsolatban sem a kastély tulajdonosaival, sem a Kónya családdal. A zabolai nyaralást minden kétséget kizáróan Lévai Anikó intézhette neki. Ezzel a kör bezárult. Lévai Anikó még nyaralást is szerzett Nováknak a pedofilkegyelemért?

Vagy a Kónya család fizette? Lévai Anikó barátainak, a kastély tulajdonosainak ajándéka? Ki áll a nagylelkűség mögött? Novákot meghívták vagy véletlenül talált oda? Ez véletlen?

Ki hiszi, hogy Novák véletlenül nyaralt K. Endre falujában a kegyelem után, éppen a Kónya család barátainak kastélyában, amelynek felújításához Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó szerezte a közpénzt? A magyar állam ugyanis az Orbán-család tulajdonában van, annak ad a köz pénzéből, akinek akar. Az ártatlannak hitt Lévai Anikó is egy pénzszerző oligarcha.

Kónya (K.) Endre a családja révén Lévai Anikó baráti köréhez tartozik, ezért kapott Novák aláírásával egy pedofilbűncselekményben való társtettesség után kegyelmet. Novák meg is kapta érte az ajándékát, egyhetes nyaralást a zabolai Mikes-kastély luxusszállodájában, az egész családjával (apja, anyja, férje, három gyereke, bátyja családja) együtt.

A „Sándor-palota” a Magyar Hang kérdéseire azt a választ küldte, hogy „Novák Katalin 2023 augusztusában magánprogramra, családi nyaralásra utazott Zabolára, így azt saját maga finanszírozta. Sem K. Endrével, sem feleségével, sem édesanyjával az államfő nem találkozott. A családi nyaraláson nem került szóba K. Endre ügye.” Jelentkezzen, aki elhiszi.

A nyaralást az Orbán-családtól kapta, amelynek baráti köréhez tartozott a Felcsút mellett dolgozó Kónya Endre, aki a bicskei gyermekotthont betolta a Puskás Akadémiába, és arra ráépült a Puskás Akadémia Realtanodája. Orbán Győzővel, Orbán Viktor testvérével, Kónya együtt szervezte a birkózó edzéseket. Az Orbán-család összenőtt a pedofil intézménnyel...

"ELINDULT EGY ERJEDÉS A REFORMÁTUS EGYHÁZON BELÜL" - PERINTFALVI RITA A KLUBRÁDIÓBAN

KLUBRÁDIÓ
Műsorvezető. DÉSI JÁNOS
2024.02.20.Perintfalvi Rita teológus-közgondolkodó volt Dési János vendége a 2024. február 20-i Reggeli személyben, a beszélgetés apropója a pápalátogatás ürügyén beadott kegyelmi döntés volt, mely után szabadon engedték a bicskei gyermekotthon igazgató-helyettesét, Kónya Endrét. De szó volt más kínos egyházi ügyekről, abúzusokról, pedofíliáról, az egyház és állam összefonódásáról és arról is, mire lenne szükség az erkölcsi megtisztuláshoz.


Lásd még:

AZONNALI BÉREMELÉS KÖVETEL AZ ELTE TÖBB MINT EZER DOLGOZÓJA

24.HU
Szerző: KASSAI ZSIGMOND
2024.02.19.


Több mint ezer ember írta alá azt a fenntartónak címzett nyílt levelet nyílt levelet, amelyben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) dolgozói követelnek azonnali béremelést és más, a felsőoktatás reformját szolgáló intézkedéseket.

Az akciót a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének ELTE Intézményi Szervezete (FDSZ-ELTE) kezdeményezte. Az ELTE az ország legnagyobb állami fenntartású egyeteme, és azon kevés felsőoktatási intézmények közé tartozik, amelyek nem estek át a Fidesz-kormány által kikényszerített, vitatott felsőoktatási reformon, amelynek során az egyetemek nagy részét kifejezetten erre a célra létrehozott vagyonkezelő alapítványokba szervezték ki.

Szinte pontosan egy évvel ezelőtt, 2023. január 18-án egyetemünkön indított kampányban több mint ezer ELTE-s alkalmazott írta alá azt a nyílt levelet, amelyben jeleztük a bérhelyzet tarthatatlanságát

olvasható az erről szóló közleményben.

Az akció nyomán – mint írták – az egyetemvezetés három intézményi minimálbért vezetett be:

- tanársegédeknek bruttó 380 ezer Ft-ban,

- adjunktusoknak bruttó 420 ezer Ft-ban,

- az oktatást-kutatást támogató munkakörökben dolgozóknak bruttó 362 ezer Ft-ban húzta meg a garantált bér minimumát.

A szakszervezet szerint az éves maginfláció (18,2%) azonban ezt a béremelést felemésztette. A docensi és egyetemi tanári munkakörben dolgozók körében ráadásul került sor hasonló rendszer bevezetésére. Szerintük emiatt állhat elő az a helyzet, hogy egy záróvizsga bizottság docens elnökének ma kevesebb a bére (bruttó 504 480 Ft), mint a sikeres záróvizsgájának másnapján pedagógusgyakornokként elhelyezkedő pályakezdőnek (bruttó 528 ezer Ft)

A szakszervezet azt követeli, hogy a közoktatási intézményekhez hasonlóan az állami fenntartású felsőoktatási intézményekben is történjen meg a bérek felzárkóztatása. Szerintük elengedhetetlenó

- a munkáltatói döntésen alapuló illetmény (2021-22-től bevezetett “15+15%”) beépítése az alapbérbe

- az így létrejövő garantált alapbérek legalább 50%-os azonnali emelése minden munkakörben és beosztásban; az oktatói-kutatói és a közalkalmazotti bértáblák felülvizsgálata,

- a nemzetgazdasági átlagnak megfelelő garantált tanársegédi minimumbér bevezetése és bértáblában való rögzítése; a további oktató kollégák, illetve a kutatást-oktatást támogató kollégák bérezésének ehhez igazítása,

- az inflációkövető garantált éves emelés.

A hazai felsőoktatásban elsősorban a modellváltás generált béregyenlőtlenséget az alapítványokba kiszervezett és az állami fenntartásban maradt intézmények között...


Lásd még:

TÜNCIKE CURTIS ÉS GABI NÉLKÜL; ORBI MOST NEM KEGYELMEZ; MINDÖRÖKKÉ! PÜSPÖK.; FERI LESZÁMOL

POTTYONDY EDINA
Szerző: POTTYONDY EDINA
2024.02.20.Bocs a konyháért, az előző hét nagyon kemény volt, és Gyuri bácsi nem fizet takarítónőt... De legalább a videó elkészült. Én meg két napig csak aludni akarok...

ODAPÖRKÖLT A PÉNTEK

JÓLVANEZÍGY
Műsorvezető: SZABÓ MÁRTON, NAGY ÁDÁM
2024.02.20.00:00
Száraz pénteki adatok 
05:57 A tüntetés szervezői szemmel 
11:20 Így számolt be a sajtó a tüntetésről 
29:25 Három kérdés, amit ne felejtsünk el 
34:18 Tanulságok

"SZTÁROK" AKIK NEM ÁLLTAK MELLÉNK | MEGKEZDŐDÖTT A LEJÁRATÁSUNK, NEKÜNK ANNYI?!

ZSHOW TIME
Szerző: ZSHOW TIME
2024.02.19."SZTÁROK" akik NEM álltak mellénk | Megkezdődött a LEJÁRATÁSUNK, nekünk ANNYI?!

KI TUDJÁK HASZNÁLNI A FIDESZ HIBÁJÁT? | INTERJÚ: DOBREV KLÁRA, DONÁTH ANNA, UNGÁR PÉTER

PARTIZÁN
Szerző: PARTIZÁN
2024.02.19.Az elmúlt hetekben a kegyelmi ügyhöz kapcsolódó botránysorozat uralta a közbeszédet, amit Orbán Viktor megpróbált lezárni szombati évértékelőjén. Hogy ez a lezárási kísérlet mennyiben lesz sikeres, az az ellenzéken is múlik. De kérdés: képesek lesznek-e ebben a politikai válságban alternatívát nyújtani, mit vonnak le tanulságul az elmúlt hetek történéséiből?

Vendégeink: 

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője 
Ungár Péter, az LMP társelnöke 
Donáth Anna, a Momentum elnöke, EP-képviselő 

00:00 Visszaszámláló 
04:29 Dobrev Klára 
37:29 Ungár Péter 
1:03:17 Donáth Anna 
1:35:55 Lekonf

VALAMI MEGMOZDULT, A CIVIL TÁRSADALOM NEM TŰRI TOVÁBB AZ ODAKINT JÁRÓ SZÖRNYEKET

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2024.02.19.


A civil társadalom a jelek szerint felébred álmából, a magárahagyottságból a tettek mezejére lép. Ezt jelzik az utóbbi napok eseményei éppúgy, mint azok, amelyeket erre a hétre terveznek. A kérdés már csak az, hogy a miniszterelnök is meghallja-e ezeket a hangokat. Ebben csak bízhatunk, de nagy összegben nem fogadnánk rá.


Nem várt, és elismerésre méltó sikert hozott, civilek tízezreit vitte utcára az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel, youtuberek, és hírességek által meghirdetett tüntetés. A legfontosabb kérdés is ott hangzott el, Pottyondy Edina, az egyik szervező tette fel: mi lesz utána? Szerinte a realista válasz, hogy: „a mi eszközeink eddig tartottak. Nem akarunk politikai hatalmat, az áldozatok mellé állunk nyilvánossággal, cselekvéssel és adománnyal. A pesszimista válasz az ittlévő párttagoknak és pártszimpatizánsoknak nagyon nem tetszene. De van egy optimista verzió is, miszerint igaz, hogy egy ilyen tüntetés nem változtathatja meg a világot, de megváltoztathat minket. A gondolkodásunkat, a mentalitásunkat, a tanult tehetetlenségünket. Ötvenezer demonstráló nem elég, de egy jó kezdet. Nem az út vége, hanem az út eleje.” (Az már csak másnapra derült ki, ahogy Pottyondy Edina a Facebook-posztjában írta: „Nem 50 ezren voltunk, hanem legalább 150 ezren”.) Beszédét azzal fejezte be, hogy ezt a kiállást az első lépésnek kell látni, mert akkor „újra van remény”. „Állítsuk magunk mellé a magyar társadalmat, a gyengék, a bántalmazottak, a kiszolgáltatottak mellé a magyar embereket. Leginkább az árva és szegény gyerekek mellé, akiknek nemcsak a fizikai és lelki biztonsághoz van joguk, hanem egy olyan országhoz is, ahol nem a közöny és nem a gyűlölet uralkodik.”

De tekinthető-e első lépésnek a tüntetés?

A NAVALNIJ UTÁNI VILÁG - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2024.02.20.


Olvasók: üdvözölve. Hírlevél: megírva. Többi: feliratkozható. 4 kiemelt anyag: