2016. május 20., péntek

A KORMÁNY BŰVÖS SZÁMRENDSZERE ÉS A HÜLYESÉGI-ÁLLANDÓ

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.05.20.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 

MEGKERESTÜK KÖVÉR LÁSZLÓNAK A MAGYAR KISGYERMEKEKET, ANGLIÁBAN VANNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.05.20.
 

 ITT OLVASHATÓ

HA EGGYEL KEVESEBB GYÁVA FOG PARANCSOT TELJESTENI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.05.20.


BÓDULATBAN TARTANI A SZABADSÁGHARCRA, GYŰLÖLETRE, ZSIGERI NEMZETIESKEDÉSRE IDOMÍTOTT JOBBÁGYOKAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.05.20.


ITT OLVASHATÓ


BÉRLAKÁSBIZNISZ A VII. KERÜLETBEN: SZÁZMILLIÓS KÁR ÉRHETTE A KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATOT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2016.05.20.


A VII. kerületi önkormányzat 2014-ben és 2015-ben több Király utcai lakást is eladott a bérlőknek, akik a vásárláskor akár 70 százalék kedvezményt is kaphattak. Sokan közülük néhány hónappal később továbbértékesítették a lakásukat, több esetben kétszer annyiért, amennyi a lakás forgalmi értéke volt az önkormányzat által készített ingatlanbecslés szerint – és négyszer-ötször drágábban annál, amennyiért megvették a VII. kerülettől. 24 ilyen esetről tudunk, az önkormányzatot számításaink szerint akár több száz millió forint nagyságrendű kár érhette. Tíz egykori bérlakás azé a cégé lett, amelynek feljelentése nyomán 2006-ban elindult a Hunvald-ügyként elhíresült ingatlanpanamával kapcsolatos nyomozás...

ITT OLVASHATÓ

SIKERÜLT!

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektor
2016.05.20.


Hiszen végtére is, tényleg sikerült.

Mert oké, a Matolcsy által elszórt milliárdok útját, Áder János ostoba okvetetlenkedése miatt, nem tudták ugyan a nyilvánosság elől eltüntetni (meg is nézheti majd magát jövőre ez az ember!), de hát mégis csak az történt, hogy az irdatlan sok lóvét úgy sikerült rokonok, haverok között szétosztani, hogy annak semmi jogi következménye nem lett. Sőt a miniszterelnök sietett kijelenteni, hogy a bankelnök személyes védelme alatt áll. Égszakadás, földindulás, fejemen egy nagy koppanás!

Ezek után az is természetes, hogy még Matolcsy tartotta felháborítónak az ellenzéknek azon, egyébiránt meglehetősen gyengécske igyekezetét, hogy a már-már pofátlan és kétségtelenül unortodox lopásokat számon kérjék rajta. Botrányos, vágta az arcukba felháborodottan a Parlamentben.

De mit szól mindehhez a nép? A NÉP. Tényleg úgy áll-e a helyzet, hogy nem értjük, mi folyik a fura nevű alapítványok körül? Tényleg nem fogjuk fel, ha ezer forintoknál többről beszélnek előttünk, és tényleg csak annyit értünk az MNB körüli balhékból, hogy az MNB alapítványok névadója, Pallasz Athéné valami lándzsalopási ügybe keveredett?

Szóval milyenek is vagyunk mi nép valójában? Csupa Wagner úr, akiknek, ha Fülig Jimmy száz fontot ígér, ha elvezetik őt Piszkos Fredhez,úgy reagálnak: „Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondsz... Az csak tíz font!”


ITT OLVASHATÓ

SZILÁRDSÁG KUKORÉKOLÁSSAL

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.05.20.


A Fidesz-kormányzás legszilárdabb alapelve, hogy egyetlen forint sem gurulhat rossz felé – ami csak úgy garantálható, ha minden forint odagurul szépen hozzájuk.
 
A boldog emlékezetű első Orbán-kormány idején szállóigévé vált kifejezés, az egészpályás letámadás a mai helyzetet nem írja le megfelelően: nincs kit letámadni, mert a másik csapatot ki sem engedik a pályára, a labdát ők passzolgatják egymásnak. Ahol pedig valamilyen jogi akadály miatt átmenetileg mégsem sikerül a totális hatalomátvétel, ott azonnal érkezik a már nem jogi fegyelmezés, hogy legközelebb kétszer is meggondolja, aki valamiféle alternatíváról ábrán­dozik.
 
Esztergom lakói pontosan tudják, mire gondolunk, Tapolcán kezdik megtapasztalni, Salgótarjánban még csak ismerkednek vele, Dunaújvárosban pedig egyelőre nem több egy kósza (de erősen valóságízű) rémálomnál. Viszont az egykor vörös Csepelen, amelynek végérvényes megtörését a Munkásotthon einstandolásával kívánta megpecsételni a jobboldali hatalom, szintén értik már, hogy mi a tétje a (nemzeti) együttműködésnek: ha nem hagyják, hogy Németh Szilárd kukorékoljon a szemétdombon, akkor a gyémánt félkrajcárt is elrekvirálják tőlük: oldják meg a kultúrát félpénzből...
 

A GYERMEK ÉRZELMI FEJLŐDÉSÉNEK VESZÉLYEZTETÉSE

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Kiss Anna
2016.05.19.


A Büntető Törvénykönyv (Btk.) 208. § (1) szerint: A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy – ideértve a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt is, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él –, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő

Az új Btk.-ban több változtatást is találunk, melyek a gyermekvédelem területét érintik. Az ún. „fridzsider-szülők” témához kapcsolódóan a kiskorú veszélyeztetése (a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyeztető magatartások) merülnek fel, ezen belül is leginkább az érzelmi fejlődés veszélyeztetése.

A Btk. azért változott ebben a tekintetben, azért került be az érzelmi fejlődés veszélyeztetése tényállási elemként, mert – ahogy a jogalkotó is hangsúlyozza – az érzelmileg kiegyensúlyozott felnőtté válás feltétele, hogy a kiskorút a szülő ne tudja megfélemlíteni, megalázni, manipulálni.

A legtöbben azt gondolják: a kiskorú nevelése, felügyelete, gondozása kimerül a gyermek fizikai, testi szükségleteinek kielégítésében, ezek feltételeinek biztosításában, és bár azt természetesen elméletileg nem vitatják, hogy a neveléshez tartozik a kiskorúval való tanulás, de ennek és az egyéb szellemi foglalkozásoknak az elmaradását mégsem sorolják a kiskorú értelmi fejlődését súlyosan veszélyeztető magatartások közé...
 

USA ELNÖKVÁLASZTÁS: FORDÍTOTT TEHETSÉGKUTATÓ?

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.05.20.


Úgy néz ki az előválasztási kampány, mint egy verseny, ahol a legkevésbé alkalmas jelöltet keresik. Trumpot sokféleképpen lehet értékelni, de a leg pozitívabb képben is dominánsak a sötétebb színek. És nem véletlenül. Még akkor sem, ha több versenytársánál. Érteni vélem, hogy a cél elsősorban egyszerű: Felismerve, hogy a politikai elit "politikailag korrekt" semmitevése sehova nem vezetett, nem volt megoldás, ezzel szemben határozza meg magát. Ez viszont csak akkor lehet, ha nem lesz politikailag korrekt. Erre az üzenetre van valós igény is, de Trump ezen belül a hangosabb üzenet érdekében "fullba nyomja a kretént". Tényleg a Megasztárban lenne a helyük. Az üzleti sikerei alapján viszont valószínűleg nem hülye, így kérdés milyen lenne elnökként.

Eddig nem Clinton ellen kampányolt, és Clinton relatív népszerű voltához hozzá tett, hogy sok eddigi kihívója nem kezdte el igazán keményen támadni a volt First Lady-t. Ez a helyzet most változik, és a Clinton elleni kampányba könnyen belehúzó Trump könnyen talál támadási felületet a volt First Lady-n. Alapvetően ugyanis Clinton túl sok támadási felületet hagyott szabadon. Hiszen az eddig kampány során sokszor hangzott el egy-egy valótlan állítás kapcsán a "misspeak" kifejezés. Olyan dolgokra amire egyszerű nyelvbotlást józan ész szerint nem nagyon lehet rámondani.
 
Akkor tegyük fel a kérdést: Pár hasonlóan sértő "misspeak" milyen nyomokat hagyhat feszült helyzetben diplomáciában, külpolitikában? Ha egy külpolitika területén mozgó profi politikus ilyen szinte nem képes uralni azt, hogy mit mond, akkor már erre a feladatra is alkalmatlan. Vajon milyen félrebeszélések árnyékolnák be az USA jövőjét, ha Mrs Clintont megválasztanák?
 

BILL CLINTON NEM A LEVEGŐBE BESZÉL, AMIKOR MAGYARORSZÁGOT EMLÍTI

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Kerék-Bárczy Szabolcs
2016.05.20.


Csupán a tisztánlátás kedvéért. Egy volt amerikai elnök megkap bizonyos információkat, amelyeket normál halandó nem, s tudja, hogy milyen infónak mi a jelentősége. Vagyis majdnem annyira jól tájékozott, még ha nem is olyan naprakészen, mint a hivatalban lévő államfő. Aki elnök volt, tisztában van azzal is, hogy mire képes az Egyesült Államok kormánya, ereje, s mit tud megtenni és mit nem.

Egy volt amerikai elnök a kampányban nem beszél összevissza. Mondatait adott esetben egyezteti a külügyminisztériummal és/vagy más kormányzati szervekkel. Mert aki egyszer elnök volt, azt mindig (eddig) Mr. Presidentnek hívják, és ez felelősséggel jár, állandóan országát képviseli, s ezt az érintett is tudja.

Bill Clinton tehát nem a levegőbe beszélt, amikor Magyarországot hozta fel negatív példának. Nem a magyar népet, nyilván, hanem a kormányt. Biztosak lehetünk tehát abban, hogy ő az amerikai kormány álláspontját is közvetítette. Ettől persze nem kell meghatódni vagy megrémülni. Csupán arról van szó, hogy hazánk egyik legfontosabb, stratégiai szövetségese nem tartja a mai kormányunkat demokratának...


ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG NAGY BAJBAN VAN

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.05.20.


Amikor még csak Szijjártó beszélt erről, fel se kaptuk a fejünket. Aztán a Fidesz ugyanerről adott ki közleményt. Lázár hosszan beszélt róla a sajtó előtt. Majd Orbán - aki a piszkos munkát általában nem saját kezűleg végzi - maga is megerősítette, hogy

"A Magyarországra tett amerikai megjegyzések mögött a Soros György nevéhez köthető európai háttérhatalom áll".

A háttérhatalom, úgy en bloc, Orbán szerint az agyelszívásban is élen jár. Szóval mindenképpen ártani akar Magyarországnak. Úgyszólván ez élteti.

Öt dolog, amit a Orbánék összeesküvés-elmélete jelent:


ITT OLVASHATÓ

HOL TÖRTÉNT A HIBA?

BUGÁR BÉLA BLOGJA
Szerző: Bugár Béla
2016.05.20.


Tegnap részt vettem Londonban a Sir Nicholas Winton tiszteletére rendezett ünnepélyes megemlékezésén, amit gyerekei –lánya Barbara és fia Nick szerveztek. Ismerem a történetet, tudok a megmentett 669 csehszlovák gyermekről. Ha az utódokat is beleszámoljuk, ma már valójában több mint 5000 megmentett gyermekről beszélhetünk, akik Winton úr nélkül nem élnének. E történet kapcsán leginkább az tölt el csodálattal, hogy Winton úr tulajdonképpen – a véletlennek és feleségének köszönhetően –csak 50 év után fedte fel a nyilvánosság előtt szerepét ebben a történetben. Hihetetlen, mi mindent volt képes kitalálni, megtervezni és véghezvinni és mindezt még mielőtt betört volna a fasizmus Európába. Élete során, egészen haláláig azt sajnálta, hogy 250 gyerek ott maradt a prágai állomáson, mert Hitler megtámadta Lengyelországot, ami miatt lezárták a határokat. Winton egy olyan ember volt, aki időben leleplezte a rosszat, aki nevelésének köszönhetően minden egyes emberi életet értékesnek tartott, és nem ítélt el senkit csak azért, mert más színű a bőre, vagy más a nemzetisége, hitvallása. Ugyanakkor nem érezte szükségét annak, hogy reflektorok fényében prezentálja ezt az óriási emberi tettet. Ez az est még mélyebb benyomást hagyott bennem, mint ahogy vártam.

Részleteket mutattak az életéből, láttam azokat az embereket, akiket megmentett, és én csak arra tudtam gondolni hogy annak ellenére, hogy még élnek a túlélők, hogy az egész nem olyan régen történt, hogy számos film létezik, mégis a világ és Európa megfeledkezik a fasizmus és a nácizmus szörnyű cselekedeteiről?


Hol követtük el a hibát?

ITT OLVASHATÓ

SÁRKÁNYHÁZ A FÖLDKÖZI-TENGER PARTJÁN

SZUBKULTÚR BLOG - ÉPÍTÉSZET
Szerző: Succubus
2016.05.20.


Medencés terasz és üvegerkélyek, csodás tengeri panoráma… Hát lehetne ennél idillibb egy otthon? Nyilván lehetne, ennek a háznak azonban a különleges látványon túl az a legnagyobb erénye, hogy olcsó. Még a válság közepén kezdődött meg az építkezés, és hogy tartható legyen a projektre szánt szűkös keret, helyi munkaerő segítségével, Gil Bartolomé építészirodájának terveit követve, a földbe vájták bele az épületet. A ház látképét meghatározó hullámzó fémtető, bár igen látványos és feltűnő, oldalról szinte teljesen belesimul a környezetébe. Az épület alulról nézve sárkánybőrre emlékeztető formákkal, felülről pedig a tenger hullámainak látványával kápráztatja el a szemlélőt. A futurisztikus hatású belső a fehér színű falaknak és az ugyancsak szinte teljesen fehér, minimál stílusú berendezésnek köszönhető. A nappali meghatározó elemei a lépcsők, melyek két oldalt az emeletre vezetnek, középen pedig a szobát tagolják több részre annak funkciói szerint. A konyha annyira letisztult és egyszerű, hogy csak az étkezőasztalról és a mikrosütő ajtajáról jöhetünk rá, hogy hol is vagyunk. A kockaformák uralta teret dinamikus hatású, hullámokra emlékeztető beépített kaspósor töri meg, melyben nagyon szépen mutatnak a zöld szobanövények, kontrasztot alkotva a fehér bútorokkal. A nappali-konyha előtt egy kis napozóterasz is helyet kapott nyugággyal, medencével, két oldalt pedig a homlokzati elem görbül bele a térbe, megvédve ezzel a lakókat a széltől és a szomszédok kíváncsi tekintetétől...

ITT OLVASHATÓ

A KORMÁNY BŰNLAJSTROMA: MENEKÜLTEK, NŐK, ROMÁK, CIVILEK

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.05.20.


Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa már 2011-ben számos olyan problémát nevesített, amely visszaköszön idén is. Ismét téma a nők esélyegyenlőségének hiánya, a gyűlölet-bűncselekményekkel és a családon belüli erőszakkal szembeni erőtlen állami kiállás vagy a romák diszkriminációja. Ezzel együtt most már a menekülőkkel szembeni durva állami fellépés számít a legégetőbb hazai emberi jogi problémának. A 221 Magyarországnak címzett ajánlásból 37 foglalkozik a témával.

A magyar sajtóban gyakorlatilag teljesen visszhang nélkül maradt Magyarország emberi jogi helyzetének átfogó, többfordulós vizsgálata az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában. A készülő jelentés vitájára május 4-én került sor. Pedig a Universal Periodic Review (UPR – egyetemes időszakos felülvizsgálat) egy olyan egyedülálló mechanizmus, mely valamennyi ENSZ-tagállam emberi jogi helyzetét áttekinti ötévenként. A felülvizsgálati rendszert a 2006-ban elfogadott reformcsomag részeként vezették be. Egyik ki nem mondott célja annak a gyakori vádnak a kivédése volt, hogy az ENSZ emberi jogi mechanizmusai addig csak néhány, főleg fejlődő ország emberi jogi helyzetét vizsgálják alaposan, a fejlett, nyugati országok gyakran elkerülik az ellenőrzést, pedig ott is akadnak problémák bőven.

Az alapelgondolás nem volt rossz, de a tárgyalások végén egy alaposan felhígított eljárást fogadtak el, amelynek az egyik leggyengébb pontja éppen az, hogy a civil szervezetek nem vehetnek részt közvetlenül az adott ország felülvizsgálatában, nem is intézhetnek közvetlenül kérdéseket a vita során a kormányküldöttségekhez. Álláspontjukat csak írásban fejthetik ki. Ebből az ENSZ Emberi Jogi Főbiztos Hivatala összefoglalót készít, és csak ezt hozzák nyilvánosságra. Viszont ez is erősebb intézményes részvételt biztosít a civileknek, mint bármilyen más nemzetközi eljárás. A
magyar felülvizsgálatban így a Helsinki Bizottság is megfogalmazhatta kritikáit, amely visszaköszönt mind a főbiztosi összefoglalóban, mind a vita során. 

A vizsgálat további alapját a kormány által benyújtott nemzeti jelentés, illetve a többi érdekelt, köztük a nemzeti emberi jogi hivatalok jelentései képezik. Az Emberi Jogi Tanácsban lezajló vita egyik célja éppen az, hogy az kormányok képviselőit szembesítse a civilek kritikájával, illetve hogy emlékeztessen a korábban vállalt kötelezettségekre is. A felülvizsgálat során a kormányt a Trócsányi László igazságügyi miniszter által vezetett küldöttség képviselte...


ITT OLVASHATÓ

BUDAPEST A KÜLFÖLDIEK SZERINT - A 8+1 LEGJOBB VIDEÓ A MAGYAR FŐVÁROSRÓL

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Fiers Gábor
2016.05.20.


Ha már nekünk, magyaroknak soha nem jött össze, hogy egy igazán ütős Magyarország vagy Budapest imázsfilmet készítsünk, nézzük meg, hogyan népszerűsítik a fővárosunkat a világban a vloggerek. Hátha ebből rájövünk, hogy mi a fontos egy ide látogató külföldinek, mit néz meg, mit próbál ki és mivel vagyunk vakvágányon, amiről azt hisszük, hogy na, az aztán biztosan érdekli. Így látják a magyar fővárost azok az emberek, akiket soha nem kértek vagy fizettek meg azért, hogy keltsék jó hírét a világban Budapestnek és hazánknak...

ITT OLVASHATÓ

SZÍNE ÉS VISSZÁJA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Margit
2016.05.20.


Ahogyan levele elején írta, Margit tulajdonképpen kint is van és bent is van, hiszen Magyarországról indult, aztán amikor minden összeomolni látszott körülötte, hirtelen jött egy szerelem, és vele Belgium, hogy aztán a történet ismét Magyarországon folytatódjon. Vannak tehát fordulatok bőven a mai történetben, ám ami szerintem ennél is fontosabb üzenet, az a kitartás és az erő, amivel mindig fel lehet állni. (A nyitókép a szerző oldaláról származik, köszönet érte.)

„Régóta érdeklődéssel olvasom a történeteket. Mind más és más, és mind érdekes. Most elmesélem a magamét.

Talán akkor kezdődött, amikor megállíthatatlanul zokogva álltam a távolodó autóbusz után bámulva, amelyik Franciaországba vitte a gyermekemet. Jeles eredménnyel zárta a jogi egyetemet, de mivel annyira szegény voltam, hogy nem tudtam őt tovább segíteni, igazi kincsnek tűnt az ösztöndíj.

De akkor, azon a reggelen nagyon fájt. Nem is az, hogy elment, hanem a tudat: nem jön vissza soha többé. Felidézni is fájdalmas, pedig ma már tudom; mennyi jó fakadt ebből a döntésünkből. De olyan kevés pénzzel tudtam csak útjára bocsátani, hogy féltem: éhezni fog az első ösztöndíjig. :-(

Két év tanulás és komoly felvételi után élete első munkahelye az EU Bírósága lett! Nagyon büszke voltam! Az első fizetéséből kifizette az utamat, hogy lássam: hova került. Izgatottan keltem útra, hiszen ilyen távolra még nem vezettem, de örömmel mentem...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN MŰVEZETŐ ELVTÁRS

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2016.05.20.


Az alábbiak 2011-ben hangzottak el miurunk szájából kifolyólag:
 
„Az Áder a főnök. Tudja, miért van ez? Mert együtt jártunk egyetemre, és akkor mi melóztunk végig az egyetem alatt, hogy legyen pénzünk. Mindenfajta istállókban, meg csirkéket pakoltunk. És ő volt a munkafőnök, a brigadéros. És aki a brigadéros, az élete végéig főnök. Lehetek én akárki, a főnök az Áder. Előre kell köszönnöm, előre kell engednem, ennek ez a rendje.”
 
Most gálánsan tekintsünk el attól, hogy Áder, az örökös főnök a híresztelések szerint lapátra fog kerülni, mert MNB-ileg rosszalkodott. Mindez ebben a pillanatban egyáltalán nem érdekes. Ízlelgessük inkább, hogy miket beszél Orbán, hogyan lóg ki a szájából a kapanyél, hogy ki fog nekünk aláintegetni a várbéli erkélyről, ha szólítja a haza.
 
Már az idők kezdete óta vizslatom ezt az emberszerű tüneményt, akit a rossz sorsunk a nyakunkba ültetett, és akin hajdan abból a szemszögből végeztek vizsgálatot, hogy államférfi-e ő, a kiválasztott. Kiderült, hogy nem üti meg a mércét.
 
Aztán az volt a tét, hogy miniszterelnök-e, annak nevezhető-e, annak ellenére, hogy jogilag az volna. És ez sem, ezt a lécet sem viszi át. Volt szerencsém kifejteni pár hónapja, hogy egy pitiáner csaló. Mások szerint meg maffiafőnök, és ebben is van igazság.
 
Viszont nézzük meg a visszájáról is!

ITT OLVASHATÓ

ANNYIRA MINDEGY, HOGY ÁDERT ÚJRAVÁLASZTJÁK-E VAGY SEM

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PAP SZILÁRD ISTVÁN
2016.05.20.


Szembefordul-e Lázár János Orbánnal Rogán Antal előléptetése miatt? Borítja-e az asztalt Pokorni Zoltán a fideszes elit urizálásai miatt? Ezek a kérdések hetekre foglalták le a magyar közbeszédet anélkül, hogy bármilyen relevanciájuk is lenne a magyar társadalom sorsára nézve. A média – egészen önsorsrontó módon – képes ráröpülni olyan témákra, amelyek mágnesként vonzzák a változásra kiéhezett tekintetet, kitöltve ezzel a saját munkaóráikat, és lényegtelen, személyekre fókuszáló bulvártémákra terelve az ellenzéki energiákat.

Most épp Áder János kapcsán röppent fel egy hasonló műbotrány, miután a HírTV kamerái elkapták Rubovszky György KDNP-s képviselői elsuttogott szavait. Rubovszky szerint esély nincs rá, hogy Ádert 2017-ben újra köztársasági elnökké válasszák, hiszen „Viktor nem engedi”. Napok óta erről cikkezik az egész sajtó, a Népszabadság még azt is „kiderítette”, hogy a kormányfő bizony a jegybank alapítványainak titkosítását célzó törvény akadályozása miatt orrolt meg Áderra. Az különösebben nem ragadta meg a kurta emlékezetű újságírók figyelmét, hogy Áder újra-nem-választásáról már tavaly is röppentek fel hírek, pedig akkor még sehol sem voltak a Pallas Athéné alapítványok.

Arra már nem jutott a figyelemből, és Lázár Jánost sem erről kérdezték a kormányinfón, hogy Rubovszky elsuttogta, szerinte Áder igenis szuper államfő volt, elvégre semmiben nem akadályozta a Nemzeti Együttműködés Rendszerét. Nem gátja volt, hanem motorja, hogy egy klasszikust idézzünk.

A dolog pedig itt van elföldelve...

ITT OLVASHATÓ

HIGIÉNIA

SZÍVES LÁTÁS, VENDÉGHÁNYÁS BLOG
Szerző: Szerda Úr
2016.05.19.


Életem során, sokszor kaptam ellenőrzést. Volt munkaügyi, adóügyi, ÁNTSZ, de még ritka GVH-s is. Volt, hogy lefizettük volt, hogy elkergettük volt, hogy megvertük az ellenőröket. Ez egy ilyen szakma. De sosem volt olyan gusztustalan állapot még a wc-kben nőnapkor sem, mint Illés bácsi cukijában...
 
Nem szívesen írok aktuáltémákról, mert meggyanúsítatok, hogy az olvasottságra megyek, de van ami mellett nehéz elmennem szó nélkül. A téma ismert, triviális, mindenki erről beszél, még HÁpontPéter kőszíve is meglágyult Cukibácsi könnyein. Egy dolgot kérdeznék azoktól az emberektől, akik most baszottnagy társadalmi együttérzésükben kiállnak most Illés bácsi mellett és ezerrel támogatják? Ha én hajszálas kaját, vagy koszos tányéron ételt viszek elétek, akkor is mögémálltok, hogy semmi baj Szerda Úr, segítek elmosni, aztán tegyük rá egy másikra? Az ember addig együtt érző, míg valami távoli dologgal kell együtt érezni...

ITT OLVASHATÓ

SOROSTALANSÁG

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.05.20.


Ő küldte a menekülteket Európába. Érdekében állt, mert azt akarta, hogy Európa tele legye migráncsokkal. Főleg Magyarország. Vegyék el a magyarok munkáját, ne tiszteljék a törvényeiket, a kultúrájukat.
 
Minden migráncsnak pénzt nyomott a kezébe. Ettől hízik a Soros bankszámlája, ezért állt oda minden rontó szándék mögé.

Először a Gyurcsány mögé állt, a Fletó azóta is az ő kottájából játszik. De ez nem volt elég neki, ennél nagyobb zenekarra vágyott.

Mostanra már Clinton és Obama mögött is ott áll.

A patás ördög mögé azért nem áll oda, mert ő maga a patás ördög. Szarva van és kénköves a lehelete.

Kövér És Orbán mögé pedig nem fért oda. Mögöttük már jó ideje démonok állnak...

ITT OLVASHATÓ

ÚJABB PIACFOGLALÁS - MÁTÓL AZ E-CIGIT IS SAJÁT HATÁSKÖRÉBE VONTA A NER

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.05.20.


Mától mindenhol tilos e-cigizni, ahol dohányozni is tilos. Vagyis, csak ott lehet majd a környezet számára teljesen veszélytelen, vízgőzt kibocsátó eszközt használnia a többségében leszokásban lévő e-cigiseknek, ahol ki lehetnek téve a normál cigarettát szívók által kifújt füstnek, vagyis a passzív dohányzásnak. Ráadásul mostantól az e-cigihez kapcsolódó termékeket is kizárólag a nemzeti dohányboltokban lehet árusítani. Ezzel egy újabb piacot kebelezett be a NER (Nemzeti Együttműködés Rendszere).

Persze érthető a becsatornázás, hiszen állami segédlettel, pártszimpátia alapján, a trafikmutyival koncesszióhoz juttatott fideszes haverok nyolcszor annyi
nyereséghez jutottak, mint egy átlag magyar vállalkozó piaci körülmények között. Ezzel egy év alatt megtermelték a trafikokba fektetett pénzüket (más trafikosok persze nem jártak ennyire jól). Az e-cigit kipróbálóknak a háromnegyede átszokott a cigiről, ez pedig veszélyes volt, hiszen jókora piacot veszíthettek volna a NER trafikosai.

Ezért tehát, miután a dohánypiacot besöpörték, fölé pedig szintén haveri céget
raktak, hogy az ossza országosan a dohányt, az e-cigit piacának profitját is a trafiktulajdonosok teszik zsebre...

ITT OLVASHATÓ

CSŐDÖT MONDOTT VENEZUELA "21. SZÁZADI SZOCIALIZMUS"

DANUBE INSTITUTE BLOG
Szerző: Danube Institute
2016.05.20.


Venezuela a teljes csőd felé tart – írja Moises Naím és Francisco Toro az Atlantic-nak. Néhány történeten keresztül mutatják be, hogyan juttatta a teljes csődbe a világ legnagyobb olajkészletét birtokló, gyorsan fejlődő demokráciát Hugo Chavez és utódja, a mostani elnök Nicolás Maduro „21. századi szocializmusa”.

Az egyik történet egy vállalkozó ismerősüké, akit árulással vádolnak − a gyárának WC-papír ellátása miatt. A biztonsága érdekében nem megnevezett vállalkozó kálváriája körülbelül egy éve kezdődött, amikor a kormány támogatását élvező szakszervezet elkezdte követelni, hogy, korábbi megállapodásuk egy kitétele szerint a gyár mellékhelységei mindig legyenek feltöltve WC-papírral. Ekkorra azonban már olyan mértéket öltött a válság, hogy a legalapvetőbb cikkeket sem lehetett beszerezni. Amikor a vállalkozónak mégis sikerült WC-papírt szereznie, az alkalmazottak lopták el azokat, hiszen a családjaiknak is szükségük volt rá...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN KIBORULT

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.05.20.


Mindenórás Tábornok urunkat megviselik a töréntek. A jegybank pénzszórása körüli balhé megüli a gyomrát, és mert a főszereplő különleges helyet foglal el a szívében, a puffadástól képtelen megszabadulni egy kiadós fingás kíséretében, ahogy egyéb esetekben tenné. 
Mert Gyurinak jár ami jár.

Még, ha a költekezéshez is ostoba szegény. Azt bizonyára ő is tudja milyen helyet foglal el abban a szívben, a világmegváltó Nagy Szeánszok alkalmával Vezérünk biztos nem rejtette véka alá érzéseit. Vissza is él vele. A rokon bankja hitelezi a rokon cégét közpénzből, külön glóriapolírozók fényesítik Gyuri feje körül a semmit, és úgy általában szartak a világra pont úgy, mint akinek ez alanyi jogon jár.

Aztán mikor szóltak, hogy ez meghaladja majd a zemberek hányásküszöbét akkor megpróbálták titkosítani az egészet...

ITT OLVASHATÓ

CLINTON, ORBÁN, PUTYIN, TRUMP

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL -REPUBLIKON BLOG
Szerző: Tóth Csaba
2016.05.20.


Bill Clinton minapi nyilatkozata – amelyben Orbán és Putyin között vont párhuzamot – ismét felveti a kérdést: miért kerül Orbán Viktor újra és újra nyugat-európai és amerikai politikusok bírálatának kereszttüzébe?

A magyar kormány válasza egyértelmű: e politikusoknak nem tetszik a magyar kormány, ezért a leváltására törekszenek. A kormányzati értelmezésben motivációikat a „brüsszeli bürokraták” természetes ellenszenve, a „liberális média” befolyása és legfőképpen Soros György pénzének egyvelege alakítja.

E jobboldali érvrendszer annyira abszurd, hogy tételes cáfolata alig-alig hangzik el. Már csak ezért is érdemes pontosan rögzíteni, miért nincs igaza a Fidesznek, amikor Clinton nyilatkozatai mögött a Magyarországgal szembeni ellenszenvet vagy Soros György általi motivációt lát...


ITT OLVASHATÓ


 

A SPEKULÁNS, AKI A JELEN MINISZTERELNÖK TANULMÁNYAIT FINANSZÍROZTA

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.05.19.


„A Magyarországot érő amerikai kritikáknak Bill Clinton az arca, de Soros György a hangja. Minden amerikai megszólalás mögött egyetlen dolog húzódik: Soros György egész egyszerűen egy neki tetsző kormányt akar látni Magyarországon, ezért mindent bevet. Az amerikai spekuláns számos alkalommal és eszközzel akart eddig is nyomást gyakorolni Magyarországra, a bevándorláspolitikában épp úgy, mint pénzügyi és gazdasági kérdésekben” – írta közleményében a Fidesz.

Igen. És?


ITT OLVASHATÓ