2016. március 11., péntek

NEM LESZ KORMÁNYVÁLTÁS MÁRCIUS 15-ÉN, DE A KORMÁNYRÓL LESZ SZÓ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.11.


Az elmúlt napokban kétfajta erős véleménnyel lehetett találkozni a kommentekben a március 15-i tüntetés kapcsán, amelyet a pedagógustiltakozás szervezői jelentettek be. Egyik oldalról azt vetik a tüntetők szemére, miért nem akarják elkergetni Orbánt, miért csak a közoktatásért és nem minden egyébért tüntetnek; a másik oldalról pedig működik a Fidesz propagandája, és azt vetik a tüntetni készülő pedagógusok szemére, hogy miért akarnak politizálni. Valójában mindkét csoport önmaga ellen érvel.

A politika nem a tévében nyilatkozó MSZP-s, jobbikos, fideszes fejeket jelenti, a politika a közügyek intézése, és nagy baj, hogy egyesek úgy állítják be, mintha valami magasan a fejünk felett lebegő dolog lenne, amibe nem dolgunk beleszólni.

Pedig a politika csak és kizárólag a mindenkori magyar népé lehet, nekünk kell gyakorolni azt, mert rólunk szól. A közoktatás ügye pedig maga a létfontosságú politika, arról szól ugyanis, hogyan kívánjuk közösen, Magyarországon felnevelni a gyerekeinket...

ITT OLVASHATÓ

KÉTSZER ANNYIAN VANNAK NÉMETORSZÁGBAN, MINT A SZÍREK ÉS IRAKIAK EGYÜTTVÉVE ÉS SOKKAL NAGYOBB VESZÉLYT JELENTENEK, KIK AZOK?

GLOBOPORT
Szerző: Tamás Szűcs
2016,03.11.A németországi oroszok. Jó két milliónyian vannak, és most, a német hírszerzés szerint, gyakorlatilag ellenséges ügynöknek tekinthetők. Hiszen az orosz titkosszolgálat már egyértelműen őket használja Németország destabilizálására.

Azt, hogy Oroszország jelentős pénzösszegekkel támogatja az európai szélsőjobboldali-bevándorlásellenes mozgalmakat, eddig is tudtuk. Nem csak a hazai jobbik, és a bolgár Ataka kapott jelentős támogatást Moszkvából (emlékezzünk csak a Kágébéla-ügyre), de  az európai szélsőjobb legnagyobb ereje, a francia Nemzeti Front is gyakorlatilag moszkvai pénzekből működik. A hvg.hu is megírta a minap, hogy  Marine Le Pen vezette párt 27 millió eurót kért Oroszországtól, arra hivatkozva, hogy a Nemzeti Frontnak (NF) nincs pénze a 2017-es választási kampány finanszírozására. Le Pen pártja 2014-ben már kapott 11 millió eurót egy Oroszországhoz köthető banktól, akkor Franciaországban azzal vádolták Le Penéket, hogy azért kaptak pénzt, mert nyíltan támogatták a hivatalosan Ukrajnához tartozó Krím félsziget Oroszországhoz csatolását, és élesen bírálták az ukrajnai orosz katonai beavatkozás miatt Moszkva ellen elrendelt EU-s szankciókat. Ugyanakkor nyilván fontos Oroszországnak, hogy a jelenlegi migrációs  válságban a Nemzeti Front  foglalja el a francia politikai palettán a legszélsőségesebb iszlám, és bevándorlásellenes álláspontot.

ITT OLVASHATÓ

TÖBBET ÉSSZEL!

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.03.11.


Jó lenne, ha akik írni tudnak, és teszik, meg van hozzá 100-nál több olvasójuk is, kicsit gondolkodnának, mielőtt sikeresen szétmállasztják a tanárok mögé épp fölsorakozó össznépi egységet.

Nem baj, ha valaki nem érti a tömeglélektant, meg a politikát, azért vannak a közírók, hogy sokféle módon megmutassák a valóságot, aztán abból úgyis kijön valami a végére. De az baj, ha olyanokról, akikről olvasóik azt hiszik, hogy értenek hozzá, kiderül, hogy egy frászt. Ennél komolyabb baj, hogy az olvasóik elbizonytalanodnak, és ez otthon tarthatja Őket olyan kulcsfontosságú eseménynél, mint a március 15-i Tanártüntetés lesz. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul, főleg ne tanítson a számára láthatóan idegen nyelven. Ehhh. Elmagyarázom a lehető legegyszerűbb módon, hogy miért is jó a Tanártüntetés ÚGY AHOGY VAN, és miért nem lát az orránál tovább, aki épp ellene beszél.

Mindenki azt várja évek óta, hogy a semmiből kiemelkedjen végre VALAMI, ami mögé oda lehet állni. Mert láthatóan és mérhetően a Nép döntő része kivár, passzivitásba menekül, vagy épp jobbhíján bemond pártokat a közvéleménykutatásokon. Ez a szitu meg egyvalakinek jó: Orbánnak. Nincs valódi ellenzéke, mert ami a Nép felé látszik, az a parlamentben melegszik, folyamatosan csökkenő népszerűséggel, amik meg keletkeznek, azok vagy elhalnak, vagy olyan szembeszélben tudnak csak haladni, amin döntő többségük menet közben elvérzik. Ilyen közállapotok között MINDIG Orbán nyer, tessék már észrevenni. A Nép passzív fele SENKIT nem támogat, a Fidesznyik meg Jobbikos szimpatizánsok többsége is csak addig marad a pártjánál, amíg a másik oldalon ott van Gyurcsány, Tóbiás, meg a többi elhiteltelenedett figura, akikre rámutatva össze tudják tartani a nyájat. Utóbbiak maradék tábora is csak addig van meg, míg nincs olyan, akikre nem a kisebb rossz elvén szavazhatna, hanem valódi megújulást képes hozni, mozgósítóerejükről terepen kiderült, hogy az NINCS...

ITT OLVASHATÓ

R.I.P. CAFETERIA?

GEO BLOGJA
Szerző: Geo
2016.03.11.


Lehet, Miniszrelnö Kúr még hazugságában (az EU miatt kell felszámolnunk a rendszert) is hazudik (fel is számoljuk). De ha tényleg egyszerű pénzjuttatássá alakul, az sok kérdést vet fel.
A fejlett kapitalista társadalom építése (aktív munkaviszonyom második fele) közben alkalmam volt sertepertélni az egyik első cafeteria rendszer megszületésénél. (Nem, semmi szellemi termékem, érdemem sincs benne - de ott voltam a közelben, láttam, ismerem.)
Tehát: a cafeteriát meg lehet szüntetni - csak akkor újra kell tárgyalni a szakszervezetekkel, hogy elfogadják-e ezt a megoldást - vagy kérik vissza a vállalati üdülőket, az olcsó munkahelyi éttermeket, sportpályákat, vállalati kölcsönöket. 
ITT OLVASHATÓ

TÉNYLEG A ROGÁN-KÖZELI ALAPPAL KÖTÖTT BOTRÁNYOS SZERZŐDÉST AZ EXIMBANK

FORBES BLOG
Szerző: Zsiborás Gergő
2016.03.11.

Az állami Eximbank november végén írt ki egy pályázatot két, összesen 16 milliárd forintot kezelő kockázatitőke-alap felállítására. A rövid határidő mellett az érthetetlennek tűnő pályázati megkötések is furcsák voltak, melyek alapvetően lekorlátozták, eleve kik lehetnek a befutók
Még az eredményhirdetés előtt írtuk meg, hogy a pályázaton Gubicza Ágoston és Boris Mihály alapja, a GB&Partners lehet a győztes. A pályázati eredményről később a bank sem akart elárulni semmit, arra hivatkozva, hogy ehhez szükség lenne a nyertes hozzájárulására is.
ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR NEM SZÁJBERGYEREK

JEHU BLOGJA
Szerző: JEHU
2016.03.11.A rendületlenül tisztességes Solymosi akadémikus szerint a „miniszterelnök” szavaiért diplomáciai úton bocsánatot kellene kérni…
De kinek?
"
Magyarországnak"?
Hiszen nem az ország mondta... Orbán Viktornak?
Hát ő annyi mindent mondott, amiért bocsánatot kellett volna kérnie, hogy bocsánatkéréssel semmi sem intézhető már el...

Solymosi akadémikus a magyar „jobboldal" azon kevés tisztességes embereinek egyike, aki nem csupán csendben „határolódik el" ama tábor ostobaságaitól, aljasságaitól, amelyhez valamiért tartozni szeretne, hanem időnként meg-megszólal.
Milyen végtelenül szomorú, milyen elviselhetetlen képet ad a magyar „jobboldalról", hogy médiabirodalmának a professzor nem kell – ezért aztán kénytelen írásait a Népszabadságban vagy a Népszavában megjelentetni.

ITT OLVASHATÓ

NÉMETH SZILÁRD ÉS BORBÉLY LÉNÁRD PÁRTUTASÍTÁSRA SÉRTEGETI A TANÁROKAT?

CSEPELIEK BLOG
Szerző: Horváth Gyula és Borka-Szász Tamás
2016.03.11.


Nem rég írtuk meg, hogy a pedagógusok követeléseit támogató csepeli szülők akciója után Borbély Lénárd moslékügybe keverte magát.
Nem sokkal később kiderült, hogy Csepel polgármestere Németh Szilárddal, a Fidesz alelnökével összehangoltan rohant neki a kerületi szülőknek.
A DK két helyi vezetője most közleményben ítélte el a fideszes politikusok kirohanását. Horváth Gyula és Borka-Szász Tamás a következőket írja:

Csepelnek nincsen szerencséje mostanában városvezetőivel. Németh Szilárd volt és Borbély Lénárd jelenlegi fideszes polgármesterek (képünkön) az elmúlt időszakban egymással versenyezve támadták a közoktatással elégedetlen tanárokat és szülőket. Ez a hozzáállás és viselkedés persze nem véletlen:
Az elmúlt ciklusban a két politikus még parlamenti képviselőként hang nélkül megszavazta az új, botrányos közoktatási törvényt és mindenben támogatta annak bevezetését. Németh Szilárd odáig ment, hogy egy csepeli testületi ülésen nyilvánosan sajnálkozott, hogy az új közoktatási rend „nem elég kemény” - ő még erősebb centralizációt szeretett volna.
ITT OLVASHATÓ

TEDD FÉLRE AZ ELŐÍTÉLETEIDET ÁLLÁSKERESŐKÉNT IS!

CV ONLINE
Szerző: JobAngel
2016.03.11.


Az álláskeresők sokszor bocsátkoznak olyan feltételezésekbe, ami az álláskeresés sikerét akadályozza. Ezeket félretéve, őszintén kommunikálva a siker általában meg is érkezik. Az előítélet mellett más akadályozó tényezők is felmerülnek, ezeket is érdemes tisztázni magadban.

1. Ne akard kitalálni mások gondolatát!

Nem írom be az önéletrajzomba/motivációs levelembe, mert azt fogják gondolni, hogy…
Amikor valaki álláskeresésben segítséget kér tőlem, általában őszintén ír a helyzetéről, majd a fenti mondattal kiegészíti, és mellékeli az álláspályázati anyagát. Így azonnal látszik az első hiba, ami valószínűleg a sikertelen álláskeresést eredményezi.

ITT OLVASHATÓ

PÓKEREZÉSBŐL TRÉNYLEG MEG LEHET ÉLNI?

BUSINESS @ CAFÉ
Szerző: Mák Balázs
2013.03.11.


A póker az egyik legnépszerűbb kártyajáték a világon. Magyarországon a kétezres évek elején terjedt el, amiben nagy szerepe volt Korda György közvetítéseinek is. Sokan elhiszik, hogy a szabályok pár perces értelmezése után már sikeresek is lesznek, de valójában a legtöbb ember életét inkább negatívan befolyásolja

1. Repkedő milliók

A kártya nagy nyertesének Daniel Negreanu mondható, aki csak az élő versenyeket figyelembe véve több, mint 32 millió dollárt vágott "zsebre". Magyar versenyzők közül egy játékos szerepel az online eredményeket figyelembe vevő Top 30-as listán (pocketfives.com), de van olyan, aki tőle jóval többet keresett már élő játékokon (3,6 millió dollár).  

ITT OLVASHATÓ

TANÁRTÜNTIS CIKKEK 4: CREDO

BLOGREPUBLIK
Szerző: professzorpizka
2016.03.11.


Miért megyek március 15-én tüntetni?
Elég egyszerű. Olyan országban akarok élni, ahol minden este úgy fekhetek le, hogy a hazám egy kicsit jobb hely lett ma is, mint tegnap volt.
Olyan kormányt akarok, amelyik ha már nem segít, legalább nem akadályozza meg azt, hogy próbáljak tenni azért, hogy az ország jobb legyen.
Meggyőződésem, hogy azok a dolgok, amelyeket a tanárok akarnak, jó dolgok. Nem maguknak követelnek kiváltságokat, nem akarják leváltani a kormányt csak azért, hogy le legyen váltva, és valaki más férjen a húsosfazékhoz.
Csupa olyan dolgot akarnak, amelytől jobb lesz a gyereknek az iskolában, jobb lesz a gyereknek iskola után az életben.
Ha megvalósul, amit akarnak, akkor nem fog ilyen ütemben nőni a szegénység, a leszakadás, a kilátástalanság.

SIRALMAS A MOSDÓK ÁLLAPOTA A KISTARCSAI SZÜLÉSZETEN

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: anya
2016.03.11.


2015 novemberében szültem a kislányomat a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.Szülésfelkészítő tanfolyamra nem jártam, de a kórház honlapján van tájékoztatás arról, hogy mikor vannak a tanfolyamok, és mi az aktuális óra témája.
A kórház állapota nem a legjobb, de szerintem tűrhető. Tisztának mondható, sűrűn takarítanak, naponta kb. kétszer jön a takarítónő.
A szobákból nyíló teraszokra nem lehet kimenni az omlásveszély miatt, valamint az ablakok elég „szellősek”, főleg ha erősebben fúj a szél, viszont nagyon fűtenek, mindenkiről folyt a víz, takarózni nem kellett.
Eleinte úgy terveztem, hogy alapítványi szobában szeretném eltölteni azt a néhány napot a szülés után a kórházban, de sajnos jó pár nappal előbb be kellett feküdnöm, egy szabad szoba sem volt akkor, és ez a szülés után sem változott.
Ezek a szobák fizetősek, kettő van belőlük. A kétágyas kb. 7-8000 Ft/éj, az egyágyas kb. 10-12 000 Ft/éj. Az egyágyas szoba az ún. családi szoba, ahol az anyukán kívül egy hozzátartozó állandóan bent tartózkodhat, ott is aludhat (ellátást nem tudom, kap-e).
ITT OLVASHATÓ

POLT PÉTER A SAJÁT MAGA ÁLTAL ÍRT ETIKAI KÓDEXET HÁNYTA TELIBE

VASTAGBŐR
Szerző: laspalmas
2016.03.11.

Már a látszatra sem adnak, persze minek is.
Pápa Levente (Együtt) eléggé meglepődött tegnap, hogy együtt látta ebédelni Polt Pétert és Matolcsy Györgyöt. Mert ugye előbbi a legfőbb ügyész, a másik meg annak az MNB-nek az elnöke, aminek az alapítványai miatt Pápa Levente korábban feljelentést tett.
A Legfőbb Ügyészség pedig nem is titkolta, hogy valóban feljelentések miatt találkozott Polt és Matolcsy.
De nem az MNB ellen, hanem az MNB által tett feljelentések ügyében.
Ezt írták a Hír24-nek:
“Tisztelt Szerkesztő Úr! 
Kérdései kapcsán az alábbiakról tájékoztatom.
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész – az MNB által tett feljelentések tárgyában – előre egyeztetett munkaebéden találkozott Dr. Matolcsy Györggyel, a Magyar Nemzeti Bank elnökével.”
Mondjuk így sem jobb a helyzet, mert egy demokráciában sem a feljelentettel, sem a feljelentővel nem szokott kvaterkázni az ügyben eljáró hatóság, mert hát na….függetlenség, pártatlanság stb.
Polt egyébként ezzel a “munkaebéddel” konkrétan a saját maga által írt etikai kódexet hányta telibe, abban ugyanis többek között ez áll:

ITT OLVASHATÓ

MÉSZÁROS LŐRINCHEZ KÖZELI EXZSARU SERTEPERTÉL EGY ÉERTÉKES BUDAÖRSI TELKEN

ÁTLÁTSZÓ.HU
Szerző: Rádi Antónia
2016.03.16.


Egykori BRKF-s életvédelmi nyomozóval bútorozott össze Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármester – az egykori kollégái körében nem töretlenül népszerű Csík Zoltán számos Mészáros-érdekeltségében visel fontos titulust. Csík most egy budaörsi ingatlan körül sertepertél, s véletlen vagy sem, éppen ezzel a telekkel kapcsolatban merült föl, hogy az állam menekültszállást nyitna a területén.
„Igen, kaptak ilyen lehetőséget, amit meg kell, hogy vizsgáljanak. Tudja, hogy ez senkinek sem tetszik, lehetőség szerint, hogy a menekültek költözzenek esetleg a belváros szívébe” – az idézet a budaörsi képviselőtestület tavaly őszi ülésén elhangzottak jegyzőkönyvéből való.

ITT OLVASHATÓ

LEHET, HOGY KÜLÖN A NAV-NAK GYÁRTOTT LE EGY LÉGPÁRNÁS HAJÓT A BÚTORCÉG?

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: ErdélyiK.
2016.03.11.


Kikértük a NAV-tól a hajóvásárlási szerződést, de az adóhivatal az eladó cég üzleti titkára hivatkozva kitakarta belőle a pontos vételárat. Azt végül sikerült megtudnunk máshonnan, a légpárnás hajó típusa viszont semmilyen dokumentumban nem szerepel, így nem tudjuk, hogy máshol mennyibe került volna a vízi jármű, amit a NAV egy bútorgyártó cégtől vásárolt. A műszaki leírás szerint az abban foglalt követelményeknek megfelelően kell legyártani a hajót, így lehetséges, hogy külön az adóhivatalnak épített egyet a bútorcég.
Február elején írtuk meg, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nettó 58 millió forintos szerződést kötött egy bútorgyártó céggel, amitől egy légpárnás hajót vettek.Közadatigénylésben kértük ki a szerződést, amit ugyan a NAV meg is küldött, csak épp a magáncég üzleti titkára hivatkozva kitakarta belőle az ár részletezését.


ITT OLVASHATÓ

A NATO AZ ATOMHÁBORÚ SZÉLÉRE SODODRJA EURÓPÁT

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Lowoa
2016.03.11.

A NATO véglegesen felhagy a nukleáris leszereléssel, és azt tervezi, hogy a non-proliferációs egyezmények nyílt sértésével atomfegyvereket telepít Kelet-Európába. A nyugati katonai tömb agresszív lépése Oroszországot ennek megfelelő válaszlépésekre kényszeríti.
A Kommerszant napilapnak adott interjút egy vezető orosz diplomata, aki arról nyilatkozott, hogy a NATO atomfegyverek elhelyezésére készül Európában, ami Oroszországot adekvát válaszlépésre kényszeríti. Korábban erre utalt az a tény, hogy a NATO-légierő nukleáris fegyverek hordozására képes gépeket összpontosított Kelet-Európában, különösen a balti országokban. A NATO szeptemberben az “Atlanti Megoldás” nevű hadgyakorlatra hivatkozva küldöttatombomba hordozására alkalmas repülőgépeket közvetlen az orosz határ mellé, a balti országokba. A nyugati országok akkor orosz propagandának nevezték azt az információt, miszerint a NATO atomfegyvereket akar elhelyezni Kelet-Európában. Vezetőik kijelentéséről azonban hónapokon belül egyértelművé vált, hogy hazugság volt: az utóbbi hetek folyamán a NATO már hivatalos szinten is elismerte, hogy újabb – amerikai – B61-12 atombombákat helyez el Európában. Ennek okán az is egyértelmű, hogy az atombomba hordozására alkalmas gépeket már ennek előzetes lépéseként küldték a balti országokba, a nyilvánosságnak pedig egyszerűen hazudtak a tervezett lépés kapcsán.

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR DÁCSÁJA

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.03.11.


Az elmúlt napokban teljesen véletlenül került a sajtó érdeklődésének fókuszába Orbán Viktor igazi otthona. A miniszterelnök vagyonát strómanok kezelik. Mészáros Lőrinc, Garancsi István és mások. Egy kuvasz miatt most néhai Ferenczi Krisztina tényfeltáró munkája értékelődik fel. Alcsútdoboz mellett, a Csányi-golfpályával szemben van az igazi Orbán-dácsa.

Egy régi, Habsburg-birtok már évekkel ezelőtt Orbán Viktor szüleinek kezelésébe kerül. Ezt a tulajdont bérli immár jó ideje Mészáros Lőrinc. Az ingatlan öt épületből áll, és több forrás mutat arra, hogy a miniszterelnök valójában nem a felcsúti stadion mellett lakik, hanem itt, Alcsútdoboz határában, az ő ízlése szerint felújított majorságban.

Ez az egész a putyini modell magyar lefordítása...

ITT OLVASHATÓ

A JÖVŐKÉP NÉLKÜLI FIATALOK ORSZÁGA LESZÜNK?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: xatnego
2016.03.11.


Aggasztó jelenség ütötte fel a fejét az utóbbi évtizedben a fejlett országokban. A NEET (Not in Education, Employment, or Training), avagy sem az oktatásban, sem a munkaerőpiacon nem jelen levő fiatalok száma fokozatosan növekvő kihívást jelent, mind Európa, mind pedig más fejlett ország számára. Lássuk, kik is ezek a fiatalok, mi jellemző rájuk, valamint hogy Magyarországon mi a helyzet NEET szempontból.

Ma már Magyarországon is minden hetedik fiatal tartozik a munkaerőpiacról és az oktatásból is kiesettek közé, akiknek az alacsony végzettség és a szakképesítés hiánya miatt vajmi kevés esélyük van arra, hogy a későbbiekben felszívja őket a munkaerőpiac. A későbbiekben a legnagyobb eséllyel ők lesznek azok, akik gazdaságilag passzívan, a társadalomból kirekesztve élik le életüket. Ez ellen a kormány tehetne a legtöbbet az oktatásra és átképzésekre fordított források növelésével - jelenleg azonban éppen az ellenkezője zajlik...

ITT OLVASHATÓ

HIVATALI VISSZAÉLÉST KÖVET EL A KORMÁNY A VÁLSÁGHELYZET KIHIRDETÉSÉVEL?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: NAVRALÁSZLÓ
2016.03.11.


Vajon indít-e Polt Péter a kormány ellen büntetőeljárást hivatali visszaélés miatt? Nyilván nem, pedig kéne neki, ugyanis a kormány a migrációs válsághelyzet jogsértő kihirdetésével hivatali visszaélést követ el. Röviden áttekintjük, miért.

A migrációs válsághelyzetet a Magyar Helsinki Bizottság gyorselemzése szerint a menedékjogi törvényben foglalt feltételek alapján a kormány ma kizárólag akkor hirdethetné ki, ha:
 • A megelőző hónapban napi átlagban legalább 500 menedékkérelmet nyújtottak volna be (vagy a megelőző két hétben napi 750, vagy egy hétben napi 800 menedékkérelmet regisztráltak volna átlagosan), vagy
 • A tranzitzónákban a megelőző egy hónapban napi átlagban 1000 fő tartózkodott volna (vagy a megelőző két hétben napi 1500 vagy egy hétben napi 1600 fő tartózkodott volna átlagosan), vagy
 • Olyan migrációval összefüggő körülmény alakult ki, amely valamely település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha az adott település közelében befogadó állomás található és ott zavargásra vagy erőszakos cselekményekre kerül sor.
Ehhez képest:
 • Februárban összesen 2175 menedékkérelmet nyújtottak be (a válsághelyzet kihirdetéséhez nagyjából havi 15 000 kellene).
 • Az elmúlt hét napban a rendőrség hivatalos statisztikái szerint összesen 906 megfelelő papírokkal nem rendelkező migránst fogott el, és közülük is sokan nem kértek menedéket (a válsághelyzet kihirdetéséhez legalább heti 5 600 kérelem kellene).
 • A létező négy tranzitzóna összesített kapacitása nem haladja meg a néhány száz főt, ráadásul a négyből kettő az elmúlt hetekben folyamatosan üres volt. Így fizikai képtelenség, hogy a tranzitzónákban napi átlagban több mint 1000 fő tartózkodott volna az elmúlt hónapban.
 • Egyetlen hazai menekülteket befogadó állomáson vagy menekültügyi fogdán sem volt zavargás, nagyobb erőszakos cselekmény az elmúlt hetekben, semmilyen olyan körülmény nem ismert, ami a törvény által megkövetelt „közvetlen veszélynek” minősülhetne.
ITT OLVASHATÓ

RENDSZERSZEMLÉLET ÉS KRITIKAI GONDOLKODÁS - ERRE KELL NEVELNI A FIATAL GENERÁCIÓKAT

CHIKANSPLANET BLOG
Szerző: Ifj.Chikán Attila
2016.03.11.


A dinamikusan gyorsuló városiasodás és globalizáció következtében a közösségeket is folyamatos formálódás jellemzi, ezek hatásai pedig érzékelhetőek a jövőnket érintő vállalati stratégiák központi irányvonalát illetően is. A fenntartható fejlődés mindenkit érint. Egészen 1992-ig vezethető vissza, hogy nemzetközi egyetértés tapasztalható arról, hogy a fenntartható fejlődésben a nevelésnek kulcsszerepe van. Ekkor zajlott Rio de Janeiróban az ENSZ csúcsértekezlete, amit röviden Föld Csúcsnak is szokás nevezni. A találkozón aláírták a Biológiai Sokféleség Egyezményt (Riói egyezményt), ahol a nemzetközi politika a legmagasabb szinten foglalt állást az emberi társadalom és az élőhelyünk viszonyának meghatározásában. Az egyezmény elsődleges célkitűzése a biodiverzitás megőrzése, elemeinek fenntartható használata.
 
A nevelés alapjaként szolgáló „fenntarthatósági” oktatás még kialakulóban lévő, de dinamikusan fejlődő szemlélet: alapjaiban újszerű megközelítést igényel, ugyanis a nevelés jelen esetben ránevelést is jelent. Ennek oka egyszerű – nem közeledhetünk ugyanúgy a különböző korosztályokhoz a fenntarthatóságra nevelés tekintetében.

A fenntarthatóságra való nevelés egy permanens, fokozódó folyamat eredménye lehet, ami mellett kulcsszerepet kap a gazdasági eredményesség és a társadalmi életminőség elveinek gazdasági gyakorlatba való átültetése, ami innovatív megoldásokkal növeli a versenyképességet, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez...
 

IDEJE KIDOBNI, AMI A KUKÁBA VALÓ

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: Mr Flynn Rider
2016.03.11.


Van egy elmaradt, szegény, polgárháborúban fuldokló kelet-európai ország, ahol a politikusokat a szemetesbe dobják, amiért korruptak. Ezek a politikusok egy életre megtanulták, hogy nem élhetnek vissza a hatalmukkal. 

Magyarországon az embereket meg lehet ijeszteni menekültválsággal.
 • Lehet fenyegetni őket kopasz fradistákkal.
 • Magyarországon az emberekkel gyakorlatilag bármit meg lehet csinálni.
 • Gondolkodás nélkül szopják be a kormányzati propagandát. 
Az emberek egyes településeken, ma, Magyarországon tényleg azt hiszik, hogy a migráncsok - mint valamiféle gagyi tévésorozatban - zombihordaként özönlenek majd rá szegény kis Magyarországra. 
Mindeközben nem tudunk odafigyelni a valóban fontos dolgokra:
 • a szennyvízben úszó iskolai vécére,
 • a málló vakolatú, omladozó kórházakra,
 • az alulfizetett nővérekre.
 • Az irdatlan korrupcióra.
 • A stadionépítésekre.
ITT OLVASHATÓ

POFÁTLANOK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.11.


Azt szokták mondani, hogy sokan pisilnek bele az úszómedencébe, de a trambulinról belepisilni, azért a pofátlanság minősített esete.
Van a műugrásnak olyan változata is, melyben két versenyző szinkronban mozogva hajtja végre a gyakorlatot, ezért sem volt különösebben meglepő, hogy a minap Polt Péter és Matolcsy közösen adták elő a gyakorlatot: "trambulinról pisilünk a pofátokba" címmel.
Matolcsyt feljelentették az MNB alapítányaival kapcsolatban, vádat ellene az ügyészségnek illene emelni, erre ezek (kis "e"-vel...) odaállnak együtt ebédelgetni, borozgatni, munkaebéd címen.
Ha hivatalos ügyeket tárgyalnak, hát tegyék azt a legfőbb ügyész hivatali helyiségében, az eljárás formális szabályait betartva.
Olyat se nagyon hallott még a világ, hogy az ügyész borozgatás közben hallgassa meg a feljelentőt - olyan feljelentőt meg végképp nem, aki ellen feljelentést tettek, éppen az ő hivatalánál.
Ebből egy dolog biztosan következik: annyira senki vagy, hogy egyszerűen nem érdemes előtted még a régebben kötelező színjátékot sem előadni, ha úgy tetszik, beszélő szerszám vagy, aki előtt nyugodtan megdughatják meztelen feleségüket vagy a barátnőjüket, esetleg egyszerre a kettőt, mert előtted még szégyellni se kell magukat.

Hogy az eset még szaftosabb legyen, a legfőbb ügyész felesége a jegybank-elnök beosztottja, és ne legyene

k kétségeid afelől, hogy ez az útvonal igencsak alkalmas a hála kifejezésére, ha a legfőbb ügyész apróbb jogszabálysértések (a Parlament épületének eladása, stb..) esetén félrenézne.
Lehet, Matolcsy csak meg akarta mutatni, hogy lehet feltünésmentesen félrenézni.
Hogy a közpénz meddig közpénz, azt végsősoron a Legmagasztosabb dönti el, Matolcsy meg azt csinál, amit megengednek neki, ilyan magas beosztásban levő strómanja még úgyse volt Orbánnak.
Mindenesetre a közpénz magánosítása szintúgy trambulin-esélyes attrakció, idáig legalább kerestek valami mondvacsinált jogcímet, de ma már arra sincs szükség.
Úgy dobnak oda például Csányinak vissza nem térítendő milliárdokat, hogy eszükbe se jut indokolni - te meg azt a gyóyszert váltsd ki, amire fussa, ugye...


ITT OLVASHATÓ

PAPOT LESZOPNI BŰN? - SPOTLIGHT KRITIKA

KRITIZÁTOR BLOG
Szerző: GeekZo
2016.03.09.


Nem könnyű cikket írni egy olyan filmről, ami egy baromi súlyos, mégis tabunak számító témát boncolgat. Konkrétan a pedofíliára gondolok, ami alapvetően az egyik legsúlyosabb bűncselekmény napjainkban, mégsem beszélünk róla eleget, inkább könnyelműen elhessegetjük a gondolatot ahelyett, hogy szembesülnénk a tényekkel.  A körülményeket pedig súlyosbítja, ha az elkövető olyan ember, akiben egy egész közösség bízik és történetesen papi reverendát visel. Manapság már nem meglepő, hogy az egyház berkein belül ilyen-olyan botrányra derül fény, de nem is olyan régen szinte képtelenség volt ezekről tudomást szerezni. Néhány bátor ember azonban szembeszállt a legnagyobb földi hatalom képviselőivel, az ő történetüket mutatja be a Spotlight...

...Röviden, tömören: Oscar-díj ide vagy oda, a Spotlight a tavalyi év egyik legjobb filmje. Megrázó és súlyos kérdéseket tesz fel, ám igazán csak a megtekintése után gondolkozik el rajta az ember. Mégis talán a számok a legmegdöbbentőbbek: hány pap követett el ilyen szörnyűséget, hány ártatlan gyermeket molesztáltak, hányan maradtak életben, hány városban történt meg ugyanaz, mint Bostonban. Ezek közül mindegyikre választ kapunk, a rendezők semmit sem titkoltak el, higgadtan, tényszerűen ábrázolják a megtörtént eseményeket. Ebben a sztoriban nincsenek hősök, senki nem menti meg a világot. A probléma ugyanúgy fennáll, az elkövetők többsége szabadlábon, de hála a fent említett személyek munkájának, már nem titkolózhatnak többé, sőt, talán kisebb az esélye annak, hogy lezajlik a filmben elhangzó párbeszéd:

- Nehéz lesz távol tartani az újságokat a tárgyalástól.
- Milyen tárgyalástól?


ITT OLVASHATÓ

"EZ A LÉNYEGE AZ EGÉSZ DOLOGNAK"

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.03.10.


" Miért folyik a politikai harc? Miért? Az erőforrások birtoklásáért. És az természetes, hogy az erőforrások működtetésében a párt a híveinek kedvez. Ne legyünk hipokriták! Ez a lényege az egész dolognak. " (Kerényi Imre, miniszterelnöki megbízott 17 00-tól) 
     
Ez a lényege az egész dolognak. Mert a dolgoknak kell, hogy valamiféle lényege legyen. Úgy alakult, hogy a mi dolgunknak pont ez lett a lényege. Lehetett volna az a lényege, hogy ez az ország ne legyen a legszegényebbek egyike Európában, lehetett volna az a lényege, hogy ne meneküljenek el innen a legtehetségesebb fiatalok, lehetett volna esetleg az is a lényege, hogy ne fuldokoljanak a fekáliában a vidéki iskolák WC-i,  de ennek az egész dolognak, most inkább az erőforrások birtoklása lett a lényege.

Itt van rögtön az Alaptörvény preambuluma: "Valljuk, hogy népuralom csak ott van, ahol az állam szolgálja polgárait, ügyeiket méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül intézi. "  

Részrehajlás nélkül kedvez a híveinek az erőforrások birtoklása tekintetében.  Ha majd a bőség kosarából az Orbán-, a Mészáros- és a Tiborcz-család egyaránt veszen, ha majd a jognak asztalán Habony Árpád végre magáévá teheti a Miss Thailand 2018 jövendő győztesét, ha majd a szellem napvilága ragyog be a Corvinus Egyetem ablakán egy igen megnyerő századvéges kuratóriumi elnök képében, akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, ezt az országot már teljesen lenyúltuk, most jön a következő...

ITT OLVASHATÓ

ŐRIZZÉTEK A TEKeTEK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Aczél Gábor
2016.03.10.


Lezárathat a TEKeTEK, igazoltathat a TEKeTEK, átvizsgálhat a TEKeTEK, lefoglalhat a TEKeTEK, távoztathat a TEKeTEK.
Ti félTEK!
Ti nagyon-nagyon félTEK-TEK-TEK-TEK-TEK.
De mit képzelTEK?
Hogy nemzeti ünnepünk csakis a tiéTEK?
Meg akik nekTEK lefeküdTEK. Meg akiket megvetteTEK, vagy csupán a részvételért megfizettetteTEK?
Bennünket bolondnak hiába vélTEK, tudjuk, hogy a mi pénzünkkel van tele a zsebeTEK!
Nem, mi nem végzünk veleTEK.
Mégis retteghetTEK!
TEK-TEK-TEK-TEK-TEK-TEK.
Mert egyre kevesebben bíznak benneTEK, és egyre többen várjuk a végeTEK.
Nem mi végzünk véleTEK, ám előbb-utóbb rosszul-rosszul, jaj, de rosszul végziTEK.

ITT OLVASHATÓ

A SZÉLBE SZÁLLT GYERMEK DALA

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.03.11.


1966.március 11. Rock-történeti pillanat. Egy olasz dalszerző, Francesco Guccini egy kisgyermekről énekel, aki száz társával együtt a szélbe szállt. Ez volt az Auschwitz című dal, amelyet az I Nomadi együttes adott elő, majd nem sokkal később műsorára tűzte a kor legkiválóbb itáliai progresszív rock bandája, az Equipe 84, és ez lett a híresebb változat.

Gyakran idézik Theodor Adornót, aki szerint Auschwitz után nem lehet verset írni. Ennek ellenkezőjét azóta számtalanszor bebizonyították, de a mai napig ritkaságnak számít, hogy a holokauszt-téma rock-zenében felbukkanjon. Akkor, alig 20 évvel a lágerek felszabadulása után még különösen sokkolta a közvéleményt Guccini szerzeménye, a dalt éveken át nem is játszotta az olasz állami rádió. Az egyszerű dallam a maga nemében ma is megdöbbentő, különösen annak fényében, hogy sokan el akarják felejteni a hét évtizeddel ezelőtti szörnyűségeket...

ITT OLVASHATÓ

DESPOTA DISPUTA

HUPPA BLOG
Szerző:Lang Alex
2016.03.10.


– Főnök, főnök, gond van a Körmendi menekülttáborral!
– ?
– Nincsenek migránsok.
– Most jött át a napokban pár száz…
– Igen, de azokat már kitoloncoltuk.
– Akkor ott van a százezer ukrán…
– Azok meg nincsenek százezren, csak százezer ukrán nyugdíjasnak fizetünk nyugdíjat.
– Habonnyal beszéltél már?
– Igen, ő azt tanácsolja, hogy szóljunk Krizának, hogy a számozott utcákból szedjen össze minden cigányt és őket költöztessük Körmendre.
– Ez nagyszerű ötlet!
– Igen főnök, de ők beszélnek magyarul!
– Akkor csak olyan cigányok kellenek, akik cigányul is beszélnek, legyen benne a szerződésben.
– Milyen szerződésben?
– Nem lehetsz ennyire értetlen! Ott van, nem tudom hány fűthető sátor, telerakjuk őket közmunkás cigányokkal, jöhet család, gyerek is. Táborba bejönni nem lehet, kimenni nem lehet, az MTI meg majd fotókkal kiad egy közleményt, hogy megteltek a magyar menekülttáborok...


ITT OLVASHATÓ