2016. január 3., vasárnap

NE MENJÜNK EL MELLETTÜK - ÉVRŐL-ÉVRE RENGETEGEN HALNAK MEG A HIDEG MIATT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.01.03.


Aggasztó adatokkal kezdte az új évet a Magyar Szociális Fórum: december 31-ig összesen negyven ember halt meg kihűlés következtében hazánkban. Ráadásul december második felében csaknem háromszor annyian haltak meg fűtetlen otthonukban, mint ahányan közterületen, a szabad ég alatt.

Bármennyire is szomorú, ma Magyarországon több százan halnak meg évről évre a hideg miatt. A kihűlés, mint halálok az elmúlt 10 évben körülbelül 2500 ember életét követelte.

Egészen a nyolcvanas évekig 200 alatt volt évente a kihűlés miatt elhunytak száma, amely ezután kezdett meredeken emelkedni. A legrosszabb 1993 tele volt, amikor 400-hoz közelített a kihűlésben elhunytak száma. Évről évre két kritikus időszak van: a tél kezdete, amikor a legtöbben még nem készültek fel a hidegre, illetve a tél vége, amikorra elfárad az emberi szervezet, és feladja a küzdelmet. 2015-ben még márciusban is tucatnyian hunytak el kihűlés miatt...

Ne menj el mellette!

Borzasztó, hogy ma Magyarországon évente százak halnak meg azért, mert nincs hol megmelegedniük. És nem csak azok számára szörnyű vég ez, akik az utcán élnek, de azok számára is, akik saját otthonukban fagyoskodnak, önhibájukon kívül. A kihűlés ráadásul rávilágít egy olyan problémára is, amelyről keveset beszélünk. A magány, az elszigeteltség még olyan kistelepüléseken is komoly probléma, ahol elméletileg mindenki ismer mindenkit. Mégis: ha nem kopog át senki az idős, beteg szomszédhoz, akinek talán arra sincs pénze, hogy tűzifát vegyen télire, akkor hogyan is vehetnénk észre, hogy bajban van?

Ne menjünk el szó nélkül a téli időszakban azok mellett, akik a hidegben, akár az utcán, akár saját lakásuk magányában fagyoskodnak. Figyeljünk azokra, akik a köztereken üldögélnek remegve, és azokra is, akikről tudjuk, más nem csönget be az otthonukba. Mert senki sem érdemel ilyen véget.

ITT OLVASHATÓ

F1 - MA 47 ÉVES A FORMA-1 KORONÁZATLAN KIRÁLYA, MICHAEL SCHUMACHER

BRAKING NEWS F1 BLOG
Szerző: Kovats Oliver
2016.01.03.


Ma ünnepli 47. születésnapját Schumacher...

ITT OLVASHATÓ

SZÜLÉS EGY HOLLAND KÓRHÁZBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: hataratkalo
2016.02.03.


Új év, új élet, új remények, de van, ami régi, például a vasárnapi blogajánló, aminek keretében ma először egy holland kórházba megyünk, szerencsére egy nagyon szép esemény miatt, hiszen a Holland Waffel blog szerzőjének gyermeke született (ezúton is gratulálunk!). Ezután Bali következik, majd egy érdekes (és drága) panamai falu. Szóval szerintem érdekes sztorikkal indul az év.

Kezdjük tehát Hollandiával, ami úgy él a köztudatban, mint az otthonszülés egyik központja, persze ennek ellenére sokan adnak életet kórházban. Például a Holland Waffel blog szerzője is, aki megosztotta tapasztalatait. Talán emlékeztek még, két hete is idéztem tőle, akkor még csak az előkészületek zajlottak - de hát ki lehet-e hagyni egy ilyen nagy esemény felidézését? Na ugye... :)

Lássuk hát!

„Egy jól megtervezett császárt beszéltünk meg még annak idején a dokival, ami december 22-ére lett kitűzve. Jómagam azt hittem, hogy korábbra fognak időpontot adni, de úgy tűnik, hogy itt addig húzzák a szülést, ameddig lehet, amiben végülis van ráció. (...)

Volt továbbá az előtte való héten egy császáros felkészítés is, ahol bemutatták és elmesélték, hogy pontosan hogyan is fog zajlani az egész beavatkozás. „Gentle c section” – nek hívják, ugyanis az apa végig bent lehet, már a spinális érzéstelenítő beadásakor is, nem egy zöld függönnyel választják el a műtéti területet, hanem egy átlátszó fóliával, úgyhogy akár te is nyomon követheted, ahogy születik a baba..,

ITT OLVASHATÓ

TÚRÁZNI MENTEM...DE A SAKKOT NEM NÉLKÜLÖZÖM!

SAKKOZZ MINDENNAP BLOG
Szerző: Anna és Szilárd
2016.01.03.


Táblával...és tábla nélkül.

A profik - természetesen - tábla nélkül is tudnak játszani. Jó-jó, tudom, hogy a blogot csak profik olvassák, de azért csak íme a mai állás... vizuálisan megjelenítve...

ITT OLVASHATÓ

Világos lép!

CSOK-OSOK, AVAGY MÁR MEGINT KI JÁR JÓL?

KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL BLOG
Szerző: Fedor
2016.01.03.


"...bármilyen törvényt hoz ez a kormány, nem az a kérdés merül fel, hogy miért jó ez az embereknek, hanem az, hogy miképp keres rajta a fideszes gazdasági hátország? Mert sajnos mindenről az derül ki, hogy a törvények végső célja mostanában ez..." - írtam már évekkel ezelőtt ugyanitt, és a FIDESZ azóta is szállítja erre a tételre a bizonyítékokat. A legfrissebb példa épp most bontakozik ki a szemünk előtt.

Mindenki hallott már arról, hogy a kormány ingyentízmilliót ad új lakás vásárlásához a háromgyerekes családoknak. Elvileg ez illeszkedik a kormány családbarátnak mondott politikájához, és a célba nem is köt bele senki. Persze a kivitelezés már a szokott vonalon zajlik, vagyis a részletekből az derül ki, hogy, csakúgy, mint a családi adókedvezménnyel meg a hitelkiváltással, megint csak a felső-középosztályt támogatják a valóban rászorulók helyett, és hogy megint sikerült úgy bejelenteni egy potenciálisan százmilliárdokba kerülő programot, hogy semmi előzetes számítás nem készült a végszámláról.

De van ennél érdekesebb is, mint ahogy erről az alábbi friss hír tanúskodik:

ITT OLVASHATÓ

KIAKADTAK A CSEHEK IS KOVÁCS ÁKOSON

SLOVENSKO, DO TOHO! BLOG
Szerző: Csehszlovák kém
2016.01.03.


Így szedték szét Csehországban a kommentelők Kovács Ákos nemi rasszizmusát!

Jótanács a Fidesznek: ha a rasszizmus mentén sikerült is a térség nacionalistáit valamennyire összekovácsolni, a “V4 egység” könnyen szétrepedt a genderhiszti nyomán, amelyet a fundamentalista Kövér László robbantott ki még a Fidesz utolsó országos kongresszusán, Budapesten.
 
A köztudomásúan ateista Csehországban a keresztény képmutatás soha nem vált mainstream politikai tőkévé, Orbánék számára talán még a szlovák katolikus és lengyel tálibokra számíthatnak még valamennyire haveri kutyának a témában.
 
De akkor lássuk, mit mondanak a csehek a magyarországi képmutató politikai kultúra legújabb mestervillantásáról a jobboldali konzervatív ihned.cz és Echo 24 kommentelői:
 
ITT OLVASHATÓ

NAGY BANDÓ ANDRÁS A MIGRÁNSKÉRDÉSRŐL

24 ÓRA - POSZT ITT BLOG
Szerző: Nagy Bandó András
2016.01.03.


„Ha beengeded a migránsokat, akkor már Magyarország egy ilyen migráns föld lesz”

Ha bárki azt hinné, ezek a gyűlöletkeltő óriásplakátok csak a felnőtteknek készültek, téved. Vagy ha mégis nekünk, felnőtteknek szánták, akkor jobb, ha mindenki megtudja: közvetve a gyerekeknek is.

Lassan vége az iskolaszünetnek, megvolt a szeretet ünnepe, a gyerekek a szünet alatt, a szülők majd most fújják ki magukat. Amiket a fenyő alá tehettünk, játékká lettek, amit átadhattunk, átadtunk, a többi a sulin múlik. Hogy ott miben lesz részük, legföljebb sejthetjük, alapban tudhatatlan, majd látjuk, ha egyáltalán.

Ami biztos, a Nagy Magyar Iskolaigazgató mindent megtett a gyerekek képzéséért, az óvodások kormányablakot avathattak bugyuta versikékkel, az iskolások biciklihíd avatásán dalolhattak, hogy csak a legemlékezetesebbeket emlegessük föl, egészében pedig mindent megtanulhattak, amit a menekültek, népvándorlók, kormányhoz közeli szóhasználattal: migránsok ügyében tudniuk kell.

Lehet, maguktól, lehet, szülői segédlettel, de megtanulták a kormányfő sugallta leckét, ehhez kétség nem férhet, azóta kiváltképp, hogy meghallgattam a „Vendég a háznál – gyerekekről felnőtteknek” december 31-i, rendhagyó adását...

ITT OLVASHATÓ

EZ A KÜLÖNBSÉG A MAGYAR SZERETET ÉS A LIBSI GYŰLÖLET KÖZÖTT

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapeszi Miki
2016.01.03.


Elsőre talán érthetetlen, hogy miért foglalkozunk egy zsebbayer hőbörgésével, de a blogokon terjengő narancstrollok agyműködésének vizsgálatát rég tervezem, Mélymagyar Pál írása pedig annyira jól jellemzi a kormányt eltartó tábor gondolkodását, hogy a trollok nyilván példaképként tekintenek rá.

A dolog előzménye, hogy az amúgy a liberális értelmiséget fikázó Dés Mihály író elég keményen szólt a miniszterelnökről is egy népszabós interjúban. Az egész tök érdekes, az ember élete, pályája kifejezetten izgalmas és gondolkodásra ösztönöz, de a jobberek szempontjából lényegi rész - a mellett, hogy egy visszataszító, félrekúró linkóci világpolgárt látnak - emígy fest: "Orbán Viktor csak egy végtermék. Ez jött ki a nemzet testéből hosszú, kínos emésztés után. Ezt a diktátort nem kívülről erőltették ránk, ez egy önfejlődési folyamat eredménye. Felelős érte a társadalom és leginkább az elit, amely sok apró, hibás lépéssel teret nyitott neki. A társadalom elbutulása, elgyávulása, brutalizálódása, elérzéketlenedése nem egyik napról a másikra következett be. Nem egyik pillanatról a másikra lett a társadalom ilyen, hogy ezt a sötét, buta zsarnokságot ennyien támogatják, hogy így elönti a tomboló rasszizmus és idegengyűlölet, amikor a menekültek megjelennek"..

ITT OLVASHATÓ

AZ MSZP ÉS A DK SZAVAZÓI TARTJÁK HATALOMBAN ORBÁNT

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.01.03.


Több pártban dominál a posztkommunista hagyomány vagy mentalitás, a címben jelzetteken túl a Fidesz a harmadik. Az MSZP-t egykori kommunista káderek és gazdasági kedvezményezettek vezették 2002-es szavazótábora kétharmadának elvesztéséhez, a DK-t olyan ember vezeti, akinek blairista álmai, hogy középre vezeti és liberalizálja az MSZP-t már 2006-ban keserű felébredésbe torkolltak, csak éppen nem vette észre, és az ország romlásba döntése árán is makacsul ragaszkodott a saját egójához. Gyurcsány politikusként és miniszterelnökként is csapnivaló volt, a baloldal szavazótáborát az új pártjával nem gyarapította, hanem legföljebb megosztotta, és minél tovább tart a jelenléte a fan clubja élén, annál tovább tart a Fidesz kormányzása -- vagy következik rá a Jobbiké.

Nem okoz nekem kudarcot bevallani egy kis párt vezetőjeként, hogy mivel a magyar politikai kultúra államelvű és romantikus (ragaszkodik az ismert brandekhez, ha azok evidensen a kárára vannak is), ezek a pártok a 20-25%-nyi -- de hasonló jobbikos arány mellett akár csak 15%-nyi -- biztos szavazóikkal is sikeresen akadályozzák Orbán leváltását: leváltani nem tudják, de hatalomban tartani igen. A szocik és a gyurcsányisták Fideszéhez képest nagyságrendekkel kisebb, de mégis létező kulturális és nyilvánosságbeli holdudvara nem tud mást, mint ezeket támogatni: se fantáziája, se bátorsága, se erőforrásai nincsenek egyébhez, ezt viszont megteszik, mert rövidlátók és ragaszkodnak a jelentőségük utolsó morzsáihoz. Évek óta szorgalmazom, hogy a baloldali szavazók először ezeknek a pártoknak a székházai előtt tüntessenek, ha jót akarnak maguknak és az országnak, ne a Fidesz ellen -- a két pólus ugyanis egymást erősíti. De amíg a Fidesz elleni ellenszenvük a mai formájában reménytelenül tehetetlen, addig a saját pártjaik átalakulását esetleg segíthetnék...

ITT OLVASHATÓ

ELEGEM VAN LEVELEK FELCSÚTRA

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem van
2016.01.03.


1. számú levél
 
"Viki Papi! Elegem van a lányodból! Te mindig biztatgatsz, hogy hozzuk már össze azt az unokát, és én próbálok megfelelni ennek a kérésednek, de a Rasival nem lehet bírni. Azt mondja, hogy nem azért tanult, hogy a htb-ként tengesse a mindennapokat, előbb ki akarja magát próbálni. Meg karriert is akar. Pedig én mindent megteszek, elviszem romantikázni az általam sötétbe borított városokba, de akkor se. Mondom neki, hogy Anci néni éppen annyi idős volt, mint most ő, amikor született, és Ti még nem is álltatok az ország lábán. De olyan fafejű, mint te, kedves Viki papa. Sőt most, hogy ez az Ákos gyerek benyögte, hogy a nőknek nem kell annyit keresniük, mint a férfiaknak, teljesen felkapta a vizet, csak azért is meg akarja mutatni. Azt mondja, akkor vállal gyereket, ha majd annyit keres mint én. Úgyhogy, Viki papa, nyeretheted vele a közbeszerzéseket. Egy örömöm van, nagyon jó pálinkát főztem, viszek át neked, és mellette megbeszéljük a taktikát. Ölel: A legjobb vej"...
 

CSOK A CSÓKOSOKNAK

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.01.03.


Jól szituált, stabil egzisztenciájú, könnyen zemberesíthető, fehér családok – főleg rendes, vidéki magyarok – jelentkezését várja a „kormány”, közpénzből nyújtandó nagy összegű (a szociális juttatások leépítéséből is származó) ajándékért!”

Akinek van, annak adatik, és akinek nincs, attól az is elvétetik, amije vanAnyagiakból is, hitből, reményből is.

Kirívóan igazságtalan társadalmi újraelosztásról van szó a CSOK esetében is. Azok kaphatnak támogatást, sőt ajándékot, akik megállnak a maguk lábán, akiknek boldogulásához esetleg bizonyos akadályokat kellene a „kormánynak” eltávolítania, de nem nagy összegű ajándékot adnia! Ám a „kormány” nem sajnálja a közpénzt, ha zembereket, pontosabban szavazókat akar magához kötni – legyen szó a Vajdasági Magyar Szövetségnek szánt 50 milliárdról, esetleg erdélyi magyaroknak építendő kórházról vagy éppen a CSOK-ról...

ITT OLVASHATÓ

CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK!

RENDELJ KÍNAIT BLOG
Szerző: mrgergoka
2016.01.02....Nyisd fel a tetejét, és készülj fel a csapatásra ezzel az ultimét kézi maszturbátorral! A szuperpuha Fanta belső olyan érzést kelt, mint igazából, vagy csakis jobbat!". Ezzel a marketingszöveggel próbálják (tévedés, nem csak próbálják!) eladni a kínaiak a filléres maszturbátoraikat. Eddig sosem mutatott tartalom következik, csak erős idegzetű olvasóim kattintsanak!

Ez annyira felkavarta a lelkivilágomat, hogy nem tudok túllépni rajta, muszáj kiírnom magamból. Hát miez. Először nem hittem a szememnek, amikor Banggoodon megláttam az intim kiegészítők kategóriát. Aztán megint nem hittem neki, amikor betöltötte a kismillió alkategóriát, meg a képeket. Órákat el lehet tölteni azzal, hogy nézegeted őket, úgyhogy tudom ajánlani mindenkinek, a cikk alján van link, addig meg tessék olvasni...

ITT OLVASHATÓ

IDEGESÍT A WINDOWS 10 ÉRTESÍTÉS? KAPCSOLD KI!

MASTERMIND SZÁMÍTÁSTECHNIKAI BLOG
Szerző: MasterMind Számítástechnika
2016.01.03.


Lassan fél éve, hogy a Microsoft kiadta a Windows 10-et, és azóta minden Windows 7 illetve Windows 8 felhasználó rendszeresen kap értesítést arról, hogy frissítsen.

Mi továbbra sem igazán javasoljuk a frissítést, de ez a szubjektív véleményünk. Az viszont tény, hogy ha az elmúlt fél évben nem frissítettél, akkor valószínűleg nem is akarsz, akkor pedig csak idegesít a folyamatosan felugráló értesítés, ami frissítésre bíztat.

Megmutatjuk, hogy ha akarod, hogyan kapcsolhatod ki ezeket az értesítéseket...

ITT OLVASHATÓ

CSALÁDI FOTÓK CZIFFRA GYÖRGY ZONGORAMŰVÉSZRŐL, A 2016-BAN INDULÓ CZIFFRA FESZTIVÁL NÉVADÓJÁRÓL

RECORDER BLOG
Szerző: RECORDER
2016.01.03.


Balázs János Liszt-díjas zongoraművész kezdeményezésére és művészeti vezetésével 2016. február 25-28. között valósul meg az első Cziffra György Fesztivál, amelynek a MOM Kulturális Központ ad otthont. A budapesti születésű Cziffra György (1921-1994) a 20. század egyik legjelentősebb zongoristája volt, világszerte elismert virtuóz, aki 1956-ban Párizsba disszidált, és ugyan 1968-tól francia állampolgár lett, de haláláig magyarnak vallotta magát. Magyarországon ugyanakkor máig nem eléggé ismert előadóművészi jelentősége, a fesztivál a kitalálói szerint részben ezen változtathat. A művész családjának köszönhetően most a Recorder bemutat néhány eddig ismeretlen és ritkán látott fotót a zongora egyik legnagyobb zsenijéről a családi archívumból.

A rendkívüli zongoraművész méltó emlékét a fesztivál négynapos koncertsorozattal, mesterkurzussal, zenei versennyel, kiállításokkal, gyerekeknek szóló programokkal és kreatív felhívásokkal ápolja. A programban olyan neves művészek működnek közre, mint többek között Vásáry Tamás, Kelemen Barnabás, Lajkó Félix, Snétberger Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla és Balázs János. A sorozat az NKA és Hegyvidék Önkormányzatának támogatásával valósul meg...

ITT OLVASHATÓ

VILLÁMHÍR - VALENCIA

MEGICAL EUROPE BLOG
Szerző: Megical Europe 
2016.01.03.


Mit szólnál márciusban egy kis feltöltődéshez?
A spanyol Valenciában ekkor 20 fok körüli a hőmérséklet. Ugye, hogy jól hangzik?!
Az ultramodern épületeket a régi, történelmi épületekkel ötvöző város remek célpont lehet egy kis kulturális kirándulásra.
A homokos tengerpartok és a kikötő pedig a kalandvágyóknak nyújt lehetőséget.
Kötelező megkóstolni a paellát! A spanyol nemzeti eledel rizsből, zöldbabból és vagy tenger gyümölcseiből vagy csirke, esetleg nyúlhúsból készül.
Valenciáról már olvashattál a blogban, és most újra remek áron eljuthatsz oda!

ITT OLVASHATÓ

CSAK EGY SZÖVETSÉG TUDJA LEVÁLTANI AZ ORBÁN-KORMÁNYT!

VÁLASZTÁSI PROGRAM KÉSZÍTÉS BLOG
Szerző: PROGRAM KÉSZÍTŐ
2016.01.03.


Csak egy SZÖVETSÉG tudja leváltani az Orbán kormányt!

4.000.000 szavazó nem szavaz pártokra

A szavazók pártoktól független a SZAVAZÓK ÉRDEKEIT képviselőkre szeretnének szavazni.

L.C.M-A terv megszületett 2010 után (199 független képviselő indul,egy jelenleg nem bejegyzett Szövetség színeiben.

(nem tudnak rá felkészülni, párttag nem lehet képviselője,a 199 képviselő közösen választ független miniszterelnök jelöltet)
A szövetség képviselői kizárólag csak a SZAVAZÓK ÉRDEKEIT képviselhetik, párt szövetség érdekeit nem.

Az alaptörvény megváltoztatásához 2/3 kell

(1) Alaptörvény elfogadására vagy az Alaptörvény módosítására irányuló javaslatot a köztársasági elnök, a Kormány, országgyűlési bizottság vagy országgyűlési képviselő terjeszthet elő.
(2) Alaptörvény elfogadásához vagy az Alaptörvény módosításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.

Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.
(1) Mindenkinek joga van a békés gyülekezéshez.
(2) Mindenkinek joga van szervezeteket létrehozni, és joga van szervezetekhez csatlakozni.
(3) Pártok az egyesülési jog alapján szabadon alakulhatnak és tevékenykedhetnek. A pártok közreműködnek a nép akaratának kialakításában és kinyilvánításában. A pártok közhatalmat közvetlenül nem gyakorolhatnak.
(4) A pártok működésének és gazdálkodásának részletes szabályait sarkalatos törvény határozza meg.23(VISSZA KELL MINŐSÍTENI ÁLLAMI TÁMOGATÁS NÉLKÜLI SZERVEZETTÉ)
(5) Szakszervezetek és más érdek-képviseleti szervezetek az egyesülési jog alapján szabadon alakulhatnak és tevékenykedhetnek...


ITT OLVASHATÓ

HA A PÁPA TUDNÁ...

BLOGOSZ BLOGJA
Szerző: Blogosz
2016.01.03.


Ám azt hiszem, így sem volt eléggé közvetlen, eléggé érthető a pápa, legalábbis a többség számára. De ennél érthetőbben azért már nem nagyon szoktak fogalmazni ilyen helyeken. Ez totális szájbarágásnak számít már. Pedig sajnos még így is az első reakciók egyike, hogy az emberek többsége azt fogja gondolni, igen, általában véve gond ez, de arra nem gondol, hogy az ő szintjén, az ő közvetlen közelében, az általa fogyasztott médiatermékek esetében is ez történik. Nevezetesen az, hogy mint most a pápa is fogalmazott a tömegkommunikációs eszközök területén dolgozók nagyrésze nem az igazság, hanem a részérdekek szolgálatában áll.
 
Fú, ha a pápa tudná, hogy milyen erős küzdelem ez a mindennapok szintjén, a napi valóságban. Ha tudná, mennyire nehéz még azoknak az egyre ritkább sajtósoknak is, akik számára ugyan nélküle is alapértelmezett amit mond, mégis álladóan a részérdekek követőinek támadása alatt állnak. Ha tudná, hogy milyen körmönfont, de kegyetlen módszerekkel lépnek fel a részérdekek bárói a sajtóban is azok ellen, akik az egész életüket tették fel arra, hogy legalább keresik és megpróbálják felmutatni az igazságot. Ha tudná, hogy egyre inkább szürke sajtómunkások, valamint a részérdekek kiszolgálásából élő sajtósok nyomják le, szorítják vissza őket. És ha tudná, hogy eleve sok médiafogyasztó sem tud különbséget tenni aközött, hogy egy újságíró állást foglal-e valamilyen politikai-gazdasági oldalon, és valamelyi oldallal szemben, vagy épphogy bármelyik oldal kegyei helyett az igazságot keresi. Ha tudná, hogy ezt a lényeges különbséget többnyire egyszerűen nem látják és nem értik maguk a médiafogyasztók, az olvasók, a nézők, a hallgatók tömegei sem. Ha a pápa tudná, hogy milyen abszurd képlet: például a saját egyházának hívei is nagyon egyetértenek vele abban is, amit most üzent, legalábbis elvben, aztán a gyakorlatban fogyasztják is tovább azt, amivel kapcsolatban épphogy a figyelmüket akarta felhívni. Ha tudná, hogy ugyanazokon a globális és lokális médiacsatornákon eljut az ő üzenete is az emberekhez, a média romló helyzetéről, arról, hogy az igazságot kereső belső harcok vesztésre állnak, és ugyanezen csatornákon ügyesen folytatódik is a részérdekek szolgálatában állók menetelése is. Ha tudná, hogy például Európa ezen felén az 1989-et követő időszakban, úgy körülbelül tíz-tizenöt évig volt igazán szabad és ismét fellélegző a sajtó majd pár szabad lélegzetvétel után egy az addiginál komplexebb betegség támadta meg a légzőszerveit is, és akadályozza a szabad légzését mindinkább: azok, akik nem elsősorban az igazság, hanem a részérdekek szolgálatában állnak. Ha tudná, hogy akik csak tiszta levegőt tudnak belélegezni, ráadásul azt képzelik, hogy a légtisztítás a hivatásuk, feladatuk, és ez a jó mindenkinek is, hiszen közjó, meg ilyenek, azokat egy ideje hogy fojtogatják ismét, és azok hogy fuldokolnak.
 
De végülis pont tudja. Épp azért mondta. Akik viszont nem tudják, legalábbis többségükben (hiszen nem is várható el tőlük, hogy abba igyekezzenek belelátni, amit szabadidejük egyik kitöltésére használnak vagy mégis, hiszen az ember, a polgár minimális feladata, akármije, izéje, hogy próbáljon nyitott szemmel élni, hiszen főként neki magának jó az, utána meg az egész társadalomnak; na ez is ambivalens ügy, oké), azok a médiafogyasztók. Azért médiafogyasztók. Ők végülis alapvető részei ennek a képletnek, és nagyszerűen is teljesítik a feladatukat: fogyasztják, amit eléjük tesznek. Akik pedig eléjük teszik, azoknak ezúttal a pápa megfogalmazása, vészharang-kongatása szerint tehát, de amúgyis – "a feladatuk az, hogy elsősorban az igazság és ne pedig részérdekek szolgálatában álljanak."
 

SZINTE LÁTOM...

HOCI NESZE BLOG
Szerző: Ricardo
2015.01.03.
 
  Szinte látom...
 
A meztelen lányt halálra vesszőzni...
 


FEGYVERBE, FEGYVERBE! - SIMICSKÓ ISTVÁN BÉKÉBEN IS KIVEZÉNYELNÉ AZ UTCÁKRA A FELDUZZASZTOTT HADSEREGET

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS
Szerző: magyarnarancs.hu
2016.01.03.


Érettségi utáni önkéntesekre számít, növelné a tartalékos állományt, és tovább szélesítené „katonasuli-programot” a hadminiszter. Ötpárti egyeztetés lesz a nekibuzdulásából.

Magyarország honvédelmi minisztere a távirati irodának nyilatkozva vizionált 21. századi Spártát Magyarországra.

Egyebek mellett „a tárcavezető szerint azt is át kell tekinteni, az alaptörvény különleges jogrendre vonatkozó része kellő mozgásteret és lehetőséget ad-e arra, hogy a biztonságot növelni tudják. Úgy véli, érdemes elgondolkodni azon, hogy a terrorveszély elhárításában milyen keretek között segíthet a Magyar Honvédség, s milyen jogszabály-módosítások szükségesek, amelyek feljogosítják a katonákat a terrorhelyzet kezelésére békeidőszakban is” – idézi a Népszabadság az MTI-interjút....

ITT OLVASHATÓ

A BEVONT FIATALOK

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.01.03.


A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke. A politikus szerint a Fidesznek - Kelet- és Közép-Európa legerősebb politikai közösségének - szembe kell néznie azzal, hogy ha nem akar az MSZP sorsára jutni, vagyis ha nem akarja nyugdíjasklubok hálózatává "aszalni" a szövetséget, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Ez mindenkinek feladata a pártban, mert "minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért" - hangsúlyozta. 

 
Kövér László a mindenki által kedvelt, könnyed modorú világfi valami miatt megkapta a Párttól az egész december hónapot. Kedvére nyilatkozgathatott, bölcselkedhetett a világ dolgairól, az élet értelméről, a Teremtés nagy misztériumáról. Kimondhatta végre, hogy mik azok a gondok, bajok, aggodalmak, amik a szívét nyomják. Az ünnepek alkalmából őszintén felfedhette busa lelkét az egész ország előtt...
 

MEGÚJULNAK AZ ANGOL PÉZÉRMÉK

EKÖZBEN LONDONBAN BLOG
Szerző: BLACKWATERS
2016.01.03.


Shakespeare halálának 400. évfordulója előtt tiszteleg 2016-ban a Királyi Pénzverde, továbbá megemlékeznek a Nagy Londoni Tűzvészről és Beatrix Potterről is ebben az évben. A megszokott kerek egyfontosoktól viszont el kell búcsúzni, 2017-től jönnek a 12 oldalú érmék.

2016 sok jeles évfordulóban bővelkedik Nagy-Britanniában. Idén lesz 950 éves a Hastingsnél vívott csata, 350 éves a Nagy Londoni Tűzvész, de ünnepségek lesznek William Shakespeare halálának 400. éve alkalmából is. A Királyi Pénzverde is reagál a történésekre, és olyan érméket bocsát ki, amelyek néhány jeles alkalomra emlékeznek. Ilyen az a kétfontos, amire felkerülnek a rózsa és a koponya, valamint a kard és korona, mint a Shakespeare-darabok fő szimbólumai...

ITT OLVASHATÓ 

KÍNA TAROMÁNYAI: JILIN

VEVE MÁR NEM SZECSUÁNBAN BLOG
Szerző: Veve
2016.01.03.


Jilin Heilongjiangtól délre, Belső-Mongóliától keletre, Liaoningtól északra fekszik. Keletről hosszan határos Észak-Koreával, kis szakaszon Oroszországgal, s egyben a koreai kisebbség kínai központja is.

Heilongjianghoz hasonlóan alakult Jilin története is, de mai területének egy része komoly történelemmel rendelkezik: a különböző koreai királyságok uralma alatt állt.

Tartósan a mandzsu dinasztia alatt vált a birodalom részévé, s az udvar ugyanúgy tiltotta a hanok számára a betelepülést. Az orosz előretöréssel az akkori Jilin még rosszabbul járt: az óriási tartomány területének zömét elbukta, beleértve az Usszuri teljes túlpartját, a mai Vlagyivosztok környékét és még Szahalint is.


A veszteségek ellenére Jilin mérete ma is átlagosnak tekinthető, mintegy 190000 km2.
Mivel délebbre fekszik, mint HLJ, mezőgazdasági szempontból sokkal jobban hasznosítható, s mint ilyen, jobban be is népesült, cirka 28 millió ember otthona.

A japán bábállam, Mandzsukuo központi részét foglalta el, s a nem túl kedvelt ellenséges hatalom Jilinben is megalapozta a nehézipar alapjait.
A székhely, egyben Mandzsukuo egykori fővárosa, Changchun azóta is a gépgyártás, különösen a gépjármű- és vasúti szerelvénygyártás kiemelt központja. Közvetlenül mellette található a kettes számú nagyváros, a tartománnyal megegyező nevű Jilin. Utóbbi a Népköztársaság kikiáltása idején egy ideig tartományszékhely is volt, miután ekkoriban Changchun tartományi jogú városként működött....

ITT OLVASHATÓ

TÖRTÉNELMI LEHETŐSÉG ELŐTT ÁLL AZ ORSZÁG

LUMENS BLOG
Szerző: lumens
2016.01.03.


Három évnyi folyamatos erősödés után úgy tűnik, 2016-ban is folytatódik a dollár árfolyamának emelkedése – ha bekövetkezik, a Reagan- és a Clinton-érához hasonló mértékű kiugrásról beszélhetünk a Federal Reserve különutas kamatpolitikájának köszönhetően.

A lehetőségről szélsőségesen különböznek az egyes elemzők véleményei.

„Véleményem szerint a monetáris politikában megmutatkozó különbségeknek köszönhető az emelkedés” – nyilatkozta a Bloombergnek Marc Chandler, a Brown Brothers Harriman & Co. valutastratégiai vezetője. Az oldalon megjelentetett előrejelzések szerint a tíz legnagyobb valutából hét várhatóan gyengülni fog a dollárhoz képest 2016-ban – csupán a kanadai dollár, a brit font és a norvég korona képez kivételt...

ITT OLVASHATÓ

MOST MÁR HIVATALOS: KÖVÉR LÁSZLÓT MEGHOSSZABBÍTOTTÁK DRÁBIK JÁNOSIG

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.01.03.


Az egyes számú párttagkönyv tulajdonosa elment az ötös számú pártagkönyv tulajdonosához, és interjút adott neki. A körülményekből is kitűnik, mennyire kemény kérdésekre, pimasz közbevetésekre, kekec sarokbaszorításra, indoklásra kényszerítésre számíthatott. Vagy inkább újra szennyezhette a magyarországi közbeszédet a rasszista, konteós ostobaságaival.

De az most már tisztán látszik, hogy Kövérnek szezonja van. Amióta december 13-án, a Fidesz-kongresszuson meghatározta a női önmegvalósítás legmagasabb minőségét, azóta körbeturnézta a fideszes vagy kormánysajtót.
Nyilatkozott december 14-én a Népszabadságnak.
  1. Interjút adott december 15-én az Inforádióban.
  2. December 17-én a Kossuth Rádióban.
  3. December 23-án a Pesti Srácoknak,
  4. December 27-én megint a Kossuth Rádióban.
  5. December 28-án a Magyar Hírlapnak.
  6. Majd január 1-én az Echo TV-ben Bayernek.
Az nyilvánvaló, hogy ezzel az interjúözönnel Orbán és a Fidesz éppen nem határolódik el Kövértől, noha még Pelczné alelnöknek és Novák családügyi államtitkárnak se tetszett, hogy elő próbálta volna írni a magyar állampolgárok felének, hogyan gondolkodjanak, és mitcselekedjenek....


ITT OLVASHATÓ

A DISZNÓ

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.02.


Kezdődik az év, hazánk egén sűrű, setét fellegek tornyosulnak.
Hogy mit hoz a vihar, azt még nem tudni, de hogy a Kis Gonosz úgy gondolja, hogy bármi is az ötlete, előtte szaporítani kell hívei számát, az biztos.
Ennek érdekében tízmilliót ad a Nemzeti Nyusziprogram résztvevőinek, már csak azért, hogy imáikba foglalják a Szent Sperma nevét, merthogy ezért végre csak azt kell tenni, ami jó.
Igaz, ennyi erővel adhatnák azoknak is, akik három nőt tesznek boldoggá, a mennyiség ugyanaz, viszont a változatosság meg gyönyörködtet, mint tudjuk (latinul is, de ezzel most itten nem villogunk...).
Mindenesetre  valaki azt mondhatta a Nemzet 50%-os eszének ( a másik 50% a választói...), hogy a tízmillióból majd futja a gyermeknevelésre, ő meg elhitte.
Ma megígérik a három gyereket, tíz év alatt kell teljesíteni, addigra ebből egy fillér sincs, rosszabb esetben már a lakás is a banké, a férj a szomszédasszonyé, a gyerekek meg a gyámhatóságé.
Jó lenne persze gyereket venni pénzért, de ez csak akkor szokott sikerülni, ha amúgy a társadalom rendben van, van kiszámítható jövő, de legalább vannak munkahelyek, különben a fene megeszi.
Aztán itt van a gyakorlati végrehajtás is, még szerencse, hogy annyira hülye szegényember kevés van, aki elhitte, hogy ebből majd neki is jut, de az okosabbja nem is csalódott, tudta ő. hogy az jut neki, mint a hetedik gyereknek...
Valamikor, egyszer régen olvastam, hogy ehhez az az ideológiai alap, hogy megerősítjük a középosztályt, aztán az majd
 felhúzza a szegényeket is, de akkor még nem volt arról szó, hogy az erős középosztály elfér majd a Videoton VIP-páholyában...
Szóval, nyallerkodik a Vezér, ebből vagy királyválasztás lesz, vagy Gyurcsány lefejezése a Vérmezőn, esetleg Simicska bitója alatt...

ITT OLVASHATÓ