2022. április 25., hétfő

LÉGY, TILOS! – A FREESZFE KÖZÖSSÉGE KIÁLL A TILOS RÁDIÓ MELLETT

MÉRCE
Szerző: KŐSZEGHY FERENC
2022.04.25.


71 Freeszfés áll ki a Tilos Rádió mellett, mert a rádió „30 éve teszi a dolgát, gyakorolja a szólásszabadságot azok helyett is, akiknek ez volna a dolguk” – írják közleményükben.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 14-én a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a Tilos Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát, többszörös kötelezettség- és szabályszegésekre hivatkozva.

A Tilos Rádió még kalózrádióként indult 1991-ben, legálisan 1995-ben kezdett el sugározni Budapesten és környékén. A rádió a magyar underground és ellenkultúra egyik meghatározó szereplője és színtere, legyen szó közéletről magas- és popkultúráról vagy politikáról.

Bár Csabai Gábor, a Tilos Rádió ügyvezetője szerint a döntésnek nincsen politikai indíttatása, a folyamat nagyon hasonló ahhoz, ahogy tavaly a Klubrádiót száműzte az internetre a klubrádiósok megfogalmazása szerint a „csupa fideszes tagból álló testület”. Azaz ez a fajta adminisztratív ellehetetlenítés nagyon is értelmezhető úgy mint közvetett politikai beavatkozás, hisz a hivatali adminisztráció finomjátékait könnyen befolyásolhatja a regnáló hatalom, olyan szabályokat teremtve, melyeknek szinte lehetetlen megfelelni. Arra Csabai Gábor is rámutatott, hogy sehol a világon máshol nincsenek ilyen szigorú adminisztratív szabályok kiróva a közösségi rádiókra, melyeknek gyakorlatilag lehetetlen megfelelni.
Kiállásukban a Freszfe tagjai politikai indíttatású elhallgattatásról beszélnek.

„Az illiberális hatalom szolgái a parlamentáris diktatúra negyedik ciklusának beköszöntét a rádió frekvenciájának elvételével ünnepelték, a sajtótörvények kilenc rendbeli megsértésére hivatkozva. Ha volna kedvünk, akár nevethetnénk is rajta, hogy ugyanebben az időszakban a maffiaállam szolgálatába állított média még a függetlennek aligha nevezhető igazságszolgáltatás színe előtt is százával vesztette el a sajtópereket, és a hatalom a közmédiát az állampárt szócsövévé züllesztette.”

A Freszfe közleménye felhívja a figyelmet arra is, hogy a Tilos végig szolidaritást vállalt ügyükkel, és több műsorban is beszámolt „az egyetemi autonómia modellváltásnak nevezett felszámolásának szégyenletes folyamatáról”. Így most kötelességükben érzik, hogy ők is kiálljanak a Tilos és a sajtószabadság mellett, és mindenkit arra kérnek, hogy segítsék a rádió fennmaradását.

A LEGNAGYOBB TITOKBAN FONTOS EMBEREK JÁRTAK KIJEVBEN, POKOLIAN NEHÉZ DOLGA VAN AZ OROSZOKNAK UKRAJNÁBAN - ITT VANNAK A LEGFONTOSABB HÍREK HÉTFŐN

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2022.04.25.


Az oroszok és az ukránok által is ünnepelt ortodox húsvét idején sem állt meg a háború Ukrajnában, a leghevesebb szárazföldi összecsapások Donyeck és Luhanszk megyében zajlanak. Utóbbi 80 százaléka már orosz kézen van ugyan, de az oroszok előrehaladása továbbra is nehézségekbe ütközik. A brit hírszerzés információi szerint Mariupol ostroma sok orosz egységet kimerített és csökkentette hatékonyságukat. Időközben vasárnap Kijevben, Volodimir Zelenszkijnél tett látogatást több magas rangú amerikai tisztségviselő, köztük Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter.

1. Kiderült, hogy Antony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter vasárnap Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

2. A brit hírszerzés szerint Mariupol ukrán védelme számos orosz egységet is kimerített és csökkentette harci hatékonyságukat.

3. Oroszország egy kirakat-népszavazást tervezhet rendezni a dél-ukrajnai Herszon városában, amelynek célja a terület megszállásának igazolása...


NAGY ERVINT MEGKERESTE MÁRKI-ZAY PÉTER A KAMPÁNYBAN, DE NEM GYŐZTE MEG

TELEX
Szerző: BARNÓCZKI BRIGITTA
2022.04.25.Hosszú interjút adott a Hvg360-nak Nagy Ervin Jászai Mari-díjas színész, aki szerint az ellenzék egyik nagy hibája volt a kampányban, hogy nem szólította meg a fiatalokat, például nem lehetett egy tervet hallani arról, hogy mi lesz az egyetemistákkal. A tanársztrájk mellett nyilvánosan kiálló színész azt mondta, hogy a választási kampány során, februárban megkereste Márki-Zay Péter, de arról nem győzte meg, hogy „miért tolja a szekeret”. A színész a megkeresésről azt mondta „ez nagyjából kimerült abban, hogy szavaljam el a Nemzeti dalt, vagy énekeljek el egy számot. Nem tettem meg.”

Nagy Ervin az interjúban hozzáteszi, nem gondolja, hogy ha „mi leülünk beszélni, akkor nyer az ellenzék, ilyesmiről szó nincs. Ugyanakkor hiszem, hogy a fiatal generáció tágabb elérésben segítségükre lehettem volna.”

A színész mégis úgy gondolja, bizonyos üzeneteket jobban el tudott volna juttatni a fiatalokhoz, szerinte ilyen előnyei vannak annak, hogy az RTL Klubon futó Tanár című sorozat címszereplője volt. Nagy Ervin ezt azért hangsúlyozta, mert szerinte fontos lett volna az ellenzék részéről valami tervet hallani arról, hogy „mi lesz a fiatalokkal, egyetemistákkal, hogy ők legyenek a célkeresztben”.

A színész a fiatalok megszólításán kívül beszélt arról is, hogy szerinte nagyrészt „a valódi polgárosodás hiánya eredményezi azt a fajta morális önzést és a közügyek iránti apátiát, ami jellemzi a lakosságot”.

„A régi, jól bevált módszer szerint feudális jelleggel van felépítve a rendszer, amiben az ember görcsösen ragaszkodik ahhoz a kicsihez, ami neki van, ha esik, ha fúj, de ha más lábára lépnek rá, az csak ideig-óráig, vagy egyáltalán nem tudja megmozgatni. Általában előbb a has jön, és aztán a morál, de ezt már Brecht is megírta”

– mondta a színész...


PUTYIN HELYÉRE KERÜLHET ORBÁN AZ AMERIKAI EVANGELISTÁKNÁL - A KLUBRÁDIÓ NEMZETKÖZI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: CSERNYÁNSZKY JUDIT
2022.04.25.


Otthonától távol ünnepelte az ortodox húsvétot több millió ukrajnai menekült, többek között Magyarországon is a Szent Mihály pravoszláv egyház budapesti templomában, ahol ezúttal ukrán pap celebrálta az ünnepi misét – írja az AP. Az amerikai evangelistákat összezavarta Putyin háborúja, de Orbán családmodellje tetszik nekik. Orbánnak a pápával baráti jellegű találkozója volt? Nemzetközi lapszemle.

Az ünnep alkalmából több száz ukrán vett részt a budapesti misén. A pap úgy fogalmazott, hogy a feltámadás reményt ébreszt, hogy Ukrajna győzedelmeskedni fog a gonosz felett. Eddig 5,2 millióan menekültek el hazájukból, közülük 490 ezren haladtak át Magyarországon, csaknem 3 millióan Lengyelország felé, 775 ezren pedig Románia felé menekültek Ukrajnából – írta a lap.

A Lengyelországba menekülő ukránok, illetve a vele szomszédos országok – így hazánk - szempontjából is kritikus időszak következik. Amennyiben a lengyel légiirányítók május elsejéig nem tudnak megegyezni az állami szervekkel a bérük és munkaidejük tervezett változtatásáról, nem szállnak fel lengyel gépek – írja a SchengenVisaInfo. A Varsóban dolgozó 206 légiirányítóból 180-an fenyegetnek azzal, hogy felmondanak, amennyiben rájuk kényszerítenék az új munkafeltételeket.

Orbán Viktor az amerikai keresztény jobboldal új Vlagyimir Putyinja? – ezzel a provokatív címmel jelentetett meg elemzést az Open Society/Nyílt Társadalom az orosz háború jelenlegi világpolitikai visszhangját elemezve. A cikk szerint Putyin csillaga leáldozóban és helyét kitöltő űrt az amerikai evangelistáknál Orbán töltheti be. Hogy miért? Például a szerző személyesen is megtapasztalta Indiana állam evangelista közösségében, hogy Putyin csillaga gyorsan emelkedett felfelé, amikor 2013-ban nyíltan szembeszállt az LMBTQ közösségekkel. Innen egy lépés volt, hogy Bill Graham, a népszerű amerikai lelkész kegyeibe fogadja Putyint. Fia, Franklin, találkozott is Putyinnal és Kirill pátriárkával is.

Így aztán nem is lepődhetett meg senki, amikor a bizonyos körökben nagytiszteletű Graham a háború kitörése előtti napokban a Twitterre kiírta, imádkozik Putyinért. Látva a háború borzalmait, kénytelen volt bizonyos tekintetben visszavonulót fújni, ellenben megjegyezte, mindezek dacára számos kérdésben Putyinnak helyes meglátásai vannak.

Most, hogy Putyin népszerűsége még az evangelisták körében is hanyatlik, felmerült helyette Orbán Viktor neve, hisz az ő családmodelljében semmi kifogásolható nincs. A szintén evangelista Pat Robertson és keresztény tv-je például csak mértékkel dicsérte Orbánt azért, hogy ukrán menekülteket fogad be és megengedi az amerikai csapatok állomásoztatását, amivel éppenséggel gyengíti az orosz elnököt. Igaz, Orbán okosan ezt úgy adja elő, bármit tesz, ő a magyar emberek érdekeit nézi.

A német Katolisch nevű lap Orbán pápai vizitjét elemzi, amelyből megtudjuk, hogy a 40 perces audiencia két fő témája az ukrán menekültek befogadása volt, amiért Ferenc pápa háláját fejezte ki a magyar kormányfőnek. A másik téma pedig Orbán általi, keresztényi erkölcsön alapuló családmodell hirdetése talált megértésre a pápánál. Az írás szerint igencsak baráti jelleget öltött a találkozó, így aztán magyarázatra sem szorul, hogy miért is hívta meg Orbán a pápát ismét Magyarországra, aminek minden bizonnyal a katolikus egyházfő eleget is fog tenni.

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

MACRON LESZ AZ EU URA – KÉT ORBÁN-SZÖVETSÉGES IS VESZTETT A HÉTVÉGÉN

VÁLASZ ONLINE
Szerző: ABLONCZY BÁLINT
2022.04.25.


Magabiztosan győzte le a francia államfő Marine Le Pent a francia elnökválasztás második fordulójában tegnap, ugyanakkor még soha nem volt ilyen erős a fennálló renddel szembeni radikális elégedetlenség Franciaországban. Macron elnök a kampányban többször hivatkozott negatív példaként Magyarországra, de ettől még nem Orbán Viktor kormányának elszigetelésével foglalkozik majd elsősorban. Miért? Mert történelmi küldetésének látja az EU egyben tartását – és lehetőleg a francia érdekeknek jobban megfelelő átalakítását. Nem csupán Le Pen támogatása bizonyult rossz politikai befektetésnek a magyar kormány részéről: a hétvégén Janez Janša is elbukott Szlovéniában. Nagykép.

A mille-feuille (ezerlapos) az egyik legnépszerűbb francia sütemény. Egyesek a különleges levelestészta, mások a lapok közötti töltelékkrém miatt kedvelik. Ilyen ezerlapos volt a francia elnökválasztás tegnapi második fordulója: attól függően, hogy csak a „krémre” vagy csak a „tésztalapra” összpontosítunk, más az összkép.

Emmanuel Macron hivatalban lévő köztársasági elnök 58 százalékkal nyert a 42 százalékot szerzett radikális jobboldali Marine Le Pennel szemben. Az első fordulót az államfő 28-23 arányban nyerte, s ekkortájt hibahatáron belüli eredményeket mértek a második fordulóra. Az addig alig kampányoló Macron bevetette magát: hevesen udvarolt például a harmadik helyezett szélsőbaloldali Jean-Luc Mélenchon híveinek. Bejelentette, hogy mégsincs kőbe vésve a nyugdíjkorhatár felemelése 65 évre, miközben 2017-ben a fenntarthatatlan rendszer reformjával kampányolt. Küldetés teljesítve: Mélenchon támogatóinak 40 százaléka Macronra, 18 százalékuk Le Penre szavazott tegnap, annak ellenére, hogy hősük már az első forduló éjszakáján kijelentette: egyetlen voksot sem szabad a szélsőjobboldalra adni. (A többi szélsőbaloldali szavazó vagy érvénytelenül voksolt, vagy el sem ment.)...

MILLIÁRDOS HAVEROK, TIBORCZ-ÜZLETTÁRSAK – NER-KEGYENCEKNEK ADJA A ROZSDAÖVEZETEK FELÚJÍTÁSÁT AZ ORBÁN-KORMÁNY

NÉPSZAVA
Szerző: SZALAI ANNA
2022.04.25.


Orbán Viktor orosz és török milliárdos barátai után veje, Tiborcz István érdekeltsége és több üzletfele kaphatja meg a kormányzati kedvezményeket.


Az orosz milliárdos Ruszlan Rahimkulov nyolc hektáron elterülő toronyházas, egymilliárd eurós angyalföldi Láng-negyed projektje után Adnan Polat török üzletember Soroksári úti beruházása lett a második rozsdaövezeti akcióterület. Orbán Viktor kormányfő barátja éppen Ankarában épít 3000 négyzetméteres magyar nagykövetségi épületet, de közben magyar befektetései útját is egyengeti.

A Polat nemzetközi befektetéseit bonyolító HBRE cég tulajdonában álló APD Real Estate Kft. még 2017-ben vásárolta meg az egykori Közvágóhíd 4,8 hektáros darabját Ináncsy Miklós húsnagykereskedőtől. A City Pearl nevet viselő projekt környezetvédelmi hatástanulmánya szerint több ütemben 1232 lakást, 45 ezer négyzetméternyi irodát építenének a területre, ahol emellett lesz több hotel, étterem és bolt is. A 7–12 emeletes házak alatt kétszintes mélygarázs húzódik majd. A brutális beépítést ígérő projekt megkapta az engedélyt, ami aligha lehetett kérdés: Orbán Viktor lányával és vejével korábban együtt kávézgató üzletember beruházását Tiborcz István Mahart-székházat kibelező szállodaépítésével együtt nyilvánította kiemelt beruházássá az Orbán-kormány még 2018-ban. A területre érvényes kerületi és a fővárosi szabályozási terv jogalkotási kerekeit egy 300 millió forintos területrendezési szerződéssel olajozták meg. A Tarlós István vezette főváros is jóváhagyta a módosításokat: 16 méter helyett akár 45 méter magas házak is építhetőek a területre...

NYUGODTAN ROHANUNK A SZAKADÉKBA

HÍRKLIKK
Szerző: ODZE GYÖRGY
2022.04.25.


A buszon két gimis lány az AliExpress kütyüit nézegeti, jókat vihorásznak. Még világító cicanyakörv is van, hát nem isteni? Isteni, tényleg. Kinek mi a fontos. Az igazi kérdés: Oroszország vagy Ukrajna nyeri a háborút? Ha egyáltalán, egy ilyen durva agresszió, vérontás és veszteségek után lehet egyáltalán győzelemről beszélni.


Ebben a háborúban ugyanis nem csak Oroszország és Ukrajna áll szemben egymással. A globalizáció következtében ez a fegyveres konfliktus már nem áll meg egy kontinens határainál. Miközben valójában mintha nem is lehetne érzékelni.

Na és, ki lesz a győztes és ki lesz a vesztes? Sokan kérdezik ezt tőlem.

Mielőtt erre válaszolnék, van néhány dolog, amit fontos tisztázni. A mostani Oroszország nem a NATO átalakulása miatt indított háborút. Putyin valós célja a birodalom építése, és ennek megvannak a történelmi hagyományai is. 2008-ban az orosz hadsereg napok alatt legyőzte Grúziát, gyorsan elismert két szakadár köztársaságot, Abháziát és Dél-Oszétiát, majd a birodalom részeivé tette őket. Azóta sem foglalkozunk a történettel. 2014-ben következett a Krím, erre talán még emlékezünk. Egy évvel később azt mondta: „Ukrajna független állam, ezt tiszteletben tartjuk” – a világ pedig megkönnyebbült. Már nem számított sem Grúzia, sem a Krím. Van még egy motívum: a szovjet vezetőket mindig is frusztrálta, hogy nem tudják utolérni a Nyugatot. Mindig mondták, hogy előbb-utóbb, de látjuk, hogy mi a vége. És most egy B-motívum: még Kína, a Keleti Birodalom is elhúzott mellettük. Volt szerencsém személyesen is látni: a két ország határán az orosz oldal elnéptelenedett, szinte mindenki a másik oldalon keresi a boldogulást.

Putyin kezében egyetlen eszköz maradt: az erőszak...

A TÖRTÉNELEMKÖNYVEK ÚGY EMLÉKEZNEK MAJD: EMMANUEL MACRON ÁTRAJZOLTA A FRANCIA POLITIKA TÉRKÉPÉT

24.HU
Szerző. SOÓS ESZTER PETRONELLA
2022.04.25.


Április 24-én este 20 óra 1 perckor új kampány kezdődött a franciáknál. Amint bejelentették az elnökválasztás várható eredményét, a politikai szereplők a tervek szerint június 12-én és 19-én esedékes nemzetgyűlési választás felé fordították a figyelmüket. Merthogy ahhoz, hogy Franciaországban az elnök kormányozhasson, nemzetgyűlési többségre is szüksége van. A frissen újraválasztott Emmanuel Macron ellenfelei most azt remélik, hogy a franciák ellensúlyozzák az elnök hatalmát, és vele ellentétes értékrendű parlamenti többséget választanak. A történelmi tapasztalatok alapján ennek kicsi az esélye, de nem is lehetetlen...

A FIDESZ AKKOR MUTYIZÁST ÜVÖLTÖTT A NAGYVILÁGBA, EHELYETT MOST Ő LETT A NAGY MUTYIZÓ

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.04.24.


Hollós István, a nemzetközileg is jegyzett elmeorvos, fontos művek szerzője, Freud fordítója, aki a lipótmezei elmegyógyintézetben, a „Sárga Házban” dolgozott, ám 55 évesen, zsidó származása miatt 1927-ben nyugdíjazták, akit 1944-ben a nyilasok a Duna-partra vittek kivégezni, de végül Raoul Wallenberg közbenjárásával megmenekült, a Freudnak ajánlott Búcsúm a Sárga Háztól c. kultikus könyvének egy helyén arról számol be, hogy egy újságíró meglátogatta a Sárga Házat, s egy betegtől megérdeklődte: Kicsoda Ön? A beteg azt válaszolta, hogy Gutenberg, aki föltalálta a könyvnyomtatást. Az újságíró felvillanyozva kérdezte tovább: és még mit szándékozik feltalálni? Semmit – felelte a beteg. Épp ellenkezőleg: visszavonom a találmányomat, hogy maguk, újságírók ne írhassanak többet annyi badarságot. Másnap megjelent a riport, amelyben az újságíró a „beteg” kifejezés helyett végig a „bolond” szót használta, eszébe sem jutva, hogy az érintett beteg is elolvassa az irományát. Az újságíró tehát leírta, hogy egy bolond Gutenbergnek képzeli magát. A „bolond” másnap elolvasta az újságot, megsimogatta a gomblyukába tűzött papírrózsát, és finom mosollyal csak ennyit mondott: A riporter úr nem konzekvens. „Betegeket” interjúvolt és „bolondokat” írt.

Teljes joggal tört ki a botrány, amikor az akkori Fidesz-ellenzék hatalmas támadást indított az akkori MSZP-SZDSZ-kormány ellen, szakszerűtlenséggel, felelőtlenséggel és „nyilvánvaló mutyival” (ingatlanszerzés) vádolva az akkori MSZP-SZDSZ-kormányt, amikor 2007-ben, mintegy 169 évi tevékenység után a kormány bezárta az ország egyedülálló és hatalmas tapasztalatokkal rendelkező Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetét.

Aztán elmaradt a tutira vett mutyi, a hallatlanul értékes épület magára maradt. Ám most olvasom, hogy a Fidesz, mint a fenti történet újságírója, nem volt „konzekvens”: akkor mutyizást üvöltött a nagyvilágba, ehelyett most ő lett a nagy mutyizó, a megszokottnál is visszataszítóbb módon: 2020-ban egy törvénnyel az akkor létrehozott „Közép-európai Oktatási Alapítvány” vagyonkezelésébe passzolták át ingyenesen a 41 hektáros területen álló 39 ezer négyzetméternyi műemléki épületkomplexumot, ahol egy középfokú oktatást nyújtó nemzetközi, bentlakásos elit magániskola létrehozása a cél. Hogy milyen elit janicsárképzésre lehet számítani, azt jól jelzi a projekt kuratóriuma, amelyben ott ül a luxuspüspökként elhíresült, étterem-, wellness központ-, hotel-, és labdarúgó stadion tulajdonos, Orbán-rajongó Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye megyés püspöke, ott ül az a Maróth Miklós, aki úgyszólván már minden Fidesz-kuratóriumban benne ült, ül, s ülni fog, s aki, amikor Orbán úgy kívánta, kitörő rajongással védte és imádta a muszlimokat, amikor viszont Orbán úgy kívánta, követendő példaként hozta fel a disznóbőrbe kényszerített, s így tisztátalanná tett muszlimokat, szóval az idők nála folyton-folyvást, de szigorúan Orbán-mentén változnak, aztán ott ül Csányi bankár lánya, hiszen ők tudják igazán, mire van épp elementáris szüksége a magyar iskolarendszernek, s hogyan kell a beteg iskolarendszerből fékeveszetten bolond iskolarendszert farigcsálni.

Befejezésül újra idézném Hollós István munkáját: „Az elmebeteg csak akkor szabadul föl, ha az egészséges a maga zsarnokától fog megszabadulni.”

Hát így valahogy.

KIKAPTAK ORBÁN SZÉLSŐJOBBOS HAVERJAI - HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.HU
2022.04.25.


Szlovéniában a Robert Golob vezette, újonnan alapított balközép Szabadság Mozgalom nyert

De nem szerzett abszolút többséget. Janez Jansa pártja kész lesz együttműködni.

Macron az első elnök 2002 óta, akit újraválasztanak Franciaországban

Marine Le Pen a szavazatok közel 42 százalékát szerezte meg. Az első fordulóban a nemzetközi trendekhez hasonlóan Le Pen és más szélsőjobboldali jelöltek a falvakban és kisebb településeken, az alacsonyabb jövedelmű választók körében voltak népszerűbbek.

A pokolba vitetnék Ficót és Kaliňákot, csak nehogy a kereszten végezzék

Nem lehet „tyúklopás” miatt vádat emelni és akár el is ítélni egy ellenzéki politikust, az ellenzék vezetőjét még akkor sem, ha tényleg „ellopta a tyúkot”, mert a rendőrség és az ügyészség csak nevetségessé teszi magát vele, Fico pedig vértanúi szerepben tetszeleghet.

Így fest most a hatvanpusztai Orbán-birtok

“Fájó látni, hogy még mindig milyen sokan nem értik, hogy hogyan nyerhet ilyen, a népet megalázó arcátlan vezető egy ilyen luxus birtok leleplezése után.”

Az újabb kétharmad kicsinyessége

Negyedszer nyerte agyon magát a Fidesz országgyűlési választáson, az általa kiépített rendszer és annak működtetői győztesként is egészen kicsinyesen tudnak viselkedni.

„Esély” – javaslat az MSZP újjászületésére

Ujhelyi István Facebook-posztban fejtette ki vízióját a párt jövőjéről.

Helyreigazítást közölt a hirado.hu és a 888.hu Horváth Csabáról

A Ripost után pedig az Origo elleni perét is megnyerte Juhász Péter.

Állításuk szerint a Transparency International által kért formában és bontásban nem rendelkeznek lélegeztetőgépekre vonatkozó adatokkal, és nem is kötelességük az adatigénylés teljesítése érdekében új adatbázist előállítani.

Fű alatt publikáltak magyar kutatásokat a koronavírusról, életeket is lehetett volna menteni velük

Az összefoglalók alapján érdekes és fontos eredmények is születtek például a hazai halálozási adatokról, illetve arról, hogy mennyire csökkentették a halálozásokat az oltások.

Végstádiumban az otthoni szakellátás

Akár már a következő hónapban megszűnhet az otthoni szakellátás, ha az évek óta változatlan finanszírozás miatt teljesen kifogy a pénzből az országos lefedettségű szolgáltatói hálózat.

Állami forrásból építtet sportcsarnokot a Gödöllői Premontrei Apátság

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. építheti a Gödöllői Premontrei Apátság új sportcsarnokát nettó 3 milliárd forintért.

Idén is folytatja a festményvásárlást a Nemzeti Bank cége

Eddig már összesen közel nettó 4 milliárd forintot költöttek műalkotásokra.

Ha minden így marad, a következő generáció halálra fogja magát dolgozni

Ahogy úri társaságban annak idején nem illett pénzről beszélni, úgy nem illik demográfiáról beszélni ma Magyarországon.

Putyin kezében egyetlen eszköz maradt: az erőszak

“Ebben a háborúban biztos vesztesnek látszik Európa. (…) Nem kérdés, hogy Ukrajna a vesztes oldalon lesz, még akkor is, ha sikerül békét kötnie Moszkvával, és élvezi a világ rokonszenvét, de ez azért kevés lesz. (…) Az oroszok is vesztesek lesznek, de majd próbálkoznak eljátszani a döntetlent.“

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szemérmetlenül hazudik

A bucsai polgárok egy részét ugyanúgy végezték ki, mint a katyńi erdő áldozatait: egyetlen lövéssel, hátrakötött kézzel.


ÁLLÍTSUK MEG BRÜSZKVÁT

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.04.25.


Most képzeljük el az ámulatot, amely akkor keletkezne az Orbán-egyház hívőjének különös fejében, amikor a falu határában, a kukoricás mellett megjelenne egy kék plakát, illetlen tartalommal. A kék plakát a kukoricás mellett megszokott jelenség, ahogyan autópályák vonzásában vagy a toronyházak oldalán, a kék plakát a NER-ben ott van minden kilométerkőnél és az összes lepusztult lakótelepen. A kék plakát olybá vehető minálunk, mint a szocialista brigád faliújságja, ahol a direktívák és teljesítések jelennek meg, amelyeknek a valósághoz köze nincs semennyi.

Az Orbán-egyház hívőjének különös fejében és még ámítóbb tudatában a kék plakát rajta Sorossal, Gyurcsánnyal és Brüsszellel, utóbb már csak emojikkal az életről szóló tudnivalók egyszerű, de sziklaszilárd tárháza, már majdnem miniszterelnöki levél a kisóvodások fütyijéről, mellékelve hozzá egy utalvány rögzített áru farhátra. Az élet ilyen kontextusban és ilyen feltételek mellett nyílegyenes, benne buktatók nincsenek, a kék plakátokkal a magyari haza zökkenők nélkül halad az illiberális kereszténydemokrácia építésének útján. Plusz krumplileves, amely az, ami, krumplileves és huncut kacsintás.

Hanem a zúgó történelem. És ezek a lengyelek, és lassacskán a köröttünk lévő világ mind, ami és amely nem úgy formálódik, ahogyan a felcsúti főhadiszálláson az elterveződött, sőt, teljesen másképpen halad, mint azt a konyhában (boszorkány) főzni óhajtották. És nem világuralom lett belőle Európa DNS-ével az ágyékunkban, hanem zűrzavar és borzalom. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya és országa plakátkampányt szervez szerte Európában „Állítsuk meg Oroszországot most!” felirattal, és ez a lengyel igyekvés elég kínos lesz minekünk.

Mármint doktorminiszterelnök úrnak, akinek – mint föntebb megmutattuk – rohadt nagy gyakorlata van a plakátolásban, egy Morwiecki csak jelenhet neki a plakátokról, csakhát és csakhogy a tartalom. Ha lehetne ilyet állítani róla, akkor elmondható volna, hogy doktorminiszterelnök út harapófogóba került, mert hogyan néz ki majd, ha Európa fővárosaiban sorra jelennek meg ezek a plakátok ezzel a felirattal, nálunk pedig nem. Azon a ponton lenne vége minden V4-nek, sőt, minden Európának. Ha ezt a kérést a magyar kormány nem teljesíti, maga állítja ki a bizonyítványt saját magáról.

És rettentő dolgot kell beleírnia. Másfelől ha pedig igen, helyt adnak a lengyel kérésnek, s így a kukoricás mellett (autópálya, lakótelep, etc.) megjelennek a kék plakátok „Állítsuk meg Oroszországot most!” felirattal, akkor a hívők azonmód hasonlanak meg, mert nem tudják, hol is élnek. Szar ügy, de biztosak vagyunk abban, hogy doktorminiszterelnök úr ezt is megoldja. Nem tudjuk hogyan, nem tudjuk mikor és miért, de valahogyan kikecmereg ebből is. Vagy nem, de a javára fordítja a dolgokat. Már ami a hazai pályát illeti, mert a kerítésen túl nehezebb az élet...

444.HU