2016. március 5., szombat

A ZOMBIK FÖLDJE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: hataratkelo
2016.03.05.Svájc szuper hely, legalábbis az anyagiakat illetően sokan vélik így, és igaz ez az életszínvonalra, a biztonságra és az egészségügyre is – legalábbis egy nem is olyan régi, ott élő külföldiek körében végzett felmérés szerint. Akkor mitől lesz mégis (ahogyan egyikük fogalmazott) a „zombik földje”? Egyáltalán: tényleg az lenne?


A mai posztot kezdjük egy friss (és nem túl jó) hírrel: egy pénteken benyújtott törvényjavaslat szerint Svájc egyoldalú intézkedéssel korlátozná a bevándorlást az Európai Unió tagállamaiból.
A történet két éve kezdődött, amikor a svájciak népszavazáson döntöttek a bevándorlási kvóták bevezetéséről, annak ellenére, hogy az ország korábban megállapodást kötött az Európai Unióval, amely szavatolja a személyek szabad áramlását.
Azóta is zajlottak az egyeztetések arról, hogyan lehetne módosítani az uniós megállapodást, de a tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre, és az uniós tagságról tartandó brit népszavazásig fel is függesztették a megbeszéléseket.
A svájci kormánynak egyébként legkésőbb jövő februárig kell végrehajtania a népszavazáson hozott döntést. A helyzetet bonyolítja, hogy Svájcnak hat másik kétoldalú megállapodása is van az Európai Unióval, ezek a többi között azt is lehetővé teszik, hogy Svájc hozzáférjen az EU egységes piacához. (További részletek itt.)ITT OLVASHATÓ

A BÁTYÁM ISTEN AJÁNDÉKA, AVAGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN A DOLGOK MŰKÖDNEK

SZTÁRKLIKK
Szerző: Sándor Mária
2016.03.05.

Az egyik folyamatosan tud beszélni, a másik folyamatosan tud hallgatni. Az egyik mindig nevet - a szeme is nevet -, a másik inkább komoly, szomorú. Tűz és víz. Mégis egyformák! Gondolataik, szándékaik, céljaik egyek.

Vannak dolgok, történetek, amikről ebben az országban nem szeretnék ha beszélnénk. A "strucc-politika" működik. Amiről nem tudunk, az nincs is. Pedig mi a gyermekosztályokon nap mint nap megtapasztaljuk. Ahogy más is, ha látni akar!
A gyermekéhezésről, a gyermekszegénységről beszélek. Arról, ahogy ebben az országban a dolgok működnek.
Vasárnap délután van a gyermekosztályon...
Vasárnap délután, volt hogy előbb leváltottuk egymást. Az éjszakások korábban érkeztek, mert siettek, mert siettem... Mert tudtam, várnak. Várnak az apró kisgyermekfejek az ajtóban. Némelyik mezítláb ácsingózik az óriásira szabott kórházi pizsamában, mert neki nincs saját, és mikor megérkezett a kórházba, emlékszem, a lábára volt szorulva a cipő. 
"Kisfiam, miért ilyen cipőd van? Ezt nőtte ki a tesóm. Ki, nem dobunk semmit."Ezek a kisgyermekfejek, mind - mind a délután érkező nővérre várnak, mert vasárnap van, és ilyenkor mindig hoznak valamit a nővérek. Otthonról, a vasárnapi asztalról. Mert nekünk még van hová hazamenni és van mit enni...
Gyerekek, akik a zsömléjüket elteszik másnapra, mert bennük van, ma már ettem, de holnapra is legyen... Hiába mondom, hogy holnap is lesz...


ITT OLVASHATÓ

KIRE EMLÉKSZEL RETRO KEDVENCEINK KÖZÜL?

CAFÉBLOG-ILLÚZIÓ
Szerző: Mázli
2016.03.04


Kinek mi a retro, igaz? Van akinek már 1990 is az. Nekem a szóhoz, a 60-70-es évek kötődnek. Amikor még fekete-fehér tévén csapattuk a műsorokat. De milyeneket? Hétfőn mákos műsorszünet, még monoszkóp se volt. Délelőtt egy két adás, leginkább Delta, vagy Öveges professzor kísérletei, Nupágágyi! elvétve. A szerencsésebbeknél mákosan bejött a cseh1, cseh2, ott aztán volt Majka vagy Tau bácsi is. Ebben az összeállításban láthatsz néhány emlékeztetőt – kattints ide!Szóval, kéthetente Szombat esti filmkoktél, amit remegve vártunk, mert az volt ám az igazi buli! Menő manó, Minden lében két kanál, Meghökkentő mesék, Parabola… Mire emlékszel még?
Egy-egy filmet több ezerszer láttunk, de nem bántuk. 20 perces részekben, szombatonként adták le kedvenc gyerekfilmjeinket. Emlékezett már a fene arra, mi volt az előzőben, amikor műsorra került végre a folytatás, de ki bánta azt? A kutya se, futottunk fel a játszóról, ha tudtuk, hogy jön a Le a cipővel, vagy az Utánam srácok. Nem igaz? :)

.
ITT OLVASHATÓ

5 TANÁCS A SIKERES LOGO KIALAKÍTÁSÁHOZ

BUSINESS & CAFÉ
Szerző: Mák Balázs
2016.03.05.

Ahogy a személyes kapcsolatok kialakítása során, úgy vállalkozások esetében is csak egy esélyed van a kedvező első benyomás elnyerésére. Napjainkban egyre többen foglalkoznak az optimális logó kialakításával, ami nélkül talán esélyed sincs termékeiddel és szolgáltatásaiddal elérni az ügyfeleket. Mindezek alapján fontold meg az alábbi tanácsokat, mielőtt kiválasztod a vállalkozásodhoz legjobban illő szimbólumot. 


1. Legyen egyértelmű

Elengedhetetlen, hogy a kuncsaftok számára könnyen azonosítható legyen. Valószínűleg vállalkozásod nem tartozik azon cégóriások közé, amelyek hatalmas marketingre fordítható összeggel rendelkeznek és nevükkel a társadalom már összefűzött egy bizonyos tevékenységet. Ebből adódik, hogy a kisebb szervezetek logói más design-al rendelkeznek. Fontos, hogy ennek alapján már következtetni tudjanak annak tevékenységére és pozitív benyomást sugározzon


2. Mutasd be vele, hogy mit képviselsz

A logók tulajdonságai közül a két legfontosabb a betűk formálása és az ikonok alkalmazása. A grafikai elemek mellett a tipográfiai kialakítás rendkívül nagy befolyással van arra, hogy mit közvetít egy adott vállalkozásról. Legyen szó akár eleganciáról, minőségről, egyediségről vagy mindennapi dolgokról, mindig legyen harmóniában ez a két tulajdonság egy szimbólum esetén.

ITT OLVASHATÓ

MASZTURBÁLÁSSAL CSILLAPÍTOTTA SZÜLÉSI FÁJDALMAIT EGY AUSZTRÁL KISMAMA

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Tünde
2016.03.05.


A nők sokféleképpen állnak hozzá a szülés fájdalmaihoz, és különböző technikákkal próbálják elviselhetővé tenni azokat. Van, aki mászkál, van, aki meleg fürdőbe bújik, van, aki összegörnyedve nyögdécsel, van, aki azonnal anesztest és epidurált rendel magának.
És ott van Angela Gallo, egy ausztrál anyuka, aki arra buzdítja a nőket, hogy nyúljanak magukhoz és maszturbáljanak, ha lehet, akkor egészen az orgazmusig.

Nem kis visszhangot keltett Angela Gallo brutálisan őszinte blogposztja, amiben saját második szülését meséli el, zavarba hozóan őszinte részletességgel.
Az első szülésével ellentétben ez a szülés az otthonában történt, ahol biztonságban érezte magát, szeretteivel körülvéve. Ebben a környezetben „érzékinek és erősnek” érezte magát, nem úgy, mint anno a kórházban. Amikor a tágulási szakasz végéhez közelgett, sebezhetőség és reménytelenség szállta meg.
A férje megkérdezte, hogy a szex segítene-e, de azt elutasította. Ám amikor a klitoriszát saját kezeivel megérintette, úgy érezte, ez mégsem egy rossz ötlet, és a maszturbálás azonnal segített neki elviselni a fájdalmakat. 

Úgy érezte, visszanyerte kontrollját a teste felett. A fájások maguk is elviselhetőbbé váltak, és a szünetek közöttük élvezetessé. Visszanézve úgy érzi, hogy ösztönösen megtalált egy olyan fájdalomcsillapítási módot, amit az emberek a tabu és a szégyen miatt nem használnak ki, akkor sem, ha erre módjuk lenne.

ITT OLVASHATÓ

SZÍRIA: HA EZ ÍGY HALAD TOVÁBB

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Lowoa
2016.03.05.

Szíriában “félő”, hogy mire a jövő hónapra kiírt választásokra sor kerül, alig marad banditahorda talpon. Tekintettel arra, hogy az ENSZ BT által is terroristáknak nyilvánított bűnbandák elleni irtóhadjárat fölöttébb eredményes, és a lendületes féregirtás folytatásának semmi objektív akadálya nincs.
Damaszkusz környékén Al-Guta, Shabiya, és Zibdi települések térségeiben tegnap este hirtelen arra döbbent rá a “Dzshebhat en-Nusra” latorbanda, hogy mindhárom helyen katlanba kerültek. Se előre se hátra, se jobbra se balra kiút nincs számukra. Minden felől a kormánycsapatok harci csörtetése. Legalább 6-8 ezer pribék került halálos csapdába.


ITT OLVASHATÓ

CSAK RÖVIDEN (5)

A HUNVALD ÜGY
Szerző: Hunvaldugy
2016.03.05.


"Van jogászotok? Jogászunk még lenne, de ügyésze csak a fidesznek van.” 

Jóreggelt, jó reggelt. Megint itt a szombat, így aztán addig is, amíg is – röviden, tömören. Kezdjük a legjobbal, már ha valakinek a Tanú világa élőben a legjobbak közé tartozik. Már maga a melllékelt kép is megér egy misét, de a kiemelt jegyzőkönyvi szövegeket olvasva, azt hiszem még Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij (Феликс Эдмундович Дзержинский) is elégedetten csettintett volna, az elismerés és a meghatottság könnyeivel a szemében.
Az ugyanis valami csuda, ahogy Handó "Bástya Elvtársnő" Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke elbánik a szerencsétlen pályázóval. Mert az nem nyalt neki eléggé – írja a 444. (Feltétlenül tessék elolvasni a jegyzőkönyvi szövegeket, isten bizony megéri. Már ha szeret borzongani a mai izék szellemvasútján…)

ITT OLVASHATÓ

A CSALÁD HELYETT VALAMI MÁST KELL KITALÁLNUNK, GYORSAN!

HÍR24 - POSZT ITT
Szerző: Hódos Hajni
2016.03.05.


Ezeket a sorokat egy játszóházban írom az ugrálóvár mellett. Szerencsém van, itt gondoltak a szülőkre is és nem egy kényelmetlen padon üldögélek a térdemen egyensúlyozva a laptopot, hanem a hatalmas ablak mellett egy felnőtt széken. Felnőtt asztalnál. Vékony csíkokban folynak le az esőcseppek, odakint szürkeség és örök alkonyat. Zuhog. Ezért vagyunk a játszóházban.

Reggel legszívesebben sírtam volna, mikor kidugtam a fejem a teraszra. Megint esik. Másfél hete esik, ez azt jelenti, hogy minden mondókát elmondtunk már, kipállott a szám, annyiszor elénekeltem az Alma alma piros almát, néztünk Babócát, rongyosra olvastam az összes Annapetit és Égből pottyant mesét. Megnéztük az összes Thomast, kétszer. Kányádi napok óta csuklik.
Gyurmáztunk, rajzoltam vonatot, kutyát, apát, Pötyikutyát. Kész az összes húsvéti tojás és a héten kétszer voltunk könyvtárban.

Először múlt pénteken vesztünk össze. Persze, hogy összevesztünk, öt nap éppen elég volt, hogy egymás idegeire menjünk. Ő nem érti meg, hogy a zuhogó esőben nem lehet homokozni, virágot locsolni és miért nem megyünk a játszótérre, én semmi másra nem vágyom, mint öt perc csendre és arra, hogy felnőtt embernek érezzem magam.


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN JÓ, KÁR, HOGY GAZEMBEREKKEL VAN KÖRÜLVÉVE

MOST & ITT
Szerző: Föld S. Péter
2016.03.05..

János bácsi jó volt. Panyókára vetette a zakóját, elbandukolt a sakkszövetségbe, ahol döntetlent játszott valamelyik véletlenül épp ott időző nemzetközi nagymesterrel.Puritán ember volt a János bácsi, jót akart ő mindenkinek. Nem tehetett róla, hogy gazemberek veszik körül. Így alakult. Jöttek a gátlástalan gazemberek, akiknek nem az volt a lényeg, hogy akrumplileves legyen krumplileves.
Orbán is jó. Jót akar nekünk magyaroknak. Most már Európának is jót akar.
Kár, hogy gazemberek veszik körül. Ő vette körül magát velük, de nem tudhatta hogy mifélék.
Hiába, hogy annyira okos, ő sem tudhat mindent. Ha tudná, hogy mi történik körülötte, már biztosan tett volna valamit ellene.
ITT OLVASHATÓ

NE HAZUDJ VIKTOR! MONDD MEG AZ IGAZAT!

PSZICHOPOSZT
Szerző: Thurn Gábor
2016.03.05.

Ne hazudj, Viktor! Mondd meg a igazat!
Megvan a kép? A kismama áll a fürdőszobában a tükör előtt és a testét pásztázza! A szája széle lebiggyen a látványtól. 
Mintha alacsonyabb lenne, pedig csak kövérebb. A hajába túrva felkiált: ez meg mi? Közelebbről megnézve még rosszabb a helyzet. Töredezett és vékony hajszálak. "A férjem ebbe szeretett bele! Baj van!"-gondolja magában. És ez így is van! Ha a férje a hajába szeretett bele, akkor ott valóban nagy a baj! A szemei alatt eddig ismeretlen pigment foltokra lesz figyelmes. Sötétek, kicsik, anyajegyekre emlékeztetőek. Eddig nem voltak ott, holnap pedig még több lesz belőlük.
És még csak most jön a java. Lejjebb csúszik a figyelme. A mellbimbó körüli terület is sötét és jóval nagyobb, mint amire emlékezett. A hasa pedig... a köldöke alatt mintha ketté lenne vágva egy erős csíkkal. A keze ezek után a puncijához ér. Eddig szerette, most olyan duzzadtnak érzi. És mintha nagyobb is lenne, mint korábban volt. " A férjem tuti megcsal! Kinek lenne ehhez gusztusa?- undorodik el saját magától. A combja és a bokája pedig vizes és annyira duzzadt, hogy új cipőket kell vennie.
Már vagy húsz perce van bent a fürdőszobában, hamarosan kilép onnan. Ekkor belebotlik előbb a férjébe, majd az édesanyjába!
Gyönyörű vagy, Drágám! Ilyen szépnek még sohasem láttalak!" - jegyzi meg Viktor a férj,  majd kilép a lakásból és elindul futni. Pont úgy tesz, mint öt éve minden nap! Viktor mást mond, mint amit gondol. Az édesanya nem szól semmit csak mosolyog, majd átöleli a lányát. "Igaza van Viktornak, Drágám!ITT OLVASHATÓ

TÜNTETÉS AZ OKTATÁS SZABADSÁGÁÉRT MÁRCIUS 15-ÉN - SEMMIT RÓLUNK NÉLKÜLÜNK!

TANÍTANÉK BLOG
Szerző: Tanítanék Mozgalom
2016.03.05.

 
Találkozunk az Andrássy út Hősök tere felőli végén március 15-én, 15 órakor. Innen vonulunk a Kossuth térre.
A Tanítanék Mozgalom kezdeményezte.
Már több mint 25 civil szervezet, szakszervezet csatlakozott.
A Civil Közoktatási Platform kidolgozta követeléseit.

Ezért tüntetünk március 15-én!

Vedd fel te is a kockás inged, és gyere velünk!

Tüntetünk a szabad oktatásért!
Tüntetünk azért, hogy a kormány a valódi érintettekkel tárgyaljon!
Tüntetünk, mert a kormány nem csak az oktatás szereplőivel nem áll szóba!


Szolidaritást vállalunk a közalkalmazottakkal, köztük az egészségügyi, a kulturális és a szociális szféra dolgozóival! A bizonytalanságban tartott köztisztviselőkkel! A közlekedési dolgozókkal! Felerősítjük azoknak a hangját, akiknek problémafelvetéseit, javaslatait nem akarja meghallani a hatalom.

Találkozunk a Hősök tere és az Andrássy út sarkán, március 15-én, 15 órakor. Innen sétálunk el a Kossuth térre, körülbelül 16:30-ra érünk oda...


ITT OLVASHATÓ

A KEDVES VEZETŐVEL AKARSZ-E EGY HŰRON PENDÜLNI?

JEHU BLOGJA
Szerző: jehu
2016.03.05.

Mert Ő szeret: mondhatni, egyik kedvenc foglalatossága az egy húron pendülés. Bárkivel, aki hajlandó – és ezt büszkén vállalja is. Valószínűleg pendülés-ügyben sem tudja pontosan, mit is mond.
Azokat, akiket a Történelem Ura – legyen ő/az akárki-akármi, vagy éppen menjen valahová – kiválaszt, gyakran a közmondások, szólások iránti rajongásukról lehet megismerni. Számos kiválasztott szeretett népi igazságokat mondani, amelyekben megnyilvánult tőschgyökeres voltuk  - s ilyen gyökeresekkel ki merne vitatkozni?
Abból, hogy valaki szereti a közmondásokat, szólásokat, még nem következik, hogy ismeri jelentésüket is. Sebaj! – az igazán kiválasztottak elég hosszú ideig uralkodnak ahhoz, hogy mindennek ők adhassák meg a jelentését. Még pár év, és Magyarországról a tradicionális, konvencionális magyar nyelv teljesen kiszorul, helyét átveszi az orbáni újbeszél. Ha ez megtörténik, az emberek nem tudnak többé érdemben kommunikálni egymással. Orwell előre látta a fejlődésnek ezt az irányát, s végkifejletként a csak mechanikus hangképzésre alkalmas kacsabeszél meghonosítását jövendölte.
A mi Kedves Vezetőnk nem ma kezdte a pendülést, rutinja van benne. Ám úgy látszik, Seehoferrel, a bajor miniszterelnökkel – akivel, állítólag, nem Merkel ellen pendültek össze – különösen jólesett neki:

ITT OLVASHATÓ

BOTRÁNY A ZENEAKADÉMIÁN

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.03.05.


2016. február 29-én hajnalban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem bejáratánál egy 20 fős, kopasz fiatalemberekből álló különítmény jelent meg. Az elszánt harcosok a kezükben üres kottapapírokat szorongattak.
 
Az egyetem portása halálra rémült a bizarr látványtól és nem tudta mire vélni a dolgot. Azonnal fel is hívta Dr. Vigh Andrea rektort, hátha ő ismeri a váratlan látogatókat. Kiderült, hogy a rektor asszony sem tudott semmit az akcióról, ezért megkérte a portást, kérdezze csak meg nyugodtan az illetőktől, valójában mit is akarnak.
 
A kiváló fizikai kondícióban lévő különítményesek erre közölték, ők mindössze az állampolgári jogaikkal szeretnének élni. A hétvégén ugyanis elhatározták, mindannyian zeneszerzők akarnak lenni. Azért is hoztak magukkal üres kottapapírokat, hogy zenét szerezzenek rá, de nagyon feldúltak, mivel senki sincs itt, aki kiszolgálhatná őket...
 
...A kialakult konfliktust végül Ókovács Szilveszter, bariton hangú operaénekes, zenekritikus, műsorvezető, a Magyar Állami Operaház főigazgatója oldotta meg. Gyorsan kiszolgálta a zeneszerző társaságot, majd meghívta őket pezsgőzni a tulajdonában lévő Operaház Sissi páholyába, ahol közösen elénekelték Ruggero Leoncavallo két felvonásos operájának, a Pagliaccinak (Bajazzók) legszebb áriáját, a Vesti la giubba-t (Kacagj, Bajazzó!).
 

SZEMÜVEGET A BÍRÓNAK!

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Proszektura
2016.03.05.


Azt hiszem (a mégsem) doktor Schmitt Pál öntötte először szavakba az Orbán Viktor által megálmodott illiberális rendszer lényegét, amikor köztársasági elnökké választása után sietett azonnal kijelenteni, ő nem fék, nem ellensúly akar lenni, hanem motor. De nem csak motor lett. Ahogy akkoriban egyesek el is nevezték ő lett a „nemzet tolla”, aki állítólag esetenként azt sem várta meg, hogy a parlament által elfogadott törvényeket megküldjék hozzá, hanem ő sietett be oda azokat elfogadásuk után rögvest aláírni.

Na most azóta azt látjuk, hogy ha mások nem is mondtak ilyesmiket, ám mégis hasonlóképpen behódoltak az orbáni hatalomnak, az Alkotmánybíróság, a médiahatóság, ügyészség, de a választási szervek is. Sőt ma már ott tartunk, hogy a jelentősebb sportközpontokat szintén Orbán-hű csinovnyikok irányítják.

Például a kézilabdát Kocsis Máté, a birkózást Németh Szilárd (aki gyerekkorában állítólag látott egy igazi birkózót közelről), az MTK-t a bülbülszavú Deutsch Tamás, a Fradit pedig Kubatov Gábor...

ITT OLVASHATÓ

MIGRÁCIÓ: MIT TANULHATUNK A RÓMAI BIRODALOM BUKÁSÁBÓL?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KETTŐS MÉRCE
2016.03.05.


A 2015-ben Európát elérő menekülthullám kapcsán egyre többször találkozunk azzal az összevetéssel, amely a mai helyzetet az i.sz. IV-VI. század „népvándorlásnak” nevezett migrációs hullámával hasonlítja össze. Jellemzően a Római Birodalom bukásával példálózva próbálnak a befogadási politika veszélyei mellett érvelni. Ebben a cikkben amellett érvelek, hogy ez az azonosítás egyfelől nagyrészt meghaladott tudományos állásponton alapul, másfelől pedig implicit módon egy erős értékválasztást, a birodalmi gondolat melletti elköteleződést feltételez. Éppen ezért a progresszív oldal válasza nem merülhet ki abban, hogy pusztán eseménytörténeti kritikával él és a tévedéseket korrigálja, hanem hogy az értékválasztás feletti kontrollt megőrizze, azt explicit módon vita tárgyává kell, hogy tegye, és a birodalmi gondolat helyébe más értékeket tegyen.

Novemberben Mark Rutte, Hollandia konzervatív-liberális miniszterelnöke kijelentette, hogy az Európai Unió a Római Birodalomhoz hasonlóan össze fog omlani, ha nem erősíti meg a határai védelmét. Hasonlóan, Niall Ferguson (Harvard), Mary Beard (Cambridge), illetve Alexander Demandt (Freie Universität) azt állították, hogy releváns hasonlóság található a „népvándorlás kora” és napjaink válsága között, illetve hogy a helyes út a központi hatalom és a határok védelmének megerősítése. Ezek közül két okból érdemes Demandt állításait röviden áttekinteni. Egyrészt, mert minden olyan, a Római Birodalom hanyatlásával kapcsolatos toposzt megmozgat, amely napjainkban a közbeszédben megtalálható; másrészt pedig azért, mert az egyetlen a felsoroltak közül, aki későantikvitás-kutató, aki akadémiai szinten vizsgálta a késő antikvitás és a Római Birodalom bukásának történetét eseménytörténeti, társadalmi és kulturális szempontokból...

ITT OLVASHATÓ

AZ EREDMÉNY... (A SZÓ UTÁN HÁROM PONTTAL)

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Aczél Gábor
2016.03.05.


Nemrégiben olvastam újra (sokadszor) Lion Feuchtwangernek Az eredmény… című regényét. Ma éjjel – éppen 12 órával a Szabadság téri Hazatérés Templomának náci rendezvénye elleni tüntetés előtt  – levettem a polcról, mert emlékeztem rá, hogy egy számomra fontos helyen könyvjelzőt hagytam benne. Most fellapoztam. Martin Krüger halálánál. Az utolsó gondolatsorát nem másolom ide, tessék megkeresni (Nova-kiadás, 1935., Braun Soma fordításában, 160-166. oldal), de ami utána jön, azt igen:

“Ez volt Martin Krüger utolsó gondolata, amit ki lehet fejezni szavakkal. Mert azután fölemelkedett a csöbörtől. Fuldoklott. Talán kiáltani is akart, Pockorny felügyelőnek, valakinek. De nem kiáltott. Csak kezeit emelte a feje fölé. Azután lebukott, előre, félig rézsutosan és felfordította a csöbröt.

Az eltört csöbör zajt ütött. Pockorny felügyelő hallgatózott. De mivel eltompult ember volt és mert újabb zaj nem következett, még egyet ásított és ülve maradt.

Ott feküdt Krüger, karjaival előre, ingben. A csöbör piszka lassan körülötte folyt, aztán megállt..."

ITT OLVASHATÓ

A GÖDÖR FENEKÉRŐL JELENTEM: "NEM CSINÁLUNK EURÓPÁT MAGYARORSZÁGBÓL, EZ EGY BIZTONSÁGOS HELY MARAD"

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.05.


"Nem csinálunk Európát Magyarországból, ez egy biztonságos hely marad

Ütemes taps, éljen a párt!
Sokszor mondtam már, egy rendkívül buta ember Magyarország elöljárója. De azt én sem gondoltam, hogy ennyire.
Ugye nem kell ide semmilyen kommentár? Ez egyszerűen fájdalmas...


ITT OLVASHATÓ 

CSAK RÖVIDEN (5) - "VAN JOGÁSZOTOK? JOGÁSZUNK MÉG LENNE, DE ÜGYÉSZE CSAK A FIDESZNEK VAN.”

A HUNVALD-ÜGY BLOG
Szerző: Hunvaldugy
2016.03.05.


Jóreggelt, jó reggelt. Megint itt a szombat, így aztán addig is, amíg is – röviden, tömören. Kezdjük a legjobbal, már ha valakinek a Tanú világa élőben a legjobbak közé tartozik. Már maga a melllékelt kép is megér egy misét, de a kiemelt jegyzőkönyvi szövegeket olvasva, azt hiszem még Feliksz Edmundovics Dzerzsinszkij (Феликс Эдмундович Дзержинский) is elégedetten csettintett volna, az elismerés és a meghatottság könnyeivel a szemében.
 
A Tanú párbeszédeit idézi fel Szájer feleségének kihallgatási jegyzőkönyve...
Az ugyanis valami csuda, ahogy Handó "Bástya Elvtársnő" Tünde, az Országs Bírósági Hivatal (OBH) elnöke elbánik a szerencsétlen pályázóval. Mert az nem nyalt neki eléggé – írja a 444. (Feltétlenül tessék elolvasni a jegyzőkönyvi szövegeket, isten bizony megéri. Már ha szeret borzongani a mai izék szellemvasútján…)
 
Nem független az ítélkezés? - Az Országos Bírósági Hivatal elnökének céljairól, eljárásmódjáról és személyiségéről is sokat elárulhat a jegyzőkönyv, a lapunknak nyilatkozó bírók pedig csak még siralmasabb képet festettek, főként amikor kimondták: szó sincs itt már független ítélkezésről. (Népszava)
 

TÁRSADALOM AZ ELFEKVŐBEN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.05.


A kutyák nem kíméletes népek, ha valamelyik versenyző megsérül például a szukákért vívott harcok során, akkor a többiek többnyire halálra marják.
A kutya ezt a viselkedést valószínűleg farkas ősétől hozta, örökségképpen.A természetes kiválasztódásnak érvényre illik jutni, márpedig ennek lényege a "hulljon a férgese" törvényében foglalható össze.A legyengült, beteg állat terhére van a falkának, örökítőanyagát képtelen átadni, ha pedig valamilyen csoda folytán mégis szukához jut, hát selejtes géneket örökít tovább, ami veszélyezteti a faj fennmaradását.
A természet kegyetlen, szelektál és korrigál, nem tűri el az egyedek kilógását a sorból.
A fiatal oroszlánok kiverik apjukat a családból, ha már nem képes vitathatatlan tiszteletet parancsolni, de az új vezér még elődje leszármazottait is megöli, ha módja van rá, mert a saját génjeit akarja továbbörökíteni, valamilyen előre bekódolt program alapján.
A falkából kivert állat aztán már nem sokáig húzza, egyedül nehéz a vadászat, az éhségtől vagy a betegségtől elhullik hamar.
Falkája, melyben egykor élet-halál ura volt, rá se néz, közömbösek a dolog iránt, hiszen ez a természet rendje - gondolnák, ha tudnának gondolkodni, de általában nem tudnak.
Talán az elefánt az, mely képes megsiratni elhullott társát, borját, de hát az elefántokról tudjuk, hogy különleges állatok...


ITT OLVASHATÓ


DIE ZEIT: FÜGGÖNYÖK MÖGÖTT

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2016.03.04.


A Die Zeit című német lap Andrzej Stasiuk neves lengyel kortárs író, újságíró és irodalomkritikus írását közölte „A függönyök mögött” címmel.

Lengyelországban és Magyarországon az emberek gyanakodva tekintenek mindenre, ami idegen. És olyasmire, mint Európa, a gazdagok és ráérők szeszélyére nincs idejük.

Jól emlékszem arra a decemberi éjszakára, amelyen Lengyelország a schengeni övezet tagja lett. be. Nem sokkal éjfél előtt kimentünk egy Szlovákiába vezető határátkelőre. Nem volt messze, csak 20 kilométerre. Fagyos volt az idő, és mindent hó takart. Néhány helyi nagyság beszédet mondott. Még habzóbor is volt plasztik pohárban. Azzal szórakoztattuk magunkat, hogy lazán átsétáltunk az egyik országból a másikba. A határőrök bizonytalan mosollyal szemlélték a játszadozásunkat. Nem tudták, hogyan kellene viselkedniük az új helyzetben. Úgy tűnt, mintha a világuk hamarosan visszavonhatatlanul a múltba süllyedne. Mi sem tudtuk. Alighanem senki sem tudta...

ITT OLVASHATÓ

KÖNYÖRÖGNI KELL A RÁKGYÓGYSZERÉRT

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.03.05.


Immár négy-öt éve nem fogad be új készítményt a támogatott orvosságok listájára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár. Február közepén tizennyolc – köztük a hasnyálmirigy- és a tüdőrákra ható – gyógyszer támogatását utasították el. A készítmények egy részéhez így magyar beteg nem jut hozzá, a többiért az orvosnak kell megharcolnia.

Részletek:

Az egészségbiztosító hiába javasolta 18 új rákgyógyszer támogatását, mégsem finanszírozhatja azokat, mivel ahhoz, hogy ezek költségeit magára vállalja, a humán- és a gazdasági tárcának módosítania kellene egy jogszabályt. Azt, amely felsorolja a támogatott gyógyszerek listáját.

Az érintett minisztériumok jogalkotói azonban erre négy-öt éve nem kerítenek sort, így a helyzet automatikus elutasítást hoz. Mivel az engedélyezési eljárás határideje legfeljebb 180 napig tolható ki, az OEP elutasítása azzal jár, hogy a gyártók a legelső lépéstől kezdhették újra a bürokratikus akadályversenyt. A befogadás feltétele az is, hogy a kormányzat biztosítsa a támogatásukra fordítható keretet. Ez az összeg – az OEP becslése szerint – 10-20 milliárd forint lenne a következő 3 évben...

ITT OLVASHATÓ

ÖTCSILLAGOS BICIKLIUTAK AUSZTRIÁBAN

GO & VIZIT BLOG
Szerző: Hetedhétország Malac
2016.03.04.


Ausztria a magyarok egyik legkedveltebb kerékpáros úti célja, ami nem is csoda, hiszen Ausztriában a jól kiépített és kitáblázott kerékpárutak gyönyörű tájakon, hegyen-völgyön, sík vidéken, tavak és folyók partján haladnak. Közülük kettő is a legmagasabb, ötcsillagos minősítéssel rendelkezik.

A világ egyik legnevesebb kerékpáros klubja, a Német Kerékpáros Klub (Deutsche Fahrradclub, ADFC ) a Dráva kerékpárutat ötcsillagos minősítéssel tüntette ki. Ezzel kettőre emelkedett a legjobb minőségű bicikliutak száma Ausztriában.

A most ötcsillagos kitüntetést kapott Dráva menti kerékpárút karintiai, 228 km-es R1 jelzésű szakasza már 2011 óta négycsillagos minősítéssel rendelkezett. A kerékpárút teljes, 366 km hosszú útvonala a dél-tiroli Toblachból kiindulva végig a Dráva mentén vezet egészen a szlovéniai Mariborban található végállomásig. A mindkét irányban tökéletesen kitáblázatott kerékpárút legnagyobb része Karintiában található, és túlnyomó részt sík terepen vezet...

ITT OLVASHATÓ

A NONPROFIT SZEKTOR KATALIZÁTOR KELL LEGYEN A FENNTARTHATÓSÁGI TÖREKVÉSEKBEN

CHIKANSPLANET
Szerző: Ifj. Chikán Attila
2016.03.04.


A fenntartható fejlődés elérésében elsődlegesen az üzleti szektor szereplői hozhatnak áttörést ugyanis a szükséges anyagi és humán erőforrások biztosítása nélkül csekély mértékű fejlődést lehet elérni. A civil szervezetek – habár hatalmas know-how birtokában vannak – ezen erőforrások szűkössége miatt elsősorban egyfajta katalizátorként tudnak szolgálni a fenntarthatóság kapcsán úgy országos, mint nemzetközi szinten egyaránt. Ehhez viszont néhány problémát meg kell oldani.
 
Alapvetően jellemző a nonprofit vállalatokra, hogy nem rendelkeznek kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel, ezért a legfontosabb pont egy európai szintű hálózat kiépítése lenne, amely hálózatban az egyes nemzeti tapasztalatok és megoldások megosztása nemzetközi szinten is hasznosulhatna. Ennek hatásaként együttműködéseket kezdeményezhetnének olyan nemzetközi fenntartható fejlődéssel foglalkozó szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a fenntartható fejlődés ösztönzése, így az egyes regionális kezdeményezések akár globális szinten is új eredményeket hozhatnak, elsősorban természetesen nem közvetlenül intézkedések, de elméleti megközelítés és know-how tekintetében mindenképpen...
 

ÍGY VÁLTOZUNK AZ ÉVEKKEL

KÍVÜL TÁGASABB
Szerző: Kívül tágasabb
2016.03.04.


Az emberek összejönnek, együtt vannak, aztán vagy úgy is maradnak, vagy szétválnak útjaik. Közben változunk, és változik körülöttünk a világ is, a divat, a ruháink, a hajviseletünk. Ezzel aligha leptünk meg bárkit is, az azonban már jóval izgalmasabb, ha a saját szemünkkel, egymás mellé helyezett fotókon látjuk az évek múlását.

A fenti gondolatokon alapul Barbara Davatz lassan három és fél évtizedet átölelő ötlete. A svájci fotós 1982-ben gondolt egyet és elkezdett párokat fényképezni – persze akkor még fogalma sem volt arról, hogy az ötlet így kinövi magát.

Az Ahogyan az idő múlik (As Time Goes By) projekt ötlete akkor fogant meg benne még 1982-ben, amikor találkozott Nicolával és Kurttal, akik akkor egy párt alkottak és rendkívüli módon hasonlítottak is egymásra.

ITT OLVASHATÓ

ELLENÁLLÁSI IGAZOLÁS

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.03.04.


Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2016. március 7-étől a helyileg illetékes Kormányablakoknál igényelhetőek a B-3025-ös, “Én soha nem voltam fideszes” című hivatalos igazolások.

A hitelesített nyomtatvánnyal Ön hivatalosan igazolhatja azt, hogy soha nem szimpatizált a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséggel, illetve a Kereszténydemokrata Néppárttal.
 
Kérjük figyelmesen olvassa el a nyomtatványhoz mellékelt tájékoztatót

ITT OLVASHATÓ