2016. február 22., hétfő

A REPÜLŐ AUTÓ HAMARABB MEGVALÓSULHAT, MINT GONDOLTUK

ECOLIFE
Szerző: Jachimek Anett
2016.02.22.

Biztos sokan álmodoztak már arról, milyen jó lenne egyszerűen csak átrepülni a forgalmi dugó felett és fennakadásmentesen folytatni tovább az utat. Nos, ez az álom hamarosan valósággá válhat.

Az amerikai Terrafugia vállalat szerint ők építhetik meg a legelső pilóta nélküli repülő autó, a TF-X prototípusát. A TF-X hibrid elektromos repülő autó hasonlóan néz ki, mint egy high-tech négyüléses szedán, kivéve hogy annak nincsenek kihajtható szárnyai és elektromos motorok a jármű mindkét oldalán. Ezek a 300 lóerős motorok gondoskodnak arról, hogy a vízszintes és függőleges helyzetű le- és felszállás megvalósuljon. ITT OLVASHATÓ

NEM VESZIK FEL A GYEREKET A SULIBA, MERT NEM VAGYOK SE CELEB, SE GAZDAG

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: B
2016.02.22.


A kislányom jövőre fogja elkezdeni az általános iskolát.  Novemberi születésű, így fel se merült a kérdés, hogy tovább maradjon az óvodában. Szívem szerint még távol tartanám őt az iskolától, mert az én szememben még olyan kicsi és ártatlan. Ellenben az óvónők azt mondják, hogy igazán belevaló, okos, és jól terhelhető gyerek. Azt javasolták, hogy nyelvtagozatos osztályba járjon, ha sikerül bekerülnie. Kétéves kora óta tanulja az angol nyelvet különórákon. És itt jön az a bizonyos „HA SIKERÜL BEKERÜLNI FAKTOR”.

ITT OLVASHATÓ

AZ OKTATÁS A KÖLTSÉGVETÉS VESZTESE

ÁTLÁTSZÓ-OKTATÁS
Szerző: andreasszakacs
2016.02.22.


Infografikába szedtük a mipenzunk.hu számai alapján, hogy az elmúlt évtizedekben hogyan változott az oktatás súlya a teljes magyar költségvetésen belül. Az első részben a 2013-as áron nézzük meg a 1995 és 2013 közötti adatokat.


ITT OLVASHATÓ

CSEHORSZÁG NAGYOBB BÉREMELÉST AD AZ ORVOSOKNAK ÉS A PEDAGÓGUSOKNAK

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Luwoa

2016.02.22.


Az egészségügyi dolgozók és más állami alkalmazottak további béremelésére tett ígéretet Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök. 12 évvel az EU-csatlakozás után a fizetések még mindig alacsonyabbak, mint a szomszédos országokban, emiatt rengeteg orvos külföldre vándorol.

Sobotka újabb minimálbér-emelést helyezett kilátásba, és további béremelést ígért az állami alkalmazottaknak 2017. január 1-től kezdődően. Magyarország nincs egyedül az egészségügy katasztrofális helyzetével: az Európai Unióhoz történő csatlakozás óta a cseh orvosok Németországban és Ausztriában keresnek munkát. Munkaerőhiány lépett fel, az orvosok, nővérek elvándorlása folyamatos, mert Németországban és Ausztriában jóval magasabb fizetésért és jobb munkakörülmények közt végezhetik ugyanazt a munkát.


ITT OLVASHATÓ

FEHÉRGALLÉROSOK KOCKÁSINGBEN

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.22.


Ebben az országban a nyilasokból lettek az ávósok. Ebben az országban a legbőszebb Kádárszolgákból lettek Orbán leghívebb csatlósai. Van pár jótanácsom, hogyan kerüljük el a Rezsim eltakarításakor, hogy annak fönntartói utólag magukat a megbuktatók közé sorolhassák.

1989-ben a kezünkben volt a lehetőség, pont ugyanúgy, mint a szomszédos országoknak. A hidegháború a ruszkik gazdasági-társadalmi összeroppanásával végetért, Kelet-Európa fölszabadult, és magunk választhattunk, merre indulunk. És mi azt választottuk, hogy megbocsájtunk. Én speciel nem, mert elég hülyén éreztem magam, mikor szamizdatíró, és osztogató létemre együtt kellett ünnepelnem 1990. október 23-án azokkal a korábbi Párt, meg Kiszgórékkal, akik engem ezért el akartak kapni. De alkalmazkodtam a többséghez, hátha Ők az okosabbak, és a történelmi megbocsájtás szükséges dolog. Na, visszanézve az elmúlt 26 évet, azt kell mondjam: a történelmi megbocsájtásnál nagyobb baromságot nem is csinálhattunk volna. A környező országok elhajtották az exkomcsi górékat, lecsukták, kitiltották a közéletből, meg kell nézni, hol tartanak. Mindegyiknél előrébb álltunk - mi voltunk a legvidámabb barakk, Moszkva kirakatországa - aztán mostanra mindegyik lehagyott bennünket minden értelemben. Társadalmunk kirablásából feltőkésített új, feudalisztikus felépítésű uralkodó osztályunkban, és annak krémjében, a Bábparlamentben több az egykori Párt, meg Kisztitkár, mint aki nem. Hogy is mondjam: ezt elbasztuk...

ITT OLVASHATÓ

AMERICAN REVOLUTION

ALAPBLOG
Szerző: Zentuccio
2016.02.22.

Miközben hidegháborúba sodródott a világ, a kezeletlen társadalmi és gazdasági-pénzügyi bajok forradalmi hangulatot váltanak ki a legerősebb országban, az Amerikai Egyesült Államokban.Ezt állítja Joseph Lieberman volt alelnökjelölt, aki visszavonulásáig a nemzetbiztonsággal foglalkozó bizottságot irányította. Interjúalanyunk önkritikusan beszél arról, hogy az amerikai és általában a nyugati, tradicionális politikai elitet – melyhez ő maga is tartozik – súlyos hibák, hanyagságok terhelik, amelyek hozzájárultak a társadalmi egyenlőtlenségek szélesedéséhez. Ezért is törnek előre Amerikában és Európában a veszélyes, destabilitást előidéző nacionalisták. Lieberman szerint a második világháború óta most a legkevésbé stabil a világunk.
Zentai Péter: Komolyan kell vennünk, hogy egy radikálisan jobb- vagy baloldalinak tartott jelöltet fognak az idén elnökké választani az Egyesült Államokban?

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZ RÁTELEPSZIK A TURIZMUSRA IS?

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: hata.mari
2016.02.22.


Kevés olyan ágazat van, amelyre még nem tette rá csápjait a kormánypárt, de úgy tűnik, elérkezett az idő, hogy egy valóban jól teljesítő és fejlődő ágazatot is bekebelezzen a Nemzeti Együttműködés. A KSH adatai szerint ugyanis szédületes bővülésen esett át az ágazat az utóbbi években: 2010 óta majdnem 30 százalékkal nőtt a turisztikai céllal hazánkba érkező külföldi vendégek száma. Nem csoda hát, hogy a sikerből részesedni akar az ágazat felemelkedésében eddig nem túl tevékeny kormányzat - gazdasági holdudvara - is...

ITT OLVASHATÓ

A VÁLTOZÁS VELED KEZDŐDIK

PKP BLOG
Szerző: feher.b
2016.02.22.


Először is szeretném leszögezni, hogy végtelenül szimpatizálok a tüntető tanárokkal, és őszintén kívánom, hogy az ő részvételükkel valósuljon meg egy jobb oktatási rendszer, miközben a KLIK-nevű, Klebelsberg nevét méltatlanul viselő szervezet remélem, mihamarabb megszűnik.

Bízom benne, hogy az iskolák visszakapják a 2010 után elvesztett függetlenségüket, vagy azt a függetlenséget, ami a társadalom számára a lehető legjobb iskolarendszert eredményezi. Mindezt úgy, hogy tanár, gyerek, szülő is elégedett legyen a végén – még ha naivitás is volna azt remélni, hogy van tökéletes oktatási rendszer, illetve minden fél maximálisan elégedett tudna lenni. Ilyen nyilván nincs, de a mostani állapotnál lassan már minden csak jobb lehet. A bátorságért, amit rég nem látott ez az ország, külön köszönet, mert itt bizony egzisztenciák, karrierek forognak kockán. Ismerjük a magyar demokrácia működését....

Ugyanakkor ott lapul bennem a közmondásos kisördög: mire számíthatunk a tüntetések végeztével? Vajon eléri-e célját a sorozatos protestálás, miközben sem az internetadó elleni megmozdulások, sem a Milla, sem Goodfriend úr és az ő kitiltási botránya nem hozott érdemi változást az életünkben. Odáig rendben van – s nem győzöm hangsúlyozni, drukkolok nekik – hogy az oktatás terén esetleg elérhetők bizonyos változások, ez nagyjából Orbán Viktor és Habony Árpád vonalán fog eldőlni heteken belül. Azon viszont kínomban már csak röhögök, hogy az ellenzék képes egy követségi ügyvivő, egy fekete ruhás ápoló- és egy, a rendszer ellen lázadó úszónő után szinte vadiúj vezéreként felkapni minden hónapban valakit, most éppen egy iskolaigazgatót a jelek szerint. Pedig említett arcok messze nem a kormány leváltását tűzték ki célul, pusztán a saját területükön tapasztalt végtelen hülyeségre próbálták több-kevesebb sikerrel felhívni a figyelmet. Vagyis a rendszer egésze nem mozdul, sőt, köszöni szépen, remekül van: most már odáig pofátlanodik, hogy nem elég a kibulizott belvárosi lakás, annak falára milliárdos műtárgyat tesz, ami mellesleg a közvagyon része. Az MSZP és baráti köre változatlanul játssza a rá osztott szerepet, egyszóval a változás bár kezdődhet itt, befejeződni biztosan nem fog...

 ITT OLVASHATÓ

BOROSTÁS MENEKÜLTEKKEL A KOCKÁS INGES LÁZADÓK ELLEN

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.02.22.


Aki uralni képes s közbeszédet, az azt tudja elhitetni a néppel, amit csak akar. Röviden így fogalmazható meg a magyar kormány válságkezelési kiskönyvének legfontosabb mondandója. A pedagógusok lázadása és a szimpatizánsok „kockulása” miatt ismét gyártani kell egy másik, nagyobb problémát, mely mellett a kockás ingesek követelései jelentéktelenné válnak. Úgy tűnik, a menekültek ismét Orbán Viktor csapatának segítségére sietnek.

Ismét olvashatunk a rendőrségi közlemények között tiltott határátlépőkről, így megint testközelbe hozta a tavaly november óta messziről szemlélt migránsválságot az a tény, hogy az összeurópai kerítésépítési láz miatt újra hazánk felé vették az irányt a menekültek. Amikor tavaly ősszel elkészült a déli határzár (ami persze nem igaz, mert hosszú szakaszokon csak GYODA van), fennállt annak a veszélye, hogy a márciustól felépített migránsellenes kampány kifullad, hiszen ha nincs ellenség a kapuk előtt, akkor ki ellen kell védekezni?

ITT OLVASHATÓ

TVRTKO ÉS A LUMBERSZEX

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.02.22.


Szép lassan körvonalazódni kezd milyen lesz a vajnásított TV2 színvonala szalai Vivien hírigazgatása alatt. Nem mondom, hogy épületes látvány, de azt igen, hogy kacagtatóan szórakoztató.

Mert engem szórakoztat, ahogy a magát mindenféle oknyomozónak, riporternek, hadi tudósítónak álmodó Vujity Tvrtko - akarom mondani: Balog Szilárd, mert van neki szép magyar neve is - engedelmesen , mosolyogva összenyálazza a munkáltató péniszét, és csinál magából akkora hülyét, amekkoráért csak meg tudják fizetni.

Így lesz a kockás inges tiltakozásból lumberszekszuális divat.

Én már csak azt várom, hogy az aktuális divathullámot meglovagolva mikor dobja ki az első lájkkurvaságra ösztönző felhívást Szilárdunk...

ITT OLVASHATÓ

FOGYASZTÓVÉDELMI AGGÁLYOK A VAKKOMONDOROS ÍTÉLETTEL KAPCSOLATBAN

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.02.22.


Szóval ha az államnak levered egy alattvalóját, akkor 420ezer forint kártérítést fizetsz. (Nem az alattvalónak, az államnak.) Gondolom, a kiesett munkavégzés miatt. Nem panaszkodom, így fair. Ha kárt teszel az állam tulajdonában - más szóval az emberi erőforrásában - akkor fizetsz az államnak.

Nagyon örülök az ítéletnek továbbá azért is, mert nem valami piszlicsáré tételre (pl. leköpni valakit), hanem mindjárt egy arccsont-törésre vonatkozik. Az már egy rendes, emberes tétel. Gondolom, egy pofonért kevesebb jár, végtag töréséért, vagy levágásáért meg több - mert több munkaerő esik ki az államnak.

De egy arccsont a betonba - azzal már lehet dolgozni. Gengszterként például. Egy milliós kintlévőség behajtásánál például már jól jöhet. Arcot szétvered, kasszához fáradsz - aztán még lehet, hogy üzleti kiadásként is el tudod számolni, ennek még nem néztem utána...

ITT OLVASHATÓ

OLYAN SIKERES A TANKÖTELEZETTSÉG KORHATÁRÁNAK LECSÖKKENTÉSE, HOGY GYERMEKEK ÉLETÉT TESZI ÖSSZE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.02.22.


Nem csak a pedagógusok életpályamodelljét véste kőbe a kormány – úgy tűnik, egyes diákok számára is nehéz lesz eltérni az előre meghatározott pályától.

Nem lehet elégszer elmondani: a tankötelezettségi korhatár lecsökkentése 16 évre olyan bűn, amivel ennek a kormánynak egyszer el kell majd számolnia. Már csak azok felé a gyerekek felé is, akik e szabály miatt most esnek ki a közoktatásból, életük pedig olyan irányt vesz, amely visszafordíthatatlanul taszítja őket nyomorba.

Magyarországon jelenleg 10 százalék felett van a korai iskolaelhagyók aránya, és folyamatosan növekszik. „A településről az iskolába járó gyerekek jellemzően az 5. osztály környékén betöltik a 16. évet. Hiába szeretnének továbbra is iskolába járni, az iskola nem engedi. (Volt egy kislány, akihez személyesen kiment az igazgató, és elmagyarázta, hogy már nem kell iskolába járnia, pedig ott a szülők szerették volna.) Az iskola esti, felnőtt programjába nem veszik be őket. A településen egyre több a 16. évet betöltött, 4. és 5. osztályt végzett kamasz, akinek semmi lehetősége a felzárkóztatásra” – jelezte már hónapokkal ezelőtt a Hívatlanul blogon egy pedagógus, aki egy borsodi faluban szerzett tapasztalatait összegezte...

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT KELL ENNYI FÖLD EGY ÓVÓNŐNEK MAGYARORSZÁGON?

MUTYIMONDÓ - ÁTLÁTSZÓ.HU
Szerző:  
2016.02.22.

Ezekről ne maradj le!
Lassan kibontakoznak Habony bimbózó Szépművészetis kapcsolatai (444)Saját csapatának épít állami pénzből a stadionépítés egyik csillaga (Átlátszó)
Rátelepedett a Szatmáry család a budapesti iparkamarára (Napi)
Ha van 3 perced:
Lassan kibontakoznak Habony bimbózó szépműs kapcsolatai
A botrány a képkölcsönzéssel indult. Aztán kiderült, Habony lagziját a múzeumban tartották, teljesen ingyen. Tanúja, a múzeum vezetője Baán László volt, akivel államtitkár korában is dolgoztak együtt, méghozzá azokon a Habony vezette cégeken keresztül, amelyekbe később beszállt Habony üzlettársa. Ő most tagja a Szépművészeti termeinek kiadását bonyolító cégnek. De úgy tűnik az egész nem kellemetlen annyira, hogy ne mutatkozzon együtt Habony és Baán.(444 Index, HVG)
A Kliknek tízmilliárdos a tartozása, de kérték, hogy ne kapcsolják ki a gázt
A központi költségvetési intézmények közül az EMMI tartozik a legtöbbel, ami nem is csoda: rengeteg intézmény tartozik hozzájuk. De náluk is van egy kiugró tartozó: az összesen 50 milliárdos tartozás ötödét a Kliknek egymagában sikerült felhalmoznia. A gáz- és áramszolgáltatókat arra kérték, késedelmes fizetés esetén se kapcsolják ki a szolgáltatást.(Átlátszó, ATV)
Saját csapatának épít állami pénzből a stadionépítés egyik csillagaA ZTE stadionját már az első Orbán-kormány alatt elkezdték felújítani, de torzó maradt. Most folytatódhat a munka, amit konzurciumban nyert el a ZÁÉV, a cég jelenleg összesen 20 milliárd körüli építkezésben vesz részt. A másik, nemigen hangsúlyozott nyertes feltűnt már a felcsúti építkezéskor is, telephelye is van a faluban, Mészáros Lőrinc lakcímén. A cég ráadásul a ZTE csapatát működtető zrt tulajdonosa is egyben. (Átlátszó)
A CÖF honlapján megfeleződtek az állítólagos támogatókA Fidesz pártalapítványától érkező néhány tízmillió és az egyszázalékos felajánlások csak a bevétel kisebb részét jelentik. Ha magyarázkodni kell, különböző támogató szervezetekről beszélnek. A Népszabadság megkeresett néhányat a CÖF honlapján szereplő több, mint 400 támogató közül. Kiderült többen sosem hallottak róla, hogy bármilyen kapcsolatuk lenne a CÖF-fel, ahol azóta frissítették a honlapot: maradt 239 szervezet. A felkeresettek közül egy sem.(NOL)
Rátelepedett a Szatmáry család a budapesti iparkamaráraA Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát durván kritizálta felülről Parragh László, aki szerint a cégeknek túl kis része tag és különben is, családi biznisszé silányult a szervezet. A véleményt belülről is osztják. Közeleg a tisztújítás, az elnök Szatmáry egyben a választási bizottságot is vezeti, édesanyja pedig a mandátumszámláló bizottság feje. De akad még furcsaság a választások körül. (Napi)


ITT OLVASHATÓ

ROGÁN SZOMSZÉDJÁNAK CÉGE REKLÁMOZHATJA A BUDAPESTI GYÓGYFÜRDŐKET IS

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi K
2016.02.22.


Csetényi Csaba cége, a Network 360 Kft. ezúttal a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 150 milliós közbeszerzését nyerte meg. Kuna Tibor cége is pályázott, de alulmaradt.
Rég hallottunk már Csetényi Csabáról, már épp ideje volt.
Február 20-án jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy Rogán Antal híres Pasa parki szomszédjának cége most a budapesti gyógyfürdőket fogja reklámozni.
Az eredménytájékoztató
 hirdetmény szerint már tavaly december 23-án megszületett a döntés, hogy a Network 360 Reklámügynökség Kft. nyerte a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nettó 150 millió forintos tenderét.

ITT OLVASHATÓ

VAKMAJOM

ALAPBLOG
Szerző: vakmajom
2016.02.22.


Tanulságos történetet taglal a legendás John McAfee cikke, aki egyébént a Libertáriánus Párt elnökjelöltje a választáson.
A szövetségi kormány azt kérte az Apple-tõl, hogy adjon segítséget az általános kód kiadásával egy iPhone megtöréséhez, amit egy terrorista használt. Az Apple megtagadta ezt, arra hívatkozva, hogy ez egy olyan generális kód, amit ha kiad, akkor fehasználók tíz- és tízmillióinak személyes, üzleti, pénzügyi adatai kerülhetnek veszélybe, sõt, ezzel akár meginoghatna az egész amerikai gazdaság is, végsõsoron veszélybe kerülhetne az egész szabad világ, hiszen az állam kezébõl egy korrupt politikuson keresztül könnyen terroristák vagy ellenséges latorállamok kezébe kerülhet ez a tudáshalom, nem kell hozzá több “mint egy csinos nõ vagy férfi, egy karibi hajóút és pármillió dollár”.
Mi derül ki ebbõl az esetbõl?

ITT OLVASHATÓ

EGOISTÁK KLUBJÁVÁ SÜLLYEDT LE AZ EU - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2016.02.22.
Romano Prodi, a korábbi bizottsági elnök attól tart, hogy a brüsszeli megállapodás az unió széttöredezéséhez vezet - írja a Financial Times. A Die Welt pedig úgy látja, hogy az egyezség véget vet a jóléti turizmusnak, és már a dánok is változtatni akarnak a szociális juttatások számításának módján. A brüsszeli megállapodást csakis az igazolja, hogy végzetes lenne az unióra nézve, ha most kiválnának a britek, de egyébként a szerződés azt mutatja, hogy mennyire egoisták klubjává süllyedt le az EU - - áll a Süddeutsche Zeitung cikkében...


ITT OLVASHATÓ

MAJDNEM-METRÓ NEW YORKBAN

TRENDMANÓ BLOG
Szerző: trendmanó
2016.02.21.


Zongora a váróteremben, festmények a falon – így próbált egy 19. századi újító kedvet csinálni a közönségnek a földalatti vasúthoz New Yorkban. Ki ne várta volna szívesen ilyen luxuskörnyezetben a metrót?

Tudjuk, hogy a világ első földalatti vasútja (Metropolitan Railway) Londonban állt munkába 1863-ban, és hogy a második a mi sárga M1 metrónk, a „kisföldalatti” volt, amelyet 1896-ban, a millenniumi évben indítottak el. Utóbbi azóta már a világörökség része, és ugye ma is vidáman üzemel a nem túl kiterjedt budapesti hálózat egyik vonalaként. De mi volt a helyzet Amerikában?

ITT OLVASHATÓ

KI A FURÁBB: A NÉMETEK VAGY ÉN?

HELLO MAGYAROK BLOG
Szerző: Gaál Petra
2016.02.22.


Ugyan Németország és Magyarország kulturálisan nem tér el annyira egymástól, mint mondjuk Kína Magyarországtól, de azért itt is van pár furcsaság, ami kizökkentett a lelki nyugalmamból. Az aggódóknak mondanám, hogy talpra álltam, és újra ráleltem a balanszra...

ITT OLVASHATÓ

A KORMÁNY EGY SZÁL PISZTOLYGOLYÓVAL A TÁRSADALOMMAL SZEMBEN

CONCERNINGTHIRDPARTY
Szerző: concerningthirdparty
2016.02.21.


Ebben az írásomban amellett fogok érvelni, hogy a tanárok tiltakozása a Klik ellen az eddigi legveszélyesebb esemény a kormányzó Fidesz számára. Ehhez azonban egy premisszával fogok élni, amit vagy elfogadtok vagy nem. A fidesz alapvetően autoriter, elnyomó módon kormányoz. Nem szeretnék sokáig elidőzni ennél a mondatnál, félek ez hit kérdése, és objektív tények kevésbé befolyásolják az ítéletalkotást.

De szerintem senki sem fog azzal vitatkozni, hogy a konzultáció, alapos szakmai átbeszélés, lassú de alapos döntéshozatal nem feltétlenül fémjelzi az Orbán rezsim politikáját. Ad hoc, személyre szabott törvények, "Ne kritizáljon senki előre, majd meglátjuk" érvelések tömkelegét láthatták a hírfogyasztók. Erő, határozottság, és jó adag önérdekkövető politizálás jellemzi az uralkodó kormánypártot.

Az amerikaiaknak van egy mondásuk: "always question authority" ami annyit tesz mindig kérdőjelezd meg a hatalmat. Magyarországon az ellenkezője igaz. Fogd be a szád, örülj hogy itt lehetsz. 

Ha kibeszélsz és kritizálsz beindul a gépezet. Elveszíted az állásodat, random lejárató cikkek jelennek meg rólad, vagy hirtelen elveszíted az állami megrendeléseket, esetleg felmondják veled a szerződéseket. Jelen esetben a Klik azonnal rászállt az egyik fő arcára a tüntetésnek. Ilyen az elnyomás természete. Mintha egy szál pisztolygolyóval tartanál sakkban több száz embert. Senki sem akar elsőnek mozdulni, senki sem akar áldozat lenni. Így annak ellenére, hogy a tömeg jóval erősebb, a hatalom uralkodni tud. Mindig csak az elsőnek mozdulót kell példásan megbüntetni. Az elsőnek mozduló kezelése a kulcskérdés...

ITT OLVASHATÓ

HILLARY CLINTON KEZÉBE KERÜLT AZ AMERIKAI HÍRCSÁRDA

LUMENS BLOG
Szerző: Kelemen Luci
2016.02.22.


A saját bevallásuk szerint 1795-ben, valójában 1988-ban indított The Onion álhír-kiadványban 40%-os részesedést vásárolt a Univision nevű spanyol nyelvű amerikai televíziós hálózat. Mivel a Univision társtulajdonosa Hillary Clinton demokrata elnökjelölt egyik legnagyobb támogatója, többekben felmerült a kérdés, hogy sértetlen marad-e az évtizedek óta maró szatírát publikáló „hagyma” szerkesztői függetlensége.

A Univision által megvásárolt negyven százalékos tulajdonrész ellenőrző részesedést biztosít a televíziós hálózat számára, egyben iparági pletykák szerint a vállalat teljes felvásárlására is lehetőséget nyújt. Bár a részletek nem kerültek nyilvánosságra, a New York Times szerint körülbelül 200 millió dolláros vételi árról van szó...

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT BETEGSZÜNK MEG A STRESSZ UTÁN?

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.02.22.


Az orvosok felfigyeltek arra, hogy vasárnap vagy ünnepnapokon sokan fordulnak orvoshoz hirtelen bekövetkező panaszokkal, asztmarohamokkal, fejgörccsel, gyomorbántalmakkal…A New York-i Albert Einstein orvosi iskola kutatói három hónapig figyelték, hogy pácienseiknél hogyan alakul a stresszt követő egészségi állapotuk és megtalálták, hogy mi okozza a stressz után pár nappal jelentkező panaszokat. Intenzív stressz idején az emberi test fontos hormonokat – köztük glükokortiodokat, katekolamidokat és adrenalint – termel, hogy felkészüljön az ellenállásra. Ezek azonban aktivizálhatnak olyan látens vírusfertőzéseket, mint a herpesz, vagy az Epstein-Barr vírus, amely lázat, fáradtságot, mirigy-gyulladást okozhat). Ezek a stressz megszűnése után pár nappal jelentkeznek, amikor a test visszaállítja normális állapotát, és a fentebb felsorolt hormonok beszüntetik aktivitásukat...

ITT OLVASHATÓ

LÁZADÁS A GARDRÓBBÓL

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: Veress Jenő
2016.02.22.Emlékezünk, hogy a 2002-es választások előtt mit művelt a Fidesz a kokárdával. Tudniillik, hogy március 15. után is viselni kell - mert hát viselni kell.
Az az orbáni felhívás akkor, és ott durván pártpolitikai jelképpé degradálta a trikolór szalagrózsáját – ami pedig a liberális francia forradalomból eredez.
Meg is bosszulta magát a kisajátított kokárda, csúnyán megbukott a kormány.
Bizony, történelmi jelképeket nem lehet büntetlenül megerőszakolni, bármekkora is a hatalomvágy.
Sorsdöntő szimbólumok az utóbbi napokban, hónapokban  a gardróbból származnak:

ITT OLVASHATÓ