2021. szeptember 23., csütörtök

VARGA J. NYÚLCIPŐJE

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.09.23.


...Az RTL Híradó, került Varga J. közelébe, ami már önmagában nagy teljesítmény a redakciótól, ha tudjuk, hogy leginkább fekete leplek mögött szoktak örülni egymásnak a fideszisták. Ám, ha kijönnek az Isten szabad ege alá, oda olyan orgánum, amelyik kérdésekkel provokál, be nem teheti a lábát. Ezért jár a piros pont az RTL-nek, akik még kérdést is tudtak föltenni, ez meg már egyenesen osztályfőnöki dicséretet érdemel, ha hasztalan is. Mert, ahogyan a jelentről szóló tudósításban olvashatni, Varga zavartan próbált elsétálni a kérdések elől több irányba is, amit akkor hagyott abba, amikor megtalálta a kollégáit, akik egy köszönjük szépen kíséretében rendezték le az ügyet.

Megérkezett hát a langymeleg akolba, ahová a fideszisták bújnak a valóság elől rendszerint, másrészről ezt a magatartást szintén menekülésnek nevezi a szakirodalom, amikor a delikvens fölölti a nyúlcipőt, leszegi a fejét és szag után megtalálja a falkát, amely, mint láttuk, megvédi őtet a zaklató valóságtól és a nagybetűs élettől. A jelenet feltehetően nem kerül, föl a röneszánsz ember közösségi oldalára lájkokat gyűjtendő, hacsak nem azzal a lehetőséggel, hogy annak örülnek a bávatagok, a miniszterasszony milyen karakánul rázta le a sorosista firkászokat, akik kizökkentették a rózsaszín lányszoba langymelegéből.

Varga J. nemcsak dekázni meg hegedülni, futni is tud a jelek szerint, és az hasznos készség a vérzivataros vadonban, amely akkor jön el, ha a választást elveszítik, mert akkor szó szerint nem marad semmijük, becsületük egyáltalán nem. Azt az ilyen menekülések – és sok más minden – fölemésztik, és sajnálatosan a falka is meg fog szűnni. Az ő bajuk. Vargát egyébként arról kérdezte volna az RTL, hogy adott-e engedélyt annak a fotósnak a lehallgatására aki Szijjártót érte el a jachton és Orbánt a röpcsiútjain. Eldöntendő volt a kérdés, amire a válasz egyszerű: igen vagy nem. Erre nem volt képes a röneszánsz ember, a menekülés azonban beismerés.

Orbán a függöny mögött beismerés, a titkosítások beismerések, az éjszaka benyújtott törvények is azok. Egyszer azonban minden számlát ki kell fizetni, egyszer mindennel szembe kell nézni, az is előfordulhat, hogy egy kollégával, akinek bíró a beosztása. Nem lehet örökké futni. Nekünk azonban, akiknek élete célja, hogy ez a csürhe eltakarodjon, már az is fény az alagút végén, ha bármennyire is képzavaros és áthallásos, de mégis, ha Varga Judit behúzott farokkal elsompolyog. Vannak ilyen apró örömök a szürke hétköznapokban, és az ember olykor kezdi azt hinni, van értelme az életnek a sivatagban. Viszont akkor olybá vesszük, igen, adott utasítást a lehallgatásra. És innen folytatjuk a történetet.