2016. március 12., szombat

TÉRDSZALAGREND ÉS TISZTIKERESZT

HUPPA.HU
Szerző: Szele Tamás
2016.03.12.

Hát eljött a szokásos aranyeső március tizenötödike alkalmából, zuhogott a plecsni érdemesre, érdemtelenre, én csak azt sajnálom, nem nagyobbak ezek az ordók, mert ha súlyuk is volna, mégis képesek volnának némi kellemetlenséget okozni, annak is, aki adja, annak is, aki kapja, de így?
Marad a generálmosoly meg a kézfogás, az átutalás egy héten belül megérkezik, mindenki jól járt.
A legjobban persze Bencsik András, aki beteheti a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét a vitrinjébe, rögtön a Kiváló Munkásőr mellé, és ha korábban született volna az érdemes sajtómunkás, ott viríthatna a Sztálin-rend is, de sajnos elmulasztott időben világra jönni.
Azért ez is szép, főleg annak ismeretében, hogy „kiemelkedő színvonalú munkájáért” kapta az ordót, melynek során például felállította Péter Gábor leszármazottainak teljes listáját, igaz, hogy hibásan, de kérem: akkor is, megcsinálta, megérdemli!
A pesti rossz nyelvek szerint természetesen sajtóhiba csúszott az adományozó okiratba, elírás, ugyanis eredetileg nem lovag-, hanem horogkeresztet akartak neki adni, esetleg szóba jöhetett még a nyilas- vagy vaskereszt is, de a kezdő adminisztrátor nem ismerte ezeket a fogalmakat, és a szövegszerkesztő által felajánlott „lovagkereszt” kifejezést választotta helyettük.
Mindegy, Bencsik elvtársnak megvan a kitüntetése, ha megvan, bizonyára ki is érdemelte, hiszen Bencsik elvtárs régi elvtárs, jó elvtárs.
És még sokan, igen sokan kaptak efféle elismerést tegnap, volt, aki megérdemelte, volt, aki nem, vissza senki sem adta, amit megértek – kell az a kis pénz a mai világban, a világért sem fosztanék meg tőle senkit.
Még Bencsiket sem, költse csak, habár egy annyi kérésem lenne, hogy a közakaratnak megfelelően költse, ha már akkora demokrata, és amennyiben sokan mondják, hogy fektesse gyógyszeripari termékekbe ezt az összeget, ám tegyen úgy.
Márpedig demokratának mondják, különben hogyan lehetne a Magyar Demokrata főszerkesztője?


ITT OLVASHATÓ

VERS, EREDJ, LÉGY! - NEMZETI DAL

FÖLD S. PÉTER BLOGJA
Szerző: Föld S. Péter
2016.03.11.


Nemzetivé lett a trafik,
nemzeti a mutyi, ...
háromszor veri el kendet
a nemzeti Matyi.


Nemzeti a korrupció,
a halál, és a temetés,
vasárnapi zárva tartás,
a koplalás, az evés.


Nemzeti az alaptörvény,
nemzeti az asztal,
s a külföldre távozó,
kit senki sem marasztal.

Nemzetire sül a zsömle,
a kalács, a kenyér,
a nemzeti hálapénz
a zsebedbe belefér.

Nemzeti a tündérmese,
nemzeti a rezsim,
nemzetivé csökkentették
a nemzeti rezsim.

Nemzeti az átverésünk,
és a parasztvakítás,
nemzeti a csendestárs,
a stróman, és a sikítás.

Nemzeti a pedagógus,
a közmunkás, a halász,
agronómus, filozófus,
a kondás, s a kanász.

Mi érleltük a gyümölcsöt,
mégis más szedi le,
a nemzeti együttműkö-
dés romlott rendszere.

Nemzeti az országalma,
a korona, s a jogar,
s a csend, mely után jön majd a nem-
zeti magyar vihar.

ITT OLVASHATÓ

FANFÁR AZ EZERKEZŰ ORGONISTÁÉRT

SZÍNEK ÉS FOLTOK
Szerző: Göbölyös N. László
2016.03.12.


Vannak pillanatok, amikor érzem, hogy fel kell kelnem, mert valami történt. Pedig még alhatnék, és nem volt olyan rémálmom sem, ami indokolná a felkelést.
Vannak olyan pillanatok, amikor egy e-mail címéből tudom, hogy valami szörnyűség történt. Legjobb barátom leveleinél a közelmúltban már többször félve nyitottam ki, és balsejtelmem ezúttal is igazolódott.
Keith Emersonnak elege lett a földi létből. Zajosan távozott, ahogyan tőle megszoktuk. Csakhogy ezúttal nem orgonáját döntötte fel, és nem a drága hangszerbe vagdosott késeket. Kaliforniai otthonában főbe lőtte magát. Novemberben volt 71 éves. Jövő héten kellett volna japán turnéra indulnia. A muzsikust néhány évvel ezelőtt vastagbél-daganattal műtötték, de valószínűleg azért dobta el magától az életet, mert súlyosbodott a jobb kezét megtámadó ízületi betegség, és már csak nyolc ujját tudta használni a billentyűkön.


ITT OLVASHATÓ

HETI TOP 5 ÁTLÁTSZÓ

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Átlátszó
2016.03.12.


Heti Top 5 – Átlátszó:

Biztosra ment a polgármester a luxusautó-vásárlássalFideszes kapcsolatok a kémkedéssel vádolt üzletembereknélBöngésszen MNB igazgatósági határozatokat, amíg még megteheti!Zavaros ügyek az agrárminiszter hátországábanNem tudni, mennyiért bontják a Puskás-stadiont
 
Innen letöltheted a cikkeket egyben!
(Kindle, iBooks, e-könyv, Dropbox)
 

A KDFSZ ALÁÍRÁSOKAT GYŰJT A VASÁRNAPI ZÁRVATARTÁS MELLETT

VÁLASSZUNK!
Szerző: Válasszunk
2016.03.12.Előre bocsájtom: A magam részéről ellenzem a vasárnapi zárva tartás jelenlegi formáját. De nem tudok nem elmenni a tény mellett, hogy sokan éppen e mellett kampányolnak. És érzésem szerint eme kampány kicsit fel is készül a várható népszavazásra. A kérdés, hogy mi szükség van rá pont azért nevezhető leginkább álnaiv terelésnek, mert mindenki tudja, ha lesz népszavazás nem árt korán kezdeni a kampányt. És ezek az aláírások pont ezt csinálják. És mivel nem csak kereskedelmi dolgozók írhatják alá, az érdemi kampányban már könnyen lehet több százezer aláíróról beszélni. Meg szakszervezetekről. A saját környezetükben is "kampányoló" kereskedelem dolgozó kisemberekről.
És bizony a legtöbb vita éppen arról fog szólni, hogy milyennek kell lenni az egyes emberek politikai szerepvállalásának. Számos tiltakozás kapcsán kéri számon a baloldal, hogy a tiltakozók miért nem akarnak kormányváltást: A gond csak az, hogy ez a politikát a "ki lopjon" kérdés szintjére egyszerűsíti le. Sokkal fontosabb kérdés a politikában, hogy mindkét oldalon az emberek a saját érdekeikben álljanak ki, legyenek aktívak, akár a kormány ellen, akár a kormány mellett felszólalva. 
És lehet azt mondani, hogy sok taxis rohadék, és lehet nekem is ilyen tapasztalatom, de az is tény, hogy ők is a saját érdekük, saját problémájuk érdekében aktívan megjelenő, aktívan tárgyaló emberre példák. Mint jelen esetben a kormány mellett megszólaló KDFSZ. Vagy mint sok esetben olyan pedagógusok is, akik amúgy kormánypárti szavazók, de most a kormány oktatáspolitikája ellen szólalnak fel. És felismerik, hogy a politika nem a pártok érdekeinek szolgálatát, a pártvezetés hátsójának nyalását kell, hogy jelentse, hanem az adott érdekek és értékek mellett való kiállást.
ITT OLVASHATÓ

KÖZSZOLG: A PASA PARKBA KÖLTÖZNÉK - HELP!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.03.12.Nyájas Olvasók!
Töredelmesen bevallom nektek: elbasztam az életem! Ez van, nincs mit szépíteni, ráadásul kizárólag az én hibám. Nem okolhatok senki mást, nem mutogathatok, nem kereshetek mentséget se kifogást, én nem tanultam meg a 43 évem alatt normálisan lakhelyet választani.
Pedig egy átlagemberhez képest sokat és sokfelé próbálkoztam. Laktam vidéki megyeszékhelyen, a fővárosban - Pesten és Budán is - annyira vidéken, hogy oda a madár is csak akkor jár, ha kifejezetten dolga van, és egy rövid ideig - a kiköltözés szándéka nélkül - külföldön is. Laktam panelban, tégla gázos társasházban, vályogfalú régi parasztházban, fullos belvárosi kertesben, mégsem találtam meg az igazi helyem.
Mert az utóbbi időkben rá kellett jönnöm, az én álmom a Pasa Park!
Igen, a Pasa Park! A bámulatos dinamizmussal táguló lakásaival, "valahogy lett" tetőkertekkel, a lakóközösséggel, akik állam az államban lassan saját GDP-vel. Hej, ha ide költözhetnék az olyan lenne, mintha átlépnék egy másik dimenzióba! Itt nem tízforintos alapon ultiznak a haverok két kerti grillen szenesre sütött tarja között, hanem szétgurítanak néhány milliárdot mire felizzik a faszén

ITT OLVASHATÓ

APRÓ ELŐNY ÉS MATT KILENC LÉPÉSBEN...

SAKKOZZ MINDENNAP!
Szerző: General Ludd
2016.03.12.


Az első feladványban sötét mohón leütötte a b4 gyalogot, aminek következtében világos egy pici, de tartós előnyt fog tudni szerezni.

ITT OLVASHATÓA KDFSZ ALÁÍRÁST GYŰJT A VASÁRNAPI ZÁRVA TARTÁS MELLETT

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.03.12.


Előre bocsájtom: A magam részéről ellenzem a vasárnapi zárva tartás jelenlegi formáját. De nem tudok nem elmenni a tény mellett, hogy sokan éppen e mellett kampányolnak. És érzésem szerint eme kampány kicsit fel is készül a várható népszavazásra. A kérdés, hogy mi szükség van rá pont azért nevezhető leginkább álnaiv terelésnek, mert mindenki tudja, ha lesz népszavazás nem árt korán kezdeni a kampányt. És ezek az aláírások pont ezt csinálják. És mivel nem csak kereskedelmi dolgozók írhatják alá, az érdemi kampányban már könnyen lehet több százezer aláíróról beszélni. Meg szakszervezetekről. A saját környezetükben is "kampányoló" kereskedelem dolgozó kisemberekről.

És bizony a legtöbb vita éppen arról fog szólni, hogy milyennek kell lenni az egyes emberek politikai szerepvállalásának. Számos tiltakozás kapcsán kéri számon a baloldal, hogy a tiltakozók miért nem akarnak kormányváltást: A gond csak az, hogy ez a politikát a "ki lopjon" kérdés szintjére egyszerűsíti le. Sokkal fontosabb kérdés a politikában, hogy mindkét oldalon az emberek a saját érdekeikben álljanak ki, legyenek aktívak, akár a kormány ellen, akár a kormány mellett felszólalva...ű
 

TE IS LEHETSZ HATÁRRENDÉSZ, HA VAN 8 ÁLTALÁNOSOD!

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: laspalmas
2016.03.12.


Ezekben a migránsválságos időkben bárkiből lehet határrendészeti járőr.
Na jó, bárkiből nem, mert általános iskolai végzettség kell hozzá, de más tényleg nem.
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal honlapján adott fel álláshirdetést a Magyar Honvédség.
25 főt keresnek határrendészeti járőr munkakörbe általános iskolai végzettséggel, bruttó 135 ezres fizetésért.
Állásegyeztetés március 23-án a szarvasi kirendeltségen reggel 9-kor, munkakezdés pedig több hónapos kiképzést követően március 25-én.
Remélhetőleg fegyvert nem kapnak a kezükbe a szerencsés kiválasztottak.

ITT OLVASHATÓ

SAULKÉNT ÉLNI 3.

TARSKI BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.03.12.


A nacionalizmus problémájával meglehetősen sokan foglalkoztak. Jómagam az alábbiakban Ernest Gellner egyik kiváló tanulmányát veszem alapul a vizsgálódásunk során. A nacionalizmus kialakulását a szerző a kultúrák egységesedésével és nemzetállami szintre emelésével magyarázza. Két egymástól különböző történelmi korszakot különböztet meg: a francia forradalom előtti és utáni korszakot. Ennek megfelelően Gellner két gyökeresen különböző társadalomtípust jelöl meg, amelyet a struktúrának és a kultúrának funkcionális különbözősége választ el egymástól.
 
Az első típust agrár-, írni-olvasni tudáson alapuló társadalomnak nevezi. Ezt a francia forradalom előtti időszakot jellemzi, amikor még a társadalom működése a mezőgazdaságon, azaz az élelmiszer megtermelésén és tárolásán alapult. Ekkor még nem jelent meg egy általános eszme, amely szerint a természet megérthető és ennek nyomán gyökeresen új technológiákat lehet kialakítani az élelmiszerek újratermelésében. Ez a szemléletmód a társadalom és a természet stabil partnerségét feltételezte, amikor a természet nem csupán szerény, de állandó élelmiszer ellátást nyújt, hanem mintegy igazolja a társadalmi rendet, tükrözi annak egyes speciális formai elemeit is. A termelékenység növelése nem annak létrehozójának hoz hasznot, hanem a privilegizált helyzetben lévő nemesség számára. Ebben a társadalomban ezért egyre nagyobb törekvés alakult ki arra nézve, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek az egyének. Tehát itt magának a társadalmi pozíciónak az elnyerése lehetett az az előny, ami az egyes embereket a meggazdagodás irányába vihette le...
 

EMLÉKEZETPOLITIKA MÉLYPONTON

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Garai-Édler Eszter
2016.03.12.


Magyarország a napokban adta át a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség soros elnökségét Romániának. A kormányzat emlékezetpolitikájának legfőbb jellemzője – még az elnökség évében is (2015. március 9.–2016. március 8.) –, hogy szinte kizárólag rasszistákról neveznek el közintézményeket, közterületeket, csakis antiszemiták tiszteletére állítanak fel szobrokat, vagyis 2015–2016-ban is az ordas eszmék szításában jeleskedett a kormány.

Idézzünk fel néhány példát…

ITT OLVASHATÓ

ILYEN A HÁTIZSÁKOS FÉNYÖLELÉS

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Szabi és Noémi
2016.03.12.


„Napjaink rohanó világában szabadságunkon is átrobogunk! Élményeinket nem ízlelgetjük, hanem habzsoljuk, s halmozzuk a picasa és a dropbox lélektelen gépezete számára, tonnányi fotó formájában.

Szerencsére azonban, főként a fiatalok körében, bontakozik ki a slow-turizmus, és a hátizsákos, low-budget élmény-travelling, olyan gyorsasággal, hogy e jelenségnek már avatott szakértői is vannak, akik fiatal koruk ellenére félelmetes magabiztossággal szörfölnek e forradalmi jelenség hullámtaraján.

Következzék hát két hátizsákos utazás-szakértőnk személyes története!

ITT OLVASHATÓ

ELHUNYT KEITH EMERSON - AZ EMERSON, LAKE & PALMER ALAPÍTÓ BILLENTYŰSE

ROCKSTATION BLOG
Szerző: sunthatneversets
2016.03.12.


71 éves korában Santa Monica-i otthonában elhunyt Keith Emerson billentyűs, a 70-es évek egyik legnagyobb progresszív rock bandájának, az Emerson, Lake & Palmernek alapítója. Mindezt maga a zenekar jelentette be Facebook oldalán.

A TMZ portál szerint a zenész öngyilkos lett, barátnője talált rá, fején egy lőtt sebbel. Emerson hosszabb ideje depresszióban szenvedett, mert olyan idegrendszeri betegsége volt, mely kihatással volt arra, hogy zenélhessen. 

Keith Emerson 1944 november 2-án született, és az ELP 1970-es megalakulása előtt a The
Nice, a Keith Emerson Trio, a John Brown's Bodies, a The T-Bones tagja volt. Az Emerson, Lake & Palmer az 1979-es feloszlásáig 7 klasszikusnak számító stúdiólemezt (Emerson, Lake & Palmer, Tarkus, Trilogy, Brain Salad Surgery, Works Volume 1 & 2, és Love Beach), valamint egy koncertlemezt (Pictures At An Exhibition) adott ki. 1991-ben újra összejött az ELP, és két lemezük is készült (Black Moon 1992, In The Hot Seat 1994). A zenekar feloszlása után szólópályára lépett és filmzenéket írt. 

Nyugodjék békében!

ITT OLVASHATÓ

A HAZAI DIVATKULTÚRA

LAUREN BLOG
Szerző: k_dave
2016.03.11.


Változott egyáltalán, és ha igen, akkor miben a magyar öltözködési kultúra az elmúlt évtizedekben? Mit jelent ma Magyarországon a divat, és jellemzőnek mondható-e honfitársainkra a divat orientáltság? Emellett divat-körkép arról, mennyibe kerül egy átlagos helyen vagy egy Andrássy-i úti boltban vásárolni.

Először is térjünk ki a megjelenésre. Sokan emlékeznek, ha a nyolcvanas években Magyarországon valaki betért a ruha üzletbe, és volt igénye a választásra, megtehette: a kék és a szürke lóden kabát közül, a szintén kétféle színű svájci sapkából... Persze, ez kissé túlzó, és az élére vasalt, végig begombolt, rövid ujjú fehér inges, fehér pamut zoknis és makkos cipős korszak véget ért, még ma is ritka, hogy felelős állásokat betöltők, közéleti szereplők hajlandóak és képesek lennének a koruknak, társadalmi szerepüknek vagy éppen alkatuknak megfelelő módon öltözködni. Ma hazánkban a politikusok, ismert személyiségek megjelenésében is tetten érhető, hogy nem mindig sikerült eltalálniuk a megfelelő öltözetet. Minden politikus költ a ruhatárára, azok is, akiken ez nem látszik, mert például nem éppen ízlésesen válogatják össze a darabokat. Sajnos azok között, akiktől a munkájuk, hétköznapi életben betöltött szerepük ennyit sem vár el, még többen vannak, akik "nem éppen igényesen" öltözködnek. Hazánkban pont ezért egyre sikkesebb stílustanácsadót felfogadni. Ennek a szakmának kiemelkedő hazai képviselője Schiffer Miklós. Ilyen sorok után pedig törvényszerű, hogy az elsők között felmerülő kérdést megcáfoljam: ez nem csupán pénz kérdés! S bár egyre múló tendencia, de sok férfira jellemző, hogy drága autóból száll ki, luxus óra van a csuklóján, de a cipője és öltönye viseletes, holott megtehetné, hogy frissíti ruhatárát - többeknél már az erre való igény is hiányzik. Azok pedig, akik nem tehetik meg, hogy havonta kétszer az Andrássy út valamelyik boltjában vásároljanak, szintén van kínálat több, kellemes megjelenést biztosító darabokat áruló üzletben...

ITT OLVASHATÓ

OSZTÁLYOZÁS

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.12.


Az látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás. Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát, mert a munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket. Ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el. Ahogy korábban már mondtam: a gyermek nem lehet játékszer ebben az ügyben”

Mondotta volt az államtitkár és nem sült ki a szeme. Hogy ugyanis a gyermek nem lehet játékszer. (Engedelmükkel most nem foglalkozom azzal, miért üzenget - és ezáltal fenyeget - egy ilyen ügyintéző jellegű kitüremkedés, mert nem ez a legnagyobb baj.)

Lehet azon vitatkozni, amit mondani akarok. Hogy a fenébe' ne lehetne, sőt kellene is, dehát hol vagyunk attól a szinttől, ahol ez már szóba kerülhetne?


Arról van szó, amit ez a sok kilopondnyi tömeg, aki államtitkári rangban szorítja ki a térből az egészséges levegőt úgy fejezett ki magából, hogy ugyanis "értékelni kell a gyerekeket"...


ITT OLVASHATÓ

AZ AUTISTA GYEREKET NEVELŐSZÜLŐK ÉS AZ OKTATÁSÜGY

A TASZ JELENTI BLOG
Szerző: TASZ
2016.03.12.


A közelmúltban elindult tiltakozások az oktatásügy jelentős részét érintették, és a vitákban, követelésekben több érintett csoport is hangot adott véleményének: megszólaltak pedagógusok, szakszervezetek, iskolai közösségek, diákok és szülők, szimpatizáló állampolgárok is. A tiltakozáshoz februárban egy több száz, autista vagy más fogyatékos gyereket nevelő szülő is csatlakozott. Petícióban tettek közzé követeléseket, amelyek javarészt a családok életét, illetve a gyerekek oktatáshoz való jogát érintik.

A fogyatékos, elsősorban autista gyermeket ellátó, nevelő szülő tiltakozása kis sajtóvisszhangot váltott ki, és az oktatási kerekasztal-tárgyalásokon valamint tüntetéseken is csak érintőlegesen említődött a téma – annak ellenére is így volt ez, hogy több bizonyítékunk is van arra: az értelmi sérült, autista vagy halmozottan fogyatékos gyermeket nevelő családok komoly hátrányban vannak évtizedek óta a többi családhoz képest...
 

KISZOLGÁLÓK ÜZEMELTETÉSE

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.03.12.


"Értem, hogy ez a kocablog a kormányfikázásra jött létre, és mint hobbi lehet, hogy nem rosszabb mondjuk a virágkötésnél. De egy buta, fáradt, demagóg érvet ismételgettek úgy, hogy gyakorlatilag egymás szájából veszitek ki. Ez nem vall valami kifinomult retorikai képességre.
 
A menekültválság nem egy eszköz a belpolitikai problémák elfedésére. Senki nem tagadja ezek létét, még a fidesz-szavazók sem (én nem vagyok az). Egyszerűen nyitott kapukat döngettek. Ha valaki a menekültekből politikai tőkét próbál csinálni folyamatosan, az pont a magát demokratának meg européernek nevező libbant oldal.
 
Akármi van a cigányok háza táján, persze kezelni kell a problémát, de a menekültválság ettől függetlenül a saját jogán egy elsődleges és sokkal fontosabb ügy. A legkevesebb, amit a regnáló hatalomtól elvárok, hogy ne engedje, hogy ez az emberalatti csürhe egyszerűen ránk rúgja az ajtót, hanem használja a rendelkezésre álló erőszakszervezeteket. Ez a dolguk.
 
Nektek libbantaknak meg az, hogy ajvékoljatok. A kutya ugat, a karaván halad."  (retrovírus)

ITT OLVASHATÓ

KÖZSZOLG: A PASA PARKBA KÖLTÖZNÉK, HELP!

VARÁNUSZ BLOG 
Szerző: Fabius
2016.03.12. 


Nyájas Olvasók! 
Töredelmesen bevallom nektek: elbasztam az életem! Ez van, nincs mit szépíteni, ráadásul kizárólag az én hibám. Nem okolhatok senki mást, nem mutogathatok, nem kereshetek mentséget se kifogást, én nem tanultam meg a 43 évem alatt normálisan lakhelyet választani.
Pedig egy átlagemberhez képest sokat és sokfelé próbálkoztam. Laktam vidéki megyeszékhelyen, a fővárosban - Pesten és Budán is - annyira vidéken, hogy oda a madár is csak akkor jár, ha kifejezetten dolga van, és egy rövid ideig - a kiköltözés szándéka nélkül - külföldön is. Laktam panelban, tégla gázos társasházban, vályogfalú régi parasztházban, fullos belvárosi kertesben, mégsem találtam meg az igazi helyem.
Mert az utóbbi időkben rá kellett jönnöm, az én álmom a Pasa Park!


KOPASZOK RENDELÉSRE - NYOLC TUTI MELÓ IZMOS, TARFEJŰ EMBEREKNEK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.03.12.


Bizonyára sokan elgondolkodtak már azon, milyen merész távlatokat nyújt a hazai szolgáltatóiparban a kopasz, kigyúrt fiatalemberek megjelenése a piacon. A Nemzeti Választási Irodában tett látogatásuk ugyanis rávilágított arra a tényre, hogy mennyire felesleges a sok jogi csűrcsavarral, írott és íratlan szabályokkal bíbelődnünk, ha van egy ilyen mozgósítható problémamegoldó brigád, amely telefonhívásra ott terem, ahová kérjük, és annak állja útját, akire rámutatunk. A Szegedi Kattintós most csak felvillant néhány lehetőséget, hol, milyen szituációkban vehetnénk hasznát golyófejű barátainknak, ha van elég pénzünk és megfelelő kapcsolatrendszerünk ahhoz, hogy igénybe vegyük a szolgáltatásaikat:

ITT OLVASHATÓ

KIÉ LESZ A KÖVETKEZŐ MICHELIN-CSILLAG, ÉS KI BUKJA EL?

VILÁGEVŐ BLOG
Szerző: világevő
2016.02.13.

Az egyik legkedvesebb időtöltésem magyar éttermeseknek és séfeknek hírül adni, hogy kaptak egy Michelin-csillagot. Eléggé különbözőek a reakciók mindig, általában privát telebeszélgetésben vagy SMS-ben zajlik a dolog, így azt nem teszem közzé, viszont volt ugye Sárközi Ákos emlékezetes hitetlenkedése, ahol közben videóztam is őt, amit aztán az összes országos tévéhíradó elkért, hogy használhassa. Én is visszanézem néha. És a Borkonyha amúgy is nagyon vicces hely. A Tanti csillagja kapcsán sokan értetlenkedtek, itt próbáltam meg elmagyarázni (azóta eléggé átalakult az étterem, séfváltás is volt a csillag után pár héttel).lolvasni, hogyj valóába

ITT OLVASHATÓ

HÁBORODJATOK FEL!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.12.


Egy ismerősöm, amikor belinkeltem neki a cikket arról, miként hamisította meg a közmédia Pukli István mondatait, ennyit mondott: „csak a szokásos”. Nincs veszélyesebb, ha a közöny, a nemtörődömség lesz az úr. Ha megszokjuk a hazugságot, a lopást, a csalást, akkor mindig, minden korban azok nyernek, akik lopnak, csalnak, hazudnak.

Ma Magyarországon nem csak az a kérdés, hogy elkergetjük-e Orbán Viktorékat, hanem az is, visszaszerezzük-e a felháborodás jogát a mindenkori kormánnyal szemben. Mert a felháborodás maga a nép kontrollja a hatalommal szemben.

Nem véletlen, hogy Orbánék arra játszanak, a polgárok megunják, összevesznek, vagy megszokottá válik számukra, hogy folyamatosan durvább és durvább lépéseket tesz a hatalom. Így képesek arra, hogy úgy emeljék a tétet, hogy se időnk, se kedvünk ne legyen foglalkozni a politikával. Mert csupán attól félnek, hogy valahol, valamikor, valahogy összeáll a felháborodás, a népharag, és ha nem is söpri el őket, meggyengíti annyira, hogy a végén elbukjanak.

És lenne okunk felháborodni, mert a közpénz, ami elveszti közpénz jellegét, a mi verejtékkel elvégzett munkánk gyümölcse. Amit nemcsak ellopnak, hanem egyre kevesebbet hajlandóak belőle arra fordítani, amire szántuk: a közjóra, a közösség ügyeinek intézésre, oktatásra, egészségügyre, parkokra, játszóterekre, a szegényebbek megsegítésére, a szegénységből való kitörésük lehetővé tételére...

ITT OLVASHATÓ

AZ OKTATÁSI ÁLLAMTITKÁR SZÉGYENTELENÜL, A MAGYAR IDŐBEN ÜZENI MEG, HOGY RÚGJÁK KI A SZTRÁJKOLÓ TANÁRNŐT

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.03.12.A kormány első számú hírharangját választotta Palkovics László, hogy világgá kürtölje: leszámol a polgári engedetlenkedőkkel. Semmi kétség: a páni félelem beszél belőle.
Rendes, kormánylaphoz méltó – arcpirítóan alákérdezős – interjút közöl a Magyar Idők Palkovics államtitkárral. Az oktatásért felelős politikus szónoklata nagyjából annyiban foglalható össze, hogy aki pampog, annak kizárólag politikai indítékai lehetnek, hiszen a kormányzat is reformokat, átalakítást és előrelépést óhajt igen erősen, s természetesen mindezt a tanuló ifjúság és a pedagógusok érdekeinek a legmesszebbmenőbb figyelembe vételével. Aki pedig ezután is elégedetlen, magára vessen. A végig burkolt fenyegetéseket tartalmazó interjú végére aztán, egy nagyon magasra feladott kérdésre már Palkovics nem türtőzteti magát tovább, inkább bedurvul.

ITT OLVASHATÓ

EGY ÉV A TERMÉSZETBEN, HÁROM PERCBEN

ZÖLDHULLÁM
Szerző: Zsolt Melinda
2016.03.12.

Az USA Indiana államának egy eldugott erdejében éldegélt egy művész, Samuel Orr, aki15 hónapon keresztül felvételeket készített az ablakából.Fotózott 40 ezer képet, illetve a gyűjteményébe kerültek még 5-8 másodperces videók, amelyeket kulcsfontosságú napokon, eseményekkor, évszakokban vett fel.
Végül az egészet összerakta egy alig 3 perces filmbe, tett hozzá hangulatban hozzáillő zenét is.


MINDSZENTY JÓZSEFRŐL ELNEVEZETT EMLÉKKÖZPONTOT HOZNAK LÉTRE TÖBB MILLIÁRDÉRT

24/7
Szerző: Juszt László
2016.03.12.


Elnézést, de ez egy hosszabb írás lesz. Viszont nem érdektelen a téma. Kevesen vették észre: Orbán Viktor bejelentette, hogy Zalaegerszegen kormányzati segítséggel Mindszenty József egykori bíboros-hercegprímásról elnevezett emlékközpontot hoznak létre több milliárdért. De ki volt ez az ember?
Mindszenty (Pehm) József 1892-ben született a Vas megyei Csehimindszenten. Iskoláit Szombathelyen végezte, s itt is szentelték pappá 1915-ben.
Zalaegerszegre 1918-ban a szombathelyi megyéspüspök nevezte ki Pehm Józsefet. Tagja lett a városi képviselőtestületnek is. Politikai nézeteit nem sokáig rejtette véka alá. Már 1918 őszén szervezkedésbe kezdett a Károlyi-kormány ellen. Nem a Tanácsköztársaság ellen, hanem a polgári demokratikus fordulat ellen. 1919-ben Mindszenty Józsefet nem a bolsevik hatalom, hanem a Károlyi-kormány tartóztatta le a demokratikus államrend elleni aknamunka miatt, helyezte házi őrizetbe, s majd néhány hónap múlva a Tanácsköztársaság terrorja idején engedik szabadon! Ekkor tért haza szülőfalujába, Csehimindszentre.
Már 1918 karácsonyán megalapította a Zala-megyei Újság című lapot, amelynek kezdetben ő volt a főszerkesztője és a 2. világháború végéig a zalaegerszegi plébánia által fenntartott cég adta ki, s mindvégig Mindszenty határozta meg a lap szellemiségét. Hasábjain a keresztény-nemzeti eszme radikális, da nem horthysta, hanem Habsburghű vonulatát képviselte, harsány antiszemitizmussal kísérve. „Azt hittük, hogy az a Friedrich István [az ellenforradalmi rendszer első miniszterelnöke]… megért bennünket és kifejezi a mi akaratunkat, ami az egész világ akarata is: és megtisztítja ezt a nyomorúságos hazát a betolakodó kellemetlen vendégseregektől. Azt hittük, hogy az a nemzetrontó, vallásmételyező galíciai zsidó horda, amelyik elözönlötte sáska módra hazánkat, végképpen megszűnik itt létezni. Azt hittük, hogy ez a bűzös fekély, az a förtelmes gennyező seb, amit egyszerűen zsidónak hívnak Magyarországon – orvosi műtét alá kerül…”
„Vigyázzatok az újsággal” című brosúrája, amelyet a „destruktív”, azaz zsidó–liberális–szabadkőműves sajtó ellen írt a keresztény sajtó védelmében, s amelyet Zalaegerszegen széles körben terjesztettek. Ebben a zsidó származású magyar írókat, művészeket, újságírókat – Molnár Ferencet, Bródi Sándort, Szomori Dezsőt, Szép Ernőt, Ignotus Pált, Lengyel Menyhértet stb. – a nemzet ellenségének nevezte, akik destruktív módon rombolják a társadalom erkölcseit, összetartó erejét. Vajon ki lesz-e állítva a Mindszenty Emlékközpontban ez a röpirat, s ha igen, akkor vajon hogyan fogja azt elmagyarázni, hogy „A Pál utcai fiúk” egy a magyar társadalom erkölcseit romboló, destruktív mű.

ITT OLVASHATÓ