2016. augusztus 6., szombat

AMEDDIG TE RIÓBAN MERESZTGETED AZT AZ ASZOTT SEGGEDET

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÖHÖNGÖ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.08.06.


Balog Zoltán, minden emberi erővel hajtott szerkezetek minisztere, a nagy humanista és a gyermek hospice kiemelkedő támogatója (itt ragadnám meg az alkalmat, hogy érdeklődjem: azt a nyomorult 5 milliót sikerült már átutalni a Dóri-háznak?) az olimpia témájában is illetékes. Mert – esküszöm, ezt most tudtam meg – Balog Zoltán a sportért is felelős miniszter.

Mint ilyen, mármint is miniszter, természetesen ott a helye az olimpián. Pénz nem számít, úgyis mi fizetjük. Jut eszembe! Balog! Sikerült már elutalni azt a nyomorult öt milliót a haldokló
gyerekek ápolását végző Dóri-háznak? Tudom, hogy nem. Csak kérdem (nem véletlenül másodszor hirtelen, mert minden alkalommal meg fogom kérdezni), hátha sikerül olyan pocsékul érezned magad a kérdéstől, mint ahogy azok az ápolók érezhetik magukat, akik időnként nem kapnak időben fizetést és ennek ellenére mennek és ápolják a gyógyíthatatlan betegeket. Emlékezhetnél még rá, milyen várni a fizetést. Például abból az időből, amikor betanított esztergályosként dolgoztál a Diósgyőri Gépgyárban. Vagy később, amikor gondnokként dolgoztál egy szociális otthonban.

Ellentétben a legtöbb kollégáddal, te legalább dolgoztál is életedben egy keveset, legalább lenne mihez viszonyítanod. De nem véletlenül kerültél oda, ahol vagy. Belepasszolsz a kormányba, emberként és politikusként is. Súlytalan vagy, mint a többiek.

Te menj csak bohóckodni az olimpiára, ahogy mentél a foci Eb-re is. Tudod, amikor azt hitted, Csányi veled akar kezet fogni, ő meg azt sem tudta, hogy te ott vagy. Vagy tudta, csak átnézett rajtad. Érdemeid szerint.

Tudsz róla, Balog, hogy ma Magyarországon a lakosság 41,5 százaléka él létminimum alatt? Tudod, az az állapot, amikor nincs elég pénz ételre sem. Sokan ezek közül az emberek közül dolgoznak ám. És munkával sem képesek a minimumot biztosítani a családjuknak. Tudtad, hogy a létminimum alatt élők között milyen magas a gyermekes családok aránya?

Igaz is, mit érdekel ez téged? Az 1,1 milliós fizetésed mellé kapsz tőlünk autót, amit nem neked kell tankolni, sem szervizelni. Kapsz laptopot, telefont, irodát, személyzetet. Lakhatási térítést, vagy útiköltséget, plusz amikor külföldre mész – mint például az olimpiára – akkor ingyen van a repülőjegy, a szállás, a belépő, a közlekedés, kaja-pia és természetesen jár neked napidíj is. Tavaly is és az idén is 200 ezer forint cafeteriát is kapsz, mert annyira szeretünk téged.

Mert értünk élősködsz rajtunk.

Te csak büszkélkedj az évszázados sporteredményekkel...
 

LEHET TÜNTETNI ORBÁN HÁZA ELŐTT

PROPELLER BLOG
Szerző: PROPELLER
2016.08.06.


Csak lenyomta a civil aktivista a BRFK vezetőjét. A főrendőr másodjára meghozott tiltó határozatával szemben a bíróság úgy döntött, lehet tüntetni Orbán Viktor rezidenciája előtt. A szervező úgy tervezi, jövő vasárnap meg is tartják a tiltakozó akciót – írja a NOL.hu.
 
Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Facebook-csoport vezetője július elejére szervezett tüntetést Orbán Viktor háza elé. A kvótanépszavazás értelmetlensége ellen tervezett demonstrálni nagyjából 100 emberrel, a rendőrség viszont nem engedélyezte a tüntetést...
 
...A tiltó határozatot viszont Büki bíróságon támadta meg, és itt már neki adott igazat a bíróság, mondván, hogy nem lehet előre feltételezni, hogy a tüntetés megszegi a szervező által ígért szabályokat. Tehát ha például a tüntetők elkezdenek hangoskodni, akkor a rendőrség feloszlathatja a demonstrációt, de nem lehet betiltani a tüntetést arra hivatkozva, hogy valószínűleg hangoskodni fognak, miközben vállalták, hogy nem fognak hangoskodni.

ITT OLVASHATÓ

6. MENET A LAKHATÁSHOZ VALÓ JOGÉRT - MÉLTÓ LAKHATÁST MINDENKINEK!

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: AVM
2016.08.06.


Mindenkinek laknia kell valahol, ezért a lakhatás ügye mindenkit érint.

A Város Mindenkié 2016. október 8-án szombaton 15 órától új névvel és megújult lendülettel szervezi meg a korábban Üres Lakások Menete néven ismert felvonulást, amiben minél több szervezet és állampolgár aktív és tömeges részvételére számítunk. Legyél te is részese az év legnagyobb lakásmenetének!

MIÉRT FONTOS, HOGY MINÉL TÖBBEN RÉSZT EGYÜNK A MENETEN?

Mert MA MAGYARORSZÁGON LAKHATÁSI VÁLSÁG VAN, ami milliókat érint, és ezt meg kell mutatni a döntéshozóknak is!

Mindenkit várunk a tüntetésre, aki szerint elfogadhatatlan, hogy:
- a közelmúltban kb. 30-40%-kal emelkedtek a lakbérek, így ma már szinte lehetetlen megfizethető lakáshoz jutni
- a kevés és drága albérlet nagyon nehézzé teszi, hogy valaki elköltözzön, ami sokszor családon belüli problémákat mélyít el, vagy lehetetlenné teszi, hogy az emberek oda költözzenek, ahol munkalehetőség lenne
- tömegek élnek bizonytalan, illegális bérleti szerződéssel; a mai albérleti helyzet se a tulajdonosoknak, se a bérlőknek nem jó
- a magyarok átlagosan a jövedelmük 22%-át költik a lakhatási költségeik fedezésére, így sokaknak a megélhetésre is alig marad pénzük
- évente kb. 40 ezer ember tapasztalja meg a hajléktalanságot
- évente több mint ezer családot lakoltatnak ki önkormányzati bérlakásból
- az önkormányzatok folyamatosan adják el a lakásaikat, így még inkább szűkítik a már ma is alig-alig elérhető megfizethető lakhatás lehetőségét
- évente kb. 1 millió ember nem tudja megfelelően fűteni otthonát – ez nemcsak egészségtelen, de veszélyes is
- közel 100 ezer háztartásban kapcsolták ki teljesen a villany-, gáz- vagy távhőszolgáltatást, vagyis ezek a háztartások az alapvető szükségleteiket is alig tudják kielégíteni (pl. főzés, mosás, fűtés)
- közel 150 ezer háztartásnak van 90 napon túli elmaradása jelzálog-hitelével, ami hosszú távon lakásvesztéshez és hajléktalansághoz vezethet
- több, mint 2 millió ember él olyan háztartásban, amelynek lakbér-, lakáshitel- vagy rezsihátraléka van
- 300 ezer ember él szegregált településrészen, sokszor alapvető szolgáltatások nélkül, így még az átlagnál is sokkal rosszabb körülmények között élnek

ITT OLVASHATÓ

HABTÖRVÉNYSÉRTÉS

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.08.06.


Az uborkaszüret, amely az Olimpia árnyékában kitört, láthatóan leporolhatóvá teszi a régi történeteket. De legalább is azok mai utóreccsenéseit. S eszemben sincs azt állítani, hogy mindenki más helikopter. Tehát, sodródjunk. Ez esetben egészen 2013-ig, amikor táncos-lányokról nyaltak tejszínhabot a tinik, és 3 év elmúltával lett ez téma.

A
444 ugyanis most ismerteti a rendőrségi vizsgálat eredményét, és előzményeit. Abban az ügyben, amelynek éppen az a tárgya, hogy 13-14 éves fiúk nyalhattak pucér táncoslány-keblekről tejszínhabot az öltözőben. Azt követően, hogy az egyik szülő ezzel gondolta letudni a jutalmazási elvárásokat. Az edző a hír szerint távol volt. Akkor talán sajnálta. A távolmaradást. De az is lehet, hogy saját sürgős nyalni valói voltak. Nem fogjuk megtudni, de nem is érdekes. Az sem különösebben érdekes szerintem, hogy az eset egy református intézményben, az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpontban történt. Valamiért él bennem egy olyan meggyőződés, hogy azok a 13-14 éves csemeték pont olyanok, mint az összes többi. Úgy általában. Akikkel kapcsolatban a törvény is egyformán érvényes. Úgy általában.

Mely törvények szerint 13-14 éves gyermekekkel szemben alkalmazott erotikus akció kiskorút veszélyeztet. Még akkor is, ha különben nem okoz neki sérülést, és vélhetőleg nem ettől lesznek rossz éjszakái. A törvény szövege alapján tehát teljesen érthető a témában tett feljelentés. S az is, hogy a rendőrség eljárt az ügyben. A hír alapján nagyon markáns büntetések nem születtek. Amit nyilván sokan nehezményeznek. Tanári diplomával, családvédelmi papírral felfegyverkezve magam is nehezményeznék. Miközben a másik oldalon erős lehet a dilemma. A kiskorú veszélyeztetésének mértéke, vagy akár csak puszta megtörténte is nyilván egészen más akkor, ha egy 13-14 éves gyermeket eladnak prostituáltnak, megerőszakolnak a fasorban, szex-rabszolgaként kezelnek egy családban, mint a jelen esetben. Mely esettel kapcsolatban, teljesen ünneprontásként tolulnak fel a régmúlt évtizedek emléke:

ITT OLVASHATÓK.

POLITIKAI AKARAT

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.08.06.


Akarat van, kérem, nem óhaj: ez a nagy akarások országa, azért nyögés a vége rendszerint a hatalmas nekidurálkozásnak. Akarat van erre és arra, politikai akarat, ami rendszerint fittyet hány a tényeknek, törvényeknek, általában a számtani alapműveleteknek is aztán, amint vajúdnak a hegyek, egérhadak születnek. Most is van két szép példánk a nagy akarásra, igencsak randák, ha jobban megnézzük őket.

Az első egyszerűnek tűnik: a török kormány az egész világra kiterjeszti a puccsisták elleni bosszúhadjáratát, ugyanis Ankarának pillanatnyilag jól jön minden vérfürdő. Lyukakba fogjuk dugni őket, hogy többé ne lássák Isten napfényét, amíg csak lélegeznek. Soha többet nem fognak emberi hangot hallani. Halálért könyörögnek majd” – mondta Nihat Zeybecki, török gazdasági miniszter hétfőn, pedig a vérbosszú nem is igazán üzleti vállalkozás, habár lehetnek olyan vonatkozásai is. Hogy Erdogan a saját országában mit művel, abba nekünk beleszólásunk sajnos nem lehet, ha lehetne, akkor vitatkozhatnánk arról, mihez is kezdjünk nekünk csak abba van beleszólásunk, mi történik minálunk. Ha már nem söpörhetünk a Magas Porta előtt, söpörjünk a magunkén.

Míg a Magas Porta meg nem teszi helyettünk.

Mert hát mi történt, mi nem: megkeresés érkezett az ankarai kormánytól a magyarhoz, záratná be a szerinte Fethullah Gülen befolyása alatt álló, Kőbányán és Angyalföldön működő Orchidea két tannyelvű iskolát. Illetve, minden, hazánkban működő gülenista tanintézményt.

Kérem, gülenista tanintézményből annyi van nálunk, hogy hét üres faluban nem akadunk többre valósággal nyüzsögnek ezek a gülenisták, az előbb is kimentem a Baross térre, és fellökött egy gülenista kollégium, még jó, hogy ott volt a kormány és elkapott. Rengeteg a gülenista, hemzsegnek, elsötétítik az eget, a zümmögésük megzavarja a focimeccsek szurkolói kórusát is, és heavy metal-koncertek maradnak el miattuk, olyan hangosak. Szóval: ez tömény marhaság, Erdogan ez idő szerint a Föld kerekén bárkire, bármire mondhatja, hogy gülenista, aki nem tetszik neki, és követelheti a bezárását. Esetleg a fejét is, mézben elrakva.

No, de mit válaszolt erre pártunk és kormányunk? Az Index szerint:

Törökország kezdeményezései a barátaival és szövetségeseivel a terror ellen folytatott küzdelem ügyében a tájékoztatást és a koordinált munka megteremtését célozzák. A terrorizmussal szemben folytatott közös küzdelem tárgykörébe tartozó ügyek megtárgyalását az abban érdekeltekkel tovább folytatjuk.

Lefordítom inkább magyarra:

Ezekkel ugyan a világon semmit sem fogunk csinálni, mert lusták vagyunk és lövésünk sincs arról, mire lenne jó ez az egész, de kösz, Erdogan efendi, adtatok egy ötletet, csinálunk majd mi is gülenistákat azokból, akikből csak akarunk.

ITT OLVASHATÓ

KIRÁNDULÁS A ZION ÉS BRYCE CANYON NEMZETI PARKOKBAN

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: PrehryFarkas
2016.08.06.


Séta az USA két lélegzetelállítóan szép nemzeti parkjában, a Zion és a Bryce Canyon Nemzeti Parkokban. Mindkét park 2,500 méterrel a tengerszint felett, Utah állam déli részén található, de mégis nagyon különbözőek. Míg a Zion Park egybefüggő óriási sziklahegyeiről híres, addig a Bryce Canyon Park látványossága a világon egyedülálló sok ezer vörös-fehér sziklaoszlop, melyeket turistautakon lehet megközelíteni. Hogy mindenki könnyebben maga elé tudja képzelni ezeket a természeti csodákat, íme egy virtuális túra:ITT OLVASHATÓ

ITTHONI SZÉGYEN, KINTI DICSŐSÉG

MÉDIANAPLÓ BLOG
Szerző: Zöldi László
2016.08.06.


...A még mindig aktív Schmitt Pál ezt mondta Dombvári Bence kajakosról: „Ha ez a fiú az olimpián bukik meg, az sokkal nagyobb szégyen, mint hogy itthon marad.” (InfoRádió, 2016.07.28.) További kajakosokat értek tetten a doppingellenőrök, és Csabai Edvin, a Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója kifejtette: „A szervezetükben lelt hormonok mennyisége határérték alatti, de nem kockáztathattuk meg, hogy Rióban érjen bennünket szégyen.” (Bors.hu, 2016.08.03.) A hazai doppingellenőrök vezetője, Tiszeker Ágnes már kerülte a szégyen kifejezést, bár a lényegen nem változtatott: „Magyarországnak az az érdeke, hogy itthon derüljön ki, ha probléma van.” (ATV, 2016.08.03.) Másnap a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt így foglalta össze a helyzetet: „Nem eltussolni, hanem feltárni akarjuk a visszaéléseket.” (Heti Válasz)...

ITT OLVASHATÓ

TOVÁBB MÉLYÍTI AZ ÁRKOT MAGYAR ÉS MAGYAR KÖZÖTT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.06.


N+1-szer a kvóta-népszavazásról.
 
Elsőbben is tekintsünk el attól, hogy teljesen értelmetlen, mert eredménye rohadtul nem fog senkit sem kötelezni semmire, se a kenyér nem lesz tőle olcsóbb, se a tej, a csirke felsőcomb farhát résszel pláne. Egy valamire lesz jó, hogy esetleges érvényessége esetén a valszeg többségben levő „nem” szavazatok Orbánnak igazolást fognak adni emberietlen, bezárkózó és intoleráns belpolitikájához. Persze, az istenadta – de rendkívül tudatlan – orbáni hívősereg, megpótolva a teljességgel tájékozatlan, de orbáni propaganda által agymosott pórok tömegével elég lesz a látszatsikerhez. Kétmillió + 1 „nem” szavat persze elég lesz Orbánnak, hogy úgy érezze, jó úton jár. Véleményem szerint ennyi birka azért nem legel a magyar rónaságon.
 
Nos, itt jön be a képbe a szavazás mikéntje: levélben – határon túli kettősöknek – és személyesen – határon túl dolgozó, törzsökös magyar állampolgároknak.
 
Ragadjunk le egy kicsit a számoknál: Tömjén atya honosítási biztos szerint hamarosan elérik az egymilliomodik magyar állampolgárság megadását, ami ugyan jelenleg olyan 800 ezer körül jár, de azért hamarosan.  Határon túl szerte a világban kb. ugyanennyi echt magyar állampolgár dolgozik. A levélben szavazás egyszerű dolog, csak ki kell kérni a csomagot, és már mehet is. A személyes szavazás is egyszerű dolog, csak néhány száz km-t kell autózni, buszozni, vonatozni a legközelebbi magyar konzulátusig, követéségig...
 

CSAK KIÜRESEDETT SZAVAK: AZ OLIMPIA ESZMÉNYE RÉGEN ÉS MA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.08.06.


A riói lesz minden idők leg(tetszőleges dehonesztáló jelző)bb olimpiája: mást sem hallunk mostanában, csak ilyen és ehhez hasonló becsmérlő kijelentéseket. De igaz ez egyáltalán?

...Az olimpia eszményi küzdelem a nemzetek közt, s mint ilyen, nem szól másról, mint arról, hogy ki győz le kit. Mint minden sport, erőfitogtatás, harc, megadott keretek közt (melyeket rendre felrúgnak a sportolók). Ha nyerünk egy érmet, megnyugszunk, hogy no lám, mégis csak van valami, amiben jobbak vagyunk öt kontinens kvalifikált játékosainál (a többesszám evidens, hisz a győzelem nem csupán egy sportolóé, de az egész nemzeté, ha viszont valaki elbukik, nyilván egyedül teszi azt). Az olimpia reprezentáció, felvonulás, díszszemléje egy-egy ország legkiválóbbjainak, ahol megmutatjuk, hogy mire vagyunk képesek, le tudjuk-e nyomni az ellenfeleinket. Mint minden sport, ez is csak erről szól: részvételről és győzelemről, aminek azonban súlyos ára van. Mert hát az olimpia hatalmas üzlet is (nem véletlen, hogy folyamatosan éri a megvesztegetés vádja a rendezés jogát elnyerő országokat), pénz, pénz, pénz, sportolónak, szponzornak, tévétársaságnak, beruházónak, kivitelezőnek, vattacukorárusnak, mindenkinek. Milliárdos biznisz lett a feddhetetlen játékból, csakhogy a mérleg másik oldalán ott vannak azok az emberek, akiknek ledózerolják az otthonát, hogy a helyére stadion épüljön. Ott vannak azok, akik a rohamtempóban végzett építkezések áldozatául esnek. Azok, akiket kizsákmányolnak, hogy mihamarabb felhúzzák a luxusépületeket (amelyek a játékok levonulása után magányosan rohadnak majd el). Azok, akiken átgázol az olimpia, akik névtelenül lesznek áldozatai a nagy olimpiai eszmének.

De miért lenne épp Rió a legborzasztóbb olimpia mind közül? München után, ahol a terror uralkodott? Berlin után, ahol Hitler lendítette a karját? Athén után, ahol szemtanúi lehettünk egy ország gazdasági összeomlásának? Peking után, ahol az elnyomás képei égtek az emlékezetünkbe? Szocsi után, ahol a korrupció új szintre emelkedett? London után, ahol végleg elveszítettük a sportolók tisztaságába vetett hitünket?

Igen, Brazíliában olyan olimpia lesz, ahol nagyon sok minden „összejött”, ahol a modern híradásnak köszönhetően már azt is napra pontosan tudjuk, hogy mikor kezdtek el penészedni a falak, és hogy hány szúnyog hordozza a Zika-vírust. De mégis: két hétig Riót fogjuk lesni. Szurkolunk majd a magyar sportolóknak, örülünk, ha nyernek, talán még az utcán is ünnepelünk, ahogy a foci EB alatt megtanultuk, milyen jó is együtt ünnepelni a sikereket. És ezen nyilván nem fog változtatni a tudat, hogy hányan haltak meg, amíg a riói sportkomplexumokat építették. Nem fog fájni a szívünk az ott elherdált milliárdokért. Mint ahogy csak egy kicsit rökönyödtünk meg akkor, amikor lelőtték az olimpiai láng mellől elslisszoló jaguárt, és csak a szemünket forgatjuk, amikor látjuk, hogy nincs zuhanyfüggöny az olimpiai faluban. Ám mindezt felül fogja majd írni a versenyek menetrendje, a vágy, hogy végre lássuk, ahogy legyőzzük más nemzetek kiválóságait. Mert tetszik, nem tetszik, erről szól az olimpia, évezredek óta. De azt azért ne felejtsük el: minden játéknak megvan a maga ára. És az nagyon tud fájni.

ITT OLVASHATÓ

FERIHEGY 1, LI-2

HAMPLÓ BLOG
Szerző: Hamster
2016.08.06.


Idén még nem szerepelt eleget a Li-2-es a blogban - remélem mindenki így gondolja, és örül, hogy most szépen visszaugrunk az idei Múzeumok Éjszakájára, ahol ez a gép volt a ferihegyi programok egyik sztárja.

A reptérlátogatások alapvetően az egész repteret bejárják, legalábbis amennyire be szabad. Ez a mostani túra annyiban volt más, hogy a repülőgépfotósoknak szólt, nem pedig azoknak, akik csak az általános érdekesség miatt jönnek ki. Tulajdonképpen persze szó volt arról, hogy mást is megnézünk, de az idő 70%-ban valahogy mégis inkább Ferihegy 1 épülete előtt dekkoltunk, a Li-2-est indulni látni, a Li-2-esre várva, a Li-2-est érkezni látni, a Li-2-es újabb indulására várni, stb. Itt például épp a 2012-ben (újra) bezárt régi terminállal szemben várakozunk a betonon. Azokat az erős reflektorokat jó lett volna lekapcsoltatni, de persze ...

... azoknak funkciójuk van, mégpedig nem a hozzám hasonló amatőr fotósok kiszolgálása :) A szombat este egyébként nem a legaktívabb időszak a reptéren, túl sok más néznivaló nem is lett volna, ha az ember nem mehet be a hangárokba (ott azért el lehet tölteni órákat, legalábbis 2000-2001 környékén többször is sikerült)...

ITT OLVASHATÓ

ÉRTSÜK MEG VÉGRE: A FOCIBA ÖNTÖTT PÉNZ CSAK A TEHETSÉGTELENEKET TARTJA FENT!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.08.05.


2016. augusztus 4. Idén eddig bírták a magyar klubcsapatok az európai kupákban. Harminckilenc nappal a válogatott utolsó belgák elleni meccse után még a csalfa remény is elszállt, hogy valami megmozdult a magyar fociban.

Hiába a fogadkozás, hiába az önámítás, hiába a sok-sok milliárd, ma a magyar foci valósága az, amit a klubcsapataink produkálnak, és az EB-szereplés a meglepő és a kiemelkedő siker.

És pont az EB-szereplés, meg a klubcsapatok szereplésének kontrasztja mutatja meg, mi az igazi probléma. A magyar válogatott csodát csinált az EB-n egy zseniális szövetségi kapitánnyal, aki belerakta a megfelelő munkát, tudást, és ezeket ki is tudta szedni azokból a játékosaiból, akik negyven nappal később az FTC-ben, az MTK-ban vagy a Videotonban már erre nem voltak képesek.

Persze lehet hivatkozni a fáradtságra, meg olyanokat mondani, mint a Fradinál, hogy nem volt elég idő a beugró albán csapat ellen felkészülni (mintha az albán csapatnak nem pont ugyanannyi ideje lett volna felkészülni), de a valóság az, amit az EB-siker elfeledtetett.
 
A válogatott kiemelkedő EB sikere nem a magyar fociközeg sikere, hanem Bernd Storck sikere, aki pont ezzel a közeggel szemben, ezt a közeget figyelmen kívül hagyva érte el azt. A magyar foci ma egy végtelenül korrupt, szakmaiatlan, a világ élvonalától fényévekre lévő, urambátyám rendszerben működő közeg.

És egy ilyen közegbe hiába önti bele az állam a milliárdokat, hiába húz fel stadionokat, hiába kötelezi a cégeket, amelyek még közbeszerzést akarnak nyerni, hogy az adókedvezményeikből maradó pénzt TAO címén csorgassák ide. Ettől csupán fennmarad a rosszul működő rendszer, megváltozni nem fog...

ITT OLVASHATÓ

AMIKOR A FIDESZ MÁR A KORRUPCIÓT IS ELLOPTA

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.08.06.


Felirat hozzáadása
Jót röhögtem nemrég, mikor Kósa Tusványoson kijelentette: ők bizony megszüntették  rendszer szinten is a korrupciót. Aztán mit tesz a Jóisten kiderül, hogy igazat mondott. A Mengyi eset tanulsága szerint igaz, tényleg megszűnt a korrupció, mert ellopták azt is.
A 10-20% visszaosztás, vagy a sokat emlegetett "70-30" még korrupciónak nevezhető, de mikor 90% a visszaosztandó rész az már valami egészen más.

Mengyi Roland 6 év alatt lett egyszerű talpasból Voldemort nagyúr. Nagyívű villámkarrierjének elején a BNPI pályázatok szóbeli visszavonatásával próbálkozott, mert jár a földbérlet, csak nem jut. Mármint a helyieknek nem jut(ott), Mengyi kampányfőnökének - miután sikerült papíron a földhöz megfelelő távolságba költöznie - annál inkább. Egy 80 ezres BT-vel elvittek 494 hektár földet. A történtek után a kérdés csak az, a felnyalható 28 millió területalapú támogatásból pontosan mennyit kellett visszaosztani az újra kiírás körül bábáskodóknak?

Akkor még megelégedtek a 90%-nál kisebb szelettel is? Vagy a "mi emberünk" megtarthatta az egészet? Akár hogy is, azóta azért nagyot változott a világ, megnőtt az étvágy, a megyei közgyűlés egykori elnöke egyenesen Voldemortnak érzi magát. Milyen kár, hogy a nevét azért kimondták elégszer a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint...

ITT OLVASHATÓ

OLVASHATATLAN A HÁROMSZÉKI VÁLASZTOTTAINK VAGYONA

ÁTLÁTSZÓ ERDÉLY BLOG
Szerző: Roman Katalin
2016.08.05.


Két hónapig Kovászna megye településeinek honlapjain olvasgattuk elöljáróink vagyon- és érdeknyilatkozatait. Azt hinnénk ezekről a nyilatkozatokról, hogy egyszerűen hozzájuk lehet férni, lelkiismeretesen töltötték ki őket, és jól archiválták, a valóság azonban másképp fest: a polgármesteri hivatalok honlapjától az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) adatbázisáig mindenütt igénytelen munkát látni.

Március elejétől május végéig Kovászna megye magyar többségű vagy jelentős magyar lakossággal rendelkező településeinek honlapjait olvasgattuk. Közeledtek a helyhatósági választások, és jó ötletnek tűnt, hogy a vagyon- és érdeknyilatkozataik fényében vegyük szemügyre választott elöljáróink munkásságát.
 
Ami egyszerű adatgyűjtésnek indult gépkocsikról, telkekről, vállalkozásokról és itt-ott betöltött elnöki tisztségekről, egyre inkább a közérdekű információkhoz való hozzáférés kísérletévé vált.
 
Csak a legutóbbi választási ciklusban, tehát a 2012-2015 között feltöltött nyilatkozatok érdekeltek. A vagyon- és érdeknyilatkozatok elvben a polgármesteri hivatalok honlapján olvashatók, melyeket az önkormányzatok készíttetnek és tartanak fenn.
 
Kovászna megyében 45 polgármesteri hivatal van, de csak a jelentős magyar lakossággal rendelkező 40 község polgármesteri hivatalának honlapját néztük meg, így kimaradt Dobolló (Dobârlău), Nagypatak (Valea Mare), Zágonbárkány (Barcani), Bodzaforduló (Întorsura Buzăului) és Szitabodza (Sita Buzăului)...
 

EVÉSI VÁGY ÉS PSZICHOLÓGIAI ÉHSÉG - INTERJÚ DR. LUKÁCS LIZA SZAKPSZICHOLÓGUSSAL

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur.anita
2016.08.06.


Az elmúlt pár hónapban drasztikus életmódváltásra kényszerültem. Orvosi javaslatra egy egész életen át tartandó szigorú szénhidrát-diétát kell követnem, mivel a vizsgálatok alapján a cukorbetegség előszobájában vagyok. Meglehetősen felborította az életemet ez a tény, olyan étkezési szokásokat kellett magamévá tennem, amelyek fegyelmet, lemondást és tudatosságot igényelnek. Tudom, hogy másoknak is, nagyon sok nőnek és férfinak okoz problémát a diagnosztizált betegség miatti kényszerű tartós diétázás vagy az önként vállalt fogyókúrázás például a túlsúly vagy az egészségügyi kockázatok miatt. Mindkettőben közös, hogy saját magunknak kell végigjárni egy olyan utat, ami nagyfokú kitartást, változási hajlandóságot igényel. Mindemellett egy olyan talán ellentmondásosnak tűnő szemléletet is ki kell alakítani, ahol bizonyos szempontból ugyan az étkezés van a középpontban, de fontos arra törekedni, hogy mégse csak az evés (vagy nem evés) körül forogjon az életünk. Dr. Lukács Liza, evészavarokkal foglalkozó szakpszichológust, Az éhes lélek gyógyítása - Túlsúly, evészavarok és kapcsolati problémák c. könyv szerzőjét, a téma szakértőjét kérdeztem evésről, túlsúlyról, fogyókúráról és a pszichológiai éhség fogalmáról:

ITT OLVASHATÓ

GYÖNYÖRŰ FÉRFITESTEK VONAGLANAK BRITNEY SPEARS ÚJ KLIPJÉBEN

MAGYAR NARANCS - FEKETE LYUK BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.06.


Pénteken tette közzé legújabb videóklipjét a 36 éves előadó. Előtte a tumblr-en azt írta egy kérdésre válaszolva, hogy nagy bátorítás lesz ez minden nőnek. Az Entertainment Weekly továbbá éles szemmel kiszúrta, hogy a videó erősen hasonlít Jennifer Lopez I Luh Ya Papi c. klipjére, amelyben ki is mondják, hogy most ők ugyanúgy tárgyiasítják a férfi testet, ahogy az összes többi klip a női testet. Erre a görbe tükörre varrjál gombot, popszakma!

ITT OLVASHATÓ

A KVÓTANÉPSZAVAZÁS TÉTJE, AVAGY HOGYAN NE ÉRVELJÜNK A BOJKOTT MELLETT?

MAGYAR NARANCS - LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON  BLOG
Szerző: Madlovics Bálint
2016.08.04.
 
 
A megoldás kézenfekvő, mégis sok ellenzéki politikust taszít: el kéne fogadni néhány olyan kiindulópontot, amit Orbán Viktor mond.
 
A politikai cselekvés fogalma eltér a hagyományos értelemben vett cselekvés fogalmától. Vegyünk például egy szavazást: hagyományos értelemben cselekvésnek az számít, ha az ember effektíve meglátogatja a szavazófülkét, és valahová behúzza az ikszet. Ha viszont otthon marad, akkor tétlen, nem csinál semmit, ergo nem is cselekszik. Politikai értelemben viszont mind a leszavazás, mind az otthon maradás lehet cselekvés: mindkettő következhet valamilyen politikai helyzetértékelésből, illetve egyik is, másik is alátámaszthat egy politikus vagy párt által a célközönség számára sugallni kívánt világképet, narratívát. Így akár egy szavazás bojkottálása is értelmezhető politikai aktivitásként: az a szavazó, akit a politikusok rávesznek a bojkottra, egyszersmind osztani fogja az azt megalapozó érvrendszert is, amely egyúttal – értelmezési keretként működve – kihatással lesz az adott személy jövőbeli politikai cselekvéseire.
 
Ennyiben igaztalanok azok a vélemények, amelyek az alapján utasítják el a közelgő kvótanépszavazás ellenzéki bojkottját, hogy a politikai passzivitással egyenlő, vagy akár konkrétan a nem cselekvésre kondicionálja a választópolgárokat. A bojkott nem öncélú nem szavazás, hanem valamilyen okból, illetve okok együtteséből vezetik le, ilyenformán pedig a kritikának is arra érdemes irányulnia, hogy milyen érvrendszerek kerülnek forgalomba: hogy az a választók számára kínált helyzetértékelés, ami alapján bojkottra szólítanak, hatásos-e, befogadható-e, illetve, hogy következhet-e belőle aztán valami kedvező az ellenzék politikai (morális, erkölcsi, történelmi stb.) céljai tekintetében.
 
E szempontokat vizsgálva a jobb híján demokratának nevezett ellenzék két legnagyobb pártja, az MSZP és a DK bojkottpárti állásfoglalásai jócskán hagynak kívánnivalót maguk után. „Maradj otthon, hogy Európában maradj” – mondják, amivel arra utalnak, hogy aki részt vesz ezen a népszavazáson és segít, hogy érvényes legyen, hazánk uniós tagságát teszi kockára. E szerint Orbán, amikor szembefordul az EU menekültpolitikájával, populista, gyűlöletkeltő politikusként viselkedik, aki rövid távú érdekektől vezérelve az unió ellen hergeli a népét – és ha mindezt egy érvényes népszavazással támaszthatja alá, ki is fogja vezetni hazánkat az unióból. „A brit példa megmutatta – írja Ara-Kovács Attila e lap hasábjain –, hogy e játéknak előbb-utóbb vége szakad; nincs védőháló, nincs hátraarc. Ha Magyarország nem figyel, Orbán a választóktól kapott biankó felhatalmazásból hajtogathat majd kilépési papírt, még akkor is, ha eredetileg csak egy újabb óriásplakátot szeretett volna az EU-ellenes politikájához kirakni.” Az MSZP-s Ujhelyi István hasonlóan fogalmaz, amikor azt mondja: „a kvótareferendum a kormány első lépése az ország EU-ból való kivezetése felé”, Gyurcsány Ferenc pedig fölteszi az i-re a pontot: „ez nem politika, ez történelem. És nem játszunk politikai meccset történelmi számlára.”
 
A bojkott megalapozása ilyen érvekkel annak az unióval és a Nyugattal szembeni kritikátlanságot hirdető világképnek az előföltevésein alapul, amely 2010 előtt számított mainstreamnek. Ez ugyanúgy fekete-fehérre egyszerűsíti a kérdést, mint maga a népszavazás – ami persze lehetne legitim ellenzéki stratégia, csakhogy ma már egy ilyen érvelés hatástalan, ha nem inkább kontraproduktív. Méghozzá nemcsak politikailag, hanem a Gyurcsány által történelminek aposztrofált kérdés tekintetében is...
 

ÖT NAP EGY CSODÁÉRT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Fanni
2016.08.06.


Mennyit szenvednél azért, hogy eljuss egy nagyon vágyott helyre? Ez a kérdés merült fel bennem, miközben Fanni beszámolóját olvastam, aki néha szenvedős, de alapvetően nagyon érdekes kalandokat átélve jutott el a Machu Picchuhoz. Most ennek az útnak a beszámolóját olvashatjátok. Fanni korábban már beszámolt arról, hogy miként hajóstoppolta át az óceánt, hogy aztán Dél-Amerikában kalandozzon egy évet. (Aki anno lemaradt róla, itt pótolhatja.) Irány tehát Peru!


ITT OLVASHATÓ

KÖZSZOLGÁLATI CSÖCSÖK, BARACKOK ÉS MIGRÁNCSOK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.06.


Magunk közt szólván, én igencsak kedvelem a hiradó.hu névre hallgató portált, amely fölöttébb változatos témákkal örvendezteti meg az embert napra-nap. Leginkább migráncsokat lehet itt csodálni, valamint a legkülönfélébb celebek csöcseit meg combjait. Mondhatni, a csöcsökkel vonzzák a férfiember tekintetét a kormánypropagandára, mert, mint annyi minden felemelő műalkotás, ez is a Kunigunda utcában készül. Egyéb információ róla ebben a konstellációban teljesen fölösleges.

A női olvasókra nem igazán gondolnak, sehol egy meredező lingam, amely megdobogatná a nőnemű egyedek szívét meg a fehér máját ilyenkor népszavazás előtt, de ez legyen a kunigundások, meg Habony baja.

Migráncsozni – mint azt minden jóravaló ember tudja – muszáj. Életbevágó szükséglet, anélkül elfogy a levegő, nem süt a Nap, és Orbán Viktor félrenyeli a szotyolát. Ezért lehet az, hogy a portál nővérében – ahonnan minden gyönyörök fakadnak, az emegy híradójában, ha véletlenül arra visz a távirányító, hogy rohadna meg – permanensen ez megy. A bevándorló-terrorista-üzenjükbrüsszel hármas szentsége.

Tévéztem én is valaha, van tapasztalatom arról, milyen kurva nehéz olykor kitölteni azt a rohadt adásidőt, és pláne így lehet ez, ha szünet nélkül ugyanazt köll mondani. Ebbe belerokkan a műsorcsináló, amely tragédia a közszolgálatinál már nagyon régen megtörtént.

A témát hatalmasan körül kell járni ilyenkor. Így jött el annak az ideje, hogy bemutassák, miként juttatják koldusbotra a gazdákat ezek a mocsadékok, akik valahogyan nem szeretik az éhezés nemes művészetét, mert nem egy Kafka novellából léptek elő, hanem mondjuk Aleppóból érkeztek, amely manapság maga a Paradicsom...

ITT OLVASHATÓ

A REZSIM DIASZPÓRÁJA - EGY SZABAD, SOKSZÍNŰ ÉS ELEVEN BESZÉLGETÉS A TÉREN

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Chistopher Adam
2016.08.05.


Magyarországon egyre több civil mozgalom és csoport alakit helyi szinten olyan közösségeket, ahol az Orbán rezsim nyomasztó autoriter politikája és megfélemlítése nem érvényesül. A Szabadság téri Eleven Beszélgetés egy ilyen csoport és ami számomra a legszimpatikusabb a szervezetben – mondjuk a kitartásukon és a lelkesedésükön kívül! – az, hogy nem zárkóznak be egy szűk, mindenben egyetértő kis körbe. Immár másodszor tapasztalhattam személyesen, hogy az Eleven Beszélgetésen a demokrácia a gyakorlatban is érvényesül — meghallgatjuk az eltérő véleményeket és ötleteket, illetve tiszteletben tartjuk a másképpen gondolkodókat…

Abban a megtisztelő helyzetben voltam június 28-án, hogy Novák József, az Amerikai Magyar Baptista Gyülekezet lelkészével szerepeltem egy panelen. Garai-Édler Eszter, a Kanadai Magyar Hírlap szerzője és az Eleven Beszélgetés, illetve az Eleven Emlékmű aktivistája moderálta a beszélgetést. Arról szólt a fórum – amely a kormány csúf és még a kormánypárt számára is szinte vállalhatatlan Német megszállási emlékmű árnyékában került sor – hogy az Orbán rezsim miképpen használja fel a diaszpórát pártpolitikai célokra és hogy ez a diaszpóra mennyire volt felkészülve arra, hogy a kormány cinikus játszmájával szemben ellenállást tanúsítson. Nem titok, hogy Novák József inkább konzervatív hátterű, én pedig inkább liberális nézeteket vallok sok kérdésben. Ezen kívül több mint 4.000 kilométerre élünk egymástól–ő dél-Californiában én pedig Ontario tartományban. Beszélgetőtársam egy magyar  protestáns hitközség vezetője, én pedig inkább szekuláris oldalról közelítem meg a diaszpóra kérdését. Mégis: rengeteg hasonló vonás van abban, amit láttunk és tapasztaltunk az évek folyamán az észak-amerikai diaszpórában.

Novák József bátor és szókimondó levélben tudatta Kálmán Lászlóval, az akkor távozó Los Angeles-i főkonzullal, hogy milyen károkat okoz a magyar kormányzat a diaszpórában. Garai-Édler Eszter vitte a térre a levelet és Novák József olvasta fel a beszélgetésen a szöveget, amelyben a következő szerepel:

“Ha mi is apróka ciklusokban értékelnénk az anyaországgal való kapcsolatunkat, illetve az amerikai magyarság helytállását a magyarság egészét érintõ kérdésekben, akkor az Ön által jelzett idõszak az 1989 óta eltelt idõ legsilányabbja lenne. A munkálkodása megosztó, a szélsõségeket erõsítõ, összességében jelentéktelen hatású lett. Én örömmel veszem tudomásul, hogy visszahívták végre. Remélem, talál egy munkakört, amit betöltve nem lesz módjában mégegyszer ennyit ártani a magyarság ügyének. A megbízói sem büszkélkedhetnek, mert a céljaikat nevetséges párt-katonaként képviselte; igyekszünk mihamar túltenni magunkat ittléte következményein.” 

ITT OLVASHATÓ

ROGÁN VÉDI AZ ATV-T A SZABAD SAJTÓVAL SZEMBEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.08.05.


Kovács Zoltán, az Élet és Irodalom főszerkesztője kifejtette véleményét az ATV műsororában, amelyben kifogásolta, hogy az ATV leadja a kormány menekültellenes uszító és gyűlöletkeltő hirdetéseit. Bauer Tamás volt SZDSZ-es képviselő ezt nemrégiben "tömény rasszizmusnak" nevezte, kifejtve, hogy az ATV nyilván nem hozna le olyan hirdetést, amellyel nem ért egyet. Az ok nem a pénz, hanem a hirdetések tartalmával való egyetértés. Ezt az ATV tulajdonosa soha nem is tagadta.

Kovács Zoltán azt mondta Kálmán Olgának, hogy "állatira nem tetszik, hogy leadják ezeket a hirdetéseket", "visszataszítónak tartom", "a televízió ezzel sokat ront a hitelén", "ilyeneket biztos nem fog hirdetni az ÉS-ben, hazug hirdetés, akkor se kell, ha kifizetik". Illetve: "ilyeneket mentális okokból nem közöl egy orgánum".

Kovács Zoltán minden szavával csak egyetérteni lehet. Gondolatai és érvei teljes összhangban állnak a nemzetközi sajtó gyakorlatával és etikai kódexeivel. A hirdetések tartalma nemcsak uszító, hanem hazug is. Egy médium nem közölhet olyan hirdetéseket, amelyekről tudja, hogy a tartalma hazug és megtéveszti az olvasót és a nézőt. A sajtó nem közölhet vallási, faji, nemzeti kisebbségek elleni gyűlöletet keltő hirdetéseket...

ITT OLVASHATÓ

ÖNGYILKOS SZEMBESZEGÜLÉS

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.08.06.


A közismert tanmese szerint egyszer a légy rászállt a kígyó fejére, ez utóbbi azonban ezt rossz néven vette, mert a saját maga által elképzelt nagyságát látta megszentségtelenítve. Rászólt a légyre, hogy menjen el onnan, de az légy erre nem volt hajlandó. Erre ezt mondta neki: - Ha nem mégy el a fejemről, akkor megöllek. Mire a légy így válaszolt: - Nem fogod megtenni! - De megteszem. - volt rá a válasz, és a kígyó rátette a fejét a vonat sínjére és az éppen akkor arra jövő szerelvény mindkettőjüket megölte. Ilyen öngyilkos szembeszegülés azonban nem csupán a mesében található, hanem a reális életben is, amikor inkább magamnak is ártok, minthogy a másiknak legyen igaza, vagy a másik nyerjen meg egy elvi csatát.
 
Ez a mese pontosan ráillik arra a történésre, amely a napokban történt a DK háza táján. Történt, hogy Eörsi Mátyás indulni akart a Demokráciák Közösségének főtitkári címéért. Ez egy nemzetközi szervezet, amelyet Madeleine Albright korábbi amerikai külügyminiszter asszony és lengyel partnere Bronislaw Geremek 2000-ben hozott létre. E szervezetnek ma már 106 tagja van, és közöttük van Magyarország is. Ebben a nemzetközi szervezetben a fent nevezett politikus már évek óta tevékenyen dolgozott és talán ezért gondolhatta azt, hogy jelöltetheti magát a főtitkári címre is. Csakhogy ehhez a magyar kormánynak kellene azt a szívességet megtennie, hogy az ellenzék soraiba tartozó politikust hazánk nevében jelölje erre a funkcióra. S Orbán Viktor megteszi azt a szívességet, hogy Eörsi Mátyásnak a rendszerváltozáskor mutatott teljesítménye okán jelölni is fogja ennek a posztnak a betöltésére.
 
A bili pedig ez utóbbi kapcsán borult ki. A balliberális hívők ugyanis egyből azt mondták, hogy Eörsi Mátyásnak nem szabad elfogadnia egy diktátor jelölését, hiszen az már felérne egy árulással. Az egyik közösségi honlapon olyan szenvedélyes vita kerekedett belőle, amilyen korábban talán sohasem volt. Volt ám ott olyan személyeskedés, amilyent egyébként a résztvevők sohasem engednének meg maguknak. Mindez azonban csak addig tartott, amíg meg nem szólalt Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, aki gyorsan lecsillapította a kedélyeket. Szerinte: „Bolond a magyar világ, ezért nem csodálkozom a zavarodottságon, de nem látok itt semmi bajt. Sem emberit, sem erkölcsit, sem politikait.” Igen, abban igaza van, hogy bolond ez a mai balliberális világ, mert még a jónak sem tud örülni. ..
 

NEM FOGOD MEGÚSZNI AKKOR SEM, HA A BIRKA SZEME UTÓBB NYÍLIK KI, MINT ELŐBB

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.05.


Szóval gondoltam összefoglalom a lényeget, hátha szükség lesz még rá. Főleg azért, mert Simicska Lajos optimizmusával szemben nekem meggyőződésem, hogy amíg Orbán Viktor miniszterelnöki funkcióban van ezen a trágyadombon (ahol egykor Magyarország állt), addig sem Rogán Antal, sem Habony Árpád nem fog bíróság elé állni. Szügyig össze vannak fonódva a korrupcióban, disznóságban, az adófizetők megkárosításában, közpénzek kamionszámra történő elherdálásában és lenyúlásában.

Remélem jól telik a nyaralás, sőt kifli és gyümölcs is jár a reggelihez! Csak szólok, hogy nem felejtettünk el. Azt sem, amikor az idióta frakciód adott ki közleményt a nevedben, hogy természetesen bíróság elé állsz és tisztázod magad, csakhát köztörvényes bűnözők szavára ti nem adtok. Mi viszont, akik foltokban képesek vagyunk a gondolkodásra, pontosan látjuk, hogy naponta miként gyalázzátok meg az igazságszolgáltatást, amely minden működő demokráciában hivatalból legalább egy hónapja eljárást indított volna ellened. Ehelyett kénytelenek vagyunk ehhez a fideszes szerecsenmosdatáshoz asszisztálni. Ami úgy néz ki, hogy lebukunk egyszer, kétszer, akárhányszor és gyorsan megvádolunk mindenkit, aki ellenünk beszélt. Mert ez a tolvaj, korrupt bűnbandák definíciója és működési mechanizmusa.

Számtalanszor leírtam már, miért képtelen és aljas ez az egész. Abban viszont biztosak lehettek, hogy Portik nem volt hülye előállni egy olyan vallomással, amivel kapcsolatban nincsenek bizonyítékai. Az van, hogy úgy nem lehet elítélni és felmenteni embereket, ahogy azt ti művelitek. Pofára. Illetve látjuk, hogy lehet, és értjük is, hogy miért. Én viszont a helyedben meghúznám magam, Tonyesz! Habonyt is dugdosni kell, és ki kell találni majd egy újabb képtelen ügyészségi magyarázatot arra, hogy őt miért nem lehet beidézni, holott kötelezően be kellene. Várjuk, hogy kiderüljön: ő sem ismer téged.

De nyugodj meg: minden épelméjű, erkölcsös ember látja, mennyire aggályosak ezek az undorító húzásaitok. Nyaralgassál, amíg még nyaralgathatsz. Habonnyal, vagy nélküle neked már úgyis mindegy. Ha nincs is magyar igazságszolgáltatás, ami ezt pillanatnyilag kimondaná, bűnöző vagy. A legrosszabb fajtából. Tehetsz úgy, mintha minden rendben lenne, de semmi nincs rendben. Nem fogod megúszni akkor sem, ha a birka szeme utóbb nyílik ki, mint előbb. Sem Brüsszel, sem a menekültek, sem a gyorsított eljárásban elítélt kefírbűnözők nem mossák le rólad, hogy évekig megloptad azokat, akik bizalmat szavaztak neked.

Amúgy tényleg remélem, hogy finom friss a kifli, meg a gyümölcs, ami a villásreggelihez jár. El tudom képzelni, milyen lehet, amikor Cecília asszony kiborul.

ITT OLVASHATÓ

ENNYIT RÓLATOK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.08.06.


Megtehetném, hogy nem írok az Eörsi Mátyás, meg Varjú László kapcsán kirobbant DK-s erkölcsi válságról. De pont én ezt mégsem tehetem meg: másfél éve írom a ténycikkeket róluk, és kaptam mindezekért hideget-meleget, hát akkor most rendet rakok cseppet.

Szép dolog, hogy rengetegen most megvilágosodtak, ám még szebb lett volna, ha ezt korábban teszik. Nem történt ugyanis semmi meglepő. Eörsi Mátyás hanyatt feküdt és farokcsóválgatva csahol Szíjjártónak egy pozícióért? Nulla újdonság, a pártja egésze ilyen, a különbség csak annyi, hogy ez most letagadhatatlan. Varjú László vagyonnyilatkozata meg pont olyan, mint egy Fidesznyiké, a lényeg hiányzik, aztán rajtakapják, és bevallja: "tévedett"? Hát ja, ebben sincs újdonság, legföljebb az eddig szemellenzőjüket az arcukra varróknak. Gondolom, teccenek emlékezni, mikor a minden politikusi családtagnak szabadrablást biztosító NAV-törvénynél "tévedett" ugyanez a Varjú nevű fődékás pénzember, és úgy együttszavaztak a legsúlyosabb korrupciós törvénynél a Fidesszel, mintha annak padsoraiban ülnének. Hiába no, ezek a Varjúfélék, meg a pártjaik ilyen tévedősek. Vagy inkább eltévedősek.

Ja, azt esetleg tudják, hogy a Gréczy nevű másik DK-góré szépen bent üldögél a Fidesznyik fővárosi cég felügyelőbizottságában jópénzér? Nem? Na, akkor ITT tessék klikkelni egyet, ez sem mai anyag. Hogy ugyanez a DK szóvivő a királyi Kossuth Rádióba hazajár nyilatkozni, oda, ahová ellenzéki madár se jár, mert a kapuban sörétes puskával várják? Hát Őt nem, Őt szélesre tárt ajtókkal, tessék csak tessék. Vagy a két, álnevek alatt futó, kifejezetten karaktergyilkolásra használt DK-blogról, az Európa Kávézóról, meg a Nyugati Fényről teccettek hallani? Gréczy, Vágó István, meg ilyesmik írják, de nem merik aláírni a nevüket, helyette ismeretlen szerzők műveként osztogatják ugyanők mindenfelé. Ja, hogy ezek nettó Fidesznyik módszerek, mind, egytől egyig? Igen. Csakhát meglepő nincs bennük egy csöpp sem, mint azt már leírtam: rendszerváltás helyett itt pusztán generációváltás történt, az MSZMP kádereit a KISZ-káderek váltották föl, csak most nem egy pártban, hanem többen nyomják a bolsevik ipart...

ITT OLVASHATÓ

A PESTI SRÁCOK ESETE A HATÁRON TÚLI BALLIBERÁLIS MÉTELLYEL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Pap Szilárd István
2016.08.05.


Éberség, elvtársak! Éberség! A nemzetközi helyzet, mint tudjuk, fokozódik, és köztudomású az is, hogy az ellenség, mely ott bujkál közöttünk, sosem alszik. A kormányzati támogatásokkal (értsd: mi pénzünkkel) kitömött, pártközpontból kézivezérelt PestiSrácok tisztában van ezzel és éberen vigyázza, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe nehogy beférkőzzenek az ürgebőrbe bújt balliberálisok. Történt ugyanis, hogy a PestiSrácok – amelynek főszerkesztője a minap mondta, hogy a legtöbb állami reklám nem is a haverokhoz megy, ha-ha – újabb frontot nyitott a haza ellenségeivel vívott kultúrharcban, és felfedezte, hogy a magyar ballibbant kulturális elit a határon túl próbálja megvetni a lábát, és bonyolult mondatokkal elcsavarni a jóravaló külhoni magyarok fejét

Ha álmunkból felébresztenek is, felmondjuk a fideszes szólamot, miszerint a magyar baloldal nem törődik a határon túli magyarokkal, és amúgy meg Gyurcsány és december 5-e. De arra már nem gondoltunk volna, hogy ha kiderül, hogy magyar baloldaliak és liberálisok mégiscsak tudják, hol van Marosvásárhely vagy Szabadka, akkor is rosszul járnak el.

A PestiSrácok nagyívű leleplezése történelmi távlatokkal indít, hogyaszongya már a két világháború között a komenisták is hülyítették a külhoni magyar népet, és mikor Horthy Miklós méltóztatta visszafoglalni Felvidéket, bizony komenistának gyanított minden ottani magyart. A rövid kitérő után a cikk felvidéki születésű szerzője kicsit elsajnálkozik azon, hogy a jobboldal még mindig kevesb kultúrelitet állíthat szembe a balliberális kultúrfölénnyel, nem csoda hát, hogy szegény határon túli magyarok baloldaliakat hívnak, ha magyar kultúrát szeretnének fogyasztani. Majd jön a bomlasztók szörnyű névsora, Závada Pál, Parti Nagy Lajos, Dragomán György, és megkoronázásképp a főmumus, Parászka Boróka. És ezzel össze is foglaltuk a cikket, a kedves olvasónak már nem kell azzal fáradnia, hogy kattintásokkal gazdagítja az állami pénzből sanyargó PestiSrácokat.

Ha már ilyen végveszélyben a nemzet és a haza, a határon túli magyarok pedig a balliberális ármány karmai közé szorultak, tisztázzunk pár dolgot:

ITT OLVASHATÓ

TEVE MŰREPÜLŐGÉPEN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.08.06.


Gondolom, a vonatkozó viccet Józsi bácsiról mindenki ismeri...
Sokmindent gondoltam volna, de ezt azért mégsem!
Nevezetesen, hogy a Jobbik kezdeményezéseit titkolhatatlan irigységgel fogom bámulni, sőt, egyet is értek velük.
Miközben mi egy politikai karrierista ügyködésével szórakoztatjuk magunkat, a Jobbik két olyan kezdeményezést is tett, melyeket csak irigyelni lehet - miért is nem a mi oldalunkról indult a kezdeményezés?
Persze a Jobbiknak könnyű, ennek a pártnak elsősorban a Fidesz a politikai ellenfele, a Fidesz lopja el folyamatosan mindenféle politikai ötleteiket, miközben a baloldal hagyja, hogy a Jobbik baloldali követelésekkel csináljon jobboldali politikát - nemmellesleg sikeresen.
Ismerősöm, aki örök életében baloldali volt, nemrég említette, hogy a következő választáson a Jobbikra fog szavazni.
Mikor álmélkodva ránéztem, és kérdeztem, orvos látta-e már, azt mondta: ők legalább akarnak valamit.
Nehéz vele vitába szállni, a Jobbik valóban akar valamit - a hatalmat - hogy aztán a saját szájíze szerint cizellálja azt a szarosküblit, melyet a Fidesz kalapálgat évek óta, s mely oly tökéletesre sikeredett, hogy ma már csak a füle hiányzik - ha ki akarja üríteni a magyar, kényelmes fogás essék rajta.
De ami tény, az tény - a Jobbik most is tett két olyan javaslatot, mellyel nehéz nem egyetérteni, és melyekre nem válasz az előkelő fintorgás meg orrhúzogatás.

Az egyik javaslat egy ötpárti találkozóra vonatkozik, melyen a résztvevők a külföldön tartózkodó vagy külföldön munkát vállalók szavazási gyakorlatának kérdését tárgyalnák meg.
Álláspontjuk szerint a Fidesz is érzékeli a helyzet tarthatatlanságát, ezért konszenzust kellene kialakítani a pártok között.
A cél helyes, hiszen mégiscsak tarthatatlan, hogy az, aki soha életében be sem tette a lábát az országba, az levélben szavazhasson a magyarországi állampolgárok életét alapvetően befolyásoló kérdésekben, míg az, aki átmenetileg - és nem mellesleg a magyar kormány ócska gazdaságpolitikája miatt - külföldön kényszerült munkát vállalni, miközben ezer szálon kötődik az országhoz, ne élhessen állampolgári jogával és kötelezettségével.
Az egész magyar választási rendszer egyébként is borzalmas katyvasz, de a legigazságtalanabb része talán ez, habár a határon túli magyar választók névjegyzése és a szavazatszámlálás is megérne egy misét.
Ez nem mai probléma, de a magukat demokratikusnak és ellenzékinek definiáló pártok ezidáig csak töketlenkedtek a közismert probléma megoldásának kikényszerítése körül, most meg ellopja tőlük a show-t a Jobbik.
Merthogy a második javaslat az egyeztetés alapján létrejövő országgyűlési határozati javaslatra vonatkozik, melyet az első találkozó után tíz nappal kellene formába önteni, hogy új helyzetet lehessen ezen a területen teremteni...


ITT OLVASHATÓ