2016. január 13., szerda

EGY SZILVESZTER ÉJSZAKA KELLETT, HOGY EGÉSZ EURÓPA MEGGYŰLÖLJE A MENEKÜLTEKET

HÍR24-POSZT ITT
Szerző: Kerner Zsolt
201601.13.


Szilveszter éjszaka valami eltört Európában.
Jó, ez egy hülye mondat volt, de többnyire ilyen nagyívű általánosításokkal szoktam kezdeni. Szóval szilveszter éjszaka valami megváltozott abban, hogyan is kezeli Európa a menekülteket. Eddig mondjuk kezelni leginkább sehogy nem kezeltük, de legalább mindenkinek volt véleménye, ami már majdnem kezelés.
Szilveszter éjszakáján emberek – akiket az áldozataik arabként, vagy afrikaiként írtak le – tömegesen, csoportokba verődve zaklattak és molesztáltak nőket egy nyilvános szilveszteri bulin. A leírások nagyon durvák, épp csak a legdurvább részletek hiányoznak belőlük, amiket eddig csak a Tahrir téri tömeges nemi erőszakoknál lehetett hallani (mondjuk az MTVA megoldotta, hogy ezek is előkerüljenek).Elnézték
A német média mégsem kezelte úgy a hírt, ahogy utólag visszagondolva kellett volna. Elnézést is kértek. A hibájuk egyébként érthető, valószínűleg nem fogták fel, hogy ebből az egészből ekkora balhé lesz. Azon nem érdemes vitatkozni, mi számít nemi erőszaknak, mert a magyar közmegegyezéssel ellentétben minden annak számít, amit a másik fél nem akar. Az is, ha csak rácsapnak valakinek a fenekére.Ehhez jött még egy másik hír is, most Svédországból, ahol – mint kiderült – elhallgatott a rendőrség egy ehhez nagyon hasonló esetet. 2014-ben afgánok zaklattak csoportosan nőket, köztük egészen fiatalokat. A rendőrség arra hivatkozott, hogy folyamatban volt a nyomozás, ezért nem beszéltek róla. Valószínűleg azért ez nem a teljes igazság.Németország és Svédország Európa két legbefogadóbb országa a menekültekkel szemben. Ők viselik a menekültválság legnagyobb terheit is. Nem tudni viszont, hogy a német és svéd állampolgárok toleranciája meddig tart a menekültekkel szemben, és ezt egyik kormány sem szerette volna kipróbálni.Eddig.

MANIPULATÍV ÁLHÍREKET TERJESZTENEK AZ ISZTAMBULI ROBBANTÁS KAPCSÁN

ARMAGEDDON NYOMÁBAN BLOG
Szerző: Andre Luwoa
2016.01.13.A keddi isztambuli robbantás után a török hatóságok összesen 65 embert vettek őrizetbe. Liberális sajtóorgánumok elferdítik a híreket, és Oroszország elleni hangulatkeltést folytatnak, miközben az eredeti beszámolók szerint a török hatóságok az őrizetbe vett orosz állampolgárokat nem kapcsolják konkrétan robbantásos merényletek elkövetéséhez.
Az Index.hu liberális hírportál “Oroszokat gyanúsítanak az isztambuli robbantással” című cikkben számol be arról, hogy “Három orosz állampolgárt vettek őrizetbe szerdán Törökországban a keddi isztambuli merénylettel összefüggésben”, és hogy “Szerdán napközben a török belügyminiszter közölte, hogy további egy embert őrizetbe vettek a török hatóságok.”
Az Index mellett a Kitekintő hírportál is ugyanebben a kontextusban tálalja a hírt, “Oroszokat vettek őrizetbe az isztambuli robbantás miatt” címmel megjelentetett rövidcikkben.
Az oroszbarátsággal egyáltalán nem gyanúsítható, egyik legolvasottabb brit napilap, a The Guardian azonban az Anadolu Agency török állami hírügynökség beszámolójára hivatkozva közli, hogy a keddi isztambuli robbantás után a hatóságok összesen 65 embert vettek őrizetbe, ezek közül három az Oroszországi Föderáció állampolgára. A három személy etnikai hovatartozása nem tisztázott;

VISELKEDÉSKULTÚRA AZ ÜZLETI ÉLETBEN

BUSINESS & CAFÉSzerző: Business & Café2016.01.13.

Ahhoz, hogy sikeres légy a szakmádban, egy üzleti találkozón nem elég pusztán a szakmai felkészültség.  Az üzleti élet megalkotott illemszabályai egyszerre segítik a zavartalan kommunikációt és a tárgyalások lefolyását, valamint megkönnyítik, hogy egy találkozó alkalmával jó benyomást kelts. Mint mindent, ezt is tanulni kell. Lássuk, hogyan lehetsz sikeres és egyszerre udvarias az üzlet világában.


MŰANYAG VÖDRÖK, TELE PÉNZZEL

DINAMO BLOG
Szerző: Bajusz Orsolya
2016.01.13.


Annyira ironikus (értsd: szomorú), hogy maga a kapitalizmus válsága fedi fel az iszonyatos szenvedést, az iszonyatos feleslegességet (hiszen nagyban átalakul mit is jelent munkát végezni, és egyre nyilvánvalóbb lesz, hogy a munka kulturális konstrukció) a művészek pedig jönnek emlékeztetni minket, hogy milyen csábító tud lenni egy rakás fényesen ragyogó, csábítóan örvénylő szemét szemét-horizontja a fényesre sikált padlón. Walter Benjamin is leírta, hogy minden műalkotásnak van egy olyan aurája ami nem reprodukálható, ami az elkészülés helyéhez és idejéhez kapcsolt.
De várjunk csak, a festményeket és a szobrokat is asszisztensek csinálják, nem maguk a híres művészek. Levonhatjuk akkor a következtetést, hogy a műanyag virágcserép jobb médium, mint a festék és a kerámia? A tőke logikája totalizál, és éppen ezért ilyen iszonyatosan esztétikus az egész –nem szép, hanem esztétikus, vagyis megfelel az uralkodó esztétikai kánonok formai követelményeinek.

BESZÉLGESSÜNK A SÖRKOLLEKTOROKRÓL

FURDANCS BLOG
Szerző: Thoreau
201601.13.Itt a Furdancsnál már többször szóba került a sörkollektorok alapos körbejárásának igénye. Ezekről a szerkezetekről már sokan hallhattak, pár éve került be a köztudatba ez a kifejezés. Aki nem ismerné, annak egyelőre annyit mondanánk, hogy ez neve ellenére egy komoly fűtőalkalmatosság, a sör-előtag csak a készítéséhez felhasznált italos dobozokat jelöli, amelyek a nagyon kis falvastagságuk miatt különösen alkalmasak erre a célra. Szóval ne a név alapján ítéljünk, lássuk a szerkezetet.
A sörkollektor nem más, mint egy, a nap energiáját hasznosító fűtőalkalmatosság, ami a rajta áthaladó levegőt fűti fel. Valójában egy olyan légkollektorról van szó, mely sörösdobozok segítségével állít elő meleg levegőt. Az elkészítéshez csupán üres sörös dobozokra, fahulladékra, üveglapra és szigetelőanyagra van szükség.

ITT OLVASHATÓ

MI FIGYELÜNK

GÉPNARANCS-BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Gépnarancs
2016.01.13.


Éppen ideje elszámolnia mindenkinek a vagyonszerzés módjával és körülményeivel! Ahogy el kell számolnia a nyugdíjas néninek, miből telik neki hallókészülékre, vagy el kell számolnom nekem, hogy mondjuk a havi kétszázezres fizetésemből hogy is tudok Ferrarit vásárolni, a politikából élőknek, az információkhoz és döntésekhez közvetlenül hozzáférő embereknek legalább úgy el kell számolni. Sőt!l

Végre eljött ez a szép nap is, amikor a Fidesz el akar számolni az elmúltvalahány évvel. Ékes példája ennek a párt hivatalos közösségi oldalára felrakott ábra. Ez:


 A magam részéről ugyan éppen ebben az esetben nem nagyon látok semmi abnormálisat abban, hogy valaki csinál egy céget, működteti azt és a cég értéke 22 év alatt a sokszorosára növekszik, de attól persze ki lehet vizsgálni.
Helyes, éppen ideje elszámolnia mindenkinek a vagyonszerzés módjával és körülményeivel! Ahogy el kell számolnia a nyugdíjas néninek, miből telik neki hallókészülékre, vagy el kell számolnom nekem, hogy mondjuk a havi kétszázezres fizetésemből hogy is tudok Ferrarit vásárolni, a politikából élőknek, az információkhoz és döntésekhez közvetlenül hozzáférő embereknek legalább úgy el kell számolni.
Sőt!


BÁRÁNDY, SCHIFFER ÉS AZ ALKOTMÁNYOS MÉZESMADZAG

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.01.13.


Ámulunk és bámulunk azt látva, hogy mi történik az Alkotmánybíróság új tagjainak megválasztása ügyében. A Fidesznek nincs kétharmada, és megkereste a frakcióval rendelkező pártokat, segítsenek neki. A politikai együttműködésért cserébe a kormánypárt csontot dob a parlamenti ellenzék együttműködni hajlandó részének.

Az MSZP örömmel szegődik a Fidesz partneréül ebben az árulásban. Biztos van egy elfekvő jogászprofesszor, vagy netán maga Bárándy Gergely, aki számára stabil megélhetést biztosíthat a hosszú alkotmánybírói karrier.

Az LMP nevében Schiffer András természetesen mindenre csak a haza és jogállam érdekében hajlandó. Így e nemes eszmék érvényesülése érdekében működne most együtt a Fidesszel. Állítása szerint a mostani alkotmánybíróválasztási kör 4 tagjában való együttműködés a Fidesszel lehetőséget teremt arra, hogy jobban őrizzék az újak a magyar alkotmányosságot. A saját jogvédő múltját ezzel végleg szembe köpő LMP-társelnök nem veszi észre, hogy minden kicsit elfogadható AB-döntésre jut tíz elfogadhatatlan és erkölcstelen döntés. Ráadásul a Fidesz előbb teszi működésképtelenné a testületet, semmint hogy politikailag kiegyensúlyozott viszonyokat teremtsen az AB-ben...

ITT OLVASHATÓ

NE CIRKUSZOLJ, VEZESD A VÁROST!

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM
Szerző: Bokros Lajos
2016.01.13.


Nyílt levél Tarlós Istvánnak

Kedves István, csalódottnak látszol. Bajtársad saját szavaid szerint hátadba vágta a kést. Hát igen, ilyen az, amikor valakinek a hivatali feladatai összeütköznek a diktátor szeszélyével.

Megmondta a főnök, hogy nem szereti Budapestet. Ebben 50 évnyi kisebbrendűségi érzés, lompos félműveltség, lappangó utálat, a "bűnös város" horthysta utóérzete és némi fennhéjázó gőg búvik meg.

Ne félj István, gazdád nem kutya. Ugat, de nem harap.

Büszke vagy arra, hogy Téged a budapesti nép választott meg. Akkor még szeretted a főnököt és elfogadtad, hogy Téged segít minden plakát, minden busz, minden TV-állomás, a Fidesz két és fél milliárd forintnyi kampánypénze - az adófizetők zsebéből, jogtalanul. Nem jöttél el a polgármesterjelölti-vitára. Minek. Fennhéjázó gőggel lenézted minden versenytársadat.

Nekem nem jutott egy villamosnyi plakáthely sem, volt két és fél millió saját forrásom és kaptam több, mint 36%-ot. Pedig engem csak a társadalom támogatott, nem a Te diktátorod hatalma és másoktól jogtalanul elvett pénze.

Látod, van ellenszer. Úgy hívják, hogy emberi méltóság.

Nem kellett volna sokszor tízmilliárd forintot teljesen fölösleges projektekre költeni (pl. fonódó villamos: minek megy a HÉV tetején még villamos is?). Szolgálhattad volna már régen a város és környéke érdekeit azzal, hogy önfinanszírozóvá teszed a BKV-t (spórolhattál volna pl. azzal, hogy a BKK-t felszámolod).

Ha jól gazdálkodnál a gazdag város pénzével, akkor nem függenél a központi költségvetéstől, a diktátor szeretetétől. Büszkén nézhetnél a tükörbe. Lehetnél hős. Ehelyett kiszolgáltatott, megalázott szolga vagy. Kár érted.

Ne cirkuszolj, vezesd a várost! Állj a sarkadra, egyenesítsd ki a gerincedet!

Sikert kívánok,
Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom


ITT OLVASHATÓ

A FEKETE RUHÁS NŐVÉR CSELEKMÉNYT KÖVETETT EL, AMIVEL NYILVÁNVALÓAN RONTOTTA A SÚLYOS BETEGEK ÁLLAPOTÁT

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.01.13.


A magyar egészségügyben minden a legnagyobb rendben van. Ezt onnan lehet tudni, hogy a kormánysajtó is megírta. Csak az ellenzék kekeckedik, meg a liberális média, meg az önjelölt forradalmárok.

Az egyik Fidesz-csahos lapban maga az Állami Egészségügyi Ellátóközpont igazgatója, Haidekker Bence állította, hogy az egészségügyben önjelölt forradalmárok rontják a munkavállalók közérzetét...Mert máskülönben "az egészségügyi kormányzat eddig is és most is lehetőségeinek megfelelően kezeli a problémát".


"Ilyen szereplő például Sándor Mária, aki közismertségét annak köszönheti, hogy elmaradt ügyeleti díja miatt tiltakozásul az általa ápolt súlyos betegek közé fekete ruhában ment, és így végezte munkáját. A gyász szimbólumát jelentő színben ápolt súlyos betegek állapotát nyilvánvalóan csak ronthatta a cselekmény, de ez valószínűsíthetően Sándor Máriánál nem volt szempont, amikor ezt elkövette. Ezt a cselekedetet természetesen minden jó érzésű és kultúránkban elfogadott alapvető etikai normákkal rendelkező ember elutasítja."

Ezzel azért akad némi probléma.


1. A fekete ruha nem egyszerűen fekete ruha volt, hanem amerikai nővéruniformis, amely történetesen fekete. De hát ezek a hülye amcsik nem tudják, hogy a fekete szín ront a betegek állapotán.

2. Ugyanezt nem tudták az apácák se, akiktől az ápolónői szakma eredetileg származik, amint erre a közhasznú nevük, a "nővér" utal. Mert ők is feketében (meg fekete-fehérben, meg kékben, meg fehérben) ápoltak, nem tudva arról, hogy a ruha színe ront a betegek állapotán.

3. A fekete szín egészségkárosító hatásáról a Péterfy utcai kórház se tudott: ők azért kötelezték a nővért az átöltözésre, mert ruhája a szülőkben kelthet negatív érzéseket.

4. Sándor Mária ugyanis a Péterfy utcai kórház koraszülött-osztályának szakápolója volt...

ITT OLVASHATÓ

MAGYAROK AMERIKÁBAN : HONNAN INDULTAK ÉS HOVA ÉRKEZTEK?

HELLO MAGYAROK BLOG
Szerző: Prehry Farkas
2016.01.13.


A magyarok egyik legkedveltebb célállomása az új élet kezdésére mindig is az Egyesült Államok volt. Korábbi írásainkban már sok dolog kiderült róluk egy, az elmúlt évben készült felmérés kapcsán. Az "Amerikai magyar vagy magyar amerikai?" kutatás hátteréről és legfontosabb eredményeiről már beszámoltunk korábban, majd az is kiderült, hogy Angliában vagy Amerikában jobb a magyarnak és miért? De vajon honnan indultak el honfitársaink? A keleti országrészből vagy inkább nyugatról? És az USA mely részén telepedtek le? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a kutatás soron következő beszámolójából. 

A VÁLASZADÓK MAGYARORSZÁGI LAKHELYEI
 
A közel 1100 kiértékelhető magyarországi válasz alapján a résztvevők több mint fele (55%) Budapestről illetve Pest megyéből érkezett az Egyesült Államokba. Kelet-Magyarországról a válaszadók negyede (26%), a Dunántúlról pedig a minta 19%-a származik. Minden megyéből volt résztvevő, Borsod-Abaúj-Zemplénből a legtöbb (6%), Nógrádból pedig a legkevesebb (0.6%).
 
A VÁLASZADÓK LAKHELYEI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN
 
Az amerikai lakhelyet illetően a területi megoszlás kissé vegyes képet mutat. Öt kivételével minden államból érkezett válasz, de a résztvevők száma államonként meglehetősen kevés volt. Ez alól csak pár állam kivétel, olyannyira, hogy hét állam adta a minta résztevevőinek kétharmadát. (Kalifornia, Florida, Texas, New York, Massachusetts, New Jersey, Illinois)...
 

VIDNYÁNSZKY CSAK A LÁTVÁNYNAK ÉL

VÁNYA BÁCSI BLOGJA
Szerző: iolé
2016.01.16.


A nőknek szerelmet adó, hűséget hazudó, száz éve bolyongó hajós megérkezett a Nemzeti Színházba is. Jött, és körötte felsóhajtottak lányok, asszonyok, mind a nevét suttogták vágyakozva,
Szindbád!...Szindbád!... És hallgatták ezt a férfiak, fröccsös poharakba, sörös kriglikbe sunyt tekintettel, sült húsokkal teli tálak előtt, a kisvárosi urak, irigyen, mert soha nem jutott nekik annyi a nők illatából, mint a hajósnak. Szakonyi Károly KRITIKÁJA.

Vidnyánszky Attila most Krúdyhoz nyúlt, az ő novelláiban érezte meg új produkciójához a nemes irodalmi alapot. Mert Vidnyánszky nem színdarabot rendez, hanem a látomását. Kézhez kap egy szöveget, és mint egy nagy fantáziájú koreográfus, színpadra komponálja. Olekszandr Bilozub megteremti hozzá a díszletet, a nőknek szépséges ruhákat tervez, Vidnyánszky pedig a tág játéktérben ritmikus mozgásba hozza a szereplőket. Ha illő zenét szerzett volna hozzá egy, a Krúdy világát érző muzsikus, balettnek is elképzelhetnénk ezt az előadást. Persze akkor nem élvezhetnénk a századelő (mármint a XX.) zseniális írójának lírába oltott, melankolikus, bölcs mondatait, amelyek átütnek a minden figyelmet lekötő látványon.

Vidnyánszky fantáziája általában képzőművészeti (hogy ne mondjam, festői) látványban testesül meg, ezt láttuk az első világháborús képekben, a Molnár-darab, a Fehér felhő színre vitelében, legutóbb a Don Quijotéban, a szó mindig háttérbe szorul, s ez eleinte elégedetlenséggel tölt el. De aztán rá kell jönni, hogy ez az ő színháza. Már sok évvel ezelőtt, a régi Nemzetiben is a látvány volt fontosabb a Hubay-darab, a Hová lett a rózsa lelke? rendezésében. És Debrecenben is ezt fedeztem fel Móricz Zsigmond Úri muri előadásában...

ITT OLVASHATÓ

A BUDAPESTI TELEKI BLANKA GIMNÁZIUM TANÁRAI IS FELLÁZADTAK: A KÖZÖS JÖVŐNK A TÉT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kettős Mérce
2016.01.16.


A miskolci Hermann Ottó Gimnázium kiállása az oktatási rendszer fenntarthatatlansága miatt, úgy tűnik, lavinát indíthat el, előbb a budapesti Kölcsey Ferenc tanárai, majd most a zuglói Teleki Blanka Gimnázium tanári kara állt ki, és követelte az oktatási rendszer átalakítását. Sőt, a zuglói tanárok szolidaritásukat fejezték ki az egészségügyi dolgozókkal is.

 1. Valódi reformokat követelünk a gyakorló pedagógusok szakmai szervezeteivel történő egyeztetéssel, továbbá követeljük a reformok feltételeinek előzetes megteremtését, és felmenő rendszerű bevezetését!
 2. Követeljük a diákok és a tanárok óraszámának csökkentését!
 3. Követeljük a NAT tantárgyi követelményeinek a 21. századra való adaptálását, a lexikális ismeretanyag csökkentését, a diákok szabad idejének és gyermekkorának visszaadását!
 4. Követeljük a hátrányos helyzetű diákok állami forrásból való rendszeres ösztöndíjazását az egyenlő esélyek megteremtése és a társadalmi mobilitás érdekében!
 5. Követeljük az IKT korszerűsítését minden oktatási intézményben!
 6. Követeljük a tankönyvválasztás szabadságát!
 7. Követeljük a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítását!
 8. Követeljük az oktatás finanszírozásának európai átlaghoz való igazítását!
 9. Követeljük az iskolák gazdasági önállóságának és az intézményvezetők igazgatói jogköreinek visszaállítását, a KLIK megszüntetését!
 10. Mind a tanulás, mind a tanítás alkotómunka, amit nem lehet bürokratikus indikátorokkal minősíteni. Követeljük a pedagógus-életpályamodell és -minősítés, valamint a tanfelügyeleti ellenőrzés átalakítását, immáron a valóságos oktatási feltételek figyelembevételével.
 11. Követeljük a személyiségi jogok tiszteletben tartását, és a felügyelettel kapcsolatos dokumentumoknak az OH informatikai felületén való rögzítésének leállítását!
 12. Követeljük a pedagógus bértábla minimálbér-követésének visszaállítását, a tanári fizetéseknek az értelmiségi léthez szükséges szintre emelését.
 13. Követeljük a tanárellenes, 40-60%-os fizetésemelésekről szóló, a közvéleményt félrevezető bejelentések leállítását. A több évtizede pályán lévő kollégák bére néhány ezer forinttal, vagy egyáltalán nem növekedett a pályamodell bevezetése óta.
 14. Követeljük a túlmunka díjazásának visszaállítását!
 15. Követeljük az oktatás teljes dolgozói körének a bérrendezését : a pedagógusok munkáját segítő iskolatitkároknak, rendszergazdáknak, az iskolák működését biztosító karbantartóknak, takarítóknak.
 16. Követeljük, hogy az elvont NOKS-státuszokat (szabadidő-szervező, gyermek- és ifjúságvédelmi felelős, gazdasági ügyintéző) állítsák vissza!
ITT OLVASHATÓ

ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOK MAGYARORSZÁGON? MIÉRT NE?

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: Trombitás Frédi
2016.01.13.


Találják ki, mi az? Hónapokkal ezelőtt megírtuk, de akkor még kevesen vették komolyan, egy szocialista politikus ma már ezzel riogatja az ellenzéket, és a Fidesz baromságnak tartja az egész felvetést. Válasz: előrehozott választás. A Szegedi Kattintós állítja, egyre komolyabb a lehetősége annak, hogy a kormányzó párt elérkezettnek látja az időt egy váratlannak tűnő húzásra. Legfőbb indokunk arra, hogy kitartsunk e vélemény mellett: a Fideszen belül tudják, hogy egyre kevesebb a puskaporuk, így 2018-ra már valószínűleg nem lesz mivel durrogtatniuk.

Választásokat olyankor kell tartani, amikor jó esélyünk van rá, hogy nyerjünk, vagy elkerüljük a megsemmisítő vereséget. A baloldal történelmi hibát követett el azzal, hogy az öszödi beszéd kiszivárogtatása után, esetleg a 2008-as gazdasági válság kezdetén, de legkésőbb 2009-ben Gyurcsány Ferenc lemondása után nem kezdeményezték a parlament feloszlatását és új választások kiírását. Még 2009-ben is elkerülhették volna ugyanis a Fidesz kétharmados győzelmét, de erre 2010-ben már nem volt semmi esély. Most, hogy a Fidesz elveszítette a kétharmados többségét, kénytelen lesz alkudozni az új alkotmánybírák személyéről az ellenzékkel, amire nem volt példa az utóbbi hat évben. Ez is csak jelzés arra, hogy milyen súlyosan érintette a demokratikus mechanizmusok addigi működését a mostani kormánypárt földindulásszerű (lásd: fülkeforradalom) győzelme...

ITT OLVASHATÓ

A GYILKOS KÓR NEVE: MULTIKULTURALIZMUSSAL SÚLYOSBÍTOTT GÁTLÁSTALAN LIBERALIZMUS

GÖG ÉS DAMAGÓG FIAI
Szerző: Terminátor
2016.01.13.

2016 a fordulat éve lesz. Vagy a megsemmisülésé. Minden jel arra mutat, hogy a muzulmán beözönlés végre pontot tesz Európa évtizedek óta tartó agóniájára. Vagy lesz egy radikális műtét, amely egyedüliként hozhatja el a gyógyulást, vagy egyre gyorsuló, visszafordíthatatlan agóniába csap át ez az évtizedek óta lappangó, ám mostanra hevennyé váló betegség. A gyilkos kór neve: multikulturalizmussal súlyosbított gátlástalan liberalizmus.
Azt ugyanis már nagyjából már mindenki látja, hogy ez így nem mehet tovább. Valami megoldást találni kell arra, hogy Európa agóniája véget érjen.
A régi „professzorok” még erőltetik a régi gyógymódot: kuss legyen mindenkinek, aki nem balliberális elveket, megoldásokat támogatja! A valóság nem számít, csak a balliberális dogma. Ha a tények, történések ellentmondanak a balliberális elveknek, akkor azokat el kell hallgatni, hazudni, ferdíteni. Az emberek fejét a megvett és beidomított média eszközével tele kell tömni olyan információkkal, amelyeknek közük sincs a valósághoz és az igazsághoz, de a balliberális elvek nagyszerűségét támasztják alá. Az emberek véleménye, elvárása nem számít, hiszen a vezetőik és a média úgyis mindent jobban tudnak. A vezérlőelv: a multikulturalizmus megold mindent, az idegen szép, a másság szép, és csak ezeket lehet támogatni. Ami nemzeti, ami hagyományos, ami keresztény az rossz, kiirtandó.

KULT2016

KALÁKA - SZÉPIRODALMl FOLYÓIRAT
Szerző: Schilling Árpád
2016.01. hó.


Magyarország kultúrája egy nagy, egyre szélesedő verem. Önként zuhanunk bele, fölöttünk gyűlnek a dögevők.
2016-ban újabb nagyszerű filmek és színházi előadások, kiállítások és koncertek valósulnak majd meg állami pénzből, az állami intézményi rendszer jóvoltából. Újabb tagokkal bővül a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Nemzeti Filmalap a legjelentősebb fesztiválokra küldi ki méltán elismert alkotóit, és minden korábbinál sikeresebben zárul a Pécsi Országos Színházi Találkozó. A kulturális élet pezseg, bőven szórja elénk drága kincseit, és mi, műveltségünkre büszke polgárok, boldogan vetjük bele magunkat e színes kavalkádba. Budapest európai kulturális fővárosként funkcionál, az idelátogató temérdek turista és üzletember csak ámul és bámul a gazdag kínálat láttán. Lesznek neves művészeink, akik mind itthon, mind határainkon túl elkápráztatják majd a nagyérdeműt. Lesz megannyi díj és kitüntetés, és olyan is akad, aki átveszi a Szent István-rendet. A magyar művészet él és virul, ezt letagadni, vagy megkérdőjelezni dőreség.
De mi lesz a kultúrával? Azzal a kultúrával, amely ember és ember, ember és természet viszonyát jelenti. Azzal a kultúrával, amely az emberség gyakorlati megvalósulása, amely nem passzív szemlélődést, hanem aktív részvételt kíván. A kultúra mindaz, ahogy egymáshoz érünk, egymáshoz szólunk, ahogy a jövőnkről gondolkozunk, és amit megteszünk érte, ahogy politizálunk, ahogy rendet teszünk, ahogy vetünk és aratunk, ahogy nevelünk és gyógyítunk, ahogy vagyunk itt és most. Na, ezzel mi lesz?GYALÁZATOS ÁLLAPOTOK A FELÚJÍTOTT SIÓFOKI MENTŐÁLLOMÁSON

SZTÁRKLIKK
Szerző: Márkus
2016.01.13.


Karácsony előtt költöztek vissza a siófoki mentősök az európai uniós forrásból felújított mentőállomásra, de a Somogyi Hírlap értesülései szerint csak napokkal ezelőtt lett melegvíz az épületben, a kábelek még mindig lógnak a falakból telefonra és számítógépre várva, a garázskapu pedig már el is romlott. Ráadásul a felújításnak nem volt része a belső berendezés cseréje, ezért a helyi mentőalapítvány hirdetésben tette közzé, hogy felajánlásokat vár, mert a régi bútorok elhasználódtak.

Tavaly november elején a Népszabadság írt arról, hogy az új mentőállomások felét, a felújítandók harmadát nem sikerült még használatba venni, noha a fejlesztést szolgáló uniós programot már készre jelentették. 

A lap emlékeztetett arra, hogy mentőfejlesztésre 11 milliárd forintot kapott 2009-ben Magyarország európai uniós forrásokból. A program körüli zavarokat már jelezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2014 márciusában, választási kampánykörútján kész tényként jelentette be, hogy 22 mentőállomást megépítettek és további 60-at felújítottak. De addigra valójában csupán egyetlen új mentőállomás készült el, a Tolna megyei Bátaszéken, és mindössze 13-nak a felújítása fejeződött be. 

HÁROM GYEREKKEL: MENNI, VAGY MARADNI?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.01.13.


Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól: menni vagy maradni? Segítsetek nekik!
Hátterünk
Három gyerkőcünk van, akik 9, 6 és 3 évesek. Én Pesten dolgozom egy multinál, feleségem most akar visszamenni a munka világába. Többször megfordult már a fejünkben a külföldre költözés / munkavállalás gondolata. Jelenleg albérletben lakunk, a gyerekek suliba, oviba és bölcsibe járnak. Én jól beszélek angolul a többiek nem illetve feleségem lelkes kezdő a témában.

AJÁNLOM ORBÁN VIKTOR, KÖVÉR LÁSZLÓ ÉS KOVÁCS ÁKOS FIGYELMÉBE

HÍR24-POSZT ITT
Szerző: Nagy Bandó András
2016.01.13.


Kicsiny, felejthető ügyek ezek, de feledhetőnek mégsem mondanám.

Ajánlom Haraszti Lászlónak, az egyik kommentelőmnek: olvasson tőlem, vagy rólam, megéri, és bízom benne, azt követően már nem ír le bántásnak szánt badarságokat.
Vagy: ha már Pécsett, a
 Pollack Mihály Műszaki Főiskolán dolgozik vagy tanul, ugorjon el hozzám, és elmesélem azt a negyven évet, amit humoristaként pódiumon (és íróasztalom mellé ülve) töltöttem.
Na jó, ha egyik sem megy, marad ez, a fölvilágosító pár sor, talán ezzel is beéri.
Minap posztolt „Ákosos” írásom elolvasása után így üzent:Ön Bandó csak szeretne olyan lenni mint az Ákos!!! Majd, ha maga is kétszer tölti meg az Arénát, akkor beszélgethetünk arról, hogy ki kicsoda!!! Addig meg nyalogassa csak a sebeit.
Át is léphetnék rajta, de nem visz rá a lelkiismeret. Kis torzítással: ha hallgattál volna, kölcsönt kaptál volna, most kapsz. Néhányszor már említettem az Egyedül állok című kötetemet, melynek 800 oldala hordozza humorista életművemet, a kötet címe pedig sok ezer rajongóm számára jelent (remélem, még ma is) valamit.


ITT OLVASHATÓ

DER FÜHRER SCHÜTZT DAS RECHT - NYAFOGNÉK, AMÍG NEM KÉSŐ

HUPPA.HU - BLOG
Szerző: Rezeda
2016.01.13.


Ha eddig értetlenül álltunk a permanens menekülthiszti előtt, most már elborzadva tapasztalhatjuk, miért volt erre szükség, és van ma is, amikor már egy nyamvadt átutazó sincs ebben az országban, és nem is lesz többé már soha. Úgy kellett ez az egész a rezsimnek, akár egy falat kenyér, hogy vele és általa szerezzen jogot és módot újabb aljasságokra. Nyakunkon a rendeleti kormányzás nemes ideája ugyanis.
Éppen ezért fölkérném azon honfitársaimat, akikben a józan ész még nyomokban fellelhető, legyenek szívesek velem együtt visongani, hogy hangunk legalább olyan erős legyen, mint a Saul fiát leordító orbáni hordáké. Mivelhogy tudjuk, mily gyalázatos hellyé tették hazánkat, a mostani terv azonban minden eddigi bújtatott paranoiát, harcot, fasiszta idillt fölülmúl, bár ennek eddig sem voltunk éppen híján.
agressziv_kismalac_humorMielőtt továbbhaladnánk, idebiggyesztek egy listát: ellenségkép kialakítása, a karhatalom megerősítése, a média kontrollja, a nemzetbiztonság iránti vonzalom, az egyház és az állam összeolvadása, a nagyvállalati érdekek védelme, a munkavállalói jogok semmibe vétele, az értelmiség és a művészetek megvetése, szexizmus és a kisebbségek iránti gyűlölet, a bűnüldözés és a fegyelem iránti vágy, korrupció és haveri összefonódások valamint választási csalás.
Előttünk az orbáni rezsim természetrajza, ami önmagában is megbocsáthatatlan bűnöket feltételez a nemzet ellen – bár már ez a szó sem ér semmit -, a tragédia viszont éppen az, hogy mindezekkel a fasiszta államokat jellemzik mocsadék filozófusok, akiknek tudjuk, hol a helyük mostanság. Még nem drótok mögött.
ITT OLVASHATÓ

A JÖVŐ REJTÉLYES KÖRVONALAI

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Bruck András
2016.01.12.


Az üzlet az üzlet.
Ha hagyod magad továbbra is kifosztani, akkor te is kaphatsz tízmilliót. Vagy akár kétszer tízet.
Ha hagyod, hogy mi, például a kislányom és a férje, Lőrinc szomszédom és az ő családtagjai, az L. Simon nevű kormánybiztosom és az ő, általam is tisztelt felesége néhány százmillióért, esetleg milliárdért földet, kastélyt, ilyesmiket vásárolhasson, akkor te meg a nálad szegényebbek pénzéből építhetsz magadnak új otthont.
Az se baj, ha már van, hiszen ez nem erről szól
Mi a tiedből, te az övékből – van evvel valami gond? Őszintén, érdemes a joggal szarakodni?
Sőt odaépítheted a tiedet, ahova akarod, olyanra, amilyenre akarod, pont úgy, ahogy én csinálom Felcsúton.
Ez a hatalom legfrissebb ajánlata a feldúlt, számottevő fizetőképes kereslet nélkül maradt, ráadásul egyre fogyó népességű országnak.
Muszáj valamit tenniük, és vesztenivalójuk sincs már.
Olyan messzire mentek, ahonnan, ha akarnának, se tudnának visszafordulni, de nem is akarnak. Előre menekülnek, és közben, mint a sáskák mindent letarolnak.
A szemük előtt egyetlen cél lebeg, az ország összes erőforrását, még mozgósítható szellemi és gazdasági tartalékát saját további vagyonosodásuk és túlélésük szolgálatába állítani. Mindenfajta központi gondolkodás, tervezés, törvénykezés ennek van alárendelve, ez köti le minden energiájukat.
Nem is lenne idejük valami jóra, hasznosra gondolni.
Lehetetlen akárcsak egyetlen embert is megnevezni közülük, akiről ne ordítana, hogy nyakig sáros, vagy akit a saját privát bizniszén kívül egy mákszemnyit is érdekelne bármi más. Semmivel nem törődnek, ami az ország jövőbeli boldogulását biztosíthatná.

ÖRÖMÜNNEP MEGHEKKELVE

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.01.13.


A magyar film történetének nagy pillanata: Nemes Jeles László rendezése, a Saul fia nyerte el Beverly Hillsben magyar idő szerint hétfő hajnalban a 73. Golden Globe külföldi film kategóriájának díját. A rendező köszönő szavai után megrendítő mondattal zárta beszédét: „A holokauszt az évek során absztrakcióvá vált, számomra azonban inkább egy arc, egy emberi arc. Ne feledjük el ezt az arcot.” Fontos, húsba vágó mondat. Ez a pillanat a büszkeség pillanata lehetett itthon, a művészi teljesítmény, az emberi kiállás példás pillanata, emlékezetes jelenet.

Nemes Jeles László filmjével, a Saul fiával először nyert Golden Globe-ot magyar film. Örömünnep ez, igazi nagy ünnep. És nem csak azért, mert egy tehetséges fiatal magyar teljesítménye került a világ filmesei figyelmének középpontjába, hanem azért, mert
nem szakmabeliek, nem kritikusok, hanem másként ítélő külföldi újságírók is megszavazták ennek a súlyos, mélységesen megrázó filmnek a díjat. És öröm, mert ezzel egy újabb lépéssel került közelebb a Saul fia az Oscar-díjhoz.

Minden okunk megvan, hogy örüljünk egy tehetséges filmes sikerének, és hogy örüljünk annak, hogy ez a siker magára a magyar filmre is jobban ráirányítja a figyelmet. Felnő egy új filmes nemzedék, amely reménykeltően hallatja a hangját, a Saul fia győzelme „értük is szól”...

ITT OLVASHATÓ.

FIGYELJ, MERT HÜLYÉRE VESZNEK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.12.


Komoly tudomány a tömegmanipuláció, komoly emberek ülnek gondterhelten, erőlködve próbálják munkára késztetni agyukat, és az erőfeszítés ritkán hiábavaló.

Előbb-utóbb megszületik az eredmény: az ember, aki a kedves megrendelő kívánságának megfelelően gondolkodik, adott esetben cselekszik is.
A folyamat öngerjesztő, olyan, mint amikor tüzet rakunk a szalonnasütéshez.
Először meg kell keresni a gyúlékony anyagot, aztán szikrát kell csiholni, aztán az apró lángocskát fújni kell szorgalmasan, mígcsak a tűz fel nem lobban, és nem kezdi meg önálló lobogását, ami, ha kitartóak vagyunk, hamarosan be is következik.
Fellobban a tűz, lobogása elveszti határozatlanságát, megmutatja magát teljes pompájában, és elpusztít mindent, ami az útjába kerül - minden lángocska abban reménykedik, hogy belőle lesz a mindent és mindenkit elemésztő tűzvész.
Csak az a fontos, hogy amíg idáig el nem érünk, addig fújni kell, állandóan, és nem összevissza, hanem mindig egyféleképpen, nehogy az összevissza fújkálás kioltsa az eleinte gyenge lángokat.
De később már mindegy...

ITT OLVASHATÓ

FIAKRÓL ÉS APÁKRÓL , AVAGY CSAK KIJÖTT BELŐLEM...

MAGYARIDIÓTA BLOG
Szerző: magyaridióta
2016.01.12.


1) nem, mi magyarok nem vagyunk ennyire jók. van egy-két magyar, aki ennyire jó (? - ld. később), a többiek meg azzal áltatják magukat, hogy mi magyarok ennyire jók vagyunk.

2) az, hogy valaki a világon (Európában, a saját városában vagy utcájában) a legjobb(ak között van), elismerésre méltó. de ez inkább érdekesség csak, csoport önigazolásnak nem jó.
3) jó lenne, ha mi, magyarok jók lennénk valamiben. de amiben jók vagyunk, az legtöbbször valójában rossz. talán a nyelvünk, meg a humorunk ér valamit (sokat), de leginkább azokat sem magunknak, hanem az eleinknek köszönhetjük.
4) rendkívül felemelő lehet, hogy van egy-két ezer értelmiségi, aki elborzad azon, hogy milyen szörnyű honfitársai vannak. kérdés, ez az egy-két ezer ember akar-e ezen változtatni vagy megelégszik a szörnyülködéssel. félek, leginkább ez utóbbi a jellemző.
5) ha változtatni akarnánk, akkor sok mindent másképp kellene szemlélnünk. ilyen például a tagadás büntetése. senkinek nem lesz jobb attól, ha büntetjük a holokauszttagadást, ha büntetjük a kommunista bűnök tagadását, ad absurdum: ha tiltjuk egyes önkényuralmi jelképek használatát.
6) ha változtatni akarunk, akkor a legelső tudás, amit át kell adnunk, hogy nem alázunk meg másokat. hogy nem kínozzuk a másik embert sem fizikálisan, sem verbálisan, sem lelkileg. ez a tudás szorosan összefügg a lelkiismeret létével, "alkalmazásával"...

ITT OLVASHATÓ

NEM HÜLYESÉGGEL KELLENE FOGLALKOZNI

MHE BLOG
Szerző: MHE
2016.01.13.


A kormány újabb módosításra készül a gránitszilárdságú Alaptörvényünkben. A Gulyás Gergely által beterjesztett módosító javaslat szerint önálló tényállás lenne a terrorveszélyhelyzet.

A módosító alapján a kormány rendeletekkel függeszthetné fel egyes törvények alkalmazását. Ez a fokozat a szükségállapotnál alacsonyabb szintű lenne, azonban a szükségállapottal ellentétben a döntési jogkörök nem az államfőhöz kerülnének át, hanem megmaradnának a kormánynál. Tehát terrorveszélyhelyzet esetén a kormány jogkörei szélesednének ki.

Kezdjük a legelején: Magyarország és a terrorveszély. Ez nemhogy nulla, hanem az üres halmaz és az értelmezhetetlen között mozog. Mikor voltak Magyarországon igazi terroristák? Egyszer akkor, amikor ősszel itt vették fel őket, a másik eset pedig akkor volt, amikor nálunk pihente ki fáradalmait Carlos, a sakál. A magyarországi terrorizmus kimerült a Magyarok Nyilaival, és a két 60 éves férfival, akik meg akarták merényelni Orbán Viktort.
Én elhiszem, hogy ez a kormány meg akarja mutatni az embereknek, hogy itt is helyzet van, hogy veszélyben vagyunk, és majd ők megvédenek minket. De fogjuk már fel, hogy ez nem Németország, nem Franciaország, nem az USA, hanem egy dupla nullás állam a Balkán szélén, akivel csak a szomszédos országok foglalkoznak, de ők is csak kényszerből. Elhiszem, hogy az utolsó cseppet is ki akarják préselni a menekülthullámból és a párizsi terrortámadásból, de ez a rettegtetés már kezd átmenni a szánalmasba...

ITT OLVASHATÓ

TERROROZMUSRA HIVATKOZVA TELJHATALOMMAL RUHÁZNÁ FEL MAGÁT FIDESZ?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.01.12.


A hírek szerint alaptörvényt módosítana a Fidesz, hogy beleírjon egy új tételt, a terrorfenyegetettség bevezetésének lehetőségét. Ez pár dologban térne el csupán az ún. “megelőző védelmi helyzet” lehetőségétől, amely pont egy terrorakció után keletkezett helyzet kezelésére is alkalmas, de elég fontos pontokon. Nem láttunk még pontos jogalkotói definíciót arra, mit nevez a kormánypárt terrorizmusnak, szemben a megelőző védelmi helyzettel, ami pontosan definiálva van, és az is rögzítve van, mikor alkalmazható. Eltérés az is, hogy nem az országgyűlés döntene a terrorveszély-helyzet bevezetéséről, hanem a kormány.

A rendelkezés teljhatalmat adna a kormánynak. Azon felül, hogy rendeleti úton kormányozhatna, és felülírhatna törvényeket, fegyverhasználati jogot adna a hadseregnek, lefoglalhatna médiaintézményeket, civilszervezetek vagyonát, betilthatna médiatermékeket, megtilthatná embereknek, hogy külföldi állampolgárokkal lépjenek kapcsolatba. A kormánynak a köztársasági elnök és egyes parlamenti bizottságok felé lenne tájékoztatási kötelezettsége, ami persze igazi kontrollt nem jelent. Ráadásul ez jelenleg Áder Jánost és lényegében a fideszes többséget jelenti. Tehát valójában megszűnne bármilyen kontroll, parlamenti-, törvényi-, civil-, és médiaellenőrzés a kormány felett...

ITT OLVASHATÓ