2016. augusztus 21., vasárnap

A VÁLÁS IGAZI ÁLDOZATAI A TORZSALKODÓ SZÜLŐK GYERMEKEI

TABUNYITOGATÓ BLOG
Szerző: Tabunyitogato
2016.08.21.


Ha nem egy valóban igazságügyi szakértő tölti föl az adást a youtube csatornájára (aki meg is szólal a videóban), azt mondom, a videóban szereplő történetek csak botránykeltő kitalációk. De bizony nem azok. A szakértő ki is jelenti, amit nem árt nem elfelejteni: A válás igazi áldozatai a torzsalkodó szülők gyermekei. 
 
Dr. Sófi Gyula csatornájáról hozott videó a bizonyíték erre
 

HAHÓ, MAGYAROK A VILÁGBAN! LÁTTOK MINKET?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.08.21.


Jobban kell figyelni a külföldiek Magyarországról alkotott véleményére – vélekedik Monok István, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társaság magyar társelnöke. Igaza van, bár szerintem az sem lenne butaság, ha esetleg az itt élő magyarok véleménye is számítana valamit.
 
Jelenleg két eszelősen fontos kérdés pattog a kormány előtt. Az egyik – ki nem mondva ugyan, sőt, kifejezetten tagadva, de már megtanulhattuk, hogy úgy hazudnak, ahogy a csillag megy az égen – az Európai Unióból való majdani kilépés.
 
A másik – nyíltan, kurucos daccal felvállalt hülyeség – az olimpia rendezésének ügye. Miután mindkét kérdésben meglehetősen egységes a társadalom a közvélemény-kutatások szerint – mégpedig a közakarat pontosan Orbán Viktor aktuális becsípődéseivel szembe megy, minimum izgalmas időszakra számíthatunk.
 
Annyiban érdekesek ezek a kutatások – az olimpiára vonatkozó egészen friss – hogy mindegyiknél az jön ki végeredményként, ami kormányzati szempontból feltétlenül aggodalomra adhat okot: a társadalom háromnegyed része normális és reálisan látja a helyzetet. Tehát azt, hogy Magyarországnak az Európai Unión kívül nincs jövője, valamint azt, hogy az ország eléggé le van rongyolódva ahhoz, hogy ne is gondoljunk egy olimpia rendezésére, mert az megadná a kegyelemdöfést az egyébként is rogyadozó gazdaságunknak. Valamint azt is feltűnően sokan gondolják, hogy szeretett kormányunk leginkább azért óhajtana olimpiát rendezni – Orbán Viktor személyes ambícióján túlmenően – hogy a rokoni-baráti kör megint gazdagodjon egy izmosat, mindenki más rovására.
 
Tehát azt nagyjából tisztán láthatjuk, az itt élő magyarok mit gondolnak az országról, annak kormányáról és szeretve tisztelt miniszterelnökéről. Az viszont valahogy nem nagyon érdekel senkit kormányzati szinten, hogy vajon mit gondolnak azok a magyarok, akik akár évtizedekkel ezelőtt, akár mostanában elvándoroltak innen, vagy csak hosszabb ideje külföldön kénytelenek keresni a boldogulást...
 

MI IS AZ A TÁRSADALMI TELJESÍTMÉNY, ÉS MIÉRT NEM ÉRDEKES AZ OLIMPIA?

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.08.21.


Orbán helyesen mondta (ha nem is fogalmazott pontosan, ezért hadd korrigáljam): vérzivataros időkben a magyar nép sikervágyát mindig az olimpiai érmekkel törekedtek csillapítani az utóbbi száz év döntően diktatórikus vezetői. A társadalmunk sikertelenségét kompenzáló fikció a "sportnemzetről" abba a legártatlanabb szférába csúsztatta az önkiteljesítést, amelytől a legkevésbé kellett tartaniuk a politikai vezetőknek, a sportsikerek hajszolása visszatérően jó eszköznek tűnik a társadalom manipulációjára. Ebbe a narratívába illeszkedik Orbán is, akinek ráadásul az egész kormányzása a hadiállapot jegyében zajlik, amelynek a sport, íme, a "pozitív" (támadó) frontja, a migráció, Brüsszel és Soros a "negatív" (védekező) frontja, de egyként a manipulációt szolgálják a valós társadalmi teljesítményről való beszéd helyett. (Közben ez az egész stílus nemcsak baljós, de vicces is a jelen esetben, amikor a sportolóink talán a Pekinget követő legsikertelenebb olimpiát abszolválták, ejnye.)

Megírták már mások is, sikeres nemzeteknek nincs kitüntetett szükségletük olimpiai babérokra. Önmagukkal békében élő társadalmak a sikereket döntően másképp mérik: egy Porsche 911 gyártásmérnökeinek (nem pedig az összeszerelőinek) és ellátási láncának teljesítményével, a svájci vasúti rendszer (ideértve a jegyfoglalási rendszertől a mozdonyokon, a szerelvényeken és a villamosításon keresztül az alagutakig és az állomásokig mindent) komplex minőségével, egy német kisváros templomtéri piacának 800 éves polgári tradícióival, a finn iskolarendszer folyamatos fejlődésével, a dél-koreai életszínvonal emelkedésének utóbbi harminc évével, az egyetemek autonómiájával, az igazságszolgáltatási rendszerbe vetett hittel, és ha már a sportról is szó van, inkább a tömegsport, mint a versenysport erejével -- illetve mindösszesen azzal, ahogy ez egyetlen társadalmi rendszerré áll össze, amelynek tengelyében az értékteremtés áll. Ami a legfontosabb: mindez a valóság jegyében zajlik. Az említett dolgokat a névértékükön kezelik, ahogy a politikát és a helyi állami vezetőket is, mindegyiknek megvan a funkciója, illeszkednek egy tágabb társadalmi rendbe és identitásba, amelyről folyamatos, értelmes diszkusszió zajlik a NZZ, a Welt, a NYTimes, a Le Monde, a New York Review of Books hasábjain, a gondolatok bekerülnek a nyilvánosság áramába, és találkozva a tradíciókkal és a legjobb gyakorlatokkal mindig a valósághoz igazítják a tömegek percepcióját. Röviden: nem hazudnak maguknak, következőleg nem engedik meg ezt a politikusaiknak sem...

ITT OLVASHATÓ

TEGNAP EGY CIGÁNYGYEREKET KELLETT ELGÁZOLNI. HOLNAP VAJON KIT KELL LELŐNI, ÁDER. LÁZÁR, ORBÁN ELVTÁRSAK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.08.21.


Miről beszélünk, emberek? Miről beszél ez a Lázár nevű Orbán-nyúlvány? Kisebb hiba? Hogy valaki lőfegyver használatára buzdítja a honfitársait? Hogy kisgyerekek elgázolására uszít azért, mert cigánynak születtek? Van olyan, hogy egy európai országban, a 21. század hajnalán ez megtörténhet? És a Miniszterelnökséget vezető miniszter – magasról leszarva a társadalom egy részének felháborodását – hanyagul belevigyorog a kamerába, hogy helyes dolognak tartja a kitüntetést. Ő személyesen?

Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy Bayer Zsoltnak 2011 óta Madách-díja is van, amit még a fülkeforr utáni felindulásban vágtak hozzá az elvtársai. Az is felháborító volt, tragikus volt, és azok, akiknek akkor igazából tiltakozniuk kellett volna, mélyen kussoltak. Pedig már akkor óriási volt a baj, és ez azóta csak rosszabb lett. Bayer Zsolt a példa arra, hogy – a nagyfene magyar sajtószabadságra hivatkozva – azóta is következmények nélkül lehet gyalázkodni, zsidózni, buzizni, cigányozni, a másik oldalon állók karakterét naponta legyilkolni és a szó legszorosabb értelmében vett gyilkosságra buzdítani.

Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy a balliberális, nemzetellenes média csinál ebből az útszéli trógerből, ebből a lojális, ánuszpolírozó gyűlöletgyárosból valakit. Aki senki nem lenne, ha nem beszélnénk róla, akit kisebbségi komplexusos pálinkázó cimborája, vezére és kenyéradó gazdája annál pofátlanabbul díjaz, minél nagyobb szintre csap a fekália körülötte.

Az a köpönyegforgató csúszómászó, aki 1994-ben a Népszabadság lelkes munkatársaként írta meg, hogy a Fidesz olyan, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón, 2016-ban a fideszes államvezetéstől vehette át az egyik legmagasabb szintű állami elismerést. És nekem sekem senki ne jöjjön azzal se, hogy ezt az önkontrollját régen elvesztett uszító, láncos kutyát – aki a rendszer legaljasabb fenntartóinak egyike – bármi alól fel lehet menteni csak azért, mert egykor megénekelte az erdélyi magyarság életét. Nehéz eldönteni, hogy melyik a nagyobb hányinger: a díj odaítélése, vagy ez a Schmidt-Lázár és a többiek-féle magyarázkodás és szerecsenmosdatás. Azt hiszem, Bayer sötét aljas személyénél csak Lázár magyarázata, Áder János, Orbán Viktor és a többiek ordító hallgatása a gusztustalanabb...

ITT OLVASHATÓ

4 EMBER, AKI ÚGY MEGVÉDTE BAYERT, HOGY A FAL ADTA A MÁSIKAT

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.08.21.


Azt nyugodtan mondhatjuk, közfelháborodást keltett, hogy a Magyar Hírlap rasszista, uszító publicistáját kitüntette az Orbán-kormány. Ezzel ugyan elismerték, hogy nem taszítják, inkább vonzzák őket a Bayer által terjesztett eszmék. Eddig négy ember,
  • Kaltenbach Jenő, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok volt országgyűlési biztosa,
  • Kenyeres István biotudós,
  • Rózsa Péter újságíró
  • és Tóth Bálint matematikus
jelentette be, hogy Bayer elismerése miatt visszaadja a beszennyezett kormánykitüntetést...
 
Három kormányközeli megmondóember viszont kötelességének érezte, hogy kiálljon Bayer és az ő kitüntetése mellett.

Elsőként Schmidt Mária...

Bayer mellé állt Bencsik András...

A harmadik, aki nyilvánosan Bayer mellé állt, az Stefka István...

ITT OLVASHATÓ

APRÓSÁGOK, SZÍVDERÍTŐ SEMMISÉGEK - EGY UTAZÁSRÓL CSIPETNYI PSZICHOLÓGIÁVAL

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M.Révész Zsuzsa
2016.08.21.


Olyan sokszor halljuk mostanában azt a kifejezést, hogy tudatos jelenlét, (mindfulness). „Legyünk teljességgel a jelenben!”-  mintha az olyan egyszerű lenne! Észre sem vesszük, ahogy a gondolataink már rég más vágányon száguldanak egy-egy elmúlt vagy elképzelt jövőbeli helyzeten rágódva. A jelenben levés elsajátítását gyakorolni kell, s ez bizony rendszeres odafigyelést, tudatos meditációs gyakorlatokat igényel. Vagy… - és erről szól ez az írás – vagy olyan inspiráló környezetet, ahol lépten-nyomon (de legalábbis elég gyakran) apró meglepetések érnek.

Idegrendszerünk a beérkező impulzusokat folyamatosan értékeli aszerint, hogy mennyire veszélyesek a szervezet számára. Ha tartósan jól ismert ingerek érkeznek, olyanok, amelyekre tudjuk a választ, akkor lassan beáll előbb a megszokás, majd az unalom – a szervezet éberségi szintje lecsökken. Azonban elég egy kismértékű változás a megszokott képest, hogy „felébredjünk”, s agyi funkcióink újra optimális szinten működjenek.

Persze az újdonságok általában nem jönnek házhoz. Ki kell mozdulnunk a megszokott környezetből, hogy rácsodálkozhassunk a világra és észrevegyük, mennyi minden másképp is lehet, mint ahogy feltételeztük. Amikor kisétálunk a biztonságból, hirtelen jelenlévők leszünk. Új ingerek inváziójakor nem tudunk nem figyelni és minden érzékünkkel az „ itt és most”-ban lenni. Az élőlényekbe egyébként „be van építve” az explorációs drive, azaz a komfort zónán túli környezet felfedezésének motivációja. Az emberiség történetét akár a felfedezések krónikájának is tekinthetjük. 

Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, elég egy apró eltérés, mosolyra késztető változás. A következő képeken ilyen szívderítő „semmiségeket” mutatok be, pár nap leforgása alatt készítettem őket egy európai utazás során, az újdonságokra nyitott szemmel és szívvel. Kellemes nézelődést!

ITT OLVASHATÓ

ORBÁNISZTÁN EGYIK LEGSÖTÉTEBB HETÉN VAGYUNK TÚL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.08.21.


Nem elég, hogy a történelem egyik legjobban dokumentált választási csalása ügyében megszüntette a nyomozást Pintér Sándor rendőrsége, hogy megvédje a Fidesz pártigazgatóját, nem elég, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette az V. kerületi ingatlanok áron alul történő értékesítése kapcsán indított nyomozást, hogy megvédje a Fidesz propagandaminiszterét, de Orbánék egy olyan rasszista tahót is állami kitüntetésben részesítettek a héten, aki szerint kövér gázzal kell elgázolni a cigánygyerekeket, és aki szerint az idegeneket a második emeletről kiugorván is még le kell lőni. Valószínűleg még sokan nem értik ebben az országban, hogy mi zajlott le a szemük előtt, pedig amik történtek, azok nagyon súlyos dolgokat vetítenek előre. 
 
Súlyos héten vagyunk túl. 
 
Kezdjük a sort legfrissebb hírtől. A Nemzeti Nyomozó Iroda megszüntette az V. kerületi ingatlanok áron alul történő értékesítése kapcsán indított nyomozást, pedig a vak is láthatja: jóval a piaci ár alatt kótyavetyélik el a közvagyont Rogán Antal haverjai, ami alsó hangon hűtlen kezelés, de ha csak a Juhász Péter által feltárt ügyeket nézzük, akkor azon sem csodálkoznék, ha bizonyos családok Szicíliából küldenének vendég-hallgatókat eltanulni ezt a fajta szervezést. 
 
Idén február 23-án történt a történelem egyik legjobban dokumentált választási csalása az NVI-nél, amikor egy osztag kopasz bunkó megakadályozta, hogy valaki a választási törvényben foglalt jogával éljen. Hiába van rengeteg jó minőségű fotó és videó rendőrség augusztus 17-én megszüntette a nyomozást a választási irodánál történt bűncselekmény kapcsán. Kubatov Gábor és csapata ezt a súlyos gazságot is megúszta, mi pedig most már biztosak lehetünk abban, hogy nem lehet 2018-ban szabad és független választás, hacsak nem lesz addig forradalom.
 
Az már csak egy plusz tahóság extra, hogy az NVI-nél történtek a vasárnapi boltzár eltörlése ügyében kezdeményezendő népszavazás okán történtek. A Fidesz-frakció szóvivője előbb cáfolta, hogy ismét napirenden lenne a vasárnapi boltzár részleges bevezetése, majd e héten Semjén Zsolt mégis azt állította, a boltzárak eltörlése csak taktikai lépés volt, és még a korábbinál is szigorúbb szabályozást léptetnének érvénybe. Ezzel Orbán Viktor helyettese leleplezte a kormány újabb hazugságát, ráadásul Semjén Zsolt vallomása újabb bizonyítéka annak, hogy a kormánypártok állhattak a verőemberek választási irodánál végrehajtott akciója mögött...
 

HOL VANNAK AZ IRGALMAS MAGYARITÁNUSOK?

KÖTŐSZÓ - EVANGÉLIKUS KÖZÉLETI BLOG
Szerző: Gáncs Tamás
2016.08.21.


Ekkor felállt egy törvénytudó, hogy megkísértse őt, és ezt kérdezte: Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet? Ő pedig ezt mondta neki: Mi van megírva a törvényben? Hogyan olvasod? Ő pedig így válaszolt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat.” 

Jézus ezt mondta neki: Helyesen feleltél: tedd ezt, és élni fogsz. Ő viszont igazolni akarta magát, ezért megkérdezte Jézustól: De ki a felebarátom? Válaszul Jézus ezt mondta neki: Egy ember ment le Jeruzsálemből Jerikóba, és rablók kezébe esett, akik kifosztották, meg is verték, azután félholtan otthagyva elmentek. Történetesen egy pap ment azon az úton lefelé, de amikor meglátta, elkerülte. 

Hasonlóképpen egy lévita is odaért arra a helyre, de amikor meglátta, ő is elkerülte. Egy arra utazó samaritánus pedig, amikor odaért hozzá és meglátta, megszánta, odament, olajat és bort öntött sebeire, és bekötötte azokat. Azután feltette őt a saját állatára, elvitte egy fogadóba, és gondját viselte. Másnap elővett két dénárt, odaadta a fogadósnak, és azt mondta neki: Viselj rá gondot, és ha valamit még ráköltesz, amikor visszatérek, megadom neked. Mit gondolsz, e három közül ki volt a felebarátja a rablók kezébe esett embernek? Ő így felelt: Az, aki irgalmas volt hozzá. Jézus erre ezt mondta neki: Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj! (Lk 10, 25-37)


Ugye egyértelmű az irgalmas samaritánus példázata? Ugye egyértelmű Jézus üzenete? Az irgalmasságnak nincsen határa. Se neme, bőrszíne, vallása, állampolgársága, de még csak oka, vagy célja sem. Hiszen számított-e bármit is, hogy az úton szétvert ember zsidó volt, samáriai, hellén, pogány? Nem, semmit. Számított-e bármit is, hogy honnan hova tartott, hogy nő volt-e vagy férfi, hogy fehér, fekete, vagy sárga volt-e bőre színe? Nem, semmit. Az irgalmasság számára ugyanis mindegyik arc egyforma: Isten képmása, testvér...

ITT OLVASHATÓ

SEMJÉN ZSOLT ELŐKERÜLT, ÉS VISSZAHOZNÁ A VASÁRNAPI BOLTZÁRAT

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.21.


Bekeményített a fővadász.
Az utóbbi időben Semjén Zsolt elég ritkán nyilvánul meg, ami azért is furcsa, mert ő nemcsak az első kereszténydemokrata, de papíron Orbán helyettese is. Persze, korábbi alakításainak ismeretében az is elképzelhető, hogy nem véletlen e visszavonulás, s a kormány számára komoly dolgok közlése helyett legfeljebb magyarkodhat egy sort valamilyen egzotikus, határon túli településen, vagy repizhet valamilyen egzotikus vadásztalálkozón. Most azonban, úgy tűnik, eljött az ő ideje. A Magyar Idők készített vele interjút, amelyben amellett, hogy minden van, ami kell (főleg migránsozás),

előkerül a kereszténydemokraták leghíresebb projektje, a vasárnapi boltzár is...

ITT OLVASHATÓ

RIÓI ARANYMÉRLEG: MAGYAR HÖLGYEK - MAGYAR URAK 7:1

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.08.21.


A magyar olimpikonok összesen 15 érmet szereztek Rióban. Első ránézésre jó átlagos a szereplésünk, hiszen a realitásnak megfelelően a londonihoz hasonló éremkollekcióval térhet haza a népes sportolódelegáció, ám az arányok alapvetően megváltoztak. Nem csak az a feltűnő, hogy az aranyérmeket összesen három sportágban nyerték versenyzőink, hanem, hogy az urak milyen gyengén szerepeltek a hölgyekhez képest.

Nem túlzást azt állítani, hogy a magyar olimpiai csapat riói szereplését két hölgy mentette meg, ugyanis Hosszú Katinka és Kozák Danuta nélkül jó esetben is 4-5 aranyéremnél járnánk, (Kozák az egyéni mellett párosban és négyesben is nyert, így nehéz megsaccolni, nélküle milyen eredményt értek volna el a kajakos egységek) ami minden idők legrosszabb, montreali szerepléséhez közelítene. Persze, a mi lett volna, ha kérdéseknek a sportban sincs értelme, ők ott voltak, és ha csak az egyéni számokat nézzük, az aranyak felét a két sztársportoló hozta.

Londonban - csúnya idegen szóval jellemezve a helyzetet - jóval diverzifikáltabb volt az aranyérmek eloszlása, hiszen a most is jól teljesítő kajak-kenu, vívás és úszás mellett atlétikában és tornában is a csúcsra jutottak sportolóink. Ha tovább elemezzük a négy évvel korábbi eredményeket, akkor a férfi kajak kettes révén az erősebb nem is hozott haza a vízpartról a legfényesebb éremből, úszásban pedig egy férfi és egy női (Gyurta, Risztov) versenyzőnk büszkélkedhetett elsőséggel.

Négy éve Kozák Danután kívül senki sem duplázott, most pedig rajta kívül Hosszú Katinka is triplázott, ami hatalmas teljesítmény, ám az a tény, hogy nélkülük meg sem közelítettük volna a londoni szereplést, több mint elgondolkodtató. Egyébként, ha lebontjuk az érmeket személyekre, akkor a címben jelzett 7-1-s arány helyett 12-1-et kellett volna írnunk, hiszen összesen 12 aranyérmet akasztottak a magyar hölgyek nyakába, a férfiaknál ezt csak Szilágyi Áron mondhatja el magáról...

ITT OLVASHATÓ

AZ MEG UGYAN KIT ÉRDEKEL, HA AZ ORSZÁG MARADÉK, ÉRTÉKTELEN 95 SZÁZALÉKA A FEUDALIZMUS KORÁBA TRAPPOL VISSZA

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.08.21.


Miután szerencsésen túl vagyunk a Fidesz háztáji ünnepén (kisajátítás útján lett fideszes, mint minden más) és a sportolók megnyerték Orbán Viktor nyolcadik aranyérmét az olimpián, mindjárt kezdődnek a szorgos hétköznapok.

Hétfőtől jönnek a Fidesz aktivistái, hogy elmondják nekünk, miért is kell október másodikán arra szavaznunk, amire a főnök szeretné, hogy szavazzunk. Miután eddig sem engedtem be szektásokat a saját lakásomba, ezután sem áll szándékomban. Teljesen önállóan is el tudom dönteni, hogy óhajtok-e szavazni és amennyiben igen, akkor mire. Azt viszont kifejezetten zaklatásnak veszem, ha az otthonomba próbál benyomulni a kormánypárt, ezért aztán biztosan nem fogom aprósütivel várni a lelkes hírhozókat.

Tudom persze, hogy nem az én sütim inspirálja a mindenbe beleugató párt aktivistáit a látogatásra, hanem egyrészt ki akarják tölteni a kis házi kérdőívüket (puszi Kubatov Gábornak a homlokára. Egy szívlapáttal), amiből aztán pontosan tudni vélik, név és lakcím szerint ki támogatja őket és ki az ellenség. Másrészt némi nyomásgyakorlásra is remek ez a háztól-házig projekt, mert csak megrémül a paraszt, ha két dalia egy noteszbe irkálja a nevét, lakcímét és mellé pöttyinti a jelet, hogy a házigazda Orbán Viktoros pólóban tessékelte be, vagy egy gereblye nyelét markolászva tessékelte ki őket. Ezt megcsinálták a választás előtt is, azzal sem tudtak különösebben meghatni.

A magam részéről jelzésértékűnek tartom azt a tényt, hogy a Fidesz közösségi oldalára kizárólag Lázár János agitprop dumája került fel, mintegy összefoglalva az egypártrendszerű illiberális unortodoxia eszmeiségét. Ennek alapján immár bizonyos vagyok abban, hogy Lázár nem azért hordott össze annyi szemét dumát Hódmezővásárhelyen – meglovagolva a nemzeti ünnepet – mert átmeneti tudatzavara támadt az elfogyasztott házi tablettásbortól, hanem mert ez a cél. Akkor is, ha jelen állás szerint mást hazudik a kormány színe-java-virága...

ITT OLVASHATÓ

A NER LEGNAGYOBB TÚLÉLŐI VI. - FODOR GÁBOR

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: PLT
2016.08.20.


Bizonyos, a NER-rezsimet a nyilvánosság fórumain oly hevesen támadó és/vagy korábban a szoclib holdudvarhoz tartozó emberek nagyon is egyezkednek a konszolidálódó, “berendezkedő” hatalommal, szívességeket téve neki – háttéralkukkal próbálva elérni régi befolyásuk átmentését.
 
Vargabetűknek és cikkcakkoknak, ide-oda pártolásnak többféle mutációját láthatta az olvasó a sorozat korábbi részeiben. A jelenlegi rendszer a különféle alkukkal, pozíciókínálgatásokkal ügyesen manipulálja (illetve hitelteleníti, kompromittálja egyben)  az ellenzéki kötődésű hangadókat és háttérembereket.
Akik a hiúságuk miatt, a “fontos ember” létük megőrzésének görcsös, frusztrált törekvése közepette nem gondolnak bele, (vagy már nem érdekli őket) hogy kollaborálásukkal ők is hozzájárulnak ama kormányzat legitimitásához, amelyet egyébként oly hevesen kárhoztatnak. Ezúttal Fodor Gáborra került sor az arcképcsarnokban.
Sorozatunk korábbi részei:
Fodor Gábor: az ember, akinek Orbán Viktor sokat köszönhet. Nem tévedés. Mint Fidesz-alapító, a ’90-es évek első felében a párt csúcsvezetésnek tagjaként Orbán potenciális kihívója és akár utódja lehetett volna. De nem lett – s ezt főképp önmagának köszönheti. Vagyis a politikai éleslátás, taktikai érzék hiányának...
 

KÉREM ÉN IS AZT A KURVA LOVAGKERESZTET

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.08.21.


Nem B. Zsoltról írok, hanem arról, hogy Lázár János miként magyarázkodott a sajtómunkások előtt, amikor indokolni próbálta B. Zsolt kitüntetését.

„Én azt gondolom személyesen, Bayer Zsolt eddigi munkásságában sokkal több az elismerésre méltó, mint a hiba, ezért a kitüntetést helyes dolognak tartom."

Ezt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ezt gondolja személyesen. Nem kollektíven gondolja, nem is személytelenül, hanem kifejezetten személyesen.

Személyesen én ezt csak úgy tudom értelmezni,. hogy Lázár János szerint B. Zsolt többször nem volt rasszista, és kirekesztő, mint ahányszor rasszista volt és kirekesztő. Vagyis, ha valaki időnként rasszista, máskor meg nem, akkor az helyénvaló. Ha a menekülteket potenciális terroristának nevezi, és visszaküldené őket a sivatagba teveszart zabálni, az Lázár János szerint nem gusztustalan, gyomorforgató és vállalhatatlan, hanem hiba. Cigányozni, zsidózni úgyszintén. És miután B. Zsolt nem minden mondatában nevezi teveszart zabálóknak a menekülteket, nem minden írásában cigányozik és zsidózik, ezért Lázár János szerint a munkássága inkább elismerésre méltó, mint hibás.

Ha egy tolvaj csak néha lop, de élete nagyobb részben nem lopott, az elismerésre méltó és kitüntetést érdemel.

Ha egy politikus csak alkalmanként korrupt és évente csupán néhányszor vesz át kenőpénzt, de számos esetben nem, akkor neki is jár az elismerés.

Talán a nagytestű kopasz urakat is érdemes lenne megdobni valamilyen kitüntetéssel, amiért nem mindig állják útját a népszavazási kezdeményezéseknek, csak akkor, amikor valaki megkéri őket. És a ligetvédőkkel szemben is csak alkalmanként lépnek fel fenyegetően, ráadásul, nem is mindig verik meg őket.

Most olyan szavak következnek, amelyeket békeidőben nem szoktam leírni: a kurva anyját annak, aki kitalálta, hogy ezt a gecit kitüntessék. Annak is, aki jóváhagyta a kitüntetést. Annak is, aki rábólintott, átadta.

Tudom, hiba volt ilyen szavakat használnom. De miután még sohasem tettem ilyet, és ez az első ilyen jellegű hibám, vegyük úgy, hogy a munkásságomban sokkal több az elismerés, mint a hiba.

És most kérem én is azt a kurva lovagkeresztet.

ITT OLVASHATÓ

DEMAGÓGISZTÁNI NAPLÓ: A HALLGATÓK

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.08.21.


Mint valószínűleg sokan tudják, Bayer Zsoltot kitüntették az ország nevében. Mert egy országos kitüntetést akkor is az ország ad, ha annak odaítélése a pillanatnyi hatalom értékítéletét tükrözi. Az, hogy az ellenzéki pártok némelyike, miért Ádertől, mint valami pótapucitól, várnak megoldást, visszavonást, az legyen az ő titkuk. Biztos van valami pompás, jogilag megindokolható érvkészlet erre. Ahogy nyilván van másra is remek érvkészlet azok esetében, akik hallgatnak.

S még az is lehet, ezen sorokat lejegyző látja rosszul azt, hogy a származás alapú diszkrimináció, leminősítés, dehumanizálás az a rasszizmus egy formája. Még akkor is, ha stilisztikailag remekbe szabottan, a hatalommal konform módon, és a gyűlöletnek híveket szerezve fogalmazza meg valaki. Mívesen is lehet szemetet alkotni. Goebbels munkásságával sem az a probléma, hogy ne értett volna mesterfokon az alkalmazott tömeglélektanhoz, illetve a marketing-kommunikációhoz. B. Zs. is lehet, hogy akkor is humanitárius szemetet termel, ha nem is ír ügyetlenül. De lehet, mint írtam, hogy a jelen sorokat lejegyző látja rosszul.

Azt például, hogy a rasszizmus sérti az emberi szabadságjogokat. Azon egyszerű oknál fogva, hogy akit származása miatt dehumanizálnak, háttérbe szorítanak, azt mindenképpen éri egyfajta diszkrimináció. Ha a felpiszkált gyűlölet talaján burjánzó előítélet miatt bárminemű indokolatlan hátrány éri, akkor különösen sérülhetnek a szabadságjogai. Így elolvasni gondoltam, ha már kifejezetten a szabadságjogokkal foglalkoznak, a TASZ (Társaság A Szabadságjogokért) véleményét B. Zs. állami kitüntetés kapcsán. Rosszul gondoltam. A honlap címoldalán nem találtam utalást a témára. Ezért könnyen előfordulhat, hogy a mások származásalapú leállatozása nem is zavarja a szabadságjogokat. Nem diszkriminál. De ha mégis, akkor sem lépi át azt az ingerküszöböt, amely alapján a TASZ véleményt alkotna az ügyben.

Aztán, ahogy korábban is írtam, továbbra is úgy gondolom, hogy vannak pályák, amelyek jellegüknél fogva nem lehetnek rasszisták. Azt gondolván, hogy „egy, a származáson, illetve anyagi helyzeten alapuló diszkriminációt pártoló politikai formáció támogatása nem elfogadható sem az egészségügy, sem az oktatás területén”. S igaznak tekintem ezt abban az értelemben is, hogy közvetve sem. Azon egyszerű okból kifolyólag, amiért az orvosi eskü sem tér ki a megsegítendő származására. Az oktatásban pedig azért, mert minden gyermekben ott a lehetőség. Több tudásra, nagy felfedezésekre, találmányokra, vagy akár csak egy emberibb életre. Amellett B. Zs. munkássága már csak azért is a jövő kulturális alakítóinak véleményéért kiáltana, amit korábban írtam. A személyes tehetség álnok célok igájába hajtva anti-humánus végtermékhez vezet. Ezért érdekelt volna a jövő nemzedékekért felelős mozgalom véleménye a rasszizmust kulturális normaként állító kitüntetésre. A Tanítanék mozgalom honlapján azonban ilyen vélemény, állásfoglalás nincs. Így talán én látom rosszul, és B. Zs. hiteles képviselője a tanárokat megmozdító szervezet által is képviselt jövő kulturális normáinak.

De hiába kerestem véleményt, állásfoglalást a Magyar Helsinki Bizottság honlapján, illetve Facebook-oldalán is. Holott, ha valakik, akkor ők igazán szívükön viselik a menekültek ügyeit. B. Zs. pedig a menekült-válság kapcsán érezte úgy, hogy a pápa szellemi képességeiben sem tud megbízni. Amennyiben nem utálja őket eléggé. Jézus nevében. Úgyhogy tényleg az alapgondolatokkal lehet a probléma, még akkor is, ha a fentiek kiragadott példák, és nyilván számos olyan szervezet van, amely reagálhatna. Talán az MSZP is rosszul látja, hogy Bayer Zsolt kitüntetése egyetlen szóval: SZÉGYEN. Ha ugyanis a származás alapú diszkrimináció, leminősítés, dehumanizálás az mégsem rasszizmus egy formája, és B. Zs. munkássága mindezeket a fogalmakat még csak nem is érinti, akkor nem szégyen a kitüntetése sem. Márpedig a civil szerveződéseknek a jövő kultúrájáért, a gyermekekért, az emberi szabadságjogokért elkötelezett, igaz kiragadott, példái azt mutatják, hogy nincs itt semmi látnivaló. A kitüntetés teljesen rendben van. Megszólalni felesleges:

ITT OLVASHATÓ

MIÉRT HAGYTUK?

ÉLET ÉS IRODALOM ONLINE
Szerző: Szüdi János
2016.08.19.


...Az a szerencse, hogy a közpénzen működő, olimpiai híreket sugárzó televíziók egymás mellé hangolását kérés nélkül elvégezte a műsorszolgáltató. Így, aki éber és kellően gyorsak a reflexei, idejében váltani tud, amikor váratlanul feltűnik az egyperces hírműsor, illetve a kormányzati „tudta” szócskával indított kérdés, majd megjelenik a felhívás a Brüsszelnek szóló üzenet elkészítésében való részvételre. Normális viszonyok között azok nézik az adóforintokból finanszírozott csatornákat, akik egyetértenek azzal, hogy hazánkat szögesdróttal vegyék körül, és még a gólyáknak is igazolniuk kelljen, hogy nem gazdasági okokból fészkelnek a kémények tetején. Az olimpia azonban kitűnő alkalom arra, hogy az ország szinte minden lakosát bevonják a kormányzati kvízjátékba. Nem menekülhet, aki látni szeretné, mi folyik Rióban. Érdemes volt két állami sportcsatornát létrehozni. Érdemes volt állami monopóliummá nyilvánítani minden kurrens sportesemény közvetítését. Így biztosítható a megfelelő nézettség. Ez jó lehetőséget teremt ahhoz, hogy a legváratlanabb pillanatban pattanjon a néző elé a harci pózba merevített ifjú, akinek szerepe a bemutatkozás és köszönés, majd az elköszönés a percnyi műsoridő elején, végén. Nem véletlen: a díszlet egy óra, amelynek számlapját komótosan körbejárja a mutató, igazolva, mi minden belefér hatvan másodpercbe, ha gondos kezek fabrikálják a műsort. Jön körítésül: beszámoló a Sziget Fesztiválról, az ország egyre javuló gazdasági teljesítményéről, a munkanélküliségi ráta kedvező alakulásáról. Ezek közé csomagolva a lényeg: a terrorizmus és a migráció kapcsolatáról, a brüsszeli tehetetlenségről, az orbáni adminisztráció nemzetmentő tetteiről. Csupa bosszantó dolog azok számára, akiknek az igazság nem hit kérdése. Nekik szükségük van még a türelemre. Az elköszönő hírnököt követi a kormányzati kérdés, amelyre nem vár választ senki. Majd a kormányzati figyelemfelhívás az október 2-i programra. Hol van a magánélethez való jog, amelyet kivont karddal óvnak a taláros alkotmánybírók, ha a helyzet megkívánja? A sportközvetítés magáncélú élvezete nem kaphat védelmet! Sőt! Az államnak az az érdeke, hogy közlendőivel szabadon mászkáljon ki és be a szobák ajtaján, a nyitott ablakokon át, a sporteredményekre kíváncsi füleken keresztül az agyakba. A hatalom lerázhatatlan. Nincs menekvés. Nem lehet elbújni. Bevált gyakorlat: sokszor kell mondani, akkor sokan, egyre többen elhiszik, úgy van, ahogy a hatalom sulykolja. Nem számítanak, akik meggyőzhetetlenül mást gondolnak. Ők szenvedjenek, amíg a másodpercmutató körbeér, ameddig a hirdetések leperegnek.
Magánérdek, államérdek. Mi a különbség? Attól függ, kinek az érdekéről van szó. Kőbánya-Kispest romokban áll, nem működik a mozgólépcső, Az egész ország területén piszkosak, zsúfoltak a vasúti kocsik, késnek a vonatok. Ez magánérdek. Igaz, milliókat érdeklő ügy, amelyik nem válik államérdekké. Nem úgy, mint a kisvasúthálózat építésének ügye. Ez kevesek érdekét szolgálja, mégis államérdek. Miért? Mert egyben Orbán magánérdeke.

Mellesleg az olimpiai közvetítés jó alkalom arra is, hogy megjelenjen a képernyőn, mint támogató a budapesti 2024-es olimpiai program. Furcsa megoldás, program mint támogató. Furcsa, de nem lehetetlen, ha az államérdek úgy kívánja. Államérdek ugyanis annak elhitetése az országgal, mindannyiunk magánérdeke hazánk jövőjét stadionépítéssel megalapozni. A hivatásos sportba történő állami befektetés nem szolgálja az itt élők többségének magánérdekét. Kevesek érdekét szolgálja, mégis államérdek. Miért? Mert egyben Orbán magánérdeke. Mindannyiunk jól felfogott érdeke a mindennapos testmozgás. Az ehhez szükséges feltételek megteremtése azonban nem vált államérdekké. Nincs elég utcai játszótér, ingyenesen igénybe vehető sportpálya, tanuszoda. Nem áldoz az állam arra sem, hogy az iskolában megteremtse a feltételeket a diáksportkörök, a diáksport-egyesületek működéséhez. Az állam erejéből arra telt, hogy elrendelje a mindennapos testnevelési órák megtartását. Ehhez feltételként kiadta a kötelező tanterveket. A lényeg nem az, hogy a gyermekek kedvükre élvezzék a mozgás örömét az iskolában. A lényeg az, hogy a testnevelőtanár elkészítse az óravázlatokat. Így szerepelhet sikeresen a minősítési eljáráson, s nem mellékesen igazolni tudja a szakfelügyelőnek rátermettségét. A tanulók meg – télen, nyáron – reggelente futkároznak az iskola körül, vagy rohangálnak az iskola lépcsőin fel s alá.

Magánérdek, államérdek! Hol a határ? A boltok vasárnapi bezárása, nyitvatartási idejének korlátozása ellentétes az itt élők többségének magánérdekével. Kevesek érdekét szolgálja. Mégis államérdekké válhatott. Miért? Mert megegyezik az orbáni értékrenddel.

Nagyon sok sárga rózsa elvirágzott azóta, amióta először énekelte az ország: „el ne hidd, hogy hallgatunk a hazug szóra”! Nagyon sok sárga rózsa elvirágzott azóta, amióta először elhangzott: „miért hagytuk, hogyígy legyen”? Fülembe cseng a dallam: „el ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra”! Csatornát váltok. Hiába! Nincs menekvés.
 

A GYILKOS ERŐ FÖLTÉTELE A VONZERŐ, AVAGY: SZÁLASI ÉS A ZEMBEREK MA

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Révész Sándor
2016.08.21.


Ha a leghalálosabb gomba lenne a legvisszataszítóbb, akkor nem az lenne a leghalálosabb. Mert mindenkit visszataszítana. Az ölőerő föltétele a vonzerő. Az élet parancsa a leghalálosabb gomba legélethűbb leírása, számba véve minden elemét, amely őt vonzóvá teszi és fogyaszthatóságának képzetét erősíti.

A gombaszakértőnek könnyű, mert leíró munkáját nem gátolják hatalmi érdekek és ideológiák. A történelem leghalálosabb specieseivel foglalkozó történésznek nem könnyű, mert mindenki ellenérdekelt azon jellemzők számbavételében, amelyek őt is jellemzik, s amelyek vonzerejére maga is épít.

Az élet fent említett parancsa 1945 után, a II. világháborút követő  évtizedekben fel volt függesztve. A XX. század harmincas éveiben a rendszerkritikus ellenzék legnagyobb erejévé  Szálasi Ferenc nyilaskeresztes pártja. vált. Csupa olyan ígérettel lépett fel, amelyet az emberek hallani akartak, és
nem sajnálta az erőt a helyi mozgósításra sem. A pártvezér pályáját Karsai László rajzolta meg a Balassi Kiadónál nemrég megjelent könyvében.A nyilasmozgalmak és vezéreik élethű leírása a diktatúra idején lehetetlen volt. Ma már nem, csupán nagyon nehéz. Ennek a nagyon nehéz munkának a korszakos eredménye Karsai László Szálasi-életrajza. Közel három évtizede, hogy Karsai belefogott ebbe a munkába, s mi, akiknek volt szerencsénk a kézirat korábbi változatait olvasni és véleményezni, hosszú éveken át lestük, mikor lesz hajlandó a maximalista szerző késznek nyilvánítani és a kezéből kiadni a művet.

A húszas-harmincas évek fordulóján – nem először és nem utoljára – elterjedt az a vélekedés, hogy a liberális demokrácia csődöt mondott. Ez a vélekedés emelte be a történelembe Szálasit. A példás életű, háborús érdemeiért sokszorosan kitüntetett katona, kiválóan képzett vezérkari tiszt, akit intenzíven foglalkoztatott a szociológia, a munkás- és paraszttömegek sanyarú sorsa, aki eredetiben olvasta Marxot, akkor érezte úgy, hogy neki küldetése van, és politikai pályára kell lépnie, amikor a nagy gazdasági világválság szinte ellenállhatatlanná erősítette azt a látszatot, hogy a liberalizmus és a parlamentáris demokrácia becsődölt, s vele szemben a félliberális-félfeudális-féldemokratikus rendszer sem kínál életképes alternatívát.

A nyilasmozgalom adta a rendszerkritikus ellenzék legnagyobb erejét. Friss volt, dinamikus, határozott, közel lépett a zemberekhez. Szálasi éveken át fáradhatatlanul járta az országot, kocsmákban, nyomortelepeken, proletárnegyedekben, falusi viskókban győzködte a kisembereket. Különösen a fiatalokra gyakoroltak mágikus hatást a nyilasok. Ők sokkal nagyobb tetterőt, határozottságot, fantáziát láttak bennük, mint bármelyik más ellenzéki erőben. 1937-ben, amikor a nyilasok először szereztek parlamenti mandátumot egy időközi választáson, lelkes diákok tömegei utaztak Lovasberénybe, Felcsútra, Vértesacsára, hogy rábeszéljék a helyi választókat a nyilas jelöltre, ami azon a vidéken nem volt különösebben nehéz.

A nyilasok nagy sikerét hozó 1939-es választások tipikusan „hangulatválasztások" voltak. A protesztszavazatok túlnyomó részét egyéb hatékonynak és hitelesnek tűnő ellenzéki erő híján a nyilasok kapták. A liberálisok már korábban, de ekkorra már a szociáldemokraták is, a keresztény pártok is összeomlottak, szavazóik jelentős része a nyilasokra szavazott, még ha nem volt is nyilas, csak úgy általában elege volt a romlott rezsimből és a nyomorból.

A nyilasok nem taszították sem a világnézetileg üres koponyákat, sem a szocialistákat, sem a keresztényeket, sem a „nemzetieket", hiszen szocialisták is voltak, keresztények is, nacionalisták is. Államosítást, földosztást, tervgazdálkodást, progresszív jövedelemadót, szociális újraelosztást hirdettek, és könyörtelen harcot a kizsákmányolás, az uzsora és az ország mozgásterét beszűkítő nyugati plutokrata hatalmak ellen. Hogy a zsidók művének tekintettek mindent, amivel szemben álltak, a bolsevizmust, a liberalizmust, a parlamentáris demokráciát és a magyarországi status quót, s ezért a zsidókat és a náluk még rosszabb zsidó lelkű nem zsidókat ki akarták irtani Magyarország és Európa életéből, s ha csak úgy megy, akkor az életből egyáltalán – ez leginkább csak a kiirtandók körében ellensúlyozta a nyilasok vonzerejét. Szálasit eredetileg nem is érdekelte a „zsidókérdés", első komolyabb politikai eszmefuttatásában, 1933-ban, Hitler hatalomátvételének évében a „zsidókérdést" meg sem említette. Csak 1936 végén, 1937 elején kezdett zsidózni, először csak szőrmentén, aztán egyre vadabbul, mert akkor vált világossá, hogy ezzel politikailag többet lehet nyerni, mint veszíteni...

ITT OLVASHATÓ

ÚJ MAGYARORSZÁG JÖN: "ELKERÜLHETETLEN, HOGY AZ ÁLLAM HOZZÁNYÚLJON A SZABADSÁGJOGOKHOZ "

MAGYAR NARANCS - VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.08.21.


Lesz itt rend! Már nyíltan beszélnek róla Orbán tévéjében.
Kiss Álmos Péter, a Magyar Honvédség Kiképzési és Doktrinális Központ vezető kutatója szerint elkerülhetetlen, hogy az állam hozzányúljon a szabadságjogokhoz a terrorizmus elleni harc során – idézi a Népszabadság az Orbán-tévé tegnap reggeli műsorát.

A terrorizmus elleni harcról pedig tudjuk, hogy az már javában zajlik: új terrortörvényt hoztak, kerítést vonnak az ország köré, s időnként fegyvereseket vezényelnek a fővárosi utcáira, a metróállomásokra.
Tehát aki eddig arra gyanakodott, hogy Orbán csupán a 2018-as győzelmet akarja magának bebiztosítani az októberi menekültellenes népszavazással, illetve az odavezető kampány terrorizmust harsogó óriásplakátjaival, nos, naivnak és jóhiszeműnek bizonyult. Sokkal többről van itt szó: az eljövendő szép új világ törvényi megalapozásáról. Arról jelesül, hogy azt lehessen mondani, hogy „a magyar emberek” önként és dalolva mondanak le szabadságjogaikról cserébe azért, hogy Orbán állama megvédje őket a terroristáktól.
A terrorizmus kétségtelenül létező fenyegetés, de az állampolgárok szabadságjogainak tervezett korlátozása nem az állampolgárokat védi a terroristáktól, hanem az Orbán-rezsimet az állampolgároktól. S mivel a rezsim nagyon is szükségesnek érzi az efféle védekezést, ma a terroristák miatt készül elvonni a szabadságjogainkat, holnap meg majd a marslakók várható támadása miatt.

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN LEHET AMERIKAI JOGSID?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.08.21.


A címben feltett kérdésre az alapválasz az, hogy „legyél hozzá Amerikában”, és ez nyilván nem megúszható. Ugyanakkor a dolog menete már egy érdekesebb (és tanulságosabb) kérdés és válasz, szóval ma ez lesz az egyik témánk. Emellett megismerkedhetünk egy érdekes kezdeményezéssel, a végén pedig kis játékra invitállak titeket: gondolkodjatok el azon, ki mit tanácsolna 18 éves önmagának! Vágjunk is bele!

Induljunk el hát az Egyesült Államokból, ahol érdekes módon bonyolultabb honosítani a magyar jogosítványt, mint újat szerezni, így aztán az Usázunk blog főhősei is belevágtak a dologba – nem akármilyen tapasztalatokkal gazdagodtak...

ITT OLVASHATÓ

FÉLÉVSZÁZADOS REVOLVER

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.08.20.


1966 augusztusa fontos mérföldkő volt a Beatles történetében. Augusztus 5-én jelent meg Revolver című albumuk, és augusztus 29-én léptek fel utoljára együtt élő koncerten (nem számítva az 1969. januári „háztetős” bulit Londonban).

Az együttes 7. albuma egy éves, igen kreatív munka eredménye volt, és azt az irányt folytatta, amelyet az előző, Rubber Soul című LP-vel már elkezdett, amely megelőlegezte azt a Pazar hangzás- és motívumgazdagságot, amely a következő lemezt, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band-et jellemezte.

A Revolvert minden idők 3. legjobb lemezének minősítette a Rolling Stone magazin. A 14 felvétel között ott találjuk a gombafejűek néhány legemblematikusabb számát. A zenebarátok ma is extázisba esnek, ha meghallják az Eleanor Rigby-t, a Tomorrow Never Knows-t vagy a Here, There and Everywhere-t. És ne feledkezzünk el a Yellow Submarine indulójáról, vagy a szatirikus társadalmi mondanivalójú Taxmanről sem.

A lemez borítóját Klaus Voorman készítette rajzok és fotók kollázsából. A német muzsikus-képzőművészt még Hamburgban ismerte meg az együttes, Klaus később a Manfred Mann basszusgitárosa lett.

John Lennon és Paul McCartney eredetileg Magic Circles, Beatles on Safari, vagy Pendulum címet akartak adni lemeznek, végül a forgótáras Smith & Wesson fegyverről nevezték el, egyben a bakelitlemez körkörös mozgására utalva.

Sok izgalmas kísérlet hallható ezen a lemezen. Az I’m Only Sleeping arról nevezetes, hogy ebben hallható az első, fordított felvétellel megszólaltatott gitárjáték a rock-történetben. Állítólag az történt, hogy éppen George Harrison gitárszólóját vették fel, amikor magnetofon kezelésével megbízott technikus fordítva tette fel a szalagot és lejátszáskor fordítva szólalt meg. Ez a hangzás óriási hatást keltett rájuk, és úgy gondolták, hogy tudatosítani kell ezt a véletlent. Az ötletre, miként a Liverpool Echo honlap írta, a legendás producer George Martin is rábólintott...

ITT OLVASHATÓ

KORMÁNYOZNAK

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.08.21.


Orbán Viktor Rióba utazott haligalizni, és abban a pillanatban kitört a káosz. Azt eddig is tudtuk, hogy kormányzás az nincs, csak pofázás. És össze-vissza.
 
Semjén Zsót arról ábrándolt pénteken, hogy visszahozná a vasárnapi boltzárat, ebbéli igyekezetét csak a „Tudta?” című kvótalószerszám akadályozza meg.
 
Azt hiszem, Semjén úr miniszterelnök-helyettes. Ilyképpen Varga Mihály a beosztottja neki. Ehhöz képest Varga úr tegnap ezt mondta:
 
“Cáfolni szeretnék minden olyan értesülést vagy hírt, ami arról szól, hogy a kormány ezt fontolgatná. Nem, hoztunk egy döntést, elfogadtuk az emberek álláspontját, az emberek elsöprő többsége úgy gondolja, hogy a vasárnapi nyitva tartásra szükség van, ennek érdekében egy parlamenti jogszabály-módosítás történt, én azt gondolom, hogy nincs arra szükség, hogy bármiféle felülvizsgálata most ennek a döntésnek megtörténjen.”
 
Így irányítódik az ország. Van még kérdés?
 

A SÍROK FÖLÖTT NAPOKIG REMEGETT A FÖLD - 3. RÉSZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA - VENDÉG BLOG
Szerző: Ille István
2016.08.20.


A cikk második része itt olvasható.

Az alant közöltek meglehetősen vaskos bizonyítékokat tartalmaznak az „idegenrendészeti eljárás” hátteréről. Persze, ez a jelenlegi kormányzat történelemszemléletének nem esik jól, habár nem is értem, miért. Oly annyira nem érdekli őket a történelmi valóság, a tények, hogy teljesen felesleges ilyen provokáló badarságok vezetői szintű közzététele, ráadásul akkor, amikor még élnek a szemtanúk, a kortársak. Az akkori magyar vezetés előre megfontolt, tömeggyilkossághoz vezető politikáját morálisan sem igazolni, sem megvédeni nem lehet, habár Orbánék keményen dolgoznak rajta.

Felmerül a kérdés: miért is?

Ezeknek a közbenjárásoknak is szerepe volt abban, hogy Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter, augusztus 9-én a „hontalan” zsidók kiszállítását felfüggesztette. A belügyminiszter utasítása ellenére azonban a kiszállítások szórványosan augusztus végéig folytatódtak és az elhurcoltak teljes száma elérte a 22 ezer főt.

A német megszálló erőket váratlanul érte a deportáltak érkezése, és a kiszállítások leállítását kérték arra hivatkozva, hogy a magyar zsidók „veszélyeztetik összeköttetési vonalaikat.” A már kiszállított és a Kamenyec-Podolszkban lévő zsidók sorsáról augusztus 25-én, Vinnicában született meg a végzetes döntés, amiben nagy szerepe volt a déli német megszálló hadseregek vezérkari főnőkének, Karl von Roques tábornoknak. Ezt követően, a város szélén, augusztus 27-én Friederich Jeckeln tábornoknak, az SS és a katonai rendőrség körzetparancsnokának irányítása mellett megkezdődött a – megközelítőleg 16.000 magyar, 2.000 román és körülbelül 4-5.000 helybeli zsidó áldozatot követelő – tömeggyilkosság. Együttműködve Jeckeln tábornok stábjával, az akciót a 320-as rendőrzászlóalj hajtotta végre a németek által felállított ukrán rendőri erők segédletével. Az áldozatok összegyűjtésében magyar alakulatok is részt vettek, de tömeggyilkosságban való közreműködésük nem bizonyítható. Azt azonban teljes bizonyossággal tudjuk, hogy magyar katonák, zsidó munkaszolgálatosok és még mások is szemtanúi voltak a vérengzésnek. Jeckeln közvetlenül Himmlernek küldött operatív jelentése szerint három nap alatt összesen 23.600 zsidót gyilkoltak le, akik közül 16 ezren magyar zsidók és velük tartó – a Magyarországról történt deportálásban sorsközösséget vállaló – keresztény családtagjaik voltak.

A tömegmészárlásnak az egyik legmegdöbbentőbb jellemzője az, hogy az elkövetők még csak meg sem próbálták tettüket leplezni a helyi lakosság előtt. A Kamenyec-Podolszki tömeggyilkosságot a lehető legembertelenebb módon hajtották végre, ellentétben a – főként rendfenntartó szolgálatot teljesítő – 320-as rendőrzászlóalj tagjainak a háború utáni tárgyaláson tett vallomásaival, amelyek szerint az események kíméletesen, rendezetten és „higiénikusan” folytak le. Az áldozatoknak először azt mondták, hogy új lakóhelyre, vagy az eredeti lakóhelyükre viszik őket, majd kilométereket kellett menetelniük, amíg megérkeztek egy kietlen helyre, ahol a visszavonuló szovjet csapatok által felrobbantott lőszerraktárak helyén hatalmas kráterek voltak. Ezeket a hatalmas gödröket feltehetően magyar utász csapatok kibővítették. A szerencsétlen deportáltaknak meztelenre kellett vetkőzniük, majd géppuskával belelőtték őket a tömegsírokba. Voltak, akik azonnal meghaltak, mások csak könnyebben megsebesültek, megint mások élve ugrottak be a gödörbe. A kis gyerekeket rutinszerűen élve dobták be a szüleik után. Ezt a gyilkossági gyakorlatot bizonyítja a Kamenyec-Podolszkhoz közeli, Tarnopol régióbeli Plebanovka nevű faluban 1944 ben készített szovjet tényfeltáró jelentés. A tömegsírok feltárásakor kiderült, hogy az áldozatok 35%-a azonnal meghalt, 50%-ot sebesülten és 15%-ot élve temettek el. Túlélők és szemtanúk nehezen tudták szavakba önteni, mi történt közvetlenül a mészárlás után. Egy 8 éves ukrán kislány így emlékezett: „a németek lovakat hoztak, hogy letapossák a földet. Éjszaka hallottuk, ahogy az élve eltemetettek nyöszörögtek… a föld remegett.” A visszatérő magyar katonák és munkaszolgálatosok így írták le a mészárlás helyszínét: „a sírok felett napokig remegett a föld”...

ITT OLVASHATÓ

BÜSZKE MAGYAR VAGYOK! - JELENTEM ALÁSAN...

HUPPA BLOG
Szerző: Sáfrány Péter
2016.08.20.


...Gőgötökre ritkán sziszeg gúnár nyakasságom. Mindenkit megvettek magatokon kívül, milliónyi a lenézettetek. Másokat megvettetek mázsára, megvesztek kilóra, ki-ki ahogy adja.
Hetvenkedő szájhőseitek és katonáitok kitüntetésekkel üzletelnek, egymást elégedetten elismeritek.
Egy párt ifjúsági szervezetének funkcionáriusai, kiváltságosai maradtok megöregedve is. Rossz modorotokból hencegésre futja. Megbeszélést ígértek kapkodó szavakkal, semmi sem lesz belőle soha. Megvárakoztatjátok még a tisztelőiteket is, megmondtok mindent magatokhoz odarendelt beosztottjaitoknak, erre neveltek elvtársaitok.
Csatornáitokból időtlen idők óta, reggeltől estig önelégülten hazudoztok. Egyre kínosabb sosem szűnő vartyogásotok.
Dialógus veletek nincsen. Írásos szerződést véletlenül sem kötnétek. Bűzlik a szátok, a kipárolgásotok szemet csíp és orrot csavar.
Maláriások lesznek köröttetek a kegyeltjeitek.
Mindent magatoknak követeltek, elszívjátok mások elől a levegőt, mindent elnyeltek, gömböcök és pukkantyúk vagytok! Kidurranhatnátok!
Gyalogosan járók nehezen szenvedik pártoskodó pimaszságaitokat, hetyke kivagyiságotok és kihívó viselkedésetek dühöt vált ki a kocsma előtti járdán.
Mára a kacérságotok pucér, kackiás bajuszotok régen lekonyult.
Bár sok tetszetősen hetykét, pörge bajuszos atyafit – akik nem voltak mindenre elég kényesek – a zsebetekben tartotok.
A valóság mégoly homályos tükrében sem illegethetitek már magatokat.
Öregek, betegek és részegek lettünk, a gyerekeink elmenekülnek.
Üresek a házak, leomlanak a tanyák. Minden elenyészik.
Az itt rekedtek fesztiválokon szédelegnek.
Ünnepeltetitek a pusztulást.
Rakéták visítanak, kutyák nyüszítenek.
Tűzijátékoztok.
***
Délcegen lépdelnék a néptelen utcán, leszegve a fejem, hogy dölyfösnek ne mondhassatok. De előre hajolt derékkal csoszogok.
Büszke magyar vagyok! – jelentem alássan, utólagos engedelmetekkel …