2022. augusztus 5., péntek

CSAK JELEZNI SZERETNÉM A TÉNYEKET

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.08.05.


Emlékezzünk csak: Orbán Viktor valamikor április végén magyarországi látogatásra hívta meg Ferenc pápát.
Én most nem a globalista contra szuverenista vitában kívánok igazságot osztani, csak jelezni szeretném a tényeket, ami Orbánt és híveit nem igazán szokta megzavarni. Ferenc pápa ugyanis, kapcsolódva a katolikus (katholikosz – általános, egyetemes) szó jelentéséhez, a közjó (bonum commune) hagyományos, a középkori keresztény teológiában kidolgozott fogalmához, valamint a jelen világállapothoz, a leghatározottabb módon globalista nézeteket vall. Idézem például a Társadalomtudományok Pápai Akadémiája 2019-es plenáris ülésén elmondott beszédét, ahol a pápa aggodalommal szólt az erősödő nacionalizmusról és szuverenizmusról, amelyek „falakat emelnek”, s újból feltámasztják a rasszizmust és az antiszemitizmust. A „növekvő nacionalizmus – így a pápa – figyelmen kívül hagyja a közjót.” Hangsúlyozta, hogy „minden ember az emberiség tagja és egyforma méltósággal rendelkezik.” Beszélt arról, hogy az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásokat, a gazdaságiaktól és a pénzügyiektől a világjárványokon és a kereskedelmen át a környezetvédelemig és a biztonságpolitikáig (s ma már nyugodtan hozzátehetjük: az energiapolitikáig) a nemzetállamok nem képesek önmagukban megoldani, ezeket kizárólag globális összefogással lehet és szükséges kezelni (lásd Discorso del Santo Padre Francesco ai partecipanti alla plenaria della Ponteficia Accademia delle Scienze Sociali, Sala Clementina, Giovedi, 2 maggio 2019.). Vagy 2021. április 4-én egy angol nyelvű levelet írt a Világbankhoz és az IMF-hez, amelyben a legégetőbb teendők között említette egy globális terv (global plan) elkészítését, a globális kormányzás (global governance) szükségességét és a globális szolidaritás (global solidarity) nélkülözhetetlenségét.
Ismétlem, nem kívánok állást foglalni sem pro, sem contra a pápa elképzelését illetően, csak jelzem, hogy Steve Bannon, Donald Trump egykori stratégiai tanácsadója ezért nevezte a Vatikánt szélsőbaloldali (far-left) zöld pártnak, a pápát kulturális marxistának, globalista politikusnak, s mondta azt, hogy a frankfurti iskola Rómába költözött.
Vagyis Texasban, a CPAC konferenciáján Orbán kiscicásan dörgölőzni kívánt vendéglátóihoz, midőn ezt dorombolta: „A globalisták mind mehetnek a pokolba…”
Persze ez sem új: Dante az Isteni színjátékban több pápát (V. Kelement, III. Miklóst, VIII. Bonifácot) is a Pokol bugyraiba utalt, szóval előfordult már ilyen a világtörténelemben. Csakhogy, ha három hónapja Orbán a pápát magyarországi látogatásra hívta meg, tegnap pedig a globalistákat, így Ferenc pápát is a pokolba küldte, akkor a pápának szóló meghívását nem lehet másként értelmezni, minthogy Magyarországot Orbán a pokollal tartja azonosnak, amiben – lássuk be – van is valami, s ha valaki még kételkedne ebben, az egy-két hónapon belül meglátja, hogy ez mennyire így van.
Vagyis a magyar miniszterelnök - szokásától eltérően – most kivételesen nem fogalmazott félreérthető módon.

MIT KERES EGY MAGYAR AUTOKRATA ÉS PUTYIN-SZÖVETSÉGES DALLASBAN? – KÉRDEZI A REPUBLIKÁNUS KÉPVISELŐ

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2022.08.05.


Amerikában, de még Texasban is szép számmal akadnak magukat konzervatívnak valló republikánusok, akiket mélységesen felháborít Orbán Viktor meghívása a dallasi Konzervatív Politikai Akció Konferenciára (CPAC). „Orbán szisztematikusan lerohasztotta a magyar demokráciát, ő Putyin egyetlen barátja az Európai Unióban és a NATO-ban, nincs keresnivalója semmilyen amerikai politikai fórumon” – szögezi le például a 2008-as republikánus elnökjelölt nevét viselő McCain Intézet ügyvezető igazgatója. „Szégyenletes, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járványt diktatórikus hatalma megszerzésére használja ki. Mit keres egy magyar autokrata és Putyin-szövetséges Dallasban?” – tette fel a kérdést Michael McCaul amerikai képviselő, a képviselőház külügyi bizottságának rangidős republikánus tagja. „Abban sem vagyok biztos, hogy Orbán konzervatív, nem hiszem, hogy változtak volna a korábbi nézetei, éppen csak a csomagolást változtatta meg” – ez nem másnak, mint a Trump-szavazó konzervatív intézet elnök-vezérigazgatójának, George Landrithnak a véleménye...

A KÖZPÉNZBŐL MŰKÖDŐ ALAPJOGOKÉRT KÖZPONT A DALLASI DZSEMBORI EGYIK SZPONZORA – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.08.05.


A válasz a napok óta keringő kérdésre: igen, mi fizettük Orbán texasi parádézását

Brüsszel, Soros, Jockey Ewing, Chuck Norris – a húzott ív hozta az elvártat.

Csak Orbán céljait szolgálja a magyar kormány amerikai lobbitevékenysége

“Legyünk igazságosak, nem lenne semmi gond azzal, hogy az ország – hírnevének öregbítését, külpolitikai, gazdasági, társadalmi céljainak elérését segítendő – legálisan cégeket, embereket foglalkoztat külföldi országokban. Csak éppen az zavaró – nem is kicsit –, hogy nem Magyarország érdekében tevékenykednek, hanem csak Orbán és kormánya céljait igyekeznek előmozdítani ezekkel a lobbistákkal.”

Mindeközben:

"Ha leég az erdő, akkor minden égjen el,
Engem már semmi sem érdekel."
Áron alul adott el 4,5 hektárnyi erdőt egy Somogy megyei önkormányzat a polgármester gyerekeinek

Az adásvételi szerződés alapján az új tulajdonosok 5,9 millió forintért jutottak hozzá az egyébként 20 millió forint értékű ingatlanhoz.

Spórolnak a közmunkán is, szeptemberben indul a tízezer fős leépítés

A 3155 magyar településből 745 olyan marad, ahol szeptember elseje után is működik a hagyományos közfoglalkoztatás, a többiben azonban nem.

A száguldó infláció miatt már most óriási plusz áfabevétel keletkezett

A választás előtt kiosztott SZJA-visszatérítésnél 100 milliárd forinttal magasabb az összeg.

Az Orbán-kormány hatalmas euróhitelből vásárol földgázt

A Palkovics László ipari és technológiai miniszter által jegyzett rendelet szerint a különleges földgázkészlet létrehozásához szükséges hitelfelvétel legmagasabb összege 1850 millió euró (730,5 milliárd forint) lehet.

A háborús veszélyhelyzetben lízingelne autókat egy kormányközeli alapítvány

Úgy tűnik, a tavaly civil ernyőszervezetként alapított, kuratóriumában kormányközeli személyeket, köztük a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérét is a soraiban tudó Magyar Kertörökség Alapítványt (MKA) sem a háborús veszélyhelyzet, sem a már létező üzemanyagellátási gondok, sem a magas infláció nem befolyásolja, hogy meghúzza a nadrágszíjat: gyorsított eljárásban több gépjárművet is vásárol.

Szakács Árpád Dúró Dóra főtanácsadója lett

A NER volt ideológusa, a fideszes kultúrharc egykori szellemi vezetője átigazolt a Mi Hazánkhoz.

Legutóbb itt írtunk róla: Szele Tamás: Szakács Árpád ismét meghúzta a ravaszt

Az apa férfi, az anya nő, a gyerek kínok között meghal

Rendszeresen verték, a hideg padlón altatták a kisfiút, akinek a szüleit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Hatalmasat csúsztatott Szentkirályi Alexandra a családi pótlékkal kapcsolatban

“Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit” – hirdeti Facebook posztjában. Igen: korábban küldik a szeptemberi pénzt…

Az ember, aki mindenütt ott volt: a Magyarságkutató Intézet főtanácsadójának esete a tényellenőrzéssel

Most egy amatőr történész-kutató, Kristóf Zoltán a szokottnál jóval alaposabban utánanézett Cey-Bert Róbert állításainak. Kristóf meglátásait, melyek alapján szerinte a vizsgált szerző kiérdemli a „szélhámos” jelzőt, egy tizenkétezer szavas, alaposan okadatolt tanulmányban publikálta.

Vármegyei napilapok válthatják a megyei napilapokat

Levédette a vármegyés neveket a (vár)megyei napilapokat kiadó Mediaworks.

Orvosok Határok Nélkül: verik és megalázzák a menedékkérőket a szerb-magyar határon

A szervezet orvosainak több menedékkérő arról számolt be, hogy egy kis méretű, kétszer négyméteres konténerbe tették őket akár negyven másik emberrel, ahol 12 órát kellett eltölteniük, mielőtt visszatoloncolták őket Szerbiába. Nem kaptak vizet és vécézni sem engedték ki őket, miközben többször arcon fújták őket paprikaspray-vel.


ORBÁN, A MESSZIRE MENT EMBER

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.08.05.


Messzire ment ember azt mond, amit akar. Orbán, úgy ötvenedik felszólalóként, de amúgy mint fő attrakció feltüntetve magát, szót kapott a dallasi CPAC konferencián. Ha a Trumppal való találkozó a szürreális világ kapuja volt, akkor ez annak a mélységes gyomra, aminek azon kívül, hogy Orbán beteg egóját és manapság erősen megcsappant népszerűségét némiképp foltozgassa, semmi értelme nincsen. Mert ez csak olyan, mint amikor a nagyi a kipukkant villanykörtén stoppolja a lukas zoknit. Bár titkolják, de ne legyen kétségünk afelől, hogy mindez pénzbe került, és Orbán nem a magáéból fizetett, hanem az épp kizsigerelt magyar adófizetők állták a cehhet, ha a kormány, ha a Fidesz, ha akárki más rendezte a számlát.

Az Alapjogokért Központ biztosan, amely Supporting Sponsor néven és címen kénytelen volt huszonnyolcezer dollárt perkálni, a többiről, ami jóval nagyobb tétel, nem tudunk, és nem is fogunk tudni soha a titkosítások országában. Nem olyan időket élünk, amikor ilyenre kellene költeni, de egy kis önfényezés Orbánnak minden pénzt megér, mert míg azzal indítottunk, hogy messzire ment ember azt mond, amit akar, és ezt mindjárt el is meséljük, ha a szólást visszafordítjuk az eredeti színére, akkor a messziről jött is ugyanezt teszi. Mindkét állítás hatványozottan igaz Orbánra, akinek ez a szereplése már nem a szekunder, hanem a primer szégyen kategóriájába tartozik, de nem neki ég a képe, hanem nekünk.

Miniszterelnökünk, aki azzal takarózik, hogy a magyarok elsöprő többséggel választották meg őt, tehát azt akarják, hogy ő ilyen legyen, amilyen, sőt, így szeretik, amivel nem magára vet rossz fényt, hanem a népére. A népnek az a része, aki megválasztotta őt, nem törődik azzal, milyen szellemi és morális mocsarat képvisel a miniszterelnöke, csak a farhát legyen hatósági áras. Aki pedig ellene voksolt, elborzadva nézi, hová jutott ez az ember, de az ő hangja nem hallatszik sehol. Ezek a CPAC-sek egyébként már a mérsékelt republikánusoknak is sokak, mégis ők a hangosabbak, legalábbis Magyarországról nézve, mert az orbáni sajtó az ottani progresszivitásként ábrázolja őket, míg ott helyben inkább söpredéknek tűnnek...

NINCS MEGÁLLÁS, MÉRÉSÜNK SZERINT MOST MÁR 34 SZÁZALÉK FELETTI AZ ÉLELMISZER-INFLÁCIÓ

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2022.08.05.


Saját, nem hivatalos élelmiszerár-méréseink egyre aggasztóbb képet mutatnak. Visszatekintve az elmúlt 12 hónapra az látszik, hogy a magyar boltokat több hullámban érte el a drágulás. Az első ugrás még tavaly év végén következett be, akkor a korábbi 1-2 százalékról hirtelen 10 százalék köré ugrott az éves alapon mért infláció, majd idén február-márciusban 10 helyett már 20 százalékról beszéltünk, és bár akkor azt reméltük, hogy áprilistól mérséklődhet az ütem, ez végül nem jött be. Annyira nem, hogy azóta sajnos egyenletesen és nagy tempóban mennek felfelé az árak.

Újabban minden hónapban 5 százalékkal nagyobb mértéket mérünk.


Az áprilisi 20 százalékról májusban már 25 százalék közelébe emelkedett a nagy bevásárlásunk összköltsége alapján számított drágulás, majd júniusban durván 30, júliusban pedig már csaknem 35 százalék volt a növekedés. Hangsúlyozzuk, hogy mindez éves alapon értendő, tehát nincs benne semmilyen szezonalitás: most majdnem 35 százalékkal fizettünk többet az élelmiszerekért, mint tavaly júliusban, és júniusban ez még „csak” 30 százalék volt a tavaly júniushoz képest...

„EZT AZ ELLENZÉKET ÉN MÁR SEMMIRŐL NEM AKAROM MEGGYŐZNI” – HADHÁZY ÁKOS NEM ZÁRJA KI, HOGY PÁRTOT ALAPÍT

VÁLASZ ONLINE
Szerző: STUMPF ANDRÁS
2022.08.01.


Jó lenne, ha az EU legalább nem ártana. Akár akaratán kívül, ahogy tette az elmúlt évtizedben – véli Hadházy Ákos. A független parlamenti képviselő szerint ha Brüsszel felül a kormány kamuígéreteinek és kontroll nélkül küld pénzt, senki soha nem lesz képes legyőzni a NER-t. Hadházy a Válasz Online-nak elmondja: már saját LMP-pártelnöki időszakában is üzent Rogán Antal, mit adjanak be, amit a Fidesz megszavazna, legnagyobb meglepetésére pedig miután elhajtotta, a javaslatot beadták a szocialisták. Ezeket az ellenzéki pártokat Hadházy már nem is akarja meggyőzni semmiről – s bár még nem döntötte el, nem zárja ki azt sem, hogy saját pártot alapít. Interjú...