2016. június 6., hétfő

ELKÉPESZTŐ EZ A MAGATARTÁS ÉS ARCPIRÍTÓ AZ A MÉLYSÉG, AHOVÁ ORBÁN LESÜLLYEDT

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: H.A.
2016.06.06.
 
 


 


 

A FIDESZ UTÁN AZ ELLENZÉK A LEGNAGYOBB KÁRTEVŐJE ENNEK AZ ORSZÁGNAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.06.06.
 
 


 

 

ÉBRESZTŐ! MIÉRT NYELI BE MINDENKI A SOROS-BLÖFFÖT?

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnyathy Géza
2016.06.06.


Nem Soros lejáratásával kellene foglalkozni vezető hírben - ügyesen összeszedve, hogy az elmúlt hetekben ki mit mondott az öregről -, hanem azzal, hogy a kormány átkúrta a pedagógusokat, és hónapokig tartó tárgyalások után úgy módosítja a köznevelési törvényt, hogy abban semmi sincs a megállapodásból. Nem lesz KLIK, de még centralizáltabb lesz a rendszer. Ez huszadik hír mindenhol. Az se érdekel senkit, hogy miközben rohadnak ránk a kórházak, a kormány nem új finanszírozási modelleken dolgozik, hanem új szuperkórház felépítését jelenti be. Mi a szarnak? Az pedig, hogy lefékezett a gazdaság, alig csurognak beruházások annyira érdektelen, mint a Dunatévé adásszünetében a halak (van még az egyáltalán?).

A sajtónak ma annyi önbecsülése sincs, hogy tisztában legyen saját erejével. Márpedig bőven megtehetnék az újságírók, hogy mínuszos hírben se számoljanak be a sorosozásról, gyökér kis szövegelésekről, ordító bullshitekről. Mert a szolgalelkű m1 híradót úgyse nézi senki, a már említett Magyar Időket nem olvassa senki, az MTI pedig csak egy vicc. Szóval a fent említett, nem Soros György támogatta lapok, portálok simán megtehetnék, hogy ők tematizálják a közbeszédet és nem a kormány. Csak egyszer kellene egy olyan Lázár one man show, amelyikre nem megy el újságíró vagy amelyikről nem ad tudósítást.

De valamiért ezt nem meri megtenni senki.

ITT OLVASHATÓ

A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.03.06.


A Trianon okozta mély fájdalom miatt a közszolgálati média mindössze 2-3 percet szentelt a romániai önkormányzati választásoknak, pedig az ott élőket ez valószínűleg jobban izgatta, mint a Magyarországon elhullajtott irdatlan mennyiségű koszorú és keserűen kicsordult könnycsepp. Ez is azt mutatja, hogy nagyrészt hazai korteskedés folyik nemzetegyesítés címén.
 
A nyugati magyarság szinte nem is létezik a hazai politikai életben. Semmiféle érdemi képviseletük nincs. A KSH adatai szerint 2014-ben 920 milliárd forintot utaltak haza, ami a hazai GDP 3 %-a. Valaki megüzenhetné néhány óriásplakáton a magyar kormánynak, hogy azok a magyarok is tiszteletet érdemelnek, akik külföldön dolgoznak.
 
Lenne tehát mire alapozni a „Nemzeti Összetartozást”, de semmiképpen sem a különböző megható ünnepségekre, a szitanyomásos Nagy-Magyarország matricákra, Beregszászi Olga művésznő apokaliptikus arckifejezésére, illetve a katolikus ördöglovas, Semjén Zsolt látványos bravúrjaira. A határok lebontása és az egyéni kapcsolatok sokkal inkább alkalmasak erre. Ma már ezek nem ütköznek semmiféle akadályba. Mindenki azzal egyesül, akivel csak akar.
 
A tíz évig tartó délszláv háború 2001-ben ért véget és több mint 140.000 ember halálát okozta. A túlzásba vitt, kizárásos alapú összetartozásnak van egy ilyen szomorú következménye is.
 

A QUAESTOR SZAPPANOPERA VÉGE

KÉRDEZZ BÁTRAN! BLOG
Szerző: Steve123
2016.06.06.


A szappanoperák egyik jellemzője, hogy senki nem emlékszik, hogy mi volt 10-20 résszel ezelőtt, ezért jöjjön egy-kis visszatekintés:

ITT OLVASHATÓ

DUNAÚJVÁROSI ÉS MAROSVÁSÁRHELYI GONDOLATOK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Christpher Adam
2016.06.06.


Két választást követtem fokozott érdeklődéssel vasárnap este az esős, de trópusian fülledt és párás Ottawából. Dunaújváros időközi önkormányzati választása azért keltette fel Magyarország figyelmét, mert ebben a hagyományosan balos, ipari városban bizonyíthatott volna a Magyar Szocialista Párt, hogy kezd talpra állni és esetleg legyűrheti a különböző balközép pártokat. Marosvásárhelyen pedig összefogtak az erdélyi magyar pártok, egyetlen polgármester-jelöltet indítottak a helyhatósági választáson és így meg volt minden esély arra, hogy 16 év után ismét magyar polgármestere lehet a 45 százaléknyian magyarok által lakta, de egy nacionalista román politikus által vezetett városnak.

Marosvásárhelyen Soós Zoltán független polgármester-jelölt és a helyi magyarság bukta el a választást, Dunaújvárosban pedig az MSZP...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN: LOPNI, MEGYÜNK LOPNI!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.06.06.


Kedves Vezetőnk és A Párt úgy van ezzel a titkosítandó közpénzjelleg mentesítéssel, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel: küzd vele kegyetlenül, de se emészthetőre elrágni se egyben lenyelni nem tudja. Ezért aztán nekifutnak újra és újra a "ne zavarj, épp lopunk" törvénycsomag állami cégekre vonatkozó részének, hátha majd most nem jön közbe semmi.

A titkosítás gumifeltételeinek sora briliáns...
  • a „stratégiában szereplő kiemelt céllal” összefüggő adat, ami nagyjából bármire ráhúzható
  • a "pénzügyi, finanszírozási szerződések és megállapodások" adatai, ami nagyjából az egész gazdálkodási tevékenységet lefed
  • sőt, minden olyan szerződés, ami a közbeszerzési értékhatár alá esik
...bár kicsit szószátyár. Ennyi erővel írhatták volna azt is:
  • csak
  • azért, mert
  • kussbazmeg...
ITT OLVASHATÓ

KITÁRAZÁS JÖN A JOBBIKBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.06.


Miután Vona kizáratta Novák Elődöt a párt parlamenti frakciójából és Novák a párt belső szabálya szerint a parlamenti mandátumát is visszaadta, a náci párton belüli leszámolások új fejezetükhöz érkeztek. Novák távozott, de biztosan nem hagyja ennyiben.

A szokásos forgatókönyvek szerint az várható, hogy kölcsönös mocskolódási kampány indul, amelynek során Novák megpróbál minden terhelőt nyilvánosságra hozni Vonáról, Vona pedig igyekszik úgy beállítani Novákot, mint a párt bomlasztóját és ellenségét, akitől már régen meg kellett volna szabadulni.

Az is várható, hogy Novák kilép a Jobbikból, egy másik náci pártot alakít, és magával viszi a tagság egy részét. Vona ezt majd a párt "tisztulásának" nevezi. Vona várhatóan aannak bizonygatására törekszik majd befelé, hogy ez a Jobbik ugyanaz a Jobbik, és Novák hatalomra tört, épp ő akarta megváltoztatni a párt arculatát. Kifelé pedig arra törerkszik, hogy elhitesse, ez nem ugyanaz a Jobbik, mint amelyik eddig volt.

A Jobbik "néppártosodása" arra irányul, hogy Orbánt leváltani képes másik jobboldali erő legyen, a párt eddigi nyílt rasszizmusa, nácizmusa nélkül. Ezért kell megszabadulni a nyílt nácizmus képviselőitől, mert mostantól ez a Fideszhez hasonlóan csak kódoltan jelenik meg a pártban...


ITT OLVASHATÓ

HIÁBA ÍGÉRTÉK AZ ELLENKEZŐJÉT, ELKEZDTÉK KIVÁGNI AZ ORCZY-KERT FÁIT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.06.06.


Hiába ígérte meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főtitkára, az Orczy-kert környékén lakóknak, hogy nem fognak több fát kivágni az egyetem bővítésekor (legalábbis addig, ameddig ezt nem egyeztették le pontosan a helyi lakossokkal), most mégis a Diószeghy utca felé eső részen elkezdték kivágni a park nem történelmi részének fáit. A fakivágásokat az egyetem új épületeinek építése miatt rendelték el.
 
A fakivágás hírére a környék lakosaiból és környezetvédőkből verbuválódott aktivisták a helyszínre siettek, hogy megakadályozzák a további természetkárositást. Kisebb szóváltás is kialakult a helyszínen dolgozó munkások és a favédők között, előbbiek pedig kihívták a rendőrséget.

ITT OLVASHATÓ

AZ UNIÓBAN BÚCSÚT KELL INTENI AZ UTÓPIÁKNAK - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.06.06.


A Guardian szerkesztőségi cikke igazat ad az Európai Tanács elnökének, miszerint a demokrácia, illetve a biztonság érdekében a gyakorlati lépésekre kell helyezni a hangsúlyt. A Deutsche Welle pedig arról cikkezik, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális képviselője arra szólította fel a magyar és a szerb hatóságokat, hogy sürgősen és alaposan vizsgálják ki, miként fulladhatott a Tiszába egy 22 éves szír menekült, amikor át akart úszni Szerbiából Magyarországra...

ITT OLVASHATÓ

PAKS II. - FÁJNI FOG A MAGYAR ELŐFIZETŐKNEK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.06.


Már a Magyar Villamosművek (MVM) sem bízik abban, hogy Paks II. valaha is megfog térülni. Egy frissen megjelent tanulmány szerint pedig a legoptimistább forgatókönyv alapján is veszteséges lesz a paksi beruházás, és az adófizetőknek kell majd megfizetniük ezt a veszteséget. 

Tavaly publikálta a magyar kormány azt a Rothschild Bankház által készített tanulmányt, amely egyfajta reflektálás volt a korábban megjelent tanulmányokra, és egyöntetűen azt állította, hogy a paksi beruházás megtérül majd. A kormány által megrendelt - függetlennek nem feltétlenül nevezhető - tanulmány azonban irreálisan magas világpiaci áramárakkal számolt, ráadásul a hivatkozásul szolgáló előrejelzéseket azóta módosították is. 

Paks II. megtérülése, illetve az ehhez kapcsolódó tanulmányok/előrejelzéseket azért fontosok, mert az Unió jelenleg azt vizsgálja, hogy tiltott állami támogatás nélkül életképes-e a projekt, és abban az esetben, ha úgy találják, hogy hosszú távon veszteséget fog termelni a beruházás, akkor Brüsszel vétót emelhet a beruházással szemben...

ITT OLVASHATÓ

A DIA OLVASÓ LETÖLTHETŐ ANDROIDRA

PETŐFI IRODALMI MÚZEUM
- DIGITÁLIS IRODALMI AKADÉMIA
Szerző: PIMDIA.HU
2016.06.02.


Az ingyenesen letölthető applikáció segítségével a Digitális Irodalmi Akadémia szerzőinek művei mobileszközre optimalizálva olvashatók. Az alkalmazás lehetőséget kínál az offline használtra is, így a kikölcsönzött művek 14 napig tárolódnak a készüléken.

Az alkalmazás egyelőre Android operációs rendszeren fut. Letölthető a Google Play Store-ról.

Útmutató a PIM DIA Olvasóhoz:

ITT OLVASHATÓ

INGYENES WIFI AZ EGÉSZ ORSZÁGBAN: MUTATJUK, HOGYAN KAPCSOLHATJA BE A TELEFONJÁN

HVG ONLINE -TECH
Szerző: hvg.hu
2016.06.06.


Néhány hete elérhetők a Telekom ingyenes wifit biztosító alkalmazásai, és az ország több városában is értelmezhető mennyiségű wifi hotspot van már. Aki nem telekomos, annak is mutatunk egy hasznos alkalmazást az ingyen wifizéshez.

Két hónapja jelentette be a Telekom, hogy az ország 2000 településén építi ki wifi hotspotokból álló hálózatát, a vállalathoz tartozó különböző kültéri és beltéri eszközök felhasználásával. Fontos, hogy az ingyennetet biztosító szolgáltatás bizonyos díjcsomagok előfizetői vehetik igénybe – erről korábbi cikkünkben olvashat –, hogy hogyan, azt máris mutatjuk. (Ha ön más díjcsomagban van, akkor is találhat bőven ingyenes wifi hotspotokat az országban, ha pedig UPC-előfizető, akkor itt talál hasznos infót ehhez.)
 
A Telekom Fon használatához először is le kell tölteni a hasonló nevű alkalmazást, ami androidosoknak és iPhone-osoknak is elérhető. Itt hívnánk fel a figyelmet az appok téves értékelésére: tapasztalatunk szerint az alkalmazás teljesen korrekten működik, a programot egy csillagra értékelők nem az app működését értékelték, hanem azért panaszkodnak, mert nekik ingyenwifizést nem biztosító tarifacsomagjuk van...
 

ITT A FIDESZ-MAGYAR KÉZISZÓTÁR!

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.06.05.


Önt is dühíti, hogy a Fidesz-szóvivők mesterségesen kreált szószörnyetegekkel beszélnek lyukat a hasába?

A Nyugati Fény most megalkotta a fidesz-magyar kéziszótárat, amelyben a szokásos Fidesz-dumákat lefordítottunk tiszta érthető magyar nyelvre. Vastaggal a fideszes hazugság, utána pedig a valódi jelentése.

Kényszerbetelepítés – 1300 szerencsétlen sorsú menekültnek kellene ideiglenesen segítenünk. De mi inkább világraszóló műbalhét dagasztunk belőle, hogy addig se a fideszes korrupció legyen a téma.

Megvédjük a nyugdíjak vásárlóértékét – A nyugdíjasoknak a legolcsóbb lecsókolbászra és „Tesco gazdaságos” termékekre futja. A gyógyszerekkel mindig sakkozni kell, mert sosincs pénz kiváltani az összeset. 0,9 százalékos emeléssel kiszúrjuk a szemüket.

A polgári kormány értékrendjébe nem férnek bele a kaszinók – Előbb hazug érvekkel tönkreteszünk egy komplett iparágat, majd újraosztjuk a koncessziókat Andy Vajnának és más fideszes geciknek. Nekik milliárdos adókedvezményeket adunk. Ugyanezt lásd a trafikok esetében is.

Rezsicsökkentés – Ezer forintokért megvásároljuk a szájtáti nép szavazatát, hogy utána 4 éven át százmilliárdokat lophassunk. Ha jól csináljuk, a végén még nekünk fognak kezet csókolni érte.

Senkit nem hagyunk az út szélén – 4 millió emberről teljesen lemondunk, őket hagyjuk a létminimum alatt vergődni. Az újfideszes arisztokrácia hizlalására koncentrálunk, a többi hulljon...

ITT OLVASHATÓ

OKTATÁSRÓL MEGOLDÁSKÖZPONTÚAN

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur_anita
2016.06.04.


Nem véletlenül választottam ezt a szép régi, de meglehetősen idejétmúlt képet vizuális aláfestésként a témához. Jól kifejezi azt, ahogyan a hivatalos oktatáspolitika gondol ma az oktatásra. Ez a nézőpont egy (ál)nosztalgikus, funkcionalitását vesztett, elméletközpontú, a realitás talajától elrugaszkodott látásmód, amelynek ugyan megvannak a maga értékei, de a haszna annál kevesebb. A panaszkodás helyett viszont inkább megoldásközpontú szemléletet javaslok - én személy szerint ebben hiszek. Mindenki tud előrevivő lépéseket tenni ebben a témában. Hogyan? Gyakorlati megközelítés és személyes vélemény következik.
 
Oktatási válság - ami nem hungarikum
 
Valamit szögezzünk le. Az oktatás nem csupán Magyarországon van válságban - bármennyire is szeretnénk ezt egy újabb magyar hungarikumnak látni -, hanem mindenhol a világon, legalábbis annak nyugatabbi felén. Egész Európában és Észak-Amerikában összeomlóban a hagyományos oktatási struktúra, több sebből vérzik a pár évtizede még működőképes pedagógiai módszertan és mindenhol útkeresés zajlik. A globalizált világban tulajdonképpen ugyanúgy viselkednek az angol, olasz, magyar, kanadai ovisok vagy kamaszok és ugyanolyan nehézségekkel küzdenek az intézmények, ahová ők járnak. Túl gyors, túl forradalmi változás ment végbe a 2000-es években a világban, az információs robbanást sem a társadalom egésze, sem annak intézményei nem tudták még megfelelően integrálni. Talán a skandinávok és legfőképpen a finnek a kivételek ebben, de ők már meglehetősen korán rájöttek a váltás szükségességére, komoly rendszert építettek alapos felkészülés után, sok pénzzel és széles társadalmi támogatottsággal. Kevés esélyét látom nálunk egy szakmailag hasonlóan megalapozott, óriási tőkebefektetéssel járó, több évtizedre előre tervező, teljesen paradigmaváltó, új oktatási rendszernek a következő néhány évben. Stratégiai ágazat helyett egyelőre afféle kötelező napköziként és újabb kiváló adminisztrációs terepként tekint a döntéshozók jó része az oktatásra. Mégsem érdemes egy legyintéssel elintézni ezt a kérdést!
 

HÁLÁTLANOK

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.06.


A kormány sokallja a civil szerzetek befolyását. A magyarországi civilek a valós erejüknél nagyobb befolyásra tesznek szert a magyar társadalomban – mondta szokásos sajtótájékoztatóján a kancelláriaminiszter. Mármint azok, akiket szerinte külföldiek finanszíroznak. Főként a Soros.

Ha eltekintünk a kijelentés vitatható igazságtartalmától, már ami a finanszírozást és annak nevesítését illeti, jó néhány kérdést fölvet ez a kormányfőtől a külügyminiszterig visszhangzó nyilatkozat. A rendszerváltás idején sokan elfogadták Soros György anyagi támogatását, úgy is fogalmazhatunk, hogy az ő anyagi segítsége hozzájárult a civil társadalmat hallgatásra kényszerítő pártállami rendszer lebontásához. Ha most, negyedszázaddal a rendszerváltás után, a helyzet megismétlődését feltételezik, akkor ennek oka akár az is lehetne, hogy a civil társadalom semmibevételének szándéka hasonlóságot mutat a rendszerváltoztatást megelőző állapotokkal. Ami ezért nem elutasító kritikára, sokkal inkább önvizsgálatra késztethetné a jelenlegi, önmagát demokratikusnak hirdető kormányzatot.

Sőt, arra az önkritikus következtetésre is juthatnának, hogy az államhatalom által letagadhatatlanul anyagi támogatásban részesített szervezet - a Civil Összefogás Fórum - a segítség ellenére sem képes felvenni a versenyt a kormánnyal szemben fellépő civil megmozdulásokkal. A rendszerváltás idején a Hazafias Népfront utódszervezetének jelöltjei is elvéreztek a választásokon, mert a valós civil társadalom mindig más, mint a politikai központból irányított álcivil mozgalmak, amelyekkel az antidemokratikus hatalomviselők – éppen hatalmuk megtartása érdekében – szüntelenül próbálkoznak...

ITT OLVASHATÓ

KÓRHÁZ A VÁROS SZÉLÉN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.05.


Belátható, hogy ha valaki király szeretne lenni - nem mai, hanem középkori értelemben - akkor annak rengeteg a dolga és nehéz a sorsa.
Főként azért, mert ebben a helyzetben úgy illene viselkednie, mint egy csillagkeresztes dámának, de hiába az iparkodás.
A helyzet olyan, mint amikor egy ordas lotyó felvételre jelentkezik a Csillagkereszt-rendbe, és az ünnepélyes meghallgatáson időnként szellent egy kacskaringóst, menet közben lelopja az oltárról Gonzágai Eleonóra ominózus keresztjét, majd odafordul a prímáshoz: mit nézőő kisköcsög, leverjem a tökmagsipkádat?

De, hogy a mi király-iparitanulónk iparkodik megfelelni a követelményeknek, az kétségtelen, hiszen a
Rend egyik fő követelménye tagjaival szemben az irgalmasságon túl a betegek istápolása, mely leginkább kórházlátogatásokban érhető tetten.
Hát, I. (Enyveskezű) Viktor Mihály most nagyott lépett előre, hiszen meglátogatta egyszerre az összes fővárosi kórházat.
Vélhetőleg ezek kerültek sorra a listán, melyen akkurátusan felsorolják azokat a vagyonelemeket, melyeket a
regáliák közé kell sorolni, közvetlenül a szemétszállítás, a sóbányászat, a pénzverés mellé.
A budapesti kórházak látogatása egyébként is felettébb indokolt volt, hiszen már régóta figyelik a grazi intézmények méltánytalan előtérbe helyezését...


ITT OLVASHATÓ

HÁROMOSZTATÚ BALOLDAL: "PARLAMENTI ELŐVÁLASZTÁS " VOLT DUNAÚJVÁROSBAN

ERŐS GÁBOR BLOGJA
Szerző: e_gabor
2016.06.05.


Dunaújvárosban az emberek véleményt mondtak a „civakodó” baloldalról: sötét üzelmei ellenére – meg nem érdemelt – győzelemhez juttatták a Fideszt. Persze jobb most „civakodni”, mint 2018-ban.
 
Más megközelítésben: tartottak ma egy „baloldali” előválasztást. (A parlamenti „előválasztást” az MSZP talán, a DK – egyelőre – nem támogatja. Azt, hogy most "igazi" előválasztás legyen Dunaújvárosban hiába javasolta, kezdeményezte a PM társelnöke, Karácsony Gergely.) Hogy a DK miért-hogyan iskolázta le az MSZP-t, majd megírják mások (szerepet játszhatott benne, hogy csak szóban képviselte a helyiek, a Vasmű érdekeit). Az MSZP-DK testvérharc mellett eddig kicsit elsikkadt, de most már ország-világ látja: van a baloldalnak egy harmadik pólusa. A Párbeszéd Magyarországért, ahogyan a 2014-es önkormányzati választáson, úgy a mai időközin is önállóan indult Dunaújvárosban, és szerzett ma majdnem nyolc százalékot...
 

A VONA-FÉLE CSEL: A JOBBIK MOST VESZÉLYESEBB

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.06.05.


Vannak olyan átlátszó cselek, amelyeket előre lehet tudni, mégis megeszik a védők. Vona pártjának "cuki kampánya" inkább szánalmas volt és röhögést váltott ki: nem megnyerő, amikor operettnácik gügyögnek és bazsalyognak.

Most azonban Vona olyan átlépős csellel próbálkozik, amely nem a Jobbik szellemi kapacitását tükrözi. Sokan Simicska Lajost sejtik Vona mögött, aki a Jobbikot szemelte ki arra a célra, hogy legyőzze Orbánt. Kétségtelenül ehhez a legjobb stratégiát választotta: Orbánt csak egy másik Orbán győzheti le.

Mi a különbség a cuki-Jobbik és a mostani stratégia között? Az, hogy a cuki-kampány a nácikat akarta vonzóvá tenni, és veszélytelennek láttatni, a mostani stratégia pedig azt akarja elhitetni, hogy a Jobbik nem náci. Vona kiszorítja a nyíltan nácikat a pártból, és csinál egy másik Fideszt. A Fidesz is náci párt, a zsidó világ-összeesküvés ellen harcol, csak nem nyíltan az, és nem a régi nácik eszközeit használja, kivéve a propagandát.

A liberálisok egy része máris elkövette azt a hibát, hogy az "új-Jobbikot" partnernek tekinti, amellyel érdemes együttműködni. Ez abból a halálos tévedésből fakad, amely szerint a kettő közül a régi Jobbik volt a veszélyesebb. Sokan a Fideszt tartották a kisebbik rossznak, nem gondolva arra, hogy a Fidesz szalonképesnek látszó köntősben valósítja meg a Jobbik programját. S azt képes elfogadtatni mind külföldön, mind belföldön. Erre a Jobbik nem lett volna képes. A Jobbiknál a Fidesz rosszabb.

A mostani "új" Jobbik, amit Vona próbál mutatni, sokkal veszélyesebb, mint az eddigi Jobbik, mert a Fidesz módjára lesz képes takarni pártja náci jellegét. Aki az eddigi Jobbikkal szóba állt, amely genetikai hulladéknak nevezte roma embertársait, nyíltan zsidózott, a háttérből fenntartotta a holokauszttagadó antiszemita kuruc.info-t, az kiállította magáról a bizonyítványt, hogy erkölcsi szintje nulla, jelleme nincs, különben pedig gyilkos ideológiák követőinek cinkosa...

ITT OLVASHATÓ

EZEK A SZENTÉLETŰ EMBEREK EGYMÁST SZOPATJÁK?

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.06.05.
 
 

"SZÉGYELLD MAGAD!"

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M. Révész Zsuzsanna
2016.06.05.


Amikor gyerek voltam, ez a mondat teljesen hétköznapinak számított az iskolákban. Sajnos rá kellett jönnöm  - amikor a saját gyerekeim is iskolába kerültek, – hogy még mindig él. Pedig ha valamivel, ezzel igazán tönkre lehet tenni egy gyerek fejlődő önbizalmát, önértékelését, énképét. Szerencsére ma már nem ez az általánosan jellemző, köszönhetően azoknak a pedagógusoknak, akik túljutottak a pusztán autoritás-elven működő oktatási-nevelési nézeteken. Nézzük most meg, hogyan hat a megszégyenítés!
 
A nyilvános megszégyenítés kiközösít, pellengérre állít, alkalmatlannak minősít. Ismerjük jól az érzést, amikor a vér az arcunkba szökik, s érezzük, hogy még a fülünk hegye is ég. Amikor legszívesebben elsüllyednénk a föld alá. Nem véletlen, hogy a mások feletti hatalomgyakorlás jól bevált eszköze a megszégyenítés, az áldozattá tétel: a megalázott ember elveszti erejét, hatóképességét, önérzetét, identitása darabokra hullik, szinte megsemmisül.
 
A megszégyenítés ugyanakkor jól ismert szocializációs eszköz is: a társadalom, a „nagyok” normáit, a számunkra jelentős másik elvárásait közvetíti. Gyerekkorunkban a „jelentős másik” – szülő, pedagógus - mindennél fontosabb, ezért a megszégyenítő tekintet valódi büntetést jelent és ezáltal hatásos eszköze lehet a viselkedés korrekciójának. Csak később, felnövekedve kapunk esélyt arra, hogy felfedezzük, nem a „mások szeme” az egyedüli tekintély, ahogy Heller Ágnes írja „hatalmát meg kell osztania egy morális tekintéllyel, a belső tekintéllyel – a lelkiismeret hangjával.”
 

HA EZEKNEK A HARÁCSOLÁSI ÉTVÁGYÁVAL ÁRAMOT LEHETNE TERMELNI, VILÁGÍTANA EGÉSZ EURÓPA

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: H.A.
2016.06.05.
 
 


 


 

A BUDAI VÁR ELRABLÁSÁRÓL

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.06.05.


Azt hiszem, napjainkban talán a Budai Vár Orbán és társasága általi kisajátítása, elzabrálása jelzi legjobban a demokratikus ellenzék és a társadalom valós állapotát. Kétségbeejtő a tehetetlenség, még elkeserítőbb a közöny.

A szemünk láttára szállja meg az orbáni társaság a Várat, kiebrudalva onnan mindent és mindenkit, ami-aki útjukba kerül; a negyed „kormányzati célú” kisajátítása legalábbis korlátozza a bel- és külföldi turizmus lehetőségeit, miközben kipaterolnak onnan mindent, ami a köz által látogatható, használható.

Elképesztő. Nem tudom elképzelni, hogy létezik még Európában ország, ahol ezzel összehasonlítható elbitorlásra vetemedne a hatalom; s ha mégis, az teljesen elképzelhetetlen, hogy terveit meg is valósíthassa.

S nálunk?

ITT OLVASHATÓ

AZ EMBERTELENSÉG BÉLYEGE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.05.


Ami a röszkei határon történik, az se nem európai, se nem keresztény, de még emberhez méltónak sem mondható. Ezt a kultúrát nem kell védeni se bevándorlóktól, se menekültektől.
 
A határhoz érkező menedékkérőknek nem teszik lehetővé, hogy kérelmüket kulturált módon beadhassák. Embertelen körülmények között várakoztatják őket, ahol sem tisztálkodni, sem kulturáltan étkezni, sem WC-t használni nem lehet. Tisztességes ember egy állattal is különb módon bánik. Itt pedig emberekről, köztük nőkről és gyerekekről van szó. Családokról, akikkel így bánik a családszerető kormány. A muszlimoknak ezt a képet mutatja a "kereszténységről", amely állítólag magasabb kulturális értéket képvisel.
 
Már az első röszkei összecsapásra is azt követően került sor, hogy világossá vált: a menedékkérőket becsapják. Kérelmüket nem vizsgálják ki jogszerűen, rögtönítélő bírósághoz hasonlóan utasítják el, mint valami kegyelmi kérvényeket. Tartalmilag ezek a kérelmek kegyelmi kérvények, ahogy az elutasítás is tartalmilag halálos ítéletet jelent a magyarok részéről: tőlünk megdögölhetsz, ahol akarsz. Már aki nem fullad a Tiszába, mert a hírek szerint a folyóba visszaterelik azokat, akik a Tiszát átúszva próbálnak továbbhaladni.
 
A magyar hatóságok mindent megtesznek azért, hogy emberileg elkviselhetetlen körülményeket teremtsenek, rákényszerítsék azokat, akik menedéket keresnek, hogy törvénytelenséget kövessenek el, mert a törvényes út nem járható. A törvényeket megsértőket pedig bűnözőkké lehet nyilvánítani, és elrettentő példaként mutogatni, hogy ezek ilyenek...
 

PÉLDAKÉP

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.06.05.


Azt olvastam, hogy Muhammad Ali sok muszlim példaképe volt.
Ezt érdekesnek találom. Nem a muszlimok miatt. Hanem úgy egyáltalán. Muhammad Ali mint példakép.
Mi volna az a példa, ami követendő képként lebeg megannyi muszlim (és nem muszlim) szeme előtt? Hogy én is szeretnék mindenkit laposra verni? Hogy de jó lenne éjt nappallá téve súlyokat emelni, homokzsákot püfölni, medicinlabdákat dobálni elérendő a célt, mely szerint akkorákat bírjak ütni embertársaimra, hogy abba belegárgyuljanak? Hogy micsoda remek élete lehet annak, akinek a jövedelme attól függ, kiket mennyre bír eszméletlenre verni? Netán az volna nagyon jó, ha úgy bírnám tépni a szájamat, és baromi nagyokat mondani a saját nagyszerűségemről, ahogyan azt Muhammad Ali tette?