2016. szeptember 28., szerda

ÉLETEM A SZEX, A DROG ÉS A ROLLING STONES KÖZÖTT - ANITA PALLENBERG EMLÉKEZIK

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.09.28.


Anita Pallenberg, a 60-as évek egyik viharos életű „celebje” (akkor még nem volt divat ez a kifejezés), színésznő, modell, divattervező, Olaszországban született 1944-ben olasz anyától, német apától. A Rolling Stones legszorosabb baráti köréhez tartozott, előbb Brian Jones, majd Keith Richards élettársa volt. Az interjút a La Stampa készítette vele.


-Milyen volt az élete fiatalon Rómában?

-Művészekkel, értelmiségiekkel, a film világával voltam kapcsolatban.

-Hogyan ismerkedett meg Brian Jones-szal?

-22 éves voltam, modellként dolgoztam Németországban és fotósom ajánlott egy Rolling Stones-koncertet Münchenben. Nem voltak még akkora sztárok, de a Satisfactiont már megcsinálták. Ott ismerkedettem meg Briannel, aki művelt volt, ráadásul jól beszélt németül.

-Hogyan került át tőle Keith Richards-hoz?

-Barátok voltunk, sok LSD-t fogyasztottunk, de Brian rosszul bírta, rémálmai voltak tőle. Amikor lebuktunk Londonban, elmentünk Marokkóba. Brian kezdett egyre erőszakosabb lenni. Végül kórházba került. Keith és én is otthagytuk. Így kezdődött a kapcsolatunk.

-Ami végül 15 évig tartott.

-Biológiailag ő volt a megfelelő ember, hogy a gyermekeim apja legyen. Közöttünk inkább tisztelet és barátság volt, mint őrült szerelem. Keith nagyon nagylelkű. Nem gondoltam családalapításra, de terhes maradtam. És minthogy volt egy filmszerepem, abortálnom kellett. Bántott, de aztán a forgatás után újra teherbe estem. Ha valaki nem volt Sophia Loren Carlo Pontival a háta mögött, nehéz volt korrekt elbánáshoz jutni az abortuszok terén...


ITT OLVASHATÓ


 

A JÓ ÉRVÉNYTELEN SZAVAZÓLAPOT SOKKAL NEHEZEBB HAMISÍTANI, MINT A BOJKOTTÁLÓK ÁLTAL ÁT SEM VETT ÜRESET

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: NAVRALÁSZLÓ
2016.09.28.


Aki nem akar hozzájárulni a Fidesz sikeréhez, vagyis az érvényes népszavazáshoz, az két dolgot tehet: nem megy el szavazni, vagy érvénytelenül szavaz. Sokan azt mondják, hogy azért nem fognak érvénytelen szavazatot leadni, mert azt meg lehet hamisítani, míg ha nem mennek el szavazni, akkor nincs mit hamisítani. Ezért a bojkottot jobbnak tartják a választási csalás elleni küzdelemben. A látszólag nyilvánvaló álláspont téves. Aki a választáson szervezett csalástól tart, annak ésszerűbb érvénytelen szavazatot leadni, mint bojkottálni. Három perc olvasás után kiderül, miért:

ITT OLVASHATÓ

ÍGY VESZIK KI A PÉNZT A ZSEBEDBŐL A PROFIK!

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.09.26.


Elgondolkoztál már azon, hogy mennyi pénzt vesznek ki a zsebedből a manipulatív marketingtechnikákat alkalmazó cégek? Szinte teljesen mindegy, hogy mit akarnak neked eladni, mert megfelelő körítéssel te meg fogod vásárolni! Ha pedig kellően pofátlanok, akkor a valódi ár sokszorosát hajtják be rajtad. Nézd meg a... képet és döntsd el, hogy melyik sütihez lenne kedved?

Valójában ez a kép bemutatja a profi marketing és értékesítési mechanizmusokat. A világ egy hatalmas muffin és minden a körítésen múlik. Természetesen a CupCake-hez van kedved és ezért hajlandó vagy 20x-os árat fizetni. Hogy miért? Mert izgalmasabb, mert színesebb, mert élettel telibb és mert jobban felkelti a figyelmedet...

...És mi a lényeg? Amikor megtakarításban gondolkodunk, akkor először ne nagy dolgokra helyezzük a hangsúlyt! A legjobb megtakarítás abból a pénzből ered, amit nem költöttünk el! Ezért kezdjél el vásárlás közben gondolkodni és tudatosabbá válni. Nem fogsz egyik percről a másikra megváltozni, de ha alkalmanként 1 dologgal kevesebbet veszel és ezt fél éven át megtartod, akkor számításaim szerint spóroltál legalább heti 3 vásárlás x 4 hét x 6 hó x 2.000 forint átlag= 144.000 forintot. 

Te most mennyit keresel? Kevesebbett vagy többet, mint 144.000 forint. Ha KSH adatokkal számolunk, akkor valószínűleg két havi KSH átlag fizut tudsz megspórolni MINIMUM csak azzal, ha a bevásárlásaid során küzdesz a befolyásolás ellen. Ettől még ugyanúgy sok százezret fogsz összességében elkölteni, de legalább egy hangyapöcöknyit már előrébb léptél. Ráadásul félévente 144 ezer forint spórolás az tulajdonképpen évi 288 ezer forint, amiből el tudnál tenni a nyugdíjadra, a lakáscélodra vagy bármire. És ehhez az állam hozzátesz még évi minimum 72 ezer forintot vagy még többet. [egy pici pénzügy]

A lényeg az, hogy próbálj meg küzdeni saját magad ellen, saját magadért!

ITT OLVASHATÓ

A NAGY EURÓPAI VEGETARIÁNUS ÚTIKALAUZ

HELLO MAGYAROK! BLOG
Szerző: Hello Magyarok!
2016.09.26.

 
Habár még néhány éve gyakran úri huncutságnak tartották - legalábbis itthon -, ha valaki vegetáriánus volt, ma már világszerte egyre többen mondanak le a húsfogyasztásról különböző okok miatt. Míg néhány évvel ezelőttig ennek megfelelően az itthoni éttermek vegetáriánus kínálata ki is merült a rántott sajt, rántott gomba variációjában, ma már jóval színesebb a paletta és a vendéglátók egyre inkább igazodnak a növekvő és egyre változatosabb fogyasztói igényekhez.

Hiszen a vegetáriánusok, tehát a tisztán húst nem evő emberek mellett vannak, akik egyáltalán nem fogyasztanak állati eredetű ételeket. Ők már egy másik csoportba tartoznak: a vegánokéba. Számukra nem lehet opció semmilyen olyan étel, amely tejet, tojást tartalmaz, de például ők halat sem esznek.

Nem lehet így könnyű megszervezni az étkezéseket, gondolná egy hagyományosan étkező olvasó és bizony, gyakran nem is jár messze a valóságtól.

Mert ugyan a vegetáriánus vagy vegán életmódot folytatók a saját környezetükben könnyebben kialakítják a szokásaikat, rutinossá válnak a számukra szükséges alapvető életfeltételek megteremtésében, utazáskor azonban már nehézségekbe ütközhetnek, hiszen nem feltétlenül ismerik az adott ország húsmentes gasztronómiai kínálatát.

Eddig legalábbis.

A Hello Magyarok! szerzői - Berki Nikolett ötlete alapján - ugyanis most összeírták az általuk ismert országok kínálta étkezési lehetőségeket vegetáriánusoknak és vegánoknak.

Míg sok ország ugyanis maga a földi paradicsom a vegáknak, addig bizony néhány másik helyen elkel a segítség.

Halkan pedig megjegyezzük, még olyanoknak is hasznos lehet ez a gyűjtemény, akik bizonyos ételallergiában szenvednek.

Az összeállítás első részében Európa országait vesszük sorra, a másodikban pedig kontinensünk határian túl kalandozunk a vegetáriánus gasztronómiában:


ITT OLVASHATÓ

AZ ORSZÁG ELGÁGYOROSODÁSÁRÓL (MEGJEGYZÉSPOSZT)

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.09.28.


...Tegnap megnéztem a Harag napját a Trafóban. Egy csecsemőosztályon dolgozó nővér pusztulásáról szól, olyan  emberekről, akik mindig minden rendszerváltást elveszítenek, mert ők csak tenni akarják a dolgukat, kis életet akarnak élni, nem vajnai, rogáni méretűt, dolgoznak az  ötszáz fontos nettó átlagbér háromnegyedéért, de azzal a tudattal, hogy van valami értelme...

ITT OLVASHATÓ

MAGYAR TERRORISTÁK

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.09.28.


...Az a gyanúm, hogy most a DK nagyon mellélőtt a robbantásos ügy kapcsán. Talán kellett volna várni egy kis időt, amikor már minden, de legalábbis sok részlet világosabbá válik. A hétfői főkapitányi sajtótájékoztató során egyértelműbbé válhatott az, hogy magyar terrorista robbantott és két rendőr volt az áldozat. Azonban a DK-nak az a alapbeállítódása, miszerint a Fidesz kizárólag bűnszövetkezet lehet, és ez a robbantás csak az ő művük volt, nos, ezt az óvatosságot felülírta és csípőből tüzeltek rá. Sajnos, ezzel megint csak rontottak azon, hogyan ítélik meg a pártot a jóérzésű választók, akik inkább sajnálják a két áldozatot, mint bementek volna a DK gyűlöletkeltést gerjesztő utcájába. Mert igen, a DK-nak ez az akciója éppolyan gyűlöletkeltő volt, mint a Fidesznek az egész migránsügyet kísérő médiakampánya. Mindkettő a politikai szekértáborok között meglévő kibékíthetetlen ellentét, sőt időnként gyűlölet nyomán születhetett meg, és mindkettő csak mérgezheti a hazai közéletet.

Nagy tanulság lehetett ez a DK számára és remélem levonják a megfelelő következtetéseket. Néha tényleg nem árt, ha várunk, célzunk és csak azután tüzelünk, ha a cél már tiszta, világosan kivehető és érdemes rálőni. A mostani esetben nem ez történt, amit én nagyon sajnálok, mert végül is két tisztességes, a szolgálatát becsülettel teljesítő rendőrön csattant a politika ostora. Pedig nem ártana, ha a most kialakult helyzet nyomán a szemben álló pártok összefognának, hiszen megítélésem szerint most már egy egészen új jelenséggel állunk szemben. Eddig, ugye, azt gondoltuk, hogy főként a migránsokkal együtt beérkező iszlám terroristák fognak merényleteket elkövetni. Ez eddig is hibás elképzelés volt, mert bizony voltak hazánkban terroristák, mint például az a csoport, amelyik a roma családok kiirtását tűzte ki célul, vagy a Budaházy-féle csapat, amelyik politikusok ellen hajtott végre akciókat. Ez a mostani szombati merénylet azonban egy új jelenség, mert innentől kezdve arra is számíthatunk, hogy magyar terroristák fognak robbantgatni. Az ugyanis ma már nem jelenthet különösebb gondot, hogy bárki hozzájusson robbanóanyaghoz és a saját maga által összeeszkábált szerkezettel robbantson. Ehhez csupán annyira van szüksége, hogy legyen valami vad és elszánt indulat benne ennek végrehajtásához és a célpontokat már igencsak könnyű lesz megtalálnia. Egy őrült személyiség pedig egy ilyen kiélezett politikai helyzetben, amikor maguk a politikusok gerjesztik a gyűlöletet a másik politikai szekértábor és a migránsok ellen, könnyen talál magának lehetőséget arra, hogy véghezvigye a szörnyű tettét.

De ez még csak a kezdet lehet, hiszen nem nehéz belátni azt, hogy hazánkban sok anarchista ember létezik, akikkel egy elmebeteg ember szövetkezve több és nagyobb merényletet képes végrehajtani. Mindezt tetézheti az, ha egy ilyen alvó csoporttal az iszlám terroristák lépnek kapcsolatba, és közösen, akár vallási alapon, akár más indokkal hajtanak végre robbantásokat. Magyarán: egy ilyen kis szikra, mint amilyen a szombati esemény volt, és a mellé társított rossz ellenzéki politikai kommunikáció akár lángba boríthatja az egész országot is. Nem vagyok olyan vészjósló, mint a DK volt a szombati merénylet előtt, és nem is kívánom azt, hogy a fent leírtak megtörténjenek. Csupán azt akarom jelezni, hogy néha nem ártana sokkal jobban meggondolni azt, hogy mit kommunikálnak az egyes ellenzéki pártok, mert túlságosan nehéz és bonyolult helyzetben vagyunk ma ahhoz, hogy akár feltételezhessünk egy a politika által megrendelt merényletet is.

A DK pedig a történtek kapcsán számoljon el a maga lelkiismeretével, ha még egyáltalán létezik az és fontosnak tartja a tisztességének a helyreállítását
.

ITT OLVASHATÓ

4 TÉVES ELKÉPZELÉS A CSALÁDANYAI SZEREPRŐL

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Kovács Szilvia
2016.09.28.


A női szerepekről és elvárásokról korábbi cikkemben már írtam. Most összegyűjtöttem néhány olyan téves - sőt hibás - gondolatot amelyet sok édesanyától hallottam már és amelyekkel megkeserítik nemcsak a saját, de gyakran családjuk életét is.

1. Tökéletes háziasszonynak kell lennem!
 
A házimunka döntő része  manapság is inkább a női szerepkör feladatai közé tartozik. Természetesen a párok megegyezésén múlik, hogy ki mit és mennyit vállal az otthoni teendőkből és szerintem minden megoldás lehet jó, ha az mindkét félnek megfelel. Probléma akkor van, ha egy nő „kisajátítja” az összes feladatot és a saját alkalmatlanságának bizonyítékát látja abban, ha a párja segíteni szeretne neki. Ilyen esetekben komoly párkapcsolati konfliktusok forrása lehet, ha a férj akárcsak megközelíti a porszívót, vagy a mosogatót.  A nő fejében  az a gondolat jelenik meg, hogy a „férjem még arra is alkalmatlannak tart, hogy rendesen kitakarítsak”, míg a férfi egyszerűen csak arra gondol, hogy „biztosan örülne, ha én is besegítenék néha”.  Az így kialakuló konfliktus hátterében természetesen nem a mosatlan edény áll, hanem az önbizalom és a kompetencia.  Érdemes megjegyezni, hogy az együttműködés és a segítségnyújtás nem kritika, hanem a jól működő párkapcsolat alapja. Mindkét fél számára örömet jelent, hogy tehet a családi otthonért és a párjáért...
 

MI IS LESZ A HELSINKI KAMPÁNYZÁRÓ BULIJÁN?

HELSINKI FIGYELŐ BLOG
Szerző: presshelsinki
2016.09.28.
 
 
Most pénteken 18 órától a Kossuth Klubban népszavazási kampányzárót és adománygyűjtő bulit rendez a Magyar Helsinki Bizottságban. Annak is, aki kora este a Kossuth térre megy tüntetni, érdemes lesz átjönnie hozzánk. Kossuth térről a Kossuth Klubba! Mert hát maga Kossuth is menekült volt.
 
Amikor lassan egy éve eldöntöttük, hogy valamikor szeptemberben majd adománygyűjtő bulit rendezünk, nyilvánvalóan nem számíthattunk a mostani turbulens helyzetre. Eredetileg csak arra gondoltunk, hogy mivel a Helsinki Bizottság is – mint minden projektektől projektekig evickélő magyar civil egyesület – alig kap alaptevékenységére támogatást, jó lenne, ha a magyar polgárok közvetlenül támogatnák szervezetünk jogvédelmi munkájának előre nem tervezhető részét is. Erre, persze, most is mód nyílik a pénteki Kossuth Klubba szervezett zenés-táncos mulatságon.
 
De már másról is szó van. A kormány népszavazási kezdeményezése alaposan átrendezte a viszonyokat. Egy szervezet, amelyik 1989-es alapítása óta kiáll a menekülők joga mellett, nem hallgathatott a kampányban.
 
Időközben a magyar társadalom is felébredt. Művészek és civilek is összefogtak, hogy felemeljék hangjukat a humanizmus és a szolidaritás mellett. A Kossuth téri Lásd az embert! tüntetést is pénteken lesz, vagyis éppen mi bulink napján. Nem baj, sőt. Tegyük minél többen nyilvánvalóbbá, hogy nem kérünk a népszavazás mérgező maszlagjából.
 
És hát, a Kossuth tér nincsen messze a Kossuth Klubtól. Át lehet még érni a hajnalig tartó programjainkra. Mindenkit szeretettel várunk a tüntetés „kvázi after partyjára”!
 
 
Helyszín: Kossuth Klub, másik nevén Muzikum Klub (Bp., VIII. Múzeum u. 7.)
Kapunyitás 18:00
 
ITT OLVASHATÓ

VALAMI ELGURULT ÉS ELDURVULT A NAGY RIOGATÁS KÖZBEN NÉMETH SZILÁRDNÁL?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: vox
2016.09.28.


1) Be kellene már fejeznie az önkormányzatok, az emberek, köztük a csepeli családok becsapását, fenyegetését, miszerint „Mohamed itt Csepelen a Kossuth utca 62-ben fog ránk köszönni…”, mert ennek semmilyen európai határozati és magyar törvényi alapja, feltétele nincs és csak a fideszes többségű parlament fogadna el ilyen, egyébként alkotmányellenes törvénymódosítást.
 
2) Már „látom” a képviselő úrnak kijelölt újabb harcteret, amelyen „a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnökeként” már meg is kezdte kilátástalan harcát. Feljelentette a „Soros-hálózattal együttműködő” szervezeteket, kérte „tevékenységük teljes átvilágítását”, mert „migrációs kérdésekben” megsértik az európai és magyar törvényeket. Megdöbbentő! A norvégok már egyszer nyertek a kormány ellen egy ilyen csatában. Az akkori, „több mint másfél éves szappanopera” után kötött alku eredménye: továbbra sem „ellenőrizhetik a magyar hatóságok a civil támogatások felhasználását.”

(http://hvg.hu/itthon/20151210_Ujra_erkeznek_a_Norveg_Alap_tamogatasai_f)

Nem érdekes. Ha harc, akkor legyen harc! A végsőkig. Egy előrelátható újabb vereség után pedig újból lesznek következők, akik ellen Németh újra és újra felveszi rezsiharcában megedzett furkósbotját. A másképp gondolkodó emberek, köztük sok tízezer csepeli, azok, akik nem fogadják el az elmúlt hat év „eredményeit”, akik szerint az, amit a Fidesz csinál, az az ország tönkretétele.

Németh Szilárd PestiSrácok.hu-n közölt és a csepel.hu-n, az önkormányzat közpénzből fenntartott honlapján is megjelentetett fenti, politikusi kampányszövege a legaljasabb uszítások sorába tartozik. Megerősítette korábbi véleményem: az így gondolkodó harcosok szokták elveszíteni a háborúkat. Sajnos, közben tönkre teszik az évek óta békére vágyó országot is.

ITT OLVASHATÓ

A BŐRÖNDÖM ÉS ÉN - TÖRTÉNETEK TEXASBÓL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.09.28.


Vajon megelégszünk-e a klisékkel Amerika és Texas esetében, vagy szeretnénk egy kicsit mélyebbre látni, és részletesebben megismerni, milyen is az élet az USA ezen államában, pláne magyarként? Akinek elegendőek a sablonok, az ne olvasson tovább, aki viszont kíváncsi arra, miként telt Gabriella és férje első négy éve Austinban, az olvasson tovább (ő jár jobban)! Akit pedig bővebben is érdekelnek a texasi kalandok, az menjen tovább a Travelbug blogra, de csak ha itt végzett az olvasással! (A képeket köszönöm szépen!)

...2012 nyarán költöztünk Texas állam székhelyére, miután a férjem kapott egy cégen belüli áthelyezésre vonatkozó konkrét ajánlatot. A változtatás / elköltözés gondolata már régebben érlelődött bennünk, így az irány ekkor határozódott meg pontosan: Debrecenből Austinba költöztünk és építettünk új életet / otthont magunknak.
Nem kényszerből jöttünk, nem hitel és megélhetési gondok elől menekültünk, nem következett be sorsfordító tragédia az életünkben. Egyszerűen kihasználtunk egy jónak tűnő lehetőséget.

Mindezt fontosnak tartom leszögezni, hiszen az Államokba nem is lehet úgy megérkezni, ahogyan pl. Hollandiába: összeszedem az összes tartalékomat, felszállok egy gépre, bérelek egy lakást és majd találok valamilyen munkát.

Jöjjenek tehát mulatságos, sokszor tanulságos, néha elszomorító történeteink!

Magyarország kontra Európa

Gonzales (kisváros Texasban) főterén egy januári vasárnap délelőtt utoljára válaszoltuk az akcentusunk alapján feltett kérdésre (Honnan jöttetek?) azt, hogy Európából. A mi fejünkben is voltak klisék: az amerikaiak többségének fogalma sincs hol van Magyarország, felesleges erőlködni a magyarázkodással.

Ez óriási tévedés: Texas (és a többi államban is hasonlóak a tapasztalataink) minden részében a kérdezők szinte kivétel nélkül nemcsak tudták hol van a mi kis országunk Európa térképén, de jártak ott, vagy barátjuk, ismerősük nyaralt / dolgozott / megfordult nálunk.

Egyik önkéntes tanárom családi fotóalbumát hozta el nekem gyönyörű budapesti képekkel; önkéntes munkatársam a könyvtárban ragyogó szemekkel mesélte, hogy több, mint hatezer fotóval tértek haza: nem győztek betelni a magyar városok történelmi és középületeivel, hangulatos utcaképeivel; egy colorado-i parkranger szemében pedig megláttuk a feltoluló emlékeket amint meghallotta, hogy honnan érkeztünk, ugyanis sokáig élt és dolgozott Kolozsváron, sok-sok finom ételt emlegetett és a pálinkát is jól ismerte. Azon a munkanapján biztosan nagy örömet szereztünk neki a találkozással...

ITT OLVASHATÓ

A DIKTÁTOR MAGÁNYOSSÁGA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Kinyo Norbert
2016.09.28.


Több, mint két és fél nappal a példa nélküli Teréz körúti robbantás után előkerítették a miniszterelnököt, aki besötétített országházi dolgozószobájában exkluzív interjút adott az állami tévének.

Nem volt véletlen az M1-en kedden délután fél háromkor váratlanul megjelent interjú, hiszen kezdett egyre kínosabbá válni, hogy a kvótanépszavazást kezdeményező és a “migránskérdésbe” beleálló Orbán Viktor a bécsi találkozó és sajtótájékoztató után “megnémult”.

Kronológiai sorrendben a miniszterelnök szombat délután hűséges fegyverhordozójával, Havasi Bertalannal a magyar “ellenzéki” médiától távol, a biztonságos Bécsben tartott sajtótájékoztatót. Tökéletesen alkalmas volt az idő és a hely, hogy újabb elmeszüleményeit előadja a kormányfő, többek között azt, hogy Líbiában – ha akarják az afrikai országban, ha nem – egy “gigantikus” menekülttábort kell létrehozni.

Orbán még ott a helyszínen interjút adott a Vasárnapi Újságnak, amelyet másnap reggel hallhattunk a Kossuth rádióban. A sajtó siserehad közben gondosan időzítve előbb a Magyar Kurír katolikus hírportálon, majd a reformatus.hu-n “helyezett” el egy-egy miniszterelnöki interjút. Ezzel biztosítva volt, hogy Orbán Viktort néhány napra kivonják a forgalomból, ugyanakkor muníciót is adtak a kormánypárti médiumoknak. Magyarul el voltak látva tüzelőanyaggal, az M1-től a Magyar Időkön át a Magyar Rádióig, volt mit idézni az egyébként “szabadságon” lévő kormányfőtől.

Amit nem tervezhettek be a Miniszterelnöki Hivatalban az a szombat esti Teréz körúti robbantás volt. Az esemény egy szempillanat alatt meghiúsított a gondos “médiatervezést”.

Miközben a magyar rendőrség is feltűnő fáziskésésben, a robbantás után 18 órával szólalt meg először, addig hétfőn már természetesen az Országházban is téma volt a robbantás mind az illetékes összevont bizottságban, mind pedig a plenáris ülésen. Természetesen kormánypárti politikusok garmadája szólalt meg az ügyben, ám feltűnő volt, hogy nincs egyetlen mondat sem a miniszterelnöktől, ahogy a Magyar Köztársaság elnöke is néma maradt.

Egyesek vasárnap délután látni vélték a miniszterelnököt Felcsúton a Puskás Akadémia-ZTE másodosztályú labdarúgó-mérkőzésen. Ezzel együtt is érthetetlen a miniszterelnök 60 órás hallgatása.

A helyzet kedden már tarthatatlanná vált, így Orbán stábja tulajdonképpen titokban leszervezett egy miniszterelnöki interjút az M1 kormánypárti TV-vel. A stáb természetesen házhoz ment, Kovács Andrea a miniszterelnöki dolgozószoba (terem) félhomályában kérdezhette Orbán Viktort...

ITT OLVASHATÓ

MI FOLYIK AZ MNB-BEN? - EZOTÉRIA, JÓL FIZETETT BARÁTNŐ ÉS TOVÁBBI FURCSASÁGOK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.09.28.


Nincs olyan nap, hogy Matolcsy György ne kerülne az újságok és az internetes portálok címlapjára. A jegybankelnök ezúttal nem furcsa gazdaságpolitikai gondolatokkal és a jegybanki alapítványok pénzszórásával kapcsolatban került a középpontba, hanem azzal, hogy válik feleségétől, és ennek oka egy titokzatos fiatal munkatárs. 

Nem célunk foglalkozni emberek magánéletével, így nem is kommentáljuk Matolcsy György szerelmi ügyeit. Az üggyel kapcsolatban sokkal érdekesebb, hogy a fiatal barátnő pozíciójához képest kiugróan magas fizetésben részesült, ráadásul családtagjai is jól jártak az új kapcsolatnak köszönhetően. Az pedig már mindenki számára köztudott, hogy a jegybank közpénzekkel gazdálkodik, így különösen visszatetsző, hogy Matolcsy György
köre nem kevés pénzt akaszt le ezekből a közpénzekből. 

Mindeközben a jegybanki döntéshozók köre ismét egy olyan személlyel bővült, aki inkompetens a monetáris politika témájában, bár a jegybank elnök körét elnézve, ez eddig sem számított fontos szempontnak...

ITT OLVASHATÓ

HALLÓ, MINISZTÉRIUMI MANCIKA VAGYOK, A FIDESZ NEVÉBEN TELEFONÁLOK, ZAVARHATOM EGY PERCRE?

KETTŐS MÉRCE - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.27.


Ennél legaljább ma már nem lesz, pedig Kósa Lajost még nem is idéztem: minisztériumi, adófizetői pénzből fizetett közhivatalnokoknak, munkaidőben, pártútmutató alapján, államtitkári utasításra, speciálisan az e célra kapott telefonok birtokában, Kubatov-listákkal felszerelkezve kellene vidéki szavazókörzeteket hívogatniuk és a vasárnapi kamunépszavazáson való részvételre buzdítaniuk a népeket.

A 444.hu egy minisztériumi alkalmazottól értesült a projektről, és bár nem erősítették meg, hogy a telefonhívások megtörténtek-e már/folyamatban vannak, az viszont egészen meggyőző, hogy mellékelték azokat a fideszes útmutatókat, amelyek alapján a lelkes hivatalnokoknak szájba kell rágniuk a tudnivalókat a vonal másik végén figyelő nagyon hülye állampolgár meggyőzése érdekében...

ITT OLVASHATÓ

A MIGRÁNCS LESZ AZ ÚJ PANELPROLI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.09.28.


Hát persze, hogy éppen most derül fény egy éves történetekre, hogy terrorista migránsok Budapesten, kényelmes hotelszobákból, meg Audi A6-osokból szervezkedtek nyalókát szopogatva. Mivelhogy igencsak szorít az idő, Németh Szilárd az inkriminált szálloda előtt – ahol vendégeskedtek a mi drága turistáink – tartott sajtótájékoztatót, ahol el is mondta a megcáfolhatatlant: „A terroristák köztünk éltek, és az illegális tömeges migrációt kihasználva beszivárogtak Magyarországra.”

Ezt elharsogták kelettől nyugatig, mert ez volt az értelme ennek az egésznek két robbantás és három hátizsák között. A végső stádiumba érkeztünk, a „Totaler Krieg” idejébe (by: Goebbels), aki, amikor az oroszok már tényleg a spájzban voltak, csatába hívta a bamba honfitársakat: „Kérdezem tőletek: akarjátok-e a totális háborút? Akarjátok-e ha kell, totálisabban és radikálisabban, mint ahogyan ma egyáltalán még el tudjuk képzelni? Kérdem tőletek: szilárdabb, elmélyültebb és megingathatatlanabb-e bizalmatok a Vezér iránt, mint bármikor azelőtt?”

Ekképp van most a mi Fideszünk, meg a mi Orbánunk, aki – amikor a szerbek azt mondják, teljesen fölösleges nekik kerítésekre költeni, mert alig találkoznak menekülttel – újabbakat építene, valamint milliós koncentrációs táborokról ábrándozik Líbiában. Állít még egyéb hülyeségeket is, de teljesen értelmetlen fölemlegetni, mert a gané úgy folyik a szájából, mint az összes többi csicskásának, akik Csepelen azzal riogatnak, hogy a nem szavazat azért szükséges, mert különben a bérlakásban élők utcára kerülnek, és a migráncsok lesznek az új panelprolik.

És milyen jól jönne ez Kövérnek, legközelebb őket küldhetné le a pincébe (vagy fel a padlásra), hogy kössék föl magukat, miközben osztanák a krumplit, akárha Újpesten, apró levélkékkel együtt. Azért is ugrott az eszembe egyébként a néhai démoni manipulátor, mert úgy működnek itt a dolgok, ahogyan azt valaha ő megálmodta. A média óramű pontossággal dolgozik, úgy mossa az agyakat, az agyhelyeket. Ez a Finkelstein vagy a Habony érti a dolgát, ezt meg kell hagyni, és a mi totális háborúnk végeredményét az Európa Kiadó már nagyon régen megdalolta, miszerint: Jó lesz nekünk, jó lesz nekünk, csak előbb lágyan tönkremegyünk.”...


ITT OLVASHATÓ

NEMZETI HAGYOMÁNY - AKINEK MÁS A VÉLEMÉNYE, AZ TÜNJÖN EL MAGYARORSZÁGRÓL!

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.09.27.


Konczer Erik, Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja bejelentette: ha érvényes lesz a vasárnapi kvótaellenes népszavazás, akkor nem kívánja Magyarországon folytatni életét. Pontosabban ezt írja Konczer blog bejegyzésében, mely a konzervatív Mandiner című honlapon is megjelent:

„Nem akarok olyan országban élni, ahol 4 millió embert képes akkora gyűlöletre nevelni a kormánypropaganda, hogy képes legyen felülírni a »minden ember egyenlő« elvét. Aki nemmel szavaz, azt mondja, a muszlimoknak kevesebb jár, mint másnak, vesszenek el a háborúban, nincs joguk menekülni. Ami a legjobban elborzaszt, az az, hogy ez a gyűlölet később könnyedén átirányítható lesz másra: jöhetnek a zsidók, cigányok, melegek, »komcsik«»libsik«, keresztények…Orbán új fajvédő mozgalma könnyedén teheti ezt, hiszen hívei körében keresztényebb a pápánál, népszerűbb Jézus Krisztusnál. Az a szentírás, amit ő mond – akkor is, ha hetente egymásnak ellentmondó dolgokat prédikál.
És emberei, szavazói a más véleményt árulásnak tekintik, és ugyanolyan hévvel fogják támadni, mint a plakáttépő taxis. Egy erőszakos, buta ország leszünk.”...

ITT OLVASHATÓ

TRUMP HAZUDOTT AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKRÓL IS

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.27.


Donald Trump, aki ellen korábban rasszizmus miatt eljárás is indult (ahogy az első elnökjelölti vitában kiderült), nem első alkalommal állítja azt, hogy az illegálisok ölnek Amerikában és az ő bűnözésük fenyegeti az országot. Nem egy alkalommal megtette, hogy illegálisok által megölt emberek szüleit léptette fel a pódiumra.

Ez a többször eljátszott jelenet az Egyesült Államok történetének legsötétebb korszakait idézi. Az illegális bevándorlókat gyilkosokkal azonosította. Az eljárás akkor érthető igazán, ha Trump feketék által megölt emberek születit hívta volna fel a színpadra, ami a feketéket bélyegezte volna gyilkosnak.

Trump az első elnökjelölti vitában is előadta azt a hazugságot, hogy az illegálisok ölik meg az embereket az utcán: We have gangs roaming the street. And in many cases, they’re illegally here, illegal immigrants. And they have guns. And they shoot people. And we have to be very strong. And we have to be very vigilant.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy az illegálisok sokkal kevesebb bűncselekményt, és még kevesebb gyilkosságot követnek el, mint a született amerikaiak. Felmérések bizonyítják, hogy az Amerikában élő mintegy 12 millió illegális nem veszélyes az amerikai társadalomra, ellenkezőleg: az illegálisok lakta környékek biztonságosabbak, mint bármely más környék.
Ennek oka, hogy az illegális emigránsok dolgozni és pénzt keresni jönnek Amerikába, ahogy ez igaz a magyar illegálisokra is. Nekik nem érdekük, hogy a legkisebb bűntényt is elkövessék, mert azonnal kitoloncolják és deportálják őket. Ezért egy illegális még arra is kényesen ügyel, hogy ne lépje túl a sebességet, nehogy megállítsa egy rendőr.
Illegálisok ott követnek el bűncselekményt, ahol belekeverednek valamelyik amerikai bandába. Ezen kívül a mexikói határhoz közeli részeken, ahol olyan illegálisok is vannak, akik nem dolgozni jönnek át, hanem a kábítószerkereskedelemben vesznek részt vagy az alvilág küldte őket. Ők azonban nem a 12 millió amerikai illegálishoz tartoznak...

ITT OLVASHATÓ

CSOMAGOK

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.09.27.


Némi nyomást érzek a gyomromban. Ez olyankor jön, amikor nem tudom eldönteni, hogy hangosan röhögjek, vagy még hangosabban üvöltsek a dühtől.

Csórikáim, ez szánalmas. Ez a két gazdátlan csomag. Legalább az egyikben lett volna valami. Mondjuk egy kígyónak látszó sikló. Vagy svábbogarak, esetleg egy leszedált patkány.


Az a korábbi robbanó csomag bajt csinált. Volt egy olyan érzésem, hogy véletlenül, ez a tehetségtelen banda még azt sem tudja megszervezni, hogy a robbanástól senki ne sérüljön meg. Egy szegény lány az áldozata ennek a nyavalyás, rablógyilkosnak is béna bagázsnak. Úgyhogy az eredeti tervtől most el kellett állni. Az egyik csomagnak legalább pukkannia kellett volna, de a minapi után most már nem mernek kockáztatni. Ha ez is robbanna, esetleg már az egész ország tudná, mi történik itt.

Jajistenem! Az egész ország? Ez itt? A csúti kövér rajongói? Még ezt sem tudják, hogy ezt a birka népet üres csomag nélkül is meg lehet vezetni. Csak le kell zárni néhány utcát, és sopánkodni, hogy ezek a migránsok milyen egy terroristák, teleszórják a fővárost gazdátlan csomagokkal! Ez bőven elég, meg lesz nyerve a népszavazás. Ha nem, akkor is.
Néhány hátizsák, és Mari néniék lelki szemei előtt a poklok tüzei lángolnak.

Ez itt valamikor egy ország volt. Legalábbis ehhez a mostanihoz képest.

ITT OLVASHATÓ

EZENTÚL MAJDNEM MINDEN SZEMÉLYES ADATODHOZ HOZZÁFÉRHET A KASZINÓKIRÁLY

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.27.


Ezekről ne maradj le!
 
„Örömmel értesítem, hogy pályázatát elutasítottuk” (Index)
Tőkekivonás a kalandos múltú üzletemberek által tulajdonolt cégnél (
Átlátszó)
Ezentúl majdnem minden személyes adatodhoz hozzáférhet a kaszinókirály (
Index, 444)
 
 
Ha van 3 perced:

„Örömmel értesítem, hogy pályázatát elutasítottuk”
Ahogy azt sejteni lehetett, elvéreztek a legnagyobb tapasztalattal rendelkező tanodák a kormány sosem látott méretű, ötmilliárdos pályázatán. Az évtizedes múltú pedagógiai mozgalom szervezetei értetlenül állnak a fejlemények előtt. Kilenc hónapot vártak a döntésre, indoklást nem kaptak, a nyertesek listája még nem nyilvános, és úgy hírlik, önkormányzatok friss alapítványai kerültek előnybe. (
Index)

Tőkekivonás a kalandos múltú üzletemberek által tulajdonolt cégnél
Nem biztos, hogy követeléseikhez jutnak azok az emberek, akik a Prága Invest Kft. hitelezői voltak. A cég tagjai – a bal- és jobboldali politikát is megjárt Garabits Károly, valamint a Borza Holdings Ltd. kalandos múltú tulaja, Borza Tibor – tőkét vontak ki, így a vállalkozás törzstőkéje 3 millió forintra apadt. (
Átlátszó)
 
Hárommilliárddal drágult a 4-es metró
A BKV-nak nagyjából 3,2 milliárd forintnak megfelelő eurót kell fizetnie a 4-es metró alagútjait építő konzorciumnak, mert a kivitelezés közben lehívtak egy olyan összeget, amit a szerződés szerint nem lett volna szabad. A konzorcium ezért beperelte a közlekedési vállalatot, a Kúria döntése pedig most született meg. Az ügyben a BKV még nem szólalt meg. (
NOL)
 
Ezentúl majdnem minden személyes adatodhoz hozzáférhet a kaszinókirály
Tiltott szerencsejáték ellen szeretne harcolni a kormány az egy nap alatt elfogadott jogszabállyal, amely alapján az online kaszinók üzemeltetői (értsd: Andy Vajna és Szima Gábor) számára elérhetővé teszi, hogy ezentúl ne csak a lakcímnyilvántartóból kérjenek le adatokat, de hozzáférhessenek az útlevelek és jogosítványok adataihoz is, akár elektronikusan is. (
Index, 444)
 
Csak Rogán haverjai auditálhatják a bankok informatikai rendszerétMilliárdos piacot zsebelt be a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Rogán Antal környezetéhez tartozó Hunguard Kft. A Magyar Nemzeti Bank tegnap nyilvánosságra hozta a pénzintézetek informatikai tanúsítására jogosult cégek jegyzékét: a listán egyedül a Hunguard szerepel. Egy új jogszabállyal a kormány monopolhelyzetet teremtett a cégnek, ami így a teljes magyar bankszektor informatikai auditálását egyedül végezheti. (MNO)
 
Ha van még két perced:
 
Szeretnéd tudni, hogy hány politikus rokona dolgozik a különféle állami intézményeknél? Itt a remek alkalom arra, hogy rákérdezz. Jön a Rákérdezés Napja. (Átlátszó)
 
Honosítottak egy sajószentpéteri férfit, pedig nem is kérte, és amúgy is magyar állampolgár. Az állítólagos kérelmét nem voltak hajlandók megmutatni neki. (NOL)
 
Kötelezettségszegési eljárást indíthat az EU Magyarország ellen, mert az Orbán-kormány szabályellenesen szállíttatott sérült paksi fűtőelemeket Oroszországba. (Index)
 
Elkaszálhatja Brüsszel a felpörgetett EU-s pénzkifizetési terveinket, most 30%-os előleget kértünk az EU-tól, de ők ezt (valljuk be, joggal) kritizálják. (Index)
 
A Főtáv durván áron alul adta el autóit, amivel a távhőcég 25-30 millió forintot is bukhatott. A vezérigazgató ellen belső eljárás és fegyelmi indult. (Index)
 
A stadionépítési láz után most az aktívan kikapcsolódók kaphatnak milliárdokat, mondta Orbán Viktorra hivatkozva a Természetjárok Szövetségének elnöke, Garancsi István. (444)
 
Elkészült az MTK új, 6 milliárdos stadionja, amely Deutsch szerint a legkorszerűbb a világon. Van egy furcsa betonfal, ponyvatető, és milliós kijelző közvetlen a kapu fölött. (444)
 
Még el se kezdte karrierjét Anglia friss szövetségi kapitánya, álruhás riporterek máris rávették, hogy harmadik félnek adja el a játékosait – amit a törvények és a FIFA is tilt. (444)

Talán most először fordult elő, hogy valaki pert nyert volna egy használtautó kereskedő cég ellen visszatekert óraállás és más hemzsegő hibák eltussolása miatt. (Totalcar)

A Fidesz munkaidőben, közhivatalnokokkal hívatna fel embereket a vasárnapi szavazással kapcsolatban. Praktikus útmutatótól kezdve, külön telefonig mindent felmerült. (444)
 
Megalomán hídra költene 9 milliárd eurót az olasz miniszterelnök. Kritikusai szerint egy ilyen beruházás az országra jellemző korrupció miatt veszélyes, a pénzt másra kellene költeni. (Index)
 

NEM TUDTA? ŐK A HALÁL ELŐL MENEKÜLNEK

GÉPNARANCS - GUMISZOBA BLOG
Szerző: Blog Televízió
2016.09.27.


Egy-másfél millió civil halt meg az elmúlt néhány év háborúiban Szíriában és Irakban. A sebesültek és lakhelyük elhagyására kényszerültek száma ennek a többszöröse. Az elmúlt időszakban csaknem fél évet töltöttünk el a menekültválság Balkán-útvonalának országaiban, erről szól az itt látható film.

Ön szerint mindez elegendő ok arra, hogy menekülésre fogja az ember? Ha a válasza igen, olvasson tovább. Ha a válasza nem, először próbálja megválaszolni a kérdést: “tudjukki” Soros György – a kormányzati propaganda szerint a menekültválság fő felelőse – tehát inkább képes meggyőzni egy szíriai arabot arról, hogy hagyja el otthonát, mint a körülötte csapkodó bombák?

Az elmúlt hónapokban csúcsra pörgött a menekültellenes kampány, melynek keretében gombamód bújnak elő a migránsszakértők, levitézlett állampárti spiclik, hazudozó kamuprofesszorok és ufószakértők személyében. Ami bennük mindenképpen közös: egyikük sem járt még menekültek között, soha szakmai kutatásokat nem végeztek ebben a témában. Tevékenységük nem a szakmai szempontokat, hanem a göringi elvet követi: az embereket mindig könnyű a vezérek uralma alá hajtani, csak el kell hitetni velük, hogy támadás alatt állnak.
 
Az 1920-30-as éveket idéző idegenellenes uszítás ma is ugyanazon célokat szolgálja, mint akkortájt. A politikai egyeduralomhoz vezető legrövidebb út a tömegek félelmének táplálásán keresztül vezet. A félelemkeltés leghatásosabb eszköze pedig annak sulykolása, hogy támadás alatt állunk. A félelem tömegpszichológiájának diktatórikus célokra történő felhasználását Orwell Óceániája mutatja be plasztikus érzékletességgel: az egész birodalomban látható kivetítők folyamatosan rémületet keltő képeket sugároznak, miközben a hangszórókból ellenséges bombák robbanásainak hangját közvetítik. Kísérteties az analógia a legkisebb faluba is eljutó hazai kormányzati plakátkampánnyal és a köz- és kormánymédia tetszőleges időpontban megtekintett adásfolyamával. A menekültellenes kampány kiötlői mostanában minden bizonnyal veregetik egymás vállát, milyen zseniális ötlettel tudták Magyarországot a menekültekkel szemben legellenségesebb és leggyanakvóbb országgá tenni (ezt közvélemény-kutatás igazolja), úgy, hogy mindeközben az ebben az országban gyakorlatilag nem települt le menekült. Miközben csupán az európai történelem egyik legszégyenteljesebb időszakának primitív propagandatanát hasznosították újra. Mindezt állítólag Európa keresztény értékrendjének érdekében...
 

A MENEDÉKKÉRŐKKEL SZEMBENI SZÖRNYŰ MAGYAR BÁNÁSMÓD EGY TUDATOS JÁTSZMA RÉSZE

AMNESTY INTERNATIONAL BLOGJA
Szerző: Amnesty International
2016.09.27.


Több ezer menedékkérő, köztük kísérő nélküli kiskorúak szenvednek a magyar hatóságok és a távol tartásukra kitalált rendszer erőszakosságától, illegális visszaküldéseitől és jogellenes fogva tartásától – áll az Amnesty International mai jelentésében.
 
A JELENTÉS

A „kvótanépszavazás” előtt megjelent Kiszolgáltatott remény: Magyarország kitartó támadása a menekültek és migránsok jogai ellen című jelentés szerint több száz menedékkérőnek kell hónapokon keresztül várakoznia megalázó körülmények között a déli határnál. Azokat pedig, akik bejutnak az ország területére visszaküldik Szerbiába vagy jogellenesen fogva tartják.

„Orbán Viktor a jogállamiság elvét felcserélte a rettegés elvére. Intézkedéseinél, amelyekkel szándékosan akadályozza, hogy a menekültek és migránsok Magyarországra jussanak, még ijesztőbbek az ellenük és a nemzetközi védelem intézménye ellen intézett támadásai.” - mondta John Dalhuisen, az Amnesty International európai igazgatója.

„A szörnyű bánásmód és a menekültügyi rendszer útvesztői egy cinikus játszma részei, hogy a menedékkérőket távol tartsák a minden eddiginél jobban ellenőrzött határoktól. A népszavazási kampány közben pedig a mérgező idegenellenes retorika minden eddiginél nagyobb méreteket ölt.”

„A kormány kifejezetten akadályozza, hogy bárki is nemzetközi védelemhez juthasson miközben a legkiszolgáltatottabbak ellen gyűlöletet gerjeszt, a magyar társadalomban pedig félelmet. Bár a kormány gyakran éppen a magyar emberek biztonságára hivatkozik, a valóságban a menedékkérő számára biztosított biztonságos és legális útvonalak tudják jobban garantálni a magyarok és a menekülő emberek biztonságát.” - mondta Jeney Orsolya, az Amnesty International Magyarország igazgatója.


A jelentés alapját egy Szerbiában, Magyarországon és Ausztriában folytatott kutatás képezi, amely során 143 emberrel, legnagyobb részük menekült és migráns, készült interjú. Beszámolóik elkeserítő képet festenek a Magyarországra belépni és azon keresztül utazni szándékozókat váró körülményekről. Magyarországon tavaly óta az irreguláris határátlépés bűncselekmény, a menedékhez való hozzáférés pedig rendkívül korlátozott.

2015 szeptemberében Magyarország befejezte a szerb határra felállított kerítés építését (később ezt meghosszabbították a horvát oldalon is), és elfogadott egy sor olyan jogszabály-módosítást, amely lehetővé tette, hogy érdemi vizsgálat nélkül döntsenek a menedékkérelmek elfogadhatatlanságáról. Jelenleg két, konténerekből álló tranzitzónában vizsgálják a kérelmek elfogadhatóságát és tartják a menedékkérőket a szerb-magyar határon. Naponta összesen csak 30 ember kérhet nemzetközi védelmet ezeken a helyeken, emiatt több száz embernek kell megalázó körülmények között várakoznia a határon vagy a túlzsúfolt szerbiai befogadó állomásokon. Az Amnesty International vizsgálatakor több mint 600-an vártak összetákolt sátraikban a magyar-szerb határon, sokan közülük hónapok óta.

Egy Horgosnál várakozó menedékkérő, aki idős feleségét egészen Afganisztánból cipelte idáig ezt mondta: „22 napja várakozunk, és nem úgy fest, hogy holnap bejutunk.” Egy másik, 18 napja a táborban lévő menedékkérő pedig azt kérdezte: ”A háború, a fájdalom elől menekülünk. Akkor miért kezelnek minket itt állatként?”

Mivel a hivatalos eljáráshoz való hozzáférés rendkívül korlátozott, a menedékkérők egy része az irreguláris határátlépést választja. 2016 júliusától azonban azokat, akiket a magyar határtól számított 8 kilométeren belül fognak el, azonnal visszaküldik Szerbiába. A „visszakísérések” jogellenesek, és teljesen figyelmen kívül hagyják, hogy az illetőknek védelemre és adott esetben a speciális szükségleteik miatt segítségre lenne szüksége. Amióta ez a szabály érvényben van, a hivatalos statisztikák szerint a korábban irreguláris határátlépések miatt indított büntetőeljárásokat szinte teljesen felváltották ezek a „visszakísérések”.

Néhányan azok közül, akikkel az Amnesty International beszélt elmesélték, hogy túlzott erőt alkalmaztak velük szemben a „visszakísérés” közben: menedékkérőket vertek, rugdostak meg és kergettek meg kutyákkal. Egy menedékkérő látta, ahogy a rendőrök egy, a határon átjutó férfit megvertek. A rendőrök figyelmeztették őket: „Bármit megtehetünk veletek, ha panaszkodtok, senki sem fog hinni nektek.”

...
ITT OLVASHATÓ


AZ EMBER, AKI TUDJA, HOGY KI ROBBANTOTT SZOMBAT ESTE

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.09.27.


Van egy ember Magyarországon, aki tudja, hogy ki robbantott szombaton este a Teréz körúton. Tudja, merthogy ő robbantott.
 
Nem tudni, hogy jelenleg hol van ez az ember. Magyarországon még, vagy már elmenekült valahová. Szomszédos országba, vagy egy távoli, számára biztonságosnak hitt helyre.
 
Elképzelhető, hogy otthonában ül egy lakásban. Valamelyik nagyvárosban, egy kis faluban, valahol egy tanyán várja, hogy elmúljon a vihar. Ha így van, tévedett: keresni fogják, ameddig el nem kapják.
 
Félelmet akart kelteni, de most ő fél. Addig fél, ameddig el nem kapják. Mert hogy elkapják, az szinte biztos.
 
Tudja ezt ő is. Talán már túl is lenne rajta, mert nincs idegesítőbb, mint a bizonytalanság. Milyen lesz, amikor csattan rajta a bilincs? Amikor kamerák kereszttüzében rendőrök kísérik?
 
Lehet az is, hogy nem fél. Magabiztos, fel sem vetődik benne, hogy elkapják. Kitervelt mindent jó előre, lehetetlen, hogy ne sikerüljön. Hétfőn reggel, mint minden más hétköznapon, most is megjelent a munkahelyén. Orvos valahol, iskolában tanít, futószalag mellett szerel össze vasdarabokat.
 
Talán innen a szakértelme. Szakmabeli, akinek valaha bombákkal volt dolga. Vagy lelkes amatőr, aki mindent elolvas, ami a könyvtárakban és az interneten hozzáférhető.
 
Nem tudjuk, hogy ki ő, a szándékait sem ismerjük. Talán tényleg csak félelmet akart kelteni, önjelölt segítőként túltolta biciklit...
 

HAT TIP ARRA, HOGYAN NEVEZZÜK EL AZ OKTÓBER 2-I NÉPSZAVAZÁST

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.09.27.


1. Migráncsozós. A latin eredetű migráns szót előszeretettel verte a fejünkbe a központi propagandagépezet, ugyanis a menekült kifejezés együttérzésre sarkall, a bevándorló meg önmagában nem elég hatásos. Ez utóbbit használja a népszavazásra feltett kérdés is az illegális jelzővel, ami persze azért értelmetlen szóösszetétel, mert illegálisan az Európai Unió területén tartózkodó embereket nem oszthatnának szét. A migránsozás, (vagy ahogy a népi szóhasználatban elterjedt: migáncsozás) nagy népszerűségnek örvendett a hosszú kampányidőszak alatt a kormánypárti politikusok és szimpatizánsaik között, hiszen a húsvéti ünnepektől a az augusztus 20-i megemlékezésekig minden kormánypárti szónok elsütött egy-egy jó migránsozós gondolatmenetet, így aztán bele is égett rendesen ez a szó az agyunkba. Mellékesen jegyezzük meg, hogy a közhiedelemmel ellentétben a migráns nem egy népcsoport, nem egy vallási közösség, és nem is a porszívóügynökök gyűjtőneve. A kormány kommunikációjának hála, ma mindenkit migránsnak hívunk, aki nem fehér ember, mégis Európában él, vagy megpróbál oda eljutni. Ide soroljuk a bangladesitől kezdve a kurdot, a szomáliait, a líbiait és még olykor (tévesen) a koszovóit is. Még az sem számít, hogy vannak köztük keresztények, buddhisták és sintoizmus követői is. Lényeg, hogy ide ne gyüjjenek!      

2. Szabadságharcos. Ez a népszavazás alapvetően a Brüsszel ellen vívott kemény és tartós szabadságharc egyik kiemelkedő állomása. Orbán Viktor szerint leáldozóban a nyugati világ csillaga, a keletiek pedig felfelé törnek, élén népünk szeretett vezetőjével. Nos, nyugat egyelőre nem haldoklik, köszöni szépen, elég jól vannak azok a demokráciák, melyek néhány évszázaddal korábban kezdtek kialakulni, mint a miénk, és üzenik Budapestnek, hogy küldjenek még munkaerőt, mert meló az van bőven náluk. Mi pedig szeretnénk kioktatni Brüsszelt arról, hogyan kell despotikus államot építeni az ő pénzükön, és miként lehet magánzsebekbe csorgatni a gazdasági felzárkózásunkat szolgáló uniós támogatásokból. Brüsszel kezdi kiismerni az orbáni pávatánc lépéseit, és pontosan tudja, hogy az úgynevezett szabadságharc célja nem más, mint Orbán Viktor hatalmának kiterjesztése.

3. No-gós. Akár nevezhetnénk pokemon gós népszavazásnak is, hiszen a népszerű okostelefonos játék a kampány kellős közepén robbant be a köztudatba, ám nem migránsokat, hanem különböző szörnyecskéket kell fogdosni vele. Szijjártó Péter külügyminiszter azonban gondolt egy merészet, és arról tájékoztatta a magyar közvéleményt, hogy bizonyos nyugati nagyvárosokban már vannak olyan körzetek, ahová bennszülött fehér embernek már nem érdemes betennie a lábát. Persze erre felkapták a fejüket a brit, francia, svéd és német külügyesek is, hiszen nem minden nap fogalmaz meg ilyen képtelenséget felelős európai politikus. Szóval, ha vannak is no-go zónák Európában, azok sokkal inkább Szabolcsban, Borsodban vagy Nógrádban találhatók, mint Lyonban, Hamburgban vagy Londonban.

4. Kétfarkú kutyás. A kampány kellemes meglepetése a nem pártként működő Kétfarkú Kutya Párt. Paródiával csillapították a komor és egyhangú kormányzati plakátkampány okozta sokkot, rámutattak arra, hogy milyen sok dolgot nem tudunk a világból, ugyanakkor betöltötték azt az űrt melyet az olykor ötlettelen, és pénzügyi nehézségekkel küzdő ellenzéki pártok hagytak maguk után. Kovács Gergő és csapata rávilágított arra, hogy egy gyűlölködő kampány ellen csakis az irónia lehet gyógyír, elviselhetőbbé tették a kormányzati túlsúly miatt értelmetlen plakátszövegekbe öltözött magyar utcákat. Aki eddig nem tudta, mi is az a Kétfarkú Kutya Párt, a népszavazási kampányban biztosan megtanulta a nevüket, hiszen a kormány korifeusai többet foglalkoztak az ő plakátjaikkal, mint az parlamenti ellenzékkel összesen.

5. Hülyegyerekes. A kampány emblematikus kormányzati plakátjai kioktató stílusban magyarázták el, miért kell félnünk a migránsoktól, és ennek következtében miért kell egyáltalán a betelepítési kvótáról népszavaznunk. A kampányra egyébként is jellemző volt, hogy minél közelebb jutottunk október 2-hoz, annál hülyébbeknek nézték a választópolgárokat. A mostani kampány tényleg lekezelő, kioktató volt, amit illene minden magyar polgárnak kikérnie magának, bárhogy is dönt október 2-án. A Rogán-Habony tandem ezúttal már tényleg odáig ment, hogy az olimpiai közvetítésekbe is 12 percenként benyomtak egy adag migránsozást. Nagy kérdés, hogy ez a buzgón ropogtatott fegyver mikor sül el visszafelé.

6. Önrobbantós. Még nem tudjuk pontosan, mi történt bő egy héttel a voksolás előtt, de azt sejteni lehetett, hogy a legszélsőségesebb eszközöktől sem fog visszariadni a kormány annak érdekében, hogy érvényes népszavazáson mondassa ki az országgal, hogy nem kér a Brüsszel által főzött migránslevesből. A Teréz körúti robbantás számos kérdést vet fel, ám most ezekbe nem mennénk bele. Mindenesetre jó táptalajt biztosított az összeesküvés-elméleteknek, melyek azt a kormányzati célt szolgálják, hogy a migránskérdés erősen foglalkoztassa a közvéleményt. Ahogy egy dakota közmondás tartja: „Ha nem is találta el az ellenséget a nyiladdal, annyit mindenképpen elértél, hogy a közelben lévő mezei ürgék halálra rémültek.”
...
ITT OLVASHATÓ