2017. február 21., kedd

HA MÉG SOKÁIG NÉZITEK BAMBÁN, ELFOGY, AMIT NÉZHETNÉTEK ÉS MEHETTEK ISTEN HÍRÉVEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.21.


Akkor pislogjunk mi szépen tovább, emberek: miközben a nemzeti elmehábor buzizik a parlamentben, mint állat, a propaganda és csatolt testrészei hazudoznak két óránként valami tök mást olimpiaügyben, a magyarok egymásnak esnek mert az jó, a Magyarország néven futó családi vállalkozás malmai őrölnek tovább rendületlenül.

Régóta nem beszéltünk – ez az egész olimpiás f@szverés is gyakorlatilag kiváló indokot szolgáltat arra, hogy ne is beszéljünk – az Orbánmaffia Zrt. legújabb kalandjairól egy bágyadtan szundikáló, semmiből semmit nem tanuló és nem értő, polgárilag öntudatlan országban.

Tegnap lett volna hír, ha nem minden a soha egy pillanatra nem létezett, olimpiának csúfolt nemzeti ügyről szólt volna, hogy a buzizó nemzeti após veje – Tarlós főbohóc és a Fővárosi Önkormányzat segédletével – megszerezheti a 2010-ben felújított, ám elszámolási viták miatt az állam nyakán maradt Rác fürdőt. Nem, dehogyis piaci áron: a hétmilliárdos létesítmény akár 3 milliárdért is Tiborcz Sajátláb István érdekeltségébe kerülhet, miután az önkormányzat nem ír ki nyílt pályázatot a fürdő értékesítésére (noha nyilvános tenderen akár többet is kaphatna érte). Ehelyett átengedi az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknak a nagyszerű lehetőséget, hogy találjon rá vevőt.

Perszehogy a balliberális sajtó értesüléseire hivatkozva ilyen dolgokkal vádolni szegény nem közszereplő, nem fatolvaj, nem enyveskezű Demiközükhozzá? Pityut, hatalmas aljasság. A keszthelyi kikötőhöz, a turai Schossberger-kastélyhoz, a Mahart-házhoz, a Spitz-villához, a bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyhoz sincs semmi köze neki, ezért is felháborítóak ezek a találgatások. Méghogy Rác fürdő, hova gondolok?

Pedig. Jusson is eszébe mindenkinek a felcsúti stadion tetején török milliádosokkal mászkáló nemzeti apósról, hogy a turai Schossberger-kastélyt például konkrétan annak a BDPST Zrt.-nek az egyik cége vette meg tavaly, amelynek bejegyzési illetékét véletlenül Tiborc István személyesen fizette be. Ez a vállalat pedig az Orbán Viktorral a felcsúti stadion tetején mászkáló török milliárdos két cégében is tulajdonos.

Tehát milyen turai kastély? A 444 szerint a török milliárdos de facto üzlettársa Tiborcz szatellitcégeinek a kastélybizniszben. Közös cégük vette meg majd adta tovább egy FBI által keresett szaúdi vállalkozónak a József-nádor téri Postabank-palotát, de közös cégüké a Városligeti fasorban lévő Spitz-villa is.

És igen, ezek után Havasi Bertalannak nem sült le a nem létező bőr a pofájáról, amikor azt tudatta a plebesszel és a sajtóval, hogy Orbán magánprogramjáról nem áll módjában tájékoztatást adni, és megnevezni az embert, akinek a háza végében álló stadion tetejéről mutogatta szombaton, hogy ez is az enyém, az ott Nárcisz kutya vityillója, balra az a sor az apámé, amott kicsit távolabb a zseniális gázszerelőm rezidenciája, az még anyám nevén van, azon ott már túladtam, és így tovább...

ORBÁN ÉS SZIJJÁRTÓ A MIGRÁNSOK NAGY BARÁTJÁVÁ LÉPETT ELŐ - ÉS FELÁLDOZTÁK A NEMZETBIZTONSÁGOT IS

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.02.21.


Orbán bevándorlási rendszere az orosz és ukrán bűnözőknek kedvez – hogy lehet Szijjártó még miniszter? Nemzetbiztonsági kockázata is lehet annak, hogy a magyar miniszterelnök és társai ennyire pénzéhesek.

Ezerrel megy a gyűlöletkampány a migránsok ellen, de az ukrán maffia, vagy az orosz titkosszolgálat úgy járkálhat ki-be az országba, mintha az ajtó bárkinek nyitva állna. Csak azokkal van baja a miniszterelnöknek, akik dél felől közelítenek, akik keletről, Oroszországból, vagy Ukrajnából jönnek, ellenőrzés nélkül kaphatnak magyar igazolványt, útlevelet és mehetnek az EU-ban bárhová.
Mindezek a tények azt támasztják alá, hogy Orbánék a menekültellenességet csak belpolitikai kampánytémáként, propagandaként használják, egy pillanatig sem gondolják komolyan.

Hiszen akkor keleti szomszédunktól, vagy Oroszországból nem áramolhatnának be emberek az országba, minden ellenőrzés nélkül.

Ugyanezt támasztja alá a letelepedési kötvény biznisze, amit megszüntettek ugyan, de akinek volt pénze, bárhonnan megvehette és bejárhatott az országba és rajtunk keresztül az EU-ba is...

A "LÚGOS ORVOS" ÍTÉLET ELŐTT: EGY BŰNTÉNY KRÓNIKÁJA

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Eszes Beáta
2017.02.21.


Bene Krisztián gyermekorvosra másodfokon akár 8-10 év feletti börtönbüntetést is kiszabhatnak előre kitervelt, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölési kísérlet miatt.

„Nagyon jó iskolákba járt, példás családi neveltetés, magasan kvalifikált, orvos-közgazdász, jó kapcsolatai vannak, nyugodt, családos ember – teljességgel lehetetlen, hogy ilyesmit elkövessen” – olvasom a neten egy ún. „gyakori kérdések” rovatban, ahol a csetelők a bűncselekményt próbálják összeegyeztetni a társadalmi elitbe tartozó befolyásos és sikeresnek tartott férfi személyével.

Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója, a budapesti Örs vezér téri bevásárlóközpontban működő Árkád Egészségközpont volt gyermekorvosa „a lúgos orvosként” vált hírhedté a köztudatban: a Bíróság 2016. májusában első fokon, még nem jogerősen négy évre ítélte el mint elkövető tettest abban a bűncselekményben, ahol a főorvos 2013. márciusában volt partnerét, felesége melletti szeretőjét, R. Erikát megtámadta, megkötözte, elkábította, majd nemi szervén lúggal leöntve rajta élete végéig maradandó testi roncsolást okozott.

Bene fenti pozícióit a 2013. márciusi előzetes letartóztatás és az azt követő eljárás folyamán vesztette el, azóta szabadlábon védekezve, magánrendeléseiből, vélhetően államtitkár testvére támogatásából és korábbi milliós bevételeiből él. Rokoni kapcsolatai által Terézváros körzeti gyermekorvosi rendelését a letartóztatása és ügyének sajtóba kerülése után kapta meg. Az Árkád Egészségközpont weboldala tanúsága szerint a cikk írása idején a gyermekorvosi rendelésüket szüneteltetik, Bene nevét levették a honlapjukról. Dacára a bűntett súlyának, a szökés reális veszélyének, Bene mai napig szabadlábon védekezik, a bűntényt követő azonnali letartóztatást majd szabadon bocsátást követően, a nyomozás és elsőfokú tárgyalás közben többször külföldön vakációzott, amiről felszabadultan számolt be közösségi oldalán.

MEGHATSZOROZÓDOTT A KIVÁNDOROLNI KÍVÁNÓ FIATALOK SZÁMA

TABUNYITOGATÓBLOG
Szerző: Balla István
2017.02.21.


...A 2016-os adatok azt mutatják, hogy a fiatalok (15-29 évesek) egyharmada tervezi, hogy a jövőben külföldön tanul vagy munkát vállal. Ez az önmagában is aggasztó arány mindössze 1-2 százalékot csökkent csak 2012 óta, miközben a gazdasági helyzet sokat javult. Egy másik állítás alapján a helyzet még rosszabb: a fiatalok mindössze 42 százaléka ért egyet azzal, hogy "Életem nagy részét inkább Magyarországon szeretném leélni, mint bármely más országban".

Ennél sokkal érdekesebb az elmenni szándékozók motivációja. A legfőbb ok természetesen most is a jobb megélhetés, a fiatalok több mint kétharmada ezért hagyná itt Magyarországot. Nagy súllyal esik latba e téren még a tapasztalatszerzés, a rossz anyagi körülmények, a nyelvtanulás, a kilátástalanság.

Ami viszont nagyon szembetűnő: míg 2012-ben a fiatalok 2 százaléka mondta, hogy az emigráció szándékának oka a honi politikai-ideológiai helyzet, ez az arány 2016-ra meghatszorozódott. Érdekes egyébként a 2016-os tanulmányban az erről szóló mondat: "Az itthoni politikai helyzet miatt a fiatalok mindössze 12 százaléka hagyná el az országot". Minden kilencedik távozását fontolgató fiatal válaszolja tehát ezt – nem épp bizakodásra okot adó adat ez sem.

Nem bíznak a kormányban


Mindez nyilván nem független attól, hogy a vizsgált korosztály egyáltalán nem bízik a kormányban: a kabinet a felkínált lehetőségek közül hátulról a harmadik. (Sokkal előkelőbb helyen állnak ezen a listán például a civil szervezetek.) E lista végén a politikusok állnak (úgy általában), illetve a bankok, biztosítók.

Az ifjúság legégetőbb problémái között megerősödtek az utóbbi években az anyagi nehézséggel, létbizonytalansággal, elszegényedéssel összefüggő félelmek: a négy évvel korábbi 38 százalék helyett most a fiatalok 43 százaléka jelölte be ezeket. A második helyen a kilátástalan, bizonytalan jövő áll (hatszázalékos növekedés négy év alatt).

A vizsgálat arra is rákérdezett, hogyan látják saját anyagi helyzetüket a 15-29 évesek. 7 százalékuk mondta, hogy gondok nélkül él. Több mint 40 százalékuk nyilatkozta azt, hogy beosztással jól kijönnek, közel egyharmaduk pedig azt, hogy éppen kijönnek jövedelmükből. Minden tizedik fiatal háztartása hónapról hónapra anyagi gondokkal küzd, illetve 2 százalékuk egyenesen nélkülözések között él. Igaz, ebben van javulás a 2012-es adatokhoz képest, de korántsem látják rózsásnak a helyzetüket a fiatalok...


ITT OLVASHATÓ

NAGYOT KACAGOTT A "HÁZ"

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2017.02.21.


Persze, csak a „Ház” keresztapai része. Nem csoda: a főnök hatalmas, ellenállhatatlan unortodox poént engedett meg magának: kicsit kódoltan (ahogy sorosozni/zsidózni is szokott), de azért úgy, hogy az általa személyesen kiválasztott szolganépségből a leghülyébb is megértse: lebuzizta egykori polgári körös bajtársát…

Igen, a Keresztapa bizonyos dolgokban nagyon bátor: hatalmasat köpött a hanyatló világ polkorrektségére, és vállalva az EU brüsszelitáinak esetleges ejnyebejnyézését, a „Ház” és a sajtó nyilvánossága előtt lebuzizta korábbi szövetségesét, aki – mi tagadás – keményen megtámadta. Vona egyébként kihívta a sorsot maga ellen, amikor arra kérte egykori polgári körös társát, hogy ne bújjon Tarlós szoknyája mögé. Igaz, ezt senki sem értékelte buzizásnak. Orbán válasza viszont másnak nem is értelmezhető:

„Nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.”

Volt is ezen a mókán nagy viháncolás, összeröhögött a saját farmon, biztos emberismerettel összeválogatott társaság! Igazuk is van: ha a „miniszterelnököt” valaki mondjuk rablóvezérnek nevezi, a leghelyesebb azzal válaszolni, hogy netán buzi-e vagy?!

Azért a buzizáson kívül vegyük észre a hazug hencegést is: bátornak tünteti föl magát az a férfiú, aki mindig igyekezett minden nehéz szituációt elkerülni – vagy ha maga teremtett olyat, mint 2006-ban az Astoriánál, időben meglógni…

Orbán persze nagy kockázatot vállalt: a brüsszeliták esetleges rosszallásán kívül tarthatott attól is, hogy a „Ház” szigorú Mestere rendreutasítja, netán kivezetteti! De ezúttal megúszta…

ORBÁN VIKTOR KEZD NAGYON UNALMAS LENNI

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.02.21.


Teljes gőzzel dolgozik a kormány kommunikációs gépezete azon, hogy újabb ellenségeket kreáljon a magyarok számára, illetve, összeálljon végre egy olyan stratégia, amellyel a Fidesz magabiztosan vághat neki a 2018-as parlamenti választáskampányának. Egyelőre azonban csak lerágott csontok esnek ki ebből a gigantikus gépezetből. Olyan témákat rángatnak elő, mint a migráció, Soros György és a civilek ostorozása, no meg a jó öreg Brüsszel pocskondiázása. Orbán Viktor meg is mondta parlamenti szezonnyitó beszédében, hogy mitől kell félnie a magyarnak, de ezek a szavak már üresen csengtek, így láthatóan maga a miniszterelnök sem hisz abban, hogy egy ilyen lejárt lemezzel sok bulizót lehet a Fidesz táborába csalogatni egy év múlva.

Régi dilemma a politikai elemzők körében, hogy egy-egy vesztes ügy kapcsán a Fidesz politikusai szándékosan beszélnek-e összevissza, vagy tényleg olyan nagy a fejetlenség a párt háza táján, ami a legrosszabbat hozza ki Bánki Erikből, Kósa Lajosból, Németh Szilárdból vagy éppen Tarlós Istvánból. Ha ez a második variáció az igazság, akkor tényleg nem kell összecsinálnia magát az ellenzéknek Rogán Antaltól, Habony Árpádtól és a századvéges háttércsapattól, hiszen a kormányzati kommunikációs guruk úgy futnak az események után, mint hasmenéses csiga a homokozó felé.

Mindazonáltal ebben a nagy kuszaságban Orbán Viktor karizmája még inkább megvillan, hiszen kit érdekel ma bármelyik fideszes sublenc álláspontja, ha a főnök épp az ellenkezőjét mondja? A budapesti olimpiai pályázat sorsa egyetlen ember kezében van, és azt Orbán Viktornak hívják. Ő találta ki, ő ölt bele az előkészületekbe mintegy húszmilliárd forintot, és ő is fog kihátrálni mögüle, ha már politikai veszteségként éli meg az ügy támogatását. Feltűnő azonban, hogy mostanában ő is egyre több kérdésre ad kitérő válaszokat, így az olimpia kapcsán is csak célozgat arra, hogy itt már bottal üthetjük a sportesemény mögött felsorakozó nemzeti egységet. Nem mintha nem ő mondta volna még a szocialisták országlása idején, hogy a haza nem lehet ellenzékben...

EGY DEMOKRATIKUS ORSZÁGBAN A MINISZTERELNÖK NEM BUZIZIK

VÁSÁRHELYI MÁRIA BLOGJA
Szerző: Vásárhelyi Mária
2017.02.21.


Egy demokratikus ország demokratikus parlamentjében a miniszterelnök nem buzizik, nem zsidózik és nem uszít a menekültek ellen.

De ha mégis ilyesmire vetemedne, akkor az összes tisztességes képviselő felállna és kimenne, és addig nem is jönne vissza, amíg a miniszterelnök meg nem követi a megsértett kisebbségeket.

De ehhez persze figyelni kéne és nem úgy ülni ott, mint a tejben tök...

FEJLESZTÉSI PÉNZEK AZ ABORTUSZMENTESSÉGET ÍGÉRŐ EGYHÁZI FENNTARTÓKNAK - MIT IS ÜZEN A KORMÁNY?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Nagy Gyöngyi
2017.02.21.


Egy hete, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (nem az egészségügyi államtitkár) sajtótájékoztatóján derült ki, hogy a Bethesda és a Budai Irgalmasrendi Kórház (BIK) 7,8 milliárd forintos fejlesztési támogatásban részesül, amelyért ’cserébe vállalják’, hogy a kialakítandó szülészeti és nőgyógyászati osztályaikon nem végeznek abortuszt.

Pár dolgot tegyünk helyre ezzel a hírrel kapcsolatban, mert rengeteg benne a félinformáció. A két kórház tavaly áprilisban rakta le fejlesztési koncepcióját az egészségügyi kormányzat elé. Ez a koncepció, amit most elfogadtak, szól a gyermeksürgősségi ellátás fejlesztéséről, gyermek-pszichiátriai osztály kialakításáról, és emellett egy új szülészeti, illetve PIC-osztály (perinatális intenzív centrum) kialakításáról, a gyermekkórház keretei között, külföldi sikeres példákra hivatkozva a két típusú – gyerekgyógyászati és szülészeti-nőgyógyászati – ellátás közelítése kapcsán. A BIK-ben a nőgyógyászat fejlesztésére kerül sor, és a fenn említett összeg túlnyomó részét, 6,37 milliárd forintot a Bethesda használhatja fel.

A szülészeti-nőgyógyászati osztályokra vonatkozóan a koncepció már tavaly is tartalmazott, “önkéntes vállalásként” pár figyelemre méltó elemet: így a kevésbé medikalizált szülészetre vonatkozó – „otthonszülés a kórházban” – ígéretét, a hálapénz elutasításának vállallását, illetve azt a leginkább lelkiismereti okokból történő célkitűzést, hogy abortuszt az új felnőtt osztályokon nem fognak végezni (magának az orvosnak ma is joga van visszautasítani az abortusz elvégzését).

Az abortusz-mentesség elemét azzal is indokolja Velkey György, a Bethesda igazgatója és a Kórházszövetség elnökhelyettese, hogy jelentős a társadalmi nyomás (igény) a vallásos kismamák részéről, hogy várandósságuk kapcsán ne kerüljenek számukra nehéz kommunikációs helyzetbe. (Értsd, ne kelljen olyanba botlani a kórház folyósóján, aki abortuszra megy.)

E kiegészítések után térjünk a lényegre: mi is ezzel a hírrel – ezekkel a tényekkel – a probléma, mikor a koncepció bizonyos elemei vitathatatlanul pozitívak? És most elsősorban nem a két intézményt akarom kritizálni, hanem a döntéshozót.

Az, hogy a nem vallásos kismamák, sőt, a nem vallásos betegek részéről is igen nagy az igény a hálapénz-mentes egészségügyre.

Az, hogy a nem vallásos kismamák részéről (is) igen erőteljes az igény a kevésbé medikalizált szülészetek kialakítására.

Az, hogy miközben éppen készül (?) Budapest ellátásszervezési koncepciója, annak véglegesítését megelőzően sor kerül egy ilyen jelentős fejlesztési összeg odaítélésére, anélkül, hogy tudnánk, a nagy egész hogy fog kinézni, és valóban mire érdemes pénzt kiadni. (Pl.érdemes-e - méretgazdaságossági szempontokat is mérlegelve - újabb szülészeti osztályt kialakítani, vagy jobb lenne-e csak a gyermeksürgősségi osztályt fejleszteni.)

Az, hogy az Irgalmasrendi Kórház úgy nem fog végezni abortuszt, hogy közben erre területi ellátási kötelezettsége van.

Az, hogy a Lázár János szándékosan odadobja az abortuszt-kérdést félig-meddig gumicsontnak a többi probléma elfedésére.

Az, hogy nyilvánvaló, hogy az abortusz-mentességet a jelen jogszabályi környezetben nem lehet a támogatási szerződésben jogszerűen rögzíteni. Így – optimista feltételezéseim szerint és jogszabály-módosítás hiányában – ez ’csak’ egy üzenet. Az egyházi fenntartónak adunk pénzt – bár ő eleve többet kap – hiszen az egyháztól is jutnak hozzá források az állami finanszírozáson túl, miközben a normál állami rendszer rohad.

Az, hogy szándékosan ez a legfontosabb üzenet: abortusz-mentességre adunk pénzt, amivel borzolni lehet a kedélyeket...

A PAKOLÁS ÉDES GYÖTRELMEI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: wien74
2017.02.21.


Ha azt mondom, pakolás, akkor alighanem a legtöbb határátkelőnek (a férfiaknak biztos…) egy pillanatra gombóc keletkezik a gyomrában, mert hát ugye pakolni általában senki sem szeret, ellenben muszáj, amikor az ember hazaindul hosszabb-rövidebb látogatásra. A helyzet ráadásul nem is feltétlenül távolságfüggő, hiába hinné azt az ember, hogy Ausztriából könnyebb nekiindulni, mint mondjuk Németországból vagy Angliából. Nem az, és erre bizonyság wien74 írása.

„Pakolásban egyértelműen mindig is nagyok voltunk.

A sok utazgatásnak köszönhetően abszolúte tökélyre fejlesztettük az összekészülést, így pontosan tudjuk, melyik táskába mi fér bele, mi az, amire mindenképp szükségünk van és ezt hogy lehet lazán beszuszakolni a kocsinkba. Na, oké, az talán túlzás, hogy lazán.

Ez a mostani időszak mégis picit más, hisz ha átruccanunk Osztrákhonból „magyarba”, akkor az azért nem egy klasszikus értelemben vett nyaralás. Bár a csomagok tekintetében nincs nagy változás. Abból most is sok van.

Párom meg is jegyezte, hogy mi minden egyes alkalommal egy folyosónyi cuccal utazunk. Mindegy hogy két napra megyünk vagy egy hétre, a mennyiség ugyanaz. És ilyenkor a konyhából csakis úgy lehet megközelíteni a bejárati ajtót, ha közben kismillió bőröndön, sporttáskán, zacskón átesünk.

Ami nem maradhat


Pedig férjem tett egy gyatra próbálkozást arra, hogy ezt a rengeteg cuccot, hogyan is lehetne leredukálni: mondjuk úgy, hogy mindenki annyi táskát hozhat, amit ő maga elbír. Bevallom, én ezen elbuktam.

Mert ugye fejenként egy táska az alap. Na, jó, a lányomnak kettő. Meg anyának is. Aztán kell egy cipős. Ja és persze a laptop sem maradhat otthon. És ugye sportcuccot is vinni kell. Mindenkinek külön. Télen korit is. Abból rögtön négyet.

És az otthoniak extra megrendelése egy kosárba kerül (csupa csak "kint" kapható finomság). Egy-két üveg jó bor a barátoknak, egy kis nasi a gyerekeknek. Kinőtt ruhák a barátnőim gyerekeinek.

Meg hát vissza kell vinni a könyvtári könyveket, a kiolvasott osztrák újságokat is. És az üres mézes üvegeket. Ott vannak még a kütyük: mobil, tablet, fülhallgató (ezek létfontosságúak, különben már az első kanyar után jön az örökzöld "Ott vagyunk már?")...

BOTKA LÁSZLÓ AZT ÜZENTE

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2017.02.20.Kisebb csoda történt a hétvégén: egy emeszpés mondott valamit. Mármint nem csak beszélt, hanem tényleg mondott is valamit. Ritka pillanat ez az utóbbi időkben, érdemes foglalkozni vele egy kicsit.

Botka László zászlóbontásától nem biztos, hogy pont ezt és pont így várták az érintettek. Bonyolult körmondatok helyett világosan beszélt, amitől páran összementek, mint lehányt gyapjútakaró a főzőmosásban. "Tehertétel" - mondta, és a "bizalmat eljátszók" vonuljanak szépen vissza az arcvonalból a zembereknek hazudókkal együtt.

Hoppá, mi?

Ráncba szaladt pár megsápadt arc fölötti homlok a baloldalon. Először is Fletó a maga részéről úgy érzi, ha kellett is lakolnia akkor már meglakolt, meg egyébként is pukkadjon meg mindenki, aki belép a Lengyel László Szürke Kardigán Szövetségbe. Másodszor ott vannak azok, akikről olyan hírek érkeznek időről időre, hogy jó nekik az őfelsége ellenzéke szerep, fő a túlélés és a biztos bársonyszék. Legutóbb a Demeter Márta-gét kapcsán volt arról szó, hogy egyes emberek nem feltétlenül a kormányváltásban érdekeltek arrafelé...

ÁLLAPOTA AGGASZTÓ ÉS FÉLELMETES

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.20.


...Sok minden volt már, amire azt mondtam, hogy ép ésszel lehetetlen akárcsak elképzelni is azt a mélységet, ahova a magyar politika és közélet süllyedni volt képes a narancstálib maffiaszervezet hatalomra kerülése óta, de az mégiscsak a gyűlölettel teleokádott nemzeti magyar pöcegödör véres legalja, amikor az ország első számú embere az ország házának falai között egy ellenzéki párt vezetőjének kérdésére azt röfögi fel a vasárnapi pörkölt emlékével egyidőben, hogy te meg buzi vagy, komám.

Bár ehhez semmi köze Orbánnak, a grazi klinikán valószínűleg hosszú hétvégét tartottak a szakemberek, az eredmény pedig ímhol látható. A kiművelt államférfiú, a tisztesség és egyenes gerinc mindenkori megtestesítője, a nemzeti szabadságharc zászlóshajója az ország lakosságát pillanatnyilag leginkább foglalkoztató közügyre vonatkozó, közérdeklődésre számot tartó, emberi hangon feltett (nem mellesleg jogosan számonkérő) kérdésre politikai ellenfele (jelen esetben a polgárok ugyanilyen irányú kérdését megfogalmazó képviselő) vélt, illetve valósnak vélt szexuális orientációjával vág vissza.

A szándékosan fogalmatlanok kedvéért: a szoknya mögé bújás kifejezést Vona Gábor a felelősség elhárítása értelmében vette a szájára, erre érkezett válaszul a más férfiak szoknyáját idéző öblös buzizás. Orbán Terry Black szoknyája és tévedhetetlen emlékei mögé bújva, a Habony-Vajna-féle revolvermédia magma alatti szintjéről hárította el az egész országot jogosan érdeklő kérdést. És itt nem kizárólag a látványosan szétcsúszott kocsmai hősről van szó, hanem a mellette és a háta mögött tele pofával, önfeledten és őszintén heherésző, vinnyogó, az élő isten hátára imádattal tekintő sisereahadról.

Istenemre, megérne egy pszichiátriai pszichológiai esettanulmányt mind közül a legjobban szórakozó külön Semjén Zsolt KDNP-elnök is. KDNP úgy, mint az a piócapárt, amelynek soraiban egy fiatal lány megrontásának gyanúja miatt hírbe hozott, azóta lemondott alpolgármester is hosszú évekig garázdálkodhatott, és akitől a kereszténydemokrata álszent horda mai napig nem határolódott el. Ennek a pártnak az elnöke gurgulázva röhög a főnök minden egyes poénnak szánt görcsös jópofizásán és kínosan vigyáz arra, hogy megkülönböztethetően az ő nyihogása legyen a legmeggyőzőbb, nehogy megsértődjön és elboruljon a személyiségzavar. Annyira kínos ez az egész, hogy már rendesen fáj.

Megértük azt a napot – ennél vadabb már sose lesz, pedig de -, amikor Vona Gábor, a korábban szintén teli tüdőből buzizó, zsidózó, cigányozó Jobbik-elnök kultúrembernek tűnik a fényességes tudatrepedés mellett.


Én nem buzizok vissza, mert az tényleg kocsmaszint

– ezt válaszolta Vona a 24.hu ama felvetésére, hogy nem fordult meg esetleg a fejében a viszonbuzizás. Ami már csak azért sem lehetett aktuális, mert Kövér László, a fénylő csillag önjelölt testőrsége és védelmi hivatala megtagadta a viszonválasz lehetőségét is a Jobbik elnökétől. Ezért aztán a saját maga bátorságát egy ilyen övön aluli trágya személyeskedéssel illusztráló és elintéző nagyon kisember eliszkolhatott, mert tudta: harcostársa az elvtelenségben és görénységben megtagadta a szót Vonától.

Ha jobban belegondolunk, nincs annál szánalmasabb kép, mint amikor a patkányként menekülő, a válaszait papírfecnikről felolvasó, magát államférfiúnak képzelő bomlottelméjű senki elsunnyogás közben hörgi, hogy mennyire nagyon bátor ő. Elgondolkodtató, hogy nem ez az első alkalom, amikor Orbán bunkóságban, cinizmusban, faszariságban túltesz a méltán bírált Jobbik tetszőleges képviselőjének legaljasabb kijelentésén.

Bármennyire nem bírom – és soha nem fogom bírni – megemészteni ezt a pártot (cukisodás ide vagy oda), bármennyire is beütött a többség szemfényvesztő lázadásának és a politikai korrektség felkoncolásának éve, azért az, hogy egy miniszterelnök ilyen okádék módon nyilvánuljon meg, és egy több millió embert (egy egész országot!) érintő ügyben előrángassa ellenfele senkire nem tartozó szexuális beállítottságát azért, hogy megfutamodhasson a válasz elől, és a végén még önelégülten el is röhöghesse magát, több mint gusztustalan. Az Országgyűlésben ez a színvonal nem csak azokra nézve méltatlan, akik nem szavaztak és soha nem szavaznának a Fideszre, hanem azokra nézve is, akik védik tökön és babon át a védhetetlent.

És ez az a pillanat, amikor ide kell citálnom azt az írásunkat, amelyben világossá tettük: soha nem fogjuk eltűrni itt, ezen a felületen, hogy bárki Orbán vélt vagy valós cigány származása miatt beleszálljon és keresztre feszítse. Ha melléteszem ezt az egész országra nézve félelmetes mutatványt, ezt a minden kritikán aluli megnyilvánulást, rájövök, hogy őszintén undorodom ettől a beteg embertől (nem orvosi, hanem morális diagnózis ez). Undorodom ettől a tizenakárhány év óta menekülő, mesterséges burokból kormányzó, nyílt, őszinte vitában részt venni gyáva, újságírókat megvető, férfiatlan szájhőstől, aki képtelen elismerni, hogy alulmaradt, de minél inkább vesztésre áll, annál pofátlanabbul vicsorog, annál hisztérikusabban és sértődöttebben hörög.

Ez maradt a brilliáns elméből, a szavak nagymesteréből, az intelligens demokratából. Egy roncs. Fizikai és lelki roncs. Aki szotyolát köpköd az üres stadionjában és papírból olvasva buzizik a parlamentben. Érthetetlenül motyogva pakolássza a kis fecnijeit, saját bátorságára hivatkozva sértő módon megbélyegzi ellenfelét, majd gyáván és sunyin megfutamodik. Az emberektől rettegő, kordonok mögé bújó, újságírók elől menekülő Orbán Viktor állapota aggasztó, ő maga egy gyógyíthatatlan betegség a nemzet testén. Vállalhatatlan. Retteg, és kapálózik. Amit csinál, arra nincs mentség és bocsánat. Egyetlen érdemi felvetésre nem válaszol, sérteget, rágalmaz, visszatámad és reméli, hogy az idő neki dolgozik, hogy az emberek hülyék, felejtenek, és minden magától jóra fordul.

Nem fog.

HOGYAN ÉLNEK A BUJKÁLÓ MENEKÜLTEK SZERBIÁBAN?


B1 BLOGCSALÁD
Szerző: jdesi
2017.02.21.Több százan rekedtek Szerbiában azok közül a menekültek közül, akik hónapokkal ezelőtt indultak el Európa felé Afganisztánból, Pakisztánból. Indiából. Az ő helyzetükről szól ez a helyszíni beszámoló amelyet a Press Port News készített a B1 blog számára.

Írásaink erről elolvashatók:

VÍZUMGYÁR: MI KÖZE VAN SZIJJÁRTÓNAK AZ OROSZ TITKOSSZOLGÁLATHOZ?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AN
2017.02.21.


Egyre ijesztőbb kép kezd kialakulni arról, hogy az orosz titkosszolgálat milyen mélyen épül be az oroszbarát “illiberális” államok vezetésébe. Amerikában a hírszerző szolgálatok most piszkálták ki a nemzetbiztonsági tanácsadó székéből Michael Flynn-t, aki a kiszivárogtatott információk szerint nagy valószínűséggel orosz kém.

Rex Tillerson külügyminiszter is Putyin barátja és üzlettársa, a legmagasabb orosz állami kitüntetés birtokosa. Gyakorlott kremlológusok kizártnak tartják, hogy az oroszok nem szervezték be. Trump is zsarolható a nyilvánosságra került adatok szerint. Talán nem véletlen, hogy Tillerson látogatása után egy délután alatt sutba vágta korábbi terveit, és a Putyin-barát Tillersont nevezte ki külügyminiszternek.

Mindez rendkívüli hasonlóságot mutat a magyar kormány vonatkozásában is. A moszkvai vízumgyár kapcsán felszínre kerülő hátborzongató információk azt a kérdést vetik fel, hogy Szijjártó Péter külügyminiszternek mi köze van az orosz titkosszolgálathoz? Felvethető úgy is a kérdés, hogy nem dolgozik-e a külügyminiszter úr az orosz titkosszolgálatnak? S az a kérdés sem kerülhető meg, hogy mit tud erről Orbán és mióta? Mi köze van az oroszokhoz? Hogyan rendelte Putyin magához Orbánt s döntötte el egy nap alatt Paks II-t Moszkvában?

A 444.hu írta meg, hogy Tarsoly Csaba a Questor-ügy bírósági tárgyalásán azt mondta, az orosz titkosszolgálatot és a velük kapcsolatban álló orosz szervezett bűnözői köröket uniós vízumokkal ellátó moszkvai magyar vízumgyár ötlete Szijjártó Pétertől származik. Tarsoly a lap szerint a tárgyaláson ezt mondta: “Engem Szijjártó úr keresett meg, hogy kiszervezzék a vízumkiadást, hogy ne a követségen döntsék el, ki kaphat. Ez egy 40 ablakos központ lett, 15 eurót kerestünk vízumonként. Ez az orosz kereskedőház része lett volna.”...

MÉSZÁROS LŐRINC VAGYONA NŐ, MINT A BOLONDGOMBA

ÁTLÁTSZÓ - VASTAGBŐR BLOG
Szerző: Eric
2017.02.20.


A legnagyobb növekedést természetesen a Mészáros és Mészáros Kft. tudhatja magáénak. A cég 10 év alatt megezerszerezte a bevételeit.

“Csak a pénz csinál pénzt” – hangzott el az örökbecsű mondat Kirk Douglas szájából a Pénz boldogít (Greedy) című remek vígjátékban még 1994-ben. A székesfehérvári születésű Mészáros Lőrinc ekkor még csak 28 éves volt, és épp azzal volt elfoglalva, hogy az állami gázprogram kapcsán egy alcsútdobozi, gépészettel foglalkozó társával elkezdték bekötni a faluban a gázt. A jól értesültek azt állítják, hogy Lőrincék vállalkozása nagyon sikeres volt, és ezt a sikert annak köszönhették, hogy Lőrinc közvetlen stílusú, társasági ember volt.

Aztán megismerkedett egy megye 1-es felcsúti focimeccsen Orbánnal. 2006-ot írtunk ekkor, és Lőrinc vállalkozása épp haldoklott, vagyona 19 millió forint volt. Egy bukott vállalkozó diskurzusa egy bukott miniszterelnökkel a megye 1-ben, csodálatos beszélgetés lehetett. De eredményes. Nem sokkal később Lőrinc lett az elnöke a Viktor által alapított “A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért” alapítványnak, ami papíron arra lenne hivatott, hogy fenntartsa a felcsúti fociakadémiát. Azt az akadémiát, amely olyan sok tehetséget nevel ki, mint a “nyelvtudás hiánya miatt” a Bundesligából hazazavart Kleinheisler vagy… k: a korábbi gázszerelői vállalkozását építőipari kivitelezővé fejlesztette, és 2008-ban már százmilliós bevétele volt...

ELLENSÉGGYÁR ÚJRATÖLTVE, AVAGY ÚJABB NEMZETI KONZULTÁCIÓ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2017.02.21.


Úgy tűnik, a Fidesz – és annak elnöke – meg óhajtja kérdezni népét, mitől rettegjünk leginkább a választásokig hátra lévő időben, és ennek érdekében megint nemzeti konzultációt hirdet. Mindebből az körvonalazódik, hogy muníciót kell gyűjteniük a következő kampány-akcióhoz, hogy legyen aztán mivel teliaggatni az egész országot. Ezt vélik választási győzelmi receptül, magyarán, 2018 tavaszáig a csapból is az alábbi öt téma fog ömleni mindnyájunk legnagyobb örömére és épülésére.

A magyar nemzetet öt veszélyforrás igyekszik hanyatlásba lökni O. V. szerint: a rezsicsökkentés brüsszeli betiltása, az illegális bevándorlás, a külföldi befolyásolási kísérletek, valamint a magyar adócsökkentést és munkahelyteremtő programokat célzó brüsszeli támadások. Ezekkel kell szembenézni, és erről kap majd levelet az igen hülyének nézett, s egyben lesajnált keményen dolgozó kisember. Már a módja is megvan.

Ennek az öt támadásnak az elhárítására kidolgozott lépéseket nevezi a kormány új nemzeti politikának, amely megvédi Magyarországot, a nemzeti érdekeket – mondta Orbán Viktor tegnap napirend előtt az ország cirkuszában, s nyilván e hatalmas küzdelem módozatait valamint kétségbevonhatatlan eredményeit tudhatja meg a levélből a választási fülke felé terelni óhajtott polgár, maga a nagybetűs nép, illetve nemzet, valószínűleg az ausztrál nyugdíjas is az utalványa mellé...

EGY TÖRÖK MILLIÁRDOSSAL SÉTÁLGATOTT ORBÁN VIKTOR A FELCSÚTI STADION TETEJÉN


SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Bors
2017.02.21.


Orbán Viktor magánprogramjairól nem áll módunkban tájékoztatást adni - válaszolta a Miniszterelnöki Sajtóiroda a Bors kérdésére, hogy kivel beszélgetett a felcsúti Pancho Aréna nézőterének tetején lévő, a stadion fényszóróinak is helyet adó karzaton.

A miniszterelnök a Videoton-Újpest bajnoki meccset tekintette meg, de előtte egy többfős társasággal járta körbe a korláttal védett részt, és a magasból mutogatta nekik a környéket.

A lap szerint a fotók alapján az egyik vendég Adnan Polat török üzletember, a Galatasaray futballklub volt elnöke, Recep Erdogan török elnök jó barátja volt, akinek dollármilliárdokat érő cégbirodalma van.

A Bors szerint Orbán és Polat hivatalosan még sohasem találkoztak, a kormányfő sajtóirodája eddig egyetlen újság megkeresésére sem volt hajlandó elismerni ismeretségüket. Pedig - mint írják - Polat a magyar diplomácia egyik fontos kapcsolata: az ő cége üzemelteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, és az ő isztambuli irodaházában székel a magyar főkonzulátus...

PONCIUS PILATES

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.02.21.Lehetetlen a Fideszt szélsőjobbról előzni. Orbán már régen maga mellé állította az összes nemzeti gondolkodású, elmeháborodott választót.

A magyar kormányfő az ország parlamentjében azt találta mondani tegnap, hogy Vona Gábor a Jobbik elnöke eladja a pártja lelkét, amikor antiszemita pártból, filoszemita, azaz zsidógyűlölőből a zsidókat kedvelő pártot, az EU gyűlölőből pedig az EU-val szimpatizálót csinált. Továbbá arra tett célzást, hogy Vona Gábor meleg lenne, amikor Vona állítását cáfolta, aki szerint a miniszterelnök Tarlós István szoknyája mögé bújik, mert – ahogy a kormányfő fogalmazott – ő nem szokott férfiak szoknyája mögé bújni.

Azt a kurva életbe! Micsoda szócsata! Minő emelkedett szellemi nívó, mily elmés és csattanó riposztok. Nem véletlen, hogy a kormánypárti képviselők pirospozsgás orcáját harsány röhögésben megnyilvánuló önfeledt öröm és vígság öntötte el Orbán Viktor szavai hallatán a viccesen tisztelt háznak nevezett intellektuális bordélyházban, ahol egy Orbán Viktor és egy Vona Gábor méretű szellemóriás érveinek acélos összecsapása lett a hétfői nap csúcspontja az Úr 2017. esztendejében, mely esemény – nem mellesleg – a magyar sajtó számos képviselőjénél spontán megömlést (latin nevén: ejaculatio praecoxot) idézett elő...

OLIMPIAI MAJMOK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.02.20.


Folyik az adok-kapok, olyanok a résztvevők, mint a pákosztos kukták, akik loptak a tűzforró szilvásgombócból, és most égeti a kezüket, ezért egymásnak dobálják, nagy sziszegések közepette.
Hirtelen mindegyikük a másikban találja meg az olimpia gazdáját, jóllehet ezidáig a kormány úgy ölelgette, mint saját ölbéli gyermekét.
Az igaz, hogy az olimpiát városok rendezik, de az is igaz, hogy a mai olimpia már nem egyszerű sportverseny, hanem világcirkusz, a legnagyobb médiaesemény, és hatalmas üzlet.
No, nem a rendezőknek, mert azok általában ráfizetnek, mint a liba, akit a róka vacsorára hívott, de a különféle építő cégeknek, ilyen-olyan beszállítóknak mindenképpen.
Egy olyan országban pedig, mely államosította a korrupciót, melyben a maffia diktálja az üzleti feltételeket, előre lehet tudni, hogy a rendezési költségek jelentős része kinek a zsebébe vándorol.
A haszon magánzsebekben képződik, míg a veszteséget mi viseljük, mindahányan, merthogy az adósságokat meg kell fizetni, ha esik, ha fúj.

Természetesen olimpiát rendezni felemelő érzés, különösen, ha még keres is rajta az ember.
Ha tudja, hogy miközben kiáll a pódiumra és felolvassa a bonyolult mondatot az olimpiai játékok megnyitásáról, közben csörög a kasszában a pénz, az ő pénze.
Ha valaki úgy szocializálódik, hogy a szotyolát köpködi minden áldott hétvégén, az bizony könnyen hiheti azt, hogy az élet a fociról szól, főleg, ha közben ő is, meg a családja is degeszre zabálhatja magát minden áldott nap.
Akkor számára a karrier csúcsa egy szerződés a nagycsapathoz, és ha a tehetsége kevés ehhez, akkor pótszerekkel él.
Sportvezető lesz, vagy sportot irányító helyi politikus, a pálya környékén sertepertélő önkormányzati tag, akinek senki nem mer nemet mondani, hiszen egy faluban párszáz focibuzi jelentős lobbierővel rendelkezik, és lehet őket nem szeretni, de szembefordulni velük nem tanácsos.
Ha pedig a történelem véletlenül a felszínre dobja a komát és országos politikus lesz, aki az államkassza felett is diszponál, akkor teleszarja az országot drága focipályákkal, miközben a gyerekek poros folyosókon ugrálnak, testnevelést parodizálva, merthogy a szép pályákat nem nekik építették, hanem a helyi negyedosztályú botlábú gyerekeknek, akikből se tömegsport, se élsport nem lesz soha...

ORBÁN-VONA CICAHARC - IZGALMAS TAVASZI ÜLÉSSZAK ELÉ NÉZÜNK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2017.02.21.


Február 20-án kezdetét vette az országgyűlés tavaszi ülésszaka, amely Orbán Viktor a 2017-es év teendőiről című napirend előtti beszédével kezdődött. A miniszterelnök néhány látványos hantával és csúsztatással lényegében megismételte két héttel ezelőtti évértékelőjét. Nem esett viszont szó a közvéleményt az elmúlt hetekben leginkább megmozgató olimpia-rendezési népszavazás-kezdeményezésről, és annak eddigi sikereiről. Mondhatjuk azt is, hogy Orbán látványosan kerülte a témát. 

Az ülésszak nyitányának csúcspontja egyértelműen Orbán Viktor és Vona Gábor adok-kapokja volt. Először Vona ment neki Orbánnak, akit önzőséggel, kapzsisággal és gyávasággal vádolt meg, majd a miniszterelnök válaszában kvázi lebuzizta Vona Gábort, ami nem megszokott kijelentés egy miniszterelnöktől, ráadásul nem az országgyűlés épületében.

Orbán megismételte beszédét

A miniszterelnök nem kockáztatott nyitóbeszéde során, gyakorlatilag mindazt megismételte, amit már két héttel ezelőtti évértékelő beszédében is elmondott. Beszédét pozitív gazdasági adatok felsorolásával kezdte, kiemelve, hogy idén akár 4,1 százalékos gazdasági növekedés is lehet. Arról viszont nem esett szó, hogy tavaly jócskán alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye a várakozásokat, és a régióban ismét sereghajtókká váltunk. Az öndicséret itt még nem ért véget, a miniszterelnök legerősebb kijelentése pedig egyértelműen ez volt: A magyar modell működőképes.

Ha a magyar modell alatt azt értjük, hogy az uniós transzferekből fenntartjuk annak látszatát, hogy a magyar gazdaság sikeres, akkor igaza volt a miniszterelnöknek, ellenkező esetben egy teljesen rossz modell mentén próbálunk A-ból B-pontba eljutn
i...

TARSOLY CSABA SZERINT SZIJJÁRTÓ PÉTER MINISZTER ÖTLETE VOLT A MOSZKVAI VÍZUMGYÁR

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: D. Kovács Ildikó
2017.02.21.


Egy Tiborcz-közeli vállalkozó is benne lett volna a pécsi Zsolnay-gyár szanálásában; elképesztő mértékben gazdagodott meg Mészáros Lőrinc az utóbbi években; 800 millió forint se volt elég az UTE-stadion normális felújítására.

Ezekről ne maradj le!


Páva Zsolt ügyvédje és egy Tiborcz-közeli vállalkozó szanálták volna a Zsolnay porcelánmanufaktúrát (Átlátszó)

Ő a valódi gazdasági csoda (Index)

Tarsoly Csaba szerint Szijjártó kereste meg a moszkvai vízumgyár ötletével (444)

Ha van 3 perced:


Páva Zsolt ügyvédje és egy Tiborcz-közeli vállalkozó szanálták volna a Zsolnay porcelánmanufaktúrát
A WHB feltőkésíti az önkormányzati Ledina Kft.-t, amely majd üzemelteti a felszámolás alá került Zsolnay-gyárat – ez volt a terv Pécs jogi képviselője, Szabó Iván szerint. A többségi tulajdonos, Bachar Najari azonban kifizette a Zsolnay tartozását, a WHB tulajdonosa, Paár Attila pedig a botrány miatt kihátrált az együttműködésből. A WHB egyébként cáfolja Szabót: azt állítják, hogy nem volt kapcsolatuk a Ledinával, és csak befektetési céllal vették meg a Zsolnay banki tartozását. (Átlátszó)

Ő a valódi gazdasági csoda

Tíz év alatt az ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit Mészáros Lőrinc. A Fidesz 2010-es hatalomra kerülésekor még csak hét cége volt, mára egy legalább 30 cégből álló birodalmat épített ki, és a saját vállalkozásainak vagyona legalább 12 milliárd forint. A legközelebbi üzletfeleivel együtt 70 milliárd forintos céges vagyont nevezhetünk Mészáros-közelinek. És ebben a felmérésben még nem is szerepel Mészáros új szerzeménye, a Hidashát-Csabatáj agrárcégcsoport, amely a bedőlt Buda-Cash vagyonának része volt. (Index, Átlátszó)

Tarsoly Csaba szerint Szijjártó kereste meg a moszkvai vízumgyár ötletével
Az Index nemrégiben megjelent cikksorozatára utalva azt mondta Tarsoly Csaba a Quaestor-ügy újabb tárgyalásán, hogy őt személyesen Szijjártó Péter kereste meg, hogy a minisztérium kiszervezze a vízumkiadást. A Quaestor és a nemzetbiztonsági átvilágításon néhány éve megbukott Kiss Szilárd cége, a VisaWorld Center ezrével bocsátotta ki a vízumokat, anélkül, hogy bármilyen módon leellenőrizték volna a kérvényezőket. (444)

Biztosítási botrány a Volánoknál?
A Hír TV szerint a Dél-alföldi Közlekedési Központban (DAKK) a béren kívüli juttatási keret terhére élet- és baleset-biztosítást kötöttek 2200 dolgozóra, akiknek lényegében nem volt választásuk. A 2014 tavaszán indult szolgáltatást három évig fizeti a Volán, utána a dolgozó dönthet, hogy megtartja-e a biztosítást, vagy esetleg felmondja, utóbbi esetben az addig befizetett pénz töredékét kapják vissza az ügyfelek. Az üzlet értéke elérheti a 1,5 milliárd forintot is. (MNO)

Ha van még két perced:

Ángyán József: Fideszes családok, kastélytulajdonosok, külföldiek az új földbirtokosok Somogy megyében. (Átlátszó)

A Médiatanács döntése miatt a versenyhivatal sem engedi, hogy az RTL és a Central Média összefonódjon, mert az összefonódás veszélyeztetné a sokszínű tájékozódást. (444)

Saját tulajdonú ingatlan értékesítésére hozott létre vállalkozást Szijjártó Péter barátja
, Kuna Tibor kommunikációs cége, az aranytojást tojó Trinity International Communications. (Átlátszó)

CBA-alvállalkozónál készültek a fertőzött szendvicsek, amelyet a déli határon szolgáló rendőrök kaptak. (MNO)

“Nemzeti ügyből pártügy lett” – mondta Orbán Viktor,
pedig az olimpiarendezés sosem volt nemzeti ügy. (Vastagbőr)

800 millióért újították fel az UTE stadionját,
ehhez képest pár nappal a használatbavételi engedély kiadása után kontármunkára utaló jelek vannak az épületen. (Index)

Egy forint értékben kaptak munkabér-átutalást tanárok február elején,
az óraadói megbízási díjak helyett csupán ennyit utalt az illetékes Közép-Budai Tankerületi Központ. (Átlátszó Oktatás)

Nyilvános tenderen akár többet is kaphatna a főváros a Rác fürdőért,
a városvezetés mégis hagyja, hogy az MFB bank találjon rá vevőt, aki Tiborcz István környezetéből kerülhet ki. (HVG)

Súlyos konfliktust okozhat az EU és Kína között a gyanúsan drága beruházással
, a Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatos brüsszeli vizsgálat. (Napi.hu)

Bezártak két budapesti gyógyszertárat, amelyek a rendőrség szerint a svéd feketepiacon értékesítettek nyugtatókat és szorongásgátló készítményeket. (Index)

SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1.BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey Lajos
2017.02.21.Egyre inkább utat tört magának a többsebességes Európa gondolata, éppen két hét múlva erről tárgyalnak Versaille-ban a négy vezető európai hatalom, a németek, franciák, spanyolok és olaszok elsőszámú politikusai. A francia elnök igyekezet eloszlatni az aggályokat, hogy a földrész jövőjét akarnák ebben a körben meghatározni, de azt meg kell mondaniuk, hogy mit akarnak tenni a többiekkel együtt. Merthogy a szervezetet meggyengítette a Brexit és a Trump körüli bizonytalanság. Merkel azonban már csaknem 3 hete jelezte, hogy lehetséges a többsebességes Európa és Hollande hasonlóképpen nyilatkozott. Az olasz kormányfő szintén csatlakozott az elképzeléshez, akárcsak a Benelux-csoport. Az alapító hatok az eddiginél politikusabb EU-ban gondolkodnak, a később érkezettek viszont gyakorlatiasabb célokat követnek, így továbbra is hozzá akarnak jutni az egységes piachoz és a fenn kívánják tartani a szabad mozgás jogát. A németek és a franciák álláspontját az befolyásolja, hogy Trump győzelme után fel kell gyorsítani a döntéshozatalt, a jövőben nem lehet az egyhangúság elvére építeni. És hogy Európának a saját kezébe kell vennie a sorsát.

Brüsszelben arra számítanak, hogy a négyes csúcson a többsebességes Európával foglalkozó közlemény veszélyes lesz a keleti tagok számára, mert ők kételkednek az egész elgondolásban. Úgy vélik, hogy az a második körbe sorolná vissza őket. Egy uniós forrás szerint a német kancellár és a francia elnök abból indul ki, hogy a magyarok, a lengyelek, vagy a szlovákok ragaszkodnak az EU-hoz, még akkor is, ha egy pár más tagállam nélkülük indul el a szorosabb integráció felé. Ám nem mondhatnak le az európai biztosítékokról, az unió által nyújtott védelemről, amikor beszorultak Putyin és a Trump alatt megjósolhatatlan Amerika közé.

Washington Post
A lap bemutatja, miként került helyettes tanácsadóként az amerikai politika kellős közepébe a magyar származású Gorka Sebestyén, aki az iszlámról vallott nézetei miatt jó ideig csak a washingtoni szellemi élet perifériáján tudott mozogni. Viszont ma már az ő ellentmondásos nézetei határozzák meg Trump populista megközelítését a terrorizmus elleni harc és a nemzetbiztonság ügyében. Kimondott ugyanis három szót, mármint hogy radikális iszlám terrorizmus és ez megváltoztatta a megítélését. Ez a három szó a mostani adminisztráció számára gyökeres szakítást jelent az előző 16 év kormányzatainak felfogásával. Szerinte minden baj a muzulmán vallás ideológiájából ered és az új barbárság a keresztény Nyugatot fenyegeti. A legtöbb terrorelhárító úgy gondolja, hogy Gorka veszedelmesen leegyszerűsíti a dolgokat és ez elidegenítheti a mohamedán szövetségeseket, ellenben nagy lökést adhat a terrorcsoportoknak. A vallástudósok szintén aggódnak, mert az új keletű washingtoni hivatalos vélemény zene az Iszlám Állam füleinek.

Gorka a világot az apja szűrőjén keresztül látja, akit az 50-es évek Magyarországán államellenes szervezkedés vádjával megkínoztak és életfogytiglanra ítéltek. Ám 56-ban kiszabadult és Londonban telepedett le. Fia számára az iszlám Dzsihad olyan, mint a kommunizmus és a fasizmus, vagyis totalitárius. Vagy megadod neki magad, vagy megöl. Ezért Amerikának össze kell állnia a világi arab államokkal, hogy együtt harcoljanak a vallási ideológia ellen, úgy ahogyan az a hideg háborúban történt a kommunizmus lejáratására. Egyik volt tanártársa azt mondja, oktatóként igen egyszerű világképet hirdetett és megerősítette a rábízott katonatanítványok előítéleteit. De ma már Trump sokszor az ő nézeteit szajkózza és azok terjednek a közvéleményben is. Viszont akik nem értenek egyet vele a szakemberek közül, azok szürreálisnak találják, hogy tanácsokat adhat az elnöknek, aki ezek után terrorszervezetnek minősítheti a Muzulmán Testvériséget, ám az USA ily módon közvetlen konfliktusba keveredhet a térség legnagyobb iszlám mozgalmával...

ÁNGYÁN JÓZSEF: FIDESZES CSALÁDOK, KASTÉLYTULAJDONOSOK, KÜLFÖLDIEK AZ ÚJ FÖLDBIRTOKOSOK SOMOGY MEGYÉBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.02.20.Javarészt kikiáltási áron, sokszor a piaci ár alatt vásárolt be magának állami földekből a helyi elit Somogy megyében. Minden tizedik hektár külföldi vagy kettős állampolgár kezébe került. A kaposvári Fidesz-frakcióvezető, és a vadászház-botrányos izsáki polgármester fiai is kiterjesztették birtokaikat, derül ki Ángyán József legfrissebb elemzéséből.

Ángyán József a újabb jelentésben a Somogy megyében lezajlott három földárverési hullámot elemzi részletesen. A megye kiemelkedik az országos átlagból az összes privatizált hektár számában, a kikiáltási áron elkelt földek magas arányával, a nagy egybe függő területek arányával az összes területből, és a nyertes külföldi állampolgárok tekintetében is.


...A hivatalosan közzétett tényadatok tanúsága szerint nem igaz a kormány propganda, hogy helyi gazdák nyerték a földeket tisztességes versenyben. A 12.100 hektár elárverezett területből 7.200 hektárt kikiáltási áron vittek el. A verseny szinte csak a húsz hektárnál kisebb földek árverésére korlátozódott. Az elkelt birtoktestek földterület minőségét jelző aranykoronánkénti árai bizonyos nyertes körökben a piaci ár alatti vásárlás gyanúját is alátámaszthatják.

Az adatok tanúsága szerint 179 db birtoktest, 3.030 ha, az elkelt területek 1/4-e (25,1%-a) erősen átlag alatti aranykorona-áron (50 eFt/Ak ár alatt) talált gazdára, és ráadásul közülük 155 db birtoktest (86,6%-a) esetében ez volt a kikiáltási ár, azaz licitálás és árverseny nélkül került a nyertesekhez. A aranykoronánkénti átlagos vételár 66.548 Ft/Ak lett a megyében.

A legalacsonyabb nyertes árajánlatot, csupán 23.466 Ft/Ak hektáros ajánlatot, Peitler Szilárd adta Balatonboglárról, egy Ordacsehiben található, 6,6 hektáros, 2032-ig saját maga által bérelt, kiváló, 41,7 Ak/ha értékű szőlőért, licit és versenytárs nélkül, kikiáltási áron leütött árverésen...

Ő A VALÓDI GAZDASÁGI CSODA

INDEX.HU
Szerzők: CSURGÓ DÉNES - SZÉMANN TAMÁS
2017.02.20.- Mészáros Lőrinc egy igazi gazdasági csoda, aki tíz év alatt ezerszeresére növelte kis gázszerelő cégének bevételeit.

- A Fidesz 2010-es hatalomra kerülésekor Mészárosnak még csak egy cége volt, hét év alatt viszont már egy legalább harminc cégből álló birodalmat épített ki.

- A felcsúti polgármester saját vállalkozásainak legalább 12 milliárd forint vagyona van.

- Tulajdonostársain és bizalmasain keresztül pedig a saját vagyonának sokszorosára lehet hatása.
- A legközelebbi üzletfeleinek cégeivel együtt nagyjából 70 milliárdos céges vagyont nevezhetünk Mészáros-közelinek, és ez csak az, amiről biztosan tudunk.


Úgy tűnik, mostanában már a csapból is Mészáros Lőrinc folyik. Alig telik el úgy hét, hogy ne derülne ki, Mészáros Lőrinc vett vagy alapított valami újabb céget, és mint amolyan üzleti mumust, őt vélik látni minden kicsit is kétes üzlet mögött. Az biztos, hogy Mészáros Lőrinc relatíve gyorsan lett falusi vállalkozóból az ország egyik legfontosabb embere, akinek mérhető vagyona nem is igazán tükrözi azt, hogy mekkora a súlya a magyar gazdaságban.

Most mégis igyekszünk végigvenni, hogyan jött létre Mészáros legalább harminc cégből álló birodalma, és mekkora vagyonon ülhet a felcsúti polgármester a cégein keresztül. Cikkünk második felében pedig megpróbáljuk összeszedni és összeszámolni, hogy a közvetlenül a tulajdonában lévő cégek mellett mekkora további vagyon fölött diszponálhat bizalmi emberein, üzlettársain keresztül. Megnézzük, kikhez tartoznak azok a cégek, amelyeket a sajtó Mészáros-közelinek szokott elkönyvelni, és hogyan kötődnek a felcsúti milliárdos polgármesterhez...


ORBÁN EGY SZÓT SEM MERT SZÓLNI AZ OLIMPIÁRÓL A PARLAMENTBEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.02.20.A februári ülésszak kezdetével a komédiává silányult Parlamentben szólt országhoz és néphez Orbán Viktor. Csak nem arról beszélt, ami a népet érdekelte. Mert úgy tűnik, Orbán Viktort viszont nem érdekli, hogy 266 ezer budapesti népszavazást akar az olimpiáról. Erről ugyanis egy szót se szólt.

...Két hete Szegeden mondta Orbán Viktor, hogy nem lehet gyávasággal vádolni.

Hát most lassan itt az ideje. A Parlamentben nem merni beszélni a jelenlegi legfontosabb politikai témáról gyávaság. 266 ezer ember, a budapestiek majd 17 százalékának a kérését nem meghallani, és nem kiírni a népszavazást gyávaság. És legfőképp gyávaság az, hogy több tízmilliárd forintnyi pályázati pénz elköltése után a kormány úgy tesz, mintha ezeket a pénzeket nem ők lopták, vagy költötték volna el.

Az nem lenne gyávaság, ha Orbán Viktor beleállna a népszavazásba, és vállalná, ha veszít. De úgy tűnik, Orbán Viktor csak győztes ügybe mer beleállni, csak a saját újságíróinak mer interjút adni.

Szerdán a fővárosi közgyűlés tárgyalni fogja az olimpia kérdését. Ha van bátorsága a Fidesznek, akkor nem a visszavonásra kérik meg Tarlós Istvánt, hanem arra, hogy az aláírásoktól függetlenül írja ki a népszavazást, hogy jöjjön a kampány, amelyben az igen és a nem mellett érvelők is elmondhatják a véleményüket. Nem kamu nemzeti konzultáción, irányított kérdésekkel, hanem a valóságban.

Álljon ki végre egyszer a Fidesz, és kommunikációs, jogi, politikai trükkök helyett vállaljon szemtől-szembe harcot az ellenvéleménnyel, a nép szavával!


NÉZZ A TÜKÖRBE DEUTSCH, ÉS ÉGJEN LE A BŐR A POFÁDRÓL!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- MEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2017.02.20."Kedves Ildikó, most a hazánkban az történik, hogy tizenkét év után végre filmet csinálhattál. Ne szégyelld és ne félj tőle" – ezt sikerült kipréselnie magából a nemzet bikájának, a 27 éve folyamatosan értéket teremtő Deutsch Tamásnak magából, miután Enyedi Ildikó az Arany Medve-díjjal kitüntetett Testről és lélekről című magyar film rendezője a német közszolgálati rádiónak azt nyilatkozta, ami most a hazánkban történik, szégyen, és félelemmel tölti el. Hozzátette:

"(…) nem csak arról van szó, hogy tisztességtelen módon megkerülik a szabályokat, hanem alapjaiban változtatják meg és rombolják szét a szabályokat, rombolják szét a demokrácia alapjait és a demokratikus kontrollt. Szívesen volnék büszke a hazámra, de már hosszú évek óta nem tudok az lenni, és ez fáj nekem..."

Igen, ez ugyanaz az Enyedi Ildikó, aki egyébként számos interjút adott az elmúlt napokban, filmjéről hosszasan beszélt például az MTI-nek is, megemlítve, hogy a „félelmetesen abszurd” környezetben a filmművészeknek a Magyar Nemzeti Filmalap a „sziget”, ahol szabadon dolgozhatnak és rendkívül értékes szakmai segítséget kapnak. Igen, azt is elmondta, nagyon örül, hogy új munkájával beléphetett az alap támogatásával sikeressé vált rendezők közé.

Ahogy a Saul fia Oscar-díjas film sikeréhez adófizetői forintok járultak hozzá, ugyanúgy Enyedi Ildikó filmje is kapott magyar állami támogatást. Félreértés ne essék: ez nem kormányzati pénz, hanem adófizetői pénz. Normális helyeken teljesen normális dolog, hogy az alkotó megköszöni nem csak a szűkebb családjának, munkatársainak, barátainak a fizikai, erkölcsi támogatást, hanem azoknak is, akik anyagilag és szakmailag hozzájárulnak a mű elkészítéséhez. Nem jófejségből, nem a lehajtott fejű, megalázkodó hálálkodásért, hanem mert ez a dolguk. Igen, az Inforg-M&M Film által gyártott mű a Magyar Nemzeti Filmalap 420 millió forintos támogatásával készült.

Ez még nem normális helyeken alkotó normális emberek esetében is teljesen helyénvaló. Nem érzem az ellentmondást, netán a kormányzat seggének nyalását ebben a köszönetnyilvánításban (a félelmetesen abszurd környezetre való különös tekintettel), és végképp nem érzem az ellentmondást a két nyilatkozat között, bár két nap alatt már rengeteg rosszindulatú összemosási kísérlettel találkoztam.

Visszatérve a kiindulóponthoz: általában könnyű eldönteni, hogy a Deutsch Tamás nevű jelenség és az általa kimondott bölcsességek és evidenciák érnek-e egyáltalán körömfeketényit ahhoz, hogy érdemes legyen beszélni róluk. Az esetek többségében nyilván nem, viszont az elemi erejű seggfejségek olvastán az ember jogosan érezheti úgy, hogy nem mehet el szó nélkül mellettük.

42 rohadt éve (ez még a Brüsszelbe eldugott Deutsch-ok között is két fideszes mandátum híján fél évszázad) magyar filmnek nem sikerült e rangos nemzetközi elismerés közelébe se kerülni. A Berlini Filmfesztivál fődíjának elnyerése konkrétan az az eset, amikor Európa, de talán az egész világ is felfigyel Magyarországra, és – kivételesen – pozitív előjellel, az elismerés hangján teszi. (Szemben, mondjuk az olimpiarendezés nyújtotta hírnévvel, amiről valószínűtlen jövő időben álmodoznak az elvtársak, de aminek 2024-es megvalósulására még elméleti esély sincs.)

Miután egy napig tenyerükön hordozták és büszkék voltak a filmre és az alkotóra (országimázs, csodálatos magyar siker), mára kijózanodott az állampárt digitális jólétbe csomagolt megmondója, és feltétlenül szükségét érezte annak, hogy helyretegye a pofátlan, senki által meg nem választott, a magyarországi állapotokat kemény szavakkal bíráló művészt. Egyáltalán nem az a kérdés, hogy az indokolatlan tegező módban fogant kioktatás ráadásul hamis tényekre is hivatkozik (Enyedi Ildikó nem tizenkettő, hanem tizenhét éve rendezett utoljára játékfilmet.) A Deutsch esetében formailag is kötelező suttyóságon túl a tartalom az, ami letaglózó és vérlázító.

A Fidesz lábszagú szájkaratistája, aki egész életében legfeljebb azzal vívott ki elismerést magának és a hazájának, hogy számtalan titkárnő elfogyasztása közben, három feleségétől összesen öt gyereke született, és ezzel hozzájárult Magyarország demográfiai problémáinak leküzdéséhez; aki ez elmúlt három évtizedben semmi értékeset nem alkotott leszámítva, hogy a Facebook-Twitter egyenes görbe mentén válogatás nélkül állt bele pártja és ormánya bírálóiba; akit máig nem sikerült felelősségre vonni a beléptetőkapus bizniszben nyomtalanul eltűnt közpénzekkel kapcsolatban, ma azt mondja egy nemzetközileg ismert és elismert művésznek, hogy legyen hálás, örüljön és fogja be a száját. Kapott pénzt? Akkor kuss legyen!

Cinikus, gyomorforgató, mint Deutsch Tamás egész politikusi (?) lénye és munkássága, mint annak a mindennél kártékonyabb bűnbandának az országlása, amely pofára osztogatja a mindenki pénzét, amely a Fekete György-féle avas-dohos hajlongást nevezi kultúrának, és amelynek Mészáros Lőrinc félanalfabéta stróman az önerőből tehetség ideáltípusa...