2016. szeptember 24., szombat

A LAKÁJMÉDIA LEVERI A BBC-T, MEGVÉDI SZIJJÁRTÓT ÉS KÖZBEN MEGSZOLGÁLJA A BÉRÉT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.09.24.


A kormánypárt méltó utóda, a jövő politikusainak – bocsánat, fideszes politikusainak – keltetője elég ijesztő képet mutat. Az ember azt várná, hogy amennyiben nem a Hírcsárda aktuális szerkesztőjeként ténykedik valaki, hanem egy politikai párt ifjúsági szervezete nevében kavarog, akkor minimum átgondolja, mit posztol a hivatalos oldalra.

Mindez nem igaz a Fidelitas néven futó szervezetre. Az ő méltán népszerű, vagy legalább sűrűn takarított Facebook oldaluk vidáman közzétesz bármit, amivel meg tudják támasztani a rogyadozó kormánypárt ócska propagandáját. Kerül, amibe kerül. Amúgy sem ők fizetik a számlát, hanem a hülyének nézett magyar polgár.

Az én bőszülésem oka:

ITT OLVASHATÓ

A KIRÁLYLÁNY CSATLAKOZÁSA

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.09.24.


Szeptember 30.-ára egy olyan demonstrációra hívják az embereket, mely egy emberséges Magyarországért egy humánusabb hazai jövőért szól majd a tervek szerint a Kossuth téren. „Lásd meg az embert!” címmel, a Facebook-on is lehet jelezni a csatlakozási szándékát annak, aki tud, képes és hajlandó részt venni a demonstráción.

A várható részvétel mértékén nyilván lehetne előre fanyalogni, de az ismert hazai közállapotok között a demonstráció ténye is igen komoly eredmény lehet. Az ország ugyanis lassan leküzdi magát arra a szintre, ahol a demokráciadeficit mértéke már a legkisebb humanitárius szándék-nyilatkozatot is méltánylandóvá teszi. Különösen azon néhány száz, esetleg néhány ezer háborús menekült esetében, akikbe belerúgni, akik nyomorát kampánycélokra felhasználni mostanában trendi a kormányzati oldalon. Annyira, hogy a kormány kötelékébe szegődött lelkész éppen úgy szembeköpi a vatikáni főpásztor tanítás-értelmezését, ahogy a magát kereszténynek nevező párt csinovnyikjai, és a goebbelsi magasságokba szárnyaló pártpublicista. Az utóbbi keresztes lovagnak is kinevezve. Talán csak azért, mert a főinkvizítor címére Erdő tart igényt. Tulajdonképpen csak azt értem egyre kevésbé, hogy miért nem átkozta még ki vagy Erdő, vagy Semjén a pápát.

Jó lenne persze azt látni, hogy a menekültekben a kezdetektől az embert látó Ferenc pápát követve, a kereszténység hazai egyházai egymást beelőzve csatlakoznak az említett demonstrációhoz. De még álnaív sem szeretnék lenni. Fel sem tételezek ilyen tülekedést azoktól a vallási szervezetektől, amelyek a neohorthyzmus bronzfétisének lelkészi avatásakor sem tiltakoztak túl hangosan. A kezdeményezők között ugyanakkor örömmel fedeztem fel a TASZ-t, illetve a Magyar Helsinki Bizottságot. Különösen azok után, hogy B. Zs. kitüntetése után meglepett a
hallgatásuk. Ahogy hiányoltam akkor a tanárok tüntetés-szervezőinek a Tanítanéknak a megszólalását is. Azért is, amit korábban írtam: a pedagógia jellegénél fogva a humánus értékeket kell, hogy képviselje. Ahogy az egészségügy is. Ezért talán furcsa lehet, hogy a mostani demonstráció szervezői, illetve első csatlakozói között is hiába kerestük volna a Tanítanék mozgalmat, illetve a feketeruhás nővérkét.

Az igazsághoz azért hozzá tartozik, hogy a Tanítanék esetében megtörni látszik a jég. A mozgalom nevében ugyanis napvilágot látott egy közlemény, amelyben bejelentették a csatlakozásukat a „
Lásd meg az embert!” demonstrációhoz. Rögtön az első mondatban azzal indokolva a csatlakozást, hogy szeretnék „felhívni a figyelmet arra, hogy a menekültek ellen folytatott gyűlöletkampány morálisan és pedagógiailag is rendkívül aggályos”. S ezzel csak egyet érteni lehet. Legfeljebb kicsit kerek szemekkel rácsodálkozva arra, hogy eddig miért nem volt számukra világos ugyanez. Amikor hallgattak. Amikor nem határolódtak el a szélsőségesektől. Amikor a Jobbik fórumán vendégszereplő résztvevővel a színpadon szerveztek tanár-megmozdulásokat. De most kimondták egy közleményben, és lehet, hogy ez lesz az a kis lépés, ami az első a korábbi lépések újragondolása felé. Mely első lépésecske hitelességét csak növelte volna, ha a közleménynek, miként a mozgalomnak „arca” van. Ha, mondjuk Törley Katalin, illetve Pukli István is a nevüket adták volna hozzá...

ITT OLVASHATÓ

ERDÉLYI MAGYAR FIATALOK A NÉPSZAVAZÁS ELLEN

444.HU
Szerző: erdelyip
2016.09.24.


Miközben a vajdaságban dübörög a magyar kormányzati gyűlöletkampány, a határon túl nem mindenhol ugyanolyan népszerű a kvótás népszavazás. Erdélyben eleve nem nincs olyan intenzív propaganda, mint Szerbia magyarlakta részein, és helyi fiatalok
Ne népszavazz!
néven kezdeményezést indítottak az otthonmaradás mellett.
"Úgy döntöttünk, nem fogjuk ölbe tett kézzel nézni és hallgatni azt a gyalázatot, ami Magyarországról ömlik felénk. Nem fogjuk tovább tűrni, hogy hónapok óta hamis információk keringenek és félretájékoztatás történik a menekültekkel kapcsolatban. Meguntuk a tétlenséget, a magunkban való mérgelődést, a csendes búslakodást. (...) Október 2-án megmutathatjuk, hogy Erdély emberséges, itt olyan magyarok élnek, akik nem értenek egyet a népszavazással, mert tudják, mi a különbség a menekült és a terrorista között."

Ezt írják nyílt levelükben, amit a transindex közölt.

ITT OLVASHATÓ

OKTÓBER 2-A? TERMÉSZETESEN OTTHON MARADOK

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2016.09.24.


1. A népszavazás tétje nem világos, egyedül Orbán tudja (amint bevallotta), hogy hogyan és mire fogja felhasználni az eredményét -- magyarul a szavazók nem tudják, milyen politikai térbe kerülnek bele, ha részt vesznek az aktusban. Ez olyan, mintha mindenki bekötött szemmel szavazna valójában nem a feltett -- egyébként silány -- kérdésre, hanem arra a kérdésre, ami csak a miniszterelnök fejében van meg egyelőre. A népszavazás tehát finoman fogalmazva nem fair.


2. A népszavazás tétje egyúttal olyan hatalmasnak látszik a miniszterelnök számára, ami megerősíti, hogy a neki tetsző eredmény előzetesen hivatott legitimálni egy távlati tervet, ami az egészet nagyon baljóssá teszi, és ismerve a kormányzat gátlástalan politikáját, csakis az európai politikai válság további mélyítését szolgálhatja. Annál is inkább így van ez, hogy az európai államok gyakorlatilag egyetértenek már a kötelező kvóták félretételében, az európai határvédelemben, sőt egyebekben az európai egységesülés visszafordításában is, vagyis el lehetne kezdeni ettől kezdve konstruktív politikát folytatni, de ehhez éppenséggel be kellene fejezni a nemzet hiszterizálását. A népszavazás tehát nem szolgálja a nemzet érdekeit.

3. A migrációs válság terheiből Magyarország egyelőre semmit vagy majdnem semmit sem visel, ráadásul az esetleges hosszabb távú kezelésükhöz nincs szükség a nemzet állásfoglalására, az kötelessége a nemzet biztonságának és a határainak védelmére kötelezett kormánynak -- bár e kötelességének 2015 eleje óta igen szelektíven tett csak eleget, sokáig nem tudta megfelelően védeni az államhatárt, és rengetek migránst átengedett az országon regisztráció nélkül részint hanyagságból, részint szándékosan. A kormány mégis úgy tesz, mintha csak egy népszavazási eredmény birtokában tudná ellátni a feladatát (miközben érdekes módon más kulcskérdésekben ettől a népszavazástól elzárkózik). Ahelyett tehát, hogy szakszerűen végezné a feladatát, kiszámítottan félelembe kergeti a hiszékenyebb állampolgárokat -- habár közben muszlimok és kétes hátterű keletiek ezreivel üzletel, ad nekik jó pénzért letelepedési lehetőséget, hirdetésekben toboroz új bevándorlókat Afrikában, munkások tízezreit akarja betelepíteni Ukrajnából, tehát nyilvánvalóan nem tart se a magyar kultúra megroppanásától, se nem érdekli a "kereszténység" védelme, se semmi más az emberek hergelésén kívül. Láthatóan egyetlen érdeke van: a válság és az erjedés fenntartása. A népszavazás tehát durván manipulatív a felvetett problémát -- a migráció elleni védekezést -- tekintve is.

4. Míg a kormány tízmilliárdokat költ el -- az iméntiek értelmében -- nem fair, nemzetellenes, durván manipulatív népszavazási kampányra, az oktatásügy, az egészségügy, a nyugdíjrendszer, a gazdasági versenyképességünk, és általában a kormányzati szakpolitikák sosem tapasztalt válságát élhetjük meg, ami komolyan visszaveti az ország fejlődését és rombolja a jövőjét. A kormány szándékos károkozása felveti a kérdést, hogy milyen távlati tervei vannak Orbánnak a határainkon belül élő 9,5 millió magyarral -- egyáltalán számít-e még arra, hogy ez az ország jól jöhet ki a kormányzásából, vagy lemondott erről, és már csak a bedőlésünk forgatókönyveiből válogat. Ez utóbbi esetén viszont jogosan merülhet fel a kérdés az állampolgárokban: akarjuk-e ugyanazt az exit stratégiát, amit Orbán szán nekünk...


ITT OLVASDHATÓ

SZÓLTAK A TÖBBIEK, HOGY ELÉG VOLT ÉS A FARKINCÁTOKRA LÉP, HA NEM FEJEZITEK BE A HISZTIT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Forgács Erzsébet
2016.09.24.


...Szijjártó Péter megragadta az alkalmat, hogy tájékoztassa az ENSZ Közgyűlését: a magyar kormány államtitkárságot hozott létre, amely figyelemmel kíséri a keresztény közösségek helyzetét szerte a világban, s a veszélyben lévő, fenyegetett közösségeknek segítséget ad.

Remek. Én pedig megragadom az alkalmat arra hogy tájékoztassam Szijjártó Pétert: már lassan nincs olyan demokratikus ország, amelyik komolyan venné Magyarországot. Nem tudom, a külgazdasági és miniszter úrnak feltűnt-e, de Azerbajdzsánon és soha nem hallott nevű aprócska szigetországokon kívül egyetlen meghívást sem sikerül kapnia, de még a magyar külügy megkeresésére is elutasító válaszokat kapunk. Ezzel szemben sorra adják ki a közleményeket olyan országok, mint Nagy-Britannia, Svédország, amiért a magyar kormány, külön Szijjártó Péter no-go zónákkal kampányol.

Az sem nagyon tűnt fel a jelek szerint Szijjártónak, hogy egyre erősebbek azok a vélemények, miszerint az Uniónak ki kell tennie hazánkat a közösségből, mert a folyamatos hőbörgésen és bomlasztáson kívül egyetlen dolgot művelünk: tartjuk a markunkat.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy miközben egy államtitkárság védi az üldözött keresztényeket szerte a világon (arra azért kíváncsi vagyok, a közel egymilliárdból melyik politikus rokonsága, szeretője, szomszédja profitál vastagon), a magyar kormány megosztozik a keresztény egyházzal az országon és közben a tulajdon állampolgárai ellen hergeli a híveit. Azt is el kellett volna mesélni az ENSZ-ben, hogy az Orbán-kormány hány civil szervezetet zúzott rommá, hány lejárató hadjáratot indított politikai ellenfelei kiiktatása céljából, hány rádiócsatornát, nyomtatott és online-médiát vásárolt fel, pusztított le, tett tönkre, hallgattatott el.

Rendkívül gusztustalannak találom, ha egy önmagát politikusnak valló illető melldöngetve tiszteletet vár, beszól, kioktat, mások tetteivel büszkélkedik, miközben jóvátehetetlen károkat okoz az országnak.

Találtam azonban egy merőben új elemet a jellemzően panelekből építkező kormánykommunikációban. Mégpedig azt – és biztos vagyok abban, hogy ezt az összes megszólalótól hallani fogjuk -, hogy:
Kudarcot vallott az a politika, amely valamennyi migránst menekültnek tekinti
Valami történt, valamiért változik a propaganda. A magyar kormány valamit tud, vagy érez és most megpróbálja a nemzetközi közösségre tolni a saját eddigi retorikáját. Soha nem volt szó arról, hogy az Unió, az ENSZ, vagy bárki más menekültnek tekintette volna az összes migránst. Ezzel szemben az Orbán-kormány az első pillanattól kezdve, szisztematikusan mosta össze a menekült és a migráns fogalmát. Folyamatosan, tudatosan, második éve.

Mi történt, Petike? Mégis be kell fogadnunk néhány menekültet, mert szóltak a többiek, hogy elég volt és a farkincátokra lép valaki, ha nem fejezitek be a hisztit? Most kezditek előkészíteni a talajt arra, hogy be lehessen majd jelenteni: a kormánynak, különösen Orbán Viktornak akkora nagy lelke van, hogy mégiscsak befogadunk néhány embert, de azok nem migránsok, hanem menekültek?

Figyelünk ám és ezt is felírjuk arra a hosszú listára. Bizony.

ITT OLVASHATÓ

HÁROM ÜGYESEN ELREJTETT CÉL, MELYEK A KVÓTANÉPSZAVAZÁS HÁTTERÉBEN ÁLLNAK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.09.24.


A kötelezőnek nevezett betelepítési kvóta ellen tartandó népszavazás tulajdonképpen a nem a menekültek befogadásáról vagy kiebrudalásáról dönt, hanem olyan kormányzati szándékok megvalósításáról, melyekről elvétve ejtenek szót a voksolás ötletgazdái. Az ugyanis kész tény, hogy amennyiben a kormány nem szeretne befogadni ezerkétszáz menekültet, azt saját hatáskörben megtehetné, nem kellene milliárdokat áldozni a kampányra, hisztériát kelteni a lakosságban, és embercsoportokat kriminalizálni.  A valódi célokról szól a Szegedi Kattintós következő összeállítása.

1. Látványosan elfogyott a levegő a Fidesz körül, lassan hetedik éve kormányoznak, és semmilyen látványos (értsd kézzel fogható) eredményt nem tudtak felmutatni. A rendszerben már nem igazán található olyan lehetőség, mint a 2014-es választások előtti rezsicsökkentés, a korrupciós ügyek és azok eltussolása egyre több kormánypárti szavazót bizonytalanítanak el, és egyre több állampolgárnak támad az az érzése, hogy az egész rendszert egyetlen ember érdekeire fűzik fel. Orbán Viktor pávatánca kiüresedett, nincsenek már hiteles mondatai, ráadásul a megoldatlan problémák (lásd, oktatás, egészségügy, szegénység, kivándorlás, gazdasági stagnálás) ügyében nem szólal meg. Úgy viselkedik, mint egy keleti birodalom szakrális vezetője, aki nem piszkítja össze a kezét hétköznapi ügyekkel. Ezért kellett egy olyan ügy, amely elvont, nehezen megközelíthető, és rendkívül összetett. A migránskérdés éppen ilyen, hiszen a polgárok többségét saját egzisztenciájának a fenntartása foglalja le, nem ér rá azzal foglalkozni, hogy megalapozottak-e a kormány állításai a menekültkérdésről, hogy morális dilemmák boncolgatásával töltse a hétköznapjait, amikor egyre keményebben meg kell dolgozni azért, hogy legalább a jelenlegi életszínvonalukat fenntartsák az emberek. Ilyen közegben hatásos lehetnek az olyan jelszavak, hogy az idegenek el akarják venni a munkánkat, meg akarják erőszakolni az asszonyainkat, gyerekeinket, fel akarják robbantani a kerti törpénket. A bonyolult döntéshozatali mechanizmusokról ismert Európai Unió állásfoglalásai alig jutnak el a magyar választópolgárokhoz, úgyhogy még azzal is bőven lehet érvelni, hogy az uniós vezetők önmegsemmisítő üzemmódba kapcsoltak. Orbán Viktor, mint előre látó vezér, mint magyar vátesz lép elő a káoszból, és mutatja az utat a saját népének, és reményei szerint előbb a V4-eknek, majd a teljes EU-nak. Nem számít, hogy logikailag követhetetlenek az állításai, hogy nem áll elő valódi megoldásokkal, ő a felfokozott érzelmi hangulatban nem pusztán saját népe, de az egész európai civilizáció vezéreként tud tündökölni. A kvótanépszavazás valódi célja az tehát, hogy Orbán Viktor nimbuszát megmentse, a hazai korrupciós ügyek sarából kirántsa, és a problémák fölé emelve olyan vezetőként mutassa be, aki évszázadokra előre meghatározhatja a sorsunkat. A nyugatiak azért nem értik Orbán pávatáncát, mert azt hitték, ennek a politikai kultúrának már csupán a közép-ázsiai diktatúrákban van hagyománya, ám rá kellett döbbenniük, hogy az Európai Unión belül ez egy létező, sőt hatásos módszer arra, hogy politikai vezetők a demokratikus intézményrendszerek látszólagos működése ellenére is évtizedekre beágyazzák magukat a hatalomba.

2. Van azonban ennél is kézzelfoghatóbb oka annak, hogy a kormány kommunikációs stratégái körülbelül egy évvel ezelőtt elkezdték felépíteni azt a kampányt, amelynek gyümölcsét reményeik szerint egy hét múlva leszakíthatják. Ha ugyanis egy érvényes népszavazással megtámogatják a magyar polgárok a magyar kormány migrációs politikáját, akkor nem csupán a Brüsszel ellen folytatott szabadságharchoz szolgáltatnak muníciót, de a hazai ellenzék további amortizálásához is kiváló eszköz. A Jobbik kezéből kicsavarja a leghatékonyabb ütőkártyáját, a liberálisokat megosztja azzal, hogy a bojkott és nem bojkott közül kell választaniuk, a baloldaliak pedig kénytelenek elviselni, hogy törzsszavazóik egy része a távolmaradás helyett elmegy szavazni, és voksával erősíti a kormány pozícióit. A Fidesz ravasz csapdába terelte az ellenzéket, melyben nincs jó döntés, csak rossz és rosszabb. Gyurcsány Ferenc ismerte fel legelőször ezt a kényszerhelyzetet, és igyekezett a lehető legkisebb veszteséggel kivezetni pártját ebből a helyzetből. A bojkott nem jó megoldás, de ha a kormány nem enged más lehetőséget, a kormány mielőbbi leváltásában érdekelt pártoknak nincs más lehetőségük, mint az otthonmaradásra ösztönöznie a híveiket. Miután az ellenzéket vitákra, bizonytalankodásokra (olykor szerencsétlenkedésre) kényszerítették, már nem elképzelhetetlen az a forgatókönyv, hogy ellenzéki szavazatokkal lesz meg az érvényességhez szükséges 50 százalék október 2-án. A mostani kampány egyik rejtett célja tehát az, hogy véletlenül sem közeledjenek egymáshoz az ellenzéki erők, a kormány nagyobb támogatottságot mutasson ki a saját oldalán a valósnál, vagyis feledtesse azokat a kudarcokat, melyek az időközi választásokon érték. Ha ezt sikerül megvalósítaniuk, akkor akár bekövetkezhet az, amit ellenzékiek (legutoljára Gyurcsány) vizionálnak, hogy a nemek elsöprő győzelmét kihasználva akár egy előrehozott választást is bevállalna a kormány, hiszen a lendület még hónapokig viheti a kormánypártot előre.

3. És szorosan ide kapcsolódik az az egyre nyíltabban hangoztatott terv is, mely szerint a referendum eredményessége esetén egy újabb alkotmánymódosítás jöhet hazánkban...

ITT OLVASHATÓ

OLVASÓI LEVÉL: ANYA, HA BEJÖNNEK A MIGRÁNSOK, HORDHATOK MAGAMNÁL BICSKÁT?

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: H. A.
2016.09.24.


Magánemberként, anyaként írok. Nézem és hallgatom a népszavazási kampányt, akkor is, ha nem akarom.

Három gyermekem van és munkahelyem. Jelenleg a munkahelyem elvesztésétől jobban félek, mint a migránsoktól.

Tegnap szintet lépett bennem a kampánnyal szembeni intolerancia. Eddig csak a könyökömön folyt ki, de tegnap a legszorosabb családomban történt két olyan dolog, ami miatt már nem tudom tovább szó nélkül tűrni, ami ebben az országban megy.

Először egy telefonbeszélgetés: párom 80 év fölötti nagymamája panaszkodik, hogy fáj a lába, nem tud elmenni szavazni, pedig annyira fél a migránsoktól, így tudna csak ellenük tenni valamit. Maradj otthon, mama, úgyis fáj a lábad, mondja neki a párom. Elképedve nézünk össze. Nem gondoltuk, hogy a gyűlölet és félelem kampánya ennyire messze és mindenkihez elér.

Aztán este a még nagyobb döbbenet. Olvasom a mesét a 9 éves fiamnak. Egyszer csak rám néz és megkérdezi:
– Anya, ha bejönnek a migránsok, hordhatok magamnál bicskát? Hogy megvédjem magam.
Úristen! A miniszterelnök ezzel vajon számolt, amikor kitalálta ezt az egész népszavazósdit? Hogy nem csak felnőtteket tanít rettegni, hanem gyerekek lelkében is dúl majd? Hogy az egészséges fejlődést veszélyezteti, mert a félelem agressziót szül?
Nem vagyok „migránssimogató”, de nem gondolom, hogy ez a kérdés fehér vagy fekete. Fiam is van, lányaim is vannak, de nem vagyok hajlandó őket eltorzított rémképekkel bombázni, vagy emiatt pszichológushoz járatni.

Hozzáteszem, mi nem politizálunk a gyerekek előtt, mert egyszerűen nem nekik való. Ezt az iskolában hallják, mert más családokban sajnos esélyt sem adnak a gyereknek: belenevelik a Fidesz-imádatba, lehetősége sincs a gyereknek végiggondolni, megvizsgálni a dolgok színét és visszáját. Abban fog hinni, amit kisgyerekként otthon hallott. És azt terjeszti az iskolában is. Mi meg itthon irtjuk a vadhajtásokat, és próbáljuk kritikusan gondolkodó lénnyé formálni a saját gyerekeinket. Lehet, hogy ők maguk is arra jutnak majd, a Fidesznél nincs üdvözítőbb. De ha így lesz – bár ennél okosabbnak tartom a gyerekeimet – akkor saját maguk jussanak erre a következtetésre, ne betanult szöveget szajkózzanak.

Én legjobban most azoktól a „friss keresztényektől” félek, akiknek Istenhez és a hithez semmi közük, de most ők a legnagyobb nemzetvédő kereszteslovagok. Pár hónap alatt több százezer ilyen termett az országban. A nemzetiszín zászló mögé bújva ők most bármit megtehetnek. És arról úgysem esik szó, ők hány nőt erőszakolnak meg, hány gyereket bántalmaznak stb. Mert nem migránsok, így meg nem hír.

Szeretném, ha szélesebb körhöz is eljutna a fiam esete. Hogy azok az Orbán-rajongók, akiknek van gyerekük, egy pillanatra megálljanak és szülőként elgondolkodjanak, tényleg jól van-e ez így. Ha csak egy közülük megérti, mi a probléma lényege, hogy a gyerekeink lelkéről is szól a dolog, már sikerült tenni valamit. Nem akarok paranoid, agresszív nemzedék anyja lenni.

Egy neve elhallgatását kérő anyuka

ITT OLVASHATÓ

MI ÉS KI MARADT KI EGY HÍRBŐL?

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: Gulyás Erika
2016.09.24.


...Csak az utóbbi három napban 42 hírt adott ki a nemzeti távirati iroda a bevándorlás rémes következményeiről és a mindent megoldó kvótareferendumról, fotósaik Röszkétől Tompáig örökítették meg a neves fellépőket.

Az MTI becsületére legyen mondva, a több tucat hír között beszámolt arról is, hogy az MSZP konferenciát rendezett biztonságpolitikai alapkérdésekről. A szép, terjedelmes írásban a rendezvény hat előadója közül ötöt idézett is a szerző. A hatodikat nem, így aztán még a vájtfülű belpolitikai újságírók is gondolkodás nélkül ugrottak át a szoci véleményeket összegző beszámolón.

Mert a baj nem a megírt szöveggel van, hanem azzal, ami kimaradt az állami hírforrás anyagából. Hogy tudniillik ezen a találkozón egy negyedszázada ismert és elismert biztonságpolitikai szakértő alapjaiban zúzta porrá a fideszes kormányzati propaganda riogatásait, és bizonyította be, hogy a világra - benne kis nemzetünkre is - Oroszország birodalmi gondolkodása jelenti a legnagyobb veszélyt. Hogy korábban is volt menekülthullám, de azt drótkerítés és szükségállapot nélkül is képes volt kezelni az akkori kormány. Csakhogy Tarjányi Péter jól ismert a közvélemény előtt is, tekintélye megkérdőjelezhetetlen, jobb tehát eltüntetni az álláspontját, mert valaki inkább rá hallgatna jövő vasárnap, mint a kormány állami pénzen tűzparancsot kiabáló szakértőjére, Nógrádi Györgyre.

Akár a szerzőben, akár a szerkesztőjében működött az öncenzúra, mindkettő súlyos bizonyítvány. Ha felsőbb „kérésre” törölték a bekezdést, az pedig minden eddiginél egyértelműbben bizonyítja az állami média kiszolgáló szerepét. Már ha valakinek eddig lett volna kétsége efelől.


ITT OLVASHATÓ

SZAMÁRHÁTON AZ EL CAMINÓN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Benka Roland
2016.09.24.


Benka Roland, vagy ahogy mindenki ismeri, Rolandante Caminója egyenesen Budaörsről indult. Nem mindennapi nevének jelentését kalandozásairól szóló blogján magyarázza meg, ahol azt is elmondja, hogyan lett útitársa Rocinante. A magyar fiatalember ugyanis nem magányosan zarándokol, hanem egy ismerős nevű szamár társaságában. Az interjút a KultúrTapas oldal készítette, de itt jelenik meg először, a Határátkelőn, ami reményeim szerint egy nagyszerű és izgalmas együttműködés kezdete lehet – remélem, a ti tetszésetek is elnyeri! (A fotók Roland Facebook-oldaláról származnak.)

ITT OLVASHATÓ

EGY TRIPLA BLODOGSÁG RENDEL!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: ur_anita
2016.09.24.


Hányféle boldogság létezik? Evidens a válasz: ahány ember, annyiféle. Mégis jól megkülönböztethető három út, amely boldogsághoz vezet: a kellemes, az aktív és az értelemkereső élet. Ez nem légbőlkapott bölcsesség, hanem a boldogságkutatás tudományának nagy öregje, Martin Seligman állítja, márpedig ő igazán tudja, mi fán terem a boldogság.
 
Seligman a pozitív pszichológia vezető szaktekintélye. A pszichológiának ez a modern területe nem a lélek betegségeire és azok kezelésére koncentrál, hanem azt kutatja, mitől vagyunk elégedettek, mi okoz boldogságot, mitől lehetnénk még boldogabbak. Figyelemreméltó eredményei vannak, amelyek nem hasraütéssel megállapított kijelentések, hanem tudományos vizsgálatokon alapuló eredmények. Seligman egyik TED videóját (magyar felirattal is!) a témában itt találod, érdemes megnézni, remek kis előadás...
 

VÉDHETETELEN A MAGYAR SZAKSZERVEZETI SZÖVETSÉG GYALÁZATOS VISELKEDÉSE

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2016.09.24.


Ha az MSZSZ sem érti, mi a népszavazás tárgya, mi a francért nem mondja, hogy maradjunk otthon, ha nem tudjuk, miről is szavazunk.

A Magyar Szakszervezeti Szövetségnek (MSZSZ) nincs véleménye az október 2-i népszavazásról. Sem a távolmaradásra, sem a szavazásra nem buzdítja a tagjait. Ez szégyen és gyalázat. Mondjon is erről akármit akárki a Városligeti fasorban. Az indok nevetséges és drámaian primitív, mert az MTI szerint így szól: „Felelőtlenség is lenne, ha a szakszervezet az amúgy is megosztott társadalomban ilyen egyértelműen politikai kérdésben akarná befolyásolni az embereket.”

És – ami még ennél is együgyűbb – már csak azért sem szólalnak meg ebben az ügyben, mert a szervezet elnöksége szerint „nem tudni, hogy a népszavazás kapcsán feltett kérdés kikre vonatkozik. Azokra, akiket a kormány a hiányzó munkaerő pótlásaként kíván az országba csábítani, azokra, akik fizetnek azért, hogy letelepedhessenek, netán azokra, akik saját hazájukból a háború elől menekülve kérnének menedéket Európában? A tisztázatlan tartalom miatt is döntött úgy a szövetség, hogy sem részvételre, sem távolmaradásra nem buzdítja a tagjait.”
 
Bárdolatlan és erkölcstelen képmutatás az MSZSZ minden szava. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a magyar szakszervezeteknek semmilyen következménnyel nem kell szembe nézniük a menekültválság kapcsán, mivel Mária (köz)munka alapú országában gyakorlatilag nincs menekült, akikről – a süket szakszervezeti vezetők tudta nélkül – a népszavazás elvileg szól. Tehát a szakszervezetek nyugodtan lehetnének elvszerűek és szolidaritásukról biztosíthatnák a szerencsétlen hazájukat elveszített embereket, akiknek nagy többsége munkás, dolgozó vagy – ahogy most hívják őket – munkavállaló.
 
Amennyiben ennyi bölcs ember, amennyi az MSZSZ elnökségében és egyéb vezető testületeiben ül, sem volt képes megérteni, hogy mi a bánatos farokról szól a népszavazás, márpedig ezt maguk állítják magukról, akkor mi a büdös francért nem lehetett azt mondani, hogy ne menjetek má’ el egy olyan népszavazásra, b. meg, amiről azt sem tudjuk, hogy miről szól. Drága Városligeti fasoriak, menjetek már a büdös francba! Ezt nem mondjátok komolyan. Nagyon rossz duma...
 

ÁLDOZATOK

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2016.09.24.


Tegnap én is megkaptam a Kormányzati Tájékoztatási Központtól azt a levelet, amit gondolom más hozzám hasonló választópolgár is megkapott. Talán nem is foglalkoznék vele, és más levelükhöz hasonlóan a kukába dobtam volna azonnal, de néhány mondat megütötte a szememet. Az nem újdonság részükről, hogy levélben keresnek meg bennünket, ezt már korábban is megtették velünk, választópolgárokkal. Az sem lepett meg, hogy hemzsegett manipulatív kijelentésekkel és elemzésekkel, mert a politikusok egyik legfontosabb célja éppen ez, a tömeg manipulációja annak érdekében, hogy elfogadtassák a politikai céljaikat a választókkal. Az újdonság inkább az volt, hogy a levél érzelmi húrokat is megpendített, ami azért különös, mert az orbáni politikai ilyet nem nagyon ismert korábban, hiszen a hideg hatalomtechnikai célok könyörtelen végigverése volt mindig is a céljuk, aminek érdekében mindent bevetettek. De menjünk sorjában!

A levél azzal kezdődik, hogy mi magyarok időről időre népszavazáson döntünk a jövőnket meghatározó legfontosabb kérdésekről. Ez eddig rendben is van, hiszen a népszavazásnak éppen az a célja, hogy megkérdezze a választókat a nemzet sorsát alapjaiban meghatározó sorskérdések vonatkozásában. A kérdés itt azonban éppen az, hogy melyek lehetnek ezek a kérdések. Az biztos, hogy ilyen sorskérdés lehetett az Unióhoz való csatlakozásunk, hiszen az valóban befolyásolta az egész magyarság jövőjét. Ilyen volt nemrégen a Brexitről szóló népszavazás, amelyik az Egyesült Királyság jövőjét határozta meg, hiszen egy föderációhoz való tartozás, vagy nem tartozás tényleg alapvető jelentőségű. De ez az október 2-ai népszavazás nem ilyen jellegű, mert csupán a Brüsszellel szembeni orbáni szabadságharcot kívánja a választók által megerősíttetni. A fő kérdés ugyanis ma az, hogy befogadjunk-e menekülteket, vagy sem, s ha igen, akkor mennyit. Ez azonban nem igényelhet egy népszavazást, mert egyrészt ezt már eldöntötte maga az Orbán-kormány olyan formában, hogy korlátozott számban befogad menekülteket, másrészt a kormány számára minden jogi és tárgyi eszköz rendelkezésre áll annak megvalósításához. Harmadrészt, ha az Orbán-kormány korábbi gyakorlatától eltérően kíváncsi a választók ez irányú véleményére, akkor más úton, például levélben tájékozódik a választók véleményéről. De ehhez nem kell az urnához ráncigálni nyolcmillió embert és főleg nem kell kidobni az ablakon 17-18 milliárd forintot egy abszolút indokolatlan népszavazásra. Magyarán a levélnek ez a része manipuláció.


A következőkben a terrorizmussal kapcsolatos aggályokat említik, ami nem megy túl a napi kommunikációs dumákon, csak azokat ismétli meg. Az egész levél számomra leglényegesebb része innentől kezdődik. Ezt írják: „....a bevándorlók többsége áldozat. Áldozata az embercsempészeknek és saját kormányuknak, de leginkább a brüsszeli politikusoknak, akik olyan ígéreteket tettek nekik, amelyeket nem lehet és nem is kell betartani” Nos, helyben vagyunk. Ez itt a legnagyobb probléma számukra, a brüsszeli politikusok, akik bizony arra vetemedtek, hogy előírnak bizonyos kötelezettségeket Orbán Viktor számára, amivel szerinte a nemzet szuverenitását sértik meg. Ám itt található meg az a kitétel is, amit én nem nagyon hallhattam korábban a Fidesz kommunikációjában. A menekültek áldozatok, nem pedig terroristák, akik a nemzeti mivoltunkat, a kultúránkat akarják feldúlni és helyébe egy iszlám jogrendet és kultúrát állítani. Az ilyen érzelgősség, a menekültekkel való együttérzés nem jellemezte eddig a Fidesz kommunikációját, ami engem kissé meglepett. Merthogy tényleg vannak közöttük áldozatok szép számmal, de vannak közöttük terroristák és a menekültáradat tényét meglovagoló szerencselovagok is és még sok más indokkal a szülőföldjüket elhagyók. Így néz ki a valós helyzet, ami azonban nem jelenti azt, hogy csípőből tüzelve el kell utasítani a tényleges menekültek befogadását, a kérdés csupán az, hogy ezekből mennyit kell és lehet befogadnunk...

ITT OLVASHATÓ 

ORBÁN ÚGY VISELKEDIK, MINTHA MAGYARORSZÁG KIRÁLYA LENNE: MENEKÜL

MAGYAR NARANCS
- VILLÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.23.


Az új varázsige: „Nemzeti ügy”. 

Vona Gábor nyilvános vitára hívta Orbán Viktort és Molnár Gyulát a népszavazás előtt. Nem világos, hogy Orbánt miért, hiszen
nemrégiben még ő is részvételre és nemmel szavazásra buzdított, vagyis ugyanazt fújta, mint miniszterelnök.

Egy normális ország normális miniszterelnöke ilyenkor két dolgot tehet:

– áll a vita elébe

– elhárítja a vitát, mondván, hogy úgyis ugyanazt a cuccot toljuk.

Orbán azonban egy harmadik változattal jött. Pontosabban nem is ő, hanem sótlan udvari bolondja, Havasi Bertalan, aki közleményben tudatta: „az október 2-iki népszavazás
nemzeti ügy, ezért Orbán Viktor meggyőződése szerint arról nem pártvitákra van szükség, hanem arra, hogy minden felelősen gondolkodó politikai erő a mindannyiunk közös jövőjét meghatározó referendumon való részvételre biztassa a választópolgárokat”.

Már csak az a kérdés, hogy mit mond majd Havasi Bertalan, ha 2018-ban (vagy korábban) Vona (vagy valaki más) vitára hívja a Orbán Viktort. Nem nehéz kitalálni: ugyanezt!


ITT OLVASHATÓ

NÉPIRTÁS? TÖMEGGYILKOSSÁG?

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Kertész Ákos
2016.09.23.


A következő hírbe botlottam a minap:

Szembenéznek kudarcaikkal a világ vezetői

Hétfőtől háromnapos csúcstalálkozót szerveznek New Yorkban az ENSZ 192 tagállamának részvételével, hogy a Millennium Development Goals (MDGs) nevű fejlesztési program felgyorsításáról tárgyaljanak. A nyolc célkitűzést tartalmazó programot 2000-ben fogadták el az ENSZ tagállamai, és a tervek szerint 2015-ig kell megvalósítani az ambiciózus törekvéseket.

A program céljai közé tartozik többek között az extrém szegénység és az éhínség felszámolása, az alapfokú oktatás kiterjesztése mindenkire, a nemek közötti egyenlőtlenségek felszámolása, a gyermekhalandóság csökkentése, a fertőző betegségek elleni küzdelem vagy a fenntartható fejlődés alapelveinek terjesztése. A New York-i találkozót Ban Ki-mun ENSZ főtitkár hívta össze, hogy az általa felemás sikerűnek nevezett program új erőre kapjon.
(…)
A fertőző betegségekkel kapcsolatban ugyan sikerült elérni, hogy az 1996-os, 3,5 milliós csúcshoz képest 2008-ban 2,7 millióra csökkent az új AIDS-betegek száma, de ez a szám még mindig nagyon magasnak számít, és nagyon távol van attól célkitűzéstől, hogy felére csökkentsék az AIDS-essé válók számát. Ugyan úgy tűnik, a legtöbb országban sikerült gátat szabni a HIV-fertőzés terjedésének, de például Oroszországban és Ukrajnában gyorsan terjedt a vírus.”
*
Erről eszembe jutott, hogy éppen tizenhat éve, az MDGs elfogadása idején írtam erről a témáról, nem túl lelkesen. Arra kerestem a választ, hogy az ENSZ programok eufórikus szózataival szemben mi történik a világban. Mi történik a VALÓSÁGBAN. Hogy miért ér el a program ilyen harmatgyönge eredményt, ami egy tizenöt éves intervallumban számolva, nem fejlődés, de visszafejlődés, arra valamilyen választ ad az akkor írt cikkem, megmutatja, mi volt tizenöt évvel ezelőtt. És ennek tükrében azt is, hogy a vezetők cifra szózataihoz képest mi lehet a véres valóság, most.

Ebben a történelmi pillanatban...

ITT OLVASHATÓ

VAJON A MENEKÜLTEK VAGY A FIDESZ MIATT KERÜLNEK EGYRE TÖBBEN AZ UTCÁRA?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Misetics Bálint
2016.06.23.


Az állampárt idegengyűlölő propagandája a korábbiaknál is nagyobb erkölcsi mélységbe süllyedt azzal, hogy immár kifejezetten a társadalom legszegényebb rétegeit uszítják gátlástalan hazugságokkal a háború elől menekülő emberek ellen.

Ennek első lépéseként az állampárti propaganda és a kollaboráns ál-érdekvédő Lungo Drom azzal ijesztgeti a roma magyarokat, hogy a menekültek miatt fognak majd csökkenni a segélyek, miközben a tartós munkanélküliek számára (természetesen etnikai hovatartozástól függetlenül) hozzáférhető pénzbeli juttatások összege évek óta csökken. A hazánkba érkező menekültektől teljesen függetlenül – szoros összefüggésben viszont a magyarországi társadalompolitikában 2008 óta tartó, és a 2010-es kormányváltás óta még szélsőségesebbé vált szegényellenes fordulattal.

A gátlástalanság és szolgalelkűség újabb fölháborító megnyilvánulásaként az állampárt csepeli propagandistái pedig azzal riogattak a napokban, hogy az önkormányzati lakások bérlőit „uniós kvóta alapján” az utcára tehetik, és helyükre „illegális határátlépőket költöztethetnek”. Az igazság ezzel szemben az, hogy az „uniós kvótának” semmi köze az önkormányzati lakások bérlőinek a kilakoltatásához, az önkormányzatok viszont egyre gyakrabban tesznek utcára rászoruló családokat, elsősorban hátralékok miatt.

A kilakoltatások száma az önkormányzati lakásszektorban (a 2010-es választási év kivételével…) töretlenül emelkedett az elmúlt másfél évtizedben, az utóbbi években pedig (amikor is a Fidesz adta a települési önkormányzatok vezetőinek a legnagyobb részét) korábban soha nem látott magasságba ért el. Tavaly mintegy két és félszer annyi kilakoltatást hajtottak végre az önkormányzati lakásokból, mint a kétezres évek elején. Ha tekintetbe vesszük azt is, hogy ugyanebben az időszakban az önkormányzati lakásállomány a harmadával csökkent, akkor azt látjuk, hogy az önkormányzatok tavaly arányosan három és félszer olyan gyakran éltek a kilakoltatás eszközével, mint másfél évtizeddel ezelőtt.

A kilakoltatások terjedéséhez minden bizonnyal az is hozzájárult (és ez sem a brüsszeli bürokraták vagy a menekültek felelőssége), hogy a Fidesz jelentősen szigorította a lakásvesztés és a kilakoltatás megelőzésére szolgáló szociálpolitikai ellátás, az adósságcsökkentési támogatás feltételeit. Ennek következtében a támogatáshoz hozzáférő háztartások száma a felére csökkent. 2011-ben még 20 ezer súlyosan eladósodott háztartás kapott az önrész-befizetésével arányos, az adósságcsökkentési tanácsadásban való részvételhez és a törlesztőrészletek rendszeres fizetéséhez kötött támogatást, 2014-ben már csak 9 ezer, és a támogatás átlagos összege is a korábbi felére csökkent...

ITT OLVASHATÓ

BÉKEIDŐBEN AZT MONDANÁM, HOGY EZT A BORZALMAS RIPACSKODÁST CHUCK NORRIS IS MEGIRIGYELNÉ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.23.


...Miután időtlen idők óta mérgezik az agyakat, lebegtetik a pánikot, pusztulást, káoszt, tűzparancsot, terrortámadást, immár a háború elől menekülő nyomorultak fizikai fenyegetését is bevetették. Ne mondja nekem senki, hogy vicces ez a kép, hogy szórakoztató, hogy bárkinek ettől nevethetnéke támad. Néhány száz, vagy ezer gátlástalan gazember mérgezi többmillió választópolgár agyvelejét és bizonygatja neki, hogy a morális fertő az egyedüli út, amit követni érdemes. És ha a verbális gyűlöletkampány, a Bayer-féle lépten-nyomon leírt, lépten-nyomon visszaköszönő nyílt, frontális uszítás nem elég, akkor nyugodtan fel lehet venni a boxolópózt és szükség esetén ütni kell.

Nem a kocsmában történik mindez, hanem a kormánypárt hivatalos kommunikációját látjuk. Azt, amin október 2-a – bármi lesz is a kimenetele a savazásnak – semmit nem változtat. Ide jutott a hatalomba belegárgyult állampárt, valószínűleg ez a főpróba volt, így szoktatnak a gondolathoz: lőni is fognak, nem csak ütni. És ha ma a migránsoktól védik az országot ököllel, akkor annyira valószínűtlennek tűnik, hogy holnap nem saját magukat fogják ököllel védeni a másképpen gondolkodókkal szemben? 2018 itt van a kertek alatt, van valakinek kétsége? És ha nincs, miért nincs?

Ha az idegen kultúrájú emberek ellen bármit megengedhetőnek éreznek, akkor miért lenne más, amikor a saját gennyes hatalmukat fenyegető honfitársaikról van szó? Ahol a kormánypárt a Btk. szerint is büntetendő rémhírterjesztés bűzös kártyáját is kijátssza, ahol a rendszer ellen tüntetőket bántalmazó keretlegények ellen felfüggesztik a nyomozást, ott ki kételkedik abban, hogy ököllel fognak nekiesni a polgáraiknak, ha azok fenyegetést jelentenek rájuk nézve?

Békeidőben azt mondanám, hogy ezt a ripacskodást Chuck Norris is megirigyelné, ám most semennyire nincs békeidő. Aki nem értette eddig (én se nagyon), hogy embereket miként lehet úgy lebutítani, megőrjíteni, felhergelni, hogy önként és dalolva kövessenek el erőszakot,
az most figyeljen! Ez történik éppen. Ez a két szellemi árvízkárosult mutatja az utat. 


ITT OLVASHATÓ

2018 ELKEZDŐDÖTT

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrews
2016.09.23.


Lázár János olykor képes meglepetéseket okozni. Sokszor azonban nem. Ahogy aligha lepődött meg azon, amikor azt fejtegette egy konferencián, hogy a Fideszt a 2018-as választások eredményes befutójának tekinti. Miközben Gyurcsány Ferenc szerint az októberi referendum egyik következménye egy előre hozott választás lehet. A népszavazás „megnyerése” után.

Noha belegondolva az országban kialakított helyzetbe, valószínűleg általában is egy előre hozott választás lehet az eredmény. Már csak azért is, mert akkor, akár arra hivatkozva, ismét lehet egy kis sufni-tuningot alkalmazni a választási törvényen. Bár azt alighanem a „szokásos” választás előtt is meg lehet majd lépni. Csak sikerül majd találni egy-két szakértőt, jogászt, és parlamenti indítványtevőt a cél érdekében. Az előre hozott választást tehát ez a változtatási vágy mégsem annyira indokolhatja. Noha
Lázár mondott azért olyanokat is, hogy ha „érvényes és eredményes lesz a kvótareferendum, a kormány akár az alaptörvény és az európai jogi keretek módosítását is javasolhatja”. De ettől függetlenül is látható, hogy jelenleg a Jobbik valószínűleg nem elég erős egy koalíciós kényszer kikényszerítéséhez. Különösen azok után, hogy a Fidesz néha jobbról látszik előzni az idő közben közép felé cukiskodó pártot. A KDNP nem számít. Már csak a minap tett Harrach-kijelentések után sem. Sajnos a parlamenti ellenzék sem.

Már csak azért sem, mert pont a kvóta-népszavazás mutatja: a Fidesz jelenleg pártosodottan emlegethető ellenzékének számos feje néha önmagával sem látszik beszélő viszonyban lenni. Egymással meg szinte már hagyományőrzésből sem tárgyalnak. Vagy csak nem tudják eldönteni, hogy kivel hányadán is érdemes állni, illetve tárgyaló-asztalhoz ülni. Az LMP-t például kifejezetten nehéz olykor Fidesz ellenzékének, és nem a közép felé kiterjesztetett informális platformjának tekinteni. A liberálisok egyértelműen érvényes népszavazásra, a DK pedig a passzív bojkottra szeretné ráhangolni az országot. Az MSZP talán leginkább az utóbbit szeretné. Már akkor, ha éppen nem az ellenkezőjét sugallja némely megmozdulásuk. Mert ők egy igen határozott párt. Vagy mégsem. S ez akkor is igaz, ha Molnár Gyula törekvését egy önálló arculat kialakítására meg is érteném. De, szegény, kénytelen a hozott, illetve örökölt anyagból, az egyre gyakrabban egy határozott talánnal beérő, vagy a nosztalgikus múltba néző csapattal gazdálkodni. Kívülről nézve. Úgyhogy a népszavazás utáni képlékeny korszakban elég kis kockázatúnak tűnik egy előrehozott választás...


ITT OLVASHATÓ

NEM SÜL LE A BŐR A POFÁTOKRÓL, AMIKOR FELVESZITEK A FIZETÉST, A KÖLTSÉGTÉRÍTÉSEKET?

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.09.23.


Márpedig ilyen ország egyáltalán nincs is. Hasonló talán, valahol, távoli banánköztársaságokban, de Európában nincs. Emberek! Hát normálisak vagyunk mi? Velünk mindent, bármit meg lehet csinálni?

Roma Sajtóközpont. Mond ez valakinek valamit? Bontsuk szét a fogalmat. Roma. Így nevezzük a cigány embereket. Én bevallom, nem kedvelem a roma szót, a cigány számomra kedvesebb, de ha ők így szeretnék, legyen roma. Nagyjából egymillió honfitársunkról van szó. Van köztük bűnöző és van humanista, dologkerülő és keményen dolgozó, jó és rossz ember. A többségük a lét peremén egyensúlyoz. Nem mindegyikük a saját hibájából.

A sajtó az a valami, amit a kormány tűzzel-vassal igyekszik kiirtani. A sajtó – a valódi sajtó, nem a lakájmédia – egy hatalmi ág. A mindenkori kormány mindenkori ellenzéke.
Ha van valami, ami nagyon fontos és aminek működnie kell, az a Roma Sajtóközpont. Ami most – talán átmenetileg – felfüggeszti a tevékenységét. Rohadtul nem azért, mert már minden nagyszerű és nincs miről írjanak-beszéljenek, hanem azért, mert egy büdös vasat nem szán rá a Farkas Flóriánt foggal-körömmel védő korrupt, képmutató kormány.

A Roma Sajtóközpont évi – ÉVI, b*meg – 15 millió forintból működött. Nem milliárd, nem heti, havi, napi. Évente mindössze 15 rohadt millió kellene ahhoz, hogy tovább dolgozhassanak, hogy ne némuljon el a cigány emberek hangja. Rohadt 15 millió forint.
Merem állítani, hogy az élősködőink – élen Balog Zoltán képmutatóval – riói bohóckodása több éven át fedezte volna az RS működését. De figyelj, honfitársam! Figyelj, keményen átvert, megalázott, kirabolt, béketűrő kisember!

Az Orbán-kormány a kvótanépszavazás gyűlöletkampányára tudod mennyit költött? A te pénzedből, az én pénzemből, a romák pénzéből, a rokkantak, nincstelenek, kórházi dolgozók, könyvtárosok pénzéből. TÖBB, MINT 10 MILLIÁRD FORINTOT!

Andy Vajnától Liszkay Gáborig, Habony Árpádtól Csetényi Csabáig gennyesre keresték magukat a jó elvtársak. A lakájmédia fossá kereste magát a reklámkampányon.
  • origo.hu: 132,7 millió forint
  • 888.hu és lokal.hu: 132,5 millió
  • magyaridok.hu, pestisracok.hu, mandiner.hu: 40,2 millió forint
  • nyomtatott Magyar Idők: 126,5 millió forint
  • nyomtatott Lokál: 93,3 millió forint
  • Blikk: 39,6 millió forint
  • TV2-csoport: 1,655 milliárd forint
  • Közszolgálati csatornák: 290,4 millió forint
  • Kossuth + Petőfi: 227,8 millió
Ezek csak kiragadott példák, kilométer hosszú a lista. 10 milliárd forintnyi hosszú a lista...

ITT OLVASHATÓ

AZ AMERIKAI NÉPSZAVA NYILATKOZATA AZ OKTÓBER 2-I NÉPSZAVAZÁSSAL KAPCSOLATBAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2016.09.23.


Az 1891-ben alapított Amerikai Népszava 125 éves történetének és elődeinek szellemében elutasítja a gyűlöletkeltő uszítást, az Orbán-rezsim hazug propagandáját és az életüket mentő menekültekkel szembeni embertelenséget.

Az Amerikai Népszava az amerikai magyarság képviselőjeként, az amerikai emigráció legrégebbi lapjaként kiáll az emberi jogok, a zsidó-keresztény értékek, a humánum és a menekültek jogai mellett. Elutasít minden vallási és faji diszkriminációt, amely különbséget tesz életüket mentő menekültek között.

Az Amerikai Népszava felhívja az amerikai magyarok, a határon túliak és a Magyarországon élő magyarok figyelmét, hogy történelmi döntés előtt állnak, amely meghatározza a magyar nemzet sorsát.

Magyarország lehetőséget kapott, hogy elutasítsa a fasizmust, a nácizmust, az embertelenséget, és bizonyítsa, hogy hosszú századok óta elkövetett hibái után tanult a történelemből, és méltó az emberek tiszteletére.

Ha elutasítja ezt a lehetőséget, ha megint a rosszat választja, nem mondhatja többé, hogy a balsors tépi. Ha életüket mentő emberek megsegítésére nemet mond, akkor nem keresztény, hanem barbár nép.

Ez lehetőség is, hogy minden magyar kiálljon a jog, a humánum, a tisztesség, a józan ész és az emberi értékek mellett, igent mondjon a szeretetre és nemet a gyűlöletre.

Ehhez csak annyit kell tenni, hogy nem mennek el szavazni. Még semmi nem dőlt el. De október 2-án minden eldől. Nem Orbán, nem a menekültek, hanem a magyarok sorsa a tét.

Az Amerikai Népszava felszólít minden amerikai magyart, és a világ bármely részén élő magyart, a magyarországi magyarokkal együtt, hogy bojkottálja az október 2-i népszavazást!

Távolmaradásával mondjon nemet a gyűlöletre, az embertelenségre!

Mondjon nemet a fasizmusra!

Bartus László
az Amerikai Népszava tulajdonosa és főszerkesztője


ITT OLVASHATÓ

MENEKÜLTEK, FIDESZ, MEG A BIZTONSÁG

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.09.23.


Azt mondta a Fidesz nevet régóta megbecstelenítő szervezet egyik ügyeletes uszítója, hogy „ahol a migránsok megjelennek, ott senki sincs biztonságban…”

Ahol annyi ember menekül, keres magának, családjának új, jobb, élhetőbb otthont, mint manapság, ott bizony előfordulnak akár nagyon súlyos bűncselekmények is. Mégis, egyáltalán nem lehetünk bizonyosak abban, hogy arányosan több és súlyosabb bűncselekményeket követnek el, mint a békés körülmények között élő európaiak, például a magyarok. A Fidesz persze mindent elkövet azért, hogy az a benyomás keletkezzen, erőszakos bűncselekményeket ma már szinte kizárólag migránsok követnek el.

A Fidesz uralta média gyakorlatilag az összes, migránsok által elkövetett bűncselekményről beszámol – akár olyanról is, ami nem úgy történt, vagy meg sem történt. A Fidesz uralta „közmédiában” szinte csak migránsokról szóló hírek vannak, olyanok, amelyek félelemkeltésre, uszításra alkalmasak.

Félelemzónák százai kerültek fel Európa térképére, és naponta erőszakolnak meg lányokat és nőket a parkokban, a nyílt utcákon – mondta  az ügyeletes fideszes, akinek nevét kegyelemből nem írom le: közkatona ő csupán, brigantik parancsát teljesíti.

Naponta, sőt, aki a „közmédiára” figyel, óránként, hovatovább percenként hallhat valamit az európai no-go zónákról is. Az érdekesség meg a tisztánlátás kedvéért bemásolok a Facebookról egy képet a budapesti zónákról – azokról, ahol nem tudják, nem merik, nem is akarják érvényesíteni a törvényeket.

Ahol a Fidesz hatalomra került – először az önkormányzatokban, aztán az egész országban –, ott megszűnt a törvényesség, a jogbiztonság. Ott akár érdekes halálesetek is előfordultak – közúton, rendőrautóban vagy például egy szoftver „eladása” után. A megvesztegetések, megfélemlítések, a zsarolások, a fenyegetések a rezsim mindennapos működésének részei. Ha valami törvénybe ütközőt akarnak, módosítják a törvényt, vagy péntekről keddre újat „alkotnak”. Vagy csak köpnek mindenre, oszt jó napot…

Ahol a Fidesz uralomra jutott, ott megszűnt az alkotmányos demokrácia, maga az alkotmány is. Ott orrba-szájba hazudnak, lopnak, rabolnak. Még a migráncsozó nemzeti kampányuk is alkalmas arra, hogy
közpénzeket fosszanak meg közpénz jellegüktől, magukhoz terelvén őket.

Ahol a Fidesz hatalomra került, ott megszállt, elbitorolt mindent, amihez hozzáfért. Amihez netán nem, azt igyekezett – nem is kis sikerrel – szétverni, ellehetetleníteni. Bár az oktatást például elbitorolta, mégis szétveri…

Ahol a Fidesz megjelent, ott minden érték, amire nem vigyáztak különös gondossággal, valahogy hozzáragadt...


ITT OLVASHATÓ

A GYŰLÖLETBESZÉD ÖL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.09.23.


Orbán a kereszténység védelmezőjének mutatja magát, miközben minden szava, tette, cselekedete a kereszténység tagadása. Ez bizonyítja, hogy sem ő nem keresztény, sem a rendszere, sem az ország, amely képtelen felismerni a krisztusi jellem ellentétét. Orbán az a Barabbás, akit a nép Jézus helyett választ. Barabbás pedig gyilkos volt.

Jézus Krisztus képmása a röszkei határon jár ősz szakállal, osztja az ételt, a vizet, adná a mobilvécét, ha Barabbás és a katonák engednék. A nép, amely magát kereszténynek hiszi, nem Jézust, hanem Barabbást választja. A gyilkos mellé áll, nem Iványi Gábor mellé, aki a szomjazónak inni, az éhezőnek enni ad, aki az életét adja a bűnösökért.

A Biblia azt mondja, hogy aki gyűlöl, az embergyilkos. Aki gyűlöl, megöli a szívében azt az embert, akit gyűlöl. A gyűlölet gyilkosság. A gyűlöletbeszéd öl. Az csupán idő kérdése, hogy a szívben már elkövetett gyilkosságból mikor lesz fizikai gyilkosság. A gyűlöletbeszéd gyilkost csinál másokból, s megtalálja azokat, akik a fizikai gyilkosságot is végrehajtják.

Menekültek számára Magyarország életveszélyes hely. Őket ebben az országban már megölték. A gyűlölet olyan mértékű az emberek szívében, hogy Magyarországon egy menekült sincs biztonságban. A meggyilkolt cigányok, akikért az ország népe egyetlen könnycseppet nem ejtett, a Jobbik cigányellenes gyűlöletbeszédének áldozatai. A menekülteket azért verik a magyar rendőrök, mert a gyűlöletbeszéd gyilkos magva már behullott a szívükbe.

A holokauszt a gyűlöletbeszéd eredménye. A magyar zsidók deportálását és iparszerű meggyilkolását a "keresztény Magyarország" gyűlöletbeszéde készítette elő. Akkor is a "kereszténységet" és a "keresztény Magyarországot" védték. Ugyanezek az egyházak, ugyanezek a papok, akik most hüvelykujjukat lefelé fordítva mondanak halálos ítéletet: "nem", küldték a halálba akkor a zsidókat, s küldenék ma halálba a menekülteket.

Prohászka Ottokár, Bangha Béla, a katolikus sajtó, a református egyház lelkészei, a Hitlert dicsőítő pünkösdiek valamennyien felháborodtak volna, ha gyilkosnak nevezik őket. Nem, ők nem akarják megölni a zsidókat, csak korlátozni akarják őket, és meg akarják védeni a tiszta és szent magyar keresztényeket. Akik gyilkosok lettek.

Azért lettek gyilkosok, mert a szívükben már megölték az áldozataikat, kinézték a lakásukat, s a gyűlölet nem elégszik meg ennyivel. Vért akar. Orbán közös európai hadsereget akar, amely a "határokat" védené a muszlim menekültekkel szemben. Kereszteseket akar, akik a muszlimokat "távol tartják". A Biblia szerint a szív bőségéből a száj: Orbán elsüllyesztené őket.

Amikor egy ember kimondja, hogy el kellene süllyeszteni a menekültek hajóit, akkor kész a fizikai gyilkosságra is. Hiába teszi képmutatóan hozzá gyorsan, hogy az üres hajóikat süllyesztené el. Üresen nem járnak menekülthajók a tengeren. Véletlenül az elsüllyesztett hajók nem üresek lennének. Akikről azt terjeszti, hogy gyilkosok, azokat ő maga ölné meg. Amivel vádolja az ártatlanokat, azt ő maga követi el.

Nem a menekültek a terroristák, nem ők a gyilkosok. Orbán a terrorista és a potenciális gyilkos, aki gyűlöletet olt az emberek szívébe. Az a nép, amely Barabbást választja a Krisztus helyett, önmaga fölött mond ítéletet. Keresztény nem gyűlöl, keresztény nem öl, még a szívében sem. A keresztény szeret, még az ellenségét is szereti, s feláldozza magát érte, ha kell. Aki mást áldoz fel, nem keresztény, hanem pogány, barbár gyilkos.

Lehetne ez az ország keresztény, ha a lakosai azok lennének. De nem azok. Nem tudják a magyarok, hogy mit cselekesznek, de ez nem mentség. Mert tudhatnák. De bezárják a fülüket és a szívüket. Amit vetnek, azt aratják majd. Barabbást választották, nem Jézust, de Barabbás gyilkos, és a gyilkos előbb-utóbb ölni fog. Őket.

Ez örök igazság, így működik mindenhol. Amerikában Trumpot az evangéliumi keresztények támogatják, miközben a Bibliát és Isten képmását gyalázza. Kimutatták, hogy Trump gyűlöletbeszéde áll a feketék elleni atrocitások mögött, a muszlimok ellen elkövetett gyűlöletbűncselekmények száma sokszorosára nőtt, mióta Trump a szívekbe hinti a gyűlölet magvait.

Nem véletlen, hogy Orbán, Németh Sándor és társaik Trump támogatói. Miért? Mert gyűlölnek. Trump minden támogatója gyűlöl valakit: melegeket, mexikóiakat, feketéket, muszlimokat, nőket, spanyolokat vagy mindet egyszerre. A homofóbia és iszlamofóbia gyűlöletegyházakat és gyűlöletországokat hoz létre az "erkölcs" és a "kereszténység" nevében. A szívükben már ölnek, eljön az idő, hogy fizikailag és mészároljanak. Ma megint a "kereszténység" nevében jön Európába a terror és a fasizmus...

ITT OLVASHATÓ