2016. március 3., csütörtök

LÁZADNI CSAK PONTOSAN, SZÉPEN, AHOGY A CSILLAG MEGY AZ ÉGEN...

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.03.


Bizony ám!
Mert ha nem így történik a dolog, akkor a hatalom jobb esetben kiröhögi a lázadót, rosszabb esetben keményen megtorolja a lázadást, és még kiszolgáltatottabb helyzetbe taszítja.
A lázadás - bár kívülről nézvést úgy tűnhet, hogy spontán nekibuzdulás - de mégsem az, Pontosabban nem szabadna annak lennie, mert a lelkesedés ugyan szép, de nem túl hosszan tartó érzelem, hamar elmúlik, és ott marad a lázadó kihűlt lelkesedéssel és bevert fejjel.
A lázadás nem káosz, hanem magas fokon szervezett politikai tevékenység.
Ezért aztán lázadni csak tudományos alapossággal lenne szabad, mint ezt tanusíthatja számtalan doboz kutyaeledel, melyet a spontán lázadók ledarálásával állítottak elő, némi só, bors és nátrium-glutamát hozzáadásával.

Adok egy segédletet, mely tetszés szerint kiegészíthető, bővithető.
Tehát:


ITT OLVASHATÓ

RÖHRIG GÉZA MONDOTT VALAMIT A MINISZTERELNÖKRŐL, DE A FIDESZES MÉDIA EZT PONT NEM HALLOTTA

VILÁMNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.03.03.


Van olyan, hogy minden újságírónak egyszerre hibásodik meg a mikrofonja.

A Saul fia alkotóinak tegnapi sajtótájékoztatóján tényleg szinte a teljes magyar sajtó ott volt. Az egyik legemlékezetesebb gondolatmenetet a főszereplő Röhrig Géza adta elő. A legtöbb tudósítás ezt emelte ki a címében, mi is így tettünk írásunkban. A változatosság kedvéért azonban nem magunkat, hanem az Origót idézzük:

Egy későbbi kérdésre válaszolva Röhrig Géza azt kívánta magának – és Magyarországnak –, hogy az a pillanat, amikor 15 millióan drukkoltak a Saul fia Oscar-díjáért, tovább tartson egy pillanatnál, és még az ő életében legyen egy olyan miniszterelnöke az országnak, aki már a rendszerváltás után született, képes meghaladni a jobb- és baloldali berögződéseket, felülemelkedik a szekértáborokon, átlép a frontvonalon, és sokkal „kedélyesebben és gyakorlatiasabban” irányítja majd az országot, mint ahogyan ma teszik...

ITT OLVASHATÓ

KIVÁNDRLÁS: EGYRE TÖBBEN MENNÉNEK, KÖZBEN ORBÁN A KINTIEK JOGFOSZTÁSÁT NEVEZI SIKERNEK

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: xatnego
2016.03.03.


David Cameron választási ígéretének megfelelően hamarosan kiírhatják Nagy-Britanniában a referendumot az ország EU-ban maradásáról. A „Brexit” támogatottsága folyamatosan nő a szigetországban, ám ha ez megvalósulna, az gazdaságilag elég rosszul érinthetné a briteket, ráadásul valószínűleg a skótok is kiválnának...

ITT OLVASHATÓ

ÉVÉRTÉKELŐ - TITKOSÍTANAK, FOSZTOGATNAK ÉS FEGYVERKEZNEK

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Bruck András
2016.03.03.


Titkosítanak, fosztogatnak és fegyverkeznek.
Mindezt nem egy véres puccsal hatalomra jutott katonai junta teszi, hanem az EU egyik tagállamának kétszer is parlamenti választást nyert kormánya. A mienk.

Titkosítanak, mert képtelenek ellenállni fosztogató vágyaiknak, és fegyverkeznek, mert jobb félni, mint megijedni.

Az újabb és újabb katonai, rendőri, terrorelhárítási, katonai-rendőri, stb. egységek után tegnap óta van már Katonai Rendészeti Központ is, egy másfajta TEK, de akár a többi, ez is kizárólag a demokráciát visszakövetelő fegyvertelen és védtelen lakosság elleni majdani ütközetre szolgál.
Mi másra?

ITT OLVASHATÓ

TOP 10 ESET, AMIKOR LEHULLOTT A MAGYAR SAJTÓ ÁLARCA

SZÉGYEN VAGY! BLOG
Szerző: Tony DiNozzo
2016.03.03.


Nálunk senki sem tartja fontosabbnak, hogy a sajtó betöltse valódi funkcióját, és negyedik hatalmi ágként, a nyilvánosság erejével kontrollálja a közéleti szereplőket. Ebbe belefér, az hogy néha mellélőnek az újságírók, főleg ha nem áll rendelkezésükre minden információ. Magyarországon azonban az újságírók is politikusnak érzik magukat, és politikát akarnak csinálni. Ebből adódnak a mindennapos kis csúsztatások, és az igazán nagy, sajtótörténeti féregségek is. Most összegyűjtöttük az utóbbiak közül a legemlékezetesebbeket...

ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG EURÓPA VÉDŐBÁSTYÁJA? - ŐSELLENSÉGKÉP NAGY LAJOSTÓL LIPÓTIG i.RÉSZ

NAPI TÖRTÉNELMI FORRÁS BLOG
Szerző: Balogh Ebner
2016.03.03.


Egy jól körülhatárolható ellenségkép megrajzolásának számos, egymástól független, de több egymással összefüggő oka lehet, s ez nem volt másképpen a középkori illetve a kora-újkori Magyarországon sem. Ezen okok mögött természetesen jelen voltak objektív körülmények is mind a 14., mind a 17. században is, de számos olyan politikai indíttatásból kreált szimbólum került bele mind a törökökről, mind a magyarokról kialakult képbe, amelyek bemutatása árnyaltabb képet adhat.
Mindenekelőtt azonban fontos megjegyezni azt, hogy a törökről egységes kép nem létezett. Természetesen, ebből következik, hogy a 17. század végén, amikor egyes röplapkészítők Magyarországot a „kereszténység ellenségeként” tartották számon - elsősorban a törökkel együtt harcoló Thököly miatt - a "kuruc fejedelem" seregéhez képest egy arányaiban kisebb magyar sereg vett részt „kereszténység ügyének” védelmében is; így a magyarokról kialakult kép sem lehetett egységes...
 

EZ A LEGKIBORÍTÓBB PASI SZOKÁS HÉTSZÁZHETVEN NŐ SZERINT

A NŐK PASISZEMMEL BLOG
Szerző: Adam G. Steve
2016.03.03.


Túl anyás, nem segít a házimunkában, széthagyja a dolgait, beleszól a vezetésbe, okoskodik. Egyik sem nyert, mert van egy olyan pasi szokás, amit a felmérésben részt vevő 3433 nő 22 százaléka a legidegesítőbbnek tart. Ez pedig a....

Tizenhárom lehetőségből választhattatok

Hónapokkal ezelőtt kérdeztünk meg Titeket, szerintetek, melyik a legkiborítóbb pasi szokás

Tizenhárom lehetséges választ adtunk, amiből mindenki a számára legkínzóbbat jelölhette meg. 

És szerencsére sokan meg is tették. Íme a tizenhárom variáció:
 • Semmit nem tud egyedül megoldani
 • Állat módjára vezet
 • Okoskodik
 • Beleszól a vezetésbe
 • Sok sportot néz a tévében
 • Széthagyja a dolgait
 • Nem segít a házimunkában
 • Igénytelenül eszik
 • Túl anyás
 • Nem lehet vele beszélgetni
 • Körmöt vág, és otthagyja
 • Nem figyel oda arra, amit a nő mond
 • Összepiszkítja, majd úgy hagyja a WC-t
ITT OLVASHATÓ

A NAGY OLASZ-MAGYAR SZEXBIZNISZ

OLASZMAMMA BLOG
Szerző: ricchiepoweri
2016.03.03.


Miért van az, hogy merész magyar lányok egész sora futott be pornósként bombakarriert Itáliában, olasz pornószínészek meg nálunk találják meg a szerencséjüket? Hogy is van az, hogy ha egy olasz meghallja, hogy magyar vagyok, az első dolog, ami eszébe jut az nagy valószínűség szerint még mindig Cicciolina vagy Eva Henger?
 
Ha nagyvonalúan akarok fogalmazni, akkor azt is mondhatom, hogy Olaszország a magyaroknak köszönheti a pornót, hiszen gyakorlatilag Cicciolina volt az első, aki nagyüzemi keretek közé terelte a felnőttfilmipart Itáliában. Némi ismeretekkel felvértezve az olasz közegről, meg kell emelnem a kalapom előtte, nem is tudom, hogy hogy sikerülhetett ez a 70-es években egy olyan országban, ahol a mai napig minden hivatalban feszület figyel a falon, az állami tévé főzős műsorában pedig apácák kevernek-kavarnak. Cicciolina meglehetősen klasszikus módon került Olaszországba: ide jött férjhez. Nyilvánvaló azonban, hogy a háziasszonykodás nem elégítette ki, más babérokra vágyott, úgyhogy ez a házasság elég korán hamvába is holt, ellentétben Husika karrierjével. 1973-ben találkozott Riccardo Schicchivel, az olasz Kovival, akinek a neve megkerülhetetlen a szakmában, és aki pályája elején a menedzsere volt. Kezdetben egy éjszakai, szexuális témájú, betelefonálós rádióműsort vezetett, és csak ezután ugrott bele a pornómélyvizbe. Schicchivel később együtt alapították meg a Diva Futura ügynökséget, ami több Olaszországban elismert pornóst termelt ki. Zenével is próbálkozott, de ez a szárnypróbálgatása nem tartott hosszú ideig, ami talán nem is olyan nagy baj. De nem csak az olasz szexuális forradalmat köszönhetjük neki. Azzal is beírta magát a történelemkönyvekbe, hogy eddig ő az egyetlen pornós, akit parlamenti képviselőnek választottak...
 

A HALLGATÁSÁVAL KUBATOV BEISMERI, HOGY Ő ÁLLT A KOPASZOK MÖGÖTT

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.03.03.


Először is szögezzük le: a Fidesz hazudott. Ezúttal akkor hazudott, amikor azt mondták, Kubatov Gábort nem lehet elérni se telefonon, se emailen.

Magunktól is tudtuk persze, hogy hazudnak (mert olyan hely, ahol se telefon, se internet, a Himalája tetején, az amazonasi esőerdőkön, meg Pápua Új-Guinea felföldjein kívül nem nagyon van ezen a bolygón), de most Kubatov maga erősítette meg.

Útban az Egyesült Államokból hazafelé, a müncheni repülőtéren érték el, hogy a kilenc napja, az Nemzeti Választás Irodánál történtetekről kérdezzék. Arra a kérdésre, hogy hallotta-e, mi történt múlt hét kedden az NVI épületénél, azt válaszolta, hogy az Egyesült Államokban tartózkodva értesült a történtekről. "A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott" - mondta a politikus. "Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az ide vonatkozó jogszabályokat" - tette hozzá...

ITT OLVASHATÓ

KÓSA HAZUDIK, TELJES A HOMÁLY AZ MNB ALAPÍTVÁNYAI KÖRÜL

A TASZ JELENTI
Szerző: TASZ
2016.03.03.


Mint ismeretes, Kósa Lajos többek között a következő mondattal védte az MNB-ről szóló törvény védhetetlen módosítását:
 
„Azt gondoljuk, hogy az MNB által alapított alapítványok egy olyan speciális alapítványok, amelyek függetlenül attól, hogy nem teljesítik a közhasznúságra vonatkozó feltételrendszert, a törvény erejénél fogva - ex lege - közhasznú alapítványok.”

És valóban, a törvény úgy rendelkezik, hogy az alapítvány által kezelt adatok az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény közhasznú szervezetekre vonatkozó rendelkezései szerint ismerhető meg. Azonban mindjárt tesz pár kivételt, érdekes módon, ezek azok a kivételek, amelyek a közhasznú magánalapítványokat igazán átláthatóvá teszik. Vagyis az MNB alapítványai még annyira sem működnek nyilvánosan, mint a közhasznú magánalapítványok:

ITT OLVASHATÓ

ÉBRESZTŐ BAMBA ELLENZÉK! NE ORBÁN GUMICSONTJÁN RÁGÓDJATOK!

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző:  Első Kézből
2016.03.03.


Visszatért a 2014-es „forró ősz” hangulata a budapesti utcákra. Utoljára a netadó elleni tüntetések idején volt ennyire forró a talaj Orbánék lába alatt.Egyre világosabban látszik: hat év Fidesz-uralom eredménye totális csőd lett minden fontos területen.
1.)  Az egészségügy romokban: a fél éves-éves várólisták miatt kezelés nélkül halnak meg emberek, akik egész életükben fizették a tb-járulékot. Brutálisan megemelkedett a műtéti fertőzésekben elhunytak száma. Ennek oka, hogy már filléres steril eszközökre sincs pénz, ezért egyszer használatos eszközöket kell újra és újra használniuk az orvosoknak. A lábadozó betegek moslékot kapnak enni és a ceruzaelemig bezárólag mindent nekik kell bevinniük a kórházba.
2.)  A kormány erőszakos dilettantizmusa szétverte az oktatást.


ITT OLVASHATÓ

HA NEM TUDSZ DÖNTENI, MIT CSINÁLJ A HÉTVÉGÉN

NORVÉGMINTA 
Szerző: Norvégminta
2016.03.03.

Mihez kezdjünk, egy szabadnappal, most, hogy végre itt a tavasz, és nem kell bent savanyodnunk a tévé előtt? Bringázzunk vagy sétáljunk, lépjünk le a városból, vagy csak menjünk ki a Duna-partra, játszunk a barátainkkal, vagy inkább ismerkedjünk új emberekkel, alkossunk valamit a saját örömünkre, vagy csináljunk inkább valami hasznosat másoknak, keressünk egy jó kajáldát vagy igyunk inkább kézműves sört? A bőség zavarában nehéz dönteni, de lehet, hogy nem is kell. A Zöld Utak túráin ugyanis egy napon belül a legeltérőbb mókákra nyílhat lehetőségünk.
Számos más civil kezdeményezés mellett a Zöld Utak is izgalmas kirándulásokat ajánl azoknak, akik akár saját közvetlen környezetükben is szívesen turistáskodnának. A zöld életmód népszerűsítése mellett a kezdeményezés célja, hogy saját lakókörnyezetünk eldugott kincseit, aktív közösségeit is megismerhessük. Kerékpáros és gyalogos, budapesti és vidéki, eltérő profilú túrákat egyaránt kínálnak az érdeklődők számára. Így a középiskolásoktól a nyugdíjasakig egyaránt akadnak résztvevők a kirándulásokon. „Az információk terjesztésénél sokkal hatékonyabb, ha valaki saját élményen keresztül kerül közelebb a zöld életmódhoz” – véliPriksz Gábor, a kezdeményezés vezetője.

ITT OLVASHATÓ

SZÁMOLD CSAK KI, MENNYIBE KERÜL NEKED AZ INGYENES KERÜLETI ÚJSÁG!

MUTYIMONDÓ
Szerző:  
2016.03.03.


Ezekről ne maradj le!
Fura pályázaton viszi el Matolcsy rokona a Buda-Cash-vagyont (HVG)
Győzelem! Végül ingyen adja ki a közérdekű adatokat a Szépművészeti (Átlátszó)
A Jobbik vezetése családi ügynek tekinti a pártot (Direkt36/444)
Ha van 3 perced:
Fura pályázaton viszi el Matolcsy rokona a Buda-Cash-vagyont
Nem felelt meg az egyik alapvető követelménynek, mégis a Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartozó Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB) nyerte el a Buda-Cash ügyfélvagyonára kiírt pályázatot. A pályázóknak – az ügyfélkör kiterjedtségére való tekintettel – országos lefedettségű fiókhálózattal kellett volna rendelkezniük. Az NHB-nak viszont csupán egyetlen, budapesti fiókja van. (HVG)
Győzelem, ingyen adja ki a közérdekű adatokat a Szépművészeti!
Először úgy nézett ki, hogy 450-600 ezer forint közötti összegért cserébe adja csak ki a múzeum a botrányos festmény-kölcsönzéseiről szóló adatokat. Szerintük ugyanis ekkora költséggel járt volna a tízéves időszakról szóló információk házon belüli összegyűjtése. Ezután 420 ezres maximum árról beszéltek, majd jött maguk is elszégyellték magukat és úgy döntöttek, odaadják ingyen. (Átlátszó)
Így ömlik a pénz Habony médiacégéhez
Már egymilliárd forinthoz közelít a Habony médiavállalkozásainál elköltött állami reklámpénz. Közérdekűadat-igényléseken alapuló kutatómunka mutatta ki, hogy mennyi közpénzből finanszírozott hirdetés érkezett (illetve érkezhetett) Habony cégéhez, hogy azok a Lokálban és a Lokál.hu-n, illetve a 888.hu-n megjelenjenek. Erről korábban már az Átlátszó is írt. (Mancs,Átlátszó)

ITT OLVASHATÓ

EGYSZERŰ EMBEREK, BONYOLULT PÁRTVISZONYOK - SZLOVÁKIA VÁLASZTÁS ELŐTT

MANDÍNER BLOG
Szerző: Tokár.Géza
2013.03.03.

Március 5-én, szombaton parlamentet választ Szlovákia. Nagyon vegyes és nagyon színes az összkép − ez pedig egy körkép a felvidéki politikai pártokról és jelenlegi állapotukról, Ficótól a SaS-ig, a Család vagyunktól az Egyszerű Emberekig, no meg a Hídtól az MKP-ig.


Smer

Az elvben szociáldemokrata Smer több szempontból is nagyon hasonló helyzetben van, mint a magyar politikában a Fidesz. Adva van egy párt, ami magasan vezeti a létező összes felmérést, az ellenzéke töketlen és értelmezhetetlen; így csak az a kérdés, hogy pontosan mennyivel is nyeri a választásokat Robert Fico pártja, illetve mennyi koalíciós partnerre lesz szüksége. Fico a menekültválságos időkben szokatlanul hangos és agresszív volt, ezzel teljesen megerősítette a helyzetét (viszont a hangoskodás egyébként a nyugati mainstreammel szemben simulékony szlovákiai külpolitikai tradícióknak is szembe ment, izzadtak is rendesen a külügyben, hogyan oldják a helyzetet.

ITT OLVASHATÓ

AZ EGYIPTOMI KORMÁNY ÁLDOZATA LEHETETT AZ OLASZ HALLGATÓ

LUMENS BLOG
Szerző: Hegyi Fanni
2016.03.03.


Giulio Regeni, 28 éves olasz származású újságíró és a Cambridge Egyetem PhD hallgatója egy hónapja, január 25-én tűnt el Kairóban, Egyiptom fővárosában. Holttestét kilenc nappal később találták meg, a vizsgálatok szerint a fiatalember testét súlyos sérülések borították, többször is megverhették, kínozhatták. Több szakértő szerint is az egyiptomi kormány erői állnak a tragikus gyilkosság mögött, ám még mindig csak elméleteket olvashatunk arról, pontosan kik és miért ölték meg az olasz újságírót.
Január 25-e az egyiptomi forradalom kezdetének ötödik évfordulója, amire a hatóságok szigorított intézkedésekkel készültek: több háztartást is felkerestek és kikérdeztek Kairó belvárosában, valamint a rendőri készültséget is megerősítették a városban annak érdekében, hogy megelőzzék az esetleges demokráciát követelő tüntetéseket. Ezen a napon tűnt el Giulio Regeni olasz származású fiatalember, a Cambridge Egyetem PhD hallgatója. Regeni független kereskedelmi szerződésekkel kapcsolatoskutatómunkát végzett Egyiptom fővárosában, valamint többször is az egyiptomi kormányt kritikával illetőcikkeket publikált az olasz baloldali Il Manifesto lapban.
ITT OLVASHATÓ

ELLENÁLLNI A MANIPULÁCIÓS KÍSÉRLETEKNEK

LIBERÁTOR BLOG
Szerző: Naphegyi Vince
2016.03.03.

MARABU RAJZA
Már több, mint egy hét telt el népszavazási botrány óta. Egy nappal rá Orbán a botrányról való figyelemelterelés miatt benyomta saját a menekültes népszavazást.  Kicsit tovább szerekesztettem, amit egy hete erről a manipulációs kísérletről  írtam Fedor blogján:
"Ez a mai bejelentés csak terelés.Ha fontos, akkor egy hét múlva is fontos lesz, és majd akkor talán érdemes beszélni róla. Nekem amúgy egyre inkább kezd csömöröm lenni Orbán pitiáner manipulációitól. Rosszul vagyok ha ezekre erre a valahol ijesztően ostoba, folyton ismétlődő "mi vagyunk a világ meg nem értett zsenijei, akik az igaz ügyért egyedül harcolnak a szemét Brüsszel-Moszkva ellen, aki szándékos betelepítéssel akarja tönkrevágni a Magyarországot".

ITT OLVASHATÓ

FELELŐSEK VAGYUNK SAJÁT JÓLLÉTÜNKÉRT

LELKIZÓNA 
Szerző: Szabó Elvira
2016.03.03.


Élete egyik legmegterhelőbb időszakában fogott bele blogjába, amely hétről hétre olvasók százainak ad inspirációt ahhoz, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Több karrierváltást is sikerrel vitt véghez: volt pedagógus, dolgozik a vezetőképzésben, illetve másokat segít abban, hogy elérjék a céljaikat. Ő Ur Anita coach, az Örömtervbloggere, a Lelkizóna szerzője.


ITT OLVASHATÓ

DAVE GROHL NÉLKÜL MEGY TOVÁBB A FOO FIGHTERS

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: DANKÓGÁBOR
2016.03.03.

Előbb utóbb várható volt, hogy az ultrajófejnek kikiáltott Dave Grohl megrészegül saját sztárságától. Ennek kicsúcsosodását láthattuk a Oscar-díj átadóján, amikor egyes egyedül adta elő a Beatles Blackbird című dalát. Innentől pedig nincs megállás. A Foo Fighters legutóbbi lemezéhez készült többrészes dokumentumfilm stílusában most azt láthatjuk a fentebbi videóban, ahogy lényegében széthullik a zenekar. 


ITT OLVASHATÓ ÉS NÉZHETŐ

LISTÁZTA A KLIK, KIK MARADTAK OTTHON A HÉTFŐI DIÁKSZTRÁJKON?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: DiószegiHorváthNóra
2016.03.03.


Hétfőn a gyerekek nem voltak suliban. Mielőtt ezt megtették volna, Aáry Tamás Lajos, mint az oktatási jogok biztosa, jelezte: „Az alaptörvény szerint mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog megilleti a pedagógust, a szülőt és a gyermeket egyaránt, gyakorlásának nincs életkori korlátja. Fontos eleme ennek az alkotmányos alapjognak, hogy önkéntesen gyakorolható.”
Azt azért lehetett sejteni, hogy ennek a köznevelési államtitkárság, vagyis eggyel feljebb az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem nagyon örül. Szép példa volt erre az a levél is, amelyet pénteken küldtek ki az iskolaigazgatóknak, és amelyben Sipos Imre, nem túl szofisztikált módon jelezte az iskoláknak: mindennek a törvény betűje szerint kell történnie, az iskolák rendkívüli szünetet nem rendelhetnek el, február 29. mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak tanítási nap. Pont.ITT OLVASHATÓ

A LOPÁS ÉTHOSZA

KAPITALIZMUS - HVG BLOG
Szerző: Nehéz-Posony Márton
2016.02.03.


Ha törvényt írunk arra, hogy mostantól arra költjük az adófizetői pénzeket, amire csak akarjuk, és ezzel nem is tartozunk elszámolni, akkor ne csodálkozzunk a feketegazdaság méretein sem, és azon sem, hogy nem jutunk egyről a kettőre.
A jegybanktörvény szigorúan felsorolja a Magyar Nemzeti Bank feladatait, lehetővé teszi ugyanakkor a bírságbevételek felhasználását a közgazdasági, pénzügyi szakemberképzés segítésére, illetve ennek érdekében alapítvány létrehozását.
A jegybank tehát a törvény alapján vállal részt a közgazdasági kultúra fejlesztésében és az általa létrehozott alapítványok a saját alapító okirataik szerint is e célt segítik elő, ténylegesen tehát egybevágnak a jegybank által végezhető közfeladatokkal.

ITT OLVASHATÓ

VISSZA A KOSSUTHRA!

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.03.02.


Mint tegnapi blogomban leírtam és megmutattam: az elemek ereje, és néhány rosszindulatú ember lehetetlenné tette állandó Kossuth téri tüntetésünk megkezdését. De minket nem abból a fából faragtak, hogy meghátráljunk. Mondom a részleteket a továbbiakról.

Először is: a Kossuthos 5 órás küzdelmünkről szóló cikk rekordsebességgel repült végig a neten. Úgyhogy kellemes kötelességem Mindannyiótoknak köszönetet mondani, akik a háttérből figyelitek, és támogatjátok erőfeszítéseinket, megértve, hogy amit teszünk, arra a Hazánknak szüksége lesz a Rezsim eltakarításához rövidesen. Ma már szép idő volt, ám nem építkeztünk, mert eleve kizárja ezt néhány nem megkerülhető tény. Mikor előre tervezve még jócskán februárban az állandó tüntetés jogáért a csatát megkezdtem, március 1-13. közötti időintervallumot jelöltem meg a beadványban. Ezt korábbi bírósági vereségeiből okulva a BRFK simán jóvá is hagyta, tehát a jogot elnyertük. De egy tüntetés onnantól kezdődik, amikortól a bejelentő leírta, és nem kezdhető később, sőt, meg sem szakítható, mert azonnal semmivé foszlik az elnyert jogerő. Magyarul: ha tegnap nem kezdjük meg reggel az építést, és nem próbálunk meg mindent, hogy sikerüljön, akkor azonnal törvénytelenné vált volna a tüntetés. Azt is lehet persze, de ilyenhez még nem vagyunk elegen. Egyszóval tegnap délután kettőkor, mikor elhagytuk a Teret, tüntetési jogunk megszűnt, azt ma már nem kezdhettük újra...

ITT OLVASHATÓ

FEKETÉN-FEHÉREN A METRANS CSEPELI BERUHÁZÁSÁRÓL

SZABOSZABOLCS BLOG
Szerző: szabolcsblog
2016.03.02.


Még 2015-ben hallottuk először, hogy a Metrans nevű logisztikai cég új terminált tervez építeni Csepelen. Fura módon a cég nem a Szabadkikötő területén akarja folytatni a tevékenységét – ahol egyébként minden feltétel adott, és a lakott területektől is megfelelő távolságban folyik a konténerek rakodása, és ahol most is jelen van a Metrans –, hanem Szíjjártó Péter közbenjárására a Tesco mögötti területen kíván építkezni. Önmagában a beruházást, és az ezzel keletkező mintegy 200 munkahely létrejöttét üdvözöltük, de közben jeleztük azt is: a beruházás révén Csepelen újabb 200 ezer konténer fog átáramolni éves szinten, ami a kerület közlekedését veszélyezteti. Konkrétan ezt írtuk a január legelején megjelent kiadványunkban:

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR BLÖFF JELENTI

KÉNYSZERBABOLY BLOGJA
Szerző: Kényszerbagoly
2016.03.03.


Repülős Gizi, a Magyat Blöff című közéleti portál szerint, tegnap éjjel egy egész repülőt ellopott, mert véleménye szerint a gépek a Malév megszünésével elveszítették közvagyon jellegüket. A hír alig látott napvilágot már szalagcímben futott alatta, hogy Fekete László az ország legerősebb embere hazahúzta a parlamentet, mert vitatja az 1880. évi LVIII. törvény által megalkotott pályázatok pártsemlegességét, szerinte az Országház elvesztette közvagyon jellegét, -de jó szívének köszönhetően bárkit vendégül lát benne- az épület szaletliként üzemel háza kertjében.

Vajna Timi férje kijelentette, hogy ő semmit nem visz haza, mert amit akart, azt már hazavitt. A szegedi Csillagbörtön lakói alapítványt hoztak létre a pengekerítések humánus célú felhasználására, mert szóvivőjük szerint a kerítés emberre veszélyes, sérüléseket okozhat, a jövőben hobbiborászok nyújthatják be rá igényüket a frissen alakult Pint-Ér Kft-hez, készülhet bronz, ezüst és arany kivitelben is seregélyriasztás céljából...

ITT OLVASHATÓ

ÜZZÜK KI A PEDOFILOKAT ÓVODÁINKBÓL!

ORGANIKUS KÁOSZ BLOG
Szerző: Mach Péter
2016.03.03.


A pesterzsébeti Fidesz legalizálná a pedofíliát, sőt a karácsonyi ajándékozás időszakában hagyományt is teremtene belőle. 
 
Ön helyesli, ha politikusok, cukros bácsik és nénik járnak óvodákba kampányolni?
Én nem, ezért határozati javaslatot nyújtok be a jövő heti testületi ülésre, hogy Pesterzsébeten senki se használhasson gyerekeket biodíszletként ahhoz, hogy politikai tevékenységét népszerűsítse...
 

KÖTELEZŐ VIDEÓ! ÖN MENNYI KÖPÉNZT BÍZNA A FILMBEN SZEREPLŐ FIDESZES KÉPVISELŐ-TESTÜLETRE

A BETŰ SZABADDÁ TESZ
Szerző: kameszka01
2016.03.03.


Az N1 TV számolt be róla, hogy Tiszabőn a Fidesz–KDNP-s alpolgármester egy közintézményben, a helyi óvoda épületében ünnepelte születésnapját, ahol a meghívott zenészt megverték és kirabolták. Az óvóda épületében zajlott rendezvényen ráadásul tanúk elmondása szerint nem csak nagy mennyiségű alkohol, hanem drog is fogyott.

Ma Magyarországon egy ilyen botrány után sem kell attól tartania egy kormánypárti politikusnak, hogy tetteinek személyi következménye lesz. A miniszterelnök azonban mégsem erről, vagy a Fideszhez köthető számos köztörvényes ügyről beszél, hanem alaptalanul vádaskodik, gyanúsítja legfőbb politikai ellenfelét...

ITT OLVASHATÓ

MENNYÉL GYALOG, BAKKER

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.03.03.


Kitört a világháború, csak mi még nem nem tudjuk, viszont Szeretett Miniszterelnökünk már értesült róla - megsúgták neki a Hangok...
Össze is íratja a mikrobuszokat és a terepjárókat, hogy aztán ujjainak egyetlen csettintésére harcjárművekké alakuljanak.
A géppuskát majd felszereli valamelyik baráti cég, a fegyvereket pedig beszerezzük okosba - minden géppuska után néhány dollár lecsurog majd a megfelelő zsebekbe
.

Így küzdünk a világbékéért, merthogy ebből egyenesen következik, hogy a fegyver űrmérete és a lőszer paraméterei ritkán fognak egyezni, így az ősi szittya hagyományokat követő magyar harcos kénytelen lesz sajátkezűleg hajigálni a lőszert, minden dobásnál azt kiabálva, hogy BUMMM!
Erős győzelmi esélyeink lesznek.
 
Persze előtte azért nem lenne hátrányos eldönteni, hogy ki is az ellenség, mert a tévedés ebben a látszólag lényegtelen kérdésben adott esetben élet-halál problémává válhat.
Jelenleg még jó a helyzet, mert a pávatánc következményeképpen senkivel sem vagyunk túl jóba, és a nagy nemzetközi társasjáték valamennyi résztvevője egyként utál bennünket békétlenségünk és megbízhatatlanságunk miatt.
De ha egyszer, véletlenül elkötelezzük magunkat, bizton számíthatunk az ellenérdekelt fél masszív rosszindulatára
.
Amerika megszokta, hogy vazallusai igazodnak a döntéseihez, Oroszország pedig azt, hogy ellenséges környezet veszi körül, melyet csak némi kardcsörtetéssel kompenzálhat.
Ha Orbán azt képzeli, hogy képes megoldani az egy lyukból hideget és meleget szellentés ősi problémáját, akkor téved, - a mutatvány nem fog sikerülni, csak irgalmatlan büdös lesz körülötte
...

ITT OLVASHATÓ