2016. szeptember 29., csütörtök

HA ORBÁN SZERINT LÉNYEGTELEN, HOGY ÉRVÉNYES LESZ-E A NÉPSZAVAZÁS, MINEK MENJÜNK EL SZAVAZNI?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző:  DIÓSZEGIHORVÁTHNÓRA
2016.09.29.Én egy kicsit mindig csalódott vagyok, ha a részvételi arány kevesebb, mint száz százalék, mert abból indulok ki, hogy Magyarország jövőjéről van szó - Orbán Viktor, Origo, szeptember 22.

Politikai értelemben a részvételnek nincs jelentősége - Orbán Viktor, Katolikus Rádió, szeptember 29.

Orbán Viktor mai rádióinterjújában egyszerűen azt mondta: politikai értelemben nincs jelentősége a vasárnapi népszavazás érvényességének. Azt is hozzátette, hogy csak a nemek aránya és annak győzelme számít, és aki nem szavaz, az kivonul a közügyek intézésből (mintha a bojkott nem lenne a közügyek intézésének egyik formája).

Hát rég láttunk ilyen gyenge próbálkozást a miniszterelnöktől. Ha mindegy, hányan vesznek részt rajta, akkor minek népszavazást tartani? Miért nem aláírásgyűjtésnek vagy nemzeti konzultációnak nevezik akkor, ahogy az elmúlt években megszokhattuk? Akkor mire föl ez az egész túltolt kampány, a mindenhonnan felbukkanó plakátok?

Az 50 százalékos arány, amelyet egyébként a Fidesz emelt ilyen magasra, azt mutatja, érvényes-e a népszavazás. Ha nem éri el ezt a szavazatok száma, akkor nem az. Akkor nem csupán jogi-, hanem politikai értelemben is vereséget szenved a Fidesz.

Ugyanis ez egy cél, és amikor a Fidesz belekezdett a népszavazási kampányba, azt választotta, hogy eléri ezt a célt. Erről nyilatkoztak korábban fideszes vezetők, ezért költöttek el a mi adófizetői pénzünkből 15 milliárd forintot (kb. háromszor annyit, mint az összes szervezet és párt a 2014-es választásokon), hogy érvényes legyen a népszavazás. Ha ez nem sikerül, az bukás, lehet bárhogy is csűrni és csavarni a szavakat.

Persze egy ilyen bukás nem azt jelenti, hogy az emberek megszerették a menekülteket, vagy a nem létező kötelező kvótákat akarják. A nagy arányú nem szavazat arról beszél majd, hogy a magyar emberek egy nagy része nem szereti ezeket. Az érvénytelenség pedig azt mondja ki, a Fidesz nem tudott elég politikai támogatást gyűjteni magának, egy 40 százalék alatti részvétel pedig azt jelenti, hogy óriási vereséget szenvedett a kormánypárt.

Hiba lenne előre tippelni a vasárnapi eredményeket, mint Horn Gyula mondta egykor: nem közvélemény-kutatást, hanem választást kell nyerni. De bűzlik Orbán mondataiból az érvénytelenség...


ITT OLVASHATÓ

ENNEK A MOCSKOS NÉPSZAVAZÁSNAK BUKNIA KELL, HOGY ORBÁN NEGATÍV SPIRÁLBA KERÜLJÖN

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2016.09.29.


Soha ilyen ordenáré kampány nem volt még az országban az elmúlt 26 évben, mint a mostani. Soha ennyi pénzt, embert, hazugságot és aljas indulatot nem vetett még be a Fidesz, hogy megnyerjen valamit.

Nincs az a hitványság, amitől visszariadnának, hogy növeljék a hisztériát és a részvételt. Már ott tartunk, hogy cigányokat riogatnak segélymegvonással, önkormányzati lakásban lakó szerencsétleneket a lakásuk elvesztésével. Természetesen teljesen alaptalanul.

Veszettül hajtanak az érvényességre, minden gátlásukat levetkőzték ebben a gyalázatos küzdelemben.

Menekültekről tehát szó sincs. Ez az egész cirkusz egy önmagáért való bohózat, a Fidesz hatalmának megtartásáról szól. Célja:
 • elterelni a figyelmet az ordenáré korrupciós ügyekről, amelyekbe tizenhatszor bele kellett volna bukni egy civilizált országba
 • mozgásban tartani a kampánygépezetet
 • frissíteni a Kubatov-listákat
 • felsorakoztatni Orbán mellett egy nagyobb tömeget, mint a 2 milliós törzsbázis
 • kínos helyzetbe hozni az ellenzéket azzal, hogy belekényszerítik egy népszerűtlen álláspontba
(Ez utóbbi nem teljesen sikerült, lévén az ellenzék tisztességes része kimarad ebből a parasztvakításból)

Óriási pofon lenne Orbánnak, ha minden felszított aljas indulat, és az elherdált 15 milliárd (hahó, 15000 millió!) forint dacára érvénytelen lenne a népszavazás...

ITT OLVASHATÓ

KÖZMUNKÁSOK HELYETT "KÖZMIGRÁNSOK"?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2016.09.28.


Pár nappal az emberi hülyeség és aljasság népszavazása előtt végképp csúcsára hágott a fideszes kreténség. Egy szatmári fideszes országgyűlési képviselő levélben kereste meg választókerülete polgármestereit azért, hogy kampányoljanak a kormány és a Fidesz gyűlöletpolitikája mellett. A képviselő a polgármesterek mondandóját sem bízta a véletlenre, kész levéltervet készített a számukra. 

Nem szeretnék a fideszen belül reklámot csinálni egy eddig kevéssé ismert és jelentéktelen kormánypárti képviselőnek, ezért nem írom le a nevét; de a szatmári települések vezetőit befolyásolni próbáló képviselő szerint többek között azt a kérdést is fel kellene tenni helyben minden szatmári embernek, hogy akarja-e Ön, hogy közmunkások helyett „közmigránsok” legyenek? Ész megáll, villany lekapcsol...

...Aki eddig azt hitte, hogy van értelme elmennie vasárnap szavazni, és van értelmes, megfogható célja a nem szavazatának, annak javaslom megnézni az index.hu által készített tegnapi videót, amelyben fideszes országgyűlési képviselőknek teszik fel a lényeges kérdést: mit fog a kormányuk tenni október 3-án, ha - ne adj' isten - eredményes lenne az október 2-i gyűlölet-népszavazás.

Már a tragikomikum határát súrolja az, hogy a fideszes képviselőknek halvány lila fingjuk sincs, hogy mi erre a kérdésre a válasz. Orbán még nem mondta el nekik, hogy milyen aljassághoz használná ezt a felhatalmazást. Orbán csak azt közölte velük, hogy az egyes választókerületek részeredményein múlik, hogy helyben ki indulhat a Fidesz színeiben a következő országgyűlési választásokon...


ITT OLVASHATÓ

MI KÉRÜNK BOCSÁNATOT ALFÖLDI RÓBERTTŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.28.


A szerkesztőségi csapásirányokkal ellentétben ritkán fordul elő velem, hogy a barnanyelvű, kormányhű propagandalapok tanulmányozásával kezdjem a napot. Kávé helyett mondjuk. Ezúttal tettem egy kivételt. Rég fordult elő velem, hogy egy írás annyira kihozzon a sodromból, mint a Magyar Idők nevű lapban a minap megjelent alattomos szenny, ami a kvótanépszavazás előtti felfokozott, fröcsögő izgalom retorikájába illeszkedik igen szervesen.

A cikknek jóindulattal sem nevezhető összehordott aljasság apropóját az adta, hogy civil szervezetek (a Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, az Artemisszió, az EKINT, a Krétakör és a Migszol) „Lásd az embert!” címmel – a béke, az emberi jogok, a szabadság és a szolidaritás melletti kiállás jegyében – péntekre hirdettek megmozdulást a Kossuth térre. Mások mellett az egyik kezdeményező Alföldi Róbert, aki
az eseményt beharangozó múlt heti sajtótájékozatón például ezt találta mondani:

Én nagyon szeretem a hazámat. És azt gondolom, hogy az én hazám egy olyan hely, amelyik nem rugdos bele az emberekbe, akik segítségért fordulnak hozzá. Az én hazám egy olyan hely, ahol olyan emberek élnek, akik igenis meglátják a bajban lévő embereket. (…) Nem migránsok, nem horda, nem terroristák, nem erőszakolók, hanem emberek.”

Nos, az hogy Alföldi hányadmagával szervezi ezt a kis megmozdulást, az nagyvonalúan elkerülte a Magyar Idők történész szerzőjének figyelmét, amikor is úgy döntött, hogy beleszáll a meleg rendezőbe, hiszen a sorok között meglapuló, sunnyogó buzizást is a kvótakampány szolgálatába lehet állítani. Mert az még úgysem volt.

Ezért aztán a
„Szavazzon nemmel, Alföldi úr!” című cikk történész-kezdemény írója Alföldi Róbert fenti mondatait hivatkozási alapul használva és kihasználva izzadta ki magából az alábbiakat (érdemes kiemelt figyelemmel végigszenvedni):

ITT OLVASHATÓ

SNOWDEN-FILM : SABLONOS HŐSPROFIL ELMOSÓDOTT HÁTTÉRREL


ÁTLÁTSZÓ - VIDEO BLOG
Szerző: PLT
2016.09.28.


Az Edward Snowdenről készült legújabb filmben a kritikus összesen három újdonságra bukkant. Az első, hogy Snowden a Kockarandi néven magyarított Geek-Mate nevű alkalmazás révén ismerte meg a barátnőjét. A másik, hogy epilepsziában szenved, ami pár évtizeddel korábban szinte biztosan lehetetlenné tette volna azt, hogy kormánytisztviselőként dolgozzon. Ugyanis az USA egyes államaiban 1980-ig az epilepsziások még házasságot sem köthettek. A harmadik pedig, hogy Ayn Rand a kedvenc szerzője. E dolgokon túl nem igazán mondható különösebben érdekfeszítőnek Oliver Stone filmje. Igaz: olyan rögeszmésen prekoncepciósnak sem, mint a JFK vagy a Nixon, ahol szabadjára engedte konteóvezérelt fantáziáját. A Snowden ehhez képest inkább langyosan semmitmondó.

...Ha valaki leleplezi a tékozló, bukott angyalokat, akkor kérhet-e menedékjogot a Sátántól? Hát nem épp azt kívánja megakadályozni, hogy a Föld pokollá váljon?

Ám a film kitér nemcsak a válaszkeresés, hanem a kemény dilemmafelvetés elől is. Amennyiben valaki jogsértéseket tár fel, elfogadhatja-e egy olyan állam menedékjogát, ahol sokkal durvábban sértik a magánélethez és véleményhez fűződő jogokat, mint azok, akik elől menekül? Azért mégiscsak döbbenetes, hogy egy ilyen életrajzi alkotásban nincs komolyan vehetően boncolgatva a “Snowden Oroszországban” témája.

S itt muszáj feltenni ismét a kérdést. Hol az orosz (kínai, iráni, török, venezuelai, szingapúri, belorusz) Snowden? Lehet nagyon rossz véleményünk a nyugati kormányzatokról – s az is egyértelmű, hogy valóban történtek (és történhetnek ma is) jogsértések a demokráciák belbiztonsági rendszerében. De mégiscsak egyedül a nyugati típusú civil öntudat és jogállami kultúra az, amely kitermeli magából a Snowdeneket.

Nem valószínű, hogy bármely keleti rezsimben előfordulhatna, hogy miután a moszkvai, teheráni vagy pekingi Snowden előáll a leleplezeléseivel, utána hazájában, illetve országa befolyási övezetében zsinórban adják ki az őt dicsőítő könyveket és filmeket, valamint lelkesen tüntetnek érte.

Mennyi esélyt adnánk, hogy a keleti Snowden ugyanúgy megúszná, akár az “eredeti”, s nem jutna Litvinyenko sorsára? Miért van, hogy az NSA kínai, orosz vagy iráni megfelelőjének a nevét se igen tudjuk, nemhogy a titkos dossziéikba beleláthatnánk?

Persze a nyugati demokráciáktól nem kell annyira nagyon elájulni. Pont azért működnek amúgy, mivel nem kell tőlük elájulni. Nemrég derült ki, hogy
a magánéletével próbált a hazai titkosszolgálat zsarolni egy újságírót. Amelyen mindenki nagyon felháborodott – e poszt szerzője is. Utána viszont a felháborodók egy része azon akadt ki, hogy a kritikus továbbgondolta a dolgot.

Stone filmje viszont minden sablonos elfogultsága dacára valamire tűrhetően rávilágít. Arra, hogy mindenki zsarolható – vagy legalábbis majdnem mindenki. A film be is mutatja, hogyan lehet bárki gyenge pontjára rátalálni, amennyiben bejárásunk van magánéletének jelszavaktól védett elektronikus zónájába. Ebből bárki összeállíthatja az aktuális, valamint a mindenkori hatalom elleni vádiratát – s még azt sem mondhatjuk, hogy ne lenne rá jogalap...


ITT OLVASHATÓ

A LÁNCHÍD FELÚJÍTÁSAI

NAPI TÖRTÉNELMI FORRÁS BLOG
Szerző: Balogh Ebner Márton
2016.9.29.


A budapesti Széchenyi lánchíd Magyarország első állandó kőhídja a Duna felett; építtetését heves vita előzte meg a reformkori Magyarországon, s a híd végül 1849-re készült el. A fővárosi turizmus egyik közkedvelt célpontja azonban az elmúlt bő egy évszázadban azonban több jelentős felújításon is átesett. Cikkemben az 1914-1915-ös felújítás mellett az 1945-ös pusztulást követő 1947-1949-es újjáépítésről írók.

Az első világháború előtt egy évvel, 1913-ban kezdődött meg a Lánchíd korrodálódott elemeinek a cseréje, illetve a híd korszerűsítése. Az átalakítás során előírták, hogy a híd felújítását csak úgy szabad elvégezni, hogy amellett, hogy teherbírása megnő, alakja és vonalazása nem változhat meg. A munkálatok jelentős késéssel kezdődtek csak el, ugyanis forgalmi okok miatt eleve meg kellett várni az Erzsébet-híd átadását, majd 1903 után csak 10 éves (!) csúszással kezdődhettek meg a munkálatok. A hidat 1914-ben kellett forgalom elől lezárni, és a 23 hónapnyi munkálatok 6,5 millió Forintba kerültek: a teljes forgalomnak való megnyitásra 1915. november 27-én került sor...


ITT OLVASHATÓ

ÁLLATVÉDELEM

SVÁJCIS(CH)APKA BLOG
Szerző: Svájcis(CH)apka
2016.09.28.


Azt hiszem, hogy nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy Svájcban az állatok és az emberek viszonya sokkal magasabb szinten áll, mint otthon.
Nincsenek kóbor ebek, nem találkozol napi szinten megkínzott állatokkal, de még elgázolt jószágot is ritkán látni.
Nem látod, hogy egy autós kövér gázfröccsöt ad, hátha sikerül elgázolni egy óvatlan négylábút.
Csak az tart házi kedvencet, aki valóban felelősen gondolkodik az állattartásról és ennek szellemében gondoskodik a maga "családtagjáról".
Bár magam is nagyon elfogult vagyok állat-témában, néha olyan dolgokat tapasztalok, amit már én is túlzásnak tartok. Több száz frankos szállító ketrecek, összecsukható feljárók és még ki tudja mi a manót nem lehet eladni.
:)
A biztosítók állat-biztosítást is kínálnak, hogy egy-egy betegség ne döntse romba a gazdi anyagi helyzetét betegség, műtét esetén.
Igen, itt nem kiebrudalják a beteg, öreg állatot, hanem az utolsó pillanatig kitartanak mellettük.
Az én macskám éves biztosítási díja 150.- frank, amiben még az éves oltási költségből is le lehet vonni a felét.
Megnéztem, egy kutyára vonatkozóan, 250.- franktól vannak hasonló biztosítások.
Arról még nem is beszéltem, hogy "kutyaadó" is van. Ennek mértéke településenként eltér.
EZEN az oldalon, az irányítószám beírásával megnézhető, hogy az adott településen mennyit, és mikor kell fizetni egy-egy eb után (macskákra még nem kell fizetni).
A mi falunkban 120.- frank az éves díj, ami az alsó-közép átlagnak felel meg. Elmondható, hogy általánosságban vidéken olcsóbb a kutyatartás, városokban jóval drágább. Nagyjából 50-300.- frank között mozog a díj.
Az állatvédelmi törvény is sokkal szigorúbb, mint otthon (bár, ha lassan, de alakul ott is).
Remélem, hogy mihamarabb nem lesz különbség a két ország között
...

ITT OLVASHATÓ

A NEMZETI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG CSAK EGY ÚJABB SZÖG A JOGÁLLAMISÁG KOPORSÓJÁBA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Caius Scaevola
2016.09.29.


Orbán ellenzékben még arról beszélt: az emberektől elvehetetlen jog, hogy bizonyos kérdésekben közvetlenül mondják meg, mit akarnak, és mit nem akarnak. Most azonban mégsem lehet népszavazást tartani például sem a budapesti olimpiáról, sem pedig Paks II.-ről.
 
A Fidesz által kitömött Nemzeti Választási Bizottságon (NVB) ugyanis mindeddig nem sikerült úgy átvinnie az ellenzéknek népszavazási kérdést, hogy abból lehessen is népszavazás. Van helyette ugyanakkor formai és tartalmi okok miatti problémázás, időhúzás és csencselés az időbélyegzővel. 
 
A fideszes menekültkvótáról viszont szabad, annak ellenére, hogy egyrészt, ilyen nincs napirenden az EU-ban, másrészt, korábban még a Fideszben is azt állították, hogy az ügy nemzetközi szerződésben foglalt jogokat érint, ezért ebben a témában nem lehet kiírni a referendumot. Aztán persze a fideszes delegáltakkal feltöltött Alkotmánybíróság is sikeresen kibújt a felelősség alól, amikor kimondta, hogy a kérdést érdemben nem vizsgálhatja...
 

ELEGEM VAN: MIGRÁNS LESZEK!

ELEGEM VAN! BLOG
Szerző: Elegem Van
2016.09.27.


Már előre jót röhögök a címre ugró Fidesz trollokon, akik majd idepörkölnek, ilyeneket, hogy: "Akkor húzz el, nigger buzi!" vagy: "Alijázzá má, Csanád!" esetleg: "Eddig is minek vótá itt?". Pedig aki megtisztel azzal, hogy időnként belepillant ebbe a nagyívű blogba, az tudja, hogy nekünk volt már elegünk az arabokból, Merkelből, a hülye svédekből, i tak dalse. Szóval nem lennénk mink annyira a migránsok cimborái, de ez a gyűlöletkampány egyszerűen undorító. Goebbels úr visítana a gyönyörtől, ha láthatná Kokós Árpi szarba szökkent produkcióját.

És itt van ez a Viktor is. Ő, akit küllemében és észbeli képességeiben sikerült a Jóistennek tökéletesre alkotnia (ateistáknak: az emberi törzsfejlődés csúcsa, ahonnan már csak lefelé megy a homo sapiens). Félve írom le ezeket a sorokat, nehogy egy közpénzen kitartott metresz elkezdjen kódorogni a Cinege köz környékén felfedezve magában a Viktorral való összetartozás élményét. De mégis le kell írnom, mert egyszerűen ez az igazság: "Viktor akbar!"

Csak van egy kis probléma. Az EU politikusai meg fogják szívatni a puszták zsenijét. Szépen becsalták az Árnyékbokszolás Erdejébe, és míg Viktor lázasan üti a semmit, szervezkedik, játssza a fontoskodót, a háta mögött szétrohad az ország. Plusz szerez egy rakás ellenséget szép hazánknak. Európában lassan már úgy utálják a magyarokat mint Trianon előtt. És édesmindegy, hogy ez az utálat jogos-e vagy az ottani Kokós Árpi szítja, a lényeg az érzelmi megágyazás egy magyarellenes intézkedés sorozatnak. Okos vagy Viktor, csodálom a rengeteg eszedet!

Sőt a bukóban lévő Merkel a legveszélyesebb, mert az a történelmi tapasztalat, hogy a fritzek jó szokása totális vereségük keserű ürömét a magyarok tönkretételének édes örömével gyógyítani. Mi, magyarok arra vagyunk teremtve, hogy a krautok magukkal rántsanak minket is vereségükbe. (Érdekes, hogy a nyereségüket nem szokták megosztani velünk.) Most sem lesz másként, ha nem leszünk eszünknél. És úgy látszik, hogy nem vagyunk. Teljesen felesleges felülni a kurucos rebellió szekerére és orosz zsoldos koszton gyengíteni az európai összetartozást. Akkor sem jó ez az út, ha egyébként a mai európai fősodorral nehéz egyetérteni. A teuton páncélos lovasság ellen a magyar könnyűlovasság frontális harcban sosem tudott eredményt elérni, a germánok szétszórták eleinket, mint őszi szél a kupacba hordott falevelet. Ha azonban okosan harcoltunk, a büszke germánok szokták eldobálni vértjeiket menekülés közben. Valami ilyesmit kell most is tenni.

A kis bohó Viktor azt hiszi, hogy a Visegrádi négyek nevű szervezetecskével, és a benáculásra mindig hajlamos osztrákokkal majd nyújtófára teszi Merkelt. Nem kizárt, hogy a Mutti ott végzi, ám ehhez Viktornak kevés köze lesz. Ha ugyanis szorul a kapca, és a lengyelek észreveszik Viktoron Putyin úr árnyékát, egy pillanat alatt fogják odahagyni a hülyeségeivel együtt. Mert a polákok szerint a németek alatt lehet élni, az oroszok alatt nem. A csehek kitartására sem fogadnék nagy összegben, már Nagy Háborúban is rajtuk röhögtek, mert feltartott kézzel mentek csatába. Ha ehhez még hozzá vesszük, hogy a fehérhegyi csata óta mindenki tudja, hogy a cseh valójában egy érdekes szláv idiómát beszélő német, akkor annyira nem kell beleélni magunkat a németek elleni cseh lázadásba. A tótok meg azok a csehek, akik tudnak magyarul. Kész, a kör bezárult, Viktor ott fog ülni nyakig a pöcegödörben. Ez nem baj, csak az ország is
...

ITT OLVASHATÓ

KOCSIS MÁTÉ SZERINT TELJESEN OKÉ, HOGY MUNKAIDŐBEN PÁRTKAMPÁNYBA KÉNYSZERÍTENEK KÖZHIVATALNOKOKAT, SŐT!

444.HU
Szerző: kasnyikm
2016.09.28.


Kocsis Máté az ATV műsorában szerepelt, és mondott elképesztő dolgokat.

Az Egyenes Beszédben kérdezték arról a Józsefvárosi polgármestert – aki egyben a Fidesz budapesti elnöke –, mit szól ahhoz a két cikkünkhöz, amikben névtelenséget kérő közalkalmazottakra hivatkozva arról írtunk, hogy
minisztériumokban és önkormányzatokban is munkaidőben a Kubatov-lista végighivogatására, az állampolgárok Fidesz-KDNP pártlogós útmutató szerinti győzködésére utasítanak hivatali alkalmazottakat. Ez a gyakorlat elég nyilvánvalóan ellentmond annak a jogállami alapelvnek, miszerint a közhivatalnokok nem egy pártnak, hanem a jogszabályoknak engedelmeskednek, de persze konkrét törvények is tiltják, hogy hivatalnokokat pártok bármire is utasítsanak...

ITT OLVASHATÓ

TÖLGYESSY: ORBÁN MEGÜTÖTTE A FŐNYEREMÉNYT

INFORÁDIÓ - ARÉNA
Szerző: Exterde Tibor, Farkas Dávid
2016.09.26.


A Fidesz a vasárnapi kvótareferendumon is demonstrálhatja itthoni erőfölényét, emellett Orbán Viktor miniszterelnök külföldön is erősítheti pozícióját – fejtette ki Tölgyessy Péter politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában. Arról is beszélt, hogy a kormánypárt óriási energiával mozgósít, míg a baloldali ellenzék meddő pozícióban van, beleesett az érvénytelenség csapdájába. 


          
„A népszavazásnak nincs közvetlen közjogi következménye, hiszen brüsszeli ügyről akar dönteni” – emlékeztetett az alkotmányjogász.

Az elemző szerint ezzel együtt fontos az érvényesség, még ha a Fidesztől arra is számít, hogy bármi az eredmény, ugyanazt kommunikálja majd, óriási győzelemről beszélnek majd a párt és a kormány politikusai.

„Arra számítok, hogy 90-97 százalék lesz az érvényes szavazatokon belül a nemek aránya, ez pedig azt húzza alá, hogy a magyar ismét a hatalom által integrált társadalom lett. Demonstrálja a Fidesz, hogy uralja az országot. A párt világos érdeke, hogy óriásinak nevezze a tétet, ezért nem állítja be a népszavazást megnyertnek, és hatalmas lendülettel mozgósít” – jelezte Tölgyessy Péter.

Az ellenzék helyzetéről és a valószínűsített eredményről is beszélt.

„A baloldal beleesett az érvénytelenség csapdájába, azzal, hogy erre játszik, meddő pozícióba cövekel le. Szerintem jóval 90 fölötti lesz a nemek aránya, és valószínűleg az érvényesség is meglesz. Ehhez keményen megdolgoztatja Orbán Viktor a saját pártját. A kérdés tartalmához egyébként nehéz hozzászólni, nemigen lehet azzal kampányolni, hogy jöjjön minél több menekült” – tette hozzá.

Az elemző szerint a Fidesz a baloldalnak vasárnap jelzi, hogy „csak szájalni tud”, a kérdésben vele azonos álláspontot képviselő Jobbiknak pedig azt, hogy „mi megcsináljuk, amit akarunk, ti pedig kormányképtelenek vagytok”...

ITT OLVASHATÓ

ÍGY TUD OTTHON MARADNI A NÉPSZAVAZÁSON

24.HU /  POSZT ITT
Szerző: Kerner Zsolt
2016.09.28.


Tudta? Vasárnap népszavazás lesz, bár biztos hallott már róla. A lényeg, hogy alapvetően négy lehetősége van:
 • Elmegy és nemmel szavaz, amivel a Fideszt támogatja.
 • Elmegy és igennel szavaz, amivel a Fideszt támogatja.
 • Elmegy és érvénytelenül szavaz, amivel a Fidesz ellen szavaz.
 • Otthon marad, amivel alapvetően saját magát támogatja.
Talán a fenti szövegből is kiderül, hogy alapvetően az utóbbit ajánlanánk.
 • A NEM szavazatnak nem érdemes elmagyarázni a jelentését.
 • Az IGEN szavazat esetében egyszerűen nagyobb esély van a népszavazás érvényességére, amivel a kormány jár jól.
 • Az érvénytelen szavazásnak van jelentősége, mert ez a kormány számára is mérhető mennyiségű protestszavazatot jelenthet.
 • De a legjobb mégis otthon maradni.
Én szinte minden helyzetben otthon maradáspárti vagyok, sőt, alapvetően elég jó is vagyok benne.

Maradtam már otthon jó időben, rossz időben, buli helyett, választás alatt, és szinte minden esetben jó döntés volt. Most sem hiszem, hogy megbánnám. 

Az otthonmaradásnak a népszavazás napján még a szokásosnál is több előnye van. Egyrészt kicsit a saját életünkkel is foglalkozhatunk végre ehelyett az undorító, több tízmilliárd forintba kerülő, embereket egymás ellen hergelő, visszataszító gyűlöletkampány helyett, ami azt hazudja saját magáról, hogy Európa jövőjét dönti el, miközben legjobb esetben is csak a Fidesz számára ad politikai felhatalmazást.

A népszavazásnak nincs értelme. Semmilyen helyzetben. 

Nem befolyásolja a menekültek Unión belüli elhelyezését, ahogy azt sem, hogy az EU a jövőben milyen döntéseket tud majd ránk erőltetni. Egyedül Orbán Viktor hatalmi pozícióját befolyásolja az Európai Unióban és Magyarországon. Közjogi következménye nincs, sem a magyar parlamentre, sem az Unióra nézve.

ITT OLVASHATÓ

A LEGROSSZABB KEDVŰ BARAKKBAN TÖRTÉNT

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Andor Mihály
2016.09.29.


A 444.hu leleplezte, milyen kis piszkos trükkel készül a diktatúra a népszavazásra.

Eszerint közhivatalnokoknak Kubatov-listát és fideszes szórólapokat osztottak ki …. és ezekkel felfegyverkezve kellene hívogatniuk egy-egy vidéki körzet szavazóit. Munkaidőben, közhivatalnokként, államtitkári utasításra, pártútmutató alapján. Külön érdekes, hogy telefonokat is kaptak a hivatalnokok, hogy ne lehessen visszavezetni a hívásokat.”  A portál még a szórólapok másolatát is közli, amelyek a telefonálgató közszolgákat eligazítják.

Szakértők szerint ez vastagon törvénytelen, tehát ha valaki lebukik, akár még dutyiba is kerülhet. Ezt igazolja a Kormányzati Tájékoztatási Központ reagálása is, amelyben kérte a 444-hu-t, hogy nevezze meg, „konkrétan, kire és mire” gondol, és tegyen azonnal bejelentést az illetékes hivatalnál. Ebből a reakcióból látható, hogy a kormány szerve is olyan súlyosnak tartja az ügyet, ami azonnali feljelentés után kiált. De még mielőtt elérzékenyülnénk, hogy mekkora barátja a demokráciának és a törvényességnek a kormány, rögtön hozzá is teszik: amennyiben a 444.hu nem mondja meg, kitől kapta az információt, akkor ők a maguk részéről a leleplezést csak egy névtelen és konkrétum nélküli rágalomnak tudják tekinteni, és ilyenekkel nem foglalkoznak.

A 444.hu szerencsére nem adja ki informátorait. Vannak ugyanis tapasztalatok arról, hogy ma Magyarországon mire számíthat egy közérdekű bejelentő, ha a bejelentés az Orbán-maffia érdekeit sérti. Gondoljunk csak Horváth András adóellenőrre, aki bejelentésével milliárdokat akart megmenteni a mi javunkra, vagyis a magyar állampolgárok javára! Azóta nincs állása. De gondolhatunk a fekete ruhás ápolónőre, Sándor Máriára vagy egy másik ápolóra, Turcsányi Tiborra. Mindketten szóvá tették az egészségügy visszásságait. Azóta – a kínzó ápolóhiány ellenére – egyiküknek sincs állása...

ITT OLVASHATÓ

KIRÁLYSÁG A KIRÁLYSÁGBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Zita
2016.09.29.


Hollandiáról sok minden eszébe juthat az embernek (vérmérséklettől, világnézettől és minden egyébtől függően), ma az országot egy egészen érdekes szemszögből mutatja be Zita: ez pedig nem más, mint maga a királyság, a monarchia intézménye.
 
„Mai posztomban a királyság intézményét fogom körbe járni, a tőlem telhető alapossággal, utalva mindenféle érdekességekre, melyeket magam kis felfedezéseiként éltem meg, időközönként rácsodálkozva, máskor meg a maga lehető legtermészetesebb megnyilvánulásában.

Mindezt egy olyan ember szemével, aki népköztársaságban nőtt fel, köztársaságban élte felnőtt éveit, majd határátkelőként kikötött a királyságban.

Ezen élete alatt, amit maga csak tanösvénynek szokott nevezni, volt alkalma megtanulni az államforma és államforma közötti különbségeket, személyesen megtapasztalni a diktatúra és a demokrácia közötti szakadék mélységét, meglátni a különbséget a személyi kultusz és a tradíció között, és megérteni azt, hogy valójában nem az számít, hogy mit hogyan címkézünk fel.

A lényeg mindig a hely élhetősége vagy nem élhetősége, elfogadhatósága vagy nem elfogadhatósága. Az egyedüli szempont hogy a felépítmény szolgálja-e az alapot, vagy a szűk kisebbség kilobbiz és legitimál magának a többség felett egy diktatúrát akár egy modern korban, még modernebb módszerekkel, de ettől még éppúgy diktatúrának hívjuk.

Manapság még több eszközzel a kezében, - gondolok itt a médiára, tömegkommunikációra - meríti ki a demagógia, népbutítás, befolyásolás és félelemben tartás, manipulálás véget nem érő tárházát.

Kifinomult módszereket alkot, nyilván szakemberek segítségével, olyannyira, hogy a nyelvi kommunikációban is remekül lekövethetővé válik. Mert a nyelv ne felejtsük, mindig tükrözi a nyelvhasználók törekvéseit, elmozdulását. Ki ne emlékezne a világhírű nyelvész Noam Chomsky tételeire, amelyben a hatalom tömegeket manipuláló mesterkedésének nyelvi megnyilvánulásairól beszél..."

ITT OLVASHATÓ

HOGY ROGÁNOK, VAJNÁK, VOLDEMORTOK GUCCIJA BÜNTETLENÜL TAPOS A NYAKÁN

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.09.28.


Akarja-e, hogy a magyar kormány az ön hozzájárulása nélkül testre szabott kormányrendelet alapján előírhassa, hogy kizárólag Rogán Antal üzletfelei auditálhassanak banki informatikai rendszereket, ezzel gyakorlatilag teljesen megszüntetve a piaci verseny lehetőségét egy olyan szektorban, ahol a tét felfoghatatlan, gyakorlatilag milliárdokról van szó?

Akarja-e, hogy a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos,
Andy Vajna új szerencsejáték-bizniszének helyzetbe hozása miatt az Országgyűlés az ön hozzájárulása nélkül kivételes eljárásban tárgyaljon és szavazzon meg törvénymódosításokat?

Akarja-e, hogy kis híján kenőpénzzel tetten ért, uniós forrásokal való visszaéléssel gyanúsított, mentelmi jogukról lemondani kényszerült, az ellenük folyó nyomozás dacára fideszes kiskirályok (Voldemort nagyurak) az ön hozzájárulása nélkül
kilenc település uniós forrásokra pályázó konzorciumát irányítsák és felügyeljék?

Akarja-e, hogy a magyar kormány mindeközben az ön hozzájárulása nélkül a már eddig elköltött 15 milliárd forintnál (
ez több, mint amennyit a britek összesen költöttek a Brexit-kampányban!) is többet költsön a menekültellenes kampányra és abból szinte minden fillér barátai zsebébe vándoroljon?

Másképp kérdezem: akarja-e, hogy az ön agyát reggeltől estig a gyűlöletre idomítsák, hogy minden érzékszervét a létező és legtöbbször nem létező migránsokra irányítsák, hogy félelemben tartsák, fenyegessék, ameddig ők a háttérben, néha alattomosan, máskor teljesen nyíltan kirabolják az államkasszát, amiben az ön által megkeresett pénzmagvak is benne foglaltatnak?


ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR MENEKÜLTPOLITIKÁT BÍRÁLTA NILS MUIZNIEKS - NEMZETKÖZI SAJTÓ

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.09.29.


Élesen bírálja Magyarország menekült-ellenes politikáját az Európa Tanács emberi jogi biztosa, kiemelve, hogy Orbán Viktor a nemzetközi bírálatok ellenére az intézményesített idegengyűlölet politikáját folytatja. 
A New York Times-ban megjelent levelében Nils Muisnieks hangsúlyozza: abban immár nincs semmi új, hogy a magyar kormány feladja az emberi jogok védelmét és a jogállamot. Hiszen ez történt a média, az igazságszolgáltatás függetlensége, valamint a civil szervezetek esetében, de a legjobban a migrációnál érhető tetten. Az utóbbi évek törvénymódosításai folytán jóformán lehetetlen menekültstátuszt kapni, meggyengültek a menedékjog biztosítékai, igazolhatatlan módon bűnözőknek kiáltották ki a bevándorlókat. A kerítés megépítése óta sorra érkeznek jelentések a rendőri erőszakról. Az illegális belépőket jogsértő módon megfosztják attól a joguktól, hogy oltalmat kérjenek, ráadásul 3 ezer újoncot toboroznak fegyveres határvadász célokra. A népszavazás előtt új magaslatokban emelkedett a hamis jelszavakra építő propaganda.


Muiznieks elismeri, hogy minden államnak jogában áll meghatároznia saját bevándorlás-politikáját, ám az nem állhat ellentétben az Európai Emberi Jogi Konvencióval, és az 1951-es Menekültügyi Egyezménnyel. A magyar hozzáállás már jogsértésekhez vezetett, aláásta az EU és az Európa Tanács által hirdetett értékeket, a szolidaritást és a türelmet. Ráadásul a szomszédos államokat is erre az útra csábítja. Ha Magyarország kitart jelenlegi irányvonala mellett, akkor jogi szankciókra kell számítania. A magyar vezetőknek abban kell hagyniuk az idegengyűlölő nyilatkozatokat, eleget kell tenniük az emberi jogok ügyében tett kötelezettségvállalásaiknak. A menekültek védelme a legjobb gyógyszer a nacionalizmus ellen. Magyarország legfőbb érdeke, hogy fenntartsa a menekültek jogait...


ITT OLVASHATÓ

KAMPEC DOLORES XXXIII. - A TÁSKA

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.09.29.


Béla imbolygott a ködben. Amúgy is álomvilágban élt leginkább, most azonban mintha a tenger fenekén lett volna, úgy szorzódtak meg a hangok, a kutyák vonyítása bálnák énekének tetszett, a falu szuszogása valamely ismeretlen százkarú szörny eljövetelét jósolta, és bugyborékolt az egész világ. A lámpák pedig, amelyek glóriát kaptak a magasban az általános kavargásban, azt éreztették vele, hogy a Mennyország felé vezető utat mutatják, ahová pedig egyáltalán nem vágyott.

Amúgy is nehezen járt már, most azonban ismeretlen tengeri indák csavarodtak a lába köré, rákok szaladgáltak rajta, és halak úszkáltak a szemei előtt, amelyeket kinyújtott karral kellett odébb tologatni, mert nem voltak hajlandók utat engedni a menekülőnek. Bár, meg kell vallanunk, igazából azt sem tudta, mi elől is fut, ha egyáltalán iramodásnak lehet nevezni azt a dicstelen haladást, amelyet a sűrű tejfölben előadott, pedig egyáltalán nem volt közönsége a mutatványhoz. Egyébiránt fogalma sem volt arról, merre jár.

Aztán, amilyen hirtelen borult rá a fátyol a falura, annak határában mintha pengével vágták volna el. Sütött a Hold, ragyogtak a csillagok, és az egész Univerzum összes éji fénye egy helyre mutatott, és újra ott volt, ami elől iszkolt valójában, a kék táblánál, amelyet nem is oly rég még a puszta körmével akart szétmarcangolni, de az vigyorogva, kérlelhetetlenül érdeklődött, és elpusztíthatatlanul: „Tudta?” – A jó kurva anyátokat! – Ezt motyogta maga elé Béla, de hiába merült alá lelkének ismeretlen mélységeibe, az indulatnak a leghalványabb jelét sem találta ott.

És ekkor megszólaltak a rigók, akik – ezt mutatta a tapasztalat – egy órával pirkadat előtt kezdték meg a koncertet Isten rendelése szerint, és Béla elámult, mert öt perce indult el a tenger fenekén, amikor még fiatal este volt, most meg új virradat közelített, jelezve, hogy megint túl kell élni valahogyan néhány órát. Így játszott vele az idő. Mire a kocsmához ért, már a kakasok is azt mondták a többieknek, hogy ébredjenek a valóra, és a fröccsök ura, aki az este még azt hitte, barátját végleg elnyelte az ismeretlen, most majdnem a nyakába ugrott.

Úgy kellett visszatartania magát, hogy férfiasságát azért némelyest megőrizze, de szó nélkül sprickolta a szódát a borba, úgy koppantotta az asztalra a fröccsöt, mint aki tud valamit. Volt is mondanivalója. – Robbantottak az este. – Ezt közölte Bélával, aki még azzal volt elfoglalva, hogy a moszatokat valahogyan leszedegesse magáról, de azért érdeklődött. – Mi van? – Ekkor a kocsmáros hosszan, mindent elmesélt, de hősünk, aki meg volt győződve róla, hogy az ő faluja kívül esik a világ folyásán, csak a vállát vonogatta. – Na és? – A fröccsök ura erre nem tudott érdemben felelni, így azt hitték, ezzel meg is tárgyalták az összes aznapra rendelt gondot. Fél óra sem telt el, és megtudták, hogy ebben az országban sehol sincs menedék...
 

AZ ÖNKORMÁNYZATOK LISTÁZZÁK A LAKOSSÁGI KAPUKÓDOKAT ÉS LÉPCSŐHÁZI CSENDŐRSÉGET HOZNAK LÉTRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Vendégszerző: Dobóczi Zsolt
2016.09.28.


Kedves Szalonnások!

Egy velem tegnap megtörtént esetre reagálva írtam ezt a mellékelt levelet az Erzsébetvárosi Önkormányzatnak címezve. A sztori lényege kiderül az eset leírásából és egyértelműen bizonyítja, hogy a „szent cél” / okt. 2./ érdekében a rezsim már nem tartja tiszteletben az olyan alapvető jogainkat sem, mint pl. a személyes adataink és a magántulajdon védelme. Félnek és megfélemlítenek. Mint a sarokba szorított patkány.

Íme, a levél tartalma :


ITT OLVASHATÓ

MAGYARORSZÁG PEDAGÓGUSAI, A HUMANISTA MINIMUM ÉS A GAGYI ANTIORBÁNISTA ZSÁKUTCA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Kalmár Szilárd
2016.09.29.


Az év első felében nagy remények kapcsolódtak Pukli István iskolaigazgatóhoz és a nevével fémjelzett tiltakozási hullámhoz, amely utcára vitte Magyarország pedagógusait és a legfiatalabb generációt is arra ösztönözte, hogy a közoktatás ügye mellett törjön lándzsát. A héten azonban Pukli István bejelentette, hogy otthagyja a Tanítanék Mozgalmat, miután többször hangsúlyozta: ő nem lesz “a baloldal messiása” és ezt ne is várják el tőle. Kalmár Szilárd gondolatait olvashatják a témáról.
Pukli István az utóbbi hetekben folyamatosan azt jelezte, hogy az oktatás ügye nem a napi politika szintjére lezüllesztendő szakpolitikai terület. Érthető módon arra világított rá, hogy ezen a területen addig van lehetőség változtatni, míg ügyének támogatottsága mögött a társadalom elégedetlen többségének támogatását tudja.

Sajnos előre borítékolható módon a “tanítanék mozgalom” a gagyi antiorbánista zsákutcába futott, hasonlóan sok más civil kezdeményezéshez, amelyekben liberális értelmiségiek lettek irányadókká. Olyan emberek, akik nem akarják felfogni, hogy ez már nem a rendszerváltás, itt már nem elég az SZDSZ-t valamilyen formában újraálmodni, valódi és hatalmas társadalmi bázis kell a rezsimmel szemben...


ITT OLVASHATÓ

EGY KANÁL SZENNYVÍZ

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.09.28.


A Magyar Helsinki Bizottság a kvótanépszavazás meghekkelésére hívta fel a választókat: érvénytelen szavazatok leadásáért kampányol. Mint aki a korai időktől (a 90-es évek elejétől) a Bizottság tagja vagyok, és előtte részt vettem az ellenzéki Független Jogvédő Szolgálat munkájában is, ezt az akciót több szempontból is súlyosan aggályosnak, hitelrontónak és elfogadhatatlannak tartom:

ITT OLVASHATÓ

VISZLÁT, MÉSZI PISTA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.09.28.


Mészáros István a barátom volt. Nagyon szerettem, nagyon jó embernek tartottam, s amikor még ott voltam a Hit Gyülekezetében, azok közé tartozott - szemben Hack Péterrel - aki Németh Sándort egy-egy nagyszerűnek hitt lépése előtt figyelmeztette, hogy ami ott szembejön, az a gyorsvonat. Magyarul: őrültség.

Mészáros Pistának voltak emberi gesztusai, míg Hacknak például soha. Meleg szíve volt, ami Hackról szintén nem mondható el. Mészáros Pista elárulta az érzéseit, a kételyeit, azok közé tartozott, akik Németh Sándor zsarnoksága alatt is használták az eszüket. Kereste azt az ügyes megoldást, amivel a vezető lelkészt ráébreszthette arra, hogy amit akar, az öngyilkosság, nem a "Szentlélek vezetése". Ha kellett, konfrontált vele, vállalta a sötét nyomást és lebunkózást, amit Németh Sándor megengedett magának vele szemben.

Így éltünk mi ott, felelősséget éreztünk negyvenezer emberért, akik messziről azt hitték egy félművelt diktátorról, hogy minden szava és gondolata az Istentől van. Leginkább magától kellett Némethet megvédeni, és erre azok már nem voltak alkalmasak, akiket Németh teljesen maga alá gyűrt, megtaposott és bedarált. Ők már csak bólogattak mindenre.

Mészáros Pista nem tartozott ezek közé, pedig Németh nem egyszer porig alázta, a pszichikai terrorját megtapasztalhatta. Mészáros Pistának volt valamekkora tartása, ami például Hacknak soha nem volt. Hack olyan volt, mint a gép, amit Németh Sándor mondott, azt vakon követte. Szíve, mint a jég. Mészáros Pista nem ilyen volt, a legnagyobb őrültségek alkalmával megemlítette, hogy gondold meg Sándor, nem lesz-e ebből baj? S megtalálta az érvelést, hogy Németh úgy tudjon kifarolni saját ostoba tervéből, mintha ő jött volna rá valamire.

Mészáros Pistát aljas módon zsarolta és terrorizálta Németh Sándor. Rendszeresen megalázta, hogy az akaratát megtörje, személyiség nélküli eszközévé, alattvalójává tegye. Amikor Németh Sándor az 1998-as választások előtt el akarta égetni az SZDSZ kopogtatócéduláit, mert az SZDSZ egy követelését nem teljesítette, Mészáros István volt az, aki ezt megakadályozta. Megmondta Némethnek, hogy ez bűncselekmény.

Mészáros István talán élete legszebb korszakát élte, amikor az SZDSZ emberi jogi szakértője és a parlament emberi jogi bizottságának alelnöke lehetett. Jó időszak volt, azonos lehetett önmagával. A Hit Gyülekezete üldözött kisegyháznak számított, és nem államegyház volt, mint most. Akkor még Némethnek fontosak voltak az emberi jogok, mert azok őt védték. Ez ma már nem így van, ma már ő az üldöző.

Mészáros Pistának mindig mindent megbocsátottam. Miután kijöttem Németh Sándor zsarnoki elnyomása alól, és elhagytam a Hit Gyülekezetét, Németh Mészáros Pistával íratta a rágalmazó cikkeit az Élet és Irodalomban, hogy szembefordítson bennünket, elvágja közöttünk a baráti szálakat. Előtte együttjártunk meccsekre is. Mészáros István nagyon jó ember volt, aki szívből védte az elesettet, az üldözöttet, a rászorulót.

Mindig mindent megbocsátottam Mészáros Istvánnak, bárhogy érezzen felőlem, bármit gondoljon vagy írjon most rólam, a barátomnak éreztem. A
Helsinki Bizottságnak írott levelében azonban átlépett egy határt. Az lassan mindenkinek világos lesz ebben az országban, hogy ha valaki a Hit Gyülekezete tagja, és megjelenik a nyilvánosságban, az nem képviselhet más véleményt, csak Németh Sándorét. Mindenki az ő szócsöve. De van egy pont, amikor az ember azt mondja, hogy ezt már nem...

ITT OLVASHATÓ

MEGLÁTNI AZ EMBERT - A KVÓTANÉPSZAVAZÁS ELÉ

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: KAPELNERZSOLT
2016.09.28.


Szeptember 30-án Alföldi Róbert, a Magyar Helsinki Bizottság, a Krétakör és mások tüntetést szerveznek Lásd meg az embert! címmel. Az akció nem is lehetne időszerűbb, hiszen ma Európában és a fejlett nyugaton tömegével felejtjük el, hogy nem csak magyarok, franciák, keresztények, de emberek is vagyunk, és hogy e tény kötelességeket, felelősséget ró ránk. Értelmiségiek tömegei – úgy a jobb-, mint a baloldalon – hangoztatják, hogy az emberségre hivatkozni üres moralizálás, az emberi jogok tana értelmetlen, széplelkű fecsegés. Mérhetetlen embertelenségünkben még az emberségről való beszédet sem értjük...

...„Meglátni az embert” azt jelenti: megtagadni az elnyomás szolgálatát. Félredobni a hazugságot, hogy előbb magyarnak, kereszténynek, fehérnek, cigánynak, nőnek kell lenned ahhoz, hogy küzdelmeidet, fáradozásaidat, szenvedéseidet, törekvésedet egy jobb és igazságosabb életért elismerjem és a saját magam törekvéseivel egyenrangúnak fogadjam el.

„Meglátni az embert”: ez annyit tesz, közvetlen kapcsolatot teremteni egymással, szolidaritást vállalni mindenkivel függetlenül attól, képes vagyok-e valamely elképzelt közösség egységébe befoglalni őket. „Meglátni az embert”: ez annyit tesz, mint hitet tenni a sokaság ereje mellett az elnyomás szétválasztó és kirekesztő egységével szemben.

„Meglátni az embert”: ez ma nem csak azt jelenti, segíteni azokon, akik rászorulnak, nem viseltetni előítéletekkel. Ez nem puszta jótékonyság, nem puszta széplelkűség. Meglátni az embert: ez ma az igazságos társadalom, a méltósággal teli emberi élet, és az elnyomás és kirekesztés megszüntetésének legfőbb előfeltétele. Meglátni az embert és megmaradni embernek – a legfőbb és legnehezebb feladat.


ITT OLVASHATÓ

MIÉRT NEM MINDEGY, KIVEL SZEXEL A JEGYBANKELNÖK?

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.09.29.


Ezekről ne maradj le!
 
Annyira szégyellősek a magyar EP-képviselők, ha milliós költségtérítés a tét (Átlátszó)
Megér-e neked 15 milliárdot a vasárnapi népszavazás? (
Így írnánk mi)
Egy MNB-elnöknek még a hűtlenséggel is el kell tudnia számolni (
Index)
 
 
Ha van 3 perced:
 
Annyira szégyellősek a magyar EP-képviselők, ha milliós költségtérítés a tét
Legalábbis amíg el nem kezdődik az Átlátszó pere az EP-képviselők juttatásainak megismerhetőségéért az Európai Parlamenttel. A képviselők havonta majdnem másfél millió forint értékű juttatást kapnak, mindezt a képviselői tevékenységük elősegítésére (pl. autó vagy irodabérlés). Az Átlátszó levelére négy érdemi válasz érkezett, kettő cinikus, de a legtöbb képviselő inkább hallgatásával üzent. (
Átlátszó)
 
Megér-e neked 15 milliárdot a vasárnapi népszavazás?
A migrációs válsággal, a „betelepítési” kvótával és a népszavazással összefüggő kormányzati kommunikációs kiadások összesen 15 milliárd forint környékén állhatnak jelenleg. Ez több mint, amit Nagy-Britanniában a júniusi Brexit-szavazás előtt kampányra költöttek. Nem csak a maradáspárti és a távozás melletti kampány költségeit haladja meg külön-külön, hanem azok együttes kiadásait is. (
Így írnánk mi)
 
Miért nem mindegy, kivel szexel a jegybankelnök?
Matolcsy György pozíciója megköveteli a rendszeres átvilágítást, ennek nemzetbiztonsági okai vannak. A kérdőívben ki kell térni a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokra is, mert azok miatt könnyen zsarolhatóvá válik. Épp ezért egyáltalán nem lényegtelen, pontosan mióta tart Vajda Zita és Matolcsy György viszonya, főleg, hogy a nő több rokona is állást kapott az MNB körül. (
Index)
 
Schmidt Máriát támadják a BIF kisrészvényesei
Korábban az Átlátszó is írt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. belharcairól, Spéder Zoltán, Schmidt Mária és Nobilis Kristóf ütközetéről. A kisrészvényesek, most nekimentek Schmidt Máriának, aki szerintük törvénytelen módon jutott még nagyobb részvénycsomaghoz. Spéder Zoltán kicsinálása után ugyanis a fia által is képviselt milliárdos történészasszony még nagyobb befolyásra tett szert a cégben. (
HVG)
 
Ha van még két perced:
 
Voldemort Mengyi „Mennyi” Roland, aki már lemondott mentelmi jogáról, és talán szorul
körülötte a korrupcióvád hurka, most 9 uniós pályázat felügyeletét kapta meg. (444)
 
Megkezdődött az ORÖ-s képviselők tömeges kihallgatása a NAV-nál. Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, az ORÖ korábbi elnöke nem kapott idézést a NAV-tól. (RomNet)
 
A magyar cégvezetők nem szívesen válaszoltak a hivatali korrupcióval kapcsolatos kérdésekre, de akik igen, azoknak a fele találkozott is már ilyennel. (444)
 
Kocsis Máté szerint teljesen oké, hogy munkaidőben pártkampányba kényszerítenek közhivatalnokokat. A többi csak részletkérdés és akadékoskodás. (444)
 
A halszagú országról szóló, műanyagból fröccsentett giccses emlékdal 50 millióba került, de év végéig azt sem tudhatjuk meg, pontosan mire ment el egy könyvtáros 25 évnyi fizetése. (HVG)
 
A BKK 2017-re ígéri a RIGÓ nevű elektronikus jegyrendszer bevezetését. Az Átlátszó adatigényléssel fordult a BKK-hoz, de a szerződéseket 30 nap alatt sem találták meg. (Átlátszó)
 
Elképzelhető, hogy Andy Vajna érdekeltségei miatt gyorsították meg egy törvénymódosítás elfogadását. Az online kaszinózás kvázi-monoplizációjáról van szó. (HVG, NOL )
 
Nem tudhatjuk, hogyan működnek a – Rogán Antal érdekeltségébe tartozó – letelepedési kötvényeket árusító, egyébként offshore hátterű cégek. Tállai szerint üzleti titok. (444)
 
Közel hárommillióan szavazhatnak a moldovai elnökválasztáson. Több olyan, a névjegyzékbe felvett szavazót is azonosítottak oknyomozók, akik már eltávoztak az élők sorából. (OCCRP)
 

A MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATOK DICSŐSÉGE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.09.28.


A terroristák, akik a párizsi és a brüsszeli merényleteket végrehajtották, itt grasszáltak a magyar titkosszolgálatok orra előtt Budapesten, több hotelben is feltűntek, tízen voltak, éppen csak alakzatban nem közlekedtek.
Titkosszolgálatunk annyi van, hogy mindegyikükre jutott volna egy, de itt - ellentétben a szexre utaló állításokkal - igaz a hír, hogy nem a mennyiség számít.
Tíz titkosszolgálat = egy kalap sz@r.
Anno a magyar titkosszolgálat ütőképességéhez nem férhetett kétség, és bár a KGB fiók-szervezete volt, de ebben a minőségében jól tette a dolgát, mely minden országban egyforma.
Miután Vezérünk állítólag már kora ifjúságában bensőséges kapcsolatot épített ki a magyar katonai elhárítással, vonzalma a kémesdihez legyűrhetetlenné vált, és tettestársai sem panaszkodhatnak - Kövér házelnök úr egyenesen függő lett a műfajtól.
Magán titkosszolgálatot gründolt és csalhatatlan szimattal választotta ki minőségi embereit, a nagytehetségű Földi műveleti igazgatót például.
Egy biztos, az összes titkosszolgálati disznóság valahol a jelenlegi kormánypárt prominenseihez köthető, és azok is, melyekről még nem derült ki, hogy a titkosszolgálatoknak közük van hozzá - Vancsik halálától a minapi robbantásig, Györgyi Kálmán megzsarolásától Dávid Ibolya megfélemlítéséig.
Természetesen bizonyíték nincs, de sokatmondó, hogy az esetek többsége a Fidesz számára járt haszonnal, míg a szocialisták részére a titkosszolgálatok munkájának politikai hozadéka nincs.

Ami a terroristákat illeti, most migránsoznak ezerrel, jóllehet a merényleteket általában nem migránsok követték el.
A francia történelem felületes ismeretében is tudható, hogy az algériai származású terroristák nem Szíriából, Líbiából, még kevésbé Kabulból menekültek, francia állampolgárok voltak, miként a brüsszeli merénylet végrehajtói között is akadt belga állampolgár, viszont a mostani menekülthullámhoz kapcsolódó terrorista nemigen.
Bár, ha akadna ilyen, azon sem lehetne csodálkozni a francia kormány kétarcú politikája miatt, merthogy sokaknak nem jut eszébe, hogy Kadhafi sátra az Élysée-palota kertjében volt felállítva...
A lényeg mégiscsak az, hogy kudarcot vallottunk, még akkor is, ha a külföldi szolgálatok nem osztották meg velünk, csak két év után információikat.
Meg kell jegyezzem, nem csodálkozom, túl komoly dolgok ezek ahhoz, hogy mentális kihívásokkal küzdő, gátlástalan bűnözők használhassák őket.
Jellemző, hogy a hivatalos kommunikáció most is a félelemkeltésre akarja felhasználni a tényeket, mondván, hogy itt utaztak át, itt beszélték meg a merénylet terveit, ezek a migránsok már csak ilyenek.
Én meg azt mondom, ha Párizst és Brüsszelt hazánkból az M5-M1 autópályákon keresztül lehet megközelíteni hamis szíriai útlevéllel, akkor ettől még nem kell nekiesni légkalapáccsal az említett autópályáknak, hiszen hol máshol közlekedne az, aki a szír menekült benyomását akarja kelteni, mert hazájában, saját nevén már valószínűleg a terrorelhárítás látókörébe került?
Az ugyanis nem Magyarország...


ITT OLVASHATÓ


SZÜKSÉGÁLLAPOT

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.09.29.


A rendőrrobbantás óta a gazdátlan csomagok országa lettünk. Megy a hisztériakeltés, és Orbánisztánban mindennek célja van.

Bárkinek, aki legalább minimális rendészeti tapasztalattal rendelkezik, tökvilágos: a rendőrrobbantás önmerénylet volt. A Rezsim a tőle megszokott módon tömegpszichológiai fegyvert akart bevetni. Haljon meg egy fiatal, szép, toborzóplakátokról közismert rendőrlány. Lehet mutogatni a gyászkeretes képét minden Narancsmédiában, aztán lehet látványos dísztemetést rendezni épp a népszavazás napján, egész napos élő közvetítéssel. A világ legmocskosabb kampánya lett volna, de a világ legmocskosabb Rezsimjétől még csak nem is újdonság. Csakhát elbaszták. A Lány ÉL, remélem rendőrkollégáiban erősebb a bajtársiasság, mint a Hatalomhoz való lojalitás, és őrzik a kórházban, mint a szemük fényét, nehogy odabent baleset érje

Tipikus titkosszolgálati akció, aminek nyomait próbálják eltakarítani. Véletlenül épp nem voltak a helyszínen azok a hajléktalanok, akik a robbantás beugrójában éltek. Kaptak 10 ezer forintot, húzz el Tesa, elhúzott, szabad a pálya. A környék tele térfigyelő kamerákkal, furcsamód egyiken sincs semmi, ezért aztán egy szolárium webkamerájának képét teszik föl hivatalos rendőrségi videóként. Olyat persze, amin semmi sem látszik, nehogymá' az elkövető felismerhető legyen. Persze az a legvalószínűbb, hogy a horgászkalapos csóka feladata csak annyi volt: tedd le pajtás a csomagot oda, ahová mutattuk, oszt menj távolabb. Cserébe itt van tízmilla, szeva. Titkosszolgálati akcióknál alapelv, hogy senki se lássa át az egész műveletet, csak annak a rá eső részét...

ITT OLVASHATÓ