2016. június 27., hétfő

AZ ORBÁN-RENDSZER LEGFONTOSABB PILLÉRE - POLT PÉTER LEGFŐBB ÜGYÉSZ PÁLYAÍVE

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Átlátszó.HU
2016.06.27.


Áder kádere – nagyjából ebben egyezett segítőink emlékezete, amikor Polt Péter legfőbb ügyész portréjának megrajzolásához kértünk segítséget. A kaméleonok ügyességével alkalmazkodó természetű, még a vele nem rokonszenvezők szerint is korrekt munkatárs és jó szakember Polt karrierje során nem csak valahai pártjának, a Fidesznek köszönhet sokat, de lendített rajta az MSZP-SZDSZ-koalíció is – nem is egyszer. Kulcsszerepe van a NER kiépülésében és működtetésében, eddig mégis alig ismertük őt. Ennek most vége.
 
A rendszer legfontosabb pillére az ügyészség – Orbán Viktor miniszterelnök talán maga sem tudja, mennyire az őszinte igazságot mondta az ügyészség napján tartott köszöntőjében, két rendfetisiszta körmondat között.
 
A legfőbb ügyész az ura a demokráciában föltehető legfontosabb kérdéseknek. Ettől a szervezettől, a szervezet szigorú hierarchiája miatt konkrétan Polttól függ, hogy ki kerül bíróság elé, sőt, az is, hogy milyen ügyben nyomoznak egyáltalán. És talán még ennél is fontosabb: az, hogy kicsoda marad ki az elszámoltatásból.
 
Ekkora véletlen szerencse nincsen. Vagy ha mégis létezik, nagy hálával tartoznak érte mindazok, akik annak idején a legmegfelelőbb embert kasztingolták a legfontosabb szerepre.
 
Kutakodásainkból az derült ki: a kiválasztás alighanem a kezdetekkor, egy évtizeddel Polt 2000-es első legfőbb ügyészi kinevezését megelőzően megtörténhetett. Az biztos, Polt a kilencvenes évek eleje óta „fontos ember” a Fideszben...
 

A PÁPA, AKI MINDEN, AMI NEM KÁDÉENPÉ

KÖTÖTTSÉGEK NÉLKÜL BLOG
Szerző: Fedor
2016.06.27.


A pride hetében jöjjön egy friss idézet attól az embertől, aki továbbra is méltó ahhoz, akinek a nevét viseli: 
 
"Szerintem az egyháznak nem csak egy megsértett meleg embertől kell bocsánatot kérnie, hanem bocsánatot kell kérnünk a szegényektől, a kizsákmányolt nőktől, a munkára kényszerített gyerekektől, bocsánatot kell kérnünk azért, mert annyi fegyvert áldottunk meg, és hogy nem sikerült kísérnünk azokat a családokat, amik válással vagy egyéb problémákkal néztek szembe".
 
Tömjén Zsótit most üti meg a guta Harrach Péterrel egyetemben.

ITT OLVASHATÓ

MIT BIZONYÍT A BIZONYÍTVÁNY?

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Éva28
2016.06.27.


Valamennyiünk életében fontos dátumokat jelentett a bizonyítványosztás napja. Ha azt gondoljuk, hogy nem, tévedünk, hiszen akkor épp azért, merthogy nem!

A többségnek mégis általában jó vagy rossz emlékek fűződnek hozzá. Akár a tanárok, az iskola részéről kapott visszajelzések, akár az otthoni fogadtatás lehetett sorsdöntő. Sajnos tragikus történetek is ismertek, minden évben olvashatunk olyan kamaszokról, akik a legvégletesebb, figyelemfelkeltő, vagy visszafordíthatatlan megoldást választották a rossz bizonyítványnak köszönhetően.

Mind ismerünk olyanokat, akik rossz iskolai eredmények ellenére sikeres karriert, kiegyensúlyozott, átlagnál sokkal jobb életet tudtak produkálni, ugyanakkor rengeteg, az iskolában tökéletes teljesítményt produkáló, végül mégis boldogtalan, szerencsétlen embert is láttunk már.

Most akkor mi van? Mit bizonyít, egyáltalán mire jó a bizonyítvány?

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR KORMÁNY SÚLYOSBÍTANÁ A MENEKÜLTVÁLSÁGOT

A LEVEGŐ MUNKACSOPORT BLOGJA
Szerző: Levegő Munkacsoport
2016.06.27.


Arról fognak dönteni hamarosan az Európai Unió országainak kormányai, hogy mennyire szigorítsák azoknak a légszennyező anyagoknak a kibocsátását, amelyek károsítják az emberek egészségét, és amelyek közül egyesek a globális felmelegedéshez is hozzájárulnak. Vannak országok, amelyek kormányai az előterjesztett tervezettnél szigorúbb szabályozást szorgalmaznak, mások pedig, éppen ellenkezőleg, felvizeznék a tervezett szabályokat. Ez utóbbiak közé tartozik Magyarország kormánya is.

Amint korábban már mi is, de sokan mások is megírták, a menekültválság egyik fő kiváltó oka a környezet pusztítása, illetve az éghajlatváltozás. Sokan arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben nem változtatunk a magatartásunkon, akkor a mostani menekültáradat semmiség ahhoz képest, ami a jövőben várható. Franciaország elnöke, François Holland szerint amennyiben nem sikerült határozott éghajlatvédelmi intézkedéseket hozni, a jelenlegi százezrek helyett majd milliókban mérhetjük a menekültek számát. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy nincs vesztegetni való időnk, ha el akarjuk kerülni hogy klímamenekültek tömegei lepjék el Európát. John Kerry amerikai külügyminiszter pedig arra figyelmeztetett, hogy megindulnak a klímamenekültek, és „ha azt gondoljuk, hogy a bevándorlás ma nagy kihívás Európa számára a szélsőségesek térnyerése miatt, akkor várjuk csak meg, mi történik, ha majd nem lesz elegendő ivóvíz, nélkülözni kell az ennivalót, vagy embercsoportok egymás ellen harcolnak a puszta létükért”...

ITT OLVASHATÓ

AZ ÖNCSALÁS AZ IGAZI HUNGARIKUM

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK BLOG
Szerző: nickgrabowszki
2016.06.27.


...Ez egy olyan ország, ahol egy elbukott vébédöntő után bujkálni kellett a csapatnak (nemcsak 54-ben, de már 38-ban is); ahol az EB négyes döntőjét kudarcnak tekintették, ha nem nyerte meg a válogatott (mint 64-ben és 72-ben).

Mert olyan nincs, az nem lehet, hogy valamiben ne a magyarok győzzenek.

Mostanra változott a világ. Már nem tekintjük kudarcnak, ha nem mi nyertünk. Már el sem fogadjuk. Mert mi akkor is győzünk, ha kikapunk.

Kétféle jegyző- és történelemkönyv kellene. Az egyik a világ számára, a másik meg Magyarországnak. (
Erre már történnek kísérletek.) Az utóbbiban mindent mi nyertünk. A második világháborút is, 56-ot is, meg a belgákat is simán vertük. Aki meg nem így látja, azt
az álmaikból felébredni képtelenek egyszerűen nem is tekintik magyarnak.

Mert az éjszaka soha nem érhet véget. (Az azért jellemző, hogy egy drogos zene lett a magyar szurkolók himnusza.)

És még merje mondani valaki, hogy pesszimista a magyar, aki folyton a múlt kudarcain kesereg.

Persze, hogy is kesereghetne, ha nincsenek is kudarcok.


ITT OLVASHATÓ

A PARTDOBÁS ÉS A SZÖGLETRÚGÁS A HAZUGSÁGOK VILÁGA

24 HU - POSZT ITT
Szerző: Zsolt Péter
2016.06.27.


...A foci tehát nemcsak a játékról, de a játszmákról, sőt még nemzetkarakterológiáról is szól. S bár szerethetnénk, hogy tisztább legyen, mert ugyan minek tépik egymásról a pólót (volt idő, amikor a játékosok nem használták a kezüket), miért követnek el taktikai faltot (nos, ez mindig volt), és miért hazudoznak szüntelen, hogy bedobáshoz juthassanak (ez utóbbit meg kéne nézni a régi idők focijában, hátha e tekintetben is jobb volt a sportmorál)? Miért vitatkozunk mi emberek annyit olyankor is, amikor tudjuk, hogy nem nekünk van igazunk? Miért olyan erősek az érzelmeink, máskor meg miért ravaszkodunk? Megint máskor meg miért vagyunk nagyvonalúak?

Bernd Storck vajon mit felelne azokra a kérdésekre, melyeket a focival kapcsolatban a cikkünkben érintettünk? Azt hiszem azt, hogy a dolog nem reménytelen azokban az esetekben sem, ahol éppenséggel nem a sportszerűséget látjuk. Ha a bíró tévesen is ítél ellenünk tizenegyest, arra nemcsak a gyermeki lázadás lehet reakció, hanem a felnőtt tudomásul vétel is. Ezzel ugyan nem gyakorolunk nyomást az apafigurára, de kiemel minket az önsajnálatból, a frusztrációból és más úton segít a győzelemhez. Akit nem ejt rabul az önsajnálat, az megőrzi a cselekvőképességét, és ezt csak egy nagy nemzettől tudja eltanulni egy kisnemzet. (Mármint létszám tekintetében értem itt a jelzőket.)

ITT OLVASHATÓ

INDUL A PARLAGFŰ SZEZON!

MEGYERI SZABOLCS KERTÉSZ BLOGJA
Szerző: Megyeri Szabolcs
2016.06.27.


A természet alapvetően a barátunk, a növények élelmet, friss levegőt, nyugalmat, vagy éppen produktív hobbit biztosítanak számunkra, és ez még közel sem a teljes katalógus. Előfordul azonban, hogy egyes növények jótétemények helyett pokollá változtatják az életünket, legalábbis az allergiások életét. Hosszan lehetne vitatkozni arról, hogy nagyszámú allergiák kialakulásában mennyi szerepe van a szennyezett környezetünknek, a helytelen életmódunknak, és problémás növények irtását gyakran övező érdektelenségnek, de maradjunk a ténynél, hogy sajnos egyes növények képesek kifejezetten megkeseríteni az életünket. Az allergizáló növények száma nagy, ám az egyik legproblémásabb közülük egészen biztosan a parlagfű. Ennek a roppant bosszantó növénynek most van szezonja, mind a virágzást (tehát az allergizálást), mind pedig a kötelező irtást tekintve. És ha ehhez hozzátesszük, hogy mi vagyunk Európa parlagfűvel legfertőzöttebb országa, mindenképp érdemes értekezni róla egy keveset.
 
Ki vagy, parlagfű?
 
A parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) nem őshonos nálunk, sőt, Európában sem, sok értékes és kevésbé értékes dologhoz hasonlóan ő is Észak-Amerikából érkezett. Feljegyzések szerint Európában Svájcban tűnt fel először 1878-ban, innen aztán gyorsan szétterjedt a kontinensen. Magyarországon az 1920-as években bukkant fel Somogy megyében, és némi kivárás, akklimatizáció után rohamszerűen hódította meg az területet, először és elsősorban a kereskedelmi útvonalak mentén, hogy aztán később az egész ország területén megtelepedjen. A parlagfű népegészségügyi problémát a '70-es évek óta okoz, ekkortól már nem csak invazív gyomként, hanem egészségre káros növényként tartjuk számon, mely egyébként Magyarország legelterjedtebb gyomnövénye. Érdekességképpen meg kell jegyezni, hogy egyes, jellemzően az ezotériás, és hasonlóan reformszemléletű leírások hasznos gyógynövényként említik a parlagfüvet, azonban a parlagfű a hagyományos gyógynövények között nem szerepel. A rend kedvéért ITT egy pro, ITT pedig egy kontra vélemény olvasható...
 
 
 

A MENEDÉK NEVE: DOLLÁR ÉS JEN

ALAPBLOG
Szerző: ZENTUCCIO
2016.06.27.


Előbb-utóbb kialakul egy újfajta realitás a tőkepiacokon, amihez mindenki hozzá fog szokni és a dolgok aztán ismét mennek tovább, mint rendesen. Kétségünk se legyen azt illetően, hogy Nagy-Britannia továbbra is az egyik legegészségesebb gazdaság marad, erős jogállami keretek között, nem fogja elveszíteni globális pénzügyi központ pozícióját. Ezt mondja interjúnkban Ozan Ozkural, az Ázsiában, Latin-Amerikában, Európában egyaránt aktív globális befektetői és tanácsadói csoport, a Tanto Capital Partners tulajodonos-ügyvezetője. Nyomatékosan figyelmeztet azonban: a következő hónapokban a kisbefektetők akár minden megtakarításukat elveszíthetik, ha a viharos árfolyammozgások közepette akarnak „nagyokosok” lenni, a zavarosban próbálnak halászni. Ettől függetlenül szinte bizonyosra veszi, hogy a dollár és az euró hamarosan „pariba” kerül egymással, s hogy a japán eszközöket és a jent fogja egy ideig legfőbb menedékhelynek tekinteni a globális befektetői közösség...

ITT OLVASHATÓ

MI LESZ A BREXIT UTÁN? TÍZ KÉRDÉS ÉS TÍZ VÁLASZ

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.27.


Az Egyesült Királyságban a szavazók 52 százaléka úgy döntött, az országnak ki kell lépnie az Európai Unióból. A népszavazáson a részvétel 70 százalékos volt, ez a döntés megváltoztathatatlan. David Cameron brit miniszterelnök lemondott. Mikor lépnek ki ténylegesen az EU-ból? Lehet ezután Nagy-Britanniába utazni? Mi jöhet ezután? Néhány egyszerű kérdés és válasz:

ITT OLVASHATÓ

"MAGYARORSZÁG RENDJE"

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.06.27.


A láncait letépő aljas őrület rendje – Európát rothasztó, nemzeti katasztrófával fenyegető tömény iszonyat.
 
Szavainkat elcseréltük – vagy inkább hagytuk, hogy az orbáni szervezet jelentésükből kiforgassa, megerőszakolja, „magáévá tegye” őket…
 
Nincs, már régóta nincs olyan identitást jelölő, értékkifejező szava a magyar közéletnek, amelyet az orbáni hatalom ne gúnyolt volna ki, ne becstelenített volna meg. Nincs szavunk, amelyet komoly, becsületes ember idézőjel nélkül használhatna...

ITT OLVASHATÓ

BREXIT: A SZOLIDARÍTÁS ÉS A TERÜLETI KÜLÖNBSÉGET

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.06.27.


Ismerjük a sztereotípiát: A kiválásra a vidéki, tanulatlan, angol szavazott, főleg az idős akinek nem sok múlik már rajta. A gond az, hogy ugyanez a sztereotípia megfordítható. Ugyanis az idősnek nem csak kevesebb ideje van hátra, hanem sokkal több tapasztalata is van és emlékezhet arra, milyen volt az integráció jelenlegi szintjei előtt. Van összehasonlítási alapja, és ha sok felé jár akkor látott már jópár EUn kívüli országot is. Nos ez az EUn belüli szabad mozgást és az olcsó fapadost élvező bulizó fiatalságra még kevésbé jellemző. Az idős viszont úgy látja, hogy a családja jövője múlhat rajta. 

Az egyetlen ami fontos neki, de amit a saját élettapasztalata alapján akar segíteni. A szavazatok eloszlását ábrázoló térkép mellé nyugodtan tegyünk hozzá egy pár másik térképet. A munkanélküliség legyen az egyik térképen. A másikon mondjuk az egyes régiókból érkező bevándorlók aránya a teljes létszámhoz képest. Most tegyük hozzá azt, hogy nem csak a térképnél, hanem a munkanélküliségi ráta és a végzettségek megoszlása is párhuzamba állítható. 
 
Az a bizonyos 65+ korosztály sem teljesen homogén. A 2007-2008-as pénzügyi válság elején azt mondanám, hogy ők az 56+ korosztály volt. Ugye kezdjük érteni mit jelent ez? Azok akik a nyugdíj előtti években különösen sebezhetőek az új munkahely keresésnél, de a leépítéseknél is. A válsággal rosszul jártak, de a válság elől is menekülő bevándorlók drasztikusan rontották az esélyeiket. A fiatal egyetemista korosztály egyik jellemzője viszont az, hogy őket még kevésbé érintett ez a helyzet. A szüleik sem ebben a sérülékeny korban voltak, ők tanultak, és most is az olcsó fapados utak, a sok helyről jött haverokkal való bulizás haszonélvezői...
 

BREXIT: A POPULIZMUS GYŐZELME NAGY-BRITANNIA VESZTE

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.27.


Brexit: hatalmas öngól

Nem lehet szebben megfogalmazni: a britek jól tökön rúgták magukat azzal, hogy egy teljesen megmagyarázhatatlan és abszurd népszavazással kiszavazták magukat az Európai Unióból.  A kilépéspártiaknak egy normális érvet sem sikerült felsorakoztatniuk a kilépés mellett, leszámítva a nacionalista propagandát, amelyre úgy néz ki, hogy mégis sokan vevők voltak. A kilépéspártiak egyik vezetője Nigel Farage gyakorlatilag végighazudta a kampányt, majd az eredmények ismeretében már azt sürgette, hogy minél előnyösebb gazdasági megállapodást kell majd kötni az Unióval, érezve, hogy hatalmas mocsárba vezette az országot, ahonnan kimászni gyakorlatilag lehetetlen lesz (a várható következményekről kicsit később). 

A népszavazás igazi vesztese - a britek mellett - vitathatatlanul David Cameron, aki pár órával az végső eredmény után kénytelen volt lemondani, a történelembe pedig egyértelműen úgy fog bekerülni, hogy a miniszterelnök, aki néhány 100 ezer szavazat reményében kivezette Nagy-Britanniát az Unióból. Hiába volt ugyanis Cameron a bennmaradás pártiak vezére, a parlamenti választások előtt még ő ígérte meg, hogy győzelme esetén népszavazást kezdeményez a bennmaradással kapcsolatban. Célja ezzel nyilvánvalóan a nacionalista érzelműek megnyerése volt, azonban a felelőtlen ígérgetésnek meg lett a böjtje: egy teljesen értelmetlen népszavazás, amelynek nyertese nincs, csak vesztesei...

ITT OLVASHATÓ

VALAMIT MUSZÁJ MONDANI

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.06.27.


...A magáncélra kisajátított ország nem egészen úgy működik, ahogy azt Orbán Viktor elvárná. A Matolcsy-féle csodatétel szimpla szélhámosságnak bizonyult, az eddig busásan jövedelmező rablógazdálkodás forrásai pedig kimerülőben vannak. Az Európai Unió megpróbálja lassítani a Fidesz-KDNP kontrolálhatatlan finanszírozását, ami ellen az érintettek természetesen kézzel-lábbal kapálóznak. A miniszterelnök egy leharcolt és kifosztott ország teljhatalmú ura, ami egyre kevésbé tűnik hálás feladatnak. A végén még keríteni kell magának valahonnan egy ellenfelet, aki elviszi helyette a balhét. Nem lesz könnyű 2018-ban győztes miniszterelnöknek lenni.

Ilyen körülmények között rendkívüli módon felértékelődik a hazugság művészete. Rogán Antal, Portik Tamás vádja elleni védekezése azt mutatja, hogy már ez sem megy túlságosan gördülékenyen. Egyes vélemények szerint a dörzsölt kabinetminiszter védekezése szánalomra méltó és nevetséges volt. Mások úgy vannak ezzel, teljesen mindegy, hogy mit hord össze Rogán magáról, mivel az V. kerületi ingatlanügyleteknek semmiféle káros következményei nem lesznek a karrierje szempontjából. Túlságosan sok embert ránthatna magával jól megérdemelt bukása közben, aminek következtében 2018-ra nagyjából elfogynának a választható pártjaink.

Mostanában még a láncáról időnként elengedett Kövér László is arról beszélt, hogy bár ő személy szerint – mint nagyjából mindent – az Európai Uniót is szívből gyűlöli, de ha betartják azt, amit a Fidesz-KDNP előír a számukra, akkor szívességből nem lépünk ki. Komoly fenyegetésnek tűnik, bár ezzel David Cameron kissé pórul járt. (Milyen EU-t szeretne Kövér László?)

A házelnök a szíve szerint egy egész világra kiterjedő, jól működő rendőrállamot szeretne. Kövér László csak azért nem képes Magyarországnak jelentősebb károkat okozni, mivel nyelvismeret hiányában elég szegényesek a kapcsolatai és korlátolt a cselekvőképessége. Modora és diplomáciai érzéke ráadásul híresen csapnivaló. Az ő célközönsége a Fidesz kemény magja, akiket mélyről jövő gyűlölettel és bizalmatlansággal lehet jóllakatni. Kövér megszólalásai erre tökéletesen alkalmasak, más funkciójuk pedig nincs is...

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR FUTBALL FELTÁMADÁSA MÉG MESSZE VAN

INDEX HU
Szerző: Ághassy Attila
2016.06.27.


Sokan már évekkel ezelőtt letettek arról, hogy a magyar futballválogatottat valaha is nagy tornán fogják látni. Most azonban, vasárnap estig, a 2016-os Eb-n őket nézhettük. És nem csak mi, szinte egész Európában róluk beszéltek, és rólunk, magyar szurkolókról, a nemzetközi érdeklődés középpontjába azok kerültek, akiket eddig szinte csak mi ismertünk. És bár a belgák elleni utolsó negyedóráért nagy kár, de az összképre mégsem hat rombolóan a 0-4-es vereség. 
                       
Mert:
  • Magasan jegyzett focistáik ellenére Hollandia, Dánia, Bulgária, Szerbia, Skócia ki sem jutott az Eb-re.
  • Ukrajna rúgott gól és pont nélkül ment haza.
  • A csehek és románok egy döntetlent értek el, és már a múlt héten hazamentek.
  • Hasonló erőt képviselő csapatokból érkező kerettel más ország még meccset sem nyert.
  • A csoportelsőséggel a torna egyik nagy meglepetését produkálta a magyar válogatott.
  • A válogatott túlteljesít a klubokhoz képest, és a világranglistán elfoglalt 20. hely nem túlzó.
  • Vannak országok, amelyek a kieséses szakaszban kezdenek el futballozni, addig csak kísérletezgetnek, és ezt a szurkolók is el tudják fogadni.
A magyar futball szereplői évekig nem értették, és olykor számon kérték, hogy a szurkolók és a média miért nem állnak pozitívabban a futballhoz, a válogatotthoz. Azt sajnos pont ők nem értették meg, hogy változás nélkül, utasításra ez nem fog menni, hanem tenni kell érte. És a legjobb, ha eredményekkel tesznek érte.

Ez a csapat most kiérdemelte, hogy a súlyos vereség ellenére is pozitívan beszéljünk róla:
 

EGY IGAZI GECI GYÖNYÖRŰ TERVEI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.06.27.
 
 

EZ NEM JOGÁLLAM ÉS A BÜDÖS ÉLETBEN SENKI NE MERJE TÖBBÉ ANNAK NEVEZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ BLOG
Szerző: H. A.
2016.06.27.
 
 


 

 

NA UGYE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: PARA-KOVÁCS IMRE
2016.06.27.


Ideje összefoglalnom önöknek, ott a jövőben, hogyan is alakult és folyt az élet nálunk a zombi apokalipszis előtt. Mármint ha lesz egyáltalán valaki, aki elolvassa ezeket a sorokat, és nem emelkedik ki a választékból egy másik értelmes faj az ember helyett. Utóbbit nagyon támogatnám, amennyiben lenne ráhatásom, de persze nincs. Annyit azonban szabadjon megjegyeznem, hogy a kihalás az egyetlen esélyünk. Minden más lehetőség rosszabb.

De vegyük sorra, nem akarok kihagyni semmit, ami odavezetett, hogy agyzabáló, tántorgó élőhalottak népesítették be a bolygót, és igen, még Borsod megyét is, pedig azt senki sem gondolta volna.

Kezdjük azzal a közkeletű tévedéssel, hogy 2001-ben beköszöntött a harmadik évezred és a XXI. század, mintha a naptár bármit is számítana. Rohadtul nem köszöntött be semmi, csak simán folytatódott a XX. század, márpedig ez a század volt a századok segglyuka, a legelcseszettebb és legundorítóbb század az írott történelemben. Száz év, százegy, százkettő… Most a 116. évnél járunk, de egyáltalán nem látszik a vége, ez az évszázad nem csak a legrosszabb, de a leghosszabb is lesz, főleg összefogás nélkül. Vicceltem.

Talán azzal indult minden, hogy a választópolgárok észrevették: egyéni boldogulásuk szempontjából teljesen mindegy, hogy a felkészült, intelligens és elhivatott jelöltet választják meg, vagy az elmebeteg, veszélyes bohócot, így aztán már nem érdekelt senkit a kampány, az ígéretek vagy a következmények, hanem kizárólag a szórakoztatóértékre figyeltek, azaz olyan emberre szavaztak, akin lehet röhögni. Legalább ennyi jusson nekik, gondolták és tényleg...

ITT OLVASHATÓ

ILLÚZIÓK NÉPE

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.27.


Már megint kevesebb van egy illúzióval, és gazdagabbak lettünk egy tapasztalattal.
Bevezetésül leszögezném, hogy elégedett vagyok a magyar válogatottal, a szövetségi kapitánnyal, még az elért eredményekkel is.
Ami nem tetszett, az a szokásos magyar csodavárás, mely odáig vezetett, hogy sokan már az EB megnyerését vizionálták, de abban a többség biztos volt, hogy a döntő egyik csapata a magyar válogatott lesz.
Hát nem az lesz, és ezt minden épeszű ember tudta, kivéve magyarembert, mert ő imád illúziókat kergetni, és fikarcnyit sem szokott törődni a tényekkel.
Archetípusa az a politikus volt, aki kijelentette, hogy a magyar honvéd többet ér egy szál szuronnyal, mint az amerikai tengerészgyalogos száz atomrakétával.
Az igazság pillanata most is eljött, de borítékolni lehet, hogy a szükséges következtetések levonása elmarad, holott most kellene kezdeni a szakmai munkát, meg átgondolni, hogy a stadionoknál nem szolgálnák-e jobban a magyar labdarúgás ügyét az iskolai pályák, öltözők, az iskolai bajnokságok nem hoznának-e többet a gladiátorképzőknél, a politikusok dilettáns elképzeléseinek alárendelt szakmai munkánál?

De hát ez mindegy is, hiszen most pár évig el lehet nosztalgiázni Gera gólján, meg a magyar futball csodálatos felívelésén, és továbbra sem kell azon meditálnunk, hogy ha nem emelik fel a résztvevők keretét, akkor bizony ez a probléma soha nem is lett volna probléma...
Viszont illúziókra szükség van, nélkülük magyarmber félkarú óriás - már előre rettegek, hogy mit is választunk az elénk villázott kínálatból.
Legnagyobb esélye az Unióból való kilépésnek van, az összes populista ezt szajkózza, Londontó Pozsonyig, hát elképzelhető, hogy nálunk is napirendre tűzi ezt a kérdéstr a szélsőjobb, vagy a maffia, utóbbi természetesen csak a megfelelő pénzek kiszivattyúzása után.
Már most sikítófrászt kapott Varga Mihály, mert nem tudtunk megfelelő mennyiségű pénzt lehívni, márpedig itt ez a fejlődés egyedüli motorja - még így is, hogy a javát ellopják a haverok - az Uniós támogatások.
Ezen kívül ugyanis nincs pénz a gazdaságban, mert a multik termelésén kívül gyakorlatilag nincs magyar gazdaság, nincs bevétel, a magyar kis és közepes vállalkozó örül, ha él az elvonások és a Vezér csókjáért fizetett pénz megfizetése után.
Az elvonásoknak nem a nyereségadó jelenti az oroszlánrészét, hanem az áfa.
Mindenesetre várható, hogy a következő hónapok azzal fognak telni, hogy Orbán szidja az Uniót, próbál migráncsozni, mint ahogy az angol kilépést máris a bevándorlással magyarázza, jóllehet ez a világ legnagyobb marhasága, egyetlen angolt se tud mutatni, aki a mosogatást meg a targoncavezetést irigyelné a bevándorlóktól...


ITT OLVASHATÓ

ÍGY MŰKÖDIK A NÁRCISZTIKUS SZÜLŐ

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: M. Révész Zsuzsa
2016.06.26.


Dióhéjban:

Tökéletesen megtervezi a gyerek életét a legkisebb részletektől a pályaválasztásig, a karrieren át a partnerrel szembeni elvárásokig. Ezt a grandiózus tervet sokszor saját meg nem valósult vágyai motiválják. Magas elvárásait, igen erős kontrollal rá is erőlteti a gyerekre, aki kénytelen egy hamis személyiséget felépíteni, hogy megfeleljen a szülőnek, miközben egyetlen dolog marad ki az életéből: az, hogy önmaga lehessen.

Részletesebben:

ITT OLVASHATÓ

A FELHÁBORODÁST BIZONYOS ERŐK HATALOMRA VÁLTJÁK - KÜLFÖLDI LAPOK

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Szelestey Lajos
2016.06.27.


A New York Times szerint a brit népszavazás nem egyszerűen csapás a szigetország gazdasága számára, hanem megdönti a liberális rendnek azt az alapvető feltételezését, hogy a voksolásra jogosultak a saját érdeküknek megfelelően járnak el.

Az elmúlt 50 év elhitette, hogy a nacionalizmus, az idegengyűlölet és az előítélet nem több merő ésszerűtlenségnél, és hogy a piac torzulásai el fognak tűnni. A múlt heti eredmény megmutatta, hogy sokak számára az identitás fontosabb, mint a gazdaság, bár nagy árat fizetnek majd azért, hogy megmaradjon az a társadalmi rend, amelyben biztonságban és erősnek érezhetik magukat.

Főleg a globalizáció vesztesei úgy fejezik ki nyugtalanságukat a változások miatt, hogy elsősorban a külföldiekre összpontosítanak. A kormányok bizonyították, hogy nincs válaszuk ezekre az aggályokra, még akkor sem, ha egyre nagyobb a tét. Nagy-Britanniában a bevándorlás növelte a GDP-t, csökkentette viszont az egészségügy és a nyugdíjrendszer költségeit, ily módon segített mérsékelni az adókat. 47 % mégis azt mondta egy felmérésben, hogy az idegenek rosszat tesznek a gazdaságnak. A referendumon az derült ki, hogy főleg olyan körzetekben szavaztak a Brexit mellett, ahol kevés a külföldi, ám alacsonyak a bérek.

Persze a bevándorlás-ellenességnek nemcsak gazdasági, hanem politikai kockázatai is vannak. Magyarországon pl. ez a hozzáállás jócskán megdobta Orbán Viktor népszerűségét, de ugyanez igaz a szélsőséges Jobbikra is. A kormányfőt bírálják a sajtószabadság és az igazságügy függetlenségének korlátozásáért. A lakosság minden rétegében megtalálhatóak a tekintélyelvűek, akik rendet akarnak. És amikor úgy érzik, hogy veszély fenyegeti őket a társadalmi átalakulás folytán, kemény, büntető politikát követelnek, ideértve a határok lezárását, hogy dobják ki a másokat és vonják felelősségre az erkölcsileg deviánsokat. A globalizáció folytatódik, és a Brexit okozta felfordulás csak további változások, megpróbáltatások, illetve instabilitás forrása lehet...

ITT OLVASHATÓ

ÓVJAD A BRITTTET!

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: rezeda
2016.06.27.


Van annak valami diszkrét bája, ahogyan Szijjártó Péter a külügyeket futsalmeccsként kezeli. Illetve úgy sem. A futsal érzékenységet feltételez, gyors és váratlan döntéseket, hogy ne mondjuk, egyfajta magas szintű intelligenciát. Ehhöz képest a mi külügyi ügyintézőnk beragadt a liftben, és onnan olvasgatja föl a használati utasítást, mert, mint kitetszik, a palota házi medencéjéből gukkerolva idáig terjed a horizontja.
 
Meg különben is meghasadt neki a tudata. Ha fehér köpönyeges ápolók volnánk, vagy rőt szakállú pszichiáterek, akkor minden skrupulus nélkül állítanánk föl a diagnózist, miszerint: skizofrénia, ráadásul kataton beütéssel, de mindenképpen monománia. Vagy tamtam. Ez utóbbihoz azonban minimum törzsi varázslónak kéne lennie, ami viszont olyan magas hivatal, hogy hiába van taraja, akkor is érdemtelen rá.
 
És ebbe a bonyolult lélekállapotba a haverja gyömöszköli bele. Miatta van az egész csűrés-csavarás, hogy úgy jöjjön ki a játszma, mi imádjuk az Uniót nagyon, ellenben menjen a picsába mégis. Így köll egyensúlyozni a kötélen, ráadásul kisegítő rúd nélkül. Mindez nem most kezdődött, viszont éppen eszkalálódik a szemünk előtt, próbára téve rekeszizmunkat vagy könnyzacskóinkat teljesen...

ITT OLVASHATÓ

EZEN NEM LEHET SEGÍTENI: MERT LEJÁRATÓDTAK, ELKOPTAK, ÉRDEKTELENNÉ VÁLTAK

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.06.26.
 
 

RIA, RIA, ORBÁNIA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.06.26.


...Amiről beszélni érdemes, az a "futballöröm" jelensége, ami magával ragadta az Orbán-rendszer ellenzékét is, amely ezzel a tiszavirág életű boldogsággal el is adta magát lelkileg a rendszernek. Lehet tagadni, akkor is így van. Mielőtt erre rátérnénk, jegyezzük meg, hogy a mostani csapatnál világversenyen csak jobb magyar válogatottak voltak, de még Nyilasi és Törőcsik idején sem rendeztek eszeveszett vonulásokat Budapest utcáin.

Megérzésünk szerint ennek a tömegnek a vezetői nem a spontán futballszerető nézők voltak, hanem Orbán szimpatizánsai, élükön a lefizetett futballhuligánokkal, és az "öröm" azért volt ilyen felhőtlen és mindent elsöprő, mert ők Orbánt és rendszerét is ünnepelték az utcán. Ők tudták, hogy ennek az Eb-szereplésnek ez a tétje: Orbán önigazolása és mennybemenetele.

A rendszerrel nem szimpatizálók ehhez csatlakoztak ostobaságukban, miután nem vettek észre semmit abból, ami itt zajlik. Ahogy azt sem vették észre, hogy államcsíny történt 2010 után, hogy eltörölték a demokratikus Alkotmányt és egy bűnszervezet szállta meg az országot. Ahogyan azt hiszik, hogy egy demokráciában élnek, most is azt hitték, hogy itt futballmeccsekről és a nemzeti válogatottról van szó. Nagyot tévednek.

A futball élvonalában magánbefektetők a csapatok tulajdonosai: vagy dollármilliomosok, vagy kisemberek részvénytársaságai, de ezek mind magánvállalkozások. Orbán Viktor Magyarországon ugyanilyen futballbefektetővé vált, csak nem a saját pénzén, hanem közpénzen, pedig ahány milliárdot már ellopott, abból saját csapatot vehetne Európában.

Orbán nem a saját pénzéből vállalkozik, hanem az adófizetők pénzén, és nem csak egy csapatot sajátított ki belőle, hanem az egész sportágat. A Taó-nak nevezett ócska trükkel elvonta a pénzt a költségvetéstől, és korrupciós ügyletekké tette őket. Ezek a céges "befizetések" közönséges kenőpénzek, ez vesztegetés és a befolyással való üzérkedés minősített esete. Orbánnak önmagában ezért is börtönben lenne a helye. Azzal a legfőbb ügyésszel együtt, aki ezután nem nyomoz, hanem vele ül a VIP helyen.

Orbán kisajátította az egész labdarúgást, ez nem a nemzet sportja, hanem az övé. Az egyes csapatokat szétosztotta az oligarchái és a hűbéres pártvezetők között. Az MLSZ papíron társadalmi szervezet, valójában Orbán irányítása alatt áll. Csányit ő beszélte rá, a 2010-es választások után, hogy legyen a szövetség elnöke. Csányit nyílt szavazással választották meg ellenjelölt nélkül. Erre még nem volt példa...

ITT OLVASHATÓ.

ÉLJENEK A HŐS, ÍVHEGESZTŐ MAGYAR NŐK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.06.27.


Ezekről ne maradj le!
 
Személyenként félmillió egy-két hónapos képzésekre?  (Hír TV)
Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába (Átlátszó)
Miről hallgatnak egy fizetett interjúban? (444)
 
Ha van 3 perced:
 
Személyenként félmillió egy-két hónapos képzésekre?
Összesen 12 milliárd forintot költöttek el a két programra, és ebből – az adatkérések szerint – 22 ezer ember kapott valamiféle képzést. Ezeknek legtöbbje azonban írás-olvasás, illetve főzőtanfolyam volt. Így személyenként 550 ezer forintot fizettek ki a mindössze egy-két hónapos képzésekre, márpedig ennyi pénzből akár egy egyetemi diplomát is meg lehet szerezni. Volt olyan képzés is, amin ívhegesztést tanítottak – állítólag nőknek. (
Hír TV)
 
Rezsicsökkentés kimaxolva: hónapok óta ömlik a szennyvíz a Tiszába
Elképesztő állapotok uralkodnak a vásárosnaményi szennyvíztisztító telepen. A berendezések többsége üzemképtelen, így a városból és környékéről érkező napi 2000-2500 köbméter kommunális szennyvizet a rendszerváltás előtt épült, napi 600 köbméterre méretezett ún. oxidációs medencében próbálják meg ártalmatlanítani. Bár az üzemeltető saját mérései szerint nincs ok a pánikra, számos jel utal arra, hogy a helyzet korántsem megnyugtató. (
Átlátszó)
 
Miről hallgatnak egy fizetett interjúban?
Míg a Liget-projektet kritizáló szakmai szervezeteknek egy fillérjük sincs érveik eljuttatására a lakossághoz, a park használóihoz, a Városliget Zrt. bőségesen el van látva anyagiakkal. A legutóbbi példa egy fizetett interjú az Origón, amely pár érdekes részletet elhallgat a projektről, közben azt sugallja, mintha a tájépítész szakma egyöntetűen támogatná a Városliget beépítését. Miközben nem. (
444)
 
Wáberer és Garancsi együtt épít irodaházat Budán
A fuvarozócégéből épp a napokban kiszálló Wáberer György az Orbán-kedvenc oligarcha Garancsi Istvánnal közösen építhet meg a XII. kerületben egy közel 20 ezer négyzetméteres irodaházat. A várhatóan sokmilliárdos beruházáshoz a Pest Megyei Kormányhivatal – még az ügylet előtt – kiadott egy határozatot, amely szerint a hatalmas építkezésnek „jelentős környezeti hatása nincs”, ezért hatásvizsgálati eljárásra sincs szükség. (
Index)
 

A LISSZABONI SZERZŐDÉS ÉS A BRIT NÉPSZAVAZÁS

ARMAGEDDON NYOMÁBAN BLOG
Szerző: Andre Lewoa
2016.06.26.


A foci EB-n kívül a brit népszavazás az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó nyári esemény az Európai Unió, egészen pontosan a Lisszaboni Szerződés szerinti EU rövid "életében" (eddig), mert a Lisszaboni EU még létezik és a kezdetektől fogva gyenge, fondorlatosan létrehozott, de igen ingatag, hazugságokra épített lábain rogyadozik. A "Szerződést", mint tudjuk, 2009. október 31-én ratifikáltál, több ország, a nemzetközi jog szerint érvénytelen hozzájárulási szándéknyilatkozata alapján és 2009, december 1-el léptették hatályba(?), lévén törvénytelen, erőszakkal kicsikart és csalások sorozatával megkötött olyan egyezmény, amely ugyan látszólag tükrözte Európa lakosságának szándékait, de nem mutatta meg tervezői, létrehozói aljas hátsó gondolatait, a cionista világhatalom terveit.

2010-ben az uniós, senki által meg nem szavazott és meg nem választott irányítás, illetve a saját beépített embereikkel hatalomba és "sérthetetlenségbe emelt" vezetőik kiutat ígértek a 2008-2009-ben mesterségesen, alaposan előkészítve és végrehajtva "művi úton létrehozott" pénzügyi válságból, melynek értelmi szerzője és haszonélvezője ugyanaz a bankárkaszt, amelyik az elmúlt 500 év elhazudott "történelmének" minden konfrontációs eseményét okozta. 1953-ig akadozott a "terv" végrehajtása, de Sztálin likvidálása megnyitotta az utat a korábban eltervezett folyamatok végrehajtása előtt, melynek sarokpontjai egyikeként Európa elfoglalása, leigázása és gyarmati sorba taszítása is szerepelt...


ITT OLVASHATÓ