2015. december 10., csütörtök

ÚJ HELYCSERÉK ÉS HÁROMSÁGOK

GONDOLATVILÁGBAN
Szerző: Andrew_s
2015.12.10.
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd
A jelek szerint megrázzák Orbánia helyosztó-fáját. A jómadarak egy része felröppen, és új ágat néz ki nekik a vezér. A jelenlegi hírek szerint Áder János és Kövér Kövér László a két fő érintett. Amennyiben Orbán Viktor exportálná Áder Jánost, és egy látszatpozícióval fogná be a jelenlegi házelnök szemét.

Így a jelenlegi köztársasági elnökből esetleg vice ENSZ-főtitkárt, míg Kövérből köztársasági elnököt faragnának. Egyelőre még feltételes módban lebegtetve fel a hírt. Aligha véletlenül. Alkalmazkodva ahhoz a kommunikációs vonulathoz, ami már jó ideje a kádárizmust idézi. S amit a 2002-óta óta töretlen nyelvcsapásokkal előretörő Rogán Antal is alkalmazott annak idején. Már 2012-ben is. Egyszerre szoktatva a tömegeket a gondolathoz, és egyszerre kínálva olyan alternatívát, ami a hír hallatán minden(ki) mást elfogadhatóbbá varázsol.
Például a házmesterségi főacsarnok helyett akár Orbán Viktort is szimpatikusabb királyjelöltté téve sokak szemében. 


ITT OLVASHATÓ


EGY NAP ALATT ELDÖNTIK, KI VIGYE A TIZENHAT MILLIÁRDOT

FORBES BLOG
Szerző: Zsiborás Gergő
2015.12.10.Az állam újabb befektetési alapokat indíthat, összesen 16 milliárd forint a tét, a pályázati kiírást ugyanakkor sietve tették közzé, gyakorlatilag 6 napot hagyva a pályázóknak arra, hogy részletesen kidolgozzák, mit is kezdenének ennyi pénzzel. A kiírás szerint a nagy növekedési potenciállal rendelkező cégek finanszírozására kell fordítani a forrásokat, elvileg újabb tőke érkezhet a startupokhoz. A pályázatot az Eximbank írta ki, de több szál is Rogán Antalhoz vezet.

A honi alapkezelői szakma legtöbb szereplője csak a hét elején értesült arról, hogy az állam újabb forrásokat pályáztat meg. Az EU által indított, és ma már az MFB által felügyelt ún. Jeremie-programban 2008-tól kezdve több 130 milliárdot osztottak ki több mint 20 alapkezelőnek, de ahogy arról egy májusi piaci körképünkben már beszámoltunk, az összesen öt körben kiírt pályázatoktól a politika sem tartotta magát távol. Rövid idő alatt írták ki például azt a két pályázatot, amin Garancsi István és Hernádi Zsolt nyert végül. De korábban kapott alapot a Széchenyi Bankkal bebukott Töröcskei István és a Quaestor-tulajdonos Tarsoly Csaba is. Ma már egyikük sem rendelkezik alappal, jól lehet, akkor is pályázaton, több jelölt közül választották őket a legalkalmasabbnak arra, hogy milliárdos alapokat kezeljenek. A Jeremie-programot az MFB egykori leánycége, az MV rt. kezelte, mely a nyár elején beolvadt az állami tulajdonú bankba. Most a szintén állami tulajdonú Eximbank írt ki pályázatot.


ITT OLVASHATÓ

ÍGY SZABADULJ FEL A FÁJDALMAS SÉRELMEIDBŐL

BOLDOGNAK LENNI
Szerző: Lane
2015.12.10.


Szeretnék boldog lenni, szeretném elengedni a régi sérelmeimet, de nem tudom, hogyan kezdjek hozzá, nem tudom, hogy mit tegyek, fáj, ami velem történt és igazságtalannak érzem... Tudom, hogy többek számára ismerős ez a probléma.  Nem ismerek olyan megoldást, ami egy csapásra megszünteti a bennünk élő sérelmeink fájdalmát, de tudom, hogy a tudatosságot életünkbe beemelve sikert érünk el. 
Tudatosan a jelenben és a pozitív jövőben
A szomorúságunk fájdalmát akkor tudjuk oldani, ha megértjük, hogy mi történt, mi történik velünk, körülöttünk, és hol vagyunk mi a bennünket ért történésekben, milyen lehetőségeink vannak arra, hogy kilépjünk a nyomottságból, az elégedetlenségből. 

SZOPTATNI MINDENKI TUD... TÉNYLEG?

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Tünde
2015.12.10.
„az anyák 98 százaléka biológiailag képes megfelelő mennyiségű tejjel ellátni a gyermekét”
Már várandós kismamaként is kívülről fújtam ezt az idézetet – és akkor még el is hittem. Hogyne hittem volna, hiszen annyit olvastam a szoptatásról előzetesen, és mindenhol ugyanezt! Esténként a La Leche Liga és hasonló weboldalakat bújtam, és még a kórházi csomagba is a szoptatási tudnivalókról szóló füzetkéket tettem be olvasnivalónak. Ezek a források mind olyan megnyugvásba ringattak, hogy magabiztosan vásároltam be melltartóbetétből meg tejtároló zacskóból; viszont hatásukra az ördögi, szoptatásellenes cumisüvegeket csak egy megvető pillantásra méltattam a boltban.Az olvasmányaim hatására igyekeztem magam afelől is biztosítani, hogy a szülés és a kórházi tartózkodás is szoptatásbarát legyen. Végigbeszéltem a szülésznővel, hogy a családnak lesz lehetősége a szülés után két óra hosszat együtt lenni, amikor majd próbálkozhatok a szoptatással is; és a szülésznőn kívül még két csecsemősnővért is megkérdeztem arról, hogy a kórházban nem csak nappal, hanem éjszakánként is – ha én úgy akarom – velem lehet majd a gyermekem.(Így nem aggasztott az sem, hogy a kórház nem bababarát, és az éjszakát a csecsemőosztályon töltő babáknak szoktak adni tápszert. Gondoltam, én úgyis magam mellett tartom majd a kisfiamat. Ha pedig mégis valami hiba csúszik a számításba, az sem lesz talán nagy tragédia: Budapesten csak a Szent István Kórház bababarát, de az én barátnőim, ismerőseim közül senki sem szült ott, mégsem voltak szoptatási problémáik. Sőt, a védőnő is megerősített, hogy ő nem tud róla, hogy ebből a kórházból szoptatási gondokkal kerülnének ki az anyák.)Nem vitás, én nagyon készültem szoptatni.A melleim viszont kevésbé. 

A BIZTONSÁGÉRT BÁRMIT?

KETTŐS MÉRCE BLOGSzerző: Kapelner Zsolt
2015.12.10.Európa retteg, újra retteg: Párizs után ki hibáztatná e kontinens polgárait, amiért minden áron biztonságot követelnek maguknak és a szeretteiknek? Teljesen érthető, hogy bármit hajlandóak lennénk most megtenni, hogy a jövőbeni támadásokat elkerüljük: a határokat lezárni, a közel-keleti katonai aktivitást fokozni, szükségállapotot bevezetni. De tudjuk voltaképpen, hogy milyen árat fizetünk azért a bizonyos biztonságért? És ha megfizetjük, vajon valóban biztonságban leszünk?
A napokban Donald Tusk, az európai tanács elnöke azt mondta, minden európai vezetőnek hallgatnia kell a nép szavára, amely most mindenekelőtt biztonságot követel. Ez a követelés teljesen érthető, és ha Európa politikusai ügyet sem vetnének rá, valóban súlyos hibát követnének el. De a kérdés az: pontosan hogyan szolgáljuk a saját és polgártársaink biztonságát? Hogyan teremtünk magunk körül biztonságos környezetet?

Az általános válasz: a védelmet erősíteni, minél többeket kizárni, és minél keményebb csapásokat mérni az ellenségre. November 13. után Franciaország majd Németország is növelte katonai jelenlétét a közel-keleten, Macedóniában lezárták a határokat, Brüsszelben Schengen felfüggesztését fontolgatják. Eszerint a taktika szerint a biztonság kulcsa az éberség és a harckészültség: meg kell találnunk az ellenséget, el kell pusztítanunk, meg kell akadályoznunk, hogy közénk férkőzzön. Mellékes, hogy eközben szenvedő és meghurcolt embertársainkat embertelen körülmények közé kényszerítjük, hogy a szíriai nem harcoló civilek életét kockáztatjuk. Az már talán valamivel jobban fájna, ha a nyílt határokról is le kellene mondanunk, és talán még átfut rajtunk valami rossz érzés, ha arra gondolunk, minél több jogot engedünk át az államnak és a rendfenntartó szerveknek, annál kevesebb marad nálunk – de hát a biztonságért mindent!

Ebben a gondolatmenetben egy alapvető hiba rejlik. A harckészültség, a szükségállapot bevezetése, az alapvető emberi normákról való lemondás a „biztonság” érdekében: mindez nem erősebbé tesz minket, hanem meggyengít, kiszolgáltatottá tesz.

Biztonságban lenni azt jelenti, nem vagyunk kiszolgáltatva mások önkényes döntéseinek, érdekeinek vagy egyszerűen a vak véletlennek. Hogy megtehetjük, amit akarunk, ahogy akarjuk. Hogy ha eldöntöm, elmegyek vacsorázni vagy egy koncertre, nem lesz senki, aki ebben megakadályoz, nem áll az utamba egy fegyveres terrorista és nem veszi el a jegyemet, a pénzemet, az életemet.

ITT OLVASHATÓ

ÉBRESZTŐ ELLENZÉK! EZZEL A 6 GECIVEL MEG LEHETNE BUKTATNI A KORMÁNYT!

NYUGATI FÉNY BLOG
Szerző: Első Kézből
2015.12.10.A teremfocista külügyminiszterünk félmilliós öltönyöket hajigál a giccspalotája elé, Orbán munkanélküli főtanácsadója ibizai drogtanyán dorbézol, Mészáros Lőrinc naponta 20 nokiás dobozt vág zsebre a közösből, Andy Vajna a páros heteken tévécsatornát vesz a Fidesznek, a páratlanokon gyémántboltot a szeretőjének. Orbán Rasi férje 29 éves korára közpénzből lett milliárdos, Lázár Jánoséknál már a kisfiú nevére is budai luxuslakások vannak íratva. A belvárosi Rogán-maffia csontra lerabolta az önkormányzati ingatlanvagyont, a NASA szakemberei már a magyar nagykövetségen érdeklődnek Orbán Viktor arcbőrének anyaga iránt. Vezető fideszes politikushoz tisztességes embernek egyetlen kérdése lehet: Miért is van még maga szabadlábon?

Erre a 6-7 pofára kell rászállni, az ő ügyeikről kell minden pillanatban beszélni, amikor mikrofont tolnak az orrunk alá. Őket kell az ormótlan rongyrázásukkal premier plánban kiplakátolni minden településen. Képaláírás: Ezek miatt nem beszél veled a keresztanyád évek óta. Ezek miatt tart hazaárulónak a nagybácsid. Megérte?

Vagy: Fideszes aktivisták! Ezért fagyoskodtok az aluljárókban, ezért győzköditek a szerencsétlen embereket?

Vagy: Fideszes sztárok! Ezt akartátok? Ezért agitáltatok extázisban a Fidesz mellett? Ezért csináltatok komplett hülyét magatokból? Minket még egyszer nem vertek át!

Ennyi a feladat: körberöhögni, nevetségessé tenni, számon kérni, és minden Fidesz-agitátor rokon, ismerős, aktivista orrát századszor is beleverni Rogánba, Lázárba, Mészárosba, Habonyba, Andy Vajnába. Erre kampányolsz, öcsém, hogy ezt folytassátok? Hát hülye vagy te? Kezitcsókolom néni! A Lázár-gyerek hatodik villájára tetszik gyűjteni? Vagy mi az Úristennek tetszik itt fagyoskodni a Fidesz-pult mögött?

ITT OLVASHATÓ

OBSZCÉN CIKK A KULTÚRÁRÓL

BLOGREPUBLIK
Szerző:  professzorpizka
2015.12.10.


Az úgy kezdődött, hogy egy kedves ismerősöm a Facebookon megosztotta ezt a cikket.
Szerintem meg:
Csodálatos cikk, minden szava arany. Kezdjük azzal a frusztrációval, hogy Fischer nyilatkozhat mértékadó lapokban, más meg nem nagyon.
Ez az ún. kellemetlenség-faktor miatt van, miszerint Fischer nem nagyon szokott kellemetleneket nyilatkozni, mások meg igen. Arról az apróságról is megfeledkeznek, hogy Fischer – mértékadó vélemények szerint – A kategóriás zenekart csinál, amelyet a világ bármely koncerttermében szívesen látnak. (a cikk eredeti, facebookos verziójában szégyenszemre kevertem a Fesztivál-Fischert a Ring-Fischerrel, dehát ezek a nemzetellenes zsidók mind olyan egyformák…)

“A karmester a szokásos rasszizmus- és antiszemitizmus-vádak mellett azt is állította, hogy a magyarok a „legszörnyűbb gaztetteket követték el: segédkeztek félmillió zsidó kiirtásában és Hitleren csüngtek, hogy egy-két területet visszakapjanak”
Hát igen, ezzel a mondattal valóban van egy komoly baj. Az, hogy igaz. Az, hogy milyen következtetéseket vonunk le belőle, az már megint más kérdés, dehát a bécsi döntéseket nem a kínai császárnál buliztuk ki, hanem tényleg a Führernél és zsidó honfitársainkat nem a Hitlerjugend terelte fel barom módjára a marhavagonokba, hanem a csendőrség...

ITT OLVASHATÓ

A NÉMETEKNEK AZ ÉV EMBERE, NEKÜNK MEG AZ ÉV BAJKEVERŐJE JUTOTT

BERKECZ BALÁZS BOLGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2015.12.10.


A patinás TIME magazin szerint Angela Merkel "a szabad világ kancellárja" az idei év embere. Nancy Gibbs vezető szerkesztő szerint döntésük meghozatalakor közrejátszott az, hogy a Merkel vezette Németország többszázezer menekült előtt nyitotta meg határait és az, hogy a német kancellár kulcsszerepet vállalt az európai gazdasági válság kezelésében is. Orbán is kapott egy év embere címet egy POLITICO című amerikai laptól, de ez utóbbi nem kell, hogy büszkeséggel töltse el a magyarokat, hiszen már a róla szóló cikk alcímében azt írják róla: „A kisvárosi lázadó, aki egykor segítette ledönteni a Falat, most újakat épít” és olyan keleti, autoriter vezetőkhöz hasonlítják, mint Putyin és Erdoğan.

A TIME vezető szerkesztője szerint a 2015-ös év folyamatos tesztek elé állította a világ vezetőit, de senkinek nem kellett olyan teszteken átmennie, mint Angela Merkelnek, akinek kemény éve volt az idei, az európai béke és biztonság pedig valójában az ő helytállásának köszönhető. Gibbs szerint a világ egyik legbefolyásosabb asszonya jól menedzselte az európai pénzügyi válságot, és képes volt kezelni a menekültválságot is.

Orbánról pedig azt írja a POLITICO, hogy a magyar miniszterelnök tevékenysége kapcsán már egyenesen orbánizmusról lehet beszélni Európában, és ezt az "izmust" egyenesen a "putyinizmushoz" és az "erdoğanizmushoz" lehet mérni, melyek mint tudjuk nem azoknak a demokráciáknak a sajátjai, mint amilyet akkor szerettünk volna, amikor 25 éve elhajtottuk a búsba az oroszokat. Azt is leírják, hogy Orbán úgy vágott alá a civileknek, a szabad médiának és az igazságszolgáltatásnak, mint ahogyan azt Putyin és Erdoğan tette...

ITT OLVASHATÓ

BEOLVASOTT ORBÁNÉKNAK AZ EMBERI JOGOK VILÁGNAPJÁN AZ EURÓPA TANÁCS EMBERJOGI BIZTOSA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: atlatszo
2015.12.10


Közleményben figyelmeztette az Emberi Jogok Világnapján az európai országokat az Európa Tanács emberi jogi biztosa arra, hogy az elmúlt hónapok során tapasztaltnál mutassanak sokkal nagyobb együttérzést, segítőkészséget a háború és mérhetetlen szegénység elől menekülők felé. Emlékeztetett arra is, hogy idén  már 3600-an – köztük sok nő és kisgyerek is –  az életüket vesztették, miközben Európába igyekeztek menedéket találni.
Az európai országok által a menekültválságra adott válasszal elégedetlen biztos elismerte, hogy nagy kihívást jelentettek a nagy számban érkező menekültek minden országnak, ugyanakkor emlékeztetett: emberi lényekről van szó, akik azért jöttek Európába, mert azt hitték, hogy itt az ő méltóságuk és életük is számít. Ha ezek az országok nem változtatnak a mostani katasztrofális hozzáállásukon, értelmét vesztik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglalt alapelvek –  fogalmazott Nils Muižnieks, aki nemrég Budapesten járt, hogy az itteni helyzetről tájékozódjon. Ekkor készítettünk interjút vele.

ITT OLVASHATÓ

HÉ VIKTOR!

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2015.12.10.colleen_bell.jpgDear prime minister, kedves Viktor!
Hóvarjú? Igazán nem táncolni vagy rodeózni akarok harcokban megfáradt idegrendszereden, de a napokban történtek után úgy érzem szólnom kell: EZ ÍGY NEM JÓ
Jú nó, bogaram, minálunk Júeszében az nem úgy megy, hogy a közbeszerzésen sorban álló cégek a bármikori elnök és miniszterei hozzátartozóival versengenek a zsírosabb cupákokért. Pedig van itt is elég Louis friendly meg házitáji Pitjú, mégse kell nekik kivilágítani az államokat Boston és San Diego, meg Seattle és Miami között.
Pedig van olyan is, aki csak egy ilyen megbízásért nőül venné bármelyik Obama görlt. 

ORBÁN UGYANAZT MONDJA, AMIT TRUMP

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2015.12.10.


Óriási a felháborodás Amerikában és a világban Donald Trump legutóbbi kijelentése kapcsán, miszerint Trump megtiltaná muszlimok bevándorlását Amerikába. A vallási diszkrimináció és a kollektív bűnösség elvének ez a brutálisan primitív alkalmazása szinte példátlan a világban. Kivéve egy esetet: Orbán Viktort. Orbán  ugyanazt mondja, amit Trump: egyetlen szíriai menekültet sem fogadunk be. Az általa elmondottakból világosan kiderül, hogy a menekülteket muszlim vallásuk miatt nem fogadja be Magyarország. Keresztény menekültek jöhetnek, muszlimok nem.
Trump megszólalását tiltakozó cunami követte, az emberek másról sem beszélnek most már az utcán, hogy ez az ember minősíthetetlen és szalonképtelen figura, “egy bunkó”. A republikánus párt valamennyi elnökjelöltje elhatárolódott a kijelentéstől. Többen kijelentették, hogy ez a legutóbbi megnyilvánulása bizonyítja, hogy Trump alkalmatlan az ország vezetésére, és veszélyt jelentene a világra. Amerikában 6 millió muszlim él, az Amerikában élő muszlimok kevesebb lövöldözést és mészárlást követnek el, mint más amerikaiak.
Felhívják a figyelmet arra is, hogy ha ma a muszlimokat tiltják ki Amerikából, akkor holnap kitilthatják a zsidókat, a keresztényeket, a melegeket vagy a szőkéket. Elfogadhatatlan, hogy egy ország elsőszámú vezetője vallási alapon különböztessen meg embereket, és kollektív bűnösség alapján diszkriminálja őket. Trumpot a konzervatív amerikaiak többsége is fasisztának nevezi a kijelentése után...

ITT OLVASHATÓ

A RENDÉSZETI BIZOTTSÁG TÁRGYALNI SEM ENGEDI A HAJLÉKTALAN EMBEREK ÜLDÖZÉSÉNEK MEGSZÜNTETÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNYT

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: avarosmindenkie
2015.12.10.


Nem engedte felszólalni az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága Sándor Ferencet, A Város Mindenkié (AVM) hajléktalan aktivistáját, hogy elmondhassa álláspontját a közterületi hajléktalanság büntetéséről. A bizottság 2015. december 9-én tárgyalta azt a törvényjavaslatot, amelynek célja, hogy a szabálysértési törvényből kikerüljön az életvitelszerű közterületen tartózkodás – azaz a közterületi hajléktalanság – büntetésének tényállása. A törvényjavaslatot A Város Mindenkié megkeresése nyomán a Lehet Más A Politika politikusa, Szél Bernadett nyújtotta be. Az ülésen a bizottság nemmel szavazott arra is, hogy a javaslat az Országgyűlés plenáris ülésére kerüljön.
2013. október 15-e óta büntethető újra a szabálysértési törvény 133/C alcíme alapján az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése, köszönhetően annak, hogy a FIDESZ-KDNP Magyarországon alkotmányos szintre emelte a hajléktalan emberek üldözését azt követően, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a szabálysértési törvény egy korábban hatályos tényállását, amely a közterületen élő hajléktalan embereket büntette. Az Alkotmánybíróság indokolásában kimondta: a közterület „életvitelszerű lakhatásra való használatának” büntetése alkotmányellenes, mivel a közterületen élés önmagában mások jogát nem sérti, kárt nem okoz, a közrendet nem veszélyezteti. … A hajléktalanság szociális probléma, amit az államnak a szociális igazgatás, a szociális ellátás eszközeivel és nem büntetéssel kell kezelnie.”
A szégyenletes tényállás bevezetése óta eddig 500 esetben indult szabálysértési eljárás hajléktalan emberekkel szemben, akik megsértették az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályait. A jogszabály bevezetése óta az állam több, mint 300 millió forintot költött az értelmetlen és embertelen tényállás végrehajtására, amely többek között tartalmazza a kifejezetten a hajléktalan emberek előállítására szolgáló szabálysértési pontok fenntartásárnak költségeit. A fővárosi szabálysértési pontom 2 év alatt összesen 76 embert állítottak elő...


ITT OLVASHATÓ

BEZZEGHÍR

A HUNVALD-ÜGY BLOG
Szerző: Hunvaldugy
2015.12.10.


Most, hogy mindenki bekajálta már a csokit, meg a Mikulást is elkapták éberék, újfent megállapíthatjuk: a magyar reformok működnek! A korrupcióba keveredett fideszeseket szorgosan védi az ügyészség, akik meg észrevételezik a bűnt, azokat rabosítják. Bezzeg, ha ellenzéki polgármesterről szólna a történet (teszem azt, idézem: ”nem kellő gondossággal kiutalt lakás” kapcsán*), akkor – a "független" igazságszolgáltatás révén – egy rabszíjon vezetett "bűnözőt" mutogatna a lakájmédia reggeltől, napestig... (via fb)
Különben erről van szó: az elmúlt napokban több mint kétezren osztották meg azt a Facebook-posztot, ami miatt korábban tizenegynehány embert rabosítottak. Nekik annyi volt a bűnük, hogy megosztották a bejegyzést, amely egy siófoki ingatlaneladást bírál. A poszt szerzője szerint az épületet áron alul adta el az előző fideszes városvezetés. A poszt innen osztható meg.

ITT OLVASHATÓ

TARTÓSÍTOTT FIATALSÁG

MAGYARNARANCS KOMPLETT
Szerző: Karafiáth Orsolya
2015.12.10.

Mit mond el rólunk a frizuránk? Hány történetünket tudjuk kapcsolni hozzá? Fajgerné Dudás Andreával a legújabb sorozata kapcsán ezt gondoltuk végig.


Fajgernéval évek óta szívesen gondolkodunk, akciózunk együtt. Mindketten a testre fókuszálunk ugyanis, csak a kifejezőeszközeink mások. A tartósított fiatalság című sorozata nagyon szimplán a levágott hajának története. És persze sokkal több annál. Az alábbi szöveget direkt a sorozathoz szerkesztettük.

Fajgerné:
A hajamban liliomok vannak, sárgulnak, hervadnak, kiszáradnak és fonnyadnak. Férjhez mentem. A hajam a vállamig ér, növesztettem, hogy Marie Antoinetthez hasonló hajkoronám legyen, de még mindig nagyon rövid. Mindennap rózsát tűzök a hajamba, ez feldobja a frizurámat. Nem szeretek fésülködni, hajat szárítani, beszárítani. Mindig elalszom, és a hajam áll, ahogy áll. A rózsák feldobják, mert elvonják a figyelmet. A fésülködésről mindig Marina Abramovic jut eszembe, ahogy fésülködik, szinte már tépi a haját a hajkefével, fésűvel. Egy nőnek mindig csodaszépnek kell lennie. De mi a szép?
ITT OLVASHATÓ

EU-S JOGSZABÁLY KÉSZÜL A KIBERINCIDENSEK KÖTELEZŐ JELENTÉSÉRE

VÍRUSIRTÓ BLOG
Szerző: G Data
201151.12.10.41915761_m.jpgHamarosan hatályba lépő európai uniós törvény fogja rákényszeríteni az üzleti vállalkozásokat, hogy az amerikai gyakorlathoz hasonlóan, saját maguk jelentség be, ha adatlopást vagy kibertámadást követtek el a sérelmükre.
 Az EU-s törvényhozók most először jutottak közös nevezőre aHálózati és Információs Biztonsági Irányelv kapcsán, amely kötelezné a cégeket arra, hogy alapvető információkkal lássák el a hatóságokat a bekövetkezett kiberincidensekről.
 Az Európai Parlament tagjai és az EU-s Miniszterek Tanácsa megszavazta az irányelv első kivonatos verzióját, amelyet még jóvá kell majd hagynia a parlament belső piaci bizottságának és az állandó képviselők tanácsának.
 Az irányelv jelenlegi formájában azt mondja, hogy a legfőbb szolgáltatóknak és az alapvető szolgáltatások üzemeltetőinek kell jelezni a támadásokat a hatóságok felé,továbbá, hogy a cégeknek megfelelően erős biztonsági intézkedéseket kell foganatosítaniuk, hogy ellenállhassanak ezeknek a támadásoknak.
 Az irányelv vonatkozik az energia, szállítás, banki, üzleti, egészségügyi és vízellátási szektorokra is. Az ezeken a területeken tevékenykedő mikrocégek és kisvállalkozások mentesülnek a jelentési kötelezettség alól.
Minden EU-tagállamnak azonosítani kell és meg kell neveznie a határain belül működő szolgáltatókat. A hagyományos szolgáltatók mellett az internetes cégeknek, mint a Google, Amazon, eBay, erőteljes biztonsági lépéseket kell tenniük, hogy az EU határain belül tevékenykedhessenek.

AZ MSZP HALÁLTUSÁJA ZAJLIK

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: öregharcos
2015.12.09.


Az MSZP agóniája évek óta tart, de az utóbbi időben már teljesen egyértelművé vált, hogy halálos kimenetelű lesz az az agysorvadás és gerinctörés, amiben a Magyar Szocialista Párt szenved.
Mi Öreg Harcosok reméljük, hogy ez a haláltusa már nem húzódik soká, mert az a fekélyes bűz, amit az MSZP áraszt a közéletben már nehezen viselhető, ráadásul az anti-orbánista oldalnak kifejezetten jót tenne, ha kicsit frissülne az erő.

Nemrégiben írtunk Hillerről, aki a Fidesszel dörgölőzik, Puchról és a pécsi csokitolvajokról, akik sajátos technikával intéztek irodabérletet és arról, hogy egy hangfelvételen arról hallottunk beszélni szocialista politikusokat a Józsefvárosban, hogy a párt helyi szervezetének fekete kasszájába ki, mennyi pénzt hozott, és mi is volt az év végi egyenleg.
Már akkor is megírtuk: az MSZP képtelen változni, alkalmatlan a kormányváltásra.

NÁLUNK VAN A SLUKKER

REZEDA VILÁGA
Szerző: rezeda
2015.12.10


slukkerAz angyalok még el sem jöttek halkan szállva, de Márianosztrára már beköszöntött a mennyország, ugyanis pöngés drótokat állítanak elő üzemszerűen a börtönben. A jóindulatú raboknak ezentúl nem kell fáradságos munkával fogkeféből vagy szemüveg szárából „bökőt” gyártani, tele lesz az egész intézmény jófajta NATO pengékkel, lehet fölvágni az ereket, rosszabb esetben az utált cellatárs torkát, tessék választani.Mivel mi nem bírunk meglenni sikerek és jobban teljesítés nélkül. Ez már egy hungaricum sportág, amely az elmúlt hónapokban szökkent szárba, hogy sajátos kék színű óriásplakátokkal árassza el az egész elkúrt országot, hogy fennen hirdesse: múúkodik. Mint ez is itt.Valamit persze lépni kellett, hisz nem is oly rég kapott egy nagy maflást a NER drót-ügyben. A kollégisták felfogása szerint gazdasági menekült szórakozott ezer éves államunkkal, egy német cég ugyanis beintett a mi kerítés-építő buzgalmunknak. Emlékezhetünk: ennek tulajdonosa (mit ád Isten) egy török manus, bizonyos Talat Deger, aki emberségből példát, vitézségből formát mutatott a keresztényi szeretetbe belefulladt magyar államnak.

SIC TRANSIT... - MINÁLUNK IS?

SZENDAMONDJA 
Szerző: szendam
2015.12.09.Alig két órával ezelőtt az egyik “kedvenc ismerősöm” az index.hu ma megjelent cikkére hívta fel a figyelmemet. Az írás a venezuelai, magát “baloldalinak” nevező, populista Chávez-rendszer vasárnapi megbuktatásáról, illetve annak okairól szól. Ismerősöm szerint: “Így múlik el majd az Orbanizmus is!” … Én nem vagyok ennyire optimista.Az Index értékelése szerint a vasárnap óriási részvétellel (majd’ 75%!) lebonyolított választásokon az összetételére, politikai irányultságára nézvést meglehetősen heterogén Ellenzék azért győzhetett, mert Venezuela gazdaságilag lényegében összeomlott. Ez pedig egyenes következménye az országban tizenhat esztendeje dúló “chávizmusnak“.Hugo Chávez 1999-ben, választások útján lett Venezuela elnöke. Mandátumát legelső sorban annak köszönhette, hogy (mint minden populista) azt mondta a Népnek, amit az hallani akart. Mik voltak ezek? Természetesen a mértéken felül megnövelt szociális juttatásokkal bevezetendő általános társadalmi jólét, a Venezuelát (egyébként tényleg) kiszipolyozó multicégek “megrendszabályozása”, valamint így és ennek általa a hatalmas természeti kincsből származó bevételek “társadalmiasítása”. A dél-amerikai ország ugyanis a térség első, világszinten pedig a tizenegyedik olajexportőre, azaz volt alapja a chávezi ígéreteknek.Ámde egyetlen lábon állni csak addig lehet, amíg a föld meg nem rendül alattunk. Azaz pontosabban: amíg a kőolaj ára kellően magas, így a bevételből finanszírozható az egyébként agyament rendszer. Az a chávezi rendszer, amely idülten befektetőellenes volt, amelyik notóriusan államosított, mindenféle ellátást a “Központból” akart irányítani/meghatározni, a politikai ellenzéket pedig amolyan “nemzetellenesnek” kikiáltva kommunikációs karanténba, annak aktívabb tagjait pedig börtönbe zárta.

A LŐFEGYVEREK KULTURÁLIS-ANTROPOLÓGIAI GYÖKEREI AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

SZÍNEK ÉS FOLTOK
Szerző: Göbölyös N. László
2015.12.10.


Az Egyesült Államokban rendszeresen előforduló lövöldözések gyökerei az amerikai kulturális antropológiában vannak - írja az olasz Panorama hetilap, amely elemzi e némileg meglepő állítást.
Az amerikaiak a borzalmas mészárlások ellenére továbbra is hisznek abban, hogy szentséges szent joguk fegyverrel rendelkezni, mert ez inkább az antropológiai természetük része, mint a történelmüké . De ezt nem mi mondjuk, hanem az ILA / Institute for Legislative Action/ és a nagyhatalmú NRA / National Rifle Association/.
Az NRA 1871 óta munkálkodik a fegyveripar érdekében és megvásárolja a szavazatokat a kongresszusban és az unió államaiban, míg ennek politikai lobbija, az ILA foggal-körömmel védelmezi a fegyvertartás jogát. Mindezt az Amerikai Egyesült Államok alkotmánya második módosító paragrafusának védőernyője alatt, amely leszögezi, hogy miután egy szabad állam biztonságához szükség van egy jól szabályozott milíciára, nem sérthető a polgárok azon joga, hogy fegyverrel rendelkezzenek és viseljék is azokat.

NEGYEDÉVEL CSÖKKENT AZ OKTATÁSRA FORDÍTOTT PÉNZ = ROSSZUL TELJESÍTŐ DIÁKOK, NÖVEKVŐ EGYENLŐTLENSÉG

TÉNYTÁR
Szerző:  hata.mari
2015.12.10.


A magyar közoktatás soha nem volt tökéletes, de az sem hozott javulást, amit a Fidesz ezen a területen végrehajtott. Sőt, helyette a forráskivonással és központosítással(ugyanakkor a szakiskolák átgondolatlan decentralizálásávala kormányzat csak mélyítette az addig is fennálló problémát, vagyis az esélyegyenlőség hiányát a magyar iskolarendszerben, amelynek következtében a társadalmi mobilitás, a szegénységből való kitörés lehetősége az oktatás által mára szinte a lehetetlennel egyenlő. 
Miközben a Nemzeti Együttműködés Rendszerében immár több mint 5 éve sorra születnek olyan intézkedések, amelyekkel kifejezetten a szegény társadalmi rétegek járnak rosszul (egykulcsos szja, a minimálbér megadóztatása, jobbágysorsra ítélő közmunkaprogram), a kormány megtartotta elődei szokását és továbbra is forráskivonásokkal sújtja az oktatást.
Az eredmény sokkoló: az OECD adatai szerint 2008-2012 között az oktatásra költött állami pénzek a teljes állami kiadások százalékában 25 százalékkal csökkentek Magyarországon. A magyarországi csökkenés az egyik legmagasabb mértékű volt az OECD-országok közül.

AZ ÉV ASSZONYA ANGELA MERKEL?

VÉLEMÉNY BLOG
Szerző: saller3d
2015.12.10.A Time magazin szerint Angela Merkel német kancellár az év embere.
Persze felsorolja "politikai sikereit,de a kudarcait nem.
Egyértelmű viszont az hogy sikerekről nem beszélhetünk.
A menekült válságban tanúsított butasága rányomta a bélyeget az EU-ra.
Németországban már az 1 milliót közelíti a menekültek száma.
Ez nem tetszik a németek zömének ,ezt jelzi az is hogy napi rendszerességgel történnek a menekült botrányok,atrocitások.
Még a párttársaival sem egyezik véleménye ebben a kérdésben sem,szóval dagad a botrány.
Közben a többi EU tagország kerítéseket épít,eltanulták ezt a hatékony módszert Orbántól.
A menekült kvótákban is egyre nagyobb az ellentét Merkel és a többi EU tagország között.
Az Ukrán kudarc és az embargójának a kudarca is Merkel lelkén szárad.
A Görög pénzügyi válság ,azaz az EU tagországokon sorra végig söprő pénzügyi gazdasági válságokat sem tudta megfékezni megszüntetni.
A Görögök elszegényedése óriási veszélyt jelent az EU-ra és a görögökre egyaránt.
Merkel képtelen kezelni az Angol -EU ellentéteket is.


ITT OLVASHATÓ

MINDENKI MEGÉRDEMLI A TISZTELETET

NAPI REMÉNY
Szerző: Babacson
2015.12.10."Tiszteljetek minden embert!" (1Péter 2:17.a EFO)

A tisztelet veszélyeztetett értékké vált az elmúlt pár tíz évben. A "Lényegtelenség Korában" élünk, ahol a szarkazmus uralja a napokat és ahol mindenkinek tetszik egy jó beszólás. Ugyanakkor a Biblia világossá teszi, hogy az erős családok - és társadalmak- a tisztelet köré épülnek. A Biblia arra utasít minket, hogy becsüljük a szüleinket, tiszteljük a hatóságokat, és tiszteljük a gyülekezeti vezetőinket. Az Efézusi levélben a feleségeket a férjeik tiszteletére szólítja, az 1Péterben pedig a férjeket hívja fel feleségeik tiszteletére. Csak hogy tisztázzuk, a Biblia senkit nem hagy ki, a Biblia azt is monda, hogy "Tiszteljetek minden embert!" (1Péter 2:17a EFO)Mindenki, függetlenül hittől és viselkedéstől, megérdemli a tiszteletet. Miért?

LOPÁSMORÁL

MANDÍNER BLOG
Szerző: Stumpf András
2015.12.09.Csak aranyerük ne legyen! Mindjárt itt a bejgliszezon, s ki kívánna kínzó testi fájdalmakat akár Deutsch Tamásnak, akár Gyurcsány Ferencnek? Én ugyan nem. Tényleg nem. Aggódva figyelem hát a nagy erőlködést, amelyben egymásra kenegetnék a köz- és üzleti élet legbűzösebb végtermékét.
Korrupció!
Deutsch ugye az ellen ágál, hogy Brüsszel már megint megbízta Gyurcsány cégét, ami szerinte korrupciós botrány, úgyhogy az illetékes uniós szervhez is fordul. Az őszödi rétor másik vállalkozása, a kommunikációs hobbicég, becsületes nevén Demokratikus Koalíció meg erre azzal jön, hogy Orbán veje, az mennyi megrendelést kapott itthon, s hogy ugyanaz az illetékes uniós szerv már vizsgálódik is az ügyben.
Te vagy a nagyfejű! Nem, te vagy!
Kár az erőlködésért, tényleg. Tessék lehiggadni. Mindkettőnek igaza van ugyanis. Mindkettőnek nagyon nagy a feje. Sok ész fér el benne, arra mindenesetre volt mindig, hogy kitalálják, hogyan kell állami eszközökkel helyzetbe hozni rokont, ismerőst, boldog őst. Aztán kasza.
ITT OLVASHATÓ


ALACSONY ÖNBECSÜLÉS, MAGAS ÖNBECSÜLÉS - RÁD MELYIK JELLEMZŐ?

LELKIZÓNA
Szerző: Szabó Elvira
2015.12.10.„Szeretném, ha szeretnének”, mondta ki Ady Endre mindannyiunk legmélyebb vágyát. Az érzés, hogy szeretnek, becsülnek, fontosak vagyunk, elengedhetetlen ahhoz, hogy magabiztosan és kiegyensúlyozottan járjunk-keljünk a világban. Ha azonban mélyen belül értéktelennek tartjuk magunkat, akkor hajlamosak leszünk kiolvasni embertársaink szavaiból azt az üzenetet, hogy nem vagyunk elég jók, és senki nem vágyik a társaságunkra.Virginia Satir pszichoterapeuta úttörő módon felismerte a család és a családi előtörténet szerepét a pszichés problémák kialakulásában, illetve hogy a belső egyensúly szempontjából alapvetően fontos az egészséges önbecsülés, amelynek gyökerei (vagy azok hiánya) szintén a családból erednek. Terápiás gyakorlatát, alapvetéseit A Satir-modell című könyvből ismerhetjük meg magyar nyelven.A hétvégén vonaton utaztam. Több órára nyúlt az út, így volt lehetőségem belehallgatni a körülöttem ülő társaság beszélgetésébe (az összezártság miatt ezt el se kerülhettem). Velem szemben két fiatalember foglalt helyet, és a mellettem levő négyes ülésen a társaságuk másik fele; ránézésre korombeliek, harmincas éveik elejét vagy első felét tapossák. Az egyik férfi – zárkózott testtartás, túlsúlyos alkat – a folyamatos élcelődések céltáblája. Cukkolták a pólóján a mintát, hogy valóban olyan jó-e a fényképezőgépe, mint hiszi, és még sorolhatnám. Nem sértőn, de határozottan cukkolták, ő pedig nem vágott vissza pengeéles riposztokkal, hanem elviselte, és igyekezett kivonulni a beszélgetésből, még szorosabbra fűzni a hasa előtt a két karját. Látszott végig az út során, hogy ez már régi történet, meg sem lepi, hogy kereszttűzbe került, miként az sem, hogy őt még nem hívták meg a szilveszteri buliba, ahova a társaság egy része készül. Láttam magam előtt, hogy ő volt a „dagi lúzer” a középiskolában, az általános iskolában is, és alighanem a családjában is sok kritika érte.

ITT OLVASHATÓ