2017. szeptember 13., szerda

A FIDESZ SZERINT BÁRMI ÉS BÁRKI MEGVEHETŐ ÉS PERSZE EL IS ADHATÓ

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.09.13.Egyre nyilvánvalóbb, hogy a jelenlegi politikai vezetés egy nagy vállalkozásnak tekinti Magyarországot, ebből következően szabadon adja és veszi a hozzá tartozó dolgokat. Minden jel szerint eladtunk egy gyilkosságért elítélt bűnözőt egy közép-ázsiai diktatúrának, egy hazai egyetem meg néhány millió forintért lefekszik Vlagyimir Putyinnak. De gondoljunk csak a letelepedési kötvények ügyére! Aki perkál, jöhet, aki csóró, azt kerítéssel tartjuk távol az országunktól. Ilyen egy igazi bizniszkormányzás.

Ahhoz, hogy megértsük a Fidesz gépezetének működését, ki kell iktatnunk minden korábbi elképzelésünket arról, mi a feladata egy demokratikus ország kormányának. Korábban azt gondoltuk ugyanis, hogy a köz javát kell szolgálniuk az általunk választott képviselőknek, valós problémák megoldásán ügyködnek a minisztereink, ugyanakkor az ország érdekeit nézik, amikor a külpolitikánkat alakítják. No, ez az a vélekedés, amit teljesen felülírt az utóbbi hét esztendő. Egyetlen szervező ereje van ugyanis a mostani kormányzásnak, és ez nem más, mint a pénz.

Sokkoló még mindig szembesülni azzal a ténnyel, hogy mennyire nyíltan és büszkén vállalja fel ezt a szemléletet az Orbán-kabinet. Az EU kohéziós pénzeinek lehívásakor is csak az számított, hogy a lehető legtöbb forrás érkezzen hozzánk, hogy ezeket az összegeket mire költötték, vagy, hogy egyáltalán elköltötték-e valamire, az már teljesen másodlagos. Magyarország menekültpolitikája is azt sugallja, hogy csakis a forintosítható haszon számít a hazai politikai vezetésnek. A letelepedési kötvényekkel nagyot kaszálhattak a kormányhoz közel álló körök, ám néhány száz csóró menekült befogadásával semmi kézzel fogható haszna nem lenne a kormánynak, ugyanakkor elutasításukkal komoly politikai tőkét tud kovácsolni...


SÖTÉTEDÉS UTÁN MINDENKI MAGÁRA ZÁRJA AZ AJTÓT ÉS REGGELIG A SAROKBAN FOSIK, MERT HÁTHA JÖN AZ ELLENSÉG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.09.13.


Egyébként a nagy betűvető által felfoghatatlan európai kultúra számomra emberséget jelent. Az emberség az, amikor nem rúgom fel élből azt, aki nálam nyomorultabb, hanem segíteni próbálok neki és akkor talán majd lesz valaki, aki nekem is segít, ha úgy alakul. Toleranciát is jelent számomra, ezért senkit sem gyűlölök azért, mert bármiről mást gondol, mint én. Tudom, szinte hihetetlen, de rengeteg értékes ember van körülöttünk és ezt észre is vesszük, ha nem azt lessük, hogy miben tér el tőlünk és miért lehet gyűlölni. Európa számomra szolidaritást is jelent, szabadságot, reményt. Sokszínűséget, gazdagságot, segítő kezet, mosolyt, elfogadást. Európa nekem a jövőt jelenti. A saját és gyermekeim jövőjét.

Nem pedig egy gyűlölködő, megkeseredett, rettegő, ingerült, bezárkózó, a napi létfenntartásáért küzdő, vegetáló, reménytelen, tudatlan, kiszolgáltatott országot, ahol az egyetlen érdeme az lehet valakinek, hogy magyarnak született.


TEREL ÉS TITKOLÓZIK A KORMÁNY A BAKUI PÉNZMOSODA MAGYAR ÁTUTALÁSAINAK ÜGYÉBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.09.13.


Parlamenti vizsgálóbizottság, úgy fest, nem lesz azerbajdzsáni elnöki adminisztráció kenőpénz-alapjának magyarországi utalásai miatt – a T. Ház nemzetbiztonsági bizottsága fideszes többsége kedden leszavazta az erre vonatkozó ellenzéki indítványt. Valami vizsgálat ugyanakkor már folyik magyar hatóságok előtt, a részletek azonban ködösek. Az érintett állami szervek erős sunnyogásban vannak.

„Ramil Safarov büntetés-végrehajtásának átadása idején, illetve azt megelőzően Jakub Ejjubov miniszterelnök-helyettessel lezajlott találkozóhoz kapcsolódóan kapott-e bármilyen jelzést a magyar hatóságoktól és az ügyészségtől a kormány, hogy gyanús, offshore-hátterű pénzügyi tranzakciók történnek, amelyekre a pénzmosásról és terrorizmus finanszírozásáról szóló 2007. évi LIII. törvény hatálya kiterjed?”


Ezt Demeter Márta (LMP) országgyűlési képviselő kérdezte írásban Szijjártó Péter külügyminisztertől és Polt Péter legfőbb ügyésztől is, válaszokat még nem kapott.

Szijjártótól a politikus még megkérdezte azt is, hogy a magyar kormány bármely tagja találkozott-e a Magyarországra érkezett 9 millió dolláros titokzatos átutalás címzettjének tulajdonosával, Orkhan Ejjubovval, az azeri miniszterelnök-helyettes fiával? Polttól pedig azt tudakolja, hogy a pénzmosás-gyanú ügyében történt-e Magyarországon bármilyen hatósági eljárási cselekmény.

A Berlingske című dán lap összesen 2,9 milliárd dollárnyi forrás mozgását bizonyító banki dokumentumhoz jutott hozzá. Ezt az OCCRP nemzetközi újságíró szervezettel is megosztotta, amely médiapartnereivel – köztük Magyarországról az Átlátszóval – együtt utánajárt, honnan származott és hová került ez a jelentős összeg.

A tisztázatlan eredetű pénzekből Magyarországra is jutott: egy befolyásos azeri politikus fiának Budapesten nyitott bankszámlájára több részletben több mint kilencmillió dollár érkezett éppen akkor, amikor a magyar kormány furcsa körülmények között kiadta az azeri baltás gyilkost. A magyar bankszámla névleges tulajdonosát, egy offshore céget 2015-ben felszámolták; azt egyelőre nem tudni, mi lett az ideküldött pénz sorsa..


ITT OLVASHATÓ

A HELYZET HATALMA

HVG ONLINE
Szerző: Para-Kovács Imre
2017.09.13.


Sid Vicious, Semjén Zsolt és az 55-ös busz vonala.

Az istentől származó, majd onnan lassacskán lecsorgó hatalom elmélete első hallásra is sunyi magyarázkodásnak tűnt számomra, ami semmi másra nem jó, mint arra, hogy akinek van, az kapaszkodjon belé. Akinek meg nincs, az meg fogja be a pofáját. Az 55-ös busz szomorú története azután végleg lerombolta bennem a feltételezést, miszerint a hatalom puszta megléte alkalmassá teszi használatára bitorlóját. Ez egyáltalán nincs így: a hatalom semmiben sem különbözik a többi tudatmódosítótól, mert ugyan biztosan akad egy ember a millióból, aki kreatívan és megfontoltan használja a heroint, azonban a többiek nyálcsorgatva simulnak bele az állati sorba, és meg vannak győződve saját felsőbbrendűségükről.

Sid Vicious és Semjén Zsolt – nem látok semmi különbséget, rossz vége lett, rossz vége lesz.

Mielőtt azonban foghegyről gépbe írva, mintegy mellesleg, nem takarékoskodva az irónia hereroppantó bársonyosságával és a többszörösen bővített mondatokkal, szociokulturális sztereotípiává degradálnám a buszvezetést és a buszvezetőket, fontosnak tartom megjegyezni, hogy az 55-ös vonala el van átkozva.

Mi lehet ennek az oka?

Mindazok számára, akik nem a fővárosban laknak, illetve kerülik a tömegközlekedést, elmondom, hogy az 55-ös busz a Boráros térről jár Gyálra és vissza. Érinti a Nemzeti Színházat, a nemzet bolhapiacát, az autóneppereket, az Illatos utat – ok tehát ezernyi lehet, miért is átkozott a vonal, de ha a japánok végre megfilmesítenék a történetét, egészen biztosan egy magányos, hosszú hajú kislány ülne a leghátsó ülésen, szemét eltakarná fekete haja, mellette kutya, aztán mikor megint belenézne a visszapillantó tükörbe a sofőr, mindketten eltűnnének (a távolban furcsa nyöszörgés).

Ezek után nem csoda, hogy nemrégiben egy terhes nőt csuklóztatott az egyik buszvezető, mert az útpadkán várta a járatot, most pedig négy megállón át szívatott egy fiatal nőt egy másik, mert élvezte a helyzet hatalmát...

LEHAGYTÁK A HABSBURGOKAT A MAI OLIGARCHÁK


NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Népszava
2017.09.13.


Példátlan méretű nagybirtokok alakulnak ki az országban, az új agrártőkések pedig a földet és a támogatási forrásokat is elvonják a mezőgazdaság többi szereplőjétől.

Ismét nekiszaladt a Fidesz oligarchikus mezőgazdaság-átalakítási gyakorlatának Sallai R. Benedek. Az LMP-s politikus – akit a kormánypártok háza táján gyakran emlegetnek a zöldpárt agrároligarchájaként - Facebook-posztjában, illetve az ahhoz melléket tanulságos diagramban azt kifogásolja, hogy a családi gazdaságok megsegítésének ígéretével hatalomra jutott kormányzat közreműködésével történelmi összehasonlításban is példátlan méretű nagybirtokok alakulnak ki az országban, az új agrártőkések pedig a földet és a támogatási forrásokat is elvonják a mezőgazdaság többi szereplőjétől.

A Sallai által összeállított földesúr-lista élén Csányi Sándor érdekeltségei állnak 35 ezer hektárral – nem csak ő, de a második helyezett, 26 ezer hektár fölött diszponáló Leisztinger Tamás is több földet használ, mint a történelmi nagybirtokos osztály prominensei. Az LMP-s képviselő szerint a legújabb kori földkoncentráció nyomán kialakult birtokszerkezetnek semmilyen kimutatható társadalmi haszna nincs, hiszen az érintett birtokok a földterülethez, illetve a felszívott támogatásokhoz képest nagyon kevés embert foglalkoztatnak. A létüket nem a gazdasági, hanem a politikai racionalitás indokolja: korábbi állami földeken jöttek létre, kialakulásuk és fennmaradásuk nem lett volna lehetséges a mindenkori kormányok gyámkodása nélkül. Hogy konkrét bizonyítékot említsünk, a Sallai diagramján szereplő nagybirtokok mind sokkal nagyobbak a hatályos földtörvényben szereplő birtokmaximumnál, a különböző cég- és személyneveken lévő földek kötelező egybeszámítását előíró üzemszabályozási törvény elfogadását pedig évek óta szabotálja a fideszes kormánytöbbség...

SEMMITŐL SEM FÉLNEK JOBBAN, MINT A POLGÁRI ENGEDETLENSÉGTŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.09.13.


Azért vannak súlyos következményei annak, hogy a demokratikus pártok és a szabad sajtó tudomásul vette a “fülkeforradalmat”, melynek semmi alkotmányos alapja nincs, semmiféle felhatalmazást nem adott Orbánnak arra, hogy “új rendszert, a Nemzeti Együttműködés Rendszerét” létrehozza. A NENYI alkotmányellenes kamu, államellenes bűncselekmény.

Orbán önkényesen eltörölte a demokratikus Alkotmányt, ezzel megdöntötte az alkotmányos rendet. Az egész rendszere és hatalma törvénytelen. Ezt kellett volna nyilvánvalóvá tenni, nem lett volna szabad visszamenni többé a parlamentbe, miután az ellenzék kivonult Orbán magánalkotmányának megszavazásáról. Ezt nem lett volna szabad megengedni.

Akkor kellett volna bojkottálni a rendszert, a 2014-es választásokkal együtt. Akkor kellett volna polgári engedetlenséget hirdetni, nem legitimálni az alkotmányos rend megdöntését. Semmi logika nem volt abban, hogy az Alkotmány önkényes eltörlésének megszavazásáról kijönnek, aztán a törvénytelen alaptörvény szerint folytatják, később még fel is esküsznek rá. Ugyanígy logikátlan volt kivonulni a csaló választási törvény megszavazásáról, majd az ennek alapján kiírt választáson résztvenni.

Mind emögött kizárólag az ellenzéki pártok éves állami támogatásának megszerzése állt, a pénzért adtak el mindent. Ezért ma már senki nem emlékszik arra, hogy itt egy új rendszer van, ami azt jelenti, hogy az előzőt eltörölték. Illiberális demokrácia nem létezik, de most is demokráciát féltenek még az ellenzékiek, a függetlennek mondott sajtó, holott demokrácia már rég nincs. Felszámolták a hatalmi ágak szétválasztását, szabad és egyenlő választások sincsenek...

HANGSZERSIMOGATÓ - A ZENE GYÓGYÍTÓ EREJE

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: kreatív pszichológia
2017.09.13.


Szőke ovis kislány megszeppenve üldögél édesanyja ölében egy lócán. Ismeretlen helyszín, ismeretlen emberek a Budai Jurtaközpontban. Egyszer csak kitárul a jurta ajtaja, odabent félhomály és különleges illat lengi be a teret. A kislány szorongva lép be, még mindig édesanyja kezét markolássza. A következő pillanatban azonban, ahogy az első hangok előbújnak a különleges hangszerekből, megtörténik a csoda. A szorongás helyét önfeledt mosolyok, kíváncsiság, a felfedezés és a zene öröme veszi át. Ráadásul nem csak hallgatni lehet a különleges hangokat, a gyermek maga is kézbe veszi a hangszereket, kezdetben kissé bátortalanul, később annál lelkesebben csalja elő a hangokat. Ő maga, egyedül, határtalan lelkesedéssel! Számomra ez az élmény és a hatás, amit a kislányomon láttam nem hagyott kérdést afelől, hogy a Hangszersimogató csodákra képes. Ugyanakkor rengeteg kérdés felmerült bennem, amelyeket Korzenszky Klára énekesnőnek és Bársony Bálint zeneművésznek, a Hangszersimogató megálmodóinak tettem fel:
- Honnan indul a Hangszersimogató ötlete és mi volt a célotok?
Bársony Bálint: Gyermekkoromban sokszor szerettem volna kipróbálni különböző hangszereket hangszerboltokban, de a hangszerek ára és az eladók óvatossága miatt erre sosem volt igazán lehetőségem. Ebből a gondolatból kiindulva kezdtük el hét évvel ezelőtt zenészbarátaimmal a Hangszersimogató foglalkozásokat, ahol interaktív módon van lehetőségük a gyermekeknek belekóstolni a közös zenélés és éneklés adta önfeledt hangulatba, amely akár a zeneiskolás évek elkezdése előtt hangszerválasztóként is tökéletesen funkcionálhat.
Korzenszky Klára: Gyermekpszichológusként és énekesként egyaránt fontosnak tartom az aktív zenélés minél korábbi életkorban való elkezdését, hiszen a zenei fejlesztésnek a zenén kívüli területekre is kiterjedő személyiségfejlesztő, kognitív-, érzelmi- és szociális fejlesztő, úgynevezett transzferhatása van.

ITT OLVASHATÓ

A TÖRÖK KIVONULÁS UTÁNI HELYZETHEZ HASONLÓ, "NEMZETI" ARISZTOKRÁCIA LÉTREHOZÁSÁRA TÖREKSZIK ORBÁN?

CIVILHETES BLOG
Szerző: Prof. Dr. Lakatos Gyula
2017.09.11.


A magyar társadalom már régen nincs olyan helyzetben, hogy a népesség bármelyik rétege egy, a társadalom, a történelem folytonosságával legitimálható nemzeti érdekek hordozója lehessen.

A belső megosztottság eszmeileg a jó és rossz nemzeti érdekek értelmezésének formáiban jelent, jelenik meg, miközben az éppen aktuális külpolitikai hatalom által nyújtható előnyökért befolyásért folyt a versengés. Ilyen körülmények között a külső hatalmi befolyást érvényesíteni, mintegy „versenyeztetve” a magyar társadalom csoportjait a külső hatalmi tényezők iránti lojalitásért, hűsségért és a vele járó vagyoni előnyökért. Történelmi idők óta ennek a logikának a mentén vált az „árulás”, (a nemzeti érdekek szolgálatának ideológiai, politikai jelmezébe bújtatott árulás), a hazai belpolitika természetes részévé, jó üzleti stratégiává és a szocializációban a jellemtelenség, az erkölcstelenség dicsőítésévé. Így jöhetett létre az a hazai gondolkodásmód, széles körben elterjedt beállítódás, ami a politikai tevékenységet, a politikai ideológiákat, a nemzeti önazonosságtól idegennek tartja, gyanakvással fogadja, nem tekinti értékeket hordozó munkának, ám rendkívül jövedelmezőnek ítéli meg. A mai közállapotok csak megerősítik ezt az attitüdöt, káros következményei a felnövekvő nemzedékek, s nem csak a nemzeti kisebbségek számára felmérhetetlenek.
Ennek a skizofrén helyzetnek az okát abban is lehet keresni, hogy a nemzeti érdekek definiálása, belpolitikai erők által való erős és határozott képviselete, több évszázada nem volt lehetséges. Legfeljebb kisebb társadalmi csoportok esetében lehetett az érdek, legfőképpen azonban a közösségi érdek fogalmát értelmezni, amit verbálisan a nemzeti érdekkel azonosítottak és propagálták...

NEM TUDNI, AZ ORBÁN-KORMÁNY MEDDIG KÉPES ELLENÁLLNI A HATALMAS NEMZETKÖZI NYOMÁSNAK KVÓTAÜGYBEN - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.09.13.


- Merkel ultimátumot adott Orbánnak, a pénz beszél, a kutya ugat;

- Juncker legközvetlenebb munkatársa azt ajánlja a magyaroknak és a többi kis halnak, hogy lépjenek be az euróövezetbe, ha szeretnének tényezőnek lenni az EU-ban;

- Orbán Viktor szájkaratézhat tetszése szerint, Magyarország a külföldi befektetők foglya, és ő is pontosan tisztában van a gyarmati erőviszonyokkal;

New York Times/Reuters


Az európai konzervatívok frakcióvezetője megerősítette, hogy minden uniós tagállamnak tiszteletben kell tartania a kvótaügyben hozott európai bírósági döntést, a jogi harcnak vége. Weber hozzátette, hogy a migráció továbbra is politikai sebet jelent a földrész politikai tájképén, ezért most minden józan és felelős politikusnak a kompromisszumra kell törekednie. Közben EU-vezetők és diplomaták jelezték, hogy ősszel újabb akcióval igyekeznek rávenni a kelet-európai tagokat, így a menekültek befogadását teljesen elutasító Magyarországot és Lengyelországot, hogy adják fel ellenállásukat. A vita megosztja a keletet és a nyugatot, továbbá megingatta az összefogást. Orbán Viktor azonban azt közölte, hogy folytatja a küzdelmet és a lengyelek is keménykednek. Egy felelős uniós diplomata azonban úgy látja, hogy az ellentmondásnak immár nincs helye, az ítélet megszületett.

FT

A magyar külügyminiszter megismételte a lapnak, hogy kormánya elutasítja a német nyomást és jogi eszközökkel kívánja felvenni a küzdelmet az Európai Bíróság ítélete ellen. Szíjjártó ismételten kudarcnak, illetve zsákutcának minősítette a kvótaprogramot. Azt hangoztatta, hogy az ország kitart elutasító álláspontja mellett, mert a menekültek áttelepítése csak vonzza a migránsokat, végrehajthatatlan, ellenkezik a józan ésszel. Előzőleg a német kancellár éppen arra figyelmeztette a magyar vezetést, hogy nem lehet túllépni a bíróság döntésén. Azt azonban nem kezdeményezte, hogy a magyarokat zárják ki az EU-ból. Szíjjártó erre azt mondta, hogy komolyan veszi Merkel megjegyzését, valamint az Európai Bíróság verdiktjét is, de továbbra is úgy látja, hogy az nem ír elő új kötelezettségeket Magyarország számára. Szerinte most új vita kezdődik a határozat értelmezéséről. Arra is hivatkozott, hogy más államok sem tesznek eleget az elosztási tervnek, szóval csak ne izélgesse senki a magyarokat...

ORBÁN LÉTRÁJA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Aczél Gábor
2017.09.12.


A létra, persze, nem Orbáné, még csak nem is felcsúti, ahogy emlegetik, álmodhatott ugyan létráról alcsútdobozi gyerekkorában, de bizonyosan nem erről a létráról álmodott, ez nem ér az égig, nem egy mennybemenetel előzetese, és fénnyel se helyettesíthető, mint Jákobé, bár Orbán tán ezt szeretné, vagy azt, hogy álmában se jöjjön elő.

A létra valójában néhai Váradi András Alcsútdoboz-göböljárási fészeréből való, amely létráról, amikor még a fészerben volt, néhai Ferenczi Krisztina vélhetően semmit se tudott.

A színjátszás művészetét a tényfeltáró újságírás művészetére váltó Ferenczi Krisztina semmit nem írt róla Narancsbőr című, Orbán Viktor miniszterelnök és Váradi András göbölpusztai juhász unokáinak ajánlott könyvében (amelyet megjelenésekor, 2014. július 12-én szeretettel dedikált nekem).

Az Orbán-vagyonok nyomában alcímű kötet bevezetőjéből idézek:

“Miután az alcsútdoboz-göbölpusztai juhász megszólalt az atlatszo.hu videofelvételén az előre lejátszott földpályázatokról, a kilátástalanná vált helyzetről, amelyben az állattartás számukra már nem lehetséges, Mészáros Lőrinc felhívta telefonon. Ordított vele, hogy ne próbálkozzunk ilyen interjúkkal, és hogy ne álljon szóba velem, mert én egy büdös kurva vagyok, és három-négy percig egy szuszra mondta, csak mondta a magáét.”...

SZOFTVER-TESZTELÉSI SZEREPCSATÁK

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2017.09.13.


A közelmúltban a BKK-s jegyrendszer körüli mizéria elég világosan mutatta, hogy az informatikai minőségbiztosítás, és benne a szoftverek tesztelése korántsem lényegtelen kérdése a szoftver-fejlesztésnek. Ha ezek alapján valaki azt hiszi, hogy a tesztelés egy jól pozícionált, megérdemelt ranggal bíró munka, és a benne dolgozók szerepe világos, akkor az beszélgessen el néhány informatikai munkahely vezetőjével, fejvadásszal, és munkaügyessel.

Azt fogja tapasztalni, hogy valóban vannak cégek, rendszerek, ahol adnak fenti szempontokra. De ugyanakkor valószínűleg azt fogja tapasztalni, különösen „történelmileg”, hogy szoftvertesztelés elfogadottsága, úgy látszik, hogy örök csatamező. Nem is olyan régről emlékszem még arra, hogy a viták a tesztelő, mint szakma elismeréséről szóltak. Pontosabban arról, hogy a szoftvertesztelés igenis külön „szakma”. Azaz nem úgy kellene hozzáállnia az informatikáért felelős vezetőknek, hogy aki alkalmatlan programozónak az még jó lesz tesztelőnek. Miközben személyes élményeim közé tartozik az az interjú, ahol azzal „kecsegtettek”, hogy ha nagyon jól viselkedek tesztelőként, akkor még programozóvá is előléptethetnek. Valószínűleg nem egy kárvallott bánta ezt, és a hasonló vezetői, munkaerő-piaci szemléletet. Még akkor is, ha különben tudom: a fejlesztő és különösen a manuálisnak hívott tesztelés művelője között van akkora szemléleti különbség, ami részlegesen igazzá teheti a „különben jó lesz” mottójú megközelítést. De nem ez az általános...

A FÉLELEM ÁRA

NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Friss Róbert
2017.09.12.


Ha látnánk még bármi értelmét, akkor a konzervatív francia Alexis de Tocqueville 1848-as sorait ajánlanánk a Fidesz figyelmébe. „A forradalmakat a népharag hozza a nyakunkba, lehet, hogy várni sokan várják, de előre megtervezni nem szokták őket; kidobott idő az után kutakodni, miféle konspirációk szülik világra az efféle eseményeket… 
A forradalom ugyanis spontán születik a közhangulat általános megbetegedéséből…

Azok figyelmébe ajánljuk ezt, akik nem forró politikai őszről, hanem már külföldről szított utcai zavargásokról, polgárháborús állapotokról beszélnek. Sőt Kövér László szerint „Európa minden, az életbe keresztény gyökerekkel kapaszkodó nemzetét veszély fenyegeti. A hit, a kultúra és az azonosságtudat feladását politikai nyomásgyakorlással, a pénz és a tömegmanipuláció kifinomult eszközeivel akarják ránk kényszeríteni azok, akik uralmuk alá akarnak hajtani bennünket.

Kik? Szándékoltan homályos beszéd: először is, el kellene dönteniük, mitől is rettegjünk. Mert az utcai zavargás még nem puccs. Még kevésbé rendszerdöntő (ellen)forradalom. Vagy polgárháború. 2006 őszén utcai zavargások voltak Budapest belvárosában. Ezeket – a közhangulat nem volt általánosan beteg - nem sikerült a Gyurcsány-kormány elleni puccsba, „forradalomba” gerjeszteni. A „fülkeforradalommá” nemesített alkotmányos puccsot csak a 2010-es, még demokratikus választások után hajtotta végre Orbán Viktor. Ennek nyolc éve alatt kiépült „demokratikus intézményrendszerét” állítja be most féltendőnek a kormánypárt...

RÖGHÖZ KÖTÖTT PEDAGÓGUS-RABSZOLGÁKAT AKAR KÉPEZNI A FIDESZ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Kerényi Kata
2017.09.12.


...A szándék világos: most, hogy a pedagógusok tömegesen menekülnek az állami fenntartású intézményekből, valamit tenni kell, hogy maradjon tanár az elnéptelenedő általános iskolákban, nem is beszélve az aranytojást tojó szakképzési centrumokról és tagintézményeikről. Augusztus utolsó napjaiban még tele voltak az álláskereső portálok "iskola tanárt keres”-hirdetésekkel, szeptember elsején volt olyan osztály, amelyik osztályfőnök nélkül kezdte az évet.

Közben az alternatív iskolákban most már nemcsak diákból, de tanárból is túljelentkezés van, a multinacionális vállalatok pedig továbbra is tárt karokkal várják a jó kommunikációs készségű és nyelveket beszélő friss diplomásokat, a kezdő tanári fizetés duplájáért. Ha ez így megy tovább, még a végén nem marad senki az egyre jobban szervezett és csodálatosan teljesítő közoktatásban.

Nehéz elhinni, hogy ez a pályázati kiírás napok óta olvasható anélkül, hogy bármilyen érdekvédelmi szervezet - akár a pedagógusoké, akár az egyetemistáké - felemelte volna a szavát ellene. Pedig munkatapasztalat nélküli, karrierjük elején álló fiatalokat erőszakkal egy olyan pályára állítani, ahonnan csak egy irányba egyszerű a továbblépés, finoman szólva sem etikus.

A minisztérium hű a nevéhez: az ember valóban csak erőforrás a számára, ami segít az egyre merevedő rendszer újratermelésében. A következő generációt már ezek a tanárok fogják tanítani, és közvetíthetik azokat az értékeket, amelyeket a képzésük során jól megtanultak. Kötelességtudatot, hűséget, hálát a leeső morzsákért, és behúzott nyakkal éldegélést a hatalom árnyékában.

TALPNYALÁSBÓL JELES

KARVALYOK FÖLDJE BLOG
Szerző: Karvalyok Földje
2017.09.12.


Mi magyarok mindig túltoljuk a biciklit.
Vajon kinek az agyából pattant ki eredetileg az isteni szikra, miszerint Putyin díszpolgári címet kapjon a Debreceni Egyetemtől? Az ötletfelelős igazi személyét valószínűleg soha nem tudjuk meg, de az biztos, hogy orosz barátunk nem azért kapta a kitüntetést, mert olyan sokat tett volna az intézményért. De felmerül a jogos kérdés, ahogy Sztálin születésnapja tiszteletéren Budapesten a trolik számozása hetventől indult annak idején, és ahogy a négy elemit végzett Elena Ceausescu is kaphatott díszdoktori címet egyetemektől, úgy Putyin miért ne kaphatna bármilyen flancos, talpnyaló címet? Egyszer hopp, máskor kopp, a történelem úgyis rendet tesz előbb vagy utóbb, ki golyózáport kap, ki abba hal bele, hogy bizalmasai sokáig nem hívnak hozzá orvost annak reményében, hátha végre meghal már a tisztelt diktátor. Számításuk bejött, ugyan öt napig tartott a főnökük haláltusája, de megérte a várakozást. De nemcsak a halál eljötte kiszámítható, hanem az is, hogy eljön az a pillanat, amikor az érdemtelenül kapott díszpolgári címet visszavonják, akár többször is, biztos, ami biztos. Mert mások meg ezzel akarják beírni magukat a történelembe.
A Debreceni Egyetem életében is eljön majd az a pillanat, amikor a díszpolgári címet odaítélőket ítélik meg – és bármit is tettek le életükben tudományos munkásság címén, az utókor csak annyira fog emlékezni, na ők voltak az Orbán-rendszer legszervilisebb kiszolgálói. Azok, akik egy tál lencséért semmivel sem mutattak több egyenes gerincet, mint annak idején a trolibusz számozói vagy véreskezű népirtónak díszpolgári címet adományozók. Sőt, azoknál sokkal rosszabbak, hiszen míg a Sztálint elutasítók (bármilyen szinten is álltak a táplálékláncban) könnyen egy koncepciós per közepén találhatták magukat, aztán irány a gulág, míg a mai vezetőinknek egy gyarmatosító sem szorít fegyvert a halántékához a talpnyalás kikényszerítése céljából, a motiváció szimplán csak a pénz és a hatalom...

SZEX, SZERELEM, BARBÁRSÁG: A FOGYASZTHATÓ SZERELEMRŐL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: PETO ANDREA
2017.09.13....A szexualitás áruvá tételére, és a saját magunk testének áruba bocsátása, mint egyéni szintre helyezett emberi jogra alapuló érvelés zsákutcás, mert nem egy pohár kefir előállításáról beszélünk. Az erre „vállalkozó” nők áruvá válásnak a dicsőítése a szerelem valódi emancipációs politikai lehetőségét árulja és pusztítja el. Ez azonban szükségszerű, hiszen a tőke vámpír jellege az ellenállás lehetőségét is el kívánja pusztítani. De mi ennek a jelentősége a mai Magyarországon, ahol lépten nyomon olyan, az adófizetők pénzéből fizetett óriásplakátokat látunk (az egyik tulajdonos, a MOL-vezér Hernádi Zsolt az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramból kapott úniós támogatást, amit részben a Puncs.hu-ba fektetett), melyek az emberi méltóságot adó munka értékét megkérdőjelezik és a női test eladására buzdítanak?

A szexualitás áruvá tétele nem védhető azon az alapon, hogy az, hogy mit kezd a testével, a testét áruló nő dolga, és mi közünk van hozzá? Ugyanis minden társadalom “érzelmi közösségekből” áll, melyeket az azonos érzelmek azonos értelmezése hoz létre. Lehet ilyen közös érzelem egy történelmi trauma megélése, vagy azonos értékek – mint mondjuk az ember méltósága – átélése. Ezek az értékek érzelmi közösséget alkotnak, és egyben társadalmi mobilizációs erők is.

Valódi politikai kérdés, hogy ezek az “érzelmi közösségek” hogyan kapcsolódnak, vagy kapcsolódnak-e egyáltalán egymáshoz. Ezért is kulcsfontosságú, hogy ne dicsőítsünk romantikusként egy objektív anyagi kapcsolatokon alapuló viszonyt, amely letükrözi a tőke természetét, és kiszolgáltatott helyzetbe hozza azt, akinek nincs, azzal szemben, akinek van.

A szerelem maga képes ezeket az objektív tőkeviszonyokat leképező diszkurzív formákat és ideológiákat megkérdőjelezni. A szerelem nem heteronormatív és nem hierarchikus értelmezése politikai lehetőségeket rejt, és azt a politikai kreativitást biztosítja, amely annyira hiányzik mindennapjainkból. Hiszen a szerelemből szükségszerűen a változás következik, valami új. Ez az a terület, amely szinte mindenkit érint, és ahol minden egyes állampolgár a gyakorlatban tudná megvalósítani elveit.A neoliberális neopatriarchátus a fogyasztás kultusza révén mindannyiunk érzelmeit és mindennapi társadalmi gyakorlatait manipulálja. A Pretty Woman vagy a puncs.hu a globális kapitalizmus részeként a szerelmen, a fogyasztáson keresztül menedzseli legbelsőbb érzelmeinket, és ezért kulcskérdés, hogy hogyan beszélünk, illetve tudósítunk erről a folyamatról..
.

A HÜLYÉK ANYJA MINDIG TERHES

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.09.12.


Kész, ilyen ország márpedig nincs. És ezek szerint ilyen intézmény és ilyen ember sem... 

Ha valaki ilyen végtelen életbölcsességeket tol bele a délibábos szittya turulszarba, akkor önmagára nézve ez miért nem jut eszébe? Miért gondolja azt egy Felcsútról a nyakunkba szakadt, elvetélt focista, hogy de ő viszont megmondhatja nekünk, kivel éljünk együtt (felhívnám a figyelmet a letelepedési kötvénnyel az országba érkezett több mint tízezer külföldire), milyen vallást kövessünk, milyen tankönyvből tanuljanak a gyermekeink, konkrétan mit tanuljanak, milyen szakmát válasszanak, hányan tanuljanak tovább?

És akkor még nem beszéltem arról, hogy ugyanez az egy darab, a surmóságból kivergődni képtelen nagyarc milyen jogon dönti el, hogy a mi befizetett adóinkból kisvasutat, vagy stadiont épít, hogy ő mondja meg, mi a család, hogyan szavazzunk, milyen alapon ugat bele az életünkbe, a gondolkodásunkba?

Ha belegondolok, rohadtul sok területen belefolyik az ő agybaja az én magánszférámba olyan területeken, ahol semmi keresnivalója nem lenne. Szóval tényleg, ilyen ember nem létezhet. Ilyen intézmény nincs. Jó lenne ezt nagyon komolyan venni nekünk is és orrbacseszni, amikor oda mancsol, ahová nem kellene...

A RETTENTHETETLEN HÜLYÉK ORSZÁGA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.09.13.


A Fidesz egyre ostobábbakat állít csatasorba. Kósa Lajos ugyan eltűnik a tűzvonalból, a Modern Városok programra fókuszál, de aggodalomra nincs ok. Az utánpótlás biztosítottnak látszik. Vagyis, nem arról van szó, amire sokan gondolnak: hogy fogy a párt holdudvara és már csupán a hülyék állíthatók hadrendbe. Nem a muníció van fogytán, hanem a Belső Párt látja úgy, hogy velünk, magyarokkal, így kell kommunikálni.

A tőmondatok, az egyszerű megfogalmazások országa lettünk. Még nincs bevégezve a munka, maradt még feladat, de az elvetett mag lassanként szárba szökken.

A magyaroknak, tisztelet a kivételnek, ez kell. Ezt ismerte fel a Belső Párt. Hogy a demokráciáért sírni, a jogállam lebontásán sopánkodni, a sajtó szabadságát követelni – mindez csak igen keveseket érdekel. Ezek nem olyan témák, amelyek nagy tömegeket megmozgatnak.

Minél egyszerűbbnek lenni, minél primitívebben fogalmazni. Ez a koncepció, és ennek ágyaz meg az oktatás következetes lebutítása, valamint a sajtó elfoglalása. Ez utóbbi is nagyon fontos. Ha az emberek nem jutnak rendes hírhez, információhoz, és a tájékoztatásnak kinevezett központi ukázokat a Mészáros-Habony-Vajna Művek színvonalán kapják, előbb-utóbb hozzászoknak ehhez. Elfelejtik, hogy volt idő, amikor az összetett mondatokat is értették és kettőnél több bekezdést is képesek voltak végigolvasni...

HÁROM HÓNAPPAL LETARTÓZTATÁSA UTÁN HALLGATTÁK KI ELŐSZÖR CZEGLÉDY CSABÁT

ZOOM.HU
Szerző: DR. SÁNDOR ZSUZSA
2017.09.11.


AZ MSZP és az DK ügyeiben is eljáró ügyvéd tagadta a költségvetési csalást és azt is, hogy bűnszervezetet hozott létre.

Vallomást tett a három hónapja előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba. A szombathelyi önkormányzat baloldali képviselőjét, aki ügyvédként számos alkalommal képviselte az MSZP-t és a Demokratikus Koalíciót, júniusban néhány nappal az előtt vették őrizetbe, hogy szándéka szerint egy másfél milliárdos fideszes visszaélést leplezett volna le.

Czeglédyt bűnszervezetben, különösen jelentős (három milliárd forintos) vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítja NAV bűnügyi igazgatósága, amit „közvetett tettesként” követett el. (A közvetett tettes az, aki a bűncselekményt a szándékos bűncselekmény miatt nem büntethető, vagy tévedésben ejtett személy felhasználásával valósítja meg.)

Czeglédy mindent tagad


A Csongrád Megyei Főügyészség korábbi közleménye szerint a hárommilliárd forintos kárt a Czeglédy által vezetett munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré szerveződő céghálózat okozta a költségvetésnek 2013 és 2016 között.

Czeglédy ügyvédje, Hankó Faragó Miklós már védence előzetes letartóztatása óta sürgette védence kihallgatását, azonban ez először csak hétfőn történt meg. Az ügy összetettsége miatt nem is sikerült befejezni, de a tervek szerint csak októberben folytatják.

Hétfői kihallgatásán Czeglédy kategorikusan visszautasította a gyanúsításban megfogalmazott állításokat, például, hogy az érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Kft.-n keresztül azért szervezet hálózatot cégekből és iskolaszövetkezetekből, hogy egy olyan számlázási láncolatot alakítson ki, amelynek a segítségével kibújhat az áfa- és járulékfizetési kötelezettség alól. Azt is tagadta, hogy bűnszervezetet hozott volna létre...

MERKEL GYŐZELME UTÁN AZ ORBÁN-KORMÁNY ÚTELÁGAZÁS ELÉ KERÜL - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió / Kárpáti János
2017.09.13.


Az Európai Unió keleti tagállamainak fel kell adniuk ellenállásukat, és be kell fogadniuk a menekültek meghatározott részét - ez volt a fő üzenete a tegnap Brüsszelben elhangzott nyilatkozatoknak, uniós tisztségviselők és diplomaták részéről a Reuters hírügynökség értelmezése szerint.

Az erről szóló beszámoló - amelyet a New York Times ismertet – kiemeli Manfred Webernek, az Európai Parlament jobbközép, néppárti frakcióvezetőjének a szavait. A bajor CSU-hoz tartozó politikus azt mondta: mindenkinek tiszteletben kell tartania az Európai Bíróság ítéletét. „A jogi csatának vége”. Weber szerint ugyanakkor az ésszerűség azt kívánja a politikusoktól, hogy törekedjenek kompromisszumra a migrációs probléma megoldása érdekében.

A New York Times, valamint a Washington Post is beszámol – részben a Reuters, részben az AP hírügynökség jelentése alapján - Filippo Grandinak, az ENSZ menekültügyi főbiztosának a budapesti sajtótájékoztatójáról. Grandi előzőleg megtekintette a szerb határon létesített tranzitzónákat. Megállapítása szerint egyértelmű az a magyar szándék, hogy korlátozzák azok számát, akik védelmet keresve érkeznek az országba. Külön kifogásolta, hogy a menedékkérőktől megtagadják a szabad mozgás jogát, és ezzel azt üzenik, hogy a menedékért folyamodás bűncselekmény. Grandi méltatta az unió menekültelosztási kvótarendszerét – szerinte a példát máshol a világban is követni lehetne -, és sürgette Magyarországot, hogy adja fel azzal szembeni ellenállását...

TALÁN A BIZONYTALANSÁG A LEGROSSZABB

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / Eszter
2017.09.13.


Európában élve szerintem elképzelni sem tudjuk, milyen érzés lehet, amikor egyszer csak megérkezik az otthonunk felé egy Irma méretű hurrikán. Az elmúlt napokban persze rengeteg híradás szólt erről, de azért mégis más, amikor olyasvalaki számol be, aki átélte az egészet. A floridai Jacksonville-ben élő Eszter és családja saját otthonában élte végig Irma érkezését és távozását – hogy milyen élmény volt, és miért nem mentek el, erről is szól a beszámolója.

„Hogy miért marad egy floridai, amikor tudja, hogy jön az óriási szörny? Miért nem menekül? Miért kockáztatja az életét?

Már tíz éve élek Floridában, és szerintem ez a legcsodálatosabb állam az Egyesült Államokban. A gyönyörű homokos tengerpartjaival, édesvízi forrásaival és lagúnáival, a rengeteg zöld erdőjével. Én beleszerettem!

Mielőtt ideköltöztünk már tisztában voltam a veszélyeivel is: viharok, hurrikánok, tornádók, aligátorok, cápák.

A Florida észak-keleti csücskében található Jacksonville a legbiztonságosabbnak helynek tűnt. Hamar bele kellett szokni a nyári mindennapos zápor-zivatarokba, a nagy páratartalomba, és persze a minden vízben megtalálható aligátorokba.

Még tisztán emlékszem az első nyári tornádó riadóra. A tévét néztük a gyerekekkel, amikor megszólalt a hangos sípolás, és mindenkit felszólítottak, hogy meneküljön biztonságos helyre.

Hívtam is rögtön a szomszédot, hogy mit kell ilyenkor tenni. Ő elég flegmán fogadta a hírt, én meg rettegtem, hogy akkor most mi lesz. De semmi nem történt. Internetes kutatásaim után rájöttem, hogy itt elég gyakran lesznek tornádóriasztások, de ezeket nem lehet összehasonlítani egy kansasival.

Bár fákat kicsavarhat, a házat kicsit megrongálhatja, emberi életet nem nagyon veszélyeztetnek ezek a floridai twisterek. Ma már csak háttérzajként hallom a tornádóriadót..."...

MOST ÉPP A KÖZSZFÉRA LEGROSSZABBUL KERESŐ DOLGOZÓITÓL VESZ EL PÉNZT ORBÁN!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.09.12.


900 millió forintot vesz el a közszféra legrosszabbul kereső dolgozóinak bérkompenzációs alapjából Orbán Viktor parancsára a magyar állam, hogy az összeget az egyházaknak adja. Pedig ha lehet a dolgozói szegénység által leginkább érintett, Magyarországon legrosszabbul kereső csoportot megnevezni, azt pont a közszférában találjuk.

Pár hete a szociális dolgozók béralapjából ment biciklis versenyre 90 millió forint. Pedig a szociális szféra dolgozói minden kutatás szerint a legrosszabbul keresnek az országban. Ebben az ágazatban van olyan hely, ahol nettó 110-120 ezer forintért dolgoznak a magyar államnak és nekünk a szociális munkások. Velük csak az ápolók, az iskolai és kórházi kisegítőszemélyzet és még pár másik szakma versenyezhet az alacsony bérekben. Na, most az ő bérkompenzációs alapjukat csökkenti a magyar állam, hogy adjon kis pénzt az egyházaknak. Azoknak az egyházaknak, amelyeknek így is ki van tömve a bukszájuk. Egy egyházi intézményben tanuló gyerekre például már most sokkal több pénz jut a magyar államtól, mint egy állami intézményben tanuló gyerekre.

A kormány 900 millió forintot helyezett át abból a béralapból, amit 2010 után az adójóváírás kivezetésekor hoztak létre. Ez a teljes alap kb. öt százaléka. Persze lehetséges, hogy az adójóváírás kivezetésének kompenzációjára most tényleg nem kell ez a pénz. De az biztos, lenne helye a dolgozók pénztárcájában...

DEMOKRÁCIA, DIKTATÚRA, NÁCIZMUS 2.

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.09.13.


....a propaganda csak ott hat, ahol már létrejött és elterjedt egyfajta naiv fogadókészség: a semmitől sem korlátozott vezérbe vetett hit és bizalom” (Ian Kershaw: A Hitler – mítosz.)


Az előző részben értelmeztük és elemeztük a demokrácia és a diktatúra fogalmát és az egymáshoz való viszonyát. Megállapítottuk azt, hogy a demokrácia fejlődik és a konkrét demokrácia politikai rendszert csak történetiségében lehet szemlélnünk. Ennek a fejlődésnek, ha madártávlatból nézzük, akkor két jellemzője van: a kontinuitás és diszkontinuitás. A kontinuitás azt jelenti, hogy a fejlődés egyenesvonalú, tehát minden későbbi demokrácia az előzőnek szerves folyománya. Azt is láttuk, hogy ebben a fejlődésben az egyéni szabadságjogok egyre nagyobb kiterjesztésének, másként kifejezve az egyének számára mind nagyobb elérésének lehetünk a szemtanúi.

A demokrácia fejlődésének másik jellemzője a diszkontinuitás, vagy más szóval megszakítottság, ami azt jelenti, hogy új és az előző politikai rendszerhez képest fejlettebb demokrácia jön létre. Az, hogy egy demokrácia fejlettebbé válik, annak tudható be, hogy új paradigmákat vezetnek be a politikai rendszer működtetésének irányításában és így egy új minőség jöhet létre. A minőségi ugrások nyomán létrejövő új politikai rendszereket neveztem el politikai rendszer főtípusoknak. Nyilvánvaló, hogy az egyes főtípusokon belül létezhetnek különböző megoldási módszerek is, azaz a politikai rendszer főtípus irányítását különböző elvek és módszerek alapján valósítják meg. Ez utóbbiakat nevezem én a politikai rendszer főtípusok modelljeinek. Ezeknek a modelleknek az a további jellemzője, hogy a történelem során, bár megtartják a főtípusok alapvető jellemzőit, egy belső fejlődésen mennek keresztül. Tehát ezeket a politikai rendszer modelleket is csupán a történetiségében lehet szemlélni.

Az elméletemben négy főtípust különböztetek meg: az őstársadalmi, a rabszolgaságon alapuló politikai rendszer, a hűbéri és a liberális demokrácia politikai rendszere. Minket most csak a legutolsó érdekel, vagyis a liberális demokrácia. Ebben a kifejezésben a „liberális” szó azt jelenti, hogy liberalizálták a politikai rendszer működésének irányítását. A következőkben tehát a „liberális demokrácia” fogalmát mindig politikai rendszer gyanánt értelmezem...

IDŐZÍTETT BOMBA: MÉG NEM ÉRT VÉGET A DEVIZAHITELESEK KÁLVÁRIÁJA

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: BÜTTL FERENC
2017.09.12.


Volt 2017. augusztus 21-én egy rendkívüli parlamenti ülés, amelyet az ellenzék egy része (MSZP, LMP, független képviselők) kezdeményezett a felsőoktatási törvény módosítása (lex CEU eltörlése) és a devizahitelesek kilakoltatásnak megakadályozása okán. Az előbbi az MSZP, az utóbbi az LMP napirendi pontjaként került fel a napirendre. A két párt képviselőin kívül jelen voltak még a Jobbik képviselői, a Párbeszéd parlamenti képviselője, az MLP képviselője, az Együtt képviselője és három független[1] képviselő (Demeter, Kész, Szelényi). Nem voltak jelen a KDNP, a Fidesz és a DK parlamenti képviselői (Kósa Lajos később megfigyelőként csatlakozott, szavazni nem szavazott). A kormánypártok arra hivatkozva nem mentek el, hogy az ülést Soros György hívatta össze. Az ülés napirendje határozatképtelenség miatt nem került elfogadásra, csupán a napirend előtti felszólalások hangozhattak el. A jelenlévők névsora itt érhető el, a felszólalások szövege pedig itt olvasható. A napirend előtt a devizahitelesek kilakoltatásával és jelenlegi helyzetével kapcsolatban elhangzottak arra késztettek, hogy röviden összefoglaljam, hogy mit gondolok a deviza alapú adósság kialakulásával és a jelen helyzettel kapcsolatban...

NEMZETI PARANOIA RENDSZERE

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.09.12.


A mai nemzetbiztonsági ülésen a Nemzet Kidobóembere, Németh Szilárd megnevezett, mint potenciális felforgatót. Először persze röhögtem, de a helyzet inkább szomorú...

...Nem tudom mikor rúgtam el náluk a pöttyöst, de büszke vagyok rá.

A fideszes paranoia azt jelenti, hogy félnek. Hogy nem érzik a hatalmukat biztonságban. Az utcai zavargásokkal való fenyegetést utoljára Gyurcsány játszotta meg 2007 tavaszán. Akkor egy hónapig a Márciusban Újra Kezdjük graffititől volt hangos a sajtó. Ő sem érezte a hatalmát biztonságban. Tudta már, hogy hatalmának napjai meg vannak számlálva, de ő legalább egy valós fenyegetéssel riogatott, és nem egy fantazmagóriával. A fideszes riogatás délibábokra épít.

Ha valaki itt a nemzet biztonságára fenyegetést jelent, az Németh Szilárd az együgyűségével, Kövér László a paranoiájával, Szíjjártó Péter a kiskakas mentalitásával, Mészáros Lőrinc a harácsolásával, és Orbán Viktor a hatalommániájával.

TERROR, NEMI ERŐSZAK, MEG A SAJÁT PORTA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.09.12.


Megy Orbán Brüsszelbe, hóna alatt egy kétkilós vekni.
Kérdezik, hova megy azzal a kenyérrel?
Hát robbantottak a migránsok, megyek tunkolni!
Tele van a - most már szinte kizárólagosan Orbán kezében levő - média mindenféle migránsok által elkövetett terrorcselekmény leírásával, meg a szebb jövő felvázolásával, melyben majd minden sarkon robbantgatnak nálunk is, de ő áll a vártán, mint honvéd a Hargitán, hogy durvább hasonlat ne is jusson eszünkbe, hiszen nincs szökőkút a fején, ugye...
Talán ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba, ha már az állam nem teszi ebben a kérdésben azt, ami elvárható lenne.

A terror a szegények atombombája, harci eszköze, melynek segítségével rá próbálja kényszeríteni akaratát nála sokszorosan erősebb ellenségeire.
Az arab világ kedvelt fegyvere, mellyel a Nyugat vezető államai ellen harcol, melyek egyébként elfoglalják államait, kisajátítják erőforrásait és katonailag állandó fenyegetettségben tartják őket.A terror erre válasz, aki meg arról papol, hogy ez az iszlám vallásból következik, az többnyire szándékosan, vagy ismerethiány okán megtéveszti az egyébként könnyen manipulálható európai lakosságot.
A Közel-Kelet a mai napig lángokban áll, a nagyhatalmak pedig szítják a tüzet, és egyáltalán nincs ellenükre, ha a helyzet zűrzavaros - zavarosban lehet igazán jól halászni és nagy halakat fogni.
A terrorizmus léte felmentést ad számukra sok minden alól, a terrorizmus elleni harc cégére alatt ki lehet próbálni komoly fegyverarzenálokat, fel lehet használni a lejáró szavatosságú fegyvereket és új, erősebb pozíciókat lehet foglalni az arab világban a világ és piacai, erőforrásai permanens újraosztása során.
Arrafelé is pénz a pénz, és mint az operaária is mondja: eladó az egész világ...

A terror célja a félelemkeltés.
Akkor éri el célját, ha retteg a társadalom és retteg az állam, mert a terrorista kiszámíthatatlan.
Viszont semmire se menne a tömegkommunikáció nélkül, hiszen az korbácsolja fel a félelmet és az indulatokat, az teszi ostobává még az egyébként okos embereket is, vált ki belőlük átgondolatlan állásfoglalásokat, gyilkos indulatokat.
Van, akik a terrort arra használják, hogy segítségével megpróbálják visszaszorítani ellenségeiket, vannak meg, akik a társadalom kordában tartásának eszközeként használják, mint például nálunk is.

Aki fél, az védelmet vár az államtól, mely a védelem örve alatt remek kis diktatúrát építhet - majd én megvédelek benneteket, mondja a diktátor, miközben hatvanmillió jövőbeni migránssal - akiket a terroristákkal azonosít - ijesztgeti népét.
Építek neked kerítést, mondja, hiszen tudja, Julcsa néni is kerítéssel védi a libaólat meg a baromfiudvart, ezt el tudja képzelni.
Ha megmutatjuk neki, hogy ni, ott a félelmetes kerítés, meg is nyugszik, jóllehet Vuk is kicselezi Vahurt, alákaparja a kerítést, a rátóti legények meg átugranak rajta, a liba meg el lészen lopva, kerítés ide, kerítés oda.
De ameddig ott gágog az ólban, addig azért jó ötletnek tűnik a kerítés...