2016. március 16., szerda

EZ NEM VICCES

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2016.03.16.


Nem gondoltam ám komolyan. Leírtam, technikailag hogyan volna kivitelezhető egy állami bocsánatkérés.

Ha a vidéki futballistának lett volna gyerekszobája, ha sejtené az emberi viselkedés alapjait, akkor a helyzet nem olyan volna, hogy bárkinek is bocsánatot kelljen kérnie. Ha mégis, akkor magától értetődően kérne. Azt mondaná, helytelenül ítéltem meg a helyzetet, bocsánat, máris intézkedtem.
 
De a miniszterelnöki rangban pöffeszkedő közszolga azt mondta, vicces a tanárok követelése...
 

CSINTALAN ADDIG NEM TŰZ KOKÁRDÁT, AMÍG ORBÁN A MINISZTERELNÖK

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.03.16.


"Addig, amíg nem lesz a magyar nemzetnek olyan miniszterelnöke, aki azt is a nemzet részének tekinti, aki egyébként nem ért vele egyet, addig én nem fogok ebben az országban kokárdát hordani."

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR KIÁLLT A GÖDÖR SZÉLÉRE

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.03.16.


Régóta tudjuk, hogy a politikusok beszédeit nem a politikusok írják, ettől függetlenül velük fogják azonosítani az elhangzott mondatokat. Orbán Viktor úgy érezte, hogy a nemzeti ünnepen a szokásosnál is több aktualitást építtet be a beszédébe, és olyan szélsőséges retorikát rendel magának a beszédíróitól, mely még a híveit is megdöbbenti. A márciusi esőben csatakos hajjal úgy festett, mint aki eldöntötte, hogy a gödör széléről szól a híveihez.

„A magyar ember olyan fajta, hogy kiáll az igazáért, ha kell.” Ezt a mondatot akár az ellentüntetők valamelyik szónoka is mondhatta volna, de nem mondta, mert aki ebben az országban él, az tudja, hogy a magyar ember sokfajta. Vannak, akik kiállnak az igazukért, vannak, akik sunyin meglapulnak a háttérben, mások helyezkednek, sokan pedig igyekeznek jó helyet foglalni a húsosfazék körül. A magyar ember épp úgy sokféle, mint a kongói, francia, egyiptomi vagy orosz. Egy ország attól sokszínű, attól érdekes, változatos, hogy sokféle ember él benne, de közös bennük, hogy mindannyian ugyanazt a nyelvet beszélik, közös a történelmük, a kultúrájuk, és persze ugyanazok a törvények vonatkoznak mindenkire...

ITT OLVASHATÓ

TRUMP MEGÁLLÍTHATATLAN

DANUBE INSTITUTE
Szerző: Árpási Botond
2016.03.16.


Donald Trump elnökjelöltsége egyre biztosabbnak tűnik, miközben a lejárató kampányba mindinkább belefáradó Republikánus Párt establishment szárnya képtelen a New York-i iparmágnással szemben ellenjelöltet állítani. Bernie Sanders átmeneti megerősödése nem jelent valós kihívást a demokrata Hillary Clintonnak, így elemzők egyre inkább egy Trump-Clinton választási küzdelem lehetséges kimeneteleiről írnak.
Sanders győzelme
Meglepő eredményt hozott a demokratáknál a március 8-án Michigan államban tartott előválasztás: Bernie Sanders másfél százalékponttal, a voksok 49,8 százalékával megverte Clintont. A váratlan eredmény egyrészt igazolhatja a „demokrata szocialista” gazdaságpolitikai elképzeléseinek széles társadalmi támogatottságát, valamint a volt külügyminiszter által dominált demokrata elnökjelöltségért folytatott verseny újbóli kiéleződését. A New York Times elemzői szerint az előválasztások eredménye rávilágít Clinton két fontos társadalmi csoportban mutatott gyengeségeire: a fehér munkás férfiak illetve a független szavazók körében. Meglepetés volt továbbá, hogy közvélemény-kutatások szerint Clintonnak volt nagyobb esélye a győzelemre. Sanders az eredményhirdetés után így fogalmazott: „Hálás vagyok a michigani embereknek azért, hogy dacolnak az elemzésekkel és felmérésekkel, és minket támogatnak”.
ITT OLVASHATÓ

NEM SZABAD GYŰLÖLETBŐL POLITIZÁLNI

BUGÁR BÉLA BLOGJA
Szerző: Bugár Béla
2016.03.16.


Politikai karrierem legnehezebb napjait élem meg. Nem csak azért, mert nagyon kemény döntéseket kell meghoznom, hanem azért is, mert a választók egy része most mintha elutasítaná azt, amit eddig elfogadott. Gondolok itt az együttműködésre,
a kompromisszumkötésre, a tények és a vélemények közötti különbségtételre, valamint arra, hogy tegyük félre a történelmi sérelmeket. Azok, akik a mai napig tapsoltak az együttműködésnek, ma elítélik és árulásnak nevezik. Azok, akik pedig a Híd megalapítása óta árulónak neveznek, most az előrehozott választásoknak örülnének, amelyek a radikálisok megerősödésén kívül semmit sem hoznának.

Mindig a kis lépések politikájának híve voltam. Egy ország működésének jellegén lehet egyik napról a másikra változtatni, csak fokozatosan. Minden attól függ, hogy mit engednek a körülmények. És az idei márciusi választások egyértelműen meghatározták a jövő lehetséges lépéseinek keretét...

ITT OLVASHATÓ

ÁTVERŐ CIRKUSZI MŰSORRÁ SILÁNYÍTJA A CSEPELI HÉV ÉS A MÉREGRAKTÁR ÜGYÉT BORBÉLY LÉNÁRD POLGÁRMESTER?

CSEPELIEK BLOG
Szerző: csú
2016.03.16.


Na végre! – kiálthatna fel az a csepeli, aki fontosnak tartja, hogy a kerületi képviselő-testület ülésén olyan ügyekkel foglalkozzanak, ami a csepeliek sorsát befolyásolja. Na végre! – folytathatná az örömkitörést ugyanez a csepeli, mivel a mai ülésre szóló meghívóban a napirend-tervezetben szinte kivétel nélkül ilyen témákkal találkozhatunk. Régen, nagyon régen fordult elő hasonló a XXI. kerületben. A Borbély Lénárd polgármester által aláírt meghívóban ugyanis azt olvashatjuk, hogy – ELVILEG – a következő közügyekről lesz szó: a csepeli lakosság alapvető érdekei melletti elköteleződés; lakossági fórum kezdeményezése a Metrans Konténer Kft. beruházási terveivel kapcsolatban; gyermekeink jövője; az Észak-Déli regionális gyorsvasút (5-ös metró) megvalósításának támogatása.
Egyik téma fontosabb mint a másik, hiszen a Nagy-Duna-partra tervezett Metrans beruházás a Salak utca közelében lakók életét keseríti meg, miközben óriási fennakadásokat okozhat egész Csepel közlekedésébe. Az ötös metró a csepeli HÉV jövőjét tenné világossá úgy, hogy nem zaklatná újra és újra a kedélyeket a Borbély úr által megszavazott fővárosi lázálmokkal. És így tovább…(Az előterjesztések itt elolvashatók)

ITT OLVASHATÓ

VIKTOR, AZ NEVET, AKI UTOLJÁRA NEVET!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.03.16.


Kedves Viktor, mint annak az országnak a miniszterelnöke, amelyben élek, én ezt neked nem ajánlom. Kiröhögni a tüntetőket, kiröhögni 50-80 ezer embert, akik egy célért, méghozzá egy igen tiszteletreméltó célért, a közoktatás megjavításáért, a gyermekeink jövőjéért végigvonultak tegnap Budapest utcáin: nem jó ötlet.

„Én úgy vettem, hogy ez egy tréfa”, „olyan viccesen hangzott az egész” – mondta Orbán Viktor a Népszabadság kérdésére, hogy mit gondol a március 15-én a Kossuth téren elhangzott követelésekről.

Kedves Viktor, nem azt kérték, hogy mondj le, csak egy bocsánatkérést kértek tőled, hogy kedvesen és szelíden mondd azt, hogy bocsánatot kérek azoktól, akiket megsértettem, megaláztam az elmúlt 6 évben. Kedves Viktor, csak annyit kértek tőled, hogy tanárként tudjanak dolgozni, hogy a gyerekeink egy jobb oktatási rendszerben tanulhassanak, hogy jobban működjön az ország. Nem ez lenne alapból egy miniszterelnök feladata? No meg egy demokráciában nem az lenne a miniszterelnök feladata, hogy a tiltakozók kiröhögése helyett végre érdemben foglalkozzon a követeléseikkel?

A miniszterelnök dolga, nem az, hogy kiröhögje a népét, hanem, hogy szolgálja...

ITT OLVASHATÓ

SZAKÁLLAS NŐKKÉ ÁLLTAK ÖSSZE A TV2 NAGY DUETTJÉNEK PÁRJAI

COMMENT:COM
Szerző: Szűcs Gyula
2016.03.16.


Én sajnos nem ismerek fel senkit az új promóvideókban, remélem a kedves olvasók igen!
Hajtás után megvillantunk pár videót! Rubint Réka, Tokár Tomi kolégánk, a herevasaló Berki, Kozsó (vagy a tincs nélküli ikertornya, Hevesi Tamás?) és a balesete után lábadozó Rékasi talán mintha felvillana valamelyik szpotban, de nem fogadnék egyikük szereplésére sem komoly összegben!


ITT OLVASHATÓ

AZ ORBÁNI NAGY "STRATÉGIA"

MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM BLOGJA
Szerző: Modern Magyarország Mozgalom
2016.03.16.


A szíriai menekültek azért kényszerültek elhagyni hazájukat, mert az orosz repülőgépek szétbombázták otthonaikat. A kétmillió lakosú szíriai város, Aleppó teljesen elnéptelenedett, mert Putyin légiereje polgári célpontok tömkelegét változtatta romhalmazzá. Beleértve kórházakat és iskolákat is.
 
Tegnap éjjel az amerikai hadsereg koalíciós szóvivője megerősítette, hogy az orosz támadások kevesebb, mint tíz százalékának volt célpontja az elvetemült, szélsőséges iszlám terrorhadsereg, az ISIS. Az orosz katonai támadások túlnyomó többsége bizonyíthatóan az Asszad elnökkel szemben álló mérsékelt felkelők és a védtelen polgári lakosság ellen irányult...
 

ÁPRILISBAN DEBÜTÁL EDVIN MARTON ÚJ SHOWMŰSORA: ROCK SIMPHONY

BUSINESS & CAFÉ
Szerző: business & café
2016.03.16.


Edvin Marton magyar származású világhírű hegedűművész rock zenekarával adja elő legújabb albuma, a Rock Symphony dalait 2016. április 17-én a Budapesti Kongresszusi Központban az év crossover koncerjén.
Felejthetetlen, izgalmas koncertshow keretein belül hallhatja először élőben a magyar közönség Edvin Marton új albumának, a Rock Symphony-nak legnagyobb slágereit 2016. április 17-én a Budapesti Kongresszusi Központban.


A magyar származású világhírű hegedűművész ötvözi a klasszikus és a rock hangzást, amelynek köszönhetően egyedi hangzásvilágot, különleges zenei atmoszférát teremt a koncertjein.


ITT OLVASHATÓ

MI KÖZE A KERESZTÉNY CSALÁDNAK A KDNP-HEZ?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kettős Mérce
2016.03.16.


Az elmúlt hetekben se szeri, se száma nem volt a családról, nőkről szóló konferenciáknak, a nőnap erre a keresztény-konzervatív intézmények számára is adott apropót. Feltűnő, hogy a családról és nőkről szóló rendezvények sorában fehér hollónak számítanak azok, ahol a szervezők tesznek azért, hogy  a feltételezett célcsoport tagjait is motiválják a részvételre, hogy eljussanak a rendezvényekre és hozzászóljanak ezekhez a kérdésekhez. Ennek egyik feltétele lenne például a gyermekmegőrző biztosítása a helyszínen, vagy netán olyan női előadók szerepeltetése, akik valamennyire képesek pragmatikusan szemlélni és láttatni a gyermekvállalással kapcsolatos örömöket - és a kihívásokat is. Jó lenne, ha a "semmit rólunk nélkülünk" elv működni tudna a kisgyerekes nők esetében is.

A Brankovics Alapítvány múlt szerdai Kereszténydemokrata családpolitika című konferenciáján például kilenc előadóból kettő volt nő (egyikük a 75 éves Bagdy Emőke), és az ötvenes férfi előadók már üde színfoltnak számítottak. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne mondtak volna használható és megfontolandó szempontokat a családról szóló szélesebb társadalmi párbeszédet illetően – kérdés persze, hogy mennyire tekinthető szélesebb társadalmi rétegnek mindaz, amit a KDNP képvisel, még akkor is, ha szeretjük felhangosítani mondandójukat.

A konferencián elhangzott előadások alapján megkísérlem felvázolni, melyek azok a törekvések és állítások, amelyek párbeszédkészek, teológiai alapokat tekintve is elfogadhatóak, és melyek azok, amelyek problematikusak...

ITT OLVASHATÓ

HOGY FOGOM KIBÍRNI SAJT NÉLKÜL?!

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Zizik
2016.03.16.


10. hétMúlt hét hétfőn írtam egy eléggé kesergő posztot. Aztán ahogy telt a hét és letisztultak bennem a gondolatok, arra gondoltam, hogy inkább átírom. Mégsem olyan sötétek a felhők, és a nap is mindig kisüt egy idő után. A nagy nekikeseredésem oka pedig az volt, hogy újra előjött a terhességi tejallergiám. Az első terhességemnél is, egy idő után éreztem, hogy bizony nem tesz jót a joghurt és utána fáj a „gyomrom”. (Később kiderült, nem a gyomrom fájt, hanem a májam.) Meg megjelentek rajtam a kiütések, ha túl sok tejterméket ettem, így akkoriban csak visszafogtam magam. Most teljes tilalmat vezettem be magam számára. Nincs vaj, tej, tejszín, tejföl, joghurt és SAJT! Ez utóbbit eléggé nehezen élem meg, mivel Kward Lipi rokona vagyok, legszívesebben a sajtot is sajttal enném. Az igazán „büdös” sajtokon kívül bármi jöhet, mint Gombóc Artúrnak a csokoládé. Na, ennek most vége, legalábbis amíg Bogyó benn van.
ITT OLVASHATÓ

NEM HAGYJÁK, HOGY SZAKÉRTŐK IRÁNYÍTSÁK AZ OKTATÁST - INTERJÚ A TÜNTETŐKKEL

ÁTLÁTSZÓ OKTATÁS
Szerző: CD - Borsi Rebeka
2016.03.16.


A március 15-ei pedagógus tüntetésen végig követtük az utcákon hömpölygő tömeget, hogy megtudjuk mit gondolnak a résztvevő emberek mindarról, ami jelenleg történik az oktatásban.
A tüntetők között találkoztunk tanárokkal, diákkal, egészségügyi dolgozókkal, de volt aki nyugdíjasként vonult utcára a pedagógusok ügyéért. A hideg idő ellenére több tízezren voltak kint tegnap a Kossuth téren, ahol Pukli István bejelentette, hogy sztrájkba fognak, ha a kormány 23-áig nem teljesíti követeléseiket.
Szavait hatalmas tapsvihar és ováció követte. Volt, aki elsírta magát a hallottak után.ITT LÁTHATÓ, OLVASHATÓ

5 MILLIÁRD FORINT A BUDAPESTI OLIMPIAI PÁLYÁZATHOZ KAPCSOLÓDÓ TANÁCSADÁSRA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző:ErdélyiK
2016.03.16.


Bár a budapesti olimpiai pályázatnak még logója sincs, a kormány teljesen eltökéltnek tűnik, és mindenáron meg akarja nyerni a 2024-es nyári játékok rendezési jogát.
Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint 5 milliárd 155 millió forintot fizetnek ki “A XXXIII. Olimpiai Játékok és a XVII. Paralimpiai Játékok 2024-es budapesti megrendezésére vonatkozó pályázat elkészítéséhez szükséges külső szakmai tanácsadói feladatok ellátása.” címszóval.

ITT OLVASHATÓ

A FÉLRESIKLOTT FORRADALOM

AMERIKAI NÉPSZAVA
Szerző. Bartus László
2016.03.16.A március 15-i tüntetés szervezői öt év után először értették meg, hogy nem lehet a rendszerrel elégedetlen tömeget úgy hazaküldeni, hogy utána nem történik semmi. Most történt meg az első lépés a rendszer teljes bojkottja és egy általános országos sztrájk felé, amely a rendszer megdöntéséhez vezethet. Az egyórás sztrájk  elindíthat egy hullámot, felbátoríthat másokat, ezért az első lépés lehetne a szabadság felé. Abban az esetben, ha sikerülne kijavítani a hibát, amit elkövettek.
Ez az első bátor lépés 2010 óta, hogy ultimátumot adtak Orbánnak. Ez mindenképpen dicséretes. De az ultimátum téves alapra épül. A Facebook-csoportokban és baráti társaságokban sörözgetve jól hangzik, hogy “Orbán Viktor kérjen bocsánatot az elmúlt hat évben megalázott és megfélemlített emberektől”, különösen az ötödik sör után, de ezt nem lehet komolyan venni. Azt mondja erre Orbán, “ha megbántottam valakit, szívesen bocsánatot kérek, de tessék megmondani, mivel aláztam vagy félemlítettem meg bárkit?” Akkor bele kell kezdeni egy hosszú magyarázkodásba, amelyen csak mosolyogni lehet.
ITT OLVASHATÓ

SZINGLIADÓ - NINCS ÉS MÉGIS VAN

ALAPBLOG
Szerző: Travolta
2016.03.16.


Legutóbb úgy két hónapja szaladt végig a sajtón a szingli adó „rémképe”, amit olyan felháborodás kísért, hogy még az ötletgazdák is riadtan határolódtak el az eszmétől. Én most kevésbé magával az ötlettel szeretnék foglalkozni. Szerintem ugyanis sokkal érdekesebb az a jelenség, hogy azáltal, hogy egy egyszerű jövedelem újraelosztási kérdéstpolitikai termékként próbál valaki tálalni, rögtön milyen feszültségeket lehet generálni. Jelen esetben például az, hogy míg a társadalom túlnyomó része támogatja a családi adókedvezményt, addig az ezzel szinte szinonim szingli adót már támadja.

ITT OLVASHATÓ

ÜZENET ORBÁNNAK: NINCS BOCSÁNAT!!!

BANDITAPOLITIKA
Szerző Virányi András (Bandita)
2016.03.15.


Tanítanék. Tanulnám. Gyógyulnék. Gyógyítanám. Dolgoznék itthon. Megélnék belőle. Csak pár szó amelyek jelentősége mára már elveszett a mindent elhomályosító létfenntartás bizonytalanságában. Népszavaznék. Vasárnap vásárolnék. Vagy csak sétálnék ahol akarok azon a napon. Csak egy példa ahol a hatalom úgy akarja ne azt tegye a választó amihez addig kedve volt. Majd ő megmondja, mert jobban tudja mit akar a szavazó, majd ő meghatározza mit tehet meg az állampolgár ha azt a saját érdeke úgy tartja helyesnek.

Szinte nincs ma a társadalomnak olyan csoportja, ahova a kormány ne tette volna be mocskos lábát azok mindennapjaiba a maga akarata szerint. Orbán Viktor már a fülkeforradalom után világossá tette nem fog megbocsájtani a nyolc évig ellenzékben töltött időért. Már egyszer régen megkóstolta a hatalmat és ízlett neki amit akkor tapasztalt, és még többet akart belőle. De akkor elvették tőle azt. És ezért mindenki mást felelősnek tartott, csak magát nem. Szerinte csak az a helyes ami szerinte helyes, csak az a jó, ami szerinte jó, és csak az megfelelő ami mindenben az ő érdekét szolgálja. Nyolc hosszú évig érlelte magában a hatalom felhasználásának a megfelelő módját arra, az országot a saját képére formálja ha az még egyszer sikerül neki. És sajnos ez bekövetkezett.


ITT OLVASHATÓ

MAGYAR LED-LÁMPÁK MENNI SZUDÁNBA

VASTAGBŐR
Szerző: laspalmas
2016.03.16.


Tegnap közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel az erről szóló hírt, de pár dolog nem stimmel.
Tegnapi MTI-hír, hogy “A csarodai Bereg Led Kft. 2,2 millió euró (683 millió forint) értékben szállíthat utcai világításra szolgáló napelemes lámpatesteket Szudánba – adta hírül a Külgazdasági és Külügyminisztérium.”.
“Az egyedi magyar technológiával készülő, szabadalommal védett termékek Szudán Észak-Darfúr tartományának székhelyén, el-Fásirban világítanak majd meg mintegy 20 kilométernyi utcaszakaszt. A lámpatestek telepítését várhatóan a nyár elejére fejezik be.
A tárca szerint az üzletkötés a Kartúmban egy éve működő Szudáni-Magyar Kereskedőház, valamint a kairói magyar nagykövetség támogatásával és együttműködésével valósult meg, és így a magyar kormány déli nyitási politikájának újabb sikereként értékelhető.
A minisztériumban úgy látják, a Bereg Led Kft.-nek jó esélyei vannak arra, hogy a mostani projekt megvalósítása után további szerződéseket kössön közterek megvilágítására Szudán más részein is.  
Ezt több hírportál is átvette mindenféle ellenőrzés nélkül. Pedig az sose árt.
Először is: ilyen cég nem létezik.

ITT OLVASHATÓ

DOKUMENTUMFILM A ROMÁN SZÉLSŐJOBBOLDALI PÁRT, A NOUA DREAPTA MEGHATÁROZÓ FIGURÁIRÓL

ÁTLÁTSZÓ - VIDEO
Szerző: siposzoltan
2016.03.15.Tavaly ősszel párttá alakult, és a 2016-os választási évben indulni tervez a választásokon a szélsőjobboldali legionárius ideológiát feltámasztani igyekvő Noua Dreaptă (Új Jobboldal). A RISE Project dokfilmet készített a mozgalom történetéről és a legfontosabb figuráiról.
Bár kevesen vannak, hangosan ismételgetik nagyjából ugyanazokat a gondolatokat. Bár előszeretettel hordanak katonai ruhákat, a szentképek elmaradhatatlan kellékei a felvonulásaiknak. Azt állítják magukról, Romániát védelmezik – azonban egyesek közülük megsértik az ország törvényeit.
Ők a Noua Dreaptă (Új Jobboldal), mely nemrég párttá alakult, miután éveken kereszül a legionárius mozgalom ideológiájára alapozva keresték identitásukat, fenyegetve a magyarokat, a homoszexuálisokat és a bevándorlókat – persze amikor épp nem maguk között torzsalkodnak.

ITT OLVASHATÓ

KÜLFÖLDRŐL SZERVEZETT FORRADALOMRÓL, EURÓPAI SZABADSÁGHARCRÓL BESZÉLT ORBÁN VIKTOR

ARMAGEDDON NYOMÁBAN
Szerző: Andre Lowoa
2016.03.15.Hazai eredetű és külföldről szervezett forradalmakról, a nemzetek, etnikumok felszámolásának veszélyéről, és az európai nemzetek ébredéséről beszélt Orbán Viktor március 15.-én, a ’48-as forradalommal kapcsolatos megemlékezésen. Magyarországon nem tudott meggyökerezni az internacionalizmus, a politikai fősodorba visszatér a nemzeti származás fontosságának gondolata.
A kormányfő március 15.-i beszédét a lengyel és magyar sorsközösségről, közös szabadságharcról értekezéssel kezdte, majd egyértelmű határvonalat húzott a hazai eredetű és a külföldről szervezett forradalmak közt. Orbán kijelentette; Európa szabadságharca megkezdődött, és Magyarország ebben sajátos szerepet tölt be, Lengyelország pedig fontos szövetségesünk a nemzetek felszámolása, a kontinens idegen civilizációs eredetű tömegekkel betelepítése, és az Európai Egyesült Államok létrehozása ellen vívott harcban.
“Miként a szabadságharc döntő csatáiban, úgy most is itt van velünk egy lengyel légió. Köszöntöm Bem tábornok lelkes utódait, üdvözöljük a nagy lengyel nemzet fiait. Miként ezeréves közös történelmünk során mindig, most is mellettetek állunk a küzdelemben, amelyet hazátok szabadságáért és függetlenségéért vívtok. […] A lengyel-magyar sorsközösség megnyilatkozása, hogy a másik dicsőséges forradalmunk, az ’56-os is éppen a Bem szobor és a Kossuth tér között született meg.”


ITT OLVASHATÓ

POFÁN KÖPNI A NEMZETI ÜNNEPET

NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2016.03.15.


ITT OLVASHATÓ
 


SZABADSÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző:Tamás Róbert
2016.03.15.


Heltai Jenő: Szabadság

Tudd meg : szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg,
Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolni valója.
 
Tudd meg : szabad csak az, kinek
Ajkát hazugság nem fertőzi meg,
Aki üres jelszókat nem visít,
Nem áltat, nem ígér, nem hamisít.
Nem alkuszik meg, hű becsületéhez,
Bátran kimondja, mit gondol, mit érez.
 
Nem nézi azt, hogy tetszetős-e,
Sem azt, kinek ki volt, és volt-e őse,
Nem bámul görnyedőn a kutyabőrre
S embernek nézi azt is aki pőre.
Tudd meg : szabad csak az, aki
Ha neve nincs is, mégis valaki,
 
Vagy forró, vagy hideg, de sose langyos,
Tüzet fölöslegesen nem harangoz,
Van mindene, ha nincs is semmije,
Mert nem szorul rá soha senkire.
Nem áll szemébe húzott vaskalappal,
Mindég kevélyen szembe néz a Nappal,
 
Vállalja azt, amit jó társa vállal,
És győzi szívvel, győzi vállal.
Helyét megállja mindég, mindenütt,
Többször cirógat, mint ahányszor üt,
De megmutatja olykor, hogy van ökle....
Szabad akar maradni mindörökre.
 
Szabadság! Ezt a megszentelt nevet
Könnyelműen, ingyen ajkadra ne vedd!
Tudd meg : szabad csak az,
Aki oly áhítattal mondja ki,
Mint Istenének szent nevét a jó pap.
Szabad csak az, kit nem rettent a holnap.
 
Ínség, veszély, kín meg nem tántorít
És lelki béklyó többé nem szorít.
Hiába őrzi porkoláb s lakat,
Az sose rab, ki lélekben szabad.
Az akkor is, ha koldus, nincstelen,
Gazdag, hatalmas, mert bilincstelen.
 
Ez nem ajándék. Ingyen ezt nem adják,
Hol áldozat nincs, nincs szabadság.
Ott van csupán, ahol szavát megértve
Meghalni tudnak, és élni mernek érte.
De nem azért dúlt érte harc,
Hogy azt csináld, amit akarsz,
 
S mindazt, miért más robotolt,
Magad javára letarold,
Mert szabadabb akarsz lenni másnál.
A szabadság nem perzsavásár.
Nem a te árud. Milliók kincse az,
Mint a reménység, napsugár, tavasz,
 
Mint a virág, mely dús kelyhét kitárva
Ráönti illatát a szomjazó világra,
Hogy abból jótestvéri jusson
Minden szegénynek ugyanannyi jusson.
Míg több jut egynek, másnak kevesebb,
Nincs még szabadság, éget még a seb.
 
Amíg te is csak másnál szabadabb vagy,
Te sem vagy még szabad, te is csak...
Gyáva rab vagy.
 

BRÜSSZEL NEM KÉPES DÖNTÉSEKET HOZNI - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2016.03.16.


Tegnapi beszédét Orbán Viktor arra használta, hogy menekültellenes hangulatot keltsen, szerinte a migránsok bűnözők. Szerinte a bevándorlás újrarajzolja Európa kulturális és politikai arculatát és tönkreteszi a keresztény örökséget. A magyar bíróságokon futószalagon zajlanak a menekültek eljárásai és kiutasítással végződnek. Ismét egyre több menekült érkezik, újra feszült a hangulat a táborokban.

ITT OLVASHATÓ

NAGYOBBAT SZÓLT EGY PERC CSÖND A KOSSUTH TÉREN, MINT ORBÁN ÖSSZES HARSÁNY HAZUGSÁGA

MAGYAR NARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.03.15.


Orbán megállítja a népvándorlást, Gyurcsány érzi a tavaszillatot, Kossuth-díjak hullanak az égből és a magyar családpolitikát már a tengerentúl is elismerik. Nemzetiszínű híreink.

Nem lesz itt népvándorlás!
Március 15-re való tekintettel Lázár Jánostól kezdve Fodor Gáborig mindenki beszédet mondott, a nép azonban leginkább hőn szeretett miniszterelnökünk beszédére volt kíváncsi. Orbán Viktor szokásához híven a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén szónokolt egy nagyot. Volt szó milliós népvándorló emberhordákról, akik bandákban jönnek majd és megerőszakolják asszonyainkat, akik nem akarnak beilleszkedni, ellenben ránk erőltetik majd saját világukat, akikkel együtt elhatalmasodik a bűnözés, a terror, és akiket azok az oktondi emberi jogi aktivisták feszt támogatnak, nemhogy a haza védőivel tennének ugyanígy. A felelős mindezért nyilvánvalóan Brüsszel, aki most már nagyobb veszélyt jelent a nemzeti szuverenitásra, mint bármi más kerek e világon, és akiket meg kell fékezni, ha véget akarunk vetni a népvándorlásnak. És ami persze menni is fog, hiszen „nem fogjuk engedni, hogy mások mondják meg, kit engedjünk be a házunkba és a hazánkba” – mondta Orbán...

ITT OLVASHATÓ

HOGYAN SEGÍTHETÜNK A TRÓNFOSZTOTT TESTVÉRNEK ELFOGADNI EGY KICSI ÉRKEZÉSÉT? 10+1 FÁJDALOMCSILLAPÍTÓTECHNIKA

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: kreatív pszichológia
2016.03.16.


Ha megtörténne, hogy házastársunk egy szép napon bejelentené, hogy újabb házasságot köt és mától mindannyian közösen fogunk élni, meg kell osztanunk a beköltöző új házastárssal a ruháinkat, ételeinket, figyelmünket, időnket, neki több törődésre lesz szüksége, ezért mi kevesebbet kapunk, minden rokonunk és barátunk csodájára fog járni, ajándékokkal halmozza el, mi pedig háttérbe szorulunk, alkalmazkodnunk kell és még szeretnünk is őt…akkor megélhetnénk, milyen az elsőszülött gyermekeknek, mikor testvére születik.
 
Jogosan kérnénk, hogy házastársunk vigye el az új betolakodót, mondván, hogy a poligámia nem fér a világképünkbe. A nagytestvér viszont hiába kéri, hogy vigyük vissza a kórházba a kicsit, meg kell szoknia, el kell fogadnia az új felállást. Ráadásul mindezt gyermekként, mikor a világ még amúgy is nagy és bonyolult, megküzdő képessége pedig még gyenge. Sose kérjük ezért a nagyot, hogy szeresse a kistestvérét, a szeretetet ugyanis nem lehet kikényszeríteni. Arra viszont megkérhetjük, hogy ne bántsa, vagy legalábbis viselje el
 
Hogyan segíthetünk a trónfosztott testvérnek elfogadni egy kicsi érkezését?
10+1 lelki fájdalomcsillapító technika
 

ORBÁN VIKTOR 3. MEGPUCCSOLTATÁSA - III. BEFEJEZŐ RÉSZ

ZÖLDEK PÁRTJA BLOG
Szerző: Zöldek Pártja
2016.03.15.


Az első rész itt érhető el: Link

A második rész itt érhető el: Link

Alább a folytatás, befejezés.

A 2010-es választások idejére az ország állapota és hangulata miatt az a bizonyos politikai inga, hatalmasat lendült a jobboldal irányába. Már csak az volt a kérdés, hogy a Fidesznek meg lesz-e a kétharmad. Azért a biztonság kedvéért a két fél, Fidesz-Mszp bejuttatott egy-egy bolygó pártot…
 
A Fidesznek, Rogánnak(?) Orbán régi bizalmasára, volt védőügyvédjére, a papa Orbán Győző cégeinek jogi képviselőjére, Schiffer Andrásra esett a választás, hiszen nem akárkire bíz az ember ennyi pénzt, három milliárdot. Hogy mennyire gondos és tudatos volt a "kollaboráns" kiválasztása had hívjam segítségül a magyar Bismarckot, Lázár Jánost:
 
  „…egyenesen pofátlannak tartjuk, hogy a Kádár-rendszer egyik vezető diplomatájának, egy kommunista kollaboránsnak a leszármazottja terjeszti be az LMP javaslatát. (...) Úgy gondolom, hogy a Kádár-rendszerben csak az lehetett Skandináviában vagy az ENSZ-ben nagykövet, aki együttműködött Kádár Jánossal. Schiffer Pál, András nagyapja is rendszerműködtető volt.” – Lázár János
 
Az új párt névválasztása tipikus SZDSZ-es pampogás, Lehet Más a Politika, LMP. Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ez a balliberális csapat az országgyűlésből éppen kibukó SZDSZ reinkarnációja, melyet egy vékony zöld mázzal próbáltak álcázni.
 
A másik bolygópárt felemelése a kitalálóinak aljasságát bizonyítja. A Jobbiknak Parlamentbe jutásához az MSZP-SZDSZ összedobott három milliárdot. A Jobbik arculatát kiváló szakemberek tervezték meg a klasszikus „náci divat” szerint: bakancs, fekete egyenruha, zárt alakzatban menetelés. A sok becsületes, jóérzésű keresztény magyar ember, aki a Magyar Gárdát alkotta, csupán eszköz volt az antiszemitizmus kihunyóban lévő lángjának felszításában. Azt hitték jó ügyért menetelnek, holott csak arra kellettek, hogy lehessen félelmetes fotókat, videókat készíteni a Nyugat-európai mameluk demokráciák, de legfőképp az öreg manhattani zsidók riogatására.
 
Mindkét kísérlet elsődleges célja, nem a két párt bejuttatása volt a Parlamentbe, hanem, hogy 4,99%-ot vigyen el az LMP az MSZP-től, a Jobbik a Fidesztől. Ezért a keresztfinanszírozás. De mindkét „kicsi” túlteljesítette a tervet, okozva némi fejfájást a „szüleinek”...

ITT OLVASHATÓ
 
 

SAULKÉNT ÉLNI 4. - ELLENSÉGKÉP

TARSKI BLOG
Szerző: Tarski
2016.03.16.


Minden politikai küzdelem alapja az, hogy megjelöljék azokat a célokat, amiért és akik ellen küzdeni fognak. Ez utóbbi a legkülönfélébb dolog, vagy ember(csoport) lehet, mindenesetre egybe kell sűríteni valamiféle jól körülírt ellenségképbe azért, hogy megindokolhassák a politikai harcuk okát és célját. A német politikai hisztériának is megvolt a maga ellenségképe, így általában maguk a franciák, akik, amint azt korábban jeleztem, a német egység kialakításának útjába álltak. De a náciknak, mint egy önálló német politikai társulásnak is megvolt az ellenségképe, ami köré csoportosíthatták a politikai cselekményeiket. Ebbe az ellenségképbe tartozott a zsidóság és a marxizmus. Hitler még a bécsi „tanulóévei” során alakította ki a két fő ellenségképét, amit a Mein Kampf című programadó könyvében így írt le: „Ebben az időben nyílt ki a szemem az általam előbb névleg is alig ismert, a német népre gyakorolt szörnyű jelentősége tekintetében pedig teljesen ismeretlen két veszély meglátására. Ez a két veszély: a marxizmus és a zsidóság.”

ITT OLVASHATÓ

LAVINA

TUAREG BLOG
Szerő: Tuareg
2016.03.16.


Reggel kifütyültük Orbánt a hívei körében, reagált is rá a beszédében. De az igazi, megrendítő erejű pofont délután kapta a Kossuth téren. Elindult az, amire 6 éve várunk, és ami elsöpri rövid időn belül a Felcsúti Keresztapát.

Délelőtt nagyjából 300-an gyűltünk össze a Kálvin téren, de hangerőben jobbak voltunk, mint az egyébként nem sokkal több valódi Fidesznyik kicsit odébb. Több volt a lengyel széljobber, mint a magyar orbánimádó, egypár piától föllelkesült baromarcú kivételével - lányt ütöttek, gondosan kiválasztva a fizikailag gyengébb célpontot - riadt csendben is voltak. Nem szokták meg, hogy visszapofáznak a Gazdának, azt meg aztán végképp, hogy a Diktátor olyannyira megzavarodik, hogy reagálnia kelljen egy eseményre. Elszokott a rögtönzéstől, hülyeséget is beszélt, bár tulajdonképpen ebben semmi meglepő nincs. Na, de ugorjunk, megvolt a délelőttnek is a maga jelentősége: minden, ami lazítja Orbán hatalmi szövedékét, az értelmes dolog, de a délután, az gyilkos erejű volt.

Nem azért, mert elfoglaltuk a Parlamentet, és kikiáltottuk a Köztársaságot, mert ez nem is volt cél. Akik a 15-e előtt írt blogomat elsőre nem értették, most olvassák újra: az zajlik, amit abban előre jeleztem. Nem robbanás, nem hegyomlás, hanem amit a címben mondtam: LAVINA. Mindent elsöpör, ami az útjába kerül, de csak akkor, ha már elég havat gyűjtött magába a hegycsúcsról lefelé gördülve. Hógolyóként indul, csuszamlásként folytatódik, aztán mire a völgybe ér, sokezer tonnányi gyilkos förgeteggé válik. Mondom: mire a völgybe ér. És ez fontos, és ezt kell mindenkinek megérteni, mert a türelmetlenség most hógolyózáshoz vezet, de nem a Diktatúra legyalulásához, és a korhadó fatörzsek maradéktalan eltakarításához...


ITT OLVASHATÓ