2015. december 15., kedd

ÍGY MŰKÖDIK A NŐ SZOLIDARÍTÁS ÉS A FEMINIZMUS KÖZEL-KELETEN

ÜVEGPLAFON BLOG
Szerző: Vida Ágnes
2015.12.15.


A nyár közepén érkezett a felkérés: adjak elő egy női konferencián. Európában vagy az Egyesült Államokban rengeteg ilyet szerveznek, de ez most különleges volt, hiszen egy olyan országban szervezték, ami nem igazán jár élen a nők jogaiért és egyenlőségéért való küzdelemben: Iránban.
Női konferencia abban az országban, ahol még ma  is előfordul, hogy nőket köveznek meg vagy vetnek börtönbe csak azért, mert nem illő öltözetet viselnek? Ráadásul női vállalkozásokról, munkahelyekről szóló? Egyáltalán: lehet vállalkozni nőként egy olyan országban, ahol a nők nem válhatnak el az őket bántalmazó házastársuktól és ahol egyedülálló nőként gyakorlatilag munkát sem kaphat az ember? Nem először a nők alapvető jogaival kéne kezdeni? - gondolja ezt az országot belülről nem ismerő laikus és gondoltam én is, amíg el nem utaztam Iránba és meg nem ismerkedtem a helyiekkel...
 
Már az isztambuli repülőtéren az átszálláskor kíváncsi voltam rá, kik szállnak fel az Iránba tartó gépre: rengeteg volt közöttük a nő és sehol egy kendő...Sokan már leszálláskor felkapták a kendőt, volt, aki teljesen át is öltözködött, néhány miniszoknyás tinilány pedig a repülőtéren a mellékhelyiségbe szaladt be gyorsan átöltözni. Iránban nem kötelező a csador, nem kell az arcot takarni, de nyilvános helyen kendőt kell hordani és legalább combközépig érő hosszúujjú felsőt. Ennek persze sokféle változata van, a nők nagyon változatosan variálják: a legtöbben színes átlátszó kaftánt vagy hosszú blézert viselnek. A frizurájukhoz is vannak trükkjeik, speciális csatok, amiknek a révén jobban néz ki a kendő alatt a haj.
 
Mivel az irániak nagyon kedvesek és nyitottak, szívesen és őszintén beszélgettek velünk az országuk szokásairól...
 

KÖVÉR: DUGNI TUD, DE SZÜLNI NEM... GONDOLKODNI SEM...

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Endre István Simay
2015.12.15.Kövér Lászlót nem engedi el a terhesek problematikája.
Holott könnyen lehet, ez is a magától kifulladó történetek egyike lehetett volna. Bármilyen ostobaságokkal is keveredett el a Fidesz kongresszusára.
Melyek megszülték a maguk ellenreakcióit, mém-áradatait, és egy Facebook-os kezdeményezést annak érdekében, hogy negatív terhességi tesztekkel árasszák el a házelnököt. 
Itt fulladt volna ki alighanem a történet, ha a Fidesz prominense nem dönt amellett: beszól a Facebook-on kevergőknek.

Ezért a politikai, szociológiai éleslátásért már önmagában megérdemelné, hogy közröhej tárgyává váljon.
Nem feledve persze, hogy az egész történet egyik legnagyobb vesztese a lánya lehet.
Nem ténylegesen, hanem emberileg.
Eltekintve persze attól az esettől, ha nem kívánja élete hátralevő részét izoláltan, kapszulában tölteni.
Mert azért a házelnök nem mulasztotta el becitálni a történetbe. Ha csak közvetetten is.
Úgy is, mint nőt, de úgy is, mint férfiúi 
önmegvalósításának boldogságos tárgyát. 

ÚJABB SÚLYOS FEJEZETEK MUTYIÜGYBEN: TELJES GŐZZEL PÖRÖG A PÉNZSZIVATTYÚ

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Frankó Provolone
2015.12.15.


A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. Továbbra is elmondható, hogy a korrupciót állami szinten űző kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az Unió egyik legkorruptabb országának mondhatjuk magunkat. S nemcsak a Transpareny International gondolja így. A szervezet egyik konferenciáján maga Colleen Bell amerikai nagykövet beszélt arról, hogy bár az USA és Magyarország kereskedelmi kapcsolata egészséges, az amerikai üzleti körök szerint létezik a korrupció érzete, illetve hogy a korrupció gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatása olyan, mint „a rák, amely megtámadja a szervezetet, majd idővel meg is semmisíti azt”

Az amerikai nagykövet hasonlatával élve az elmúlt hónapokban a betegség egyre csak súlyosbodott, amelyhez a kormányzati törvénygyár is jócskán hozzájárult. Mostantól ugyanis állami vezetők hozzátartozói is elindulhatnak közbeszerzéseken, továbbá a kormánypártok a vagyonosodási vizsgálatok korlátozását is megszavazták. Az utóbbi érthető a kormányzat szempontjából, hiszen a korrupciógyanús ügyek újabb fejleményeinek szemrevételezése esetén a napnál is világosabb, hogy tele a padlás az állami vezetők rokonainak, ismerőseinek korrupt ügyeivel: legyen szó az oligarchiáknak éppen most átpasszolt földekről, a trafikmutyi nyerteseinek meggazdagodásáról, vagy éppen a plázastoppal kapcsolatos kormányzati intézkedésekről...

 
 

MÁRIA PATYOMKIN-ORSZÁGÁNAK BOLDOG KARÁCSONYA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Edgar
2015.12.15.Kósa szerint minden rendben. 
Nem veszített az ország sokszázezer fiatalt. Nem szakadtak szét családok. Nem akar másik sokszázezer menni, el innen, hogy lehessen jövő.
“Nem igaz, hogy nagyon sok magyar menne ki külföldre dolgozni, a 340 ezerből 110 ezren napi szinten ingáznak. Ráadásul az EU-csatlakozás előtt 220 ezren dolgoztak külföldön.”(Kósa Lajos, 2015. december 14.-i parlamenti felszólalásából)

Igen, így valahogy. Nem igaz és kész, rendben van minden.Nem veszített az ország sokszázezer fiatalt. Nem szakadtak szét családok. Nem akar másik sokszázezer menni, el innen, hogy lehessen jövő.Nem díszítenek karácsonyfát Londonban a Kiskunhalasról érkezett csomagból előszedett szaloncukorral. Nem szomorodik el senki Brightonban a Balassagyarmatról küldött mézeskalács fűszeres-ünnepes-gyermekkort idéző illatától. Nincs egyetlen csepp könny a mákosbejgli emlékétől, amely úgy olvad a szádban és amit anya sütött. Mert tudja, mennyire szereted.Nincs Borsosberényben a konyha sarkában kuporgó asszony, aki azon töpreng: előkeresse-e a karácsonyfa talpat. Mert minek? Kinek? Akiért előkeresné, most nem jöhet… talán majd tavasszal.Nincs Münchenben olyan ember, aki a neten faggatja az anyját: hogyan is kell elkészíteni azt a töltöttkáposztát. Tudod, anyu! Ahogy te szoktad csinálni!Nincs Kecskeméten olyan apa, aki most bánja, amiért nem tanította meg a fiának, hogyan faragja be a fát a talpba. Mert mindig féltette, nehogy elvágja a kezét a kisbaltával az a gyerek. Meg kellett volna tanítani. Majd jövőre, ha haza tud jönni. Ha még lesz rá idő. Talán.Nincs. Boldogság van és egység.
Erős kormány, nemzeti összetartozás van.
Közakarat van, fejlődő középosztály, biztonság, jövő. 

AMIKOR A TISZTEK EGYÜTTMŰKÖDNEK ...

SAKKOZZ MINDENNAP BLOG
Szerző: Anna és Szilárd
2015.12.15.


...akkor bizony minden lehetséges!


Világos lép!
ITT OLVASHATÓ

AMIT NÉGY ÉV MEKI ALATT MEGTANULTAM

DINAMÓ MŰHELY
Szerző: Kate Norquay
2015.12.15.


A McDonald’s elviekben az a hely, ahol olyanokat foglalkoztatnak, akik más munkára nem alkalmasak. Feltűnt, hogy kezdő állásoknál nem vesznek fel olyanokat, mint akikkel én dolgoztam. Számos hátrányoshelyzetű, eltérő bőrszínű, elhízott kollégám volt, akik nem az elfogadottak alapján néztek ki, gyengébben beszélték a nyelvet, vagy csak túl fiatalok voltak. Ők voltak a lelkei a boltnak. A legjobb dolgozók ők voltak. Aztán megnéztem a Starbucksot. A nagyrészük pont olyan volt, mint én-jól kinéző, fehér, húszas évei elején, vékony és angolul jól beszélő. Ha fehér, húszas lány vagy, mindenki elítél, ha a Mekiben akarsz dolgozni. De nem hiszem, hogy ez vonatkozna mondjuk egy fogyatékos vagy egy középkorú bevándorlóra. Az ő barátaik nem kérdezik meg tőlük, hogy mikor lesz rendes állásuk. Mert ez az az állás, amit elvárnak tőlük. Ha azt hiszed, jobb vagy náluk, mert a kiskereskedelemben dolgozol, vagy aktákat tologatsz a recepción, tévedsz. Ez a hozzáállás undorítóbb, mint sült krumplit lapátolni. És én sem vagyok jobb, mint egy McDonald’s -dolgozó.

18 és 22 éves korom között négy évet dolgoztam egy McDonald’s étteremben. Vegyesen dolgoztam, azaz teljes- és részmunkaidőben is, a „jobb” álláslehetőségek végig kerültek. Nem kerültem feljebb a munkahelyi ranglétán, nem lettem manager, semmi jelentős eredménye nem volt ott létemnek.

Lényegében én voltam a sztereotípiákból ismert Meki-dolgozó: lusta, buta, kezdeményezésektől mentes. Az évek alatt számos alkalommal szembesültem a sztereotípiákkal. Ahogy lefagyott az arca barátaim szüleinek, mikor elmondtam, hol dolgozok. Vagy később a reakcióik: „Még mindig ott dolgozol?”, vagy: „Én sose tudnék egy olyan helyen dolgozni.” Vagy a bátorítások a barátaimtól, hogy egyszerűen csak ne jelenjek meg aznap a munkába. (Mert ugye úgyse igazi munka ez.)

JÖN, JÖN, JÖN: FIZETŐS MATEKSZAKKÖR, NA, UGYE!

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2015.12.15.


Most világíts azzal a rohadt mobillal!

„Kikerült a kormány oldalára a közoktatási törvény módosítási tervezete. Eszerint a jövőben fizetni kellene a tanulmányi és szakmai versenyekért, a szakkörökért, a diáknapokért, az énekkari foglalkozásért, más művészeti tevékenységért, az iskolai sportkörökért, de még a házibajnokságért is. A jövőben nem lenne térítésmentes az első szakképesítésre való felkészülés, ennek keretében a gyakorlati képzéshez biztosított munkaruha, egyéni védőfelszerelés és tisztálkodási eszköz, a szintvizsga, a különbözeti vizsga, a javítóvizsga, a szakmai alkalmassági vizsga, a pályaalkalmassági vizsgálat, valamint az első szakmai vizsga a tanulói jogviszony ideje alatt. Eltörölnék az ingyenességet a gyógypedagógiai tanácsadásban, a korai fejlesztésért és gondozásért, a fejlesztő nevelésért, a fejlesztő felkészítésért és a fejlesztő iskolai oktatásért is fizetni kellene.”
(hvg.hu)...

Nem minden gyereknek van otthon számítógépe, de minden gyerek jár iskolába – egyelőre még. Tisztelt szülő! Aki, ha a jövőben nem leszel képes megfizetni, hogy a gyereked rajzszakkörre járjon, akkor ordíts! Tisztelt szülő! Ha nem futja énekkarra, matekszakkörre, mindenféle szakkörre, ha nem tudsz munkaruhát venni a kölöknek, ha nem tudod elküldeni vizsgálatra, hogy melós lehessen belőle, ha ökör a kölköd és megbukik, de nem tudod megfizetni a pótvizsgáját és tizenhat éves korában közmunkásnak kell állnia, ha úgy látod, hogy elevenen fal föl a rendszer, amelyre trombitaszóra szavaztál, akkor ébredj már föl abból a rohadt kómából, amelyet wizard of orban bocsátott reád.
Már nem is magadért, a te életed gyógyíthatatlanul és menthetetlenül szétrohadt. A fattyadért, akit most óhajtanak eladni rabszolgának. Vedd elő azt az elcseszett mobilt, és menj a hídra világítani. És ha maradt benned valami szikra, üvöltsél, hogy fáj:

ITT OLVASHATÓ

HATALMAS MŰBOTRÁNY

BIRCAHANG BLOG
Szerző: bircaman
2015.12.15.


Kövér elmondta, hogy a nők kiemelt szerepe az anyaság. Ezt kimondani nyíltan, amikor a XXI. században vagyunk, melyben immár homokosok, pedofilek, transznemű gyíkemberek, LGBTREQSZAR-emberek és más liberó szörnyek állnak a középpontban de facto fasizmus.
De hiszen itt családi élet, gyerekszülés és nevelés helyett – ha Magyarország nem lenne sötét, középkori, fasiszta diktatúra – immár seggükbe pávatollat dugó homokosoknak kellene kisgyermekeket megrontaniuk a nyílt utcán, cisz- és transzpedofil pedagógusoknak kellene genderelméletet oktatniuk óvodásoknak, valamint magukat nőnek képzelő elmebeteg férfiaknak és magukat férfinak képzelő szintén dilis nőknek kellene felvonulniuk, továbbá kvótatörvényt elfogadni AZONNAL, melynek értelelmében a parlamenti képviselők legalább 10 %-ának transzgender gyíkembereknek kell lennniük 2018-tól!

MEGINT MINDENKI A TOPON - VILÁGZENEI DÖMPING 2.

LÁNGOLÓ GITÁROK BLOG
Szerző: Rácz Mihály
2015.12.15.


Őszi-téli világzenei lemezkörképünk első részében elégedettségünknek adtunk hangot, mi több, kifejezetten szétáradt bennünk a valódi öröm. Most egy újabb lemezadagot áthallgatva kijelenthetjük: lám, nemhogy nem vagyunk elmaradva világzenében a nemzetközi mértéktől, de be kellene végre látnia az ilyesmire szakosodott ítészeknek, pillanatra sem lenne szabad levenniük ujjaikat a magyar színtér ütőeréről. Vannak erre utaló jelek persze, az előbb említett első körben tárgyalt előadók jó része már kezd bekerülni a nemzetközi vérkeringésbe. Ezzel a magas minőséggel most sem maradunk adósok, és már előre szólok, kihagyás és megkerülés esetén lemaradás az osztályrész. Csodás, sőt varázsos albumok terítéken.

A Kosbor már nem Trió, legutóbbi áradozásunkkor még az volt, Nemes János fúvós és Tamás Benedek pengetős-énekes mellől Gyulai Csaba ütőhangszeres mostanában távozhatott, a lemezen mindenesetre Clemente Gábor közreműködik ütősökön. A Kosbor együttes az úgynevezett régizene felől érkezett, de ezt a skatulyát már rég maga mögött hagyta. Modern trubadúrként széles skálán mozog, a világzenét word music-ként, azaz szózeneként értelmezi, de nem szabad megijedni, nem úgy van, hogy mindent alárendelne a szövegnek, legyenek bár a verselés nagyjai a beidézett és feldolgozott költők - mint korábban Pilinszky és Varró Dániel, most pedig Tandori Dezső -, a zene éppily fontos és hangsúlyos. Minden pillanatban egymásba fonódik és összesimul szó, rigmus és hangszeres dínom-dánom, külön-külön elgondolni felesleges is volna. Az előző lemez a játékosság gyermekien kívánt bűvkörében csillogott, most pedig Oké, madárzsoké (Gryllus, 2015) címen sem távolodunk olyan messzire ettől. Persze jó a választás, Tandori nyelvi leleményei átívelnek korokon, legyenek azok akár történetiek (makro), vagy emberi (mikro) léptékűek. Bár sokféle hangszer szólal meg itt, a hangszerelés kifinomult, nincs semmi túlhangsúlyozva, a legjobb zenei témák és ötletek sincsenek elkoptatva, mindig akusztikus kamarazenei körben maradunk, miközben a folktól a dubig és a kíséret nélküli dalolásig beutazzuk a világ négy sarkát. A Kosbornak igazi trubadúrként kellene járnia a vidéket, vinni a legeldugottabb szegletbe is a dalt, nem is lenne szabad mással foglalkozniuk, hogy ez nemigen van így, mindennél jobban jelzi: az emberiség utat tévesztett. Kedvenc róla: Búcsúdal, és Az iskola vége...ITT OLVASHATÓ

KÖVÉR LÁSZLÓ ÉS KOVÁCS ÁKOS A SÖTÉT KÖZÉPKORBAN ÉL

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BerkeczBalázs
2015.12.15.
Kovács Ákos szerint a nőnek az a dolga, hogy a női princípiumot beteljesítse, tartozzon valakihez, akinek gyereket szül. Kövér László pedig azt szeretné, hogy lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, hogy ha unokákat szülhetnének nekünk. A Fidesz sötét középkori tahósága kezd elburjánzani, és mint egy Alzheimer-kór, úgy zabálja meg a fideszes holdudvar agyát. A tapasztalatok szerint viszont ott születik több gyermek, ahol kiegyensúlyozottabbak a női és a férfi családi szerepek, és ebben a förtelmesen macsó fideszes világban EGYÜTT kell tennünk azért, hogy itthon is jobb legyen a helyzet. Mert a nők munkaerőpiaci helyzete nem a nők ügye, hanem mindenkié.
Most már mindenkinek világos lehet: Kovács Ákos egy szexista bunkó. Azt, hogy nem zavarja a tahóság, már abból is sejteni lehetett, hogy Tiffán üzlettársaként bír létezni. De most annak is jelét adta, hogy ő sem különb Orbán kedvenc borászánál. Bonanza Ákos az alábbi videó tanúsága szerint valahol a sötét középkorban él. 9 perc magasságánál te is meghallgathatod Orbán kedvencének "eszmefuttatását" a nőkről: 
"Kovács Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem. 
Műsorvezető.: Nem az a dolguk?
K.Á.: Nem az a dolguk.
Mv.: Mi a dolguk a nőknek?
K.Á.: Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni."ITT OLVASHATÓ

LACI BÁTYÁM, AZ MEGVAN, HOGY ÉN, A GYEREKEM ÉS AZ ANYJA NEMCSAK STATISZTIKAI ADATOK VAGYUNK?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2015.12.15.


Én személy szerint mint apuka egészen elképesztőnek tartom, hogy egy statisztikai tényként tekint rám a kormánypárt, egy strigulaként a nagy demográfiai háborúban, és kevés félelmetesebb dolgot tudnék elképzelni, minthogy valaki azért vállaljon gyermeket, hogy csatasorba állíthassa magát, a magyarság fogyása elleni küzdelemben. Aki ezért vállal gyereket, ne tegye. Azért vállajon az ember gyereket, mert szeretné átadni a tudását, mert tudja, hogy tiszteségben fel tudja nevelni őt, mert szeretne szeretni és felnevelni valakit.
És pontosan itt veszít az első lövés eldurranása előtt a kormány. Ugyanis nem attól lesz több gyerek, hogy mindeféle programokat indítunk erre, hogy a politikusok harcba hívják az embereket a demográfiai csatában. Mi nem azért vállaltunk gyereket, hogy ezt a küzdelmet megvívjuk Kövér László és a nemzet mellett (bár azt tegyük hozzá, egyébként mint politizáló emberek, örülünk, vagy örülnénk, ha több gyerek születne az országban).
Majd akkor fog több gyerek születni, ha nem statisztikai programsorként, ide-oda tologatható bábuként, szülőgépként néznek a nőkre, és nem a demográfiai harc termékeként a gyerekre. 5 hónapos Gitta és már most be vagyunk szarva, hogy milyen minőségű oktatást fog kapni. Végigéltük az egészégügy lerohadását a szülés után, és órákat várva egy-egy állami rendelőben. A témával foglakozó újságíróként, egy szociális szférában dolgozó anya gyerekeként, és egy szociális munkás barátjaként pontosan látom, hogy a születés után hogy hagyja magára a mindenkori kormány a szegényebb anyákat és gyerekeiket. Hogy a családi támogatások összegét nem emelik évek óta, hogy nincsenek anyaotthonok, hogy a legnagyobb támogatás a családi adókedvezmény, amellyel az tud élni, aki gazdagabb. Például Semjén Zsoltnak 2012-ben 0 forint adót kellett fizetnie, két és fél millió forintot spórolt a családi adókedvezmény miatt, biztos neki kellett adni ezt a pénzt? Ő szorult rá legjobban a gyerekneveléshez? Látom azt is, hogy egy középosztálybeli anyuka hogy küzd, távmunka és részmunkaidő nélkül, bölcsődei férőhelyek hiányában. De látom a másik oldalt is, az alulfizett szociális munkásokat, bölcsődei és óvodai dolgozókat, a túlterhelt tanárokat, a leromlott oktatási rendszert, az ápolóhiányt, a borzasztó egészségügyi rendszert.
Kövér László a kormánypárt meghatározó politikusa. Azért kéne tennie, hogy ne legyen gond gyereket vállalni senkinek, és nem kiadnia a parancsot a népessfogyás ellen, sakkbábuként tekintve az anyákra és a nőkre. Kövér Lászlónak azt kéne megoldania, hogy ne kérdés legyen gyereket vállalni az országban, hanem biztonságos, jó döntés...

ITT OLVASHATÓ

VALLÁSI MEGGYŐZŐDÉS VAGY AZ ELNYOMÁS ESZKÖZE A KENDŐ?

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Tünde
2015.12.15.Hazánkban, a paraszti világban a kendő viselését a férjhez menéshez kötötték. Bizonyára sokaknak ismerős, a „hajadonfőtt”, „pártában maradt”, „bekötötték a fejét” kifejezések. Férjes asszonynak illetlen dolog volt a házon kívül fedetlen fejjel mutatkoznia. Azon kívül a kendő hivatott megvédeni a portól, széltől, szennyeződésektől a hajat, és egyértelműen mutatta az idegen felé, hogy a kendőt hordó asszony már foglalt. Aztán a kendő, a népviseletekkel egyetemben szépen kikopott a mindennapokból.
A nyugati világban sokan az elnyomás eszközeként tekintenek a muzulmán nők által hordott kendőre. De mit gondolnak erről ők? Mit ír elő nekik a Korán? Mi a különbség a csador és a burka között? Mitől függ, hogy egy muzulmán nő milyen ruhát visel? Igyekeztem a legfontosabb tudnivalókat összeszedni.

HA LÁNYAINK UNOKÁKAT ELLENEK

PROSZEKTÚRA BLOG
Szerző: Doktor Proszekútor
2015.12.15.


Mint tudjuk, Orbán szerint a hazai politikai élet nem a női politikusoknak való. Lényegében hasonló államférfiúi mentalitást tükrözött Kövér László minapi megszólalása is a nők általa elképzelt szerepéről. A női nem igazi önmegvalósítása szerinte, nem más, mint hogy unokákat szüljenek.  (Az öregecskedő házelnökünket elnézve, mondhatott volna már akár dédunokákat is.)
 Persze lényegében mindketten csupán Varga István, KDNP-s képviselő korábbi magvas gondolatait ismételték meg arról, mi is a dolga egy öntudatos magyar nőnek a NER rendszerében: "...a nők az önmegvalósítás, emancipáció mellett elfelejtenek gyereket szülni. Ha önök azt szeretnék, hogy ötven-hatvan év múlva legyen még magyar… majd ha mindenki megszülte a maga két-három vagy négy gyerekét, akkor mehet önmegvalósítani meg emancipálódni"
 De Varga képviselő úr mondta azt is, miszerint: „Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak".
 Szóval Kövér László nem talált ki semmi újat, semmi meglepőt, amikor arról beszélt, hogy „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk”
 Szép gondolat ez, talán még egy díszes falvédőn is jól mutatna, legfeljebb kissé versesebb formában kéne előadni. Hasonlóképpen ahhoz, mint pl. "Ki az urát szereti, jó ebédet főz neki!" "Nékem olyan asszony kell, ha beteg is, keljen fel!" "Az én uram a legjobb ember, csak szülnöm kell, akkor nem ver!"
 

EGY NŐKTŐL RETTEGŐ FEMININ FÉRFI VALLOMÁSAI

Y-GEN BLOG
Szerző: YGEN_Velemeny
2015.12.15.


Megmondom őszintén: engem zavar, hogy egyes cikkek felháborodott nőkről írnak, hogy a Facebookon én mint magyar nő szavakkal kérik ki maguknak ismerőseim Kövér László vagy épp Kovács Ákos szavait.

Valójában minket mind, mint emberek aláznak meg ezek a szavak. Mindannyiunk méltóságát nemre való tekintet nélkül, kollektíve és ugyanúgy sértik. Persze ez nyilván genderőrület és ma Magyarországon kevesen értenék meg miért kéne bármiféle nemi identitástól és szexuális beállítottságtól függetlenül mindenkinek ugyanúgy fájnia a házelnök és köre mondatainak.
Úgyhogy inkább elmondom, miért aláznak meg engem, mint magyar férfit.
Engem aláznak meg, mert azt feltételezik, hogy édesanyám engem az édesapámnak szült. Engem aláznak meg, mert azt feltételezik, hogy unokaként létem célja nagyapám boldogítása, mert anyámnak ez volt az önmegvalósítás legmagasabb minősége. Engem aláz meg, amikor azt feltételezi, hogy páromat nem egyenlő félként, társként szerethetem, hanem ő hozzám tartozik és nekem szül gyereket. Nekem ne szüljön senki gyereket, a szerencsétlen gyerek pedig pláne ne valakinek szülessen.
Egy gyermek saját jogán létezik, nem pedig egy előírt limit, amiből ha van már 4-5 akkor majd lehet emancipálódni. Én, mint harmadik gyermek, kikérem magamnak, hogy azért jöttem erre a világra, hogy az utánam következő húgom már negyedik legyen, így édesanyám letudottnak vehesse e hazája iránti kötelezettségét. A nagyapám kikéri magának, hogy a lányai mindössze annyira hivatottak, hogy őt unokákkal boldogítsák, mert ugye ez az ő princípiumuk. Kikérem magamnak, amikor ilyen felemás viszonyt feltételeznek rólam és bármelyik nőről, hogy amikor édesanyámra nézek, akkor azt a fokú szeretetet valami másodrangú lény iránt érzem, akinek egydimenziós princípiuma van. Kikérem magamnak, hogy amikor a szerelmemre nézek, Kövér László és Ákos szerint nem egy velem egyenrangú személy iránt érzem azt a rajongást, hanem egy elsősorban szülésre és az enyémnél kisebb keresetre hivatott tartozék iránt...

KÖVÉRMAGYARORSZÁG

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2015.12.15.


Kövérmagyarországban nem az inherens bajuszmagyar, zsírmagyar, páleszmagyar attitűd a legborzasztóbb, hanem az ugarmagyar tehetségtelenség, ami szétzabálja azt a kilencvenháromezer négyzetkilométert, amin a mindenfélemagyarok osztoznak. Akik ezt az országot kívülről nézik, hajlamosak azt hinni, hogy csak egymagyar van, aki egész életét újfajta népcsoportok kitalálásával tölti, akiket mindenféle hasznos tevékenység helyett lehet utálni. Az egymagyar még a másik egymagyart is utálja, ő csak a sokmagyart szereti, de sokmagyar csak egy van, mindig egy, hol fehér lovon, hol a  krumplileves mellett, hol valamelyik falusi stadionban a szotyolahalom közepén. 
     Nemkövérmagyarország ritkán kerül a címlapra, ha mégis, akkor olyan jellegzetes nemkövérmagyar városokban történik valami a nemkövérmagyarral, mint London vagy Chicago, pedig Nemkövérbudapest is van, és szinte bizonyosan Nemkövértaktaharkány is. 
   Geográfiaiag leginkább kisebb szigetekről beszélhetünk, néha csak korallzátonyokról, amelyeket még nem nyelt el a kövérmagyar tenger. Pár híd köti össze csak  a nemkövérmagyar szigeteket, egyre gyakoribbak az áramkimaradások, de azért még léteznek, még megtalálhatók, ha komolyan keresi őket  az ember.  Nemkövérmagyarországon akár egy életet is le lehetne élni. Kell hozzá egy kis elszántság, de még nem teljesen reménytelen...

ITT OLVASHATÓ

" SÉRTEGETNEK ISKOLÁBAN, OTTHONODBAN, ÉS GYŰLÖLNEK, HA NÁLUK OKOSABB VAGY"

CSEPELIEK ÚJSÁGA
Szerző: csú
2015.12.15.


Már 35 éve! Még csak 35 éve.
A hiánya hatalmas. Mégis, mintha most is közöttünk élne.
Egy hete emlékeztünk arra, hogy 
John Lennont 35 éve gyilkolták meg New Yorkban. Dalai klasszikusok lettek. Ma is szíven találják azt, aki értőn hallgatja. Kalocsai Imre, blogunk egyik külső munkatársa, nemcsak hallgatja, hanem fordítja is John Lennon szerzeményeit.
Most egy újabb Lennon-dalt teszünk közzé.
Ha a csaknem négy évtizeddel ezelőtti gondolatok ma is aktuálisnak látszanak, visszhangra találnak, akkor az nem a véletlen, hanem John Lennon és - értő tolmácsolójaként - Kalocsai Imre műve:

HOGYAN KEZELJÜK A BOMBAFENYEGETÉSEKET?

ÉRTÉKŐRZŐ KINCSTÁR
Szerző: Kincs István
2015.12.14.
A bombafenyegetések folyamatosan komoly riadalmat és feszültségeket keltenek. Jóllehet az esetek túlnyomó többségében vaklármáról van szó, ennek ellenére értesíteni kell a rendőrséget, akik meg is teszik a szükséges lépéseket!Viszonylag gyakran kerülnek célkeresztbe iskolák, nagy rendezvények, légitársaságok, de nagyvállalatok is.A félelemgeneráló motivációk többnyire ugyanazok, valamilyen sérelem vezérelte bosszúállás és zavarkeltés.
Ezek a beteges lelkületű személyek, attól nyernek "kielégülést" ha fontossá tudnak válni, és egyfajta "hatalmat " nyernek.
Azt sem lehet kizárni, hogy közvetlen közelről "gyönyörködnek" az általuk keltett felfordulásban!
Nem árt ha tudják, hogy tettük közveszéllyel fenyegetés, BTK-s bűncselekmény!
 

ELKÉSZÜLT BUDAPEST FÖLDALATTI VILÁGA 3D-BEN

FALANSZTER BLOG
Szerző: don-kanyar
2015.12.14.Az interaktív térképen nemcsak Horthy kormányóvóhelye, Rákosi atombunkere, a Gellérthegy járatai, hanem számos olyan objektum is szerepel, amelyeket a katonaság még ma is használ.

Több évnyi kutatást követően Zsoldi Katalin az ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék doktorandusza elkészítette a magyar főváros 1:10000-es arányú felszín alatti világát interaktív és sztereoszkópikus valós térben. A 3D-s ábrázolásoknak köszönhetően így mind a laikusok, mind a szakemberek pontos képet kaphatnak a természetes- és mesterséges kialakítású budapesti létesítmények valódi helyzetéről, azok egymáshoz való viszonyáról, illetve felszín alatti mélységéről. Külön örömünkre szolgál, hogy az Attila úti borospincék, a kőbányai pincerendszer és budai Várnegyed alatt húzódó, Horthy Miklós kormányzó építette egykori kormányóvóhely axonometrikus tervrajzait a Falanszter blog szolgáltatta.

ITT OLVASHATÓ

MÁGNESES MEGOLDÁSOK

FURDANCS BLOG
Szerző: Thoreau
2015.12.15.Két egészen egyszerű, mégis nagyszerű termékre bukkantam a napokban. Mindkettő a mágnesesség varázslatát alkalmazza, egyebekben viszont alig bonyolultabb termékek, mint az ősemberek botjai voltak. Mégis sokat segíthetnek, bizonyítva azt a tételt, hogy a technikai fejlődés nem feltétlenül egyedüli záloga a minőségi munkavégzésnek...
Az első tárgy egy mágneses tál. Azt mindenki tudja, aki már végzett bármilyen javítási munkát, hogy egy bármilyen munkadarabból kiszedett csavarok, hajlamosak eltűnni. Ha mondjuk szétszedéskor 10 csavart hajtottunk ki az épp szerelt berendezésből, biztos, hogy összerakáskor már csak 9 csavart fogunk találni. Jó megoldás lehet, ha a csavarokat egy tálkában gyűjtjük. Ilyenkor, ha mondjuk véletlenül belerúgunk, vagy rálépünk a tálka szélére, legalább az összes csavar egyszerre repül szanaszét...


ITT OLVASHATÓ

A KORMÁNYNAK SZÜKSÉGE VAN EGY NAGY ELÉRÉSŰ MÉDIÁRA

LUMENS BLOG
Szerző: Bogatin Bence
2015.12.14.


A magyar médiapiac egyensúlyi állapotából már rég kibillent, most pedig végképp felborulni látszik, miközben az átlagfogyasztó alig érzékel ebből valamit – még annak ellenére sem, hogy a független tájékoztatás fenyegetettségére több közelmúltbeli esemény is ráirányította a figyelmünket. Ezek értékelésben és rendszerezésben Urbán Ágnes médiaközgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem docense volt a segítségünkre.
 
Mutatják már számszerű adatok azt a piaci torzítást, amit az M4 Sport elindulása okozott?
 
Igen, abszolút: az M4 indulását követő harmadik negyedéves időszakban – tehát július és szeptember között – látványosan visszaesett a tematikus sportcsatornák nézettsége. Ebben a számításban az M4 értelemszerűen nem a sportcsatornákhoz tartozik, hanem a közszolgálatiak közé veszik a nézettségmérők.
 
Az M5 és M6 csatornák nem rég kilátásba helyezett elindítása is más tematikus adók háttérbe szorítását célozhatja?
 
Ehhez tudni kellene, hogy pontosan milyen tartalmat fognak szolgáltatni. Afelől is vannak kétségeim, hogy megfelelően kiérlelt-e ennek a két csatornának a koncepciója – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nyáron az M5-ről mint Budapest környéki regionális csatornáról cikkeztek, a legutóbbi hírek szerint pedig már oktatási tematikájú lesz. Mind a kultúra, mind az oktatás, de még a helyi tévé is olyan tárgykör, amely a piaci szegmensben kevésbé látványos beavatkozást von maga után, mint mondjuk a sport – torzító hatása ebből következően kisebb lesz. Az oktatás és a kultúra jellemzően olyan terület, amelyre a kereskedelmi adók sem nagyon „lőnek”, mivel nem lehet velük különösebben sok nézőt elérni.
Sokkal inkább a közszolgálatiság látszatának erősítéséről szólhat a két csatorna indítása. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy félévenként be fogják jelenteni: dolgoznak a kulturális és az oktatási csatorna elindításán, mert sokkal több előkészületet igényel, mint gondolták. Ezek nehezen támadható tartalomtípusok: ki az az őrült, aki azt mondaná, hogy nincs szükség egy jó kulturális csatornára? Így sok pénzt el lehet szórni anélkül, hogy valódi értéket állítanának elő, és komolyabb méretű közönséget érnének el...
 

NE HAZUDJ ORBÁN! NYÍLTAN SZEMBEMÉSZ A VÁLASZTÓK AKARATÁVAL

NYUGATI FÉNY  BLOG
Szerző: Első Kézből
2015.12.14.


„A legfontosabb különbség, hogy a Fidesz meghallgatja az embereket” - ezt bírta mondani...Orbán Viktor a pártja XXVI. kongresszusán.
A küldöttek egyébként 99,7 százalékos arányban újraválasztották spirituális vezetőjüknek az alcsúti dakotát. 
A révült extázisba esett tömeg vélhetően ugyanilyen vastapssal és VIK-TOR, VIK-TOR! skandálással fogadta volna „a víz szobahőmérsékleten szilárd”, vagy „a Nap kering a Föld körül” állításokat. Hiszen az irracionális hit olyan szilárd kötőanyaga a Fidesz-szektának, mit fecskefészeknek a nyállal kevert sár. 
„A Fidesz meghallgatja az embereket” – mondja Orbán, és közben a szeme sem rebben és nem szakad rá egy jupiterlámpa a Hungexpo színpadán.
A valóság: miközben a Fidesz lépten-nyomon az emberek véleményére hivatkozik, valójában még a saját választóinak akaratát is ignorálja, nem beszélve az ország egészéről.
Néhány napos hír, hogy a Fidesz-szavazók kétharmada is kevesebbet költene Orbán hóbortjára. A teljes lakosságból pedig 10-ből 8 ember a pokolba kívánja a stadionépítéseket, a rá kidobott milliárdokat pedig az egészségügy fejlesztésére, az oktatás rendbetételére és a szegénység csökkentésére fordítaná. Profi labdarúgásra és az NB1-es focisták támogatására négyből hárman költenének kevesebbet vagy sokkal kevesebbet...

ITT OLVASHATÓ

VÉGRE, BÁSTYA ELVTÁRSAT MEG AKARJÁK ÖLNI!

MHE BLOG
Szerző: MHE
2015.12.15.


Még mindig emlékezhetünk a TEK novemberi akciójára, amelynek során elfogtak hat személyt, akiknél fegyvereket és lőszert találtak. A hat személy két külön csoportba tartozott. Az egyik csoportról, a négyfős társaságról kiderült, hogy valójában csak a második világháborúért rajongó fiatalok, és ezért gyűjtöttek fegyvereket. Most a másik két személyről lesz szó.

A Népszabadság információi szerint a rendőrség több fontos bizonyítékot foglalt le, amelyek megerősítik azt a gyanút, hogy ez a két személy meg akarta ölni Orbán Viktor miniszterelnököt. Ez elég komoly dolognak hangzik, azonban mint mindig, megint előjönnek a furcsaságok.
Kezdjük az elkövetőkkel: M. Péter (62) és R. Gyula (60). Igen, egy 60 és egy 62 éves férfi akart merényletet elkövetni. Igazából a két gyanúsított elképzeléseivel van gondom. Tényleg azt gondolták, hogy majd ők ketten - ráadásul már nem is fiatalok - arra tudják kényszeríteni ezt a kormányt, hogy adja át a hatalmat? Tényleg azt gondolták, hogy majd merényletet tudnak elkövetni a miniszterelnök ellen?
A másik problémám pedig az a szervezet, amelynek tagjai voltak: Magyar Nemzeti Hadsereg. Őket most komolyan kellene vennem? Sajnos nem tudom, ismerve a magyarországi "terroristákat" és szélsőségeseket. Ezeket a csoportokat a Betyársereg nyári akciója nagyon jól jellemzi: a fejükbe vesznek valamit, elkezdenek szervezkedni, majd az egész kudarcba fullad, mert annyira bénák, hogy valahol valamit biztosan elszúrnak. És jelen esetben is ez a helyzet: ez a két szerencsétlen telefonon beszélt meg olyan dolgokat, amelyeket nem kellett volna. A telefonokat pedig természetesen lehallgatta a rendőrség...
Ezek a csoportok csak arra valók, hogy nyugdíjasokat ijesztgessenek, vagy maximum arra, hogy felgyújtsanak egy boltot. Ezek a csoportok ennyit érnek...

ITT OLVASHATÓ

A MERÉNY ERÉNY?

PUPU BLOGJA 
Szerző: PuPu 
2015.12.14. 


PÁPAI GÁBOR RAJZA
Hát nem meg akarták itten merényleni Jövőnket és Boldogságunkat?
Amikor a hírt először meghallottam, éppen egy nappal voltam túl azon, hogy a fertelmes és rettenetes esemény bekövetkeztét megjósoltam volt, és lám, a merény menetrend szerint meg is érkezett, mint a Wiener Walzer nevű expresszvonat hajdan!
És milyen kifinomultan, milyen szagszerű titkosszolgálati munkával előkészítve - von Stauffenberg báró is megnyalta volna mind a tíz trotiltöltetét, ha tanulhatott volna tőlük!


Hálistennek, a TEK, mely egy másik, szintén három betűs testület örököse - egyben a NER Ökle - éber volt, mint liba a Capitóliumon és rajtaütött az elvetemült bandán.
De előtte kimenekítette a Vezért a tűzvonalból.
Praktikusan ez úgy történt, hogy a Vezérőrnagy Úr odasasszézott hozzá, és halkan azt moondta: Főnök, ezek már rendben vannak, de most gyere, mert rettenetes veszélyben forogsz, éppen folyik ellened a merénylet, ha nem tudunk innen elvinni az ütemterv szerint, hát oda a hatás!

Egy ilyen intézkedésnek nem lehet ellenállni, habár én jobban kedveltem volna, ha a TEK harcosai - mint az amerikai elnököt - nyitott golyálló esernyőkkel és leporello-szerű aktatáskáikkal körbeállják, majd gyengéd mozdulattal földrelökik és becseszik a páncélautóba, - esetleg a BTR-80 padlólemezére és meg se állnak vele Targovistéig.
De hát ez Magyarország, a paprikáskrumpli pedig nem robban.
A kimenekítést kissé nehezítette, hogy a védett személy kevlár alsógatyájában és golyóálló mellényében úgy tudott csak küözlekedni, mint a horrorfilmekben a láncfűrészes zombi, de aztán csak belehajtogatták valahogy a kocsijába, még szerencse, hogy nem törték el a lábát, mert akkor olyan lett volna, mint Fásy Ádám az Irigy Hónaljmirigy paródiájában...


ITT OLVASHATÓ


SZÜLŐNEK LENNI KALAND

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző ratesi
2015.12.14.


Ezekkel a Kövér-félékkel nem az a baj, hogy hímneműek, hanem hogy reménytelenül korlátoltak. Ha rajtuk múlik, még mindig négyszögletes kerekeken taszigálnák az Audi Quattró-ikat.

Amikor vagy negyven évvel ezelőtt – közeledve a harminchoz, ötéves házasság után mi is gondolkodni kezdtünk az utódláson, nem volt lakásunk, a nagymama szobájában laktunk, ő kihúzódott a konyhába. Anyám csak legyintett: sose számolgassatok, a gyerekben nem az kerül sokba, amit megeszik, vagy amire szüksége van. Ő csak tudta: hármunkat nevelt föl 27 négyzetméteren, egy beteg férj mellett…

Nem volt jó a csillagállás sem: én éppen pályát, szakmát váltottam, az apját meg sose a szilárd egzisztenciájáért szerettük. De azért került kiságy, az íróasztal átlényegült pólyázó-asztallá, kipárnázva, viaszosvászonnal borítva, ahogy kell. És bár lényegében én döntöttem, hogy jöhet a trónörökös, őszintén szólva be voltam szarva. Sose volt ambícióm, hogy én legyek a legkiválóbb háziasszony, de azt tudtam: a gyereknek biztonság kell. 

Márpedig a biztonságot elsősorban az időben kapott kaja, tiszta ruha, meleg szoba jelenti. Irigylem azokat, akiket a szülés pillanatában elönt valamiféle magasztos érzés – legalábbis romantikus filmeken. Én az első négy hónapban jóformán meg se tudtam nézni alaposabban azt a minden zajra, mozgásra felordító kis csomagot, amiben a fiam rugdalózott. A nap legszebb órája az esti fürdetés volt, ami bizony eltartott másfél, két óráig is az előkészületekkel, tornáztatással, miegyébbel.

A SÖPREDÉK OCSMÁNY SZEÁNSZA

GÉPNARANCS - BANÁNKÖZTÁRSASÁG
Szerző: Gusztos István
2015.12.15.Jaj annak az országnak, amelyet tartósan uralhat a söpredék!

A Fidesz mostani kongresszusához foghatóan gyűlöletes, ocsmány összeröffenést hatalmon lévő párt (vagy “párt”) talán a hatvanas évek közepe óta nem produkált ebben az országban. Ó, azok a vastapsok!
Az önimádó, elvetemült-elhibbant Keresztapa és nála is hibbantabb alvezére számos elemében már-már klasszikusan fasiszta dumákat vágtak le. De Kövér a maga kétségtelenül őszinteidiotizmusával szinte üde jelensége a szörnyű társaságnak.
Igazán kedves volt tőle például, ahogy elmondta, mit szeretne “fiainktól és lányainktól” – ó, nehéz nem anyázni..!;  mit nem akarunk “mi, magyarok”… Például nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát!
Hát igen… Azért ezek a félék elég gyanús, mondhatni alja népek..! Homályos pénzügyi körök, bérenctartók! Dróton rángatják a brüsszelitákat meg Gyurcsányt is. Vagy Gyurcsány rángatja őket dróton. Bárhogyan is van, az a szerencsénk, hogy tuggyuk kik
Volt hát bőven migráncsozás, sorosozás, brüsszelezés – ahogy kell…