2015. november 7., szombat

ÉLJEN NOVEMBER HETEDIKE!

PUPU BLOGJA

Szerző: PuPu

A sors úgy hozta, hogy ez a kísérlet félig-meddig dugába dőlt, azt a fejlődési modellt követte, melyet az egykori pártiskola hallgatója vázolt fel hajdan: a szocializmus győzött a Föld egyhatodán, de hamarosan a Föld egyhetedén, sőt egynyolcadán is diadalt arat!
…Mindenesetre a kommunisztikus elgondolások vonzerejét elég rendesen aláásta a sztálinizmus és a bolsevizmus, mely a kommunizmus parlagfüve, mindenhol megél, és ahol megél, ott ki is virágzik.
Veteményezheti egy társadalom, de egy ember is.
A magyar népköltészet ezt már régen megjövendölte: Orbán Viki, Orbán Viki, leszel te még bolseviki…
A bolsevikok hivatásos népmegváltók, akik úgy gondolják, hogy képesek megmondani, mi a jó neked és képtelenek kivárni, míg erre - demokratikus úton – magadtól rájössz.
Ha nem azt akarod, amit ők, akkor annyi neked, vagy boldog leszel, vagy megboldogult – tied a döntés.
Sztálinizmus esetén mindegy, ott az a lényeg, hogy mindenki rettegjen…


ITT OLVASHATÓ!

A KÖR KÖZEPÉN

HUPPA BLOG

Szerző: Szele Tamás

Bejárta tegnap este egy videó a világhálót. Nem ismerem a készítőit, magukat Newsroomnak nevezik, de ennél többet nem árulnak el – viszont minden vágás és szépítés nélkül mutatják be Orbán kínos öt percét a tömegben. Hát lássuk:
ITT LÁTHATÓ A VIDEÓ!

…amint megérkezik a kormányfői pár...valóságos űr alakul ki körülöttük. Elhúzódnak tőlük az emberek, ha úgy veszem, azért, mert nem mernek közel menni hozzájuk, ha másként veszem, akkor azért, mert undorodnak a magas állami vezető jelenlététől. De valamiért egészen biztosan távol tartják magukat: én a második okot volnék hajlamos elfogadni...

CSAKAZÉRTIS

GÉPNARANACS

Szerző: Vasvári G. Pál

Nem tetszik a GYODA-kerítés? Tovább építjük!
Szúrja a szemeteket a sokféle különadó? Még több új adót vezetünk be!
Sokalljátok az államtitkárokat? Növeljük a számukat!
Túlzónak vélitek a hatalomkoncentrációt? Újabb hatásköröket vonunk magunkhoz!
Keveslitek a kormány szakértelmét? Focistákat a vezetésbe! Még!
Alacsonynak tartjátok az MNB alapkamatát? Lenullázzuk!
Kicsinek mondjátok a kormány szociális érzékenységét? Teljesen érzéktelen lesz!
Unjátok a sok szóvivőt? Kaptok egy propagandaminisztériumot!
Soknak találjátok a jogszabályt? Gyorsítjuk a törvénykezést!
Hiányoljátok a sajtószabadságot? Kaptok a fedett ügynökök mellé fedetleneket!

PUSKÁS ÖCSI SORSÁRA JUT-E GÖNCZ ÁRPÁD?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE

Szerző: Bartus László

Orbán ellopta a magyar nemzettől Puskás Öcsit és bezárta a felcsúti kriptába, amit ők stadionnak neveznek. Nem volt joga hozzá. Puskás az egész magyar nép tulajdona. De most már nem az. Még a Honvédtól is ellopta Puskást. Puskás most már ennek a romlott és mocskos gazembernek a tulajdona, védjegye, kisajátított szimbóluma. Ugyanezt csinálják az utcákkal, a terekkel, ezért kellett a Kossuth térről is kidobni mindent, ami ebben a nemzetben arra emlékeztetett, hogy nemcsak fasiszták lakják ezt az országot. Göncz Árpád veszélyes. Holtában veszélyesebb, mint életében volt. Képes egyesíteni az erőket, a neve alá összegyűlhetnek azok, akik nem szeretnék, hogy náci bűnöző és a maffiája vezesse az országot a pusztulásba. Göncz Árpádot el kell venni a néptől, ahogy elvették Károlyit, József Attilát, a Köztársaság teret (nem véletlenül pápáról nevezve el), Puskás Öcsit, Munkácsy Golgotáját, a Szabadság teret, a Sorsok Házával a holokausztot, István királyt, a koronát, az egész magyar múltat. Olyan ez, amikor a kutya körbevizeli a területet, amely a felségterületéhez tartozik. Orbán el akar venni mindent, ami nem az övé, ami nem a diktatúra örökkévalóságára emlékeztet, ami erőt, hitet, önbecsülést, identitást adhatna az alattvalóknak...

ITT OLVASHATÓ!

VÉGTISZTESSÉGTELENSÉG

TAUREG BLOG

Szerző: Taureg

Ötven év múlva - az már csaknem történelmi távlat - el fog válni a szar a májtól. Göncz Öröksége ragyogni fog, azok a politikai guruk, akik meg a temetésen ugyanolyan egységesen halottgyaláztak, mint ahogy a Parlamentben teszik ezt naponta demokráciánk maradékával, mennek az emlékezet szemétkosarába. Orbán, Áder, Polt, Pintér, Boross, Tarlós, Schmitt, a Diktatúra szimbolikus figurái temették a Demokratát, a parlamenti műellenzék szokásos együttsunnyogása közepette. Összenő, ami összetartozik, és Elnökünk ezt mindennél jobban megmutatta, bármily szomorú alkalomból is tette ezt. Bármelyik a tegnap megjelent hivatásos fehérgalléros csőcselékből a fél karját odaadta volna, ha beszédet mondhat a Nagy Ember temetésén. Csakhát nem mondhatott. Mert a Halott olyanokat választott, akiket önmagához méltónak tartott, nem ezeket a sötét figurákat...
 

EL TETSZETTEK BASZNI, VAGY EL TETSZETTEK LOPNI

ORDÍTOK BLOG

Szerző: Edgar Swan

… Révész Máriusz dolga nem az Orbán vezette magánvállalkozás hűséges kiszolgálása, hanem az ország érdekeinek, ezen belül az országban élők érdekeinek lehető legjobb szolgálata. De úgy tűnik, Révész Máriusznak fogalma sincs arról, hogy neki mi lenne a feladata, minek van ott, ahol és úgy általában gőze sincs arról, kitől kapja ő a fizetését. Én most innen üzenném neki és minden politikusnak - függetlenül attól, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki - MI adjuk a fizetést. Többek között például én…


 

HOGY VÉGÜL A DOLGOK ÖSSZEÉRJENEK...

HUPPA BLOG

Szerző: Lévai Júlia

Ahhoz, hogy végül a dolgok összeérjenek, az embernek – legyen Göncz Árpád – olyan zenészt kell felkérnie a temetéséhez – legyen Bródy János –, aki bármely időkre nézve aktuális szövegeket tud írni...Mellé egy olyan énekest – ő Koncz Zsuzsa –, aki ugyan képes úrrá lenni a fájdalmán, de épp attól válik majd különlegesen teltté és erőssé a hangja, hogy amikor belekezd, tolulnak mögé a könnyei is...Azután még egy olyan barátot – ő a most 82 éves Mécs Imre –, aki úgy tud beszélni róla, ahogy csak a hozzá legközelebb állókról beszél az ember.  És akinek van bátorsága megosztani a többiekkel a maga elemi értetlenségét: Mi az, hogy Te csak ott fekszel, és nem jössz ki abból a koporsóból, hogy elvegyülj köztünk, a derűddel, az emberségeddel és a szereteteddel, ahogyan szoktál?
... jó, ha az ember úgy éli le az életét, hogy az utolsó útján magától értődőn kísérje őt Bach Máté passiójának h-moll alt áriája. (Erbarme dich, mein Gott …) Ha csak a szövegét nézzük, az ária egyszerű könyörgés: az esendő ember kér irgalmat egy nála hatalmasabb erőtől. Vagy talán, még a pogány korok áldozataira emlékezve, engesztelésképpen ajánlja fel a könnyeit az égnek:

Irgalmazz nekem
Istenem, a könnyeimért;
Nézd, itt előtted
Szívem és szemem keserűen
Zokog.
Irgalmazz,
Istenem, a könnyeimért!

De ha a dallamára figyelünk, megértjük, hogy mindez sokkal több ennél. Úgy indul, mint egy mélyről érkező sóhaj, és mindvégig abból is építkezik. A természetes emberi levegővételből, amely azután úgy kapcsolódik össze az ugyancsak mély, belülről jövő fájdalommal, mintha mindkettőnek lenne valódi teste. Pedig mindez csak levegőrezgés, egy hangszer húrjai és egy ember hangszalagjai révén. A kézzelfoghatatlanság játéka a kézzelfoghatóval. Hogy azután az egész liánként tekeregve körülfonjon minket a magasban, és végül elenyésszen. Hogy a dolgok ebben is összeérjenek.