2016. február 10., szerda

"NORMÁLIS KAPCSOLAT CSAK KÉT NŐ KÖZÖTT TUD KIALAKULNI"

HUPPA.HU
Szerző: Sebestyén Eszter
2016.02.10.

Normális kapcsolat csak két nő között tud kialakulni, egy férfi és egy nő kapcsolata erre alkalmatlan.” „A szerelemben mindegy, hogy ki, kivel csinálja, csak az ember számít, nem az, hogy fiú-e vagy lány.” „Két szerelmes nő sosem veszekszik.” Ezek egy 13 éves lány szavai.
Számos elemző és véleménycikk jelent meg az elmúlt években a kormány oktatáspolitikája és az elvándorlás összefüggéseit firtatva, hogy azok, akik itt maradnak, illetve azok, akik később válnak felnőtté, milyen társadalmat tudnak majd kialakítani. Nem írom meg az N+1. jövőt firtató analízist vagy véleményt, hanem egy olyan szempontra világítok rá, amelyről a bal és liberális oldal elemzői hallgatnak, hiszen, nem illik a sormintába, ha ők teszik szóvá; a jobboldal véleményvezérei pedig többnyire vérgőzös látomásaikat állítják be tényként.


ITT OLVASHATÓ

A NÉPSZERŰSÉG RECEPTJE

LIBERÁLIS SZEMMEL - REPUBLIKON
Szerző: Mikecz Dániel
2016.02.10.


A legújabb közvélemény-kutatási eredmények nem igazolták vissza azokat a meggyőződéseket, amelyek szerint válságos az ország állapota. Korábban is látható volt, hogy a menekültválság erősítette a Fidesz helyzetét, mégis elgondolkodtató, hogy második ciklusának közepén az ország szavazókorú lakosságának harmada szavazna a kormánypártra. Gyakran hallani, hogy a zseniális kormánypárti kommunikáció, élesebb fogalmazásban a megtévesztő propaganda az, amiért ilyen támogatással rendelkezik továbbra is a Fidesz. Mások az ilyen közvélemény-kutatási eredmények láttán azt a kérdést teszik fel, hogyan lehet ennyire vak az a sok ember, miért nem látják, hogy mi történik körülöttük az országban. A szavazók azonban racionálisabban viselkednek, mint azt sokan vélik, és nincs olyan agyafúrt politikai kommunikáció, amelyik hatásos lehetne társadalmi fogadókészség nélkül. A népszerűség okát tehát máshol kell keresni, mint az egyszerű manipuláció vagy a tájékozatlanság terepén.

A Fidesz népszerűségének több, egymással összefüggő eleme van...

ITT OLVASHATÓ

SEBESTYÉN BALÁZS KIFAKADT: A KÖZTÉVÉ AGYMOSÁST FOLYTAT

MAGYAR NARANCS - FEKETE LYUK
Szerző: narancs.hu
2016.02.10.A népszerű műsorvezető válogatatlan kifejezésekkel szapulta a közmédiát, ahová őt be sem hívják, mert szerinte tiltólistán van. Amihez nekünk csak egy megjegyzésünk volna.
"Minden nap gyártják a brutálisabbnál brutálisabb hazugságokat. Úgy néz ki a híradójuk, mint a 60-as években a propaganda-híradó. Még több gyár nyílt! Még több tejet termeltek! Elégedettek a tanárok, mert fizetésemelést kaptak! Még több gyerek születik! Mindenki visszajött külföldről! Minden rendben van ebben az országban! Komolyan mondom, a 60-as 70-es években nem volt ennyira durva a propaganda-híradó. De tényleg! Elképesztő! Függetlenül attól, hogy az ember miben hisz, ez agymosás!" - fakadt ki Sebestyén Balázs az ország egyik leghallgatottabb rádióműsorában, a Morning Show-ban.

ITT OLVASHATÓ

KELLETT EGY KÜLFÖLDÖN TANULÓ FIATAL, HOGY VÉLEMÉNYEZZE A NEMZETI TURISZTIKAI STRATÉGIÁT

MAGYAR NARANCS - FEKETE LYUK
Szerző: narancs.hu
2016.02.10.


Elég sok magyar tanul vagy dolgozik külföldön, de szerencsére sikerült szakmai alapon kiválasztani közülük a legalkalmasabbat.

Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása - adta hírül a hvg.hu. A turisztikai szakma legfontosabb képviselői ugyan nem kaptak meghívást, ott volt viszont Andy Vajna és Orbán Ráhel.

ITT OLVASHATÓ


MEGKOPASZTJA A KISMAMÁKAT A BABAIPAR

BEZZEGANYA BLOG
Szerző: Waczkor
2016.02.10.


A babaipar olyan, mint az esküvő, ha meghallja a kedves szolgáltató, akkor máris van egy jó ajánlata, ami valószínűleg másfél-kétszerese a standard áraknak.Ezt az elmúlt másfél hétben volt módom megfelelően megtapasztalni, és most szeretném veletek megosztani. 30/31 hetes terhesként most már jónak látom, hogy ha a dolgokat szépen sorban beszerezzük, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen valakit ugráltatnom, hogy „légyszilégyszi szaladj már el ezt meg azt venni”.
Eddig is beszerezgettem szép lassan egy-két dolgot, de ez főleg ruhákra, pelenkákra, egy-két babajátékra korlátozódott, most viszont már olyasmi dolgokat is jónak láttam elintézni, mint a matrac (babaágy adott, az apukájától örökli meg), légzésfigyelő, szülési csomagba a nem standard dolgok.
ITT OLVASHATÓ

A SZÉP IRÁNTI VÁGY

MAGYAR NARANCS - ELSŐ VÁLTOZAT
Szerző: Kálmán C. György
2016.02.10.


Azt nem szeretem én a jelenlegi kormánnyal szemben álló (ún. ellenzéki) gondolkodásban, hogy mindig egyetlen okot keres – és ez a haszon, a pénz. Bármi történik is, azt firtatja, kinek milyen haszna (mekkora pénze) lett belőle, és fel sem tételezi, hogy más mozgatórugói is lehetnek bizonyos eseményeknek.

Itt van például az az ügy, hogy a Szépművészeti Múzeum kikölcsönzött pár antik festményt valakinek, aki azokat egy olyan házba vitte, ahol Habony Árpád sűrűn megfordul. Minden bizonnyal törvényes tranzakció volt ez, ellenőrzött körülmények között. A kormánnyal kevésbé rokonszenvezők ezen felháborodnak, vizsgálatot követelnek, és mindenféle rosszindulatú feltétlezésekkel állnak elő.

A méltatlankodás hátterében többek között az áll, hogy ahol Habony Árpád neve akár csak érintőlegesen is felbukkan, ott azonnal politikai vagy anyagi hasznot orront mindenki, és azonnal heves spekulációkba kezd. De hát gondolkodjunk egy kicsit. Ugyan miféle politika lehet néhány régi kép kikölcsönzésében? Árt ez a bukott baloldal liberálisainak? Vagy a Soros-bérenc civileknek? Csapást mér a rezsicsökkentés ellenségeire, a migránspárti norvégokra?

ITT OLVASHATÓ

ITT A KÚRIA SZÉPMŰVÉSZETIS ÍTÉLETE - SZERETNÉNK LÁTNI A HABONYÉK ÁLTAL VISSZAADOTT KÉPEKET

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerzők: Sepsi Tibor – Erdélyi Katalin
2016.02.10.A bíróság jogerős döntése nyomán a Szépművészeti Múzeum végre kiadta az Átlátszónak a sokáig titkolt adatot, hogy hol is tárolta a múzeumból kölcsönzött nagy értékű műkincseket az Andy Vajna-féle TV2 újdonsült gazdasági igazgatója, Halkó Gabriella cége. A hivatalos tájékoztatás szerint abban az V. kerületi lakásban, ahol gyakran feltűnik Habony Árpád, és amelyet hivatalosan Habony volt anyósa bérel az ötödik kerületi önkormányzattól. Másfél évig pereskedtünk a Szépművészeti Múzeummal a címért.
014 májusában röppent fel a pletyka, hogy Habony Árpádnak valami köze lehet a Szépművészeti Múzeumból való festménykölcsönzéshez. Közadatigénylésekkel próbáltunk utánajárni a dolognak, de a múzeum adatszolgáltatásában semmilyen erre utaló információt nem találtunk.
Azonban a VS.hu-nak súgott valaki, így ők konkrétan a Halkó Gabriella és Jáksó László tulajdonában lévő Brand Lab Kft.-vel kötött szerződést kérték ki a Szépművészetitől, ami ki is adta a VS-nek a megállapodást. Abból az derült ki, hogy a Brand Lab Tanácsadó Kft.-nek a Szépművészeti Múzeum tíz darab, összesen 292,5 millió forint összértékű festményt adott kölcsön képenként havi nettó 15 ezer Ft-ért három hónapra.
ITT OLVASHATÓ

TURIZMUST AKADÁLYOZÓ KÖZPONT

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2016.02.10.


"Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása. A hvg.hu megtudta, hogy Orbán Viktor „saját lábon álló”, turizmust tanuló lánya is ott volt, akárcsak Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. Az egyik szervező ezt azzal magyarázta: Orbán Ráhelt mint külföldön tanuló fiatalt hívták meg, a nemrég TV2-t is megvásárló Vajna pedig olyan fontos az országimázsnak, hogy „húsz kellene belőle”. Szakmai szervezeteket is megkérdeztünk, de sokan nem is hallottak az eseményről."


A megjelenteket teljesen elképesztette az, hogy a külföldön tanuló, szerényen és visszafogottan öltözött, csendes, fiatal leányka, Orbán Ráhel, azonos a miniszterelnök úr Ráhel nevű nagylányával. Andy Vajnáékból 19 sajnos nem tudott eljönni a nagy eseményre, a szervezőknek ezért be kellett érniük eggyel, Andy G. (azaz a hetedik) Vajnával, a filmipar megújításáért felelős kormánybiztossal. A többiek kimentették magukat, mivel éppen a Graz környéki Thal nevű falucska lankáin síeltek 35 Arnold Alois Schwarzenegger társaságában. Közülük néhányan azonosak a híres amerikai színésszel, 3 pedig Kalifornia állam kormányzója. Az biztos, hogy az összes Vajna és Schwarzenegger szivarozik.
 
Miután a résztvevők felocsúdtak első meglepetésükből, meghallgatták Rogán Antal beszámolóját. Az említett Rogán Antal azonos a miniszterelnök kabinetfőnökével és minden rosszindulatú híresztelés ellenére csak egy példány van belőle. A teljes mértékben párját ritkító kabinetfőnök a résztvevők legnagyobb ámulatára hirtelen előrántott valahonnan egy teljesen lenyűgöző kormány-előterjesztést, amely szerint felállna egy új állami intézményrendszer a magyarországi turizmus irányítására. Az ördögien ügyes mutatványt hatalmas ováció és taps fogadta...
 
 
 

SAUL FIA MÁSKÉPP

FILMVILÁG BLOG
Szerző: Kozma György
2016.02.10.


A Saul fia Röhrig filmje is. A haszid hagyomány felől nézve a film rejtve maradt jelentéseit is megláthatjuk.
 
A nagyapámat megölték Auschwitzban. Állítólag már a vonaton meghalt. A Pester Lloyd, a legnagyobb akkori (német nyelvű) napilap felelős szerkesztője volt. Az ikertestvére viszont párizsi tudósítóként elmenekült Amerikába. Ott egyetemi oktató lett és a tanítványai közt volt Kissinger, a későbbi külügyminiszter. Kissinger akkor húszéves önkéntes volt az elnöki hivatalban, az Oval Office-ban. Amikor megtudta, hogy a nagybátyám Freud lapjába is írt, megkérte, hogy a freudi elmélet alapján elemezze a náci napilapokat az Elnök számára. Az volt az elemzés fő konklúziója, hogy a nácik apai erőszak áldozatai. Ezért gyűlölik az apjukat – de mivel ezt el kell fojtani, ez a harag az Atya (isten) népére, a zsidókra lesz áttolva, vetítve. Emiatt van az, hogy a szélsőjobboldali nézetek középpontjában a szexualitástól való rémület áll. Mert valójában vonzódnak a férfiakhoz, apahiányos módon. A harag abból ered, hogy ezt érzik, de közben a távolságot tartaniuk kell az apákkal és a pótapákkal, a férfiakkal, hiszen az erőszak nyelvén értenek csak. Ebből következik a terápia útja (amelyet az 1910-es években Ferenczi Sándor vetett fel Freudnak) : az erotika-mentes érintés. A páciens „belső elhagyott gyermeke” érintést igényel és ezt meg kell kapnia. Az erotika-mentesség azért fontos, mert a belső gyermek nem tudja értelmezni a szexet – illetve erőszaknak értelmezi...
 

SZAVAHIHETŐSÉG-PROBLÉMA

NOLBLOG - JEHU
Szerző: jehu
2016.02.10.


Kecskére káposztát, Orbán-Frankensteinre teljhatalmat..?
Szabadság téri emlékművüket egy „kormány”-, azaz Orbán-rendelettel kiemelt nemzetgazdasági jelentőségűnek hazudták – ilyen rendelet kellene majd a terrorveszélyhelyzet kihirdetéséhez is…
Szemernyi kétség sincs bennem afelől, hogy Orbán a mai körülmények között gyakorlatilag bármit megtehet, amit igazán akar: nincs hozzá szüksége „törvényesített" teljhatalomra. Valamiért mégis szereti a jogszerűség látszatát: parlamentjével jogtiprások sokaságát foglaltatta már „törvénybe", akár zalaptákolmányába is. Talán mert ösztönösen érzi, hogy a működésben van a nyugalom... (József Attila)
Itt van tehát ez a „terrorveszélyhelyzetet" zalaptákolmányosító tervezet, melyet kihívó pofátlansággal rendszeresen „alkotmánymódosításnak" neveznek.
Mintha Orbániának volna alkotmánya...
ITT OLVASHATÓ

SZALÁMITAKTIKA

ÖREG HARCOS BLOGJA
Szerző: Öreg Harcos
2016.02.10.


Alig telt el néhány nap a sikeres, országos pedagógus-tüntetés után, és már kezdhetünk is félni, hogy megfojtja az egészet a Fidesz. Pedig az oktatás válsága egyértelmű, és végre nem csak politikusok beszélnek erről, hanem azok is, akik közvetlenül értintettek, ráadásul ki is vannak szolgáltatva az ország vezetésének. A kedden összeült kerekasztal azonban kifárasztásra, szétszálazásra, szőrözésre jött létre. Ebből nem is lesz semmi. És a valami itt nem ellenzéki pártpolitikai siker volna, dehogy. A siker egy jobb oktatási rendszer volna.

...A kerekasztal összehívásával a Fidesz a szokásos taktikájához fordult. Felszeletelni, szétbeszélni, részproblémává zülleszteni a rendszer egészével szembeni felhördülést. Az első lépésben olyan szereplőket is meghívott a Fidesz a tárgyalóasztalhoz, akiknek semmi helyük nem lett volna ott. Második lépésben megosztotta a legnagyobb pedagógus-szakszervezeteket: egyikőjük jelen volt, a másik viszont nem. Végül pedig ügyrendben is sikerült megállapodniuk...

ITT OLVASHATÓ

TÉNYLEG ELKÉPESZTŐ ORSZÁGBAN ÉLÜNK!

SZEGEDI KATTINTÓS
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.02.10.


Morálisan egyre lejjebb dolgozza magát az Orbán-kormány, ettől még akár meg is nyerhetne egy előrehozott parlamenti választást. A kérdés már csak az Magyarországon, mi kell ahhoz, hogy az emberek felocsúdjanak "Hoffmann Rózsika álmukból". A kormány elveszi a jövőt a fiataloktól azzal, hogy pénzt von ki az oktatásból, a hosszú és egészséges élet reményét a középkorúaktól, azzal hogy lemondott az egészségügy megreformálásáról. Közben saját magával és becsapott választóival konzultál...

Csak szalagcímekben emlékeztetnénk Abszurdisztán legújabb híreire:

ITT OLVASHATÓ


"AZ OKTATÁSRA FORDÍTOTT KÖLTSÉGEK ÉRJÉK EL A GDP 6%-ÁT" - BEKEMÉNYÍTETTEK A TILTAKOZÓ TANÁROK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kettős Mérce
2016.02.10.


A kormány legfőképp saját magával tárgyaló tegnapi kerekasztalára válaszul ma bekeményítettek a tanárok. A zuglói Teleki Blanka gimnázium igazgatója, Pukli István, a miskolci Herman Ottó Gimnázium és a budapesti Kölcsey Gimnázium közalkalmazotti tanácsának vezetői, Pilz Olivér illetve Törley Katalin ma a tiltakozásnak eddig helyet adó honlapon egy közleményt tettek közé, ebben 4 pontban fogalmazzák meg a követeléseiket...

ITT OLVASHATÓ

A CIGÁNYSÁG SORSA AZ ISKOLAPADBAN DŐL EL - ORSÓS ZSUZSANNA A MANDINERNEK

MANDINER BLOG
Szerző: Meszleny Zita
2016.02.10.


Hétgyermekes cigány család legkisebb gyermekeként született Orsós Zsuzsanna Németkéren. Szülei írástudatlanok voltak, őt mégis vonzotta a tanulás, a kitörés lehetősége. Az MTA első cigány ösztöndíjasa biológusdoktorként a romák egészségi állapotát vizsgálja. Előadásaival a roma fiatalságot igyekszik tudatosabb életmódra, továbbtanulásra motiválni, hiszen szerinte az, hogy milyen lesz a cigányság élete, az iskolában dől el. „Szerettem volna anyjuk helyett anyjuk lenni. Megtanítani nekik, mit kell tenniük, ha integrálódni akarnak a társadalomba, hogy ne cigányként, hanem emberként tekintsenek rájuk” – vallja Orsós. A Mandiner Roma Példaképek sorozatának portréinterjúja. 

ITT OLVASHATÓ

SZÁ(@)RNYALUNK

BAL-RAD
Szerző: Admin
2016.02.10.


A Bloomberg a várható pénzromlás és a munkanélküliségi ráta alapján számítja ki a nyomorúságindexet, amellyel föl is állít egy rangsort.
A legújabbat igazán nem fogja Döbrögink kiplakátolni! Még piciben sem.A világlista legjobbjai között szerepel Japán, Tajvan és Svájc. Az alpesi ország megítélése is kérdéses: miközben nagyon alacsony az állástalanok aránya, az országot defláció, vagyis az árak tartós csökkenésének veszélye fenyegeti.A régiónk fekete báránya Lengyelország: a tavalyi 42. helyről a 27-re lépett előre a boldogtalansági lépcsőn. Magyarországon se javult a helyzet, sőt: a 2015-ös 39. pozícióból négy hellyel közelebb kerültünk a legnyomorúságosabbakhoz, miután az infláció idén emelkedhet kétévnyi stagnálás után, s miközben a munkanélküliségben nem várható nagy változás. Az állástalanok aránya tavaly év végére hat százalék közelébe csökkent, és a rendszerváltás óta nem látott kedvező adatok érkeztek a munkaerőpiac felől.Magyarország a Fülöp-szigetek és Srí Lanka között helyezkedik el a Bloomberg indexe szerint. 
ITT OLVASHATÓ

A KÖZSZFÉRA KARCSÚSÍTÁS PARADOXONA

ALAPBLOG
Szerző: Nyugdíjas
2016.02.10.

Az aktív dolgozókhoz hasonlítva elviselhetetlen terhet jelent az állami alkalmazottak hatalmas aránya, ezért radikálisan csökkenteni kell a közszférában dolgozók számát ­– mondta Lázár János.
Szembesülve az elbocsátandók irdatlan számával (nyilván ők a feleslegesek), a gyanútlan szemlélő azt gondolná, hogy a közszolgák napi 6-7 órában lógatják a lábukat a kormányhivatalokban és a laza életvitel miatt átlagos képviselőjük legalább 10 évet tagadhatna le életkorából.
Ezzel szemben az elmúlt években ügyintézési tortúráim során túlnyomóan még nálam is idegesebb, az idegösszeroppanás határán álló jegyzőkkel, földhivatali ügyintézőkkel vagy erdőfelügyelőkkel találkoztam.
Egyáltalán nem úgy néztek ki, mint akik csak lébecolnak a munkahelyükön.
ITT OLVASHATÓ

HÉT ÉV, NEM TIBETBEN

A HUNVALD-ÜGY
Szerző: Hunvaldugy
2016.02.10.


Hét éve történt: 2009. február 10-én reggel Hunvald György polgármestert, a fővárosi közgyűlés képviselőjét őrizetbe akarják venni a lakásán, majd az önkormányzatban. Miután Hunvald értesül róla, hogy az Ügyészség keresi, ügyvédjével azonnal jelentkezik a vizsgálatot vezető ügyésznél. Kihallgatják, meggyanúsítják, és őrizetbe veszik.
Jóreggelt, jó reggelt mindenkinek. Ma a hetes számról fogunk értekezni. Mert a hetes szám az emberiség számára mindig különleges volt. Ez a teremtés száma, de gyakran nevezik Isten számának is, mert hét nap alatt teremtette a világot. A hét pecsét feltörése hét angyal jelenlétében történt a Jelenések könyvében. Hét bő esztendőt pedig hét szűkös év követte József történetében, Mózes I. könyvében. Sőt, főbűnből is pontosan hét van a katolikus vallás tanításai szerint.
A lámaizmust gyakorló tibetiek szerint is mágikus szám a hetes, mert pontosan negyvenkilenc (7x7) napból áll a lélek köztes állapota, vagyis az az átmeneti időszak, amely a haláltól a lélek új alakban való megjelenéséig tart.
A héber vallásban a hetes a tökéletesség száma, amely a harmóniát és teljességet hordozza. 

ITT OLVASHATÓ

SZEGÉNYSÉG, NYOMORÚSÁG: 2015-BEN ÓRÁNKÉNT 93 EZER FORINTOT KERESETT ORBÁN BIZALMASA

A BETŰ SZABADDÁ TESZ
Szerző: kameszka01
2016.02.09.


Noha Orbán Viktor miniszterelnök elsőként saját honlapján hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát, barátja, a felcsúti polgármester a jelek szerint szégyenlősebb. Az ő január 25-én leadott tavalyi vagyonnyilatkozatát a község honlapján nem tették közzé, csak személyesen lehetett megnézni az önkormányzatnál, de fotó vagy másolat itt sem készülhetett róla. Kiderült viszont belőle, hogy mire fordította Mészáros Lőrinc azt a pénzt, ami a feleségével közösen birtokolt sikeres építőipari cég, a Mészáros és Mészáros Kft. tavalyi 1,8 milliárd forintos osztalékából őt illette.
Ebből Mészárost - vagyonnyilatkozata szerint - 817,5 millió forint illette meg. Mivel polgármesteri illetményét már második éve nem veszi fel, ez volt az egyetlen jelentős jövedelme 2015-ben. Bár előző évben több, 1,027 milliárd forint osztalékot tudott kivenni a cégéből, tavaly sem járt azért rosszul: a 817 milliós jövedelem azt jelenti, hogy Mészáros Lőrinc az év minden napján, a nap minden órájában valamivel több mint 93 ezer forintot keresett. Ezt kiegészítette egy kisebb, 5,1 milliós jövedelem, amit a Mészáros és Mészáros Kft. mellett a CLH Kft.-től kapott tanácsadásért.
ITT OLVASHATÓ

KUTYÁBÓL NEM LESZ SZALÁMI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu 
2016.02.09. 


A pedagógusok már megint a rossz végére kerültek a problémáknak, Viktor meg a hasát foghatja a röhögéstől.
Persze, ő ismeri a kuncsaftjait, nem is teketóriázott sokat, belekotort a zsebébe, kihalászott belőle egy marék tökmagot, Balog miniszter kezébe nyomta, majd ellátta jótanáccsal: szórd eléjül apránként, aztán majd meglátod, a hálától párás szemmel fogják a segged is kinyalni.
Most mondjam azt, hogy nem csalódott?
A pedagógusok letettek az asztalra egy huszonöt pontból álló követeléscsomagot, a hatalom bele se nézett, gyakorlatilag ellentételezésképpen a seggét tette a tárgyalóasztal mellett álló székekre, és lazán hülyét csinált belőlük.
Ígéreteken kívül nem adott semmit, de az égvilágon semmit, viszont a hét végére ígért tüntetést sikeresen szétverte, anélkül, hogy akár a TEK-et vagy a rendőrséget be kellett volna vetnie.
Hogy a követelés követelés lett volna, arról már szó sem esett, az alázatosan kérelmező pedagógusok vállát megveregették, jól van tanár úr, nem kell pánikolni, míg minket lát!
Itt van egy kártya, ezen lesz annyi pénz, ha elfogyna a kréta, majd tud venni!
Ezzel akkor az önálló gazdálkodásra vonatkozó részt ki is pipáltuk, ugyebár, majd később megmondjuk, hogy a kártyával hol vásárolhat, egyszerre maximum kétszáz forintért!
És ne feledje, ez azonnali intézkedés volt, mert mi ha problémát látunk, olyanok vagyunk, mint a hejderménű, azonnal odacsapunk, ahova köll.
Vagy az a munkásököl?

Mindegylófax, a lényeg az odacsapás. 

ITT OLVASHATÓ

TOTÁLIS TÁMADÁS!

SAKKOZZ MINDENNAP BLOG
Szerző: General Ludd
2016.02.10.


Miért szeretünk sakkversenyre járni? A titokra végre fény derült!
 
A kötelező hajnali feladványaink kapcsán csupán annyit mondanék el, hogy az elsőnek több lehetséges megoldása van.
 
A másodikra ez már nem igaz. Az első lépés könnyű, hanem azért a továbbiakon kell egy picit agyalni... A többi már a ti feladatotok! Sok sikert!
 
 
 
Világos lép!
 
 
Világos lép!
 
 


NYUGI, MINDENKÉPP TÜNTETÜNK

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.10.


Megkezdődött a szokásos Fidesznyik szarkavarás. Fosnak a Fijjug február 13-tól, de nagyon. És minden okuk meg is van erre. Ne tessenek bedőlni a Narancstrükköknek, mondom, mi a helyzet, és mik a teendőink az egyes esetekben.

Egy hatalmas, sokféle társadalmi csoportot magába foglaló többtízezres tüntetés mindenképp megpecsételi a Rezsim sorsát. Százezres létszámnál akár azonnali Orbánűzés is lehet, ekkora tömeget, ha eltökélt, nem lehet megállítani. A miértet előző blogomban kifejtettem, aki még nem látta, tessenek IDE kattintani. De többtízezer is elég arra, hogy az azt otthonról, tévén néző milliók rájöjjenek: van miért fölkelni a fotelből, mert a Rezsim elvesztette a Nép támogatását. A Diktatúra sorsát ugyanis NEM a közvéleménykutatásokban mért pártszimpátiák határozzák meg, hanem a hallgatag többség cselekvése. És Ők csak akkor indulnak meg, ha már látják: remeg a Hatalom. Egy szombati hatalmas tüntetés elbúcsúztatja a Rezsimet, akár azonnal, akár egy lavina elindítójaként: kulcsfontosságú tehát, és azon MINDANNYIUNK elemi érdeke és kötelessége résztvenni, akik Köztársaságot akarnak. Az Orbánbanda nem hülye, Ők is tudják, hogy ami egy hete egyre nagyobb hullámokat vetve beindult, az a végüket jelentheti. Kínos gyorsasággal szabadultak meg egy államtitkártól, Tőlük ez nem megszokott, tele gatyabelsőre utal. Csakhát amiről azt gondolták: vezéráldozat, arról gyorsan kiderült: még parasztként sem fogadták el a pedagógusok. Helyes...

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN: A LENGYELEK LEGYENEK NYUGODTAN ORBÁNISTÁK

VARÁNUSZ BLOG
Szerző: Fabius
2016.02.09.


Ez egy kipróbált barátság - veregette meg a magyar és lengyel nép vállát virtuálisan Viktorunk, mikor a lengyelek orbánasszonyával, Beata  Szydłoval találkozott. Ezzel még nem lódított túl nagyot, népeink barátsága tényleg hagyományosan szoros évszázadok óta. Ahogy szorosak a lengyel - magyar gazdasági kapcsolatok is, bár ezek elsősorban a budapesti lengyel nagykövetség Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztályának köszönhetően azok.

Aztán mondott ezektől pár jóval érdekesebbet is.

Először is, hogy a két ország keleti iparvidékeit autópályával kötik majd össze. Nemtom az feltűnt-e nekik, hogy barátok vagyunk, szomszédok viszont nem. Úgyhogy ez az ígéret bármilyen fasza is lenne, nehezen fog teljesülni. Mert'hogy most az van, Miskolcnál véget ér a Lengyelország felé tartó autópálya, és a határtól Kassáig tartó elkerülőt meg a Kassa - Eperjes pálya huszonöt kilométerét leszámítva a lengyelek felé igyekvő nem, hogy autópályát, de gyorsutat sem talál egészen Radomig. Ráadásul a szlovák "autópálya rendszer" annyira fejlett, hogy szemrevételezéssel vizsgálják adott esetben, hogy megfelelő helyen van-e kilyukasztva a pontosan meghatározott helyre felragasztandó pályamatrica. Igen, ezt úgy kell érteni, hogy a rend őre az érvényességi vizsgálathoz A: megállít, odajön és megnézi, vagy B: a forgalmat félpályás tereléssel csorgóra lelassítja, és az út mellett állva szemléli autónként...

ITT OLVASHATÓ

FALLAL ÉS ANÉLKÜL, HARMADIK RÉSZ

HAMPLÓ BLOG
Szerző: Hamster
2016.02.09.


 
A Fal egykori helyével foglalkozó sorozat befejező részében a Berlin-Mitte városrészt északról határoló szakasszal szeretnék foglalkozni. Az alábbi térképen ezt a "Berlin" felirattól felfelé, a "Prenzlauer Berg" felirattól balra találjuk. Tessék nyugodtan belenagyítani!
 
Sokan gondolják, hogy a keleti és nyugati oldal közt csak a Checkpoint Charlie-nál lehetett átmenni a Falon, pedig számos további átkelőhely is működött, általában valamilyen korlátozással: a Heinrich-Heine-Strassei például a kelet- és nyugatnémeteknek állt rendelkezésre, míg a Bösebrückén a nyugat-berliniek is átmehettek - a város nyugati oldalának lakosai ugyanis nem számítottak NSZK lakosoknak a keletiek szerint. A már említett Checkpoint Charlie a külföldiek, diplomaták, illetve a megszálló hatalmak katonáinak rendelkezésére állt, míg a Friedrichstrasse-i vasútállomáson bárki átmehetett, akinek megvoltak a megfelelő papírjai...
 


ETTŐL A TILTAKOZÁSTÓL SAJNOS NEM FOG MEGJAVULNI AZ OKTATÁSI RENDSZERÜNK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.09.


Bár más a kiindulópontom, és más következtetést vonok le belőle, alapvetően azt gondolom, egyet kell értenem Szőnyi Szilárd, a Heti Válasz szerzőjének azon gondolatával, hogy ez a mostani tiltakozás nem fogja azt eredményezni, hogy elinduljon felfelé az oktatás színvonala, hogy ne tegyük tönkre generációk jövőjét. Bár én azt gondolom, fontos a mostani tiltakozás, és fontos, hogy célt érjen, és megvédje a tanárok maradék szuverenitását és maradék munkakörülményeit, ha teljesítik is a Teleki és a Herman követeléseit, attól a problémák még nem lesznek megoldva.

Valóban igaz az, hogy nem 5 éve kezdődött el az oktatás színvonalának hanyatlása, már egy évtizede rosszabb és rosszabb szinten jövünk ki a felmérésekből, és egyre kevesebbet költünk az oktatásra. Csak sajnos Szőnyivel szemben én nem azt gondolom, hogy az oktatás megjavítására tett kísérleteket a szakszervezetek vagy valami pedagóguslobbi szabotálja el, én inkább azt gondolom, valójában nem is tettünk kísérletet az oktatás megjavítására. És ami ennél is rosszabb, hogy maguk a tiltakozóknak a követelései is csupán a túlélésről szólnak, a pedagógus pálya teljes ellehetetlenítésének megakadályozásáról (bár a tiltakozók részéről a realitás felmérése, hogy csupán ennyit érhetnek el). Ma százezrekkel kevesebbet költünk egy diákra, mint 5 éve, és a 2010-es GDP-arányos 4,85 százalék helyett, a nemzeti össztermék már csupán 3,95 százaléka jut az oktatásra...

ITT OLVASHATÓ

AZ ÁLDOZAT. 1.RÉSZ - OKTATÁSÜGY

KÉNYSZERBAGOLY BLOG
Szerző: Kényszerbagoly
2016.02.09.


Stuárt Mária óta tudjuk, hogy akik a nagypolitika sakktábláján játékosok, azoknál a női nem önmagában nem jelent biztosítékot a lefejezés ellen. Sőt, az EMMI nevezetű humántemetőben, ha baj van, a munkamegosztás a következő; figyelemelterelésként az ügyeletes államtitkárasszony repül,(szerencsére nem a feje) lásd Hoffmann Rózsa, majd utóda, Czunyiné. Balog páter pedig közben leszalámizza az elégedetlenkedőket. A két áldozat eleddig Rózsa asszony, a hajdan jó szakember és pártállami funkcionárius, és Czunyiné, aki úgy belesímult a fidesz által diktált nőideál elvárásaiba, hogy erősen kell gondolkodnunk, hogy van-e "saját neve". Mindkettejük államtitkári működésére közösen jellemző volt az elérhetetlenség és az agresszivitás, tán azért, mert olyan programot kellett keresztüverniük a közoktatásban, amiről ők is tudhatták, hogy még lejjebb löki az amúgy sem világelső hazai képzést.

Érdekes, hogy a témába vágó elemzéseikben sokan csak a Patyomkin-falu házainak pergő vakolatáig jutnak el, és nem látják, hogy a házsorok mögött lévő üresség nem esetleges, hanem mérnöki -akarom mondani jogászi pontossággal megtervezett. A megrendelő természetesen Kávé, aki a Gurcsány-féle hét szűk esztendő alatt pontosan megtervezte a hatalom megragadásának és a perzisztáló önkényuralom megtartásának módozatait...

ITT OLVASHATÓ