2015. november 13., péntek

ORBÁNIA UNDORÍTÓ KÜLÖNLEGESSÉGE

GÉPNARANCS
Szerző: Gusztos István

magyaridokPersze, sok különlegessége van, s számomra mind undorító. De a legundorítóbb talán az, amiről alább lesz szó.
Orbánia különlegessége (az egyik): nem tudok arról, hogy Európában valamely kormány(párt)nak a Fideszéhez hasonló médiabirodalma volna; nem tudok arról, hogy Európában volna ország – Orbánián kívül –, ahol fasisztoid orgánum kormánypártinak számíthat; sőt: fasisztoid üzeneteketkell közreadnia, mégpedig rendszeresen, ha kormánypárti akar lenni; nem tudok arról, hogy volna még egy olyan kormány ma Európában, amely mellett ne állna egyetlen mértéktartó, mértékadó, kulturált hangú orgánum se… És akkor az elzabrált, meggyalázott, prostituált „közmédiáról” szó se essék…


AZOK A SZEGÉNY ERDÉLYI MAGYAROK...

ORDÍTOK BLOG
Szerző: Edgar Swan 

Nem csak az időjárás verőfényes, hanem a hangulatom is. Jó volt sokszáz kilométeren át úgy utazni, hogy nincsen kátyú, az utak minősége hibátlan, a sávok szélessége megfelelő. 
A városok szélén gombamód szaporodnak az óriási ipartelepek, építkezések zajlanak, üzemek, gyárak épülnek. A közvilágítás példás, az útjavításokat úgy sikerül megoldani, hogy bár az esti órákban is dolgoznak a szakemberek, de a közlekedésben ez minimális fennakadást okoz, sok helyen még minimálisat sem. 
Igaz, láttam félbemaradt lakóházakat és szemmel láthatóan szegény településeket, de még az országútról bepillantva a portákra is egyértelmű volt: az emberek mindent megtesznek a boldogulásért. Az udvarokban kukoricagórékban betárolt temény, kapirgáló tyúkok, szőlővel befuttatott lugasok, kazalban széna, szalma. Mivel éppen este mentünk keresztül ezeken a falvakon, láttuk a hazafelé tartó teheneket. A család biztosan nem zacskós tejből készült kakaót iszik. Szerényen, de látható módon nem beletörődve a nincstelenségbe, hanem szorgosan élik a falvak az életüket.

ITT OLVASHATÓ

HOGY LEHETNE MEGSZABADULNI A CIGÁNYOKTÓL

LÁZÁLOMGYÁR BLOG
Szerző: Last Minute

Félreértések elkerülése kedvéért: én nem akarok megszabadulni tőlük, hanem azt szeretném, ha a hazámban minden kisebbségi csoport harmonikusan élne, senkit sem érne hátrányos megkülönböztetés, az ország minden polgára hozzájárulna közös kultúránk gazdagodásához.

De úgy tűnik, a kormányon lévő politikusok nem ezen a véleményen vannak. Orbán Viktor például nemrég felvetette, hogy Magyarország nem kívánja az Európai Uniótól, hogy kvóták alapján vegyenek át tőlünk cigányokat. Mintha lehetne őket adni-venni, ide-oda telepíteni. Miskolc önkormányzata nagyon szeretne megszabadulni a szegény cigányoktól, és ezt láttuk már számos egyéb városban és faluban is.

Pedig a roma népesség magyarországi létszámát egy sokkal hatásosabb módszerrel is csökkenteni lehetne.


ITT OLVASHATÓ

A KÜLÜGYMINISZTER JELLEMHIBÁS ZAKÓJA

MOST & ITT BLOG 
Szerző: fsp

Most nem azon rágódnánk, ami pedig szintén logikus lenne: hogy egy harmincas éveinek közepén járó fiatalembernek miből van 167 milliós háza, és hozzá olyan félmillió forintot érő zakója, amire már nincs szüksége. 
tehetős szülő sem kell hozzá. Elég, ha az illető szülőket Szijjártónak hívják - innen már csak egyetlen ugrás, hogy egy élet megfeszített munkájával összeszedjenek egy kis házikóra valót a gyereküknek.
Alig néhány napja, hogy kiderült: egy guberáló megtalálta Szijjártó luxuszakóját a külügyminiszter háza előtti kukában. Lefényképezte, elküldte egy internetes portálnak, közzétették.

ELLENÜLŐK

TUAREG BLOGJA
Szerző: Szabó Gábor Tuareg


Már mér is ne, nemde. Ha vannak ellenállók, akkor biztos vannak ellenülők is. 
És tényleg. 
Sőt, sokan vannak. 

Pikáns kis sztori következik. 

Róluk, az Ellenülőkről, Orbánország hasznos kis hülyéiről.

Mármint a Diktátornak hasznosak, nem nekünk, átlagmagyaroknak.

Na, de indításnak nem filozofálok, hanem mesélek, aztán majd 

hozzáragasztom a többit.
Szóval volt itt ugyebár egy meghirdetett
 akciónk, amivel szerettük volna megakadályozni, hogy a jelenkor Haynaui bemenjenek a jelenkor Kossuthjának: Göncz Árpádnak a temetésére. Nem sikerült, kevesen voltunk, egy ideig még így is leszünk, törvényszerű. Úgyhogy ott díszelgett az egész Gyászhuszár Bandérium, Áder, Polt, Boross, Schmitt, Tarlós az első sorban. Na, de ezt már mindenki látta, olvasta, ki is fejezte róla a véleményét:halottgyalázás történt, így gondolja ezt a hozzám hasonló átlagmagyar.
Az ilyesmit meg úgy lehet
helyrehozni, ha az ember kimegy Rezsimmentes Társaságban, és méltó módon búcsúztatja el a Nagy Halottat.
Meg is hirdettük, azt a címet adtam az összejövetelnek, hogy újratemetés, persze tudtam, hogy ez
kicsapja majd a biztosítékot.
Egyelőre ez még az
 Ellenülők Országa, Ők a hangosabbak, naná, hogy nem értik meg, mit is jelent esetünkben a szó, és miért van rá szükség. 

HILLER ISTVÁN ÉS NÉPI (NEMZETI) "ZENEKARA"

GONDOLATAIM_2 BLOG
Szerző: Attila V

Hiller István a napokban felkavarta az "állóvizet" az MSZP-ben, a kerítés-ügy kapcsán. Ezután volt egy interjúja az ATV-ben, amely engem nagyon elgondolkodtatott. Erről szeretném megosztani a gondolataimat.
Hiller István ebben az interjúban kifejti, hogy szeretné megváltoztatni az MSZP-t, mert a mélyben "tektonikus" változások mennek végbe a társadalomban. Magyarán Hiller lenne  a "karmester" és az új "zenekar" népi, nemzeti "muzsikát" játszana. Erről a következő gondolatok jutottak eszembe:

1.) Édesanyám.
Akinek, ha elkezdtem valamit magyarázni, ami magas volt neki azt mondta: "Na tudod mit?  Tektonikusan (ide illesztendő az épp aktuális téma) kapd be! Na!"

2.) A hatalom, mint cél.
Hiller kifejti, hogy a nacionalistává váló tömegekhez kell alkalmazkodni, hogy az MSZP növekedésnek induljon. Ezt érti a tektonikus változásokhoz való alkalmazkodáson. Magyarán nem az van, hogy van az embernek egy elve, értékrendje, amihez gyűjt támogatókat - ha van-, hanem a cél szentesíti az eszközt, meg kell változnunk, hogy ránk szavazzanak a népek.

A RÖSZKEI FELVÉTELEKET MEGSEMMISÍTETTE A RENDŐRSÉG, PARLAMENTI VIZSGÁLAT NEM LESZ

ÁTLÁTSZÓ BLOG 
Szerző: csikaszbrigitta

horgoswarrenMiközben az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága november 11-én nem vette tárgysorozatba azt az ellenzéki határozati javaslatot, amely a magyar rendőröknek a röszkei határnál migránsokkal szembeni fellépését vizsgálta volna, az Átlátszó többszöri megkeresés után választ kapott a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak szerepére vonatkozóan.
Nem viseltek azonosítószámot a terrorelhárítók, elszabadult hajóágyúként viselkedett a TEK – erről korábbi cikkünkben beszélt egy volt rendőri vezető a szeptember 16-án, Röszkén történt rendőri fellépést értékelve. Szerinte rendőrszakmai hibák sorozata vezetett odáig, hogy tizennégy rendőr, és mintegy száz-százötven menekült sérült meg könnyebben vagy súlyosabban.
Tizennégy menekülttel szemben indult nyomozás tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlepésének gyanúja miatt, további egy személy ellen pedig terrorcselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak – közölte korábbi megkeresésünkre az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerkesztőségünkkel.