2016. június 9., csütörtök

KI A F*SZT ÉRDEKEL?

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.06.09.


Olyan gyorsan felejtünk, mint a szél. Ismételjük csak át a közelmúltat!

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN VIKTOR MEGKÖSZÖNTE AZ ÜGYÉSZEKNEK, HOGY HATALOMBAN TARTJÁK

B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
Szerző: nickgrabowszki
2016.06.09.


Ha másból nem, hát abból, hogy már bírói ítélet is van arról, hogy az ügyészség nem üldözi, nem is próbálja felderíteni a Fideszhez köthető gazdasági bűncselekményeket.
 
Hogy a lojalitásukat továbbra is megőrizze, a miniszterelnök négy év után kénytelen volt elzarándokolni a Legfőbb Ügyészségre, ahol egészen kendőzetlen nyíltsággal beszélt.
 
Először is felszólította az ügyészeket, hogy "Ne törődjenek a politikai támadásokkal, ne engedjék, hogy azok befolyásolják munkájukat. Korábban elképzelhetetlen lett volna, hogy a legfőbb ügyész személyét – Orbán példaként Györgyi Kálmánt említette – vagy konkrét ügyeket politikailag támadjanak, ám ez ma már természetes.
 
Elképesztő. Ezt az a politikus merte/meri mondani, akinek első miniszterelnöksége idején gyakorlatilag megzsarolták Györgyit, Polt Péter elődjét, hogy lemondjon, és a helyére megválaszthassák a Fidesz emberét...
 

ORBÁN VÉGRE IGAZAT MOND: MAGYARORSZÁGRA SZEGÉNYSÉG VÁR

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.06.09.


Az ügyészi szervezet mai gyűlésén a kormányfő megtartotta 2030-ig tartó programbeszédét. Elmondása szerint az európai gondolkodásban még nem történt meg - de meg fog történni - a váltás a szociális jólét korszakából a rend korszakába. Nyugaton a politikai elit a gazdasági sikereket tekinti továbbra is legitimációs alapnak a rend és a rendteremtés helyett, ez azonban meg fog változni, Magyarországon már meg is történt.

Orbán -- ami a lényeg az egészben -- meghirdette az elkerülhetetlent, azt tudniillik, ami elkerülhetetlenné vált a kormányzása eredményeként (és aminek jellegében természetesen semmi köze Európa versenyképességének adott állapotához): a lecsúszó, elszegényedő ország letehet arról, hogy valaha is befogja akárcsak a régiós társait is. Miután az ország megújulási potenciálját Orbán tervszerűen lerombolta, vezetésével az állami vagyon mozdítható része egy szűk kaszt kezébe vándorolt, látványosan rohadnak a közszolgáltatások, tíz év múlva már nyugdíjat sem fog fizetni a a magyar állam stb. már nagyon nehéz az unortodoxia hazugságaival házalni.

Egy nappal azután, hogy a törvényhozás ellenzéki asszisztálással elfogadta a különleges állapot alkotmányos és törvényi alapját, világossá vált, hogy leginkább nem a migránsok ellen védekezik a kormány, hanem az ország polgárai ellen, akik majd egyszer, nagy későn magukhoz térnek bódult, sorosozással, kommunistázással, emigránsozással és öngyilkos nacionalizmussal nehezített állapotukból. És akkor ott lesz velük szemben az ügyészség, a rendőrség, a katonaság. REND lesz...

ITT OLVASHATÓ

ÜZENTÜNK BRÜSSZELBE

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.06.19.


Fölösleges Brüsszelnek üzenni, értelmetlen népszavazásra költeni a milliárdokat. Máshol jobb helye lenne. Másoknál. Oda lehetne adni például Rákay Philippnek. A 70 millió forintos vásárlás mellé újabb könyveket venni tőle. Megérdemli. Átutalni Vajna Tímea férjének, aki jelen állás szerint csak 16 és fél milliót keres naponta. Esetleg újabb zenés darabot rendelni Koltay Gábortól.

Különben is, üzentünk már Brüsszelnek.
Az üzenet szövege betűhíven (a helyesírási hibák legtöbbje kijavítva) a következő:

ITT OLVASHATÓ

DÉDAPÁM BALTÁJA?

VÁLASSZUNK BLOG
Szerző: Válasszunk
2016.06.09.


Dédapám baltájában még volt anyag, a mai napig megvan! - Hangoztatja a tervezett avulást ellenzők csoportja. Majd kiderül, hogy csak a nyelét és a fejét kellett annak a baltának kicserélni párszor. A lényeg az, hogy sosem új baltát vettünk, mindig alkatrészt cseréltünk. Az akkor öreg 60 körüli szaki aki a most felújított szerelvények átvételén, tesztelésén új korukban dolgozott, büszke volt a 40 körüli fiára, a 20 körüli unokájára és a hamarosan megszülető dédunokájára. Azóta már ükonoka született, és és a felújított járművek élettartamán belül nekik is megszülethet az utódjuk. Sőt, az ez alatt születő szépunka kis "szerencsével" ezeken a szerelvényeken viheti haza majd újszülött gyermekét. 

Ha harminc év múlva nem újra felújítás mellett döntenek, hanem csere jön isten bizony eljutunk oda, hogy a Mézga család köbükije ilyen "atomókori" szerelvényekkel fog zötykölődni. Igaz, akkor a mostani forgóváz már a mágneses lebegtetéses technológia sokadik utódját használja majd, nem pedig hagyományos kerékhajtást. De az még "ősei metrója lehet". Tök jó dolog, hogy a legendás "dédapám baltája ilyen tartós". Némi köze van ehhez, hogy az egyre jobb és jobb acélnak köszönhetően ritkábban kell a fejét cserélni. A nyele persze ma is fa. Vagy éppen karbonszál erősítésű műanyag. 
 
A tartós Szovjet technikát sem az tette tartóssá, hogy a túltervezés miatt örök élet plusz egy napig tartott. Hanem az, hogy a rendszeres generál okán minden új volt benne. És mivel a minőségbiztosítás jobb volt, mint a Dacianál, lehetett arra számolni, hogy az új eszközzel inkább megbízható lesz. A szerszámkészlet, a rövidebb élettartamú pár alkatrészből cseredarab és minden megoldódott. Az oroszoknál pedig dédapánk baltájának először kicserélték a nyelét, majd a fej kicserélése következett...
 

SZÜRET EXTRA: NANÁ, HOGY KUNFALVI NÓRA KÉSZÍTETTE A TV2 BOTRÁNYOS SPÉDER-"RIPORTJÁT"

MAGYAR NARANCS - FEKETELYUK BLOG
Szerző: narancs.hu
2016.06.09.


Nem tüntették fel, hogy a keddi Tényekben leadott karaktergyilkos, és egy sor szakmai kritériumot felrúgó, gyalázatos Spéder-riportot ki készítette- ezt az adást elemző blogunkban mi is szóvá tettük.

A hvg.hu-t nem is hagyta nyugodni a dolog, és megpróbálták kideríteni, hogy ki készítette az anyagot- és micsoda meglepetés, Kunfalvi Nóra jött ki megfejtésként! Hogy a riportban mennyi csúsztatás és botrányos manipuláció van, az kiderül a hvg.hu remek
cikkéből ...

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR GAZDASÁGOT MÁR CSAK A NEMZETI FOCIVÁLOGATOTT MENTHETI MEG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.09.


Matolcsy György mégsem utazik ki a franciaországi foci EB-re. Nagy kő esett le a szívünkről, mert ha mégis megtette volna, bizonyára ott is komoly ámokfutásba kezdett volna a jegybankelnök, és az amúgy sem túl acélos nemzeti csapat esélyeit teljesen aláásta volna áldásos tevékenységével. Egyébként van ahol jó üzlet a labdarúgás, ám nálunk egyelőre egy fekete lyuk, amely úgy tünteti el a milliárdokat, akár Matolcsy György jegybanki alapítványai.

Hervasztó első negyedéves eredményt produkált a magyar gazdaság, ám Matolcsy György szerint csak az ellenségeink ármánykodásának köszönhető, hogy a GDP radikális visszaesését válságjelenségként értékelik egyesek. Az uniós összehasonlításban csak a vegetáló görög gazdaságot tudtuk megelőzni, az élen pedig két szomszédunk, Románia és Szlovákia áll. Nincs jele különösebb nemzetközi válságnak, atomcsapást sem mértek szép hazánkra iszlám szélsőségesek, a menekültek pedig csak szórványosan igyekeznek kerítésátvágással rontani a gazdasági eredményeinket.

Persze, már sokan leírták, hogy a magyar GDP legfőbb összetevői (EU-s pénzek, autóipar, mezőgazdaság) most éppen kisebb hullámvölgyben vannak, ám ettől még nem dőlhetünk hátra, ahogy azt Matolcsy György szeretné. Lényegében bebizonyosodott, hogy önálló, a nemzetgazdaságot tápláló magyar ipar nem létezik, ha a sokat szidott Európai Unió nem hányja lapáttal a pénzt a hazai gőzös kazánjába, a magyar kisvasút lefékez, sőt le is állhat valahol a Felcsúti Arborétum és a Pancho Aréna között. És ha véletlenül az időjárás is Soros György oldalára áll, akkor lesz csak igazán nagy baj, mert egy jó mezőgazdasági év kozmetikázhatná az eredményeinket...

ITT OLVASHATÓ

A MAGYAR-OSZTRÁK MECCSRE IDŐZÍTETTÉK A LAKOSSÁGI FÓRUMOT AZ ORCZY-KERTI FAKIVÁGÁSOKRÓL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.06.09.


Hétfőn az előzetes ígéretekkel szemben elkezdődtek a fakivágások az Orczy-kertben, ahol a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új épületeit húzzák majd fel. A fakivágások hírére a helyi lakosokból és a helyi ellenzéki pártok tagjaiból (PM-Együtt-LMP) verbuválodott Orczy-kert Ligetvédők megakadályozták a rombolás folytatódását. Ezután írták ki a régóta megígért lakossági fórum időpontját.

Az NKE Ludovika kampuszának új beruházásában a Rendészettudományi Kar speciális képzési központja és egy sportközpont épül majd, ezért több száz fát vághatnak ki. A beruházás a környék lakói által elég jól belakott és jó állapotban lévő Orczy-parkot is érintené, a park fái közül többet is kivágnának, többet csak azért, hogy könnyebb legyen az építkezéshez a felvonulás. Ez azonban azért érthetetlen, mertezeket a beruházásokat barnamezős beruházásként a környéken vagy máshol is el lehetne végezni, az Orczy-park békén hagyásával...

ITT OLVASHATÓ

KORKÉP VAGY KÓRKÉP

HUPPA BLOG
Szerző: Fábián András
2016.06.09.


Pár napja bolond ötletem támadt. Barátaimat a Facebookon arra kértem, próbáljanak meg válaszolni a következő kérdésre: „Tud-e Ön egyetlen egy olyan eredményt felmutatni, amelyet az Orbán-kormány az elmúlt hat év alatt a Magyarország határain belül élő népesség javára bizonyíthatóan megvalósított?” A helyes válasznak tehát két feltételnek kellett megfelelnie: 1. a kormány eredményének a határon belül élő népesség egészére ki kell terjednie és 2. a javára kellett szolgálnia.

Nem tagadom, magam is erősen törtem a fejem, de én egyetlen ilyen intézkedésre sem emlékszem. Olyanokra annál inkább, amelyek bőszítették és tovább szegényítették a társadalom meghatározó hányadát. Olyanra, amely javunkra, mindannyiunk javára vált volna, egyre sem. Még a „rezsicsökkentést” sem említette senki, pedig a Fidesz programja 2014-ben ezzel volt feltupírozva, azon kívül persze, hogy „folytatjuk”. A párt nagyrészt ennek tulajdonította a győzelmét.

Nézzük meg akkor röviden ezt a „rezsicsökkentést”. Miért is nem jutott ez senkinek eszébe? Egyrészt, mert közben nyilvánvalóvá vált, hogy az egész kampány csak arra szolgált, hogy a nagy energiahordozó forgalmazókat eltanácsolja Magyarországról, és megteremtse az államosításuk feltételeit. Ez össze is jött. Az üzleti titok-törvény kiterjesztésével sokáig nem fogjuk azt sem megtudni, hogy az államosítás mennyit hozott a nonprofit energiaforgalmazásra felesküdött kormány konyhájára. Pláne, hogy azt mire költötték. A rohamosan csökkenő világpiaci energiahordozó árak ugyanis nem generáltak hasonló fogyasztói árcsökkenéseket az államosított magyar piacon. Vagyis ahelyett, hogy a polgárok jól jártak volna a világpiaci helyzet javulásával – ráfizetnek. Aki esetleg tamáskodna, gondoljon a kőolaj származékok árának hatalmas zuhanására, s az erre adott kreatív kormányzati válaszra: a benzin és a gázolaj árába beépített jövedéki adó rugalmas változtatásának bevezetésére. Ehhez képest az egyszerű polgár számára alig érthető a szemétbegyűjtés, feldolgozás és a kéményseprés einstandolása. Rávezető iránymutatással szolgálhat az a tény, hogy a szemétügyek Olaszországban és Amerikában is a maffia kezében vannak, tehát nyilvánvalóan jó buli. Úgy hírlik, a kéményseprésből és a kapcsolódó szolgáltatásokból is jól meg lehetett élni, mielőtt államosították volna e tisztes ipart. Így hát a rezsicsökkentést is nyugodtan kipipálhatjuk, mint nem jó választ. Erre egyébként a Fidesz propaganda agytrösztje is ráébredhetett, mert az utóbbi időkben leszálltak erről a bicikliről, nehogy túl tolják, és a népek elkezdjenek kíváncsiskodni...

ITT OLVASHATÓ

TÍZ DOLOG, AMIT NEM TUDTÁL VATIKÁNRÓL

KÍVÜL TÁGASABB BLOG
Szerző: Kívül tágasabb
2016.06.09.


A világ legkisebb országáról sok minden köztudott, és persze sok olyan érdekesség is akad, ami talán kevéssé közismert. Most az utóbbiak közül választottunk ki tízet:

ITT OLVASHATÓ

GYERE HAZA, SZÜKSÉG VAN RÁD

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.06.08.
 
 

6 TUDÓS, AKI MEGBÁNTA SAJÁT TALÁLMÁNYÁT

B1 (SZUB)KULT BLOG
Szerző: PilarT
2016.06.09.


A tudósokat az hajtja, hogy megoldást találjanak egy problémára, feltaláljanak valamit, ami megkönnyíti az emberek életét. Sajnos azonban akadnak olyan találmányok is, amelyeket végül nem jó célokra fordít a hatalom.
 
Íme 6 tudós, aki megbánta saját találmányát.

ITT OLVASHATÓ

A JÓAKARAT VADÁSZATA (Good Will Hunting)

KRIZÁTOR BLOG
Szerző: Gueth Ádám (Filmnomád)
2016.06.08.


Zsenialitás. Nehéz fogalom, mert ami az egyik embernek a géniusz, az a másik embernek csak egy antiszociális, viselkedésproblémás őrült. Nehéz sorsú fiatalok esetén pedig a dolog még bonyolultabb és összetettebb, hiszen ebben a korban az ember személyisége is sokkal sokkal törékenyebb. De mi a helyzet, ha két nehéz sorsú különc találkozik? Gus Van Sant 1997-es rendezésében Ben Affleck és Matt Damon forgatókönyvét vitte filmvászonra, ami a huszonéves fiatalok, de egyben minden korosztály meghatározó kultuszfilmjévé vált. Oldjuk meg együtt a Good Will Hunting sikerének képletét!

ITT OLVASHATÓ

ÍGY SZÁLLTA MEG A FIDESZ A CORVINUS EGYETEMET

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: Ténytár
2016.06.09.


A kormánypárt tervei egyértelműek, ahogy Matolcsy egyik embere, Lentner Csaba is fogalmazott: az új unortodox gazdaságpolitikai nézeteket mindenkihez el kell juttatni, el kell fogadtatni. Az egyetemeken az oktatók fejébe ott kell, hogy legyen ez az új tudás, és át kell adniuk a hallgatóknak. Ami pedig eddig volt (neoliberális közgazdaságtan), azt le kell cserélni. 

Bár az újonnan megválasztott rektor, Lánczi András tervei között szerepel a Corvinus minőségének további javítása, ezt nehéz összeegyeztetni Matolcsy György és az MNB-alapítványok terveivel. Ráadásul az új rektor sosem tagadta, hogy egyetért Matolcsy nézetvilágával, arról nem is beszélve, hogy sajátos elképzelései vannak a közpénzek felhasználásáról és a korrupcióról...

ITT OLVASHATÓ 

HA EGYSZER VIZO KINYITJA A SZÁJÁT...

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: mutyimondo
2016.6.08.


Ezekről ne maradj le!

Vizoviczki ligájában nem számítottak a pártok, az ő pénzéből mindenki akart (444)
Seszták miniszter bemutatta a másfélmilliárdos kisvárdai stadion látványterveit (Átlátszó)
Zoltán a célkeresztben: három csapás Spéderre (444, 444, Mandiner)

Ha van 3 perced:

Vizoviczki ligájában nem számítottak a pártok, az ő pénzéből mindenki akart
Az ügyészséget nem foglalkoztatta a Vizo-ügy megannyi lehetséges politikai szála, pedig a lehallgatási jegyzőkönyvek alapján fajsúlyos szereplők is képbe kerülhetnének, minden oldalról. Vizoviczki egy régi üzlettársának szavaival: „az ő ligájában már nincsenek pártok. Ott csak egy rakás pénz van, amiből mindenki akar.”  (444)

Seszták miniszter bemutatta a másfélmilliárdos kisvárdai stadion látványterveit
Megadta a módját a miniszter, hiszen a vasárnapi bajnoki meccs szünetében prezentálták a terveket. Te is büszke lehetsz, nem csak a kisvárdaiak: a másodosztályú csapat új stadionjára szánt több mint másfél milliárd forint teljes egészében állami támogatásból érkezik. (Átlátszó)

Már nem nyomoz a rendőrség Tiborczék lámpái miatt
Tényleg nincs semmi látnivaló az Elios Zrt. ügyében a rendőrség szerint. A közel másfél évig tartó eljárásban több tényállást sem tartott bizonyíthatónak a nyomozóhatóság, egy apró stikli gyanúja viszont felvetődhet. (Direkt36)

Egyre drágább lesz a rejtélyes orosz metró
A BKV vezérigazgatója elismerte, hogy igaz a hét eleji hír: az oroszok gyakorlatilag újjáépítették a 3-as metróra szánt szerelvényt. Ez alaposan átírja az előzetes költségszámításokat, ráadásul maradtak még ismeretlen részletek az ügyletben. (Népszabadság)

A Strabag építhet a Liget-projektben
Már 15 milliárdnál tartanak a Liget-projekt költségei. Nemrég újabb szerződést hirdettek ki: az osztrák vállalat itteni cége építheti fel az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ 32 ezer négyzetméteres épületét, 4,1 milliárd forintért. (Átlátszó)

Zoltán a célkeresztben: három csapás Spéderre
Bajban Spéder Zoltán és a takarék-integráció: egy megregulázó jellegű törvénymódosítás, bírság és személyi felelősségrevonási eljárás a jegybanktól, valamint az érdekeltségeivel összefüggésbe hozható, titokzatos privatizáció híre a médiában – mindez egyetlen nap alatt. (444, 444, Mandiner)

ITT OLVASHATÓ

HÉT OK, AMIÉRT ELMEGYEK MAGYARORSZÁGRÓL

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.06.09.


Adott egy évek óta Magyarországon, Budapesten élő, magyar származású, de már Norvégiában született szerző, aki most úgy döntött, elköltözik Magyarországról. Az indokait hét pontban foglalta össze, én pedig úgy éreztem, érdekes vitaindító lehetne belőle, így összefoglalva most elétek tárom:
 

HA VALAKI KURVÁNAK ÁLL, AZ NE NYÜSZÍTSEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2016.06.08.


Egyszóval: nem az a baj, ha valaki kurvának áll, de akkor tegye a dolgát és ne tegyen úgy, mintha még szűz lenne. Ugyanis ez nemcsak az újságírás, hanem az újságolvasók elárulása is.

Szerintem.

ITT OLVASHATÓ

AZ ŐRÜLT RENDSZER ŐRÜLTJEINEK ŐRÜLETEI

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.06.09.


Honnan tudjam? – Kérdezett vissza Tarlós István főpolgármester, amikor az  újságírók arról érdeklődtek tőle, újak-e az Oroszországból érkezett metrószerelvények, amelyeket felújítottnak tudunk, mert korábban ezt mondták róluk.

Tarlós foghegyről odavetett válasza indokolt lenne, ha a nanohuzalok mágneses tulajdonságairól érdeklődtünk volna, ám a budapesti metrószerelvényekkel kapcsolatban nem tűnt őrült ötletnek Budapest első emberét kérdezni...

ITT OLVASHATÓ

SZERDAI SZÁNALMAS

A HUNVALD-ÜGY BLOG
Szerző: Hunvaldugy
2016.06.08.

 
"Hello, André. Ájem Ildikó! Ildikó, a NAV elnök. Ájem magyar! Érted? No beszél angol! Kérek tolmácsot! Érted?!!"
Jóestét, jó estét! Tessék mondani, emlékszik még valaki Vida Ildikóra meg a szépséges kitiltási botrányra? Igen? Akkor jó, merthogy most a napokban, hogy hogy nem, de új fordulatot vett az egész tolmácskéregetős, kitiltós ügy. Kiderült ugyanis, hogy mégsem egy senkihez sem köthető ember hazugsága miatt robbant ki az amerikai kitiltási botrány, a bíróság szerint valódi volt a korrupciós ajánlat – méghozzá a Századvégre hivatkozással.
 
A bíróság most meghozott elsőfokú ítéletében ugyanis kimondta, hogy a vádlott egy valódi 2 milliárdos korrupciós ajánlatot közvetített, így közvetítő és bűnsegéd volt a történetben. És hogy Heim Pétert valóban kitiltották az USA-ból. Vida Ildikó volt NAV elnököt szintén. Épp csak azt nem tudta a bíróság megállapítani, hogy ki volt az, aki kenőpénzt kért egy törvénymódosításért. Azaz, hogy ki volt a felbujtó. Merthogy az ügyészség szépen elkente a dolgot, és “a perben azt az álláspontot képviselte, hogy az ajánlat pusztán színlelt volt”, így aztán nem is nyomoztak ezen a vonalon. Mit ne mondjak, öröm ilyet olvasni, na...
 

ÍME MEKKORA SZÍVÁS LESZ A BALATONI VONATOZÁS A NYÁRON

FAPADOSINFO BLOG
Szerző: Fillér B. Gusztáv
2016.06.09.
 
 


  

AMIT A FIDESZ MEGVÉD NEKED, AZT EL IS LOPJA TŐLED

GÉPNARANCS BLOG
Szerző: András
2016.06.09.


Most éppen hatodjára módosítja a maga által tákolt alaptörvényt a kormánypárt, amit sziklaszilárdnak mondott ugyan mikor összedobta, de most is inkább csak a hatalmát igyekszik minél nagyobb mértékben növelni az emberek mindennapjai felett. Végül is nem tehet róla Orbán Viktor, a világ ugyanis állandóan változik, fejlődik, a nagy hozzá nem értésben nem gondolhat mindenre mikor a saját képére és megelégedésére igyekszik visszaforgatni tündérországban az idő kerekét.

A kapkodásban mindig kerül elő olyan terület az ország életében, amit gyorsan be kell darálni, mert nem felel meg az Orbán Viktor kialakította képnek a maga kisvasutas világáról. Na, ezeket aztán gyorsan megvédi a nem létező támadásokkal szemben a maga és haverjai hasznára, csinál pár tucat törvényt, aztán módosítja azt, majd szétosztja a hasznot a hozzá hasonló rablók között.

Lerágott csont, de mikor megvédte a magánynyugdíjat az emberektől, azok valahogy rosszul jártak, Orbán Viktor és bandája meg azóta is hallgat róla, mi történt azzal az irdatlanul nagy összeggel, amit sikerült nekik szinte nyom nélkül eltüntetni.

Az sem mai történet, hogy amikor Orbán Viktor meg akarta védeni a munkavállalókat az új munka törvénykönyvével, meg az egykulcsos adóval, a bérből és fizetésből élő melósoknak csökkent a fizetése, az addig is jobban keresők meg még többet vihettek haza. Sikerült közben a minimálbért is megadóztatni, a közmunkás rabszolga is megtanult megélni havi negyvenhétezerből...

ITT OLVASHATÓ

MÉDIAHELYZETÜNK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: TAMÁSGÁSPÁRMIKLÓS
2016.06.08.


A Brit Média nevű cég (nevében a „brit” nem azt jelenti – angolul – , hogy „British”, hanem azt – héberül – , hogy „brit”, azaz „szövetség”), amely a Köves Slomó rabbi által vezetett, a lubavicsi hászid hagyományokat ápoló EMIH vállalkozása, bevásárolta magát a Klubrádió és a 168 Óra tulajdonosai közé. Most pedig tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja a Népszavát és a Vasárnapi Híreket (talán más befektetőkkel együtt).
Az ATV tulajdonosa pedig a Hit Gyülekezetének a médiacége.
 
Tehát a balközép, szociálliberális irányzatú – részben igen befolyásos – médiák jelentős részének tulajdonosa két konzervatív egyház lesz (nem annyira kelet-európai, mint amennyire észak-amerikai értelemben konzervatív). A Hit Gyülekezetéről azt írta az egyik publicistája, hogy várhatóan – az elkötelezett, aktív hívők számát tekintve – nemsokára a legnagyobb egyház lehet Magyarországon.
 
Tegyük hozzá, hogy a legfontosabb (egyben többnyire „balliberális” szellemű) kulturális folyóiratokat – az állami támogatás megvonásával – de facto megszüntették hazánkban. Ehhöz járul az egyetemek és akadémiai kutatóintézetek jobboldali „átállítása”, az egyik legfontosabb írószervezet, a JAK kinyírása… A lista szinte végtelen…

ITT OLVASHATÓ

FENYEGETŐ SEMMISÉG

HUPPA BLOG
Szerző: Szele Tamás
2016.06.08.


Hát kérem, akkor minden törvény felrúgható lesz, minden szabály megváltoztatható, jön a megfigyelés, lehallgatás, kihallgatás meg a fekete autó. Ne tessenek optimistán legyinteni, hogy ez puszta huhogás, ez nálunk nem eshet meg, ha valamire van lehetőség, akkor azzal a lehetőséggel rendszerint élni is szoktak, Sőt, vissza is szoktak élni vele.

Fognak is. Hogy kicsoda? A TIBEK – hiszen a törvénycsomagra, amit az alaptörvény-módosítástól függetlenül fogadtak el, pont azért volt szükség, hogy alakulhasson meg az új magyar titkosszolgálat, a sokadik, vagy még annál többedik is, ami majd meg is valósítja a kormány előtt feltáruló szédületes lehetőségeket...

...Apróbb szervezési és szabályozási gondok még vannak, ugyanis valószínűleg a konkurens szolgálatok nyomására (másra nem gondolhatunk) a mostani törvény szerint tilos a TIBEK számára a titkos információgyűjtés, de hát sebaj, vagy gyűjtenek nekik a többiek, vannak hozzá elegen, vagy legfeljebb gyűjtenek majd nyilvánosan. Megjegyezném, a kódolt telefonos szolgáltatások korlátozása pontosan ezt kerüli meg, ugyanis ha azt dekódolják, az már titkos információgyűjtés jogilag, még akkor is, ha a legtöbb, sőt, majdnem minden mobiltelefonos hívás műszaki (nem politikai!) okok miatt használ valami kódot. Mármost az a helyzet, hogy a szolgáltatók kötelesek lesznek átadni a hívásadatokat, cellaadatokat, de a kódolt hívások tartalmát nem, ugyanis azokat nem tudják rögzíteni sem, úgyhogy van egy fogadásom, miszerint rövidesen kis hazánkban nagyon megnehezedik majd a mobiltelefonálás, mert be fogják tiltani a nemzetközi szabvány szerint kódolt rendszerek használatát.

Amikor meg mégis tudunk majd távbeszélni, akkor lesz telefontéma és nem telefontéma.
Lesz majd kihallgatás, lehallgatás, elhallgatás minden mennyiségben, jön a prokuratúra, a provokatúra, ahogy az már szokott lenni.

De biztonságban leszünk, mint az Istenke kötényében, akkora biztonságban, és olvasgathatjuk a lapokban a különböző jó híreket, amiket az MTI (és csakis az MTI) juttat el hozzájuk. Mint például ezt a ma reggelit, úgy tessék olvasni, friss, ropogós, még meleg!

„Budapest, 2016. június 8., szerda (MTI) – Jelenleg nem tudni Magyarországra vonatkozó konkrét terrorfenyegetésről – közölte a Fidesz-frakció szóvivője az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.” (MTI)

Tessék???
Nincs is terrorfenyegetettség???
Akkor miért volt szükség erre az egészre?
Miért, miért… azért.
Majd meg tetszenek látni.

ITT OLVASHATÓ

DUNAÚJVÁROS

JÓREGGELT EURÓPA
Szerző: Benedikty Béla
2016.06.08.


Na jó. Élettelen lényt nem rugdos az ember, ennek a blognak az indításakor elhatároztam, hogy az úgynevezett ellenzék legnagyobb pártjáról (ha ugyan a magyar nácipárt meg nem előzte őket) semmit nem szólok, mert fölösleges, teljesen mindegy, mit mondok, egy-két kivételtől eltekintve a szövegértési képességük nagyjából a kormánypárt szintjén található, én odáig nem látok le. A többiről végképp nincs mit beszélni, ahhoz, hogy élettelenné váljanak, előbb meg kellene születni.
De azért ez a dunaújvárosi ügy vert akkora iszaphullámokat, amik elérték az undorküszöbömet.
 
Tessék szíves lenni abbahagyni. Úgy értem, mindent. Amíg ilyesféle elnökökre telik...
 
...Tudniillik a tömeggyilkos rablóbanda helyett kellene valami. Az kevés, hogy egy társaság nem tömeggyilkos. Még. Meg hogy nem rabol. Mostanában. Azaz dehogynem. A jelenlegi színvonal ugyanis azt teszi lehetővé, hogy a párt vezetősége villamossal járjon. Saját zsebből fizetett bérlettel. Tőlem különben lóghatnak is, az úgy belefér a képbe, hogy a pártelnökség elindul hátrafelé a hatoson, mikor elöl meglátnak egy ellenőrt.

Viszont autóval járnak. Amit mi fizetünk. Ne! Saját bicikli. Az még rendben van. Csak lassan tekerni. Hátha meglátnak valakit az utcán, aki alkalmas pártelnöknek.

ITT OLVASHATÓ

BOTLADOZVA EGY FELGYORSULT VILÁGBAN

PUPUBLOGJA
Szerző: PuPu
2016.06.09.


A társadalmak élőmunka-igénye csökken és csökkenni is fog, a termelés és a szolgáltatások közötti arány megváltozott, egyre kevesebb emberre lesz szükség a javak előállításárhoz.
Ha benne szeretnénk maradni a világ élvonalában, akkor olyan társadalmat kellene építenünk, mely alkalmassá teszi az egymást követő generációkat, hogy magas szinten tudjanak bekapcsolódni a nemzetközi munkamegosztásba.
Orbánnal ez nem fog menni, ennek az embernek ugyanis középkori elképzelései vannak a világról, a társadaliomról és ezt akarja rákényszeríteni az országra is.
A félművelt ember kártékonyabb tud lenni, mint a műveletlen, főként, ha hatalmat is ad neki a sors...
Nem tehet ő erről, hiszen ő így szocializálódott, emellett a személyisége is ilyenné fejlődött. Tőle, aki macskát hozott a hóna alatt a parlamentbe, mikor meghallotta, hogy a számítógép mellett egér van, több nemigen várható.
Amit tesz, az viszont mindannyiunk érdekeivel ellentétes, még saját hívei gyermekeivel szemben is merénylet.

Pedig élhetnénk békében, relatív nyugalomban és törhetnénk a fejünket a libaetetés új módszereinek bevezetésén, vagy egy AGIP-libán is, hat combbal, de ehhez tudás kellene és innovációra serkentő gazdasági környezet.
Pofázni könnyű, mondja Moldova, azt fekve is lehet, de egészséges és fejlődő társadalmat építeni nem egyszerű dolog.
Ez a legfőbb ok, mely miatt váltanunk kellene, ez az ország jövőjének kulcsa.
És - sajnos - ezt nem értik azok, akik a fontos kérdések helyett földszintes problémákkal és egymás öldöklésével foglalkoznak.

Vajon rá lehetne erre ébreszteni a választópolgárokat?


ITT OLVASHATÓ