2016. október 3., hétfő

MAGYARORSZÁG HUMANITÁRIUS KATASZTRÓFÁJA

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Gusztos István
2016.10.03.


3,2 millióan szavaztak a legelemibb emberi értékek és az uniós normák, a közös teherviselés ellenében az országot uraló nemzetikeresztény bűnszervezet szuverenitására. Többen, mint azoknak a fele, akik egyáltalán hajlandók ebben az országban bármiről szavazni.

Ha keserűen cinikus akarok lenni, azt mondom: hiszen „szép számmal” szavaztak már ebben az országban nyilasokra, majd nem sokkal később, mikor már lényegében mindent tudni lehetett, kellett róluk, kommunistákra is…

3,2 millió… Kevés volt ahhoz, hogy a Keresztapa eredeti célját elérje – de nagyon is sok ahhoz, hogy az ember ne szédüljön bele, ne menjen el a kedve mindentől.

3,2 millióan szavaztak a bűnszervezet hazug, aljas kérdésére a Keresztapa kívánsága szerint. Köztük nyilván nem csak olyanok, akik ragaszkodnak a maguk „szuverenitásához”: ahhoz, hogy kizárólag maguk erőszakoskodhassanak családtagjaikkal… Jó arcú, jó lelkűnek tűnő emberek is, akik gyermekeikkel mentek voksolni, hogy „védelmezzék” munkahelyüket, szokásaikat, „törvényeiket”, kultúrájukat, hitüket – nagyrészt képzelt veszedelemtől. Nyilván nem kevesen voltak, vannak, akik azt mondják, keresztényként elérzékenyülve: ott kell segítenünk, ahonnan menekülnek – ahogy a maffiafőnök is mondja. Hogyan kell ezt tennünk, hogyan tudjuk megtenni úgy, hogy közben ne pusztuljanak el tömegével olyanok, akik elmenekülhetnének – erre nincs válaszuk.

3,2 millióan voltak-vannak, akikre erősebben hatott a hazug, ocsmány nemzetikeresztény uszítás, mint a képek, tudósítások tömege napjaink legnagyobb humanitárius katasztrófájáról. E tömegből nyilván nem mindenki élvezte a Fidesz profi – zsidózó-cigányozó-buzizó – migráncsozását, de egy sem volt, aki azt mondta volna: ehhez, ezekhez nem adom magam!

Ami tegnap történt, az egyfelől Orbán és bandájának hatalmas bukása (van, lesz ellenzék, demokratikus, mely kezdeni tud valamit ezzel?), másfelől igazi humanitárius katasztrófa. Nem csupán a tényleges tömeggyilkosság az: igazi humanitárius katasztrófa az értelem és a lélek nemzetikeresztény legyilkolása is. Mert tudnunk kell: a hatalombitorlók „kérdése” nem olyan volt, amelyre különböző emberséges, demokratikus válaszokat is lehetett volna adni...


ITT OLVASHATÓ

ORBÁN LEGITIM GYŐZELEMMÉ KOZMETIKÁZ...

GONDOLATVILÁGBAN BLOG
Szerző: Andrew_s
2016.10.03.ű


...Az ellenzéknek ebben a helyzetben talán nem egy másfél év múlva megrendezendő, addigra talán már kiírásra sem kerülő szavazásról, az arra való felkészülésről kellene beszélnie. Amennyiben nem tud azonnali politikai reakciót felmutatni, akár elé menve az alaptörvényesített diktátumnak, akkor csendestárssá válik. S talán tényleg az lehet a megoldás, ha kilép a parlamentből. Ennek azonban csak akkor van értelme, ha ezzel párhuzamosan képes egy alternatívát is felmutatni. Így csak remélni lehet, hogy a felszínen zajló huzavonák mögött van valami előremutató, a 2014-es vereségből tanuló, egyéb program is. Ellenkező esetben teret enged a kollektív bűnös képével, egyelőre csak migránsokon edző gyűlöletkeltésnek.
 Valójában a holnap nem Orbánról szól. Lemondani garantáltan nem fog. Alaptörvényt módosítani szinte biztosan megpróbál. Ezek előre látható pontok voltak a szavazás előtt is. A holnap az ellenzékről fog szólni. Arról, hogy mit tud kezdeni a társadalom hallgató, illetve hallgatólagos támogatásával. A játékszabályok utólagos módosítása esetén például cél lehet akár a referendum megismétlésének a kiharcolása. is...

ITT OLVASHATÓ 

PÁRBESZÉD: MINDENKI SZÁMÍT!

SZABÓ TÍMEA BLOGJA
Szerző: Szabó Timi
2016.10.03.


Kedves, békeszerető barátaim!
 
A köszönet hangján szólok ma hozzátok! Köszönöm, hogy eljöttetek, köszönöm, hogy időtöket, energiátokat, pihenéseteket áldozzátok fel azért, hogy megmutassuk: magyar emberek kiállnak magukért, kiállnak egymásért, kiállnak a béke és az erőszakmentesség örök parancsa mellett.
 
Kiállnak és közösen kiáltják: mindenki számít!
 
Vannak olyan nemes parancsok, amelyek nincsenek ugyan kőbe vésve, mégis ott vannak mindenki szívében, minden gyerek jövőjében, minden hazáját szerető ember álmában. Ilyen parancs a szolidaritás, egymás kölcsönös tisztelete, az, hogy ha egy társunk bajba kerül, akkor segítő kezet nyújtunk neki. Segítő kezet nyújtunk, mert ez tesz bennünket emberré.
 
Nem mondhatunk mást, mint hogy mindenki számít!
 
Erkölcsi parancs a szolidaritás, és ilyen íratlan, de mégis örök üzenet a másikkal szembeni türelem, az egymásról való gondoskodás, legyen szó egy éhező gyerekről, egy 24 órája dolgozó ápolóról, egy idős beteg emberről vagy a terror elől menekülő anyáról. A feje tetejére állt, háborúktól és hétköznapi megaláztatásoktól egyaránt sújtott világunkban hatalmas kincs az erőszakmentes, békés élet. Egy ilyen világban még fontosabb, hogy akiknek megadatott, azok ne elforduljanak azoktól, akik nem.
 
De még ha valaki vitatná is ezt az erkölcsi parancsot, könnyen megérthető: közös érdekünk, hogy béke legyen és megszűnjön a kiszolgáltatottság. Az erőszakmentes élet az egyetlen élet ugyanis, mely jólétet, biztonságot és boldogságot adhat mindnyájunknak.
 
Vannak azonban köztünk, olyanok, akik le akarják dózerolni a béke és a szolidaritás építményeit. Vannak olyanok is, akik azt gondolják: aki békét és megbékélést akar, annak nincs helye ebben az országban. Mi értük is jöttünk – a béke és erőszakmentesség az ő érdekük is...
 

PSZICHOHÁTTÉR 14. - MEGKÜZDÉS, KOCKÁZATVÁLLALÁS, KREATIVITÁS

OFOE BLOG
Szerző: Gyarmathy Éva
2016.10.02.


„Fortélyos félelem igazgat”
(József Attila)
 
Szorongást és félelmet keltéssel a legkönnyebb befolyásolni az embereket, mert zsigerből, és nem a fejéből cselekszik, aki veszélyben érzi magát. Az szív gyorsabban reagál, mint az agy, de ez csak tűzoltás esetén adaptív. A hatékony, hosszú távú megküzdés számára ott van az embernek a készletében a gondolkodás.
 
A félelmet keltő helyzetekben könnyű uralkodni. A Reichstag felgyújtása és az erre épülő félelmet gerjesztő propaganda is alkalmassá tette a terepet egy diktatúra kialakítására. A hatalom gyakran él is ezzel a biztos módszerrel. A pedagógia és az idomítás is tudja, hogy gyors, bár a lelket megtörő megoldás a büntetés, a félelemben, feszültségben tartás.
Annak, aki csóválja erre a fejét, itt egy lista a főbb feszültségkeltő eszközökről, amelyek az oktatás mindennapjait meghatározzák:
 • időbeli nyomás,
 • teljesítménykényszer,
 • minősítés.
Az iskolai oktatásunk is egyelőre csak a látszat szintjén jutott túl a Fekete Pedagógián1. Már nem körmöst kapnak a gyerekek (és a pedagógusok), hogy féljenek, hanem állandó hajszát, megmérettetést, önbizalom-csökkentést.
Ha minden jól megy, néhány évtized múlva úgy tekintünk majd a minősítő-büntető nevelésünkre, mint most a körmösre. Akad, aki nosztalgiával, mások elborzadva. Hogy ne érzelmi, hanem értelmi szinten közelítsünk, érdemes végiggondolni a problémát. A premisszám: az emberi megküzdés eszköze a gondolkodás és alkotás...
 
 
...Előzmények:
 
 • PSZICHOháttér - 1. Tanulási és viselkedési zavar helyett zsonglőrködés
 • PSZICHOháttér - 2. Motiváció
 • PSZICHOháttér - 3. "Nem érdekel, hogy lehetetlen"
 • PSZICHOháttér - 4. A tehetség talentummá fejlődése
 • PSZICHOháttér - 5. Tehetség és lehetőség
 • PSZICHOháttér - 6. Magabiztosság = bizalom és önbizalom
 • PSZICHOháttér - 7. A zavarosban a manipulátor a nyertes
 • PSZICHOháttér - 8. A hazug embert könnyebb utolérni
 • PSZICHOháttér - 9. Kedves gyilkosok, avagy az egészség álarca
 • PSZICHOháttér 10. - A pszichopátiás fejlődés vizsgálata, kezelése és a szabadság magasiskolája
 • PSZICHOháttér 11. - Állatok, gépek, emberek
 • PSZICHOháttér 12. - Tartsd sikerben, hagy örüljön!
 • PSZICHOháttér 13. – Kockázat
 • EGY SIKERSOROZAT VÉGE - GYORSÉRTÉKELÉS A NÉPSZAVAZÁSRÓL

  MAGYAR NARANCS
  - POLITICAL ANIMAL BLOG
  Szerző: Keszthelyi András
  2016.10.03.


  A tegnapi népszavazásnak nemigen vannak győztesei, csak vesztesei. Mindazok a magyar emberek, akiket ismételten megtanítottak mélyen gyűlölni.

  „Nekem személyes csalódást jelentene, ha Viktor nem nyerné meg ezt is.”
  (Ismeretlen Fidesz szavazó)

  Egy percig sem volt kérdéses, hogy a népszavazás után minden párt eredményt hirdet – és természetesen a legtöbben győztesnek tekintik magukat. Ez így szokás, és nem fog változni. A helyzet ráadásul olyan, hogy szinte mindenki megpróbálhat profitálni belőle.

  Nézzük, hogyan:


  Az utolsó heti kutatások azt valószínűsítették, hogy a népszavazás nem lesz eredményes. A belső felmérések minden bizonnyal már korábban is ezt jelezték, hiszen a miniszterelnök végül nem ment el kampányolni az emberek közé – bár szeptember elején még ezt ígérte. Az is igaz, hogy akkor még az érvényességet jelölte meg a szavazás tétjeként, egyébként feleslegesen.

  A Fidesz tehát a nemek számára és arányára összpontosít.

  Itt három sarokszám van: 2008-ban közel 3,4 millió igen szavazat a kórházi napidíj eltörléséért, illetve 2010-ben 3,5 millió feletti jobboldali szavazat (ebből 2,7 millió a Fidesz országos listájára). 2014-ben pedig 3,28 millió, amiből 2,2 millió volt a Fideszé. A mostani 3,2 millió nem tehát az érvénytelenség esetén is beállítható sikerként. Különösen, hogy a korábbi kutatói becsléseket jelentősen felülbecsülve, végül a megjelentek 98 százaléka szavazott nem-mel.

  A Fidesz kommunikációjára jellemző, hogy ritkán ismer el vereséget. Most sem fogja ezt tenni – a kérdés csak az, hogy befelé, a párton, illetve a szavazóbázison belül hogyan csapódik le mindaz, ami vasárnap történt. Indulóhelyzetét tekintve rég nem volt ilyen könnyen nyerhetőnek tűnő ügy, mint a kvótanépszavazás. És soha korábban nem lejtett ennyire a pálya a kormánypárt számára. Mindehhez képest az érvénytelenség nem végzetes, de határozott kudarc, egy 2008 óta tartó sikersorozat vége...


  ITT OLVASHATÓ

  EREDMÉNYES, NOHA ÉRVÉNYTELEN?

  MODERN MAGYARORSZÁG MOZGALOM BLOGJA
  Szerző: Bokros Lajos
  2016.10.03.


  Ezzel az alapvető ellentmondással küszködött Orbán Viktor tegnap este. Igyekezett sikerként feltüntetni, hogy a népszavazási nemek száma több volt, mint annak idején az EU-ba történő belépést igenlők száma. Elfelejtette azonban hozzátenni, hogy akkor hazánkban még demokrácia volt, ma pedig önkényuralom van. Elfelejtette hozzátenni, hogy a kormány húsz milliárd forintot költött propagandára, ezerszeresét annak, ami a demokratikus ellenzéknek rendelkezésére állt. Elfelejtette közölni, hogy a mai Magyarországon nincs sajtószabadság és a kormány minden eszközzel akadályozta, hogy a bojkott üzenete eljusson a néphez.

  Mégis győzött a bojkott. Győzött a józan ész és az emberség.

  Az önkényuralom fél, mert gonosz csele kudarcot vallott. Orbán fél az újságíróktól, a kérdésektől, az igazságtól, de még a valóságtól is. Ezért be sem engedték az újságírókat tegnapi sajtótájékoztatójára...


  ITT OLVASHATÓ

  80 MILLIÁRDBÓL TERJESZTI A RÉMHÍREIT A KÖZTÉVÉ

  MOST & ITT BLOG
  Szerző: Föld S. Péter
  2016.10.03.


  Vasárnap délután belenéztem a köztévé Híradójába. Szakmai érdeklődés vezetett, arra voltam kíváncsi, hogyan tálalják a magyar nézőknek az addigra már szabad szemmel is látható bukást, vagyis azt, hogy érvénytelen lesz a népszavazás.

  Bevallom, előítéletes voltam. Azt vártam, hogy mellébeszélnek és maszatolnak. Volt már példa erre elégszer az elmúlt években, ám amit láttam, az minden várakozásomat alulmúlta. Ekkora sunyiságra - ha nem lett volna gyerekszobám, aljasságot írtam volna – nem számítottam.

  Nem a népszavazás volt az első hír, hanem egy „riport" a szerb határról, ahol a „jó hírre" vártak a migránsok. Arra a hírre, hogy amennyiben a magyar népszavazás „számukra kedvező eredménnyel" zárul – good news, mondta a bejelentkező sajtómunkás - akkor már hétfőn, de lehet, hogy még vasárnap este megnyílnak a határok, és ők szabadon özönlenek Magyarországra.

  Nem tudni, honnan vették ezt az értesülést a kamera elé terelt migránsok, állítólag Magyarországról érkezett emberek mondták nekik. Hogy kik lehettek ezek az aljas gazemberek, akik ilyennel hitegették a hazájukat elhagyni kényszerülő, számkivetett embereket, azt nem firtatta a köztévé.

  Pedig, lett volna rá igény, hogy megtudjuk. Már csak azért is, mert a népszavazás nem a határok megnyitásáról szólt. Valójában nem szólt semmiről, legalábbis semmi olyanról, aminek értelme, vagy jogi következménye lehetne. De a határok megnyitásáról végképp nem.

  Nem az volt a kérdés ugyanis, hogy Magyarország megnyissa-e határait a Szerbiában rekedt migránsok előtt, hogy azok számolatlanul jöhessenek Magyarországra.

  Aki tud ilyen népszavazási kérdésről, jelentkezzen a jutalomért.

  Amit a köztévé művelt, az több annál, mint amit az utóbbi években kaptunk tőle. Nem egyszerűen nettó aljasság, mint amikor neki nem tetsző személyt eltüntetett egy fotóról. És nem is csak címzetes gazemberség, mint amikor több tízezer tüntetőt néhány tucat lézengőnek állított be.

  Amit most műveltek, az bűncselekmény: rémhírterjesztés, a köz nyugalmának megzavarása. Ráadásul, mindezt egy olyan országban követték el, ahol ezt megelőzően hónapokig bombázták gyűlölettel az embereket. Már ez is megérne egy vizsgálódást a nyomozó hatóságok részéről, tanult jogászok bizonyára fejből mondják, hány év letöltendőt szokás adni ennyiért...


  ITT OLVASHATÓ

  A HAZUG MINISZTERELNÖK A HAZUG CINKOSAIVAL A HÁTTÉRBEN FELÁLLT A DOBOGÓRA BOHÓCKODNI, HOGY MÉG NAGYOBB HÜLYÉT CSINÁLJON MAGÁBÓL, MINT EDDIG

  KOLOZSVÁRI SZALONNA
  - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
  Szerző: Swan Edgar
  2016.10.03.


  Az egész országot ledózeroló, agresszív, hazug és rohadtul drága kormánypropagandával együtt is érvénytelen lett a népszavazás. Nem azért, mert bárki is ellenőrzés nélküli migránstömegeket szeretne látni, hanem azért, mert nem erről szólt ez a cirkusz és ezt többen felfogták, mint nem.

  Mégsem döbbentem meg igazán, amikor tegnap este a magyar kormánynak nevezett gyülekezet felsorakozott az önjelölt Napóleon seggében és végigasszisztálták a legújabb agymenését.

  Magyarország minisztereinek elnöke kirogyadozott a reflektorfénybe és a mikrofonba hörögte: Győztünk, elvtársak! Mindenki tudja, hogy nem győzött senki. A népszavazás érvénytelen. Érvényes csak akkor lett volna, ha a szavazásra jogosultak fele+1 fő vesz részt rajta és érvényesen szavaz mindenki. Ezt az érvényességi küszöböt a Fidesz állította fel 2013-ban.

  A részvételi arány – az érvénytelen szavazatokkal korrigálva – 40 százalékos volt. Innentől kezdve nincs miről beszélni. De Orbán – mint már annyiszor – szemen köpte a kormányt, az általuk fabrikált alaptákolmányt és a tulajdon törvényüket, amely meghúzza az érvényességi küszöböt és győzelmet hirdetett.

  A hazug miniszterelnök a hazug cinkosaival a háttérben felállt a dobogóra bohóckodni, hogy még nagyobb hülyét csináljon magából, mint eddig. Egy országot járat le, amikor ország-világ előtt kihirdeti: leszarja a magyar törvényeket, leszarja a saját törvényeit, leszarja a magyar emberek döntését és véleményét és még idióta baromnak is nézi az ország polgárait. Így, szépen sorban.

  Meg nem tudom mondani, honnan veszi a bátorságot ez a megborult szenior focista mindehhez, de veszi és a szeme sem rebben. Csak a feje tikkel, a nyelve nem fér el a szájában, a keze rángatózik.

  Végtelenül szánalmas látvány volt a sajtótájékoztatón nyújtott kép. Ők nincsenek tisztában vele, hogy pontosan annak látszottak, amik valójában. Az előtérben egy hatalomba beleőrült, mentálisan sérült kis emberke, aki úgy tesz, mintha győzelmet aratott volna, miközben elbukott. Mögötte az üzlettársai, Magyarország leggazdagabb emberei, akik üzleti vállalkozásként tekintenek az országra, ostoba rabszolgákként gondolnak a polgárokra. Amelyik még valamennyire normális, az pontosan tudta, hogy nagy baj van, hogy hazugságra épített hatalmuk inog, de mégis beálltak a főhazug mögé. Nincs is más választásuk. Prostituálták magukat, ebből nincs kiút, tovább kell menetelni.

  Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és cinkosai megszegik a saját maguk által összebarkácsolt törvényeket is, amikor azt hazudják, hogy felhatalmazást kaptak bármire. Semmire nem kaptak, a népszavazás érvénytelen, innentől nincs miről beszélni. De ők beszélnek, hörögnek, esküdöznek és folytatják, amit elkezdtek. Az ország szétverését, kirablását.

  Orbán Viktor azt hazudja, hogy felhatalmazást kapott az ország népétől arra, hogy tovább dúlja ezt a szerencsétlen országot. Ma reggel a Migránstévé már el is kezdte (vagy inkább folytatja)...


  ITT OLVASHATÓ

  ÍGY LESZ A SZEMÉTTELEPBŐL LAKÓPARK

  HATÁRÁTKELŐ BLOG
  Szerző: Digger
  2016.10.03.


  A hely

  A hely egy csodálatos arborétumszerű erdő közepe egy kisvárosban Londontól húsz kilométerre. Hatalmas mamutfenyők és óriáscédrusok között egy lakópark épül, aminek első fázisa már kész, azokban laknak már, a második fázist most építjük.

  Tényleg olyan, mint egy arborétum, minden fán kis táblácska, amin a fa latin neve szerepel. A már elkészült rész közepén tavacska koipontyokkal, és szökőkúttal, vesszőből font szarvasokkal.

  Gyönyörű mamutfenyők mellett igazi pihentető környezet szolgálja a már ott lakókat. A házak ára 850-ezer fonttól egymillió ötvenezer fontig terjed. Elképesztő pénz ez egy magyar számára, de ez teljesen átlagos most Londonban vagy a környékén.

  A lakásokról

  Tipikus angol hagyományok szerint épült duplafalú padlófödémes házak három szinten, alul beépített garázzsal. Mindegyikhez tartozik egy kicsi kert igény szerint füvesítve, befásítva vagy járólapozva.

  A képeken látható a fal szerkezete és a két fal közötti kőzetgyapotos hőszigetelt rés kiszellőztetése a téglák közé behelyezett műanyag betétekkel. Utána pedig a padlófödém látszik, amelyik sűrűn rakott különösen erős gerendákból van építve.

  Ehhez képest a szintek közötti födém nevetségesen gyengének hat. Egy centiméter vastag OSB lap, ami nem fekszik fel a falakra, hanem rájuk van szerelve. Első pillantásra a mi hagyományos fa vagy beton födémgerendáinkhoz képest ez semmi.

  Pedig hát gondoljunk bele. Az a vékony lap csak egyirányú terhelést kap felülről az élén. Próbáljunk eltörni egy jégkrémpálcikát az éle irányában. Nem fog sikerülni, pedig az csak egy milliméter vastag jégkrémpálcika. Ez az építési mód nálunk teljesen ismeretlen...


  ITT OLVASHATÓ

  NÉPSZAVAZÁSI BUKTA - ORBÁN MÉG CSAK KI SEM MONDTA AZ ÉRVÉNYTELEN SZÓT TEGNAP

  TÉNYTÁR BLOG
  Szerző: Frankó Provolone
  2016.10.03.


  Orbán Viktor tegnap esti győzelmi beszédében csak egyetlen apró dolgot felejtett el megemlíteni: a népszavazás jogi értelemben érvénytelen lett. Igaz, azt viszont bejelentette, hogy a parlament elé visz egy alkotmánymódosítási javaslatot, ez által úgy téve, mintha a népszavazás érvényes lett volna.

  Hogyha tehát ahhoz, hogy az „emberek akaratát rögzítsék” az Alaptörvényben, nem is kell egy érvényes népszavazás megtartása, akkor miért kellett népszavaztatni, és így több milliárd forintot kidobni az ablakon, a szintén több milliárd forintba kerülő gyűlöletkampányról már nem is beszélve?

  2015-ben Orbán Viktor gyakorlatilag mindent egy lapra tett fel, amikor a Fidesz vezetésével úgy döntöttek, hogy félresöpörve olyan fontos témákat, mint például az oktatás, az egészségügy vagy éppen a munkaerőhiány kezelése, a kormány kommunikációjának és politikájának központi eleme a migránsokkal való riogatás lesz. A kormányzati gyűlöletkampány maximális fordulatra kapcsolt, és mindent bele adott, hogy a szavazóurnákhoz „csábítsa” az állampolgárokat. Az elmúlt hetekben többek között megtudhattuk, hogy a migránsok elveszik a romák segélyét, Csepelen az önkormányzati lakásokat, illetve, persze nekik valójában több pénzük van, mint amennyi tíz jászberényi lakos bankszámláján található.

  A Fidesz körülbelül húszmilliárd forintot fordított a kvóta-népszavazásra, ami a brit brexit-kampány pró és kontra kampányainak (magánfelajánlásokból összegyűlt) összegénél is jóval több pénzt jelent írja az index.hu. Más számítások szerint a Fidesz két és félszer többet költött el az elmúlt hónapokban, mint amennyit az összes párt a 2014-es országgyűlési kampányra tudott fordítani.

  A közmédia még az utolsó pillanatokban sem pihent, és a népszavazás alatt is tovább nyomatta a különböző dezinformációkat, hátha még több embert megtud győzni, hogy menjen el szavazni...

  ITT OLVASHATÓ

  ÚGY JÁRT AZ ORSZÁG, MINT ORBÁN VIKTOR FELESÉGE

  444.HU
  Szerző: haszanz
  2016.10.03.


  ...Orbán Viktor egy szóval sem említette meg a nagy győzelmet emlegető beszédében, hogy a népszavazás eredménytelen lett. 

  Valahogy úgy jártunk, mint Lévai Anikó. Orbán Viktor felesége a Story magazinnak mesélte el 2014-ben, hogy mennyire
  nem tud veszíteni a férje. Az egy dolog, hogy ha együtt futnak, végig úgy tesz, mintha megfulladna, de a végén egy sprinttel lehagyja.

  De amikor meg egy síversenyen a felesége futott be elsőnek, és ő csak második lett, mire az eredményhirdetés következett, elintézte, hogy külön férfi és női kategória legyen.


  ITT OLVASHATÓ

  KÍNOS BUKTA A NÉPSZAVAZÁS ORBÁNNAK - KÜLFÖLDI LAPSZEMLE

  KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
  Szerző: Szelestey Lajos
  2016.10.03.


  A Focus azt írja, az Európai Parlament legtekintélyesebb külpolitikusa keményen nekiment Orbán Viktornak, miután kudarcot vallott a népszavazás. A Standard szerint a luxemburgi külügyminiszter megkönnyebbüléssel vette tudomásul a népszavazás érvénytelenségét. Az alacsony részvétel vereség Orbán Viktor számára- ezt a Wall Street Journal hasábjain olvasni. A Times szerint A lap szerint Orbán a népszavazással azt akarta megmutatni, hogy fontosabb, mint Angela Merkel.


  Focus

  Az Európai Parlament legtekintélyesebb külpolitikusa keményen nekiment Orbán Viktornak, miután kudarcot vallott a népszavazás. A német konzervatív Elmar Brok azt követeli, hogy a magyar kormány térjen vissza a jogállamiság útjára. Mint mondta, nem megengedhető, hogy az EU-ban demokratikusan meghozott döntéseket egyesek hatályon kívül helyezzenek. Ha bizonyos államok nem értenek egyet a határozatokkal, nyugodtan fordulhatnak az Európai Bírósághoz. Az EP Külügyi Bizottságának vezetője a referendum kimenetelét úgy értékelte, hogy az egész terv alaposan mellé trafált. Arra a megjegyzésre, hogy Orbán átértelmezi majd az eredményt, Brok úgy válaszolt, hogy az jogállami szempontból aggályos, mivel a lényeg az, mit akar a többség. Márpedig itt 55 nem szavazott, továbbá azok közül, akik elmentek voksolni, 5 százalék a hivatalos álláspont ellen foglalt állást. Vagyis a hallgatag többség nem a miniszterelnökkel ért egyet.

  A német politikus arra is kitért, hogy a magyar vezető igazából nem is akarta kikérni a lakosság véleményét. Sokkal inkább azt igyekezett megerősíttetni, amit saját maga akart. A riportalany emlékeztetett arra, hogy a galádul felhasznált népszavazások tették tönkre egykor a német demokráciát. Egyben arra hívott fel, hogy vissza kell fogni az idegenellenes hangokat. A menekültkérdést pedig nem lehet harci jelszóvá tenni, amikor az európai jogról van szó. Azon felül a terheket mindenképpen ésszerűen kell elosztani. A Bizottságnak van erre normális javaslata, ideértve, hogy fizessenek azok az országok, amelyek nem akarnak migránsokat befogadni. Mert az nem lehet, hogy egyesek kevesebbet vállaljanak, mint a többiek...


  ITT OLVASHATÓ

  CSODA, HA MAGYARORSZÁG AZ EGYIK LEGKORRUPTAD A FEJLETT ORSZÁGOK KÖZÜL?

  ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
  Szerző: mutyimondó
  2016.10.03.


  Ezekről ne maradj le!
   
  Csoda, ha Magyarország az egyik legkorruptabb a fejlett országok közül? (MNO, RTL)
  Itt vannak a jó bevándorlók: üzletemberek az Orbán család körül (
  Átlátszó)
  Kereskedőházak: kormányközeliek és szocik is nyertesei az újraosztásnak (
  HVG)
   
   
  Ha van 3 perced:
   
  Újra Magyarországot vizsgálja az OLAF
  Ezúttal a nagy, uniós finanszírozású infrastrukturális beruházások (közút- és vasútfejlesztések) miatt indult nyomozás, de a mezőgazdasági-vidékfejlesztési támogatások átvilágítása is változatlanul napirenden van. Közben szomorú ranglistán van előkelő helyen Magyarország: mi vagyunk a negyedik legkorruptabbak a fejlett országok közül. (
  MNO, RTL)
   
  Itt vannak a jó bevándorlók: üzletemberek az Orbán-család körül
  Nehezen átlátható kapcsolati háló épült ki mára az Orbán család körül közel-keleti, török és más, Európán kívüli országokban élő, vagy onnan származó üzletemberekből. A tényleges üzletekből csak annyi látszik, hogy a miniszterelnök környezetéhez köthető cégek időnként közös ingatlanügyletekben vesznek részt ezen üzleti körök egyes tagjaival. Orbán Ráhel és Tiborcz István központi figurái ennek a kapcsolatrendszernek. (
  Átlátszó)
   
  Kvótamenekültenként több mint 7 évnyi ellátás árát költöttük gyűlöletkampányra
  Az 1294 kvótamenekült ellátására fejenként 1,8 millió forintot adna az Európai Unió, az ellenük való gyűlöletkeltésre viszont fejenként 11,5 milliót költ a magyar kormány. Az eddig mintegy 15 milliárd forintos népszavazási kampány minden egyes magyarországi lakosnak 1515 forintjába került, ami bő hétszerese annak, amennyibe egy brit lakosnak került a teljes Brexit-kampány. (
  Átlátszó)

  Kereskedőházak: kormányközeliek és szocik is nyertesei az újraosztásnakNem meglepő, hogy Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a rokonsága is lehetőséghez jutott, hogy kereskedőházat üzemeltessen. Váratlan volt ugyanakkor, hogy az eddigieknél jóval nagyobb arányban részesültek az apanázsból a szocialistákhoz közeliek mondott üzletemberek, akik közül páran a busásabb haszonnal kecsegtető üzletbe, a letelepedési kötvények forgalmazásába is beszálltak.  (HVG)

  Ha van még két perced:
   
  Szanyi Tibor Tumblr-bejegyzésben közölte, szerinte az csak cirkusz, hogy az Átlátszó a havi 4320 eurós költségtérítése után érdeklődik. (Vastagbőr)
   
  Öt év kellett a Malév megszűnéséhez – a hitelezők egy forintot sem kapnak. A felszámolás kezdetekor 200 milliárd forintot is meghaladó hitelezői igényt becsültek. (HVG)
   
  Olimpiai mountain bike pályát építenének Simicska Lajos háza mellé. A Simicska-villa környéke egyelőre érintetlen természetvédelmi terület. (Blikk)
   
  A fejlesztési miniszter állami érdekre hivatkozva leállíttatta a metrópótló-busz pályázatot, a BKK viszont befolyásolási kísérlettel és versenykorlátozással vádolja a minisztert. (Index)
   
  Nem vontak le semmit Farkas Flórián tiszteletdíjából a bizottsági hiányzások miatt. Nem működik a bizottsági ülésektől rendszeresen távol maradó képviselők anyagi szankcionálása. (Átlátszó)

  Milliárdos csalási botrányba keveredett az egyik legnagyobb hedge fund. Afrikai hivatalnokokat fizettek le, cserébe bányászati jogokat és egyéb privilégiumokat kaptak. (Portfolió)

  ITT OLVASHATÓ

  ORBÁN BUKTA A NÉPSZAVAZÁST - AZ ELLENZÉK HAGYJA OTT A PARLAMENTET!

  GÉPNARANCS
  - BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
  Szerző: Zsebesi Zsolt
  2016.10.02.


  Ha a demokratikus ellenzék most sem csapja rá a parlament ajtaját Orbán enyves kezére, részese és legitimálója marad az orbáni diktatúrának.

  Orbánnak nem sikerült október 2-án a választók többségét az urnákhoz kényszeríteni. Százezrek a távollétükkel szavaztak, százezrek érvénytelenül. Elsősorban a nemzeti együttműködés gyűlöletes, gyűlöletre épülő rendszere ellen, és ezzel az érvénytelenségbe taszították az elmúlt évtizedek legnagyobb propaganda kampányával megtámogatott kvóta-referendumát.

  Mindez egy cseppet sem fogja zavarni a magyar kormányfőt, hogy a „nem” szavazatok nagyobb számára hivatkozva, ne kapcsoljon magasabb fokozatba, és ne folytassa legiszlációs és politikai ámokfutását, értelmetlen, Magyarország nemzeti érdekeivel ellentétes harcát az Európai Unió, az európai értékek, a nyugati világ, a liberális demokrácia ellen, saját, korlátlan hatalmának megteremtése és fenntartása érdekében.
   
  Sajnos abban is majdnem biztosak lehetünk, hogy a magyar demokratikus ellenzék, főleg annak a parlamentben is képviselettel rendelkező pártjai nem fogják megérteni, hogy Orbán jelenlegi kudarcát semmi esetre sem lehet a 2018-as parlamenti választások ellenzéki esélyeinek javulásaként értelmezni. Orbánt mostani fiaskója ugyanis arról fogja meggyőzni, hogy az eddiginél is határozottabban és erőszakosabban kell tovább haladnia azon az úton, amelyet a liberális parlamenti demokrácia szétlőtt állásai és lebombázott erődítményei szegélyeznek.
   
  A kvótanépszavazáson a „nem” válaszok többsége is elég lesz Orbánnak ahhoz, hogy a magyar választók október 2.-án felmutatott relatív támogatására hivatkozva, újabb lépéseket tegyen illiberális, fasisztoid rendszerének végleges kiépítése felé, amelyhez – amennyiben nem vonul ki testületileg a parlamentből és nem hirdeti meg annak bojkottját –, a demokratikus ellenzék puszta parlamenti jelenlétével fog paravánként szolgálni és az országgyűlésben a szájukat tépő ellenzékiek fogják tartani a lámpást, midőn Orbán Viktor és nem a migráns csordák erőszakot tesznek mindenen, ami európai, humánus, demokratikus, ami még megmaradt a rendszerváltás után kiépített gyenge demokráciánkból.
   
  Amennyiben a demokratikus ellenzék nem csapja rá a parlament ajtaját Orbán Viktor enyves kezére, továbbra is alkotó eleme marad az orbáni diktatúrának, amely máig arra alapozza a legitimitását, hogy a parlamentben ellenzéki képviselők ülnek, a tisztelt ház ülésezik, a parlamenti többség törvényeket hoz, a kormány pedig azok mentén vezeti az országot. A helyzet ennél is rosszabb...
   

  ORBÁN NAGY BUKÁSA - BUDAPESTEN 12 SZÁZALÉK AZ ÉRVÉNYTELEN SZAVAZATOK ARÁNYA

  KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
  Szerző: Christopher Adam
  2016.10.02.


  Tíz év óta először szenvedett komoly választási vereséget a Fidesz. Nehezen is emésztik ezt fel a jobboldalon. Most még a gyász öt stádiumának első fázisában tart a fideszes kemánymag: a tagadásnál.

  Mindenesetre, jelenleg így fest a kép, 99 százalékos feldolgozottság mellett:


  • A részvételi arány országosan: 39,81%
  • A  részvételi arány Budapesten: 34,67%
  • Az érvénytelen szavazatok aránya országosan: 6,32%
  • Az érvénytelen szavazatok aránya Budapesten: 11,72%
  • Azon megyék száma, ahol elérte a népszavazázás az érvényességi küszöböt: 19-ből 1 (Vas megye)
  • NEM szavazatok aránya: 97,89%
  • IGEN szavazatok aránya: 2,11%
  Budapesten eredményes volt a Kétfarkú Kutyapárt nagyon látványos kampánya. Nem kis eredmény, hogy a fővárosban leadott szavazatok csaknem 12 százaléka érvénytelen volt...

  ITT OLVASHATÓ

  MIÉRT NYERTE MEG ORBÁN A NÉPSZAVAZÁST? (MEGJEGYZÉSPOSZT)

  ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
  Szerző: jotunder
  2016.10.02.


  ...A lineáris egyenletrendszerek elméletének egyik alapvető eredménye a következő: Ha harmincnyolc nézőpontos rezsimribanc tizenkilenc Magyar Idők cikkben hetvenháromszor írhatja le azt, hogy a migránsizű cukorkától kihullhat a bébirépák fanszőrzete, akkor háromezer-kétszáz századvéges pribék negyvenhatezer közszolgálati interjúban kurvasokszor mondhatja bele az egészségesen pirospozsgás magyar nézőemberek arcába azt, hogy Orbán Viktor nemcsak megnyerte a népszavazást, de ki is festette limonádészínűre.

  Megvan? Ők nyertek. Abból a tízmilliárdból, amit a kampányra költöttek, körülbelül tizenhárom-tizenöt milliárd forintot.

  A többi meg tényleg nem érdekel semmit. Baloldali politológusok tizenkétezer forint plusz ÁFA-ért próbálják majd elmagyarázni a klubrádióhallgató néniknek, hogy az X-nek az Y csak a mitoménhány százaléka, tehát. Azért egy rendes nógrádiböbe le sem hajol.

  Igen, Orbánék egy másik univerzumban élnek.... de baromi jól.


  ITT OLVASHATÓ

  ORBÁN MEGBUKOTT, DE NINCS ALTERNATÍVA

  AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
  Szerző: Bartus László
  2016.10.02.


  Az érvénytelen népszavazás azt jelenti, hogy Orbán és a NER megbukott. Még Orbán gyűlöletkampánya és a menekültellenesség sem tudta az ország többségét a rendszere mellé állítani. Orbán bukása azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondania, mert az Orbán-rendszert elutasító többség nem áll az Orbánnal kollaboráló álellenzék mögött.

  Ez az oka, hogy a nyilvánvaló bukás után sem lehet Orbánt lemondatni, és távozásra kényszeríteni, mert akik Orbánt elutasították és a népszavazás érvénytelenségét előidézték, azoknak elsöprő többsége hallani sem akar Orbán kitartott ellenzékéről. Ezért nincs alternatíva, még akkor sem, amikor a lakosság többsége elutasítja Orbánt.

  Az ellenzék és a támogatóik morális érzékét minősíti, hogy ezt észre sem veszik, nem szégyellik. Számukra nincs ennek semmi üzenete. Nem is gondolkodnak el azon, hogy valamit rosszul csinálnak. Ez nem az ellenzéki munka minősége, hanem a helyük, ahol vannak. A diktatúra elutasítói nem támogatnak olyanokat, akiket a diktatúra fizet, akik belül vannak a rendszeren, akiket eltart Orbán, akik a diktatúra parlamentjében képesek elücsörögni úgy, hogy a parlamentben semmiféle joguk nincs.

  Jellemző, hogy az értékelését "Győztünk!" kijelentéssel kezdő Gyurcsány pártja nem éri el a legutóbbi felmérések szerint a parlamentbe jutási küszöböt. Ahhoz, hogy Gyurcsány pártja bekerülhessen a diktatúra álparlamentjébe, egyetlen esélye, ha az "összefogás" már ismert hazug jelszavával az MSZP hátán kapaszkodva besurrannak az épületbe. Nagyjából úgy, mint a KDNP.

  Az Orbánt elutasító tömeg a kollaboráns ellenzékben nem lát sem kormányzó erőt, sem a rendszer hiteles ellenfeleinek nem gondolja őket. Pontosan érzékeli, hogy a rendszer haszonélvezői és kitartottjai, akiknek érdekük az, hogy semmi ne változzon. A kormányzati felelősség nélkül élvezhetik a megélhetési politikusi lét minden előnyét, és költhetik magukra minden látszat nélkül évente az adófizetők 100 millió forintját.

  Ezért a pénzért árulják el a hazát, legitimálják Magyarországon és külföldön Orbán diktatúráját. Ha ezt nem tennék, Orbán ellehetetlenülne mind Magyarországon, mind az Európai Unión belül. Ezért felháborító, amikor nemcsak Orbán hazudik győzelmet, hanem az ellenzék is a maga győzelmét hazudja, mert ez nem az ő győzelmük. Ez azoknak a győzelme, akik Orbán ellen vannak, de ezek többsége nincs a kollaboráns ellenzékkel. Különben már nem lenne Orbán-rendszer.

  Ezért téves az a következtetés, hogy ha a népszavazáson győztek Orbán ellen, akkor a 2018-as választáson is győzhetnek. Mert akik most bojkottálnak, azok könnyebben rávehetők a bojkottra, mint arra, hogy ezekre az ellenzéki pártokra szavazzanak. Mint ahogy magam is, előbb engedném levágni a kezem, minthogy az ellenzéki kollaboráns pártok bármelyikére szavazzak.

  Nálam az alkotmányos rend megdöntése miatt elvi kérdés, hogy az államcsínyt elkövetők érvénytelen, törvénytelen és illegitim választási hazugságában ne vegyek részt, mert az Alkotmányhoz ragaszkodom. De ha nem így lenne, a nem egyenlő feltételek mellett és csaló választási rendszerben, a médiaszabadság hiánya közepette sem vennék részt egy választáson, mert demokrata vagyok. De ha ez sem így lenne, ezekre az áruló, semmirekellő, totálisan alkalmatlan pártokra akkor sem szavaznék.

  Így van ezzel az Orbánt elutasító többség is. Hiába hazudnak maguknak az értelmiségi széplelkek, akik szeretnék ezt az egészet az életszínvonaluk csökkenése, s minden kockázat és áldozatvállalás nélkül megúszni. Nem így lesz. Ha a kollaboránsok újra becsapják az ország népét, elhitetik őket, hogy a diktatúrát demokratikus eszközökkel le lehet győzni, akkor Orbánnal újra agyonveretik a demokratákat, viszont megkapják a pénzüket, hogy legitimálják a rendszert...


  ITT OLVASHATÓ

  SOSEM FOGJÁK KITALÁLNI, MELYIK AZ A SZÓ, AMELYIKET A FIDESZ- ÉS KORMÁNYMÉDIA ELFELEJTETT LEÍRNI

  B1 - A BLOGOLÁS ITT KEZDŐDIK
  Szerző: nickgrabowszki
  2016.10.03.


  Nézze végig, hogyan tudósított a kormánypropaganda a vasárnapi népszavazásról! Böngésszen címlapokat!

  ...Az a fontos, ami hiányzik. Ami nincs ott. Fájdalmasan nincs ott. Az oda nem illő dolgot könnyű észrevenni, a hiányzót, amelyiknek ott kellene lenni, de mégsincs, nehezebb. Nem egy valóságmagyarázó, világértelmező kifejezésről van szó egyébként. Csak egy egyszerű tényközlésről...

  ITT OLVASHATÓ

  NEM ÉRVÉNYES, NEM EREDMÉNYES ELSÖPRŐ VALAMI

  REZEDA VILÁGA BLOG
  Szerző: rezeda
  2016.10.03.


  “Az országos népszavazás akkor érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott. Eredményes országos népszavazásról pedig akkor beszélhetünk, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.”
  (kormany.hu)


  Ezt minden hülye érti, csak a Fidesz, meg az egyatábor nem. Ezt hívják törvénynek. Holnap lehet módosítani, aztán újra próbálkozni, de egyelőre ez van. Első pont: nem volt érvényes a hiszti. Kész. Innentől pedig nem lép életbe a második passzus. Lehajtott fejjel és szép csendben el lehet kullogni, normális helyen más opció nincsen.

  Ehhöz képest ezek olyan pöckösen járkáltak már tegnap este is, mint a fostos galamb. Tények, törvények nem érdekesek, győztünk, de mennyire kurvára. Ez folyt ki a fejükből, mert az ember van olyan hülye, hogy mazochista módon belenéz az ő tévéjükbe, aztán úgy marad. Magam is, mondhatni: szájtátva álltam.

  Mielőtt beszámolnék a nagy utazásról, kiindulási pontként rögzítsük: leszarom, hogy hárommillió szerencsétlen polgártársat sikerült befosatni közel húsz milliárdból két és fél szemeszter alatt. Ötöt meg nem. Pont. Kétszer kettő az négy. Nemigaz? Nem, mint kiderült az este folyamán, mégpedig egészen elképesztő egyenletekkel operálva.

  Viszont mielőtt megvilágosodott volna az egész nyolcvanmilliárdos brancs, üdítő volt látni azt a nyüszítést, amit véghez vittek, mert nem volt meg a vezérmotívum. Még maga Kósa Kupakos is úgy belekeveredett, hogy viszonyítási pontot épp a tudósítótól kért, amely esemény sajtótörténeti kuriózum, és majd oktatni fogják.

  Délután még ott tartottak, a migráncsok ott tolonganak a kerítésnél, és csak a startpisztoly dördülésére várnak, hogy mint a sáskák, egyből elözönöljék a szent, magyar anyaföldet, ha a libsibolsik már megint rárontanak a nemzetükre. Rárontottak, oszt nem szakadt le a mennybolt. Na, ebből kellett valahogyan kikecmeregni. De megoldották ezt is Isten, és nem utolsó sorban a Párt segedelmével...

  ITT OLVASHATÓ

  NA, MOST TESSÉK LEÜLNI AZ OLCSÓ SÖRREL A SZÁMÍTÓGÉP ELÉ ÉS KÖNNYESBÚS BEJEGYZÉSEKET ÍRKÁLNI ORBÁN VIKTORNAK

  KOLOZSVÁRI SZALONNA
  - NEHAZUGGY BLOG
  Szerző: Tamás Róbert
  2016.10.02.


  Ha mindenki megtette hazafias kötelességét és megvédte a magyar ugart, beszéljünk egy kicsit a migránsokról. Az van, tisztelt honfitársaim a népszavazás őrületében, hogy miközben ártunk és ormányunk közel (vagy távol) 20 milliárd jó magyar forintot vett el a közösből és költött el a népszavazási kampányra (nyugi, bőven jutott belőle Vajna András tévéjének, G. Fodor Gábor tudományos folyóiratának és Rogán Antal szomszédjának is), leárazták a letelepedési kötvényt.

  Kínai migránsok
  féláron és ráadásul hitelre vehetnek ilyen papírt. Igaz, hogy akkor nem kapják vissza a pénzüket – szemben azokkal, akik kifizetik a 93 millió forintos vételárat, mert ők visszakapják kamatostul – mert a félárú kötvény vételárán megosztozik a bank és a kötvényforgalmazó cég.

  Kötvényenként 54-60 millió forint haszonról beszélünk, amiből egy megveszekedett fillér sem kerül a magyar államkasszába, drága véreim a migránsok elleni harcban. Magyarországnak – ide értve a vadul szavazó híveknek – csak a kínai letelepedők jutnak. A pénzt zsebre teszi egy kajmán-szigeteki offshore cég. Értelemszerűen még csak adót sem fizet Magyarországon az a vállalkozás, amelyiket Rogán Antal és az ő minisztériuma alkalmasnak talált arra, hogy forgalmazza a magyar letelepedés lehetőségét. Egy huncut fillér nem jut belőle az országba. De nem baj, tessenek csak szavazni, mert egy a tábor, egy a zászló.

  A honvédő magyar kormány és külön Rogán Antal eddig 3917 letelepedési kötvényt adott el. De nyugi, kedves szurkolók, jobban járunk a féláron adott kötvényekkel, amiből nincs bevétele az államnak, mint a teljes árú kötvényekkel, mert arra meg konkrétan ráfizetünk. Öt év múlva vissza kell fizetnie az államkincstárnak a vételárat, plusz a normál piaci többszörösét (tényszerűen négyszeresét) kitevő kamatot. A kamatot mi fizetjük, tisztelt szavazótársaim a honvédelemben. Bónuszként a kamatot a közvetítő offshore cég kapja. Az, amelyiket Rogán Antal a két szép kezével kiválasztott. Értjük? Szerintem nem.

  A 3917 eladott kötvénnyel összesen 16 ezer ismeretlen eredetű és hátterű migráns költözhetett Magyarországra, mivel ilyen nagy családos emberek vették a kötvényeket. Bizony...


  ITT OLVASHATÓ

  A SOHA VISSZA NEM TÉRŐ ALKALOM

  AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
  Szerző: Bartus László
  2016.10.02.


  A népszavazás érvénytelen lett, Orbán vesztett. Az érvénytelen azt jelenti, hogy érvénytelen. Érvénytelen népszavazás eredménye nem érvényes. Nem számít, hogy az érvénytelen népszavazáson mennyi volt a nemek vagy igenek aránya. Azokból semmiféle következtetést nem lehet levonni. Az érvénytelenségi küszöb azt fejezi ki, hogy a küszöb alatti szavazatok nem fejezik ki a népakaratot.

  A népakaratot az érvénytelenség fejezi ki. A nép elutasította a népszavazásban feltett kérdést. A többség az egész népszavazásra nemmel voksolt, és ez a vélemény nyert. Nem lehet közjogi következménye egy érvénytelen népszavazásnak, de Orbán azt ígérte. Politikai következménye legfeljebb annyi, hogy az elköltött tízmilliárdok, a hazug, gyűlöletkeltő propaganda ellenére az ország többsége nem Orbán mögött áll.

  Ennek a politikai súlya azért nagy, mert Orbán olyan kérdésben akarta maga mellé állítani a közvéleményt, amelyben biztosra mehetett. Az idegengyűlölet, a felkorbácsolt indulatok, a tudatlanság, a hamis "keresztény" identitásra való hivatkozás, a terrorizmussal való riogatás olyan népszavazás ígéretét jelentette, amilyet Orbán szeret: ő csak a biztos győzelem tudatában enged a népnek szavazni.

  Orbán megint csalni akart, ugyanúgy, mint amikor fülkeforradalomnak minősítette a parlamenti választásokat, és annak alapján megdöntötte az alkotmányos rendet. Ezúttal is másra akarta felhasználni a menekültellenes gyűlöletet. Az Európai Unió elleni totális támadás alapját akarta megteremteni, s bizonyítani, hogy az ország népe mögötte és a rendszere mögött áll.

  A népszavazás érvénytelensége a menekültellenes gyűlölet ellenére azt jelenti, hogy Magyarország nem akar szakítani az Európai Unióval, nem akar fasiszta Európát, nem Orbán Európa-koncepcióját támogatja, és az ország többsége nem áll Orbán mögött. Ez az érvénytelen népszavazás politikai üzenete. Orbán megbukott. Ez nem jelenti azt, hogy a bukását elismeri, ahogy egy parlamenti választási vereséget sem ismerné el, és a mostani tapasztalatok alapján nem is bízza a véletlenre, hogy ott hasonló eredmény szülessen.

  Az érvénytelen népszavazás ugyanis nem jelenti azt, hogy az Orbánt elutasító többség az ellenzék mögött állna. Ez a másik nagy politikai tanulság, hogy az ellenzék saját szemével láthatja, milyen sokan vannak Orbán ellen, és ez az Orbán-ellenes tömeg nem áll mögöttük. Ennek oka, hogy az ellenzék a rendszer része lett, miután részt vett a 2014-es parlamenti választásokon, felesküdött Orbán alaptörvényére és bevonult statisztálni a diktatúra parlamentjébe. Az ellenzék legitimálja Orbán rendszerét.

  Ha Orbán nem veszi tudomásul, hogy ezt a népszavazást elvesztette, s a nép akaratát semmibe veszi, úgy tesz, mintha győzött volna, akkor azzal egyértelmű bizonyítékát adja, hogy Magyarországon diktatúra van, egyetlen ember akarata érvényesül, és a nép döntése semmit nem számít. Akkor Magyarország elveszítette a szuverenitását és az önrendelkezését, a hatalom kizárólagos gyakorlása valósult meg. Egy bűnszervezet elfoglalta, leigázta és saját zsebére működteti az országot. Ez már régen így van, de most már talán a Klubrádió sem tagadhatja le...


  ITT OLVASHATÓ

  ÉRTELMEZÉS

  PUPU BLOGJA
  Szerző: PuPu
  2016.10.02.


  Értelmezzük a népszavazást.
  Fene megette azt a választ, melyet még értelmezgetni, meg körbemagyarázni kell, ez meg egy ilyen válasz a népszavazásra feltett kérdésre.
  Igaz, hogy a népszavazás érvénytelen, de nem ez az érdekes, de csak mióta sejtettük, hogy érvénytelen lesz, merthogy előtte az érvényesség volt a fontos, ezért hajtotta el Viktor bánatos híveit az urnákhoz.
  De most, hogy a helyzet így alakult, már a nemek és az igenek aránya a fontos, holott a kérdés egy súlycsoportban volt az olyan kérdésekkel, minthogy akarod e, hogy vizes- szappanos lábbal seggberúgjanak a zuhany alatt, vagy élveznéd-e, ha a párodat - függetlenül saját nemétől - megerőszakolnák a buznyákok/pirézek?
  Az a gyanúm, hogy ennek a népszavazásnak a kőbevésett Alaptörvény átvésése lesz a következménye, melyből majd kiderül, hogy ide betelepíteni a magyar országgyűlés jóváhagyása nélkül senkit sem lehet, legfeljebb pénzért, utolsó posta: Pasapark...
  Ez ugyan felülírná az uniós alapszerződést, de sebaj, legfeljebb jönnek a jogászok, oszt jónapot - a vita kitart 2018-ig, és legalább nem kell új ellenséget keresni, ez a Brüsszel már bevált.

  Ha kisarkítjuk a kérdést, kiderülhet, hogy ez a népszavazás sehogy nem vezethetett olyan eredményre, melyből Vikkancs politikai veresége kerekedhetne ki, inkább ez is egy újabb világraszóló győzelem a Nagy Menetelés útján, mely a NER-ből az EER-be vezet.
  Egyébként is, kit érdekel már Magyarország, kinőttük már, mint liba a kertésznadrágot, jelenleg európai léptékű politikusok vagyunk.
  De lesz még az USA Alkotmányának is módosítása, mely lehetővé teszi külhonban született, elsősorban európai, azon belül is magyar nemzetiségű, félbevágott amerikai elnök-méretű elnökjelöltek indulását az amerikai elnökválasztásokon.
  Hogy most ki fogják röhögni Európában, az csak átmeneti probléma, azt le fogja gyűrni - még két kis piros, meg egy nagy fehér bogyó, és minden rendben lesz...


  ITT OLVASHATÓ

  CSAK EGY RENDŐRLÁNY

  TUAREG BLOG
  Szerző: Tuareg
  2016.10.02.


  Még el sem ült a műnépszavazási csata füstje, máris megy a melldöngetés: kinek is köszönhető Orbán veresége. Megmondom: egy rendőrlánynak.

  Neki meg kellett volna halnia. Az ország történelmének legszemetebb Rezsimje legocsmányabb kampányában záróakkordként rendőrhalált tervezett. Fekete gyászkeretes fotót mutogatva a kampány utolsó hetében, a szavazás napján egész napos élő közvetítés a Kerepesi Temetőből. Meglett volna az érvényesség, és most Orbán nem makogva próbálná győzelemmé változtatni nyilvánvaló kudarcát, hanem a szokásos farkasvigyorával triumfálna. Csakhát az, akinek a képe gyászkerettel mozgósította volna az országot, akinek a temetése lett volna a szavazás napjának egésznapos kampányműsora, nem tette meg ezt a szívességet a Diktátornak.

  A Rendőrlány, akinek a halála lett volna a kampányrobbanás, él. Nem volt hajlandó kétdimenzióba átmenni, maradt a háromban, élve, és bár nem egészségesen, de majd az is eljön, van életereje, az már kiderült. És kollégái remélem őrzik, mint a szemük fényét. Nekünk, demokratáknak, akik sokan sokat tettünk azért, hogy Orbán végre kudarcot valljon, pedig csak egy dolgunk van: megköszönni Neki ezt. Nem most van az ideje a kisszerű politika haszonszerzésnek, persze nem meglepő az azonnali beindulása, akik csinálják, ilyenek voltak, ilyenek is maradnak. Nem győztük le Orbánt. De megkapta az első pofont. A Török Birodalmat nem győzték le Egernél Dobóék, de terjeszkedését megállították. Ma EZ történt a Felcsúti Maffiával. Remélem, nemsokára pedig az történik, hogy a Rendőrlány, akinek ezt köszönhetjük, épen és egészségesen hazatér.

  Köszönjük Neked...


  ITT OLVASHATÓ