2021. július 24., szombat

A KERESZTÉNY GYŰLÖLKÖDŐK EGYRE JOBBAN NÉPSZERŰSÍTIK A MELEGJOGOKAT ÉS ELŐSEGÍTIK AZ ELFOGADÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.07.24.


A kultúrharc új formát öltött, a zsidók helyébe a melegek, az antiszemitizmus helyébe a homofóbia lépett (illetve kombinálják a kettőt, mint régen: a liberális zsidók terjesztik a homoszexualitást). A 21. századi nácik és fasiszták számítása viszont abban különbözik, hogy míg a zsidókat jól el tudták különíteni a nem zsidóktól, meleg identitású ember bármelyik családba születhet, még fasiszta miniszterelnök családjába is.

Soha ennyien nem vettek részt Budapesten a Pride felvonuláson, mint ebben az évben, amikor Orbán gyűlöletpropagandát indított a homoszexuálisok ellen, és törvény által is üldözi a szexuális kisebbséget. Az orbáni retorika hajszálra megegyezik a náci propaganda módszereivel és stílusával, s az antiszemitizmushoz hasonló gyűlölet felkorbácsolására törekszek a melegekkel szemben. Orbánt azonban csak a kereszténységet meghamisító, gyűlölködő fanatikusok támogatják, továbbá azok a korlátolt emberek, akiket meg tud téveszteni a hazugságaival. Ezek ugyanazok, akik egy szabolcsi ablak nélküli vályogviskóban elhitték, hogy a bevándorlók hozzájuk akarnak beköltözni, és az ő közmunkájukat akarják elvenni.

Világjelenség, hogy a fasiszta politikai mozgalmak támogatására mozgósított fundamentalista keresztények fanatizálására beindított homofób propaganda kontraproduktív. A szeretet vallásának képviselőiből ugyan gyűlölködő fasisztákat csinál, de világszinten növeli a melegjogok és a homoszexuálisok elfogadottságát. A világ fasisztái és náci gyűlölködői a zsidók helyére a homoszexuálisok elleni gyűlöletet helyezték, ugyanannak a “keresztény” fasiszta tömegnek a megnyerésére, akik az antiszemitizmus legnagyobb támogatói is voltak. Ezek ugyanazok a keresztényfasiszták.

A melegjogi küzdelem óriási lendületet kapott a világ keresztény fasisztáinak támadásával. Maguktól soha az életben nem értek volna el ekkora publicitást, támogatást, elfogadást és rokonszenvet, mint a magukat – ki tudja mitől? – kereszténynek nevező képmutató, farizeus gyűlölködők támadásai nyomán. A fogukat csikorgató, kegyelemről papoló, de “törvénykező” fasisztákkal szemben egy náluk ezerszer szimpatikusabb, tisztességesebb, korrektebb, sok esetben erkölcsösebb emberek és azok szimpatizánsai állnak.

Mert ne nyissunk vitát arról, hogy Orbán Viktor és egy melegházasságban élő kedves pár közül ki az erkölcsösebb. Vagy a hazudozó, rágalmazó, a híveit becsapó, az egyházát is meglopó szélhámos Németh Sándor morálisan meg sem közelít egy monogám, homoszexuális kapcsolatban élő törvénytisztelő, korrekt és tisztességes embert. Legtöbbjük még a Bibliát is helyesen értelmezi ezekkel az uszító álkeresztény fasisztákkal szemben, mert tisztában vannak azzal, hogy mindenki hit által igazul meg, kegyelem által üdvözül, a keresztényfasiszták semmivel nem különbek náluk, sőt...

PRIDE: CSAK ANNYIT SZERETNÉNK, AMI MINDENKINEK JÁR

KLUBRÁDIÓ / A LÉNYEG
Szerző: Klubrádió
2021.07.24.


A Madách Imre térről a Tabánig vonultak az idei Budapest Pride résztvevői. A Tabánban felszólalt Hegedűs Máté Pride szervező és öccse Emett, Vladimir Luxuria, az Európai Parlament első transznemű képviselője, Szél Bernadett, Vay Blanka, a Prizma Transznemű Közösség aktivistája, és Karácsony Gergely.

14:45-kor megtelt a Madách tér. Nem sokkal 15:30 előtt elindult a tömeg, hogy több pontot érintve a Tabánba érkezzenek.

Telex összefoglalója szerint:

- amikor az egybefüggő tömeg eleje a Rudas Gyógyfürdőnél járt, akkor a Szabadság híd még mindig tele volt a felvonulókkal.
- A Fővám térnél nagyjából 80 ellentüntető gyűlt össze, idén őket terelték kordonok mögé. Volt náci karlendítés és „Mocskos buzik” skandálás is, de komolyabb atrocitások nélkül vonult el mellettük a menet.
- Kicsivel öt után ért célba a menet eleje a Tabánnál, a tömeg vége ekkor még csak a Szabadság hídnál tartott. Őket bevárva, valamivel fél hat után kezdődtek meg a beszédek. Hegedűs Máté egyetemista, LMBTQ-aktivista, a Pride egyik szervezője szerint több mint 30 ezren vettek részt a rendezvényen.
- Az ellentüntetők jó része ekkorra lemorzsolódott, a Döbrentei téren 20-25 ember lengetett homofób transzparenseket. Őket nagyjából 50 rendőr őrzite minden irányból, kordonokkal messze tartva a Pride-tól.

A Tabánban Lang Györgyi műsorvezető több felszólalót konferált fel. A hvg.hu összefoglalója szerint:

Hegedűs Máté Pride-szervező, aktivista szerint körülbelül 30 ezren voltak jelen a felvonuláson. "Hatalmas figyelem irányul most Magyarországra és a magyar LMBTQ-emberek helyzetére. Ami itt történik, megtörtént már sok helyen. A gyűlölet, félelem és kapzsiság vezérelte emberek nem csak Magyarországon fordulnak az LMBTQ-közösségek ellen.

"Európa legeleslegfontosabb Pride-ján vagyunk ma" – mondta Vladimir Luxuria, az Európai Parlament első transznemű képviselője, második felszólalóként. "A nevem Vlagyimir. De nem Putyin" - viccelődött angol nyelven. A képviselő közvetlenül Orbán miniszterelnöknek címezte a beszédét. Azt üzente: "Nem akarjuk a heteroszexuális fiatalokat meleggé vagy transzneművé tenni, hanem azt akarjuk, hogy a gyermekek ne váljanak gyűlölettel teli felnőttekké."

Hegedűs Emmett transznemű fiatal, 17 éves iskolás, Hegedűs Máté, az első felszólaló öccse. Elmondta: "nehéz átadni, hogy egy transznemű ember min megy keresztül". Ő tizenkét éves volt akkor, amikor elkezdte realizálni, mi a helyzet vele.

Lang Györgyi bemondta, hogy Iványi Gábor ma nem tud itt lenni, de mindenkit áld és üdvözletét küldi.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő fő üzenetke az volt, amit az elmúlt évek során megtanult a politikában: "a legnagyobb bátorság az, ha merünk önmagunk lenni. Ha bátran felvállaljuk azt, akik vagyunk."

Vay Blanka, a Prizma Transznemű Közösség aktivistája azzal kezdte beszédét: nekik, "buziknak" varázserejük van, azért akarja a hatalom élve elásni őket. "Amikor azonban egy meleg vagy transznemű kiáll, és elmondja, hogy nem árt senkinek, akkor hirtelen kiderül, hogy az emberek igenis tudnak jók és elfogadóak lenni. Nem mindig, de gyakrabban, mint gondolnánk, és gyakrabban, mint azt Orbán Viktor szeretné" – tette hozzá. Vay Blanka úgy véli, a  következő választáson reális esély van a kormányváltásra, így arra bíztatta a jelenlevőket, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak.

Végül Karácsony Gergely főpolgármester jelent meg a színpadon, aki úgy köszönt be: "Sziasztok, büszke, szabad magyarok! Sokan azt mondják, hogy a Pride egy provokáció, én most provokállak titeket. Heteró vagyok, apa vagyok, keresztény vagyok. De nem annak ellenére vagyok itt, mert ez mind igaz rám, hanem éppen ezért. Heteró vagyok, és itt kell lennem, mert nekem teljesen magától értetődő az, hogy szerethetem azt, akit szeretek, és ő engem viszontszerethet. Tudom, hogy mit veszíthetnék akkor, hogy ha az a szeretet, ami engem körbevesz, egyik napról a másikra nem lenne magától értetődő" - mondta Karácsony, aki hozzátette, a többséghez tartozik, de tudja, hogy a többséghez tartozni nem hatalom, hanem felelősség.

ITT HALLGATHATÓ MEG, ITT OLVASHATÓ

KAMPEC DOLORES CX. – TOLATÓ IDŐ

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.07.24.


A falu végén, ott, ahol a kukoricás mellett a temető felé kanyarodik az út, megint megjelent egy kék plakát. Ezúttal azonban nem csak ott, hanem a kultúrház mellett, sőt, a templom oldalában is, hogy ne legyen olyan hely, szög, irány, ahonnan egyet ne lehetett volna látni, bármerre is nézzen az ember. Ám másfajta kék plakátok voltak ezek, mint az eddigiek, valami szöveg állott rajtuk, alattuk meg vigyorgó vagy szomorkodó sárga fejek, hogy a falu népe nem is nagyon tudta mire vélni. Mentek egyiktől a másikig a duplagyűrűsök, az olajoshajúak és a bánatos szeműek, mint valami heringraj az óceánban, akképp hullámoztak ide-oda, nyomukban a kisdedek a műanyag dömperekkel, rollerekkel, surrogott tőlük a falu, míg a kémények pipáltak, pedig nyár volt.

Ez volt ez első megfejthetetlen jelenség, hogy mitől pipálnak a kémények, ha nem lobog tűz a kályhában, de a népek olyannyira el voltak foglalva a plakátok megfejtésével, amelyeken egészen különleges, soha nem hallott és olvasott szövegek szerepeltek szexről, gyerekekről és nemváltásról, hogy a bánatos szeműek csak nézték férjeiket, a csillogó olajos hajukat, elképzelve őket szoknyában és borosta nélkül. S holott a plakát azt mutatta, hogy haragosnak vagy dühösnek kellene lenniük, mosolyogtak mégis, amit amúgy ritkán engedtek meg maguknak, és nem érzelmi restség okán, hanem, mert nem volt alkalmuk mosolyogni, nem volt miért ugyanis. Azt nem mondanánk, hogy jókedv, móka és kacagás költözött a faluba, viszont megindult a pusmogás, a mutogatás, főleg, amikor a bádogbános is szóba hozta ugyanezt az egyik prédikációjában.

Nézte pedig mindezt Béla fenséges magányában, ahogy kitekintett a kocsma ablakán, át, a szentháromság szobornál dülleszkedő közmunkások feje fölött. Nézte a heringeket, akik iramodtak föl és alá, köröttük pedig kékplakát orkák terelték őket a bambaság felé, ahová úton voltak már jó ideje, de most gyorsult az ütem, ahogyan a kémények pipáltak indok nélkül, úgy ereszkedett valami bizonytalan állagú köd a falura, pedig tűzött a nap. Felhő sem volt sehol, és mégis elkezdett az eső is cseperészni, épp, amikor megszólalt a templom harangja. Tizenegyet ütött, és az utolsónál, a tizenegyediknél valami iszonytató reccsenés hallatszott a toronyból, az óra felől, mintha le akarna dőlni-szakadni, de nem történt semmi mégsem, hacsak a szelet nem nézzük, ami eddig délről lengedezett, ám, amikor az óra elütötte a tizenegyet, egy pillanat alatt fordult meg...