2023. május 5., péntek

VIRTUÁLIS VILÁGÁVAL ORBÁN EGYRE ROSSZABB HELYZETBE HOZZA ORSZÁGÁT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.05.05.


„Csúcsra jutott az összeesküvés elmélet, amit Orbán idestova 15 éve épít – fogalmazott Horn Gábor a miniszterelnök csütörtök délelőtti beszédéről, a Hírklikknek adott gyorsértékelésében. A Republikon Intézet vezetője szerint a globalizmus és a liberalizmus vált a fasizmus és kommunizmus szinonimájává nála. Ez pedig elképesztő, rémisztő – mondta. A miniszterelnök az utóbbi években az amerikai republikánusok trumpista, szélsőséges találkozójává vált CPAC budapesti tanácskozásán hosszan fejtegette azt az elméletet, miszerint „a progresszív liberális laboratóriumokban” egy biológiai fegyvert fejlesztettek, egy „nemzetfelemésztő vírust, ami a nemzeteket szétporlasztja”. Orbán ezen túl is elképesztő meredek dolgokat mondott.


Talán minden eddigi határon is túlment ma Orbán Viktor, aki az ezúttal – az Alapjogokért Központ által már másodszor megrendezett amerikai – CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferenciát) Hungary nyitónapján mondott beszédet. Az 1970-es évek óta szerveznek CPAC-konferenciákat az Egyesült Államokban, eredetileg a republikánusok gyülekezőhelye volt, Donald Trump megjelenése ezt is megváltoztatta, a szélsőjobb felé tolta, olyannyira, hogy megnézve a budapesti tanácskozás felszólalóinak a listáját, azt látjuk, hogy szélsőséges, trumpista republikánus képviselők jelentek meg rajta. A várakozások szerint maga Trump is szól majd az egybegyűltekhez – a konferencia második napjának programján szerepel egy „titokzatos” videóüzenet, ami általános vélekedés szerint a bukott elnököt takarja.

Nos, ennek a tanácskozásnak a nyitónapján szólalt fel Orbán, aki – mint a 24.hu tudósításában olvashatjuk – elképesztő fordulatokkal, kijelentésekkel, vádakkal élt. Kifejtette, hogy a résztvevők a „szabad világ védelmezői”, akik úgy kerültek Budapestre, hogy Magyaroroszág egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik (az ő felfogása szerinti konzervatív politikát – a szerk.), merthogy csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok romba döntenek egy országot. Orbán ismét sorosozott egy vaskosat, mondván, „ha Soros nem támadja meg Magyarországot, nem hirdeti meg a programját, akkor soha nem kerültünk volna világsajtó címoldalára.” De „mi, magyarok nem támadunk, hanem védekezünk” a globalista progresszív elittel szemben. A támadás az egész szabad világot éri – folytatta, majd jött a beszédének a legmeredekebb része, amikor azt fejtegette, hogy a progresszív liberális laboratóriumokban kifejlesztett biológiai fegyverrel támadnak, egy nemzetfelemésztő vírussal, ami a nemzeteket szétporlasztja. Amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sokan azt gondolták, ez csak egy laborszökevény. De nem ez történt...

BOLDOG ISTVÁN EGY „LEGYETEK BÁTORAK” MOLINÓN RÖHÖG – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2023.05.05.


Nem szóltak neki, hogy Mészáros Lőrinctől van az idézet

„Sötétek a diákok! Még helyesen írni sem tudnak!”

A fotó alatt a link, kivételesen érdemes rákattintani a kommentek miatt.


Újabb, minden eddiginél váratlanabb kordont vetettek be a Karmelitánál

A rendszer, ami kitartó munkával önmaga paródiájává vált.


Pegasus-ügy: durva visszaélések történtek Magyarországon a megfigyelések elrendelésénél

Az Európai Unió különbizottságának jelentéstervezete szerint a kémszoftver magyarországi bevetése a média- és szólásszabadság megsemmisítésére irányuló, kiszámított kormányzati kampány része.

Évi százmilliárdos bevételt is hozhat a Molnak a hulladékos koncesszió

A kormány elképesztő összegről mond le azért, hogy a Mol koncessziós cége mesés bevételre tehessen szert az új hulladékgazdálkodási rendszerben. Egy szakértői tanulmány szerint érthetetlenül viselkedik a magyar állam, és teljesen indokolatlanul kapta meg a Mol-csoport 35 évre majdnem az egész hazai hulladékgazdálkodást. Vajon miért…?

Keresik a leghülyébb uniós pénzfelhasználást

Nem kell sokat keresgélni: elég végigpörgetni Hadházy Ákos FB-oldalát.

A kormány szerint titok, hogy az orosz gáz miért Magyarországon a legdrágább

Egyszer minden kiderül… Csak lehet, akkor már túl késő lesz. Már túl késő.

Szexuális visszaéléseket tussoltak el Böjte Csaba gyermekmentő alapítványánál

A szovátai abúzusok nem érvénytelenítik az ott vagy máshol jóindulattal, kedvességgel, hivatástudattal elvégzett nevelői munkát. Pedig a NER (egyik) kedvenc papja ebben bízik, és buzgón imádkozik Budaházyért. Mindent elmondtunk.

Hodász: A kormánykritikus papok hallgatnak

Miközben a kormányt támogatókat a világi hatalom látványosan bátorítja. Mi nem a bátorít kifejezést használtuk volna.

Még itt: Pápalátogatás? Elég volt megnézni az ülésrendet…

Budaházy Györggyel saját szavazóinak is üzent a Fidesz

A kegyelemmel – állította – a köztársasági elnök és a kormány tulajdonképpen azt mondta ki, hogy az erőszak legitim eszköz a Fidesz politikai ellenfelei és a nem tetsző társadalmi csoportok ellen.

Újabb fegyveres mészárlás történt egy szerbiai iskolaudvaron

A Belgrád melleti Mladenovácon egy ismeretlen férfi egy autóból félautomata fegyverrel tűzet nyitott egy iskolaudvarra. Legalább nyolcan meghaltak, további tizenhárman pedig megsebesültek.

Üres címoldallal tiltakozott az osztrák napilapok zöme

A tiltakozók nem szeretnék, hogy a magyarhoz hasonló médiarendszer alakuljon ki.

Orbán barátsága miatt bukhat Erdogan?

Bár úgy lenne, de Erdogan állítólag eléggé felszívta magát a hajrá végére.

A török államfő Orbán Viktor egyik legfőbb szövetségese, márpedig a magyar miniszterelnök által támogatott politikusok közül az utóbbi években többen is vereséget szenvedtek és távozni kényszerültek a hatalomból. Viszont ketten belőlük (Jansa, Babis) itt voltak az “amerikai konzervatívok” dzsemboriján, a harmadiknak meg a fia jött el (Bolsonaro). Jövőre Erdogan is csatlakozhatna a bandához.

ANYÁK FEHÉRBEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.05.05.Az a kérdés, a készenléti rendőrség mit tesz majd vasárnap, amikor épp anyák napján csupa fehérbe öltözött nők (anyák, nagyanyák, lányok) vonulnak a várba tiltakozva az ellen, hogy a gyerekeiket verik és könnygázazzák. Hogy a nőknek is kijár-e a hasonló bánásmód, vagy azért ők fölemelhetik a szavukat a rezsim ellen, amely mindent ledarál és tönkre tesz, ami a családdal kapcsolatos, hiába pucolta annak idején Novák kijelölt álelnök seggtörlővel az ablakot, mint a nagy, magyar anya. Talán épp a családok évében.

További bizonytalanság az elkövetkezendőkben, hogyha – mint a felhívásban is olvashatni – fehérbe öltözött férfiak is támogatják az anyák ügyét, őket külön kiemelve a sorból meg lehet-e agyalni, vagy, ha úgy fordul, mindenkit lehet ütni válogatás nélkül, ha már a gyerekeket is. Számos példa van a jelenkorból is, amikor nők tüntettek a diktatúra ellen, most a tavaszon Iránban és Erdogan birodalmában is, mindkét országban megkapták a magukét a demonstrálók, mert nem igazán szokták az ellenség nemét nézni a rendrakók.

Mint a legutóbb történtekből is látszik, utólag meg kell indokolni – ma még -, ha valakit a rendőrség lefúj, megver vagy másképp gondoskodik róla, ilyenkor veszik elő a rendőrök elleni erőszak vádját. Bevett dolog ez, utána pedig lehet ordibálni a csürhéről, aki magából kivetkezett. Most is ez történik, már megszülettek a feljelentések a bántalmazott készenlétisekről, majd arra leszünk kíváncsiak, hogyan adják elő vasárnap, hogy az ötven kilós nagyi vagy feleség a fehér ruhájában a kigyúrt rendőrt terrorizálta.

Bár ilyet is ki lehet találni. Illetve van az a szint, amikor már indoklás sem kell a rendőrattakhoz. Viszont, ha a dúvadakban az eddig föl nem merült, hogy akár az ő gyerekük is a tüntetők között lehet vagy lehetne, ha egy nőt kell megütni, az sem lesz visszatartó erő, hogy a saját anyukája is ugyanúgy tiltakozhatna. Az ellenség az ellenség, mégis kíváncsiak leszünk, mi lesz a vasárnapi demonstráció vége, mert ilyen eddig nem volt, ez egy új szint, új mélység és kilátástalanság, ahová országunk jutott. Illetve Orbán hatalomféltése...

NO COUNTRY FOR WALKMAN: KEVÉS FÖLDGÁZ ÉS SOK KÖNNYGÁZ - A 444 NAPINDÍTÓ HÍRLEVELE

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2023.05.05.


Jó reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 reggeli hírlevele – de vannak egyebeink is, mármint hírleveleink (is) –, benne az elmúlt 24 óra legfontosabb híreivel.

KÖNNYGÁZ

Éjjel fél 2-kor engedték ki Tompos Mártont, a Momentum országgyűlési képviselőjét, akit a kordon körüli könnygázas dulakodásnál rántották be a rendőrök a sorfaluk mögé, és vitték be a Gyorskocsi utcába. Azt mondta, jegyzőkönyvet sem vett fel a rendőrség.

A 17 éves Hidász Máté órákon át a szemét sem tudta kinyitni az arcába fújt könnygáztól, kórházban vizsgálták ki, aztán hajnalban kihallgatás nélkül engedték el a Gyorskocsi utcából. Az apja felszentelt diakónus, szerinte a hatalom „példát akar statuálni" azzal, hogy aránytalanul erőszakosan fojtja el a tüntetéseket. Az Egységes Diákfront szerint ettől a rendőri fellépéstől csak még dühösebbek lesznek a tiltakozók.

A TASZ jogásza szerint nem volt elég indok, hogy ilyen erőszakosan lépjen fel a rendőrség. Az ügyészség viszont rendőrök elleni erőszak miatt nyomoz.

- Csőgör Péter nemrég gazdasági főnyomozó volt, most őrizetbe vették a Karmelitánál.

MELÓ

Akkora a munkaerőhiány, hogy a kormány külön törvényt hoz a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról, nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokon dolgozhatnak majd vendégmunkások.

- Kínai trollok próbáltak kavarni Budapesten, de egy lájkot se sikerült összeszedniük: Soros-ellenes fotózásra kerestek embert, nem találtak.


.