2022. március 10., csütörtök

NOVÁK KATALIN OROSZ SZÖVETSÉGESEI ÉPP A „CSALÁDVÉDELEM” ÜGYÉT HASZNÁLHATTÁK A KREML BEFOLYÁSÁNAK ERŐSÍTÉSÉHEZ

444.HU
Szerző: KISS IMOLA
2022.03.10.


- A családvédelem jelszavával az egykori családügyi államtitkár, majd tárca nélküli miniszter sorra látogatott és támogatott olyan konferenciákat és csúcstalálkozókat, melyek alig leplezett módon sokkal inkább szóltak az LMBTQ-emberek, a női jogok és az abortusz elleni hergelésről.

- A szervezők, finanszírozók, előadók közt rendre felbukkantak olyan orosz figurák, akik nemcsak radikális nézeteket hangoztatnak, de a hátterük és szándékaik sem igazán tiszták.

- Az orosz vezetés pedig részben éppen a „családvédelem” ügyét használja arra, hogy a Kreml politikai befolyását erősítse.

- A 444 az elmúlt években számos cikkben követte Novák Katalin kapcsolatának alakulását ezekkel a szervezetekkel.

- A témáról az Átlátszó is részletes cikkben számolt be.

Csütörtökön az országgyűlés minden valószínűség szerint megválasztja Novák Katalint, a Fidesz jelöltjét köztársasági elnöknek. Ő lesz az, aki a pártok fölött állva hivatott kifejezni Magyarország nemzeti egységét, anélkül, hogy személyes érdekek, preferenciák vezérelnék. Aki a társadalom egészének javát tartja szem előtt, nem pedig egyes csoportok hitbeli, világnézeti vagy egyéb meggyőződését.

Kérdés, hogy Novák az utóbbit hogyan valósítja meg, ugyanis eddigi pályafutása során többször szerepelt egy platformon szélsőséges nézeteket képviselő csoportokkal. Az általa családügyi államtitkárként, majd tárca nélküli miniszterként látogatott konferenciákon zokszó nélkül vett részt putyinista oligarchákkal, nyílt homofóbokkal, rasszistákkal, szemellenzős ortodoxokkal, abortuszellenes keresztény fundamentalistákkal.

Novák egyszer sem fejezte ki nyilvánosan, hogy ezekkel az erősen megkérdőjelezhető nézetekkel nem tud azonosulni, sőt, többször is hangsúlyozta annak fontosságát, hogy „az ideológiai harcokban szükség van szövetségesekre”.

De kik ezek a szövetségesek?
...

TÜCSÖK KOMA HEFEDŰL

REZEDA
Szerző: Rezeda
2022.03.10.


Varga Judit igazságügyi miniszternek mostanában nem sok dolga lehet. A háború egy kicsit hátrébb tolta a jogállamisági cirkuszt, így a nacsaszonynak nem kell tűnődnie a definíción, amit állítólag sehol nem lel, viszont mégis azt állítja, hogy a NER az. Mégpedig hibátlanul. Ebben a magunk részéről ellentmondást látunk a logika oldaláról, de tizenkét év után tudjuk, hogy ilyesmit a Fidesz tájékán keresni nem kell, és akkor meggyógyul a mi lelkünk. Hogy Varga Judit mégis szóba kerül, az az, hogy nagy valószínűséggel a reá szakadt szabadsággal – hogy nem kell az Uniót teli pofával ócsárolni –, nem tud mit kezdeni, és társainak kampánybohócává szegődött.

A minap Franciaországból hazatérvén sem haza sietett, hogy a gyerekeknek segítsen a házi feladattal, hanem egyenest Németh Szilárdhoz ment Csepelre annak gasztronómiai zsenijét méltatni, az ellenzéket ekézni, és nem utolsósorban gyúrni egy kicsit. Furcsának találtuk és nem komilfónak, de az ember, ha meg nem is bocsát, de túllép dolgokon egy ennyit tud legyintéssel, nyugtázza, hogy ilyen, és megy minden tovább a maga jól kitaposott útján. A haverok rendületlenül lopnak, az ország pedig megy szarrá pántlikával a hajában. Varga Judit azonban továbbra sem az ország igazságügyi állapota felett őrködik, hanem szaladgál az országban.

Mindenféle másodosztályú kampányokra jár emelendő azok fényét, és nem is sejti, menyire röhejes. Most legutóbb Tállai Andrásnál járt Mezőkövesden, ahol a kampányesemény állítólag Bandi Só-vá vált – és ezen a ponton nem csodálkozunk a piros lett a paradicsom nem sárgán sem –, Varga Judit pedig hegedűvel emelte a rendezvény soha nem látott fényét. És még ez sem elég, mert hozzá tette a lehengerlő művészethez, hogy a baloldal nótáját húzták ott el a Bandival közösen. Kitetszik az örömködő Facebook bejegyzésből, hogy ezt a miniszter jópofának, ötletesnek és lazának gondolta, amivel karakánul ütöttek egyet az ellenzéken...

KÖVÉR LÁSZLÓ ÚGY DÖNTÖTT, SPECIÁLIS ELJÁRÁS LESZ AZ ÁLLAMFŐVÁLASZTÁSNÁL – LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.03.10.


Gyors, papírforma szerinti döntés

Az ellenzéki jelölt Róna Péter erősen szakmai, míg a kormánypárti jelölt Novák Katalin jobbára politikai életútja közti különbség indokolhatta a döntést, hogy nem olvassák fel az életrajzokat.

Úgy tűnik, Orbán megint Putyinra tett

Ha az orosz államfő netán megerősödve kerül ki Ukrajna lerohanásából, Magyarország Európában egyedüliként hivatkozhat arra, hogy saját elhatározásából és nyíltan még akkor sem szapulta az orosz elnököt, amikor Putyin már a világ nagy részén páriává vált.

„Az Orbán-kormánynak továbbra is vannak olyan elköteleződései Oroszország felé, amelyeknek nem ismerjük a részleteit”

Az Europa-Universität Viadrina kutatója és oktatója szerint az orbáni külpolitika azt eredményezheti, hogy Magyarország magára maradhat: miközben a szövetségeseinktől elidegenedünk, az Oroszországgal való közeli kapcsolatot sem lesz már egyszerű fenntartani.

Vége a nagy barátságnak: Orbán bukhatja legfontosabb európai szövetségesét

Elege lett az Oroszországgal kacérkodó magyar miniszterelnökből Kaczynskiéknak.

Így jár, aki sokat bratyizik az oroszokkal

Ciprus gazdasága az elmúlt évtizedekben nem kis részben az oroszokból élt, kezdve a több száz ezer turistától a befektetőkön át a simlis üzletektől sem visszariadó oligarchákig. Ennek a “jó világnak” egy csapásra vetettek véget az Oroszországra kivetett szankciók

Ma találkozik az orosz és az ukrán külügyminiszter

Harmadik hetébe lépett az Ukrajna elleni orosz invázió.

Kinek kedvez, ha elhúzódik a háború Ukrajnában?

Hiába látszik Ukrajna teljesen esélytelennek egy kifárasztó jellegű háborúban, az orosz vezetésnek továbbra is sürgős lenne minél hamarabb döntésre vinni a dolgot a harctéren, hogy győztesnek hirdethesse ki magát, és legalább a csapatok egy része hazatérhessen.

Mégis küldtek orosz kiskatonákat harcolni Ukrajnába

Az orosz és a magyar központi kommunikáció kulcsszava a MÉGIS.

A Fidesz leszavazta az EP határozatát, ami az orosz és kínai állami propagandával szembeni fellépést sürgeti

Az aranyvízumok esetében pedig a Fidesz nagyon bátran nem nyomott gombot (nem mert sem igent, sem nemet nyomni).

Megint gyerekekkel sikerült átadni valamit

Április 3. után végre békén hagyják őket.

Hoppál Péter azt javasolja a „balosoknak”, ők most ne vásároljanak benzint

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nincsen ellátási gond üzemanyagból Magyarországon. (Vannak.)

Nem találják Hoppál Péter felesége munkájának nyomát, feljelentést tesz a pécsi kommunikációs cég

A Pécsi Kommunikációs Kft. tájékoztatása szerint a cégnél zajló átvilágítás során nem találtak olyan dokumentumot, ami igazolná, hogy Hoppál feleségének megbízási jogviszonya során történt volna teljesítés. (Bruttó 7.250.000 forint.)

Orbán-projektek Miskolcon

A várfalak rosszabb állapotban vannak, mint arra számítottak. Pontosabban korának megfelelő állapotban vannak, de annyira mégsem, hogy Nagy Lajos 14. században felhúzott négy tornyos palotája a 21. századi újraépítés terheit elviselje. A nyáron átadott miskolci élményfürdő sorsa is kínosan alakul: annyi hiba keletkezett hét hónap alatt, hogy februártól hónapokra be kell zárni és muszáj újrakövezni, rozsdátlanítani a létesítményt.

A járványügyi lazításokban választási megfontolások vezették a Fideszt

Ukrajnában az átoltottság 35 százalék körüli, s indokolt lenne az érkezettek oltottságát ellenőrizni, beoltani, akit kell – mondja a korábbi országos tiszti főorvos, hozzátéve: a törököknek valahogyan csak sikerült megugrani hasonló feladatot, amikor a szíriai konfliktus idején tömegesen megindultak hozzájuk a menekültek.