2016. február 24., szerda

REAGÁLOK A FIDESZES, JOBBIKOS ÉS MSZP-S CSOK KIJELENTÉSEIRE

IFL, AZ ŐSZINTE GAZDASÁG
Szerző: Szarvas Norbert
2016.02.24.


Tegnap az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak engem a Magyarul Balóval című műsorba CSOK-al kapcsolatos szakmai elemzésre. Itt látható az adás. A szakmai elemzés előtt egy fideszes, egy mszp-s és egy jobbikos képviselőt eresztettek össze a témával kapcsolatban. Elképedtem láttam, ahogyan szakmaiatlanságok tömkelegét zúdítják az emberekre teljes meggyőződésből. Én a "fronton" dolgozom és minden nap szembesülök emberek sorsaival, vágyaival és terveivel. Számomra nagyon rémisztő volt látni, ahogyan az életünkről döntő politikusok ebben a témában egy mezei, pénzügyileg kevésbé képzett átlagos ügyfél szintjén alkotnak véleményt. Úgy döntöttem, hogy kibontom nektek a felvetéseket és megválaszolom a megválaszolatlan kérdéseket ebből az adásból:

ITT OLVASHATÓ

JÁTSSZ EGYEDÜL ORBÁN VIKTOR!

SZTÁRKLIKK
Szerző: Lendvai Ildikó
2016.02.24.


A népszavazás nem a Te játékszered, nem bábszínház, ahol elbújhatsz a paraván mögé, ha bajban vagy. A népszavazás arra való, hogy a nép mondjon véleményt arról, amit ő tart fontosnak, és nem arra, hogy dróton rángasd. 

Nincs új ötleted? Ha nincs kéznél függöny, akkor menekültek mögé rejtőzöl, mint mindig, ha kellemetlen ügyeket kell fedned? Visszafelé kell futnod, és közben hátrafelé nyilazol, mintha honfoglaló (migráns) magyar lennél? Ők trükkösen támadtak, de te csak trükkösen védekezel. 

Elszúrtátok a pedagógus-tüntetésre adott választ, lázadoznak az egészségügyben, Habony lassan védhetetlen, túl nagy lett a tegnapi skandalum a Választási Irodánál? Milyen érdekes, hogy ma valahogy nem jártak arra a Kubatov-huszárok különítményei, viszont a bejelentésed előtt 2 órával egy korábbi spontán kezdeményező szintén spontán visszavonta a saját népszavazási kérdését, hogy a kormányé zöld utat kaphasson. Ha egyszer erre ébredt reggel. Életszerűen, ahogy szokás.

ITT OLVASHATÓ

ÁTMENETI TOLONGÁS A DAMASZKUSZI ÚTON

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.02.24.


Semmi nem történik, csak rendes üzemmódban működik az Unió első fasiszta állama, de némelyeket mintha ez meglepne. A Fidesz nem először veti be a fradista bűnözőket, akik eddig is ugrásra készen álltak, hogy szükség esetén intézkedjenek. Orbánnak szélsőjobboldali rohamcsapatai vannak, mint bármelyik fasiszta diktátornak. 2006-ban ezekkel verették szét Budapestet, a Fidesz-székháznál a gyilkosságban való részvételért elítélt Szőke Feri és társai intézkedtek a civil tiltakozókkal szemben, a párt parancsára. A Fradi B-közép egyik volt vezetője a Fidesz pártigazgatója, aki ezeket a bőrfejű alvilági bűnözőket mozgatja, és ezt nevezik kampánymenedzselésnek. Most egy népszavazási kezdeményezés beadását hiúsították meg az SA utódai, mi az új ebben?

Mindebben semmi meglepő nincs, a meglepő az, hogy ez bárkit is váratlanul ér. Egy pillanatra mintha megvilágosodnának némelyek. Már Hont András is azt írja a HVG-ben, hogy az ellenzéknek “még milyen élményre van szüksége ahhoz, hogy kimozduljon a kényelmes stúdióhöbörgő pozícióból. Nem fogok történelmi analógiákat előtárni, hogy milyen korokban és kik gátolták vagy lehetetlenítették el törvényen kívüli eszközökkel a törvényhozás embereit. Amúgy is ismeri ezeket a példákat mindenki, meg a következményeiket is. Valamirevaló ellenzék előtt ilyenkor egy út áll: ki a parlamentből. Legalább addig, amíg ez a bohózat elrendeződik, azaz módosítják az idevágó törvényt, azután lehet visszasomfordálni a fűtött terembe udvari ellenzéknek”...

ITT OLVASHATÓ

VIKTOR, EZ AZ EGÉSZ EGY KOLOSSZÁLIS HAZUGSÁG, MINDENKI TUDJA, TE MAGAD IS!

HÍR24-POSZT ITT
Szerző: Nagy Bandó András
2016.02.24.


Viktor, mostantól minden hazugság, amit tesztek, minden, és semmi sem lehet többé igaz!
Minap Németh Szilárd, az egyik szád mondta az ATV-ben, hogy ti mennyire demokraták vagytok, majd meg is mutatjátok, hogy a kvóta szerinti emberosztás ellen kétmillió ember válaszol majd igennel a nemzeti konzultáció újabb lapján kiküldött kérdésekre. Ez nagyjából úgy hangzik magyarra fordítva, hogy tehettek akármit, haver, ha mi egyszer (nem mellesleg közpénzből!) kipostázzuk a nemzeti konzultáció újabb hazugságformáló díszoklevelét, simán bejelentjük, hogy kétmillió magyar ember válaszolta azt, hogy ők ugyanazt akarják, mint a kormány, ugyanazt, amit Orbán Viktor, függetlenül attól, hogy egyrészt valóban ennyien válaszoltak-e, (egyetértve), másrészt soha nem tudjuk meg, hányan mondtak nemet, ha egyáltalán undorral ki nem dobták a szemétbe, ami oda való.KVÓTANÉPSZAVAZÁS - CSAK A HÜLYE NEM LÁTJA, HOGY TERELTEK, VIKTOR!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.24.


Ennél nevetségesebb időpontban nem is jelenthette volna be Orbán Viktor az uniós menekültkvótákról szóló népszavazást. A bejelentés kíméletlenül rávilágít, mennyire a politikai marketing eszközeire korlátozódik a Fidesz kormányzása. A cél pedig egyértelmű: elterelni a figyelmet az oktatás és az egészségügy gondjairól, illetve a tegnapi akcióról, ami finoman szólva is gúnyt űzött a népszavazás intézményéből.

És igen, nincs annál nevetségesebb, hogy kopasz, kigyúrt embereket küld a Fidesz, hogy megakadályozzon egy népszavazást, majd másnap bejelent egy sajátot. Ennél egyszerűbben és képletesebben nem lehet kifejezni, hogy a nép csak arról dönthet, amit Orbán és a Fidesz akar. Márpedig a Fidesz csak olyan kérdéseket enged a közbeszédbe, amelyek neki kedveznek, és nem olyanokat, amelyek tényleg érdekelnék az embereket...

ITT OLVASHATÓ

KOPASZOK WEIMARBAN

K.ÚR ÍR
Szerző: szeletommy
2016.02.24.


Hát kérem, itt vannak ezek a kopaszok. Illetve, ott voltak tegnap, a Nemzeti Választási Iroda épületében, nem engedték az időbélyegzőhöz Nyakó Istvánt, aki a boltok vasárnapi zárva tartása ellen kívánt népszavazást indítani, engedték viszont Erdösi Lászlónét, aki a zárva tartás érdekében szervezne voksolást. Ennyi történt, kérem, haladjunk, nincs itt semmi látnivaló, ne bámészkodjunk.
Ennyi történt, valóban? Én azt hiszem, nem pusztán ennyi, és nem egyszerűen a weimarizálódásról beszélek, azt már láthatja mindenki, akinek van szeme, de még az is, akinek lövése sincs, hol van Weimar. Nem fogom lerántani a leplet arról, hogy a kormány keze miképpen lehetett benne a Ferencváros Security szabadnapos – vagy tán éppen szolgálatban lévő – alkalmazottainak odavezénylésében, megtette helyettem a teljes magyar sajtó, még a jobboldal lapjai is elítélték ezt az undorító esetet. Különben igen helyesen tették. Azt sem boncolgatnám, hogy a kormánypárt milyen cinikus közleményt adott ki a történtekről, ugyanis ennek az ügynek szinte minden mozzanata ismert tegnap reggel hat órától kezdve, mikor Nyakó István befordult a sarkon és meglátta a kopaszokat.
Itt ennél többről van szó.

ITT OLVASHATÓ

ORBÁN KISSÉ ZAVART LETT EGY KÉRDÉSTŐL

POLDI BÁCSI MEGMONDÓJA
Szerző: Poldi bá
2016.02.24.


Egyetlen rövid kérdés nevetségessé tette a mesterinek hitt orbáni tervet.
Újabb hibát követett el a kormányzati kommunikációs gépezet. Hogy a demokrácia látszatát keltsék, engedélyezték, hogy néhány újságírói kérdés is elhangozzon a miniszterelnök népszavazási kezdeményt bejelentő szerdai populista-demagóg sajtótájékoztatóján. Elsőként az M1 kérdezhetett, majd a TV2. Végül az [origo] is feltehetett egy kérdést, s közben mindenkinek meghűlt az ereiben a vér.

"Kovács András, Origo. Az lenne a kérdésem, hogy ha nem lesz sikeres a népszavazás, nem mennek el elegen, akkor lemond-e a kormány?"

Orbán arca kimerevedett, a miniszterelnök egy kis szünet után így szóla:

"Egy olyan kérdést tett föl, amelyet nem vitattunk még meg. Úgyhogy türelmet kérek."

Ezt mondta, bizony, majd zavart mosollyal körbenézett, megnyalta a szája szélét, összepakolt és elment. Vissza, a kormányülésre...


ITT OLVASHATÓ

BIRODALMAK ÉS DEMOKRÁCIÁK

ELLENSZÉK
SzErző: Simay E.I.
2016.02.24.


Bár a zuglói iskolaigazgató kapcsán merült fel egy virtuális vitában, azért lehet, hogy megér egy kis töprengést a demokrácia, mint olyan is. Nem azért, mert a jelek szerint iskolaigazgató is lehet valaki úgy, hogy igen komoly fogalmi zavarai vannak. Sokkal inkább azért, mert a hétköznapokban nem egy esetben szitokszóként kezelnek olyan fogalmakat, amelyek alapvetően korántsem azok.
Jól mutatja különben az utóbbit, hogy a fából vaskarikaként definiált „illiberalizmus” hívei, a liberalizmust felkent ellenségei azonnal ki kérik maguknak az ötletet, ha elveik fenntartásával, de csatornatisztításra szeretnénk kötelezni őket. Rögtön megtalálják az emberi jogaikat. Valami ilyesmi a helyzet a demokráciával is. Maradva a hétköznapok szintjein, sokan azonnal lánglelkű antidemokratává válnak, amikor a saját törekvéseik keresztülhajszolásához egy antidemokratikus környezet kedvezőbb. De abban a pillanatban lelkes demokratákként születnek újjá, ha a helyzet változásával nekik kellene a hierarchia aljára kuporodniuk. A hierarchikus „kényszer” kapcsán, korábban, olyasmiről írtam, hogy a birodalmasodás egy, az emberi társadalmakra jobbára jellemző fejlődési folyamat. A birodalmasodás és a demokrácia látszólag ellentmond egymásnak, miközben a történelem során egyfajta „váltógazdálkodást” látunk.

ITT OLVASHATÓ

A CINIZMUS KOPASZ CSÚCSAI

PIROSLAP BLOG
Szerző: Tucker Dávid
2016.02.24.


Először akartam írni végre valamit a kockás inges demonstrációról. Pontosabban egy reakciót erre a Mandiner-cikkre, amiben a kormánypárti média egy kormánypárti újságírója kéri számon a tüntető pedagógusokon és diákokon, hogy miért is nincs a kezükben elég eszköz arra, hogy a kormányzatot bármiben is átgondolásra kényszerítsék? Azt akartam volna finoman megírni, hogy ez a cikk a szalonképtelen cinizmus csimborasszója.
 
Itt tettem volna egy kis kitérőt erre a még inkább kormánypárti Válasz.hu-n megjelent szösszenetre is, aminek az írója felháborodik azon, hogy a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületében bizonyos kigyúrt kopaszok elállták a népszavazást leadni kívánó Nyakó István útját. Majd ő is nagyokat csodálkozik, hogy ezt vajon ki szervezhette így, mert tényleg óriási rejtély...
 

A KOPASZ IDEJE

HVG.HU-VÉLEMÉNY
Szerző: Tóta W. Árpád
2016.02. 24.


Volt itt már ilyen bedugaszolt ország. Rend volt és fegyelem. Nem szökött el a nyomás.

Az ország békés volt és csendes. Néma tartomány. Még próbálkoztak néhányan lázadással, de hamar elkushadtak. Volt elég erős fiú, akik meglátogatták a pimaszkodókat, és elbeszélgettek velük. Ott voltak az utcákon, vagy fekete autókban mentek a dolgukra. A legjobban a bűnözők váltak be ebben a munkakörben: priuszuk és gyakorlatuk volt, gátlásaik viszont nem. Általában megvárták az éjszakát, és akkor csengettek. De ritkán volt szükség rájuk.ITT OLVASHATÓ

HÁROM APRÓ PROBLÉMA ORBÁN NÉPSZAVAZÁSÁVAL

B1 BLOG
Szerző: nickgrabowszki
2016.02.24.


Előbb kutyás képet posztolt, majd kutyás interjút adott a miniszterelnök, hogy élét vegye a keddi eseményeknek. Lám, befogad egy ki- és összevert kutyát, nem is olyan rossz ember ő.

De aztán látták, hogy ez nem lesz elég. És beadtak egy népszavazási kezdeményezést. Amivel azonba akad néhány pici probléma:

ITT OLVASHATÓ

A KVÓTAÜGYI NÉPSZAVAZÁSRÓL

ÍGY ÍRNÁNK MI - ÁTLÁTSZÓ
Szerzők: alkotmanyjogaszok
2016.02.24.


Az eddigi alkotmánybírósági és kúriai gyakorlat alapján a Kormány által benyújtott kérdésben több okból nem tartható népszavazás. Ettől függetlenül nem az Alaptörvény vagy a népszavazási törvény rendelkezésein, nem a Nemzeti Választási Bizottságon, de még csak nem is a Kúrián fog múlni végső soron, hogy meg lehet-e tartani ezt a referendumot, hanem azon, hogy a nap végén az Alkotmánybíróság tagjainak többsége mit gondol erről a kérdésről. Innentől pedig mindenkinek a fantáziájára bízzuk, hogy a testület egy nagypolitikai jelentőséggel bíró ügyben szembe fog-e menni a kormányzati akarattal.

A Kormány ma népszavazási kérdést nyújtott be hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amelynek a szövege a következő:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”


ITT OLVASHATÓ

A DIKTATÚRA BEKOPOGOTT

KANADAI MAGYAR HÍRLAP
Szerző: Rátesi
2016.02.24.


A hír: Február 23-án reggel a Magyar Szocialista Párt tagjai – közöttük két országgyűlési képviselő – ismét megkísérelte benyújtani a népszavazásra szánt kérdését, amely a kiskereskedelmi üzletek vasárnapi nyitva tartását tiltó törvényről szólna.
A 2014 évi CII. törvény ugyan a kiskereskedelmi szektorban történő munkavégzés tilalmáról szól, de mindenki tudja: a nagy áruházláncok, közöttük a külföldi tulajdonúak ellehetetlenítéséről célozza. A szabály ugyanis csak a 400 négyzetméternél nagyobb üzletekre vonatkozik, és a kisebbekben sem dolgozhatna – elvben – csak a tulajdonos és a családja. Ebből aztán olyan bornírt esetek következnek, hogy – szintén elvben, mert ki ellenőrizné – vasárnap nem vehetsz helyben szeletelt sajtot, mert azt csak szakképzett dolgozó szelhetné – a nagymama nem.

ITT OLVASHATÓ

MAGRO - GABONAPIACI HÍREK

KAPANYÉL BLOG
Szerző: kapanyél
2016.02.24.

Az olcsó kukorica már a vetőmagpiacot bolygatja
A gabonaárak ha Európában még (?) nem is, de a tengerentúlon már drágulni kezdtek. Eközben itthon arról hallani, hogy az eladott vetőmag mennyisége elmarad az ilyenkor szokásostól. Sok még a tavalyi készlet a raktárakban ugyanis és a termelők egy jelentős része finanszírozási okokból még nem szerezte be az új vetőmagot. A további részletekről, a hazai, illetve külföldi árutőzsdék történéseiről az alábbiakban olvashat. Részletesebb adatokért és a legfrissebb MGX-értékekért pedig kattintson ide>>.
Lényegében nem változott a kukorica azonnali ára a Magro.hu fizikai piacterén a 7. héten. Maradt valamivel 43 ezer forint alatt. És ez az árszínt most a vetőmagpiacra is hatással van. A viszonylag alacsony árak miatt ugyanis, a termelők egy része még nem értékesítette a tavalyi kukoricát, és amíg ez meg nem történik, addig a vetőmag beszerzésével is kivárnak.

ITT OLVASHATÓ

GENGSZTERTEMPÓ

HVG HU - VÉLEMÉNY
Szerző: Hont László

2016.02.23.Attól ez még demokrácia… Ugyebár

Erdösi Lászlóné tájékozott, politikailag aktív választópolgár. Erdösi Lászlóné pontosan nyilvántartja, hogy a Kúria mikor és milyen ügyben hoz ítéletet. Erdösi Lászlóné jól ismeri a vonatkozó jogszabályokat, tudja, hogy beadványával melyik szervhez melyik időpontban kell fordulnia. Erdösi Lászlóné ügyel a határidőkre, kész arra, hogy indítványával mindenki mást megelőzzön, mert Erdösi Lászlóné – korát meghazudtolóan – fürge is. Erdösi Lászlónénak – hogy, hogy nem – akad néhány tagbaszakadt ismerőse, akik ilyenkor elkísérik. Erdösi Lászlóné két lábon járó ruhásszekrény barátai pedig mindig rá is érnek, ha Erdösi Lászlóné gyakorolni kívánja politikai jogait, mert ők is közéletileg érzékeny, öntudatos választópolgárok.

És akkor most hagyjuk a bohóckodást.

Az van, amit látunk. A kormány érdekében, erőszakkal való fenyegetéssel megakadályozták az egyik ellenzéki párt képviselőit, hogy a törvényben lefektetett módon választóik és reménybeli választóik érdekében eljárjanak. Végső soron pedig puszta erővel megakadályozták a népet, hogy egy törvény által teremtett lehetőséggel éljen, azaz véleményt nyilváníthasson. Ha a demokratikus procedúrákat az erőszak helyettesíti, akkor félő, hogy a nép is azt gondolhatja, ez a járható út. Erőszakos föllépésre azonban nem buzdítanék. Annak amúgy sincs jó vége soha, függetlenül attól, hogy az erő amúgy sem a kockás inges pedagógusok vagy a fekete ruhás nővérek oldalán áll, hanem állampénzen fölhízlalt, félkatonai egységekbe és őrzővédő cégekbe tömörült verőlegényeknél. Kiművelt emberfők...

ORBÁNT IGAZOLJÁK AZ UNIÓS TAGORSZÁGOK - NEMZETKÖZI LAPOK

KLUBRÁDIÓ BLOGJA
Szerző: Szelestey Lajos
2016.02.24.
A magyar kormány ellehetetleníti a népszavazást, a jegybank csökkentheti az alapkamatot. Schengen szétesőben van, a tagállamok pedig csak magukkal törődnek. A kormányok eltávolodnak a jogállamiságtól, a független igazságszolgáltatásról. Szijjártó Péter szerint Magyarország nem felelős a menekültválságért, ezért nem kíván részt vállalni a menekültválság terheiből...


ITT OLVASHATÓ

MIT TUDUNK MI INNEN ÜZENNI?

HUPPA BLOG
Szerző: Ille István
2016.02.23.


Mit tudunk mi innen üzenni a jövőnek, a nálunk fiatalabbaknak?

Nos, először is azt, hogy mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon.

Tehát mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, a Szovjetuniónak, az oroszoknak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjük, hogy mindez visszamásszon az ablakon!

Azt üzenjük az utánunk következő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új nyugat nemzedékünk kitűzött magának, abból most demokrácia nélküli többpártrendszert csinálnak!

Mert hogy ma Magyarországon a demokrácia lényege, hogy a felelősség és az elszámoltathatóság hiányzik, ami maradt, azok az intézmények...

ITT OLVASHATÓ
 
 

MAGYARORSZÁG 2016: A NÉPSZAVAZÁS KOPASZOK ÉS NÉNIK "MAGÁNÜGYE"

MANDINER BLOG
Szerző: bako.bea
2016.02.23.


Nem nyilatkozunk arról, hogy miért vagyunk itt. Magánügy!” – ezzel hárították el az újságírók érdeklődését kedd délelőtt a Nemzeti Választási Irodánál kialakult tumultus résztvevői: egy csapat kigyúrt kopasz férfi, és egy idős néni.

Szerintük tehát a népszavazás – a népszuverenitás közvetlen gyakorlása – magánügy, és másokat alkotmányos jogaik gyakorlásában hátráltatni szintén magánügy. Szerintem meg joggal való visszaélés, sőt esetleg bűncselekmény is. A legszebb az egészben, hogy Gulyás Gergely szerint is; a Fidesz alelnöke viszont még mindig jobbnak tartja, hogy az aláírásgyűjtés előtt van káosz, mintha a népszavazás közben lenne. Amúgy meg várják a javaslatokat, hogy hogyan lehetne a mostani „nem optimális” helyzeten javítani.

Még egyszer: a kormánypárt alelnöke, a parlament törvényalkotási bizottságának elnöke várja a javaslatokat, miközben ez éppen az ő és kollégái dolga lenne. Amikor mi írtunk neki egy javaslatot (amit azóta sem nyújtott be), akkor még érdekes módon ezzel hárította el az ügyet.

Következzen néhány észrevétel és javaslat!

ITT OLVASHATÓ

TÍZ INTÉZKEDÉS, MELYEK TELJESSÉ TESZIK MAJD AZ ORBÁN-REZSIM ABSZURDITÁSÁT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.02.23.
Mindig azt hisszük, hogy innen már nincs lejjebb, pedig dehogy! Az, ami az Nemzeti Választási Iroda bejáratánál történt február 23-án, minden kétséget kizáróan annak az elképesztő folyamatnak az egyik állomása, mely hat éve a fülkeforradalomnak nevezett őrülettel kezdődött. Az, hogy egy ellenzéki pártot fizikailag akadályozzanak meg abban, hogy éljen a törvényekben rögzített jogával, új szintre emelte a politikai cinizmus fogalmát. A következő összeállításunk viszont azt sugallja, hogy ez még messze nem a végállomás.

1. Az alaptörvény módosításaként letöltendő börtönbüntetés jár a fekete köpeny és a kockás ing viseléséért. Amennyiben a kockás ing flanel, ráadásul borostával és kócos hajjal párosul, az elkövető akár húsz évig is csücsülhet kockás rabruhában a fogházban.

2. Kinevezik Habony Árpádot a Szépvűvészeti Múzeum igazgatójává, hogy ne kelljen bérelnie festményeket az intézménytől, és senki se hánytorgathassa fel, hogy esküvőket és bulikat rendez az épületben saját maga, illetve a haverjai számára.

3. Andy Vajna szivarügyi államtitkári kinevezést kap, akinek első intézkedése egy kereskedelmi szerződés aláírása Kubával, melynek keretében wolfram szálas izzókért nagy mennyiségű kubai szivart exportálunk a szigetországból. Vajna a szivarokat a TV2 kvízvetélkedőiben, illetve jótékony gesztusként a közmunkások között osztaná szét.

4. Kizárólag kopasz, kigyúrt férfiak adhatnak be népszavazási kezdeményezést az Nemzeti Választási Irodán. Ha valaki nem tudja igazolni, hogy a Ferencváros a kedvenc klubja, és legalább 10 alkalommal nem vett részt tömegverekedésben a Fradi-Újpest rangadókon, akkor meg lehet vonni tőle a jogot bármilyen népszavazás kezdeményezésére...

ITT OLVASHATÓ

A KUBATOV-GÁRDA MEGVÉDI A DEMOKRÁCIÁT A NÉPTŐL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.02.23.


„Magyarországon egyáltalán nem nehéz népszavazást tartani, főleg azon országokhoz képest, ahol például nincs népszavazás” - mondta két hete Patyi András a Nemzeti Választási Iroda vezetője, és igaza is van. Például ahol nincs népszavazás, ott nem állják el kigyúrt bőrfejűek az ellenzéki pártok képviselőinek útját, hogy Mari néni előtt (aki a kopaszokat felbérelte, mert ugye az semmiképpen sem lehetett a Fidesz) adják be a vasárnapi népszavazásról szóló ívet.

Tényleg mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem lenne népszavazás, nem kéne a Kúriának jogilag kínos döntéseket hoznia, hogy ne legyen a Városligetről és az olimpiáról népszavazás, nem kéne semmiképpen sem a Fidesznek bőrfejűeket küldenie a Választási Irodához, hogy ne legyen a vasárnapi boltzárról népszavazás. Sőt ha eltörölnénk ennek a demokrácia nevű izének az összes intézményét, egy csomó kínos dolgot megúsznának a Fidesz képviselői. Boldogan élnénk a választási irodába küldött bőrfejűekkel együtt...

ITT OLVASHATÓ

BEVEZETÉS A HABONYIZMUSBA

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2016.02.23.


1. Egy nemzetellenes párt népszavazási kezdeményezést akar benyújtani a népvédelmi törvény azon paragrafusának megváltoztatása céljából, amely biztosítja a magyar emberek jogát ahhoz, hogy az első számú néptestvér unokaöccsének boltjaiban vásárolhassanak ceruzahegyezőt. Ez nem jó dolog. Mit tenne Ön?

Demokráciákban szokatlan dolog ha ólmosbottal verik szét a térdüket, mindazonáltal értékeljük azt, hogy Ön nyitott az unortodox gondolkodásra. Igen, a helyes válasz az, hogy Özvegy Béláné, a mi Erzsi nénink, inkább azt kérdezi meg a magyar emberektől, hogy ha két néptestvér három nap alatt öt nagyméretű ingatlant szerez teljesen tisztességesen, akkor mégis mi a baj azzal, ha három néptestvér négy nap alatt egy kicsit többet. 

2.  Sikeresen benyújtotta Erzsi néni a kezdeményezést, ámde az ellenséges sajtó azt hazudja, hogy valamiért mégis szétverte valaki a rohadékok térdét ólmosbottal. Mi erre a helyes válasz? Nehezíti a helyzetet egy videó, amelyen harminc harciböbe szétveri a rohadékok térdét ólmosbottal.

Értékesnek találjuk a generalizáló megközelítését, miszerint az ellenséges sajtó térdét is verje már valaki széjjel ólmos bottal, de a feszült nemzetközi helyzetben ezt esetleg félreérthetnék. Jól látja a kedves hallgató, el kell magyarázni a magyar embereknek, hogy nem is voltak ott harciböbék, azok a harciböbék, akiket mi nem is ismerünk, és akik csak a nemzetellenes provokációra reagáltak arányos módon...

ITT OLVASHATÓ

A FIDESZES BŐRFEJŰEK ÉS A GYURCSÁNYI EJACULATIO PREACOX

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.02.24.


Kedden újabb mélypontot ért el a demokrácia Mariana-árkában az Orbán-rezsim, amikor Erdősi néni kubatovista focihuligán-szerű bőrfejűek segítségével hekkelte meg szerencsétlen Nyakó István törekvését arra, hogy elsőként juttathassa el a Nemzeti Választási Irodához a vasárnapi boltbezárást firtató népszavazási kérdését. Nem vitás, hogy ezzel az akcióval a Fidesz újabb határt lépett át, és erre illik komoly választ adni az ellenzék részéről, de Orbán Viktor baloldali lelki testvére, Gyurcsány Ferenc nem bírta nagy izgalmában, és már egyedül elsült...

ITT OLVASHATÓ

MEGVILÁGOSULTAK

TAUREG BLOG
Szerző: Taureg
2016.02.24.


Sok cím járt a fejemben a tegnapi nap eseménykáosza után, aztán ez maradt. Másik cím lehetett volna ez: Ismerős Arcok, mivel a kopasz bérnácikhoz volt már többször szerencsém akcióink közben. De lássuk, mi a legfontosabb a tegnapi napból.

A többi újságíróhoz képest megvan az az előnyöm, hogy én terepen is dolgozom, akciókat, tüntetéseket, ellenállást szervezve. Így aztán számomra a Szocik népszavazási beadványát megállító kopaszok akciója nulla meglepetést okozott, mintahogy a képeken látható arcokat is láttam már testközelből. Ugyanez a banda volt ott, mikor március 15-én Orbánt kifütyültük a Nemzeti Múzeumnál, és ugyanezek akadályozták meg, hogy bemenjünk Hugyosmáté augusztus 20-i önfényezésére. A vezetőik változnak csak: Orbán dzsemboriján a TEK tisztjei voltak a Főgóréik, Kocsisnál a helyi Fidesznyik potentátok, de a sereg ugyanaz. Kubatov Fradijának többségükben börtönviselt verőlegényei, mégcsak világnézetük sincs, eccerű bérnácik, ha más a megrendelő, akkor lehetnek ezek bármi mások is. A Szocik a délelőtti események miatt estére villámcsődületet szerveztek, jól tették, ott voltunk, kábé 500-an mindenhonnan, nem rossz arány egy ilyen hirtelen összehozott tiltakozásnál. És ott, a tüntetésen ért az első olyan élmény, ami miatt ez lett a cím: Megvilágosultak...

ITT OLVASHATÓ

55 ÉV, 500 ALKOTMÁNY - EURÓPA SÖTÉT MÚLTJA

LUMENS BLOGJA
Szerző: Hegyi Heni
2016.02.24.


Gyakran nem egyszerű megkeresni társadalmi törésvonalak kiindulópontját – hacsak nem mi hibáztunk, mert ilyenkor az önvizsgálat talán segíthet elkerülni a katasztrófát. Előfordulhat, hogy az öreg kontinens megelőzhette volna az Iszlám Állam szellemi térnyerését, vagy éppen az afrikai fehérek népirtáshoz hasonló pusztítását – aminek következménye akár a búr telepesek magyar Alföldre való bevándorlása is lehet.

Az Európai Unió egy teljesen egyedi társadalmi képződmény, amelynek markáns kulturális jegyei, sokszínűsége, gazdasági és társadalmi struktúrái megkülönböztetik az Egyesült Államoktól, Afrika, Ausztrália és Ázsia nagy területet lefedő államaitól és nemzetközi szervezeteitől egyaránt. Európaiként talán ennek köszönhetően is hajlamosak vagyunk a fejlődő országokat, Afrikát vagy a Közel-Keletet egy zűrzavaros történelmi viszonyokkal rendelkező, a véletlen által kialakított furcsa képződményként látni, melyet alaposan aláásnak a sajátos, általunk megkérdőjelezett társadalmi értékek és felfogások.
 
Miközben Európa – beleértve az Unión kívül eső országokat is – a demokrácia modern változatának szószólójává vált. és a jóléti állam képének egy egész kontinensre való kiterjesztését jelenti, korábbi külpolitikáját tekintve sokkal kevésbé lehetne ezzel az amúgy is egyre gyakrabban vitatott értékrenddel jellemezni. A világháborúk folyamán kialakult szövetségi rendszerek és a status quo fenntartása érdekében kötött egyezmények még felbomlásuk után is sokáig képesek meghatározni egyes területek arculatát, főként, ha inkább csak feledésbe merülésről, vagy egyszerűen elavulásról beszélhetünk csupán...
 

GYALÁZAT, BOTRÁNY, HELYTÁLLÁS

CSEPELIEK BLOGJA
Szerző: csú
2016.02.24.


A magyar közélet elképesztő napja zárult kedden éjfélkor. A megdöbbenés, a felháborodás kifejezésére lassan elfogynak a szavak. Minden elképzelést felülmúlt a hatalom arroganciája. Az alábbiakban csak címszavakban idézzük fel mindazt, ami tegnap történt a gyalázat, a botrány és a helytállás jegyében:

ITT OLVASHATÓ