2016. január 6., szerda

HOGYAN LEGYÜNK GARANCSIK? - A FIDESZES OLIGARCHASÁG HÚSZPARANCSOLATA

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2016.01.06.


1. Bankárkodásból és brókerkedésből szerezzünk indulótőkét: tegyünk el annyi pénzt, hogy úgy tűnjön, sokkal több is van nekünk.

2. Érezzük meg az idők szelét: bár minket a túrázás érdekel, az ellenzéki vezért a foci. Tehát vásároljuk be magunkat a majdani miniszterelnök egyik kedvenc futballklubjába. Ez egyelőre csak viszi a pénzt, de később még jól jön.

3. Keressünk személyes kapcsolatot a vezérrel. Mivel ultizni nem tudunk, ő meg nem biciklizik, hívjuk meg túrázni. Nevezzük kötélbarátságnak, hogy nem löktük bele a meredélybe.

4. Mikor az ellenzéki vezér kormányra kerül, ne higgyük, hogy eljött a Kánaán. Még nem jön el, mert vannak nálunk nagyobb halak, főleg egy. Várjuk ki a sorunkat.

5. Előbb a futballba ömlő állami pénzekből tegyük nullszaldóssá a befektetésünket.

6. Ne keressünk semmilyen kapcsolatot a vezér alatti körökkel. Bár az jónak tűnhet, hosszútávon visszaüt. Fogadjuk el, hogy minket csak a nagyfőnök kegye tart jól. Ne legyünk mohók. Majd eljön annak is az ideje....

ITT OLVASHATÓ

BRÓDY MEGMONDJA: BIRKAORSZÁG

CRITICAL WEST
Szerző: Szat
2016.01.06.


Sok kormányellenes dal született már az undergrund szerzők tollából, akik ezáltal tettek, tesznek szert az ismertségre. De mi van azokkal a neves előadóművészekkel, akik szintén hallatják a hangjukat? Őn tudja miről beszélek?

Az egymillióan a sajtószabadságért elnevezésű Facebook közösségi oldalon leltem rá Bródy János Birkaország című szerzeményére.
Bródy János - Birkaország (előzetes a Ráadás lemezről)
 
 
Hej, de messze birkaország
hol temérdek birka él
Birkanyájban rézkolompon
birkanótát ráz a szél

Birka nem lehet akárki
bégetni is tudni kell
És ki juthat legelőre
friss füvet csak az legel

Jóllakottan birkaházban
birkaágyon elterül
Birkatévén birkaműsort
bámul rendületlenül

S hogyha kell, hát felvonul
és zászlót lenget lelkesen
Önként és dalolva táncol
birkanyíró versenyen
 
ITT OLVASHATÓ

AZ EGÉSZ OKTATÁSI RENDSZERT LÁTJUK MOSTMÁR VESZÉLYBEN

MAGYAR NARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.01.05.


„Az oktatási rendszer olyan súlyos problémákkal küzd, melyek orvoslása tovább nem halasztható” – írja a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete.

Kaotikussá vált minden – figyelmeztetnek a tanárok.

NYÍLT LEVÉL A KÖZVÉLEMÉNYHEZ!

„Miért sírnak már megint a pedagógusok?!” – kérdezik sokan, „Állandóan fizetésemelést kapnak, ráadásul alig dolgoznak, délben mindennap otthon vannak!” – sajnos a társadalom jelentős részének ez a véleménye a tanárokról.

Tisztázni kellene végre néhány dolgot! Kezdjük a mindenkit érdeklő „állandó fizetésemelés”-sel. 2013-ban, a pedagógus-életpályamodellhez kapcsolódva kaptunk alapbéremelést. De csak az ígért összeg 60%-át! A maradék 40%-ot négy év alatt „fizetgeti ki” az állam. Persze minden emelés előtt és után nagy sajtóvisszhangot kap az esemény, mintha egy-egy újabb béremelésről lenne szó. Ugyanakkor megemelték a kötelező óraszámot, megszüntették a pótlékok túlnyomó többségét. A kormány – a szakszervezetekkel kötött megállapodást megszegve – a pedagógus-bértáblát elválasztotta a minimálbér alakulásától, így mostantól az inflációkövetés sem valósul meg. A bérrendezés egyébként igencsak szelektív módon valósult meg: sokaknak szinte egyáltalán nem lett vastagabb a borítékja – főleg azoknak, akik több szakot tanítanak és szakvizsgával is rendelkeznek, s korábban túlóráik is voltak, sőt, jó munkájukért minőségi bérpótlékban részesültek, hiszen az ezekhez kapcsolódó többletjuttatásokat mind eltörölték. De az is mosolyra késztető (legalábbis kínunkban mosolygunk), hogy az életpályamodell pedagógus I. és II. kategóriája között a bérkülönbség nettóban 15 000 Ft körül van. (De látjuk, hogy hasonló manipuláció történik más szakterületek „bérrendezése” esetében is.) A mestertanárok kiválasztásával pedig sok esetben a közvetlen környezetük sem ért egyet. Ez aztán az életpálya…

És többségében mégsem ez az, ami miatt leginkább „sírunk”, ami miatt ez a levél is megszületett!

Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban. S az, hogy vannak még jól működő iskolák, jól megtartott órák, versenyeredmények („természetesen” nevezési díjakra és útiköltségre elkülönített keret nélkül), sikeres érettségik és felvételik, kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – merthogy nem a környezeti hatásoknak és az oktatáspolitika tevékenységének, az biztos!

ITT OLVASHATÓ

A MEGKOPASZÍTOTT ORSZÁG

MOST & ITT BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2016.01.06.


Még magasról nézvést
Megvolna az ország” 
 
Ady Endre: Ülj törvényt Werbőczi
 
Garancsi István cége megvásárolta a budapesti Kopaszi-gátat.

Garancsi István a Videoton elnöke, Orbán Viktor jó barátja, ahogyan ő fogalmazta egy interjúban: kötél-barátja. Ezt a kötelet nem úgy kell érteni, ahogyan Kövér László értette annak idején, vagyis, hogy akinek nem tetszenek a dolgok, vegyen egy kötelet, menjen le a pincébe és kösse fel magát a gerendára.
 
Kötélbarátok
A kötél-barátság a hegymászásból jött kifejezés: azt jelképezi, hogy a kötél két végén lévők egymásra vannak utalva, ha valamelyik hibázik, akkor mindketten odavesznek, ha viszont jól teljesítenek, akkor mindketten feljutnak a csúcsra.

Itt eddig még nem hibázott senki, ebből következően Orbán és Garancsi urak egyaránt a csúcson vannak. Mi többi magyarok nem vagyunk a csúcson, de ezért csak magunkat hibáztathatjuk, miért nem lettünk a miniszterelnökkel kötélbarátok...

ITT OLVASHATÓ
 
 
 
 

A CIVIL MOZGALMAK HÁTRÁLTATJÁK A REZSIMVÁLTÁST

1000 A MI HAZÁNK BLOG
Szerző: HaFr
2016.01.06.


Politikai elemzőként sem helyeslem, hogy a magyar véleményformálók és aktivista csoportok kiválthatónak tartják a képviseleti demokrácia intézményrendszerének és a demokratikus pártoknak a tevőleges, közvetlen, résztvevő támogatását mindenféle szimbolikus, másodlagos jelentőségű témák és megmozdulások felkarolásával. A civil társadalmat most a pártok köré kell szervezni, mert egyedül ezek képesek a politikai rendszerben rövid távon, erőszak nélkül változásokat elérni. Magam is részt vettem korábban civil mozgalmakban, ezeknek elmúlt az idejük, nem váltanak ki politikai változást, aminek viszont nagyon itt van az ideje. Az egyébként ellenálló célú "civilitás" (nem a falvak csinosítására és a hajléktalanok segítésére gondolok) pótcselekvés, tévút, szelep, önáltatás. Ha ezt nem vesszük észre, jellemzően nagyon tévedünk...

ITT OLVASHATÓ

POPULIZMUS NINCS

HETI VILÁGGAZDASÁG VÉLEMÉNY
Szerző: TamásGáspár Miklós
2016.01.06.


Orbán Viktor tudatosan tervező, megfontolt, ügyes, elitista manipulátor, a rendszeréhez hű új uralkodó osztály megteremtője. Ő igazi komprádor kapitalista, akinek a rezsimje egy pillanatig se állana fönn a multinacionális vállalatok, az európai pénzinjekciók és a Nyugatra kivándoroltak hazautalásai nélkül. Ő csak azon a térfélen játszik, ahol a versenyképtelen hazai tőkés szektor működik, annak csakugyan teljhatalmú kényura, de ez nem a magyar gazdaság lényeges része. Ezen a térfélen koncentrálja a hatalmát, amelyet egyre inkább monarchikus (hamis) aranyozással fényesít, lásd a királyi Vár elfoglalását meg a Magyar Nemzeti Bank tipikus újgazdag, parvenü pénzszórását. Ezt a vádló „populista” dumát jó lenne hanyagolni, ha valaki meg szeretné érteni, hogy mi folyik itt. Ez csak ködösítés. Erre van a legkevésbé szükség.

ITT OLVASHATÓ

HOSSZÚ KATINKA ÖSSZETÉPTE GYÁRFÁS 12 MILLIÓS CSEKKJÉT

MAGYAR NARANCS - ÉLET+MÓD - SPORT
Szerző: narancs.hu
2016.01.06.


A világelső sportoló beleállt az úszószövetség elleni harcba rendesen. Felnyílt a szemem: a rendszer nem működik – mondta mai sajtótájékoztatóján.  
A közjátékoktól sem mentes mai sajtótájékoztatón megjelent Kiss László, úgymond megbeszélni a dolgokat, de nyilvánvalóan eltévesztette a házszámot, miként Gyárfás Tamás szövetségi elnök is, amikor Hosszú szerint a bulvársajtóban akarta ugyancsak „megbeszélni” a problémákat. Alábbiakban az index  nyomán Hosszú Katinka a sajtótájékoztatón elmondott szövegét adjuk közre a maga teljességében. Tele van izgalmas dolgokkal! „Sajnálom, hogy ma itt kell lennünk, de a decemberi sajtótájékoztatóm utáni napon ezt a szerződésajánlatot kaptam a Magyar Úszó Szövetségtől. Szerintem ezzel csak el akart hallgattatni a szövetség. A pénzt elvileg a felkészülésemre adnák, de a szerződésben egyetlen kikötés van: vegyek részt a 2017-es világbajnokság promóciójában. Ugyanúgy, ahogy augusztus óta, ahhoz kötötte Gyárfás Tamás a felkészülésemhez szükséges alapfeltételek biztosítását, hogy részt veszek a világbajnokság népszerűsítésében. Tehát ugyanott tartunk, mint az előző sajtótájékoztatómon. Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést...

ITT OLVASHATÓ

EURÓPA TÉTOVASÁGA ÉS A LIBERÁLIS ÁLLAM MEGRENDÜLÉSE

1000 A MI HAZÁNK
Szerző: HaFr
2016.01.06.


Magyarországon, ugye, nincs bevándorlóügy, mivel Orbán ésszerű és belpolitikailag gyümölcsöző döntése következtében alig vannak bevándorlók, semmi sem zavarja hát a nemzetünket abban, hogy a világ élvonalába kerüljön versenyképességét, életszínvonalát, erkölcsi nagyságát, és boldogságindexét tekintve. Na, igen. Trianon óta várjuk, hogy odakerüljön. (Azóta nincs bevándorlásügy.)

Ellenben, ami a német tapasztalatokat illeti, ezek tényleg megjárták már az eufória, és ahogy most látjuk legutóbbi a szilveszteri etnikai gang molesztálás kapcsán (ha -- kívülről -- szervezett volt, ha nem), az egyre mélyülő kiábrándulás szélsőségeit. Nagyon régen megírtam már, hogy szemben a bal- és a jobbradikális, egyformán kristálytisztán áttetsző és egyformán ellentmondást nem tűrő magabiztossággal, nem lehet nem veszíteni a dolgon: és ezért Európa is szükségképpen átalakul a bevándorlás kezelése közepette. A kérdés leegyszerűsítve, hogy emberjogi oldalon vagy összevontan a hagyományainkban és az átalakulás ellenőrzése fölött szenvedjük el ezt a veszteséget. Az emberjogi oldalt érő kihívás rávilágít arra, hogy egy dolog ENSZ- stb. kartákban definiálni az emberi jogokat, egy másik érvényt szerezni nekik, mert valójában -- az emberjogi radikalizmus hitei ellenére -- vannak az emberi jogokkal összemérhető jelentőségű civilizációs vívmányaink. (Ilyen pl. egy kultúra és építő hagyományainak védelme és beláthatatlan rombolásának elutasítása.) Too bad, isn' it? Mondjuk, nem kell csodálkozni azon, hogy nem mindenki érti ezt, hiszen ugyanezek azt sem értik, miért nyomul az emberi jogi paradigma olyan nehezen a fejlődő világban, hacsak előtte nem veti meg a lábát ugyanott a kapitalizmus, és kezdi átalakítani az értékrendet. Még mielőtt baloldalon megint sokan törölnek a FB-oldalukról, hadd tegyem hozzá: klitoriszt kivágni nem helyes. Fiatal fiúkat megerőszakolni nem helyes. Oktatást megvonni a gyerekektől, etnikai és vallási mészárlásokat rendezni nem helyes. De vannak szürkébb zónái az "egyetemes" (valójában nyugati) értékek és a helyi kultúrák összeférhetetlenségének, amelyek között az egyensúly nem úgy képzelendő el, hogy van a McDonald's plusz az emberi jogok, mindenki más meg hülye és fasiszta...

ITT OLVASHATÓ 

KIJELENT - KÉRDEZ - KIÁLL - KIABÁL

LOBSTERIZMUS BLOG
Szerző: Quadrille Lobster
2016.01.06.


Önleszoktatási tréning hétköznapi csicskaságról, 1. rész

4 lépés, ha valami nem úgy megy, ahogy szerinted kéne, de fogalmad sincs, hogyan kéne reagálni.

"A végén pesszimistán mondtam, hogy maximum egy odaköpött “elnézést” kapunk majd, sőt fel lesznek háborodva, hogy esetleg szemrehányást teszünk a történtekért, elvégre ez Magyarország, ahol ha hatalmi pozícióban vagy, Döbrögiként bármit megtehetsz a másikkal, még ha az fizetett is egy szolgáltatá...sért." 24.hu

Alattvalói gondolkodásod egyik sarkalatos pontja, hogy már fejben lefutod, hogy úgyis/úgyse, fejben lefárasztod magad, fejben felhúzod magad - miközben egy szót sem szóltál, egy lépést sem tettél az ügy érdekében. (Eközben a fejedben dúló agyviharról mit sem sejtő skandináv barátod odamegy a pénztároshoz és visszakéri a jegy árát "mert megszakadt a film" - és megkapja. Mosolyog és elköszön.)

Boldogabb országokban lehet legjobban érezni az egészséges érdekérvényesítés hiányát. Ami neked bekeményedett street smart, az a gyakorlatban önvereség és önbehódoltatás. Mindegy, hogy magadban dühös vagy, vagy a barátnődnek pampogsz. Kifelé behúztad a farkad. Mindegy, milyen frappánsan fejezed ki, hogy nálatok ez nem úgy megy - az még nem jelenti, hogy ez jól van, és pláne nem jelenti, hogy buksisimit érdemelsz. Hiszen meg sem próbáltad.

Ezért most adok egy rövid és egyszerű gyakorlatot.

Ezeket csináld végig, mielőtt felhúzod magad, aztán felcsattansz, hogy "tudod mit, Medve, bazdmeg a létrádat!"

ITT OLVASHATÓ
 
 

A KORMÁNYZATI VÍZFEJ LEÉPÍT, DE NEM MAGÁN KEZDI

LEHET MÁS HEVES MEGYE
Szerző: szénhidra
2016.01.06.


Attól a kormánytól, amely az elmúlt években folyamatosan növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és kormánybiztosok számát, miközben elsorvasztotta az egészségügyet és az oktatást, elfogadhatatlan a közszféra leépítésének bármiféle terve. A kormánynak saját magán kellene kezdeni a létszámcsökkentést, mielőtt olyan leépítésbe kezdene, ami nem csupán a közigazgatást, hanem az egészségügyet és az oktatást is érintené – a Csepreghy Nándor által beharangozott 600 ezer fős szám ugyanis csak utóbbiakkal együtt értelmezhető...

ITT OLVASHATÓ

A TÚLZOTT IVÁS NEM VÁRT HATÁSA

ADDICTUS BLOG
Szerző: Papp Éva Mária 
2016.01.06.


Ivási szokásaikról kérdeztek középkorú amerikaiakat kutatók, és kiderült, hogy ha valakinek alkoholproblémái voltak, akkor megduplázódott az esélye arra, hogy később memóriavesztés következzen be nála. Mindez immár közegészségügyi problémává is vált a szakértők szerint.
 
Azok, akiknek középkorúként problémái voltak az alkoholfogyasztással, kétszer akkora eséllyel küzdhetnek idősebb korukban memóriavesztéssel - állapította meg egy tanulmány.

A kutatók 6542 középkorú amerikaiak kérdeztek alkoholfogyasztási szokásairól, illetve annak múltbeli alakulásáról. Ezután egy nyolcéves perióduson át azt mérték fel, hogy mindez miként hat mentális képességeikre. A súlyos memóriazavarok esélyének megkétszereződése ekkor derült ki az alkoholproblémákkal küszködő középkorúak esetében...

ITT OLVASHATÓ

BŰZLIK A KÖLNI BALHÉ

BEKIÁLTÁS BLOG
Szerző: Kabai Domokos Lajos
2016.01.06.


Valamit nagyon, de nagyon nem értek. Jó, jó. Én is láttam az Euronews késő esti riportjában a német lányt, aki öntudatának teljes komolyságával nyilatkozta, hogy egyéni szabadságjogaiban korlátozva érzi magát most, mivel a német–dán határon igazoltatják, szóval macerálják. Ugyanebben a riportban hallottam a kölni huszonéves nőt, amint szinte szenvtelenül beszélt az őt Szilveszterkor molesztálókról.
Persze, értem: lehetséges, hogy van a nyugati, vagyis a mi gyerekeinknek, unokáinknak egy igen-igen széles, még az is lehet, hogy többségben, lévő rétege, amely köré sikerült egy őket minden veszéllyel szemben érzéketlenné tevő álomvilágot építeni. Olyat, amelyben az igazság, főleg az ő igazságuk mindig diadalmaskodik. Amelyben páriák – szülők, nagyszülők, óvónők, pedagógusok, sportedzők, külön tanárok, orvosok, pszichiáterek, tőlünk legnyugatabbra állami hivatalnokok, szakszervezetek, emberi jogvédők – tömege nyüzsög annak érdekében, hogy mindig minden pillanatban érvényesüljön az ifjúi dacos akarat a bölcsőtől az első munkahelyig...

ITT OLVASHATÓ

BENES EDUÁRD ESETE A RÉSZEG KÖLNI ARABOKKAL

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
Szerző: jotunder
2016.01.06.


Ha a "konečné řešení" kifejezést beírjuk egy cseh-német fordítóprogramba, akkor az Endlösung-ot kapjuk fordításként. Benes Eduárd Csehszlovákiájában a szudétanémetekkel kapcsolatban használták a "konečné řešení"-kifejezést és ez nagyjából két és fél millió német deportálását jelentette. Több ezret közülük  brutálisan meggyilkoltak.  Benesék azzal indokolták a deportálásokat, hogy a németek (és a magyarok) elég nagy része hazaárulást követett el, és kiszolgálták a hitlerista gyilkosokat. Ebben volt is némi igazság. Azonban egy olyan német  számára, akit agyonlőttek Prerovban és egyáltalán semmi bűnt sem követett el, például azért mert hatéves volt, semmiféle igazság nem volt Benes Eduárd szavaiban. Borzalmas dolgokat követtek el németek a második világháborúban, de nagyon sok német semmiféle bűnt sem követett el. Sokan asszisztáltak a szörnyűségekhez, de milliók meg nem, akármit is gondolt erről Benes Eduárd.

Arab bűnözők egy nagy csoportja Szilveszter éjjelén brutális támadást intézett kölni nők ellen. Úgy tűnik, hogy itt valódi alvilági csoportokról volt szó.  Bizonyára vannak olyan liberális blogok, ahol az etnikai alapú bűnözői csoportok létezése tabu, de a Vincent korábban sorozatot is közölt egy etnikai alapú bűnözői csoportról, t.i. az Amerikai Maffiáról, amelyik több ezer kizárólag olasz  származású rettenetesen kegyetlen bűnözőt jelentett, akik évtizedekig tartottak félelemben egész városokat. Írtunk persze mi Meyer Lanskyról, Lepke Buchalterről is, akik egy másik amerikai etnikum saját maffiáját reprezentálták. És írhattunk volna a Crips-ről és a Bloods-ról, amelyek kisebb hadseregekkel felérő jelenleg is létező amerikai etnikai maffiák...

ITT OLVASHATÓ

MI, SPÁRTAIAK

TUAREG BLOG 
Szerző: Tuareg 
2016.01.06. 


A 300 című filmet hálisten rengetegen látták. Nem történelmi hűsége a lényeg, hanem az erkölcsök, elvek, amiket példaként ad. Játsszunk kicsit. Játsszuk azt, hogy mi vagyunk Spárta, mikor jön Xerxes a negyedmillió perzsával. Lássuk.


Szóval a Perzsa Nagykirály úton van felénk, hatalmas hadsereggel és flottával. Utál minket, görögöket - Spárta vagyunk, mondom - mert mi olyan liberálbolsik vagyunk, multikultik, meg ilyesmi. Állandóan csak a szart kavarjuk, Kisázsia görög népességű, Xerxes birodalmához tartozó városait is föllázítottuk Ellene, ideje eltörölni minket a Föld színéről. Jönnek mindenféle pocsék állapotban levő hírnökök, futva - nem, ez nem maraton, az korábban volt -, és beszámolnak, hogy dübörög a tenger, meg beomlik a föld, annyi a közeledő perzsa. Össze is ül a Spártai Nagytanács - a Király nem volt mindenható, elég demokratikusan működtek, már maguk között legalábbis. Szóval összeülnek Nagyjaink, megbeszélni, hogy akkor most mi legyen. Nem úgy tűnik, hogy szervezett turistaút zajlik rengeteg résztvevővel, minden útbaeső görög városkát letarolnak a perzsák, nem pedig bizbaszokat gyűjtenek szuvenírnek.

OBAMA TÜZET NYITOTT A KORLÁTLAN FEGYVERVISELÉSRE

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2016.01.06.


Az amerikai elnök megelégelte, hogy hiába könyörög a törvényhozásnak évek óta. Barack Obama belefáradt abba, hogy a Kongresszus republikánus ellenzéke, és a nagyhatalmú fegyverlobbi minden olyan törekvését elgáncsolja, amely valami módon gátat szabna a korlátlan fegyverviselésnek. Az elnök azzal kezdte az évet, hogy bejelentette: élve törvény adta jogával, olyan intézkedéseket hoz, amelyek végre kötelező erővel szigorítják a kézi lőfegyverek eladását.

„Minden évben 30 ezer életet oltanak ki fegyverekkel az Egyesült Államokban. Sürgősen lépnünk kell, hogy életeket mentsünk és megóvjuk gyermekeinket” – mondta Obama a Fehér Ház Keleti Szobájából közvetített beszédében. Emlékeztetett arra, hogy öt ével korábban éppen ezen a napon öltek meg egy kongresszusi képviselőt és nyolc további embert Arizonában. Akkor szólt először az országhoz ebben a kérdésben, de sajnos nem utoljára. Az azóta eltelt idő csak erősítette félelmeit: Aurora, Newton, Santa Barbara, Charleston, San Bernardino városok neve ma már egyet jelentenek az Államokban egy-egy vérfürdővel...

ITT OLVASHATÓ

GARANCSI, MÉSZÁROS ÉS ORBÁN: STRÓMANOK ÉS A TULAJDONOS

ÖREG HARCOS BLOG
Szerző: Öreg Harcos
2016.01.06.


2016-ben korán és szépen indul a újévi korrupciós termés. Garancsi István hirtelen  megvesz egy ingatlanfejlesztési projektet, Mészáros Lőrinc pedig az eszéki futball-csapatot. Nehogy félreértsük, ami folyik: az állami pénzen felhízlalt, állami hitellel segített vállalkozók nem a saját maguk nevében járnak el, hanem Orbán Viktor nevében, akinek ők valójában a vagyonkezelői. 

A Kopaszi-gát ügye évtizedes történet. Egy nehéz sorsú ingatlan projekt jutott el most Garancsi István érdekkörébe. A vállalkozóról az hír járja, hogy ellentmondást nem tűrően tud vételi ajánlatot tenni. Így szerzett meg már építőipari vállalkozást, ingatlant és sok mást. Akinél ő jelentkezik, az tudja, tudhatja: valójában Orbán Viktor vetett szemet arra az értékre, amit a cég jelent. Lehet ezt foglyul ejtett állam vagy akár maffiaállamnak nevezni, mindegy - a légyeg az, hogy így lesz magánpénzből pénz Orbán Viktor számára...
 

113 MILLIÓ ELGURULT, NA ÉS?

VARÁNUSZ BLOG 
Szerző: Fabius 
2016.01.05.

Kedves Közvélemény!
Azért mindennek van határa! Újságírói szempontból biztos érdekes, hogy a Földrontási Minisztérium brókerbotrányban elbukott lóvéja 113 millióval több, mint amit eddig bevallottunk, de nekünk és a kormánynak ez aprópénz. Annyira apró, hogy említésre sem igazán méltó. Nem elvárható Fazekas Sándor időutazótól sem, hogy a széthagyott, elvesztett százmilliókat számolássza nap mint nap. 


NEM A POLGÁRI ENGEDETLENSÉG, HANEM A KILAKOLTATÁSOK VESZÉLYESEK A MAGYAR TÁRSADALOMRA

KETTŐS MÉRCE BLOG 
Szerző: Kettős Mérce
2016.01.05.

Kedd délután döntött a bíróság azoknak az aktivistáknak a szabálysértési ügyében, akik tavaly októberben élőlánccal akadályozták Józsefvárosban egy kétgyermekes család elhelyezés nélküli kilakoltatását. A Város Mindenkié csoport által szervezett polgári engedetlenség résztvevőit a rendőrség erővel eltávolította a bejárati ajtó elől, majd miután többüket megbilincselték, előállították őket, és szabálysértési eljárást indítottak ellenük, a családot pedig kilakoltatták. Egy héttel később azonban – minden bizonnyal nagyrészt a polgári engedetlenség és az aktivistákkal szembeni durva rendőri intézkedés nyomán, a józsefvárosi kilakoltatásokra irányuló figyelem következtében – Kocsis Máté polgármester bejelentette a kilakoltatások leállítását, és a végrehajtási eljárások felülvizsgálatát.

ITT OLVASHATÓNEM LOPNAK, CSAK A MAGYAR BURZSOÁZIA KIALAKULÁSÁT SEGÍTIK, A KIZSÁKMÁNYOLÓ BRÜSSZELLEL, MULTICÉGEKKEL SZEMBEN

EGYENLÍTŐ BLOGCSALÁD
Szerző: Egyenlítő blog 

Sikerült egy kis vitát kavarnom, azzal a ravasz kérdésemmel, hogy mi legyen a fideszes oligarchák által összeharácsolt vagyonnal, ha egyszer megbukik az Orbán-rezsim.
Ugyanis szerintem meg fog, talán a nem is olyan távoli jövőben, de erről alig-alig beszéltünk még. Persze messze nem ez a leglényegesebb kérdés, de fontos, az igazságérzetünk miatt is, és azért is, mert ha ennek a vircsaftnak a legjobb leírása a „maffiaállam”, akkor, ha eljön az arra alkalmas idő, akkor

valahogyan mégiscsak rendet kell tenni.

Sokan szóltak hozzá a cikkhez a Facebook fórumain, szóban is, most összefoglalom ezeket nagy vonalakban:

LAKÁSTÁMOGATÁS - AZ KAPJA A MILLIÓKAT, AKI BIZONYÍTJA, NINCS RÁSZORULVA

NYUGATI FÉNY 
Szerző: Első Kézből 
2016.01.05. 

Kiadta az új jelszót a miniszterelnök. Orbán a pártja kongresszusán tette egyértelművé: az új kampánytéma a CSALÁD lesz a fideszes kommunikációban.
A múlt ködébe vész már a „polgárok”, leszálltak a „zemberekről”, és nem jött be a „keményen dolgozó kisember” sem. Ami működött, az a migránsokkal szemben gerjesztett félelempropaganda, ami viszont egyre inkább kifulladni látszik.
rendőrség statisztikái szerint az elmúlt 30 napban több olyan nap is volt, amikor az elfogott migránsok száma nulla (0) volt. Célország eddig sem voltunk, ezután sem leszünk, de amióta nem rajtunk keresztül mennek a vágyott nyugatra a szírek, már azzal sem lehet riogatni, hogy elveszik a magyarok munkáját.
Így hát sürgősen kellett valami új téma, hogy a menekülthisztériával megszerzett támogatókat megtartsák. Ez lett a családtámogatás ügye, illetve annak is egy speciálisan perverz, fideszes formája.
Ha ugyanis megnézzük a kormány új szuperfegyverének szánt CSOK-ot (családi otthonteremtési kedvezmény), abból egy dolog rajzolódik ki napnál világosabban:
ez a tehetős felső-középosztálybeliek, vagyis a fideszes törzsbázis kistafírozására jött létre, egyfajta „nemzeti burzsoázia” megteremtésének igényével. 
A feltételrendszer gondosan ehhez igazodva született meg.POLAK, WEGIER DVA BRATANKI

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2016.01.06. 

Két mesebeli országról van szó, mindkettő hol volt, hol nem volt.
Lakói is mesebeli népek voltak, náluk nagyobb hősöket nem ismert a világ, méghozzá ez így volt annak ellenére is, hogy háborúkat nemigen nyertek, nyakukban folyvást más nemzetek ültek.
Általában feleakkorák voltak, mint amekkorának látszottak, merthogy a nemzet egyik fele mindig az ellenséghez számította a nemzet másik felét, és tűzzel-vasal irtotta azt.
Mégis, csodaország mindkettő, hiszen csoda, hogy a fentiek dacára mindkettő megérte a XXI. századot, akár meg is pihenhetett volna szusszanásnyira.
Dehát, a sors meg vagyon írva, ezen változtatni nem lehet, leginkább talán azért, mert az érintettek nem tudnak olvasni.

Lengyelországba utazik ma a miniszterelnök, meglátogatni a kormánypártot, annak vezetőjét, Kaczinskyt.
Jó ilyen helyre látogatóba járni, a vendéglátó alacsonyabb is, a hasa is nagyobb - és mivel ez magánlátogatás, nem kell végigcsámpázni a vörös szőnyegen azok előtt a pincében csíráztatott paszulyra hajzó katonák előtt sem.i


ITT OLVASHATÓ

MINDENNEK VAN HATÁRA

HUPPA.HU 
Szerző: Éry Balázs 
2016.01.05.


„Az az ország, amelynek nincsenek határai vagy nem tudja azokat megvédeni, nem ország.” – Orbán Viktor
Mi van, művészkém, nem tetszik a rendszer?!
Hát nem! Egyáltalán nem! – súgtam magamnak, feküdj csak nyugodtan!
határőrHógolyót virágzik most a türelem; Tóth főhadnagy elvtárs, Várhegyi szakaszvezető elvtársra kacsintva, a rohamsisakomat próbálta eltalálni nyolc lépésről a jéggé dermedt hókásával. Néhányszor sikerült is neki; a vas bili minden koppanással előrébb csúszott az orromon. Ott feküdtem a Budapesti Határőr Ezred adyligeti gyakorlóterének dermesztő! poklában, kiszolgáltatva feletteseimnek [felettes – jó szó], mint aki megfagyott, lehugyozták, és abba belefagyott, s már mozdulni se képes, nem is akar, lesz, ami lesz. [Ami túlzás. De hirtelen ez a túlzás lesz a valóságos, ez a túlzás tölt be mindent, az érzékeket és a képzeletet, fölrémlik egy anarchiába hulló társadalom, a város, mint dzsungel, melyben különböző hordák uralkodnak, és ahol majd résen kell lenni, föl kell ismerni a fenevadakat.] Tényleg azt vártam, hogy fölébredjek.
Három nappal korábban [1981. december 31.-én] az 1. Kiképző Század eligazításán. Síry alezredes elvtárs szónokolt: „Az az ország, amelynek nincsenek határai vagy nem tudja azokat megvédeni, nem ország! Az önök feladata ezeket a határokat akár az életük árán is védelmezni. Ezt követeli önöktől a haza!”

TÉRDRE! AZ MTVA-HOZ!

HUPPA.HU
Szerző: Simay E. I.
206.01.05. 

Sorakoznak azok a hírek, amelyek már a jövővel foglalkoznak. Még akkor is, ha ezek egyike-másika a múltat idézi. Ahogy az MTVA, avagy a „királyi média” is megtette az egyik nagy tervbejelentést. Ezek szerint jön a napi globál-ájtatosság a Kossuth rádióban.
os_mtva_imaA kivitelezést illető hír az, hogy a „Krónika utáni percekben a négy történelmi egyház egy-egy képviselője fogja megosztani gondolatait a hallgatókkal”. Kiegészítve azzal, hogy alapvetően mindez a napi imádság hallgatókhoz cipelését jelenti. Végső soron egyfajta szellemi vízállás-jelentésként is felfogható. Legfeljebb majd nem az Inn éppen aktuális buckásodása fog visszaköszönni a háttérzajként rádiózók fülébe, hanem azok a szellemi mantrák, amelyek mentén az egyházak próbálnak lavírozni a honi valóságban. Amely kacskaringókat jól jellemzi az, hogy I Ferenc és Erdő Péter véleménye sincs minden esetben teljes fedésben.
ITT OLVASHATÓ

BÚCSÚ ORBÁN VIKTORTÓL

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
Szerző: Swan Edgar 
2016.01.05. 

A szívem állt meg ijedtemben! Azt írja az újság, hogy szemünk fénye, reménységünk és támaszunk a bajban, védelmezőnk a migráncsok áradatában elmegy.
Sajnos nem örökre, pedig jobb lenne. Neki, természetesen, mert én csak az ő boldogságát tartom a szemem előtt. Éjjel-nappal.
Azt írja az újság, hogy Lengyelországba látogat holnap. Kicsit stikában és magánügyben. Vagy ha nem is magánügyben, de feltétlenül magánlátogatásra megy ő. A lengyel Kormányt látogatja meg. Amennyiben nem a tisztázatlan eredetű kürtőskalácsból óhajt kóstolót vinni, vagy a házilag főzött – a pálinkaharc elbukása előtti – házi párlattal óhajt dicsekedni és még nem is az őshonos magyar akácmézzel hencegne, akkor tanácsot fog adni. A lengyeleknek. Orbán.


JÖNNEK A SZARBÓL

KOLOZSVÁRI  SZALONNA 
Szerző: Forgács Erzsébet 
2016.01.05. 

Bár nem szokásom hívatlanul betoppanni sehová, most mégis virtuális családlátogatáson voltam a Dúró Dóra-Novák Előd házaspárnál. Nem így, egyszerre, hanem először a család női,- majd ezt követően ugyanezen család hímtagjának közösségi oldalát látogattam meg.
Bár nem számítottam különösebb csodára, de amit láttam, az megoldotta a mai ebéddel kapcsolatos dilemmámat. Nem vagyok éhes.
ITT OLVASHATÓ